Wat is stoemp dan?quote:Op vrijdag 4 oktober 2019 12:08 schreef sararaats het volgende:
Ik verwar steeds met stoemp![]()
Ik ben er niet zo gek op.
Meer boter gebruiken, en de spekjes met bakvet compleet erdoorheen. Dan is de boel vet genoeg om niet aan te bakken.quote:Op donderdag 3 oktober 2019 22:33 schreef Postbus100 het volgende:
Maar even serieus, hoe maken jullie stamppot rauwe andijvie? Mij lukt dat niet.
De aardappels geven te weinig hitte af (koelen af) door de grote hoeveelheid rauwe andijvie die ik er ineens bij kieper. Dus die rauwe andijvie blijft ook echt rauwTerwijl ik het wel lekker vind als die een beetje blancheert. En als ik de pan vervolgens op het vuur zet, brandt het (natuurlijk) aan. Kortom, hoe doen jullie dat?
Ik vind melk (en boter en/of spekvet) wel lekker voor de smeuïgheid, maar ik stamp het ook niet fijn. Gebruik ook het liefst vastkokende aardappels.quote:Op maandag 7 oktober 2019 16:46 schreef fathank het volgende:
Ik gebruik eigenlijk nooit melk bij stamppot. Ik stamp de boel ook niet helemaal totdat het lijkt op aardappelpuree uit een pakje. Mogen best nog wel stukken pieper inzitten ipv dat je het met een rietje kan eten.
quote:Op zaterdag 5 oktober 2019 16:20 schreef Smallish het volgende:
Zomerstamppotje: Gestampte aardappel mengen met wat creme fraiche, gesneden rucola erdoor, feta, wat zongedroogde tomaatjes, zwarte olijfjes. Spekjes uitbakken met paprikapoeder, erbij doen. Yum!
Jaaaaquote:Op zaterdag 5 oktober 2019 16:22 schreef Smallish het volgende:
Nog eentje: zoete aardappelen koken en stampen, gedroogde tomaatjes erdoor, rode paprika erdoor, uitgebakken stukjes chorizo erdoor, wat feta en rucola erover. Veel peper erover. Errug lekker.
quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 13:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
[..]
JaaaaDe eerste staat voor deze week op de planning.
Hier na het afgieten gewoon op een heel laag pitje de andijvie erbij. Aanbranden doet het absoluut niet. Niks erdoor overigens, op beetje melk en kookvocht om aardappelpuree te maken na dan.. Spekjes serveer ik apart.quote:Op donderdag 3 oktober 2019 22:33 schreef Postbus100 het volgende:
Maar even serieus, hoe maken jullie stamppot rauwe andijvie? Mij lukt dat niet.
De aardappels geven te weinig hitte af (koelen af) door de grote hoeveelheid rauwe andijvie die ik er ineens bij kieper. Dus die rauwe andijvie blijft ook echt rauwTerwijl ik het wel lekker vind als die een beetje blancheert. En als ik de pan vervolgens op het vuur zet, brandt het (natuurlijk) aan. Kortom, hoe doen jullie dat?
Aardappels gaar koken, de gesneden andijvie erbij en daarna afgieten. Dan heb je de andijvie geblancheerd. Vervolgens stampen zoals je wil. Grof, fijn, met of zonder melk enzovoort.quote:Op donderdag 3 oktober 2019 22:33 schreef Postbus100 het volgende:
Maar even serieus, hoe maken jullie stamppot rauwe andijvie? Mij lukt dat niet.
De aardappels geven te weinig hitte af (koelen af) door de grote hoeveelheid rauwe andijvie die ik er ineens bij kieper. Dus die rauwe andijvie blijft ook echt rauwTerwijl ik het wel lekker vind als die een beetje blancheert. En als ik de pan vervolgens op het vuur zet, brandt het (natuurlijk) aan. Kortom, hoe doen jullie dat?
Heb je één van deze technieken al geprobeerd? Ben benieuwd ....quote:Op donderdag 10 oktober 2019 21:57 schreef Postbus100 het volgende:
Hm, interessante technieken. Mijn schoonzus deed de zak gesneden andijvie (maar ja, dat werkt dus alleen met voorgesneden andijvie) met een paar vorkprikken in de magnetron, zodat het rauwe eraf is. En dan door de gekookte en afgegoten aardappels stampen (evt. aardappels al even voorstampen, is iets makkelijker). Dat vond ik ook wel een slimme truc.
Die van m'n schoonzus dus wel. Maar heb nog geen andijvie gegeten sinds twee weken geleden. Daar kwam ook de vraag vandaan eigenlijk, want die stamppot was nog steeds niet echt gelukt.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:00 schreef maily het volgende:
[..]
Heb je één van deze technieken al geprobeerd? Ben benieuwd ....
Oke. Nou, ben benieuwd naar je eerstvolgende stamppotervaring! Deel hem ook hier?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:02 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Die van m'n schoonzus dus wel. Maar heb nog geen andijvie gegeten sinds twee weken geleden. Daar kwam ook de vraag vandaan eigenlijk, want die stamppot was nog steeds niet echt gelukt.
Weet ik niet. Als ik eraan denk .quote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:02 schreef maily het volgende:
[..]
Oke. Nou, ben benieuwd naar je eerstvolgende stamppotervaring! Deel hem ook hier?
quote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:48 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Weet ik niet. Als ik eraan denk .
Als het aan mij lag zat in alles uitgebakken spekjes.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 10:49 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik houd nooit zo van knapperige spekjes
Staat hier met enige regelmaat op tafelquote:Op vrijdag 11 oktober 2019 15:47 schreef Kaneelstokje het volgende:
Zag laatst een stamppot recept met zoete aardappel en spinazie.
Zeker niet traditioneel, maar het klonk toch goed.
Hier ook, met een beetje feta.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 15:47 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Staat hier met enige regelmaat op tafel
Het is dus aan te raden begrijp ik?quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 15:47 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Staat hier met enige regelmaat op tafel
He bah.quote:
Rucolastamppot is onwijs lekkerquote:Op dinsdag 8 oktober 2019 14:09 schreef Smallish het volgende:
[..]Ben benieuwd wat je er van vindt!
Ziet er goed uit! Leuk dat je het ook lekker vond. Die spekjes zou ik eerlijk gezegd wel erg missen.....quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rucolastamppot is onwijs lekker![]()
[ afbeelding ]
Beetje aangepast naar de voorraad. Rode paprika en pijnboompitten toegevoegd, groene ipv zwarte olijven, vaag filetlapje van Too Good To Go ipv spekjes.
Volgende keer meer aandacht besteden aan de puree.
Spekjes kunnen altijd natuurlijk maar ik wil juist meer van de standaard afstappen. En de groene olijven, feta en zongedroogde tomaat zorgden voor voldoende smaak. Dit ga ik zeker vaker eten.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:58 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! Leuk dat je het ook lekker vond. Die spekjes zou ik eerlijk gezegd wel erg missen.....
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas.quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat zal ik eens toevoegen aan een vegetarische andijviestamppot?
Interessant idee wel. Ik puzzel hier even met ingrediënten die nog op moeten. Ik denk dat het pinda, roquefort en cherrytomaat wordt ongeveer.quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 12:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas.
Snap jequote:
Pinda's, roquefort en cherrytomaten is echt geweldig in de andijviestamppotquote:Op vrijdag 25 oktober 2019 12:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas.
quote:Op donderdag 7 november 2019 20:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Pinda's, roquefort en cherrytomaten is echt geweldig in de andijviestamppot
Vervangen door sla? Maar geen ijsbergsla want daar zit teveel vocht inquote:Op vrijdag 4 oktober 2019 11:09 schreef sirdanilot het volgende:
Stamppot rauwe andijvie is niet rauw, de anijvie slinkt een beetje in de hete aardappel. Het is eerder 'stamppot bijna rauwe andijvie'.
Als het aanbrandt doe je ook wat verkeerd. Giet de gare aardappels af en flikker er boter of spekvet bij en stamp dit helemaal met wat VERS gemalen zwarte peper en liefst VERS gerapste nootmuskaat van een nootje (of foelie als je @:Pietverdriet bent). Dan dit op LAAG vuur doen, het mag best een klein beetje aanbakken in het vet maar absoluut niet te veel, en de andijvie er in stappen bij doen, telkens kleine hoeveelheid andijvie erbij en dan goed mengen, als het erin zit meer andjvie erbij, in totaal totdat het genoeg is.
Ik kan hier in Ierland truowens nergens andijvie vinden, iemand tips daarvoor? En nee ik heb helaas geen tuin om het zelf te verbouwen.
Oh, dat ga ik een keer maken! Klinkt echt lekker!quote:Op zaterdag 5 oktober 2019 16:22 schreef Smallish het volgende:
Nog eentje: zoete aardappelen koken en stampen, gedroogde tomaatjes erdoor, rode paprika erdoor, uitgebakken stukjes chorizo erdoor, wat feta en rucola erover. Veel peper erover. Errug lekker.
Ik ook niet: babyvoer is niet mijn favorietquote:Op maandag 7 oktober 2019 16:46 schreef fathank het volgende:
Ik gebruik eigenlijk nooit melk bij stamppot. Ik stamp de boel ook niet helemaal totdat het lijkt op aardappelpuree uit een pakje. Mogen best nog wel stukken pieper inzitten ipv dat je het met een rietje kan eten.
Is echt lekker!quote:Op zondag 10 november 2019 21:09 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Oh, dat ga ik een keer maken! Klinkt echt lekker!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |