FOK!forum / Ouder(s) / Zwangerschap en geboorte deel 1878
Cholulazondag 9 december 2018 @ 19:13
Uitgerekende data:

2019:

26 januari: Thorinbelly
27 januari: Klaprooss
31 januari: krijgerrtje

2 februari: Limone
24 februari: Peejtur

8 maart: Mardy_Bum
21 maart: VenusFlyTrap (jongen)
24 maart: ***Leintjeuh en kaasplankje***

1 april: Cholula
5 april: Djoess (meisje)
19 april: Rebubbled
19 april: Flav
28 april: CaVaBien

12 mei: Ceviche
20 mei: Sisu
20 mei: Pinquit
24 mei: dodoria
Eind mei: Elamanilo

22 juni: douche-eendje

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor wijzigingen graag even een quote of DM. Of vraag even een mod!

[ Bericht 1% gewijzigd door SQ op 17-12-2018 15:44:03 ]
Cholulazondag 9 december 2018 @ 19:22
Fijn Mellow, dat je het hebt kunnen vertellen!

Om terug te komen op de inbraak: het is inderdaad het gevoel van onveiligheid dat me uit balans brengt. Toch binnenkort even gaan praten met een professional.

Ik heb het vandaag goed volgehouden met man, kind en schoonmoeder. Ik kan best oké met mijn schoonmoeder, maar ze heeft nogal de neiging om haar onzekerheden op mij af te reageren. Normaal gaat dat het ene oor in en het andere weer uit, dat wil nu wat minder. Dikke aanrader trouwens, het openluchtmuseum in Arnhem. Frits had het ontzettend naar zijn zin.
VenusFlyTrapmaandag 10 december 2018 @ 06:36
Zo mellow, eindelijk! Wat een last van je schouders. Heb je de eerste echo al gepland?

Gisteren hebben wij Sinterklaas gevierd en het is in de familie van E traditie om iets met poepluiers te doen (als er een kindje op komst is) De surprise die hij kreeg was een pop in een wiegje met een luier aan gevuld met saté saus, met hier in de hint waar het cadeau verstopt was. Hartstikke leuk! Mijn surprise was een buik afdruk in gips met er in een aantal dingetjes voor ons kindje ❤

Super cute en happy hormones!

qua slaap weer een prut nacht gehad. Constant pijn in mijn bekken, ik heb te veel gelopen gisteren en daar ben ik de hele nacht aan herinnerd. Morgen een kort dagje gelukkig en kan ik ‘s middags lekker op bed liggen en ‘s avonds hebben we de rondleiding in het ziekenhuis :-)
elamanilomaandag 10 december 2018 @ 08:33
Wow Mellow, toch vertelt! En wat tof dat je vriend goed reageerde O+ Nu hebben jullie beide extra redenen om uit te kijken naar jullie hereniging. :*

Leuke surprises Venus :D Hoe hebben ze die gipsafdruk gemaakt dan?! Van iemand z'n bierbuik ;)

Cholula :* Herkenbaar over schoonmoeders.

Hier gisteren ook bij schoonfamilie geweest om te vertellen van ons derde kindje. Het eerst wat m'n schoonmoeder uitriep: OHHH maar dan is jullie huis te klein :o :o :o
:? Lief en ik vonden het beide een gekke frappante reactie. :') En zelf vinden we ons huis groot genoeg hahaha. Daarna was ze overigens verbaast dat ik nog een keer 'durf' te bevallen. Bij haar was het beide keren erg zwaar. Uiteindelijk was ze ook blij, maar ze had het om een heleboel redenen dus blijkbaar niet echt verwacht. ;)
Cholulamaandag 10 december 2018 @ 08:58
Wat leuk, VFT! Fijn dat je morgen wat rust kunt pakken, succes vandaag.

Bijzondere reactie, Ela. De vorige keer begon ze van schrik te huilen toch? (Kan uiteraard ook zijn dat ik het verkeerd onthouden heb.)

Ik heb me ziek gemeld, mijn lijf doet zeer en vannacht was een niet zo goede nacht. In combinatie met het spugen zorgt dat ervoor dat ik even gas terug moet nemen.
Stroopwafelmeisjemaandag 10 december 2018 @ 09:19
Leuk, Mellow! Hij vond het dus niet stom om het via Skype te horen? En wat een leuke reactie O+

Ela, wat een reactie :') waarom zou je huis te klein zijn? Als ik me goed herinner doen jullie aan cosleepen, toch? Dan heb je al helemaal niet zo veel ruimte nodig!

Cho :* komt de slechte nacht ook nog van de inbraak? Het lijkt mij ook verstandig om met een professional te praten. Juist in je huis, in tijd waarin je wil genieten van gezelligheid en daarna nestelen, is het extreem belangrijk je veilig en fijn te voelen. Goed dat je nu aan de bel trekt en je ziek meldt :*
pinquitmaandag 10 december 2018 @ 09:23
Dat wordt weer verhuizen Ela :P
pinquitmaandag 10 december 2018 @ 09:29
Wij kregen helemaal geen gekke reacties. Vooral veel fijne. De schoonouders waren nog in de rouw om oma die net overleden was, dus schoonmoeder moest wel huilen dat oma het nooit zou weten en meemaken (ach 't lieve mensje was 93), maar gezien de periode was dat niet zo'n gekke reactie :)

Enige gekke reactie was van iemand die heel ver van ons af stond en die het via via te horen kreeg van een vriendin van me, wat ik overigens niet zo leuk vond..
Maar die vroeg zich af of ik niet bang was dat mensen zouden vinden dat het allemaal wel snel was na de keer dat het mis ging. :') Joe. Mooi dat ik weet hoe zij erover denkt iig :+

Ik was dit weekend ineens weer zo ziek :o knallende koppijn de hele tijd, en ik heb van za op zo 15u geslapen! :o toen werd ik weer wakker met hoofdpijn en toen heb ik een halve liter water gedronken, die weer uitgekotst, en toen ging het weer een beetje.
Raar lichaam wat doe je!? Ik was een beetje bang dat het mis was in m'n buik, maar ik voel inmiddels gewoon weer wat gefladder, dus ik ga er van uit dat het goed zit.
Minarosamaandag 10 december 2018 @ 09:32
Fijn pinquit, geruststellend gefladder.

Wij gaan het met kerst aan ouders en schoonouders vertellen. Ben dan 6+2, maar ik houd nogal van wijn en champagne dus het zou hoe dan ook opvallen :') dus dan maar vertellen. Denk dat mijn moeder totaal verbaasd is, die vindt onze eerste twee al best druk en kan zich volgens mij moeilijk voorstellen dat we ons meer op de hals willen halen en mijn schoonouders vermoeden denk ik wel iets.

Leuk al die derde kindjes in het topic trouwens O+
pinquitmaandag 10 december 2018 @ 09:33
Minarosa welkom! :D O+ had jouw nieuws helemaal gemist!
Vivmaandag 10 december 2018 @ 09:41
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 09:29 schreef pinquit het volgende:
Maar die vroeg zich af of ik niet bang was dat mensen zouden vinden dat het allemaal wel snel was na de keer dat het mis ging. :') Joe. Mooi dat ik weet hoe zij erover denkt iig :+
Dat is inderdaad wel een slecht verhulde manier van zeggen dat zij zelf diegene is die het te snel vind gaan. :')
Athenaismaandag 10 december 2018 @ 09:42
Eh ja, ik hoop dat ik mag meeschrijven als voornamelijk lurker bij SHO en TV.

Gisteren met vriend ontdekt dat ik zwanger ben, volgens Clearblue 3+ weken, en we zijn allebei nog een beetje 'Eh?'. :') Ik wil gewoon een beetje van me af kletsen, denk ik.

Morgen naar de huisarts voor de bevestiging en hopelijk ontdekken hoe lang ik dan precies zwanger ben.
Cholulamaandag 10 december 2018 @ 10:26
Welkom Athenais, gefeliciteerd!

Wat een belachelijke reactie van die bekende, Pinq! Mijn moeder vertelde dat zij in dezelfde situatie ook zulke reacties kreeg van mensen die ze niet zo goed kende. Waren halen mensen het vandaan?

Mijn slechte nacht kwam door rugpijn, misselijkheid, maagzuur en mijn peuter. Frits vond het rond twaalf uur een mooi moment om wakker te worden en te bespreken wat hij nog allemaal wil doen de komende weken... Het was een nacht met weinig slaap, maar gelukkig zonder nachtmerries.
elamanilomaandag 10 december 2018 @ 10:33
Hihi, weer zwanger verhuizen zeg... 8)7
Nou ja, schoonmoeder hoopt nog steeds heel hard dat we hun vastgoedgift aan willen gaan nemen, als voorschot op de erfenis. En blijkbaar is een baby een goede reden voor haar om die hoop weer volop aan te wakkeren. ;)

We hebben nu niet een mega groot huis, maar dat willen we ook helemaal niet! Je moet dat ook weer schoon houden en zo... En dan zie je de rest niet meer omdat iedereen ergens anders zit. :P

Een vorm van bergruimte zou nog wel tof zijn, dus misschien kunnen we toch zoiets realiseren ergens op één of andere manier. Boven beetje puzzelen over een leuke indeling van de twee kleine(re) kamertjes en wat bergruimte.
En de tuin mag nog een mooie inrichting gaan krijgen. Evenals de keuken die van mij ook nog wel een opknapbeurtje kan gebruiken. Dus genoeg te doen wel :P Maar ook leuk om daar een beetje mee bezig te zijn.

En ook prio: Een toffe youngtimer waar tenminste 3 kinderstoeltjes in passen.

Cholula, goed dat je jezelf wat ruimte geeft en luistert naar je lichaam!

Welkom Athenais! Wat een verrassing! Ben benieuwd hoe ver je ongeveer zult zijn.
Athenaismaandag 10 december 2018 @ 10:48
Dank jullie wel!

Is het helemaal onverwacht? Nou, ja, nee... Vriend en ik werken/studeren beiden in de zorg en we hebben ons als een stel primitieve idioten gedragen, al helemaal omdat ik geen hormonale ac verdraag. :') Waarschijnlijk wordt zoiets ook de aankondiging: "Ooit gehoord van de slechte mop van de [beroep1] en [studie/beroep2] en de "onverwachte" zwangerschap? Wel..."

Wat wel een grote verrassing is, is die 3+ weken. Mijn cyclus was een tijdje van het padje af door gedonder met mijn studie en de verhuizing. Ergens kan ik nog steeds niet geloven dat ik meer dan drie weken (of meer dan vijf weken volgens de gebruiksaanwijzing) zwanger ben.

Enfin, ik zal het morgen wel te horen krijgen. Het is nog een beetje uitzoeken hoe en wat. Ten eerste had ik nog helemaal geen huisarts hier en ten tweede woon ik weliswaar al tien jaar in België maar sommige verschillen wennen gewoon niet. Hier lijken ze allemaal veel sneller naar de gynaecoloog te rennen en thuis bevallen kan wel in theorie maar veel info krijg je er niet over.

Jezus Christus, ik word mama!
Jagärtrutmaandag 10 december 2018 @ 10:55
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:48 schreef Athenais het volgende:
Dank jullie wel!

Is het helemaal onverwacht? Nou, ja, nee... Vriend en ik werken/studeren beiden in de zorg en we hebben ons als een stel primitieve idioten gedragen, al helemaal omdat ik geen hormonale ac verdraag. :') Waarschijnlijk wordt zoiets ook de aankondiging: "Ooit gehoord van de slechte mop van de [beroep1] en [studie/beroep2] en de "onverwachte" zwangerschap? Wel..."

Wat wel een grote verrassing is, is die 3+ weken. Mijn cyclus was een tijdje van het padje af door gedonder met mijn studie en de verhuizing. Ergens kan ik nog steeds niet geloven dat ik meer dan drie weken (of meer dan vijf weken volgens de gebruiksaanwijzing) zwanger ben.

Enfin, ik zal het morgen wel te horen krijgen. Het is nog een beetje uitzoeken hoe en wat. Ten eerste had ik nog helemaal geen huisarts hier en ten tweede woon ik weliswaar al tien jaar in België maar sommige verschillen wennen gewoon niet. Hier lijken ze allemaal veel sneller naar de gynaecoloog te rennen en thuis bevallen kan wel in theorie maar veel info krijg je er niet over.

Jezus Christus, ik word mama!
waar woon je in belgie? Ik woon ook in Belgie, en ben vorig jaar mei thuis bevallen, en liep gewoon bij een verloskundige. Indien je in Brussel woont kan ik je zwanger in Brussel van harte aanbevelen. Een hele fijne ervaring gehad!

En, gefeliciteerd!
Athenaismaandag 10 december 2018 @ 11:01
Ik zit in 't STAD! :D Zal wel goedkomen hoor, morgen maar eens aan die huisarts vragen hoe en wat.

Vriendis wel een Belg, maar die is nog wat verdwaasd en zit vooral te mekkeren over zijn auto. Ik heb helaas weinig geduld en dat lijkt nog minder dan normaal te zijn.
-Mellow-maandag 10 december 2018 @ 11:16
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:48 schreef Athenais het volgende:
Dank jullie wel!

Is het helemaal onverwacht? Nou, ja, nee... Vriend en ik werken/studeren beiden in de zorg en we hebben ons als een stel primitieve idioten gedragen, al helemaal omdat ik geen hormonale ac verdraag. :') Waarschijnlijk wordt zoiets ook de aankondiging: "Ooit gehoord van de slechte mop van de [beroep1] en [studie/beroep2] en de "onverwachte" zwangerschap? Wel..."

Wat wel een grote verrassing is, is die 3+ weken. Mijn cyclus was een tijdje van het padje af door gedonder met mijn studie en de verhuizing. Ergens kan ik nog steeds niet geloven dat ik meer dan drie weken (of meer dan vijf weken volgens de gebruiksaanwijzing) zwanger ben.

Enfin, ik zal het morgen wel te horen krijgen. Het is nog een beetje uitzoeken hoe en wat. Ten eerste had ik nog helemaal geen huisarts hier en ten tweede woon ik weliswaar al tien jaar in België maar sommige verschillen wennen gewoon niet. Hier lijken ze allemaal veel sneller naar de gynaecoloog te rennen en thuis bevallen kan wel in theorie maar veel info krijg je er niet over.

Jezus Christus, ik word mama!
:D
Gefeliciteerd!
Hier ook 5 weken. Vind het wel leuk om gelijk met iemand op te gaan :)
krijgerrtjemaandag 10 december 2018 @ 11:26
Gefeliciteerd athenais en welkom!
Mama worden is ‘t mooiste dat je kan overkomen :D O+
-Mellow-maandag 10 december 2018 @ 11:28
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 09:19 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Leuk, Mellow! Hij vond het dus niet stom om het via Skype te horen? En wat een leuke reactie O+
Nee hij vond het helemaal prima, en had het ook ok gevonden als ik t over twee weken had verteld :)

Hij wil het nu gelijk aan zijn beste vriendin vertellen, (die vorige keer op twee dagen na gelijk met mij zwanger werd en nu dus bijna op ontploffen staat ) maar ik vind het wel vroeg nog. Hoewel ik het zelf ook moeilijk voor me kan houden. Wil het ook graag aan m'n moeder zeggen.
Misschien gaan we het met kerst aan de familie vertellen, hoewel ik dat ook wel heel heftig vind zo allemaal tegelijk. ( we vieren net als vorig jaar kerst met mijn familie bij mijn schoonouders thuis)
-Mellow-maandag 10 december 2018 @ 11:32
Ik verwacht overigens flink wat verraste reacties als we het aan onze omgeving vertellen. De vorige keer ook de vragen van het kleine kringetje dat het wist dat het 'toch niet gepland was of wel?' Maar gezien ons ietwat flierefluiterige bestaan snap ik dat goed :D
douche-eendjemaandag 10 december 2018 @ 12:15
Welkom Athenais!

Ela, wat een reactie zeg _O-. Zeker in het kader van ' je hebt nu te weinig slaapkamers voor 3 kinderen'? En voor je bergruimte: wij hebben toen we net samen gingen wonen mijn huurflatje opgezegd en al mijn spul heeft een tijd bij een externe opslag gestaan. Nu is het huis wat wij gekocht hebben ruim genoeg, maar mocht er ooit ruimte tekort zijn doen we weer zoiets :Y. Ideale plek om je kampeermeuk, kerstspullen en andere dingen die je maar 1x per jaar nodig hebt op te bergen en het kostte echt amper wat. Verhuizen zou denk ik wel het laatste zijn wat wij zouden overwegen.
Cevichemaandag 10 december 2018 @ 12:29
Gefeliciteerd Athenais!

Mijn familie is erg blij voor ons hoor, maar ze zijn niet erg uitbundig. Kreeg van mijn broers een welgemeend 'ok, gefeliciteerd'. :')
En mijn moeder zei dat ze het heel leuk vond, gevolgd door:'nu ben ik de eerste van mijn zussen die oma wordt' >:)
Gelukkig ken ik ze langer dan vandaag :D
Athenaismaandag 10 december 2018 @ 13:45
Dank jullie allemaal! Ik heb net op pampers of zo zitten kijken, in theorie zou het een begin augustus kotertje moeten worden.

Hier weten mijn ouders het al wel, de zijne nog niet en dat heeft zo zijn redenen. Vriend heeft een eh... MOEDER. Met een zware controledwang en ander vrij vervelend gedrag. Onlangs was er drama dat vriend de was niet meer thuis doet en hij heeft het toch te druk om zelf te doen, blablabla. Ja, Truus, hoor es: ik heb een wasmachine en ik ben degene die het ondergoed van je zoon opvouwt. Wat hij overigens ook prima zelf kan maar taakverdeling.

Eerlijk gezegd ben ik ook vreselijk aan het twijfelen of we dit nu wel moeten doen. Natuurlijk wisten we dat we met stom gedrag wel eens resultaat konden krijgen maar zo snel al... Ik rookte tot gisteren ook nog als een ketter, dus ik ben en hormonaal aan het janken en aan het afkicken van nicotine. En alles is ook stom.

Ik weet niet waar die roze wolk is, maar ik wil hem best wel graag terug.
douche-eendjemaandag 10 december 2018 @ 20:47
Goede nipt *O* *O* *O*
Cholulamaandag 10 december 2018 @ 20:52
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 20:47 schreef douche-eendje het volgende:
Goede nipt *O* *O* *O*
*O*
krijgerrtjemaandag 10 december 2018 @ 20:53
Fijn douche eend! *O* :D


Klaagmodus even aan:
Ik heb zó’n enorme pijn in mijn buik steeds, helemaal rechts bovenin, waar m’n buik net begint. Heb het idee dat het een verrekte spier is ofzo, begon als verzuring aan het einde van een lange dag, maar nu is het 24/7 :'( alles doet pijn, ademen, zitten, liggen, draaien en ben het nu na een paar weken echt zo zat :@ VK kon er ook niet veel van maken, enige wat ik kon doen is paracetamol nemen als ik ga slapen, gelukkig heb ik wel het idee dat dat een beetje helpt, maar de pijn is er overdag niet minder om helaas. Laatste twee uren van m’n werkdagen trek ik ook gewoon bijna niet meer door de pijn in m’n buik (en rug, maar da’s weer een ander verhaal :') ) Zit er fysiek echt een beetje doorheen, en die twee weken werken tot m’n verlof voelen echt nog als een eeuwigheid :@ kon zondag ook alleen nog maar huilen, alles is stom }:|

/einde klaagmodus
Athenaismaandag 10 december 2018 @ 20:53
Wat fijn! *O*

Edit:
@Krijgerrtje: dat is ook gewoon merde en stom.
pinquitmaandag 10 december 2018 @ 21:03
Yeeees goede nipt voor DE! *O*
kwakz0rmaandag 10 december 2018 @ 21:09
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 20:53 schreef krijgerrtje het volgende:
Fijn douche eend! *O* :D


Klaagmodus even aan:
Ik heb zó’n enorme pijn in mijn buik steeds, helemaal rechts bovenin, waar m’n buik net begint. Heb het idee dat het een verrekte spier is ofzo, begon als verzuring aan het einde van een lange dag, maar nu is het 24/7 :'( alles doet pijn, ademen, zitten, liggen, draaien en ben het nu na een paar weken echt zo zat :@ VK kon er ook niet veel van maken, enige wat ik kon doen is paracetamol nemen als ik ga slapen, gelukkig heb ik wel het idee dat dat een beetje helpt, maar de pijn is er overdag niet minder om helaas. Laatste twee uren van m’n werkdagen trek ik ook gewoon bijna niet meer door de pijn in m’n buik (en rug, maar da’s weer een ander verhaal :') ) Zit er fysiek echt een beetje doorheen, en die twee weken werken tot m’n verlof voelen echt nog als een eeuwigheid :@ kon zondag ook alleen nog maar huilen, alles is stom }:|

/einde klaagmodus
Ik hoop t niet voor je, maar: zou t je galblaas kunnen zijn?
Stroopwafelmeisjemaandag 10 december 2018 @ 21:25
*O* DE wat fijn!!

Athena, het is natuurlijk ook niet niks, ontdekken dat je zwanger bent terwijl dat niet "gepland" is. En dan afkicken van nicotine (goed dat je gestopt bent ^O^ ) er nog bij op.. Zal vast allemaal overweldigend zijn. Neem de tijd om alles rustig te laten bezinken :*

Krijgertje :* geheel terechte klacht, zo te horen. Kun je eventueel eerder met verlof, als je het niet meer trekt?

Mijn concentratie op het werk is helemaal verdwenen, terwijl ik het sinds tijden eindelijk weer eens druk heb. Maar ik heb gewoon zo'n zin om te coconnen en nestelen.. O+ Nog maar 2 weken werken tot ik anderhalve week vrij ben rond kerst. Kijk er echt naar uit!
Cevichemaandag 10 december 2018 @ 21:36
DE *O*

Krijgertje, dat klinkt heel naar -O- is rust nemen misschien een optie? Klinkt misschien raar, maar werken als je zoveel last hebt is ook niet fijn natuurlijk. Dat zou ik proberen maar misschien ben ik een softie op dat gebied :+ misschien helpt het wel :+
krijgerrtjemaandag 10 december 2018 @ 21:44
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 21:09 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik hoop t niet voor je, maar: zou t je galblaas kunnen zijn?
Hmm, geen idee, zal eens googelen. Het voelt wel als een echt oppervlakkige pijn en niet iets van diep van binnen ofzo (gelukkig) dus de opties die VK opperde (evt darmen of ribben) zijn het volgens mij ook niet.

En eerder stoppen met werken kan eventueel altijd, maar het zijn nog maar 2 weekjes of 7 werkdagen dus dat voelt ook zo stom :') Ben ook gewoon te koppig :@
Sisumaandag 10 december 2018 @ 21:50
Mellow,
Vind het zo grappig om te lezen hoe nuchter jouw relatie met vriend overkomt. Volgens mij zijn jullie echt een leuk stel. Laidback
En het kan heel goed zijn dat jullie zometeen nergens anders meer over kunnen praten zo gauw hij zn kindje voor het eerst heeft gezien. Wanneer heb jij je eerste echo?

Chips, nu ben ik kwijt welke zuster in opleiding zwanger was, maar ha! Ik moest een beetje lachen om je intro.
Knap dat je gestopt bent met roken. Schoonzus ook en houdt het nu al 24 weken vol (ook zwanger). Zij gedroeg zich best als een kenau af en toe, maar hormonen en afkicken zijn echt een b*tch.
Waarom ga je trouwens eerst naar een huisarts en niet gelijk naar een verloskundige?
Je huisarts kan je echt niet vertellen hoe lang je zwanger bent. De enige manier is het maken van een echo en dat gebeurt daar niet (lijkt mij).
Fijne zwangerschap gewenst en natuurlijk gefeliciteerd!

En el,
Wauw. Zo’n voorschot lijkt mij zo relaxed. Ik zou absoluut niet willen denken aan het einde van Mn ouders en zij hebben ook absoluut niet zulke financiële middelen, maar woeha. Dat idee lijkt mij zo relaxed he.
Komt waarschijnlijk omdat ik altijd denk dat ‘rijke’ mensen minder zorgen hebben. Haux natuurlijk, maar als je zelf altijd goed op je geld moet letten dan vergelijk je jezelf denk ik vaker met anderen.

Over vergelijken gesproken.
Op Mn werk zijn nu 5 zwangeren waarvan nog 3 rondom mij zijn uitgerekend. Zo bizar om de verschillen qua lichaam te zien.
Ik val af in Mn gezicht en bol langzaam op. Vooral Mn borsten zijn volumineus gegroeid.
Mn baas is echt kiiiiilo’s aangekomen. Ze is met haar 20 weken van maat 38 naar 42 gegaan. Ze vind het absoluut niet leuk, maar jeez.. ze is zo’n moeilijk mens dus ik heb echt moeite om medelijden te voelen.
Directe Collega ziet er prachtig uit en dankzij haar kan ik lekker bijhouden hoe groot mijn buik ongeveer is (we schelen 5 dagen. Zij is slank en ik vol dus bij mij ga je het pas bij 5 maanden zien). bij weer een andere parttimer zie je amper dat ze zwanger is terwijl ook zij al 16 weken is. Zo leuk om al die verschillen te zien.

SPOILER
Wat ik wel super lastig vind is het volgende.
Ik ben nu 17 weken zwanger en krijg echt last van klachten. Veel hoofdpijn, avondmisselijkheid en o zo moe. Hierdoor is Mn werk af en toe niet te doen (docent vmbo), maar deels ziekmelden of aangeven dat ik me niet zo goed voel vind ik ook weer zo wat.
Vraag me dus echt af waar je de grens trekt van wat nog gaat en wat niet.
Voorbeeld: na een werkdag van 8 uur ben ik volledig afgedraaid. Bij thuiskomst heb ik geen puf om te koken. Zelfs een bevroren maaltijd ontdooien geeeft me al stress en paniek. Om half 9 slaap ik.
Of ik heb ontzettend last van bandenpijn. Zo erg dat ik even krom loop. Tegelijkertijd wil ik steeds zeggen: stel je niet zo aan! Je bent pas 17 weken en nu al dit gejammer?
Maar hoe ver laat je zoiets komen? Ik wil niet super prikkelbaar voor de klas staan, maar dat gebeurt nu wel..
Cevichemaandag 10 december 2018 @ 22:04
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:50 schreef Sisu het volgende:
Mellow,
Vind het zo grappig om te lezen hoe nuchter jouw relatie met vriend overkomt. Volgens mij zijn jullie echt een leuk stel. Laidback
En het kan heel goed zijn dat jullie zometeen nergens anders meer over kunnen praten zo gauw hij zn kindje voor het eerst heeft gezien. Wanneer heb jij je eerste echo?

Chips, nu ben ik kwijt welke zuster in opleiding zwanger was, maar ha! Ik moest een beetje lachen om je intro.
Knap dat je gestopt bent met roken. Schoonzus ook en houdt het nu al 24 weken vol (ook zwanger). Zij gedroeg zich best als een kenau af en toe, maar hormonen en afkicken zijn echt een b*tch.
Waarom ga je trouwens eerst naar een huisarts en niet gelijk naar een verloskundige?
Je huisarts kan je echt niet vertellen hoe lang je zwanger bent. De enige manier is het maken van een echo en dat gebeurt daar niet (lijkt mij).
Fijne zwangerschap gewenst en natuurlijk gefeliciteerd!

En el,
Wauw. Zo’n voorschot lijkt mij zo relaxed. Ik zou absoluut niet willen denken aan het einde van Mn ouders en zij hebben ook absoluut niet zulke financiële middelen, maar woeha. Dat idee lijkt mij zo relaxed he.
Komt waarschijnlijk omdat ik altijd denk dat ‘rijke’ mensen minder zorgen hebben. Haux natuurlijk, maar als je zelf altijd goed op je geld moet letten dan vergelijk je jezelf denk ik vaker met anderen.

Over vergelijken gesproken.
Op Mn werk zijn nu 5 zwangeren waarvan nog 3 rondom mij zijn uitgerekend. Zo bizar om de verschillen qua lichaam te zien.
Ik val af in Mn gezicht en bol langzaam op. Vooral Mn borsten zijn volumineus gegroeid.
Mn baas is echt kiiiiilo’s aangekomen. Ze is met haar 20 weken van maat 38 naar 42 gegaan. Ze vind het absoluut niet leuk, maar jeez.. ze is zo’n moeilijk mens dus ik heb echt moeite om medelijden te voelen.
Directe Collega ziet er prachtig uit en dankzij haar kan ik lekker bijhouden hoe groot mijn buik ongeveer is (we schelen 5 dagen. Zij is slank en ik vol dus bij mij ga je het pas bij 5 maanden zien). bij weer een andere parttimer zie je amper dat ze zwanger is terwijl ook zij al 16 weken is. Zo leuk om al die verschillen te zien.

SPOILER
Wat ik wel super lastig vind is het volgende.
Ik ben nu 17 weken zwanger en krijg echt last van klachten. Veel hoofdpijn, avondmisselijkheid en o zo moe. Hierdoor is Mn werk af en toe niet te doen (docent vmbo), maar deels ziekmelden of aangeven dat ik me niet zo goed voel vind ik ook weer zo wat.
Vraag me dus echt af waar je de grens trekt van wat nog gaat en wat niet.
Voorbeeld: na een werkdag van 8 uur ben ik volledig afgedraaid. Bij thuiskomst heb ik geen puf om te koken. Zelfs een bevroren maaltijd ontdooien geeeft me al stress en paniek. Om half 9 slaap ik.
Of ik heb ontzettend last van bandenpijn. Zo erg dat ik even krom loop. Tegelijkertijd wil ik steeds zeggen: stel je niet zo aan! Je bent pas 17 weken en nu al dit gejammer?
Maar hoe ver laat je zoiets komen? Ik wil niet super prikkelbaar voor de klas staan, maar dat gebeurt nu wel..
Als je je zo voelt na een dag werken... Dan denk ik echt dat je een stap te ver gaat. Je moet wel een beetje op jezelf letten... Ik zou met m'n werkgever gaan praten, misschien kun je halve dagen werken tot de vakantie en na de vakantie kijken hoe het dan gaat? Straks krijg je nog een burnout ofzo en dan ben je verder van huis. Ik heb zelf veel meer last van kwaaltjes als ik moe ben (vooral misselijk/overgeven) maar het kost juist daardoor nog meer energie, en dat wordt dan een soort vicieuze cirkel. Ik zou hier eigenlijk al een streep trekken, maar once again, I might be a softie.

Overigens word ik alleen dik rond m'n buik, maar ik heb van mezelf al overgewicht dus het voelt echt als een bierbuik }:| :') maar nog steeds niet aangekomen, dus het is echt door de zwangerschap.
Cholulamaandag 10 december 2018 @ 22:10
Niet veel verder dan je het nu laat gaan, Sisu! Kies voor jezelf en je kindje en bespreek dit met je vk. En ik weet ook dat het nog maar anderhalve week is tot de kerstvakantie en dat je denkt dat je dan rust krijgt, maar we weten ook dat dat niet waar is. Je hoeft niet te kijken naar wat een ander wel of niet nog kan, het gaat hier om jou!

Het klinkt ontzettend naar, krijgertje! Nog twee weken tot je verlof? :*
-Mellow-maandag 10 december 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:50 schreef Sisu het volgende:
Mellow,
Vind het zo grappig om te lezen hoe nuchter jouw relatie met vriend overkomt. Volgens mij zijn jullie echt een leuk stel. Laidback
En het kan heel goed zijn dat jullie zometeen nergens anders meer over kunnen praten zo gauw hij zn kindje voor het eerst heeft gezien. Wanneer heb jij je eerste echo?

Haha, laidback... ik weet niet hoor. Misschien dat we met bepaalde dingen makkelijker zijn dan anderen, maar we hebben t af en toe echt wel zwaar met elkaars overgevoeligheid :D (ojee ons arme kind) Maar desondanks allebei wel echt t gevoel dat we 'elkaar gevonden hebben'. Best jut&jul zijn we ook wel :')

3 januari de eerste echo, maar dan is m'n man er alweer vandoor :'(
-Mellow-maandag 10 december 2018 @ 22:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:45 schreef Athenais het volgende:
Dank jullie allemaal! Ik heb net op pampers of zo zitten kijken, in theorie zou het een begin augustus kotertje moeten worden.

Hier weten mijn ouders het al wel, de zijne nog niet en dat heeft zo zijn redenen. Vriend heeft een eh... MOEDER. Met een zware controledwang en ander vrij vervelend gedrag. Onlangs was er drama dat vriend de was niet meer thuis doet en hij heeft het toch te druk om zelf te doen, blablabla. Ja, Truus, hoor es: ik heb een wasmachine en ik ben degene die het ondergoed van je zoon opvouwt. Wat hij overigens ook prima zelf kan maar taakverdeling.

Eerlijk gezegd ben ik ook vreselijk aan het twijfelen of we dit nu wel moeten doen. Natuurlijk wisten we dat we met stom gedrag wel eens resultaat konden krijgen maar zo snel al... Ik rookte tot gisteren ook nog als een ketter, dus ik ben en hormonaal aan het janken en aan het afkicken van nicotine. En alles is ook stom.

Ik weet niet waar die roze wolk is, maar ik wil hem best wel graag terug.
Ik snap je situatie goed hoor, ik zat in de zomer in n vergelijkbare. Uiteindelijk besloten er voor te gaan, helemaal in de wolken en toen ging t mis. Sindsdien is de kinderwens bij ons beiden enorm, al was deze zwangerschap ook niet echt gepland maar meer iets dat we hebben laten gebeuren.
Het gevoel dat ik na de miskraam had was echt alsof er n deel van mezelf miste, een leegte die eigenlijk tot nu toe niet helemaal is weggegaan (wel veel minder nu). Nooit verwacht dat dat zo'n enorme invloed op me hebben. Ik heb geen idee of je aan abortus denkt hoor, maar ik ben zo zo zo ontzettend blij dat ik dat destijds niet heb gedaan (ik heb de kliniek wel aan de lijn gehad).

Als je die roze wolk had komt hij vast weer terug!
-Mellow-maandag 10 december 2018 @ 22:47
En sisu, doe je gevoel nooit teniet! Ik ken dat wel, dat je tegen jezelf zegt dat je je aanstelt, maar dat is echt niet de manier om met jezelf om te gaan. Hoe lang je dan door moet gaan weet ik niet want ik snap je dilemma ook, maar probeer aan te voelen wanneer je op je grens zit.
klaproossmaandag 10 december 2018 @ 23:03
Athena Welkom! Dat is even schrikken kan ik me voorstellen, neem goed de tijd om het te laten landen. De eerste weken zijn vaak sowieso niet echt roze wolkerig.

Dames! Jeuk! Ik heb zo’n vreselijke jeuk over heel mijn lijf! Mijn hoofdhuid, armen, benen, rug, buik en borsten! Aaaahgr. Zijn er tips?! Ik probeer al minder en kouder te douchen maar vooral in bed is het erg lijkt wel. :')
Athenaismaandag 10 december 2018 @ 23:06
quote:
0s.gif

Chips, nu ben ik kwijt welke zuster in opleiding zwanger was, maar ha! Ik moest een beetje lachen om je intro.
Knap dat je gestopt bent met roken. Schoonzus ook en houdt het nu al 24 weken vol (ook zwanger). Zij gedroeg zich best als een kenau af en toe, maar hormonen en afkicken zijn echt een b*tch.
Waarom ga je trouwens eerst naar een huisarts en niet gelijk naar een verloskundige?
Je huisarts kan je echt niet vertellen hoe lang je zwanger bent. De enige manier is het maken van een echo en dat gebeurt daar niet (lijkt mij).
Fijne zwangerschap gewenst en natuurlijk gefeliciteerd!

Geen zuster in opleiding hoor, ik zit meer in de geest van mensen te wroeten. ;)

De reden dat ik eerst naar de huisarts wil is omdat hier de huisarts blijkbaar wel de opvolging mag doen, ik geen idee wie wat waar en waarom zit (nieuwe stad en mijn integratie is aardig mislukt :') ), de huisarts wel de extra bevestiging kan geven dat het raak is en ik vanuit hun wel alle info kan krijgen die ik nodig heb. Plus: ik had toch al een huisarts nodig.

De huisarts waar ik nu naar toe ga werkt via een forfaitair systeem, waardoor het net zo werkt (werkte?) als in Nederland: naar de huisarts en geen gezeur met betalen, dat via een briefje in een postbus van de verzekering weer terugkrijgen wat meestal zo'n tachtig jaar duurt en die postbussen zitten nooit in de buurt en meer van dat gezeur.

Het probleem wat ik nu heb is dat de realiteit (of doemdenken, hoe je het maar net bekijkt) nu heel hard binnenkomt vallen na eerst verbijsterd naar die test te hebben gestaard. Het is nu helemaal niet ideaal, ik heb nooit een grootse kinderwens gehad (ik ging er eigenlijk altijd van uit dat ik er nooit aan zou beginnen, tot ik huidige vriend leerde kennen) en dan nog een aantal factoren waardoor alles in mij nu heel hard 'NEE' brult. Tegelijkertijd weet ik dat ik uiterst hormonaal reageer en vriend op een roze dromerige wolk zit.

Sowieso morgen maar eerst de huisarts ontmoeten, bespreken en iets van grip op de situatie krijgen.
elamanilodinsdag 11 december 2018 @ 08:30
Sisu, ik heb ook (al) veel last van mijn bekken dit keer, ik heb het besproken met de vroedvrouw en zij gaf aan dat ik fysiotherapie volgens röst-methode kan volgen of een osteopaat. Van beide heeft ze goede resultaten gezien bij haar zwangeren. Beide geven goede tips en oefeningen om de spieren rond het bekken te versterken zodat je banden niet alles hoeven te dragen. Als de banden teveel gaan uitrekken (teveel overbelast worden), wordt het lastiger om ze weer terug te laten veren na de bevalling (ze worden dan echt slapper). Dus het is best belangrijk dat je met je bekken voorzichtig aan doet/gaat doen. Je moet nog langer mee! :*

Verder laat ik van de week ook voor de zekerheid bloed prikken om te zien of er nog tekorten zijn, want van D3 of B12 tekort bijvoorbeeld kun je je ook hartstikke rottig voelen (moe, depri, hoofdpijn etc). Evenals van een schildklier die niet optimaal werkt. Ik heb zelf niet het idee dat ik echt tekorten kom, maar in het begin van de zwangerschap had ik echt beduidend meer kwaaltjes dan vorige keren (moe, misselijk), dus vandaar toch even checken. Inmiddels voel ik me best weer vitaal ;) maar mijn bekken geeft ook echt een halt aan. Al met al laat ik dus een paar stofjes prikken om te zien of ik nog wat extra's kan gebruiken om mijn lichaam te ondersteunen. Misschien kun je dat ook bij de vroedvrouw/vk bespreken?
elamanilodinsdag 11 december 2018 @ 08:33
Klap, met vlagen heb ik ook van die jeuk! Poeh.. Geen idee wat eraan te doen. Ik smeer mn buik inmiddels wel lekker in met mamaverwenolie, en dat lijkt een soort te helpen, ik heb in ieder geval het idee dat het daarna minder jeukt. Maar ik heb het wel echt in vlagen, dus sowieso niet constant.
Misschien heeft je vroedvrouw/vk tips?!

Athenais, neem je tijd, je hebt nog een heleboel weken om te wennen en alles te laten bezinken. :* Het is best heftig wat er opeens allemaal gebeurd, lichamelijk en geestelijk. Die hormonen ook ja. ;)
Athenaisdinsdag 11 december 2018 @ 12:43
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 22:27 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ik snap je situatie goed hoor, ik zat in de zomer in n vergelijkbare. Uiteindelijk besloten er voor te gaan, helemaal in de wolken en toen ging t mis. Sindsdien is de kinderwens bij ons beiden enorm, al was deze zwangerschap ook niet echt gepland maar meer iets dat we hebben laten gebeuren.
Het gevoel dat ik na de miskraam had was echt alsof er n deel van mezelf miste, een leegte die eigenlijk tot nu toe niet helemaal is weggegaan (wel veel minder nu). Nooit verwacht dat dat zo'n enorme invloed op me hebben. Ik heb geen idee of je aan abortus denkt hoor, maar ik ben zo zo zo ontzettend blij dat ik dat destijds niet heb gedaan (ik heb de kliniek wel aan de lijn gehad).

Als je die roze wolk had komt hij vast weer terug!
Deze reactie helpt enorm (alle trouwens!). We overwegen abortus wel. Is Blip ongewenst? Nee, dat niet. Maar is het nu het beste voor Blip? Daar twijfelen we enorm aan omdat er zo veel speelt wat niet echt/echt niet in het voordeel is. Het is niet de stabiele basis die we voor ogen hadden en het is niet het aller-, allerbeste, wat wel altijd een vereiste aan mijn kant is geweest. Liefde zal vast veel goed maken, maar zo'n koter moet ook eten.

Natuurlijk, en die begrijp ik ook, 'dan hadden jullie niet zo stom moeten zijn.' Klopt ook, maar daar moet Blip niet vervolgens de lul van worden. Misschien was het gemakkelijker geweest als ik een soort oermoedergevoel van nature had, maar dat heb ik niet.

Het is nog veel praten en afwegen.
-Mellow-dinsdag 11 december 2018 @ 12:51
Wij hebben n huis! Na meer dan 8 jaar reizen, zwerven, in voertuigen of aftandse tuinhuisjes wonen, op banken slapen, kamertjes bij vrienden huren, en bij m'n moeder crashen kan ik eindelijk m'n toilettas uitpakken :D

Maar t bekangrijkste: ik heb ik nu n plekje om te baren! *O*


poe hee, een rijtjeshuis, een baby, de labrador hebben we ook al n tijdje..... zometeen maar eens de stad in om de letters LOVE HOME te kopen voor in de nieuwe vensterbank :')
krijgerrtjedinsdag 11 december 2018 @ 13:00
Succes met jullie keuze Athanais. Is natuurlijk heftig.

SPOILER
bijna 5 jaar geleden zat ik in een soortgelijke situatie, ongepland zwanger, ‘pas’ 23 en allebei nog student. Wat in ons voordeel was, was dat ik sowieso altijd de wens had gehad jong moeder te worden en we al een aantal jaar samenwoonden in een appartement waar ook nog eens plek was voor een baby. Het afbreken van de zwangerschap hebben we geen seconde overwogen, maar ik weet wel wat voor hectische mindfuck het is om ineens je hele toekomstbeeld zo drastisch veranderd te zien worden. Ik ben van mening dat er voor alle praktische zaken uiteindelijk wel een goede oplossing te vinden is, al is het niet altijd even makkelijk.
Gefeliciteerd mellow met jullie nieuwe woning! O+ Wanneer ga je over? Of ben je al over? :D


Ik werk vandaag vanuit huis en doe lekker rustig aan, drie uurtjes gewerkt en daarna een paar uur in bed gelegen, dus het is vandaag alweer een stukje rooskleuriger O+
Athenaisdinsdag 11 december 2018 @ 17:29
Ah, Mellow, dat is fijn! Een eigen thuis!

Morgen krijg ik de bloeduitslag van de huisarts terug, adhv hCG kunnen ze wel al een inschatting doen hoe ver ik nou ben. Dus toch, ik wist wel dat ik zoiets van mijn opleiding had meegekregen.
Ze heeft me ook vrolijk toe gelachen (uitgelachen) toen ik vertelde wat vriend en ik qua werk/studie doen. :')

Wat ik trouwens niet wist, en wel had kunnen weten, is dat ik iedereen en alles ontzettend vind stinken en daar ook goed misselijk van word. Echt, ik ben geneigd om met een fles Dettol de deur uit te gaan en het over mensen te gooien. "Je meurt. JE MEURT. DOE ER WAT AAN." Parfum van vriend is nu ook niet meer goed.
CaVaBiendinsdag 11 december 2018 @ 18:25
Ik snap je afweging athenais.

Ik ben zelf ook ongepland zwanger geraakt en kwam er best wel snel achter. Als ik zou zeggen dat ik geen abortus heb overwogen zou ik liegen.

Ik ben zelf nog een (late) studente met een parttime baan erbij, mijn vriend was op dat moment werkloos, we woonden niet samen, mijn familie is tegen een zwangerschap voor het huwelijk en vonden het zelfs al lastig om mijn vriend te accepteren vanwege zijn afkomst.

Ondertussen ben ik nu 20+ weken en ben zo blij dat ik het niet heb gedaan. Alles is goed gekomen, ondertussen heeft vriend een baan, we zijn getrouwd, mijn ouders zijn blij met mijn vriend en met de toekomstige baby. Ik ga binnen een paar weken bij hem intrekken en dan is alles geregeld :)

Natuurlijk is het jouw beslissing en jouw afweging. Vooral doen waar jij achter staat. Ik wilde alleen even zeggen dat de hobbels die je voor je ziet, geen hobbels hoeven te zijn. Ze zijn in ieder geval meestal niet onoplosbaar.
Cevichedinsdag 11 december 2018 @ 18:30
Athenais, het is ook nogal wat wat er op je afkomt en het is niet makkelijk om daar een keuze in te maken. Twijfelt je vriend ook? Jullie komen er vast wel uit :Y

Mellow, gefeliciteerd met je woning! Wanneer ga je verhuizen?
Wij gaan in februari verhuizen (ongeveer 30 weken zwanger), hoorde van een collega dat ze verhuisd is in haar kraamweek :o the horror :o

CaVaBien, nog gefeliciteerd met je huwelijk ^) fijn dat het nu allemaal lekker loopt ^O^
douche-eendjedinsdag 11 december 2018 @ 18:44
Dankjewel allemaal O+

Oef krijgertje dat klinkt niet lekker. Pas je een beetje goed op jezelf? En als de pijn aan blijft houden, ga anders eens naar de huisarts :*

Sisu leuk al die zwangeren op werk he :D. Ik ben nu ook #4. De eerste is eind januari uitgerekend, dan een in maart, april en ik in juni. En nog een collega die in mei voor het eerst vader gaat worden. Vruchtbaar bedrijf :P. En pas goed op jezelf he, er is maar 1 Sisu en je werk heeft er ook niks aan als dit door gaat zetten naar je werk toe.

Mellow, gefeliciteerd met het huis!

Athenais, neem de tijd om te beslissen wat voor jullie juist voelt. Bij ons is de zwangerschap ontzettend gewenst (want anders ga je geen medisch traject in ;) ), maar ook hier is er wel eens een moment van AAAH-wat overkomt ons nou en kunnen wij dit wel en zijn we er echt wel zo klaar voor als we dachten. Uiteindelijk is er altijd wel een reden waarom een kind op dat moment in je leven niet handig is, als je er over nadenkt kan iedere zwangere wel meerdere redenen bedenken.
Maar maak vooral een keuze waar jullie 2 achter staan. Dat is het belangrijkste.

En alles stinkt inderdaad *O*. Straks weer vergadering van scouting op het clubhuis dus daarna mogen we beide weer door de wasstraat.
Athenaisdinsdag 11 december 2018 @ 18:59
Van harte Çavabien! ^)

Vriend twijfelt ook, maar is meer een blij ei en heeft altijd al een kinderwens gehad. Qua stereotyperingen zijn wij het omgekeerde van wat je zou verwachten. :P Hij is een soort Moeder Gans en ik een wat minder huiligere (alhoewel...) versie van Darth Vader.

Ik heb net al de uitslag binnen (best handig, zo'n online account systeem) en ik ben ongeveer zes weken ver gerekend van de laatste menstruatie. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee want ik kan me niet eens meer herinneren of rond die tijd wel ongesteld was. Tegelijkertijd heb ik ander, niet al te best nieuws van vriend gehoord wat neerkomt op een financiële aderlating en weer een vreselijk onrustige periode, náást dit.

Wat ik misschien ook even had moeten vermelden: vriend en ik zijn behoorlijk snel gaan samenwonen, niet eens zo gek lang bij elkaar en, voordat we elkaar kenden, hele verstandige, evenwichtige, niet al te veel risico nemende mensen. :') We hebben ons er wel vaker over verwonderd wat we in elkaar los maken, gebrek aan intelligente acties onder andere.

Ik ga sowieso een afspraak maken, met vriend erbij, bij het plaatselijk centrum. Het eerste gesprek is psychosociaal en de zes dagen verplichte bedenktijd en ik denk dat dat voor ons allebei wel zo verstandig is.

Dus het ligt niet aan mij dat alles en vooral IEDEREEN stinkt! Ik vroeg het net ook aan mijn moeder en zij herkende het direct: de geur van natte hond en ui, en de neiging om dettol over mensen te gooien want 'JE MEURT!'. En ik jank ook om alles. Ook om alle lieve, onbevooroordeelde reacties hier. Echt, dank jullie wel. *;
pinquitdinsdag 11 december 2018 @ 19:24
Spannend Athenais! Heftige tijd voor jullie.
Mijn eerste kwam ook super ongelegen, ik was 20, was m'n relatie niet zeker (die eindigde daardoor ook), woonde nog thuis. Heb getwijfeld of we het wel moesten doen, maar was overtuigd toen mijn huisarts daarna vertelde dat 't kindje alleen maar liefde nodig had.
Ik kan uiteraard nooit meer zonder m'n zoon, we zijn 't beste team ever! O+ Zo blij met mijn beslissing van toen!
Maar alsnog heb ik 6 jaar later bij een tweede ongeplande zwangerschap een abortus laten uitvoeren. Want hoe fijn 't ook was, het was zo zwaar! Dat kwam deels door gebrek aan partner, maar ook door allerlei andere dingen op dat moment in mijn leven. Ik gunde een kindje meer dan wat ik op dat moment te bieden had.
neemt niet weg dat het de moeilijkste beslissing van m'n leven was, en ik heel blij was dat ze me na de abortus konden melden dat deze zwangerschap zou gaan eindigen in een miskraam.

Wat ik toen nog niet wist was dat de vader van dat kindje de liefde van m'n leven bleek te zijn, en ben inmiddels zwanger van zijn tweede ;) (derde dan dus eigenlijk) Maar ik denk echt dat als we toen hadden doorgezet dat het nu niet zo rooskleurig zou zijn.

Naja wat ik wil zeggen is: luister naar jullie gevoel O+ Ik denk dat dat de beste raadgever is in deze.
💛
Hilzillahdinsdag 11 december 2018 @ 19:26
Hoi mama’s! Hoewel ik slecht gepost heb de afgelopen maanden, wil ik toch even vertellen dat mijn derde monstertje gisteren om 16.20 uur geboren is.

Hij heet Silas Ilay en is de leukste! Het is een kopie van zijn broer met het mondje van zijn zus O+
pinquitdinsdag 11 december 2018 @ 19:29
Oooh Hilz! Gefeliciteerd O+ en omg wat een prachtige naam! O+
Peacefullldinsdag 11 december 2018 @ 19:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 19:26 schreef Hilzillah het volgende:
Hoi mama’s! Hoewel ik slecht gepost heb de afgelopen maanden, wil ik toch even vertellen dat mijn derde monstertje gisteren om 16.20 uur geboren is.

Hij heet Silas Ilay en is de leukste! Het is een kopie van zijn broer met het mondje van zijn zus O+
Even jompelen *O* gefeliciteerd hillz! En prachtige naam O+
Athenaisdinsdag 11 december 2018 @ 19:41
Van harte gefeliciteerd!
krijgerrtjedinsdag 11 december 2018 @ 19:56
Gefeliciteerd Hilz *O* O+ O+ Je bent mama van drie! :D
hetzusjevandinsdag 11 december 2018 @ 20:04
Van harte gefeliciteerd Hilz! *O*
Choluladinsdag 11 december 2018 @ 20:23
Gefeliciteerd Hilz!!
Rijstebuiltjedinsdag 11 december 2018 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 19:26 schreef Hilzillah het volgende:
Hoi mama’s! Hoewel ik slecht gepost heb de afgelopen maanden, wil ik toch even vertellen dat mijn derde monstertje gisteren om 16.20 uur geboren is.

Hij heet Silas Ilay en is de leukste! Het is een kopie van zijn broer met het mondje van zijn zus O+
'Heerser van het woud' O+
Van harte Hillz :)
Stroopwafelmeisjedinsdag 11 december 2018 @ 20:42
Gefeliciteerd Hilz!! *O*
Minarosadinsdag 11 december 2018 @ 20:47
Proficiat Hilz!
klaproossdinsdag 11 december 2018 @ 20:59
Hilz! Daar istie O+ Geniet van elkaar! Gefeliciteerd!
Mariposasdinsdag 11 december 2018 @ 21:04
Van harte gefeliciteerd Hilz!
Spees_Eenddinsdag 11 december 2018 @ 21:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 19:26 schreef Hilzillah het volgende:
Hoi mama’s! Hoewel ik slecht gepost heb de afgelopen maanden, wil ik toch even vertellen dat mijn derde monstertje gisteren om 16.20 uur geboren is.

Hij heet Silas Ilay en is de leukste! Het is een kopie van zijn broer met het mondje van zijn zus O+
Gefeliciteerd!! O+ *G* veel geluk met zn vijven!

SPOILER
Die naam O+ was mijn lievelings maar echt een no-go icm onze oudste _O- dus nu de tweede naam van onze derde!
Cevichedinsdag 11 december 2018 @ 22:00
Gefeliciteerd Hilz *O*
Limonedinsdag 11 december 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 19:26 schreef Hilzillah het volgende:
Hoi mama’s! Hoewel ik slecht gepost heb de afgelopen maanden, wil ik toch even vertellen dat mijn derde monstertje gisteren om 16.20 uur geboren is.

Hij heet Silas Ilay en is de leukste! Het is een kopie van zijn broer met het mondje van zijn zus O+
O+ Gefeliciteerd en veel geluk met zn vijven!
dodoriadinsdag 11 december 2018 @ 22:10
Gefeliciteerd Hilz!
Thorinbellydinsdag 11 december 2018 @ 22:20
Heeeeel erg gefeliciteerd.... Mooie naam, en voor de uitgerekende datum...

Voel wel druk op m'n schouders... Sta dan bovenaan,...
MevrouwCactusdinsdag 11 december 2018 @ 22:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 19:26 schreef Hilzillah het volgende:
Hoi mama’s! Hoewel ik slecht gepost heb de afgelopen maanden, wil ik toch even vertellen dat mijn derde monstertje gisteren om 16.20 uur geboren is.

Hij heet Silas Ilay en is de leukste! Het is een kopie van zijn broer met het mondje van zijn zus O+
Jaaa gefeliciteerd!!
Rebubbleddinsdag 11 december 2018 @ 22:54
Hilz wat fijn! Geniet van je kereltje en hopelijk herstel je voorspoedig!

Sisu, bij week 17 zat ik er hetzelfde bij als jij. Twee weken later zat ik er qua vermoeidheid echt doorheen en dacht ik bij mezelf 'Waarom doe ik dit in godsnaam mezelf aan.' Dezelfde dag nog 4x6 gaan werken en daar ben ik erg blij mee. Het scheelt dat ik door mijn nieuwe fysio goed behandeld word en ik weer hele nachten doorslaap. Je kunt altijd tot je vakantie minder gaan werken en na je vakantie eens kijken hoe je er weer voor staat.

Athenais, CaVaBien en ik kwamen tegelijk dit topic in met allebei hetzelfde als jij. Fuckerfuck ik ben zwanger. Ik heb ook een abortus overwogen, maar bij de eerste echo om te kijken hoe lang ik zwanger was, was er na het knipperende hartje geen andere keuze dan ervoor gaan. 1.5 jaar bij elkaar, niet samenwonend, hij wil graag 3 kinderen en ik ben altijd twijfelachtig geweest. Ik ben nu 21 weken zwanger van een meisje en onze relatie is een hele transformatie door. Nieuw huis en God wat is deze jongen ondersteunend en betrokken. We hebben zo'n 4 weken gehad waarin het helemaal mis ging, omdat elk minidingetje onder het vergrootglas van de eeuwigheid van het delen van een kind kwam te liggen. Veel praten en echt op elkaar leren bouwen en vertrouwen is nodig. Ook als je kiest om er niet voor te gaan. Heel veel sterkte met de keuze. En wat jij ook kiest, het is goed.

Mellow, gefeliciteerd met het nieuwe huis! Succes met de verhuizing. Wij zitten er nu middenin..

Niemand iets over hypnobirthing te vertellen?
Vivwoensdag 12 december 2018 @ 07:28
Hilz gefeliciteerd!! *O* *O* *O* *O*
VenusFlyTrapwoensdag 12 december 2018 @ 08:34
Hilzz gefeliciteerd met je tweede zoon en wat een lieve naam _O_

Ik las iets over babyboom op het werk, bij ons in de OR (waar ik sinds begin dit jaar lid van ben) 12 leden waarvan 3 een kindje verwachten in 3 maanden tijd.

Gisteravond zijn E en ik in het ziekenhuis geweest voor een presentatie over ''hoe bevalt het in het ziekenhuis'' en zijn we rondgeleid door de verloskamer. Ik vond het fijn om hier een kijkje te nemen en een mooie gedachte dat de volgende keer dat we op die afdeling zijn we gewoon een kereltje op de wereld gaan zetten O+
Limonewoensdag 12 december 2018 @ 08:55
Athenais, wat een roller coaster voor jou. Sterkte met het nemen van een beslissing. Voor wat het waard is: ik had ooit een coach die zei, toen ik vroeg wat nu het beste moment is om kinderen te krijgen, dat het juiste moment niet bestaat en dat er altijd wel iets is waarom het eigenlijk niet goed uit zou komen. Toen ik van mijn eerste (bewust) zwanger werd was ik net daarvoor werkloos geworden. Uiteindelijk is dat ook weer goed gekomen. :)

Klap, sinds ik geen verzorgingsproducten met parfum, zeep en alcohol gebruik heb ik geen last meer van jeuk over mijn hele lichaam. Ik gebruik jojoba olie (Blauwe huis), douchegel van dermolin en bodylotion van bijvoorbeeld neutral. Ik heb nu alleen jeuk op de randjes waar de hele dag ribbeltjes van mijn kleding hebben gezeten: randjes van mijn onderbroek, de ribbels van mijn maillot over mijn buik... JEUK joh. Maar dat is bij mij echt hormonaal. Het was bij deze zwangerschap ook het eerste teken: de test was nog niet droog en ik had al jeuk bij de randjes van mijn onderbroek. :')

Hang in there, Krijger. Nog 6 (5?) dagen werken! Fijn dat je een deel thuis kan werken.

Sisu, ik zou met je leidinggevende gaan praten, want zo ga je het niet redden tot je verlof..

Blegh. ik wil nu verlof. Ik ben natuurlijk al weer anderhalve week verkouden. ik ben zo moe, slaap slecht, heb last van mijn keel en hierboven op ook nog een snotoog. Zo eentje als baby's ook hebben. :') Nog 9 dagen werken..
elamanilowoensdag 12 december 2018 @ 09:02
*O* DE, wat fijn dat de uitslag goed was :)

*O* Hillz, gefeliciteerd met je derde! Hoe vinden broer en zus het? O+

Athenais, succes :*

Rebubbled, ik heb hypnobirthing gedaan, ik vond het erg fijn. Vooral handvatten om met je lichaam mee te werken door middel van je ademhaling en in vormen van ontspanning. Ook de (engelse) regenboog CD vond ik heel fijn om voor de bevalling al te luisteren en tijdens de bevalling gaf ie me toen echt houvast, de stem van die vrouw zo ergens op de achtergrond. Mijn lief had ook handvatten om mij te helpen om mijn lichaam de ruimte te geven.
Dit keer wil ik graag haptonomie doen (om zelf nog meer contact te maken van buitenaf) en ik verdiep me in spinning babies over houdingen en bewegingen die mee kunnen helpen bij mijn lichaam ruimte geven om te baren.

Klaprooss, ja, wat Limone zegt denk ik ook! Maar ik gebruik al jaaaaaren geen synthetische zeep meer in m'n haren of op m'n lichaam. Bij mij bleek het nu mijn wasmiddel dat ook triggerde! Ik gebruikte Seepje, maar daar zit een stofje in waar ik allergisch op reageer. Dus nu Ecover, en dat gaat beter! En dan de biologische mama-verwenolie dus, die helpt om m'n buik minder droog te maken of zo denk ik. Die combi helpt iig heel goed bij mij om de jeuk binnen de perken te houden.
krijgerrtjewoensdag 12 december 2018 @ 09:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 22:20 schreef Thorinbelly het volgende:
Voel wel druk op m'n schouders... Sta dan bovenaan,...
Hup! ~O> (Nee grapje, laat die baby nog maar mooi even zitten blijven O+ )

VFT wat een bijzonder besef! O+ Heb eigenlijk nog niks gehoord over informatie avonden in het ziekenhuis. Volgende week eens vragen.

Limone, nog 6 werkdagen inderdaad _O_
Jij ook bijna met verlof dus *O*

Vandaag m’n vrije dag en ben gister ook de hele dag alleen geweest en níks gedaan. Bizar hoeveel beter ik me nu voel :') had echt niet door dat werken an sich nog zoveel energie koste joh. :P
Fazzwoensdag 12 december 2018 @ 11:59
Gefeliciteerd Hilz O+ *O*
Malteserwoensdag 12 december 2018 @ 12:02
Hilz, gefeliciteerd! *G*
Thorinbellywoensdag 12 december 2018 @ 12:39
Vandaag met 33+4 weer een groeiecho gehad... Aiaiai... Mn man en ik maken giganten! Hij wordt nu op net iets boven de 3kg geschat, tegen de 2 die er nu voor zou staan. Alle afmetingen lopen ook 3 tot 5wk voor! Plan is over 3 wk weer een groeiecho en dan afspraak voor inleiden te maken...
Verder was alles goed. Heb ik iets tegen Maagzuur gekregen wat hopelijk mn overgeven ook vermindert...
Radyhynwoensdag 12 december 2018 @ 14:27
Hilz gefeliciteeeeerd!!! *O* *O* *O*
douche-eendjewoensdag 12 december 2018 @ 20:10
Hilz gefeliciteerd!
Sisudonderdag 13 december 2018 @ 03:57
Monster post geschreven, maar fok had database storing dus weg.

Kort samengevat
Athenais, zoals limone al aangaf; er bestaat geen perfect moment. Wij hadden het perfect voor elkaar. Vaste baan, koophuis en alles goed geregeld. Man raakte zn baan kwijt door faillissement en zat toen 6 maanden thuis. Achteraf een zege. We hebben echt een gouden zwangerschap gehad met dito kraamtijd. Echt samen alles meegemaakt.

Ik heb een trollkind.
Bij het ophalen van ro bij schoonmoeder had ze buikpijn. Dit werd al snel erger. Ze krijste de boel bij elkaar. Dokter gebeld. Toch nog langskomen ook al waren ze al gesloten.
Plassen op een bekertje. Niet willen plassen. Ik zak net van ellende in elkaar (zelf zo misselijk als een hond) toen ik pies hoorde vallen in de wc. Snel bekertje eronder. Goed gevuld. Ro springt onhandig van de wc af en flats, alle pies op de grond. Lovely.
In de druppel die nog wel in het potje zat zag de assistente toch ontstekingswaarden dus morgen nogmaals urine inleveren.
Bij de dokter weer huilen van de pijn. Geen houding kunnen aanhouden. YouTube op Mn telefoon aangezet (iemand die een lolly uitpakt) en kind is he-le-maal zen. Buikonderzoek ondergaan. Paar keer aangegeven dat ze ergens pijn had, maar dankzij filmpje geen gehuil meer.
Dokter constateert volle dikke darm. Krijg klysma mee en microlax. Eenmaal thuis: weer in hoekje gedoken op de bank. Niks willen. Wij gaan eten en bespreken hoe we die klysma nou toch moeten gaan aanpakken zonder trauma te veroorzaken. Plotseling horen we een dikke scheet. En nog eentje. En nog eentje om haar vervolgens blij te horen roepen : Mn buikpijn is weg!

Vannacht weer lekker zonder slaap. Lig al 2,5 uur wakker. Gelukkig een keilange dag voor de boeg. Van 08:00 tot 21:00 (ouderavond) en de dag erna proeflessen aan groep 8 dus ook a-game tijd.
Is het al weekend?
pinquitdonderdag 13 december 2018 @ 18:06
Aii Sisu wat naar voor Ro! Een dwarse scheet kan echt over de grond rollen zoveel pijn doen.
Ik hoop dat je de dag enigszins overleeft.

Hier is ineens een gevalletje bekkengedoe gestart. Das een first time voor mij, maar ben deze zwangerschap ook minder fit dan de vorigen.
Het is iig niet! Leuk! En dan is dit volgens mij nog maar een beginnetje.. Mijn linkerbeen wil niet meer zo, zeurende spierpijn en kramp in mijn bil :X lage rugpijn erbij en voila.
Alleen dansen helpt tot nu toe :') m'n buik is ook gevoelig, en die is het met dat dansen weer niet zo eens.
Als iemand nog tips heeft ter verlichting van de pijn hoor ik het graag! O+ yogabal komt er aan, dat is voor de volgende 6mnd dan maar m'n stoel.
silliegirldonderdag 13 december 2018 @ 18:11
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2018 18:06 schreef pinquit het volgende:
Aii Sisu wat naar voor Ro! Een dwarse scheet kan echt over de grond rollen zoveel pijn doen.
Ik hoop dat je de dag enigszins overleeft.

Hier is ineens een gevalletje bekkengedoe gestart. Das een first time voor mij, maar ben deze zwangerschap ook minder fit dan de vorigen.
Het is iig niet! Leuk! En dan is dit volgens mij nog maar een beginnetje.. Mijn linkerbeen wil niet meer zo, zeurende spierpijn en kramp in mijn bil :X lage rugpijn erbij en voila.
Alleen dansen helpt tot nu toe :') m'n buik is ook gevoelig, en die is het met dat dansen weer niet zo eens.
Als iemand nog tips heeft ter verlichting van de pijn hoor ik het graag! O+ yogabal komt er aan, dat is voor de volgende 6mnd dan maar m'n stoel.
Ik droeg een buikband bij inspanning (lopen, tillen etc). Dat verlichtte de klachten flink. De fysio hier raadde hele dagen dragen af (want dan worden je spieren en banden nog instabieler), maar bij inspanning was het wel fijn. Dus dat zou mijn tip zijn.
Sara82donderdag 13 december 2018 @ 20:23
Gefeliciteerd Hilz! Toffe naam, veel geluk gewenst!
Hilzillahdonderdag 13 december 2018 @ 21:35
Bedankt voor alle lieve reacties O+ Silas doet het goed en de kindjes vinden hem fantastisch! Senn vraagt de hele tijd ‘mama mag ik mijn broertje, hoe heet hij ook alweer nou al vasthouden’ :D en Lucy schreeuwt op volle sterkte ‘BEEEEEBIEEEEEE’ bij ieder geluidje die hij maakt.

Ik ben blij. En verliefd enzo.

Mama’s succes met de zwangerschap, en ik blijf lekker meelezen!

:* O+
krijgerrtjedonderdag 13 december 2018 @ 21:57
O+ O+ O+
arvensisdonderdag 13 december 2018 @ 22:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 17:29 schreef Athenais het volgende:

Allereerst gefeliciteerd!
Nog een succesverhaal in de hoop dat je voor jezelf de juiste beslissing kan maken.

SPOILER
Ik raakte ook ongepland zwanger op m’n 24e. Was bezig meg afstuderen, had nog geen baan, geen eigen woning. Was wel getrouwd, maar mijn man woonde in het buitenland (ik vloog steeds op en neer).

Natuurlijk schrok ik eerst heel erg, moest tegelijk heel hard huilen, maar ook heel hard lachen. Ik hield meteen van het boontje in m’n buik, maar was bang dat we het niet voor elkaar zouden krijgen. We hebben nooit abortus overwogen. Wel over nagedacht natuurlijk, omdat het zo spontaan was, maar nooit de intentie gehad.

Binnen 2 weken nadat ik er achter kwam dat ik zwanger was, werd ik aangenomen bij een hele goede werkgever, studeerde ik af en kreeg ik een huisje toegewezen. Enkele maanden later kon ook m’n man komen.

Dat heerlijke boontje ligt nu fijn naast mij te slapen en ik geniet nu van iedere ademhaling die ik hoor. Hij is het beste dat mij is overkomen. O+
Gefeliciteerd, Hilz! *O*
Rebubbledvrijdag 14 december 2018 @ 09:53
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2018 18:06 schreef pinquit het volgende:
Aii Sisu wat naar voor Ro! Een dwarse scheet kan echt over de grond rollen zoveel pijn doen.
Ik hoop dat je de dag enigszins overleeft.

Hier is ineens een gevalletje bekkengedoe gestart. Das een first time voor mij, maar ben deze zwangerschap ook minder fit dan de vorigen.
Het is iig niet! Leuk! En dan is dit volgens mij nog maar een beginnetje.. Mijn linkerbeen wil niet meer zo, zeurende spierpijn en kramp in mijn bil :X lage rugpijn erbij en voila.
Alleen dansen helpt tot nu toe :') m'n buik is ook gevoelig, en die is het met dat dansen weer niet zo eens.
Als iemand nog tips heeft ter verlichting van de pijn hoor ik het graag! O+ yogabal komt er aan, dat is voor de volgende 6mnd dan maar m'n stoel.
Mocht je nog niet bij een bekkenfysio gespecialiseerd in zwangerschap lopen, doe dat. Ik heb hetzelfde en de set rekoefeningen samen met de bilspieren en onderrug losmasseren scheelt 90% aan pijn.
BobbyMcGeevrijdag 14 december 2018 @ 13:45
quote:
1s.gif Op donderdag 13 december 2018 21:35 schreef Hilzillah het volgende:
Bedankt voor alle lieve reacties O+ Silas doet het goed en de kindjes vinden hem fantastisch! Senn vraagt de hele tijd ‘mama mag ik mijn broertje, hoe heet hij ook alweer nou al vasthouden’ :D en Lucy schreeuwt op volle sterkte ‘BEEEEEBIEEEEEE’ bij ieder geluidje die hij maakt.

Ik ben blij. En verliefd enzo.

Mama’s succes met de zwangerschap, en ik blijf lekker meelezen!

:* O+
O+ gefeliciteerd met Silas!
BobbyMcGeevrijdag 14 december 2018 @ 13:51
Athenais: sterkte met de vele heftige gebeurtenissen in je leven! Ik zit aan het andere kant van het spectrum (lang moeten wachten op een zeer gewenst kind) dus vind het lastig om er iets over te zeggen.

Ik las nog iets over de goede NIPT van douche-eentje! *O*

Wat een rare tijd is dit toch. Ik ben niet erg onzeker meer, maar tegelijkertijd merk ik weinig van de baby. Mijn buik groeit ook niet echt na de eerste groeispurt. Ik kijk er echt naar uit dat ik de baby zal voelen bewegen O+
Wie vroeg er ook weer iets over hypnobirthing? Ik wil wellicht ook een cursus doen. Had van de verloskundige een tip gekregen over een hypnobirthing-cursus die niet te zweverig van inhoud was (had ik specifiek om gevraagd, ik heb geen zin in een training van iemand die ook readings en healings geeft)
klaproossvrijdag 14 december 2018 @ 20:44
Hilz! Wat fijn dat alles zo goed gaat O+ Geniet van elkaar!

Limone en Krijger bijna verlof! Fijn dames, dan lekker rustig aan hoor!

Limone, ik was mezelf al jaren zonder zeep en een goede smeerder ben ik ook niet merk ik :’). Ik smeer nu wat vaker mezelf met neutrale olie en dat lijkt wel iets te doen. Soms skip ik maar een douchesessie voor een dag. Thnx voor de tip though

Pinq, ik ga heel hard roepen dat je hulp moet zoeken voor je bekken. Ik ben wel zo’n ei die het hard roept maar zelf niet doet en nu zo aan t eind is het echt pittig met pijn. Ik zou zo snel mogelijk hulp zoeken wie weet trek je het dan allemaal wat beter.

Oh Sisu! Die verdomde scheten ook! Hier ook een week al onrustige nachten. Een vanwege peutertje die besluit dat ze niet altijd meer wilt slapen rond de middag en dus uiteindelijk te vroeg in slaap knalt voor de nacht en om 1.30 denkt dat het tijd is om op te staan na 6uur slaap :') . 2 omdat peutertje onrustige darmpjes heeft dus we soms een nacht lang buikjes masseren en 3 als we een goede nacht hebben met peuter en kleuter mijn blaas dan wel druipt ;( .

Inmiddels zijn we steeds beter bezig met namen, dat mag ook wel want help! Nog maar +/- 6 weken, hoe dan?! We gingen van 0 namen naar nu 3 kans hebbers voor zowel een meisje als jongen dus we maken t onszelf makkelijk. :+

Lichamelijk voel ik me butttt na 10 uur in de ochtend schuifel ik en kan ik niet echt normaal lopen. Nog kleine dingetjes die ik wil kopen voor de baby maar ik mag pas na kerst van mezelf :')
, dan is er weer wat rust in t hoofd hoop ik.

Nou ja uh! Knuffels voor wie ze even nodig heeft :*
douche-eendjevrijdag 14 december 2018 @ 22:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 13:51 schreef BobbyMcGee het volgende:
Wat een rare tijd is dit toch. Ik ben niet erg onzeker meer, maar tegelijkertijd merk ik weinig van de baby. Mijn buik groeit ook niet echt na de eerste groeispurt. Ik kijk er echt naar uit dat ik de baby zal voelen bewegen O+

Dat gevoel is zo herkenbaar. Het lijkt toch echt gewoon allemaal goed te zitten, maar ik wil gewoon zo af en toe een teken van leven. Afgelopen week op werk was ik aan het assisteren bij puncties en ik had serieus zin om de echokop te pakken en op mn eigen buik te zetten :'). We gaan dus ook maar even kijken of er bij het echocentrum in de buurt tussen kerst en oud en nieuw nog plek is voor een pretecho. Wil gewoon even nog een keer mijn kind bewonderen.
elamanilozaterdag 15 december 2018 @ 08:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 december 2018 20:44 schreef klaprooss het volgende:
Hilz! Wat fijn dat alles zo goed gaat O+ Geniet van elkaar!

Limone en Krijger bijna verlof! Fijn dames, dan lekker rustig aan hoor!

Limone, ik was mezelf al jaren zonder zeep en een goede smeerder ben ik ook niet merk ik :’). Ik smeer nu wat vaker mezelf met neutrale olie en dat lijkt wel iets te doen. Soms skip ik maar een douchesessie voor een dag. Thnx voor de tip though

Pinq, ik ga heel hard roepen dat je hulp moet zoeken voor je bekken. Ik ben wel zo’n ei die het hard roept maar zelf niet doet en nu zo aan t eind is het echt pittig met pijn. Ik zou zo snel mogelijk hulp zoeken wie weet trek je het dan allemaal wat beter.

Oh Sisu! Die verdomde scheten ook! Hier ook een week al onrustige nachten. Een vanwege peutertje die besluit dat ze niet altijd meer wilt slapen rond de middag en dus uiteindelijk te vroeg in slaap knalt voor de nacht en om 1.30 denkt dat het tijd is om op te staan na 6uur slaap :') . 2 omdat peutertje onrustige darmpjes heeft dus we soms een nacht lang buikjes masseren en 3 als we een goede nacht hebben met peuter en kleuter mijn blaas dan wel druipt ;( .

Inmiddels zijn we steeds beter bezig met namen, dat mag ook wel want help! Nog maar +/- 6 weken, hoe dan?! We gingen van 0 namen naar nu 3 kans hebbers voor zowel een meisje als jongen dus we maken t onszelf makkelijk. :+

Lichamelijk voel ik me butttt na 10 uur in de ochtend schuifel ik en kan ik niet echt normaal lopen. Nog kleine dingetjes die ik wil kopen voor de baby maar ik mag pas na kerst van mezelf :')
, dan is er weer wat rust in t hoofd hoop ik.

Nou ja uh! Knuffels voor wie ze even nodig heeft :*
Probeer nog je wasmiddel eventueel! Dat hielp hier x100000 O+

En verder moet ik ook hulp voor m'n bekken. Maar ik wil eerst m'n verzekering nog uitzoeken. Want ik heb geen idee wat er nu vergoed wordt en ik denk ook dat ik wil overstappen.

Ben nieuwsgierig naar je namen!!!

Laatst droomde ik dat de baby in mijn buik een meisje was en dat ze de naam koos die ik al een hele tijd voor een meisje in gedachten heb. Ben nu benieuwd of het een voorspellende droom was. :D O+
-Mellow-zaterdag 15 december 2018 @ 10:15
Bah, ik droomde heel levendig dat ik weer n miskraam had. Ik was zo opgelucht toen ik wakker werd en er achterkwam dat ik niet bloedde. Maar voelde me echt naar. Ik check de afgelopen weken eigenlijk ook bij elk toilet bezoek mijn onderbroek en ben er dus onbewust wel erg mee bezig. Kan niet wachten tot de eerste echo in januari, hopelijk geeft dat wat rust.
pinquitzaterdag 15 december 2018 @ 10:26
Oh Mellow, die eerste periode is zoooo spannend! Zeker als het eerder mis is gegaan :* Ik hoop voor je dat de tijd lekker snel gaat tot de echo!
pinquitzaterdag 15 december 2018 @ 10:27
Is er evt iemand in de buurt die je in vertrouwen kan nemen om dit mee te delen? Zodat je het niet allemaal in je eentje hoeft te handelen? Ook die echo bijvoorbeeld, dat je niet alleen hoeft.
krijgerrtjezaterdag 15 december 2018 @ 10:59
De eerste weken zijn echt zenuwslopend inderdaad mellow, kan ze me nog heel goed voor de geest halen :* ‘gelukkig’ gaat deze maand vaak gevoelsmatig snel voorbij en hopelijk in januari dan een duidelijke knipper op je scherm O+
VenusFlyTrapzaterdag 15 december 2018 @ 12:12
Herkenbaar Mellow, dat deed ik ook in het begin, volgens mij tot de goede NIPT.

Gister zwangerschapsyoga gehad en vannacht heerlijk het klokje door geslapen. Vandaag lekker spierpijn maar gelukkig hoef ik niet te werken en zijn de boodschappen al gedaan. Het huis is een bende dus ik hoef me vandaag niet te vervelen.
-Mellow-zaterdag 15 december 2018 @ 17:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:27 schreef pinquit het volgende:
Is er evt iemand in de buurt die je in vertrouwen kan nemen om dit mee te delen? Zodat je het niet allemaal in je eentje hoeft te handelen? Ook die echo bijvoorbeeld, dat je niet alleen hoeft.
Er zijn genoeg mensen met wie ik het zou kunnen delen nu en bij wie ik terecht kan, maar ik wil het aantal mensen gewoon echt minimaal houden nu.
En ja met die echo wil ik graag iemand mee, wie dat zal zijn is een beetje afhankelijk van wie we het tegen die tijd verteld hebben. Ik heb het mijn moeder nog niet verteld maar die wil vast graag mee, schoonmoeder of schoonzus vast ook wel. En een vriendin die het al wel weet wilde ook, alleen woont die een beetje ver weg...
Sisuzaterdag 15 december 2018 @ 20:44
Ik moet even van me af praten. Iemand tips over bedrijfsarts oid?

SPOILER
Ik heb deze week 2 dagen van meer dan 14 uur gedraaid. Kon er niets aan doen. Cao geregelde taken enzo, maar man.. ik trek het gewoon niet meer.
Voel me zo zwak dat het me niet lukt.
Ook maak ik me best zorgen om Mn zwangerschap. Ik blijf maar moe en wiebelig. Slaap slecht. Ben nu 17,5 week en Ik voel Mn kindje niet. Ro voelde ik al met 15 weken.
Wel heb ik veel harde buiken. Ik moet dus dingen gaan afzeggen, maar hoe begin je dat proces als nee zeggen je grote zwakte is?
Waar begin je?
Cevichezaterdag 15 december 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:44 schreef Sisu het volgende:
Ik moet even van me af praten. Iemand tips over bedrijfsarts oid?

SPOILER
Ik heb deze week 2 dagen van meer dan 14 uur gedraaid. Kon er niets aan doen. Cao geregelde taken enzo, maar man.. ik trek het gewoon niet meer.
Voel me zo zwak dat het me niet lukt.
Ook maak ik me best zorgen om Mn zwangerschap. Ik blijf maar moe en wiebelig. Slaap slecht. Ben nu 17,5 week en Ik voel Mn kindje niet. Ro voelde ik al met 15 weken.
Wel heb ik veel harde buiken. Ik moet dus dingen gaan afzeggen, maar hoe begin je dat proces als nee zeggen je grote zwakte is?
Waar begin je?
SPOILER
Ik denk dat je nu echt eerst even aan jezelf moet denken Sisu, 14 uur per dag is niet echt een goed idee als je zwanger bent.
https://www.rijksoverheid(...)of-na-mijn-bevalling hier staat dat je maximaal 10 uur per dag zou mogen werken. Die regels maken ze niet voor niks :* zeker als je je niet goed voelt mag je daar best naar handelen. Je bent een heel mens aan het maken, dat kost echt veel energie! Ik zou dus in gesprek gaan met je leidinggevende en aangeven dat dit nu niet meer gaat. Nu krijg je extra stress die ook niet goed is voor je baby en die gaat nu even voor.
Hier voel ik ook nog niks (19 weken) maar dat kan komen doordat de placenta voorligt bij mij en doordat dit mijn eerste is en ik het gewoon niet herken. Wanneer moet je weer naar de vk?
Echt Sisu, denk aan jezelf :*
Ik zou eerst het gesprek aangaan met de leidinggevende, kijken of je er zo uitkomt, anders bij hen de gegevens vragen van de bedrijfsarts (daar geen ervaring mee).
Stroopwafelmeisjezaterdag 15 december 2018 @ 21:02
Sisu :*
SPOILER
Geen echte tips, maar vind het dapper dat je in elk geval hier aan de bel trekt, als nee zeggen ze niet gemakkelijk af gaat.
Allereerst: ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt dat je geen beweging voelt. Weet je toevallig waar de placenta ligt? Als die voor ligt is het heel gebruikelijk dat je de baby pas laat voelt, zelfs al zou je denken dat je de beweging eerder zou herkennen. Kun je deze zorgen uiten bij de vk? Misschien een keertje extra langskomen?

Hoe is je relatie verder met je leidinggevende? Heb je bijvoorbeeld regelmatig overleg of hanteert hij/zij een opendeur beleid? Dat is misschien laagdrempeliger dan meteen de bedrijfsarts, maar ik weet niet wat voor werk je doet. Als je lichamelijk (zwaar) werk doet is een bedrijfsarts misschien een logischere eerste stap dan het voor mij met m'n kantoorbaan.
Hoe dan ook: je lichaam geeft duidelijk aan dat je teveel geeft. En wellicht is het nu een uitzondering dat je twee van zulk lange dagen hebt, maar vergeet niet dat je nog een tijdje door moet :* hoe dan ook zou ik dus zeker laten merken dat dit te zwaar is. Je werk heeft er ook niets aan als je vroeg in de ziektewet komt en helemaal niet meer kunt werken!
Veel sterkte in elk geval :*
Rebubbledzaterdag 15 december 2018 @ 22:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:44 schreef Sisu het volgende:
Ik moet even van me af praten. Iemand tips over bedrijfsarts oid?

SPOILER
Ik heb deze week 2 dagen van meer dan 14 uur gedraaid. Kon er niets aan doen. Cao geregelde taken enzo, maar man.. ik trek het gewoon niet meer.
Voel me zo zwak dat het me niet lukt.
Ook maak ik me best zorgen om Mn zwangerschap. Ik blijf maar moe en wiebelig. Slaap slecht. Ben nu 17,5 week en Ik voel Mn kindje niet. Ro voelde ik al met 15 weken.
Wel heb ik veel harde buiken. Ik moet dus dingen gaan afzeggen, maar hoe begin je dat proces als nee zeggen je grote zwakte is?
Waar begin je?
SPOILER
Begin bij je manager. Maak het bespreekbaar. Aangeven hoe je voelt betekent nog niet meteen nee zeggen. Een beetje menselijke manager vraagt je dan zelf minder te gaan werken. Als dat niet gebeurt kun je het zelf aangeven natuurlijk. Een andere route als je manager een botte hark is, is via de arbo arts. Je kunt zelf een afspraak maken zonder dat je manager ervan weet. Advies van de arbo moet door manager worden opgevolgd en het gebeurt zelden dat een arbo arts je door laat werken. Succes, dit soort dingen zijn lastig.
Rebubbledzaterdag 15 december 2018 @ 22:07
Hier vandaag de hele dag verhuist. Nu een onaf huis vol dozen en chaos.
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 11:42
Sisu,
SPOILER
praat hier echt over met je leidinggevende of de bedrijfsarts. Het mogen dan wel CAO-geregelde taken zijn, maar je CAO staat niet boven de wet. Ik heb de afgelopen weken ook veel extra uren gewerkt en ik heb vorige week ook aangegeven dat dit nu voor het laatst is. Nee zeggen is normaal ook niet mijn sterkste punt, maar ik merk dat nu ik zwanger ben dat mij ineens een stuk makkelijker af gaat. En gezien je harde buiken en slecht slapen lijkt mij dat een goed idee om eens met je verloskundige ook te bespreken :*. Echt, kies voor jezelf en bewaak je eigen grenzen, vooral nu.
Ik heb zin om babyspullen te kopen. En ik ben een hormonale vergiet. O+
Cevichezondag 16 december 2018 @ 12:25
quote:
17s.gif Op zondag 16 december 2018 11:42 schreef douche-eendje het volgende:
Sisu,
SPOILER
praat hier echt over met je leidinggevende of de bedrijfsarts. Het mogen dan wel CAO-geregelde taken zijn, maar je CAO staat niet boven de wet. Ik heb de afgelopen weken ook veel extra uren gewerkt en ik heb vorige week ook aangegeven dat dit nu voor het laatst is. Nee zeggen is normaal ook niet mijn sterkste punt, maar ik merk dat nu ik zwanger ben dat mij ineens een stuk makkelijker af gaat. En gezien je harde buiken en slecht slapen lijkt mij dat een goed idee om eens met je verloskundige ook te bespreken :*. Echt, kies voor jezelf en bewaak je eigen grenzen, vooral nu.
Ik heb zin om babyspullen te kopen. En ik ben een hormonale vergiet. O+
Ik ook, vooral al die kerstrompers en broekjes enzo O+
Ze hebben zoveel leuke kleertjes rond deze tijd (al ben ik misschien de enige die dat vindt :D)

Verder heb ik het 's nachts ontzettend warm (het is hier maar een graad of 16 :')) en heb ik het comfort van een zwangerschapsbroek ervaren O+
pinquitzondag 16 december 2018 @ 12:57
Ik wil ook graag iets kopen, maar 't kan in mei wel 27 graden worden, dus ik heb totaal geen idee wat dan, en het aanbod is er ook niet echt naar :+
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 13:12
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 12:57 schreef pinquit het volgende:
Ik wil ook graag iets kopen, maar 't kan in mei wel 27 graden worden, dus ik heb totaal geen idee wat dan, en het aanbod is er ook niet echt naar :+
Daar heb ik laatst dus met mijn broertje en schoonzusje over zitten praten, mijn nichtje is van eind juni dit jaar. Heel handig :+. Maar dat was in het begin ook gewoon lange mouwen en broekjes of boxpakjes.
pinquitzondag 16 december 2018 @ 13:29
quote:
17s.gif Op zondag 16 december 2018 13:12 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Daar heb ik laatst dus met mijn broertje en schoonzusje over zitten praten, mijn nichtje is van eind juni dit jaar. Heel handig :+. Maar dat was in het begin ook gewoon lange mouwen en broekjes of boxpakjes.
Ja das waar natuurlijk!
Heb net even Zara en h&m opengeslingerd en wat spul besteld toch :+ O+
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 13:34
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 13:29 schreef pinquit het volgende:

[..]

Ja das waar natuurlijk!
Heb net even Zara en h&m opengeslingerd en wat spul besteld toch :+ O+
Ja zo kocht ik laatst deze
33490901_01_001_01.jpg?sw=1058&sh=1200&sm=fit.
Lekker herfstig maar kom op. Vosjes, konijnen en lama's met een sjaal. O+
pinquitzondag 16 december 2018 @ 13:36
Jaaa die moet ik ook nog! Stonden m'n oudste en ik gisteren nog bij te zwijmelen O+
klaproosszondag 16 december 2018 @ 13:39
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 13:29 schreef pinquit het volgende:

[..]

Ja das waar natuurlijk!
Heb net even Zara en h&m opengeslingerd en wat spul besteld toch :+ O+
Zara is toch nog best ‘groot’? Vanaf maat 62?
Ik twijfel al 3 weken over een shirtje want heb ik niet al genoeg :’)
pinquitzondag 16 december 2018 @ 13:42
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 13:39 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Zara is toch nog best ‘groot’? Vanaf maat 62?
Ik twijfel al 3 weken over een shirtje want heb ik niet al genoeg :’)
Ja! Valt dat echt zo? Ik herinner me dat die mini altijd klein valt. Nouja, ze past er ooit wel in natuurlijk, maar we gaan 't zien.. Dan past 't straks midden in de zomer :+ Als 't niks is gaat 't weer terug..
pinquitzondag 16 december 2018 @ 13:44
Klap, heb jij nog idee over een klein vallend zijde, katoenzijde of wolzijde mutsje, geen striktouwtjes, maar wel dezelfde vorm als strikmutsje zegmaar, zo over de oortjes?
Bestaat dat überhaupt? :')
CassElliotzondag 16 december 2018 @ 13:48
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 13:44 schreef pinquit het volgende:
Klap, heb jij nog idee over een klein vallend zijde, katoenzijde of wolzijde mutsje, geen striktouwtjes, maar wel dezelfde vorm als strikmutsje zegmaar, zo over de oortjes?
Bestaat dat überhaupt? :')
Ik ben klap niet, maar Joha heeft mutsjes met een drukknoopje, Kleinanna.be heeft ook een paar mutsjes zonder striktouwtjes (Juniper heeft helemaal geen sluiting en is verkrijgbaar als newbornmutsje) en Engel heeft dopmutsjes van wolzijde :)
pinquitzondag 16 december 2018 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 13:48 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ik ben klap niet, maar Joha heeft mutsjes met een drukknoopje, Kleinanna.be heeft ook een paar mutsjes zonder striktouwtjes (Juniper heeft helemaal geen sluiting en is verkrijgbaar als newbornmutsje) en Engel heeft dopmutsjes van wolzijde :)
Jeej dank CE! O+
klaproosszondag 16 december 2018 @ 14:20
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 13:49 schreef pinquit het volgende:

[..]

Jeej dank CE! O+
Haha wat CE zegt ja!
klaproosszondag 16 december 2018 @ 14:22
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 13:42 schreef pinquit het volgende:

[..]

Ja! Valt dat echt zo? Ik herinner me dat die mini altijd klein valt. Nouja, ze past er ooit wel in natuurlijk, maar we gaan 't zien.. Dan past 't straks midden in de zomer :+ Als 't niks is gaat 't weer terug..
Het valt wel kleiner maar met S toen kon ze het echt pas aan zodra ze de grotere maten 56 droeg zoals Hema bijvoorbeeld. Dan paste ze mini Zara 62. En och.. het is leuk zat dus boeie! Kopen! O+
Mariposaszondag 16 december 2018 @ 17:36
Ik heb ook wel zin om te kopen, maar eigenlijk wil ik eerst de babykamer leeg hebben en qua meubels ingericht hebben. Maar dat zal denk ik pas januari een keer worden dat we daar tijd voor hebben.
We hebben dit keer wel ruimte voor een cosleeper, iemand ervaring met die van Petite Amélie of van Bednest?
klaproosszondag 16 december 2018 @ 17:41
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 17:36 schreef Mariposas het volgende:
Ik heb ook wel zin om te kopen, maar eigenlijk wil ik eerst de babykamer leeg hebben en qua meubels ingericht hebben. Maar dat zal denk ik pas januari een keer worden dat we daar tijd voor hebben.
We hebben dit keer wel ruimte voor een cosleeper, iemand ervaring met die van Petite Amélie of van Bednest?
Wij hebben er 1 van PA, werkt prima. Vind t fijn dat het een bedje is wat je ook dicht kan doen als je er niet bij bent en met samen slapen met grotere broertjes en zusjes. Baby ligt dan toch veilig. Past ook prima qua hoogte bij onze boxspring
Stroopwafelmeisjezondag 16 december 2018 @ 17:44
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 17:36 schreef Mariposas het volgende:
Ik heb ook wel zin om te kopen, maar eigenlijk wil ik eerst de babykamer leeg hebben en qua meubels ingericht hebben. Maar dat zal denk ik pas januari een keer worden dat we daar tijd voor hebben.
We hebben dit keer wel ruimte voor een cosleeper, iemand ervaring met die van Petite Amélie of van Bednest?
Ik heb de lilly van PA. Wat mij op is gevallen:
-afwijkende matrasmaat dus had de hoeslakens van PA er bij besteld - andere niet geprobeerd.
-het 'hekje' gaat recht naar beneden, dus de dikte van het hekje zal als kier tussen het bed en de co-sleeper blijven bestaan.
-de wieltjes rollen niet extreem soepel.

Groot voordeel was dat deze qua afmeting in onze slaapkamer paste. Hij stond zelfs helemaal niet in de weg (oké bij uit bed stappen, maar dat heeft elke co-sleeper) en was toch groot genoeg dat dochter (gemiddelde lengte) er tot 9 maanden in kon slapen.
-edit- was Klap zegt: hij is ook lekker hoog dus paste perfect bij onze boxspring.

Hebben jullie je al ingelezen in zorgverzekeringen? Ik vind het maar lastig hoor. Weet iemand toevallig of de bekkenfysio na de bevalling uit de basisverzekering kan? En die van vóór de bevalling is altijd alleen maar uit aanvullend toch? Kom je dan een heel eind met 6 behandelingen of is meer echt aan te raden?
Peacefulllzondag 16 december 2018 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 17:36 schreef Mariposas het volgende:
Ik heb ook wel zin om te kopen, maar eigenlijk wil ik eerst de babykamer leeg hebben en qua meubels ingericht hebben. Maar dat zal denk ik pas januari een keer worden dat we daar tijd voor hebben.
We hebben dit keer wel ruimte voor een cosleeper, iemand ervaring met die van Petite Amélie of van Bednest?
Wij hebben die van PA. De afwerking viel ons wat tegen, niet mooi geverfd, voelt wat grof aan. Wieltjes niet heel geweldig. Maar past precies aan onze boxspring, is klein dus neemt weinig ruimte in beslag en het hekje dat omhoog en omlaag kan is echt een plus. Er zit door dat hekje wel ruimte tussen het bedje en de boxspring, maar die hebben wij opgevuld met een opgerolde handdoek. We hebben het bedje klem gezet tegen ons bed met een nachtkastje. Anders ben ik bang dat hij weg rolt.
Mariposaszondag 16 december 2018 @ 18:14
Bedankt voor jullie ervaringen! Ik hoorde ook al van iemand dat het schuifhekje piept of niet zo soepel gaat. Die van petite Amélie is wel lekker geprijsd en kan goed hoog, maar ik heb een peuterbedje van Petite Amélie en die kwaliteit is dus ook niet zo denderend. Maar voor een dubbeltje kan je natuurlijk niet de eerste rang verwachten.
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 18:20
Nu het toch over co-sleepers gaat, zijn er verder nog tips en truuks daarvoor? Waar moet je eigenlijk op letten? Ik ben nu aan het oriënteren wat we straks nou echt willen aan meubels/babykamer. Onze slaapkamer is groot genoeg om een cosleeper, wieg of ledikant naast ons bed neer te zetten.
pinquitzondag 16 december 2018 @ 18:29
quote:
17s.gif Op zondag 16 december 2018 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
Nu het toch over co-sleepers gaat, zijn er verder nog tips en truuks daarvoor? Waar moet je eigenlijk op letten? Ik ben nu aan het oriënteren wat we straks nou echt willen aan meubels/babykamer. Onze slaapkamer is groot genoeg om een cosleeper, wieg of ledikant naast ons bed neer te zetten.
Wil je bijvoorbeeld dat hij dicht kan? Of los?
Het formaat is wel handig, om daar een mening over te hebben.
Je kan ook een ikea Gulliverledikant ombouwen tot cosleeper, maar als je 't fijner vindt dat je kindje in het begin wat kleiner ligt (ledikant is zoooo groot bij een newborn), dan kan je een kleine cosleeper aanschaffen.
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 18:34
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 18:29 schreef pinquit het volgende:

[..]

Wil je bijvoorbeeld dat hij dicht kan? Of los?
Het formaat is wel handig, om daar een mening over te hebben.
Je kan ook een ikea Gulliverledikant ombouwen tot cosleeper, maar als je 't fijner vindt dat je kindje in het begin wat kleiner ligt (ledikant is zoooo groot bij een newborn), dan kan je een kleine cosleeper aanschaffen.
Wat kleiner lijkt mij wel fijn inderdaad, zowel voor baby als praktisch dat je zelf niet via je voeteneind het bed uit moet. Dicht of los, ik heb geen idee wat daarmee handig is.
Peacefulllzondag 16 december 2018 @ 18:41
quote:
17s.gif Op zondag 16 december 2018 18:34 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Wat kleiner lijkt mij wel fijn inderdaad, zowel voor baby als praktisch dat je zelf niet via je voeteneind het bed uit moet. Dicht of los, ik heb geen idee wat daarmee handig is.
Ik heb onze PA co-sleeper de eerste weken aan ons bed gehad, maar met het hekje omhoog. Dat heb ik snel naar beneden gedaan, want na een aantal nachten met je arm door de spijlen heen in een onnatuurlijke houding ga je wel voelen ;)
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 18:41 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Ik heb onze PA co-sleeper de eerste weken aan ons bed gehad, maar met het hekje omhoog. Dat heb ik snel naar beneden gedaan, want na een aantal nachten met je arm door de spijlen heen in een onnatuurlijke houding ga je wel voelen ;)
Dat klinkt inderdaad niet heel comfortabel. Maar aan de andere kant voelt een hekje wat omhoog kan misschien wel wat veiliger.
Mrs.Peelzondag 16 december 2018 @ 18:53
Wij hebben als co-sleeper de Troll Sun naar volle tevredenheid nu 2 maanden in gebruik. Deze huren we,b want wel zo duurzaam en er komt bij ons toch niet nog een kindje. Wel een nieuwe matras erbij gekocht, wij vonden de matras die erbij zat te dun. Maar ik heb al contact gehad met de verhuurster (zij is ook mijn lactatiekundige) en zij zal de matras overnemen voor een schappelijke prijs. Mijn zus heeft de Bednest, zij is ook heel tevreden. Deze kun je rechtstreeks via Bednest huren, mocht dat je ook aanspreken. Beide bedjes zijn van goede kwaliteit en mooi afgewerkt. Mijn voorkeur ging toch uit naar de Troll vanwege de spijlen, dat heb ik liever dan een stoffen zijkant. Maar dat is persoonlijk.

Toevoeging: beide bedjes hebben een zijkant die omhoog kan!
krijgerrtjezondag 16 december 2018 @ 19:41
Wij hebben bij S. ons ledikant omgebouwd tot cosleeper. Was ideaal, want zo was ze vanaf het begin af aan gewend in dat bedje te slapen en hoefde ze niet te wennen aan een ander bedje O+ Plan is om dat weer te doen, maar twijfel toch nog over een wiegje als cosleeper. Niet echt nodig en vooral meer voor de luxe/leuk maar toch :')

Alleen akelig in de kraamweek want tot nog toe is geen enkele cosleeper die ik vond hoog genoeg :') en juist in de kraamweek lijkt het me heel fijn. S. Sliep de eerste week tussen onze kussens op het verschoningskussen, maar dan wordt het bed ineens wel heel erg klein en dan slaap je zo krampachtig. Dus juist voor in de kraamweek leek het me ook al zo fijn om direct een cosleeper te hebben :D
Mrs.Peelzondag 16 december 2018 @ 20:15
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 19:41 schreef krijgerrtje het volgende:
Wij hebben bij S. ons ledikant omgebouwd tot cosleeper. Was ideaal, want zo was ze vanaf het begin af aan gewend in dat bedje te slapen en hoefde ze niet te wennen aan een ander bedje O+ Plan is om dat weer te doen, maar twijfel toch nog over een wiegje als cosleeper. Niet echt nodig en vooral meer voor de luxe/leuk maar toch :')

Alleen akelig in de kraamweek want tot nog toe is geen enkele cosleeper die ik vond hoog genoeg :') en juist in de kraamweek lijkt het me heel fijn. S. Sliep de eerste week tussen onze kussens op het verschoningskussen, maar dan wordt het bed ineens wel heel erg klein en dan slaap je zo krampachtig. Dus juist voor in de kraamweek leek het me ook al zo fijn om direct een cosleeper te hebben :D
Onze kraamhulp vond het veilig cosleepen belangrijker, en na de eerste nacht hebben we het bed van de klossen gehaald ^O^
pinquitzondag 16 december 2018 @ 20:20
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 20:15 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Onze kraamhulp vond het veilig cosleepen belangrijker, en na de eerste nacht hebben we het bed van de klossen gehaald ^O^
Mocht hier in overleg met de kraamzorg ook ja :) maar had ook niet veel lichamelijke controle nodig.
douche-eendjezondag 16 december 2018 @ 20:24
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 20:15 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Onze kraamhulp vond het veilig cosleepen belangrijker, en na de eerste nacht hebben we het bed van de klossen gehaald ^O^
Ok ik wil ook zo'n kraam :+
krijgerrtjezondag 16 december 2018 @ 20:40
Oh fijn zo’n kraam mrs Peel! :D Het is ook maar een weekje natuurlijk, maar toch fijn om die paar uurtjes die je überhaupt slaapt dan ook comfortabel te slapen _O-
Mrs.Peelzondag 16 december 2018 @ 20:48
Ja, dat was wel heel fijn inderdaad! Bij mijn oudste had ik geen cosleeper, en dat vind ik nu heel erg jammer. Voor hem en voor mij, haha. Ik denk dat je het gewoon vooraf met de kraamzorgorganisatie moet bespreken. Ik denk dat het vooral fijn is voor de bevalling dat het bed op klossen staat, en als het met moeder goed gaat waardoor er weinig controles nodig zijn, verwacht ik dat de meesten het geen probleem vinden als de klossen er onder weg gaan!
Elleskazondag 16 december 2018 @ 22:21
Andere optie is de cosleeper net als het bed op klossen. Staat alles ook direct goed als de klossen weg mogen.
elamanilomaandag 17 december 2018 @ 08:04
Hier heeft onze eerste baby eerst 3-4 maanden tussen ons in gelegen (kussens opzij, daar tussen een plek voor de baby gemaakt met schapenvacht en dekentjes, zodat ze niet onder ons dekbed kwam). Daarna hebben we van Marktplaats een jaren-60 ledikantje gekocht en dat omgebouwd tot cosleeper. Mijn dochter heeft daarin gelegen tot we gingen verhuizen, ze was toen bijna 3 jaar.
We hadden niet een zijkant die dicht kon, maar toen ze echt door het bed ging bewegen en nog niet zelf uit het bed kon klimmen, rolde ik ons grote dekbed op en legde dat als buffer neer. Na haar slaapje waren we altijd ruim op tijd bij haar voor ze daar echt overheen kon komen.
En vanaf toen gingen we ook meteen met haar 'oefenen' hoe je goed uit bed gaat (benen eerst, voorzichtig laten zakken). Dus tegen de tijd dat het opgerolde dekbed haar niet meer tegen hield, kon ze al goed zelf uit het bed gaan. Ze is ooit 1 keer uit bed gevallen, maar toen stond ik er nog naast ook... :')

Bij onze tweede hadden we ons familiebed gebouwd. De baby kreeg wederom een plek tussen onze kussens in, schapenvacht, dekentjes. Bij ons bed kun je er alleen bij het voeteneinde uit. We hebben de 'truc' met het opgerolde deken wederom toegepast toen ie zich door het bed ging bewegen na het slapen. En ook vanaf toen geoefend met zelf goed uit bed gaan. (Dat goed uit bed gaan, doen kleintjes overigens best heel instinctief over het algemeen, ook bij stoepranden of andere kleine hobbeltjes doen ze dat vanzelf.) Anyway, tegen de tijd dat het dekbed hem niet meer tegenhield kon ie zelf op de meest handige manier uit bed klimmen/glijden.

Een optie die ik ook wel eens heb vernomen: 's Nachts in de co-sleeper, maar overdag bij een slaapje in een los ledikantje. Als je twijfelt of je kindje al te bewegelijk is en nog niet goed zelf uit het bed kan komen. Of op een andere manier handiger vindt.

Hier kwam de bewegelijkheid dus pas bij een maandje of 3. De eerste twee maanden oid lag de baby nog gewoon in bed in de houding waarin ik hem/haar neerlegde. :D En dan zijn aan het begin de bewegingen ook nog maar klein, pas met een maand of 4 ging ze meer door het bed heen. Toen was ze ook hard aan het oefenen met leren kruipen e.d.

Je eigen bed op klossen = ook co-sleeper op klossen. Maar je kunt die eerste week ook je baby tussen je in houden in bed. Je kindje wil toch heel dicht tegen je aan liggen, je hartslag horen, je ademhaling en warmte voelen. En die eerste nachten ben je nog zo wennende aan nachtvoedingen e.d. dat het m.i. niet storend is om je kindje zo dichtbij je te houden. O+
(Ik zou m'n kindjes niet eens zover in de co-sleeper hebben kunnen schuiven, zo lang rekte mijn 'lijntje' nog niet ;) ).
krijgerrtjemaandag 17 december 2018 @ 09:17
Als we ‘n groter bed hadden zou ik dat absoluut doen ela O+ zo knus :D Maar ons bed is een klein formaat en ik weet nog heel goed hoe verkrampt ik in de kraamweek wakker werd doordat ik de hele nacht op hetzelfde kleine stukje bed had geslapen :')
elamanilomaandag 17 december 2018 @ 10:11
Oja, dat is ook niet de bedoeling! Dan is een co-sleeper voor wat extra ruimte erg fijn!
Een co-sleeper kan dus (als het goed is) ook gewoon op klossen staan om hem mee te verhogen.
douche-eendjemaandag 17 december 2018 @ 12:55
Zeg wanneer komt die energieboost van het 2e trimester? Ik wil weer slapen :')
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 13:00
quote:
15s.gif Op maandag 17 december 2018 12:55 schreef douche-eendje het volgende:
Zeg wanneer komt die energieboost van het 2e trimester? Ik wil weer slapen :')
Ik wacht hier ook al ff op :{
douche-eendjemaandag 17 december 2018 @ 13:08
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:00 schreef pinquit het volgende:

[..]

Ik wacht hier ook al ff op :{
Hè kak. Ik zit bij de kapper nu maar had liever in bed gelegen. Maar nu heb ik er nog tijd voor.
krijgerrtjemaandag 17 december 2018 @ 13:18
quote:
15s.gif Op maandag 17 december 2018 12:55 schreef douche-eendje het volgende:
Zeg wanneer komt die energieboost van het 2e trimester? Ik wil weer slapen :')
Bij mij kwam die nooit :')
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 13:22
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:18 schreef krijgerrtje het volgende:

[..]

Bij mij kwam die nooit :')
Haha kak, ik ben hier dus bang voor. Volgens mij rol ik zo rustig verder naar het uitputtende derde trimester. Ik ben ook nogal slecht in de winter hoor, echt elk jaar een energiedip met de donkere dagen.
krijgerrtjemaandag 17 december 2018 @ 13:32
Het donkere weer helpt sowieso niet mee nee. Ik kon er wel beter mee omgaan in het tweede trimester trouwens, waardoor het voor mijn gevoel een stukje dragelijker werd wel. Energie sparen voor als ik wist dat er nog een zware dag aankwam. Nu in het derde trimester is die vermoeidheid wel weer flink toegenomen _O- moet écht moeite doen niet in slaap te vallen op kantoor
douche-eendjemaandag 17 december 2018 @ 13:54
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:18 schreef krijgerrtje het volgende:

[..]

Bij mij kwam die nooit :')
Ow help nee :'). En inderdaad, dit weer zorgt er ook niet voor dat ik mij beter voel. Nog 4 dagen werken en dan heb ik anderhalve week vrij, daar ben ik ook wel heel erg aan toe. Slapen O+
elamanilomaandag 17 december 2018 @ 13:56
Hier is de energie gelukkig wel een heel stuk terug! 's Avonds ben ik nog wel echt eerder moe dan niet-zwanger, maar ik ben dan ook vroeg wakker 's ochtends en/of lig de halve nacht wakker. :')
De donkere dagen vind ik wel ook altijd een domper... Maar aan de andere kant is het ook wel gezellig knus binnen deze dagen. Ik zie meer op tegen januari, als de mensen hun lichtjes weer opruimen, maar het nog steeds donker is en er ook geen knusse feestdagen zijn met gezellige liedjes en zo... (Maar, mijn lief en ik spraken af om in januari te klussen, dus dat is wel weer tof, nesteldrang! Plekjes in huis toffer en mooier maken!)

En de misselijkheid is ook weg, jeeeeej! ^O^ Ik hoef nu ook niet meer de hele dag door te eten en zo. Dat scheelt wel. Ik slik sinds een poosje ook andere multivitamine, dus misschien heeft dat er ook mee te maken?! En ik heb de dosis vitamine D3 verhoogd ;) dat kan ook helpen.
krijgerrtjemaandag 17 december 2018 @ 14:10
Januari is inderdaad de langste maand van het jaar, meestal is dat ook niet mijn beste maand :') Dit keer hoop ik stiekem op een januari baby i.p.v. februari baby :P O~)
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 14:13
Hier is de D3 ook ff omhoog nu!
douche-eendjemaandag 17 december 2018 @ 15:06
Hier sowieso altijd D3 omhoog in de winter, maar het enige wat hier altijd heeft geholpen is rond de grauwe grijze periode even een weekje zon opzoeken. Maar dat zat er dit jaar niet in vanwege verbouwing en aanschaf auto.

En ik kijk nu nog meer dan ooit uit naar de zomer want warmte EN baby O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
Cevichemaandag 17 december 2018 @ 16:18
Nu in het tweede trimester is de vermoeidheid overdag weg, mits ik 's nachts 12 uur slaap :') dus ik zit voor mijn gevoel echt tijd weg te gooien, maar dan kan ik de rest van de dag veel meer aan. Als ik vroeg/normale tijd op sta blijf ik echt de hele dag moe. Dan kan ik beter wat langer slapen, toch? Oh maar ik moet er 's nachts sowieso een keer uit om te plassen. Meestal 2 keer. Dat dan weer wel.
krijgerrtjemaandag 17 december 2018 @ 17:28
Ik sliep vannacht dus voor het eerst in weken weer eens de hele nacht door zonder plasonderbreking *O* was best jammer dat kleuter me om 6 uur riep dat haar deken overdwars lag en haar voetjes onder de deken uitstaken -O- moest ik even rechtleggen :')
Cevichemaandag 17 december 2018 @ 17:36
Hier een kat die om eten gaat zeuren (en dan ook best lastig doet, herrie maken en over je heen rennen enzo) dus ik voel je struggle een beetje :+

Tevens heb ik hier veel te dure kersttoetjes gekocht waar alcohol in blijkt te zitten en voor m'n gemoedsrust blijf ik er maar vanaf. Niet zo handig van me :N
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 18:00
Wij lopen inmiddels vast op 4 namen. Allemaal mooi, kiezen wordt moelijk! :o

Ohja, bij jongste had m'n lief op zijn lijstje een onzinnaam genoteerd, namelijk Buldervoske. Nu is onze jongste een echte Buldervoske :') die benaming past hem zo goed dat ik hem vaak zo noem.

Dus ik was nogal bang voor de grapnaam van dit lijstje, en ik had geduimd voor een schattig lief poppennaampje.

Komtie:
Anarchablast.

:') :+ Wish me luck met dit kind
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 18:02
Oh poep, verkeerde topic. Ahwell, mag hier ook vast :P
elamanilomaandag 17 december 2018 @ 18:05
:D :')

Hier was de naam van onze dochter in de buik Vliegende Beer O+ Nu noemt ze de buikbaby zelf ook zo *;

Ik ben benieuwd naar jullie namen!

Hier droomde ik dus laatst dat er in een meisje in m'n buik zit die de naam uitkoos die ik ook al had uitgekozen. Als het een meisje is, dan wordt het wel die naam denk ik zo. :) Maar voor een jongen is hier de grootste uitdaging... Ik ben benieuwd!
douche-eendjemaandag 17 december 2018 @ 18:11
Hier al een hele lijst namen voor een meisje. Jongensnamen zijn we nog niet echt over uit. Het zal sowieso iets worden wat lekker combineert met onze Hollandse namen.
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 18:12
Vliegende beer O+
douche-eendjemaandag 17 december 2018 @ 18:17
En jullie werktitels _O-. Hier is het toch miniPiko geworden :'( :')

SPOILER
MeneerEend is een aantal jaren welpenleiding geweest en zijn welpennaam is Piko. Dus ik vertelde zaterdag mijn scouts/zijn ex-welpen dus dat ik zwanger ben en er werd nogal enthousiast gereageerd dat er een miniPiko komt. Kinderen :') O+
Cholulamaandag 17 december 2018 @ 18:34
We dachten helemaal uit de naam te zijn, maar onze zoon blijft een andere naam opperen en die blijft ook behoorlijk hangen. We hebben gelukkig nog tijd zat!

Ik heb wel meer energie dan in het eerste trimester, wanneer begint het derde?

Vandaag even gezeten met mijn leidinggevende hoe we de taken gaan verdelen richting mijn verlof en tijdens mijn verlof. Fijn om dat geregeld te hebben.

Tevens wisseldag vandaag. Ik moest er even over nadenken, maar volgens mij zit ik nu op de vijfentwintig weken.
Cevichemaandag 17 december 2018 @ 18:43
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 18:34 schreef Cholula het volgende:
We dachten helemaal uit de naam te zijn, maar onze zoon blijft een andere naam opperen en die blijft ook behoorlijk hangen. We hebben gelukkig nog tijd zat!

Ik heb wel meer energie dan in het eerste trimester, wanneer begint het derde?

Vandaag even gezeten met mijn leidinggevende hoe we de taken gaan verdelen richting mijn verlof en tijdens mijn verlof. Fijn om dat geregeld te hebben.

Tevens wisseldag vandaag. Ik moest er even over nadenken, maar volgens mij zit ik nu op de vijfentwintig weken.
Schiet al op! Ik geloof dat het derde trimester bij 28 weken begint.

Hier zijn we ook al uit de naam. Zowel voor een jongen als een meisje. Kan helaas niet hier delen ivm herkenbaarheid, mocht het een jongen worden dan krijgt hij een unieke naam. Niet heel raar of hipster hoor (vinden we zelf). Oud-engels.
Eventueel nog af te korten tot een meer gangbare naam :+
Volgende week donderdag weten we wat het wordt *O*
-Mellow-maandag 17 december 2018 @ 19:16
Hier ook echt enorme vermoeidheid. Soms kan ik om 8 uur 's avonds nog nauwelijks wakker blijven. Ik slaap ook vrij onrustig en met veel intense en ongebruikelijke dromen. (Hele sciencefiction verhalen enzo :D ) Het enige voordeel van mijn nieuwe slaapgewoontes is dat ik 's ochtends, ondanks winter, veel makkelijker wakker word.

Ik ben best zenuwachtig voor het derde trimester want die valt precies in mijn allerdrukste periode met werk en ik weet nog niet hoe ik dat ga bekokstoven...

Ondertussen heb ik moeders ook ingelicht van het heuglijke nieuws en die begon prompt vreugdedansjes te doen. Ik hoop dat mijn baby minstens zo schattig wordt als mijn moedertje O+
-Mellow-maandag 17 december 2018 @ 19:22
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 18:00 schreef pinquit het volgende:
Wij lopen inmiddels vast op 4 namen. Allemaal mooi, kiezen wordt moelijk! :o

Ohja, bij jongste had m'n lief op zijn lijstje een onzinnaam genoteerd, namelijk Buldervoske. Nu is onze jongste een echte Buldervoske :') die benaming past hem zo goed dat ik hem vaak zo noem.

Dus ik was nogal bang voor de grapnaam van dit lijstje, en ik had geduimd voor een schattig lief poppennaampje.

Komtie:
Anarchablast.

:') :+ Wish me luck met dit kind
lekker creatief :P

Over namen gesproken, het lijkt mij heel leuk om een naam echt helemaal zelf te verzinnen. Eentje die niemand heeft en echt uniek is. Maar dat is denk ik wel moeilijk zonder dat het ietwat gestoord, hip of zielig voor het kind klinkt :P
Ik weet ook niet zeker of ik er creatief genoeg voor ben, maar ik vind het toch leuker dan een naam "na-apen".
Sisumaandag 17 december 2018 @ 20:43
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 19:22 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

lekker creatief :P

Over namen gesproken, het lijkt mij heel leuk om een naam echt helemaal zelf te verzinnen. Eentje die niemand heeft en echt uniek is. Maar dat is denk ik wel moeilijk zonder dat het ietwat gestoord, hip of zielig voor het kind klinkt :P
Ik weet ook niet zeker of ik er creatief genoeg voor ben, maar ik vind het toch leuker dan een naam "na-apen".
Oh mellow, voordat je zoiets doet. Ik weet niet óf je al lid bent van de Facebook groep Powermommy’s, maar daar komen écht juweeltjes voorbij. Allemaal zelf verzonnen :D
En wat schrijf je liever over je moeder. Verwarmt me!

Cho, heerlijk die rust! Heb je goede afspraken kunnen maken?

Werknaam: de onze is Nana Neenee. Door Ro verzonnen.

Echte naam waren we over uit zo gauw het bekend werd. Er is al een andere user hier die haar kindje zo genoemd heeft. Had toen ook al aan haar verteld dat dat ‘onze ‘ naam was haha. Maar nu mag ik hem dan eindelijk voor ons gezin!
Tevens zou ik graag Jura als tweede naam willen, maar dat vind Mn man niks.
Ik hou echt van historische of woorden als namen.
Zo ken ik ook een Z.e.e. en God, wat is die naam schitterend voor dat jochie. Klopt helemaal.
Net als de Ronja, Wolf, Vos en Archie die ik laatst op kaartjes moest schrijven. Alsof ik een kinderboek schreef. Zo leuk! Maar goed. Wij zijn dan ook we van de groene thee met biologisch linksgedraaide vrijeschool achtige hippie praktijken 💪🏻

[ Bericht 0% gewijzigd door Sisu op 18-12-2018 18:26:03 ]
CassElliotmaandag 17 december 2018 @ 21:00
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 20:43 schreef Sisu het volgende:

Echte naam waren we over uit zo gauw het bekend werd. Er is al een andere user hier die haar kindje zo genoemd heeft. Had toen ook al aan haar verteld dat dat ‘onze ‘ naam was haha. Maar nu mag ik hem dan eindelijk voor ons gezin!
Tevens zou ik graag Jura als tweede naam willen, maar dat vind Mn man niks.
Ik hou echt van historische of woorden als namen.
Zo ken ik ook een Zee en God, wat is die naam schitterend voor dat jochie. Klopt helemaal.
Net als de Ronja, Wolf, Vos en Archie die ik laatst op kaartjes moest schrijven. Alsof ik een kinderboek schreef. Zo leuk! Maar goed. Wij zijn dan ook we van de groene thee met biologisch linksgedraaide vrijeschool achtige hippie praktijken 💪🏻
O+
-Mellow-maandag 17 december 2018 @ 21:19
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 20:43 schreef Sisu het volgende:

[..]

Oh mellow, voordat je zoiets doet. Ik weet niet óf je al lid bent van de Facebook groep Powermommy’s, maar daar komen écht juweeltjes voorbij. Allemaal zelf verzonnen :D
En wat schrijf je liever over je moeder. Verwarmt me!
:D Nee, maar ik hou niet zo van onzin op facebook.
quote:
Cho, heerlijk die rust! Heb je goede afspraken kunnen maken?

Werknaam: de onze is Nana Neenee. Door Ro verzonnen.

Echte naam waren we over uit zo gauw het bekend werd. Er is al een andere user hier die haar kindje zo genoemd heeft. Had toen ook al aan haar verteld dat dat ‘onze ‘ naam was haha. Maar nu mag ik hem dan eindelijk voor ons gezin!
Tevens zou ik graag Jura als tweede naam willen, maar dat vind Mn man niks.
Ik hou echt van historische of woorden als namen.
Zo ken ik ook een Zee en God, wat is die naam schitterend voor dat jochie. Klopt helemaal.
Ojee, heftig hoor. Nee ik vind dat toch een soort van zielig. En heel erg niet mooi bovendien.
quote:
Net als de Ronja, Wolf, Vos en Archie die ik laatst op kaartjes moest schrijven. Alsof ik een kinderboek schreef. Zo leuk! Maar goed. Wij zijn dan ook we van de groene thee met biologisch linksgedraaide vrijeschool achtige hippie praktijken 💪🏻
:D
Sylver_maandag 17 december 2018 @ 22:10
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 21:19 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ojee, heftig hoor. Nee ik vind dat toch een soort van zielig. En heel erg niet mooi bovendien.
Volgens mij heet het jongetje Zee. Niet Zee en God :+
quote:
Zo ken ik ook een Zee. En god, wat is die naam schitterend voor dat jochie
Puntje er tussen is misschien beter :+
pinquitmaandag 17 december 2018 @ 22:13
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 22:10 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Volgens mij heet het jongetje Zee. Niet Zee en God :+

[..]

Puntje er tussen is misschien beter :+
Haha wow dit was echt een moeilijke puzzel voor mij :') tis al laat he.
SQmaandag 17 december 2018 @ 22:16
Ik onthoud Zee en God wel even voor als iemand hier om een bijzondere jongensnaam komt vragen.

Ik kwam vandaag op Facebook het newborn jongetje Pep tegen. Hij keek ook echt zo van: wtf ouders??

Oh wacht, dit is niet het namentopic :(
Mrs.Peeldinsdag 18 december 2018 @ 00:05
Ik zit mijn bevaltopic (Z&G 1872) door te lezen, en ik zie dat ik op veel dingen nog niet gereageerd heb! Limone vroeg of het gelukt was met bevalbad. Nee dus, het ging zo snel dat na 20 cm water we de kraan uit hebben gedaan, en ik op bed ben gaan liggen en ben bevallen. Grappig feitje: 11 dagen later is (op mijn UD!) mijn zus bevallen, in het bevalbad, zonder vk, zo snel ging het :o Zij is met 38 wk bevallen, ik met 38+3, dus beiden op tijd, van ons tweede kind. Zij 2 meiden, ik 2 jongens O+

Nu SQ hier toch is:

quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 13:59 schreef Stormqueen het volgende:
Ik bedacht me net dat ik 5 jaar geleden al samen met mrs. Peel in wohts postte. Ik kreeg mijn baby al op 9 oktober 2014, en jij nu 4! jaar later. Wat een geduld en tegenslag heb jij moeten doorstaan zeg, ongelooflijk. Maar hij is er! O+
SHS, ik weet het nog! Wij hebben exclusief draagtijd ruim 5 jaar op deze zwangerschap gewacht ;( Wat een geluk, en 9 oktober-kindjes zijn tha bomb O+

Sorry voor het oftopic gaan, ik hoor hier echt niet meer. Wanneer mijn bevalverhaal klaar is, zal ik dat in het bevaltopic posten!
VenusFlyTrapdinsdag 18 december 2018 @ 05:47
Altijd leuk om het over namen te hebben! In mijn familie word er veel vernoemd, ik geloof dat onze zoon de eerste in generaties zal zijn die niet vernoemd is.
Ik ben wel benieuwd naar die Facebook pagina, helaas heb ik mijn account verwijderd. Misschien ga ik even neuzen op mijn “onzin” account.

Vervelend om te lezen over de winterdipjes. Januari vind ik nou de leukste maand maar dan ben ik ook jarig.

Mrs Peel, hoe gaat het met jou en de kleine?

[ Bericht 18% gewijzigd door VenusFlyTrap op 18-12-2018 05:56:49 ]
Cevichedinsdag 18 december 2018 @ 07:14
Volgens mij voelde ik vanochtend de baby :o
Werd ook wel tijd :+
krijgerrtjedinsdag 18 december 2018 @ 07:53
Leuk ceviche O+ babyplopjes *O*
Limonedinsdag 18 december 2018 @ 08:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 00:05 schreef Mrs.Peel het volgende:
Ik zit mijn bevaltopic (Z&G 1872) door te lezen, en ik zie dat ik op veel dingen nog niet gereageerd heb! Limone vroeg of het gelukt was met bevalbad. Nee dus, het ging zo snel dat na 20 cm water we de kraan uit hebben gedaan, en ik op bed ben gaan liggen en ben bevallen. Grappig feitje: 11 dagen later is (op mijn UD!) mijn zus bevallen, in het bevalbad, zonder vk, zo snel ging het :o Zij is met 38 wk bevallen, ik met 38+3, dus beiden op tijd, van ons tweede kind. Zij 2 meiden, ik 2 jongens O+

Nu SQ hier toch is:

[..]

SHS, ik weet het nog! Wij hebben exclusief draagtijd ruim 5 jaar op deze zwangerschap gewacht ;( Wat een geluk, en 9 oktober-kindjes zijn tha bomb O+

Sorry voor het oftopic gaan, ik hoor hier echt niet meer. Wanneer mijn bevalverhaal klaar is, zal ik dat in het bevaltopic posten!
Wat een verhaal he, met dat bad :D En dat van die toevaligheidjes met jou en je zus ook. O+ Behalve dan dat stukje over zonder vk bevallen. Dat is mijn grootste angst :{ Ondanks dat mijn belinstructies bestaan uit: 'bellen bij het eerste krampje', mijn man zegt dat hij het wel kan opvangen en de bevalling van de tweede weliswaar rap ging (het ontsluitingsgedeelte), maar dat ik daar toch meer controle over had dan bij de eerste. Respect, hoor, voor je zus. _O_

En 9 oktober-kindjes zijn inderdaad tha bomb! O+
pinquitdinsdag 18 december 2018 @ 10:17
Ik heb vannacht gedroomd dat ik maar niet ging bevallen. Dat ik er echt al weeeeeken op aan 't wachten was, na de due date dus :P want vanaf nu gerekend klopt dat gewoon.
En ik was echt radeloos. Zo bang dat 't nooit meer zou komen :')
Stroopwafelmeisjedinsdag 18 december 2018 @ 10:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 10:17 schreef pinquit het volgende:
Ik heb vannacht gedroomd dat ik maar niet ging bevallen. Dat ik er echt al weeeeeken op aan 't wachten was, na de due date dus :P want vanaf nu gerekend klopt dat gewoon.
En ik was echt radeloos. Zo bang dat 't nooit meer zou komen :')
Rare dromen-boks. Ik droomde dat ik ging bevallen, de baby er was en er was kraamzorg enzo en die was aan het strijken en aan het praten met iemand anders, terwijl ik op bed lag met man (geen baby :? ) en dat er toen NOG een baby kwam (maar dus echt een halve dag later) en de kraam bleef rustig strijken en kletsen en toen had ik nog een baby. En toen had ik enorme paniek wat die baby hadden we pas een paar weken later verwacht ( :') ) en we hadden maar namen voor één jongen en hoe moest deze nou heten!
:')

Al heb ik wel al een paar keer de vraag gehad of het er echt maar 1 is, dus misschien maar eens extra laten checken bij de volgende echo :')
#ANONIEMdinsdag 18 december 2018 @ 11:38
Gewoon hier na vier dagen al uitslag van de NIPT test. En alles goed *O*
Cevichedinsdag 18 december 2018 @ 11:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:38 schreef Linkse_krijger het volgende:
Gewoon hier na vier dagen al uitslag van de NIPT test. En alles goed *O*
Dat is snel! Gefeliciteerd *O*
douche-eendjedinsdag 18 december 2018 @ 11:55
Ik droomde alleen maar dat ik met m'n auto niet harder dan 50 kon rijden.


En toen mocht ik vanmorgen de Wegenwacht bellen want kapotte bobine. :( En nu weer terug naar huis want zo 1e afspraak bij de verloskundige.

En goede nipt voor linkse krijger *O*

[ Bericht 6% gewijzigd door douche-eendje op 18-12-2018 12:14:17 ]
elamanilodinsdag 18 december 2018 @ 12:22
Hier ook allerlei dromen. Ook over vrienden die zwanger zijn en dat ik niet alleen een meisje krijg maar ook een jongen en zo. :D O+

*O* Dat is fijn Linkse_Krijger!

Veel plezier douche-eendje! Jammer van je auto... De mijne moet vanmiddag ook naar de garage, want die stopt telkens met gas geven als ie warm is.. Dan moet ik hem langs de weg af laten koelen. :')
pinquitdinsdag 18 december 2018 @ 12:49
Hier ook al auto gedoe! Onze verwarming is stuk. En twee sterren in de voorruit :{ maar ben alleen WA verzekerd, dus bluh.

Gelukkig hebben we de auto niet heel hard nodig
-Mellow-dinsdag 18 december 2018 @ 13:32
Mama komt zo haring brengen *O*
( zaterdag had ik er ook al twee, dat gebeurt zelden in mijn overwegend veganistische dieet :D )

Hebben jullie ook vreemde eetgewoontes of accute trek in specifieke dingen?
Hier gaat dat de hele dag door, van de hak op de tak, zoet en hartig door elkaar, abrupt naar de supermarkt lopen om er vervolgens weer kotsmisselijk weg te gaan etc.

Verse sinaasappelsap is er ook zo een...
Enorme onbedwingbare trek daarin 's ochtends :D
-Mellow-dinsdag 18 december 2018 @ 13:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:38 schreef Linkse_krijger het volgende:
Gewoon hier na vier dagen al uitslag van de NIPT test. En alles goed *O*
Fijne geruststelling :)

Weet zelf nog niet of ik die test ga doen.
Mariposasdinsdag 18 december 2018 @ 13:41
Vorige week auto naar garage gebracht ivm kapot elektrisch raam. ¤400,-! Het is dat ie aan de bestuurderskant zat wat het steeds wel heel erg lastig maakte met parkeerkaartjes...
airco is ook stuk, maar dat heeft nu even geen prioriteit. ;)

Dit keer heb ik eigenlijk maar weinig dromen.

En pinq nu al ongeduldig! :D
#ANONIEMdinsdag 18 december 2018 @ 13:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 13:35 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Fijne geruststelling :)

Weet zelf nog niet of ik die test ga doen.
Kan ik me goed voorstellen aangezien deze test eigenlijk alleen betrouwbaar is indien het resultaat positief is.
elamanilodinsdag 18 december 2018 @ 13:43
Haha, hier ook wel gekke eetdingen die heel anders zijn dan normaalgesproken, maar geen vlees/vis in m'n vegetarische dieet. Wel bio paprika chips :9~ en bloemkool met kaassaus :9~ :Y)

Maar vooral van de hak op de tak en ook uit het niets opeens superveel trek in iets specifieks. Dan is het maar net geluk hebben dat het in huis is.

Nu ik minder misselijk ben, is mijn trek ook weer een heel stuk minder gelukkig, ik maakte me best zorgen dat ik opeens zoveel at! Ik ben niet een heel grote eter van mezelf, maar wel voluptueus ;) dus met zoveel eten zag ik al voor me dat je me dan straks kunt wegrollen.. :'(
krijgerrtjedinsdag 18 december 2018 @ 14:01
Hele gekke dingen niet, maar in het begin heb ik cola verslonden :P Maar dan alleen Pepsi. En uit een blikje, en eigenlijk ook het liefst ijskoud.


Ik drink nooit cola verder haha :D
Limonedinsdag 18 december 2018 @ 14:05
Chemische perzik hier. Perzik frisdrank, perzik snoepjes, perzik lucht in de geurverstuiver...
-Mellow-dinsdag 18 december 2018 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 13:43 schreef elamanilo het volgende:
Haha, hier ook wel gekke eetdingen die heel anders zijn dan normaalgesproken, maar geen vlees/vis in m'n vegetarische dieet. Wel bio paprika chips :9~ en bloemkool met kaassaus :9~ :Y)

En bedankt -O-
douche-eendjedinsdag 18 december 2018 @ 15:04
@Ela, dat is ook niet handig als je auto dat doet. En ik baalde vanmorgen best wel. Heb vorige maand mijn rijbewijs gehaald, sinds vorige week zaterdag een eigen auto en dan nu dit. Was dus een mooi moment voor een hormonale huilbui. Maar ik heb er vandaag weer probleemloos mee kunnen rijden. Gebruik hem nu toch 4 dagen in de week om naar werk te gaan, dus het is wel fijn als hij het gewoon doet.

Mellow.... Doritos Nacho Cheese :9. En eigenlijk alle kaaschips. :') .
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 14:05 schreef Limone het volgende:
Chemische perzik hier. Perzik frisdrank, perzik snoepjes, perzik lucht in de geurverstuiver...
Fristi mer perziksmaak :9 . Dat was mijn ding de eerste paar weken.

Zo eerste sticker van de verloskundige is binnen *O* en het hartje weer gehoord. Ook nog even mijn 'onvrede' mogen uiten over het weinige begeleiding tussen positieve zwangerschapstest t/m termijnecho in het ziekenhuis hier. Bleek dat ik niet de enige ben die dat zo ervaart.
-Mellow-dinsdag 18 december 2018 @ 19:53
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:04 schreef douche-eendje het volgende:
@Ela, dat is ook niet handig als je auto dat doet. En ik baalde vanmorgen best wel. Heb vorige maand mijn rijbewijs gehaald, sinds vorige week zaterdag een eigen auto en dan nu dit. Was dus een mooi moment voor een hormonale huilbui. Maar ik heb er vandaag weer probleemloos mee kunnen rijden. Gebruik hem nu toch 4 dagen in de week om naar werk te gaan, dus het is wel fijn als hij het gewoon doet.

Mellow.... Doritos Nacho Cheese :9. En eigenlijk alle kaaschips. :') .

[..]

Fristi mer perziksmaak :9 . Dat was mijn ding de eerste paar weken.

Zo eerste sticker van de verloskundige is binnen *O* en het hartje weer gehoord. Ook nog even mijn 'onvrede' mogen uiten over het weinige begeleiding tussen positieve zwangerschapstest t/m termijnecho in het ziekenhuis hier. Bleek dat ik niet de enige ben die dat zo ervaart.
Had je geen echo rond 8/9 weken? Dacht dat dat standaard was...
douche-eendjedinsdag 18 december 2018 @ 20:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 19:53 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Had je geen echo rond 8/9 weken? Dacht dat dat standaard was...
Met 7 weken een echo gehad en een termijnecho, maar meer dan een envelop met 3 informatieboekjes en een formulier voor de nipt is dat dus alle zorg die ik heb gehad tot ik naar de verloskundige mocht. Met 13 weken voor het eerst naar de verloskundige is dan ook relatief laat.
krijgerrtjedinsdag 18 december 2018 @ 20:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 19:53 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Had je geen echo rond 8/9 weken? Dacht dat dat standaard was...
Echo rond 8/9 weken is ook niet standaard, in principe krijg je alleen termijn en 20 weken echo vergoed. Alleen veel VK’s bieden tegenwoordig ook vitaliteitsecho’s en groeiecho’s aan :)

Douche-eend toch slecht dat je zo weinig begeleiding/informatie kreeg.. vooral omdat je niet eerder naar de VK mocht ook 8)7 Hopelijk doen ze er wat aan gezien jij ook niet de enige bent die het zo ervaarde!
Stroopwafelmeisjedinsdag 18 december 2018 @ 20:22
DE ik heb het even gemist: waarom mocht je dan pas zo laat naar de vk? Hier inderdaad met 7 weken een echo en daarna meteen overgedragen aan de vk. Zeker als ze je langer laten lopen in het zkh mogen ze inderdaad wel meer informatie en begeleiding geven!
douche-eendjedinsdag 18 december 2018 @ 20:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 20:22 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
DE ik heb het even gemist: waarom mocht je dan pas zo laat naar de vk? Hier inderdaad met 7 weken een echo en daarna meteen overgedragen aan de vk. Zeker als ze je langer laten lopen in het zkh mogen ze inderdaad wel meer informatie en begeleiding geven!
Beleid van het ziekenhuis dat je t/m termijnecho onder hun zorg valt. Verloskundigepraktijk gaat het verder oppakken, omdat ik al de zoveelste ben.
Nu was die termijnecho 2 weken geleden en had ik ook afgelopen donderdag naar de verloskundige gekund, maar alsnog neemt dat niet weg dat je tot 11w3d amper informatie of begeleiding krijgt.
VenusFlyTrapdinsdag 18 december 2018 @ 21:00
Ik ben dus niet de enige met een liefde voor bloemkool met kaas saus. Kan het wel elke dag eten!

Vandaag mijn moeder te eten gehad en haar de babykamer laten zien. Ze vind het geweldig dat ze voor het eerst oma gaat worden 😍.
Leintjeuhdinsdag 18 december 2018 @ 21:31
Ik ga proberen weer in te haken, zou makkelijker moeten gaan nu ik minder ga werken....
Alles met kaas O+ Of kaas-smaak O+
Over begeleiding van ziekenhuizen kan ik niet meepraten, direct na 1e IUI raak, 1 echo in 't ziekenhuis en niet lang daarna konden we gelijk bij de verloskundige terecht.
Gedoe met auto's :{ Airco is met dit seizoen soms best handig, kan je lekker snel je auto ontwasemen O+ Maar als ze geld slurpen als een zwart gat is dat best een domper :|W
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 09:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:00 schreef VenusFlyTrap het volgende:
Ik ben dus niet de enige met een liefde voor bloemkool met kaas saus. Kan het wel elke dag eten!

Vandaag mijn moeder te eten gehad en haar de babykamer laten zien. Ze vind het geweldig dat ze voor het eerst oma gaat worden 😍.
*;

En tof dat je mama voor het eerst oma wordt! Dat is volgens mij ook heel speciaal. O+

:* Voor iedereen met autotroubles...

Mijne is inmiddels bij de garage, nog niets gehoord. Toen ik aan die dude uitlegde wat er allemaal aan de hand was, werd z'n gezicht een steeds groter vraagteken. :') Dus ik ben benieuwd wat er allemaal uit gaat komen.

We hebben wel een nieuwe auto nodig, omdat er 3 kinderstoeltjes op de achterbank moeten passen. Maar ik had gehoopt dat we dat pas ergens komend jaar hoefden te regelen. Nou ja, we zien het wel. :D Vorige keer stopte m'n auto er ook in de zwangerschap mee trouwens, in november toen. :P
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 09:28
Zelf ben ik pas met 16 weken voor de eerste keer naar de vroedvrouw gegaan. En in januari ga ik voor de tweede keer. Ik mag de afspraken bij haar maken zoals voor mij het fijnst is, ik hoef me niet te houden aan de standaard elke maand als ik dat niet wil. Het mag vaker of minder vaak. EN de afspraken zijn ruim, 1 tot 1,5 uur per keer. Dus alle tijd om alles rustig te bespreken en zo. O+

Het is wel jammer dat je zo weinig begeleiding krijgt als je daar wel behoefte aan hebt, douche-eendje... Maar kon je niet op eigen initiatief al een afspraak bij de verloskundige maken? Om alvast kennis te maken en net die extra begeleiding te krijgen waar je wel behoefte aan had? Jouw lijf, jouw zwangerschap toch?!
Leintjeuhwoensdag 19 december 2018 @ 09:31
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:28 schreef elamanilo het volgende:
Zelf ben ik pas met 16 weken voor de eerste keer naar de vroedvrouw gegaan. En in januari ga ik voor de tweede keer. Ik mag de afspraken bij haar maken zoals voor mij het fijnst is, ik hoef me niet te houden aan de standaard elke maand als ik dat niet wil. Het mag vaker of minder vaak. EN de afspraken zijn ruim, 1 tot 1,5 uur per keer. Dus alle tijd om alles rustig te bespreken en zo. O+

1 tot anderhalf uur met de vroedvrouw :o ? Wat bespreek en doe je dan allemaal? Beetje buik meten, voelen waar je fundus staat, doptone of toeter om hartje te luisteren en dan? Bespreken hoe en waar je wil bevallen ofzo?
Sisuwoensdag 19 december 2018 @ 09:36
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:31 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

1 tot anderhalf uur met de vroedvrouw :o ? Wat bespreek en doe je dan allemaal? Beetje buik meten, voelen waar je fundus staat, doptone of toeter om hartje te luisteren en dan? Bespreken hoe en waar je wil bevallen ofzo?
Misschien is het wel een heel leuk mens.
Mijn vriendin had een doula en had ook zulke afspraken.
Ritueel voor zus, kop thee, even de buik voelen, thee, kletsen. Ze kwam altijd helemaal zen terug.
Ik ga er (nog) niet voor. Soms twijfel ik even, maar het ziekenhuis is hier echt mooi qua kraamafdeling en ik vond het super fijn met ro daar.

Cravings
Verse sinaasappelsap
Manderijnen
Naturel chips
Topdrop
danerolls
Patat met zout
En chemische aardbei snoep. Van die grote gesuikerde dingen. Ik koop ze niet meer!

Niet echt gezond allemaal 🙈
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 09:38
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:31 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

1 tot anderhalf uur met de vroedvrouw :o ? Wat bespreek en doe je dan allemaal? Beetje buik meten, voelen waar je fundus staat, doptone of toeter om hartje te luisteren en dan? Bespreken hoe en waar je wil bevallen ofzo?
Van alles! Over hoe het gaat (alles), hoe ik me voel, of er angsten zijn, of er lichamelijke ongemakken zijn en wat ik/we er aan kunnen doen. Ze voelt mijn buik en of dat allemaal goed gaat. Ze laat mij voelen hoe het in mijn buik zit. Tot waar de baarmoeder is en over een poosje hoe het kindje ligt. We bespreken dingen over de bevalling. Over mijn lichaam, wat er allemaal in gebeurt nu er een kindje in groeit, maar ook wat er gebeurt lichamelijk tijdens de bevalling. Doptone doe ik niet, dus over een poosje kan ze met de pinard/toeter luisteren. :)

In deze tijd leer ik haar kennen en zij mij. Zodat ze ook makkelijker kan opmerken als er iets 'off' is, nu of tijdens de bevalling of daarna. Ik rij ook best een eindje om speciaal haar als mijn vroedvrouw te hebben en ik vind het erg fijn dat we gewoon ruime afspraken hebben. Ze is ook tof, we wisselen ook breipatronen uit en zo. :P ;) O+

Oja, ze is inderdaad ook eigenlijk mijn doula en vroedvrouw in 1 wat dat betreft.

Overigens zijn de afspraken 1 uur, maar voor de intake afspraak hadden we wat ruimer en als het nodig is, dan mag het dus ook altijd ruimer! Net waar mijn behoeftes liggen.
Leintjeuhwoensdag 19 december 2018 @ 09:41
Cravings!
Brood met kaas, mayo en augurk
Grapefruit
Ruby breakfast sap van Tropicana
Groene tijgernootjes

Maar niks waar ik 's nachts voor uit bed kom, of waar mn vriend voor naar de winkel MOET. Maar goed ook, glucose tolerantie test was boven de normaalwaarde (8,0 waar 7,7 de bovengrens is) dus de riedel gyneacoloog, dietist en diabetes verpleegkundige wordt opgestart :{ :{ :{ :{ :{ :{
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 09:47
;( Bleh Leintjeuh, dat is niet leuk... Gaan ze dan nog uitgebreider testen? Of krijg je sowieso een dieet? En wat voor/hoe groot zijn de risico's/gevolgen voor jou en voor je baby?
VenusFlyTrapwoensdag 19 december 2018 @ 09:51
Ik krijg trek van dit topic!

Net de afspraak gemaakt bij de HA voor de kinkhoest vaccinatie (booster). Deze krijg ik eind volgende week. Nou gaan wij volgende week aan de klus in huis... Dames die hem gehad hebben tijdens de zwangerschap, zijn jullie ziek / moe / misselijk geworden na de kinkhoest vaccinatie?
Ik word na de griepprik altijd flauw en naalden en ik gaan sowieso niet goed samen sinds ik zwanger ben. Hopelijk kan E of mijn schoonmoeder mee.
Normaal gesproken zijn naalden geen enkel probleem maar sinds ik zwanger ben moet ik er niks meer van hebben


Aaaarghhh Lein wat vervelend om te horen :-(.
Leintjeuhwoensdag 19 december 2018 @ 09:53
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:47 schreef elamanilo het volgende:
;( Bleh Leintjeuh, dat is niet leuk... Gaan ze dan nog uitgebreider testen? Of krijg je sowieso een dieet? En wat voor/hoe groot zijn de risico's/gevolgen voor jou en voor je baby?
Ik krijg een glucosemeter en moet een of meerdere keren per week voor en na elke maaltijd en voor t slapen mn bloedsuiker controleren. Voor zover ik in kan schatten (en als verpleegkundige denk ik een behoorlijk goeie inschatting te kunnen maken) zijn de gevolgen voor baby klein, kans op een grote baby is aanwezig. Mijn zus is eind november bevallen en zij had ook een afwijkende glucose tolerantietest. Maar ze is met 37-5 bevallen en neefje was 3300 gram.
Waarschijnlijk zal ik minder snelle koolhydraten moeten gebruiken, en meer langzame koolhydraten, niets wereldschokkends.
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 09:56
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:53 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Ik krijg een glucosemeter en moet een of meerdere keren per week voor en na elke maaltijd en voor t slapen mn bloedsuiker controleren. Voor zover ik in kan schatten (en als verpleegkundige denk ik een behoorlijk goeie inschatting te kunnen maken) zijn de gevolgen voor baby klein, kans op een grote baby is aanwezig. Mijn zus is eind november bevallen en zij had ook een afwijkende glucose tolerantietest. Maar ze is met 37-5 bevallen en neefje was 3300 gram.
Waarschijnlijk zal ik minder snelle koolhydraten moeten gebruiken, en meer langzame koolhydraten, niets wereldschokkends.
Ah gelukkig dat met kleine ingrepen er niet heel veel geks aan de hand is. Goed dat het zo in de gaten kan worden gehouden. :*
Leintjeuhwoensdag 19 december 2018 @ 10:00
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:51 schreef VenusFlyTrap het volgende:
Ik krijg trek van dit topic!

Net de afspraak gemaakt bij de HA voor de kinkhoest vaccinatie (booster). Deze krijg ik eind volgende week. Nou gaan wij volgende week aan de klus in huis... Dames die hem gehad hebben tijdens de zwangerschap, zijn jullie ziek / moe / misselijk geworden na de kinkhoest vaccinatie?
Ik word na de griepprik altijd flauw en naalden en ik gaan sowieso niet goed samen sinds ik zwanger ben. Hopelijk kan E of mijn schoonmoeder mee.
Normaal gesproken zijn naalden geen enkel probleem maar sinds ik zwanger ben moet ik er niks meer van hebben
Kinkhoest vaccin staat hier ook nog op de planning, ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Iemand van plan om perineum-olie te gebruiken?
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 10:11
Yes, ik heb de vorige zwangerschappen ook perineum-olie gebruikt. Dat beviel :') prima. Ik merkte echt dat het perineum soepeler werd door de massages. Ik ben beide keren ook in bad bevallen (wat ook mee helpt om je huid voor te bereiden/laten ontspannen) en ik heb beide keren geen scheuren oid gehad.

De eerste keer perineum masseren was trouwens best 'gek', ik kon er zelf niet goed (meer) bij, dus mijn lief deed het bij mij. En dat is toch vreemd om op zo'n intieme plek bezig te zijn met elkaar, zonder dat het seksueel is. Het is de eerste keren ook best gevoelig om het perineum soepeler te maken. Maar daarna waren we gewend en was het meer een ontspannen massage voor mij en intieme momenten samen om nog meer verbinding met elkaar te maken. Dus dat vond ik ook fijn, dat ik al veel meer lichamelijk open kon komen naar hem toe, want ik wilde hem ook graag dichtbij bij de bevalling en dat was meteen al een heel stuk minder gek of zo.

Ik heb nu olie die ook na de geboorte heel helend en verzachtend is voor het perineum/vagina/vulva. Dat heb ik nog niet eerder gebruikt, daar ben ik ook benieuwd naar, maar heb daarover alleen maar positieve dingen gehoord. Lijkt me fijn om na de bevalling ook weer contact te maken met die prachtige, heilig plek van mijn lichaam en het te kunnen verzachten.
pinquitwoensdag 19 december 2018 @ 10:29
Ik was net bij de vlk, en durfde het aan om hartje te luisteren met de doptone, ben nu op de helft van de 18wk, dus kon wel goed nu dacht ik.
:') muhh mijn eigen hartslag is elke keer gewoon te overheersend om die kleine (overigens superbeweeglijke) te horen doorkomen. Zo jammer! Maar ik maak me geen zorgen meer, ik voel haar dagelijks goed bewegen.

Mijn vlk kon me voorlichting geven over de kinkhoestvaccinatie, maar ze hing zelf erg tussen de voor- en nadelen in.
Wel dacht ze dat als ik 'm zou laten zetten, dat 't kindje dan in de eerste maanden 1 dktp minder zou hoeven. Weten jullie daar iets van? Dat vind ik best aantrekkelijk klinken namelijk.
Aurewoensdag 19 december 2018 @ 10:29
Tot wanneer kun je die laatste olie gebruiken ela? Ik merk dat mijn knip nog best gevoelig is (een half jaar na de bevalling). Zou zoiets kunnen helpen denk je?
pinquitwoensdag 19 december 2018 @ 10:31
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 10:29 schreef Aure het volgende:
Tot wanneer kun je die laatste olie gebruiken ela? Ik merk dat mijn knip nog best gevoelig is (een half jaar na de bevalling). Zou zoiets kunnen helpen denk je?
Als je het tijdens de zwangerschap kan gebruiken kan je het waarschijnlijk ook gewoon altijd gebruiken :)
Mariposaswoensdag 19 december 2018 @ 10:36
Heb je nu een andere vroedvrouw dan bij de eerste of tweede, ela? Bij de tweede had je er überhaupt geen, toch?

Wat balen dat je te hoog scoorde op je ogtt, leintjeuh. Hopelijk kan je het met wat aanpassingen in je voeding goed onder controle houden!
Aurewoensdag 19 december 2018 @ 10:39
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 10:31 schreef pinquit het volgende:

[..]

Als je het tijdens de zwangerschap kan gebruiken kan je het waarschijnlijk ook gewoon altijd gebruiken :)
Da's waar :D ik vraag me eigenlijk vooral af of het nog zin zou hebben, maar da's waarschijnlijk ook gewoon een kwestie van uitproberen.
Leintjeuhwoensdag 19 december 2018 @ 10:40
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 10:39 schreef Aure het volgende:
Da's waar :D ik vraag me eigenlijk vooral af of het nog zin zou hebben, maar da's waarschijnlijk ook gewoon een kwestie van uitproberen.
Masseren kan nooit kwaad, denk ik.
krijgerrtjewoensdag 19 december 2018 @ 10:59
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:51 schreef VenusFlyTrap het volgende:
Ik krijg trek van dit topic!

Net de afspraak gemaakt bij de HA voor de kinkhoest vaccinatie (booster). Deze krijg ik eind volgende week. Nou gaan wij volgende week aan de klus in huis... Dames die hem gehad hebben tijdens de zwangerschap, zijn jullie ziek / moe / misselijk geworden na de kinkhoest vaccinatie?
Ik word na de griepprik altijd flauw en naalden en ik gaan sowieso niet goed samen sinds ik zwanger ben. Hopelijk kan E of mijn schoonmoeder mee.
Normaal gesproken zijn naalden geen enkel probleem maar sinds ik zwanger ben moet ik er niks meer van hebben


Aaaarghhh Lein wat vervelend om te horen :-(.
Ik heb nergens echt last van gehad. In m’n arm een klein beetje spierpijn als ik ‘m optilde, maar verder niet. En ik had de dag erna best wel last van m’n darmen en stoelgang maar da’s eigenlijk wel vaker tijdens m’n zwangerschap dus geen idee of ik dat aan de vaccinatie kan linken verder _O- geen koorts/pijn/misselijk verder.

En ik heb verder geen angst voor naalden, maar de vrouw bij de GGD had daar blijkbaar wel ervaringen mee dus die hield de naald heel consequent buiten mijn beeld ofzo :P Hopelijk heb jij iemand die ook zo meedenkt :*
Cevichewoensdag 19 december 2018 @ 11:08
Lintje, dat is balen!

Hier een verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes ivm overgewicht, dus ik ben al geïnstrueerd m'n koolhydraten over de dag te verdelen en een beetje normaal te doen. Heb ik laatst in 1 dag een heel pak sinaasappelsap opgedronken (zoeen die heel lang houdbaar is). Helemaal geen goed idee, maar wel hele goede herinneringen aan :@ :')
Denk dat ik eind januari zo'n test moet gaan doen.
Cygnewoensdag 19 december 2018 @ 11:09
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 10:29 schreef pinquit het volgende:
Ik was net bij de vlk, en durfde het aan om hartje te luisteren met de doptone, ben nu op de helft van de 18wk, dus kon wel goed nu dacht ik.
:') muhh mijn eigen hartslag is elke keer gewoon te overheersend om die kleine (overigens superbeweeglijke) te horen doorkomen. Zo jammer! Maar ik maak me geen zorgen meer, ik voel haar dagelijks goed bewegen.

Mijn vlk kon me voorlichting geven over de kinkhoestvaccinatie, maar ze hing zelf erg tussen de voor- en nadelen in.
Wel dacht ze dat als ik 'm zou laten zetten, dat 't kindje dan in de eerste maanden 1 dktp minder zou hoeven. Weten jullie daar iets van? Dat vind ik best aantrekkelijk klinken namelijk.
Volgens mij is dat het advies inderdaad dat kindjes dan bij ik dacht bij 2 maanden nog geen dktp hoeven.
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 10:29 schreef Aure het volgende:
Tot wanneer kun je die laatste olie gebruiken ela? Ik merk dat mijn knip nog best gevoelig is (een half jaar na de bevalling). Zou zoiets kunnen helpen denk je?
Zeker kan dat nog steeds! Het is olie van amandel, johannesolie en calendula (uit m'n hoofd). Allemaal verzachtend en helend, je kunt het inderdaad zelfs op andere plekken gebruiken. :D

Ik stuur je even een DM :)
VenusFlyTrapwoensdag 19 december 2018 @ 11:24
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 10:59 schreef krijgerrtje het volgende:

[..]

Ik heb nergens echt last van gehad. In m’n arm een klein beetje spierpijn als ik ‘m optilde, maar verder niet. En ik had de dag erna best wel last van m’n darmen en stoelgang maar da’s eigenlijk wel vaker tijdens m’n zwangerschap dus geen idee of ik dat aan de vaccinatie kan linken verder _O- geen koorts/pijn/misselijk verder.

En ik heb verder geen angst voor naalden, maar de vrouw bij de GGD had daar blijkbaar wel ervaringen mee dus die hield de naald heel consequent buiten mijn beeld ofzo :P Hopelijk heb jij iemand die ook zo meedenkt :*
Gelukkig! Zal het (proberen te) onthouden voor als het met mij zo ver is :-D
VenusFlyTrapwoensdag 19 december 2018 @ 11:30
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 11:09 schreef Cygne het volgende:

[..]

Volgens mij is dat het advies inderdaad dat kindjes dan bij ik dacht bij 2 maanden nog geen dktp hoeven.
Vaccinatieschema
Als je voor het Rijksvaccinatieprogramma kiest, kun je in het onderstaande vaccinatieschema zien wanneer jouw kind welke inentingen krijgt:
Binnen 48 uur
Hepatitis B vaccin als moeder tijdens zwangerschap Hepatitis B blijkt te hebben (sinds 1 augustus 2011)
2 maanden
DKTP-Hib-HepB en Pneu
3 maanden
DKTP-Hib-HepB
4 maanden
DKTP-Hip-HepB en Pneu
11 maanden
DKTP-Hip-HepB en Pneu
14 maanden
BMR en Men
4 jaar
DKTP
9 jaar
DTP en BMR
12 jaar
HPV (alleen meisjes)
Uitleg afkortingen
Hib = Haemophilus influenzae type b
HepB = Hepatitis B
Pneu = Pneumokokken
BMR = bof, mazelen en rodehond
Men = Meningokokken
DKTP = difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis
DTP = difterie, tetanus, poliomyelitis
HPV = Humaan papilloma virus

bron
lunapuellawoensdag 19 december 2018 @ 11:33
Ik heb echt nul last gehad van de kinkhoestvaccinatie. Ik dacht dat er eigenlijk ook praktisch geen nadelen aan zaten. Welke nadelen zag jouw vk dan, pinq?

Ik wist niet dat er dan een vaccinatie minder nodig is. Welp is vrijdag aan de beurt voor de tweede prik, ik ga eens googlen.
pinquitwoensdag 19 december 2018 @ 11:54
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 11:33 schreef lunapuella het volgende:
Ik heb echt nul last gehad van de kinkhoestvaccinatie. Ik dacht dat er eigenlijk ook praktisch geen nadelen aan zaten. Welke nadelen zag jouw vk dan, pinq?

Ik wist niet dat er dan een vaccinatie minder nodig is. Welp is vrijdag aan de beurt voor de tweede prik, ik ga eens googlen.
Nouja, 't gebruikelijke :P nooit getest op zwangere dames en babies, kans op koorts bij de zwangere, waardoor bij langdurige koorts kans op vroeggeboorte, yadayadayada.
Beetje gelijk aan de nadelen van vaccinaties over 't algemeen. Voordelen wegen altijd zwaarder voor mij, maar het blijft me toch aan het denken zetten.
SaskiaRwoensdag 19 december 2018 @ 12:37
Sowieso wordt de kinkhoestvaccinatie voor zwangeren volgend jaar waarschijnlijk standaard ingevoerd: https://www.nrc.nl/nieuws(...)n-kinkhoest-a3061038
En dan hoeven de baby’s van gevaccineerde moederd 1 prik minder.
douche-eendjewoensdag 19 december 2018 @ 13:01
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:28 schreef elamanilo het volgende:
Zelf ben ik pas met 16 weken voor de eerste keer naar de vroedvrouw gegaan. En in januari ga ik voor de tweede keer. Ik mag de afspraken bij haar maken zoals voor mij het fijnst is, ik hoef me niet te houden aan de standaard elke maand als ik dat niet wil. Het mag vaker of minder vaak. EN de afspraken zijn ruim, 1 tot 1,5 uur per keer. Dus alle tijd om alles rustig te bespreken en zo. O+

Het is wel jammer dat je zo weinig begeleiding krijgt als je daar wel behoefte aan hebt, douche-eendje... Maar kon je niet op eigen initiatief al een afspraak bij de verloskundige maken? Om alvast kennis te maken en net die extra begeleiding te krijgen waar je wel behoefte aan had? Jouw lijf, jouw zwangerschap toch?!
Ik gaf met de 7 weken echo aan dat ik al een afspraak had bij de verloskundige maar er werd mij duidelijk gemaakt dat dat dus echt NIET de bedoeling was. Toen heb ik gelijk al aangegeven dat dat nooit gemeld is in de gesprekken vooraf, net zoals dat ook niet gemeld was dat ik moest bellen bij een positieve zwangerschapstest en ik de informatie nogal summier vond. Wellicht dat ik er t.z.t. nog wel wat mee ga doen, maar voor nu wil ik gewoon lekker zwanger zijn O+
Het is niet eens zozeer mijn behoefte aan begeleiding en zorg, maar voorkomen is beter dan genezen. Als je pas bij 13+ weken naar de verloskundige kan en je weet vanaf je NOD al dat je zwanger bent, kan een screening op levensstijl e.d. wel nuttig zijn, vooral in het prille begin. En dan niet zozeer alleen voor mij, maar ook voor alle andere vrouwen in een traject. Ik heb het geluk dat ik best veel weet, maar dat is lang niet voor iedereen zo. En wellicht ben ik zelf wat kritischer omdat ik ook in de zorg werk, maar ach :+
Net zoals dat ik bij jou ook volledig snap dat je pas met 16 weken naar de verloskundige gaat: je hebt dit al een paar keer gedaan, je weet wat je kunt verwachten. Maar ik denk wel dat als je voor het eerst zwanger bent, en met name na een traject, de zorg wel beter kan in dit ziekenhuis.

Maar gisteren een heel fijn gesprek gehad bij de verloskundige, heb daar 5 kwartier gezeten en voelde mij erg op mijn gemak. Dus dat zit wel goed.

En ik las wat over de glucosetest, mij is ook geadviseerd om hem te doen. Vanwege overgewicht, ze gaf aan dat pcos ook geen indicator meer is.
elamanilowoensdag 19 december 2018 @ 16:47
quote:
14s.gif Op woensdag 19 december 2018 13:01 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik gaf met de 7 weken echo aan dat ik al een afspraak had bij de verloskundige maar er werd mij duidelijk gemaakt dat dat dus echt NIET de bedoeling was. Toen heb ik gelijk al aangegeven dat dat nooit gemeld is in de gesprekken vooraf, net zoals dat ook niet gemeld was dat ik moest bellen bij een positieve zwangerschapstest en ik de informatie nogal summier vond. Wellicht dat ik er t.z.t. nog wel wat mee ga doen, maar voor nu wil ik gewoon lekker zwanger zijn O+
Het is niet eens zozeer mijn behoefte aan begeleiding en zorg, maar voorkomen is beter dan genezen. Als je pas bij 13+ weken naar de verloskundige kan en je weet vanaf je NOD al dat je zwanger bent, kan een screening op levensstijl e.d. wel nuttig zijn, vooral in het prille begin. En dan niet zozeer alleen voor mij, maar ook voor alle andere vrouwen in een traject. Ik heb het geluk dat ik best veel weet, maar dat is lang niet voor iedereen zo. En wellicht ben ik zelf wat kritischer omdat ik ook in de zorg werk, maar ach :+
Net zoals dat ik bij jou ook volledig snap dat je pas met 16 weken naar de verloskundige gaat: je hebt dit al een paar keer gedaan, je weet wat je kunt verwachten. Maar ik denk wel dat als je voor het eerst zwanger bent, en met name na een traject, de zorg wel beter kan in dit ziekenhuis.

Maar gisteren een heel fijn gesprek gehad bij de verloskundige, heb daar 5 kwartier gezeten en voelde mij erg op mijn gemak. Dus dat zit wel goed.

En ik las wat over de glucosetest, mij is ook geadviseerd om hem te doen. Vanwege overgewicht, ze gaf aan dat pcos ook geen indicator meer is.
Hmm, gek ja! Goed dat je er achteraan zit, samen met de verloskundige ook, want je hebt helemaal gelijk dat het vreemd is dat er zo weinig aandacht is voor vrouwen in dit traject daar!

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt en ik hoop dat het voor de vrouwen na jou beter geregeld kan gaan worden! :*
Cygnewoensdag 19 december 2018 @ 19:13
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 11:30 schreef VenusFlyTrap het volgende:

[..]

Vaccinatieschema
Als je voor het Rijksvaccinatieprogramma kiest, kun je in het onderstaande vaccinatieschema zien wanneer jouw kind welke inentingen krijgt:
Binnen 48 uur
Hepatitis B vaccin als moeder tijdens zwangerschap Hepatitis B blijkt te hebben (sinds 1 augustus 2011)
2 maanden
DKTP-Hib-HepB en Pneu
3 maanden
DKTP-Hib-HepB
4 maanden
DKTP-Hip-HepB en Pneu
11 maanden
DKTP-Hip-HepB en Pneu
14 maanden
BMR en Men
4 jaar
DKTP
9 jaar
DTP en BMR
12 jaar
HPV (alleen meisjes)
Uitleg afkortingen
Hib = Haemophilus influenzae type b
HepB = Hepatitis B
Pneu = Pneumokokken
BMR = bof, mazelen en rodehond
Men = Meningokokken
DKTP = difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis
DTP = difterie, tetanus, poliomyelitis
HPV = Humaan papilloma virus

bron
quote:
Kinkhoest is vooral gevaarlijk voor jonge zuigelingen. Vanaf eind 2019 krijgen vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestprik aangeboden. Hierdoor zijn baby’s vanaf de geboorte tegen deze ziekte beschermd. De Gezondheidsraad concludeert nu dat deze baby’s met een alternatief vaccinatieschema – twee vaccinaties op de leeftijd van 3 en 5 maanden – net zo goed beschermd zijn als baby’s die het huidige schema volgen. Bij het huidige schema worden baby’s 3 keer ingeënt, namelijk op de leeftijd van ongeveer 2, 3 en 4 maanden.
https://rijksvaccinatiepr(...)estvaccinatie-moeder
Peejturwoensdag 19 december 2018 @ 19:52
Gisteravond een informatiebijeenkomst gehad waarin deze vaccinatie ook werd genoemd. Moeten we nog even over nadenken.
krijgerrtjewoensdag 19 december 2018 @ 20:11
Ik vond het ook bijzonder dat de VK er he-le-maal niets over zei, maar toen ik er naar vroeg wel zei dat ze dat heel erg aanraaden. In de wachtkamer nog gekeken, maar daar hingen ook geen folders of posters, alleen naast de telefoniste hing nog een poster van de GGD met telefoonnummer, maar thats it :')

Ik snap dat het ieder z’n eigen keuze is in deze, maar ik weet ook dat er veel zwangere vrouwen zijn die er gewoon niets van afweten, als de VK het dan al niet meldt.. Benieuwd of daar ook een reden voor is.
Peejturwoensdag 19 december 2018 @ 20:54
Ze gaven idd aan het nog niet te promoten maar als we er om vroegen, we het gewoon konden krijgen als we willen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Peejtur op 19-12-2018 22:15:40 ]
krijgerrtjewoensdag 19 december 2018 @ 21:15
Nee, maar ik vind promoten wel iets anders dan op de hoogte stellen van de mogelijkheid :P
Sisuwoensdag 19 december 2018 @ 22:00
Ja hier dus een zwangere die niets wist van deze mogelijkheid.
Hopelijk onthou ik het voor Mn volgende afspraak.
Vrijdag ‘20’ weken echo (18 pas) ivm aankomende feestdagen en vakanties.
Maandag een gewone afspraak voor napraten / over mezelf. Vrijdag gaat Mn moeder mee en ik wil niet over ongemakken praten waar zij bij is.

Doptone.
Hier is het hartje al heel goed te horen en ook al vrij snel. Zelfs met een angelsound. Ik ben super nuchter en realiseer me de negatieve kanten er van, maar voor die 3 x dat ik nu geluisterd heb vond ik het toch wel érg fijn.

Vandaag weer veel steken in Mn rechterzijde. Ben echt blij als ik vakantie heb en weer rustig aan kan doen.
Cholulawoensdag 19 december 2018 @ 22:27
Ik kreeg bij mijn afspraak rond de 14 weken uitgebreid voorlichting over de vaccinatie en een folder over het hoe en wat. Ik verwacht dat het bij de volgende afspraak weer ter sprake komt omdat het in januari aan iedere zwangere wordt aangeboden.
douche-eendjewoensdag 19 december 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 22:27 schreef Cholula het volgende:
Ik kreeg bij mijn afspraak rond de 14 weken uitgebreid voorlichting over de vaccinatie en een folder over het hoe en wat. Ik verwacht dat het bij de volgende afspraak weer ter sprake komt omdat het in januari aan iedere zwangere wordt aangeboden.
Ow in januari al, dat scheelt. Ik las laatst nog ergens vanaf juli volgend jaar.
Mariposaswoensdag 19 december 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 22:27 schreef Cholula het volgende:
Ik kreeg bij mijn afspraak rond de 14 weken uitgebreid voorlichting over de vaccinatie en een folder over het hoe en wat. Ik verwacht dat het bij de volgende afspraak weer ter sprake komt omdat het in januari aan iedere zwangere wordt aangeboden.
Volgens mij eind 2019 pas?
Cholulawoensdag 19 december 2018 @ 22:30
Kijk, daar is mijn zwangerschapsbrein weer. Klok, klepel....

Ho, wacht! Ik had het wel ergens gelezen. https://www.nrc.nl/nieuws(...)n-kinkhoest-a3061038
lunapuellawoensdag 19 december 2018 @ 22:42
Ik kende de kinkhoestvaccinatie van hier (hoi mignonne :W ) en heb het naar aanleiding daarvan zelf ter sprake gebracht in mijn Centering Pregnancy groep. Uiteindelijk heeft daardoor bijna de hele groep zich in laten enten. De verloskundige (en later ook mijn huisarts) gaven wel aan voorstander te zijn, maar ik weet niet of het langs zou zijn gekomen als ik er niet zelf over begonnen was.
Mrs.Peelwoensdag 19 december 2018 @ 23:13
Even een tegengeluid, in een gerenommeerd tijdschrift, recente publicatie. Het komt er op neer dat er onvoldoende bewijs is voor minder (ernstige) infecties bij zuigelingen, maar mogelijk wel minder effectieve respons van de zuigeling op de eigen vaccinaties.

Bron: Geneesmiddelen Bulletin
https://www.ge-bu.nl/arti(...)oor-zwangere-vrouwen
Cholulawoensdag 19 december 2018 @ 23:46
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 23:13 schreef Mrs.Peel het volgende:
Even een tegengeluid, in een gerenommeerd tijdschrift, recente publicatie. Het komt er op neer dat er onvoldoende bewijs is voor minder (ernstige) infecties bij zuigelingen, maar mogelijk wel minder effectieve respons van de zuigeling op de eigen vaccinaties.

Bron: Geneesmiddelen Bulletin
https://www.ge-bu.nl/arti(...)oor-zwangere-vrouwen
Inderdaad ook iets om over na te denken. Ik vind het jammer dat er geen cijfers zijn over de omgevingsfactoren van de sterfgevallen. Mag dat niet of is daar in dit geval geen specifieke reden? Ik ben niet bekend met medisch onderzoek.
Mrs.Peelwoensdag 19 december 2018 @ 23:56
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 23:46 schreef Cholula het volgende:

[..]

Inderdaad ook iets om over na te denken. Ik vind het jammer dat er geen cijfers zijn over de omgevingsfactoren van de sterfgevallen. Mag dat niet of is daar in dit geval geen specifieke reden? Ik ben niet bekend met medisch onderzoek.
Ik heb zelf niet de geciteerde literatuur gelezen, mogelijk dat daar wat meer achtergrond in staat.
krijgerrtjedonderdag 20 december 2018 @ 07:36
34 weken *O*
Choluladonderdag 20 december 2018 @ 08:19
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 23:56 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Ik heb zelf niet de geciteerde literatuur gelezen, mogelijk dat daar wat meer achtergrond in staat.
In deze publicatie stond dat er geen uitspraken gedaan konden worden over omgevingsfactoren als gezondheid en vaccinatiegraad. Aan de andere kant, kun je een conclusie met zo weinig sterfgevallen onder de twee maanden?

Krijgertje 34 weken!!! Ben je al bijna met verlof?
VenusFlyTrapdonderdag 20 december 2018 @ 08:28
Bedankt Cygne :-)

Vandaag alweer 27 weken, wat gaat de tijd toch snel. Vannacht heeft buik meneer flink zitten feesten. Ze zeggen dat babies geen dag/nacht ritme hebben maar het was toevallig wel precies op de tijd dat normaal gesproken mijn wekker gaat.
Vandaag lekker rustig aan, eerste dag van mijn kerst vakantie
Mariposasdonderdag 20 december 2018 @ 08:34
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 22:30 schreef Cholula het volgende:
Kijk, daar is mijn zwangerschapsbrein weer. Klok, klepel....

Ho, wacht! Ik had het wel ergens gelezen. https://www.nrc.nl/nieuws(...)n-kinkhoest-a3061038
Hmm, wat tegenstrijdig. Volgens een actueel bericht van het RIVM is de verwachting dat in het najaar van 2019 gestart wordt met vaccineren van zwangeren.
https://www.rivm.nl/kinkh(...)oor-zwangere-vrouwen
krijgerrtjedonderdag 20 december 2018 @ 09:07
Morgen is m’n laatste dag *O* Vandaag werk ik thuis om m’n lijf nog een beetje te sparen :') vanavond kerstviering van kleuter in de kerk en morgenavond nog kerstuitje met collega’s dus ik denk lekker even niet aan hoe druk het nog is vandaag en morgen lalala, vanaf zaterdag twee weken met kleuter uitslapen O+
Sisudonderdag 20 december 2018 @ 19:18
Wauw! Vandaag was baby echt ontzettend druk in Mn buik. Ik zei tegen Mn man: als je het nu niet voelt snap ik het ook niet meer.
Hij legt zn hand op Mn buik: rust in de buik.
Net toen hij hem eraf wilde halen zegt hij: JAA! Dat toch?!!
Echt gaaf. Hopelijk blijft dit vaak zo. Hoe veel last ik er ook van kan hebben het maakt het bonden zo veel makkelijker.
Morgen Mn 20 weken echo en ik ben nerveeeeeus
pinquitdonderdag 20 december 2018 @ 19:35
Wooow Sisu wat gaaf dat je man hem nu al voelt O+
Sisudonderdag 20 december 2018 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:35 schreef pinquit het volgende:
Wooow Sisu wat gaaf dat je man hem nu al voelt O+
Bij nader inzien zou het ook gas geweest kunnen zijn want ben al driehonderdzeventien keer naar de wc gerend vanavond .. hmm..
pinquitdonderdag 20 december 2018 @ 21:02
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 21:01 schreef Sisu het volgende:

[..]

Bij nader inzien zou het ook gas geweest kunnen zijn want ben al driehonderdzeventien keer naar de wc gerend vanavond .. hmm..
Ook fijn om met je man te delen lijkt me zo :P :D
Sisuvrijdag 21 december 2018 @ 03:59
Haha ja. De dingen die je met elkaar deelt wanneer je zwanger bent.. eigenlijk een wonder dat het met zo veel relaties goed blijft gaan ;)

Zeker met al mijn geklaag. ‘Oh R, ik heb geen goede dag vandaag’
Man: hoofdpijn, buikpijn, duizelig en misselijk?
-insert nors gezicht-
-Mellow-vrijdag 21 december 2018 @ 15:23
Blegh, ik zit al drie dagen ziek thuis. Ik heb geen idee of het zwangerschapskwalen zijn of gewoon de griep, maar ik hoop niet dat dit nog lang aanhoudt. Ik ben zo zwak dat ik al moet bijkomen van de trap op lopen.

Maar n tip tegen misselijkheid: misosoep :Y :9
krijgerrtjevrijdag 21 december 2018 @ 15:59
Beterschap Mellow :+ Hopelijk een griepje en is het straks over. Al kon ik in het begin ook geen trappen meer beklimmen zonder bij te moeten komen :') nog steeds niet trouwens ;(


Nog een uurtje en ik heb verlof *O*
SPOILER
en vandaag is m’n contract omgezet in onbepaalde tijd dus ik heb in april nog een baan om bij terug te keren :D
BobbyMcGeevrijdag 21 december 2018 @ 16:02
Je immuunsysteem wordt beïnvloed door de zwangerschap, Mellow. Als het net zo zou werken als normaal, is er een kans dat je lichaam de baby afstoot. Dus het heeft een goede reden. Ik was in het begin ruim twee weken flink verkouden.. het hoort er bij dus.

Lein in dit topic *O*

Ik ben wel van plan de kinkhoestvaccinatie te nemen tijdens de zwangerschap. Verloskundige gaf ons er uitleg over toen we er naar vroegen en stond er wel positief tegenover.

Ik heb net enorm veel informatie gelezen over badbevallingen. Op een website voor 'evidence-based water birth' staat netjes uitgewerkt welke onderzoeken er naar gedaan zijn en wat de uitkomsten zijn. Hoewel het onderzoek nog beperkt is, zijn de resultaten voorzichtig positief: minder kans op een knip, minder kans op 3e en 4e graads scheuren, en vrouwen kijken positiever terug op de bevalling. Voor pasgeborenen zijn er geen voordelen noch nadelen ontdekt.
Het is natuurlijk nog ver van mijn bed, maar ik zou wel een bad klaar hebben willen staan tijdens mijn bevalling, zodat ik er in kan gaan als ik daar zin in heb. Mijn verloskundige heeft gelukkig wel ruime ervaring met badbevallingen. Ik heb zelf toevallig al een opblaasbaar bad (ik houd erg van in bad gaan en in ons huurapartement zit er geen), dus ik vraag me af of ik die zou kunnen gebruiken als ik er een hygiënische hoes bij aanschaf.
BobbyMcGeevrijdag 21 december 2018 @ 16:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 15:59 schreef krijgerrtje het volgende:
Beterschap Mellow :+ Hopelijk een griepje en is het straks over. Al kon ik in het begin ook geen trappen meer beklimmen zonder bij te moeten komen :') nog steeds niet trouwens ;(

Nog een uurtje en ik heb verlof *O*
SPOILER
en vandaag is m’n contract omgezet in onbepaalde tijd dus ik heb in april nog een baan om bij terug te keren :D
Dat is lekker met verlof gaan! *O*
-Mellow-vrijdag 21 december 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 16:02 schreef BobbyMcGee het volgende:
Je immuunsysteem wordt beïnvloed door de zwangerschap, Mellow. Als het net zo zou werken als normaal, is er een kans dat je lichaam de baby afstoot. Dus het heeft een goede reden. Ik was in het begin ruim twee weken flink verkouden.. het hoort er bij dus.

Lein in dit topic *O*

Ik ben wel van plan de kinkhoestvaccinatie te nemen tijdens de zwangerschap. Verloskundige gaf ons er uitleg over toen we er naar vroegen en stond er wel positief tegenover.

Ik heb net enorm veel informatie gelezen over badbevallingen. Op een website voor 'evidence-based water birth' staat netjes uitgewerkt welke onderzoeken er naar gedaan zijn en wat de uitkomsten zijn. Hoewel het onderzoek nog beperkt is, zijn de resultaten voorzichtig positief: minder kans op een knip, minder kans op 3e en 4e graads scheuren, en vrouwen kijken positiever terug op de bevalling. Voor pasgeborenen zijn er geen voordelen noch nadelen ontdekt.
Het is natuurlijk nog ver van mijn bed, maar ik zou wel een bad klaar hebben willen staan tijdens mijn bevalling, zodat ik er in kan gaan als ik daar zin in heb. Mijn verloskundige heeft gelukkig wel ruime ervaring met badbevallingen. Ik heb zelf toevallig al een opblaasbaar bad (ik houd erg van in bad gaan en in ons huurapartement zit er geen), dus ik vraag me af of ik die zou kunnen gebruiken als ik er een hygiënische hoes bij aanschaf.
Oh fijn, dat stelt mij wel gerust.

En n badbevalling lijkt mij ook het fijnst :Y
lunapuellavrijdag 21 december 2018 @ 16:59
Ik had ook graag een badbevalling gehad, maar uiteindelijk toch geen bad gehuurd omdat de kans me te groot leek dat ik het uiteindelijk niet zou gebruiken. En inderdaad, de eerste keer moest ik naar het ziekenhuis, en de tweede keer ging het zo snel dat ik in bad gaan nooit gered had.

Wat niet betekent dat je het niet moet doen natuurlijk! Maar ik vond het (financiële) risico te groot.
Leintjeuhvrijdag 21 december 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 16:02 schreef BobbyMcGee het volgende:
Lein in dit topic *O*
Ken ik jou/ben jij die ene *winkwink nudgenudge* OUD-kloon?
Cevichevrijdag 21 december 2018 @ 17:20
Krijgertje, geniet van je verlof *O* fijn dat ze je nog een contract voor onbepaalde tijd hebben gegeven, zal vast rust geven :Y

Ik heb m'n zinnen ook gezet op een badbevalling, schijnt ook goed te helpen bij het opvangen van de weeën. Ben alleen bang voor het gedoe (al wordt dat dan iets van m'n vriend), dus ik moet nog even kijken of het echt doorgaat.
Ik zie het al helemaal voor me, midden in de huiskamer O+

SPOILER
wij kunnen drie weken eerder verhuizen *O* scheelt weer een maand huur en dan kunnen we lekker snel in ons nieuwe huis :Y
Burdievrijdag 21 december 2018 @ 17:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 16:59 schreef lunapuella het volgende:
Ik had ook graag een badbevalling gehad, maar uiteindelijk toch geen bad gehuurd omdat de kans me te groot leek dat ik het uiteindelijk niet zou gebruiken. En inderdaad, de eerste keer moest ik naar het ziekenhuis, en de tweede keer ging het zo snel dat ik in bad gaan nooit gered had.

Wat niet betekent dat je het niet moet doen natuurlijk! Maar ik vond het (financiële) risico te groot.
Zo duur is het toch niet? Ik had er een voor de bevalling van de tweede gehuurd, maar uiteindelijk niet gebruikt.
pinquitvrijdag 21 december 2018 @ 17:45
Hoeveel ruimte is er eigenlijk nodig voor een bevalbad?
Mrs.Peelvrijdag 21 december 2018 @ 17:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 17:45 schreef pinquit het volgende:
Hoeveel ruimte is er eigenlijk nodig voor een bevalbad?
Je verloskundige moet rondom kunnen staan/lopen, om je te kunnen begeleiden. Onze verloskundige wilde ook een bed dichtbij, in het geval van bv een niet vorderende uitdrijving, of ter beoordeling van bloedverlies, of bij veel bloedverlies. Bij ons stond het bad in de babykamer, wij hadden het bedje hiervoor aan de kant geschoven. Op deze manier was én m'n slaapkamer én de badkamer dichtbij. Uiteindelijk niet in bad gezeten, na vullen tot 20 cm water op bed gaan liggen met al persweeën....
elamanilovrijdag 21 december 2018 @ 18:03
O+ bevalbad O+

Ik heb zelf geen ervaring met bevallen buiten het bad, maar ik zou ook niet willen! Ik houd van m'n bad! Zo makkelijk van houdingen wisselen, gewichtloosheid, omhult, warmte, ontspanning.

Pinq, het bad is uit mn hoofd 1.60 diameter. En dan nog wat ruimte (in ieder geval aan 1 kant) zodat er mensen bij het bad kunnen komen. Dus ik zou zeggen minstens een ruimte van 2 x 2 meter ongeveer.

De eerste keer in de badkamer gezet, tweede keer in de keuken haha en dit keer ga ik voor de woonkamer, of voor de tuin?! Als het mooi weer is?! O+ :D

Ik ga mijn bevalplek in ieder geval mooi inrichten en aankleden, met 1001 lichtjes, kaarsjes, inspirerende afbeeldingen/affirmaties, een mooi plekje in het zicht met rompertje, bloemetjes + wat zeewater in het bad, natuurlijk fijne muziek of wederom de hypnobirthing cd. Ik zie het al helemaal voor me. Ook al ben ik tijdens het bevallen in m'n coconnetje, ik vind het toch fijn als ik opkijk dat ik houvast heb in wat ik zie en dat de sfeer warm en omhullend is.

Bij het bevalbad zit in ieder geval ook een pompje om het water na afloop er weer uit te pompen. Dus dat is ook handig voor de partners, die dat waarschijnlijk zullen doen. Ik vond het prettig dat er wel af en toe wat warm water bij kon, ik had het koud tijdens m'n bevallingen. Maar meestal is daar genoeg ruimte voor en anders kan er ook met een extra slang wat water afgetapt worden tussendoor. In de badkamer was wel fijn, daar kon het water blijven stromen, en ik had de douchekop ter beschikking zelfs. Maar op andere plekken waar ik bevalbaden meemaakte ging het ook altijd goed met eventueel wat warm aanvullen tussendoor en met het laten leeglopen na afloop.
lunapuellavrijdag 21 december 2018 @ 18:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 17:22 schreef Burdie het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Ik had er een voor de bevalling van de tweede gehuurd, maar uiteindelijk niet gebruikt.
Toch al snel 250-300 euro geloof ik. Is voor ons best een bedrag. En als ik het gegarandeerd zou gebruiken vond ik het het nog wel waard, maar als ik dat voor niks had uitgegeven had ik echt hard gebaald.
Burdievrijdag 21 december 2018 @ 19:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 18:19 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Toch al snel 250-300 euro geloof ik. Is voor ons best een bedrag. En als ik het gegarandeerd zou gebruiken vond ik het het nog wel waard, maar als ik dat voor niks had uitgegeven had ik echt hard gebaald.
Het kostte ons ¤155 en ik meen me te herinneren dat we een deel hebben terug gekregen (¤50 ofzo) omdat we het bad niet hebben gebruikt. Maar ik kan dat niet zo snel meer terug vinden.
dodoriavrijdag 21 december 2018 @ 19:54
Bij mijn laatste heb ik ook een bad gehad. Was erg fijn, maar vertraagde mijn weeen wel (misschien dat het daarom zo fijn was 😂). Iedere keer als ik in het bad ging kwamen mijn weeen minder frequent. Toch heb ik zo’n 7 uur doorgebracht in het bad met af en toe er uit/er in voor de afwisseling.
Mijn bad stond midden in de woonkamer/open keuken. Dichtbij de keukenkraan en ik kon vanuit het bad tv kijken in de eerste uren (eurovisie song festival gekeken 😂😂😂). Uiteindelijk ben ik bevallen op de bank. Ik had al 10 cm ontsluiting, maar baby was nog steeds niet ingedaald (dus ik had zo’n grote bel van vliezen uit mn ontsloten baarmoedermond). Uiteindelijk maar met de verloskundige besproken dat ze de vliezen door zou breken. En dat kon dus mooi op de bank. En toen met een vloedgolf vruchtwater kwam mijn baby er uit terwijl ik op de bank lag (het hoofdje althans, de rest kwam vast te zitten bij de schouder, maar dat is weer een ander verhaal).
Kosten voor huur bad: 100 euro. En Ik had m 5 weken.
Man heeft het bad uiteindelijk een beetje leeg laten lopen net de slang en de rest zo omgekieperd door onze openslaande deuren, zodat het in een rivier onze oprit af liep 😂.

Deze keer heb ik weer een bad gereserveerd. Ik ga weer gewoon midden in de woonkamer denk ik. Daar heeft iedereen fijn de ruimte en is alles bij de hand.
pinquitvrijdag 21 december 2018 @ 20:09
Ik twijfel of er bij ons in huis wel een geschikte plek voor is. 't liefst zou ik 'm op de slaapkamer hebben, is ook de grootste kamer in het huis, maar zelfs daar is geen lege plek van 2x2m eigenlijk.
Eens kijken of ik wat kan schuiven met bedden enzo :P
klaproossvrijdag 21 december 2018 @ 20:16
Verlof van krijgertje! Jeeej *O*

Ik ben blij dat ik het bad mag lenen van ela O+ . De vorige keer in bad bevallen en dat beviel prima! Bij de eerste wilde ik ook in bad poliklinisch in t ziekenhuis maar vanwege de weeenstorm vond ik dat echt he-le-maal niets. Ook vond ik het water toen te koud. Thuis kan je dat veel beter regelen. Ik denk dat ik max 4 uur in t bad heb doorgebracht bij de laatste bevalling en het opzetten en opruimen was eigenlijk zo gepiept en dat was zelfs op zolder zonder water aansluiting dus dat moest via de eerste verdieping.

Nu hoop ik te bevallen in bad in de woonkamer. De ruimte hebben we wel daar en de kindjes kunnen dan iig ongestoord in ons bed slapen mocht het snachts gebeuren, de oudste wil er wel bij zijn maar dat moeten we dan maar even bekijken hoe en wat.

Morgen gaan we eindelijk even babyminded bezig zijn. We zijn zo druk geweest en alles voor ons uit geschoven (hoezo nr 3 :') ) en nu met nog maar 5! Weken op de teller is het wel fijn om nu te snuffelen voor babyspul. Morgen dus een rondje in dat fijne winkeltje in Leiden van een fokker lekker de laatste spulletjes kopen O+ .
Zinin!
Nismo91vrijdag 21 december 2018 @ 20:24
Wij verwachten binnen nu en 3 weken ons 3de kindje, na 2 zoontjes mogen wij nu een dochter krijgen *)
Cevichevrijdag 21 december 2018 @ 20:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 19:54 schreef dodoria het volgende:
Bij mijn laatste heb ik ook een bad gehad. Was erg fijn, maar vertraagde mijn weeen wel (misschien dat het daarom zo fijn was 😂). Iedere keer als ik in het bad ging kwamen mijn weeen minder frequent. Toch heb ik zo’n 7 uur doorgebracht in het bad met af en toe er uit/er in voor de afwisseling.
Mijn bad stond midden in de woonkamer/open keuken. Dichtbij de keukenkraan en ik kon vanuit het bad tv kijken in de eerste uren (eurovisie song festival gekeken 😂😂😂). Uiteindelijk ben ik bevallen op de bank. Ik had al 10 cm ontsluiting, maar baby was nog steeds niet ingedaald (dus ik had zo’n grote bel van vliezen uit mn ontsloten baarmoedermond). Uiteindelijk maar met de verloskundige besproken dat ze de vliezen door zou breken. En dat kon dus mooi op de bank. En toen met een vloedgolf vruchtwater kwam mijn baby er uit terwijl ik op de bank lag (het hoofdje althans, de rest kwam vast te zitten bij de schouder, maar dat is weer een ander verhaal).
Kosten voor huur bad: 100 euro. En Ik had m 5 weken.
Man heeft het bad uiteindelijk een beetje leeg laten lopen net de slang en de rest zo omgekieperd door onze openslaande deuren, zodat het in een rivier onze oprit af liep 😂.

Deze keer heb ik weer een bad gereserveerd. Ik ga weer gewoon midden in de woonkamer denk ik. Daar heeft iedereen fijn de ruimte en is alles bij de hand.
(8> dat is echt een beetje mijn beeld van mijn toekomstige bevalling, in bad in de woonkamer met esf op tv :o ik ben rond die tijd uitgerekend *O*
douche-eendjevrijdag 21 december 2018 @ 20:45
Ik kreeg dinsdag een map mee van de verloskundige en ik had ook al even een blik geworpen op het format voor het bevalplan wat erin zat, hier staat bad of baarkruk op mijn lijstje. Liever niet liggend moeten bevallen denk ik, het lijkt mij zo'n vreselijk onnatuurlijke houding. Snap ook nogsteeds niet waarom dat de 'norm' lijkt te zijn. Na afloop wil ik best wel uren cocoonen en babystaren in mijn bed want bed en baby O+
lunapuellavrijdag 21 december 2018 @ 20:54
Baarkruk O+ Die vond ik bij de 2e wel erg fijn!
Cevichevrijdag 21 december 2018 @ 20:55
Ik heb gelezen dat de zwaartekracht kan helpen bij de bevalling. Dus een baarkruk is hier ook een serieuze optie. Maar ik heb weleens last van sociale angsten en ik ben bang dat ik dan niet op zo'n kruk durf :')
En daarna ergens met je baby liggen (evt terwijl je gehecht wordt), misschien voeden, daarna douchen en dan cocoonen.
Volgens mij gaat dit echt nooit gebeuren maar het idee staat me wel aan.
lunapuellavrijdag 21 december 2018 @ 21:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 20:55 schreef Ceviche het volgende:
Ik heb gelezen dat de zwaartekracht kan helpen bij de bevalling. Dus een baarkruk is hier ook een serieuze optie. Maar ik heb weleens last van sociale angsten en ik ben bang dat ik dan niet op zo'n kruk durf :')
En daarna ergens met je baby liggen (evt terwijl je gehecht wordt), misschien voeden, daarna douchen en dan cocoonen.
Volgens mij gaat dit echt nooit gebeuren maar het idee staat me wel aan.
Dat is wel exact hoe mijn 2e bevalling ging. Welpje is geboren terwijl ik in de woonkamer op de baarkruk zat. Daarna bijna 2 uur op de bank gelegen terwijl de placenta kwam, ik gehecht werd en we de eerste voeding deden. En daarna gedouched en naar bed. ^O^

Waarom denk je op een baarkruk meer last te hebben van sociale angst dan in bed oid? In welke houding je ook bevalt, er zal toch iemand naar de vorderingen kijken en geen enkele houding is charmant op het moment suprême.
Cevichevrijdag 21 december 2018 @ 21:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:03 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Dat is wel exact hoe mijn 2e bevalling ging. Welpje is geboren terwijl ik in de woonkamer op de baarkruk zat. Daarna bijna 2 uur op de bank gelegen terwijl de placenta kwam, ik gehecht werd en we de eerste voeding deden. En daarna gedouched en naar bed. ^O^

Waarom denk je op een baarkruk meer last te hebben van sociale angst dan in bed oid? In welke houding je ook bevalt, er zal toch iemand naar de vorderingen kijken en geen enkele houding is charmant op het moment suprême.
Klopt, maar in bad zit je nog een soort van verstopt in het water en in bed lig je, dus dan valt het minder op hoe erg je in het middelpunt staat ofzo. Maar op zo'n kruk zit je wel echt vol in het zicht zeg maar. Gaat nergens over, maar zo voelt het :+ Uiteindelijk is het alleen belangrijk dat de baby er gezond uitkomt.

Echt tof om te lezen dat het zo kan gaan O+
Klinkt zo relaxt >:O
-Mellow-vrijdag 21 december 2018 @ 21:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:08 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Klopt, maar in bad zit je nog een soort van verstopt in het water en in bed lig je, dus dan valt het minder op hoe erg je in het middelpunt staat ofzo. Maar op zo'n kruk zit je wel echt vol in het zicht zeg maar. Gaat nergens over, maar zo voelt het :+ Uiteindelijk is het alleen belangrijk dat de baby er gezond uitkomt.

Echt tof om te lezen dat het zo kan gaan O+
Klinkt zo relaxt >:O
Ik kan me echt niet voorstellen dat je je daar druk om zal maken als t moment daar is :) waarschijnlijk geef je je gewoon over aan de situatie en gaat dat gewoon vanzelf :Y
douche-eendjevrijdag 21 december 2018 @ 21:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:08 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Klopt, maar in bad zit je nog een soort van verstopt in het water en in bed lig je, dus dan valt het minder op hoe erg je in het middelpunt staat ofzo. Maar op zo'n kruk zit je wel echt vol in het zicht zeg maar. Gaat nergens over, maar zo voelt het :+ Uiteindelijk is het alleen belangrijk dat de baby er gezond uitkomt.

Echt tof om te lezen dat het zo kan gaan O+
Klinkt zo relaxt >:O
Ach, met zo'n kruk mag je lekker tegen je partner aanhangen O+ en je kan de omgeving zo maken als je wilt (en handig is). Je hoeft geen bouwlamp of podiumlampen te gebruiken hoor :P. Als ik mijn slaapkamer zo zie en ik zit tussen mijn bed en het raam in, is dat echt wel een fijn knus plekje waar ook nog meer dan genoeg ruimte is.
Mrs.Peelvrijdag 21 december 2018 @ 21:42
Ik heb bij de eerste een tijdje op de baarkruk gezeten. Na enige tijd werd dat ongemakkelijk en kreeg ik zware, verkrampte benen. Toen vond ik het heerlijk om daarna lekker op m'n rug op bed te liggen en zo ben ik ook bevallen. Ik kon toen voldoende ontspannen op m'n rug om beheerst te persen en te puffen. Bij m'n tweede ben ik ook weer zo bevallen, en ook toen vond ik het een fijne houding! Ik wil maar zeggen dat je het van tevoren niet weet, en dat je er tijdens de bevalling achter komt wat je fijn en niet fijn vindt. Het is dan fijn dat je opties hebt: bed, bad, baarkruk.
Sisuvrijdag 21 december 2018 @ 21:52
Ik heb tijdens de bevalling van ro úren onder de douche gestaan. Heerlijk vond ik die straal op Mn onderrug. Af en toe werd ik wel wat flauw van het warme water dus dan ging ik er weer even uit.
Als het aan mij had gelegen had ik ook gewoon daar bevallen, maar het werd toch het ziekenhuis bed.
Ik vind het prima als het dit keer weer zo gaat eigenlijk.

Ik had vandaag Mn 20 weken echo. Bij binnenkomst stond er een leuke man achter de receptie. Ik zeg nog tegen Mn man: een man hier? Wat doet die hier nou?
Man: werken?
En ja hoor. Kreeg ik een man voor Mn echo.
Serieus. Ik heb weinig van Mn echo mee gekregen. Voelde eigenlijk alleen maar zn arm op Mn been. Hij was super lief en vriendelijk, maar ik kon me niet ontspannen. Baalde zo dat ik dit blijkbaar zo sterk heb. In de auto heb ik even heerlijk uitgehuild, omdat ik me zo aanstelde volgens mezelf en trooste Mn man me. Dat was echt fijn.
Daarna energie los gelaten in monkeytown met peuter. Zo leuk met zn drieeen. Vooral omdat het nog niet zo druk was.

Maandag weer controle en dan ga ik het wel even bespreken. Had het graag van te voren geweten.
lunapuellavrijdag 21 december 2018 @ 21:55
Scheelt ook wel dat ik op de baarkruk maar circa 9 minuten heb hoeven persen, toen was het al klaar. Ik weet niet of ik het na een uur ook nog fijn had gevonden. :P Tussen de weeën door tegen mijn partner aan hangen was wel heerlijk inderdaad, dat voelde echt even als bijkomen. O+

Hoe het eruit ziet maakt op dat moment echt niks uit inderdaad, ik zat spiernaakt midden in de woonkamer op de kruk. Had nog net de tegenwoordigheid van geest om om dichte gordijnen te vragen, verder volledig gefocust op de taak van baren. :P
Cevichevrijdag 21 december 2018 @ 22:34
Dat hoor je vaak, 'als je eenmaal bezig bent heb je daar geen oog meer voor', maar stel je voor dat je je zo ongemakkelijk voelt dat dat weer een negatieve invloed heeft op je bevalling.. Nou ja, het komt vast wel goed :)
Cholulavrijdag 21 december 2018 @ 22:35
:* Sisu! Wat enorm vervelend dat je deze ervaring had, zeker iets om terug te koppelen met je vk. Was je ervaring anders geweest als je je had kunnen voorbereiden op een mannelijke echoscopisch?

Tien jaar terug kreeg ik van mijn lief een heel tof horloge waar ik heel zuinig op was. Uiteraard verdween dit horloge bij de inbraak en daar was ik best verdrietig over. Vandaag verraste hij me met een nieuw horloge, exact dezelfde. O+. Huilen uiteraard!
Minarosavrijdag 21 december 2018 @ 22:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 22:34 schreef Ceviche het volgende:
Dat hoor je vaak, 'als je eenmaal bezig bent heb je daar geen oog meer voor', maar stel je voor dat je je zo ongemakkelijk voelt dat dat weer een negatieve invloed heeft op je bevalling.. Nou ja, het komt vast wel goed :)
(Duur)sport je toevallig? Ik vond bevallen de eerste twee keer ( :o ) beetje vergelijkbaar voelen met eindstadium van lange hardloopwedstrijd. Uiteraard niet qua locatie van pijn en zo, maar het gevoel dat je doel/belevingswereld zich vernauwt tot één ding: de eindstreep halen. Alle andere gedachten vallen weg. Bij de bevalling merkte ik hetzelfde: eerst zijn er nog bijgedachten, maar later raak je meer en meer in je bevalling gekeerd en wil je alleen nog maar dat die baby eruit komt; schaamte was een te vermoeiende, irrelevante bijgedachte geworden. Het maakte gewoon niets meer uit.
krijgerrtjezaterdag 22 december 2018 @ 05:49
Wat een mooi cadeau Cho O+ O+

Tijdens het bevallen kon me inderdaad geen hol schelen hoe ik erbij lag. In het ziekenhuis de hele nacht poedelnaakt geweest, want na het douchen geen zin meer gehad om iets aan te trekken :D geloof dat de verloskundige of kraam nog een laken over me heen gelegd heeft, maar voor mezelf maakte dat niets meer uit :P
Jentinzaterdag 22 december 2018 @ 06:12
Bij mijn tweede bevalling heb ik achteraf op de foto’s moeten kijken wat ik aanhad, ik had zelf echt geen idee meer :D Goeie vergelijking van Minarosa!
Mariposaszaterdag 22 december 2018 @ 07:02
Wat vervelend dat de echo zo’n negatieve ervaring was, sisu! Was alles verder wel goed met de baby?

Ik was ook tijdens mijn bevalling op een gegeven moment helemaal in mezelf gekeerd, alleen die baby kon me op het laatst gestolen worden. Ik wilde alleen maar slapen.
Daar verkeek ik me bij mijn bevalling wel op. De pijn vond ik eigenlijk wel prima te handelen. Maar die energie die het kost! :o

Omdat ik vorige keer een heel stuk van mijn bevalling zo in mezelf gekeerd ervaarde (wat natuurlijk heel fijn is), miste ik achteraf toch wel de beleving over het geheel gezien. Zeker omdat het op het eind heel hectisch verliep. Ik had toen graag een video ervan teruggezien. Ik heb mede daardoor daarom nu gekozen voor een geboortefotograaf.

De baarkruk vond ik vorige keer géén succes. Te moe om te zitten en na een half uur was mijn onderwereld enorm oedemateus. En de baby was er toen bij lange na nog niet uit. ;(
Peejturzaterdag 22 december 2018 @ 07:06
Gisteren weer een groeiecho gehad. Ik vroeg vantevoren of hij nog weer eens naar het geslacht wilde kijken of het nog steeds hetzelfde was.....vergeten bij te zeggen dat mijn vrouw nog van niks wist.... :')

Toen stond het opeens vol in beeld. Ik zag het meteen maar mijn vrouw niet. Helaas vertelde de gynaecoloog alles wat hij zag en nu weet mijn vrouw ook wat het wordt ;(

Maar verder is alles best goed. Buikje loopt beetje achter en daarom blijven de groeiecho's nog even komen. Placenta ligt nu ook goed.
Stroopwafelmeisjezaterdag 22 december 2018 @ 09:12
Oh wat jammer, Sisu! Was de echo verder wel goed? Even bespreken lijkt me wel fijn, ja! :*

Cho O+ O+

Oei, zonde Peejtur! Hoe reageerde je vrouw er op? Is ze erg teleurgesteld dat ze het nu weet?

Ik ging tijdens de weeën onder de douche staan, want dat zou lekker zijn.. Ik vond het verschrikkelijk en was er na 5 minuten weer onderuit.
Tijdens het persen schoot er nog net door m'n hoofd dat het raam open stond, maar het kon me verder echt niet genoeg schelen. Nu schaam ik me er wel een beetje voor (volgens mij was ik echt heel luid - de buurvrouw vertelde later dat de buurman me hoorde en dus wist dat ik lag te bevallen), maar niet genoeg om nu te vinden dat de volgende keer het raam dicht moet :P
Mijn tip zou zijn: lees je in, deel de adviezen als houdingen/douche/waar je niets voor hoeft te kopen met man en verloskundige, zodat je op het moment zelf kunt uitproberen wat fijn voelt.
elamanilozaterdag 22 december 2018 @ 09:59
Douchen tijdens de weeën vond ik hier de eerste keer (tweede keer heb ik het niet geprobeerd) ook verschrikkelijk... Het deed me overal pijn en ik verkrampte er heel erg van. Op bed liggen vond ik ook echt niet tof, het deed veel pijn en ik kon niet ontspannen. Maar het bad was bij mij dus echt een verademing.

De tweede keer heb ik me echt enkel gefocust op 'in het bad' en dat was ook echt het fijnst. Eerst moest ik nog wachten op het bad, toen lag ik op de bank en had ik hetzelfde als de eerste keer in bed. De lucht doet echt teveel pijn aan mijn buik bij het opvangen van weeën. Ik verkramp dan en kan niet goed ontspannen.

Bij een eerste kindje heb je een langere persfase vaak, omdat het hoofdje de bekkenbodem echt klein stukje voor klein stukje oprekt. Je ziet / voelt het hoofdje dan ook telkens een beetje komen, maar tussen de weeën weer even teruggaan.
Bij een tweede kindje gaat de persfase vaak een heel stuk sneller, je bekkenbodem kan dan al veel beter meerekken. Ik voelde de tweede keer ook echt van binnen het hoofdje zakken in een paar weeën en toen was het er al! Ik vond dat erg tof om het zo bewust te kunnen voelen.

Ben nu benieuwd hoe dat bij een derde zal zijn. :)

Ik wil dit keer heel graag een nog intiemere sfeer om me heen creëren. Ik heb de eerdere keren gemerkt dat ik daar echt behoefte aan heb. Maar dan gaat het niet om naaktheid oid. Daar ben ik vooral op het einde echt niet (meer) mee bezig. Ik omring me sowieso met liefde en mensen die ik vertrouw en waarbij ik me op mijn gemak voel. Ik moet me helemaal over kunnen geven aan mijn lichaam en niet bezig hoeven zijn met wie er aan mij zit of naast me staat. De vorige keren ging dat perfect, dus daar heb ik nu ook alle vertrouwen in, al denk ik dat mijn 'team' dit keer misschien wel anders zal zijn dan vorige keren.

Er zijn trouwens ook steeds meer vk's die een bevalbad ter beschikking hebben om te huren/lenen. En ook online kun je ze vinden. Ik heb bij de eerste mijn eigen bad gekocht en die leen ik ook af en toe uit aan vriendinnetjes. O+ Dus als er iemand is die op een tijd bevalt dat ie nog 'vrij' is, dan mag je mijn bad best wel lenen. ;) :D
Peejturzaterdag 22 december 2018 @ 10:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2018 09:12 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Oh wat jammer, Sisu! Was de echo verder wel goed? Even bespreken lijkt me wel fijn, ja! :*

Cho O+ O+

Oei, zonde Peejtur! Hoe reageerde je vrouw er op? Is ze erg teleurgesteld dat ze het nu weet?

Ik ging tijdens de weeën onder de douche staan, want dat zou lekker zijn.. Ik vond het verschrikkelijk en was er na 5 minuten weer onderuit.
Tijdens het persen schoot er nog net door m'n hoofd dat het raam open stond, maar het kon me verder echt niet genoeg schelen. Nu schaam ik me er wel een beetje voor (volgens mij was ik echt heel luid - de buurvrouw vertelde later dat de buurman me hoorde en dus wist dat ik lag te bevallen), maar niet genoeg om nu te vinden dat de volgende keer het raam dicht moet :P
Mijn tip zou zijn: lees je in, deel de adviezen als houdingen/douche/waar je niets voor hoeft te kopen met man en verloskundige, zodat je op het moment zelf kunt uitproberen wat fijn voelt.
Nee helemaal niet. Ze had het ook niet erg gevonden als ik mijzelf had versproken. Ze had zelf verwacht dat ik het maximaal 4 weken voor me kon houden. Is toch iets langer geworden haha. En had het ook wel tot geboorte voor me kunnen houden.

Ze vindt het nu misschien nog wel leuker want ze kan zich er nu ook weer meer op verheugen want ze wilde dit ook graag. Alleen nu moet ze hetbzelf geheim houden voor anderen. Vindt ze moeilijk :')
Cholulazaterdag 22 december 2018 @ 16:27
Volgens mij is er een bevalbad in het ziekenhuis, maar dat ga ik nog navragen. Edit: alleen als je niet medisch bent.

Ik heb vandaag een kort lontje door weinig slaap en gewoon hormonaal gedoe. Volgens mijn lief vertel ik Frits de hele tijd dat hij 'even moet wachten' en ik voel me daar zo ontzettend vervelend over. ;(

[ Bericht 4% gewijzigd door Cholula op 22-12-2018 16:33:31 ]
Sisuzaterdag 22 december 2018 @ 17:46
Verdomme. Ik kom even mijn frustraties weg tikken.
De echoscopist heeft de foto's niet op de usb stick gezet.
Net nu ik er klaar voor was om alles te bekijken.
Ben er echt hormonaal kwaad over (ik heb zelfs tegen een deur getrapt.. dit doe ik normaal gesproken NOOIT).
Bah *huilt*
klavertje-4zaterdag 22 december 2018 @ 17:59
Sisu: lurker hier maar die foto’s zijn er waarschijnlijk nog wel in het echosysteem! Dus als je er achter aan belt/mailt kan het alsnog voor je geregeld worden
Cholulazaterdag 22 december 2018 @ 18:00
Maandag meteen even bellen, die foto's hebben ze nog wel in hun systeem. :*
pinquitzaterdag 22 december 2018 @ 18:58
Buhh Sisu wat een domper.
douche-eendjezaterdag 22 december 2018 @ 19:18
Ah Sisu dat is echt niet fijn inderdaad. Als het goed is zouden de echo-fotos gewoon opgeslagen moeten zijn inderdaad, en anders gewoon je hormonen even gebruiken voor een echo bij een andere echoscopist hoor :*

Cholula :*

Hier ook Moe en blegh. Niks is goed, slaap momenteel niet zo lekker. Afgelopen maandag bij de huisarts een stukje huid laten verwijderen (niks ernstigs :+ is al nagekeken op mijn werk), er zitten hechtingen in en het jeukt HEEL erg en ik kan geen houding vinden waarin ik lekker kan slapen. Want op mijn buik gaat niet meer, op mijn eene zij krijg ik last van brandend maagzuur en andere zij en rug is irritant want hechtingen :'). Gelukkig hoef ik 2 januari pas weer te werken, dus nu de komende dagen lekker rustig aan doen en niet teveel afspraken en dingen met kerst. Heerlijk O+
elamanilozondag 23 december 2018 @ 09:14
Cholula, wat een ontzettend lief cadeau van je lief O+ Hoe is het inmiddels met je veilige gevoel in huis? :* En dat korte lontje... dat ken ik ook wel af en toe... aan Frits uitleggen dat je je niet zo fijn in je vel voelt, hoe klein ook, hij begrijpt meer dan je denkt en dat helpt jou misschien ook om weer wat relaxter te worden.

Sisu :'( Morgen meteen bellen, hopelijk hebben ze ze inderdaad nog gewoon in hun systeem!

douche-eendje, weh, dat klinkt inderdaad niet als fijne nachten zo. Gelukkig kun je het lekker rustig aan doen en hopelijk lukt het spoedig weer om iets beter te slapen. En dat de jeuk ook maar vlug weer over mag zijn!

Hier heb ik vooral korte nachten. Niet eens slecht of zo ;) maar ik slaap gewoon vreselijk kort en lig soms ook nog eens uren wakker 's nachts. Ik denk dat het deels te maken heeft met de gestopte nachtvoedingen en deels met dat je lichaamsprocessen sneller werken in de zwangerschap waardoor je slaapcycli ook korter zijn.
Eén van de eerste zwangerschapssymptomen die ik altijd heb is dat ik opeens onooglijk vroeg wakker ben. :D Verder ben ik best uitgerust, alleen 's avonds dan word ik wel weer echt moe, maar dat is niet zo gek natuurlijk. ;)
Sisuzondag 23 december 2018 @ 09:37
Cho, wat is je man toch een lieverd dat hij dat voor jou geregeld heeft! Ik had er door Mn eigen frustratie helemaal overheen gelezen. Oeps!
Hoe gaat het met jouw baby in buik eigenlijk? Groeit alles zoals het zou moeten horen?


Waar is .. -naam kwijt- eigenlijk gebleven. De chirurg in opleiding die twijfelde of het wel goed was om moeder te worden? Denk vaak aan hun situatie en hoop zo dat ze zich erin heeft kunnen berusten.

D-e,
Beterschap. Hoop dat de wond snel geneest.
Ik heb me er nooit in verdiept, maar op tv zie ik weleens reclames langs komen van pcle crème van biodermal. Zou dat iets zijn voor je?

El,
Ik kan ook echt niet meer uitslapen (Mn max is 09:00).
En dit terwijl mijn lijf er soms echt om schreeuwt. Ik ga nu wel vaak absurd vroeg naar bed. 19:00 is geen rariteit meer hier, maar dan moet ik de dag erna er wel uit om 07:00 uur ivm werk.
Kun jij wel een dutje doen overdag?
Dat is ook zo lekker. Slaap is sowieso heerlijk!

Wij coslapen en vanmorgen werd ik zo idyllisch wakker gemaakt door Ro. Eerst een aaitje, heel zacht een kusje en toen: mama. Ik vind jou zo mooi. Ik hou van jou.
- goedemorgen ro
Jaaaaaaaa je bent wakker! Wil je met me kroelen?
Dit soort ochtenden maken alle lange avonden (gisteren sliep ze pas om 23:15!) goed.

En nu hoor ik haar vanuit bad een brunch maken samen met Mn man. Grootste lol hebben ze. Oh hopelijk blijft de hele dag zo rooskleurig.
elamanilozondag 23 december 2018 @ 09:48
Ohh heerlijk he, zo wakker worden! O+

Een dutje overdag komt er eigenlijk niet van. Mijn nu-nog-jongste zit net tussen de slaapjes in, soms nog een half middagdutje op de bank of in de auto, andere dagen lukt het om het over te slaan. Anders had ik vast af en toe bij hem gekropen, overdag-slaapjes zijn altijd fijn!

Gisteren was het volle maan, ik denk dat ze daar hier ook invloed van hadden, want ook hier lukte het slapen in de avond niet. Dus hier ook laat in bed en kleuter was op tijd alweer wakker. (Peuter ligt nog te slapen) Hopelijk lukt het slapen vanavond beter!

Voor mezelf ben ik doorgaans rond 10 uur een beetje op en zou ik wel naar bed willen, maar ik probeer het dan wat te rekken omdat ik 's nachts anders zeker weten wakker lig. Als ik rond half 12 in bed ga, dan red ik het soms tot de volgende morgen een uur of 7 zonder al te veel wakker liggen. :D

Het speelt vast ook mee dat ik door m'n bekken best rustig aan doe/moet doen overdag. Meestal lukt maar 1 activiteit en de rest van de tijd ben ik aan het chillen. ;) Dus daarvan rust ik natuurlijk ook al uit/word ik niet zo moe. :P

Behalve m'n bekken (en korte slaap) trouwens echt geen enkel kwaaltje, ik voel me echt heel goed! O+ Wat is zwanger zijn toch heerlijk! Ik vind het echt heel erg leuk en kan er geen genoeg van krijgen. Volgende week al op de helft, dat gaat best snel. :o
dodoriazondag 23 december 2018 @ 10:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 20:55 schreef Ceviche het volgende:
Ik heb gelezen dat de zwaartekracht kan helpen bij de bevalling. Dus een baarkruk is hier ook een serieuze optie. Maar ik heb weleens last van sociale angsten en ik ben bang dat ik dan niet op zo'n kruk durf :')
En daarna ergens met je baby liggen (evt terwijl je gehecht wordt), misschien voeden, daarna douchen en dan cocoonen.
Volgens mij gaat dit echt nooit gebeuren maar het idee staat me wel aan.
Ik heb dan al 2 keer jouw droombevalling gehad. Eerste keer rechtop staand, steunend op man, tweede keer dus die esf bevalling.
Beide keren naderhand met baby op de borst knuffelen, beetje eerste poging tot voeden en wachten tot de navelstreng is uitgeklopt. En dan als het tijd wordt om de placenta er uit te persen, mag man baby knuffelen, aankleden, wegen etc, terwijl ik de placenta er uit werk. Dan hechten, douchen, even wat eten misschien en ouders bellen, en dan (is makkelijk 4u later) met baby naar bed 💕. En allebei mijn bevallingen hadden complicaties en interventies. Maar Het kan ook dan dus echt!
Ik heb er nu al weer zin in! (Behalve in de weeën dan)
krijgerrtjezondag 23 december 2018 @ 12:06
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 10:40 schreef dodoria het volgende:

[..]

Ik heb dan al 2 keer jouw droombevalling gehad. Eerste keer rechtop staand, steunend op man, tweede keer dus die esf bevalling.
Beide keren naderhand met baby op de borst knuffelen, beetje eerste poging tot voeden en wachten tot de navelstreng is uitgeklopt. En dan als het tijd wordt om de placenta er uit te persen, mag man baby knuffelen, aankleden, wegen etc, terwijl ik de placenta er uit werk. Dan hechten, douchen, even wat eten misschien en ouders bellen, en dan (is makkelijk 4u later) met baby naar bed 💕. En allebei mijn bevallingen hadden complicaties en interventies. Maar Het kan ook dan dus echt!
Ik heb er nu al weer zin in! (Behalve in de weeën dan)
Wat klinkt dit romantisch O+

Mijn medische bevalling was allesbehalve, maar heb er ook alweer zin in :D