abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 11 augustus 2019 @ 22:16:46 #76
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188398531
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 14:32 schreef FlyingFish het volgende:
Verder overigens niks tegen YouTube an sich hoor. Wij kijken veel Bumba leert, juf Roos, dertig verschillende versies van baby shark en andere kinderliedjes.
Bedoel je dit met Bumba leert?
Ga je dan zelf op een andere verdieping zitten of zo? Ik vind het echt niet om aan te zien. En die stem zegt in mijn oren hele bal in plaats van gele bal. Zo leert Jacob nog niet wat geel is :P.
Juf Roos trek ik ook niet trouwens. Misschien vinden jullie mij een zeikerd hoor. Maar Jacob leert gewoon liedjes omdat ik ze zing of op de crèche of omdat er en cd op staat in de auto. En kleuren lukken ook wel in het dagelijks leven denk ik. Dus ik zet alleen een filmpje op als last resort als ik anders niet kan koken, en dan altijd hetzelfde filmpje van Kikker omdat hij dan weet wat er komt. Laatst deden we een andere maar die was eng :'). Maar de meeste dagen staat hij op de learning tower als ik kook en nu is er natuurlijk de *; politieauto *; dus is er sowieso even geen probleem.

En ja, als het nodig is, omdat ik ziek word of hij ziek wordt of er hangen 3 peuters aan mijn benen of weet ik veel welke toekomstige reden dan gaat de frequentie vast omhoog en de variatie ook. Maar waarom 2 x 45 minuten?

Schiet gerust, ik kan ertegen en kom in de toekomst ook melden dat ik het mis had :Y .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188400612
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2019 22:16 schreef Lemijn het volgende:
Misschien vinden jullie mij een zeikerd hoor. Maar Jacob leert gewoon liedjes omdat ik ze zing of op de crèche of omdat er en cd op staat in de auto. En kleuren lukken ook wel in het dagelijks leven denk ik. Dus ik zet alleen een filmpje op als last resort
[...]
En ja, als het nodig is, omdat ik ziek word of hij ziek wordt of er hangen 3 peuters aan mijn benen of weet ik veel welke toekomstige reden dan gaat de frequentie vast omhoog en de variatie ook. Maar waarom 2 x 45 minuten?
+1
Wij zetten filmpjes ook vooral "functioneel" in, dus bijvoorbeeld bij nagels knippen, lange autoritten (als in: naar Zweden of zo), etc. Dus niet als een vast onderdeel van de dag, er zijn ook dagen dat ze helemaal niks kijkt. Soms kijken we samen wat filmpjes van haarzelf terug, of van de hond van mijn zus, dat vindt ze leuker dan youtube. O+ En we zijn vrij selectief in wat ze daar te zien krijgt: liedjes, teletubbies, retro mickey mouse, nijntje, zoiets.

En hopelijk komen er nooit 3 peuters aan mijn benen te hangen :'( maar het zal inderdaad veel schelen dat we hier met 2 volwassenen en 1 kind zijn, dus het is bijna nooit nodig om haar even te "parkeren".
pi_188401009
Mijn kinderen hebben vandaag Despicable Me 1 én 2 gezien. Gewoon, omdat ik niet elke ochtend om half 7 op wil staan en omdat ik later 's middags moe was en een dutje wilde doen. :W En even wilde chillen. De rest van de dag bestond uit kleien, gezelschapsspelletjes, spelen met de strijkkralen, tikkertje in de tuin en een ballonnengevecht. Ik zie echt het probleem van filmpjes kijken niet. Hier mogen ze gerust ook kijken naar andere kinderen die op YouTube met slijm of ander speelgoed spelen. Waarom niet? :?

Nou moet ik zeggen dat het wel anders was toen ik nog maar één dreumes/peuter had. Principes schmincipes. :P
pi_188401636
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 00:51 schreef Selvaria het volgende:
Mijn kinderen hebben vandaag Despicable Me 1 én 2 gezien. Gewoon, omdat ik niet elke ochtend om half 7 op wil staan en omdat ik later 's middags moe was en een dutje wilde doen. :W En even wilde chillen.
Dat is ook heel functioneel, toch? :D
quote:
Ik zie echt het probleem van filmpjes kijken niet. Hier mogen ze gerust ook kijken naar andere kinderen die op YouTube met slijm of ander speelgoed spelen. Waarom niet? :?
Ik probeer "passief" filmpjes kijken (dus het kind ermee "parkeren" en zelf iets heel anders gaan doen, niet meezingen of bespreken wat er te zien is) tot een minimum te beperken omdat ik denk dat dit (op deze leeftijd, ZZ is bijna 3) niet zo wenselijk is. (Met twee kinderen die samen kijken is het al minder passief, want die zullen ook samen lachen en op elkaar reageren.)

Laatst keek ik actief een filmpje samen met haar, en ze vertelt nu steeds spontaan wat we toen gezien hebben. O+ Over de filmpjes die ze onlangs passief heeft gekeken in de auto naar Zweden heb ik haar nooit gehoord, dus dan blijft het niet hangen en/of kan ze het niet verwoorden. (Of het is teveel verschillende info achter elkaar geweest, alsof we haar gehersenspoeld hebben. :@ )

En qua wat wel/niet: ik zet bij voorkeur Nederlandstalige dingen op (of taalloos: ik was Pingu nog vergeten te noemen), omdat ik denk dat dit beter is voor de taalontwikkeling. Peuter van vrienden van ons verbeterde zijn moeder die "kijk, een roze bus" zei met "nee, een pink bus", dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. :X

En verder bij voorkeur dingen die ik zelf kan uitstaan, en daar valt kijken naar andere mensen die spelen of knutselen (of gamen, of sporten) niet onder. (Meer een afwijking van mij dan dat er iets mis mee zou zijn, @Molo vertelde eens dat het best nuttig kan zijn omdat dan toch allerlei neuronen worden geactiveerd, zeker als je kort daarna dezelfde activiteit aanbiedt als op het filmpje.)

[ Bericht 5% gewijzigd door ViviRAWRS op 12-08-2019 07:07:37 ]
pi_188402328
Ik denk er gewoon niet zo veel bij na of ze er iets van leren of niet. Ik vind het wel grappig dat elke serie op Nick Jr wordt ingeleid met informatie wat een kind leert van die serie (sociaal vaardigheden, probleem-oplossend denken). Jaja

YouTube hier bijna nooit. Alleen wanneer ze in het weekend s ochtends te vroeg wakker zijn (zelden, het zijn avondmensjes) in ons bed op onze telefoon. En heel soms als Kevin slaapt en ik iets met mijn laptop moet doen wil Willem dat ook en krijgt ie de oude laptop van Man voor zijn neus met YouTube aan. Dan is het vooral tractors.

Oh en Man en Willem kijken raketlanceringen terug via YouTube. Of live. Kunnen ze een hele ochtend samen voor de tv zitten, maar dat vind ik echt geweldig. De gezamenlijke interesse en de vragen die Man dan moet beantwoorden zijn geniaal.

Verder voor ze naar bed gaan mogen ze tv kijken. Nu tegenwoordig Nick JR (paw patrol, butter bean café en blaze en ook nog steeds peppa big zijn de hits hier). En als ze niet aan de gang komen met spelen en ik moet iets doen zoals koken oid. De ene dag is dat langer schermtijd en de andere dag bijna niet.
pi_188402377
Hier staat de tv meer aan dan mij lief is. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik veel moe ben en pijn heb, en dat gaat op een af maar de laatste tijd gaat het niet heel lekker. Daarnaast merk ik dat ik echt tijd voor mijzelf nodig heb. Volgende maand gaat hij extra naar de opvang, maar nu is het nog even bikkelen. En daardoor gewoon net even te veel tv voor de rust van mij.

[ Bericht 1% gewijzigd door Nazil op 12-08-2019 08:24:19 ]
pi_188402665
registreer om deze reclame te verbergen
Hier ook vrij weinig tv/you tube. Heel af en toe een filmpje van Juf Roos of Bert en Ernie, maar dat is echt niet regelmatig, soms zo een paar weken niks.
Hier ook 2 volwassenen en 1 kind, dus kind heeft prima vermaak gedurende de dag.
Persoonlijk zou ik het fijn vinden als ie zich eerst zelf leert vermaken door te spelen (binnen/buiten) en niet daar meteen een schermpje voor nodig heeft. Hij is nog maar net 2 jaar, hij kan zijn hele leven nog voor een scherm zitten.
Maar soms denk ik ook wel eens "pfff, even wat tijd voor mezelf, ik parkeer hem ook even voor een filmpje", maar tot nu toe heb ik dat dan toch niet gedaan.

Geen grote aversie tegen schermpjes ofzo, en ik snap ook heel goed dat anderen dat anders doen, maar het is hier nu (nog) geen vast onderdeel van zijn vermaak.
pi_188402901
Ik was vrijdag aan het eten in een restaurant en zat naast een tafel met een groot gezelschap waaronder veel kinderen en ook een paar peuters. Op een gegeven moment zaten die peuters allemaal met een schermpje. Achter ons zat een gezin met iets oudere kinderen, ook met telefoons met filmpjes. Dat was voor mij echt een “oh, zo nemen ouders hun kind mee uit eten” moment. Ik heb er niet echt een mening over, maar ik denk daar gewoon niet over na dat het zo ook kan. Ik ga gewoon niet met ze naar een restaurant omdat ik dat zelf heel zwaar vind. Lang wachten en zorgen dat ze de tent niet afbreken en andere gasten storen. Behalve naar het plaatselijke pannenkoekenrestaurant, want daar mogen ze krijsen
pi_188404548
Hier staat de hele dag de tv aan. Niet altijd op kinder tv, maar sowieso tijdens het ontbijt, koken en meestal ook als de meiden op bed liggen een film zodat grote peuter ook even uit kan rusten (hij weigert te slapen, terwijl hij wel moe is). Overigens begonnen de meiden er pas vanaf 1,5 soms naar te kijken, eerder hadden ze totaal geen interesse er in.

Alleen tijdens het avondeten staat de tv uit. En zo gaan er dus ook nooit tablets oid mee als we niet thuis eten. M’n schoonzusje doet dat wel voor haar dochter en dat is soms wel lastig als we samen eten want dan willen er nog 1 (en ik verwacht straks nog 3) meekijken. Kijken op tablets mag alleen op vakantie of als we lang onderweg zijn, telefoon mogen ze nooit op kijken, alleen bij hoge uitzondering soms een spelletje (dat mag grote peuter ook dagelijks eventjes op de tablet als hij er om vraagt).

Stemmen in tv programma’s wen ik snel genoeg aan. Juf roos vond ik in eerste instantie ook verschrikkelijk, maar alles went. En als ik het irritant vind wissel ik vrij snel, wat dat betreft ben ik blij dat ze alle drie Casper en Emma zo leuk vinden, dat is goed te doen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 12 augustus 2019 @ 11:56:30 #85
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188404616
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 11:52 schreef FlyingFish het volgende:
Hier staat de hele dag de tv aan.
Oh wow, waarom?
KuikenGuppy
  maandag 12 augustus 2019 @ 11:58:51 #86
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188404643
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 09:22 schreef Adrian4 het volgende:
Ik was vrijdag aan het eten in een restaurant en zat naast een tafel met een groot gezelschap waaronder veel kinderen en ook een paar peuters. Op een gegeven moment zaten die peuters allemaal met een schermpje. Achter ons zat een gezin met iets oudere kinderen, ook met telefoons met filmpjes. Dat was voor mij echt een “oh, zo nemen ouders hun kind mee uit eten” moment. Ik heb er niet echt een mening over, maar ik denk daar gewoon niet over na dat het zo ook kan. Ik ga gewoon niet met ze naar een restaurant omdat ik dat zelf heel zwaar vind. Lang wachten en zorgen dat ze de tent niet afbreken en andere gasten storen. Behalve naar het plaatselijke pannenkoekenrestaurant, want daar mogen ze krijsen
Een buffet restaurant is ook leuk (vanaf een jaar of 3-4 denk ik), dan kunnen ze zelf kiezen en pakken en hoeven ze niet lang te wachten of stil te zitten.
En bij ons in de buurt zijn twee restaurants waarbij je kinderen worden vermaakt door een kindermeisje :D Dat is echt super relaxed uit eten gaan (en ook wel een beetje valsspelen ;)).
KuikenGuppy
  Moderator maandag 12 augustus 2019 @ 13:17:38 #87
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_188405805
quote:
11s.gif Op maandag 12 augustus 2019 11:56 schreef Burdie het volgende:

[..]

Oh wow, waarom?
Ik had vroeger ook altijd de tv aan. Kan de laatste jaren niet meer zo goed tegen het constante getetter, maar is voor mij heel lang normaal geweest ;)
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_188406049
quote:
11s.gif Op maandag 12 augustus 2019 11:56 schreef Burdie het volgende:

[..]

Oh wow, waarom?
Oh wow, waarom niet?
Schudden voor gebruik
pi_188406135
Hier staat de tv ook geregeld aan. Dan wel nieuws, dan iets voor wurm, dan een serie die kan als wurm half meekijkt. Dan wel een klus- of bouwprogramma (houserule aus en blok aus) wat ik graag kijk. Wurm kijkt dan graag mee en levert ook commentaren zoals "wat een lelijke tegel! Ieuw wat een stomme kleur! Wat doet die meneer weer stout! " O+
We kijken soms ook samen een animatie of kinderfilm samen. Of mijn meneer en wurm spelen een ijshockey spel of zo op de tv. Zo cute hoe ze dan samen met een controle aanrommelen en high fiven en zo.

S'avonds staat er vaak een serie of film op als we daar zin in hebben.
Of de radio gaat via de tv. Zelfs met sinterklaasweken staat de tv aan :P voor de open haard.... want waar moet je anders zingen? :P

Wij spelen of zitten daarnaast veel buiten. Doen bord en gezelschapspelletjes. Knutselen, lezen, klussen etc.

Ieder zijn eigen keuze toch om te kiezen of het aan of uit staat?
Schudden voor gebruik
pi_188406196
Wurm kijkt nu graag naar de barbies en de magische schoolbus, whisper en true, buurman en buurman en shaun de schaap.

Prima in de ochtend vinden wij. Zo mag hij een programma kiezen op Netflix. You tube mag ook, maar alleen als wij ernaast zitten.
Uitpakt of demonstratie filmpjes zijn hier niet ongewoon. Hij bouwt of speelt vaak ook wat na met bijvoorbeeld duplo.

Ik vind het alleen irritant dat als je Nederlandse filmpjes aanklikt in je zoekopdracht je dan toch met doorklikken weer op Engels, Russisch, Spaans, Chinees etc voorbij hoord komen.
Schudden voor gebruik
  maandag 12 augustus 2019 @ 14:00:23 #91
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188406395
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 13:41 schreef Stippelrientje het volgende:
Ieder zijn eigen keuze toch om te kiezen of het aan of uit staat?
Ja, gelukkig wel. Niemand beweert iets anders toch? :).

Zo zit ik denk ik meer dan gemiddeld met mijn mobiel in mijn hand, dat ziet hij. Dat is volgens mij vanuit dezelfde behoefte aan prikkels waardoor andere mensen veel tv kijken. Ik doe het nooit, maar je ziet als je op straat loopt ontzettend veel tv's aan staan altijd.

Ik heb er echt geen kritiek op. En ik denk wel dat het anders is omdat Jacob nog zo jong is. Een poosje geleden, toen ik het vakantiehuisje moest stofzuigen en hij dat zo eng vond, had ik hem buiten gezet met zijn bekende filmpje. De 7 minuten waren sneller om dan ik had gedacht, en ik vond hem in een soort freeze terug boven een cars-filmpje (lang leve de automatische doorspeelfunctie van youtoube). Toen hij mij zag zei hij gelijk 'uit' en was helemaal opgelucht toen ik het weghaalde. Dat laat zien dat hij er simpelweg te jong voor is. Dat het hem enorm trekt, maar dat hij het tegelijk niet snapt en eng vindt.
Ik ben zelf het bewijs dat amper schermtijd als kind je niet beschermt tegen behoefte aan schermtijd als volwassene :P. Maar tegelijk ben ik er zeker wel huiverig voor om hem zo jong al veel bloot te stellen eraan. Ik heb toch liever dat zijn brein in ontwikkeling vooral andere prikkels krijgt, en dat hij zelf manieren zoekt om zich te vermaken.

Vivi, interessant dat onderscheid tussen actief samen kijken en passief alleen. En herkenning in filmpjes kijken van hemzelf! Dat doen we inderdaad ook soms, en vindt hij hilarisch.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 12 augustus 2019 @ 14:10:08 #92
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188406540
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 13:34 schreef Stippelrientje het volgende:
Oh wow, waarom niet?
Het leven bestaat m.i. al uit genoeg prikkels zonder de constante stroom van bewegend behang uit zo'n kastje. Ieder zijn eigen keuze hoor, ik ben oprecht verbaasd waarom iemand daarvoor kiest.

Vwb YouTube, er is nu een nieuwe app, YouTube Kids. Heeft iemand van jullie die al geprobeerd?
KuikenGuppy
pi_188407395
YouTube kids: handig want hij kan zelf veilig wat kiezen en ook fullscreen maken (dat kleine knopje in YouTube kan hij niet vinden. Maar bijvoorbeeld buurman en buurman heb ik niet kunnen vinden.
pi_188410120
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 14:10 schreef Burdie het volgende:

[..]

Het leven bestaat m.i. al uit genoeg prikkels zonder de constante stroom van bewegend behang uit zo'n kastje. Ieder zijn eigen keuze hoor, ik ben oprecht verbaasd waarom iemand daarvoor kiest.

Vwb YouTube, er is nu een nieuwe app, YouTube Kids. Heeft iemand van jullie die al geprobeerd?
Sommige mensen hebben de hele dag radio aan, wij de hele dag de tv. Ik zie het niet als prikkels, maar als achtergrondgeluid. Ben zelf ook opgegroeid met een tv die altijd aan stond. Last van teveel prikkels hebben mijn kinderen in ieder geval niet, wellicht juist doordat de tv vanaf hun geboorte al de hele dag aan staat en ze niet anders gewend zijn.

Wij kijken YouTube alleen via de tv, dat is de standaard app. Geen idee of de kids app daarvoor ook bestaat.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188412005
Bij ons thuis stond vroegah ook altijd de tv aan idd, ik ben het ook gewend als achtergrondgeluid. Ik vind dat dus ook niet gek. Sinds ik samenwoon is het de radio geworden :+. Is beter, als ik voorbij de tv loop en ik zie iets interessants ben je zo een uur verder (vd week nog, viel ik halverwege in een docu over mensen die zich geen man en geen vrouw voelen, super interessant. Maar ik moest eigenlijk de boel poetsen :') hehe).

Youtube kids is een aanrader; veel minder tot geen rare filmpjes, minder reclame meen ik en de knoppen zijn makkelijk voor de kids. Maar soms blokkeert ie iets teveel geloof ik, ik was vd week de muizendans ineens kwijt :?. (Dat doet Eef ook veel nu, dansfilmpjes kijken en dan begint ze die na te dansen O+ ja mama en dan moet je draaaaien en dan zo en dan zo!).
pi_188413668
Wij hebben ook YouTube Kids. Niet alles staat er op idd, maar ik vind de afwezigheid van reclame zo'n grote plus dat dat me niet uitmaakt.

Nadansen doet Fee ook idd, zo schattig :D

Vandaag stond ze op een plateau naast het zwembad een ware dansshow te geven voor iedereen :D O+

We waren laatst naar Avonturenboerderij Molenwaard en bij de show van Fien en Teun ging Fee als enige in de zaal voor het podium dansen. Ze werd heel even verlegen toen ze door had dat niemand anders danste, maar ging even later er weer gewoon voor. Ik vind het zo tof dat ze nog gewoon haar eigen plan trekt, ik hoop zo dat ze dat gaat vasthouden.
  maandag 12 augustus 2019 @ 21:30:56 #97
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188413969
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 08:15 schreef Nazil het volgende:
Hier staat de tv meer aan dan mij lief is. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik veel moe ben en pijn heb, en dat gaat op een af maar de laatste tijd gaat het niet heel lekker. Daarnaast merk ik dat ik echt tijd voor mijzelf nodig heb. Volgende maand gaat hij extra naar de opvang, maar nu is het nog even bikkelen. En daardoor gewoon net even te veel tv voor de rust van mij.
Daar schrik ik van. Tv kan dan toch lekker even de rust geven als dat zo werkt? Prima. Hopelijk betekent het dat er ook weer een betere periode volgt :*

Ik doe alles hier principe-loos en met wat gezond verstand. Soms parkeer ik hem lekker met een filmpje. Zolang hij er niet de hele dag naar kijkt ^O^

Wij hadden pas op een terras wel echt een filmpje nodig om Max aan tafel te krijgen. Anders zou hij denk ik nu nog rondjes fietsen op dat plein :') Thuis lok ik hem met een legpuzzel als we gaan eten. Fietsen is hier echt De Bom.
pi_188414609
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 21:30 schreef Quoi het volgende:

[..]

Daar schrik ik van. Tv kan dan toch lekker even de rust geven als dat zo werkt? Prima. Hopelijk betekent het dat er ook weer een betere periode volgt :*

Ik doe alles hier principe-loos en met wat gezond verstand. Soms parkeer ik hem lekker met een filmpje. Zolang hij er niet de hele dag naar kijkt ^O^

Wij hadden pas op een terras wel echt een filmpje nodig om Max aan tafel te krijgen. Anders zou hij denk ik nu nog rondjes fietsen op dat plein :') Thuis lok ik hem met een legpuzzel als we gaan eten. Fietsen is hier echt De Bom.
Hij raakt er een beetje verslaafd aan. Het is tv en eten en anders krijsen. Hij moet weer even in een ritme komen en gaan spelen en niet alleen als hij moet poepen lekker alleen spelen :+ ik probeer nu een wekker te zetten als hij weer wat mag eten, want het gaat ook niet zo geweldig met zijn tanden ondanks goed poetsen. Even de eetmomenten beperken. En dan mag hij wel veel eten, maar niet te vaak op een dag.

Het begon wel een beetje op de hele dag tv te kijken. Even is prima, maar niet de hele dag ondanks dat het met mij niet zo lekker gaat. Vandaag hebben we koekjes gebakken O+ hele keuken onder de bloem :+
pi_188417424
Qua tv/filmpjes: leuk om te lezen hoeveel verschillende gewoontes er zijn, vaak samenhangend met wat je van huis uit gewend bent. Ik denk dat we er allemaal op een bepaalde manier wel bewust mee omgaan, principe-loos (@Quoi hoe doe je dat?! ) of niet. :)

@Nazil straks met de extra opvang ontstaat er vast een nieuw evenwicht, want dan heb je meer energie over voor de overgebleven dagen/dagdelen waarop je alleen met hem bent. :*

Hier iets vergelijkbaars gehad met mijn man, die had 2 dagen in de week "papadag" maar kon dat fysiek eigenlijk niet aan, dus dat werd veel bankhangen en ook meer tv/filmpjes dan onze bedoeling was. Toen hebben we gekozen voor 1 dag in de week extra naar het kdv, en daardoor kon hij op de overgebleven papadag vaak wél iets leuks gaan doen met haar (zelfs buitenshuis). (Inmiddels gaat het weer slechter en brengen we haar regelmatig beide "papadagen" naar het kdv, maar hij zit nu in een soort revalidatietraject, dus hopelijk straks weer!)
  dinsdag 13 augustus 2019 @ 08:52:08 #100
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188418595
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 01:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
principe-loos (@Quoi hoe doe je dat?! )
Het klinkt wel een beetje zielloos hè? :D
Ik probeer het eigenlijk een beetje natuurlijk te doen en vooraf geen verwachting te kweken over hoe het zou moeten gaan, maar dit gewoon een beetje per context te bekijken.

Daarom lees ik nooit echt boeken over opvoeden en zal je me niet snel betrappen op een "ik vind dat..." :-P

Toch lastig en minder natuurlijk dan het lijkt, want ik word natuurlijk toch (on)bewust beïnvloed door de maatschappelijke norm (= kinderen zet je niet voor de TV). Maar ik ga er zo open mogelijk in. En ongemerkt heb ik toch bepaalde principes hoor, want iets met pistolen en geweren en legerprintjes komt er hier bijvoorbeeld niet in. En misschien is wat ik hierboven beschrijf ook wel een soort principe.

Zo doen we allemaal maar wat.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')