abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_188281192
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

kGttvkg.jpg

... en weer verder!
pi_188281196
Ik sloot 'm met:
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 13:52 schreef Lemijn het volgende:
Ja, die gebaren leken me vanaf het begin al handig. Toen wist ik nog niet dat Jacob enigszins traag zou zijn met praten maar dat maakte wel dat we hebben volgehouden. Hij ging absoluut eerder gebaren dan praten. Inmiddels zegt hij ook aardig wat hoor. Hij kent ongeveer 20 gebaren en van ongeveer de helft zegt hij ook het woord. Maar bijvoorbeeld vogel, tandenpoetsen, slapen, brood, water zijn veelgebruikte gebaren die hij niet zegt.
Ik weet niet of daar onderzoek naar gedaan is, maar kan het niet zo zijn dat (sommige) kinderen die gebaren kennen juist daardoor later gaan praten, omdat er minder noodzaak is het te leren? Ik kende ooit een jongetje dat wel sprak, maar totaal onverstaanbaar voor anderen dan zijn eigen ouders. Zij kregen toen het advies om te doen alsof ze hem niet konden verstaan, om hem te stimuleren zijn uitspraak te verduidelijken.
  zondag 4 augustus 2019 @ 14:57:21 #3
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188281425
Men zegt dat het ondersteunend werkt en niet in plaats van. Bij Jacob denk ik dat dat klopt, dat hij het gewoon nog niet kon cognitief. En als het wel vertragend was voor het praten dan vind ik het in ons geval nog niet erg want het heeft de communicatie voor ons echt geholpen in het begin. Zie voor toelichting het gebarentopic :).
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188296004
registreer om deze reclame te verbergen
Gewoon even zonder dat ik er iets van afweet, lijkt het me ook niet dat het vertragend werkt. Misschien wel omgekeerd, als een kind al jong zelfvertrouwen ontwikkelt op het gebied van communicatie zal het daardoor eerder (durven) te praten? Maar los daarvan is het net als met zindelijkheid volgens mij zo dat ieder kind z'n eigen tempo heeft en dat je daar weinig invloed op hebt. Zolang je zelf maar veel communiceert en daarmee het voorbeeld laat zien en het kind genoeg taal tot zich kan nemen.

Ik post hier al een tijdje niet meer mee. Het is tijdgebrek en ook omdat het gewoon wel lekker gaat met Ysje. Hij is wel enorm eenkennig de laatste tijd. Het is mama mama mama. Ook heeft hij z'n peutervaardigheden ontdekt, die neer komen op lekker vaak nee zeggen, gillen en krijsen en met dingen smijten. Maar het is ook een enorme genieter, en hij is ontzettend lief en knuffelig.

Hier als update maar een paar foto's van de grote stoere blonde.
Wat praten betreft zit hij de afgelopen weken in een inhaalfase. Hij zegt ineens veel meer, praat ook na.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 5 augustus 2019 @ 20:02:15 #5
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188303017
Hee @Franny, wat leuk om van je te horen! En om Ysje weer eens te zien. Ben je relaxter met een tweede? Dat je beter begrijpt dat dat mamamamamama en het gillen en gooien erbij hoort? Ik denk nog steeds soms dat Jacob zo doet door iets dat ik (niet) deed.

Kom vooral af en toe eens binnenvallen :W .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188304568
Nou, ik sta daar zeker relaxter in. Ben ook wat duidelijker en meer straight geloof ik nu met hem dan ik was met I. Ik kan het nu meer overzien, het echt meer beschouwen als een fase, het relativeren, omdat ik nu zo helder beeld heb van waar we over drie jaar zijn.

Aan de andere kant is het ook wel zo dat ze verschillend zijn, en bij I altijd meer het dramatische/ emotionele een rol heeft gespeeld. Ik ben straight omdat Ysje ook een makkelijk 'te lezen' kind is, voor mij. Maar dat is het lastige natuurlijk, als ik nu I als tweejarige had gehad, had ik dat misschien ook van haar gevonden? Het is wel leuk om over na te denken hoor. Ik ben ook zo benieuwd hoe hij zich verder zal ontwikkelen! Wat ik ook zo heerlijk aan hem vind, is dat hij zo lekker kan spelen en daar heel zelfstandig in is. O+ . Wat daarbij opvalt is dat hij altijd oudere kindjes opzoekt en dan ook niet snel onder de indruk is, hij gaat daar tussen gewoon z'n gangetje, wat natuurlijk vrij logisch is met zo'n diva als zus (en ook invloed van het kdv waar hij ook tussen veel oudere peuters zit). :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 5 augustus 2019 @ 21:39:02 #7
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188305511
registreer om deze reclame te verbergen
Och Ysje, grote vent! Leuk @Franny_G om wat van je te horen. En fijn om er zo relaxed in te staan.

@Lemijn, verhelderend over de gebaren. Het intrigeert me gewoon. Ben ook benieuwd of zodra een woord gezegd wordt, het gebaren verdwijnt (ik vermoed van niet). En of grotere kinderen dan ook soms blijven gebaren.

Mijn eerste werkdag weer vandaag. Max voor het eerst een hele dag naar het nieuwe kdv. Bleek daar een invaller 8)7 Max was duidelijk not amused en ik eigenlijk ook niet. Hij wilde ook echt niet. En de wil om wèl te gaan kwam nu juist voort uit de bekende gezichten van afgelopen week, bij het wennen. Ik heb dus halverwege even geïnformeerd hoe het ging. Vanaf dat moment werd ik gebombardeerd met verslagjes en foto's fijn

En vanavond zat hij vol verhalen, hoor ik woorden die hij nog niet zei en is hij m.i. nóg weer iets groter geworden. Toen mijn vriend hem ophaalde, wilde hij niet mee. Wat ik al vermoedde: uiteindelijk gaat het kdv hem lekker uitdagen en veel leren. Maar vandaag was "een beetje spannend", zoals hij zei. "Dat vond ik ook Max", heb ik toen geantwoord.
  maandag 5 augustus 2019 @ 23:40:20 #8
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188308054
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 14:38 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik weet niet of daar onderzoek naar gedaan is, maar kan het niet zo zijn dat (sommige) kinderen die gebaren kennen juist daardoor later gaan praten, omdat er minder noodzaak is het te leren?
Wij hebben beide kinderen babygebaren geleerd; Kuiken kon eerder dan gemiddeld goed praten en Guppy heeft anderhalf jaar niks gezegd.
Bij beide kinderen heeft het voor mijn gevoel juist geholpen in een qua communicatie lastige tijd. En we gebaren nog regelmatig, handig in het zwembad, drukke locatie of gewoon als je met je mond vol wilt aangeven dat je ook wat wilt drinken :P.
KuikenGuppy
pi_188309418
Quoi van een invaller zo op zo'n eerste echte dag zou ik ook niet blij worden, nee. Gelukkig heeft hij het wel fijn gehad!
pi_188309538
Een nieuw kdv is inderdaad even een overgang, gelukkig heb je er ondanks invaller wel een goed gevoel bij. Het is ook veelzeggend dat ze je dan veel sturen om je gerust te stellen.

Ysje is vorig jaar december van kdv gewisseld door onze verhuizing en in oktober zal hij opnieuw moeten wisselen. De lokatie waar hij nu zit, gaat dicht. Ik ben daar nog best pissig over geweest, omdat ze dat toen ik hem daar aanmeldde, al wisten/zag aankomen maar ze hebben tot en met mei nog gewoon kinderen aangenomen (met medeweten van de mr :') :( ) en toen in juni: sorry maar we gaan sluiten. Gelukkig kan Ysje terecht bij een andere en heel mooie lokatie van dezelfde organisatie. Daar zit een heel mooi buitenspeelplek bij, want het ligt in een bos. Dus dat is op zich goed geregeld (we kregen daar voorrang) maar voor Ysje vind ik het wel rot want het is al een kind dat moeite heeft te wennen en nieuwe mensen. Ik hoop maar dat hij het er snel naar z'n zin zal hebben.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188309954
Wat goed dat Jacob al zoveel gebaren kent Lemijn!

Vivi, mijn peuter sprak in het begin als dreumes erg onverstaanbaar en ik heb verschillende technieken geprobeerd, waaronder inderdaad het doen alsof ik haar niet begreep. Bij haar werkte het averechts, ze voelde zich er vreselijk gefrustreerd door en ging er juist minder door praten. Van een kennis die studeerde voor logopedie heb ik de toen de tip gekregen om juist te laten weten dat ik haar wel begreep, maar de juiste woorden te herhalen. Niet door te zeggen: dat spreek je zus en zo uit (en je doet het dus fout), maar als peuter bijvoorbeeld zei: Oes, dan zei ik: Ja, dat is inderdaad een Poes! Dat hielp hier goed, zij voelde zich begrepen en veilig dus het haalde een stuk boosheid en frustratie weg die gepaard ging met het praten. En omdat ze op een positieve herhalende manier steeds de juiste woorden hoorde, ging ze die vanzelf ook zelf gebruiken. Nu praat ze gelukkig heel erg goed :)

Franny, wat een mooie foto's en mooie Ysje, vooral die laatste is echt prachtig O+

Quoi, wat vervelend dat er een invaller op de kdv was, herkenbaar dat dat voor een kind ook echt voor onrust zorgt. Gelukkig ging het uiteindelijk wel goed! En dat 'een beetje spannend', heerlijk, gebruikt Jewel ook vaak sinds ze fan is van Casper en Emma O+

Jewel heeft een nieuwe hobby, liedjes zingen. Ze blijkt er opeens heel veel te kennen ook, is er kennelijk toch meer blijven hangen van alle liedjes die ik altijd voor haar zong en zing dan ik dacht. En net nu ik dacht dat ze nooit meer zou groeien, heeft ze opeens een groeispurt gehad, mijn ukkie is opeens al 91 cm :o Halve zomer garderobe dus ook opeens te klein :X
  dinsdag 6 augustus 2019 @ 09:30:26 #12
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188310298
Wat een goeie tip Schanu!
KuikenGuppy
  dinsdag 6 augustus 2019 @ 10:12:34 #13
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_188310857
Wij gaan jullie verlaten, N is een echte kleuter! *O* *O*
Bedankt voor alle tips de afgelopen jaren over het wonderlijke wezen genaamd de peuter :P en tot snel bij de kleuters!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_188310941
Gefeliciteerd Saskia en N! *O*
pi_188313807
Saskia, gefeliciteerd met N!

Quoi, wat vervelend van de invaller op Max zijn eerste volle KDV dag. Fijn dat ie het er aan het eind van de dag wel naar zijn zin had.

Schanu, goeie tip. Zo doen wij dat ook met Simon, niet corrigeren, maar juist herhalen.
En herkenbaar van die liedjes :D Simon zingt nu opeens ook veel liedjes en is er inderdaad veel meer blijven hangen dan verwacht :P Zo grappig om dan 's avonds via de babyfoon allerlei liedjes voorbij te horen komen.

We lenen bij de bieb af en toe ook een boek/cd met kinderliedjes. Dat vindt Simon ook altijd erg leuk, dan luistert ie echt aandachtig.
In de auto hebben we ook een cd met kinderliedjes. Als we weggaan met de auto is het eerst dat ie zegt "muziek aan". Bij de eerste tonen van een liedje herkent ie al welk liedje het is en dan gilt ie van enthousiasme "mama, zo gaat de molen" of "mama, olifantje in het bos".

Hier zijn de favoriete vragen momenteel "wat is dat" en "wat is dat voor geluid". Hij absorbeert alles echt als een spons, de volgende keer als ie dan wat hoort/ziet, dan zegt ie meteen "kijk, mama, een xxxx".

De peuterbuien komen ook steeds meer naar boven, vooral als ie het ergens naar zijn zin heeft en we toch echt weg moeten, dan is het gillen en stampvoeten geblazen en rent ie snel weg, zodat ie niet mee hoeft (denkt ie :+ ).
Of bij het brood eten, dan smeren we 2 boterhammen voor hem, maar dan doen we op precies de verkeerde boterham appelstroop, dan is het DRAMA 8)7 huilen, gillen, krijsen... Om dan 3 seconden later gewoon alles op te eten :')
pi_188326057
Wat ik toch wel irritant vind, is dat ik zelf heel relaxed ben in de dingen maar dat het kdv naar mijn idee wel erg benadrukt af en toe dat het wat hen betreft niet snel genoeg gaat.
Het begon ermee dat een invalster een keer suggereerde toen Ysje een dreumes was dat hij iets aan z'n heupjes zou mankeren omdat hij nog niet losliep (en als je hem nu ziet rennen O+ ). En de laatste tijd zijn de vaste leidsters wel erg aan het vertellen dat hij zo passief is als ze proberen hem zelf dingen te laten doen, zoals schoenen uittrekken of broek uittrekken en dat hij nog zo weinig zegt.

Ondertussen speelt hij daar de hele dag door, is zeer betrokken en lekker bezig. Zegt zo'n leidster gisteren tegen me nadat ze weer zei dat het praten nog niet zoveel voorstelt. "Maar hij speelt wel leuk samen met de andere kinderen. Dat sociale gaat gelukkig wel goed."
Ik merk dan dat ik wat relativerende dingen terugzeg, en ook mezelf en Ysje een beetje gan verdedigen ("thuis praten we heel veel tegen hem dus hij heeft genoeg stimulans") maar het is eigenlijk nogal stom vind ik.

Even voor mijn referentiekader: een kind van ruim twee, is toch niet heel raar dat hij niet zoveel interesse heeft in zelf een broek uittrekken of schoenen aan en uit doen? In mijn herinnering begon dit bij mijn oudste ook pas echt bij 2,5/3 jaar en dan ook nog vrij beperkt. Wat betreft het praten, vind ik het helemaal kul. Want hij reageert heel goed op vragen, begrijpt alles prima en doet dit gewoon op zijn manier en tempo. Maar misschien moet ik dit gewoon eens zeggen op het kdv. :) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188328853
Mijn bijna 3-jarige heeft nog steeds het liefst dat ik zijn kleren maar voor hem uit trek. Shirt lukt hem ook nog niet, de rest wel. Maar ik doe het meestal. Ik laat ze daar ook meestal maar praten, thuis is hij toch anders.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:20:58 #18
171422 LadyBlack
paint it black
pi_188329485
S is 3,5 en kan precies zijn broek naar beneden trekken. De rest..... clueless :') O+

Zus kon het wel eerder overigens, maar dat zou je nu ook niet meer zeggen, nu ze het met ruim 6 jaar nog steeds het liefst door ons laat doen.

Ik twijfel niet aan zijn motorische kundigheid. Het zijn echt prioriteiten die elders liggen.
E & S
pi_188329708
Die peuterbuien Tolstoi, helaas wat herkenbaar :')

Franny, hier kreeg Jewel pas interesse in het zelf uitdoen van haar broek toen ze zindelijk was, ze was toen bijna 2,5. Kunnen is echter een tweede, ze is nu 2 jaar en 9 maanden en wil het wel, maar verder dan tot haar enkels komt ze nog steeds niet. Een shirt uittrekken weigert ze stellig. Schoenen daarentegen wil ze graag en kan ze ook, zij het vaak de verkeerde schoen aan de verkeerde fout :')

Gisteren vroeg vrouwlief aan Jewel wat ze later wilde worden, waarop ze na even nadenken antwoordde: groter O+
pi_188329998
"Later als ik groot ben ga ik in papa's bed slapen en dan is papa klein en kan hij in mijn kleine bed"
:?

of

"Later als ik groot ben, ben ik kapper Mieke"

Nu denk ik dat hij best een goede kapper zal zijn met al zijn geouwehoer de hele dag door.

Franny, Y's leeftijdsgenootje Kevin heeft ook totaal geen interesse in zelf aankleden en kan het ook echt nog niet. Willem begint het nu allemaal zelf te kunnen.
En misschien is Ysje wel gewoon niet zo prater, dat kan toch ook? Ik zei vroeger ook niet veel. Ik keek liever.

Haha Tolstoi. Hier was vanmorgen DRAMA omdat mijnheer twee stukjes brood op zijn bord had en dat moesten er echt drie zijn.
pi_188330136
quote:
2s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 09:14 schreef Franny_G het volgende:
Wat ik toch wel irritant vind, is dat ik zelf heel relaxed ben in de dingen maar dat het kdv naar mijn idee wel erg benadrukt af en toe dat het wat hen betreft niet snel genoeg gaat.
Het begon ermee dat een invalster een keer suggereerde toen Ysje een dreumes was dat hij iets aan z'n heupjes zou mankeren omdat hij nog niet losliep (en als je hem nu ziet rennen O+ ). En de laatste tijd zijn de vaste leidsters wel erg aan het vertellen dat hij zo passief is als ze proberen hem zelf dingen te laten doen, zoals schoenen uittrekken of broek uittrekken en dat hij nog zo weinig zegt.

Ondertussen speelt hij daar de hele dag door, is zeer betrokken en lekker bezig. Zegt zo'n leidster gisteren tegen me nadat ze weer zei dat het praten nog niet zoveel voorstelt. "Maar hij speelt wel leuk samen met de andere kinderen. Dat sociale gaat gelukkig wel goed."
Ik merk dan dat ik wat relativerende dingen terugzeg, en ook mezelf en Ysje een beetje gan verdedigen ("thuis praten we heel veel tegen hem dus hij heeft genoeg stimulans") maar het is eigenlijk nogal stom vind ik.

Even voor mijn referentiekader: een kind van ruim twee, is toch niet heel raar dat hij niet zoveel interesse heeft in zelf een broek uittrekken of schoenen aan en uit doen? In mijn herinnering begon dit bij mijn oudste ook pas echt bij 2,5/3 jaar en dan ook nog vrij beperkt. Wat betreft het praten, vind ik het helemaal kul. Want hij reageert heel goed op vragen, begrijpt alles prima en doet dit gewoon op zijn manier en tempo. Maar misschien moet ik dit gewoon eens zeggen op het kdv. :) .
Onze jongste was ook in veel dingen een beetje trager (of luier?) dan de oudste en veel leeftijdsgenootjes. Met zijn 2e verjaardag zei hij 6 woorden en zelf kleding of schoenen aan- of uittrekken doet hij pas sinds hij naar school gaat :').

Op het kdv konden ze ook van die rare opmerkingen erover maken. Hij heeft ook nauwelijks gekropen bijvoorbeeld. Hij schoof op zijn kont en dat was voor hem voldoende. Geen stimulans dus om ook nog te gaan kruipen. Commentaar van een leidster: "Hij moet wel echt gaan kruipen hoor, want dat is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Er is onderzoek gedaan dat de taalontwikkeling achter blijft als kinderen niet kruipen!!" Ehhhh. En nu? Hoe the f0ck dwing je je baby om te gaan kruipen?? ):O :|W.

Ik was blij dat het mijn tweede kind was. Gevalletje ene oor in, andere weer uit :W :s). Bij de oudste was zo'n opmerking echt heel anders gevallen.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_188332573
Ha, toevallig net hier een uitbarsting van peuter omdat hij zelf zijn hemd uit wilde doen, maar in paniek raakte omdat hij vast kwam te zitten. Maar geen hulp, want ZELF doen :')
pi_188333036
Ik kom even binnenvallen met een vraag,

Welke autostoel hebben jullie voor de peuters? Ik heb er nu 1 van Cabino maar wat een ellende ding om dat in de auto te zetten en de gordeltjes trekken nooit strak.. zoek er wel 1 met gordelbevestiging.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  woensdag 7 augustus 2019 @ 18:56:26 #24
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_188334948
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 16:45 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik kom even binnenvallen met een vraag,

Welke autostoel hebben jullie voor de peuters? Ik heb er nu 1 van Cabino maar wat een ellende ding om dat in de auto te zetten en de gordeltjes trekken nooit strak.. zoek er wel 1 met gordelbevestiging.
Ik heb je ff een app gestuurd GM :)
The only way to go, is the one on your own!
pi_188336182
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 16:45 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik kom even binnenvallen met een vraag,

Welke autostoel hebben jullie voor de peuters? Ik heb er nu 1 van Cabino maar wat een ellende ding om dat in de auto te zetten en de gordeltjes trekken nooit strak.. zoek er wel 1 met gordelbevestiging.
Onze oude auto had ook geen isofix, dus we hadden ook 1 nodig met gordelbevestiging. Wij hebben de Maxi Cosi Priori SPS. Ik vind 'm in de auto zetten wel ietsjes vervelend, maar dat komt omdat ik de gordel zo recht en zo strak mogelijk wil hebben zitten. Maar opzich is het goed te doen als je de stoel in ligstand zet.

Riempjes zitten altijd wel lekker strak, mijn houdini is er iig nog nooit uitgewurmd.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 20:36:08 #26
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188336325
quote:
2s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 09:14 schreef Franny_G het volgende:
Ondertussen speelt hij daar de hele dag door, is zeer betrokken en lekker bezig. Zegt zo'n leidster gisteren tegen me nadat ze weer zei dat het praten nog niet zoveel voorstelt. "Maar hij speelt wel leuk samen met de andere kinderen. Dat sociale gaat gelukkig wel goed."
Ik merk dan dat ik wat relativerende dingen terugzeg, en ook mezelf en Ysje een beetje gan verdedigen ("thuis praten we heel veel tegen hem dus hij heeft genoeg stimulans") maar het is eigenlijk nogal stom vind ik.
Ha, herkenbaar, zo'n soort reactie. Dat je tijdens het uitspreken al denkt 'ik wil me helemaal niet verdedigen, want ik ben het niet eens met je punt' maar dat de behoefte om voor je kind op te komen groter is. Ik zou er zeker op terug komen. Het maakt onzeker terwijl dat nergens voor nodig is. Ze realiseren zich misschien niet wat de impact is op ouders van een dergelijke opmerking. Als er zorgen zijn hoor ik dat graag, en tot die tijd hoop ik dat ze kinderen gewoon zien voor wat ze zijn: zich ontwikkelende kinderen.

En om je vraag te beantwoorden: Jacob heeft nul interesse in die dingen, en als ik hem nu zie kan ik me niet voorstellen dat hij er de komende maanden motorisch toe in staat is. Maar hij weigert ook pertinent om trappen af te gaan bijvoorbeeld. Liever lui dan moe als iemand kan helpen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 7 augustus 2019 @ 20:43:07 #27
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188336447
Beetje lang filmpje maar ik had vanavond een deel van ons spelen met de memorykaarten gefilmd en ik moest zo lachen om Jacobs intonatie telkens als hij een woord zei. En je hoort mij toevallig exact doen wat Schanu hierboven beschrijft qua terugpraten met de juiste uitspraak.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188336543
Ik hoor hier niet, maar wát een leuk filmpje, Lemijn. O+ O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 21:15:45 #29
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188336922
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 20:43 schreef Lemijn het volgende:
Beetje lang filmpje maar ik had vanavond een deel van ons spelen met de memorykaarten gefilmd en ik moest zo lachen om Jacobs intonatie telkens als hij een woord zei. En je hoort mij toevallig exact doen wat Schanu hierboven beschrijft qua terugpraten met de juiste uitspraak.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat superleuk!

Dat gewoon wel goed terugpraten doe ik ook vanaf het begin en dat werkt echt :P

Wat een knapperd!
pi_188337003
Wat een leuk filmpje Lemijn O+
Ik ga een Memory spelletje op zijn verlanglijstje zetten.
pi_188337073
Wat een leuk filmpje Lemijn. O+

Een woordje goed herhalen doen we hier ook. Meestal betekent het dat ik het laatste woord van mijn zin herhaal. Of mijn man en ik in koor "bal" ofzo.

Maar goed ik hoor hier ook nog laaaang niet. :+
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_188338739
Lemijn, wat leuk dat O+
Grappig dat verbeteren op bevestigende manier. Een vriendin van mij is logopediste en ik ben haar enige vriendin met kinderen, dus ze let daar vaak op. Zij zei ook al eens dat ik dat deed en dat dat dus de beste methode is.
Sowieso lollig, want ze zag mij met peuter eens Nijntje kijken en blijkbaar doet dat taaltechnisch zoveel (pictogram-achtig, IN huis, OP de step, NAAR Boris Beer) dat ze dit aan NT2 gezinnen meegeeft als kijktip :D

Peuter nam een voorproefje op een leven zonder dutjes. Ik geloof niet dat iemand van ons inclusief peuter zelf het een geslaagd experiment vond. Hij hield zich aardig lang goed, maar toen hij uit bad moest en daarna naar bed was werkelijk alles genoeg voor een huilbui. Tijdens het snikken: ‘ik ben gewoon moehoehoe, mama.’

En gisteren nogal gelachen om zijn rake opmerkingen. Opa en oma moesten onverwacht naar huis vandaag van vakantie. S. en opa zijn 2 handen op 1 buik dus ik verwachte drama. Na mijn uitleg zei S.: ‘Niet erg mama, misschien is even rust ook wel goed voor mij.’ :')
  donderdag 8 augustus 2019 @ 14:27:58 #33
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188346320
Oja, LeSage, dat "moeheoeeeeeeeeeee" zijn gebeurt hier dan dus ook weleens zonder dutje. Soms had een dutje een beter idee geweest.

Grappig om het filmpje van Lemijn te zien, want Max zit ook helemaal in een puzzel en memory periode. Zo zag onze ochtend er dan ook uit:

werkt dit?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En een beetje laat, maar..

quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 14:31 schreef FlyingFish het volgende:
Krijgt Max al een echt kinderpartijtje Quoi? Of bedoel je zijn reguliere verjaardagsfeestje?
Ja dus :D 's Middags komen de opa's/oma's en tante/ooms als ze willen, maar de ochtend is dus voor zijn feestje. Te grappig. Kleinschalig hoor, want het zijn een aantal leeftijdsgenootjes van vriendinnen waar hij zo nu en dan mee speelt, waaronder zijn allerechte bestie, Larf van Molo waar hij dol op is O+ en zijn nichtje die ongeveer even oud is.

We hebben vanmorgen zelfs samen een lijstje gemaakt.
pi_188359963
Iemand nog tips om iets te doen met een peuter met dit regenachtige weer?
Na 150.000x de Ikea ben ik toe aan iets nieuws :P
Vanochtend naar de Intratuin, want ook een speelhoek, werd er verbouwd en was al het speelgoed weg :(
Binnenspeeltuin gaan we volgende week wel eens doen.

Simon moet ergens zijn energie kwijt kunnen door te rennen en te klimmen/klauteren. We merken ook dat ie echt behoefte heeft aan contact met andere kindjes.
Na de zomer gaan we ons dan maar eens verdiepen in de wereld van de psz.

Verder heb ik vandaag gewoon een baaldag :'( moet elk moment ongesteld worden, pre Simon had ik daar niet zoveel last van qua emoties :{
pi_188360073
Ah, balen van die Intratuin. Geen andere tuincentra in de buurt? Dat is namelijk veruit mijn favoriete plek met mijn twee jongens op regenachtige dagen. Eerst vissen kijken en dan spelen en ik een lekkere bak koffie.

En boks met je bijna ongesteldheidsemoties. Vooral in combinatie met het feit dat het allemaal niet zo lekker loopt op mijn (relatief nieuwe) werk. :'( Ik wil gewoon fijn werken ergens, is dat zo veel gevraagd?
pi_188360156
Ach, Adrian, dat is balen van je nieuwe werk. Volgens mij zaten we zo'n beetje tegelijk te balen van ons werk. Jij hebt ook iets nieuws? Ik begin september met een nieuwe baan. Wat loopt er niet lekker? Knuffel :*

Ja, was wel balen van de Intratuin. We gaan wel weer eens als de verbouwing klaar is. Verder geen grote tuincentra in de buurt helaas.
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 13:35:39 #37
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188360172
Ik dacht vanmorgen ook hmm, wat gaan we nu weer eens doen -O- . En toen zijn we gaan zwemmen, gewoon in een binnenzwembad alsof het winter is. Was superleuk. Jacob moet inderdaad ook elke dag even een andere omgeving om anders/meer te bewegen dan thuis. Dit werkte goed!

Tuincentrum hebben we nog nooit geprobeerd, dat is echt iets dat ik nooit zou verzinnen :D . Wat leer ik hier toch nuttige dingen.

Wat balen van je werk, @Adrian4. Is er zicht op dat het beter wordt?

@TolstoiFan, jouw peuter is nu nooit naar een vorm van opvang toch? Ik zou zeker gaan kijken bij peuterspeelzalen als ik jou was. Ik zie bij Jacob ook zo duidelijk dat hij meer behoefte heeft aan contact met kinderen, maar ook dat hij totaal niet weet hoe dat moet. Geeft niet natuurlijk, maar kdv/psz vind ik een fijne andere omgeving naast familie/kinderen van vrienden/speeltuin. Vooral omdat het zonder mij is. Je kan hier heel makkelijk op de site van de gemeente vinden welke opties er zijn.
En daarnaast zijn dingen als peutergym/peuterdans/peutermuziek ook leuk volgens mij.

Mooie opmerking van je peuter @LeSage :P. Jullie zijn nog op vakantie dus?

Oh ja @Quoi, wat ik nog wilde vragen. Jullie spelen memory dus al met omgekeerde kaarten? Vanaf welke leeftijd ging dat goed?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 13:40:28 #38
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188360229
Tuincentrum is super leuk juist met kleintjes, Lemijn!
Wij hebben het omgekeerde probleem, ik had allerlei leuke uitstapjes bedacht voor de zomervakantie, maar de jongens spelen het liefst thuis. En dan spelen ze dat ze katjes of schildpadjes zijn, dus ik kan intussen mooi al het speelgoed weg doen :+.
KuikenGuppy
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 13:44:07 #39
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188360270
Jacob speelt ook graag thuis maar dan wel met mij/op mij/via mij. Dat houd ik geen hele dag vol en als hij erg moe (lees: plakkerig) is dan ook geen halve.

Maar ik gaf hem vanmorgen een verlaat verjaardagscadeau: een nieuwe politieauto, die niet gelijk uit elkaar viel. En die geluid + licht heeft als je erop drukt. Daar kon hij heel lang zichzelf mee vermaken O+ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188360326
Voor mijn gemoedsrust gaan we veel naar buiten. Peuter zou het liefst de hele dag binnen spelen met z’n Duplo trein en houten trein. Tenzij we naar het treinmuseum gaan, natuurlijk..

Pff, dreumes was de hele week ziek dus we zijn veel thuis geweest. Peuter blij, natuurlijk. Ik wat minder, heb wel een beetje last van cabin fever.

Al waren we vanmorgen even naar de Ikea. Een ideaal uitstapje...

Wanneer houdt die waarom fase op? Ik word er echt simpel van. T vraagt op alles wat hij ziet, hoort of ruikt ‘waarom’. Werkelijkwaar, wel 40000x per dag. ‘Waarom is daar een pijl op straat’. ‘Waarom hebben deze parkeerplekken geen nummer maar een letter’. ‘Waarom is daar de lift’. ‘Waarom wil die auto rechtdoor’. ‘Waarom is hier een tunnel’. ‘Waarom is hier een straat’. ‘Waarom staat daar een lantaarnpaal’. Dat is een korte beschrijving van een minuut in de auto. Het gaat echt constant door. En op elk antwoord volgt ook een waarom. Vaak luistert hij ook helemaal niet naar het antwoord.
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 13:52:19 #41
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188360392
Het gaat ze op deze leeftijd dan ook niet om het antwoord maar om de interactie ;).
Voorlopig gaat het ook niet over, sorry! Ik vind het fijn juist, laat ze hun hele leven maar nieuwsgierig zijn en alles willen weten, bevragen en onderzoeken O+.
KuikenGuppy
pi_188360427
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 13:52 schreef Burdie het volgende:
Het gaat ze op deze leeftijd dan ook niet om het antwoord maar om de interactie ;).
Voorlopig gaat het ook niet over, sorry! Ik vind het fijn juist, laat ze hun hele leven maar nieuwsgierig zijn en alles willen weten, bevragen en onderzoeken O+.
In theorie vind ik het ook fijn. Vaak vind ik het ook leuk om te horen wat er in het koppie omgaat door die vragen. Maar na een hele dag waarom aan m’n oren ben ik er echt klaar mee...
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 13:56:19 #43
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188360450
Snap ik, mij helpt het om het zo te omdenken ;).
KuikenGuppy
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 13:59:15 #44
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188360484
En soms zeg ik dat ie het maar aan opa/oma/papa moet vragen :7.
KuikenGuppy
pi_188360681
Ik zat ook een beetje van “wat moet ik nu weer doen vandaag”, maar uiteindelijk hebben we lekker boven gespeeld. Lijkt nu alsof er een bom ontploft is, maar dat komt later wel.

Ik heb ook het stof van de verstop-kikker afgeblazen en daar hebben ze heel enthousiast mee gespeeld met z’n drieën. Lala kan heel goed verstoppen (die verstopt ook haar eigen speelgoed tegenwoordig om te voorkomen dat een ander er aan zit), Em zoekt vooral heel graag. Hebben we hem net samen verstopt, roep ik dat ze mogen zoeken en ‘vindt’ ze hem gelijk zelf :’) en nu liggen de meiden op bed en kijk ik met grote peuter de Casper en Emma kerstfilm.

Tolstoi, houd er rekening mee dat veel psz ook wachtlijsten hebben. In deze regio iig wel. Ik zou daar iig wel vast naar informeren, voordat je straks pas in 2020 terecht kunt.

Balen van je baan Adrian. Is het iets tijdelijks of lijkt het iets blijvends te zijn?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188361168
Pffff, hier ook zo’n binnendag. Ik ging twee dagen te laat naar bed (woensdag een etentje, gisteren visite die bleef zitten) en ben knettergaar. Peuter kijkt al te lang iPad maar hij wil niet zelf spelen en ik heb al een treinbaan met hem gebouwd en verstoppertje gedaan. De dreumes slaapt en Picnic bezorgt over 20 minuten de weekboodschappen. Misschien daarna maar gewoon even de regen in.

Adrian, wat jammer van je nieuwe baan. Mensen niet leuk? Werkzaamheden niet leuk?
pi_188361698
Jager, ik herken je gevoel bij al dat geWaarom. Heb je al eens de bal terug gekaatst? “Waarom denk je dat daar een pijl op straat staat?” Soms praat hij er over heen, maar soms gaat ie er ook zelf hardop over nadenken en dat is zo grappig om te horen. Heel vaak is mijn antwoord inderdaad ook “dat weet ik niet, vraag dat maar aan papa vanavond”. Met dat antwoord gaat hij akkoord, want papa weet echt alles. ’s Avonds is ie het al lang vergeten uiteraard.

Wij gaan ook op mijn initiatief vaak weg. Ik word echt gek als ik een hele dag thuis zit, terwijl de jongens zichzelf thuis echt prima vermaken een hele dag. Maar uitstapjes vinden ze ook nog steeds heel leuk gelukkig.

En wat betreft werk: ik werk hier nu zo’n 4 maanden, Ze wilde mij hier heel graag hebben, maar hadden niet echt een functie vrij dus hebben ze een (consultant) functie gecreëerd. Nu blijkt eigenlijk dat ze bijna geen werk voor mij hebben. Het is ook ander werk dan dat ik gewend ben, dus ik moet nog heel veel leren. Ik kan dus ook niet zomaar werk gaan oppakken. Dat verwacht hier ook niemand van mij, maar dat maakt mij dan wel heel onzeker.
Nu heb ik volgende week een gesprek over hoe we mij goed op de markt gaan zetten (consultant) Wanneer ik dan ook nog eens beter emotioneel in balans ben denk ik dat ik weer een beetje licht zie, maar vandaag is het gewoon lastig nu ik weer eens moeite moet doen om mezelf bezig te houden en bijna iedereen op vakantie is. Ik ben thuis veel nuttiger :(
pi_188367938
Lemijn, was het niet ontzettend druk in het zwembad nu het vakantietijd is?
Fijn dat Jacob zich vermaakt heeft met de nieuwe politieauto!

Simon gaat inderdaad niet naar de opvang. Nu zijn de psz gesloten vanwege de vakantie, dus we gaan in september even kijken. Volgens mij vallen de wachttijden hier in de wijk mee.
Peuterdans/gym gaan we in september ook kijken, proeflessen gaan we binnenkort inplannen.

Burdie, wat voor uitstapjes had je bedacht (ter inspiratie van ons allen *) )

Jagar, is moest stiekem wel een beetje lachen om al die waarom-vragen, maar kan me voorstellen dat je er simpel van wordt. Hoe oud is T?
Wanneer begint die waarom-fase??

Ben vanmiddag even in mijn eentje er op uit geweest, was precies wat ik nodig had. Was bij de kringloop geweest, heb voor ¤ 4 een mooi dik sprookjesboek, memory, een speelgoedxylofoon en een leuk boek voor mezelf gescoord. Meteen vanmiddag met Simon memory Lemijn-stijl gespeeld. Hij had het meteen door en straalde helemaal toen hij alle zelfde kaartjes op elkaar had gelegd. O+

Tandenpoetsen wordt steeds meer een strijd :'( :'( :'( Simon verzette zich zo, hij probeerde op alle manieren eraan te ontsnappen, hij was helemaal klam van het verzet en huilde zo verschrikkelijk en klemde zich helemaal aan mij vast. Uiteindelijk mocht ik na lang strijden en praten samen met zijn aap zittend op de wc zijn tandjes poetsen, maar het was 1 grote strijd, heb een potje mee gehuild :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
pi_188368679
De waarom-fase. Als ik er klaar mee ben, zeg ik gewoon heel overdreven theatraal: DAAROM! En dan moet ze keihard lachen.
Soms geeft ze zelf al antwoord op een zoveelste waarom-vraag al grinnikend: DAAROM!

Omdat het kutweer was zijn we voor het eerst naar de bios geweest: casper en emma. Was een succes.
En anders bakken we koekjes en bouwen een hut onder de tafel. Of de tv gaat aan..

[ Bericht 11% gewijzigd door Arja op 09-08-2019 22:31:22 ]
pi_188368877
Tolstoi tandenpoetsen was hier nooit een probleem, maar de laatste tijd ook steeds meer. Hij probeert zo lang mogelijk uit te stellen en dat kan ik niet hebben. Straks rende hij van kamer naar kamer en verstopte zich. Helaas voor hem verraadt hij altijd waar hij is:'mama, ikke weg, kan niet tandenpoetsen!' uiteindelijk iedereen boos, L. Aan het krijsen, mond dicht houden etc. Toen begon ik een slaapliedje te zingen (wist je dat de zon al slaapt) en gelijk deed hij zijn ogen dicht, mond open en was rustig :o nu wil ik niet zeggen dat dit de oplossing is, maar ik stond gewoon even verbaasd te kijken. In de auto vanmiddag riep hij nog dat ik niet mee mocht zingen met de radio want ik kon niet mooi zingen :+
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 07:58:35 #51
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188371703
De waarom-fase ja :D
Ik houd ook van de nieuwsgierigheid. Hopelijk houdt het nooit op. De frustratie alleen als na élke zin een waarom volgt is idd herkenbaar. Ik heb vandeweek uitgelegd waarom er regen uit de wolken komt. Terechte vraag.

quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 13:35 schreef Lemijn het volgende:
Oh ja @Quoi, wat ik nog wilde vragen. Jullie spelen memory dus al met omgekeerde kaarten? Vanaf welke leeftijd ging dat goed?
Pas net hoor. En vaak draait hij er eentje om en dan zoekt hij net zo lang naar een gelijkende tweede (wel met telkens weer terugdraaien). Maar puzzelen staat momenteel op 1. Voor zijn verjaardag daarom maar flink wat puzzels op zijn lijstje gezet.

@Tandenpoetsen: nooit favoriet hier. Maar routine is the key word. En door het te blijven herhalen zegt hij nu zelf ook: en nu alleen nog tandenpoetsen. Bij niet meewerken hebben we hier nu trouwens sinds een tijdje de tel-regel. Ik tel tot 5 en dan doe je het zelf, anders gebeurt het op onze manier. Inmiddels zegt hij dan tijdens 2 al: ik kom. Werkt bij heel veel dingen.

en natuurlijk had ik dit niet hier moeten delen, want iets met Fok!wet
pi_188371726
Ik heb het boek: ‘waarom?’ over een neushoorn die alleen maar waarom zegt. S. vindt het hilarisch. Ik vind de vraag terug stellen ook vaak leuk, dan komen er zulke creatieve verzinsels.

Gisteren kwam een achternichtje van S. hier op vakantie aan. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze ineens samen kunnen spelen. Dikke pret om van alles O+
pi_188374562
Vanochtend met Simon naar de bieb geweest, dat vind ie helemaal geweldig, met voorlezen, kleuren en andere kindjes.
Toen we weg gingen zei hij bij de deur opeens "ik vind mama lief" terwijl hij zijn armpjes om mijn benen sloeg O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+

Edit: Vanavond bij het eten zat Simon mijn arm te aaien en zei daarbij "de allerliefste" O+ O+ O+ O+ O+

Twee keer deze dag in een grote plas veranderd, wat kunnen ze toch leuk zijn die peuters O+ O+

[ Bericht 32% gewijzigd door TolstoiFan op 10-08-2019 18:52:54 ]
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 17:50:07 #54
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188377712
Grote fout gemaakt hier. Gisteren vertelde meneer dat hij zó vrólijk was dat ik meteen aan Alfred J Kwak moest denken. Vol goede moed de 2e aflevering aangezet die "De verjaardag" heet. Had ik dus nooit moeten doen.

In de 1e 5 minuten worden zn ouders en broertjes en zusjes overreden.
De 2e 5 minuten is deels verdrietig, maar dat wordt weer goedgemaakt door zn verjaardagsfeestje
De 3e 5 minuten bestaan uit het stelen van een tonijn en Alfred die ten onrechte wordt opgesloten. Laatste beeld: Alfred in een enge donkere kelder met een keten om zn hele lijf die 'Help!' roept.

Wat mij betreft doen we rond zn 6e verjaardag pas de volgende aflevering ...
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende: Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 19:25:43 #55
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188379157
Haha, oeps Frsh! Was alleen jij geschrokken of peuter ook?

Fijn dat jullie zo'n goede dag hadden Tolstoi. En dat hij zulke lieve dingen zegt!

Hier is tandenpoetsen ook geen hobby, het protest is op en af. Al vanaf de eerste tanden (met 3 maanden oud }:| ) poets ik hem liggend op de commode. Daar wijk ik nooit vanaf, routine is key inderdaad. Hij wil tegenwoordig graag dat ik een liedje zing en als hij op de tandenborstel bijt (gemiddeld 100x per avond) dan stop ik met zingen, dat vindt hij grappig waardoor hij loslaat en ik weer verder kan. Vermoeiend, maar ik doe het ermee. Meestal kies ik 'ik zag twee beren broodjes smeren', want hij doet dan mee met 'hi hi hi, ha ha ha' en dat poetst heel fijn, vooral als het een aantal keer herhaalt *) .
's Morgens poetsen we samen in de badkamer, hij op de wc-deksel en ik op de grond. Meestal eet hij eerst de tandpasta eraf en daarna gaat hij spelen, maar vanmorgen zag ik hem voor het eerst hi hi hi doen en daadwerkelijk ongeveer over zijn voortanden poetsen.
Ik moet zeggen dat hier wel geldt: hoe meer hij protesteert, hoe moeder hij is, hoe sneller en zonder omhaal ik hem in bed leg. Want dat is het enige dat helpt.


quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 21:43 schreef TolstoiFan het volgende:
Lemijn, was het niet ontzettend druk in het zwembad nu het vakantietijd is?
Fijn dat Jacob zich vermaakt heeft met de nieuwe politieauto!
Ja het was zeker druk, maar het zwembad is ook heel groot dus het ging eigenlijk best, tot mijn verbazing ook.
En ja, die politieauto *; . Hij heeft 'm 24 uur ongeveer niet losgelaten. En daarna had hij hem alsnog de helft van de tijd vast. Er is ook al veel mee gegooid en 1 deurtje sluit inmiddels slecht en een wiel is al kapot. Ik moet me echt inhouden om niet al een reserve exemplaar te bestellen :X .

[ Bericht 18% gewijzigd door Lemijn op 10-08-2019 19:32:05 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188379609
Lemijn, is een zachte bal niet iets voor Jacob? Dan kan hij gooien wat hij wil :D

Wat lief Tolstoi! Ik kreeg van de week “jummie! Burrito’s!! Mama, jij bent echt een supergoede kok!”. Twee dagen later was het weer gewoon “blegh, ik wil een ongesneden pannenkoek met poedersuiker, deze is vies” (hij had een gesneden zoals hij bij z’n vorige juist wilde en de poedersuiker was al gesmolten en dus niet meer te zien, en wat je niet ziet bestaat niet).

Frsh, klinkt als een leuke kinderserie :’) Maar volgens mij was het sowieso een serie met een raar tintje. Met (a)Dolf bijvoorbeeld. Maar ik was vroeger wel fan. In dezelfde categorie keek ik vorig jaar met grote peuter naar Sneeuwwitje, en daar zitten ook fragmenten tussen wat bijna op horror lijkt, zeker voor een peuter.

Tandenpoetsen was hier bij grote peuter ook drama tot z’n 3e, bij de meiden is het bij uitzondering een probleem, meestal vragen ze er juist om. En bij de lastige keren helpt “eerst mama poetsen, daarna Lala poetsen” meestal goed. En een enkele keer werkt niks en is het houdgreep.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:10:29 #57
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188379945
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:52 schreef FlyingFish het volgende:
Lemijn, is een zachte bal niet iets voor Jacob? Dan kan hij gooien wat hij wil :D
Nee die wordt geen blik meer waardig gegund. Ik denk omdat het geen geluid maakt als je ermee gooit :P.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:16:19 #58
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188380064
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:25 schreef Lemijn het volgende:
Haha, oeps Frsh! Was alleen jij geschrokken of peuter ook?

Meneer was ook geschrokken: "Waarom moet Alfred nou in de gevangenis papa? Hij heeft t niet gedaan!"

En tandenpoetsen gaat hier wel ok/net aan. Meestal doet meneer t zelf, maar als ie binnen 20 seconden klaar is dan nemen we m op schoot en doen we t nog een keer overnieuw. Of we zeggen: vergeet niet dat de tandarts binnenkort weer naar je tanden moet kijken (ook al is dat pas over 10 maanden weer).
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende: Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:21:08 #59
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188380177
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 20:16 schreef Frsh het volgende:

[..]

Meneer was ook geschrokken: "Waarom moet Alfred nou in de gevangenis papa? Hij heeft t niet gedaan!"

En tandenpoetsen gaat hier wel ok/net aan. Meestal doet meneer t zelf, maar als ie binnen 20 seconden klaar is dan nemen we m op schoot en doen we t nog een keer overnieuw. Of we zeggen: vergeet niet dat de tandarts binnenkort weer naar je tanden moet kijken (ook al is dat pas over 10 maanden weer).
Poets je dus niet altijd meer na? Best vroeg omdat daarmee te stoppen toch?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:37:08 #60
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188380478
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 20:21 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Poets je dus niet altijd meer na? Best vroeg omdat daarmee te stoppen toch?
Eigenlijk nooit heel consequent gedaan, alleen als meneer zelf dr een potje van maakt. Als ie zn best doet dan vind ik t goed.
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende: Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:52:54 #61
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188381983
Wat een bak, die Alfred J Kwak :D

Hier ook geen napoetsen eigenlijk, al zou dat af en toe wel beter zijn misschien. Maarja, nu proberen we een beetje te sturen in links-rechts-onder-boven en heereen en weer halen ipv kauwen :')

Ging het hier vandeweek over een tuincentrum? We waren er vanmiddag en die had een heuse indoor speeltuin :o We hebben 'm er na een uur uitgeplukt, totaal bezweet. Keihard gespeeld :P

En we gingen met een paar dozen spul naar een kringloopwinkel en kwamen terug met een ....... fietsje! Oerlelijk, maar hij fietste er zo lekker op. Dus nu gaat alles op de fiets hier. Dat ding is nu al zijn 5 euro waard.
pi_188383219
Bijna 4 jarige van mij is een enorme fan van Blippi op youtube. Spreekt zelfs aardig woordje engels door hem :D Tellen en kleuren in het Nederlands gaat 75% van de tijd goed, in het Engels geen enkele fout :D

Heb via Ali Expres een knuffel van hem besteld, dan zal de tent wel op zijn kop staan als die verrassing binnen is :D
pi_188385904
Ik heb even gegoogled maar ik denk dat we Blippi maar even overslaan. Hier is babybus een hit, want er zit een panda in. En van die gekleurde ballen waar auto's dan in rijden met Engelse kinderliedjes op de achtergrond. Dat is echt het toppunt van saaie tv, maar hij vindt het leuk. De kleuren in het Engels begint een heel klein beetje te komen daardoor nu.
pi_188387180
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 08:27 schreef Nazil het volgende:
Ik heb even gegoogled maar ik denk dat we Blippi maar even overslaan. Hier is babybus een hit, want er zit een panda in. En van die gekleurde ballen waar auto's dan in rijden met Engelse kinderliedjes op de achtergrond. Dat is echt het toppunt van saaie tv, maar hij vindt het leuk. De kleuren in het Engels begint een heel klein beetje te komen daardoor nu.
Ik denk dat ik begrijp waarom je het wil overslaan. Maar vind dat zelf de grootst mogelijke onzin. Dat ie beetje kinderlijk praat, who cares. Mijn kleine vind dat prachtig.

Over dat grooming/digitale kinderlokking.... moet er zelf best wel om lachen :')
pi_188387863
Alfred J Kwak begint idd best wel heftig :P. Toen Eef net 3 was keek ze veel klei filmpjes op youtube en sindsdien kent ze alle kleuren in het Engels :'). Nu zijn die familievloggers helemaal de bom.

Sinds wij over zijn op een elektrische tandenborstel gaat het poetsen hier echt heel goed (tenzij ze te moe is maar dan is alles bal). Als je die nog niet hebt: bij de action hebben ze frozen en cars oral b elektrische tandenborstels voor 8¤, prima om mee te proberen. Ik poets nog wel altijd even snel na trouwens.
pi_188388062
Misschien dan elektrische borstel proberen, kan dat bij net 2 jaar?
Vanochtend was het weer een groot drama en gevecht, huilende en krijsende Simon en ik heb ook weer meegejankt, wat is het vreselijk om je kind zo te zien strijden en bijna letterlijk een gevecht leveren omdat ie niet wil tandenpoetsen. Gister ging het wel ok.
En uiteindelijk kwam ie met een doekje nog mijn tranen drogen :') :{ O+

[ Bericht 41% gewijzigd door TolstoiFan op 11-08-2019 13:03:59 ]
pi_188390629
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 23:35 schreef Cupasoep het volgende:
Bijna 4 jarige van mij is een enorme fan van Blippi op youtube. Spreekt zelfs aardig woordje engels door hem :D Tellen en kleuren in het Nederlands gaat 75% van de tijd goed, in het Engels geen enkele fout :D

Heb via Ali Expres een knuffel van hem besteld, dan zal de tent wel op zijn kop staan als die verrassing binnen is :D
Maar kijkt je kind dan zo veel YouTube of tellen jullie zelf weinig in het Nederlands?

Ik probeer al die YouTube-figuren zolang mogelijk buiten de deur te houden, dat is een eerste stap naar vloggers en ‘influencers’. Toevallig hadden we het daar gisteren thuis nog over, dat hopelijk tegen de tijd dat onze kinderen een jaar of tien zijn die vloghype en vulgaire muziekhype weer voorbij is. Kinderen van tien die “hou je bek en bef me” nazingen :’(

Verder overigens niks tegen YouTube an sich hoor. Wij kijken veel Bumba leert, juf Roos, dertig verschillende versies van baby shark en andere kinderliedjes.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188391853
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 14:32 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Maar kijkt je kind dan zo veel YouTube of tellen jullie zelf weinig in het Nederlands?

Ik probeer al die YouTube-figuren zolang mogelijk buiten de deur te houden, dat is een eerste stap naar vloggers en ‘influencers’. Toevallig hadden we het daar gisteren thuis nog over, dat hopelijk tegen de tijd dat onze kinderen een jaar of tien zijn die vloghype en vulgaire muziekhype weer voorbij is. Kinderen van tien die “hou je bek en bef me” nazingen :’(

Verder overigens niks tegen YouTube an sich hoor. Wij kijken veel Bumba leert, juf Roos, dertig verschillende versies van baby shark en andere kinderliedjes.
Valt reuze mee, heeft een aantal kanalen waar ze graag naar kijkt. Tel zelf inderdaad niet zoveel, wel heel erg veel het alfabet.

Wel even een youtube haat: Family Toys Collector. Wat een serieuze kutstem heeft die vent...(Nederlands)

Familievloggers ook helemaal gek op hier: Bellingas, Koetlife....

2x 45 min per dag mag ze kijken.
pi_188391955
Mijn peuter kijkt alleen maar Thomas de trein. Ik ben wellicht ouderwets, maar ik verbied echt heel veel van wat hij zou willen kijken. Hij zou graag naar YouTube kantelen kijken waar iemand met een treinbaan speelt, maar dat vind ik echt zo’n onzin, daar leert hij niets van....
pi_188392000
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 15:58 schreef Jagärtrut het volgende:
Mijn peuter kijkt alleen maar Thomas de trein. Ik ben wellicht ouderwets, maar ik verbied echt heel veel van wat hij zou willen kijken. Hij zou graag naar YouTube kantelen kijken waar iemand met een treinbaan speelt, maar dat vind ik echt zo’n onzin, daar leert hij niets van....
Niks mis mee om dat te bekijken.
pi_188392754
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 15:58 schreef Jagärtrut het volgende:
Mijn peuter kijkt alleen maar Thomas de trein. Ik ben wellicht ouderwets, maar ik verbied echt heel veel van wat hij zou willen kijken. Hij zou graag naar YouTube kantelen kijken waar iemand met een treinbaan speelt, maar dat vind ik echt zo’n onzin, daar leert hij niets van....
Is Thomas de Trein wel leerzaam? Ik zie het wel eens voorbij komen, maar beide kinderen vinden het niet zo leuk.

Doen ze verder niks educatiefs in de treinbaan filmpjes eigenlijk? Wagonnetjes tellen of de kleuren benoemen oid?

Hier ook een half Engelse peuter :P Ze kijkt graag Woolly and Tig en Mr Tumble, dat is echt zó Brits. Maar wel gewoon met een echt verhaal, dat vind ik beter dan van die uitpakfilmpjes enzo.
Sinds kort is ze ook fan van Casper en Emma. Dat was mijn oudste destijds ook, dat was de eerste film die we in de bios keken samen O+
pi_188393380
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 16:45 schreef Savvy het volgende:

[..]

Is Thomas de Trein wel leerzaam? Ik zie het wel eens voorbij komen, maar beide kinderen vinden het niet zo leuk.

Doen ze verder niks educatiefs in de treinbaan filmpjes eigenlijk? Wagonnetjes tellen of de kleuren benoemen oid?

Hier ook een half Engelse peuter :P Ze kijkt graag Woolly and Tig en Mr Tumble, dat is echt zó Brits. Maar wel gewoon met een echt verhaal, dat vind ik beter dan van die uitpakfilmpjes enzo.
Sinds kort is ze ook fan van Casper en Emma. Dat was mijn oudste destijds ook, dat was de eerste film die we in de bios keken samen O+
Hey vocabulaire van mijn peuter is sterk beïnvloed door Thomas. Maar ook z'n kennis van treinen. Laatst waren we in het trein museum, en hij kon verbazingwekkend veel vertellen over treinen. In de YouTube filmpjes die hij graag zou willen zien speelt een volwassene met een Brio t trein. Zonder daar wat bij te vertellen ofzo...
pi_188394599
@TolstoiFan wij zijn al heel vroeg op de elektrische tandenborstel overgestapt, toen was ze nog geen 2. Kan prima. Die kinderdingen trillen volgens mij ook minder hard dan de volwassenen variant :). Helemaal niet fijn dat het nu zo’n strijd is.. sterkte ermee, hopelijk snel verbetering.
pi_188395473
Hier dezelfde goede ervaring met een elektrische tandenborstel. Wij zijn begonnen met een kindertandenborstel, maar we zijn al snel overgestapt naar de volwassen variant.
pi_188397846
Hier ook electrische. Komt elke morgen en avond heel vrolijk met haar krukje naar de badkamer :D Na afloop is het uitspugen uiteraard het hoogtepunt.
  zondag 11 augustus 2019 @ 22:16:46 #76
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188398531
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 14:32 schreef FlyingFish het volgende:
Verder overigens niks tegen YouTube an sich hoor. Wij kijken veel Bumba leert, juf Roos, dertig verschillende versies van baby shark en andere kinderliedjes.
Bedoel je dit met Bumba leert?
Ga je dan zelf op een andere verdieping zitten of zo? Ik vind het echt niet om aan te zien. En die stem zegt in mijn oren hele bal in plaats van gele bal. Zo leert Jacob nog niet wat geel is :P.
Juf Roos trek ik ook niet trouwens. Misschien vinden jullie mij een zeikerd hoor. Maar Jacob leert gewoon liedjes omdat ik ze zing of op de crèche of omdat er en cd op staat in de auto. En kleuren lukken ook wel in het dagelijks leven denk ik. Dus ik zet alleen een filmpje op als last resort als ik anders niet kan koken, en dan altijd hetzelfde filmpje van Kikker omdat hij dan weet wat er komt. Laatst deden we een andere maar die was eng :'). Maar de meeste dagen staat hij op de learning tower als ik kook en nu is er natuurlijk de *; politieauto *; dus is er sowieso even geen probleem.

En ja, als het nodig is, omdat ik ziek word of hij ziek wordt of er hangen 3 peuters aan mijn benen of weet ik veel welke toekomstige reden dan gaat de frequentie vast omhoog en de variatie ook. Maar waarom 2 x 45 minuten?

Schiet gerust, ik kan ertegen en kom in de toekomst ook melden dat ik het mis had :Y .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188400612
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 22:16 schreef Lemijn het volgende:
Misschien vinden jullie mij een zeikerd hoor. Maar Jacob leert gewoon liedjes omdat ik ze zing of op de crèche of omdat er en cd op staat in de auto. En kleuren lukken ook wel in het dagelijks leven denk ik. Dus ik zet alleen een filmpje op als last resort
[...]
En ja, als het nodig is, omdat ik ziek word of hij ziek wordt of er hangen 3 peuters aan mijn benen of weet ik veel welke toekomstige reden dan gaat de frequentie vast omhoog en de variatie ook. Maar waarom 2 x 45 minuten?
+1
Wij zetten filmpjes ook vooral "functioneel" in, dus bijvoorbeeld bij nagels knippen, lange autoritten (als in: naar Zweden of zo), etc. Dus niet als een vast onderdeel van de dag, er zijn ook dagen dat ze helemaal niks kijkt. Soms kijken we samen wat filmpjes van haarzelf terug, of van de hond van mijn zus, dat vindt ze leuker dan youtube. O+ En we zijn vrij selectief in wat ze daar te zien krijgt: liedjes, teletubbies, retro mickey mouse, nijntje, zoiets.

En hopelijk komen er nooit 3 peuters aan mijn benen te hangen :'( maar het zal inderdaad veel schelen dat we hier met 2 volwassenen en 1 kind zijn, dus het is bijna nooit nodig om haar even te "parkeren".
pi_188401009
Mijn kinderen hebben vandaag Despicable Me 1 én 2 gezien. Gewoon, omdat ik niet elke ochtend om half 7 op wil staan en omdat ik later 's middags moe was en een dutje wilde doen. :W En even wilde chillen. De rest van de dag bestond uit kleien, gezelschapsspelletjes, spelen met de strijkkralen, tikkertje in de tuin en een ballonnengevecht. Ik zie echt het probleem van filmpjes kijken niet. Hier mogen ze gerust ook kijken naar andere kinderen die op YouTube met slijm of ander speelgoed spelen. Waarom niet? :?

Nou moet ik zeggen dat het wel anders was toen ik nog maar één dreumes/peuter had. Principes schmincipes. :P
pi_188401636
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 00:51 schreef Selvaria het volgende:
Mijn kinderen hebben vandaag Despicable Me 1 én 2 gezien. Gewoon, omdat ik niet elke ochtend om half 7 op wil staan en omdat ik later 's middags moe was en een dutje wilde doen. :W En even wilde chillen.
Dat is ook heel functioneel, toch? :D
quote:
Ik zie echt het probleem van filmpjes kijken niet. Hier mogen ze gerust ook kijken naar andere kinderen die op YouTube met slijm of ander speelgoed spelen. Waarom niet? :?
Ik probeer "passief" filmpjes kijken (dus het kind ermee "parkeren" en zelf iets heel anders gaan doen, niet meezingen of bespreken wat er te zien is) tot een minimum te beperken omdat ik denk dat dit (op deze leeftijd, ZZ is bijna 3) niet zo wenselijk is. (Met twee kinderen die samen kijken is het al minder passief, want die zullen ook samen lachen en op elkaar reageren.)

Laatst keek ik actief een filmpje samen met haar, en ze vertelt nu steeds spontaan wat we toen gezien hebben. O+ Over de filmpjes die ze onlangs passief heeft gekeken in de auto naar Zweden heb ik haar nooit gehoord, dus dan blijft het niet hangen en/of kan ze het niet verwoorden. (Of het is teveel verschillende info achter elkaar geweest, alsof we haar gehersenspoeld hebben. :@ )

En qua wat wel/niet: ik zet bij voorkeur Nederlandstalige dingen op (of taalloos: ik was Pingu nog vergeten te noemen), omdat ik denk dat dit beter is voor de taalontwikkeling. Peuter van vrienden van ons verbeterde zijn moeder die "kijk, een roze bus" zei met "nee, een pink bus", dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. :X

En verder bij voorkeur dingen die ik zelf kan uitstaan, en daar valt kijken naar andere mensen die spelen of knutselen (of gamen, of sporten) niet onder. (Meer een afwijking van mij dan dat er iets mis mee zou zijn, @Molo vertelde eens dat het best nuttig kan zijn omdat dan toch allerlei neuronen worden geactiveerd, zeker als je kort daarna dezelfde activiteit aanbiedt als op het filmpje.)

[ Bericht 5% gewijzigd door ViviRAWRS op 12-08-2019 07:07:37 ]
pi_188402328
Ik denk er gewoon niet zo veel bij na of ze er iets van leren of niet. Ik vind het wel grappig dat elke serie op Nick Jr wordt ingeleid met informatie wat een kind leert van die serie (sociaal vaardigheden, probleem-oplossend denken). Jaja

YouTube hier bijna nooit. Alleen wanneer ze in het weekend s ochtends te vroeg wakker zijn (zelden, het zijn avondmensjes) in ons bed op onze telefoon. En heel soms als Kevin slaapt en ik iets met mijn laptop moet doen wil Willem dat ook en krijgt ie de oude laptop van Man voor zijn neus met YouTube aan. Dan is het vooral tractors.

Oh en Man en Willem kijken raketlanceringen terug via YouTube. Of live. Kunnen ze een hele ochtend samen voor de tv zitten, maar dat vind ik echt geweldig. De gezamenlijke interesse en de vragen die Man dan moet beantwoorden zijn geniaal.

Verder voor ze naar bed gaan mogen ze tv kijken. Nu tegenwoordig Nick JR (paw patrol, butter bean café en blaze en ook nog steeds peppa big zijn de hits hier). En als ze niet aan de gang komen met spelen en ik moet iets doen zoals koken oid. De ene dag is dat langer schermtijd en de andere dag bijna niet.
pi_188402377
Hier staat de tv meer aan dan mij lief is. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik veel moe ben en pijn heb, en dat gaat op een af maar de laatste tijd gaat het niet heel lekker. Daarnaast merk ik dat ik echt tijd voor mijzelf nodig heb. Volgende maand gaat hij extra naar de opvang, maar nu is het nog even bikkelen. En daardoor gewoon net even te veel tv voor de rust van mij.

[ Bericht 1% gewijzigd door Nazil op 12-08-2019 08:24:19 ]
pi_188402665
Hier ook vrij weinig tv/you tube. Heel af en toe een filmpje van Juf Roos of Bert en Ernie, maar dat is echt niet regelmatig, soms zo een paar weken niks.
Hier ook 2 volwassenen en 1 kind, dus kind heeft prima vermaak gedurende de dag.
Persoonlijk zou ik het fijn vinden als ie zich eerst zelf leert vermaken door te spelen (binnen/buiten) en niet daar meteen een schermpje voor nodig heeft. Hij is nog maar net 2 jaar, hij kan zijn hele leven nog voor een scherm zitten.
Maar soms denk ik ook wel eens "pfff, even wat tijd voor mezelf, ik parkeer hem ook even voor een filmpje", maar tot nu toe heb ik dat dan toch niet gedaan.

Geen grote aversie tegen schermpjes ofzo, en ik snap ook heel goed dat anderen dat anders doen, maar het is hier nu (nog) geen vast onderdeel van zijn vermaak.
pi_188402901
Ik was vrijdag aan het eten in een restaurant en zat naast een tafel met een groot gezelschap waaronder veel kinderen en ook een paar peuters. Op een gegeven moment zaten die peuters allemaal met een schermpje. Achter ons zat een gezin met iets oudere kinderen, ook met telefoons met filmpjes. Dat was voor mij echt een “oh, zo nemen ouders hun kind mee uit eten” moment. Ik heb er niet echt een mening over, maar ik denk daar gewoon niet over na dat het zo ook kan. Ik ga gewoon niet met ze naar een restaurant omdat ik dat zelf heel zwaar vind. Lang wachten en zorgen dat ze de tent niet afbreken en andere gasten storen. Behalve naar het plaatselijke pannenkoekenrestaurant, want daar mogen ze krijsen
pi_188404548
Hier staat de hele dag de tv aan. Niet altijd op kinder tv, maar sowieso tijdens het ontbijt, koken en meestal ook als de meiden op bed liggen een film zodat grote peuter ook even uit kan rusten (hij weigert te slapen, terwijl hij wel moe is). Overigens begonnen de meiden er pas vanaf 1,5 soms naar te kijken, eerder hadden ze totaal geen interesse er in.

Alleen tijdens het avondeten staat de tv uit. En zo gaan er dus ook nooit tablets oid mee als we niet thuis eten. M’n schoonzusje doet dat wel voor haar dochter en dat is soms wel lastig als we samen eten want dan willen er nog 1 (en ik verwacht straks nog 3) meekijken. Kijken op tablets mag alleen op vakantie of als we lang onderweg zijn, telefoon mogen ze nooit op kijken, alleen bij hoge uitzondering soms een spelletje (dat mag grote peuter ook dagelijks eventjes op de tablet als hij er om vraagt).

Stemmen in tv programma’s wen ik snel genoeg aan. Juf roos vond ik in eerste instantie ook verschrikkelijk, maar alles went. En als ik het irritant vind wissel ik vrij snel, wat dat betreft ben ik blij dat ze alle drie Casper en Emma zo leuk vinden, dat is goed te doen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 12 augustus 2019 @ 11:56:30 #85
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188404616
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 11:52 schreef FlyingFish het volgende:
Hier staat de hele dag de tv aan.
Oh wow, waarom?
KuikenGuppy
  maandag 12 augustus 2019 @ 11:58:51 #86
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188404643
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 09:22 schreef Adrian4 het volgende:
Ik was vrijdag aan het eten in een restaurant en zat naast een tafel met een groot gezelschap waaronder veel kinderen en ook een paar peuters. Op een gegeven moment zaten die peuters allemaal met een schermpje. Achter ons zat een gezin met iets oudere kinderen, ook met telefoons met filmpjes. Dat was voor mij echt een “oh, zo nemen ouders hun kind mee uit eten” moment. Ik heb er niet echt een mening over, maar ik denk daar gewoon niet over na dat het zo ook kan. Ik ga gewoon niet met ze naar een restaurant omdat ik dat zelf heel zwaar vind. Lang wachten en zorgen dat ze de tent niet afbreken en andere gasten storen. Behalve naar het plaatselijke pannenkoekenrestaurant, want daar mogen ze krijsen
Een buffet restaurant is ook leuk (vanaf een jaar of 3-4 denk ik), dan kunnen ze zelf kiezen en pakken en hoeven ze niet lang te wachten of stil te zitten.
En bij ons in de buurt zijn twee restaurants waarbij je kinderen worden vermaakt door een kindermeisje :D Dat is echt super relaxed uit eten gaan (en ook wel een beetje valsspelen ;)).
KuikenGuppy
  Moderator maandag 12 augustus 2019 @ 13:17:38 #87
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_188405805
quote:
11s.gif Op maandag 12 augustus 2019 11:56 schreef Burdie het volgende:

[..]

Oh wow, waarom?
Ik had vroeger ook altijd de tv aan. Kan de laatste jaren niet meer zo goed tegen het constante getetter, maar is voor mij heel lang normaal geweest ;)
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_188406049
quote:
11s.gif Op maandag 12 augustus 2019 11:56 schreef Burdie het volgende:

[..]

Oh wow, waarom?
Oh wow, waarom niet?
Schudden voor gebruik
pi_188406135
Hier staat de tv ook geregeld aan. Dan wel nieuws, dan iets voor wurm, dan een serie die kan als wurm half meekijkt. Dan wel een klus- of bouwprogramma (houserule aus en blok aus) wat ik graag kijk. Wurm kijkt dan graag mee en levert ook commentaren zoals "wat een lelijke tegel! Ieuw wat een stomme kleur! Wat doet die meneer weer stout! " O+
We kijken soms ook samen een animatie of kinderfilm samen. Of mijn meneer en wurm spelen een ijshockey spel of zo op de tv. Zo cute hoe ze dan samen met een controle aanrommelen en high fiven en zo.

S'avonds staat er vaak een serie of film op als we daar zin in hebben.
Of de radio gaat via de tv. Zelfs met sinterklaasweken staat de tv aan :P voor de open haard.... want waar moet je anders zingen? :P

Wij spelen of zitten daarnaast veel buiten. Doen bord en gezelschapspelletjes. Knutselen, lezen, klussen etc.

Ieder zijn eigen keuze toch om te kiezen of het aan of uit staat?
Schudden voor gebruik
pi_188406196
Wurm kijkt nu graag naar de barbies en de magische schoolbus, whisper en true, buurman en buurman en shaun de schaap.

Prima in de ochtend vinden wij. Zo mag hij een programma kiezen op Netflix. You tube mag ook, maar alleen als wij ernaast zitten.
Uitpakt of demonstratie filmpjes zijn hier niet ongewoon. Hij bouwt of speelt vaak ook wat na met bijvoorbeeld duplo.

Ik vind het alleen irritant dat als je Nederlandse filmpjes aanklikt in je zoekopdracht je dan toch met doorklikken weer op Engels, Russisch, Spaans, Chinees etc voorbij hoord komen.
Schudden voor gebruik
  maandag 12 augustus 2019 @ 14:00:23 #91
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188406395
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 13:41 schreef Stippelrientje het volgende:
Ieder zijn eigen keuze toch om te kiezen of het aan of uit staat?
Ja, gelukkig wel. Niemand beweert iets anders toch? :).

Zo zit ik denk ik meer dan gemiddeld met mijn mobiel in mijn hand, dat ziet hij. Dat is volgens mij vanuit dezelfde behoefte aan prikkels waardoor andere mensen veel tv kijken. Ik doe het nooit, maar je ziet als je op straat loopt ontzettend veel tv's aan staan altijd.

Ik heb er echt geen kritiek op. En ik denk wel dat het anders is omdat Jacob nog zo jong is. Een poosje geleden, toen ik het vakantiehuisje moest stofzuigen en hij dat zo eng vond, had ik hem buiten gezet met zijn bekende filmpje. De 7 minuten waren sneller om dan ik had gedacht, en ik vond hem in een soort freeze terug boven een cars-filmpje (lang leve de automatische doorspeelfunctie van youtoube). Toen hij mij zag zei hij gelijk 'uit' en was helemaal opgelucht toen ik het weghaalde. Dat laat zien dat hij er simpelweg te jong voor is. Dat het hem enorm trekt, maar dat hij het tegelijk niet snapt en eng vindt.
Ik ben zelf het bewijs dat amper schermtijd als kind je niet beschermt tegen behoefte aan schermtijd als volwassene :P. Maar tegelijk ben ik er zeker wel huiverig voor om hem zo jong al veel bloot te stellen eraan. Ik heb toch liever dat zijn brein in ontwikkeling vooral andere prikkels krijgt, en dat hij zelf manieren zoekt om zich te vermaken.

Vivi, interessant dat onderscheid tussen actief samen kijken en passief alleen. En herkenning in filmpjes kijken van hemzelf! Dat doen we inderdaad ook soms, en vindt hij hilarisch.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 12 augustus 2019 @ 14:10:08 #92
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188406540
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 13:34 schreef Stippelrientje het volgende:
Oh wow, waarom niet?
Het leven bestaat m.i. al uit genoeg prikkels zonder de constante stroom van bewegend behang uit zo'n kastje. Ieder zijn eigen keuze hoor, ik ben oprecht verbaasd waarom iemand daarvoor kiest.

Vwb YouTube, er is nu een nieuwe app, YouTube Kids. Heeft iemand van jullie die al geprobeerd?
KuikenGuppy
pi_188407395
YouTube kids: handig want hij kan zelf veilig wat kiezen en ook fullscreen maken (dat kleine knopje in YouTube kan hij niet vinden. Maar bijvoorbeeld buurman en buurman heb ik niet kunnen vinden.
pi_188410120
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 14:10 schreef Burdie het volgende:

[..]

Het leven bestaat m.i. al uit genoeg prikkels zonder de constante stroom van bewegend behang uit zo'n kastje. Ieder zijn eigen keuze hoor, ik ben oprecht verbaasd waarom iemand daarvoor kiest.

Vwb YouTube, er is nu een nieuwe app, YouTube Kids. Heeft iemand van jullie die al geprobeerd?
Sommige mensen hebben de hele dag radio aan, wij de hele dag de tv. Ik zie het niet als prikkels, maar als achtergrondgeluid. Ben zelf ook opgegroeid met een tv die altijd aan stond. Last van teveel prikkels hebben mijn kinderen in ieder geval niet, wellicht juist doordat de tv vanaf hun geboorte al de hele dag aan staat en ze niet anders gewend zijn.

Wij kijken YouTube alleen via de tv, dat is de standaard app. Geen idee of de kids app daarvoor ook bestaat.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188412005
Bij ons thuis stond vroegah ook altijd de tv aan idd, ik ben het ook gewend als achtergrondgeluid. Ik vind dat dus ook niet gek. Sinds ik samenwoon is het de radio geworden :+. Is beter, als ik voorbij de tv loop en ik zie iets interessants ben je zo een uur verder (vd week nog, viel ik halverwege in een docu over mensen die zich geen man en geen vrouw voelen, super interessant. Maar ik moest eigenlijk de boel poetsen :') hehe).

Youtube kids is een aanrader; veel minder tot geen rare filmpjes, minder reclame meen ik en de knoppen zijn makkelijk voor de kids. Maar soms blokkeert ie iets teveel geloof ik, ik was vd week de muizendans ineens kwijt :?. (Dat doet Eef ook veel nu, dansfilmpjes kijken en dan begint ze die na te dansen O+ ja mama en dan moet je draaaaien en dan zo en dan zo!).
pi_188413668
Wij hebben ook YouTube Kids. Niet alles staat er op idd, maar ik vind de afwezigheid van reclame zo'n grote plus dat dat me niet uitmaakt.

Nadansen doet Fee ook idd, zo schattig :D

Vandaag stond ze op een plateau naast het zwembad een ware dansshow te geven voor iedereen :D O+

We waren laatst naar Avonturenboerderij Molenwaard en bij de show van Fien en Teun ging Fee als enige in de zaal voor het podium dansen. Ze werd heel even verlegen toen ze door had dat niemand anders danste, maar ging even later er weer gewoon voor. Ik vind het zo tof dat ze nog gewoon haar eigen plan trekt, ik hoop zo dat ze dat gaat vasthouden.
  maandag 12 augustus 2019 @ 21:30:56 #97
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188413969
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 08:15 schreef Nazil het volgende:
Hier staat de tv meer aan dan mij lief is. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik veel moe ben en pijn heb, en dat gaat op een af maar de laatste tijd gaat het niet heel lekker. Daarnaast merk ik dat ik echt tijd voor mijzelf nodig heb. Volgende maand gaat hij extra naar de opvang, maar nu is het nog even bikkelen. En daardoor gewoon net even te veel tv voor de rust van mij.
Daar schrik ik van. Tv kan dan toch lekker even de rust geven als dat zo werkt? Prima. Hopelijk betekent het dat er ook weer een betere periode volgt :*

Ik doe alles hier principe-loos en met wat gezond verstand. Soms parkeer ik hem lekker met een filmpje. Zolang hij er niet de hele dag naar kijkt ^O^

Wij hadden pas op een terras wel echt een filmpje nodig om Max aan tafel te krijgen. Anders zou hij denk ik nu nog rondjes fietsen op dat plein :') Thuis lok ik hem met een legpuzzel als we gaan eten. Fietsen is hier echt De Bom.
pi_188414609
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 21:30 schreef Quoi het volgende:

[..]

Daar schrik ik van. Tv kan dan toch lekker even de rust geven als dat zo werkt? Prima. Hopelijk betekent het dat er ook weer een betere periode volgt :*

Ik doe alles hier principe-loos en met wat gezond verstand. Soms parkeer ik hem lekker met een filmpje. Zolang hij er niet de hele dag naar kijkt ^O^

Wij hadden pas op een terras wel echt een filmpje nodig om Max aan tafel te krijgen. Anders zou hij denk ik nu nog rondjes fietsen op dat plein :') Thuis lok ik hem met een legpuzzel als we gaan eten. Fietsen is hier echt De Bom.
Hij raakt er een beetje verslaafd aan. Het is tv en eten en anders krijsen. Hij moet weer even in een ritme komen en gaan spelen en niet alleen als hij moet poepen lekker alleen spelen :+ ik probeer nu een wekker te zetten als hij weer wat mag eten, want het gaat ook niet zo geweldig met zijn tanden ondanks goed poetsen. Even de eetmomenten beperken. En dan mag hij wel veel eten, maar niet te vaak op een dag.

Het begon wel een beetje op de hele dag tv te kijken. Even is prima, maar niet de hele dag ondanks dat het met mij niet zo lekker gaat. Vandaag hebben we koekjes gebakken O+ hele keuken onder de bloem :+
pi_188417424
Qua tv/filmpjes: leuk om te lezen hoeveel verschillende gewoontes er zijn, vaak samenhangend met wat je van huis uit gewend bent. Ik denk dat we er allemaal op een bepaalde manier wel bewust mee omgaan, principe-loos (@Quoi hoe doe je dat?! ) of niet. :)

@Nazil straks met de extra opvang ontstaat er vast een nieuw evenwicht, want dan heb je meer energie over voor de overgebleven dagen/dagdelen waarop je alleen met hem bent. :*

Hier iets vergelijkbaars gehad met mijn man, die had 2 dagen in de week "papadag" maar kon dat fysiek eigenlijk niet aan, dus dat werd veel bankhangen en ook meer tv/filmpjes dan onze bedoeling was. Toen hebben we gekozen voor 1 dag in de week extra naar het kdv, en daardoor kon hij op de overgebleven papadag vaak wél iets leuks gaan doen met haar (zelfs buitenshuis). (Inmiddels gaat het weer slechter en brengen we haar regelmatig beide "papadagen" naar het kdv, maar hij zit nu in een soort revalidatietraject, dus hopelijk straks weer!)
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 08:52:08 #100
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188418595
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 01:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
principe-loos (@Quoi hoe doe je dat?! )
Het klinkt wel een beetje zielloos hè? :D
Ik probeer het eigenlijk een beetje natuurlijk te doen en vooraf geen verwachting te kweken over hoe het zou moeten gaan, maar dit gewoon een beetje per context te bekijken.

Daarom lees ik nooit echt boeken over opvoeden en zal je me niet snel betrappen op een "ik vind dat..." :-P

Toch lastig en minder natuurlijk dan het lijkt, want ik word natuurlijk toch (on)bewust beïnvloed door de maatschappelijke norm (= kinderen zet je niet voor de TV). Maar ik ga er zo open mogelijk in. En ongemerkt heb ik toch bepaalde principes hoor, want iets met pistolen en geweren en legerprintjes komt er hier bijvoorbeeld niet in. En misschien is wat ik hierboven beschrijf ook wel een soort principe.

Zo doen we allemaal maar wat.
pi_188419295
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 08:52 schreef Quoi het volgende:
Het klinkt wel een beetje zielloos hè? :D
Oh nee hoor, juist bewonderingswaardig! O+ Ik merk dat ik over vrijwel alles rondom ZZ wel een achterliggende gedachte heb, en dat is heus niet altijd nodig of handig.
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 10:46:48 #102
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188420016
Mijn kinderen worden lethargisch van de tv. Half uurtje kan wel, maar daarna gaan ze hangen en zeuren. Driiiiiiinken. Snoepieeee. Koekieeee. Nog wat eeeeeeten. Ander filmpje, nee niet deeeeeze. En dan gaan ze met elkaar lopen klieren. Op de bank ploffen en elkaar schoppen. En als ik de tv uitzet, heb ik een half uur gekrijs en daarna elke 10 minuten gezeur of die weer aan mag.
Op vakantie hadden wij geen tv en hebben ook bij thuiskomst de stekker er nog een week lang uit gelaten; in totaal hebben we 3 weken zonder tv gedaan en het is nauwelijks gemist. In plaats daarvan gingen ze lekker buiten spelen, elkaar vermaken, boekje lezen of muziekje luisteren.
Ik zet de tv af en toe aan, als ik kook bijvoorbeeld, of voor een film-middagje met popcorn. En soms heb ik even nodig dat ze niet in de weg lopen :P, maar ik merk dat mijn kinderen er niet per sé gezelliger van worden.
Dit geldt overigens niet voor filmpjes die uitnodigen tot interactie, zoals Biba&Loeba, daarbij staan ze druk te springen en mee te doen ;) en daarna gaan ze lekker zelf spelen.
Dit is hoe het bij ons werkt. Als ik de tv de hele dag aan zou laten staan, zou ik gek worden van dat ding, maar ook van de kinderen :P. Dus niet per sé uit pedagogisch oogpunt, maar puur omdat mijn kinderen draken worden van teveel tv.
KuikenGuppy
pi_188420031
Leuk onderwerp, net als ik de jongens een paar uur voor de tv geparkeerd heb om de vakantiezooi op te ruimen. Soms is dat even de makkelijkste keus.
Inmiddels staat ie uit, wordt er gepuzzeld en is hij met schelpen en een stoffen vis ‘spaghetti di mare’ voor mij aan het koken :D

Ik heb wel principes, maar wijk er vaak genoeg vanaf. Zeker nu met (bijna) 2 peuters is het soms een beetje zoeken naar een manier waarop we allemaal mentaal gezond de dag doorkomen ;)
pi_188420977
Haha, hier wordt momenteel ei-soep voor mij gemaakt en een pannenkoek met komkommer en druiven...

Burdie, dat is bij ons ook zo. Hier gaan ze ook springen op de bank en elkaar klieren en vooral zeuren om eten en “niet dieeee” als ze te lang bij de tv zitten met zijn twee.
pi_188422538
Inderdaad leuk en interessant om ieders overwegingen te lezen.

Heeft iemand nog tips/advies om de volgende situatie beter aan te pakken:
Simon mag van ons niet op de bank lopen/rennen/springen/staan e.d.. Consequent zeggen we dat ie op zijn billen moet zitten als ie op de bank wil. Zo niet, dan halen we hem van de bank. De laatste week is ie weer de grenzen aan het verkennen, en gaat ie weer op de bank staan, maar waar het vooral omgaat, hij probeert nu op de armleuning van de bank te klimmen en daarop te gaan staan.
Dat is natuurlijk vragen om problemen qua vallen op de harde laminaatvloer.
Hij doet dit vooral als ie alleen in de woonkamer is en wij (of één van ons) in de iets hoger gelegen keuken bezig zijn.
We merken dat als we er op af willen "rennen" om hem tegen te houden, hij ook de turbo erop zet om het toch nog voor elkaar te krijgen, dus nog meer risico op vallen en ongelukken. Bij rustig benaderen, probeert ie het ook wel, maar op een langzamer tempo. Vanuit de keuken zeggen dat het niet mag of dat ie op zijn billen moet gaan zitten, helpt totaal niet, daar lacht ie alleen maar om en gaat door met wat ie deed.

Wat kunnen we nog doen/proberen om dit te voorkomen????
Gister dacht ik zelfs, dan maar laten vallen en flink zeer doen, misschien dat ie het dan leert, maar dat kan ik toch niet laten gebeuren, ik krijg er akelige gedachtes bij (zoals dat ie dan zijn nek breekt of een hersenschudding enz. Vannacht heb ik er zelfs over gedroomd.... :{
pi_188422716
En nog een leuke discussie met Simon:
Hij mocht vanochtend zelf een nieuwe tandenborstel uitkiezen bij de drogist.
Thuis zeg ik tegen hem: heb je die mooie tandenborstel zelf uitgezocht? Antwoordt hij: NEE, uitgekozen!!! Zeg ik: maar uitgezocht is hetzelfde. Hij (nog harder) NEEEE, UITGEKOZEN!!!

:P :P :P :P :P
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 14:02:17 #107
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_188422767
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 13:46 schreef TolstoiFan het volgende:
Inderdaad leuk en interessant om ieders overwegingen te lezen.

Heeft iemand nog tips/advies om de volgende situatie beter aan te pakken:
Simon mag van ons niet op de bank lopen/rennen/springen/staan e.d.. Consequent zeggen we dat ie op zijn billen moet zitten als ie op de bank wil. Zo niet, dan halen we hem van de bank. De laatste week is ie weer de grenzen aan het verkennen, en gaat ie weer op de bank staan, maar waar het vooral omgaat, hij probeert nu op de armleuning van de bank te klimmen en daarop te gaan staan.
Dat is natuurlijk vragen om problemen qua vallen op de harde laminaatvloer.
Hij doet dit vooral als ie alleen in de woonkamer is en wij (of één van ons) in de iets hoger gelegen keuken bezig zijn.
We merken dat als we er op af willen "rennen" om hem tegen te houden, hij ook de turbo erop zet om het toch nog voor elkaar te krijgen, dus nog meer risico op vallen en ongelukken. Bij rustig benaderen, probeert ie het ook wel, maar op een langzamer tempo. Vanuit de keuken zeggen dat het niet mag of dat ie op zijn billen moet gaan zitten, helpt totaal niet, daar lacht ie alleen maar om en gaat door met wat ie deed.

Wat kunnen we nog doen/proberen om dit te voorkomen????
Gister dacht ik zelfs, dan maar laten vallen en flink zeer doen, misschien dat ie het dan leert, maar dat kan ik toch niet laten gebeuren, ik krijg er akelige gedachtes bij (zoals dat ie dan zijn nek breekt of een hersenschudding enz. Vannacht heb ik er zelfs over gedroomd.... :{
Ik zou toch naar hem toe gaan, een waarschuwing geven (heeft hij een bepaalde plek waar je hem neerzet voor afkoelen oid)? en dat je hem bij herhaling daar dan ook daadwerkelijk neerzet. (Soort van naughty spot technique). Hier werkte dat echt prima.

Hij gaat nu echt verkennen hoever hij kan gaan bij jullie, nu is het aan jullie heel consequent daarin te blijven.. :)
The only way to go, is the one on your own!
pi_188422800
@TolstoiFan Wat wij zouden doen: voorlopig het "privilege" intrekken van alleen in de woonkamer mogen blijven terwijl de ouders in de keuken bezig zijn. (Niet als straf, maar als logische consequentie omdat het kennelijk nog niet lukt om daar afspraken over te maken.) En dat op een positieve manier verpakken door hem bij het keuken-gebeuren te betrekken, heeft hij bijvoorbeeld al een learning tower om mee te kunnen kijken/"helpen"?

[ Bericht 6% gewijzigd door ViviRAWRS op 13-08-2019 14:24:14 ]
pi_188423668
Rijstebuiltje, daar heb ik ook al aan zitten denken. Ik denk alleen dat hij meteen van zo'n naughty spot wegloopt, lachend en al en daar dan weer een spelletje van maakt. Ik vind het blijkbaar erg moeilijk en lastig om op een goede manier boos te worden op hem (zonder meteen te gaan schreeuwen/stem verheffen), zodat hij ook doorheeft dat het menens is.

Vivi, dat privilege intrekken is misschien ook wel een idee. Learning tower heeft hij niet, we hebben een kleine keuken, dat past allemaal niet. Maar vanuit zijn stoel kan ie wel meekijken.

Pffff, het echte opvoeden is begonnen en ik vind dat toch best lastig merk ik ;(
Tegelijk vraag ik me dan af in hoeverre er al met zo'n klein ventje te redeneren valt. Hij is net een maandje 2 jaar oud. Snapt hij dan het concept van een naughty spot al? Snapt hij dan dat hij niet alleen in de woonkamer mag, omdat hij op bank gaat springen e.d.?

Bij het tandenpoetsen schuiven de grenzen ook steeds een beetje op. We poetsten altijd liggend op de commode. Eerst wilde hij dan iets in zijn handjes om mee te spelen (een lege tube crème bv.), prima. Dan konden we rustig de tandjes poetsen. Nu is die tube crème niet meer genoeg, nu wil ie er nog iets bij, of wil ie opeens in de badkamer poetsen, liggend op de badkamervloer. Vanochtend heb ik hem uiteindelijk in ons bed zijn tandjes gepoetst, terwijl ie met mijn oude tepelhoedjes speelde ( :') :N 8)7 ). Volgende keer zal hij die dingen er wel weer bij willen hebben, anders groot drama. En elke keer ga vooral ik daarin mee, omdat de bijna letterlijke gevechten om de tanden gepoetst te krijgen gewoon ECHT niet leuk zijn en hartverscheurend. Maar dat is natuurlijk ook een vorm van grenzen verkennen, hoe ver kan ik gaan.... Hij is ook op zoek naar zijn autonomie en graag iets in brengen willen hebben.
blijkbaar kan hij daar best wel ver ingaan, want ik wil toch die tandjes goed en zonder teveel drama gepoetst hebben..... :'(
Daar ben ik nu ook wel een beetje klaar mee, hup niet zeuren, je hoeft het niet leuk te vinden, maar wel 2 minuten goed je mond openhouden en dan is het klaar.
Ook al is het hier "verboden" om het woord faalmoeder te gebruiken, zo voel ik me soms wel in dit soort dingen :'(
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 15:11:59 #110
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188423809
Sorry Tolstoi, onze kleuter springt ondanks 5,5 jaar waarschuwen nog altijd op en in de bank. Hij heeft zich er meer dan eens (heel veel) pijn mee gedaan, maar erop springen/stoeien blijft kennelijk toch heel erg veel sterker trekken dan dat het risico op pijn afschrikt. (Logisch toch ook voor een kleuter? Ik plof in een hotel ook altijd extra hard op het bed, zodat je terug stuitert O+.)

Vwb tandenpoetsen zou ik kijken naar een elektrische tandenborstel.
KuikenGuppy
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 15:12:11 #111
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188423812
Wat mij helpt om 'ferm op te treden', is bedenken dat het voor Jacob helemaal niet fijn is om steeds weer een andere uitvlucht te verzinnen in zo'n setting als tandenpoetsen. Jij beschrijft wat Simon doet als grenzen verkennen maar ik zie het als bokkensprongen op weg naar iets waarvan hij zelf ook weet dat het onontkoombaar is. Ik las eens dat het juist onveilig kan voelen als je zegt dat iets moet maar vervolgens niet doorzet.

Misschien een gekke tip, maar heb je het wel eens gefilmd? Het tandenpoetsen of zoiets als duidelijk een grens stellen rondom de bank. Ik zie bij mezelf vaak terug dat ik veel te veel woorden gebruik. Sindsdien zeg ik eigenlijk minder. Kortere zinnen. Hoe kordater ik ben, hoe sneller ik overgave zie en soms bijna opluchting.

edit: 2 minuten goed mond openhouden is denk ik een illusie ;( .

nog een edit: wat een leuk verhaal, jullie discussie over uitgezocht vw. uitgekozen. tegelijk doet het me eraan denken dat hij dus ver is met taal, maar tegelijk ook gewoon net 2. misschien een risico om hem te overschatten qua hoeveel hij snapt met oorzaak/gevolg en zo?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188423856
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 15:02 schreef TolstoiFan het volgende:
Snapt hij dan dat hij niet alleen in de woonkamer mag, omdat hij op bank gaat springen e.d.?
Waarschijnlijk niet, maar dat geeft niks. :) Beschouw het "alleen laten in de woonkamer" voorlopig als een mislukt experiment, en probeer het over een paar weken/maanden nog eens. :Y)
En :* voor je laatste woorden.
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 15:38:10 #113
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188424188
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 15:15 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Waarschijnlijk niet, maar dat geeft niks. :) Beschouw het "alleen laten in de woonkamer" voorlopig als een mislukt experiment, en probeer het over een paar weken/maanden nog eens. :Y)
En :* voor je laatste woorden.
En wat nou als je kleuter het na bijna 6 jaar nog steeds doet? :+.
KuikenGuppy
  Moderator dinsdag 13 augustus 2019 @ 15:48:27 #114
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_188424370
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 15:38 schreef Burdie het volgende:

[..]

En wat nou als je kleuter het na bijna 6 jaar nog steeds doet? :+.
Ik zou in dat geval gewoon een extra zware bouncy bank neerzetten en mijn nederlaag accepteren :+

Wat hier overigens heel prima helpt tegen het bankspringen is een alternatief bieden. Ze maken hier hele constructies van zitzakken, matraskussens en speelmatten waar naar hartelust op gesprongen en geploft kan worden!
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 15:52:16 #115
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188424414
Haha wij hebben voor over een paar jaar nieuwe banken gebudgetteerd :+.
KuikenGuppy
pi_188425866
En aanvulling op de elektrische tandenborstel van hierboven: neem de iets duurdere met muziektimer. Na 1 en 2 minuten klinkt een kort muziekje. L weet precies dat hij twee muziekjes moet horen voordat we stoppen. Scheelt veel 'zijn we al klaar?'
Het is hier vooral het uitstelgedrag voor het tandenpoetsen, verstoppen,wegrennen etc. Totdat ik 'wist je dat de zon al slaapt' inzet, dan gaat hij ineens rustig liggen heb ik van de week ontdekt :+
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 17:57:17 #117
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_188426236
Het is aan jullie bij iedere keer dat hij wegloopt van die plek hem weer terug te zetten.. Je hoeft ook geen stem verheffing toe te passen, maar een duidelijke lage stem kan al veel helpen. En als je moeite hebt om je stem op de voor jou juiste hoogte te krijgen is hem steeds weer op die spot terugzetten ook een duidelijke aanwijzing voor hem dat je het meent..
The only way to go, is the one on your own!
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 18:34:54 #118
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188426720
Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van leeftijd en temperament van je kind en zo, maar ik probeer tot nu toe altijd uit dat soort eindeloze heen-en-weer-situaties te blijven. Als ik hem 10x terugzet gaat hij het namelijk de 11e keer meestal niet opeens wel doen. Dus in plaats van zijn weerstand te breken probeer ik het meestal om te buigen. Door zelf een andere toon aan te slaan, een grapje te maken, hem over mijn schouder te gooien en de andere kant op lopen, etc. En vooral ook zulke situaties niet te vaak laten ontstaan door op tijd alternatieven te bieden.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 18:46:48 #119
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188426889
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 17:57 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Het is aan jullie bij iedere keer dat hij wegloopt van die plek hem weer terug te zetten.. Je hoeft ook geen stem verheffing toe te passen, maar een duidelijke lage stem kan al veel helpen. En als je moeite hebt om je stem op de voor jou juiste hoogte te krijgen is hem steeds weer op die spot terugzetten ook een duidelijke aanwijzing voor hem dat je het meent..
Oh daar zou ik helemaal geen zin in of energie voor hebben.
KuikenGuppy
pi_188427401
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 15:48 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik zou in dat geval gewoon een extra zware bouncy bank neerzetten en mijn nederlaag accepteren :+

Wat hier overigens heel prima helpt tegen het bankspringen is een alternatief bieden. Ze maken hier hele constructies van zitzakken, matraskussens en speelmatten waar naar hartelust op gesprongen en geploft kan worden!
Dit idd :Y

@TolstoiFan wat mij ook wel helpt is om te bedenken of ik iets niet goed vind, omdat het voor míj niet goed voelt of omdat het idee is ontstaan dat het niet "hoort".
Vind je het zelf echt vervelend dat het tandenpoetsritueel veranderd, of wil je het niet omdat je denkt dat hij grenzen aan het verleggen is en je daar iets mee "hoort" te doen.
Bij de oudste veranderde het tanden poetsen ook elke keer. Wat eerst een tijdje werkte om zonder drama te poetsen, werkte op gegeven moment niet meer en verzonnen we iets anders. Ik probeerde er altijd een spelletje van te maken, bijvoorbeeld 'beestjes' wegpoetsen (en dat werden dan leeuwen en giraffen enzo, tot groot vermaak van peuter). En als de grap er af was, verzonnen we weer iets nieuws.

Bij Fee is het niet zo nodig. Ze is er geen fan van en probeert er ook onderuit te komen, maar ze maakt er minder drama van dan de oudste destijds. Bij haar kan ik uitleggen dat het belangrijk is, dat anders haar tandjes stuk gaan enzo. En soms werkt helemaal niks (meestal als ze te moe is), dan is het ff snel en de volgende dag weer extra goed.

Wij poetsen ook electrische trouwens.

Maar ik heb iig bij de oudste ervaren dat als ik iets wilde doen of laten omdat ik dacht dat dat 'moest', dat het dan voor niemand leuk was. Voor mij niet omdat ik er eigenlijk helemaal niet achter stond en voor haar niet omdat zij dat ook ongetwijfeld voelde.

Bij haar blijven tot ze sliep bijvoorbeeld. Iedereen vertelde me (ongevraagd) dat ik dat niet moest doen, dat ze nooit alleen leerde slapen dan. Ze is nu 6 en kan het prima. Zonder dat we het vanuit beide partijen hebben hoeven forceren.

En er zijn echt wel dingen geweest die ik veranderd heb omdat het voor mij niet meer te doen was, maar in mijn ervaring is dat anders omdat je er dan gevoelsmatig ook echt achter staat.

Ik denk dat ik het een beetje zoals Q doe, principeloos :P en wat meer op gevoel. En los laten wat zou moeten of zou horen, maar meer kijken naar wat we nodig hebben en wat werkt voor óns.
pi_188427589
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 13:57 schreef TolstoiFan het volgende:
En nog een leuke discussie met Simon:
Hij mocht vanochtend zelf een nieuwe tandenborstel uitkiezen bij de drogist.
Thuis zeg ik tegen hem: heb je die mooie tandenborstel zelf uitgezocht? Antwoordt hij: NEE, uitgekozen!!! Zeg ik: maar uitgezocht is hetzelfde. Hij (nog harder) NEEEE, UITGEKOZEN!!!

:P :P :P :P :P
Haha, lekker eigenwijs :D
Tof he hoe je dan al echt gesprekjes met ze kan voeren O+

Ik was laatst aan het wandelen met Fee en Zus en we kwamen bij een watertje. Fee wijst naar de steiger en vraagt wat dat is.
Ik: dat is een steiger
Fee: oh ja, teiger (ze spreekt vaak de 's' voor een woord nog niet uit)
Ik: ja, we lopen op een steiger
Fee: of een leeuw, kan ook
Ik: nee, niet een tijger. Een ssssteiger, met een ssss.
Fee: ohhh, een slang! :Y

:+
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 23:05:54 #122
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188434192
Bij ons in de woonkamer staat een grote groene stoel. Dat is een gewone stoel voor ons allemaal om op te zitten, maar kan binnen een paar seconden in een naughty spot veranderen. En kleine meneer snapt heel goed dat hij daar niet vanaf mag als hij net stout geweest is.
(De eerste keer moesten we m om de 10 seconden terugzetten.)

Bankspringen is hier niet een verboden iets. Bij de opa’s en oma’s wel trouwens, en hij weet heel goed het verschil. Wij hadden 3 jaar geleden al aan een nieuwe bank gemoeten, maar ik denk dat we deze nog een paar jaar laten staan....
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende: Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
  woensdag 14 augustus 2019 @ 14:11:22 #123
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188442735
Ik herinner me de periode goed dat Max op randjes van de bank/stoel balanceerde. Doodeng! Hij is er ook 2x zo hard vanaf gevallen (head first) dat ik echt dacht: nu kan ik 112 bellen. Maar het viel gelukkig dan weer mee en de periode is ook weer voorbij gegaan (omdat hij er handiger in werd, of omdat de grens blijkbaar voldoende verkend was?).

Elektrisch poetsen vind ik trouwens wel een optie om eens te gaan uitproberen.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 14:17:23 #124
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188442848
En check nou toch eens deze lieve Kasper en Emma O+ O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
aka Max (in tule) en Larf

Tevens hulde voor deze Ikea trapjes die goed dienst doen als kinder-eet-plekje.
pi_188443103
Vier jaar geleden ging ik vandaag naar het ziekenhuis voor een inleiding, vandaag had ik drie zingende kinderen aan m’n bed met tekeningen en kadootjes die al voor het overhandigen werden uitgepakt. En een teleurgestelde Lala die de prop inpakpapier als nog een extra kado aan zag waar niks in zat :’) grote peuter heeft gisteren zijn verjaardag op school gevierd (met een watermeloentaart als traktatie) en is er nu van overtuigd dat hij al 4 is. En ik ben 9 geworden want de staart op de kaart van opa lijkt op een 9.

Ik ben overigens gestopt met leuningzitten te corrigeren, daar had ik bijna een dagtaak aan. Ik hoop maar dat ze geleerd hebben van die paar keer dat ze tussen de bank en de muur vielen, ze zijn iig nog niet kapot. En de meiden snappen het in de hoek staan en goed met elkaar maken ook al. Maar dat wordt hier vooral toegepast als ze elkaar bewust pijn doen (zonder uitlokking), niet voor bankspringen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188444354
Oh, wat schattig Quoi!!!

Gefeliciteerd met je 9de verjaardag FF!

Hier mag op de bank springen en op de leuning zitten gewoon, alleen de schoenen moeten wel uit zijn. Ik was druk bezig om tot ze door te dringen dat het niet mocht, totdat ik een filmpje van de oppasopa kreeg die ze paardje liet rijden op de leuning... Ik ben er toen gewoon mee opgehouden om mezelf druk te maken hierover. Huishouden van Jan Steen FTW! De bank is echt aan vervanging toe, maar ook wij laten het maar even zo.
pi_188444405
Hebben trouwens meer jonge peuters hier de fase "lekker mama uittesten" gehad, waarbij papa relatief gemakkelijk er van af kwam? Of ligt dit aan mij? Ik word er zo onzeker van.

[ Bericht 0% gewijzigd door Adrian4 op 14-08-2019 15:44:26 (dt :@) ]
  woensdag 14 augustus 2019 @ 16:21:33 #128
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188444870
Ben jij nu jarig FF èn O? En wij moeten nu jouw echte leeftijd gaan raden :+
pi_188444871
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 15:43 schreef Adrian4 het volgende:
Hebben trouwens meer jonge peuters hier de fase "lekker mama uittesten" gehad, waarbij papa relatief gemakkelijk er van af kwam? Of ligt dit aan mij? Ik word er zo onzeker van.
Wat bedoel je precies Adriana? Heb je een voorbeeld?

Hier worden papa en mama evenredig getest :')
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 14 augustus 2019 @ 20:51:04 #130
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188449357
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:21 schreef pinquit het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies Adriana? Heb je een voorbeeld?

Hier worden papa en mama evenredig getest :')
Hier worden papa en mama deels hetzelfde, deels verschillend uitgetest.
- Bij beiden nog een keer gaan vragen als de ander al ‘Nee’ gezegd heeft.
- Bij mama de randjes op zoeken van dingen niet-willen. “Ik wil niet buiten spelen, ik wil geen pyjama aan, ik wil niet tanden poetsen, ik wil geen groente.”
- Bij papa is t zeuren om snoepjes of koekjes, papa heeft namelijk vaak wel wat lekkers, maar niet altijd. En hij is bij mij veel fysieker. Uitproberen of je papa ook mag slaan enzo, of schoppen. En nee, dat mag niet en dan is het weer tijd om een paar minuten op de groene stoel te gaan afkoelen.
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende: Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
pi_188450751
Bij ons zitten de kinderen aan het begin van de dag en het einde van de dag naar filmpjes te kijken. Ze kijken meestal zelf op een iPad, niet zo vaak op de televisie. Op die iPads weten we altijd wat ze kijken. Ook staan er spelletjes op. Zo speelt de oudste vaak dammen, en Ysje doet wel puzzeltjes e.d.

Ik vind het prima, want op die manier kunnen wij 's ochtends ook rustig de krant lezen en andere dingetjes doen, en aan het einde van de dag werkt het goed omdat ze dan moe zijn (en wij ook). Verder loopt het vaak vanzelf over in het echt spelen, voor 's ochtends.
Daarnaast vind ik het ook gezellig om met ze mee te kijken en te zien wat ze leuk vinden. Zo vindt Ysje momenteel Dora erg leuk. I kijkt graag naar youtube for kids en dan van die knutselfilmpjes omdat ze zo van knutselen houdt. Spelletjes op de iPad kijk ik ook wel eens mee. Dat wordt verder ook gewoon afgewisseld met gewone spelletjes en puzzels.

Ik heb er verder geen regels bij. De enige regel is dat wij monitoren waar ze naar kijken, en wat ze op die iPads (kunnen) doen. Soms kijken we met z'n allen een film op televisie. Als het me te gortig wordt, dan zeg ik dat het tijd is om te gaan spelen. Het gaat ook in fases. I heeft een tijd gehad dat ze echt heel veel en lang filmpjes wilde kijken, nu weer veel minder.

Voor mij draait het eigenlijk om de afwisseling. Zolang ik weet dat mijn kinderen ook genoeg zelf spelen, met anderen spelen, buiten spelen etc etc maak ik me er geen zorgen over. Als mijn oudste een drukke week heeft gehad op school, speelafspraakjes heeft gehad en op zaterdag dans- en zwemles dan snap ik heel goed dat ze op zondagochtend vooral even lekker op de bank wil liggen met haar iPad. Dat hebben wij immers zelf ook. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188451732
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:21 schreef Quoi het volgende:
Ben jij nu jarig FF èn O? En wij moeten nu jouw echte leeftijd gaan raden :+
Nee, O is vrijdag pas jarig. En ik ben heel tevreden met 9 jaar oud worden :P

Wij hebben overigens bewust bij onze verhuizing al onze oude meubels meegenomen en de oude vloeren erin laten liggen (op de begane grond en 1e verdieping, onze slaapkamer is wel gedaan). En daar ben ik heel blij mee. Als er nu weer met een vork hard op de tafel wordt gebeukt krijgen ze wel op hun kop, maar de deukjes in de tafel boeit me niet. Hetzelfde met krassen in de vloer en vlekken op de bank. Als ze er fatsoenlijk mee om kunnen gaan gaan we wel nieuw spul kopen, en dan heeft onze eettafel waarschijnlijk de 20 jaar wel gehaald :’)

Adrian, uittesten is toch de hele basis van het peuter zijn? En dat doe je vooral als je je op je gemak voelt, kijken hoe ver je kunt gaan... Buiten consequent zijn kun je er weinig aan doen denk ik, het hoort erbij. Ik merk hier wel dat ze op een andere manier uit proberen bij mij dan ze bij mijn man doen, maar niet direct meer.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188456711
Hoi, ik ontlurk even, want ik vind tvkijken een hele interessante discussie.
Mijn bijna 3-jarige kijkt voor het naar bed gaan samen net mij 5 minuten een (half) filmpje, meestal stukjes Peppa, Tip de muis of Llama llama. Dit is in het bedritueel geslopen, en is ook heel gezellig. Langere filmpjes kijkt ze alleen als ze ziek of heel hangerig is. Hier gaat de tv verder alleen aan wanneer ze in bed ligt.

Wat super goed werkt zijn audioboeken via de luisterbieb, jip en Janneke, woezel en pip,of pim en pom etc. Daar kan ze, liggend op bed, echt wel een uur naar luisteren, en de helft van de tijd valt ze in slaap. Aangezien ze s'middags niet meer wil slapen is het een goed rustmoment voor wanneer ze toch moe is. En het werkt ook super in de auto :P

Wij hadden thuis pas televisie toen ik 15 was of zo, dus we luisterden veel lp's met sprookjes, of cassettebandjes met muziek (klinkt nu echt super ouderwets :D )
Ik verveelde me als kind ook best wel eens, en ik denk dat het belangrijk is voor een kind om dat te 'leren', dat je niet continu entertainment nodig hebt. Plus je wordt er best creatief van.

Maar ik kijk ook wel echt uit naar de tijd dat we samen en langere film kunnen kijken, die we beide interessant vinden, gezellig op de bank met popcorn of zo :9
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_188457390
Gefeliciteerd en welkom Flav *O*

Lemonlime, dat laatste kijk ik ook echt naar uit. In de winter op zaterdagavond met een bakje chips onder een dekentje samen een film kijken O+

Is het bij luisterboeken niet lastiger dat ze dan echt geconcentreerd moeten luisteren omdat ze anders wat missen? Grote peuter krijgt zaterdag voor zijn verjaardag een cd speler (ik heb wel wat kinder cd’s maar niks om ze op af te spelen), dan gaan we daar ook eens mee experimenteren.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188457868
FF, nog gefeliciteerd met je verjaardag, 9 jaar oud alweer :P

Flav, ook gefeliciteerd met je peuter!

Dank voor alle tips wat betreft tandenpoetsen en bankspringen e.d.! Ik zal ze nog een keer doorlezen en met manlief bespreken.

Gister hebben we een heerlijke dag gehad. De hele dag bij een vriendin haar kids geweest (wel veel ouder dan Simon). Simon vond het helemaal fantastisch om weer op de trampoline te kunnen en met de grote jongens te spelen. Haar jongens vonden het ook erg leuk om met Simon te spelen, ze hadden speciaal voor hem een hele grote treinbaan aangelegd en heel veel duplo klaargezet O+ Veel buiten in de tuin gespeeld, tent gebouwd, met het buitenkeukentje, voetballen, op de trampoline. En manlief en ik lekker relaxt in de tuin zitten :D
pi_188459601
Daar zijn we dan!
Vanaf vandaag een peuter in huis, benieuwd wat ons komend jaar te wachten staat O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188459731
Gefeliciteerd flav!

Tip voor alle peuters:obleck. Een niet newtonische vloeistof, uit maizena en water. Super leuk om mee te spelen!5z7v1b2.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Jagärtrut op 15-08-2019 16:23:28 ]
pi_188469716
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:21 schreef pinquit het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies Adriana? Heb je een voorbeeld?

Hier worden papa en mama evenredig getest :')
Meer dat hij bij mij altijd net dingen doet die niet mogen en ook net iets vaker in zijn “Nee!” valt als ik iets gedaan wil hebben dan wanneer hij alleen bij man is. Nu bleek vanmiddag dat man het ook wat rooskleurig aan mij vertelt, toen ik stiekem vanuit de bovenverdieping uit het raam keek wat er in de tuin gebeurde. En ik denk ook dat ik wat grappiger ben wanneer ik geïrriteerd ben volgens de vigerende peuterstandaarden
pi_188469933
Gefeliciteerd Flav met je grote man!
pi_188472436
Gefeliciteerd Flav!
Schudden voor gebruik
pi_188472437
Gefeliciteerd Ff met O!
Schudden voor gebruik
pi_188477028
quote:
1s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 14:55 schreef Jagärtrut het volgende:
Gefeliciteerd flav!

Tip voor alle peuters:obleck. Een niet newtonische vloeistof, uit maizena en water. Super leuk om mee te spelen![ afbeelding ]
Leuke tip! Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar heel simpel te maken idd. Gaan we binnenkort eens mee spelen!

Bedankt Stippel!

O vond de slingers en ballonnen “wauw” en hij werd zelfs in de supermarkt door zijn zusjes toegezongen! De wobbel is net binnen gekomen en moet nog even ingepakt worden, ben benieuwd of hij het wat vindt. Duurste fysieke kado dat ik ooit heb gekocht, dus ik hoop maar dat hij het leuk vindt, anders is het vooraan weer iets van een tientje :D Hij moet iig nog even geduld hebben tot papa thuis is. En zo groot als hij nu is, gisteren lag hij nog tegen me aan te slapen op de bank s middags O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188477290
FF, gefeliciteerd met O *O* *O* *O* *O*

Simon plast de laatste 2 weken steeds vaker 's avonds voor het bed gaan op het potje, soms een paar druppels, dan weer een grotere plas en heel soms niets (mama, plas is op). Als hij geplast heeft, gieten we samen de plas weg in de wc en dan mag hij doorspoelen.
Gister gooide hij nog even zijn aap er achteraan in de wc, gelukkig niet doorgetrokken :+ :+
Had ik even zo snel niet door dat hij die aap nog vast had in zijn andere handje :D

Gelukkig voor het reserve exemplaar ;)
pi_188480913
Welkom en nog gefeliciteerd Flav!

Gefeliciteerd met O, FF! Ben benieuwd wat hij van de Wobble vindt.
Ik kan de foto helaas niet zien..

Wat goed van het plassen, Tolstoi!
En gelukkig een reserveraap :D

Ik vraag me af of we 's nachts al zonder luier kunnen. Ze komt de 7 van de 10 nachten 's nachts melden dat ze moet plassen, maar vaak zit er dan al wel een plasje in de luier. Ik vraag me af of ze dan gewoon te diep slaapt of dat het min of meer gewenning is.
Misschien toch eens proberen.
  vrijdag 16 augustus 2019 @ 22:51:10 #145
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188484856
Gefeliciteerd met grote O! O+ w/

Max ging vanavond in de Ikea naar eigen zeggen "even bijkomen" op een tuinbankje - zonder leuning bleek dus. De klap was in de regio te horen geloof ik. Lag ons kind daar tussen de nepplantjes bij Ikea |:(

Afijn, daarvan bijgekomen kukelde hij thuis voorover van de 2e trede van de trap tijdens het schoenen uittrekken. Sindsdien staat hij niet meer op 1 voet. Is wel lekker gaan slapen, dus morgen de schade maar eens bekijken. Pechvogel :{
pi_188486510
Wat sneu Quoi. Hopelijk doet een nachtje rust zijn voet goed.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188491490
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 14:20 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Leuke tip! Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar heel simpel te maken idd. Gaan we binnenkort eens mee spelen!

Bedankt Stippel!

O vond de slingers en ballonnen “wauw” en hij werd zelfs in de supermarkt door zijn zusjes toegezongen! De wobbel is net binnen gekomen en moet nog even ingepakt worden, ben benieuwd of hij het wat vindt. Duurste fysieke kado dat ik ooit heb gekocht, dus ik hoop maar dat hij het leuk vindt, anders is het vooraan weer iets van een tientje :D Hij moet iig nog even geduld hebben tot papa thuis is. En zo groot als hij nu is, gisteren lag hij nog tegen me aan te slapen op de bank s middags O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gefeliciteerd FF :*. 4 al!
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 16:52:06 #148
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188492848
Goed, we hebben dus een peuter met pijn in zijn voet, die er op weigert te lopen. Af en toe doet hij het wel - want vergeet het - en dan komt hij huilend bij ons zitten. Beetje dik, verder geen bijzonderheden na een grove inspectie. Lekker dan 8)7
pi_188492955
Gefeliciteerd ff!

Ah quoi wat sneu,hopelijk kan hij er snel weer op staan.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:55:11 #150
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188495417
Narig
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 16:52 schreef Quoi het volgende:
Goed, we hebben dus een peuter met pijn in zijn voet, die er op weigert te lopen. Af en toe doet hij het wel - want vergeet het - en dan komt hij huilend bij ons zitten. Beetje dik, verder geen bijzonderheden na een grove inspectie. Lekker dan 8)7
Hè bah zeg :{
Sneu dat, heeft het toch indruk gemaakt. Beetje extra verwennen maar dit weekend?
Zoute user pur sang
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 21:28:03 #151
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188496938
Gefeliciteerd Flav en V! Welkom bij de peuters *O* .

En ook gefeliciteerd voor FF met haar kleuter en haar negende verjaardag! Blij dat je hier nog blijft met de rest van je kroost ^O^ .

Wat sneu Quoi. Als het niet opknapt de komende dagen misschien toch een foto laten maken?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')