abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_188444354
Oh, wat schattig Quoi!!!

Gefeliciteerd met je 9de verjaardag FF!

Hier mag op de bank springen en op de leuning zitten gewoon, alleen de schoenen moeten wel uit zijn. Ik was druk bezig om tot ze door te dringen dat het niet mocht, totdat ik een filmpje van de oppasopa kreeg die ze paardje liet rijden op de leuning... Ik ben er toen gewoon mee opgehouden om mezelf druk te maken hierover. Huishouden van Jan Steen FTW! De bank is echt aan vervanging toe, maar ook wij laten het maar even zo.
pi_188444405
Hebben trouwens meer jonge peuters hier de fase "lekker mama uittesten" gehad, waarbij papa relatief gemakkelijk er van af kwam? Of ligt dit aan mij? Ik word er zo onzeker van.

[ Bericht 0% gewijzigd door Adrian4 op 14-08-2019 15:44:26 (dt :@) ]
  woensdag 14 augustus 2019 @ 16:21:33 #128
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188444870
Ben jij nu jarig FF èn O? En wij moeten nu jouw echte leeftijd gaan raden :+
pi_188444871
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 15:43 schreef Adrian4 het volgende:
Hebben trouwens meer jonge peuters hier de fase "lekker mama uittesten" gehad, waarbij papa relatief gemakkelijk er van af kwam? Of ligt dit aan mij? Ik word er zo onzeker van.
Wat bedoel je precies Adriana? Heb je een voorbeeld?

Hier worden papa en mama evenredig getest :')
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 14 augustus 2019 @ 20:51:04 #130
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188449357
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:21 schreef pinquit het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies Adriana? Heb je een voorbeeld?

Hier worden papa en mama evenredig getest :')
Hier worden papa en mama deels hetzelfde, deels verschillend uitgetest.
- Bij beiden nog een keer gaan vragen als de ander al ‘Nee’ gezegd heeft.
- Bij mama de randjes op zoeken van dingen niet-willen. “Ik wil niet buiten spelen, ik wil geen pyjama aan, ik wil niet tanden poetsen, ik wil geen groente.”
- Bij papa is t zeuren om snoepjes of koekjes, papa heeft namelijk vaak wel wat lekkers, maar niet altijd. En hij is bij mij veel fysieker. Uitproberen of je papa ook mag slaan enzo, of schoppen. En nee, dat mag niet en dan is het weer tijd om een paar minuten op de groene stoel te gaan afkoelen.
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
[b]Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende:[/b] Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
pi_188450751
Bij ons zitten de kinderen aan het begin van de dag en het einde van de dag naar filmpjes te kijken. Ze kijken meestal zelf op een iPad, niet zo vaak op de televisie. Op die iPads weten we altijd wat ze kijken. Ook staan er spelletjes op. Zo speelt de oudste vaak dammen, en Ysje doet wel puzzeltjes e.d.

Ik vind het prima, want op die manier kunnen wij 's ochtends ook rustig de krant lezen en andere dingetjes doen, en aan het einde van de dag werkt het goed omdat ze dan moe zijn (en wij ook). Verder loopt het vaak vanzelf over in het echt spelen, voor 's ochtends.
Daarnaast vind ik het ook gezellig om met ze mee te kijken en te zien wat ze leuk vinden. Zo vindt Ysje momenteel Dora erg leuk. I kijkt graag naar youtube for kids en dan van die knutselfilmpjes omdat ze zo van knutselen houdt. Spelletjes op de iPad kijk ik ook wel eens mee. Dat wordt verder ook gewoon afgewisseld met gewone spelletjes en puzzels.

Ik heb er verder geen regels bij. De enige regel is dat wij monitoren waar ze naar kijken, en wat ze op die iPads (kunnen) doen. Soms kijken we met z'n allen een film op televisie. Als het me te gortig wordt, dan zeg ik dat het tijd is om te gaan spelen. Het gaat ook in fases. I heeft een tijd gehad dat ze echt heel veel en lang filmpjes wilde kijken, nu weer veel minder.

Voor mij draait het eigenlijk om de afwisseling. Zolang ik weet dat mijn kinderen ook genoeg zelf spelen, met anderen spelen, buiten spelen etc etc maak ik me er geen zorgen over. Als mijn oudste een drukke week heeft gehad op school, speelafspraakjes heeft gehad en op zaterdag dans- en zwemles dan snap ik heel goed dat ze op zondagochtend vooral even lekker op de bank wil liggen met haar iPad. Dat hebben wij immers zelf ook. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188451732
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:21 schreef Quoi het volgende:
Ben jij nu jarig FF èn O? En wij moeten nu jouw echte leeftijd gaan raden :+
Nee, O is vrijdag pas jarig. En ik ben heel tevreden met 9 jaar oud worden :P

Wij hebben overigens bewust bij onze verhuizing al onze oude meubels meegenomen en de oude vloeren erin laten liggen (op de begane grond en 1e verdieping, onze slaapkamer is wel gedaan). En daar ben ik heel blij mee. Als er nu weer met een vork hard op de tafel wordt gebeukt krijgen ze wel op hun kop, maar de deukjes in de tafel boeit me niet. Hetzelfde met krassen in de vloer en vlekken op de bank. Als ze er fatsoenlijk mee om kunnen gaan gaan we wel nieuw spul kopen, en dan heeft onze eettafel waarschijnlijk de 20 jaar wel gehaald :’)

Adrian, uittesten is toch de hele basis van het peuter zijn? En dat doe je vooral als je je op je gemak voelt, kijken hoe ver je kunt gaan... Buiten consequent zijn kun je er weinig aan doen denk ik, het hoort erbij. Ik merk hier wel dat ze op een andere manier uit proberen bij mij dan ze bij mijn man doen, maar niet direct meer.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188456711
Hoi, ik ontlurk even, want ik vind tvkijken een hele interessante discussie.
Mijn bijna 3-jarige kijkt voor het naar bed gaan samen net mij 5 minuten een (half) filmpje, meestal stukjes Peppa, Tip de muis of Llama llama. Dit is in het bedritueel geslopen, en is ook heel gezellig. Langere filmpjes kijkt ze alleen als ze ziek of heel hangerig is. Hier gaat de tv verder alleen aan wanneer ze in bed ligt.

Wat super goed werkt zijn audioboeken via de luisterbieb, jip en Janneke, woezel en pip,of pim en pom etc. Daar kan ze, liggend op bed, echt wel een uur naar luisteren, en de helft van de tijd valt ze in slaap. Aangezien ze s'middags niet meer wil slapen is het een goed rustmoment voor wanneer ze toch moe is. En het werkt ook super in de auto :P

Wij hadden thuis pas televisie toen ik 15 was of zo, dus we luisterden veel lp's met sprookjes, of cassettebandjes met muziek (klinkt nu echt super ouderwets :D )
Ik verveelde me als kind ook best wel eens, en ik denk dat het belangrijk is voor een kind om dat te 'leren', dat je niet continu entertainment nodig hebt. Plus je wordt er best creatief van.

Maar ik kijk ook wel echt uit naar de tijd dat we samen en langere film kunnen kijken, die we beide interessant vinden, gezellig op de bank met popcorn of zo :9
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_188457390
Gefeliciteerd en welkom Flav *O*

Lemonlime, dat laatste kijk ik ook echt naar uit. In de winter op zaterdagavond met een bakje chips onder een dekentje samen een film kijken O+

Is het bij luisterboeken niet lastiger dat ze dan echt geconcentreerd moeten luisteren omdat ze anders wat missen? Grote peuter krijgt zaterdag voor zijn verjaardag een cd speler (ik heb wel wat kinder cd’s maar niks om ze op af te spelen), dan gaan we daar ook eens mee experimenteren.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188457868
FF, nog gefeliciteerd met je verjaardag, 9 jaar oud alweer :P

Flav, ook gefeliciteerd met je peuter!

Dank voor alle tips wat betreft tandenpoetsen en bankspringen e.d.! Ik zal ze nog een keer doorlezen en met manlief bespreken.

Gister hebben we een heerlijke dag gehad. De hele dag bij een vriendin haar kids geweest (wel veel ouder dan Simon). Simon vond het helemaal fantastisch om weer op de trampoline te kunnen en met de grote jongens te spelen. Haar jongens vonden het ook erg leuk om met Simon te spelen, ze hadden speciaal voor hem een hele grote treinbaan aangelegd en heel veel duplo klaargezet O+ Veel buiten in de tuin gespeeld, tent gebouwd, met het buitenkeukentje, voetballen, op de trampoline. En manlief en ik lekker relaxt in de tuin zitten :D
pi_188459601
Daar zijn we dan!
Vanaf vandaag een peuter in huis, benieuwd wat ons komend jaar te wachten staat O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188459731
Gefeliciteerd flav!

Tip voor alle peuters:obleck. Een niet newtonische vloeistof, uit maizena en water. Super leuk om mee te spelen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Jagärtrut op 15-08-2019 16:23:28 ]
pi_188469716
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 16:21 schreef pinquit het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies Adriana? Heb je een voorbeeld?

Hier worden papa en mama evenredig getest :')
Meer dat hij bij mij altijd net dingen doet die niet mogen en ook net iets vaker in zijn “Nee!” valt als ik iets gedaan wil hebben dan wanneer hij alleen bij man is. Nu bleek vanmiddag dat man het ook wat rooskleurig aan mij vertelt, toen ik stiekem vanuit de bovenverdieping uit het raam keek wat er in de tuin gebeurde. En ik denk ook dat ik wat grappiger ben wanneer ik geïrriteerd ben volgens de vigerende peuterstandaarden
pi_188469933
Gefeliciteerd Flav met je grote man!
pi_188472436
Gefeliciteerd Flav!
Schudden voor gebruik
pi_188472437
Gefeliciteerd Ff met O!
Schudden voor gebruik
pi_188477028
quote:
1s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 14:55 schreef Jagärtrut het volgende:
Gefeliciteerd flav!

Tip voor alle peuters:obleck. Een niet newtonische vloeistof, uit maizena en water. Super leuk om mee te spelen![ afbeelding ]
Leuke tip! Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar heel simpel te maken idd. Gaan we binnenkort eens mee spelen!

Bedankt Stippel!

O vond de slingers en ballonnen “wauw” en hij werd zelfs in de supermarkt door zijn zusjes toegezongen! De wobbel is net binnen gekomen en moet nog even ingepakt worden, ben benieuwd of hij het wat vindt. Duurste fysieke kado dat ik ooit heb gekocht, dus ik hoop maar dat hij het leuk vindt, anders is het vooraan weer iets van een tientje :D Hij moet iig nog even geduld hebben tot papa thuis is. En zo groot als hij nu is, gisteren lag hij nog tegen me aan te slapen op de bank s middags O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188477290
FF, gefeliciteerd met O *O* *O* *O* *O*

Simon plast de laatste 2 weken steeds vaker 's avonds voor het bed gaan op het potje, soms een paar druppels, dan weer een grotere plas en heel soms niets (mama, plas is op). Als hij geplast heeft, gieten we samen de plas weg in de wc en dan mag hij doorspoelen.
Gister gooide hij nog even zijn aap er achteraan in de wc, gelukkig niet doorgetrokken :+ :+
Had ik even zo snel niet door dat hij die aap nog vast had in zijn andere handje :D

Gelukkig voor het reserve exemplaar ;)
pi_188480913
Welkom en nog gefeliciteerd Flav!

Gefeliciteerd met O, FF! Ben benieuwd wat hij van de Wobble vindt.
Ik kan de foto helaas niet zien..

Wat goed van het plassen, Tolstoi!
En gelukkig een reserveraap :D

Ik vraag me af of we 's nachts al zonder luier kunnen. Ze komt de 7 van de 10 nachten 's nachts melden dat ze moet plassen, maar vaak zit er dan al wel een plasje in de luier. Ik vraag me af of ze dan gewoon te diep slaapt of dat het min of meer gewenning is.
Misschien toch eens proberen.
  vrijdag 16 augustus 2019 @ 22:51:10 #145
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188484856
Gefeliciteerd met grote O! O+ w/

Max ging vanavond in de Ikea naar eigen zeggen "even bijkomen" op een tuinbankje - zonder leuning bleek dus. De klap was in de regio te horen geloof ik. Lag ons kind daar tussen de nepplantjes bij Ikea |:(

Afijn, daarvan bijgekomen kukelde hij thuis voorover van de 2e trede van de trap tijdens het schoenen uittrekken. Sindsdien staat hij niet meer op 1 voet. Is wel lekker gaan slapen, dus morgen de schade maar eens bekijken. Pechvogel :{
pi_188486510
Wat sneu Quoi. Hopelijk doet een nachtje rust zijn voet goed.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188491490
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 14:20 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Leuke tip! Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar heel simpel te maken idd. Gaan we binnenkort eens mee spelen!

Bedankt Stippel!

O vond de slingers en ballonnen “wauw” en hij werd zelfs in de supermarkt door zijn zusjes toegezongen! De wobbel is net binnen gekomen en moet nog even ingepakt worden, ben benieuwd of hij het wat vindt. Duurste fysieke kado dat ik ooit heb gekocht, dus ik hoop maar dat hij het leuk vindt, anders is het vooraan weer iets van een tientje :D Hij moet iig nog even geduld hebben tot papa thuis is. En zo groot als hij nu is, gisteren lag hij nog tegen me aan te slapen op de bank s middags O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gefeliciteerd FF :*. 4 al!
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 16:52:06 #148
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188492848
Goed, we hebben dus een peuter met pijn in zijn voet, die er op weigert te lopen. Af en toe doet hij het wel - want vergeet het - en dan komt hij huilend bij ons zitten. Beetje dik, verder geen bijzonderheden na een grove inspectie. Lekker dan 8)7
pi_188492955
Gefeliciteerd ff!

Ah quoi wat sneu,hopelijk kan hij er snel weer op staan.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:55:11 #150
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_188495417
Narig
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 16:52 schreef Quoi het volgende:
Goed, we hebben dus een peuter met pijn in zijn voet, die er op weigert te lopen. Af en toe doet hij het wel - want vergeet het - en dan komt hij huilend bij ons zitten. Beetje dik, verder geen bijzonderheden na een grove inspectie. Lekker dan 8)7
Hè bah zeg :{
Sneu dat, heeft het toch indruk gemaakt. Beetje extra verwennen maar dit weekend?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')