Probeer eens die van het huismerk.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Die kun je toch gewoon later toevoegen, wanneer je al een gedeelte van de saus apart hebt gehouden om in te vriezen.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta
Die zou ik even overslaan TSquote:
Een WEEK?quote:Op maandag 4 mei 2020 21:03 schreef Farenji het volgende:
In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed.
Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.quote:
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labellingquote:Op maandag 4 mei 2020 22:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
Weet ik niet, ik werk niet in de horeca. Ik eet mijn maaltijden alleen zelf en vertrouw op mijn neus, ogen en smaak, niet op wettelijke vereisten.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 10:02 schreef Fretwork het volgende:
[..]
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Je denkt niet te simpel. Je hebt gelijk. Echt "probleem" van niks dit.quote:Op maandag 4 mei 2020 18:55 schreef kwiwi het volgende:
Hoe kan dit nou een probleem zijn? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel?
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.quote:Op maandag 18 mei 2020 15:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne
En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
Een volledig recept? Want best wat kookboeken hebben recepten per groente bijvoorbeeld, dus daar kan je dan al mee variëren. Maar in de zilveren lepel (Bv) bedenken ze dan niet één maaltijd voor je.quote:Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.
Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Helaas maar een paar recepten, maar zoiets?quote:Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.
Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?quote:Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.
Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
quote:Doe meer met een ingrediënt
Sommige (verse) producten, zoals bijvoorbeeld een bloemkool of een zak wortelen zijn niet altijd verkrijgbaar in eenpersoons-porties. Daarbij is het vaak goedkoper om een grotere portie te kopen, in plaats van bijvoorbeeld een kleiner portie dat al gewassen en voorgesneden is. Zorg er daarom voor dat je de producten die je koopt in meerdere gerechten kunt gebruiken. Bietjes kun je koken, maar je kunt ze ook verwerken in een salade. Van wortels kun je hutspot maken, maar ook gebruiken in een soep, nasi of een wok-gerecht.
Houdt hierbij wel rekening dat na een week lang bietjes eten het je niet de neus uit komt ;-)
Thnx Bietjes kun je niet vaak genoeg eten Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders?quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |