Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:52 schreef Piles het volgende:
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
Of diepvrieskrieltjes/schijfjes/wokjes zodat je makkelijk kan doserenquote:Op maandag 4 mei 2020 16:56 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt
Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:53 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets.
Ja, mij boeit dat wel ja.quote:Lekker boeiend.
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.quote:En open eens een kookboek.
Gewoon vragenquote:Op maandag 4 mei 2020 16:57 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
[..]
Ja, mij boeit dat wel ja.
[..]
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Dat doe ik bv wel met zuurkool of hutspot, maar als ik het dan éénmaal gegeten heb kan het maanden duren voor ik er weer trek in heb, met als resultaat dat ik over een jaar m'n vriezer leegkiep in de kliko omdat veel dingen er te lang in hebben gelegen.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:55 schreef Megumi het volgende:
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Dat kan ook en groenten in blik hoeft helemaal niet slecht te zijn. Rijst en iets dergelijks kan ook mocht je even geen trek hebben in aardappels.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon. Wat je er verder bij eet is aan jou, daar kan je eindeloos mee varieren.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:54 schreef DJMO het volgende:
[..]
Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Die zijn perfectquote:Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Ligt er maar net wat het is. Vaak heb ik een dag later trek in iets heel anders. Ik zei al .. ik ben echt een moeilijke eter Voor morgen heb ik boontjes met kip en krieltjes op het menu staan, omdat ik woensdag mee doe aan de soep opdracht van kook mee met cul. Daarvoor was het nu wél handig om twee kippenpoten in te slaan.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:59 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Gewoon vragen
Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
Dank, daar heb ik iets aanquote:Op maandag 4 mei 2020 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon.
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pastaquote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef Basp1 het volgende:
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen.
dat is saaiquote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef maily het volgende:
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
Sja ....quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |