Lekker hoor! Een uitgebreide "oeuf à cocotte" (Jacques Pépin op youtube).quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 12:31 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk ik meld het even.
Bij de lunch heb ik deze amuse gemaakt en hij was veuuurrrteffelijk.
Ik weet, het ziet er niet uit maar ik vond deze erg lekker. Was een probeerseltje.
[ afbeelding ]
Oven voorverwarmen op 230
Onderin vier mini rostirondjes, daarboven op kleine plakjes belegen kaas, handjevol hamblokjes, handjevol uiesnippers, en een ei er op gebroken.
Kwartier in oven.
Het enige dat ik er bij heb gedaan was een snufje zout op het ei. Heeerlijk!
Kun je ook gasten voorschotelen als voorgerecht.
Die kende ik niet. De rosti heb ik gebruikt voor de eerste vulling in de maag, de kaas en ui geven pit aan het geheel. Ik dacht, laat me het eens proberen, had niet verwacht dat het zo smaakvol was. Zonder hamblokjes, als vegetarisch gerechtje lijkt het me ook een succes. De ham is niet echt nodig. Een paar champignonschijfjes erbij lijkt me ook een aanvulling bij de vegetarische variant.quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 13:07 schreef maily het volgende:
[..]
Lekker hoor! Een uitgebreide "oeuf à cocotte" (Jacques Pépin op youtube).
Miso Soup gebruiken wij daarvoorquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:00 schreef anndb het volgende:
Echt geen idee wat vanavond te eten, iemand nog een lekkere suggestie?
Moet nog boodschappen doen dus ingredienten maakt niet zo veel uit op zich :p.
Zat misschien zelf te denken aan okonomiyaki maarja, zie bij ingredienten dashi en zo wat ik hier lastig kan krijgen bij de supermarkt.
Woon in Belgie, kleine delhaize in de buurt, mag blij zijn dat ze sushi rijst verkopen ;-).quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:03 schreef maily het volgende:
[..]
Miso Soup gebruiken wij daarvoor
En de nieuwe AllerHande ligt bij de Appie
Wij gaan van de week de snelle vissoep maken én de gehaktballen volgens de recepten daaruit.
Dat is inderdaad minder om boodschappen te gaan doen. Maar improviseren met die soep!quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:30 schreef anndb het volgende:
[..]
Woon in Belgie, kleine delhaize in de buurt, mag blij zijn dat ze sushi rijst verkopen ;-).
Snelle vissoep klinkt wel goed, heb nog kookvocht van mosselen in de vriezer aanvullen met wat vis kan nog wel eens wat zijn en wat andere dingen.
Ik denk dat je daar prima iets mee kunt doenquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:30 schreef anndb het volgende:heb nog kookvocht van mosselen in de vriezer aanvullen met wat vis kan nog wel eens wat zijn en wat andere dingen.
Ik vind er leuke dingen in staanquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 14:03 schreef maily het volgende:
[..]
Miso Soup gebruiken wij daarvoor
En de nieuwe AllerHande ligt bij de Appie
Wij gaan van de week de snelle vissoep maken én de gehaktballen volgens de recepten daaruit.
quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 20:22 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik vind er leuke dingen in staan
Gisteravond in bad even door liggen bladeren
OT: flat white met een hazelnootkoekje
Op je diner na aten en dronken wij vandaag hetzelfdequote:Op zaterdag 19 oktober 2019 21:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Echt weer weekendlijst:
Ontbijt: Thee en speculaaskoek op verjaardag.
Lunch: Kibbeling met ravigotesaus.
Diner: Breekbrood met aïoli, spaghetti aglio, olio e peperoncino, tiramisu.
Avond: Thee, limonade en chocolaatje.
Kibbeling met ravotsaus zeker, met je poezenkindersquote:Op zaterdag 19 oktober 2019 22:12 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Op je diner na aten en dronken wij vandaag hetzelfde
Geen kleine kinders meer aanwezig hoor Sterker nog, ik was niet eens thuis.quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 22:18 schreef maily het volgende:
[..]
Kibbeling met ravotsaus zeker, met je poezenkinders
Allemaal heerlijkquote:Op zondag 20 oktober 2019 11:00 schreef anndb het volgende:
Gisteren frietjes geworden met kaas en garnaal kroket met wat salade erbij.
Vanavond ga ik mijn mossel kookvocht gebruiken met wat room, verse kruiden, noodles, kabeljauw gebakken en wat grote garnalen.
Heb net een bosbaddenstoelen soepje gemaakt, die eet ik zo met wat toast. Met champignons, girolles, en nog een mix van paddestoelen. Wat room erbij, sherry, verse kruiden en gerookte kip.
hazelnootgebak ik ga vanmiddag gelijk even mijn hazelaar inspecteren of er dit jaar een goede oogst is. Dan maak ik verse hazelnootgebak. Ik was van plan appelkruimel te maken zaterdag, maar dit brengt me op een idee!quote:Op maandag 21 oktober 2019 10:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Thee en hazelnootgebak van maison kelder.
Vanmiddag crackers met brie.
Goed idee, was heerlijk!quote:Op maandag 21 oktober 2019 10:32 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
hazelnootgebak ik ga vanmiddag gelijk even mijn hazelaar inspecteren of er dit jaar een goede oogst is. Dan maak ik verse hazelnootgebak. Ik was van plan appelkruimel te maken zaterdag, maar dit brengt me op een idee!
Van het weekend maar even een fijne verse fazoletti met jacobsschelpen maken ( met zelfgemaakte room saus)quote:Op maandag 21 oktober 2019 12:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Goed idee, was heerlijk!
Ipv crackers wordt het stokbrood met brie
Vanavond rogan josh curry met naan en rijst.
Ziet er gaaf uitquote:Op maandag 21 oktober 2019 19:40 schreef realAIVD het volgende:
Thaise pompoensoep
(nog eens, maar dan nu echt lekker...en dat vindt de soep zelf ook! )
In totaal 12 minuten werk, 30 minuten wachttijd
[ afbeelding ]
Ingredienten
400 gram pompoenblokjes (zakje AH)
1 (kleine) ui, gesnipperd
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 eetlepel milde currypasta van Patak
250 mL water (kokend, uit de waterkoker)
half blokje kippenbouillon
125 mL kokosmelk
1 stukje gember (geraspt)
1,5 el olijfolie
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 1 min.
Voeg de currypasta en de blokjes pompoen toe. Roerbak nog 1 min.
Voeg het water en het halve bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer tot gladde soep met staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de gember erdoor.
Optioneel
Als garnering ringetjes rode peper en lente-ui
(of zoals op de foto, met schijfjes jalapeno en rode lombok)
Ouderwets lekker!quote:
Ik gaf deze keer de voorkeur aan volkoren bolletjes.quote:Op maandag 21 oktober 2019 22:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ouderwets lekker!
Liefst op witte bolletjes.
Toetje was almhof iets met chocola en room. Daarna thee met chocolaatje.
Wat een god dat je curry verkiest boven ketchupquote:Op maandag 21 oktober 2019 22:32 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Ik gaf deze keer de voorkeur aan volkoren bolletjes.
Broodjes hamburger met uienringen, mosterd, mayonaise en curry.
Er lopen mensen rond op deze wereld, die een patat (nee, geen friet ) speciaal of een frikandel speciaal, met ketchup wensen ipv curry.quote:Op maandag 21 oktober 2019 23:58 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Wat een god dat je curry verkiest boven ketchup
Die zou je een snackbarverbod mogen geven ja.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:01 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Er lopen mensen rond op deze wereld, die een patat (nee, geen friet ) speciaal of een frikandel speciaal, met ketchup wensen ipv curry.
Héél rare mensen.
Maar ook écht, Wytse.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:03 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Die zou je een snackbarverbod mogen geven ja.
Wytse houdt wel van een delletje zoals je kan zienquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:07 schreef Mariocassius het volgende:
[..]
Maar ook écht, Wytse.
Gelukkig weten jij en ik hoe het hoort.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |