abonnement Unibet Coolblue
pi_186193234
quote:
'Michael P. botste met scooter tegen Anne Faber op'

Moordverdachte Michael P. heeft aan de politie verklaard hoe hij Anne Faber is tegengekomen. Hij zou, toen hij met zijn scooter op pad was, tegen haar op zijn gebotst.

Na deze botsing, op 29 september in de buurt van de Aventurijnkliniek waar P. verbleef, zou er een woordenwisseling zijn ontstaan waarna P. de 25-jarige Utrechtse onder bedreiging van een mes zou hebben verkracht en uiteindelijk vermoord.

P. was op dat moment, zoals het AD al eerder meldde, met de scooter op inbrekerspad. Anne Faber was op die bewuste 29 september vanuit haar woonplaats Utrecht een eindje gaan fietsen, toen plots het weer omsloeg.

Ook heeft P. tijdens politieverhoren niet aangegeven spijt te hebben van zijn daad, meldt De Telegraaf op basis van bronnen.

Het AD meldde eerder al dat P. het lichaam van Anne Faber eerst op een andere plek had verborgen en pas later in de auto van zijn moeder naar Zeewolde bracht. Daar werd op 12 oktober het lichaam van Faber uiteindelijk op aanwijzing van verdachte P. gevonden.
quote:
Het OM vermoedt dat Michael P. de Utrechtse Anne Faber verkrachtte voor hij haar om het leven bracht. Na haar dood heeft hij haar met de auto naar Zeewolde gebracht. P. moet binnenkort een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan bij het Pieter Baan Centrum.

Op basis van de onderzoeksbevindingen is volgens het OM nu de verdenking dat P. Anne van haar vrijheid heeft beroofd, verkracht en om het leven heeft gebracht. Hoe dat precies is gebeurd kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld en wordt nog onderzocht. In de auto die P. tot zijn beschikking had zijn bloedsporen van Anne aangetroffen.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht verdween op vrijdagavond 29 september, toen ze niet meer thuis kwam na een fietstocht in de regio Utrecht. Anne vertrok rond 17.00 uur, toen het nog zonnig was. Die avond sloeg het weer om en kwam Anne kwam in een hoosbui terecht en is die avond op P. gestuit. De veroordeelde zedendelinquent verbleef in het kader van een resocialisatietraject bij de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn. In 2012 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar, omdat hij twee minderjarige meisjes onder dreiging van een nepwapen had verkracht.

P. kwam in beeld bij de politie nadat zijn dna werd aangetroffen op de jas van Anne. Die werd door een voorbijganger gevonden op een fietspad bij Huis ter Heide. Later werd haar fiets gevonden in een vijver in Huis ter Heide, net als haar tas die even verderop lag. Na zijn aanhouding zat P. ruim twee weken in zogeheten beperking, wat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Die beperking is nu opgeheven.

Op 10 januari is de eerste zitting in de zaak. Dat is een zogeheten pro forma zitting, waarbij beide partijen hun onderzoekswensen bekend maken. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld.

https://www.ad.nl/binnenland/michael-p-wordt-verdacht-van-moord-en-verkrachting-anne-faber~ac77f7d6/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe ontwikkeling: het onderzoek van Wim Faber, vader van Anne.

quote:
zaterdag 26 mei 2018 08:33 schreef Ryan3 het volgende:
Aangrijpende reportage over Wim Faber, vader van Anne, die onderzoek deed naar hoe de rechtsgang verliep tegen verdachte in eerder delict:

Wim Faber deed eigen onderzoek naar de moord op zijn dochter: 'Ik zoek de pijn op die Anne heeft ervaren'

Faber stelt hierbij vast dat de voorzitter van het gerechtshof, prof. mr. dr. Rinus Otte, die de straf verlaagde van Michael P. van 16 naar 11 jaar wrs wel het eea te verwijten valt. Zie deze passage uit artikel:

[..]

Het moet realistischer en goedkoper, geen deskundigen met particuliere mening, klassieke opsluiting, als dat niet lukt moeten we treuren om het afglijden van iemand, niet meer dan dat en okee, staat wel haaks op maatschappelijke verlangen naar meer veiligheid.

What the...
De reactie van het parket:

quote:
Gefaald

Van der Winkel reageerde vandaag met een ongebruikelijk lange reactie op de kritiek van Wim Faber. Hij verwerpt het verwijt dat de rechtsgang in 2012 heeft gefaald, omdat de rechters van het hof niet alleen besloten om Michael P. geen tbs met dwangverpleging op te leggen, maar ook de gevangenisstraf van zestien jaar waartoe de rechtbank hem veroordeelde te verlagen naar twaalf.

Volgens Van der Winkel was dat weliswaar aanzienlijk lager dan de straf die de rechtbank oplegde, maar nog steeds relatief hoog als P.'s leeftijd (20) in aanmerking nam en zijn beperkte strafblad. Bovendien konden de rechters geen tbs opleggen, omdat er door deskundigen geen stoornis kon worden vastgesteld.
Stoornis

Volgens Faber hebben de rechters zich onvoldoende ingespannen om aanwijzingen te vinden voor een stoornis, ,,terwijl er zoveel signalen waren die verontrustend waren. Ik zie die inspanning nergens. Ik ben ervan overtuigd dat men met een actievere houding andere conclusies had getrokken."

Faber vindt dat het hof ten onrechte geen deskundigen nader heeft ondervraagd op de zitting. Ook zegt hij het onbegrijpelijk te vinden dat verklaringen buiten beschouwing werden gelaten van getuigen die Michael P. hoorden zeggen dat hij ,,trots" was op zijn daad, en ,,dat een droom was uitgekomen."
Vooringenomen

Volgens Faber hebben alle drie rechters die het oordeel velden gefaald, maar bij voorzitter Rinus Otte denkt hij zelfs aan vooringenomenheid. In artikelen die Otte schreef en in debatten, gaf hij er meermalen blijk van geen groot fan te zijn van het tbs-systeem. Rapporten van gedragsdeskundigen neemt hij niet of nauwelijks serieus, aldus Faber. Hij noemt het ,,particuliere meningen."

Volgens Faber duidt dat erop dat Otte de rapportage van de Reclassering van 2012 waarin stond dat er sprake was van een hoog gevaar voor herhaling, niet of nauwelijks serieus neemt, ,,of tenminste niet naar waarde inschat. En als dat zo is, dan heeft hij alle schijn tegen. Kunt u mij uitleggen hoe zo iemand rechter kan zijn?"
https://www.telegraaf.nl/(...)ie-hof-onbevredigend
https://www.ad.nl/binnenl(...)anne-faber~aa031eac/

https://nos.nl/artikel/22(...)ns-op-herhaling.html

https://www.rtlnieuws.nl/(...)inkje-van-anne-faber

https://www.rtlnieuws.nl/(...)-moord-op-anne-faber
pi_186193247
quote:
‘Knettergekke’ Michael P. zocht altijd naar de extremen

Jeugdvrienden noemden Michael P. ‘knettergek’. Een geuzennaam, vond hij. Van onze verslaggever Yelle Tieleman verschijnt dinsdag het boek Hoe kon dit gebeuren? over de jeugdjaren van de moordenaar van Anne Faber. Een voorpublicatie.

Michaels vriendengroep bestaat uit ongeveer tien jongens. Ze hangen veel rond in de buurt van de skatebaan in Zeewolde, tegenover basisschool ’t Wold, de oude school van Michael. Daar hebben de jongens elkaar leren kennen. Zittend op brommers of scooters gaan de joints van hand tot hand. Voorbijgangers krijgen nare verwensingen naar het hoofd geslingerd. Michael, hij is een dan een jaar of 16, doet vaak mee en scheldt met ernstige ziektes, iets waar hij daarna hard om moet lachen. Blowen slaat hij echter over. Hij moet er niks van hebben. Michael maakt liever op een andere manier indruk.

Op YouTube staat een filmpje waarop goed te zien is hoe hij dat doet. Gek gemaakt door zijn maatjes rijdt Michael met zijn scooter rondjes over het skatepark. Eerst rijdt hij een halfpipe op en af. Dat gaat maar nét goed. Aangemoedigd door de joelende jongens besluit Michael dat het nog iets extremer kan dan van deze simpele obstakels af te springen. Hij stuurt de scooter van het skatepark af en rijdt over het grasveld naar een grashelling. Na ongeveer 100 meter draait hij om, trekt de gashendel open en stormt weer de helling af. Dan rijdt hij in volle vaart op de skatebaan af, maar die is omheind door een klein heuveltje.

Als Michael over het heuveltje scheurt, wordt hij gelanceerd en valt hij hard op het asfalt. De scooter landt meters verderop. Iedereen moet hard lachen en Michael nog het hardst. De harde smak op de skatebaan heeft Michael geen pijn gedaan. Zijn pijngrens is erg hoog. Veel hoger dan bij zijn vrienden.

Een paar weken later rijdt Michael op zijn scooter door Zeewolde. Hij heeft een goede bui en trekt de gashendel van zijn opgevoerde scooter eens goed open. Met ruim 80 kilometer per uur vliegt hij door de straten. Maar dan maakt hij een fout. Michael schat een bocht verkeerd in, begaat een ongelukkige stuurfout en crasht. De scooter is kapot en Michael breekt zijn enkel. Maar hij geeft geen kick. Alsof er niets is gebeurd loopt hij weg, tot grote verbazing van zijn vrienden. Hoe kan het dat hij geen pijn heeft?

Ook in de talloze vechtpartijen waarin hij en zijn hanggroep belanden, laat Michael zien dat een beetje pijn voor hem geen probleem is. Bij een van die vechtpartijen weet hij definitief het respect van de groep te winnen. Michael krijgt van alle kanten klappen en moet zelfs kopstoten incasseren. Toch weet hij van geen wijken, blijft rechtop staan en komt als winnaar uit de strijd. Zijn vrienden noemen hem knettergek en Michael is trots op die geuzennaam. Hij heeft definitief een vriendengroep gevonden.

De skatebaan is niet de enige hangplek waar de groep van Michael te vinden is. De jongens kiezen ook vaak de bossen aan de rand van Zeewolde als chillplek. Het Horsterwold ten zuiden van Zeewolde is groot genoeg om rustig en anoniem ongein uit te halen. Het bos, aangelegd in de jaren 80, is een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Het hart van het bos is de Stille Kern, ruim 1100 hectare groot. Het kenmerkt zich door bos, struweel, graslanden en moeras en is goed begaanbaar door de vele wandel- en ruiterpaden. Het is bij veel wandelaars populair. Michael leert het bos in de loop der jaren goed kennen. Het wordt een van zijn lievelingsplekken.

Ook diep in het bos gaan de joints van hand tot hand, maar Michael blijft de pretsigaretten overslaan. Wel slikt hij in die tijd ritalinpillen, die door de huisarts zijn voorgeschreven om zijn drukke gedrag een beetje te temperen. Michaels vrienden zien hem regelmatig ‘knoeperds’ van pillen wegslikken.

Het dichtbegroeide en afgelegen bos blijkt niet alleen de ideale plek om rustig een joint te roken. Het is bovendien de perfecte plek om illegaal vuurwerk af te steken. Als de donkere maanden aanbreken en het illegale vuurwerk weer in omloop raakt, is Michael avond aan avond te vinden in de krochten van het bos. Het is werkelijk de ideale plek. De knallen zijn tot in het dorp te horen en áls de politie al zou komen, weten de jongens snel genoeg te vluchten. Ze kennen het bos op hun duimpje en kunnen elk bospad dromen.

Bevriend zijn met Michael zorgt er in die periode voor dat je wordt nagekeken in het dorp. Michael staat niet goed bekend in Zeewolde en een vriendschap met hem straalt slecht op je af. Maar stigma weegt niet op tegen de voordelen, vinden zijn vrienden. Verre van zelfs.

Michael krijgt van zijn ouders honderden euro’s zakgeld per maand. Veel meer dan zijn vrienden, die zaterdags vakkenvullen voor een extra zakcentje. Michael werkt soms in de palletfabriek van zijn vader en oom, maar doet dat alleen als hij daar zin in heeft. Hij toont zich dan een nuttige en behulpzame kracht. En werkt hij niet, dan krijgt hij alsnog zijn toelage. Naast de honderden euro’s van zijn ouders krijgt hij vaak nieuwe spullen. Komt er een nieuw model van zijn favoriete scootermerk op de markt? Michael vraagt en krijgt. En hij geeft zijn oude scooter dan meteen weg aan een van zijn vrienden. Hetzelfde gebeurt met fietsen, PlayStation-modellen en dure merkkleding. Hij hoeft het maar te vragen en hij krijgt het. Michael is niet anders gewend en maakt er handig gebruik van. Maar hij is niet gierig. Als hij zijn oude spullen weggeeft, hoeft hij er niets voor terug. Geld interesseert Michael niet zoveel. Michaels vrienden profiteren er gretig van.

Dat doen ze helemaal als ze op de leeftijd komen dat de jongens alcohol gaan drinken. Michael loopt regelmatig een van beide kroegen van zijn ouders binnen om er met een fles sterkedrank weer uit te komen. De gratis drank smaakt de vrienden van Michael uitstekend. En als ze in andere kroegen zijn, is Michael niet te beroerd om rondjes bier te halen. Het maakt het uitgaansleven van Zeewolde een stuk levendiger voor de vriendengroep.

,,Hier kun je een wijf verkrachten en haar dan achterlaten. Vastbinden aan een boom. Dan wordt ze verslonden door de beesten. En vinden ze haar nooit meer.’’ Zijn vrienden horen hem meewarig aan. Ach, het is Michael maar. Die zegt wel vaker gekke dingen en ze besteden er verder geen aandacht aan. Michael zal het vaker roepen, ook op andere plekken in het bos bij Zeewolde. Maar zijn vrienden doen er niets mee.

Zodra Michael 18 jaar is, haalt hij zo snel als mogelijk zijn rijbewijs. Michael stapt al enigszins ervaren in de lesauto, want hij heeft menig avond doorgebracht in auto’s van vrienden. Rondjes rijdend over het industrieterrein van Zeewolde maakte hij zich het schakelen en sturen snel meester. Uiteraard krijgt hij van zijn ouders een auto en hoeft hij er zelf niet voor te betalen. Michael kiest na lang dubben voor een blauwe Nissan Navara, een grote pick-uptruck. Michael heeft er een nieuwe hobby bij, want het rijden in de truck vindt hij geweldig. De inwoners van Zeewolde zien hem dan niet meer op de scooter door het dorp scheuren, maar in zijn nieuwste aanwinst. De auto geeft Michael veel vrijheid en zorgt er vooral voor dat de uitgaansavonden niet meer beperkt zijn tot Zeewolde.

Op een avond kijken zijn vrienden raar op als Michael weer eens met een apart idee komt. ,,Kom, we gaan naar het Zandpad in Utrecht. Lekker hoeren neuken.’’ Michaels vrienden willen dat wel meemaken en stappen in. Midden in de nacht scheuren ze opeens met hoge snelheid over de snelweg naar Utrecht. Eenmaal in de Domstad sluiten ze aan in een file van langzaam rijdende auto’s die langs de hoerenbootjes beweegt. Ze kijken hun ogen uit. Michael toont zich niet al te kieskeurig. Hij parkeert de auto en loopt bij de eerste de beste rondborstige dame die op de ruit van haar boot tikt naar binnen. Michaels vrienden gieren het uit van het lachen. Had hij dan niet op z’n minst een knappere dame kunnen kiezen? Als hij terugkomt, zegt hij dat de anderen ook wel even mogen. Michael betaalt. Dat laten zijn vrienden zich geen tweede keer zeggen, al tonen ze zich kieskeuriger als ze de tientallen prostituees voorbijlopen. Na afloop rijden ze lachend terug naar Zeewolde. Dit soort avonden kun je alleen beleven met Michael.

Onder aanmoediging van twee van zijn vrienden verandert Michael van opvatting over drugsgebruik. Aart en Danny, beiden vier jaar ouder dan Michael en beiden vrachtwagenchauffeur, hebben een sterke invloed op hem. Een leven als chauffeur zou Michael wel zien zitten, ware het niet dat een afwijking aan zijn linkeroog, waardoor hij scheel kijkt, een dergelijke carrière in de weg zit.

Aart en Danny gebruiken regelmatig cocaïne en halen Michael over met hen mee te doen. Zijn eerste snuif geeft hem een euforisch gevoel dat hij nog niet eerder mee heeft gemaakt. De adrenalinerush die door zijn lichaam schiet heeft een verslavende uitwerking op hem. In een mum van tijd staat de contactenlijst van zijn mobiele telefoon vol met nummers van drugsdealers uit de buurt. Door de royale maandelijkse bijdrage die hij van zijn ouders krijgt, heeft Michael ook geen enkel probleem om zijn cocaïneverslaving te bekostigen.

Zijn oude vriendengroep moet weinig hebben van het cocaïnegebruik van Michael, Aart en Danny. De groep valt uit elkaar en Michael trekt dan eigenlijk alleen nog op met Aart en Danny. Zijn andere vrienden ziet hij nauwelijks meer. Vrijwel iedere nacht is hij op pad met zijn twee maten. En steeds vaker zijn ze op zoek naar cocaïne. Avondjes chillen veranderen steeds vaker in rondtoeren in de truck van Michael, waarbij ook stevig wordt gedronken door de bijrijders. En de afhankelijkheid van het witte Colombiaanse goedje groeit met de dag...
https://www.ad.nl/binnenl(...)e-extremen~aeab1a53/

Dit wil ik wel lezen.
pi_186193316
https://www.ad.nl/politie(...)s-in-debat~ac7f3b3e/

Familie Anne Faber geeft Hiddema gelijk over ‘gruwelijke details’ in debat

In het debat over Anne Faber kreeg Tweede Kamerlid Theo Hiddema ten onrechte kritiek dat hij details benoemde uit de eerdere verkrachtingszaak tegen Michael P.
Dat zegt Wim Faber, de vader van Anne Faber, vandaag in een interview met De Volkskrant.


https://www.google.nl/amp(...)stipte-in-kamer.html

“De reactie in de Kamer duidt er volgens vader Wim Faber op dat politici niet goed genoeg geïnformeerd waren. Hij zegt dat hij niet naar het debat is gegaan, omdat hij verwachtte dat er niet genoeg zou worden doorgevraagd. Die verwachting is uitgekomen, stelt hij. Daardoor zijn volgens hem "de echte verantwoordelijken" ermee weggekomen.”
pi_186193618
Rechters begonnen te denken dat tbs geen zin had, was toentertijd een breder gedeelde opinie. Nu is iedereen weer bij de les: tbs is een functionele maatregel en kan erger voorkomen.
pi_186193664
quote:
Wat een verwend nest:

quote:
Michael krijgt van zijn ouders honderden euro’s zakgeld per maand. Veel meer dan zijn vrienden, die zaterdags vakkenvullen voor een extra zakcentje. Michael werkt soms in de palletfabriek van zijn vader en oom, maar doet dat alleen als hij daar zin in heeft. Hij toont zich dan een nuttige en behulpzame kracht. En werkt hij niet, dan krijgt hij alsnog zijn toelage. Naast de honderden euro’s van zijn ouders krijgt hij vaak nieuwe spullen. Komt er een nieuw model van zijn favoriete scootermerk op de markt? Michael vraagt en krijgt. En hij geeft zijn oude scooter dan meteen weg aan een van zijn vrienden. Hetzelfde gebeurt met fietsen, PlayStation-modellen en dure merkkleding. Hij hoeft het maar te vragen en hij krijgt het. Michael is niet anders gewend en maakt er handig gebruik van.

Uiteraard krijgt hij van zijn ouders een auto en hoeft hij er zelf niet voor te betalen. Michael kiest na lang dubben voor een blauwe Nissan Navara, een grote pick-uptruck.
pi_186194366
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 15:52 schreef Tem het volgende:

[..]

Je ziet nog wel een groot verschil tussen vader Wim en moeder Elzie. De moeder liep de zaal uit toen Hiddema de details vertelde omdat het waarschijnlijk te confronterend was en vader Wim was niet aanwezig omdat hij juist wil dat alle details bekend worden gemaakt.

Ik denk dat de kamer deels reageerde zoals ze deden omdat de moeder de zaal verliet.

Zelf ben ik ook voor volledige weergave van de feiten en het monster in de bek kijken trouwens. Wanneer met bedekte abstracte bewoordingen wordt gesproken over dergelijke gruwelheden heb je dus kans dat de ernst niet volledig inzichtelijk is en dergelijke fouten zoals bij Panhuis in 2010 een groter risico vormen.
Klopt. Alleen denk ik niet dat het feit dat zij de zaal uitliep per se betekent dat ze van mening is dat die informatie niet besproken zou moeten worden in de Kamer. Dat ze het niet wilde horen kan ik zeer goed begrijpen.
pi_186195342
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 17:50 schreef Physsic het volgende:

[..]

Klopt. Alleen denk ik niet dat het feit dat zij de zaal uitliep per se betekent dat ze van mening is dat die informatie niet besproken zou moeten worden in de Kamer. Dat ze het niet wilde horen kan ik zeer goed begrijpen.
Dat zou goed kunnen hoor. Ik denk alleen dat de kamer dat misschien anders interpreteerde naast dat ze zelf misschien ook niet de details wilden horen. En het gaat nog niet eens om de details van Anne maar van die twee meisjes die hij bruut heeft mishandeld en verkracht. Ik kan mij ook wel voorstellen dat die meisjes en hun naasten ook niet zitten te wachten dat het weer breed uitgemeten wordt in een publiek debat.

Wat dat aangaat snap ik beide kampen wel maar pleit er toch voor om het monster in de bek aan te kijken om redenen die ik al eerder heb genoemd.
pi_186195348
https://www.telegraaf.nl/(...)-voor-opstappen-otte

Bizar. Die Otte :r

Softe straffen vieren hoogtij in dit land. Wanneer komt daar verandering in?
Love is in the air!
pi_186195356
Binnenkort dus twee boeken over de zaak Anne.
Love is in the air!
pi_186195400
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 18:56 schreef Landgeld het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-voor-opstappen-otte

Bizar. Die Otte :r

Softe straffen vieren hoogtij in dit land. Wanneer komt daar verandering in?
Theo Hiddema was het niet hiermee eens in dit geval.
Moet je toch naar de PVV jongen...

Heb je het debat nu wel echt gezien?
  zaterdag 13 april 2019 @ 19:07:58 #11
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_186195583
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 16:58 schreef AchJa het volgende:
Wat een verwend nest:

Ouders hadden flink wat doekoe's zo te zien.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_186197029
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 18:56 schreef Tem het volgende:

[..]

Dat zou goed kunnen hoor. Ik denk alleen dat de kamer dat misschien anders interpreteerde naast dat ze zelf misschien ook niet de details wilden horen. En het gaat nog niet eens om de details van Anne maar van die twee meisjes die hij bruut heeft mishandeld en verkracht. Ik kan mij ook wel voorstellen dat die meisjes en hun naasten ook niet zitten te wachten dat het weer breed uitgemeten wordt in een publiek debat.

Wat dat aangaat snap ik beide kampen wel maar pleit er toch voor om het monster in de bek aan te kijken om redenen die ik al eerder heb genoemd.
Ja, eens. :)

Ik vraag me ook al langer af hoe die twee meisjes dit hele gedoe zouden ervaren. Al vanaf het moment dat de verdachte bekend werd moet het voor hen verschrikkelijk zijn geweest.. ;(
  zaterdag 13 april 2019 @ 20:34:57 #13
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186197271
En het was voor hen sowieso al verschrikkelijk, want in eerste instantie werden ze niet geloofd.

Het is wel fijn voor ze dat ze hem nu in principe niet meer kunnen tegenkomen, maar daar is wel een hele hoge prijs voor betaald.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186199307
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 20:34 schreef Leandra het volgende:
En het was voor hen sowieso al verschrikkelijk, want in eerste instantie werden ze niet geloofd.

Het is wel fijn voor ze dat ze hem nu in principe niet meer kunnen tegenkomen, maar daar is wel een hele hoge prijs voor betaald.
Niet geloofd dat ze verkracht waren?
Love is in the air!
  zaterdag 13 april 2019 @ 22:31:33 #15
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186199542
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 22:20 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Niet geloofd dat ze verkracht waren?
Idd.
Zoek de artikelen over de zaak maar terug van voor hij gepakt was (in 2010 dus).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186203121
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 18:56 schreef Tem het volgende:

[..]

Dat zou goed kunnen hoor. Ik denk alleen dat de kamer dat misschien anders interpreteerde naast dat ze zelf misschien ook niet de details wilden horen. En het gaat nog niet eens om de details van Anne maar van die twee meisjes die hij bruut heeft mishandeld en verkracht. Ik kan mij ook wel voorstellen dat die meisjes en hun naasten ook niet zitten te wachten dat het weer breed uitgemeten wordt in een publiek debat.

Wat dat aangaat snap ik beide kampen wel maar pleit er toch voor om het monster in de bek aan te kijken om redenen die ik al eerder heb genoemd.
Eens idd met het monster in de bek kijken.

Artikeltje VK: https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

[ Bericht 14% gewijzigd door Ryan3 op 14-04-2019 12:12:23 ]
I´m back.
pi_186203293
Boek gekocht en nu aan het lezen.

Anne, kroniek van de vermissing
Love is in the air!
pi_186205529
Jeej 22 euro
pi_186216847
Moet je nagaan. Als Micheal P de spullen van Anne niet zo opzichtig had gedumpt, en die jas niet was gevonden was hij never nooit opgepakt en het lichaam nooit gevonden.

Bizar idee...
Love is in the air!
pi_186216859
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 09:37 schreef SOG het volgende:
Jeej 22 euro
6 biertjes in de kroeg ;)
Love is in the air!
pi_186217281
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 09:37 schreef SOG het volgende:
Jeej 22 euro
Ik lees meestal E-boekskes.. is iets goedkoper
pi_186221666
Ik citeer :

Op 29 september vorig jaar werd het weerloze meisje Anne tijdens een fietstochtje op gruwelijke wijze afgeslacht: verkracht, gemarteld, gekneveld. Het leven uit haar geslagen en gestoken. Daarna als oudvuil meerdere malen gedumpt in een kuil in het bos. Erger is nauwelijks voor te stellen. De angst en pijn die zij heeft moeten doormaken zijn onvoorstelbaar en bezorgen mij slapeloze nachten. Moederziel alleen overgeleverd aan de wil van het monster van Den Dolder. Nu bijnq een jaar later is er niets veranderd zoals te verwachten viel. Anne komt nooit meer thuis, het leven van haar geliefden voorgoed verwoest en een dader die onder het mom van ' zo werkt een rechtsstaat' wegkomt met een lachwekkende straf. Het is werkelijk onverteerbaar.

Dat we nooit vergeten....
Love is in the air!
pi_186222628
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 03:37 schreef Landgeld het volgende:
Boek gekocht en nu aan het lezen.

Anne, kroniek van de vermissing
Komt toch de 16e uit dacht ik?
pi_186222755
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 18:57 schreef Landgeld het volgende:
Binnenkort dus twee boeken over de zaak Anne.
Nu al? :X
Somebody that I used to know
pi_186222818
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 21:59 schreef Landgeld het volgende:
Ik citeer :

Op 29 september vorig jaar werd het weerloze meisje Anne tijdens een fietstochtje op gruwelijke wijze afgeslacht: verkracht, gemarteld, gekneveld. Het leven uit haar geslagen en gestoken. Daarna als oudvuil meerdere malen gedumpt in een kuil in het bos. Erger is nauwelijks voor te stellen. De angst en pijn die zij heeft moeten doormaken zijn onvoorstelbaar en bezorgen mij slapeloze nachten. Moederziel alleen overgeleverd aan de wil van het monster van Den Dolder. Nu bijnq een jaar later is er niets veranderd zoals te verwachten viel. Anne komt nooit meer thuis, het leven van haar geliefden voorgoed verwoest en een dader die onder het mom van ' zo werkt een rechtsstaat' wegkomt met een lachwekkende straf. Het is werkelijk onverteerbaar.

Dat we nooit vergeten....
Weerloze :r
Meisje :r :r

Gewoon een vrouw hoor.
Somebody that I used to know
  zondag 14 april 2019 @ 22:55:00 #26
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186222976
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 22:47 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Weerloze :r
Meisje :r :r

Gewoon een vrouw hoor.
Ja gut, een vader mag het niet op die manier over zijn dochter hebben.

Dat zijn echt de dingen om.je kwaad over te maken.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186224201
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 22:38 schreef Harmankardon het volgende:

[..]

Komt toch de 16e uit dacht ik?
Nu al beschikbaar. Inmiddels uitgelezen...
Love is in the air!
  maandag 15 april 2019 @ 00:18:27 #28
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186226428
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 22:55 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja gut, een vader mag het niet op die manier over zijn dochter hebben.

Dat zijn echt de dingen om.je kwaad over te maken.
Oh, is het van haar vader? Ik dacht één of andere journalist.
Somebody that I used to know
  maandag 15 april 2019 @ 09:27:14 #30
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186226880
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 08:45 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oh, is het van haar vader? Ik dacht één of andere journalist.
Het gaat om een citaat uit het boek.

En de kans is sowieso groot dat ze weerloos was, ongeacht wie het schrijft.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186226922
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 16:55 schreef Loekie1 het volgende:
Rechters begonnen te denken dat tbs geen zin had, was toentertijd een breder gedeelde opinie. Nu is iedereen weer bij de les: tbs is een functionele maatregel en kan erger voorkomen.
TBS is een functionele maatregel om mensen langer binnen te kunnen houden.
pi_186232029
dit_is_M twitterde op maandag 15-04-2019 om 14:40:52 Wie is de moordenaar van Anne Faber? Met die vraag in het achterhoofd begon @YelleTieleman zijn zoektocht naar de persoon achter de naam Michael P. In zijn boek ‘Hoe kon het gebeuren’ sprak hij o.a. met vrienden & kennissen van de man die als knettergek wordt beschreven. #DitisM https://t.co/9XLAgtOwkR reageer retweet
pi_186241443
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 09:30 schreef Elzies het volgende:

[..]

TBS is een functionele maatregel om mensen langer binnen te kunnen houden.
Een ketting kan niet?
  dinsdag 16 april 2019 @ 01:53:47 #34
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_186244824
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 22:10 schreef john2406 het volgende:

[..]

Een ketting kan niet?
kan wel .

de isoleer werkt ook goed in dit geval
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_186246506
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 01:53 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

kan wel .

de isoleer werkt ook goed in dit geval
Die bleek hij ook nog even bewerkt te hebben met zijn eigen bloed.

Michael viel een begeleider aan en brak daarbij een botje, moest de isoleer in. Daar kwamen ze later zijn mitella halen, ging die weer los.

Heb zojuist het boek Anne gelezen, met name de laatste hoofdstukken zijn interessant. Persoonlijk vind ik dat men deze mannen juist de gelegenheid tot zelfdoding moeten kunnen geven.

Wat ook erg bijzonder is, is om te lezen hoe de familie en vrienden een complete zoektocht op touw hebben gezet.
pi_186247116
Gisteren de vader en oom van Anne bij Pauw gezien.

Als je tbs geeft, weet je dat er deskundigen bezig zijn met de persoonlijkheid van de dader en zijn geschiedenis. Dan weten de achterblijvers dat wat het slachtoffer heeft doorgemaakt, in bepaalde hoofden van deskundigen zit en dat er niet weggekeken wordt en het dossier nooit meer wordt bekeken waarna de dader makkelijk weg kan komen bij volgende rechters.
Dat alleen is al een grote toegevoegde waarde van tbs. Bovendien blijft de dader geconfronteerd met mensen die precies weten wat hij heeft gedaan.
Wat er is gebeurt, moet bekend blijven in bepaalde hoofden die een stem hebben in beslissingen rond de dader.

[ Bericht 2% gewijzigd door Loekie1 op 16-04-2019 11:12:46 ]
pi_186247298
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 10:04 schreef Loekie1 het volgende:
Gisteren de vader en oom van Anne bij Jinek gezien.

Als je tbs geeft, weet je dat er deskundigen bezig zijn met de persoonlijkheid van de dader en zijn geschiedenis. Dan weten de achterblijvers dat wat het slachtoffer heeft doorgemaakt, in bepaalde hoofden van deskundigen zit en dat er niet weggekeken wordt en het dossier nooit meer wordt bekeken waarna de dader makkelijk weg kan komen bij volgende rechters.
Dat alleen is al een grote toegevoegde waarde van tbs. Bovendien blijft de dader geconfronteerd met mensen die precies weten wat hij heeft gedaan.
Wat er is gebeurt, moet bekend blijven in bepaalde hoofden die een stem hebben in beslissingen rond de dader.
In Utopia, in de gezondheidszorg staat privacy en bescherming van het individu hoger aangeschreven dan de veiligheid van de maatschappij.

Zoals in het boek gelezen is, schermen instanties direct met "vertrouwelijke informatie".
pi_186247395
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 10:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

In Utopia, in de gezondheidszorg staat privacy en bescherming van het individu hoger aangeschreven dan de veiligheid van de maatschappij.

Zoals in het boek gelezen is, schermen instanties direct met "vertrouwelijke informatie".
Bovendien was er geen tbs gegeven. Dat is wat ik bedoel, als wel tbs wordt gegeven, blijft bekend wat de dader heeft gedaan, want er worden gesprekken gevoerd, de behandelaar blijft op de hoogte van de feiten. Het is zo verleidelijk om verschrikkelijke feiten opzij te leggen, niemand zit daar graag dagelijks mee opgescheept. Maar voor een behandelaar is het zijn vak, hij moet weten wie hij voor zich heeft. Daarom heeft tbs ook voor de maatschappij, niet alleen voor de dader, een grote toegevoegde waarde, omdat feiten niet opzij gelegd worden maar deskundigen ermee bezig blijven. Dan wordt iets niet een abstractie, bijv twee minderjarige meisjes verkracht op brute wijze, maar dan zijn deskundigen op de hoogte van elk detail, waardoor ze overtuigend naar voren kunnen brengen bij een rechtszaak wat de risico's zijn en ze voor een duidelijke overdracht kunnen zorgen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Loekie1 op 16-04-2019 10:26:49 ]
pi_186248584
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 01:53 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

kan wel .

de isoleer werkt ook goed in dit geval
Waarom isoleer die wat zich als beesten gedragen zie ik liever als beesten gevangen.
pi_186252697
Ik begrijp dat de rechter van toen, ene Rinus Otte, fel tegenstander was van TBS en Panhuis daarom geen TBS heeft opgelegd. En nu wil die laffe hond geen excuses maken. Sowieso vreemd dat hij zijn persoonlijke mening heeft laten meespreken in het toenmalige vonnis in plaats van naar de feiten te kijken.
pi_186253426
Ik hoop dat de familie van Anne Faber met het geld dat het boek opbrengt de politiek in gaat.

En dat ze die gasten die voor het leven met hun reet op het pluche zitten waar ze op de kruiwagen naar omhooggesjord zijn gaan aanpakken en ter verantwoording roepen.

Mijn stem hebben ze alvast.

[ Bericht 0% gewijzigd door Grijzemassa op 16-04-2019 17:27:21 ]
pi_186253528
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 16:15 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik begrijp dat de rechter van toen, ene Rinus Otte, fel tegenstander was van TBS en Panhuis daarom geen TBS heeft opgelegd. En nu wil die laffe hond geen excuses maken. Sowieso vreemd dat hij zijn persoonlijke mening heeft laten meespreken in het toenmalige vonnis in plaats van naar de feiten te kijken.
Hoezo begrijp je dat?
Er zijn 3 rechters die in dit soort zaken gezamenlijk een oordeel vellen.
Verder had Panhuis met TBS ook al lang op verlof of vrij kunnen zijn.
Ik vind het vreemd dat iedereen denkt dat je met TBS levenslang hebt.
In 2e kamer was zelfs familie aanwezig van man die vermoord is DOOR TBS-ER OP VERLOF 8)7 8)7 8)7
pi_186253579
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2019 17:10 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Hoezo begrijp je dat?
Er zijn 3 rechters die in dit soort zaken gezamenlijk een oordeel vellen.
Verder had Panhuis met TBS ook al lang op verlof of vrij kunnen zijn.
Ik vind het vreemd dat iedereen denkt dat je met TBS levenslang hebt.
In 2e kamer was zelfs familie aanwezig van man die vermoord is DOOR TBS-ER OP VERLOF 8)7 8)7 8)7
Boek gelezen, Truus?
pi_186253950
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 16:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat een verwend nest:
[..]

Komt dus wel goed met die schadevergoeding.

quote:
P. moet in totaal 136.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan familieleden en de vriend van de 25-jarige Utrechtse.
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 april 2019 17:04 schreef Grijzemassa het volgende:
Ik hoop dat de familie van Anne Faber met het geld dat het boek opbrengt de politiek in gaat.

En dat ze die gasten die voor het leven met hun reet op het pluche zitten waar ze op de kruiwagen naar omhooggesjord zijn gaan aanpakken en ter verantwoording roepen.

Mijn stem hebben ze alvast.
Partij voor de ontvoerde, verkrachte en vermoorde?
pi_186254663
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 17:40 schreef Nober het volgende:

[..]

Komt dus wel goed met die schadevergoeding.
[..]


[..]

Partij voor de ontvoerde, verkrachte en vermoorde?
Vermiste moet er nog bij.
pi_186254727
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 17:40 schreef Nober het volgende:

[..]

Komt dus wel goed met die schadevergoeding.
[..]

[..]

Partij voor de ontvoerde, verkrachte en vermoorden
Nee ik denk dat die familieleden heel wat meer in hun mars hebben.
Er zitten veel te veel mensen in hoge posities vastgeroest die er niet geschikt voor zijn.

ik denk in een veel breder spectrum, een politieke draai
pi_186263905
Boek gelezen, hoop verdieping over de zaken die me niet zo interesseren en juist wat ik dan wel zou willen weten wordt nauwelijks beschreven. En dan heb ik het niet over de gruwelijke details van de verkrachting en de moord.
pi_186264020
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2019 23:15 schreef Harmankardon het volgende:
Boek gelezen, hoop verdieping over de zaken die me niet zo interesseren en juist wat ik dan wel zou willen weten wordt nauwelijks beschreven. En dan heb ik het niet over de gruwelijke details van de verkrachting en de moord.
welk boek? Dat van Wim Faber of die van Yelle?
pi_186264033
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 23:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

welk boek? Dat van Wim Faber of die van Yelle?
De Fabers
pi_186264142
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 april 2019 18:27 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Nee ik denk dat die familieleden heel wat meer in hun mars hebben.
Er zitten veel te veel mensen in hoge posities vastgeroest die er niet geschikt voor zijn.

ik denk in een veel breder spectrum, een politieke draai
Die gaan dat niet halen, teveel drempels en opstakels...

Ik ben geen FvD stemmer maar wat Hiddema deed in de tweede kamer was uniek. Dat was wakkerschudden, geweldig hoe de heren Faber daarop gereageerd hebben.

Zoals ze zelf in het boek zeggen: we zijn de boze vaders van een vermoorde vrouw. Zo zullen ze altijd behandeld gaan worden, net als de vader van Dascha Graafsma.

Daarom hebben deze mannen een sterke achterban nodig. Die de hapklare brokken niet zomaar slikken.

Wat het boek van de familie Faber duidelijk liet zien, als burgers en met burgeronderzoek bereik je veel.

De groep die zoekt naar de waarheid bij Willeke vraagt ook niet zoveel.
pi_186264252
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2019 23:20 schreef Harmankardon het volgende:

[..]

De Fabers
Dan raad ik je toch echt die van Yelle aan, die van Faber gaat vooral over de kracht van de zoektocht.

De idioterie van Panhuis, het complex waar hij zat, worden besproken in het andere boek.

Bizar daarin te lezen dat zijn oude jeugdvrienden apart van elkaar direct wezen op de plek waar ze begraven was. En de reactie van de onderzoekers, de achtergrond van zijn rehabilitatieplek..
pi_186266978
Wat mij opvalt is dat sommige types zo'n ontzettend verknipt vrouwbeeld hebben. Die Panhuis ging ook veel naar de hoeren, daarvan werd zijn vrouwbeeld er niet beter op. Misschien toch een goed idee om betaalde seks eens af te schaffen. Het idee dat je alles met vrouwen kunt doen als je er maar voor betaalt, plant het idee dat je ook alles met vrouwen kunt doen onbetaald, als niemand het ziet, in een bos, als er eentje langsfietst. Die opmerkingen continu bij zijn vrienden: 'zullen we een wijf pakken en vastbinden' etc en dat dat volstrekt normaal wordt gevonden.
Ik heb het boek niet gelezen maar ik neem aan dat het er vol mee staat.
pi_186267478
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 07:25 schreef Loekie1 het volgende:
Wat mij opvalt is dat sommige types zo'n ontzettend verknipt vrouwbeeld hebben. Die Panhuis ging ook veel naar de hoeren, daarvan werd zijn vrouwbeeld er niet beter op. Misschien toch een goed idee om betaalde seks eens af te schaffen. Het idee dat je alles met vrouwen kunt doen als je er maar voor betaalt, plant het idee dat je ook alles met vrouwen kunt doen onbetaald, als niemand het ziet, in een bos, als er eentje langsfietst. Die opmerkingen continu bij zijn vrienden: 'zullen we een wijf pakken en vastbinden' etc en dat dat volstrekt normaal wordt gevonden.
Ik heb het boek niet gelezen maar ik neem aan dat het er vol mee staat.
Flinke aannames inderdaad, die vrienden vonden dat niet normaal.
Ook zijn cocaïne gebruik niet, die vriendschappen zijn toen ook gestopt. Ver voordat hij die overvallen en verkrachtingen deed.
pi_186267656
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 08:26 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Flinke aannames inderdaad, die vrienden vonden dat niet normaal.
Ook zijn cocaïne gebruik niet, die vriendschappen zijn toen ook gestopt. Ver voordat hij die overvallen en verkrachtingen deed.
Dan is het heel vreemd dat iemand losgelaten wordt terwijl hij zulke denkbeelden heeft. Dat ziet een leek, en dat zouden deskundigen zeker moeten zien.
  woensdag 17 april 2019 @ 08:50:29 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186267672
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 08:48 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Dan is het heel vreemd dat iemand losgelaten wordt terwijl hij zulke denkbeelden heeft. Dat ziet een leek, en dat zouden deskundigen zeker moeten zien.
Wellicht moet je je e-mail adres ff aan ministerie van justitie geven, daar jij al dit soort informatie altijd hebt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 april 2019 @ 09:10:08 #56
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186267860
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 08:48 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Dan is het heel vreemd dat iemand losgelaten wordt terwijl hij zulke denkbeelden heeft. Dat ziet een leek, en dat zouden deskundigen zeker moeten zien.
Hij had geen TBS he, en gevangenisstraf is eindig.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186267983
Hoe heeft men ooit kunnen twijfelen aan de tbs-maatregel!

Hier lees ik hoe het zover heeft kunnen komen dat tbs steeds minder 'populair' werd:

De onbeperkte duur van de tbs-maatregel is een kracht, maar heeft ook een keerzijde. Nog niet zo lang geleden nam de gemiddelde tbs-behandelduur namelijk toe tot ruim 10 jaar in 2010. Dit wierp bij verschillende partijen in de strafrechtketen, zoals advocaten en rechters, de vraag op of de duur van de maatregel nog wel in verhouding stond met het gepleegde delict. Rechters zochten naar alternatieven voor de tbs en verdachten weigerden mee te werken aan de vereiste onderzoeken.

Het gevolg was dat het aantal opleggingen daalde. Als het aantal tbs-opleggingen daalt, stijgt het aantal mensen met een psychiatrische ziekte of aandoening dat zonder de vereiste behandeling terugkeert naar de maatschappij. In 2013 werd de maatregel nog geen negentig keer opgelegd, tien jaar geleden was dit nog meer dan het dubbele. Het signaal wat betreft de lange behandelduur is door de tbs-klinieken ter harte genomen. De gemiddelde behandelduur is na veel inspanningen, teruggebracht tot 8,4 jaar.

De maatregel is zonder twijfel effectief, maar de tbs is niet perfect. De behandelduur moet nog verder omlaag zodat het aantal opleggingen weer stijgt. Dan bereiken we het beste resultaat. Maar ook nu, en zeker na het zien van de laatste cijfers, blijf ik overtuigd: de maatschappij is veiliger met, dan zonder tbs!
https://www.dji.nl/pers-m(...)bs-is-effectief.aspx

Wel duidelijk is dat het belang van de dader weer vooropstond, want die mocht weigeren, en dat advocaten en rechters vonden dat de tbs een te drastische maatregel was.
  woensdag 17 april 2019 @ 09:27:29 #58
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186268059
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:21 schreef Loekie1 het volgende:
Hoe heeft men ooit kunnen twijfelen aan de tbs-maatregel!
Omdat zonder medewerking aan onderzoek de rechter op de stoel van de psychiater moet gaan zitten.

Nou weten we allemaal dat sommige mensen het ondanks hun gebrek aan specifieke kennis geen enkel probleem vinden iemand te veroordelen, maar gelukkig zijn juist de rechters daar wat terughoudender in, en willen zij wel graag een gedegen psychiatrisch advies voor ze TBS opleggen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186268223
quote:
1s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:27 schreef Leandra het volgende:

[..]

Omdat zonder medewerking aan onderzoek de rechter op de stoel van de psychiater moet gaan zitten.

Nou weten we allemaal dat sommige mensen het ondanks hun gebrek aan specifieke kennis geen enkel probleem vinden iemand te veroordelen, maar gelukkig zijn juist de rechters daar wat terughoudender in, en willen zij wel graag een gedegen psychiatrisch advies voor ze TBS opleggen.
We weten allemaal ondertussen dat de rechters bij Panhuis weinig animo hadden om wat verder te zoeken. Advies van de reclassering, dat er grote kans op recidive was, legden ze naast zich neer.
  woensdag 17 april 2019 @ 09:45:59 #60
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186268406
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:37 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

We weten allemaal ondertussen dat de rechters bij Panhuis weinig animo hadden om wat verder te zoeken. Advies van de reclassering, dat er grote kans op recidive was, legden ze naast zich neer.
Makkelijk hè, met de kennis van nu.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186268730
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Makkelijk hè, met de kennis van nu.
Misschien is het onderzoeksrapport iets voor jou.
pi_186268736
quote:
1s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:27 schreef Leandra het volgende:

[..]

Omdat zonder medewerking aan onderzoek de rechter op de stoel van de psychiater moet gaan zitten.

Nou weten we allemaal dat sommige mensen het ondanks hun gebrek aan specifieke kennis geen enkel probleem vinden iemand te veroordelen, maar gelukkig zijn juist de rechters daar wat terughoudender in, en willen zij wel graag een gedegen psychiatrisch advies voor ze TBS opleggen.
Als iemand verdacht wordt van een zeer ernstig misdrijf, niet wil meewerken aan een psychiatrisch onderzoek, geen spijt betuigt en zelfs trots is op zijn daden, recassering concludeert dat kans op recidive zeer groot is, dan hoeft de rechter niet op de stoel van de psychiater te gaan zitten.
Dan moet de rechter gewoon zijn/haar werk goed doen. TBS opleggen om de samenleving te beschermen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Grijzemassa op 17-04-2019 10:29:08 ]
pi_186269592
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Makkelijk hè, met de kennis van nu.
Nee Leandra, in deze case was dat al bekend. De OvJ noemde hem al zwaar gestoord, wat werd bevestigd door de deskundigen.
  woensdag 17 april 2019 @ 12:07:51 #64
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186270514
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 11:11 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Nee Leandra, in deze case was dat al bekend. De OvJ noemde hem al zwaar gestoord, wat werd bevestigd door de deskundigen.
Deze discussie begon met de infantiele opmerking van Loekie dat hij losgelaten is ondanks zijn gedrag, dan had mevrouw zich gelijk moeten beklagen dat hij geen TBS opgelegd had gekregen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186271885
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 23:27 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dan raad ik je toch echt die van Yelle aan, die van Faber gaat vooral over de kracht van de zoektocht.

De idioterie van Panhuis, het complex waar hij zat, worden besproken in het andere boek.

Bizar daarin te lezen dat zijn oude jeugdvrienden apart van elkaar direct wezen op de plek waar ze begraven was. En de reactie van de onderzoekers, de achtergrond van zijn rehabilitatieplek..
Ok thnx
pi_186273471
quote:
6s.gif Op woensdag 17 april 2019 10:05 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Als iemand verdacht wordt van een zeer ernstig misdrijf, niet wil meewerken aan een psychiatrisch onderzoek, geen spijt betuigt en zelfs trots is op zijn daden, recassering concludeert dat kans op recidive zeer groot is, dan hoeft de rechter niet op de stoel van de psychiater te gaan zitten.
Dan moet de rechter gewoon zijn/haar werk goed doen. TBS opleggen om de samenleving te beschermen.
Doet me denken aan deze column:

De Tweet bekijken van @EsthervanFenema: https://twitter.com/Esthe(...)176413985775618?s=09

(edit, even in plaatje:


De rechter wilde er vast 'open ingaan'...

[ Bericht 3% gewijzigd door Postbus100 op 17-04-2019 19:21:50 ]
Somebody that I used to know
pi_186277215
quote:
1s.gif Op woensdag 17 april 2019 15:07 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Doet me denken aan deze column:

De Tweet bekijken van @:EsthervanFenema: https://twitter.com/Esthe(...)176413985775618?s=09

De rechter wilde er vast 'open ingaan'...
Goeie post!
pi_186277636
Godver... wat een idioten

https://www.ad.nl/utrecht(...)met-verlof~a3325468/

Ontslag op staande voet voor al het personeel aub en de tent sluiten. Cliënten tot nader order terug in het gevang.
pi_186278343
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 09:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Makkelijk hè, met de kennis van nu.
Welnee joh. Vaak is het achteraf makkelijk praten maar in het geval van Panhuis geeft zelfs het vonnis m.b.t. de verkrachting al genoeg aanleiding om de gedachte te krijgen dat er iets ernstig mis was met die knul. Ik heb het niet snel maar ik heb e.e.a. gelezen over Otte en heb een behoorlijke afkeer van die kerel gekregen. Arrogante paardenlul
pi_186278376
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 19:09 schreef ootjekatootje het volgende:
Godver... wat een idioten

https://www.ad.nl/utrecht(...)met-verlof~a3325468/

Ontslag op staande voet voor al het personeel aub en de tent sluiten. Cliënten tot nader order terug in het gevang.
Je zal er maar werken :X (los van of je ermee te maken hebt)
Somebody that I used to know
pi_186279074
quote:
2s.gif Op woensdag 17 april 2019 19:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Je zal er maar werken :X (los van of je ermee te maken hebt)
Zo’n toko wil je toch niet op je CV hebben...
pi_186279451
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 20:10 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Zo’n toko wil je toch niet op je CV hebben...
Dat vind ik te kort door de bocht. Kan best dat ze op andere afdelingen wel goed draaien of dat er verschil gemaakt wordt. Je weet het niet als buitenstaander. Nu wordt alles op één hoop gegooid.

(net als met die opleiding van InHolland destijds. Ben je ook voor het leven 'getekend', ook al was er op je eigen opleiding niets aan de hand).
Somebody that I used to know
pi_186284015
quote:
2s.gif Op woensdag 17 april 2019 20:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat vind ik te kort door de bocht. Kan best dat ze op andere afdelingen wel goed draaien of dat er verschil gemaakt wordt. Je weet het niet als buitenstaander. Nu wordt alles op één hoop gegooid.

(net als met die opleiding van InHolland destijds. Ben je ook voor het leven 'getekend', ook al was er op je eigen opleiding niets aan de hand).
Maar waar ligt die grens dan? Blijkbaar leren ze er niets, en dit is niet de eerst misstap daar.

Mijn opa had zo’n dikke villa daar, zeg na het lezen van het boek tegen mijn man vanavond dat we daar nooit gaan wonen. Dorp van de geestesgestoorden...

Mijn persoonlijke mening is dat die regio, ten oosten van Utrecht, ondanks de bossen en de mooie dorpen een dikke no go is. Iets teveel idioten daar en Bernard Jens....
pi_186286341
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 19:37 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Welnee joh. Vaak is het achteraf makkelijk praten maar in het geval van Panhuis geeft zelfs het vonnis m.b.t. de verkrachting al genoeg aanleiding om de gedachte te krijgen dat er iets ernstig mis was met die knul. Ik heb het niet snel maar ik heb e.e.a. gelezen over Otte en heb een behoorlijke afkeer van die kerel gekregen. Arrogante paardenlul
Ik ben het er in het geval van Panhuis ook wel mee eens dat er meer had kunnen gebeuren om toch eventueel TBS op te kunnen leggen (bijvoorbeeld milieuonderzoek). Daar was voldoende aanleiding voor, blijkt ook uit de tekst van de voorzitter in eerste aanleg. Ik denk echter wel dat het opleggen van TBS later in hoger beroep toch terug zou zijn gedraaid.. Dus dat had weinig uitgemaakt, helaas.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 18 april 2019 @ 08:29:06 #75
269689 crew  Viv
pi_186288503
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 00:13 schreef Physsic het volgende:
Ik ben het er in het geval van Panhuis ook wel mee eens dat er meer had kunnen gebeuren om toch eventueel TBS op te kunnen leggen (bijvoorbeeld milieuonderzoek).
Daar wilde zijn familie destijds niet aan meewerken. :X Die zijn dus ook mede-schuldig aan het feit dat hij op het moment van Anne's fietstochtje kon gaan en staan waar hij wilde.
(Stond laatst in een krantenartikel, dat de familie daarom een excuusbrief had geschreven aan de nabestaanden van Anne.)
pi_186288656
Fam. Panhuis is nu met bekende achternaam ook beetje gestraft gelukkig. Hadden ze hun zoon maar normaler moeten opvoeden. En inderdaad meewerken als dat goed is voor de samenleving ipv beetje dwarsliggen omdat het hun zoontje is.
pi_186288758
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 08:44 schreef Loekie1 het volgende:
Fam. Panhuis is nu met bekende achternaam ook beetje gestraft gelukkig. Hadden ze hun zoon maar normaler moeten opvoeden. En inderdaad meewerken als dat goed is voor de samenleving ipv beetje dwarsliggen omdat het hun zoontje is.
Het is vast niet alleen opvoeding
Somebody that I used to know
pi_186288998
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 08:29 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Daar wilde zijn familie destijds niet aan meewerken. :X Die zijn dus ook mede-schuldig aan het feit dat hij op het moment van Anne's fietstochtje kon gaan en staan waar hij wilde.
(Stond laatst in een krantenartikel, dat de familie daarom een excuusbrief had geschreven aan de nabestaanden van Anne.)
Die daar niets van wilde weten en geweigerd hebben de brief in ontvangst te nemen.
pi_186290207
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 08:29 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Daar wilde zijn familie destijds niet aan meewerken. :X Die zijn dus ook mede-schuldig aan het feit dat hij op het moment van Anne's fietstochtje kon gaan en staan waar hij wilde.
(Stond laatst in een krantenartikel, dat de familie daarom een excuusbrief had geschreven aan de nabestaanden van Anne.)
Het zal toch niet veel gekker kunnen worden daar toch, die kliniek laat deze zijn gang gaan en de familie zou daarvoor excuses mogen maken.
pi_186290367
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:34 schreef john2406 het volgende:

[..]

Het zal toch niet veel gekker kunnen worden daar toch, die kliniek laat deze zijn gang gaan en de familie zou daarvoor excuses mogen maken.
Daarvoor.. dat betwijfel ik.

Ik denk dat de excuses een breder spectrum bedienden, het ging al ver voor de kliniek mis met Michael. Het is natuurlijk ook vreemd dat ze hem tijdens de detentie gewoon de auto uitleenden.

Daarnaast waren er drie vrienden die los van elkaar Michael aanwezen als mogelijke dader, ik kan me niet voorstellen dat je als ouders of zus zelf niet met deze gedachte hebt rondgelopen tijdens de vermissing van Anne.
pi_186290404
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:42 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Daarvoor.. dat betwijfel ik.

Ik denk dat de excuses een breder spectrum bedienden, het ging al ver voor de kliniek mis met Michael. Het is natuurlijk ook vreemd dat ze hem tijdens de detentie gewoon de auto uitleenden.

Daarnaast waren er drie vrienden die los van elkaar Michael aanwezen als mogelijke dader, ik kan me niet voorstellen dat je als ouders of zus zelf niet met deze gedachte hebt rondgelopen tijdens de vermissing van Anne.
Ik stel mij eens voor dat deze ook niet schoon terug kwam nadat, zouden er toen geen vragen aan hem gesteld zijn geworden? Mits dat die terug kwam wel te verstaan.
pi_186290623
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 19:09 schreef ootjekatootje het volgende:
Godver... wat een idioten

https://www.ad.nl/utrecht(...)met-verlof~a3325468/

Ontslag op staande voet voor al het personeel aub en de tent sluiten. Cliënten tot nader order terug in het gevang.
Goed plan, laten we patiënten die geen strafbaar feit hebben gepleegd gewoon in het gevang gooien... :')

Idioot.
pi_186290670
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:44 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik stel mij eens voor dat deze ook niet schoon terug kwam nadat, zouden er toen geen vragen aan hem gesteld zijn geworden? Mits dat die terug kwam wel te verstaan.
Panhuis was gedurende die periode vaak aan het hovenieren. Als hij al vuil terug kwam, dan zal dat een best geloofwaardig argument zijn geweest.
pi_186290685
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:57 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Goed plan, laten we patiënten die geen strafbaar feit hebben gepleegd gewoon in het gevang gooien... :')

Idioot.
Waarom dan die behoeven toch geen zware bewaking of toch wel?

En die wat het wel deden of een gevaar vormen legde ik aan een ketting die om de hals en een paar mtr zodat ze naar het toilet kunnen. Maar dan zou men mij vastzetten vermoed ik. Eten smeet ik ze dan wel op de vloer, zoals ik al schreef die welke zich als beesten gedragen?
Gelukkig heb ik het bij zoiets niet voor het zeggen.
pi_186290706
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 11:00 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Panhuis was gedurende die periode vaak aan het hovenieren. Als hij al vuil terug kwam, dan zal dat een best geloofwaardig argument zijn geweest.
Die zou Anne toch met een mes bewerkt hebben las ik ergens, wat mag door dat mens heen zijn gegaan de laatste minuten vraag ik mij af? Dat vuil had ik het dus over mits dat het klopt wat ik dacht mee te hebben gekregen.
pi_186290718
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 11:01 schreef john2406 het volgende:

[..]

Waarom dan die behoeven toch geen zware bewaking of toch wel?

En die wat het wel deden of een gevaar vormen legde ik aan een ketting die om de hals en een paar mtr zodat ze naar het toilet kunnen. Maar dan zou men mij vastzetten vermoed ik. Eten smeet ik ze dan wel op de vloer, zoals ik al schreef die welke zich als beesten gedragen?
Gelukkig heb ik het bij zoiets niet voor het zeggen.
Jij vindt het normaal om mensen die geen strafbaar feit hebben gepleegd vast te zetten in het gevang?

Inderdaad, gelukkig heb jij het niet voor het zeggen.
pi_186290728
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 11:03 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Jij vindt het normaal om mensen die geen strafbaar feit hebben gepleegd vast te zetten in het gevang?

Inderdaad, gelukkig heb jij het niet voor het zeggen.
Lezen!
Waarom dan die behoeven toch geen zware bewaking of toch wel?
  donderdag 18 april 2019 @ 11:54:22 #88
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186291598
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:57 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Goed plan, laten we patiënten die geen strafbaar feit hebben gepleegd gewoon in het gevang gooien... :')

Idioot.
En so much voor de bewering dat daar alleen maar mensen zaten die een misdrijf gepleegd hadden.
Niet dus, deze 2 patiënten waren daar allebei op basis van een RM.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186292117
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:34 schreef john2406 het volgende:

[..]

Het zal toch niet veel gekker kunnen worden daar toch, die kliniek laat deze zijn gang gaan en de familie zou daarvoor excuses mogen maken.
Daarvoor.. dat betwijfel ik.

Ik denk dat de excuses een breder spectrum bedienden, het ging al ver voor de kliniek mis met Michael. Het is natuurlijk ook vreemd dat ze hem tijdens de detentie gewoon de auto uitleenden.

Daarnaast waren er drie vrienden die los van elkaar Michael aanwezen als mogelijke dader, ik kan me niet voorstellen dat je als ouders of zus zelf niet met deze gedachte hebt rondgelopen tijdens de vermissing van Anne.
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 10:57 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Goed plan, laten we patiënten die geen strafbaar feit hebben gepleegd gewoon in het gevang gooien... :')

Idioot.
wat doen die daar überhaupt?

Idioot
pi_186292139
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 12:27 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

[..]

wat doen die daar überhaupt?

Idioot
Handje openhouden eind van de maand?
  donderdag 18 april 2019 @ 13:00:18 #91
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186292506
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 12:27 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]

wat doen die daar überhaupt?

Idioot
Die zaten daar altijd al.
De criminelen zijn er later bijgekomen.

Die combinatie vind ik het grootste probleem, want dan heb je dus mensen die al mentaal zwakker zijn, en daarvoor in een instelling zitten, en die zitten daar dan samen met dat soort tuig.
Dan is zo'n zwangerschap niet echt een verrassing meer natuurlijk.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186294969
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 08:54 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Het is vast niet alleen opvoeding
Men hoeft maar eenmaal iets verkeerds te doen, en ervoor in het gevang komen, dan krijgt men daar wel de rest van de opleiding. Als men zich daar onderling niks leren kan denk ik toch wel he.
  zaterdag 18 mei 2019 @ 09:29:40 #93
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_186924040
Gevangenissen scherpen regels aan na fiasco Michael P.’

Meerdere gevangenissen in Nederland hebben het beleid aangescherpt naar aanleiding van fouten die gemaakt zijn in de zaak rond Michael P.: gedetineerden die veroordeeld zijn voor gewelds- en zedendelicten komen minder snel in aanmerking voor verlof of behouden langer een strenger regime.

https://www.telegraaf.nl/(...)-na-fiasco-michael-p

#####

Waarom nu pas waarom heb ik het gevoel dat onze overheid de burger totaal niet wil beschermen.
Net zoals met asiel beleid. Waarom moeten er steeds meerdere doden vallen en media aandacht voordat er iets gebeurt.
pi_186926384
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 09:29 schreef KingRadler het volgende:
Gevangenissen scherpen regels aan na fiasco Michael P.’

[...]

Waarom nu pas waarom heb ik het gevoel dat onze overheid de burger totaal niet wil beschermen.
Net zoals met asiel beleid. Waarom moeten er steeds meerdere doden vallen en media aandacht voordat er iets gebeurt.
Ik heb me er niet in verdiept maar het hele Nederlandse strafrechtelijke systeem is gebaseerd op een bepaald diepgeworteld gedachtegoed over misdaad, straf en detentie. Dat krijg je niet zomaar uit de koppies van de mensen die in dat systeem zitten.
pi_187116253
Morgen start het hoger beroep. Tijd voor 30 jaar én TBS.
pi_187116713
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:39 schreef Zipportal het volgende:
Morgen start het hoger beroep. Tijd voor 30 jaar én TBS.
Michael P. wil strafverlaging in hoger beroep. Zit dat erin?
https://www.ad.nl/binnenl(...)t-dat-erin~a3deae69/
pi_187116765
Misschien kan Thijs iets voor deze betekenen, stel hij heeft ook van die tabletten gehad?
pi_187116790
Ze moeten 'm opknopen die zieke geest.. :r
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_187116882
quote:
Toen dat uitbleef werd P. opgepakt. Té hardhandig, vindt Michael P.
Gewoon stil van verbazing...een onschuldig iemand verkrachten en daarna vermoorden en dan van mening zijn dat je te hard bent aangepakt :X :N :r }:| :{ ;( :'(
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_187116918
Tja ligt eraan in welk milieu men opgroeien doet, dan zou men dat evt geheel normaal vinden, gelukkig gaat het volgens Frans wat diverser worden in het land?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')