Gaaf welquote:Op zaterdag 2 mei 2020 20:17 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ohdie heb ik wel in de kast hangen
(serieus)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
quote:Op maandag 4 mei 2020 19:56 schreef Oceanonix het volgende:
Zo het verzameltopic is ook klaar. Mag die in de openingspost?
CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Ontzettend goed gemaakt!quote:Op maandag 4 mei 2020 19:56 schreef Oceanonix het volgende:
Zo het verzameltopic is ook klaar. Mag die in de openingspost?
CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Heldin!quote:Op maandag 4 mei 2020 23:14 schreef Oceanonix het volgende:
En het is nu compleet tot en met de koekjes
Gaafquote:Op maandag 4 mei 2020 19:56 schreef Oceanonix het volgende:
Zo het verzameltopic is ook klaar. Mag die in de openingspost?
CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Dat is toch een dessert?quote:Op dinsdag 5 mei 2020 11:17 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Gaaf
Als thema lijkt mij baklava ook nog wel een leuke uitdaging.
Daar past ie inderdaad ookquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:18 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Dat is toch een dessert?![]()
En ja die staat voor mij zondag op het programma.![]()
Die had ik stiekem al voor gehaktdag bedachtquote:Op dinsdag 5 mei 2020 15:52 schreef Oceanonix het volgende:
op 1 juni is het Moink-dag
Moink staat voor Mooh en Oink of te wel rund en varken. De moink is een gehaktbal van rundvlees met een laagje spek.
De spek wordt vastgezet op een stokje.
1 juni valt op 2e pinksterdag. Misschien dat weekend bbq-en met stokjes of spiesjes?
CUL / Kook mee met CUL: Dessert op zondag 10 mei.quote:Op donderdag 7 mei 2020 14:10 schreef minilot het volgende:
Desserttopic voor zondag kan wel open, toch?
Ik vind het juist leuk als het topic diezelfde dag volstroomt met activiteiten.quote:Op donderdag 14 mei 2020 19:51 schreef Tegan het volgende:
Misschien is het leuk als ieder gerecht drie dagen duurt. Zo kan je flexibeler zijn en is meedoen laagdrempeliger? Dus bijvoorbeeld dat de woensdagopdracht inzendingen accepteert van ma-wo en de zondagopdracht van do-zo?
In agenda gezetquote:Zondag 24 mei: soesdeeg
kaasfondue met soesdeeg?? interessant!quote:Op zondag 17 mei 2020 12:39 schreef Blues het volgende:
[..]
In agenda gezet
En suggesie; geinspireerd door een artikel in de VK magazine: Kaasfondue![]()
Neeheequote:Op zondag 17 mei 2020 12:49 schreef Barreltje het volgende:
[..]
kaasfondue met soesdeeg?? interessant!
Ja, hoor! Dat lukt ook in een combi.quote:Op zondag 17 mei 2020 13:08 schreef Sarabi het volgende:
Aangezien er nog geen apart topic is, hier even een vraag over soezenwil dat een beetje lukken in een goedkope combi-oven?
Mijn eerste soesjes ooit waren gebakken in een Vendomatic combinatie magnetron....was toen 700 gulden! Daar had ik bijna een hele vakantie voor gewerkt...quote:
Als je ze dan ook nog even reekst zijn ze voor iedereen meteen zichtbaar.quote:
Zijn gewoon klikbaar in de OP, toch?quote:Op zondag 17 mei 2020 20:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je ze dan ook nog even reekst zijn ze voor iedereen meteen zichtbaar.
Oh...dan moet ik dus helemaal terug naar de OP, terwijl L_S de ander topics reekste zodat ze meteen in je AT verschijnen als je een keer heb meegedaan.quote:
Doe eens rustig joh.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh...dan moet ik dus helemaal terug naar de OP, terwijl L_S de ander topics reekste zodat ze meteen in je AT verschijnen als je een keer heb meegedaan.
Maar goed, ik heb ze intussen gevonden en een tvp gemaakt.
Het was echt Heel Ergquote:Op zondag 17 mei 2020 20:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Doe eens rustig joh.![]()
Ik wil dat best doen, maar ik dacht dat je wat anders bedoelde.
Dance puppet, dancequote:Op zondag 17 mei 2020 20:41 schreef Lonaa het volgende:
Het is gedaan hoor. En ik zal, als ik de volgende keer een topic openen omdat LS het druk heeft en het me leuk lijkt er vast over te praten, er aan denken het weer te doen zodat niemand helemaal naar de OP van het overlegtopic hoeft. Of in het subforum hoeft te kijken.
Oh, oh...op je ... getrapt of gewoon niet vatbaar voor goedbedoelde opbouwende suggesties?quote:Op zondag 17 mei 2020 20:41 schreef Lonaa het volgende:
Het is gedaan hoor. En ik zal, als ik de volgende keer een topic openen omdat LS het druk heeft en het me leuk lijkt er vast over te praten, er aan denken het weer te doen zodat niemand helemaal naar de OP van het overlegtopic hoeft. Of in het subforum hoeft te kijken.
Nee, je was aan het zeuren met je ‘maar LS doet het zus en zo en nu moet ik opeens allemaal extra handelingen doen’. Inclusief het dramatische ‘maar ik heb al zelf gedaan nu hoor’.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, oh...op je ... getrapt of gewoon niet vatbaar voor goedbedoelde opbouwende suggesties?
Ik heb net besloten wat ik daarvoor ga makenquote:Op woensdag 20 mei 2020 20:14 schreef minilot het volgende:
Mag ovenschotel open?Ik heb behoefte aan inspiratie en andermans ideeën want ik eet ongeveer net zo vaak ovenschotels als tray bakes
Wat bedoel je met pastei? Dit is net als curry een woord wat voor velerlei uitleg mogelijk is namelijkquote:Op zondag 17 mei 2020 12:27 schreef Aure het volgende:
Is pastei al geopperd? Ik zie hem zo snel niet staan, maar dat lijkt mij ook wel een leuke!
Ik zou zeggen een vulling in korstdeeg oid. Maar op zich is de brede interpretatie toch juist wat de Kook Mee reeks zo leuk maakt?quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Wat bedoel je met pastei? Dit is net als curry een woord wat voor velerlei uitleg mogelijk is namelijk
quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:34 schreef Aure het volgende:
[..]
Ik zou zeggen een vulling in korstdeeg oid. Maar op zich is de brede interpretatie toch juist wat de Kook Mee reeks zo leuk maakt?
Staat deze klassieker er ook in?quote:Op woensdag 20 mei 2020 23:30 schreef Yinny het volgende:
Voor Pinksteren maar iets uit dit boek maken
https://www.amazon.com/St(...)ecipes/dp/1594744890
CUL / Kook mee met CUL: Ovenschotel op 27 meiquote:Op woensdag 20 mei 2020 20:14 schreef minilot het volgende:
Mag ovenschotel open?Ik heb behoefte aan inspiratie en andermans ideeën want ik eet ongeveer net zo vaak ovenschotels als tray bakes
Jeeeej, thanks Lonaa!quote:Op woensdag 20 mei 2020 23:38 schreef Lonaa het volgende:
[..]
CUL / Kook mee met CUL: Ovenschotel op 27 mei
Ja snotver, nu moet ik door associatie die zondag wel deep fried butter maken!quote:
Jezus dat klinkt een partij matigquote:Op donderdag 21 mei 2020 05:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Jeeeej, thanks Lonaa!
[..]
Ja snotver, nu moet ik door associatie die zondag wel deep fried butter maken!![]()
Dat vind ik juist de charmequote:Op zondag 24 mei 2020 17:18 schreef Doedezemaar het volgende:
Is het een idee om aan de deelnemers te vragen om hun foto’s in een spoiler te plaatsen als het er meer dan 2 zijn? Ik scroll me helemaal suf
Zeker. Maar is dat niet een te breed onderwerp denken jullie?quote:
Geen idee. Even kijken of je bijval krijgtquote:Op zondag 24 mei 2020 17:18 schreef Doedezemaar het volgende:
Is het een idee om aan de deelnemers te vragen om hun foto’s in een spoiler te plaatsen als het er meer dan 2 zijn? Ik scroll me helemaal suf
Vis een optie?quote:
Deze vind ik ook leuk!quote:Op zondag 24 mei 2020 18:16 schreef Oceanonix het volgende:
als onderwerp kan een paar keer het seizoen zijn. Gebruik producten die nu van de Nederlandse akkers komen.
En voor de vegetariërs een zeewier of nori variant?quote:Op zondag 24 mei 2020 18:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Vis een optie?
Nog een bepaalde vis in gedachten?
Eerst zelf vangen, dan zelf verwerken en fileren en dan in een gerecht?
Het is niet dat ik de foto’s niet wil zien, integendeel, ik bekijk ze allemaal graag, mijn ipad gaat er alleen een beetje raar van doen en het duurt eeuwen voordat ik dan weer de nieuwere posts kan bekijken als ik later op de dag het topic weer check. Gelukkig zijn er ook users die wel hun fotoreeks in een spoiler zetten, maar ik kom vandaag echt niet door het topic heen zonder tig foutmeldingen en half ladende pagina’s door al die foto’squote:Op zondag 24 mei 2020 18:44 schreef Barreltje het volgende:
" vis een optie" is ook wel een erg leuke editie..![]()
En team allefotos in het topic .. topics zijn meestal 6 a 7 pagina's lang. Het is ook weer niet dat je 20 topics door moet scrollen ..
Maar dat ligt daar meer aan je tablet denk ik?quote:Op zondag 24 mei 2020 18:57 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het is niet dat ik de foto’s niet wil zien, integendeel, ik bekijk ze allemaal graag, mijn ipad gaat er alleen een beetje raar van doen en het duurt eeuwen voordat ik dan weer de nieuwere posts kan bekijken als ik later op de dag het topic weer check. Gelukkig zijn er ook users die wel hun fotoreeks in een spoiler zetten, maar ik kom vandaag echt niet door het topic heen zonder tig foutmeldingen en half ladende pagina’s door al die foto’s
Misschien minder posts per pagina instellen?quote:Op zondag 24 mei 2020 18:57 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het is niet dat ik de foto’s niet wil zien, integendeel, ik bekijk ze allemaal graag, mijn ipad gaat er alleen een beetje raar van doen en het duurt eeuwen voordat ik dan weer de nieuwere posts kan bekijken als ik later op de dag het topic weer check. Gelukkig zijn er ook users die wel hun fotoreeks in een spoiler zetten, maar ik kom vandaag echt niet door het topic heen zonder tig foutmeldingen en half ladende pagina’s door al die foto’s
Gepaneerde vis? Dan kunnen mensen ook nog viscuisine namakenquote:Op zondag 24 mei 2020 20:19 schreef Blues het volgende:
Kibbeling dan of zo als vis een té ruime optie is
Of vissticks
Op woensdagen een meer door de weekse maaltijd en op zondagen iets dat uitgebreider is. Op zondagen wisselen zoet en hartig elkaar af.quote:Op zondag 24 mei 2020 22:16 schreef investeerdertje het volgende:
Is er een vaste dag waarop de kook mee evenementen zijn of is het, met de indruk die ik heb, elke keer willekeurig?
Edit: domme vraag, op gezien.
Ja ik zie er al wat staan waar ik aan mee zal doen, kijken of ik dingen kan vinden waar ik m'n eigen draai aan kan geven 😁quote:Op zondag 24 mei 2020 23:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op woensdagen een meer door de weekse maaltijd en op zondagen iets dat uitgebreider is. Op zondagen wisselen zoet en hartig elkaar af.
Vis in een jasjequote:Op zondag 24 mei 2020 21:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gepaneerde vis? Dan kunnen mensen ook nog viscuisine namaken
omdat vis niet door iedereen gegeten wordt, zou ik hier wat algemeens van willen maken, namelijk: een gerecht met een jasjequote:
Maar dat is gelijk wel weer heel breed.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
omdat vis niet door iedereen gegeten wordt, zou ik hier wat algemeens van willen maken, namelijk: een gerecht met een jasje
Er zijn genoeg challenges die gedaan kunne worden door mensen die geen vis eten.. dan doen ze een keer niet mee..quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
omdat vis niet door iedereen gegeten wordt, zou ik hier wat algemeens van willen maken, namelijk: een gerecht met een jasje
Nu op vakantie gaan toch niet zo verstandig is.quote:
Deze vind ik leuk. Maar dan wel zonder pakjes hoor.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
misschien is wereldgerechten ook nog een idee. Ja idd die pakjes van Knorr.
Je kan kiezen om het pakje te kopen en die te maken of je gebruikt het als keuzemenu en maakt vervolgens zonder dat pakje.
https://www.kokenmetkarin.nl/zonder-pakjes-zakjes/quote:Op dinsdag 2 juni 2020 12:50 schreef AnneX het volgende:
De wereldgerechten van knorr zijn door Karin Luiten geëvenaard zónder pakjes en zakjes.
https://www.trouw.nl/nieuws/op-bezoek-bij-de-knorr-kok~bbe12919/
Helaasch zie ik de “bijpassende “ recepten niet.
Wilde ook zoiets voorstellen: Maak een gerecht uit je favoriete vakantieland.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:08 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Nu op vakantie gaan toch niet zo verstandig is.
Dan moet ik hollandse pot makenquote:Op dinsdag 2 juni 2020 19:39 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Wilde ook zoiets voorstellen: Maak een gerecht uit je favoriete vakantieland.
Done. Bedankt voor het opletten.quote:Op woensdag 3 juni 2020 07:45 schreef Barreltje het volgende:
Lucky.. zou je misschien de weekdagen (woensdag/ zondag) bij de laatste paar opdrachten in de TT kunnen zetten?
Dan kan ik wat makkelijker zien of het mij gaat lukken om mee te doen.
Tnx!,quote:Op woensdag 3 juni 2020 08:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Done. Bedankt voor het opletten.
Met wie moet ze rekening houden dan. Want ik ben áltijd vrij op woensdag en heb altijd nachtdienst zaterdag en zondag en dus totaal geen puf om zondag veel te doen in de keuken.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 13:19 schreef marc0871 het volgende:
Toch een vraagje; waarom staan de gerechten met een lange bereidingstijd vaak op woensdag en de snellere op zondag?
Als ik om 17:00 thuis kom, wil ik wel even zitten, na een dag heen en weer lopen, bukken, tillen en opsteken.
Als ik dan tussen 17:30 en 18:00 eens ga koken, zit ik soms pas na 19:30 te eten.
Zou ik tussen 16:00 en 16:30 kunnen beginnen, kan ik voor 18:00 al eten.
Misschien kan hier wat rekening mee worden gehouden bij de planning?
Welke gerechten hadden op woensdag dan zo'n lange tijd nodig?quote:Op vrijdag 12 juni 2020 13:19 schreef marc0871 het volgende:
Toch een vraagje; waarom staan de gerechten met een lange bereidingstijd vaak op woensdag en de snellere op zondag?
Als ik om 17:00 thuis kom, wil ik wel even zitten, na een dag heen en weer lopen, bukken, tillen en opsteken.
Als ik dan tussen 17:30 en 18:00 eens ga koken, zit ik soms pas na 19:30 te eten.
Zou ik tussen 16:00 en 16:30 kunnen beginnen, kan ik voor 18:00 al eten.
Misschien kan hier wat rekening mee worden gehouden bij de planning?
Ik doe mijn best om goed te plannen maar ik kan niet iedereen tevreden houdenquote:Op vrijdag 12 juni 2020 13:19 schreef marc0871 het volgende:
Toch een vraagje; waarom staan de gerechten met een lange bereidingstijd vaak op woensdag en de snellere op zondag?
Als ik om 17:00 thuis kom, wil ik wel even zitten, na een dag heen en weer lopen, bukken, tillen en opsteken.
Als ik dan tussen 17:30 en 18:00 eens ga koken, zit ik soms pas na 19:30 te eten.
Zou ik tussen 16:00 en 16:30 kunnen beginnen, kan ik voor 18:00 al eten.
Misschien kan hier wat rekening mee worden gehouden bij de planning?
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 23:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op zich heb je een valide vraag. Ik zie dat het inderdaad niet goed benoemd is. Laten we hier morgen verder over praten in het overlegtopic
CUL / Kook mee met CUL: curry op woensdag 24 juniquote:Op woensdag 17 juni 2020 11:15 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.
Nu heb ik geen laten we curry topic gezien maar ik noem zo eens iets wat ik soms semi kant en klaar maak. Immers curry pasta mengen met kokosmelk of kookroom en klaar.
Zoiets moet volgens mij gewoon kunnen. Soms is het 'strenger' maar dan staat het in de OP, zoals bij pasta.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:15 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.
Nu heb ik geen laten we curry topic gezien maar ik noem zo eens iets wat ik soms semi kant en klaar maak. Immers curry pasta mengen met kokosmelk of kookroom en klaar.
Ik vind zelf dat de grens bij hamburgers ligt bij het bakken. Dus een mora burger bakken valt er nog binnen, maar een k&k burger incl broodje opwarmen in de magnetron vind ik geen bakken dus valt erbuiten.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:15 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.
Nu heb ik geen laten we curry topic gezien maar ik noem zo eens iets wat ik soms semi kant en klaar maak. Immers curry pasta mengen met kokosmelk of kookroom en klaar.
Neejoh, ik zou daar niet te moeilijk over doen omdat er nu één grappenmaker is geweest. Iedereen kan heus wel zelf invullen wat er wel onder zelf maken valt. Je blijft bezig.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Maar ik kan wel beter in de OP bij elk gerecht zetten in hoeverre je het zelf moet maken.
Dat hoeft van mij niet. Ik vroeg me gewoon af hoe er over gedacht werd.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn grens ligt bij een volledig kant en klaar gerecht. Zo mag bij een broodje hamburger het zelf samenstellen van je burger wel maar het volledig kant en klaar kopen niet. Bij een curry mag een verspakket of Wereldgerecht wel maar een magnetronmaaltijd niet.
Maar ik kan wel beter in de OP bij elk gerecht zetten in hoeverre je het zelf moet maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |