Lucky_Strike | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:23 |
Het is weer tijd voor stamppot! Ik maak het niet vaak maar wil daar verandering in brengen. Wat is jullie favoriete recept? Ik maak wel eens rauwe witlof, kaas, gekookt ei en piccalilly. Of rauwe andijviestamp met spekjes en augurk. | |
Karzai | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:28 |
Rauwe andijvie is mijn favoriet met spekjes en een gehaktbal Maar ik ga het eens met chorizo en wat parmezaanse kaas erdoorheen proberen, dat lijkt me ook wel lekker | |
Kaatje1 | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:29 |
Lang geleden (maar zet 'm binnenkort weer op het eetprogramma: Stamppot boerenkool. Dat dus maken en dan blokjes oude kaas erdoor en in de oven Of blokjes friszure appel erdoor en ook weer oude kaas, varieer maar door. | |
maily | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:32 |
Zuurkoolstamppot met gerapste kaas en dan onder de grill | |
Kaatje1 | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:32 |
En mijn moeder maakte nog wel eens stamppot koolraap. De gekookte blokjes werden door de puree geroerd zodat je nog wel de structuur zag. En (don't ask) daar ging dan, naast spekvet en spekjes, stroop over heen. Mijn ouders aten daar dan bloedworst bij, wij kinderen verse of rookworst. | |
Kaatje1 | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:34 |
Variatie daarop had ik van de week. Laag puree, laag zuurkool, hamblokjes (dit keer blokjes gerookte kip), kaassaus, plakjes banaan. En zo opbouwen, extra geraspte kaas erover en in de oven. Had Syriers te eten die dit nog nooit hadden gehad, er ging eerst een voorzichtig hapje naar binnen, toen wat groter en er werd 2x opgeschept | |
maily | donderdag 3 oktober 2019 @ 15:39 |
Rozijnen en stukjes appels past ook goed | |
Kaatje1 | donderdag 3 oktober 2019 @ 16:05 |
Ook ja. Eerst de vriezer leegeten, dan mag ik weer zelf koken | |
Kaneelstokje | donderdag 3 oktober 2019 @ 16:29 |
Voor deze week is het gewone hutspot, want Leids ontzet. | |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 17:39 |
Daar gaan we dan | |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:04 |
Bijna klaar om te stampen. Er doorheen gaat zout, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en ketjap manis. De rookworst is vegetarisch. | |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:15 |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:40 |
Resultaat: slecht | |
Karzai | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:43 |
Hmm zonde, ik had in elk geval de aardappels wat kleiner gesneden, je hebt nu alles samen gekookt en de groente hebben maar 2 minuutjes nodig | |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:45 |
Nee hoor daar lag het niet aan. Ik kook mijn hele leven al boerenkool. Maar nu had ik er ketjap door gegooid, dat was een foute keuze. | |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:47 |
De groente heeft minstens 25 minuten nodig. | |
Karzai | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:54 |
Boerenkool misschien, andijvie gooi ik erbij zonder te koken | |
Karzai | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:55 |
Okay voor de varkens dan maar | |
Karzai | donderdag 3 oktober 2019 @ 18:55 |
Krijg je weer een lekker speklappie voor terug | |
realAIVD | donderdag 3 oktober 2019 @ 20:15 |
Mijn lievelings stamppot is absoluut rauwe andijviestamppot. Ik eet dat regelmatig, maar maak het nooit zelf, dat laat ik de BF maken! We eten het dan meestal met een (varkens)braadworst, heerlijk. Wat ik zelf wel graag maak op stamppot-gebied is hutspot (mijn nummer twee lievelings stamppot), en dat eet ik dan het liefst met pittig runderstoofvlees, zoals Daging Setan uit de slowcooker. De nieuwe eend in de bijt waar de BF een aantal jaren geleden mee kwam en die ik meer dan lekker vind, al durf ik die niet op 2 of 3 te categoriseren, is spruitjesstamppot!!! Serieus, dat is TE lekker! Disclaimer: alles waar BF en stamppot in één zin gebruikt wordt, wil ook zeggen dat er zowel kaas als uitgebakken spekjes door de stamppot zitten. | |
littledrummergirl | donderdag 3 oktober 2019 @ 20:25 |
Stamppot | |
ChilllayD | donderdag 3 oktober 2019 @ 20:55 |
Aardappels met witte bonen! Stopverf, zoooo lekker Daarbij gewoon een cervelaatworst in plakjes gesneden en even gebakken. Heerlijke jus voor er overheen ook meteen! | |
Postbus100 | donderdag 3 oktober 2019 @ 21:20 |
Mjam, stamppot. Mijn favorieten: stamppot zuurkool en stamppot hutspot. Boerenkool vind ik ook lekker. En andijvie ook, mits goed klaargemaakt (maar dat lukt me nooit). Basis is bij mij (bijna) altijd hetzelfde: - aardappels - groenten - spekjes - melk en boter - soms wat nootmuskaat - rookworst (of een ander stuk vlees) - zout & peper Bij boerenkool worden daar nog augurken bij geserveerd. Bij hutspot gaan er uien bij. | |
Fofo | donderdag 3 oktober 2019 @ 21:24 |
Stamppot rucola met zongedroogde tomaat, pijnboompit en uitgebakken spek. | |
Yinny | donderdag 3 oktober 2019 @ 21:38 |
Hutspot gemaakt met gebakken uien ipv gekookte uien. Bietjesstamppot met spekjes. Stamppot met gebakken prei, geraspte kaas, pesto en walnoten. Stamppot met rauwe witlof en blauwe kaas. Stamppot met rauwe ijsbergsla en gebakken shoarma. Spinazie stamppot met stukjes gekookt ei of blokjes kaas. We zijn gek op stamppot hier! | |
Sigaartje | donderdag 3 oktober 2019 @ 21:53 |
Mijn favoriete stamppot is ook andijviestampot. Maar helaas als ik eters krijg valt dat niet zo in de smaak. | |
Postbus100 | donderdag 3 oktober 2019 @ 22:33 |
Maar even serieus, hoe maken jullie stamppot rauwe andijvie? Mij lukt dat niet. De aardappels geven te weinig hitte af (koelen af) door de grote hoeveelheid rauwe andijvie die ik er ineens bij kieper. Dus die rauwe andijvie blijft ook echt rauw Terwijl ik het wel lekker vind als die een beetje blancheert. En als ik de pan vervolgens op het vuur zet, brandt het (natuurlijk) aan. Kortom, hoe doen jullie dat? | |
Postbus100 | donderdag 3 oktober 2019 @ 22:33 |
Oh, dat is ook lekker. En bietenstamppot trouwens ook. | |
maily | donderdag 3 oktober 2019 @ 22:49 |
Je zou het in een hapjespan/anti-aanbakpan kunnen doen? Of in een grote kom die op een pan kokend water staat; au bain marie. Of in de laatste minuut dat de aardappels koken de andijvie erbij doen, dan alles samen afgieten en stampen maar. | |
Postbus100 | donderdag 3 oktober 2019 @ 23:05 |
Hm. Maar met dat laatste is het eigenlijk geen rauwe andijvie meer, toch? Dus mensen die zeggen dat ze dat eten, noemen het eigenlijk verkeerd? | |
maily | donderdag 3 oktober 2019 @ 23:07 |
Maar als jij die stamppot maakt is de andijvie nog wel rauw. Je kookt de aardappels, je giet ze af, doet ze terug in de pan, doet de andijvie erbij en stampen maar. Beetje boter en/of melk erbij. Je kunt andijvie ook even koken, dan is het rauwe eraf. Maar dan smaakt je stamppot niet zo lekker .... Andere optie is inderdaad de andijvie rauw bij de aardappels doen, stampen, en dan de stamppot even opwarmen in de magnetron. | |
Postbus100 | donderdag 3 oktober 2019 @ 23:14 |
Ja, als ik de aardappels aan het koken ben, zijn ze ook nog rauw Maar er zijn dus serieus mensen die letterlijk rauwe andijvie eten? En en passant ook nog afgekoelde aardappels (afgekoeld door de koude andijvie die erbij komt)? Nou, ik vind het toch wel lekker als dat rauwe er net een beetje af is, het zij door de magnetron, het zij door een minuutje meekoken. (maar ja, dan noem i k het dus geen rauwe andijvie meer, dus ik vraag me af hoe anderen hier tegenaan k ijken). | |
Fat_Papa_Jefferson | vrijdag 4 oktober 2019 @ 08:53 |
Ik doe het zo: - Aardappels goed fijnstampen met het vet van uitgebakken spekjes, een lepel mosterd en een geperste teen knoflook. - Pan terug op laag vuur en eerste flinke handvol fijngesneden andijvie erdoor werken met een pollepel (niet meer stampen dus), dan in het midden een flink gat maken zodat de bodem van de pan zichtbaar is. Daar giet je een scheut melk in (die door de hete panbodem onmiddellijk verhit wordt) en daar gooi je weer een flinke handvol fijngesneden andijvie bovenop. Dan roer je vanuit het midden snel de andijvie en de hete melk door de rest heen. Zo blijft de stamppot heet en slinkt de andijvie een beetje. Als je geen melk wilt gebruiken kun je ook kookvocht van de aardappels nemen. - De voorgaande stap herhalen tot de stamppot de gewenste verhouding en structuur heeft. Steeds flink roeren en omscheppen. - Ten slotte de uitgebakken spekjes en nog een laatste handvol andijvie erdoor werken, zonder vocht. Die blijft dan wel vrijwel rauw en geeft een beetje crunch. Gehaktballen met jus erbij, en eventueel gebakken uiringen. Ik ken echt niemand die dit niet lekker vindt. | |
Kaatje1 | vrijdag 4 oktober 2019 @ 09:40 |
Zo, deze manier ga ik de volgende keer gebruiken. | |
Postbus100 | vrijdag 4 oktober 2019 @ 10:45 |
Dank voor je uitleg. En wanneer draai je het vuur weer uit? (teentje knoflook en likje mosterd klinkt overigens ook lekker) | |
Cause_Mayhem | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:06 |
Zuurkoolschotels uit de oven zijn toch wel mijn favo. Zuurkoolstampot maken met een blok spek. Stampen met een roomsaus met knoflook en lenteui. Rundergehakt rul bakken opgeleukt met chili peper, beetje pit naar smaak erin iig. Evt wat paprika erdoor (geel is lekker). Laagje zuurkoolstampot, laagje gehakt, laagje banaan in schijfjes (evt eerst aanbakken, is lekkerder), laagje zuurkoolstampot. Broodkruim/paneer eroverheen, boter erop en de oven in voor een lekker krokant laagje. Appelmoes erbij en smullen maar. Maak groot, de volgende dag opbakken is namelijk ook erg lekker. Kan ook met perzik, abrikoos, appel e.d. en je kan varieren met de (room)saus om het meer een lente/zomer stamppotje te maken of meer een winter stamppot te maken. Frisser of steviger. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:07 |
Zo maak ik het inderdaad ook. Alleen zonder knoflook en met een klontje roomboter. En natuurlijk een bloemige/kruimige aardappel gebruiken (meestal Eigenheimers). Stampen is eigenlijk helemaal niet nodig dan. Door goede kruimige aardappelen te gebruiken en die na het koken even droog te laten stomen maak je met de melk en roomboter een lekkere zachte aardappelpuree. Dat is dan de basis voor de stamppot | |
sirdanilot | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:09 |
Stamppot rauwe andijvie is niet rauw, de anijvie slinkt een beetje in de hete aardappel. Het is eerder 'stamppot bijna rauwe andijvie'. Als het aanbrandt doe je ook wat verkeerd. Giet de gare aardappels af en flikker er boter of spekvet bij en stamp dit helemaal met wat VERS gemalen zwarte peper en liefst VERS gerapste nootmuskaat van een nootje (of foelie als je @Pietverdriet bent). Dan dit op LAAG vuur doen, het mag best een klein beetje aanbakken in het vet maar absoluut niet te veel, en de andijvie er in stappen bij doen, telkens kleine hoeveelheid andijvie erbij en dan goed mengen, als het erin zit meer andjvie erbij, in totaal totdat het genoeg is. Ik kan hier in Ierland truowens nergens andijvie vinden, iemand tips daarvoor? En nee ik heb helaas geen tuin om het zelf te verbouwen. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:15 |
Aarappels aankoken en dan aanbakken. Dat voor de stamppot gebruiken. Jummy. Of aardappels poffen en dat voor de stamppot gebruiken, ook jummy. Daar puree van maken of gewoon stampen. Lekkerder als 'simpel' gekookt. Naar mijn mening dan. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:18 |
Deze heb ik sinds kort. Dat werkt stukken beter dan zo'n handrasp | |
sirdanilot | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:18 |
Gestampte gebakken aardappel lijkt me nogal goor, maar gepoft is uiteraard helemaal prima en allicht beter dan gekookt. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:19 |
Licht gebakken is ook heerlijk inderdaad | |
Sicstus | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:44 |
Stamppot, zalig. Mijn favoriet is zuurkoolstamp, dat maak ik van september tot april zo'n beetje om het weekend. 750 gram zuurkool + 1 kg aardappels + 375 gram spekjes. | |
Fat_Papa_Jefferson | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:52 |
Zodra de laatste andijvie erdoor geroerd is. Dan schep ik de stamppot meteen over in een grote voorverwarmde schaal, kringetje gehaktballen erin, streepje dikke jus erover, wat ui draperen. Presentatie is belangrijk bij stamppot vind ik. | |
Postbus100 | vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:57 |
Klopt Heb ooit op verschillende locaties van een verzorgingstehuis gewerkt als vakantiebaan. Ze serveerden daar altijd aardappelpuree (en nog een aantal dingen). Werd vaak gewoon met een lepel op een bord geschept, wat op zich best oké was. Totdat ik een keer op een locatie was waar ze dat met een ijsbollenlepel deden (!!). Zag er gelijk 3x aantrekkelijker en smakelijker uit. Echt zo bizar wat voor verschil dat maakte. Zou het alleen zelf nooit overscheppen in een (voorverwarmde) schaal. Of eigenlijk misschien wel, want het maakt het wel heel huiselijk, maar ik ben dat van huis uit niet gewend en het creëert extra vaat. Maar ik vind het wel wat hebben als je van de maaltijd een feestje kan maken. Dus misschien ga ik dat later ook wel doen, als ik een gezin heb (ik had ooit een collega die bijvoorbeeld nooit de pannen op tafel zette. Schepte in de keuken alles op, maakte de borden ook op, and that's it. Gaf ook wel veel rust aan tafel. Vond ik ook wel wat hebben). [ Bericht 12% gewijzigd door Postbus100 op 04-10-2019 12:08:22 ] | |
Cause_Mayhem | vrijdag 4 oktober 2019 @ 12:04 |
Is echt niet goor. Of vindt jij opgebakken stampot de volgende dag ook goor? Persoonlijk vind ik dat vaak nog lekkerder dan de eerste dag. Dus waarom niet gelijk die smaak simuleren? | |
Pinnenmutske | vrijdag 4 oktober 2019 @ 12:08 |
Ik verwar steeds met stoemp Ik ben er niet zo gek op. | |
Smallish | zaterdag 5 oktober 2019 @ 16:20 |
Zomerstamppotje: Gestampte aardappel mengen met wat creme fraiche, gesneden rucola erdoor, feta, wat zongedroogde tomaatjes, zwarte olijfjes. Spekjes uitbakken met paprikapoeder, erbij doen. Yum! | |
Smallish | zaterdag 5 oktober 2019 @ 16:22 |
Nog eentje: zoete aardappelen koken en stampen, gedroogde tomaatjes erdoor, rode paprika erdoor, uitgebakken stukjes chorizo erdoor, wat feta en rucola erover. Veel peper erover. Errug lekker. | |
Holyme | zaterdag 5 oktober 2019 @ 16:24 |
Nooit aan gedacht, maar klinkt als een strak plan | |
Kaneelstokje | zaterdag 5 oktober 2019 @ 16:38 |
Wat is stoemp dan? | |
Pinnenmutske | zaterdag 5 oktober 2019 @ 17:09 |
https://koken.vtm.be/recepten/specials/stoemp-puree-en-stamppot | |
fathank | maandag 7 oktober 2019 @ 08:46 |
Meer boter gebruiken, en de spekjes met bakvet compleet erdoorheen. Dan is de boel vet genoeg om niet aan te bakken. | |
Karzai | maandag 7 oktober 2019 @ 15:48 |
ik verwarm altijd in een steelpannetje, roomboter en volle melk, dat gooi ik over de andijvie heen samen met het vet van de spekjes, daarna stampen en roeren | |
DeTolk | maandag 7 oktober 2019 @ 16:12 |
Vanavond weer lekker aan de boerenkool, heerlijk met dit weer Vorige week nog stamppot met rucola en kippedijshoarma gemaakt. | |
golfer | maandag 7 oktober 2019 @ 16:43 |
Vanavond stamppot rauwe andijvie. Niet met aardappel, maar met een mix van knolselderij en pastinaak. (boter, room, mosterd, mierikswortel, zout, peper, kaneel en nootmuskaat er doorheen). Daardoorheen uitgebakken spekjes en erbij gebraden runderworsten. | |
fathank | maandag 7 oktober 2019 @ 16:46 |
Ik gebruik eigenlijk nooit melk bij stamppot. Ik stamp de boel ook niet helemaal totdat het lijkt op aardappelpuree uit een pakje. Mogen best nog wel stukken pieper inzitten ipv dat je het met een rietje kan eten . | |
Postbus100 | maandag 7 oktober 2019 @ 21:15 |
Ik vind melk (en boter en/of spekvet) wel lekker voor de smeuïgheid, maar ik stamp het ook niet fijn. Gebruik ook het liefst vastkokende aardappels. | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 oktober 2019 @ 13:55 |
Jaaaa De eerste staat voor deze week op de planning. | |
Smallish | dinsdag 8 oktober 2019 @ 14:09 |
Ben benieuwd wat je er van vindt! | |
The_Emotion | dinsdag 8 oktober 2019 @ 19:19 |
Vandaag staat er boerenkool op tafel, toch wel mijn favoriete kostje. Snufje zout, witte peper en nootmuskaat er over, klein beetje melk om de aardappels een romige smaak mee te geven en een flinke lik mosterd. Verder natuurlijk de rookworst en de spekjes Het smaakt weer heerlijk, en morgen de rest opbakken, dan is het nog lekkerder | |
ChilllayD | woensdag 9 oktober 2019 @ 00:18 |
Hier na het afgieten gewoon op een heel laag pitje de andijvie erbij. Aanbranden doet het absoluut niet. Niks erdoor overigens, op beetje melk en kookvocht om aardappelpuree te maken na dan.. Spekjes serveer ik apart. | |
Waps | donderdag 10 oktober 2019 @ 20:51 |
Aardappels gaar koken, de gesneden andijvie erbij en daarna afgieten. Dan heb je de andijvie geblancheerd. Vervolgens stampen zoals je wil. Grof, fijn, met of zonder melk enzovoort. | |
littledrummergirl | donderdag 10 oktober 2019 @ 21:22 |
Ik warm de melk die ik er doorheen gooi vaak ook even op in de magnetron | |
Postbus100 | donderdag 10 oktober 2019 @ 21:57 |
Hm, interessante technieken. Mijn schoonzus deed de zak gesneden andijvie (maar ja, dat werkt dus alleen met voorgesneden andijvie) met een paar vorkprikken in de magnetron, zodat het rauwe eraf is. En dan door de gekookte en afgegoten aardappels stampen (evt. aardappels al even voorstampen, is iets makkelijker). Dat vond ik ook wel een slimme truc. | |
maily | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:00 |
Heb je één van deze technieken al geprobeerd? Ben benieuwd .... | |
Postbus100 | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:02 |
Die van m'n schoonzus dus wel. Maar heb nog geen andijvie gegeten sinds twee weken geleden. Daar kwam ook de vraag vandaan eigenlijk, want die stamppot was nog steeds niet echt gelukt. | |
maily | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:02 |
Oke. Nou, ben benieuwd naar je eerstvolgende stamppotervaring! Deel hem ook hier? | |
Postbus100 | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:48 |
Weet ik niet. Als ik eraan denk . | |
maily | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:49 |
| |
Postbus100 | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:55 |
hoezo? | |
maily | donderdag 10 oktober 2019 @ 22:56 |
Nou joh! Al die mensen in dit topic die jou (goeie) adviezen hebben gegeven | |
Sorella | vrijdag 11 oktober 2019 @ 10:14 |
Andijviestamppot volgens job en jerry van 24 kitchen Een goede andijviestamppot begint bij de techniek. Je moet de aardappels niet te lang koken. Als je ze te lang doorkookt, nemen ze te veel vocht op en wordt de andijviestamppot waterig. Dit kun je voorkomen door met een mes in je aardappels te prikken om te kijken of ze gaar zijn en ze dan af te gieten.” Andijviestamppot maak je namelijk niet smeuïg door de aardappels lekker zacht te koken, maar door het vet dat je eraan toevoegt. “De truc zit ‘m in veel melk en heel veel boter”, verklapt Job. “Ook een andijviestamppot moet sexy zijn”, onderstreept Perry, “en dat doe je door er genoeg boter aan toe te voegen en ‘m mooi op smaak te brengen met genoeg peper en zout. Eventueel voeg je er ook nog een scheutje melk aan toe.” Volgens de chefs eet je geen andijviestamppot zonder gebakken spekjes die je helemaal krokant uitbakt. Het bakvet daarvan stamp je ook door de andijviestamppot. “Alles draait om smaak en structuur. Een volle smaak krijg je door veel vet, zout en (witte) peper.” “Mensen zijn vaak te bang om zout en boter te gebruiken”, legt Perry uit. Veelgemaakte fouten bij het maken van andijviestamppot zijn vooral het weglaten van spekjes of het gebruiken van te weinig andijvie. Job vindt het vooral jammer als de andijviestamppot te droog wordt geserveerd, met onvoldoende boter en vet. “Mijn oma bakte altijd van die witte spekblokjes helemaal uit en krokant. Dat ging dan inclusief bakvet door de stamppot.” 2 kg kruimige aardappelen 125 g ongezouten roomboter 1 kg rauwe andijvie geraspte nootmuskaat 1 (rode) ui (zachte) mosterd 1 rookworst 1 zakje jus Bereidingswijze + totale tijd: 30 minuten Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 min. en controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een mes in te prikken. Prik je er makkelijk in, dan zijn ze gaar. Voel je nog te veel weerstand, geef de aardappelen dan nog een paar minuutjes. Giet de aardappelen af. Als je de ze te lang doorkookt, trekt het vocht erin en worden ze waterig. Bak ondertussen het spek helemaal uit tot het knapperig is. Leg de spekjes in een zeef en vang het vet op. Snijd het groen van de andijvie en snijd de knapperige onderkant vingerdik op. Kook ondertussen de melk. Prak de aardappelen grof met de boter en gooi de gekookte melk erop, prak die er ook door en voeg het spekvet en de kruiden toe. Stamp de verse andijvie door het aardappelmengsel. Ik heb deze nog niet uitgeprobeerd omdat mijn man niet van veel spekjes en boter door zijn eten heen houdt maar het lijkt me wel lekker dus ga ik 2 verschillende porties maken. | |
KaheemSaid | vrijdag 11 oktober 2019 @ 10:49 |
Ik houd nooit zo van knapperige spekjes | |
nogeenoudebekende | vrijdag 11 oktober 2019 @ 10:51 |
Als het aan mij lag zat in alles uitgebakken spekjes. . | |
derLudolf | vrijdag 11 oktober 2019 @ 14:30 |
Stamppot is een beproefd iets, moet je niet aan rommelen, dus het liefst hutspot, boerenkool, snijbonen of rauwe andijvie. En spek hoort er in. | |
Kaneelstokje | vrijdag 11 oktober 2019 @ 15:47 |
Zag laatst een stamppot recept met zoete aardappel en spinazie. Zeker niet traditioneel, maar het klonk toch goed. | |
Steven184 | vrijdag 11 oktober 2019 @ 15:47 |
Staat hier met enige regelmaat op tafel | |
#ANONIEM | vrijdag 11 oktober 2019 @ 15:48 |
Hier ook, met een beetje feta. | |
Kaneelstokje | vrijdag 11 oktober 2019 @ 15:49 |
Het is dus aan te raden begrijp ik? Wat doe je er voor vlees bij? He bah. | |
Lucky_Strike | vrijdag 11 oktober 2019 @ 20:51 |
Rucolastamppot is onwijs lekker Beetje aangepast naar de voorraad. Rode paprika en pijnboompitten toegevoegd, groene ipv zwarte olijven, vaag filetlapje van Too Good To Go ipv spekjes. Volgende keer meer aandacht besteden aan de puree. | |
Smallish | zaterdag 12 oktober 2019 @ 10:58 |
Ziet er goed uit! Leuk dat je het ook lekker vond. Die spekjes zou ik eerlijk gezegd wel erg missen..... | |
Lucky_Strike | zaterdag 12 oktober 2019 @ 11:02 |
Spekjes kunnen altijd natuurlijk maar ik wil juist meer van de standaard afstappen. En de groene olijven, feta en zongedroogde tomaat zorgden voor voldoende smaak. Dit ga ik zeker vaker eten. | |
Smallish | zaterdag 12 oktober 2019 @ 11:36 |
Yinny | woensdag 23 oktober 2019 @ 21:30 |
Vandaag boerenkool stamppot op! De kipster rookworst van de Lidl is geen aanrader, taai velletje en bremzout. | |
Lucky_Strike | vrijdag 25 oktober 2019 @ 12:26 |
Wat zal ik eens toevoegen aan een vegetarische andijviestamppot? | |
Lienekien | vrijdag 25 oktober 2019 @ 12:27 |
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas. | |
Solotovski | vrijdag 25 oktober 2019 @ 12:29 |
Dit topic | |
Lucky_Strike | vrijdag 25 oktober 2019 @ 12:33 |
Interessant idee wel. Ik puzzel hier even met ingrediënten die nog op moeten. Ik denk dat het pinda, roquefort en cherrytomaat wordt ongeveer. | |
#ANONIEM | vrijdag 1 november 2019 @ 10:11 |
Snap je Daar is de vrieskou nu ook naar. Misschien morgen op de katerdag stamppot maken. Gelukkig is het niet zo moeilijk. [ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 01-11-2019 10:11:16 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 7 november 2019 @ 20:41 |
Pinda's, roquefort en cherrytomaten is echt geweldig in de andijviestamppot | |
Lienekien | donderdag 7 november 2019 @ 20:57 |
| |
madeliefff | vrijdag 8 november 2019 @ 22:19 |
Stamppot met azijn. Oftewel slastamppot. Niet vanwege de sla maar omdat er azijn ingaat ipv melk! Dat klinkt raar maar is zooo lekker samen met de zoute spekjes. Er gaat in: kropsla ( als je een andere kiest neem dan absoluut Geen ijsbergla omdat daar veel vocht in zit) ,aardappelen , azijn, gebakken spekjes, gekookt ei, peper, zout en een klontje boter. [ Bericht 12% gewijzigd door madeliefff op 08-11-2019 22:37:46 ] | |
madeliefff | vrijdag 8 november 2019 @ 22:31 |
Vervangen door sla? Maar geen ijsbergsla want daar zit teveel vocht in | |
Ewelina | zondag 10 november 2019 @ 21:07 |
Ik ben dol op stamppot! Mijn favorieten zijn hutspot met gebakken uien ipv gekookt, boerenkool met gebakken uitjes en pompoen (evt met venkel). Ik eet er meestal spekjes bij. Nog niet zo lang geleden een spinaziestamppot op met o.a. mascarpone en tomaatjes, die was ook erg geslaagd. | |
Ewelina | zondag 10 november 2019 @ 21:09 |
Oh, dat ga ik een keer maken! Klinkt echt lekker! | |
Ewelina | zondag 10 november 2019 @ 21:11 |
Ik ook niet: babyvoer is niet mijn favoriet Gebruik wel boter voor de smaak - vaak bak ik er uien bij en stamp dat dan door elkaar. | |
The_Emotion | zondag 10 november 2019 @ 21:45 |
Vandaag weer boerenkool, het is en blijft mijn favoriet, het werd ook wel een keer tijd na 2 weken Met uitgebakken vetspek en rookworst, nggg, wat lekker! Wel gebruik ik een slok melk voor het stampen, net genoeg om de piepers romiger te maken, niet te veel, want het moet geen papje worden. | |
Smallish | zondag 10 november 2019 @ 22:27 |
Is echt lekker! | |
4EverBlackEyed | woensdag 13 november 2019 @ 10:12 |
Stamppot rauwe andijvie met spekjes en jus. Stamppot boerenkool met spekjes, jus en apart augurken | |
Lonaa | woensdag 13 november 2019 @ 10:47 |
Vanavond stamppot zuurkool. Ik bak de zuurkool altijd ipv koken. En dan met goed uitgebakken speklap | |
Weltschmerz | woensdag 13 november 2019 @ 11:20 |
Vetspek bedoel je? | |
Lonaa | woensdag 13 november 2019 @ 11:21 |
Nee. | |
Weltschmerz | woensdag 13 november 2019 @ 11:22 |
Hoe bak je een speklap goed uit dan? | |
Lonaa | woensdag 13 november 2019 @ 11:23 |
Op middelmatig vuur, in wat olie. Vaak draaien. Het is een delicaat proces, maar uiteindelijk blijft ie dan horizontaal staan als je m aan 1 kant vast zou pakkenn | |
Alieda-R | maandag 18 november 2019 @ 23:15 |
Stammpot rauwe spinazie Kruimige aardappels en verse rauwe spinazie stampen, knapperig gebakken magere spekreepjes erdoor, gebakken uitjes (gewoon uit een zakje) erdoor, beetje creme fraiche. En wat nootmuskaat en zout naar smaak toevoegen. | |
jameshond7 | zaterdag 24 oktober 2020 @ 08:42 |
Wat zijn jullie favoriete stamppotten? Ik hou het vaak bij stamppot (rauwe) andijvie met eventueel spekjes en hachee of worst. Rookworst neem ik niet vaak. Misschien een keer op een broodje als er ijs op het water ligt (broodje Unox of broodje Hema). Nu ben ik wel toe aan een variatie en zag ik onder andere stamppot hawaï (annanas, appel, spitskool) en blote billetjes in het gras (witte bonen en snijbonen) op het internet staan. Hoe maken jullie de perfecte stamppot? En kies je voor boerenkool, andijvie of wortels, of kies je toch voor een iets bijzondere variant? Iemand die vaker hawaï of blote billetjes in het gras heeft bereid? | |
pokkerdepok | zaterdag 24 oktober 2020 @ 09:05 |
BBIHG is wel een van de lekkerste vind ik. die andere met ananas lijkt me vies. | |
Lucky_Strike | zaterdag 24 oktober 2020 @ 09:14 |
Tadaa CUL / Groot stamppottopic Daar graag verder Ik laat dit topic even met die andere samenvoegen zodat de mooie OP van James niet verloren gaat. | |
Jordy-B | zaterdag 24 oktober 2020 @ 09:36 |
In de oven krijg je ze pas echt knapperig. Speklappen op het rooster, plaat er direct onder om het vet op te vangen. | |
fathank | zaterdag 24 oktober 2020 @ 09:40 |
Zuurkool stamppot met in rokerige whiskey gestoofde zuurkool met een lik sambal en teriyaki stoofvlees . | |
111210 | zaterdag 24 oktober 2020 @ 09:44 |
Rauwe andijvie, beetje verse slagroom En wat room boter erdoor. Met een gehaktbal | |
mascara-klodder | zaterdag 24 oktober 2020 @ 09:58 |
Heb hier een overschot aan appels en aardappels, dus vanavond hete bliksem denk ik |