abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_185790207
registreer om deze reclame te verbergen
23jgy75.png
En alle overige Britse politiek.

brexit.png

Agenda:
12 maart Meaningful vote 2 is weggestemd.
13 maart Wil het parlement een No Deal? Weggestemd.
14 maart Wil het parlement een uitstel? Aangenomen.
18 maart Bercow geeft aan dat May haar deal niet zomaar ongewijzigd nogmaals in stemming kan brengen.
20 maart May heeft de EU uitstel van art.50 gevraagd tot 30 juni.
21 maart De EU-top heeft een vergadering (waar Brexit/May ook een van de punten is)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Slides van de EU die de WA uitleggen:
https://ec.europa.eu/comm(...)eement_explained.pdf


6b2f23f6-29f1-46b4-b737-e0b29a9918e1.jpg

Statement Tusk
IMG-20190312-203344.png
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_185790217
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 18:30:48 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185790399
quote:
Where’s Guy Fawkes when you need him?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185790449
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Where’s Guy Fawkes when you need him?
Tja.... Dat is al zolang geleden dat het kan itt "waar is V"
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 20:29:12 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185792319
https://amp.welt.de/polit(...)sa-Mays-Phrasen.html

Snelle robot vertaling voor wie Duits niet begrijpt

Toen Angela Merkel vrijdagmiddag kort na drie uur 's middags voor de internationale pers in Brussel verscheen in een oranjegele blazer in een kamer zonder ramen, keek ze uitgeput. Geen wonder - de bondskanselier had tot diep in de nacht onderhandeld, het waren zenuwslopende debatten die slechts over één onderwerp gingen: Hoe kan Groot-Brittannië de Europese Unie op een ordelijke manier verlaten zonder chaos, verstoringen en miljarden aan kosten voor de Europese economieën?

Aan het begin van de besprekingen sprak de Britse premier Therersa May opnieuw over de Brexit. Als een robot heeft ze haar tekst in staccato stijl zonder punt of komma afwerkt. Ze leverde zinnen en holle frasen, het was een grondig voorgestanste tekst.

De aanwezige regeringsleiders kenden de toespraak al lang - ze hadden hem al zo vaak gehoord, met kleine afwijkingen. Merkel is geïrriteerd door de vastberaden Britse vrouw. De bondskanselier is boos dat May haar eigen parlement een paar dagen geleden zo beledigd heeft dat de kans op een derde stemming over het verdrag in het Lagerhuis nu dramatisch is gedaald.

Merkel begrijpt niet hoe haar collega uit Londen zo lang kan praten zonder zelfs maar een begin te maken met het beantwoorden van de cruciale vraag: Wat doet de Britse regering om het Verdrag van Brexit, waarover zij zelf met de Europeanen heeft onderhandeld, volgende week door het Lagerhuis te krijgen?
May verliet de vergaderzaal bijna negentig minuten na de start van de beraadslagingen in de vroege avond verlaten hebben. De overige 27 "chiefs" wilden zonder haar verdergaan. Ze hadden die avond weer veel gehoord van May, maar weinig gezegd gekregen.

En het was voor iedereen duidelijk na de lezing van May : een paar dagen voor het geplande vertrek van Groot-Brittannië uit de EU op 29 maart komt er geen briljant plan uit Londen. Merkel & Co. moest op eigen kracht handelen.

In tegenstelling tot wat gepland was, werd de Brexit verder besproken tijdens het feestelijke diner. Data in de lucht: 12 april, 7 mei, 22 mei, 30 juni. Er waren drie vragen: Hoe lang moet de vertrekdatum worden uitgesteld om de Britten nog meer onder druk te zetten? Welke datum garandeert dat beide partijen zich voldoende kunnen voorbereiden op een wanordelijke Brexit? En: Hoe kan de EU ervoor zorgen dat de Europese verkiezingen op een zodanige wijze plaatsvinden dat zij uiteindelijk niet juridisch kunnen worden aangevochten?

Het waren zware debatten. Polen, Griekenland en Litouwen steunen het verzoek van May om een Brexit-verlenging tot 30 juni, twee dagen voor de vergadering van het nieuw verkozen EU-parlement.

De meerderheid was tegen, omdat Britse burgers dan mogelijk de Europese verkiezingen van 23 tot 26 mei konden aanvechten. Merkel was die avond licht prikkelbaar. Op een gegeven moment heeft ze volgens diplomaten kortstondig met de Franse president Emmanuel Macron gesproken over de vraag hoe we de Britten moeten opvangen.


Het ging met name om een mogelijk wanordelijk uittreden op 12 april, dat Macron blijkbaar eerder wilde accepteren dan Merkel. Kort voor middernacht bereikten Brussel en Londen overeenstemming over een routekaart die uiteindelijk de controle over de Brexit zou kunnen overnemen van de Britse regering ten gunste van het Parlement: De EU voert nu de Britse binnenlandse politiek. De routekaart bevat twee scenario's.

Scenario 1: ordelijke Brexit voor de Europese verkiezingen in mei

Een derde stemming over hetzelfde contract moet nu mogelijk worden gemaakt door cosmetische wijzigingen in een extra verklaring bij het contract. Als de stemming positief is, zal de EU Brexit uitstellen tot 22 mei - één dag voor de Europese verkiezingen in Groot-Brittannië. In dit geval zullen de Britten niet stemmen. Het doel van de verlenging is Londen voldoende tijd te geven om de overeenkomsten in de herroepingsovereenkomst om te zetten in nationaal recht.

Scenario 2: Het Lagerhuis verwerpt het ontslagverdrag opnieuw

Als dit scenario zich volgende week voordoet, is de deadline 12 april. Tot dan zal Londen "informatie moeten verstrekken over hoe verder te gaan". De datum is bewust gekozen: Op 11 april loopt in Groot-Brittannië de wettelijke termijn af voor het opstellen van de kandidatenlijsten voor de Europese verkiezingen.


Als de Britten besluiten om niet deel te nemen aan de gehate Europese verkiezingen, zou het lidmaatschap op 12 april abrupt eindigen. Deze harde Brexit zou verstrekkende gevolgen hebben voor de economische betrekkingen en het reizen.

De Britten zouden echter ook kunnen besluiten de terugtrekking uit te stellen tot na 22 mei. Maar dan moeten ze wel deelnemen aan de Europese verkiezingen - die tot nu toe in mei streng zijn verworpen. Hoe lang de verlenging dan zou duren is onduidelijk. Deze week had de Commissie van de EU een uitstel tot "ten minste" eind 2019 aanbevolen.

Gedurende deze periode, zo hopen de Europeanen, kon er in het parlement nog steeds een meerderheid worden gevonden voor een Brexit-optie, die de regering tot nu toe fel heeft afgewezen: ondanks haar aftreden, een nauwe toekomstige economische relatie tussen de EU en Groot-Brittannië, vergelijkbaar met Noorwegen. Maar het zou ook denkbaar zijn dat de Britten in deze periode voor een tweede referendum kiezen - de Labour-partij heeft hier al lange tijd om gevraagd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 22 maart 2019 @ 20:47:25 #6
236264 crew  capricia
pi_185792762
Goed gedegen stuk. Dank voor de vertaling en het posten.
Ik ben weer helemaal bij, door dat stuk.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  vrijdag 22 maart 2019 @ 22:17:29 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185794674
registreer om deze reclame te verbergen
Dank
Een stuk uit Der Spiegel
http://www.spiegel.de/pol(...)l-a-1259253-amp.html

Nee, de bondskanselier zegt nogmaals dat ze nu niet wil speculeren. Angela Merkel is niet in de stemming voor wat-als vragen deze vrijdagmiddag. Maar er is op dit moment nauwelijks nog iets spannender. Wat zou er gebeuren als Theresa May in haar derde poging geen parlementaire meerderheid zou krijgen voor de ontslagregeling met de EU? Wat als ze moet aftreden? Merkel zal daar deze vrijdag niets aan toevoegen.

In de namiddag komt de bondskanselier binnen in de Duitse perszaal in het gebouw van de Raad van Brussel. De staatshoofden en regeringsleiders hebben zojuist besproken hoe zij in de toekomst met China willen omgaan en of er een gemeenschappelijk Europees industriebeleid moet komen. Een woord dat geen enkele Duitse CDU politicus de afgelopen jaren heeft gebruikt. Maar Merkel heeft het weer over de Brexit.


Al snel wordt duidelijk dat ze helemaal niet hoeft te speculeren. Merkel heeft een heel duidelijk beeld van hoe het de komende weken zal gaan met betrekking tot Brexit. De kanselier verwacht dat het Lagerhuis van Londen volgende week opnieuw over de overeenkomst zal stemmen, dat is duidelijk. Zo heeft May het donderdagavond aan haar collega's gepresenteerd. En Merkel gaat er blijkbaar, net als bijna iedereen in Brussel, van uit dat de Britse premier de meerderheid weer zal missen.

Daarom kondigt zij overigens aan dat er vóór 12 april opnieuw een topontmoeting zal worden gehouden. Tot die tijd moeten de Britten beslissen of ze al dan niet deelnemen aan de Europese verkiezingen. Tot die dag hebben de overige EU-leden de Brexit-termijn verlengd als mei volgende week weer mislukt. "We zullen elkaar dan opnieuw ontmoeten voor de datum", zegt Merkel, "zeker in aanwezigheid van de Britse premier".

Merkel sluit echter heronderhandelingen uit. "We zullen de documenten niet veranderen, zelfs niet in de komende dagen," zegt ze.

"Het is nog niet voorbij".

De Brexit Poker is nog niet voorbij. En in tegenstelling tot de Franse president Emmanuel Macron is Angela Merkel niet zo geïrriteerd dat ze het gewoon weggooit. De veteranen van de topavonden in Brussel herinneren ons aan de Griekse crisis in de zomer van 2015. Op dat moment wilden de Duitsers de Grieken uit de euro drukken, de Fransen waren tegen. Met Brexit lijkt het nu andersom: De Duitsers worden gekenmerkt door geduld, de Fransen verliezen geduld met de Britten.

"We hebben de hele avond voor de Brexit gezorgd", klaagt de Franse minister van Europa Nathalie Loiseau in een interview met SPIEGEL. "En het is nog niet voorbij. Daar willen we graag vooruitgang mee boeken". May had alle denkbare hulp gekregen. "Maar we kunnen het ook niet zelf doen," zegt Loiseau.

Maar Frankrijk zal niet eindeloos wachten, dat maakt ze ook duidelijk. Ze is niet bang voor een permanente blokkade van de EU - "omdat dit niet gaat gebeuren".

Merkel wil in ieder geval een ongereguleerde Brexit vermijden. In haar ogen zou het een mislukking van de Europese politiek zijn. Het feit dat een groot deel van de schuld bij de Britten zelf ligt, maakt de zaak vanuit het oogpunt van de bondskanselier niet aantrekkelijker.

Draghi waarschuwt: KMO's niet voorbereid op no-deal scenario

Leidt het eindresultaat tot een verlenging van de Brexit-deadline met maanden of zelfs jaren? Als mei volgende week weer mislukt in het Parlement, dan is dat een optie - ook al staan de Fransen nog steeds sceptisch tegenover elkaar. Om dit mogelijk te maken, moet er "een nieuw initiatief komen, een nieuwe politieke situatie in Groot-Brittannië", aldus Loiseau. "Anders zou een lange verlenging geen oplossing zijn.

Maar een neveneffect van een XXL-uitbreiding die Merkel graag zou zien, is dat bedrijven meer tijd hebben om zich voor te bereiden op het no deal scenario. De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, die vrijdagmorgen ook een kort bezoek bracht aan de staatshoofden en regeringsleiders, maakte duidelijk dat dit dringend noodzakelijk was.

De particuliere sector is, in tegenstelling tot banken en overheden, nog steeds niet voldoende voorbereid op een no-deal scenario, aldus Draghi, volgens diplomaten. Dit is een bijzonder probleem voor kleine en middelgrote ondernemingen. Hun eigenaren wilden eenvoudigweg niet toegeven dat er een no-deal scenario kon ontstaan.

Merkel vermijdt de vraag of dit een vergissing is van de ondernemers, de verenigingen of de federale overheid. Ze wist zelfs niet eens "of Mario Draghi specifiek naar Duitse bedrijven verwees," zei de bondskanselier. "Ik denk dat we eigenlijk best goed voorbereid zijn. Ze kon alleen maar bevestigen "dat een wanordelijk ontslag niet de beste oplossing is".
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 22:35:24 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185795076
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 22 maart 2019 @ 22:39:47 #9
236264 crew  capricia
pi_185795165
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.

quote:
Theresa May has told MPs that a third vote on her Brexit deal may not take place next week "if it appears there is not sufficient support".
https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  vrijdag 22 maart 2019 @ 22:41:16 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185795192
Ik hou steeds meer van the Speaker of the House
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185795249
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik hou steeds meer van the Speaker of the House
Zojuist een interview met hem gezien op het programma van Ivo Niehe. Moet je anders maar even terug kijken, was best interessant.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 22:46:29 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185795264
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:39 schreef capricia het volgende:
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.
[..]

https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
Niet in stemming brengen kan ze doen, maar het heeft geen invloed op de uitkomst mbt de EU
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 22:47:09 #13
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_185795276
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:39 schreef capricia het volgende:
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.
[..]

https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
ik vrees pas rond 10 april
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
pi_185795281
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik hou steeds meer van the Speaker of the House
Was vandaag ook bij Ivo Niehe. Is al gezegd, maar was een interessant interview.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_185795379
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:39 schreef capricia het volgende:
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.
[..]

https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
Zei ze ook nog iets daarna; een ontslag, een vakantie, een no-deal, iets van toekomstmuziek?
pi_185795436
Even de link lezen!

Yep net gedaan.... 🙁
  Moderator vrijdag 22 maart 2019 @ 22:57:08 #17
236264 crew  capricia
pi_185795466
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:53 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Zei ze ook nog iets daarna; een ontslag, een vakantie, een no-deal, iets van toekomstmuziek?
Ja.
Uitstel. Met meedoen aan de EU verkiezingen.

“If it appears that there is not sufficient support to bring the deal back next week, or the House (of Commons) rejects it again, we can ask for another extension before 12 April - but that will involve holding European Parliament elections."
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 maart 2019 @ 23:00:12 #18
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185795529
Bercow had gezegd deze zomer af te treden... Echter het zijn geen normale tijden. :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_185795625
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 23:00 schreef borisz het volgende:
Bercow had gezegd deze zomer af te treden... Echter het zijn geen normale tijden. :+.
Petitie voor remain.... flauw I know.
pi_185798696
Ben er wel klaar mee, kom maar met die no-deal Brexit.

Aan deze kant van de Noordzee hebben we ons er goed op voorbereid.
pi_185799040
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 02:09 schreef krokrodil het volgende:
Ben er wel klaar mee, kom maar met die no-deal Brexit.

Aan deze kant van de Noordzee hebben we ons er goed op voorbereid.
Dat is volgens mij precies wat Macron nu ook denkt...
pi_185799182
Het lijkt er steeds meer op dat men er inderdaad naar toewerkt dat er geen Brexit gaat plaatsvinden of er een soort van "Brexit light" komt dat eigenlijk alleen in naam nog Brexit is. Het ziet ernaar uit dat er een langdurig uitstel komt en zoals het spreekwoord zegt van uitstel komt afstel.
We can't afford the illusion anymore
pi_185799283
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 03:04 schreef dodoria het volgende:

[..]

Dat is volgens mij precies wat Macron nu ook denkt...
Ik vermoed dat Macron heimelijk het VK graag ziet vertrekken.
Er is nu een soort van evenwicht tussen noord en zuid-europa binnen de EU. Er zijn 2 grote noord europese economieën die tegenover 2 grote zuid europese economieën staan. Dat zijn Duitsland en het VK tegenover Frankrijk en Italië. Als het VK wegvalt vreest o.a. de bekende duitse econonoom Hans Werner Sinn voor een protectionistischer EU. De kans dat er binnen zo'n EU een flinke transfer-unie ontstaat is ook aanwezig. Deze combi kan ertoe leiden dat de EU economisch flink achterop raakt t.o.v. bijv. China en de VS.

quote:
Münchner Seminar mit Prof. Hans-Werner Sinn, Präsident des ifo Instituts
Der Brexit wird tiefgreifende Veränderungen in der politischen Struktur der EU hervorrufen, die für Deutschland und die EU nachteilig sind. Der Vortrag wird die ökonomischen und politischen Implikationen des Austritts der Briten aus der EU erörtern und Vorschläge für Deutschlands Europapolitik unterbreiten.


[ Bericht 4% gewijzigd door Digi2 op 23-03-2019 04:39:14 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_185800164
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 04:19 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Ik vermoed dat Macron heimelijk het VK graag ziet vertrekken.
Er is nu een soort van evenwicht tussen noord en zuid-europa binnen de EU. Er zijn 2 grote noord europese economieën die tegenover 2 grote zuid europese economieën staan. Dat zijn Duitsland en het VK tegenover Frankrijk en Italië. Als het VK wegvalt vreest o.a. de bekende duitse econonoom Hans Werner Sinn voor een protectionistischer EU. De kans dat er binnen zo'n EU een flinke transfer-unie ontstaat is ook aanwezig. Deze combi kan ertoe leiden dat de EU economisch flink achterop raakt t.o.v. bijv. China en de VS.

[..]

Tja economen... Ze opperen 15 mogelijkheden waarvan er 2 uitkomen om vervolgens heel hard, " zie je wel!" Te roepen
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 09:11:36 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185800178
Bild meld dat Britten die in D wonen (ca 116.000) geen aanspraak meer maken op sociale voorzieningen.
Ongeveer 3.700 maken daar gebruik van.

quote:
Berlijns sociale dienst stopt betalingen aan Britten in Hartz IV
De chaos van Brexit treft nu al de Duitse sociale diensten. Een Berlijnse autoriteit heeft de uitkeringen van Britse ontvangers al verlaagd.
"Voorlopig worden de uitkeringen volledig gekort. Dat schreef het arbeidsbureau in Pankow aan een Britten, die zich in de?rbb Inforadio? Melde. Volgens dat plan zou er vanaf de eerste april geen geld meer uitgekeerd worden.
De getroffene meldt: "Allereerst was ik totaal geschokt. Ik heb toen het servicecentrum van het jobcentrum gebeld. De medewerker aan de telefoon vertelde me dat het over Brexit ging. Ze zei dat het naar verschillende mensen van Britse afkomst ging. Ik heb nog geluk gehad," zei de werkloze man. Anderen waren zelfs per direct volledig gekort.
De Brexit was oorspronkelijk gepland voor 29 maart van dit jaar. Maar op dit moment is er nog steeds een geschil over de voorwaarden voor het aftreden van de EU, een besluit moet medio april worden genomen.

De Brit wil niet herkend worden, zijn naam wordt niet genoemd. In de radio wordt de tekst overgenomen door een synchroonspreker. "Dit zijn existentiële angsten. Een vriend van mij zei dat ik in vrije val ben. Zo voel ik me ook.
Hij is een van de 116 000 Britten die in Duitsland wonen (eind 2017). Als EU-burgers hebben zij recht op dezelfde uitkeringen als de Duitsers, van wie er 3 700 sociale uitkeringen ontvangen, en 36 in de regio Berlijn-Pankow.

https://www.bild.de/polit(...)4838,la=de.bild.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185800379
De keus voorde meeste MPs is dus nu: Mays deal of Europese Verkiezingen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat ze nu eens voor de stemmmingen al gaan overleggen, omdat ze anders verdeeld worden tussen de twee opties en er dankzij de kleine minderheid die voor no deal is nergens een meerderheid voor is.

Eigenlijk zou de motie van May gewoon moeten zijn: als je tegen Mays deal stemt, stem je voor Europese verkiezingen en een langer uitstel. Maar ik weet niet of dat mag. Zou wel de knoop ontwarren en no deal onmogelijk maken.
pi_185800934
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:27 schreef Hanca het volgende:
De keus voorde meeste MPs is dus nu: Mays deal of Europese Verkiezingen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat ze nu eens voor de stemmmingen al gaan overleggen, omdat ze anders verdeeld worden tussen de twee opties en er dankzij de kleine minderheid die voor no deal is nergens een meerderheid voor is.

Eigenlijk zou de motie van May gewoon moeten zijn: als je tegen Mays deal stemt, stem je voor Europese verkiezingen en een langer uitstel. Maar ik weet niet of dat mag. Zou wel de knoop ontwarren en no deal onmogelijk maken.
Nee dat kan niet. De default is een no deal exit, omdat dat zo besloten was in het geratificeerde (door een meerderheid in de HoC) verdrag van Lissabon.
Voor iedere afwijking daarvan moet door een meerderheid in de HoC gesteund worden...
pi_185801508
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 10:21 schreef dodoria het volgende:

[..]

Nee dat kan niet. De default is een no deal exit, omdat dat zo besloten was in het geratificeerde (door een meerderheid in de HoC) verdrag van Lissabon.
Voor iedere afwijking daarvan moet door een meerderheid in de HoC gesteund worden...
Dat zou je kunnen ondervangen door een zin als: indien de motie wordt verworpen, zal om no deal te voorkomen en zo de wens van het parlement te respecteren worden ingezet op een langer uitstel en worden er Europese Verkiezingen uitgeschreven.

Dan geef je wel toe dat no deal de default is. Maar ik weet niet of je in een motie een afspraak kunt gieten over wat je doet als die verworpen is. Denk het niet, want als je een motie verwerpt, verwerp je ook die zin. Dus zou je eerst een meerderheid moeten regelen voor "als de motie voor Mays deal verworpen is, dan uitstel en Europese verkiezingen" en dan pas de motie voor Mays deal in stemming brengen.
pi_185801520
Er moeten gewoon indicatieve votes komen. Er moet toch wel ergens een meerderheid voor te vinden zijn? :')
  zaterdag 23 maart 2019 @ 11:05:04 #30
1234 HiZ
Istanbullu
pi_185801529
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:27 schreef Hanca het volgende:
De keus voorde meeste MPs is dus nu: Mays deal of Europese Verkiezingen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat ze nu eens voor de stemmmingen al gaan overleggen, omdat ze anders verdeeld worden tussen de twee opties en er dankzij de kleine minderheid die voor no deal is nergens een meerderheid voor is.

Eigenlijk zou de motie van May gewoon moeten zijn: als je tegen Mays deal stemt, stem je voor Europese verkiezingen en een langer uitstel. Maar ik weet niet of dat mag. Zou wel de knoop ontwarren en no deal onmogelijk maken.
Er is een derde optie: een veel beter en acceptabel voorstel doen aan de EU voor 12 april.
pi_185801597
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:05 schreef HiZ het volgende:

[..]

Er is een derde optie: een veel beter en acceptabel voorstel doen aan de EU voor 12 april.
Als dat plan bestond, dan was het al lang ingediend in het parlement om er over te stemmen. Niemand heeft een beter plan dan het plan van May.
pi_185801881
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:04 schreef westwoodblvd het volgende:
Er moeten gewoon indicatieve votes komen. Er moet toch wel ergens een meerderheid voor te vinden zijn? :')
Als je nu 5 of 6 opties voorlegt, worden ze allemaal weggestemd..
- Deal van May: geen meerderheid
- Tweede referendum: geen meerderheid
- Harde Brexit: geen meerderheid
- Douane unie: geen meerderheid
- Intrekken artikel 50: geen meerderheid

Eigenlijk zou je een afvalrace moeten organiseren, waarbij telkens de optie met de minste stemmen afvalt. Zo dwing je mensen om te kiezen voor de minst-slechte optie
pi_185802379
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:35 schreef Heph844 het volgende:

[..]

Als je nu 5 of 6 opties voorlegt, worden ze allemaal weggestemd..
- Deal van May: geen meerderheid
- Tweede referendum: geen meerderheid
- Harde Brexit: geen meerderheid
- Douane unie: geen meerderheid
- Intrekken artikel 50: geen meerderheid

Eigenlijk zou je een afvalrace moeten organiseren, waarbij telkens de optie met de minste stemmen afvalt. Zo dwing je mensen om te kiezen voor de minst-slechte optie
Beetje net als hoe ze de speaker kiezen dus.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 23 maart 2019 @ 13:30:31 #34
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185803137
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:35 schreef Heph844 het volgende:

[..]

Als je nu 5 of 6 opties voorlegt, worden ze allemaal weggestemd..
- Deal van May: geen meerderheid
- Tweede referendum: geen meerderheid
- Harde Brexit: geen meerderheid
- Douane unie: geen meerderheid
- Intrekken artikel 50: geen meerderheid

Eigenlijk zou je een afvalrace moeten organiseren, waarbij telkens de optie met de minste stemmen afvalt. Zo dwing je mensen om te kiezen voor de minst-slechte optie
er moet gewoon eens vanuit draagvlak gewerkt worden. Om tafel en tot een werkbaar compromis komen en daarmee naar de EU. Maar goed dat is misschien iets teveel Nederlands benaderd.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 maart 2019 @ 14:03:55 #35
862 Arcee
Look closer
pi_185803557
De beste deal voor GB is lidmaatschap van de EU.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 14:17:41 #36
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185803689
Vandaag de PeoplesVoteMarch in centraal Londen. Het lijkt aardig druk te gaan worden.

Live helicopter-stream:[ Bericht 79% gewijzigd door beantherio op 23-03-2019 15:01:57 ]
pi_185804094
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 14:17 schreef beantherio het volgende:
Vandaag de PeoplesVoteMarch in centraal Londen. Het lijkt aardig druk te gaan worden.

Live helicopter-stream:

Best druk!
pi_185804351
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 14:17 schreef beantherio het volgende:
Vandaag de PeoplesVoteMarch in centraal Londen. Het lijkt aardig druk te gaan worden.

Live helicopter-stream:

Ruim één miljoen. Een van de grootste manifestaties in de Britse geschiedenis.
pi_185804484
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:27 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ruim één miljoen. Een van de grootste manifestaties in de Britse geschiedenis.
En Farage krijgt nauwelijks 150 man op de been voor zijn Leave mars...
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  zaterdag 23 maart 2019 @ 15:38:41 #40
46794 Berkery
Fat bastard
pi_185804528
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:36 schreef Tijger_m het volgende:

En Farage krijgt nauwelijks 150 man op de been voor zijn Leave mars...
Dat was een beste flop idd. Maar ik begreep dat je £50 moest dokken om mee te mogen lopen.
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_185804544
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:38 schreef Berkery het volgende:

[..]

Dat was een beste flop idd. Maar ik begreep dat je £50 moest dokken om mee te mogen lopen.
Elite clubje ofzo ?
  zaterdag 23 maart 2019 @ 15:41:31 #42
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_185804570
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:38 schreef Berkery het volgende:

[..]

Dat was een beste flop idd. Maar ik begreep dat je £50 moest dokken om mee te mogen lopen.
Hij liep ook zelf niet mee :')
  zaterdag 23 maart 2019 @ 16:03:39 #43
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_185804877
Heb het máánden geleden ook al eens gezegd, maar zou het niet gewoon wenselijk zijn als 'wij', lees: de rest van Europa, zich middels een bindend referendum uit mogen spreken over de vraag of we de Britten er eigenlijk nog wel bij willen hebben?

Die lui hebben er namelijk een grote tering zooi van gemaakt waar 'wij' met z'n allen last van hebben en het kan/mag toch niet zo zijn dat ze daar straks misschien met een 'foutje, bedankt!' mee weg komen?

Sowieso, het hele EU lidmaatschap van de UK is een aaneenschakeling van sabotage, verraad, zelfverrijking en bovenal minachting waar de honden geen brood van lusten. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we dit zo lang getolereerd hebben.
But something is happening and you don't know what it is
Do you, Mr. Jones?
pi_185804923
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:04 schreef westwoodblvd het volgende:
Er moeten gewoon indicatieve votes komen. Er moet toch wel ergens een meerderheid voor te vinden zijn? :')
nee dan heb je grofweg:

hard brexit
soft brexit
2nd referendum
europese verkiezingen
no brexit

voor géén hiervoor is een meerderheid
pi_185804934
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 14:03 schreef Arcee het volgende:
De beste deal voor GB is lidmaatschap van de EU.
en dan straks de schulden van Italie en andere landen gaan betalen zeker?
pi_185804971
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:03 schreef kladderadatsch het volgende:
Heb het máánden geleden ook al eens gezegd, maar zou het niet gewoon wenselijk zijn als 'wij', lees: de rest van Europa, zich middels een bindend referendum uit mogen spreken over de vraag of we de Britten er eigenlijk nog wel bij willen hebben?

Die lui hebben er namelijk een grote tering zooi van gemaakt waar 'wij' met z'n allen last van hebben en het kan/mag toch niet zo zijn dat ze daar straks misschien met een 'foutje, bedankt!' mee weg komen?

Sowieso, het hele EU lidmaatschap van de UK is een aaneenschakeling van sabotage, verraad, zelfverrijking en bovenal minachting waar de honden geen brood van lusten. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we dit zo lang getolereerd hebben.
Het VK is nu al lid, daar kan je niks aan veranderen tenzij ze dat zelf willen. Als ze op een later moment zijn uitgetreden en toch weer lid willen worden, dan moet ieder land toestemming geven. Dat wordt dan nationaal geregeld.
pi_185805381
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:08 schreef riazop het volgende:

[..]

en dan straks de schulden van Italie en andere landen gaan betalen zeker?
Die schulden zitten vooral in Target 2, ECB, het ESM en franse banken en daar maakt de UK geen deel van uit want het heeft nog steeds een eigen munt. Het risico de schulden van bijv. Italie te moeten gaan betalen is beperkt.
We can't afford the illusion anymore
pi_185805979
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:03 schreef kladderadatsch het volgende:
Heb het máánden geleden ook al eens gezegd, maar zou het niet gewoon wenselijk zijn als 'wij', lees: de rest van Europa, zich middels een bindend referendum uit mogen spreken over de vraag of we de Britten er eigenlijk nog wel bij willen hebben?

Die lui hebben er namelijk een grote tering zooi van gemaakt waar 'wij' met z'n allen last van hebben en het kan/mag toch niet zo zijn dat ze daar straks misschien met een 'foutje, bedankt!' mee weg komen?

Sowieso, het hele EU lidmaatschap van de UK is een aaneenschakeling van sabotage, verraad, zelfverrijking en bovenal minachting waar de honden geen brood van lusten. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we dit zo lang getolereerd hebben.
Ik heb toch nog 1000 keer liever de Britten er bij dan het Hongarije van Orban of de Polen die de ene na de andere wet aan nemen die de rechtsstaat en de democratie onder druk zetten.

De Britten waren wat mij betreft echt de perfecte bondgenoot van Nederland, als ze vertrekken zullen we ze heel erg gaan missen.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 17:16:28 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185806026
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:07 schreef riazop het volgende:

[..]

nee dan heb je grofweg:

hard brexit
soft brexit
2nd referendum
europese verkiezingen
no brexit

voor géén hiervoor is een meerderheid
Wat maar weer aantoont dat ze zelf de boel lopen verneuken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185806028
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:14 schreef Hanca het volgende:

[..]De Britten waren wat mij betreft echt de perfecte bondgenoot van Nederland, als ze vertrekken zullen we ze heel erg gaan missen.
er zal ooit wel een nexit komen en dan kunnen we de banden weer nauwer aanhalen

NL is so wie so meer een transatlantisch land dan een continentaal
pi_185806059
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat maar weer aantoont dat ze zelf de boel lopen verneuken
Misschien is May wel slimmer dan veel mensen denken?

Niet uitgesloten dat ze dit overleeft met HAAR plan en dat het VK een verder economisch succes wordt.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 17:21:07 #52
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_185806125
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:14 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik heb toch nog 1000 keer liever de Britten er bij dan het Hongarije van Orban of de Polen die de ene na de andere wet aan nemen die de rechtsstaat en de democratie onder druk zetten.

De Britten waren wat mij betreft echt de perfecte bondgenoot van Nederland, als ze vertrekken zullen we ze heel erg gaan missen.
Dit is gewoon whataboutery, maar goed... Hongarije en Polen mogen er trouwens ook uit van mij, hebben helemaal niets te zoeken in de EU, net zo min als de Britten.
But something is happening and you don't know what it is
Do you, Mr. Jones?
pi_185806236
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:21 schreef kladderadatsch het volgende:

[..]

Dit is gewoon whataboutery, maar goed... Hongarije en Polen mogen er trouwens ook uit van mij, hebben helemaal niets te zoeken in de EU, net zo min als de Britten.
Wie nog meer eruit?
Spanje kost ook alleen maar geld bv
  zaterdag 23 maart 2019 @ 17:31:30 #54
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_185806276
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:17 schreef riazop het volgende:

[..]

Misschien is May wel slimmer dan veel mensen denken?

Niet uitgesloten dat ze dit overleeft met HAAR plan en dat het VK een verder economisch succes wordt.
Niet in de komende twee generaties. Daarna misschien.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 17:34:06 #55
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_185806342
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:31 schreef Ulx het volgende:

[..]

Niet in de komende twee generaties. Daarna misschien.
Vooropgesteld dat het VK dan überhaupt nog bestaat natuurlijk. :P
But something is happening and you don't know what it is
Do you, Mr. Jones?
pi_185806370
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:31 schreef Ulx het volgende:

[..]

Niet in de komende twee generaties. Daarna misschien.
Nu moet Duitsland in haar eentje de eu trekken

vraag me af hoe lang dat goed gaat?
  zaterdag 23 maart 2019 @ 17:36:41 #57
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_185806389
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:28 schreef riazop het volgende:

[..]

Wie nog meer eruit?
Spanje kost ook alleen maar geld bv
Gaat het wat mij betreft niet om, Polen en Hongarije zijn gewoon illiberale regimes, die moet je niet in de EU hebben. Het VK is een stel saboteurs/verraders/profiteurs, moet je ook niet willen.
But something is happening and you don't know what it is
Do you, Mr. Jones?
pi_185806497
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:36 schreef kladderadatsch het volgende:

[..]

Gaat het wat mij betreft niet om, Polen en Hongarije zijn gewoon illiberale regimes, die moet je niet in de EU hebben.
Spanje heeft zonder proces de complete top van de Catalaanse regering als anderhalf jaar gevangen

en die wil je er wél bij houden??
  zaterdag 23 maart 2019 @ 17:43:54 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185806544
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:17 schreef riazop het volgende:

[..]

Misschien is May wel slimmer dan veel mensen denken?

Niet uitgesloten dat ze dit overleeft met HAAR plan en dat het VK een verder economisch succes wordt.
Die Hoffnung stirbt zuletzt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185806665
SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 17:23:26 Tory MPs now texting round saying Theresa May should go this week and a Gove / Lidington / Hunt triumvirate should sort out this mess reageer retweet
pi_185806804
remoaners hebben nu de hulp van Uri Geller ingeroepen

https://www.theguardian.c(...)thy?CMP=share_btn_tw
pi_185806875
Misschien moeten ze toch maar even navraag doen of de bevolking dit nog steeds wil. Lijkt me helemaal niet gek, gezien het feit dat dat dé reden voor die hele Brexit was.
pi_185806959
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:01 schreef Jigzoz het volgende:
Misschien moeten ze toch maar even navraag doen of de bevolking dit nog steeds wil. ...
totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
pi_185807040
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:06 schreef riazop het volgende:

[..]

totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
Nee. Maar vooraf had niemand door wat een bende dit zou worden. Daar komt nog bij: jongeren bleven liever thuis en verzuurde ouderen gingen wél stemmen.

We zijn een jaar of drie verder, iedereen heeft ruimschoots de kans gekregen om te zien wat de omvang is van het probleem. De opties zijn duidelijk, dat wil zeggen: duidelijker dan dit worden ze vooraf niet.

Dus ja, ik zou dan zeggen: leg het de bevolking maar voor. Eruit betekent dit, erin blijven dat.

Waarom niet?
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:12:26 #65
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_185807055
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:06 schreef riazop het volgende:

[..]

totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
Mag de burger van mening veranderen?
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:12:39 #66
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_185807064
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:06 schreef riazop het volgende:

[..]

totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
Nee, voor meer duidelijkheid. Nu heb je allemaal facties die een minderheid vertegenwoordigen maar doen alsof ze de meerderheid hebben. De interne onenigheid bij de Tories laat duidelijk zien dat "Leave" uit meerdere opties bestaat. Net als Remain overigens.

En ja, verkiezingen zijn periodiek. Waarom zou dat voor referenda opeens anders zijn?
Géén kloon van tvlxd!
pi_185807073
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:11 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Eruit betekent dit, erin blijven dat.

Alsof iemand weet wat voor ellende het gaat geven om er IN te blijven
pi_185807088
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:12 schreef Montov het volgende:

[..]

Nee, voor meer duidelijkheid.
je zou een binair referendum kunnen geven voor een Hard of Soft brexit

de brexit zelf is een gepasseerd station
pi_185807098
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:13 schreef riazop het volgende:

[..]

Alsof iemand weet wat voor ellende het gaat geven om er IN te blijven
Hé, ik ben helemaal niet zo'n voorstander van referenda. Zeker niet als het om zulke ingewikkelde kwesties gaat. Maar goed, er is voor gekozen, dus dan moet het wel echt zo zorgvuldig mogelijk gaan.
pi_185807107
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:12 schreef Ulx het volgende:

[..]

Mag de burger van mening veranderen?
Hoeveel jaar moet daartussen zitten dan?
pi_185807108
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:14 schreef riazop het volgende:

[..]

je zou een binair referendum kunnen geven voor een Hard of Soft brexit

de brexit zelf is een gepasseerd station
Behoorlijk antidemocratisch om de bevolking daar nu zo van uit te sluiten.
pi_185807124
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:15 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Behoorlijk antidemocratisch om de bevolking daar nu zo van uit te sluiten.
juist niet

De brexit ja/nee is AL gestemd

Nu willen we hooguit weten Hard of Soft
pi_185807163
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:16 schreef riazop het volgende:

[..]

juist niet

De brexit ja/nee is AL gestemd

Nu willen we hooguit weten Hard of Soft
Merkwaardig idee van democratie heb je dan. "Jullie hebben al voor een regering gestemd, dus nu je bek houden."
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:17:55 #74
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_185807165
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:14 schreef riazop het volgende:

[..]

je zou een binair referendum kunnen geven voor een Hard of Soft brexit

de brexit zelf is een gepasseerd station
Je bedoelt dat de burger een van de aanbiedingen van de EU mag kiezen? Noorwegen-model, Zwitserland-model, etc. Dat bedoel je?

Of gaat het weer niet-bestaande opties worden?
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:19:27 #75
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185807188
D2W4MT1X4AEe2GV.jpg D2W4NMfXcAAJV2w.jpg D2W4NM7WkAAr56e.jpg D2W4N3jXgAE23z2.jpg D2W4N3CWwAA5OV9.jpg D2W4_wUWwAIY00H.jpg D2W5f7YW0AIVQap.jpg D2W5cbkX4AUcI5J.jpg D2W58Z7X0AE4isr.jpg D2W5805W0AIB7aK.jpg D2W6V5qXgAAazor.jpg D2W7Vq8WoAMuy2x.jpg D2W7nQRXcAEQs6P.jpg D2W9mJ0XcAA3dYA.jpg
pi_185807236
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:17 schreef Ulx het volgende:

[..]

Je bedoelt dat de burger een van de aanbiedingen van de EU mag kiezen? Noorwegen-model, Zwitserland-model, etc. Dat bedoel je?

Ik zou zeggen het voorstel MAY of een harde brexit
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:26:05 #77
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_185807294
Goed artikel over een pro-brexit demonstratie. Het aantal demonstranten schoot met 50% omhoog in de loop van het samenzijn. Van acht mensen bij de start naar twaalf op het einde.

https://www.plymouthheral(...)tm_campaign=sharebar
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_185807339
1 miljoen op een bevolking van 13 miljoen is wel teleurstellend uiteraard. Waar zijn die andere 12?
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:35:15 #79
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185807446
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:29 schreef riazop het volgende:
1 miljoen op een bevolking van 13 miljoen is wel teleurstellend uiteraard. Waar zijn die andere 12?
De bevolking van Groot Brittannië heeft 61 miljoen mensen en niet 13. En zijn er nog wel Britten die pro-Brexit zijn? Als er voor dat soort demonstraties maar een paar dozijn mensen komen opdagen dan is dat wel teleurstellend uiteraard.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 18:37:33 #80
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185807477
David Davis verwoordde het het beste:

D2WyKvEWoAA7bAF.jpg
pi_185808175
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:35 schreef beantherio het volgende:

[..]

De bevolking van Groot Brittannië heeft 61 miljoen mensen en niet 13. ...
Die demo was in London. Daar konden vrij makkelijk dus 13m mensen naar toe
pi_185810161
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:36 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

En Farage krijgt nauwelijks 150 man op de been voor zijn Leave mars...
Maar in gedachte waren het er 20 miljoen

https://www-indy100-com.c(...)-bbc-radio-4-8835046
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_185810463
Ik neem ook aan dat de brexiteers, je weet wel, de mensen die referenda en de stem van het volk zo belangrijk vinden, die miljoenen mensen die laatst de petitie hebben getekend om in de EU te blijven, serieus zullen nemen.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_185810529
Op itv zag ik reclamefilmpjes van de overheid waarin wordt verteld wat te doen bij een brexit, die consequent euexit word genormd.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 21:09:33 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185810688
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:03 schreef TjjWester het volgende:
Op itv zag ik reclamefilmpjes van de overheid waarin wordt verteld wat te doen bij een brexit, die consequent euexit word genormd.
Fog in Channel - Continent Cut Off
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185812723
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:00 schreef xpompompomx het volgende:
Ik neem ook aan dat de brexiteers, je weet wel, de mensen die referenda en de stem van het volk zo belangrijk vinden, die miljoenen mensen die laatst de petitie hebben getekend om in de EU te blijven, serieus zullen nemen.
hoe moet je dat serieus nemen dan?
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 23 maart 2019 @ 22:37:12 #87
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_185812758
Ik lees op twitter dat het einde van Thereasa may er aan zit te komen?
harry_depaepe twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:17:51 Volgens deze journalist van @thesundaytimes zijn de uren van het premierschap van Theresa May geteld. #TheresaMay #Brexit https://t.co/tpzjLZDnX2 reageer retweet
en de bron tweet:
ShippersUnbound twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:15:01 ?BREAKING: A full blown cabinet coup is under way tonight to remove Theresa May as prime minister ? reageer retweet
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_185812852
Geruchten gingen vanmiddag ook al. Chief whips wilden al dat ze zou gaan opstappen afgelopen vrijdag maar dat schijnt ze gewoon genegeerd te hebben.
pi_185812858
Lijkt er inderdaad op.
BreakingNLive twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:28:37 BREAKING NEWS: “A full blown cabinet coup is under way tonight to remove U.K. PM Theresa May” a reporter from U.K. outlet ‘The Sun’ is reporting, adding that cabinet ministers are planning to confront May on Monday, to try and replace her w/ someone who wants to ‘deliver BREXIT’ reageer retweet
Alsof iemand anders een beter deal zou kunnen sluiten. :')
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_185812869
Michael Gove wordt gepimpt

Oei...
  zaterdag 23 maart 2019 @ 22:44:21 #91
46794 Berkery
Fat bastard
pi_185812886
May weg, en wat dan? Ik heb al lang de indruk dat ze het zo lang volhoud omdat niemand anders haar baan wil hebben.
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_185812900
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:44 schreef Berkery het volgende:
May weg, en wat dan? Ik heb al lang de indruk dat ze het zo lang volhoud omdat niemand anders haar baan wil hebben.
Daarom diep respect voor May hoor, diep respect!
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 22:45:21 #93
236264 crew  capricia
pi_185812904
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:44 schreef Berkery het volgende:
May weg, en wat dan? Ik heb al lang de indruk dat ze het zo lang volhoud omdat niemand anders haar baan wil hebben.
Idd.
Wat dan, als May weg is?
Wat lost dat op?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185812912
Vooral; wat win je er in vredesnaam mee om op dit cruciale moment van leider te wisselen? :')
pi_185812927
May zie ik niet uit zichzelf gaan
pi_185812940
En May's deal verdwijnt er niet mee van tafel
pi_185813068
Er is ook helemaal geen tijd voor een andere deal.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 23 maart 2019 @ 22:58:34 #98
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185813146
even een nieuwe leider vlak voor de afgrond nadert..... dat was het laatste wat nog ontbrak aan deze soap
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_185813163
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:42 schreef Montagui het volgende:
Lijkt er inderdaad op.
BreakingNLive twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:28:37 BREAKING NEWS: “A full blown cabinet coup is under way tonight to remove U.K. PM Theresa May” a reporter from U.K. outlet ‘The Sun’ is reporting, adding that cabinet ministers are planning to confront May on Monday, to try and replace her w/ someone who wants to ‘deliver BREXIT’ reageer retweet
Alsof iemand anders een beter deal zou kunnen sluiten. :')
Dat zou dus een coup zijn???
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 22:59:30 #100
236264 crew  capricia
pi_185813169
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  zaterdag 23 maart 2019 @ 22:59:58 #101
46794 Berkery
Fat bastard
pi_185813178
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_185813254
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Er is ook helemaal geen tijd voor een andere deal.
Als het tot een verlengt uitstel komt en dus europese verkiezingen in het VK is er tijd voor een andere deal maar vanuit de EU is er geen animo opnieuw over een deal onderhandelen.
We can't afford the illusion anymore
pi_185813292
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef capricia het volgende:
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Laten we even afwachten, dit is wel bijzonder, want dan ben ik benieuwd als het waar is hoe de diverse branches of government gaan reageren eigenlijk.
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:07:47 #104
236264 crew  capricia
pi_185813351
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Laten we even afwachten, dit is wel bijzonder, want dan ben ik benieuwd als het waar is hoe de diverse branches of government gaan reageren eigenlijk.
Ja.
Chaos en crisis.

Maar goed. Dit is niet de eerste keer dat May bijna weggestuurd wordt.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:09:52 #105
236264 crew  capricia
pi_185813403
NOS nu ook over de plannen haar af te zetten.
https://amp.nos.nl/artike(...)ps://t.co/ijkKtrpicc
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185813404
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat zou dus een coup zijn???
Maar in welke richting?

Als je ziet dat binnen no-time 4 miljoen Britten een petitie ondertekenen tégen Brexit.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_185813440
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef capricia het volgende:
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Ga ik ook vanuit. Dat de EU die optie opende verbaasde me enigzins maar omdat het de tijd en een kans oplevert om de Brexit te kunnen ontmantelen een handige zet. Ik had niet verwacht dat Frankrijk er ooit akkoord mee zou gaan.
We can't afford the illusion anymore
pi_185813466
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef capricia het volgende:
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Denk niet dat Europa ze dat uitstel gunt. Je kan deadlines niet tot het oneindige blijven uitstellen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:18:08 #109
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185813570
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:09 schreef capricia het volgende:
NOS nu ook over de plannen haar af te zetten.
https://amp.nos.nl/artike(...)ps://t.co/ijkKtrpicc
Ik had het hier afgelopen woensdag al over:

quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:49 schreef beantherio het volgende:
Het wordt nu wel een beetje tijd dat ze gaat vertrekken want ze heeft echt 0,0 credibility bij niemand meer. Zowel de burger als het parlement als de EU als zelfs haar eigen regering maakt duidelijk klaar met haar te zijn. Zo langzamerhand mag je gaan vrezen voor een coup of zo.
*)
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:19:18 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185813593
Heerlijk toch, men wil weer zelf “in control” zijn, zeiden ze. Nu, deze regering en oppositie laten goed zien waar je aan toe bent met hun “in control”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185813598
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:12 schreef Montagui het volgende:

[..]

Denk niet dat Europa ze dat uitstel gunt.
De EU heeft die optie zelf gegeven. Voor 12 april moet het VK besluiten of ze dat willen zodat ze dan ook aan de europese verkiezingen kunnen deelnemen en er geen juridische problemen opduiken.
We can't afford the illusion anymore
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:20:23 #112
236264 crew  capricia
pi_185813610
Hier een interessant filmpje van Macron van gisteren.
Het begin stukje gaat over de Brexit leugens. En het volk wordt de dupe.
Maar daarna over de spagaat: je kunt niet zomaar eindeloos uitstel geven. Al zou je dat als EU mss wel willen. Er is namelijk voor Leave gestemd.
Vond het een goed verhaal.

https://twitter.com/channel4news/status/1109146468605153281?s=21
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185813613
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:09 schreef Montagui het volgende:

[..]

Maar in welke richting?

Als je ziet dat binnen no-time 4 miljoen Britten een petitie ondertekenen tégen Brexit.
Hard-brexiteers, wat ik begrijp.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:21:25 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185813627
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:18 schreef beantherio het volgende:

[..]

Ik had het hier afgelopen woensdag al over:
[..]

*)
May verwijderen is nog geen coup.
Hoewel je je kan afvragen of een coup niet beter is om orde op zaken te stellen. Het parlement is er iig niet toe in staat, die zijn alleen maar overal tegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 23 maart 2019 @ 23:23:13 #115
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185813667
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_185813704
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:23 schreef rubbereend het volgende:
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Ja, die gast houdt sws weinig mensen meer over hoor.
pi_185813721
Is er iemand on the ground btw? NLse journo?
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:26:53 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185813751
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:23 schreef rubbereend het volgende:
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Ja, zo kwam John Mayor aan de macht en was langer in Office dan Thatcher
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185813828
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:20 schreef capricia het volgende:
Hier een interessant filmpje van Macron van gisteren.
Maar daarna over de spagaat: je kunt niet zomaar eindeloos uitstel geven. Al zou je dat als EU mss wel willen. Er is namelijk voor Leave gestemd.
Vond het een goed verhaal.

https://twitter.com/channel4news/status/1109146468605153281?s=21
Het verhaal van Macron doet me nog meer verbazen dat hij uiteindelijk toch in heeft gestemd met de optie van langdurig uitstel. De vraag is meent hij wat hij zegt? Het is nogal tegenstrijding naar mijn opvatting.
We can't afford the illusion anymore
pi_185813965
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zo kwam John Mayor aan de macht en was langer in Office dan Thatcher
Thatcher 1979-1990.
John Major 1990-1997.
Factchecked, not true.
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:35:57 #121
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_185813971
Zou ze ook voorstander zijn voor een tweede referendum als Schotland in een eerste referendum voor onafhankelijkheid gestemd had? :+
pi_185814000
Geen nieuws meer dus?
pi_185814054
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:03 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Als het tot een verlengt uitstel komt en dus europese verkiezingen in het VK is er tijd voor een andere deal maar vanuit de EU is er geen animo opnieuw over een deal onderhandelen.
Dan moeten de Britten wel wat van hun rode lijnen gaan opgeven.
pi_185814056
Een Tory leadership verkiezing is wel het laatste waar iedereen op zit te wachten in deze shitshow. Aan de andere kant is het verwondelijk dat May het zo lang heeft volgehouden
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:38:53 #125
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185814059
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:20 schreef capricia het volgende:
Hier een interessant filmpje van Macron van gisteren.
Het begin stukje gaat over de Brexit leugens. En het volk wordt de dupe.
Maar daarna over de spagaat: je kunt niet zomaar eindeloos uitstel geven. Al zou je dat als EU mss wel willen. Er is namelijk voor Leave gestemd.
Vond het een goed verhaal.

https://twitter.com/channel4news/status/1109146468605153281?s=21
Ik vind dit on the point. Maar ja, hoe vaak je het ook recht in hun gezicht zegt; het verandert niets.
pi_185814085
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:36 schreef Ryan3 het volgende:
Geen nieuws meer dus?
De messen worden nu geslepen, wat ik lees is dat het maandag zou moeten gaan gebeuren.
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:41:50 #127
236264 crew  capricia
pi_185814126
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:35 schreef Braindead2000 het volgende:
Zou ze ook voorstander zijn voor een tweede referendum als Schotland in een eerste referendum voor onafhankelijkheid gestemd had? :+
Wat een filosofische vraag.. we zullen het nooit weten. :D
Ik heb wel respect voor Nicola, ze komt goed voor de belangen van haar land op.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:43:39 #128
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185814177
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:30 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het verhaal van Macron doet me nog meer verbazen dat hij uiteindelijk toch in heeft gestemd met de optie van langdurig uitstel. De vraag is meent hij wat hij zegt? Het is nogal tegenstrijding naar mijn opvatting.
Langdurig uitstel is geen zekerheid. Daar moeten de Britten dan weer over in gesprek met de EU.
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:43:46 #129
236264 crew  capricia
pi_185814182
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:38 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dan moeten de Britten wel wat van hun rode lijnen gaan opgeven.
Er zit straks wel een heel ander EU parlement. Wellicht dat dat ook verschil kan maken.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814231
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:39 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De messen worden nu geslepen, wat ik lees is dat het maandag zou moeten gaan gebeuren.
Het traject naar het VK besluit tot langdurig uitstel wat ik het meest waarschijnlijk acht zal dan beginnen vermoed ik.
We can't afford the illusion anymore
pi_185814255
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:39 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De messen worden nu geslepen, wat ik lees is dat het maandag zou moeten gaan gebeuren.
Okee, ben benieuwd. Geen coup maar een zogenaamde paleis-coup dus.
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:48:13 #132
236264 crew  capricia
pi_185814283
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:45 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het traject naar het VK besluit tot langdurig uitstel wat ik het meest waarschijnlijk acht zal dan beginnen vermoed ik.
Dat lijkt me onverteerbaar. Voor de mensen die leave gestemd hebben.
Dat kun je alleen verkopen als de Queen op TV een toespraak houdt dat het land anders in een totaal onbestuurbare afgrond glijdt.
Anders heb je de poppen aan het dansen.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814337
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:43 schreef beantherio het volgende:

[..]

Langdurig uitstel is geen zekerheid. Daar moeten de Britten dan weer over in gesprek met de EU.
Yep, aan alle 27 lidstaten moeten akkoord gaan met de eraan verbonden voorwaarden. Ik vermoed dat de belangrijkste voorwaarde zal zijn dat er geen new-deal komt, tenminste dat is tot nu toe de enige no-go geweest vanuit de EU.
We can't afford the illusion anymore
pi_185814345
In feite is het parlement natuurlijk de enige die May nog naar huis zou kunnen sturen. Maar als straks al haar ministers in opstand komen, wat houdt haar dan tegen om de hele boel de laan uit te sturen en met nieuwe gezichten verder te gaan? Een no confidence vote brengt immers serieuze risico's op nieuwe verkiezingen en dan eindig je misschien met PM Corbyn.
pi_185814371
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:48 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat lijkt me onverteerbaar. Voor de mensen die leave gestemd hebben.
Dat kun je alleen verkopen als de Queen op TV een toespraak houdt dat het land anders in een totaal onbestuurbare afgrond glijdt.
Anders heb je de poppen aan het dansen.
Lol, begin ineens na te denken of een coup d'étât mogelijk is ipv een paleis-coup, waar het nu wrs omdraait.
Vraag me ook af of dit in NL mogelijk is. Stel Terry haalt echt heel groot percentage stemmen bij verkiezingen in NL?
Wie zal wrs die coup plegen in NL?
Wat zou je doen?
pi_185814384
Ik geloof dat de EU best mee zou kunnen werken aan een langdurig uitstel maar dan wel met geloofwaardig traject naar een uitweg uit deze misère. M.a.w. ofwel nieuwe verkiezingen ofwel een tweede referendum.
  Moderator zaterdag 23 maart 2019 @ 23:53:02 #137
236264 crew  capricia
pi_185814401
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:50 schreef westwoodblvd het volgende:
In feite is het parlement natuurlijk de enige die May nog naar huis zou kunnen sturen. Maar als straks al haar ministers in opstand komen, wat houdt haar dan tegen om de hele boel de laan uit te sturen en met nieuwe gezichten verder te gaan? Een no confidence vote brengt immers serieuze risico's op nieuwe verkiezingen en dan eindig je misschien met PM Corbyn.
No confidence kan pas in November weer. De vorige heeft ze gewonnen.

Geen idee op welke parlementaire gronden deze ‘coupe’ overigens is.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814450
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:53 schreef capricia het volgende:

[..]

No confidence kan pas in November weer. De vorige heeft ze gewonnen.

Geen idee op welke parlementaire gronden deze ‘coupe’ overigens is.
Dan bedoel je denk ik een interne motie van wantrouwen. Ik heb het over een no confidence vote vanuit het parlement. Of zitten daar ook termijnen aan? Dat zou heel raar zijn.
pi_185814482
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
  zaterdag 23 maart 2019 @ 23:57:41 #140
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185814497
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:53 schreef capricia het volgende:

[..]

No confidence kan pas in November weer. De vorige heeft ze gewonnen.

Geen idee op welke parlementaire gronden deze ‘coupe’ overigens is.
De no confidence waar jij het over hebt was/is de aanval op haar leiderschap van de conservatieven. Het parlement kan altijd zo'n stemming houden. Maar onder normale omstandigheden zal de eigen partij altijd voor zijn minister president stemmen. Dan zou nu wel anders kunnen zijn trouwens.
pi_185814521
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:48 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat lijkt me onverteerbaar. Voor de mensen die leave gestemd hebben.
Die mogen waarschijnlijk opnieuw gaan stemmen in een 2e referendum mocht het daadwerkelijk tot een verlengt uitstel komen. Dat lijkt me namelijk de manier om de Brexit te ontmantelen met zo min mogelijk collateral damage.
Referendum te kiezen uit 1 van de 3 volgende opties:
Revoke, Maydeal, no deal Brexit
We can't afford the illusion anymore
  zondag 24 maart 2019 @ 00:01:12 #142
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_185814565
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef westwoodblvd het volgende:
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
_O-
  Moderator zondag 24 maart 2019 @ 00:01:41 #143
236264 crew  capricia
pi_185814578
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef beantherio het volgende:

[..]

De no confidence waar jij het over hebt was/is de aanval op haar leiderschap van de conservatieven. Het parlement kan altijd zo'n stemming houden. Maar onder normale omstandigheden zal de eigen partij altijd voor zijn minister president stemmen. Dan zou nu wel anders kunnen zijn trouwens.
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:55 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dan bedoel je denk ik een interne motie van wantrouwen. Ik heb het over een no confidence vote vanuit het parlement. Of zitten daar ook termijnen aan? Dat zou heel raar zijn.
Ik weet het niet. Het land heeft geen grondwet. Het parlement is souverein.
Dus ik zou zeggen dat het parlement daarover zou kunnen beslissen.
Maar het kan ook zijn dat er allerlei regels omheen zitten uit 1604. Die alleen Bercow kent. :D
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814612
Ik snap sowieso niet waarom het niet democratisch zou zijn om mensen andermaal te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Dat lijkt me juist de meest democratische optie.

Men verandert nou eenmaal van mening. Anders konden we net zo goed één keer een parlement kiezen en het daar dan tot het einde der tijden mee doen.
  Moderator zondag 24 maart 2019 @ 00:03:52 #145
236264 crew  capricia
pi_185814625
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:51 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Lol, begin ineens na te denken of een coup d'étât mogelijk is ipv een paleis-coup, waar het nu wrs omdraait.
Vraag me ook af of dit in NL mogelijk is. Stel Terry haalt echt heel groot percentage stemmen bij verkiezingen in NL?
Wie zal wrs die coup plegen in NL?
Wat zou je doen?
Draaiboeken van de Mars op Rome en eentje uit ‘33/‘34 liggen klaar. ;)

Maar even serieus, wie moet deze complete shit overnemen? Wie kan dat?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814631
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:41 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik heb wel respect voor Nicola, ze komt goed voor de belangen van haar land op.
haar REGIO
pi_185814653
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:48 schreef capricia het volgende:

[..]


Anders heb je de poppen aan het dansen.
Ik denk dat de meeste mp s op de hooivork gaan

(en terecht)
pi_185814670
De twee stelregels van leiderschapsstrijd binnen de Tories zijn dat de favoriet nooit wint en dat niemand enig idee heeft wat de regels en procedures nou precies zijn. Dus dat belooft nog wat.
pi_185814691
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:04 schreef riazop het volgende:

[..]

haar REGIO
Schotland is een land, geen regio.
  Moderator zondag 24 maart 2019 @ 00:07:28 #150
236264 crew  capricia
pi_185814713
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:04 schreef riazop het volgende:

[..]

haar REGIO
Schotland is een officieel land binnen het VK. Of bedoel je wat anders?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814723
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:03 schreef westwoodblvd het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom het niet democratisch zou zijn om mensen andermaal te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Dat lijkt me juist de meest democratische optie.
Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
pi_185814729
Bovendien nogal wiedes dat Sturgeon als premier van Schotland vooral opkomt voor.... Wait for it... Schotland. :')
  zondag 24 maart 2019 @ 00:08:33 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185814731
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:06 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Schotland is een land, geen regio.
Riazop loopt wel erg te koop met haar keine Ahnung hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 maart 2019 @ 00:09:14 #154
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_185814746
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef riazop het volgende:

[..]

Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
Het is toch niet zo raar om nog een keer te stemmen nu het volk weet wat brexit daadwerkelijk inhoudt?
pi_185814776
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef riazop het volgende:

[..]

Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
Inderdaad tot de uitkomst de heren politici bevalt. Dat is naar mijn idee een schijndemocratie. Uittreden en over 5 tot 10 jaar opnieuw een referendum houden over opnieuw toetreden is naar mijn idee wel democratisch.
We can't afford the illusion anymore
pi_185814785
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef capricia het volgende:

[..]

Schotland is een officieel land binnen het VK. Of bedoel je wat anders?
niet binnen de eu
  zondag 24 maart 2019 @ 00:11:21 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185814787
quote:
5s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:09 schreef Tijn het volgende:

[..]

Het is toch niet zo raar om nog een keer te stemmen nu het volk weet wat brexit daadwerkelijk inhoudt?
Ze wil geen nieuwe stemming omdat het dan wel eens negatief zou kunnen zijn tov brexit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185814805
quote:
5s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:09 schreef Tijn het volgende:

[..]

Het is toch niet zo raar om nog een keer te stemmen nu het volk weet wat brexit daadwerkelijk inhoudt?
welnee

Niemand heeft evenmin een idee wat het betekent eu lid te blijven

waar worden we ingerommeld?
  zondag 24 maart 2019 @ 00:12:28 #159
1234 HiZ
Istanbullu
pi_185814811
De gebruikelijke verdachten roepen weer dat het VK is vernederd door de EU en dat er meer te halen is als er maar hardere onderhandelaars worden ingezet.
pi_185814814
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:10 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Inderdaad tot de uitkomst de heren politici bevalt. Dat is naar mijn idee een schijndemocratie. Uittreden en over 5 tot 10 jaar opnieuw een referendum houden over opnieuw toetreden is naar mijn idee wel democratisch.
Wie zijn "de heren politici"? Ik zie in het VK een volledig politiek establishment dat tegen een tweede referendum is omdat het hun partijpolitieke belangen schaadt, en een volk dat woedend op de bres springt (4,5 miljoen mensen die petitie ondertekenen, 1 miljoen demonstranten). Beetje een rare weergave van de realiteit dus.
pi_185814824
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:10 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Inderdaad tot de uitkomst de heren politici bevalt. Dat is naar mijn idee een schijndemocratie. Uittreden en over 5 tot 10 jaar opnieuw een referendum houden over opnieuw toetreden is naar mijn idee wel democratisch.
Dit soort referenda worden meestal 1 x in een generatie gehouden

alleszins redelijk
  zondag 24 maart 2019 @ 00:13:04 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185814826
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef riazop het volgende:

[..]

niet binnen de eu
Schotland is een voormalig koninkrijk en constituerend land van het Verenigd Koninkrijk en daarmee binnen de EU.
Echt..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 24 maart 2019 @ 00:13:24 #163
236264 crew  capricia
pi_185814829
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef riazop het volgende:

[..]

niet binnen de eu
Er wordt enkel gesteld dat Schotland een land binnen het VK is. En dat Nicola voor de belangen van haar land opkomt.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185814835
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef riazop het volgende:

[..]

niet binnen de eu
:?

Schotland is een land, en het zit in de EU als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Wat ben je nou aan het bazelen.
pi_185814850
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schotland is een voormalig koninkrijk en constituerend land van het Verenigd Koninkrijk en daarmee binnen de EU.
Echt..
eh nee

De eu bestaat (bestond) uit 28 LANDEN. Daar zit Schotland NIET bij nee
pi_185814863
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:14 schreef riazop het volgende:

[..]

eh nee

De eu bestaat (bestond) uit 28 LANDEN. Daar zit Schotland NIET bij nee
Misschien moet je anders nog maar even opzoeken hoe het VK precies functioneert, dat lijkt me wel de basis voordat je in dit topic komt meepraten. 8)7
pi_185814866
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:13 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

:?

Schotland is een land, en het zit in de EU als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Wat ben je nou aan het bazelen.
Beieren is ook een land zeker?
pi_185814875
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:15 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Misschien moet je anders nog maar even opzoeken hoe het VK precies functioneert, dat lijkt me wel de basis voordat je in dit topic komt meepraten. 8)7
Hoeveel landen telt de eu?
  zondag 24 maart 2019 @ 00:17:04 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185814914
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:14 schreef riazop het volgende:

[..]

eh nee

De eu bestaat (bestond) uit 28 LANDEN. Daar zit Schotland NIET bij nee
Nee, alleen bv Duitsland is al een federale republiek bestaande uit 16 landen.
Elk met een eigen parlement en regering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185814918
De onwetendheid klotst hier tegen de plinten. Ga hier geen aandacht meer aan besteden.
  zondag 24 maart 2019 @ 00:17:25 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185814926
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:15 schreef riazop het volgende:

[..]

Beieren is ook een land zeker?
Een vrijstaat zelfs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 maart 2019 @ 00:18:19 #172
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185814945
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef westwoodblvd het volgende:
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
De incompetentie neemt nog groteskere vormen aan.. Niet te geloven gewoon.. :|W _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185814954
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:15 schreef riazop het volgende:

[..]

Beieren is ook een land zeker?
Een deelstaat van de bondsrepubliek Duitsland met een eigen parlement en regering.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Deelstaat
We can't afford the illusion anymore
  zondag 24 maart 2019 @ 00:19:51 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185814987
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:18 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Een deelstaat van de bondsrepubliek Duitsland met een eigen parlement en regering.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Deelstaat
En een premier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 maart 2019 @ 00:20:17 #175
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185814996
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze wil geen nieuwe stemming omdat het dan wel eens negatief zou kunnen zijn tov brexit.
riazop is een man volgens zijn profiel
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 24 maart 2019 @ 00:21:04 #176
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_185815021
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:05 schreef westwoodblvd het volgende:
De twee stelregels van leiderschapsstrijd binnen de Tories zijn dat de favoriet nooit wint en dat niemand enig idee heeft wat de regels en procedures nou precies zijn. Dus dat belooft nog wat.
Eerst maandag maar eens afwachten...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_185815030
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En een premier.
Die nota bene het gore lef heeft om vooral voor Beieren op te komen!
  zondag 24 maart 2019 @ 00:22:36 #178
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185815061
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die nota bene het gore lef heeft om vooral voor Beieren op te komen!
:D _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 24 maart 2019 @ 00:22:56 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185815068
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die nota bene het gore lef heeft om vooral voor Beieren op te komen!
Sinds FJS is het alleen maar bergaf gegaan daarmee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185815087
Wellicht kan deze baas even een paar maanden op de winkel gaan passen:

IMG-20190324-002248.jpg
  zondag 24 maart 2019 @ 00:25:45 #181
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185815126
Groot Brittannië heeft gewoon geen heel gangbaar staatsbestel: daar kunnen we het wel over eens zijn. Maar Schotland is wel echt een land. Geen volledig soeverein land trouwens: de soevereiniteit hebben ze grotendeels aan GB overgedragen.
  zondag 24 maart 2019 @ 00:31:02 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185815231
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:25 schreef beantherio het volgende:
Groot Brittannië heeft gewoon geen heel gangbaar staatsbestel: daar kunnen we het wel over eens zijn. Maar Schotland is wel echt een land. Geen volledig soeverein land trouwens: de soevereiniteit hebben ze grotendeels aan GB overgedragen.
Zo is Spanje een koninkrijk met meerdere autonome regio’s en Duitsland een Federale Republiek.
Europa bestaat nu eenmaal uit vele naties met elk hun eigen staatsbestel met een lange geschiedenis met soms veel oud zeer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185815537
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:23 schreef rubbereend het volgende:
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Nee, die gaat dik verliezen, ook vandaag was hij nergens te bekennen, so much for supporting a peoples vote.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_185815833
quote:
7s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:45 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nee, die gaat dik verliezen, ook vandaag was hij nergens te bekennen, so much for supporting a peoples vote.
Corbyn was recent ook in overleg met Barnier toen May om uitstel vroeg in Brussel maar die zal hem hebben gezegd dat opnieuw onderhandelen over een deal geen optie is. Je hoort Corbyn daar inmiddels ook niet over want dat stokpaardje ligt ondertussen bij het grof vuil.

Video: Jeremy Corbyn discusses alternative Brexit deals in Brussels
We can't afford the illusion anymore
  zondag 24 maart 2019 @ 01:17:11 #185
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_185816133
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:59 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Corbyn was recent ook in overleg met Barnier toen May om uitstel vroeg in Brussel maar die zal hem hebben gezegd dat opnieuw onderhandelen over een deal geen optie is. Je hoort Corbyn daar inmiddels ook niet over want dat stokpaardje ligt ondertussen bij het grof vuil.
Het is sowieso heel raar van Corbyn om met de EU te gaan praten, want voor de EU is hij helemaal niet relevant. De EU doet zaken met de Britse regering en daar hoort hij niet bij.
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 24 maart 2019 @ 01:21:46 #186
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_185816190
quote:
2s.gif Op zondag 24 maart 2019 01:17 schreef Tijn het volgende:

[..]

Het is sowieso heel raar van Corbyn om met de EU te gaan praten, want voor de EU is hij helemaal niet relevant. De EU doet zaken met de Britse regering en daar hoort hij niet bij.
Bijzondere omstandigheden zorgen voor bijzondere acties
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_185816347
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef westwoodblvd het volgende:
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
De grote shitshow worden de interne verkiezingen. Zoveel egos die permier willen worden. Ze gaan elkaar uit de tent vechten en elkaar backstabben.
  zondag 24 maart 2019 @ 02:11:19 #188
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185816659
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 01:32 schreef L3gend het volgende:

[..]

De grote shitshow worden de interne verkiezingen. Zoveel egos die permier willen worden. Ze gaan elkaar uit de tent vechten en elkaar backstabben.
Met dit dossier?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185817413
Blijkbaar zijn er 3 kandidaten: David Lidington, Michael Glove (minister van Milieu) en Jeremy Hunt (minister van Buitenlandse Zaken). Grootste kanshebber lijkt Lidlington.

Lidlington is momenteel toch gewoon een verlengstuk van May?


Al schijnt Lidlington wat ik lees wat beter bij Corbyn te liggen en samen met Corbyn voor het Noorwegenmodel te willen kiezen. Dat zou dan misschien via Labour en een aantal Tories een meerderheid krijgen, maar ik denk catastrofaal zijn voor de Tories... het belangrijkste punt regelen via de oppositie. Dat is heel wat anders dan een paar oppositieleden overhalen mee te stemmen met de regering.
  zondag 24 maart 2019 @ 07:37:10 #190
56724 Wombcat
rent wiel
pi_185817455
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:03 schreef westwoodblvd het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom het niet democratisch zou zijn om mensen andermaal te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Dat lijkt me juist de meest democratische optie.

Men verandert nou eenmaal van mening. Anders konden we net zo goed één keer een parlement kiezen en het daar dan tot het einde der tijden mee doen.
Ik ben het helemaal met je eens, ik snap die logica ook niet.

In de tussentijd is de petitie voor revoke al 4,8 miljoen keer getekend. Dat lijkt me des te meer reden voor een referendum, met een dubbele keus:
1) leave
2) revoke

In het geval dat leave de meerderheid heeft, wat wil je dan:
a) no deal
b) may deal

dat zijn de keuzes die er nu liggen, en zo kan iedereen kiezen wat die wil en kom je uit deze shitshow.
in a crowd you lose humanity
  zondag 24 maart 2019 @ 07:47:33 #191
56724 Wombcat
rent wiel
pi_185817513
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef riazop het volgende:

[..]

Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
Als ze dat willen, moeten ze dat vooral doen. Praktisch punt is wel dat als er nu voor revoke gekozen wordt, het Europese Hof van Justitie daarover heeft aangegeven dat je dan niet zomaar weer dat kunt omdraaien. Lijkt me dus dat je in dat geval wel met een duidelijk plan moet komen hoe je leave wilt zien. Dat wat wat nu niet lag (en nog steeds niet ligt, ondanks dat ze al ruim 2 jaar bezig zijn).

Buiten dat is het nu een wat andere situatie dan 'elke 2,5 jaar de vraag opnieuw stellen'. Nu is er daadwerkelijk een point of no return, het is niet zo raar om dan nog eens te heroverdenken. Als je een huis koopt heb je immers ook:
1) twee dagen de tijd om na de koopovereenkomst weer van af te zien
2) meestal 6 weken de tijd om financiering te regelen en als dat niet lukt kan de overeenkomst worden ontbonden.

Ik vind het dus helemaal niet raar om als er dan eindelijk een deal ligt, en de politiek er niet uitkomt, om de vraag nog eens terug te leggen. Dat is juist democratisch!
in a crowd you lose humanity
pi_185817810
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 07:47 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Als ze dat willen, moeten ze dat vooral doen. Praktisch punt is wel dat als er nu voor revoke gekozen wordt, het Europese Hof van Justitie daarover heeft aangegeven dat je dan niet zomaar weer dat kunt omdraaien. Lijkt me dus dat je in dat geval wel met een duidelijk plan moet komen hoe je leave wilt zien. Dat wat wat nu niet lag (en nog steeds niet ligt, ondanks dat ze al ruim 2 jaar bezig zijn).

Buiten dat is het nu een wat andere situatie dan 'elke 2,5 jaar de vraag opnieuw stellen'. Nu is er daadwerkelijk een point of no return, het is niet zo raar om dan nog eens te heroverdenken. Als je een huis koopt heb je immers ook:
1) twee dagen de tijd om na de koopovereenkomst weer van af te zien
2) meestal 6 weken de tijd om financiering te regelen en als dat niet lukt kan de overeenkomst worden ontbonden.

Ik vind het dus helemaal niet raar om als er dan eindelijk een deal ligt, en de politiek er niet uitkomt, om de vraag nog eens terug te leggen. Dat is juist democratisch!
Flauwekul, het referendum heeft heel duidelijk aangegeven dat de meerderheid de EU willen verlaten, dat daar ook nadelen aan zitten wist iedereen wel, dat het nu mogelijk tot problemen leid is vervelend. Maar als ik een huis koop, en ik weet dat het een bouwval is, dan is dat nu eenmaal zo.
pi_185817817
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 07:25 schreef Hanca het volgende:
Blijkbaar zijn er 3 kandidaten: David Lidington, Michael Glove (minister van Milieu) en Jeremy Hunt (minister van Buitenlandse Zaken). Grootste kanshebber lijkt Lidlington.

Lidlington is momenteel toch gewoon een verlengstuk van May?

Al schijnt Lidlington wat ik lees wat beter bij Corbyn te liggen en samen met Corbyn voor het Noorwegenmodel te willen kiezen. Dat zou dan misschien via Labour en een aantal Tories een meerderheid krijgen, maar ik denk catastrofaal zijn voor de Tories... het belangrijkste punt regelen via de oppositie. Dat is heel wat anders dan een paar oppositieleden overhalen mee te stemmen met de regering.
Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
  zondag 24 maart 2019 @ 08:56:26 #194
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_185817888
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Met dat oliefonds kan Noorwegen heel Zuid Europa kopen als ze willen _O-
  zondag 24 maart 2019 @ 08:58:09 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185817899
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Bovendien wil Noorwegen de UK niet in het Noorwegen model
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185817960
Het is heel simpel, als je "fuseert" wat de EU met zijn Euro feitelijk heeft gedaan ben je slechter af als rijk land, en beter als arm. Tenzij je enorme potentie ziet in een land valt daar nog wel over te praten, persoonlijk denk ik dat Polen en bepaalde Oost Europeze landen wel potentie hebben, maar men had moeten nadenken over een geleidelijke buyin.
pi_185817982
Hoelang gaatvde EU dit laten gebeuren en uitstel geven? Punt blijft dat er nog steeds geen plan en/of deal gaat zijn komende periode.
  zondag 24 maart 2019 @ 09:12:50 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185818003
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:07 schreef raptorix het volgende:
Het is heel simpel, als je "fuseert" wat de EU met zijn Euro feitelijk heeft gedaan ben je slechter af als rijk land, en beter als arm. Tenzij je enorme potentie ziet in een land valt daar nog wel over te praten, persoonlijk denk ik dat Polen en bepaalde Oost Europeze landen wel potentie hebben, maar men had moeten nadenken over een geleidelijke buyin.
In Oost-Europa hebben ze erg veel zin wat op te bouwen in een liberale economie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 maart 2019 @ 09:13:33 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185818011
quote:
15s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:10 schreef Citizen.Erased het volgende:
Hoelang gaatvde EU dit laten gebeuren en uitstel geven? Punt blijft dat er nog steeds geen plan en/of deal gaat zijn komende periode.
Dat is toch heel duidelijk uitgesproken door Tusk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185818024
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is toch heel duidelijk uitgesproken door Tusk
29 maart was ook een heel duidelijke datum voor brexit tot een aantal weken geleden.

Vraag me af hoever de EU nog wil buigen om geen hard brexit te krijgen.
pi_185818048
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In Oost-Europa hebben ze erg veel zin wat op te bouwen in een liberale economie.
Klopt, je ziet nu ook goede technologie hubs ontstaan in de Ukraine en Polen, Bulgarije was al een tijdje goed, en Kroatie was feitelijk al zo sterk als de meeste Europeze landen.
  zondag 24 maart 2019 @ 09:18:47 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185818055
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:18 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt, je ziet nu ook goede technologie hubs ontstaan in de Ukraine en Polen, Bulgarije was al een tijdje goed, en Kroatie was feitelijk al zo sterk als de meeste Europeze landen.
Tsjechië en de Baltische landen boomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185818062
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tsjechië en de Baltische landen boomen
Ik werk op dit moment samen met een Pools team, prima lui, communiceren helder en zijn betrouwbaar.
pi_185818395
quote:
15s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:10 schreef Citizen.Erased het volgende:
Hoelang gaatvde EU dit laten gebeuren en uitstel geven? Punt blijft dat er nog steeds geen plan en/of deal gaat zijn komende periode.
Er is een deal en wat de EU betreft is de onderhandelingsfase over een deal afgerond. Corbyn van de oppositie kwam met lege handen terug in Londen toen hij alsnog probeerde de optie van een andere deal los te krijgen. De enige mogelijkheid die ik zie voor een andere deal is als het tot een langdurig uitstel komt en op korte termijn dan een helder voorstel bij de EU op tafel ligt. Gezien de politiek van de UK is die kans vrijwel nihil.
We can't afford the illusion anymore
  zondag 24 maart 2019 @ 09:56:31 #205
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_185818443
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:44 schreef raptorix het volgende:

[..]

Flauwekul, het referendum heeft heel duidelijk aangegeven dat de meerderheid de EU willen verlaten, dat daar ook nadelen aan zitten wist iedereen wel, dat het nu mogelijk tot problemen leid is vervelend. Maar als ik een huis koop, en ik weet dat het een bouwval is, dan is dat nu eenmaal zo.
Het probleem is niet een bouwval kopen, maar er achter komen dat je in scheiding ligt.

Als de uitslag van het referendum zo duidelijk was, waarom is er dan zoveel onenigheid bij de Britten? May heeft een deal om uit de EU te gaan maar dat wordt niet gesteund door mensen die ook voor een brexit zijn. Er is geen meerderheid voor een plan. Er zijn mensen/politici die doen alsof hun idee van een brexit de meerderheid behelst.
Géén kloon van tvlxd!
pi_185818465
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:56 schreef Montov het volgende:

[..]

Het probleem is niet een bouwval kopen, maar er achter komen dat je in scheiding ligt.

Als de uitslag van het referendum zo duidelijk was, waarom is er dan zoveel onenigheid bij de Britten? May heeft een deal om uit de EU te gaan maar dat wordt niet gesteund door ook voor een brexit zijn. Er is geen meerderheid voor een plan. Er zijn mensen/politici die doen alsof hun idee van een brexit de meerderheid behelst.
Welke onduidelijkheid bedoel je? Er is democratisch gekozen dat je het lidmaatschap opzegt, daar is helemaal geen twijfel over. Hoe de rest opgelost moet worden dat is aan de politici, de brexit zelf is 100% duidelijk.
  zondag 24 maart 2019 @ 09:59:31 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185818480
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik werk op dit moment samen met een Pools team, prima lui, communiceren helder en zijn betrouwbaar.
Ook mijn ervaring
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 maart 2019 @ 10:00:28 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185818498
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:53 schreef Digi2 het volgende:

[..]
. Corbyn van de oppositie kwam met lege handen terug in Londen toen hij alsnog probeerde de optie van een andere deal los te krijgen
Ze wisten in Brussel ook niet wie hij was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185818530
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:58 schreef raptorix het volgende:

[..]

Welke onduidelijkheid bedoel je? Er is democratisch gekozen dat je het lidmaatschap opzegt, daar is helemaal geen twijfel over. Hoe de rest opgelost moet worden dat is aan de politici, de brexit zelf is 100% duidelijk.
En wat is er mis mee om aan mensen te vragen of ze het, gezien de enorme implicaties en de leugens die bij het vorige referendum door Leave zijn verspreid, 100% zeker weten?

Je zal het niet durven zeggen, maar er is maar één reden: dan wint Remain en dan is de blamage compleet.
pi_185818559
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:03 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

En wat is er mis mee om aan mensen te vragen of ze het, gezien de enorme implicaties en de leugens die bij het vorige referendum door Leave zijn verspreid, 100% zeker weten?

Je zal het niet durven zeggen, maar er is maar één reden: dan wint Remain en dan is de blamage compleet.
BOehoehoe en de enorme leugens worden door andere politici nooit verspreid? De remainders hadden gewoon deze feiten kunnen weerleggen. Daarnaast ben ik van mening dat de EU een ramp is, zaken als douane regels kun je prima gemeenschappelijk maken zonder een molog als het europees parlement.
pi_185818689
Nogmaals een referendum met dezelfde vraag zou wel een enorme blamage zijn voor de kant die verliest, dus dat gaat niet gebeuren. Maar een referendum over wat voor soort Brexit er moet komen lijkt mij wel wat. Al was het maar omdat deze soap dan nog idioter wordt. :P
  zondag 24 maart 2019 @ 10:12:53 #212
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_185818710
BBC: Senior Tories hebben May gevraagd op te stappen.
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zondag 24 maart 2019 @ 10:13:42 #213
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_185818731
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:11 schreef Arth_NL het volgende:
Nogmaals een referendum met dezelfde vraag ...
Dat mag niet in de UK (binnen dezelfde regeringsperiode).
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zondag 24 maart 2019 @ 10:23:45 #214
34027 devlinmr
Trolivier
pi_185818899
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:05 schreef raptorix het volgende:

[..]

BOehoehoe en de enorme leugens worden door andere politici nooit verspreid? De remainders hadden gewoon deze feiten kunnen weerleggen.
hebben ze gedaan, maar door overtreding van de kieswet, hoge budgetten, framing van de echte feiten als project fear, heeft remain verloren
quote:
Daarnaast ben ik van mening dat de EU een ramp is, zaken als douane regels kun je prima gemeenschappelijk maken zonder een molog als het europees parlement.
Wat aan de EU is precies een ramp?
Douane regels hadden we vroeger... Was een dure bureaucratische ellende
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_185818965
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:11 schreef Arth_NL het volgende:
Maar een referendum over wat voor soort Brexit er moet komen lijkt mij wel wat.
een harde of een zachte
pi_185818988
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:23 schreef devlinmr het volgende:

[..]

hebben ze gedaan, maar door overtreding van de kieswet, hoge budgetten, framing van de echte feiten als project fear, heeft remain verloren
[..]

Wat aan de EU is precies een ramp?
Douane regels hadden we vroeger... Was een dure bureaucratische ellende
Om maar een voorbeeld te noemen, stemmen is naar aantal inwoners, komt het echter op betalen aan dan is dat niet meer relevant en kijkt men naar de omvang van de economie.
Bovendien de belangrijkste Euro commisarisen worden niet verkozen maar via een enorme koehandel bepaald. Nog maar niet te zwijgen over de hoeveelheid zwakzinnige regels, bureaucratie en corruptie.
pi_185819009
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:27 schreef riazop het volgende:

[..]

een harde of een zachte
Er is geen harde of zachte brexit, je stapt eruit of niet, daar ging het referendum over. Of Engeland afspraken wil maken staat daar los van. Bovendien is het heel simpel, de eventuele afspraken die in Brussel zijn overeengekomen zijn DEMOCRATISCH weggestemt, hoeveel meer democratie wil je hebben?
  zondag 24 maart 2019 @ 10:33:23 #218
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_185819040
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Er is geen harde of zachte brexit, je stapt eruit of niet, daar ging het referendum over. Of Engeland afspraken wil maken staat daar los van. Bovendien is het heel simpel, de eventuele afspraken die in Brussel zijn overeengekomen zijn DEMOCRATISCH weggestemt, hoeveel meer democratie wil je hebben?
En de no-deal is ook weggestemd, hoeveel meer wensdenken wil je hebben?
Géén kloon van tvlxd!
pi_185819060
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:33 schreef Montov het volgende:

[..]

En de no-deal is ook weggestemd, hoeveel meer wensdenken wil je hebben?
Tjah, je zag het nu ook weer met onze D66'ers, die vinden democratie alleen eerlijk als hun plannetje doorgaat, en zoniet dan zijn de andere facisten.
pi_185819251
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:33 schreef Montov het volgende:

[..]

En de no-deal is ook weggestemd, hoeveel meer wensdenken wil je hebben?
niet door het volk maar door het parlement dat in hoofdzaak uit remainers bestaat
  zondag 24 maart 2019 @ 10:52:50 #221
34027 devlinmr
Trolivier
pi_185819308
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:29 schreef raptorix het volgende:

[..]

Om maar een voorbeeld te noemen, stemmen is naar aantal inwoners, komt het echter op betalen aan dan is dat niet meer relevant en kijkt men naar de omvang van de economie.
heb je liever dat de rijkste bepaald? Ijkt me niet wenselijk
quote:
Bovendien de belangrijkste Euro commisarisen worden niet verkozen maar via een enorme koehandel bepaald.
zoals bij on de eerste kamer, burgemeesters, ministers, commissarissen etc etc
quote:
Nog maar niet te zwijgen over de hoeveelheid zwakzinnige regels, bureaucratie en corruptie.
Noem eens een regel?
Aantal ambtenaren in de EU is extreem laag.
Corruptie kun je juist met z'n allen beter aanpakken vandaar ook het onlangs opgerichte Europese openbaar ministerie
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zondag 24 maart 2019 @ 10:54:00 #222
1234 HiZ
Istanbullu
pi_185819322
Er is toch iets wat ik niet snap. Betekent de verlenging van vorige week nu met 100% zekerheid dat Brexit op 29 maart niet meer doorgaat? Ik zie nergens in artikel 50 dat het VK maar moet accepteren wat de EU aanbiedt.

Ik stel de vraag omdat er in de Britse omgeving een wet is die 29 maart noemt en die is nog niet gewijzigd. Voor 29 maart maakt dat niets uit, dan gaan de eu verplichtingen voor. Maar is de verlenging wel een verplichting?
pi_185819403
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:54 schreef HiZ het volgende:
Er is toch iets wat ik niet snap. Betekent de verlenging van vorige week nu met 100% zekerheid dat Brexit op 29 maart niet meer doorgaat? Ik zie nergens in artikel 50 dat het VK maar moet accepteren wat de EU aanbiedt.
Volgens mij wel. dat is nu ten minste twee weken opgeschort. Maar ik heb ook veel vragen. Waarom spreekt met nu bijvoorbeeld over het Noorwegen model? Dat is toch pas een gespreksonderwerp NA het accepteren van de WA? Dat hoeven ze toch niet nu te bespreken? Of willen ze dat nog regelen in de periode tussen 29 maart en 12 april?

Ik heb ook geen idee wat er gaat gebeuren als ze nu May weten te wippen. Mooie plottwist.
pi_185819476
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:34 schreef raptorix het volgende:

[..]

Tjah, je zag het nu ook weer met onze D66'ers, die vinden democratie alleen eerlijk als hun plannetje doorgaat, en zoniet dan zijn de andere facisten.
Je demoniseert D66
Geheel offtopic ook
pi_185819591
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Ik meld wat ik lees over plannen van Lidlington, niet wat ik zelf vind. Naar mijn mening ben je bij het Noorwegenmodel beter af in de EU. Alleen Noorwegen is misschien zelf inderdaad de uitzondering, omdat die anders nog extremer netto betaler zouden worden.
pi_185819616
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:54 schreef HiZ het volgende:
Er is toch iets wat ik niet snap. Betekent de verlenging van vorige week nu met 100% zekerheid dat Brexit op 29 maart niet meer doorgaat? Ik zie nergens in artikel 50 dat het VK maar moet accepteren wat de EU aanbiedt.

Ik stel de vraag omdat er in de Britse omgeving een wet is die 29 maart noemt en die is nog niet gewijzigd. Voor 29 maart maakt dat niets uit, dan gaan de eu verplichtingen voor. Maar is de verlenging wel een verplichting?
Ja, 29 maart is sowieso van tafel. 12 april ligt er nu wel als deadline.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 24 maart 2019 @ 11:39:30 #227
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185819962
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:11 schreef Arth_NL het volgende:
Nogmaals een referendum met dezelfde vraag zou wel een enorme blamage zijn voor de kant die verliest, dus dat gaat niet gebeuren. Maar een referendum over wat voor soort Brexit er moet komen lijkt mij wel wat. Al was het maar omdat deze soap dan nog idioter wordt. :P
en dan de vraag no deal of May deal. Dat zijn eigenlijk de enige opties die op tafel liggen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 24 maart 2019 @ 11:41:03 #228
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185819990
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:27 schreef riazop het volgende:

[..]

een harde of een zachte
ook daar zitten nog zoveel nuanceverschillen rondomheen. Als je nu wil stemmen moet je over concrete dingen stemmen anders gaan ze weer emmeren over hoe zacht zacht is en hoe hard hard is.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zondag 24 maart 2019 @ 12:06:06 #229
1234 HiZ
Istanbullu
pi_185820458
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:59 schreef zoost het volgende:

[..]

Volgens mij wel. dat is nu ten minste twee weken opgeschort. Maar ik heb ook veel vragen. Waarom spreekt met nu bijvoorbeeld over het Noorwegen model? Dat is toch pas een gespreksonderwerp NA het accepteren van de WA? Dat hoeven ze toch niet nu te bespreken? Of willen ze dat nog regelen in de periode tussen 29 maart en 12 april?

Ik heb ook geen idee wat er gaat gebeuren als ze nu May weten te wippen. Mooie plottwist.
Dat probleem hebben de Britten de hele tijd; de standstill afwijzen omdat hij niet voldoet aan hun wensen voor de eindsituatie.

Daarom is een volkstemming nu ook onzin. Feitelijk niet meer dan een herhaling van de eerste ronde. En dat ongeacht de vraagstelling.
pi_185821163
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:13 schreef wdn het volgende:

[..]

Dat mag niet in de UK (binnen dezelfde regeringsperiode).
Nog even afgezien van of het überhaupt waar is komt dat dan goed uit, want May is zo slim geweest om in juni 2017 nog een nieuwe verkiezing te organiseren :P
pi_185822071
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822194
quote:
MEER HOOFDLETTERS, MEER WAARHEID.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_185822240
quote:
14s.gif Op zondag 24 maart 2019 13:57 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

MEER HOOFDLETTERS, MEER WAARHEID.
Als ik de titel had mogen schrijven dan had er gestaan: ''Why UK police SHOULD try to frame fascist islamophobes''.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822399
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:27 schreef riazop het volgende:

[..]

een harde of een zachte
Dat bestaat niet. Iedere optie is slechter dan wat men nu heeft, alleen de gradatie van hard verschilt.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_185822426
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 11:15 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, 29 maart is sowieso van tafel. 12 april ligt er nu wel als deadline.
Dat is dan wel een probleem, het Parlement heeft een wet goedgekeurd die die datum op 29 maart bepaald.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_185822480
quote:
Was zijn mishandeling van een politie agent een frame van de deep state die al wist dat hij ooit een UKIP fascistje zou worden? Was zijn hypotheek fraude een frame van de deep state? Waren al zijn criminele veroordelingen dat?

Heeft de Deep State een tijdmachine en zo ja, waarom hebben ze dan Oxley-Lennon's moeder niet geaborteerd? Vragen, vragen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_185822508
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:18 schreef Tijger_m het volgende:
Was zijn mishandeling van een politie agent een frame van de deep state die al wist dat hij ooit een UKIP fascistje zou worden? Was zijn hypotheek fraude een frame van de deep state? Waren al zijn criminele veroordelingen dat?
Allemaal niet relevant. Eerst kijken, dan praten.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185822689
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:20 schreef EipNiC het volgende:

[..]
Allemaal niet relevant. Eerst kijken, dan praten.
Gekeken. Wat een jankbal. Hoef er niet over te praten.

[ Bericht 11% gewijzigd door ITs_relative op 24-03-2019 14:33:53 (Edit foutje) ]
pi_185822737
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:32 schreef ITs_relative het volgende:

[..]

Gekeken. Wat een jankbal. Hoef er niet over te praten.
Je hebt het niet gekeken.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_185823053
tnewtondunn twitterde op zondag 24-03-2019 om 14:50:29 The coup is dead, by lunchtime (if it ever seriously lived). @michaelgove has done a broadcast clip, as @DLidington has, to denounce the idea of a caretaker PM and deny any involvement in a plot to install one. reageer retweet
"Coup" lijkt te zijn mislukt voordat deze überhaupt heeft aangevangen. Zelfs dit lukt de Conservatieven niet. :')
pi_185823071
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:16 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dat is dan wel een probleem, het Parlement heeft een wet goedgekeurd die die datum op 29 maart bepaald.
Het parlement heeft ook voor uitstel gestemd, dus ik denk dat een wetswijziging met alleen een datumverandering als hamerstuk door de kamer komt.
pi_185823076
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:52 schreef devlinmr het volgende:

[..]

heb je liever dat de rijkste bepaald? Ijkt me niet wenselijk
[..]

zoals bij on de eerste kamer, burgemeesters, ministers, commissarissen etc etc
[..]

Noem eens een regel?
Aantal ambtenaren in de EU is extreem laag.
Corruptie kun je juist met z'n allen beter aanpakken vandaar ook het onlangs opgerichte Europese openbaar ministerie
Wag een jijbakken zeg...
Om maar 1 regel te noemen, dat een EU migrant maar 1 dag hoeft te werken in Nederland, en dan direct hier recht heeft op een uitkering zonder beschikbaar te hoeven zijn op de arbeidsmarkt.
pi_185823155
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:04 schreef westwoodblvd het volgende:
tnewtondunn twitterde op zondag 24-03-2019 om 14:50:29 The coup is dead, by lunchtime (if it ever seriously lived). @:michaelgove has done a broadcast clip, as @:DLidington has, to denounce the idea of a caretaker PM and deny any involvement in a plot to install one. reageer retweet
"Coup" lijkt te zijn mislukt voordat deze überhaupt heeft aangevangen. Zelfs dit lukt de Conservatieven niet. :')
Nee, dit is al sinds januari (of eerder, eigenlijk, sinds die speech met die vallende letters) duidelijk: May zit er met name nog omdat er geen opvolger is. En die kunnen ze nu ook niet in een paar dagen uit een hoge hoed toveren.

Daarom wil Corbyn misschien ook wel verkiezingen: May heeft beloofd zich dan niet meer verkiesbaar te stellen bij die confident vote, bij het zoeken naar een opvolger zou de partij wel eens uit elkaar kunnen vallen. Maar goed, Labour valt natuurlijk ook al uit elkaar, dus de vraag is wie er dan zou winnen.

May moet dit gewoon af maken en dan na de brexit of na het uitstel zelf een opvolger naar voren schuiven voor de onderhandelingen over het handelsverdrag. Die kan dan in net iets rustiger vaarwater beginnen en zo misschien echt de leiding weer pakken.
pi_185823195
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:05 schreef raptorix het volgende:

[..]
Om maar 1 regel te noemen, dat een EU migrant maar 1 dag hoeft te werken in Nederland, en dan direct hier recht heeft op een uitkering zonder beschikbaar te hoeven zijn op de arbeidsmarkt.
Dat is dus niet helemaal waar (die beschikbaarheid moet wel, de controle laat alleen te wensen over) en na invoering van die nieuwe wet wordt dat dus 1 maand (waarbij pas na 3 maanden het arbeidsverleden uit andere landen mee telt).
pi_185823383
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:14 schreef Hanca het volgende:

[..]

Dat is dus niet helemaal waar (die beschikbaarheid moet wel, de controle laat alleen te wensen over) en na invoering van die nieuwe wet wordt dat dus 1 maand (waarbij pas na 3 maanden het arbeidsverleden uit andere landen mee telt).
Te wensen over....
U is zeker ambtenaar?
  zondag 24 maart 2019 @ 15:45:06 #246
34027 devlinmr
Trolivier
pi_185823542
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:05 schreef raptorix het volgende:

[..]

Wag een jijbakken zeg...
Om maar 1 regel te noemen, dat een EU migrant maar 1 dag hoeft te werken in Nederland, en dan direct hier recht heeft op een uitkering zonder beschikbaar te hoeven zijn op de arbeidsmarkt.
Mits hij in aan de Nederlandse WW regels voldoet oftewel x tijd in x jaar heeft gewerkt.
Bovendien krijg je WW ook alleen als je ontslagen wordt zonder dat het je eigen schuld is. Kleine groep dus en zoals boven al gezegd, controle moet beter verder een prima regel die ook voor mij en jou geldt als je in een ander land gaat werken.
Verder is het een voorstel en nog helemaal geen regel.

Dus nogmaals welke huidige EU regel zou je willen afschaffen
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zondag 24 maart 2019 @ 16:52:33 #247
1234 HiZ
Istanbullu
pi_185824528
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:45 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Mits hij in aan de Nederlandse WW regels voldoet oftewel x tijd in x jaar heeft gewerkt.
Bovendien krijg je WW ook alleen als je ontslagen wordt zonder dat het je eigen schuld is. Kleine groep dus en zoals boven al gezegd, controle moet beter verder een prima regel die ook voor mij en jou geldt als je in een ander land gaat werken.
Verder is het een voorstel en nog helemaal geen regel.

Dus nogmaals welke huidige EU regel zou je willen afschaffen

Het is veel makkelijker om een mening te hebben aan de hand van wat tweets dan je even te informeren. Raptorix heeft een mening. Tegenwoordig doen feiten er dan niet meer toe. Dat moet je respecteren. Jij bent (een pion van) de elite dus je deugt vanzelfsprekend niet jij vuile oikofoob.
  zondag 24 maart 2019 @ 16:59:20 #248
38496 Perrin
Sapere aude
pi_185824673
quote:
Dus nogmaals welke huidige EU regel zou je willen afschaffen
Weet hij veel. Gewoon lekker feitenvrij de onderbuik legen.

:{w
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  zondag 24 maart 2019 @ 17:00:53 #249
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185824710
Kunnen we het weer over Britse politiek hebben?
pi_185825014
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:00 schreef beantherio het volgende:
Kunnen we het weer over Britse politiek hebben?
das momenteel wel nauw verweven met wat er allemaal in de eu mis gaat
  zondag 24 maart 2019 @ 17:45:28 #251
34027 devlinmr
Trolivier
pi_185825497
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:52 schreef HiZ het volgende:

[..]

Het is veel makkelijker om een mening te hebben aan de hand van wat tweets dan je even te informeren. Raptorix heeft een mening. Tegenwoordig doen feiten er dan niet meer toe. Dat moet je respecteren. Jij bent (een pion van) de elite dus je deugt vanzelfsprekend niet jij vuile oikofoob.
Oh ja.... Sorry
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_185826353
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:05 schreef Hanca het volgende:

[..]

Het parlement heeft ook voor uitstel gestemd, dus ik denk dat een wetswijziging met alleen een datumverandering als hamerstuk door de kamer komt.
Moet wel gebeuren en dat is dus nog steeds niet gebeurt. Alles is makkelijk en zo geregeld, natuurlijk, als men het ook doet maar tot op heden gebeurt er niets in het VK.
Lees het artikel over de No Deal voorbereidingen en het document van de regering daarover maar eens, je tenen trekken krom.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  zondag 24 maart 2019 @ 18:55:43 #253
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_185826969
Jongens, ik heb eem update. Het is zeer: de Brexit komt er niet
  zondag 24 maart 2019 @ 18:56:37 #254
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
  zondag 24 maart 2019 @ 19:01:21 #255
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_185827068
quote:
In before "Joden bepalen de wereldpolitiek!!1!!11" B:)B
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
pi_185827838
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
  zondag 24 maart 2019 @ 19:50:25 #257
38496 Perrin
Sapere aude
pi_185827943
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
De deal was weinig anders geweest met de huidige randvoorwaarden/rode lijnen.

Het draagvlak in Groot-Brittannië wellicht beter bij een meer verbindende aanpak.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_185828372
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
Een ander had het alleen beter kunnen doen bij een aanpak die onbrits zou zijn en vanaf het begin totaal anders: voor artikel 50 werd getriggerd had er een soort regering van nationale eenheid moeten worden geregeld, of in elk geval een uitgewerkte deal met zowel de Tories als Labour.

Maar ik denk niet dat ook maar iemand dat had gedaan. Dus ik denk niet dat ook maar iemand het beter had gedaan.
pi_185831764
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
Nee, ik denk het niet. Sterker nog, met de koplopers in de Tory partij had het er slechter uit gezien. Johnson is incompetent en ronduit gehaat in zijn eigen partij, Gove zit in de zak van Murdoch en de rest is niet eens serieus in beeld.
Sowieso heeft May geleverd wat het Tory manifesto beloofde.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 24 maart 2019 @ 22:09:54 #260
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_185832142
Enige wat je May echt kunt verwijten is die debiele general election
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zondag 24 maart 2019 @ 22:22:35 #261
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_185832536
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:09 schreef trein2000 het volgende:
Enige wat je May echt kunt verwijten is die debiele general election
Je kan haar nog wel meer verwijten hoor:

- na de verkiezingen de DUP als partner aantrekken waardoor de NI-situatie op slot raakte
- het aanroepen van artikel 50 terwijl men duidelijk nog niet klaar was
- het niet definiëren van Brexit waardoor we daar nu nog discussie over hebben ("brexit is brexit" gaat de geschiedenis in als zoiets als "peace for our time")
- sowieso geen plan hebben voor de onderhandelingen (en wat te doen bij een eventuele mislukking)
- figuren als Johnson en Davis als ministers aanstellen (dat ze ze weer uit schopte was wel weer netjes)

En er zijn nog zat kleinere blunders die ze begaan heeft.
  zondag 24 maart 2019 @ 22:28:11 #262
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_185832709
Als 'human being' heeft May ook hard gefaald door als een kille vrouw te acteren in de nasleep van de brand in de Grenfell Tower.

Nee, de geschiedenis zal hard over haar oordelen en dat is volkomen terecht.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 24 maart 2019 @ 23:06:59 #263
1234 HiZ
Istanbullu
pi_185833637
Gaat May nu echt alleen praten met hardliners?
  zondag 24 maart 2019 @ 23:16:30 #264
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_185833818
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 12:44 schreef J.B. het volgende:

[..]

Nog even afgezien van of het überhaupt waar is komt dat dan goed uit, want May is zo slim geweest om in juni 2017 nog een nieuwe verkiezing te organiseren :P
De speaker heeft May al een keer teruggefloten voor zoiets.
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 24 maart 2019 @ 23:17:43 #265
862 Arcee
Look closer
pi_185833848
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:22 schreef beantherio het volgende:

[..]

Je kan haar nog wel meer verwijten hoor:

- na de verkiezingen de DUP als partner aantrekken waardoor de NI-situatie op slot raakte
Wat zou anders de oplossing voor NI geweest zijn dan?
  zondag 24 maart 2019 @ 23:18:18 #266
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_185833862
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
en
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:09 schreef trein2000 het volgende:
Enige wat je May echt kunt verwijten is die debiele general election
Ik heb nog steeds het idee dat May dit serieus aan het verkloten is omdat ze tegen een Brexit is.
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_185833958
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:17 schreef Arcee het volgende:

[..]

Wat zou anders de oplossing voor NI geweest zijn dan?
Het oorspronkelijke EU voorstel, dat alleen NI in de backstop zou zitten, en niet het hele VK. Het was puur om de DUP te vriend te houden dat May daar niet mee akkoord ging.
pi_185835959
Wat is eigenlijk de deadline mbt de kieslijsten? Lijkt me namelijk best cruciaal....
  maandag 25 maart 2019 @ 06:18:06 #269
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185836404
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 03:16 schreef raptorix het volgende:
Wat is eigenlijk de deadline mbt de kieslijsten? Lijkt me namelijk best cruciaal....
12 april. Die datum is niet willekeurig gekozen.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185836706
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:18 schreef wdn het volgende:

[..]

en
[..]

Ik heb nog steeds het idee dat May dit serieus aan het verkloten is omdat ze tegen een Brexit is.
Nee, ze gaat brexit wel leveren, ofwel doordat ze voor haar deal stemmen of het VK zal de EU zonder deal verlaten.
Deze week ook geen MV3 vermoedt ik, eerst weer wat tijd verspelen tot de laatste week.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  maandag 25 maart 2019 @ 08:19:19 #271
141482 Q.
Just Q it!
pi_185837028
quote:
7s.gif Op maandag 25 maart 2019 07:33 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nee, ze gaat brexit wel leveren, ofwel doordat ze voor haar deal stemmen of het VK zal de EU zonder deal verlaten.
Deze week ook geen MV3 vermoedt ik, eerst weer wat tijd verspelen tot de laatste week.
MV3 MOEST toch deze week plaatsvinden van de EU27?
For great justice!
pi_185837150
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2019 06:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

12 april. Die datum is niet willekeurig gekozen.
Tot vorige week had de Britse Kiesraad nog geen enkele voorbereiding getroffen voor de Europese verkiezingen. Dat moeten leuke tijden zijn daar op dat kantoor. :')
pi_185837257
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:16 schreef wdn het volgende:

[..]

De speaker heeft May al een keer teruggefloten voor zoiets.
Dat ging over een parlementaire sessie, die duurt ieder jaar van september t/m juli. Dat is heel wat anders dan een regeerperiode. Ergo: dat het VK geen nieuw referendum kan organiseren vanwege die regel is feitenvrij geraaskal.
  maandag 25 maart 2019 @ 09:45:47 #274
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185837945
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 08:34 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Tot vorige week had de Britse Kiesraad nog geen enkele voorbereiding getroffen voor de Europese verkiezingen. Dat moeten leuke tijden zijn daar op dat kantoor. :')
May heeft ook al geroepen dat ze het niet georganiseerd kan krijgen
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185838133
Deze week dus eerst de interne machtstrijd bij de conservatives uitvechten....
pi_185838192
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 08:19 schreef Q. het volgende:

[..]

MV3 MOEST toch deze week plaatsvinden van de EU27?
May realiseert zich dat ze weer geen meerderheid gaat krijgen (de hardliners in haar partij (ERG) ) gaan weer tegen MV3 stemmen. Dus ja, dan heeft het weinig zin.

Ze moet dus eerst zeker genoeg zijn van een meerderheid (inclusief de DUP) voordat ze MV3 opnieuw in stemming gaat brengen. Dat kan nog wel even duren. Ze heeft tot 12 april.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:02:46 #277
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185838249
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 09:58 schreef zoost het volgende:

[..]

May realiseert zich dat ze weer geen meerderheid gaat krijgen (de hardliners in haar partij (ERG) ) gaan weer tegen MV3 stemmen. Dus ja, dan heeft het weinig zin.

Ze moet dus eerst zeker genoeg zijn van een meerderheid (inclusief de DUP) voordat ze MV3 opnieuw in stemming gaat brengen. Dat kan nog wel even duren. Ze heeft tot 12 april.
Maar EU heeft toch gezegd dat er deze week een nieuwe stemming moet komen voor MV3 of anders vliegen ze eruit? En ook eruit als het niet geaccepteerd wordt?
pi_185838427
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Maar EU heeft toch gezegd dat er deze week een nieuwe stemming moet komen voor MV3 of anders vliegen ze eruit? En ook eruit als het niet geaccepteerd wordt?
Als ze deze week MV3 erdoor krijgt krijgen ze uitstel tot 22 mei
Zoniet, dan moeten ze een nieuw plan overhandigen voor 12 april

Ik vind deze lui altijd wel informatief en neutraalUK: We will leave at the end of May.
EU: The month or the person?
UK: ...
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:17:42 #279
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185838467
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 08:19 schreef Q. het volgende:

[..]

MV3 MOEST toch deze week plaatsvinden van de EU27?
Niet dat ik weet. Bovendien gaat de EU daar niet over.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185838505
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Maar EU heeft toch gezegd dat er deze week een nieuwe stemming moet komen voor MV3 of anders vliegen ze eruit? En ook eruit als het niet geaccepteerd wordt?
Dit plaatje geeft het goed weer.

_106135916_brexit_flowchart_22_march_v04_640-nc.png
pi_185838523
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:17 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Niet dat ik weet. Bovendien gaat de EU daar niet over.
Is meer dat als ze voor 12 april met een nieuw plan moet komen omdat MV3 weer weggestemd is ze erg weinig tijd over gaat houden
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:33:53 #282
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185838763
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:19 schreef zoost het volgende:

[..]

Dit plaatje geeft het goed weer.

[ afbeelding ]
Ja, ik zie niet heel veel mogelijkheden tot een langer uitstel als MV3 er niet doorheen komt. Ze gaan nu niet opeens binnen 10 dagen met een alternatief plan komen. Dan zie ik May eerder een MV4 proberen.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:36:24 #283
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185838807
DominicRaab twitterde op zondag 24-03-2019 om 09:20:45 @mrjamesob Always flattered to be targeted by the Looney Left, James, but you can take your anti-Brexit rants and your student politics elsewhere - you’re blocked. reageer retweet
Nadat James O'Brien een 7 minuten lang filmpje postte met allemaal uitspraken van Raab zelf.

LBC twitterde op vrijdag 22-03-2019 om 16:11:52 James O'Brien takes a look at Tory leadership hopeful Dominic Raab's interviews and pulls them apart one-by-one. @mrjamesob https://t.co/JOyiEgeMLV reageer retweet
  maandag 25 maart 2019 @ 11:03:49 #284
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_185839266
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:36 schreef Frozen-assassin het volgende:
DominicRaab twitterde op zondag 24-03-2019 om 09:20:45 @:mrjamesob Always flattered to be targeted by the Looney Left, James, but you can take your anti-Brexit rants and your student politics elsewhere - you’re blocked. reageer retweet
Nadat James O'Brien een 7 minuten lang filmpje postte met allemaal uitspraken van Raab zelf.

LBC twitterde op vrijdag 22-03-2019 om 16:11:52 James O'Brien takes a look at Tory leadership hopeful Dominic Raab's interviews and pulls them apart one-by-one.@:mrjamesob https://t.co/JOyiEgeMLV reageer retweet
Nooit leuk om met je eigen woorden geconfronteerd te worden, natuurlijk.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_185839327
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:33 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ja, ik zie niet heel veel mogelijkheden tot een langer uitstel als MV3 er niet doorheen komt. Ze gaan nu niet opeens binnen 10 dagen met een alternatief plan komen. Dan zie ik May eerder een MV4 proberen.
Tja, hangt er vanaf wat dat plan in moet houden. Toegeven aan die inmiddels 5 miljoen Britten die een nieuw referendum willen is natuurlijk best een optie. Kun je Brexit lang uitstellen en rustig dit najaar nog een referendum houden.

Ik denk echt nog steeds dat no deal geen optie is. Niet voor de regering, niet voor de overgrote meerderheid van de MPs en niet voor de EU. Dus ik zie het daar echt niet van komen. Sterker nog: als de Britten straks geen enkel plan hebben maar vragen om binnen de EU te overleggen over het nieuwe verdrag en dus 2 jaar uitstel willen, verkiest de EU dat ook boven no deal denk ik.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 25 maart 2019 @ 11:18:10 #286
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185839466
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:08 schreef Hanca het volgende:

[..]

Tja, hangt er vanaf wat dat plan in moet houden. Toegeven aan die inmiddels 5 miljoen Britten die een nieuw referendum willen is natuurlijk best een optie. Kun je Brexit lang uitstellen en rustig dit najaar nog een referendum houden.

Ik denk echt nog steeds dat no deal geen optie is. Niet voor de regering, niet voor de overgrote meerderheid van de MPs en niet voor de EU. Dus ik zie het daar echt niet van komen. Sterker nog: als de Britten straks geen enkel plan hebben maar vragen om binnen de EU te overleggen over het nieuwe verdrag en dus 2 jaar uitstel willen, verkiest de EU dat ook boven no deal denk ik.
Maar dan zal er een concreet voorstel moeten liggen wat betreft referendum en vraag. En dat zal beide zo afgebakend moeten zijn dat er geen nieuwe onderhandelingen aan vast zitten. En er komen Europese verkiezingen in het VK, wat op zich een enorme afgang is
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 25 maart 2019 @ 11:32:53 #287
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185839685
D2fhj0rWkAQ4wdi.png:large
pi_185839871
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:08 schreef Hanca het volgende:

[..]

Tja, hangt er vanaf wat dat plan in moet houden. Toegeven aan die inmiddels 5 miljoen Britten die een nieuw referendum willen is natuurlijk best een optie. Kun je Brexit lang uitstellen en rustig dit najaar nog een referendum houden.

Ik denk echt nog steeds dat no deal geen optie is. Niet voor de regering, niet voor de overgrote meerderheid van de MPs en niet voor de EU. Dus ik zie het daar echt niet van komen. Sterker nog: als de Britten straks geen enkel plan hebben maar vragen om binnen de EU te overleggen over het nieuwe verdrag en dus 2 jaar uitstel willen, verkiest de EU dat ook boven no deal denk ik.
Maar vijf miljoen Britten die nu roepen voor een tweede referendum is een minderheid ten opzichte van de zeventien miljoen Britten die toen voor een Brexit hebben gestemd.

Men spiegel hier teveel een scenario voor alsof nu een meerderheid van de Britten spijt zou hebben dat ze voor die Brexit hebben gestemd. Dat beeld klopt niet. Het gaat ze vooral over het proces van de Brexit waar het Lagerhuis onderling zo over verdeeld is. Dat maakt die gehele Brexit feitelijk ook zo tragisch. Elk scenario kent immers verliezers.
  maandag 25 maart 2019 @ 11:49:43 #289
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185839935
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:45 schreef Elzies het volgende:

[..]

Maar vijf miljoen Britten die nu roepen voor een tweede referendum is een minderheid ten opzichte van de zeventien miljoen Britten die toen voor een Brexit hebben gestemd.

Men spiegel hier teveel een scenario voor alsof nu een meerderheid van de Britten spijt zou hebben dat ze voor die Brexit hebben gestemd. Dat beeld klopt niet. Het gaat ze vooral over het proces van de Brexit waar het Lagerhuis onderling zo over verdeeld is. Dat maakt die gehele Brexit feitelijk ook zo tragisch. Elk scenario kent immers verliezers.
Bij een referendum komen er stukken meer mensen opdraven dan er mensen zijn die tijd en zin hebben om een petitie te ondertekenen als ze daar uberhaupt van op hoogte zijn.

Ik denk niet dat je opkomst bij referendum 1 op 1 moet gaan vertalen naar 'opkomst' bij de petitie
pi_185840056
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:49 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Bij een referendum komen er stukken meer mensen opdraven dan er mensen zijn die tijd en zin hebben om een petitie te ondertekenen als ze daar uberhaupt van op hoogte zijn.

Ik denk niet dat je opkomst bij referendum 1 op 1 moet gaan vertalen naar 'opkomst' bij de petitie
Zelfs met een nieuw referendum waarbij wordt besloten dat het VK bij de EU blijft. Dat maakt de toekomstige onderhandelingspositie voor de Britten binnen diezelfde EU erg zwak. Want ze wilden er ooit eruit stappen maar moesten zich met hangende pootjes toch weer aanmelden. Dat stigma blijf je dan als land houden. Decennia lang.

Ook dat scenario is dus geen handje klap waarbij alles vergeven en vergeten wordt. Ook dan houdt je een enorme verdeeldheid binnen het VK, heeft dit ernstige politieke consequenties met de daarbij horende economische en maatschappelijke onzekerheid.

Geen enkel scenario kent dus een positieve uitkomst. Dat maakt het tot een tragedie.
pi_185840273
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:18 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Maar dan zal er een concreet voorstel moeten liggen wat betreft referendum en vraag. En dat zal beide zo afgebakend moeten zijn dat er geen nieuwe onderhandelingen aan vast zitten. En er komen Europese verkiezingen in het VK, wat op zich een enorme afgang is
Dat weet ik dus niet.

Ik denk dat de Britten met alleen "we willen 2 jaar uitstel om een echte handelsdeal af te sluiten binnen de EU" al wel 2 jaar uitstel kunnen krijgen, zonder echt een concreet plan. Ook de EU wil geen no deal, dat is nu wel gebleken.

Die verkiezingen moeten dan inderdaad wel worden gehouden.
  maandag 25 maart 2019 @ 12:54:11 #292
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_185840834
quote:
'Premier May biedt eigen positie aan in ruil voor steun brexitdeal'
bij nos.nl
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 25 maart 2019 @ 12:57:14 #293
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185840859
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:54 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

bij nos.nl
Interesting :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 25 maart 2019 @ 12:58:16 #294
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_185840872
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:54 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

bij nos.nl
quote:
Volgens Peston zou May dit verschillende politici, onder wie Boris Johnson en Steve Baker, hebben toegezegd. Zij moeten dan voor haar Brexitdeal stemmen, **inclusief de door hun bekritiseerde backstop**. May zou geen verdere details hebben gegeven, waardoor onduidelijk is hoe concreet de belofte is

,,Zelfs als ze zichzelf ritueel offert op het Brexit-altaar, kunnen tegenstanders nog steeds bedanken en toch tegen haar voorstel stemmen. Waarom zouden tegenstanders voor de deal stemmen en daarmee hun principes verloochenen? Enkel om May weg te krijgen?", analyseert Peston.
.
:D
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  maandag 25 maart 2019 @ 13:03:33 #295
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_185840938
Is het genoeg als de ERG-fractie voor de deal stemt? De DUP is nog steeds tegen, toch?
  Moderator maandag 25 maart 2019 @ 13:05:52 #296
236264 crew  capricia
pi_185840967
quote:
5s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:03 schreef Tijn het volgende:
Is het genoeg als de ERG-fractie voor de deal stemt? De DUP is nog steeds tegen, toch?
Ze moet 149 meer stemmen halen dan de vorige keer.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_185841308
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:45 schreef Elzies het volgende:

[..]

Maar vijf miljoen Britten die nu roepen voor een tweede referendum is een minderheid ten opzichte van de zeventien miljoen Britten die toen voor een Brexit hebben gestemd.
Er waren in die mars ook maar 800.000 mensen, terwijl Londen 12 miljoen inwoners telt.

Ik denk eerder dat het aantal Leavers is gegroeid en dat we zitten te gluren naar de stuiptrekkingen van de resten van het Remain front.
pi_185841361
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:28 schreef riazop het volgende:

[..]

Er waren in die mars ook maar 800.000 mensen, terwijl Londen 12 miljoen inwoners telt.

Ik denk eerder dat het aantal Leavers is gegroeid en dat we zitten te gluren naar de stuiptrekkingen van de resten van het Remain front.
Volkomen logisch. Leave mars: 150 man. Remain mars: 800,000. Conclusie; Remain loopt op zijn laatste benen.

Bravo.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_185841408
quote:
5s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:03 schreef Tijn het volgende:
Is het genoeg als de ERG-fractie voor de deal stemt? De DUP is nog steeds tegen, toch?
Nee, May moet ook aantal Labour backbenchers overhalen. Het plan van May is ook om de DUP en de ERG over de lijn te trekken en als het close wordt dat er aantal Labour leave mps meegaan. Maar Ik denk nog steeds dat de hard core van de hard core ERG nog steeds tegenstemmen wat ze ook belooft.
pi_185841414
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:31 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Volkomen logisch. Leave mars: 150 man.
Je bedoelt die gekken die van Schotland naar Londen lopen?
pi_185841510
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:05 schreef capricia het volgende:

[..]

Ze moet 149 meer stemmen halen dan de vorige keer.
Nee, 75. Het verschil was 149. Als er dus 75 overlopen is het gat gedicht. (75 meer aan jouw kant, 75 meer aan de andere kant)
  Moderator maandag 25 maart 2019 @ 13:39:45 #302
236264 crew  capricia
pi_185841523
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:38 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, 75. Het verschil was 149. Als er dus 75 overlopen is het gat gedicht. (75 meer aan jouw kant, 75 meer aan de andere kant)
Oh ja.. je hebt gelijk! :D
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')