abonnement Unibet Coolblue
pi_192944805
1 blik dopwerten, 1 blik peentjes en haal een lekker stuk zalm bij de vistent. En je hebt avondeten.

Ik wil je niet aanvallen maar ik begrijp hier werkelijk niks van. Klein beetje nadenken en je kan werkelijk alle variaties maken. Mocht je wat over hebben dan vries je het in.
pi_192944843
Of een klein blikje soep (van Unox) met een focaccia erbij :9
pi_192945157
Stukje kip(dij)filet (rest van het vlees invriezen), klein uitje, teentje knoflook, halve of 1/3 courgette in blokjes (evt paar champignons erbij), drie eetlepels crème fraice, beetje zout, peper en mosterd, serveren met pasta. Voila.

Je kan het nog opleuken met pijnboompitjes, rucolasla, cherrytomaten, parmezaanse kaas, etc. Keuze te over!
Somebody that I used to know
pi_192945329
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Probeer eens die van het huismerk.
Vaak merk je het verschil niet, of is het niet veel minder, maar het scheelt gauw de helft.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  maandag 4 mei 2020 @ 18:55:59 #30
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_192946050
Hoe kan dit nou een probleem zijn? :? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel? :X
  maandag 4 mei 2020 @ 19:45:59 #31
194233 Friday12
Originele kloon
pi_192947029
Lasagna sausen maken. Verdelen in 2 kleine ovenschalen en dan 1 bakken en 1 de vriezer in :9
pi_192948774
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Die kun je toch gewoon later toevoegen, wanneer je al een gedeelte van de saus apart hebt gehouden om in te vriezen.

Je kunt ook een basis tomatensaus maken, dan door de helft verdelen. Dan maak je de saus op maandag Italiaans af voor een pasta en op dinsdag maak je de saus Mexicaans af bij taco's.
pi_192948933
Het is soms best lastig om voor 1 persoon te koken, vooral met verse groente hou je dan vaak over en sowieso maak je dan al gauw te veel waardoor je teveel eet of veel weg moet gooien. Ik maak daarom zelf meestal voor twee of drie keer en de rest doe ik dan per portie in de koelkast. Ben niet zo van het invriezen, veel dingen vriezen ook niet lekker in. In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed. Dus dan eet je in een week meer dan 1 keer hetzelfde, so what? Heel vaak eet ik die porties 's middags als lunch, ik neem (nam) het dan mee naar mijn werk, en dan lekker mijn boterham knagende collega's jaloers maken met mijn heerlijk geurende warme maaltijden.
pi_192950587
Leer wokken. Dat is juist veel makkelijker als je kleine porties maakt. Half kipfilet met een kleine broccoli bijvoorbeeld. Chinese nasi goreng. Beef met peultjes of sugarsnaps. Garnaaltjes in zoutzuur
.
  maandag 4 mei 2020 @ 22:26:58 #35
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192950702
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:21 schreef Fer het volgende:
Garnaaltjes in zoutzuur
Die zou ik even overslaan TS :D
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 22:39:14 #36
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192950953
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 21:03 schreef Farenji het volgende:
In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed.
Een WEEK?

Gekookt eten: het liefst de volgende dag, heel eventueel nog de dag erna, maar daarna niet meer. Ik weet dat bij mijn ouders vroeger thuis het nog wel de derde dag aten, maar eigenlijk vond ik dat niet meer kunnen. (het kon wel, als in: nooit ziek geworden, maar erg lekker was dat niet meer :N)
Somebody that I used to know
pi_192951230
quote:
2s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Een WEEK?

Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
  dinsdag 5 mei 2020 @ 10:02:39 #39
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192954997
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:52 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_192955045
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 10:02 schreef Fretwork het volgende:

[..]

In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Weet ik niet, ik werk niet in de horeca. Ik eet mijn maaltijden alleen zelf en vertrouw op mijn neus, ogen en smaak, niet op wettelijke vereisten.
pi_192957038
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 18:55 schreef kwiwi het volgende:
Hoe kan dit nou een probleem zijn? :? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel? :X
Je denkt niet te simpel. Je hebt gelijk. Echt "probleem" van niks dit.
pi_192960716
Goed topic. Ik lees graag mee voor wat inspiratie.
Ja doei.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 18 mei 2020 @ 15:09:13 #43
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193192625
*kick*

Ik zei al dat ik een kleine en vrij moeilijke eter ben :P

Gisteren maakte ik mini calzone-pizza's, het restant van de vulling is voldoende om vandaag een afgepaste portie spaghetti bolognese van te maken.

Voor morgen heb ik een bak shoarma van 250 gram in de koelkast liggen, daar gebruik ik de helft van op twee kleine wraps met kaas en knoflooksaus, en de andere helft voor de risotto die woensdag op de planning staat.

En zo zoek ik dus eigenlijk meer combinaties waarbij ik met één basis meerdere totaal verschillende recepten kan maken.

oh en ik ben echt heel erg blij met m'n vacumeer machine. O+ Ik lust graag een broodje knakworst, maar er gaan minimaal tien van die dingen in een blik. Dus de helft opgewarmd en de andere helft in een vacuumzakje in de koelkast gegooid voor een andere keer. Beste aankoop ever.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193192890
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne

En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 18 mei 2020 @ 15:41:21 #45
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193192918
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne

En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193193029
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Een volledig recept? Want best wat kookboeken hebben recepten per groente bijvoorbeeld, dus daar kan je dan al mee variëren. Maar in de zilveren lepel (Bv) bedenken ze dan niet één maaltijd voor je.

De site van AH of het Voedingscentrum heeft wel meer van die complete Maaltijdrecepten. Bij ah is het aantal personen bij benodigdheden ook makkelijk naar 2 aan te passen.
pi_193193315
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Helaas maar een paar recepten, maar zoiets?
https://marleyspoon.nl/blog/2-in-1-recepten
pi_193196788
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  Spellchecker dinsdag 19 mei 2020 @ 15:03:44 #49
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_193206749
Brenda kookt; koken voor 1 persoon
quote:
Doe meer met een ingrediënt
Sommige (verse) producten, zoals bijvoorbeeld een bloemkool of een zak wortelen zijn niet altijd verkrijgbaar in eenpersoons-porties. Daarbij is het vaak goedkoper om een grotere portie te kopen, in plaats van bijvoorbeeld een kleiner portie dat al gewassen en voorgesneden is. Zorg er daarom voor dat je de producten die je koopt in meerdere gerechten kunt gebruiken. Bietjes kun je koken, maar je kunt ze ook verwerken in een salade. Van wortels kun je hutspot maken, maar ook gebruiken in een soep, nasi of een wok-gerecht.
Houdt hierbij wel rekening dat na een week lang bietjes eten het je niet de neus uit komt ;-)
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 19 mei 2020 @ 15:31:01 #50
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193207203
quote:
Thnx :) Bietjes kun je niet vaak genoeg eten :9~ Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders? :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')