quote:Ovenschotel zuurkool en gehakt
20 minuten – 25 minuten in de oven – 4 personen
Ingrediënten
500 gram zuurkool
2 uien
150 gram Chorizo
300 gram Rundergehakt
2 el tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
100 gram reepjes bacon
125 ml crème fraîche
125 ml zure room
1 appel
Verse bieslook
Serveertip: maak hier aardappelpuree bij!
Bereidingswijze
Laat in een zeef de zuurkool goed uitlekken.
Snipper de uien fijn.
Snijd de Chorizo in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast een ovenschaal in.
Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui in 5 minuten glazig op zacht vuur.
Voeg de Chorizo en bak deze 2 minuten mee.
Doe het gehakt erbij en bak dit gaar in ongeveer 8 minuten.
Roer de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder erdoor en laat het nog 3 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak in een schaaltje een saus van de crème fraîche, zure room en 1 tl paprikapoeder.
Schil de appel en snijd het in dunne plakjes.
Leg op de bodem van de ovenschaal de helft van de zuurkool, verdeel hierop het gehaktmengsel. Schep de rest van de zuurkool op het gehakt. Leg nu netjes de plakjes appel erop. Maak de ovenschotel af met de saus. Strijk dit glad met de achterkant van een lepel. Strooi als laatste de reepjes bacon erover.
Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven. Maak ondertussen eventueel de aardappelpuree.
Knip de bieslook erboven. Eetsmakkelijk!
wat ik al voorspelde, inclu een bijgerechtje met rettichquote:Op woensdag 16 oktober 2019 16:32 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond: kimchi, julienne wortel en ui roerbakken, met rice cakes (die ovale platte) en een gochujangsausje.
Soort tteok bokki dus, maar dan met andere rice cakes en een hoop groenten.
En ik ga er ook een eitje bij bakken.
ziet er goed uit, die paar sesam zaadjes ook, grote klassequote:Op woensdag 16 oktober 2019 19:05 schreef realAIVD het volgende:
[..]
wat ik al voorspelde, inclu een bijgerechtje met rettich
[ afbeelding ]
Karperserviesquote:Op woensdag 16 oktober 2019 20:40 schreef christmastsunami het volgende:
[ afbeelding ]
mn mes en nieuw kommetje
yupquote:Op woensdag 16 oktober 2019 22:53 schreef maily het volgende:
[..]
Karperservies
OT loempia speciaal gehaald
Hebben ze geen magnetron daar?quote:Op woensdag 16 oktober 2019 19:26 schreef FranticDJ het volgende:
Koude bami...
..en er was nog wel een oplegger met vers voedsel uit NL gekomen..
Dit lijkt op een dode egelquote:Op woensdag 16 oktober 2019 23:35 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
yup
[ afbeelding ]
nog ff een paar keer aluminiumfolie er om heen en in de oven, daar gaat ze
Ikan pepesan, mooie fotoreportage!quote:Op woensdag 16 oktober 2019 23:35 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
yup
[ afbeelding ]
nog ff een paar keer aluminiumfolie er om heen en in de oven, daar gaat ze
Ik heb ook altijd onwijs moeite om een recept te volgen.quote:Op donderdag 17 oktober 2019 17:06 schreef realAIVD het volgende:
Thaise pompoensoep,
ongeveer naar dit recept, maar dan gehalveerd, behalve de gember. En de rode currypasta 2 a 3-dubbel.
Als garnering ringetjes rode peper en lente-ui, ipv koriander.
(en nu voel ik me als één van die vreemde mensen die op een kookblog onder een recept zetten:
"was superlekker, maar in plaats van ... heb ik ... gebruikt", enzovoort, waardoor ze uiteindelijk iets totaal anders hebben gemaakt dan in het recept stond)
Maar goed, pompoensoep dus.
Hahaha, heel erg herkenbaar...ik lees meestal meerdere recepten en veeg dan de goede ideeen bij elkaar om er een eigen recept van te maken (die ik vervolgens tijdens het koken vaak nog een beetje verbouw )quote:Op donderdag 17 oktober 2019 17:15 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik heb ook altijd onwijs moeite om een recept te volgen.
Mijn favoriete tomatensoep begon met een recept voor makkelijke tomatensoep voor 1 persoon.
Tegenwoordig heb ik een goed gevulde pan vol tegen de tijd ik klaar ben
Het is nog wel tomatensoep maar daar houdt de vergelijking redelijk op.
Maar je soep klinkt goed... weer eens wat anders dan mn normale pompoensoep met parmezaanse kaas.
Het is eetbaar maar ik vind het ook niet zo lekker.quote:Op donderdag 17 oktober 2019 17:46 schreef christmastsunami het volgende:
sorrie, maar, met die flespompoen, moet die schil er nou van af, de eerste en laatste keer had ik die schil mee gepureerd, maar ik vond dat nou niet echt lekker
ik had gelezen dat dat kon!?
thanx, toch maar weer proberen dan, maar dan zonder schilquote:Op donderdag 17 oktober 2019 17:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is eetbaar maar ik vind het ook niet zo lekker.
Ik leerde van de groenteboer dat dat tot december prima met schil kan.quote:Op donderdag 17 oktober 2019 17:57 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
thanx, toch maar weer proberen dan, maar dan zonder schil
Dat is zeker het proberen waardquote:Op donderdag 17 oktober 2019 17:59 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik leerde van de groenteboer dat dat tot december prima met schil kan.
En dat je daarna de schil beter weggooit.
ik ben altijd op zoek naar iets wat eventueel, vlees kan vervangenquote:Op donderdag 17 oktober 2019 18:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is zeker het proberen waard
De schil van een flespompoen is redelijk makkelijk te verwijderen met een dunschiller (en inderdaad, het hoeft niet, maar ik vind het ook lekkerder zonder)quote:Op donderdag 17 oktober 2019 18:11 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik ben altijd op zoek naar iets wat eventueel, vlees kan vervangen
zaterdag of zondag doe ik weer een poging
ff recept zoeken
Ik kan daar toch niet mee omgaan, ik drink het als limonade en dan begin ik trek te krijgen, na 2 a 3 dgn kan je dan opgevenquote:Op donderdag 17 oktober 2019 20:55 schreef Mariocassius het volgende:
[ afbeelding ]
Een heerlijke “peated” whisky.
echt?quote:Op donderdag 17 oktober 2019 19:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk hier! Klein Porterhouse biertje, cola, carpaccio, patat, pulled pork bitterballen, kippendij bitterballen, saté, cheeseburgers af en aan met deze walking dinner
Wat dan? Alcoholverslaving? Dan beter niet, maat. Goed dat je er vanaf blijft!quote:Op donderdag 17 oktober 2019 21:47 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik kan daar toch niet mee omgaan, ik drink het als limonade en dan begin ik trek te krijgen, na 2 a 3 dgn kan je dan opgeven
ik zweer het je ik zou het weggeven als je me het gratis gaf
wie neem je nou in de maling?quote:Op donderdag 17 oktober 2019 21:57 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Wat dan? Alcoholverslaving? Dan beter niet, maat. Goed dat je er vanaf blijft!
Rustig maar. Ik reageerde enkel op deze uitspraak:quote:Op donderdag 17 oktober 2019 22:02 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
wie neem je nou in de maling?
ik ben nogal kritisch met cijfertjes, een stevige verslaving ziet er slecht uit, 95% red het niet
dus.... afblijven niet doen en als je het toch wilt proberen, hou de schade tot een minimum
Ontopic: bakje volle kwark.quote:Op donderdag 17 oktober 2019 21:47 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik kan daar toch niet mee omgaan, ik drink het als limonade en dan begin ik trek te krijgen, na 2 a 3 dgn kan je dan opgeven
Hoe maakte je/je moeder dit dan?quote:Op donderdag 17 oktober 2019 18:44 schreef Uhmmpie het volgende:
Hmm ik vond in de supermarkt repen varkensvet en besloot weer eens boerenkool te maken zoals mijn moeder dat deed voordat ze mager spek ontdekte...
Nu smullend meisje op de bank.
“Smaakt toch anders mam!”
Ze kwamen ook nog met tonijn tataki, eend- en kipvoorgerechtjes. Maar had niet alles genomenquote:
Ik vond in de suup de ouderwetse stukken varkensvet die mijn moeder vroeger gebruikt.quote:Op vrijdag 18 oktober 2019 07:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hoe maakte je/je moeder dit dan?
Hm. Als ik alleen eet... laat ik de rijst vaak gewoon zitten. Lekker alleen met een naan.quote:Op vrijdag 18 oktober 2019 07:37 schreef anndb het volgende:
Koffie nu, vanavond butter chicken met basmati rijst. Twijfel nog of ik er zelf naan bij ga maken of niet, wel lekker natuurlijk.
Jep idd, spekvet heeft smaak, melk niet echt.quote:Op vrijdag 18 oktober 2019 08:35 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik vond in de suup de ouderwetse stukken varkensvet die mijn moeder vroeger gebruikt.
In plakken welliswaar.
Die (snijden en) uitbakken en door de boerenkool.
En ipv melk om de puree te maken (een deel van.. ) het vloeibare vet dat overbleef.
Smeuiiger en smaakvoller was het oordeel van dochterlief.
En ik dacht.. hmm daarom is mijn herinnering de boerenkool van toen ik nog klein was lekkerder
Hij IS gewoon lekkerder.
Dat heb ik echt al in geen honderd jaar meer gegeten geloof ik. Wel een goed ideequote:
Howcome?quote:Op vrijdag 18 oktober 2019 18:10 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:
Four tasty pizza van new York Pizza, valt tegen
Het viel me gewoon wat tegen, ik ben meer het soort persoon voor 1 smaak.quote:Op vrijdag 18 oktober 2019 20:51 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Howcome?
Ik verwachtte hetzelfde concept als de doubly tasty en dat bevalt altijd prima.
Lekker hoor! Een uitgebreide "oeuf à cocotte" (Jacques Pépin op youtube).quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 12:31 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk ik meld het even.
Bij de lunch heb ik deze amuse gemaakt en hij was veuuurrrteffelijk.
Ik weet, het ziet er niet uit maar ik vond deze erg lekker. Was een probeerseltje.
[ afbeelding ]
Oven voorverwarmen op 230
Onderin vier mini rostirondjes, daarboven op kleine plakjes belegen kaas, handjevol hamblokjes, handjevol uiesnippers, en een ei er op gebroken.
Kwartier in oven.
Het enige dat ik er bij heb gedaan was een snufje zout op het ei. Heeerlijk!
Kun je ook gasten voorschotelen als voorgerecht.
Die kende ik niet. De rosti heb ik gebruikt voor de eerste vulling in de maag, de kaas en ui geven pit aan het geheel. Ik dacht, laat me het eens proberen, had niet verwacht dat het zo smaakvol was. Zonder hamblokjes, als vegetarisch gerechtje lijkt het me ook een succes. De ham is niet echt nodig. Een paar champignonschijfjes erbij lijkt me ook een aanvulling bij de vegetarische variant.quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 13:07 schreef maily het volgende:
[..]
Lekker hoor! Een uitgebreide "oeuf à cocotte" (Jacques Pépin op youtube).
Miso Soup gebruiken wij daarvoorquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:00 schreef anndb het volgende:
Echt geen idee wat vanavond te eten, iemand nog een lekkere suggestie?
Moet nog boodschappen doen dus ingredienten maakt niet zo veel uit op zich :p.
Zat misschien zelf te denken aan okonomiyaki maarja, zie bij ingredienten dashi en zo wat ik hier lastig kan krijgen bij de supermarkt.
Woon in Belgie, kleine delhaize in de buurt, mag blij zijn dat ze sushi rijst verkopen ;-).quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:03 schreef maily het volgende:
[..]
Miso Soup gebruiken wij daarvoor
En de nieuwe AllerHande ligt bij de Appie
Wij gaan van de week de snelle vissoep maken én de gehaktballen volgens de recepten daaruit.
Dat is inderdaad minder om boodschappen te gaan doen. Maar improviseren met die soep!quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:30 schreef anndb het volgende:
[..]
Woon in Belgie, kleine delhaize in de buurt, mag blij zijn dat ze sushi rijst verkopen ;-).
Snelle vissoep klinkt wel goed, heb nog kookvocht van mosselen in de vriezer aanvullen met wat vis kan nog wel eens wat zijn en wat andere dingen.
Ik denk dat je daar prima iets mee kunt doenquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:30 schreef anndb het volgende:heb nog kookvocht van mosselen in de vriezer aanvullen met wat vis kan nog wel eens wat zijn en wat andere dingen.
Ik vind er leuke dingen in staanquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:03 schreef maily het volgende:
[..]
Miso Soup gebruiken wij daarvoor
En de nieuwe AllerHande ligt bij de Appie
Wij gaan van de week de snelle vissoep maken én de gehaktballen volgens de recepten daaruit.
quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 20:22 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik vind er leuke dingen in staan
Gisteravond in bad even door liggen bladeren
OT: flat white met een hazelnootkoekje
Op je diner na aten en dronken wij vandaag hetzelfdequote:Op zaterdag 19 oktober 2019 21:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Echt weer weekendlijst:
Ontbijt: Thee en speculaaskoek op verjaardag.
Lunch: Kibbeling met ravigotesaus.
Diner: Breekbrood met aïoli, spaghetti aglio, olio e peperoncino, tiramisu.
Avond: Thee, limonade en chocolaatje.
Kibbeling met ravotsaus zeker, met je poezenkindersquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 22:12 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Op je diner na aten en dronken wij vandaag hetzelfde
Geen kleine kinders meer aanwezig hoor Sterker nog, ik was niet eens thuis.quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 22:18 schreef maily het volgende:
[..]
Kibbeling met ravotsaus zeker, met je poezenkinders
Allemaal heerlijkquote:Op zondag 20 oktober 2019 11:00 schreef anndb het volgende:
Gisteren frietjes geworden met kaas en garnaal kroket met wat salade erbij.
Vanavond ga ik mijn mossel kookvocht gebruiken met wat room, verse kruiden, noodles, kabeljauw gebakken en wat grote garnalen.
Heb net een bosbaddenstoelen soepje gemaakt, die eet ik zo met wat toast. Met champignons, girolles, en nog een mix van paddestoelen. Wat room erbij, sherry, verse kruiden en gerookte kip.
hazelnootgebak ik ga vanmiddag gelijk even mijn hazelaar inspecteren of er dit jaar een goede oogst is. Dan maak ik verse hazelnootgebak. Ik was van plan appelkruimel te maken zaterdag, maar dit brengt me op een idee!quote:Op maandag 21 oktober 2019 10:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Thee en hazelnootgebak van maison kelder.
Vanmiddag crackers met brie.
Goed idee, was heerlijk!quote:Op maandag 21 oktober 2019 10:32 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
hazelnootgebak ik ga vanmiddag gelijk even mijn hazelaar inspecteren of er dit jaar een goede oogst is. Dan maak ik verse hazelnootgebak. Ik was van plan appelkruimel te maken zaterdag, maar dit brengt me op een idee!
Van het weekend maar even een fijne verse fazoletti met jacobsschelpen maken ( met zelfgemaakte room saus)quote:Op maandag 21 oktober 2019 12:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Goed idee, was heerlijk!
Ipv crackers wordt het stokbrood met brie
Vanavond rogan josh curry met naan en rijst.
Ziet er gaaf uitquote:Op maandag 21 oktober 2019 19:40 schreef realAIVD het volgende:
Thaise pompoensoep
(nog eens, maar dan nu echt lekker...en dat vindt de soep zelf ook! )
In totaal 12 minuten werk, 30 minuten wachttijd
[ afbeelding ]
Ingredienten
400 gram pompoenblokjes (zakje AH)
1 (kleine) ui, gesnipperd
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 eetlepel milde currypasta van Patak
250 mL water (kokend, uit de waterkoker)
half blokje kippenbouillon
125 mL kokosmelk
1 stukje gember (geraspt)
1,5 el olijfolie
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 1 min.
Voeg de currypasta en de blokjes pompoen toe. Roerbak nog 1 min.
Voeg het water en het halve bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer tot gladde soep met staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de gember erdoor.
Optioneel
Als garnering ringetjes rode peper en lente-ui
(of zoals op de foto, met schijfjes jalapeno en rode lombok)
Ouderwets lekker!quote:
Ik gaf deze keer de voorkeur aan volkoren bolletjes.quote:Op maandag 21 oktober 2019 22:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ouderwets lekker!
Liefst op witte bolletjes.
Toetje was almhof iets met chocola en room. Daarna thee met chocolaatje.
Wat een god dat je curry verkiest boven ketchupquote:Op maandag 21 oktober 2019 22:32 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Ik gaf deze keer de voorkeur aan volkoren bolletjes.
Broodjes hamburger met uienringen, mosterd, mayonaise en curry.
Er lopen mensen rond op deze wereld, die een patat (nee, geen friet ) speciaal of een frikandel speciaal, met ketchup wensen ipv curry.quote:Op maandag 21 oktober 2019 23:58 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Wat een god dat je curry verkiest boven ketchup
Die zou je een snackbarverbod mogen geven ja.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:01 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Er lopen mensen rond op deze wereld, die een patat (nee, geen friet ) speciaal of een frikandel speciaal, met ketchup wensen ipv curry.
Héél rare mensen.
Maar ook écht, Wytse.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:03 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Die zou je een snackbarverbod mogen geven ja.
Wytse houdt wel van een delletje zoals je kan zienquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:07 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Maar ook écht, Wytse.
Gelukkig weten jij en ik hoe het hoort.
quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:26 schreef Pinnenmutske het volgende:
Sushi. Ik heb gisteren ineens genoeg gehaald bij Sushi Huis.
Dragon Eyes
Dragon eyes?quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:26 schreef Pinnenmutske het volgende:
Sushi. Ik heb gisteren ineens genoeg gehaald bij Sushi Huis.
Dragon Eyes
Als die vegetarische balletjes in de vleesjus hebben gelegen, zijn het dan nog vegetarische balletjes?quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:16 schreef Sigaartje het volgende:
Straks snijbonenstamppot met vegetarische balletjes. Eerste keer dat ik vegetarische balletjes eet. Probeersel.
De jus is echter wel van vlees.
Eh nee dus, maar ik wil een steentje bijdragen aan een betere maatschappij. Niet elke dag vlees eten. De jus heb ik nog over. Ja ik weet het, het is een slap verhaal.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:47 schreef maily het volgende:
[..]
Als die vegetarische balletjes in de vleesjus hebben gelegen, zijn het dan nog vegetarische balletjes?
Vanavondje restje boerenkoolstamp.
Ik val je niet aan; toppie dat je je steentje wil bijdragen. Ik las het en vroeg het me af.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:51 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Eh nee dus, maar ik wil een steentje bijdragen aan een betere maatschappij. Niet elke dag vlees eten. De jus heb ik nog over. Ja ik weet het, het is een slap verhaal.
Tja het vlees is zwak. Ik ben gek op een heerlijk biefstukje en een mals balletje gehakt. Ik ben geen vegetarier, maar de berichten dat de gemiddelde Nederlander nog maar de helft van de week vlees eet moedigt mij ook aan. Dan denk ik: ik moet ook meedoen.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:53 schreef maily het volgende:
[..]
Ik val je niet aan; toppie dat je je steentje wil bijdragen. Ik las het en vroeg het me af.
Ik denk dat de gemiddelde Nederlander jokt. Of broodbeleg niet meetelt, of een worstje bij de wijn, of een kroketje tussendoor.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:56 schreef Sigaartje het volgende:
, maar de berichten dat de gemiddelde Nederlander nog maar de helft van de week vlees eet moedigt mij ook aan. Dan denk ik: ik moet ook meedoen.
Klinkt Indiaas.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 22:28 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond bij het nieuwe Krishna Vilas in Utrecht gegeten (in Den Haag zit er al langer een vestiging, maar deze hier is net open).
Het is een vegetarisch/veganistisch Indisch restaurant.
Het menu was een waar boekwerk, ik had er vooraf online al even naar gekeken, maar daar viel nauwelijks uit te komen.
Uiteindelijk hebben we vooraf wat kleine gerechtjes besteld (idli vada, paratha met diverse chutneys, chilli bajji),
en als hoofdgerecht de south indian en de north indian thali, wat inhield dat er twee ronde plateaus werden geserveerd met allerhande bakjes om te dippen, en in het midden rijst en ook wat andere pannenkoekjes (ik ken de namen van al die deeggerechtjes niet) er bij om te dippen.
Jaaa... Indiaas inderdaad! (ze hadden er ook wijn, vandaar dat ik niet meer helemaal helder ben, haha)quote:
minder zuipen dus.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 17:17 schreef Sunshine1982 het volgende:
Patat. Geen kracht om te koken vanavond. Ik heb vakantie en ik voel me gewoon weer lamlendig. In de schoolvakanties had ik dat vroeger ook vaak
Morgen maar weer gezond.
Thnx Het was heerlijk! Piri-piri kruiden op de eitjesquote:Op woensdag 23 oktober 2019 11:10 schreef stokj het volgende:
[..]
Mijn complimenten voor hoe het eruit ziet.
Ontopic: brood met jam en een kop thee.
Wat is Tresor?quote:Op woensdag 23 oktober 2019 11:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Een kopje koffie.
Ontbijt was Tresor
Oeiquote:Op woensdag 23 oktober 2019 11:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Ontbijtgranen met chocolade
https://tokokoerier.nl/pr(...)olade-ontbijt-375-g/
Heeeerlijk!! Eetse!quote:Op woensdag 23 oktober 2019 17:23 schreef realAIVD het volgende:
Straks 3 rollen kimbap maken,
met gochujang-tonijn, komkommer, danmuji, cheddar smeltkaas, wortel en ijsbergsla (die laatste omdat het op moet, haha).
2 rollen als avondeten, de derde morgen mee als lunch
die biest, waar haal je dat dan, mlijkt mij een beetje goor, maar hoe dan?quote:Op woensdag 23 oktober 2019 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heeeerlijk!! Eetse!
Ik had toch geen zuurkool of zalm vnv maar andijvie (met aardappels en jus geprakt)
Met karbonade en appelmoes.
En toe biest!! Met basterdsuiker
Paar liter gekregen van een boerderij (wel voor betaald). Tis lekker hoor, met lekker basterdsuiker erover. Lijkt wel slagroom.quote:Op woensdag 23 oktober 2019 18:54 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die biest, waar haal je dat dan, mlijkt mij een beetje goor, maar hoe dan?
quote:
Een helequote:Op vrijdag 25 oktober 2019 08:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een hele of restje van gisteren?
Ik zit nu aan de thee met lange vingers.
Dan zit je wel even volquote:
Welke? Van de Lidl? Gekruid en geroosterd?quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 16:44 schreef FutureFairytale het volgende:
Borrelnootjes maar dan van cashewnoten. Veel lekkerder!
Gekruid en geroosterd inderdaad en in 3 kleuren; net als de gewone cocktail borrelnootjes.quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 17:01 schreef maily het volgende:
[..]
Welke? Van de Lidl? Gekruid en geroosterd?
Dank. Ik hou het in de gatenquote:Op vrijdag 25 oktober 2019 18:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gekruid en geroosterd inderdaad en in 3 kleuren; net als de gewone cocktail borrelnootjes.
Van bedrijf Klasse Noten, weet niet in supermarkt die liggen helaas.
Schoonmaken, snijden, blancheren, in porties invriezen. Dan op je gemak recepten opzoekenquote:Op zaterdag 26 oktober 2019 12:26 schreef Sigaartje het volgende:
Tomatensoep, brood met kaas, gebakken aardappeltjes en een gekookt ei.
En ik heb een bonk witte kool over. Wat moet ik er in godsnaam mee?
of koolsla van makenquote:Op zaterdag 26 oktober 2019 12:26 schreef Sigaartje het volgende:
Tomatensoep, brood met kaas, gebakken aardappeltjes en een gekookt ei.
En ik heb een bonk witte kool over. Wat moet ik er in godsnaam mee?
Lekker zeg! Waar hebben jullie dit gegeten?quote:Op zaterdag 26 oktober 2019 18:29 schreef anndb het volgende:
Vanmiddag om 3 uur met zijn 2en een lunch plank met daarop: salade gerookte zalm en krab, steak tartare, 2 eitjes, Club sandwich, 2 kopjes bisque en 2 rendangbitterballen. Met nog extra brood.
Zitten er nog zo vol van, voorlopig nog even geen honger hebben. Denk niet dat nog veel gaat worden voor eten vanavond.
Wij hadden nasi uit de vriezer. Opgediend met een spiegelei on top, een augurkje en kroepoekquote:Op zaterdag 26 oktober 2019 19:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker zeg! Waar hebben jullie dit gegeten?
Bestelling is gedaan. 2 Pizza's en dan delen. 1 piccante (met salami en Spaanse peper) en 1 mozzarella.
Zijn dat allemaal tenen knoflook erin?quote:Op zaterdag 26 oktober 2019 21:10 schreef Uhmmpie het volgende:
Hmm forel met knoflook en tom yum
[ afbeelding ]
Halfjes.. want het waren wel heel dikke teentjesquote:Op zaterdag 26 oktober 2019 21:30 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zijn dat allemaal tenen knoflook erin?
Ooh wow! Roep je me als je em wel gaat maken?quote:Op zaterdag 26 oktober 2019 19:46 schreef maily het volgende:
[..]
Wij hadden nasi uit de vriezer. Opgediend met een spiegelei on top, een augurkje en kroepoek
Eerste recept wat ik vond op die site van Klasse Noten: [ afbeelding ]
Moest ik maar eens gaan maken. Maar niet meer vandaag
Dan zie je het hier wel verschijnenquote:Op zondag 27 oktober 2019 00:00 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ooh wow! Roep je me als je em wel gaat maken?
Bij SEC https://secetendrinken.nl/quote:Op zaterdag 26 oktober 2019 19:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker zeg! Waar hebben jullie dit gegeten?
Bestelling is gedaan. 2 Pizza's en dan delen. 1 piccante (met salami en Spaanse peper) en 1 mozzarella.
Ik zie de steak tartare en de bitterballen niet. Maar ziet er heel leuk uit, zo'n lunchplank.quote:Op zondag 27 oktober 2019 06:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij SEC https://secetendrinken.nl/
[ afbeelding ]
Nu aan 2e Ristretto
Bitterballen zie je verstopt achter het brood (klein stukje komt ie er boven uit ;-)) en steak tartare staat in het potje in het midden met nogal veel rucola en parmezaan er opquote:Op zondag 27 oktober 2019 09:12 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik zie de steak tartare en de bitterballen niet. Maar ziet er heel leuk uit, zo'n lunchplank.
Lekker allemaal!quote:Op zondag 27 oktober 2019 09:41 schreef anndb het volgende:
[..]
Bitterballen zie je verstopt achter het brood (klein stukje komt ie er boven uit ;-)) en steak tartare staat in het potje in het midden met nogal veel rucola en parmezaan er op
Ohquote:Op zondag 27 oktober 2019 06:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij SEC https://secetendrinken.nl/
[ afbeelding ]
Nu aan 2e Ristretto
Ik kreeg eerder al eens chips geserveerd op... ik denk... iets van een clubsandwich ofzo.quote:Op zondag 27 oktober 2019 10:38 schreef maily het volgende:
[..]
Lekker allemaal!
Maar ik snap de chips niet ....
En het wordt nogal opgepropt opgediend ...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |