abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 24 augustus 2019 @ 16:35:01 #176
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188603914
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2019 11:56 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Ik blijf dat zo'n suf en ouderwets systeem vinden, dat zij je zonder inspraak maar gewoon inplannen. En helemaal als ze het zo kort vooraf laten weten.
Wij kregen eens de brief nadat de afspraak was geweest :'). Bijv op 20 september dat we op 13 september een afspraak hebben. :'). En één keer kreeg ik 'm op de dag zelf.
KuikenGuppy
  zaterdag 24 augustus 2019 @ 16:36:33 #177
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188603928
Hebben we het hier regelmatig over. Ze voelt doorgaans goed aan wanneer iets niet ok is en stimuleer haar vooral naar dat gevoel te luisteren.
Daarnaast regelmatig even noemen dat ze niet met anderen mee mag, want er echt van aan komt weet ik niet (in juni 3 geworden), maar lijkt me niet overbodig met weirdo's op de aarde.

Wij zijn op vakantie geweest. Eerst gaan kamperen in Zweden en na paar dagen vol drama in de nacht al naar huis gegaan. Dametje had echt enorm heimwee en angst om te gaan slapen, na paar dagen trokken we het echt niet meer.
Zo ken ik haar dus echt niet, maar zo heb je nog weleens een verrassing :')

Toen weekje thuis geweest (zodra ze ons huis zag was ze rustig, dus goeie beslissing) en net weekje Veluwe gedaan.
Dat ging hartstikke prima, en wat is het daar toch mooi _O_

Dus alsnog topvakantie ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188604014
Dat een beetje ondeugende koppie, Lemijn? Ik denk het! :D .

Savvy, nee op deze jonge leeftijd niet. Heeft geen enkele zin, volgens mij. Mijn oudste was ook altijd heel open en vrij naar mensen toe. Nog steeds wel, maar nu ze 5,5 is zie ik wel dat ze wat gereserveerder wordt. Heeft wellicht te maken met een nieuw soort zelfbewustzijn. Dus het kan zijn dat dit vanzelf ook weer wat minder wordt. Ik heb nu met I voor het eerst gesprekjes gehad over vreemden. De aanleiding daarvoor is dat ze voor het eerst even alleen op straat ging spelen.

Toen ze jonger was en ergens aan het spelen, had ik haar ook niet altijd helemaal in het oog. In het park bijv. Dat kan ik zelf wel goed loslaten. Ik wil haar ook graag een gevoel van vrijheid meegeven. Ik houd de omgeving wel altijd in de gaten, registreer voor mezelf altijd wel welke andere mensen in de buurt zijn. En als ze met iemand die ik niet ken in gesprek raakt, ook. Als ik iemand zie waar ik een raar gevoel bij krijg, dan houd ik haar scherper in de gaten. Dat had ik een keertje in de Hema. Ik geloof dat ik mezelf dat ooit al heb aangeleerd toen ik op mijn 18e op mezelf ging wonen en veel alleen door de stad ging. :+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188604045
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2019 16:35 schreef Burdie het volgende:

[..]

Wij kregen eens de brief nadat de afspraak was geweest :'). Bijv op 20 september dat we op 13 september een afspraak hebben. :'). En één keer kreeg ik 'm op de dag zelf.
Oh dat is wel heel ernstig. Het is gewoon niet zo'n efficiënt systeem, lijkt me. Plan je afspraken in, om ze vervolgens weer om te moeten plannen en mensen komen niet opdagen etc.
Handiger zou zijn om een brief te sturen met een oproep en dat je online zelf een afspraak kunt plannen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188604819
Bedankt voor de reacties!

Ik vertel al wel dat ze niet met iemand mee moet gaan zonder het zélf aan mama te vragen (voor het geval iemand zegt dat mama het goed vindt). Dan zegt ze altijd "ja ja", maar ik denk niet dat ze het echt landt.
Ze zegt wel vaker "ja ja" op iets om het een minuut later alsnog te doen :P

Wel grappig dat I wat gereserveerder wordt, Franny. Ik merk aan mijn oudste dat ze juist veel sneller vreemden durft aan te spreken, dat durfde ze vroeger echt helemaal niet.
  zaterdag 24 augustus 2019 @ 22:18:22 #181
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188609746
@Franny, heerlijke vakantiefoto's!

@Nazil, nog gefeliciteerd met je 3-jarige!! :o *O* Blijft speciaal, Max' UD-genootje. Was zijn verjaardag gezellig en hoe vond hij zijn (mooie!) fiets?

@Savvy, nog geen moment bij stilgestaan. Ook omdat we best een braverik hier hebben, die altijd in het vizier blijft en vooral wel andere kindjes opzoekt, maar niet andere volwassenen. Het lijkt me een onvermijdbare les die je ze (helaas) een keertje moet bijbrengen.

Hier proberen we weer een beetje in rustiger vaarwater te komen. 's Ochtends vraagt Max geregeld: blijven we lekker thuis? Het waren twee tropenmaanden met de verhuizing etc, maar ook drukte op het werk, een rug die er niet fitter op wordt en geen vakantie. Ik heb ook geen behoefte om weg te gaan, eerst maar eens aarden en dan over een maandje onder het mes. Tikkeltje te ver voor me uit geschoven, want ik ga steeds schever lopen :')

Verder is Max nog meer een Echte Peuter aan het worden. Ondeugend en heel grappig, Ik krijg geregeld mijn eigen uitspraken terug van 'm: Mama, zullen we dit en dit en dit doen? Ja, hebben we een afspraak? Of: Kom op mama, even opschieten! Er komen ook hele verhalen uit, incl. de juiste werkwoordsvormen (daar zoekt hij dan ook echt naar). Ik vind het superknap hoe hij zich verbaal kan uitdrukken O+

Kleine complicatie: uit enthousiasme (denk ik) wordt hij soms een beetje fysiek en dat uit zich in slaan. Dan slaat hij ons of de katten of opa. Soms denk ik dat het een soort apenliefde is. Alhoewel: eergisteren kreeg ik een stok op mijn hoofd |:( Even een paar keer goed boos geworden iig. Op meerdere vlakken moeten we soms streng optreden, dat is nieuw.
  zaterdag 24 augustus 2019 @ 22:27:46 #182
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188609942
Heeft hij dat niet van mijn Miep overgenomen? :X Dat is zo'n meppend en bijtend kreng als ze echt in een super vermoeide vervelende bui is :')

Of even een ontdekfase bij hem, hopelijk snel weer over

Veel sterkte met je rug, dat klinkt heel zwaar zeg :{
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188613739
@Quoi hij is nog steeds onder de indruk van alles wat er gebeurd is. De fiets is nog heel eng, de bangerik. Hij is er wel blij mee en met alle andere cadeaus die hij al gekregen heeft. Gisteren is hij met een vriendin van ons naar het dorp geweest en mocht hij zelf wat uitzoeken en gingen ze poffertjes eten. Dat was ook geweldig natuurlijk. ‘Ik ben jarig’ zegt hij al twee dagen lang.

Vandaag vieren we het echt, daar heeft hij heel veel zin in.
  zondag 25 augustus 2019 @ 09:10:15 #184
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188613999
Hmm praatjes over mensen met minder goed bedoelingen etc, dat is hier nog ver weg gelukkig. Net als alle andere ellende van de wereld. We groeien er vast in. Ik denk natuurlijk wel al na over vrij laten - ik vind het fijn voor Jacob dat hij steeds verder van me weg durft en ik gun het hem ook om uit mijn zicht te verdwijnen. Als ik hem in de gaten kan houden zonder dat hij me exact ziet vind ik dat prima. Nou heb ik bepaald geen wegloper, dat scheelt.

Veel plezier met je de verjaardag Nazil!

Max de Echte Peuter O+ . Ik kan me voorstellen dat jullie pas echt helemaal kunnen bijkomen als je operatie ook achter de rug is.

Oké, nog een serieuze vraag.Als ik met Jacob over straat loop, hoor ik vaak opeens ooooh! :o . die!. Dan kijk ik waar hij heen wijst en dan ligt er meestal een fiets op de grond. Hij waardeert het erg als ik die opraap. Dan is alles weer zoals het hoort, is mijn inschatting. Overzichtelijk. Ik dacht dat alle peuters deze behoefte aan ordening hadden, maar ik vertelde dit gisteren aan iemand op een verjaardag en zij moest heel hard lachen en zei dat dat verre van standaard is. Mijn vraag: is dit een voorbeeld van dat je denkt dat je eigen kind normaal is?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188614155
@Lemijn l kan ook niet tegen dingen die op de grond liggen en er niet horen (behalve speelgoed, dat mag de hele dag blijven liggen :+) moet ook teruggezet of opgeruimd worden.

Gisteren hadden we een receptie van een opening en L mocht mee. Hij was zo lief, heeft de hele middag met 3 auto's op de rode loper gespeeld. Zodra er andere kinderen bij kwamen gaf hij een auto af en mochten die mee spelen O+ ik moest hem wel beloven dat hij de auto's mee naar huis mocht nemen, maar andere kindjes mochten er ook mee spelen. zo lief!
  zondag 25 augustus 2019 @ 09:36:09 #186
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188614197
O nee, dit is heel herkenbaar. Idem hier op die leeftijd of eigenlijk nog steeds. Soort van benoemen wat er afwijkt ofzo :P
pi_188614368
S. liep gisteren op het strand links van het spoor van onze bolderkar. Hij stopte ineens, keek bedenkelijk, liep het hele spoor terug, ging er rechts van lopen en het leven was weer zoals het hoorde. Normaal peutergedrag heeft Jacob hoor :Y

Strand was verder echt zo genieten. S. vond het prachtig weer. Schelpen zoeken, ingegraven worden, zwemmen in de zee. Alleen de kwallen waren eng.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_188617097
LeSage, mooie foto en wat lijken ze toch op elkaar!

Stoppen jullie (jonge) peuters ook nog steeds zoveel in hun mond? En wanneer stopt die fase?

Simon heeft vorige week een steen (ter grootte van 20-50 eurocent stuk) ingeslikt. Hij deed de steen in zijn mond en wilde erop gaan kauwen, ik wilde de steen uit reflex uit zijn mond halen en vervolgens wilde Simon de steen zo snel mogelijk kwijt en slikte hij hem door. Verder geen last van, we hebben hem alleen ook nog niet eruit zien komen....

Op straat stopt hij echt van alles is zijn mond: steentjes, nootjes/eikeltjes, takjes, zand enz.
Gister deed hij een houten schijf (speelgoed salami) in zijn mond, best wel groot, maar ik schrok toch en wilde het eruit halen, maar weer ging Simon toen proberen uit reflex ofzo het door te slikken. Het was veel te groot, hij ging er echter wel van kokhalzen.

Ik merk dat ik het vooral doodeng vind (dat ie stikt) en dat hij door mijn reactie de neiging krijgt om dingen snel door te slikken ipv uit te spugen. Ik probeer rustig te reageren, maar mijn reactie is ook meer een reflex. Ik heb er echt nachtmerries over gehad daarna.
  zondag 25 augustus 2019 @ 14:13:25 #189
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188617165
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 09:57 schreef LeSage het volgende:
S. liep gisteren op het strand links van het spoor van onze bolderkar. Hij stopte ineens, keek bedenkelijk, liep het hele spoor terug, ging er rechts van lopen en het leven was weer zoals het hoorde. Normaal peutergedrag heeft Jacob hoor :Y

Strand was verder echt zo genieten. S. vond het prachtig weer. Schelpen zoeken, ingegraven worden, zwemmen in de zee. Alleen de kwallen waren eng.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die foto O+
Prachtig! En genieten hč O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 augustus 2019 @ 14:15:25 #190
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188617188
Tolstoj, gebeurt hier nog regelmatig, en ze is ruim drie.
Heeft ook weleens pruimen en abrikozen zo opgegeten met pit en al... Hoor je er vanzelf wel weer krijsend uit komen :X
Na wat extra uitleg snapte ze iig dat ze dát niet meer moest doen 😅

En ze moeten leren, met vallen en opstaan, soms met pijn. Over het algemeen zijn ze niet achterlijk en is die zorg niet nodig, kan best wat chiller zo te horen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 augustus 2019 @ 14:16:17 #191
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188617197
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 09:36 schreef Quoi het volgende:
O nee, dit is heel herkenbaar. Idem hier op die leeftijd of eigenlijk nog steeds. Soort van benoemen wat er afwijkt ofzo :P
En dit

Ordnung muss sein is hier niet aan de orde (hihaho) van de dag bij alles
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188617712
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 14:15 schreef Molo het volgende:
Tolstoj, gebeurt hier nog regelmatig, en ze is ruim drie.
Heeft ook weleens pruimen en abrikozen zo opgegeten met pit en al... Hoor je er vanzelf wel weer krijsend uit komen :X
Na wat extra uitleg snapte ze iig dat ze dát niet meer moest doen 😅

En ze moeten leren, met vallen en opstaan, soms met pijn. Over het algemeen zijn ze niet achterlijk en is die zorg niet nodig, kan best wat chiller zo te horen :)
Wow, met pit en al :X Hoe lang heeft dat geduurd voordat die er weer uit was?
Chiller, dat klopt inderdaad, daar moet ik nog veel in leren :) Mijn hoofd neemt al snel een loopje met me en dan kan ik wel eens behoorlijk doordraven.....
  zondag 25 augustus 2019 @ 18:36:32 #193
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188621305
Oeh die hele fase van alles in zijn mond steken hebben we niet echt gehad _O_ Interesseert hem niet echt geloof ik. Het lijkt me vermoeiend om er continu op te letten.

Benieuwd wanneer je de steen tegenkomt Tolstoi!

Heerlijke foto van je mannen, LeSage!
  zondag 25 augustus 2019 @ 18:55:55 #194
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188621581
Nieuw hier: als avondeten maar één soort van iets willen

Vanavond was dat een bak spinazie, gisteren een pot olijven en geen idee wat het morgen wordt.
Dan maar wat variatie daar in, bak skyr als lunch en brood als ontbijt, hebben we toch alle voedselgroepen uiteindelijk gehad einde van de dag :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188622595
Franny ontroerende foto die laatste. En Lesage wat een leuke broertjes!

Emmy gaat als een speer. Ze kan het alfabetlied bijna helemaal goed. Ze doet haar best op een kleurplaat om binnen de lijntjes te kleuren in plaats van haar eigen tekening erover heen te maken. Ze kleurt alles oranje en rood, want dat zijn haar absolute lievelingskleuren. Ze kan vertellen wat ze op een dag heeft gedaan. Ze plast soms op de wc. Ze is in de achtbaan van de Julianatoren geweest en was zo dapper. Ze springt huppelt danst en zingt de hele dag en probeert te leren fluiten. Ze zegt “gisteren” voor iets wat geweest is en “morgen” voor iets in de toekomst. Ze kan s ochtends al even alleen beneden spelen. En die enorme woordenschat is niet bij te benen.
  maandag 26 augustus 2019 @ 22:04:04 #196
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188640560
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 18:55 schreef Molo het volgende:
Nieuw hier: als avondeten maar één soort van iets willen

Vanavond was dat een bak spinazie, gisteren een pot olijven en geen idee wat het morgen wordt.
Dan maar wat variatie daar in, bak skyr als lunch en brood als ontbijt, hebben we toch alle voedselgroepen uiteindelijk gehad einde van de dag :')
Elke dag alle categorieën is quite something hoor ^O^

Hier is het elke dag weer heel hard roepen dat hij niet wil eten. Wij doen dan */ignore\* en gaan gewoon aan tafel zitten eten. Uiteindelijk eindigen we dan met z'n drieën aan de tafel en eet hij als een bouwvakker :D

quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 20:00 schreef Arja het volgende:
Franny ontroerende foto die laatste. En Lesage wat een leuke broertjes!

Emmy gaat als een speer. Ze kan het alfabetlied bijna helemaal goed. Ze doet haar best op een kleurplaat om binnen de lijntjes te kleuren in plaats van haar eigen tekening erover heen te maken. Ze kleurt alles oranje en rood, want dat zijn haar absolute lievelingskleuren. Ze kan vertellen wat ze op een dag heeft gedaan. Ze plast soms op de wc. Ze is in de achtbaan van de Julianatoren geweest en was zo dapper. Ze springt huppelt danst en zingt de hele dag en probeert te leren fluiten. Ze zegt “gisteren” voor iets wat geweest is en “morgen” voor iets in de toekomst. Ze kan s ochtends al even alleen beneden spelen. En die enorme woordenschat is niet bij te benen.
Arja, dat klinkt als een heerlijk peutertje O+ Ik denk ook telkens (weer :') ): dit is de leukste leeftijd! Om dat vervolgens weer bij te stellen.

Mensen, ik zit hier buiten in de tuin aan een glas bier een peuterfeestje voor te bereiden. Want ik dacht: 8 peuters zonder activiteit is niezoslim misschien. Het moet niet gekker worden. Ik koop geen caravan hoor :+

En een kdv met 12 kindjes voor wie een traktatie moet worden bedacht :X 3 kindjes bij de gastouder was overzichtelijk.
pi_188640993
Oh ja molo, een hele pot olijven :D

Q 8 peuters? Wat voor activiteit? Iets met water en zand misschien?
Wanneer wordt hij 3?
  maandag 26 augustus 2019 @ 22:29:55 #198
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188641114
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 22:23 schreef Arja het volgende:
Oh ja molo, een hele pot olijven :D

Q 8 peuters? Wat voor activiteit? Iets met water en zand misschien?
Wanneer wordt hij 3?
Ik heb al leuke ideeën hoor, maar misschien lezen hier wel 2 moeders mee, dus ik houd het nog even onder de radar :P

Volgende week woensdag! We vieren het zondag.

Max is volgens mij in regressie trouwens. Hij is ineens dol op ..... Peppa Pig :o Nooit interesse in gehad en nu.... Ik vind het best grappige filmpjes trouwens. Maar goed, het wordt dus denk ik een Peppa Pig taart :')
  maandag 26 augustus 2019 @ 22:40:59 #199
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188641332
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 22:29 schreef Quoi het volgende:

[..]

Ik heb al leuke ideeën hoor, maar misschien lezen hier wel 2 moeders mee, dus ik houd het nog even onder de radar :P
Slim :+
Ben benieuwd!

quote:
Volgende week woensdag! We vieren het zondag.

Max is volgens mij in regressie trouwens. Hij is ineens dol op ..... Peppa Pig :o Nooit interesse in gehad en nu.... Ik vind het best grappige filmpjes trouwens. Maar goed, het wordt dus denk ik een Peppa Pig taart :')
Ja Dora ineens hier, met die stomme aap Boots :'(
Opgepikt bij buurjongetje denk ik.
Doet me altijd denken aan mijn scriptietijd. Ik schreef die 's nachts, met tv aan op de achtergrond, cartoon network. En dan stopte is als die ergerlijke Dora begon om 5 uur en ging ik mijn nest in

Memories :')

Vanavond was het een blije blik op lasagne 'ohhhh, pizza, heerlijk!!!' trouwens, tot ze door kreeg dat het geen pizza was, uiteindelijk een heel blik maďs op.
Ook best joh :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_188641441
Om 5 uur je nest in O+

Emmy kijkt nog steeds veel naar Bing. En Casper en Emma sinds we in de bios waren. Ik kan er ook goed naar kijken. In de bios was ik zelfs ontroerd door het einde :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')