Ik vond erwten echt zo erg vies, die gerimpelde dingen uit een potje Tot ik die uit diepvries ontdektequote:Ik vind diepvrieserwten geweldig. Zo makkelijk om ergens even een hamd door te gooien.
Inderdaad ook fijn om restjes in te verwerken. Tip voor @DJMO koop een mini-springvorm, heb er eentje van volgens mij 10-12 cm doorsnede, prima voor 1 persoon.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
(Mini) quiches zijn ook lekker als avondeten
Avsoluut. Die ranzige grijze dingen uit een pot of blik komen er hier echt niet inquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:55 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik vond erwten echt zo erg vies, die gerimpelde dingen uit een potje Tot ik die uit diepvries ontdekte
Nou goed dan. Wat vind ik echt lekker en wat lust ik absoluut niet:quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:39 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hier ga ik even op wachten Heb speciaal voor dit topic mijn laptop aangeslingerd want dat typt wat makkelijker
Niet dat ik me kan heugen. Geen idee ook waar ze naar zouden moeten smaken.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Heb je wel al eens linzen gegeten?
Ha! die zijn als je ze vers haalt, zelf kookt en raspt zó ontzettend lekker .. dat eet ik het liefst elke week wel een keerquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:58 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik ben geen moeilijke eter, maar erwten Rode bieten zijn ook kotswaardig.
Je bent al iets minder lastig nuquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:59 schreef DJMO het volgende:
[..]
Nou goed dan. Wat vind ik echt lekker en wat lust ik absoluut niet:
Ik varieer graag met pasta (spaghetti / macaroni, andere soorten liever niet), Bami, Rijst eigenlijk alleen bij een rijst met kip kerrie of nasi goreng met satesaus of risotto.
groenten: ben gek op rode bietjes, bloemkool, stamppot rauwe andijvie, haricot verts uit pot, spinazie a la creme en witlof (uit de oven). Ook wel oké zijn: doperwtjes met worteltjes, broccoli, bruine bonen, zuurkool. Als 'bij groente of doorheen groente' lust ik ook paprika, prei, champignons, tauge, wortel.
Met Courgette, aubergine en spruitjes en dingen als linzen hoef je bij mij niet aan te komen.
Vlees: vrijwel alles, met uitzondering van lever
gekookte aardappels vind ik op z'n tijd wel lekker mits niet drooggekookt. Ook als topping op een ovenschotel heb ik er geen moeite mee.
Ben ik lastig? Ja, ik ben lastig
Maar waarom probeer je dat niet eens een keer dan. Ze zijn ook nog eens supergezond en met de restjes en een beetje rijst erbij gekookt heb je gewoon een volwaardige maaltijd. Ze hebben verder ook niet echt een uitgesproken smaak.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:02 schreef DJMO het volgende:
[..]
Niet dat ik me kan heugen. Geen idee ook waar ze naar zouden moeten smaken.
Linzen moet je smaak geven met kruiden, specerijen en andere smaakmakers want van zichzelf hebben ze niet heel veel smaak. Knoflook, gember, ui, tomaat, komijn bijv, en langzaam laten gaarstoven. Maar dat geldt ook voor heel veel groente. Heel veel mensen die zeggen dat ze veel groente niet lusten, weten volgens mij vaak niet hoe ze lekker klaar te maken. Sufgekookt zonder kruiden is bijna alles vies.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:02 schreef DJMO het volgende:
[..]
Niet dat ik me kan heugen. Geen idee ook waar ze naar zouden moeten smaken.
Sufgekookt met kruiden is ook niet echt lekkerquote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Linzen moet je smaak geven met kruiden, specerijen en andere smaakmakers want van zichzelf hebben ze niet heel veel smaak. Knoflook, gember, ui, tomaat, komijn bijv, en langzaam laten gaarstoven. Maar dat geldt ook voor heel veel groente. Heel veel mensen die zeggen dat ze veel groente niet lusten, weten volgens mij vaak niet hoe ze lekker klaar te maken. Sufgekookt zonder kruiden is bijna alles vies.
wat is naans?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kazen? Naans? Vis? Zwarte/witte/kidneybonen?
Nee, de structuur van pompoen staat me tegen. Ook andere fruitsoorten lust ik simpelweg niet om die reden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:06 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Je bent al iets minder lastig nu
Haricot verts haal ik altijd uit de vriezer omwikkeld met spek, 2 van die pakketjes zijn voldoende voor mij. Lekkerder dan die slappe zooi uit pot m.i.
Lust je pompoen? Daar kun je ook eindeloos mee variëren nl. Bijv pompoen, rode ui, bloemkool, hele tenen knoflook, aardappeltjes in de schil en wat kipdrumsticks op een plaat de oven in.
Pompoensoep.
Risotto met pompoen.
Eigenlijk nooit geprobeerd.quote:
Voor mijn gevoel vallen linzen onder de categorie: bonen (met uitzondering van bruine bonen and somehow: grauwe erwten ) in de categorie: structuur die ik niet wegkrijg qua kauwen en doorslikken.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Linzen moet je smaak geven met kruiden, specerijen en andere smaakmakers want van zichzelf hebben ze niet heel veel smaak. Knoflook, gember, ui, tomaat, komijn bijv, en langzaam laten gaarstoven. Maar dat geldt ook voor heel veel groente. Heel veel mensen die zeggen dat ze veel groente niet lusten, weten volgens mij vaak niet hoe ze lekker klaar te maken. Sufgekookt zonder kruiden is bijna alles vies.
Echt he, en dan samen met van die mierzoete snotterige worteltjes in een potjequote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Avsoluut. Die ranzige grijze dingen uit een pot of blik komen er hier echt niet in
Rode linzen vind ik juist wel lekker als je ze sufkookt, tot ze helemaal opgelost zijn tot een smeuige saus.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 19:20 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Sufgekookt met kruiden is ook niet echt lekker
Maar mooie toevoeging dit ook.
Gooi ik idd vaak bij de pompoensoep, wortel-gembersoep en tomaten met geroosterde paprika-soep.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 20:03 schreef Farenji het volgende:
[..]
Rode linzen vind ik juist wel lekker als je ze sufkookt, tot ze helemaal opgelost zijn tot een smeuige saus.
Was hij ook zo moeilijk dan? Klinkt gewoon als een prima maaltijd hoor.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 20:26 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Gooi ik idd vaak bij de pompoensoep, wortel-gembersoep en tomaten met geroosterde paprika-soep.
Ook in die soepen verwerk ik trouwens dat halve uitje, stukje paprika, paar cherry-tomaatjes, stengel bleekselderij, bosuitje
De basis is sowieso ui en knoflook fruiten en dan groenten erbij en dan de bouillon.
Ook fijn is dat voor jezelf koken een kom soep met een broodje gewoon een volwaardige maaltijd is.
Toen ik nog samenwoonde kwam ik daar echt niet mee weg
Ohneeeeee, maar wel een bouwvakker Hele dagen slopen. Werd weleens gefilmd, echt bizar hoe sterk die gasten zijn en dat ze echt achter elkaar door zo aan het beesten zijn.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 20:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Was hij ook zo moeilijk dan? Klinkt gewoon als een prima maaltijd hoor.
quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
an de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.
Terwijl ik onderweg naar huis aan het wandelen was, en ik even dit topic aan het teruglezen was, met in gedachten ook de ovenschotel die in de planning stond voor vanavond, kwam er ineens bij het teruglezen van deze twee posts een leuke combinatie in me op die ik morgen ga uit proberen.quote:
Als je het geslaagd vindt, weet eenieder iig dat hier reageren met ideeën niet meer nodig isquote:Op woensdag 27 mei 2020 19:22 schreef DJMO het volgende:
[..]
[..]
Terwijl ik onderweg naar huis aan het wandelen was, en ik even dit topic aan het teruglezen was, met in gedachten ook de ovenschotel die in de planning stond voor vanavond, kwam er ineens bij het teruglezen van deze twee posts een leuke combinatie in me op die ik morgen ga uit proberen.
Mini calzone pizza met mosterd, rode bietjes, uitje en spekjes . Ik laat morgen wel weten of het geslaagd is
In dat geval kan ik mijn ideeën nog delen ter inspiratie voor anderenquote:Op woensdag 27 mei 2020 19:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Als je het geslaagd vindt, weet eenieder iig dat hier reageren met ideeën niet meer nodig is
Ben benieuwd! Denk dat de mosterd er niet lekker bij is, maar ik kan het mis hebbenquote:Op woensdag 27 mei 2020 19:22 schreef DJMO het volgende:
[..]
[..]
Terwijl ik onderweg naar huis aan het wandelen was, en ik even dit topic aan het teruglezen was, met in gedachten ook de ovenschotel die in de planning stond voor vanavond, kwam er ineens bij het teruglezen van deze twee posts een leuke combinatie in me op die ik morgen ga uit proberen.
Mini calzone pizza met mosterd, rode bietjes, uitje en spekjes . Ik laat morgen wel weten of het geslaagd is
bietjes =/= mosterd. Het zurige van de mosterd moet de aardsmaak van de bietjes neutraliseren en het zachter van smaak maken. Sommigen gebruiken ook wel azijn ipv mosterd, maar dat lijkt me met pizzadeeg geen goede combi. Veel mensen blieven de ui niet, want te overheersend in smaak. Ik twijfel nog over bijpassende kruiden, maar goed, dat komt morgen wel.quote:Op woensdag 27 mei 2020 20:15 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ben benieuwd! Denk dat de mosterd er niet lekker bij is, maar ik kan het mis hebben
Hoe smaakte het?quote:Op woensdag 27 mei 2020 20:20 schreef DJMO het volgende:
[..]
bietjes =/= mosterd. Het zurige van de mosterd moet de aardsmaak van de bietjes neutraliseren en het zachter van smaak maken. Sommigen gebruiken ook wel azijn ipv mosterd, maar dat lijkt me met pizzadeeg geen goede combi. Veel mensen blieven de ui niet, want te overheersend in smaak. Ik twijfel nog over bijpassende kruiden, maar goed, dat komt morgen wel.
Een beetje mwoah. Geen herhaling dusquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |