abonnement Unibet Coolblue
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:48:40 #1
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192943935
Ik kook voor mij alleen. Voor de crisis ging ik vaak even ergens iets halen, maar ja dat zit er nu niet echt in voorlopig ben ik bang.

Probleem is, ik ben geen makkelijke eter. Ik ben bv niet echt van het brood ofzo, al heb ik tegenwoordig wel een halfje in de vriezer op voorraad om bv tosti's te kunnen maken. Verder eet ik graag gevarieerd en afwisselend. Probleem hierbij is dat veel, zo niet de meeste, maaltijden en pakketten op minimaal twee personen zijn afgestemd. Neem bijvoorbeeld lasagna: als je de normale instructies aanhoudt kun je in je eentje vaak meer dan de helft weg gooien. Zeker als je bedenkt dat ik ook al geen grote eter ben.

INB4: dan gooi je het restant toch in de vriezer voor later? Dat is voor mij vrijwel geen optie. Ik vind opgewarmde zut namelijk minder lekker dan vers gemaakt. De enige uitzondering hierop zijn gehaktballen :D Ingrediënten / verse producten invriezen om later te bereiden vind ik dan weer niet erg. Ik kan het vacumeren dus bijvoorbeeld afwisselen met vlees / groente / aardappels lukt prima. Maar ik eet ook graag pasta, en ben ik gek op risotto of chinees eten. Alleen: al die recepten zijn afgestemd op meerdere personen. Zeker de maaltijdzakjes die ik vaak gebruik als basis voor de saus.

Daarom ben ik op zoek naar tips en inspiratie om makkelijk(er) éénpersoons porties te maken. Zo maakte ik gisteren een mini-lasagna schotel voor mezelf (zie foto). Wat ik overhield van de pastasaus wil ik ergens deze week gebruiken om mini-pizza calzones te maken. Want ja, dat is de enige pizza die ik eigenlijk echt lekker vind, maar om zo'n hele van de pizzeria nou in m'n eentje op te eten ? ik krijg nog niet de helft op :')



TLDR: Ik zoek lekkere recepten die makkelijk af te stemmen zijn op één persoon.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192943996
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
pi_192944020
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets. Lekker boeiend.

En open eens een kookboek.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:54:57 #4
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944034
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:52 schreef Piles het volgende:
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  maandag 4 mei 2020 @ 16:55:11 #5
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_192944038
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_192944062
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt :)

Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
pi_192944081
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:56 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt :)

Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
Of diepvrieskrieltjes/schijfjes/wokjes zodat je makkelijk kan doseren
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:57:48 #8
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944082
quote:
14s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:53 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets.
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
quote:
Lekker boeiend.
Ja, mij boeit dat wel ja.
quote:
En open eens een kookboek.
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192944101
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:57 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
[..]

Ja, mij boeit dat wel ja.
[..]

Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Gewoon vragen :)

Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:59:59 #10
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944112
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:55 schreef Megumi het volgende:
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Dat doe ik bv wel met zuurkool of hutspot, maar als ik het dan éénmaal gegeten heb kan het maanden duren voor ik er weer trek in heb, met als resultaat dat ik over een jaar m'n vriezer leegkiep in de kliko omdat veel dingen er te lang in hebben gelegen.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  maandag 4 mei 2020 @ 17:01:16 #11
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192944130
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_192944143
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:02:54 #13
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_192944152
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Dat kan ook en groenten in blik hoeft helemaal niet slecht te zijn. Rijst en iets dergelijks kan ook mocht je even geen trek hebben in aardappels.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:05:43 #14
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192944197
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:54 schreef DJMO het volgende:

[..]

Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon. Wat je er verder bij eet is aan jou, daar kan je eindeloos mee varieren.

Overigens kan je een restje pastasaus ook invriezen. Alls je er dan verse pasta en groente bij doet, proef je echt niet dat het ingevroren is geweest.
Spoilers!
  maandag 4 mei 2020 @ 17:09:39 #15
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192944261
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Die zijn perfect
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:10:09 #16
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944271
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:59 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Gewoon vragen :)

Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
Ligt er maar net wat het is. Vaak heb ik een dag later trek in iets heel anders. Ik zei al .. ik ben echt een moeilijke eter :@ Voor morgen heb ik boontjes met kip en krieltjes op het menu staan, omdat ik woensdag mee doe aan de soep opdracht van kook mee met cul. Daarvoor was het nu wél handig om twee kippenpoten in te slaan.

Maar wat ik bv zoek is hoe ik simpel voor één persoon babi pangang kan maken. Of Risotto.

Ik ben niet echt een groente / aardappel mens, hoewel ik gek ben op rode bietjes (die moeten dan wel weer echt vers zijn en niet uit een potje :') ). Verder ben ik echt gek op vlees: biefstuk, varkenshaas, boomstammetjes, gehakt oh en draadjesvlees :9~ Maar dus ook bami, risotto, kip met kerrie en ananas, nasi etc .
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192944313
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen. ^O^
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:12:16 #18
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944315
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon.
Dank, daar heb ik iets aan _O_
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 17:12:48 #19
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192944323
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:12:50 #20
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944324
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef Basp1 het volgende:
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen. ^O^
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:13:26 #21
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944337
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef maily het volgende:
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
dat is saai ;)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 17:15:28 #22
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192944382
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:13 schreef DJMO het volgende:

[..]

dat is saai ;)
Sja .... ;)

Er zijn veel van zulke topics geweest op FOK!; dit is er één van: CUL / Het grote -voor 1 persoon koken- topic
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 17:17:56 #23
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192944435
Een omelet met restjes groente en/of stukjes vlees/kaas is ook makkelijk.
Boterham(men) erbij.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:26:52 #24
139330 TNA
For the stars that shine
pi_192944572
Gewoon invriezen en een dag of een week later weer opwarmen. Scheelt je ook veel kooktijd en afwas.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:28:47 #25
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192944596
Niet meer uit pakjes koken, of de helft van je pakjes weer terugzetten lijkt me toch wel het makkelijkste antwoord. Zolang je met basisingredienten kookt moet het prima zonder veel verspilling kunnen. Dan moet je echter wel zorgen dat je bedenkt dat je die halve prei of die 2/3 fles passata opmaakt binnen een paar dagen.

Daarnaast zou ik toch proberen wat je wel en niet lekker kan opwarmen. Lasagne wordt wmb beter met 1 a 2 dagen bijvoorbeeld, maar dan moet je het wel in de oven opwarmen.
Rendang/'Pastasaus/Stoofpotten/Curries, allemaal prima in te vriezen, maar warm het dan rustig en gelijkmatig op in een pannetje en maak er weer verse pasta/rijst/aardappelen bij.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')