abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_185822455
registreer om deze reclame te verbergen
Een nieuwe start

forum_voor_democratie_logo_final_1800px1.png

forumvd.png


Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carrièrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ufP1IUT.gif
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822471
boreal* oeps
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822503
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:14 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Zeker, deze variant heet de troll-jood.
Die een andere jood 'trollt' met verwijzingen naar het nazisme.

Vreemd dat alt rechts hem op handen draagt, inderdaad.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_185822584
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:20 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Die een andere jood 'trollt' met verwijzingen naar het nazisme.

Vreemd dat alt rechts hem op handen draagt, inderdaad.
Doel je op white-supremacists met alt right? Ik raad je deze aan: https://www.quora.com/Why(...)te-Milo-Yiannopoulos

Milo kan het best omschreven worden als een fundamentalistische progressieve liberaal: en hij is dan vooral fundamentalistisch omdat hij wel tegen de islam durft aan te schoppen i.t.t. het volk dat hem daarom tot (extreem/alt/...) rechts bombardeerd.

[ Bericht 16% gewijzigd door EipNiC op 24-03-2019 14:36:45 ]
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822649
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 11:17 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Niet noodzakelijk. Dit is de Rousseaueske claim van de catch-all partij, maar in het tijdsgewricht van de massapartij waren de volksvertegenwoordigers gewoon politieke belangenbehartigers van hun desbetreffende zuilen. Poltiek is in essentie het botsen van belangen, de notie van een volonté general is een populistische dwaalleer gebleken.
En het sociaal contract moet ook al wijken voor een sentimenteel idee van open grenzen waarbij de useful idiots van GL het internationale grootbedrijf de dienst laten uitmaken. Was Rousseau een gewone populist of een nationaal-populist?

Hoe dan ook, Timmmm is een anti-democraat. Behalve dat hij veel dingen gewoon echt niet snapt, pakt zijn verwarring altijd doelmatig uit voor dat midden dat heel ongematigd naar meer massa-immigratie en meer EU toewerkt.

quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 11:50 schreef KoosVogels het volgende:
Thierry Baudet speelt het spel van alt-right. Ik zou het serieus nemen

Een mokerslag. Zo werd de spectaculaire winst geduid die Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie behaalde bij de provinciale verkiezingen in Nederland. De rechtse middenpartijen VVD en CDA likken hun wonden.
Middenpartijen? Ze staan extreme veranderingen voor.

quote:
En dan moeten de Europese verkiezingen nog komen. Het is niet het meest opmerkelijke. Overal in Europa zijn nationaalpopulisten in opmars, als ze al niet meeregeren, zoals in Oostenrijk of Italië. Bovendien kan Nederland inmiddels bogen op een traditie van politieke outsiders: Pim Fortuyn, Rita Verdonk, Geert Wilders.

Maar waar Wilders is blijven steken in de groef van botte anti-islamretoriek, heeft Baudet zich met serieus ideologisch wapentuig getooid. Hij heeft het over de ‘homeopathische verdunning’ en gaat tekeer tegen ‘geesteszieke elites’. Te midden van de populistische golf mag dat bijzonder heten, want als populisme zich ergens door kenmerkt is het ontbreken van ideologie. Niets daarvan bij Baudet.
Dat krijg je ervan he, als je iedereen die langs democratische weg verandering wil weg blijft zetten als populist tegen de betekenis van het woord in, dan kom je op een gegeven moment in de knoop met je definities. Maar complimenten voor de vondst 'nationaal-populisme', kun je het toch met nazisme associeren zonder het te noemen.

Hij heeft trouwens homeopathische verdunning maar één keer gebruikt.
quote:
Boreaal
Opzichtig zoekt Baudet aansluiting bij het romantisch nationalisme, een denktraditie waarvan lang werd aangenomen dat die in 1945, met het nazisme, in de afgrond was verdwenen.
Nee hoor. Niet alleen wordt het romantisch Europees nationalisme actief gepropageerd, dat zogenaamde midden loopt ook fanatiek te koketteren met bijvoorbeeld een 5e plek op het lijstje van gelukkig landen. Dat we nationale trots zouden moeten voelen wanneer wat Britse beursparasieten hier de huizenprijzen komen opstuwen in de categorie 'wat een gaaf land is het ook'. Volgens Hans de Boer moeten we om onduidelijke redenen zelfs blij zijn wanneer aandelen van Nederlandse bedrijven van de ene buitenlandse hand naar de andere buitenlandse hand wisselen.

quote:
Naar hartenlust citeert hij Maurice Barrès, twittert bewonderend over Pierre Drieu de la Rochelle en stelt “naar het front geroepen te zijn”. Hij flirt met noties als ‘omvolking’ en vooral: ‘boreaal Europa’.

In de oprichtingsspeech van Forum voor Democratie sprak Baudet twee jaar geleden over de noodzaak ‘ons boreaal Europa’ te verdedigen. En in zijn overwinningstoespraak afgelopen woensdag sprak hij opnieuw over ‘de boreale wereld’. Op het oog lijkt dit een onschuldige term. Het betekent ‘noordelijk’ – naar Boreas, de Griekse god van de noordenwind. Geografen en botanici spreken over boreale bossen. Maar in een politieke context verwijst ‘boreaal’ óók naar een stichtingsmythe van Europees ultrarechts: de ‘arische’ en ‘polaire’ wortels van het Indo-Europese volk, de veronderstelde voorouders van de witte Europeanen.

Het staat voor wit en christelijk en was een omfloerste manier om aan te haken bij de oudere wortels van het witte etnonationalisme. Vooral Franse neofascisten als Dominique Venner, Guillaume Faye en Alain Benoist bedienden zich van de term, denkers die een belangrijke stempel zouden drukken op de hedendaagse alt-rightbeweging in de VS.

Jean-Marie Le Pen, de oprichter van het Front National, heeft het te pas en te onpas over ‘een boreale as’, die loopt van ‘Gibraltar tot Vladivostok’. Ook spreekt hij over een ‘boreale ruimte’, waarin het Rusland van Vladimir Poetin volgens hem een belangrijke rol te spelen heeft als bondgenoot. Dit is nadrukkelijk een christelijke ruimte, afgeschermd van het zuiden, van Afrikanen en moslims, die ons zullen ‘overspoelen’.

Ook de Russische ideoloog en voormalig Poetin-fluisteraar Alexandr Doegin bezigt de term, evenals het Nederlandse Erkenbrand. Een jaar geleden publiceerde dit etnonationalistische ‘studiegenootschap’ een artikelenreeks waarin gepleit werd voor een ‘boreale alliantie’. Deze zou vooruitwijzen naar de “hervonden hoge historische roeping van de Europese volkeren als een collectieve Katechon van de Wereld: beschermheren, rechtgevers, opvoeders en weldoeners van de zuidelijke en oosterse volkeren”. Een nieuwe kolonisatie van minderwaardige volkeren kortom.

Dit is geen taal die je zult aantreffen bij Marine Le Pen of Matteo Salvini. Uiteraard is Baudet van de rechts-extremistische toe-eigening van het begrip ‘boreaal’ op de hoogte, al was het maar omdat De Correspondent hem daar begin 2018 op wees. Toch speelt hij, gevraagd naar zijn gebruik van de term ‘boreaal’, nog altijd de vermoorde onschuld. “Ik bedoel ermee wat ik ermee bedoel”, stelde hij zaterdag voor een haag van televisiecamera’s. Gevraagd naar zijn gebruik van de term ‘homeopathische verdunning’ (tot er geen Nederlander over zal zijn) antwoordde hij eerder dat dat “niet zo handig was”.
Hij zei er nog wel meer over, maar zijn uitspraken citeren is kennelijk niet de bedoeling. Liever pikken ze er heel weinig losse woordjes uit om die van heel erg veel eigen duiding te voorzien.

quote:
Dit spel met betekenissen maakt Baudet ogenschijnlijk tot typische representant van alt-right, die zo idolaat van hem is en waar bittere ernst en ironie elkaar razendsnel afwisselen. Daar kan een kikker (Pepe the frog) tegelijk onschuldig kinderspeelgoed en neo-nazimascotte zijn.

Dankzij zijn apocalyptische visie op de westerse cultuur is Baudet met Spengler vergeleken. Maar anders dan de bekende Duitse cultuurpessimist gelooft Baudet dat het tij gekeerd kan worden. Maar dan zullen toch eerst de krachten die ‘ons’ ondermijnen onschadelijk gemaakt moeten worden. In zijn overwinningsspeech van woensdag specificeerde hij die: academici, journalisten, kunstenaars, architecten en bestuurders.

Spel? Provocatie? Ik zou het serieus nemen.
Waarom niet alvast daarmee begonnen dan? Schrijf eens een serieus artikel over de ideeen. Dit is slechts een nodeloos ingewikkelde manier om 'fascist!' te roepen.

Overigens zou ik van de Groene wel een wat minder beschermende houding ten opzichte van de corrupte elite verwachten door die af te doen als populisme. Bijna de gehele 1e kamer is ernstig belangenverstrengeld en de drijvende kracht achter het Marrakesh pact, waain staat dat overheden journalisten moeten bewerken, is alweer een Goldman Sachs mannetje. Voelt de Groene zich nou werkelijk geroepen om hun spreekbuis te zijn?

quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 12:12 schreef KoosVogels het volgende:

De daadwerkelijke nazi's zijn in ieder geval zielsgelukkig met de speech van Terry.

Wat vonden die dan van "integratie gebeurt tussen de lakens"? Of van "Iedereen die de Nederlandse identiteit versterkt is welkom"? Zijn 'multicultureel nationalisme' en zijn Indische bloed?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zondag 24 maart 2019 @ 14:34:27 #6
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_185822717
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:03 schreef KoosVogels het volgende:

Het zal allemaal wel toeval zijn. Baudet die dik loopt te doen met figuren zoals Jared Taylor en Milo Yiannopoulos, die heel toevallig helden zijn in alt rechtse kringen. Het is ook puur toeval dat Baudet uitdrukkingen en termen gebruikt die resoneren in de alt rechtse hoek.

Allemaal toeval.
Dit is allemaal hear say van je of kun je me nog aan wat links helpen? Nostra doet het wat dat betreft een stuk beter:

quote:
6s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:06 schreef nostra het volgende:

Thread. ik snap overigens echt geen kut van de opbouw van dat board, maar ik zal wel te oud worden
Ik had dat idd ook gevonden en begrijp er ook geen kut van maar dat zal idd de leeftijd wel zijn. :D

quote:
De gequote reactie is overigens van een Engelsman, die tot die dag nog nooit van Baudet had gehoord. :')
En dat is dus mijn hele punt, bedankt hiervoor. Heel links Fok! gaat met het schuim op de bek ballistisch nav eoa verdwaalde opmerking van een Brit op een idioot 4chan board waar minder posts staan dan in een vol Fok! topic... :')
pi_185822720
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:18 schreef EipNiC het volgende:
boreal* oeps
Precies, bedankt. Nu heb je dus allemaal volgelingen die die fascistoïde leuzen na gaan lopen roepen. Zo onstaat er best wel iets kwalijks, vind ik.
pi_185822780
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:34 schreef ikbenrond het volgende:

[..]

Precies, bedankt. Nu heb je dus allemaal volgelingen die die fascistoïde leuzen na gaan lopen roepen. Zo onstaat er best wel iets kwalijks, vind ik.
Je haalt dingen uit de context en je projecteert. Typisch ranzig linkse demonisering weer. Het wordt hoogtijd dat Baudet persoonsbeveiliging krijgt want links gaat weer full-retard.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_185822785
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:25 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Doel je op white-supremacists met alt right? Ik raad je deze aan: https://www.quora.com/Why(...)te-Milo-Yiannopoulos

Milo kan het best omschreven worden als een fundamentalistische progressieve liberaal: en hij is dan vooral fundamentalistisch omdat hij wel tegen de islam durft aan te schoppen i.t.t. het volk dat hem daarom tot (extreem/alt/...) rechts bombardeerd.
Dan raad ik jou deze aan:

Is Milo alt right?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_185822811
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:39 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Je haalt dingen uit de context en je projecteert. Typisch ranzig linkse demonisering weer. Het wordt hoogtijd dat Baudet persoonsbeveiliging krijgt want links gaat weer full-retard.
Het is gewoon de waarheid. Kun je leuk vinden of niet, maar het is nou eenmaal zo. Ik zeg niet dat Baudet daarmee zelf een fascist is, ik heb het over zijn RETORIEK. En dat is nou eenmaal gewoon de waarheid. Je slaat weer eens volledig door. En overigens zit ik tussen VVD en D66 in, dus niks met je “links”.
  zondag 24 maart 2019 @ 14:44:11 #11
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_185822819
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:34 schreef ikbenrond het volgende:

Precies, bedankt. Nu heb je dus allemaal volgelingen die die fascistoïde leuzen na gaan lopen roepen. Zo onstaat er best wel iets kwalijks, vind ik.
En dan worden anderen beticht van Godwins... :')
pi_185822839
En ja, wij zouden als samenleving elk miniscuul stofje fascisme moeten veroordelen. Puur opdat we nooit vergeten. En als dat ‘m in zijn retoriek zit (want het reflecteert vooralsnog niet terug in zijn daden) - zelfs dán zouden we het erover moeten hebben. Maar dat mag blijkbaar niet van jullie, want gaan we full-retard en heeft Baudet ineens persoonsbeveiliging nodig. Het is juist belangrijk dat je zulke teksten bespreekt, want je moet er gewoon mee oppassen.
pi_185822841
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:44 schreef AchJa het volgende:

[..]

En dan worden anderen beticht van Godwins... :')
Niet door mij hoor.
pi_185822852
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:34 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dit is allemaal hear say van je of kun je me nog aan wat links helpen? Nostra doet het wat dat betreft een stuk beter:
Geen idee waar die topics zijn te vinden en ook geen behoefte ernaar te zoeken. Ik weet dat in bepaalde kringen wordt gedacht dat media de boel bij elkaar verzinnen, maar ik vertrouw op het stuk van de Volkskrant.

quote:
En dat is dus mijn hele punt, bedankt hiervoor. Heel links Fok! gaat met het schuim op de bek ballistisch nav eoa verdwaalde opmerking van een Brit op een idioot 4chan board waar minder posts staan dan in een vol Fok! topic... :')
Aantal boeit dan ook niet. Baudets opmerkingen resoneren in alt rechtse kringen. Zo'n haatclub als Erkenbrand draagt hem op handen.

Dat hoef je niet erg te vinden. Voor mij is het echter reden om met een grote boog om Baudet heen te lopen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_185822854
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:40 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dan raad ik jou deze aan:

Is Milo alt right?
Om nog meer duidelijk te maken dat de claim nergens op slaat? De hele thread is semantiek.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822857
Het zijn gewoon fascistoïde teksten, al jarenlang. Begrijp me niet verkeerd, dat mág hij doen. Maar laten we het alsjeblieft niet negeren zeg. Kom op.
  Moderator / Redactie Sport zondag 24 maart 2019 @ 14:48:25 #17
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185822877
Je kan ook van een mug een olifant maken en in alles het pure kwaad zien. Dat maakt je niet veel beter dan die lui die in iedere Moslim een potentiele terrorist zien.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185822882
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:45 schreef ikbenrond het volgende:
En ja, wij zouden als samenleving elk miniscuul stofje fascisme moeten veroordelen.

Het is juist belangrijk dat je zulke teksten bespreekt, want je moet er gewoon mee oppassen.
Alles wat neigt naar wat ik niet wil...
of alles wat ik niet wil en omschrijf als (fascisme)...

MOET VERBODEN WORDEN!

...maar het is wel belangrijk dat we er over spreken.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 24 maart 2019 @ 14:48:49 #19
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_185822886
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
en de drijvende kracht achter het Marrakesh pact, waain staat dat overheden journalisten moeten bewerken, is alweer een Goldman Sachs mannetje.
Waar doel je hier op?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_185822898
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:

Wat vonden die dan van "integratie gebeurt tussen de lakens"? Of van "Iedereen die de Nederlandse identiteit versterkt is welkom"? Zijn 'multicultureel nationalisme' en zijn Indische bloed?
Geen idee, maar blijkbaar zijn dat geen onoverkomelijkheden.

quote:
In de dagen daarna – onder de Nederlandse aanhang van alt-right – vermengen honderden geestdriftige berichten over de aanslag in Christchurch zich met de uitgelaten stemming over de aanstaande Statenverkiezingen die een groot succes beloven te worden voor Forum voor Democratie. Op 17 maart verschijnt op 4chan een forum met de titel ‘lavender revolution’ – een ironische verwijzing naar Baudets voorliefde voor lavendel, waarop in minder dan vijf uur tijd meer dan 350 reacties verschijnen. Een van de veelal Nederlandse deelnemers legt de buitenlandse gasten bondig uit waarom FvD moet winnen: ‘Thierry Baudet neemt een sterk standpunt in tegen immigratie en is voor het behoud van Nederland als een witte natie. Hij is goed ingelezen over onderwerpen zoals de verschillen in IQ tussen rassen.’ FvD is, schrijft hij, ‘onze partij’.

Bron
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_185822918
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:48 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Alles wat neigt naar wat ik niet wil...
of alles wat ik niet wil en ik omschrijf als (fascisme)...

MOET VERBODEN WORDEN!

...maar het is wel belangrijk dat we er over spreken.
Ik zeg net letterlijk dat ik niet zeg dat het verboden moet worden. Het mág, zeg ik toch? Of lees je daar liever overheen? En ík omschrijf het niet alleen als fascistoïde, dat doen historici en andere experts wel voor me. Al gedaan overigens. Het is gewoon zo. Maar als dat jou niet uitmaakt, zeg dat dan gewoon? In plaats van zo debiel te doen
pi_185822924
Boreal Ur-Fascism _O_
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822935
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:46 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Om nog meer duidelijk te maken dat de claim nergens op slaat? De hele thread is semantiek.
Gaat er vooral over dat hij door een deel van de alt right wordt gehaat, maar alsnog gewoon veel van hun idiote ideeën uitdraagt.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 24 maart 2019 @ 14:52:27 #24
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_185822948
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 13:18 schreef mtchel112 het volgende:
Iemand nog een boek liggen van Baudet? Ik wil ze graag overnemen voor een leuk prijsje.
Kijk even op Antiqbook of boekwinkeltjes.nl.
pi_185822963
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:40 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dan raad ik jou deze aan:

Is Milo alt right?
Als je een half joodse relnicht die opschept over hoeveel zwarte lullen hij heeft afgezogen moet aanhalen om aan te tonen hoe fascistisch Baudet wel niet is dan weet je dat je een probleem hebt.

Maar de hele kudde zichzelf progressief noemende useful idiots loopt ook tegen hem te hoop dus denk je dat je jezelf niet voor lul zet, maar iedereen die wel zelfstandig nadenkt ziet hoe dom dat is.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_185822970
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:50 schreef ikbenrond het volgende:
zeg net letterlijk
Excuus, korte nacht gehad: las verbieden waar veroordelen staat.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822995
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als je een half joodse relnicht die opschept over hoeveel zwarte lullen hij heeft afgezogen moet aanhalen om aan te tonen hoe fascistisch Baudet wel niet is dan weet je dat je een probleem hebt.
Fraaie stropop. Maar nee, dat was niet het punt noch het doel.

Maar jij mag Baudet een held vinden, beste jongen. Ik geef slechts aan waarom ik met een grote boog om hem heen loop.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_185822998
Het enige wat ik m.b.t. Milo zal toegeven is dat ie 'alt right' (wat dat dan ook precies moge zijn) of in elk geval Trump een kickstart gegeven heeft. Zijn joker-esque wijze van de gedeelde meningen aankaarten heeft toentertijd bijgedragen aan het vormen en groter maken van een beweging/groep/fenomeen/whatever.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 24 maart 2019 @ 15:06:30 #29
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_185823094
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:46 schreef KoosVogels het volgende:

Geen idee waar die topics zijn te vinden en ook geen behoefte ernaar te zoeken. Ik weet dat in bepaalde kringen wordt gedacht dat media de boel bij elkaar verzinnen, maar ik vertrouw op het stuk van de Volkskrant.
Dat mag, maar we weten allemaal dat de media niet te beroerd is om bepaalde zaken volledig uit de context te rukken (dat wordt iig aan de lopende band geroepen als het om zaken gaat die wel in de kraam te pas komen) maar nu moeten we er maar op vertrouwen zonder dat er verder ingelezen kan worden.

quote:
Aantal boeit dan ook niet. Baudets opmerkingen resoneren in alt rechtse kringen. Zo'n haatclub als Erkenbrand draagt hem op handen.
Dus dat "kleine clubje wat het verpest voor de rest" (of dat soort retoriek) is nu niet van toepassing?

quote:
Dat hoef je niet erg te vinden. Voor mij is het echter reden om met een grote boog om Baudet heen te lopen.
Ik heb verder niks met hem maar ik zal niet met een grote boog om hem heen lopen...
  zondag 24 maart 2019 @ 15:08:45 #30
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_185823119
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:49 schreef KoosVogels het volgende:

Op 17 maart verschijnt op 4chan een forum met de titel ‘lavender revolution’ – een ironische verwijzing naar Baudets voorliefde voor lavendel, waarop in minder dan vijf uur tijd meer dan 350 reacties verschijnen.
Er zijn Fok! topics die harder gaan, slowpokes daaro... :')
pi_185823174
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:48 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Waar doel je hier op?
Dat het Marrakesh verdrag volslagen van de pot gerukt is, een extremistisch document. Maar omdat het hogere belangen dient, belangen die behartigd worden door de Barosso's, Draghi's en Sutherlands van deze wereld, vinden de zogenaamde middenpartijen het prima. Voor de useful idiots ter linkerzijde volstaat goedkoop sentiment.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zondag 24 maart 2019 @ 15:13:16 #32
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_185823185
Meer goede reclame voor Baudet. Zijn speech in het Engels op Counter Currents, het blog van publicist Greg Johnson: https://www.counter-curre(...)-in-the-netherlands/
  zondag 24 maart 2019 @ 15:28:26 #33
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_185823384
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:12 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat het Marrakesh verdrag volslagen van de pot gerukt is, een extremistisch document. Maar omdat het hogere belangen dient, belangen die behartigd worden door de Barosso's, Draghi's en Sutherlands van deze wereld, vinden de zogenaamde middenpartijen het prima. Voor de useful idiots ter linkerzijde volstaat goedkoop sentiment.
Ja oké maar wat is dat document van journalisten bewerken precies?

Gewoon benieuwd
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_185823404
Heeft Yernaz eigenlijk al gereageerd om uit te leggen dat er bij die demonstratie helemaal geen sprake was van een doodsbedreiging maar dat dat antifagekkie gewoon opinies aan het peilen was?
pi_185823425
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:28 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ja oké maar wat is dat document van journalisten bewerken precies?

Gewoon benieuwd
quote:
Mediapassage hoort niet thuis in Marrakesh-pact’
dinsdag 11 december 2018

De NVJ spreekt haar verbazing en zorg uit over de mediapassage in het Pact van Marrakesh. De tekst dringt aan op een zo correct mogelijke beeldvorming over migranten, gebaseerd op feiten. Critici zien in deze passage een poging om media te sturen. Volgens de NVJ gaan overheden per definitie niet over journalistiek en hoort een dergelijke passage in geen enkel verdrag thuis.

'Media moeten onafhankelijk kunnen opereren binnen de grenzen van de wet', zegt algemeen secretaris Thomas Bruning. 'Daar past geen aparte passage bij in een pact dat over iets heel anders gaat.'

Het betreft de volgende passage in Artikel 33c van het Pact van Marrakesh:

"Onafhankelijke, objectieve en kwalitatieve verslaggeving door media promoten, inclusief op het internet, ook door bij media-professionals de gevoeligheid voor en de kennis van migratieonderwerpen en -terminologie aan te scherpen, investeren in ethische normen in verslaggeving en (reclame)campagnes, en geen overheidsfondsen of materiële steun meer geven aan media die systematisch onverdraagzaamheid, xenofobie, racisme en andere vormen van discriminatie tegenover migranten promoten, dat alles met het volledige respect voor de vrijheid van media."

Het veelbesproken migratiepact van Marrakesh is dinsdag door 164 VN-lidstaten, waaronder Nederland, goedgekeurd. In het pact staan afspraken om de migratie van ongeveer 258 miljoen migranten op een ordelijke manier te laten verlopen. Tegelijkertijd moeten redenen - zoals politieke en economische - waarom mensen hun land uit vluchten, worden gereduceerd.

https://www.nvj.nl/nieuws(...)rakesh-pact%E2%80%99
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185823445
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:33 schreef EipNiC het volgende:

[..]

[..]

De laatste zin in het Artikel is prachtig: ''Je moet mensen die dat vinden slaan, maar met zoveel mogelijk respect voor lichamelijke integriteit.''
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 24 maart 2019 @ 15:48:58 #37
441858 hjansen82
Check it out
pi_185823592
We kunnen beter doorgaan met de Sesamstraat wijsheden van D66 en GL. Alsof ze denken dat wij dom volk zijn.
Check it out
  Moderator / Redactie Sport zondag 24 maart 2019 @ 15:56:01 #38
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185823692
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:33 schreef EipNiC het volgende:

[..]

[..]

Jezus :{
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 24 maart 2019 @ 16:05:33 #39
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_185823782
quote:
6s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:13 schreef Nibb-it het volgende:
Meer goede reclame voor Baudet. Zijn speech in het Engels op Counter Currents, het blog van publicist Greg Johnson: https://www.counter-curre(...)-in-the-netherlands/
Het geeft toch te denken wanneer je speech door dit soort groepen wordt onthaald alsof de nieuwe messias is opgestaan.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
  zondag 24 maart 2019 @ 16:12:28 #40
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_185823895
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:48 schreef hjansen82 het volgende:
We kunnen beter doorgaan met de Sesamstraat wijsheden van D66 en GL. Alsof ze denken dat wij dom volk zijn.
Meeste GL en D66 stemmers kunnen het niet hebben als iemand een andere mening heeft, het is hun mening of je bent dom/racist/nazi
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_185824371
quote:
Ik zal het zo eens kijken, maar aan de titel te zien lijkt dit me een goed voorbeeld van de partijdige publieke omroep en waarom het een goed idee is dat aan te pakken.
pi_185824401
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:05 schreef Tem het volgende:

[..]

Het geeft toch te denken wanneer je speech door dit soort groepen wordt onthaald alsof de nieuwe messias is opgestaan.
Allemaal toeval joh.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_185824420
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:46 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Allemaal toeval joh.
ik zou gaan demonstreren Koos, je baan staat op de tocht !
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_185824431
quote:
10s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:43 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Ik zal het zo eens kijken, maar aan de titel te zien lijkt dit me een goed voorbeeld van de partijdige publieke omroep en waarom het een goed idee is dat aan te pakken.
Publieke Omroep laat FVD nooit aan het woord, allemaal propaganda!!!!!!!!! :')
pi_185824536
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:47 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Publieke Omroep laat FVD nooit aan het woord, allemaal propaganda!!!!!!!!! :')
Dit is een ander niveau dan de uitzending van DWDD van afgelopen dinsdag. Dat was inderdaad propaganda.
pi_185824578
quote:
15s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:52 schreef DavidTwente het volgende:

[..]

Dit is een ander niveau dan de uitzending van DWDD van afgelopen dinsdag. Dat was inderdaad propaganda.
DWDD is links, WNL is rechts, daar is allemaal ruimte voor bij de NPO, waarom wordt er dan voortdurend op getierd door Baudet? Bij Jinek mocht hij nota bene avond na avond aanschuiven voor wat kritiekloos gekeuvel over zijn piano, zijn vakantiefoto's, zijn hulpje dat in het ziekenhuis lag, etcetera, etcetera. Zonder NPO geen Baudet.
pi_185824725
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:05 schreef Tem het volgende:

[..]

Het geeft toch te denken wanneer je speech door dit soort groepen wordt onthaald alsof de nieuwe messias is opgestaan.
Gevalletje guilty by association dit :Z

Zo kan ik ook wel zeggen dat het te denken geeft dat de GL achterban bestaat uit extremistisch Antifa tuig, milieuterroristen en dierengekkies.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
  zondag 24 maart 2019 @ 17:09:15 #49
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_185824890
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:01 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Gevalletje guilty by association dit :Z

Zo kan ik ook wel zeggen dat het te denken geeft dat de GL achterban bestaat uit extremistisch Antifa tuig, milieuterroristen en dierengekkies.
Quote antifatuig teksten van Klaver op hun site? Is de retoriek die Klaver gebruikt flirterig met die extreem linkse groeperingen?

Volgens mij bestaat GL voornamelijk uit bakfietsend grootstedelijk gepeupel.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
pi_185824925
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:09 schreef Tem het volgende:

[..]

Quote antifatuig teksten van Klaver op hun site? Is de retoriek die Klaver gebruikt flirterig met die extreem linkse groeperingen?

Volgens mij bestaat GL voornamelijk uit bakfietsend grootstedelijk gepeupel.
Overigens wordt GL door radicaal rechtse types ook vaak zat weggezet als een of ander Antifa-steunfront, zeker op dit forum.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')