itchycoo | maandag 24 september 2018 @ 16:01 |
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen! Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving. Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht. ![]() Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte? ![]() | |
flipsen | maandag 24 september 2018 @ 16:08 |
Mijn grootste tegenvaller is vaak de rekening, maar daar gaat het hier dus niet om? ![]() Twee keer op mijn bek gegaan omdat mijn Spaans nog niet zo goed was. Een keer in volle overtuiging pizza met paprika besteld, komen ze met een pizza met garnalen aanzetten. Camarón, morrón, wie ziet het verschil ![]() ![]() Beide keren overigens wel opgegeten, ben toch geen mietje! Maar was beide keren niet voor herhaling vatbaar | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2018 @ 16:15 |
Een pasta bij een italiaan bestellen die vegetarisch was, was op zich best lekker, maar miste toch wat. Dus het valt voor mij tot nog toe wel mee. [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 24-09-2018 16:16:02 ] | |
Lucky_Strike | maandag 24 september 2018 @ 16:17 |
Ik bestelde een keer per ongeluk zure zult ![]() | |
Hallojo | maandag 24 september 2018 @ 16:18 |
Een keertje prime rib besteld in de veronderstelling dat het spareribs waren ![]() | |
itchycoo | maandag 24 september 2018 @ 16:19 |
Is jouw achternaam soms Bean? ![]() | |
Gripper | maandag 24 september 2018 @ 16:20 |
Er was ooit wel een topic met restaurant ergernissen. Ging dan vooral over honden onder tafel, rond rennende kinderen en onbeschoft personeel. ![]() | |
nogeenoudebekende | maandag 24 september 2018 @ 16:39 |
Gisteren een lekker bakje weggesnoept. Bij zult moet je niet teveel nadenken. | |
Cat-astrophe | maandag 24 september 2018 @ 16:46 |
Gaat het hier om zaken die je zelf onhandig hebt besteld of om zaken die je tegenvallen in de service? Mijn grootste tegenvaller tot dusver is het tweesterren restaurant waar we gingen dineren. Dan weet je al dat het een flinke rekening wordt. Maar het diner is dat het meestal wel waard. Hier was de service matig en de maaltijd wel lekker, niet echt bijzonder. Maar dat is natuurlijk maar een mening. Grootste tegenvaller was dat we bij de koffie als onderdeel van de friandises, met zijn viertjes, maar drie macarons kregen. Waarschijnlijk omdat hun serveerstandaardje slechts ruimte had voor drie en dat zo leuk stond ![]() Tafel naast ons (2 personen) kreeg er namelijk ook drie ![]() Natuurlijk hadden we eentje extra kunnen vragen, maar een beetje fatsoenlijk restaurant had iedereen meteen een eigen koekje gegeven. Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee ![]() | |
itchycoo | maandag 24 september 2018 @ 16:55 |
Overigens nog een opmerkelijke ervaring van jaren geleden, toen ik met de hele familie in Barcelona was. Klein restaurantje waarvan bij binnenkomst bleek dat alle tafels gereserveerd waren, maar toen we wilden vertrekken konden ze tóch nog een tafeltje vrij maken. Ik bestelde: - tomatensalade - spareribs Ik kreeg: - bak ijsbergsla met een half schijfje tomaat - karbonade Op het einde kwam de serveester vragen of we nog een toetje wilde. Op een gezamenlijk "ja" van ons allen vroeg ze wat we wilden hebben......yoghurt of kwark. Vervolgens kwam ze met bordjes met daarop bakjes danone met een lepeltje erop uit de keuken. Iedereen in mijn familie trok op dat moment ongeveer dit gezicht: ![]() Achteraf bezien een compleet kansloze tent, maar het levert wel voor jaren plezier op. ![]() Kan allebei, ik doelde vooral op opmerkelijke dingen die onverwachts erg tegenvielen, maar dit macaronverhaal past er prima tussen ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 24 september 2018 @ 16:58 |
De ergste dingen stonden daar in ja. Ik zal dat topic eens opzoeken. Laten we het hier op dingen die verkeerd gingen met de bestelling houden ![]() | |
Zorro | maandag 24 september 2018 @ 17:04 |
Ik heb ook ooit een website gezien met het tegenovergestelde: restaurantpersoneel wat over het gedrag van de klanten klaagde. Dat was nog veel leuker ![]() Weet helaas de site niet meer. | |
flipsen | maandag 24 september 2018 @ 17:04 |
![]() Maar ik heb het wel opgegeten ![]() | |
_Multiply86_ | maandag 24 september 2018 @ 17:16 |
Ik heb het ook weleens gehad jaren geleden in Frankrijk.. zit je ook raar te kijken. Maar wel braaf opgegeten, was nog best lekker. | |
Lucky_Strike | maandag 24 september 2018 @ 17:18 |
Gevonden. Maar dat is dus meer een moppertopic. CUL / Horeca-frustraties | |
golfer | maandag 24 september 2018 @ 17:21 |
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.? | |
golfer | maandag 24 september 2018 @ 17:25 |
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus. Bleek dus een bord vol niertjes te zijn. ![]() | |
itchycoo | maandag 24 september 2018 @ 17:57 |
Terrines ken ik wel, maar dat stond er dus niet bij. Anders had ik in elk geval geweten dat het niks voor m’n vriendin zou zijn als maaltijd ![]() | |
Harvest89 | maandag 24 september 2018 @ 19:15 |
Ik vind het altijd jammer als je van die standaard gerechten geserveerd krijgt. Een beetje moeite mag wel. Zoals een groentesoep als voorafje, dat meer een triest bouillonnetje is zonder veel smaak. Taai droog stokbrood met harde kruidenboter. Saaie salades met dressing uit een fles of pakje. Vlees van lage kwaliteit. Filterkoffie in plaats van verse bonen. Beste kun je gewoon reviews van tevoren lezen, maar het is altijd wel leuk om blindelings een restaurantje te bezoeken en je te laten verrassen. Meerdere malen meegemaakt dat ik een eettentje ben binnengaan waar het eten echt heel goed was, terwijl je dat op het eerste gezicht niet zou verwachten. | |
Harvest89 | maandag 24 september 2018 @ 19:15 |
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees. Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen. | |
Myraela | maandag 24 september 2018 @ 20:01 |
Nog al veel verschillen tussen terrines. Potjesvlees zit echt in een zure bijna doorzichtige gelei met grote stukken vlees. Mijn Vlaamse stiefvader maakte het altijd met konijn. Is niet te vergelijken met een warme terrine, of een paté. Ik zou ook behoorlijk teleurgesteld zijn als iemand terrine op de kaart zou zetten, en dat zou zijn wat ik zou krijgen. | |
Trashcanman | maandag 24 september 2018 @ 20:11 |
Stoofpotje rivierkreeft was vervelend om te eten: moest die krengen uit de kom vissen om ze te pellen. Omslachtig en een dik gesmeer ![]() | |
RobinOok | maandag 24 september 2018 @ 20:24 |
Grootste weet ik niet, maar de laatste was vorige week, lam uit de tandoor. Niet bij stilgestaan, nagedacht, maar het bleken een soort frikandellen/gehaktstaven op een stokje. Niks voor mij. | |
golfer | maandag 24 september 2018 @ 20:29 |
Andouillette. ![]() | |
T-D | maandag 24 september 2018 @ 20:31 |
Gewoon zelf koken? | |
Leipo666 | maandag 24 september 2018 @ 20:35 |
In IJsland: gefermenteerde (groenlandse) haai Dat waren witte blokjes ammoniak ![]() | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 20:46 |
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten. Wat is dat man? ![]() We zijn hartstikke rijk en kunnen gewoon elke dag eten wat we lekker vinden. Er hoeft hier geen ranzig eten gegeten te worden. | |
robijntjestralendwit | maandag 24 september 2018 @ 20:48 |
In ieder geval wel flink gegeten toch? | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 20:52 |
Welja, naar een 2 sterrenrestaurant gaan en eigen koekjes meenemen. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2018 @ 20:57 |
Als je zelf iets fout besteld, waarom zou je er dan niet voor hoeven te betalen? | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 20:58 |
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is? | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2018 @ 20:59 |
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen'' | |
Cat-astrophe | maandag 24 september 2018 @ 21:00 |
Sarcasme niet snappen ![]() | |
Cat-astrophe | maandag 24 september 2018 @ 21:01 |
En, zoals Fokker89 ook al opmerkte, niet kunnen onthouden wat je zojuist zelf typte.
| |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:03 |
Daarmee doelde ik niet zo zeer op verkeerd bestellen, maar gewoon lukraak iets bestellen waarvan je geen idee hebt wat het is en het dan goor vinden en dan opeten en dan jezelf op de borst kloppen zovan wat ben ik goed. Dat snap ik dus niet. Thuis maak je toch voor jezelf ook geen dingen klaar die je goor vind? Waarom zou je dan wel gore troep eten waar je voor moet betalen. Dat bedoelde ik. | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:03 |
Ik kan prima onthouden wat ik type; dat jullie mij niet begrijpen kan ik niets aan doen. Zie vorige post voor verduidelijking. Ik snap dat dus niet dat mensen dat doen. | |
Marsenal | maandag 24 september 2018 @ 21:07 |
Ik moet stiekem altijd een beetje keihard lachen om mensen die schrikken dat de steak tartaar niet gebakken is ![]() ![]() Ik heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon ![]() | |
RobinOok | maandag 24 september 2018 @ 21:13 |
Lekker! ![]() | |
Harvest89 | maandag 24 september 2018 @ 21:14 |
Hoe weet je dat het geitentestikels waren? | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:14 |
Hoe wist je dan dat het geitentestikels waren als niemand het kon vertalen voor je? | |
Marsenal | maandag 24 september 2018 @ 21:15 |
Gegoogled, tijdens het eten ![]() | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:16 |
Ik ga niet zo vaak uit eten, maar als ik ga dan vind ik het wel een tegenvaller als ze het glas niet met opdruk naar je toe draaien, maar gewoon neerzetten hoe het toevallig op hun dienblad staat. Ik heb geen idee of het echt zo heurt om de opdruk naar de klant toe te draaien, maar dat idee heb ik van wel. Iemand die dat toevallig weet? Ik stoor me daar aan. Als ik dan toch moet betalen dan zeet goddomme dat glas ook neer hoe het hoort lul!!!! ![]() Maargoed, ik heb er nog nooit wat van gezegd want ik weet niet of dat wel hoort of niet, want zo vaak ga ik niet uit eten. Iemand die dit weet toevallig? | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:18 |
Maargoed, dat speelt natuurlijk alleen als je iets drinkt uit een glas met opdruk. Als je wijn pakt is dat geen probleem natuurlijk, want daar zal niet vlug een opdruk op staan. | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2018 @ 21:19 |
Dat hoort inderdaad wel zo, ik heb het ook niet anders gedaan, het is ook niet zoveel moeite. Maar het gebeurd inderdaad weinig. | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:21 |
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans, dus ik weet niet of dat in sterrententen wel gewoon gemeengoed is zegmaar. | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2018 @ 21:22 |
Sterrenrestaurants zullen dan ook geen glazen met merklogo voor je neerzetten ![]() | |
Fer | maandag 24 september 2018 @ 21:23 |
Ooit besteld in een wegrestaurant, de dame probeerde mij nog 2x op andere gedachten te brengen, ook in het Duits, maar ik begreep het niet (snel genoeg). Dus gaf ze het maar, andoulliette heet het. Niet gegeten, het stonk. Steak tartare kreeg ik ook een keer, terwijl het minstens 32c was die dag. Ik gokte maar, dat het echt vers vlees was en at het op. Was best lekker. | |
flipsen | maandag 24 september 2018 @ 21:25 |
Doe jij eens effe heel gauw wat aardiger tegen mij ja? Anders ga ik klagen bij Geralt. Ik had het beide keren zelf besteld en ik ben niet zo iemand die (in de regel) bij voorkeur al zegt: "Dat lust ik niet!". Daarom at ik het gewoon op. Als ik het echt niet te vreten zou vinden, had ik het heus wel laten staan en iets anders besteld ja. | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:25 |
Je kan daar toch zeker ook wel bier bestellen neem ik aan? Die hebben doorgaans hun eigen glazen. Ik heb het dan niet over pils uiteraard. Of schenken ze speciaalbieren in een sterrentent in een blancoglas? Goeie vraag. | |
RobinOok | maandag 24 september 2018 @ 21:25 |
Lekker belangrijk, stelletje zeikwijven. ![]() | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:27 |
Ow het was geenszins een persoonlijke aanval hoor ![]() Ik snap het gewoon meestal niet zo goed. Als ik iets voorgezet krijg wat ik niet te hachelen vind dan laat ik het zonder pardoes staan en bestel of wat anders of eet het simpelweg niet op. Maargoed, niet iedereen is zoals mij. En dat (op zo een beetje alle denkbare vlakken) misschien maar beter ook ![]() | |
Fer | maandag 24 september 2018 @ 21:27 |
Bier bij het eten is alleen voor de barbaren, wist je dat niet? | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2018 @ 21:28 |
Bier wordt niet zoveel verkocht in een sterrenrestaurant, en meestal dan in eigen glazen zover ik weet. | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:28 |
Nope. Ik kan prima wijn of bier drinken bij het eten. Dat is mij eigenlijk om het even. En dat is nogal offtopic verder ![]() | |
flipsen | maandag 24 september 2018 @ 21:28 |
"Zoals ik". En daar zijn we het dan inderdaad wel weer over eens ![]() | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:28 |
Met opdruk. | |
vosss | maandag 24 september 2018 @ 21:29 |
Anyway, smakelijk nog allemaal, ik ga ff naar 49 ![]() | |
ToT | maandag 24 september 2018 @ 21:54 |
Kalfszwezerik, maar nog erger: zeekomkommer. ![]() De eerste vond ik qua smaak ranzig, de tweede qua textuur en het bijna geheel ontbreken van smaak. Oh wait, en een keer escargots gehad die ongelooflijk smerig waren. Eerste keer dat ik die dingen at. Een tweede keer ergens anders waren ze wat redelijker. | |
Fietsertje70 | maandag 24 september 2018 @ 22:17 |
Elke keer als ik in Frankrijk ben eet ik wel Steak Tartare. De laatste jaren leggen ze er bij uit dat het rauw vlees is ![]() | |
Fietsertje70 | maandag 24 september 2018 @ 22:22 |
Maar de grootste tegenvallers vind ik vaak de kwaliteit van de bediening. Niet weten wat er in gerechten zit, fouten in de rekening dat soort dingen. | |
golfer | maandag 24 september 2018 @ 22:45 |
Allebei heerlijk. Mits goed klaargemaakt. ![]() | |
Jaume_I | dinsdag 25 september 2018 @ 07:48 |
Wat ik altijd jammer vind is als een restaurant dingen op een manier serveert zoals je het thuis ook zou kunnen doen. Daarvoor ga ik niet uit eten! - slagroom uit een spuitbus - friet van avico uit de frituur - ijs uit een bakje/de diepvries (van een groothandel) - sate saus die niet zelf is gemaakt. - broodje vooraf dat afbakbrood uit de vriezer is Dat vind ik echt niet kunnen. Als je ijs serveert, maak het dan of zelf of ga een samenwerking aan met een plaatselijke/regionale ijsboer. Gewoon net even dat stukje extra wat je in een restaurant mag verwachten ; als dat ontbreekt vind ik het waardeloos. | |
LurkJeRot | dinsdag 25 september 2018 @ 09:49 |
Lang geleden ging ik eens met werk uit eten. Het was een beetje raar, geregeld door een teamleader die redelijk louche was, in een restaurant waar ook verder niemand was. En er was ook geen menu, je kreeg biefstuk. Een collega was vegetariër, het alternatief was een pastagerecht. Pasta was ze ook niet dol op, de enige andere keuze was een salde. Ze kreeg letterlijk een bord met wat sla en een paar tomaatjes. Geen dressing, geen aankleding, niks. | |
Clupea | dinsdag 25 september 2018 @ 10:06 |
(Pijlstaart) inktvis (in alle vormen) is altijd een risico: een goed resaturant maakt het vers en dan is het erg lekker, vaak komt het uit de vriezer en is het rubber. Creme brulee / Crema Catalana is ook zo'n gerecht: huisgemaakt vaak erg goed, een teleurstelling als het uit de vriezer komt. Verder de Van der Valk ( ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 10:09 |
dit was bij een straattentje in lloret eeuwen geleden. bestelde een kebab en voelde raars op mijn tong, kijk ik tussen het vlees zitten er allemaal haren nog in het vlees. sindsdien nooit meer wat bij een turk gekocht | |
Aurelius | dinsdag 25 september 2018 @ 10:14 |
Ow god, die fout heb ik ook eens gemaakt. Ik spreek redelijk Frans en had echt iets heel anders in mijn hoofd toen ik het voor mijn vrouw bestelde. Gevolg was dat ik mijn biefstuk bij haar mocht inleveren. ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 25 september 2018 @ 10:41 |
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren? ![]() | |
flipsen | dinsdag 25 september 2018 @ 11:34 |
Ah, op onze huwelijksreis naar een 5 sterren all inclusive ( ![]() ![]() ![]() ![]() Zo´n all inclusive is helemaal niets voor ons normaal gesproken, maar voor een huwelijksreis was het eigenlijk perfect, vooral zonder krijsende klotekoters overal | |
hmmmz | dinsdag 25 september 2018 @ 11:49 |
Hakarl, lekker man! | |
Leipo666 | dinsdag 25 september 2018 @ 12:02 |
mwah, ik heb 3 a 4 blokjes opgegeten en toen vond ik het wel voldoende. De brennivín was ook niet voldoende om de smaak weg te spoelen ![]() Papegaaiduiker en walvis (dwergvinvis) daarentegen ![]() | |
hmmmz | dinsdag 25 september 2018 @ 12:04 |
Walvis vond ik ook erg lekker. | |
FutureFairytale | dinsdag 25 september 2018 @ 12:15 |
Is niet 1 restaurant neem ik aan. Zit toch ook geen slagroom bij de patat? Satésaus kan ook over de saté zijn gegooid. | |
JaafkeJunior | dinsdag 25 september 2018 @ 12:49 |
Ik ben gek op pittig eten. Vaak is 'Pittig' 2 theelepels sambal, Stelt dus vaak teleur. Voor de rest ook altijd jammer als je bijvoorbeeld een maaltijd salade met gambas besteld en er 2 gambas inzitten, maar dit is vaak enigzins te raden aan de prijs. | |
ToT | dinsdag 25 september 2018 @ 13:07 |
@ ijs en slagroom; zéker ook omdat desserts altijd schofterig duur zijn. Zit je daar met 3 bolletjes vanille-ijs wat zo van de Aldi zou kunnen zijn! ![]() | |
Leipo666 | dinsdag 25 september 2018 @ 13:11 |
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onder ![]() | |
LurkJeRot | dinsdag 25 september 2018 @ 13:14 |
Gekristaliseerde kwal was dan weer smakeloos en taai als de neten. | |
ToT | dinsdag 25 september 2018 @ 13:14 |
![]() ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 25 september 2018 @ 13:17 |
Onzin, inktvis wordt malser van de vriezer. | |
itchycoo | dinsdag 25 september 2018 @ 13:22 |
Haha dat papiertje maakt het dan wel af! Begin van het jaar bestelde ik op de Cuba in een restaurant een pizza, nadat de kip met rijst en bonen me volledig de neus uitkwamen. Die pizza had zo'n vettige, houdbare kant-en-klaar bodem die net aan opgewarmd was en de groenten op de pizza waren letterlijk nog koud en overduidelijk uit een blikje op het einde toegevoegd aan het pizza. Overigens kun je over restaurants op Cuba dit hele topic vullen, maar dat (nog) even terzijde. | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 13:23 |
Wat ik echt heel smerig vind zijn de knakworstjes die ze in China en Vietnam soms in het eten doen. Bah. Maar dat is misschien een kwestie van smaak. Teleurstellend vond ik een pizzeria in Duitsland die volgens mij kant-en-klare pizzabodems belegde en dan even onder de grill deed. Snel klaar, maar mijn pizza (met 'custom' beleg) was niet eens goed warm. Edit: Veel klachten over pizza's ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2018 13:26:01 ] | |
itchycoo | dinsdag 25 september 2018 @ 13:27 |
Volgens mij denken houders van een eettent dat pizza's een makkelijk product zijn om te verkopen, terwijl het veel makkelijker is om er een te verneuken dan om een écht goede pizza te maken, wat best een uitdaging is | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 13:29 |
12-13 jaar geleden: M'n vader was jarig en we (pa, ma, broertje, ik en vriendin) gingen naar de Italiaan in onze stad. Iedereen had een beste portie (pa, ma en vriendin bestelden pizza, broertje had zin in patat met biefstuk ( ![]() ![]() Ik ging natuurlijk even vragen over het hoe en wat en kreeg als antwoord "je moet niet alles geloven wat je op menukaarten ziet". Juist... we zijn er nooit meer geweest. Pa en ma moeten nog weleens lachen om het feit dat ik, toen we thuis waren, meteen naar de keuken liep om een paar boterhammen te smeren ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 25 september 2018 @ 13:30 |
Lasagne bestellen in een restaurant en dan een kant en klare versie voorgeschoteld krijgen, overgeschept in een ovenschaaltje. Personeel had het tevens te druk met een grote groep, dus snel de rekening betaald om nooit meer terug te keren. | |
Harvest89 | dinsdag 25 september 2018 @ 13:51 |
![]() | |
over_hedge | dinsdag 25 september 2018 @ 13:53 |
Cola bestellen en dan pepsi krijgen ![]() | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 13:58 |
Dat is ECHT fucking ranzig ja ![]() | |
Cause_Mayhem | dinsdag 25 september 2018 @ 13:58 |
Niet echt een restaurant, maar ooit eens tijdens een motor rit in belgie bij een snack-keet gestopt. Echte, zelfgemaakte vlaamse frieten. Geen culinair hoogstandje, maar oh zo heerlijk op zijn tijd. We kregen de frieten en zonder overdrijven, er droop vet uit. Ze waren echt zompig en zacht. 'Gebakken' in lauw vet ofzo, ik weet het niet. Maar het was verschrikkelijk. Beleefd als ik ben (goede eigenschap die me soms in de kont bijt) heb ik nog een stukje friet geprobeerd. Was geen success. Helemaal geen restaurant, maar erachter komen dat het jouw smaak niet echt is... Een boottochtje bij Venezuela om te snorkelen (vele jaren geleden). Leuk verse oesters meenemen. Lekkerder bestaat niet, toch? Gatver!!!! Vieze zoute snot, zo ervaarde ik het. Mijn man, die van mijn snot en kots fobie wist, zat al klaar met de camera op 'sport' stand. De lul ![]() Slechtste restaurant ervaring was met een kinder hater. Zoon was in inmiddels bijna 6 en was voldoende gewend aan restaurants om gewoon mee te draaien zonder last te veroorzaken. Dus we gingen naar een goed bekend staand sparerib restaurant. Niets hoogstaaands, ruwe tafels, muziek, geen uren en uren netjes in de houding tafelen. Dat liep wat anders. We hadden telefonisch gereserveerd, maar kregen daar te horen dat ze zogenaamd niets met reserveringen deden, we hebben 3 kwartier gewacht daardoor. De eigenaar, die de vloer beheerde, was erg duidelijk niet blij met de jonge gast, liet daar geen misverstand over bestaan (zeg dat dan vooraf, bij reservering gevraagd of het ok was aangezien kind niet echt mee zou doen met de 3 gangen, maar 2 gangen zou doen. Was geen probleem, er was zelfs een kindermenu). Door zenuwen liet kind tot overmaat van ramp zijn drinken omvallen. Wat we zelf opgeruimd hebben onmiddelijk en excuse voor aangeboden hebben. De spareribs waren idd erg lekker, maar geen toetje(ijs, zelfs kinderijs op de menu kaart) meer gekregen ondanks wel bestellen. Toen ze die toch in rekening brachten nadat we weer drie kwartier hadden gewacht op niets was zelfs ik er echt klaar mee. Zeer onbeschoft. | |
Harvest89 | dinsdag 25 september 2018 @ 14:00 |
wat een gerechten komen hier voorbij. ![]() Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis. Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond? | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 14:05 |
Orgaanvlees vind ik goor, heb een keer per ongeluk een hap lever genomen omdat het er zo mooi en lekker uit zag, en dacht dat het iets anders was ![]() ![]() | |
Marsenal | dinsdag 25 september 2018 @ 14:07 |
Iemand noemde hier ook kalfszwezerik. Daar kan je me voor wakker maken. ![]() ![]() | |
Harvest89 | dinsdag 25 september 2018 @ 14:12 |
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek. | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 14:14 |
Als kind kon ik leverworst, leverkaas en leverpaté wel hebben, maar moet er al jarenlang niet aan denken om het te eten, bah. Vooral van die grijze leverworst moet ik al bijna nekken ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 14:16 |
Wat verwacht je dan als je vanille ijs met slagroom besteld? | |
Harvest89 | dinsdag 25 september 2018 @ 14:18 |
In elk geval wat betere kwaliteit dan van de Aldi denk ik. Het is gewoon irritant als je van die standaard producten uit de winkel krijgt. Daarvoor ga ik niet naar een restaurant. ![]() | |
Cause_Mayhem | dinsdag 25 september 2018 @ 14:23 |
Dat heb ik bij niertjes. Mijn vader maakte volgens velen overheerlijke kippen niertjes. Alleen de geur zorgde bij mij al voor misselijkheid. Durf me tot op de dag van vandaag niet te wagen aan kippen niertjes. Is hondenvoer in mijn belevenis. | |
flipsen | dinsdag 25 september 2018 @ 14:25 |
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:![]() Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, ok ![]() ![]() ![]() ![]() Maar niet ziek geworden ![]() | |
Cause_Mayhem | dinsdag 25 september 2018 @ 14:29 |
Oh damn. | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 14:43 |
Gadverdamme ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 25 september 2018 @ 15:19 |
Heb je vaak met onbespoten lokale sinaasappels. | |
hmmmz | dinsdag 25 september 2018 @ 15:53 |
Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugal ![]() | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 25 september 2018 @ 16:04 |
Gast, dat is toch ranzig om te zien? ![]() | |
hmmmz | dinsdag 25 september 2018 @ 16:06 |
Dat ontken ik ook niet toch? | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 16:19 |
Tja, tegenvallers kun je op verschillende manieren hebben: - slechte kwaliteit - past niet bij je smaak - personeel - afstotend gerecht Ik heb wel dingen als steak tartare, soep met varkenshersenen, gekookte eieren met embryo's erin etc. gegeten. Zo te lezen wordt dat al gauw afstotend gevonden, maar dat is toch vooral een kwestie van je mindset. | |
Pietverdriet | dinsdag 25 september 2018 @ 16:21 |
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant. Slecht kwaliteit of incomptent personeel wel | |
Myraela | dinsdag 25 september 2018 @ 16:29 |
Het was niet in een echt restaurant, maar op Camden Market. Daar stond een kraampje met bubbelwafels, en hadden ze voorbeeldjes staan van alle gevulde wafels. Waaronder eentje met een heel Kinder chocolade ei, en Kinder bueno's, overdaad, maar geweldig. Eerste keer dat ik daar was niet gekocht, maar daarna nog zo naar uitgekeken dat ik op de laatste dag Londen nog terug was gegaan. Krijg ik vervolgens een heel laf wafeltje, met amper vulling. En een stukje Kinder ei, en een stukje Kinder Bueno. Maar dan gewoon geen voorbeeld. ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 25 september 2018 @ 16:36 |
Keertje in een restaurantje in Baskenland (op de grens van Spanje-Frankrijk, dit was nčt in Spanje) kregen we de kaart en ik kon er geen wijs uit worden. Maar ik dacht: naja, ik lust toch vrijwel alles, dus ik bestel gewoon wat (en iemand uit de groep kon een beetje Spaans en duidde het nog een beetje). Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak. Rest van de groep had met hun gok wel prima gerechten gekregen. | |
Postbus100 | dinsdag 25 september 2018 @ 16:38 |
En ik heb een keer bij Hema (stamppotten voor 2,50) een bord stamppot zuurkool gehad die bijna koud was ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 25 september 2018 @ 16:40 |
Bloedworst? | |
vredesdruif | dinsdag 25 september 2018 @ 16:41 |
Dat jij niet weet wat potjesvlees is is meer je eigen schuld. | |
flipsen | dinsdag 25 september 2018 @ 17:20 |
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoor ![]() ![]() ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 25 september 2018 @ 17:37 |
Nee, dat is nog weer anders, volgens mij. Maar zo klinkt het wel, he? De black pudding uit Engeland vond ik wel lekker. | |
Postbus100 | dinsdag 25 september 2018 @ 17:39 |
Ah! In mijn beleving zag het er nog zwarter uit dan dit: ![]() Edit, eens kijken of ik het restaurant nog kan vinden (en of ze een website hebben ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 25 september 2018 @ 17:47 |
Google is gewillig. Lijkt inderdaad de bloedworst, want dit was hem (maar in mijn beleving was hij echt zo zwart als verkoold vlees. https://www.tripadvisor.n(...)quitaine.html#photos;aggregationId=101&albumid=101&filter=7&ff=225921417 (volledige link even kopiëren/plakken in browser) Nou ja, heb er in ieder geval niet echt van genoten ![]() | |
itchycoo | dinsdag 25 september 2018 @ 18:11 |
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen ![]() | |
RobinOok | dinsdag 25 september 2018 @ 18:16 |
Inderdaad. Alles kan altijd tegen vallen. Hoeft er nog niks mee mis te zijn. | |
Brybry | dinsdag 25 september 2018 @ 18:21 |
Een keer in een klein afgelegen dorpje in Spanje een fruitsalade besteld en ik kreeg een schaal met 4 bananen, 3 sinaasappels,3 appels en wat druiven. Letterlijk een fruitschaal ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 25 september 2018 @ 18:23 |
In de meeste Franse restaurants zeggen ze tegen toeristen: Mais monsieur, vous réalisez, c’est crue | |
golfer | dinsdag 25 september 2018 @ 18:34 |
Dat vooral. Gebrek aan kennis over wat besteld is of hoe iets bereid wordt kan je het restaurant niet verwijten. | |
kipje1234 | dinsdag 25 september 2018 @ 19:17 |
ik kreeg als enige vegetariër in een groot gezelschap bij een groepsdiner eens champignonsoep, daarna tagliatelle met champignonsaus en een vegaburger met, jawel, gebakken champignons erop... toen had ik het wel even gehad met champignons... twintig jaar geleden kreeg je als vega trouwens overal omelet champignons,.... toch wel blij dat die tijd voorbij is. | |
stavromulabeta | dinsdag 25 september 2018 @ 19:47 |
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker. Net zoals niertjes of tong in madeirasaus. En walvis is eigenlijk net een stuk rundvlees, maar dan met klein vissmaakje (ooit geprobeerd in Groenland, ik moest het gewoon proberen ondanks dat het ethisch compleet fout is.) En wat is er mis met goed bereidde inktvis? | |
vredesdruif | dinsdag 25 september 2018 @ 19:53 |
Nee. Ik vind t ontzettend goor. Smerige bitter/zoet combinatie. ![]() | |
Qarrad | dinsdag 25 september 2018 @ 19:53 |
Voor mij is de grootste tegenvaller altijd als ik een biefstuk/steak bestel en dan zo rare als maar kan, maar dat ik dan toch een schoenzool met een spoortje grijsroze in het midden krijg. Ik bestel het dus ook nooit meer maar maak het zelf wel; te veel restaurants weten niet hoe het moet met dat stukkie vlees. | |
hmmmz | dinsdag 25 september 2018 @ 20:05 |
Hier hetzelfde. Ben er ook mee gestopt. Piet heeft er ook ooit een mooi topique aan gewijd. CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken | |
111210 | dinsdag 25 september 2018 @ 20:33 |
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen. Deze heb ik toch echt na 1 hap laten staan. Die worst rook gewoon echt naar varkensstront. | |
Jaume_I | dinsdag 25 september 2018 @ 20:39 |
Tja was is een goed restaurant. Ik ga maar weinig écht luxe uit eten (sterrenrestaurants). Maar kom ook haast nooit in cheap als steakhouses zoals je ze op het leidseplein o.i.d. vindt. Gewoon 'normale' restaurants met hoofdgerechten tussen de 20-30 euro. En het wil inderdaad nog wel eens voorkomen dat die één of twee steekjes laten vallen. Sowieso vind ik dat alles wat je in een restaurant krijgt eigenlijk gewoon zelfgemaakt moet zijn of afkomstig van een traiteur / verse (lokale) bakker. Friet moet ook gewoon zelf gesneden zijn. Wat ik overigens ook een afknapper vind zijn restaurants waar ze alles ''op smaak'' brengen door iets in een enorme laag roomboter te bakken, zoals groenten die dan druipen van het vet. Hier in de buurt zit een restaurant die ooit eens hebben geďnvesteerd in zo'n green - egg BBQ. Letterlijk alles wat je daar bestelt smaakt alsof het is geďnjecteerd met een smokey-taste vloeistof. Ik waardeer de inspanningen van een restauranthouder om eten een beetje een persoonlijke bereidingswijze mee te geven, maar dit gaat net weer even iets te ver. | |
borbit | dinsdag 25 september 2018 @ 20:41 |
Als je rustig zit te eten en opeens uit het niets slaat de ober je met een honkbalknuppel op je achterhoofd. Dat is iedere keer weer irritant. | |
Harvest89 | dinsdag 25 september 2018 @ 20:50 |
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht. Die textuur van die worst alleen al, jakkes. ![]() | |
vredesdruif | dinsdag 25 september 2018 @ 21:15 |
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is. ![]() | |
Cat-astrophe | dinsdag 25 september 2018 @ 21:24 |
Vroegah bestond er geen Google. | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 21:30 |
Het is ook wel leuk om soms iets te bestellen waarvan je niet weet wat het is. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2018 21:30:29 ] | |
flipsen | dinsdag 25 september 2018 @ 21:34 |
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausje ![]() | |
vredesdruif | dinsdag 25 september 2018 @ 21:43 |
Vorige week wel ![]() | |
golfer | dinsdag 25 september 2018 @ 21:50 |
Overkomt jou vaak zeker? ![]() | |
yosander | dinsdag 25 september 2018 @ 22:35 |
Vier jaar geleden in Boedapest uiteten geweest bij een Indiaas restaurant en de ober was zo vriendelijk om te vragen hoe pittig we onze gerechten wilden hebben. 3 van de 5 (waaronder ik) bestelden een mild gerecht en gaven aan niet pittig te willen eten, desondanks was mijn korma zo pittig als een madras (in Nederland) ![]() Alle curry's zagen er hetzelfde (bruin) uit, dus waarschijnlijk hadden ze dezelfde basissaus gebruikt ![]() fun-fact: op één na, heeft het hele gezelschap in een Indiaas restaurant gewerkt, dus we waren gelukkig wel wat gewend ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door yosander op 25-09-2018 23:01:30 ] | |
FutureFairytale | dinsdag 25 september 2018 @ 22:48 |
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants. Vraag bij een pittig gerecht om extra extra extra extra pittig. Maar ik denk dat niemand durft. Hoop dat iemand t ooit leuk vind om echt pittig eten te maken. | |
vredesdruif | dinsdag 25 september 2018 @ 22:52 |
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz. | |
yosander | dinsdag 25 september 2018 @ 22:59 |
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/ De reviews op Google zijn niet slecht (3,9/5). Mooi om te lezen dat je de "pittigheid" nog steeds kan bepalen per gerecht
![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 25 september 2018 @ 23:23 |
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zat [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2018 23:23:37 ] | |
yosander | dinsdag 25 september 2018 @ 23:26 |
99% kans | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 00:06 |
Onaantrekkelijke serveersters. Ik vind het zelf altijd prettig als je tijdens het eten ook nog wat leuks hebt om naar te kijken. Als je tijdens het eten naar een hondslelijke serveerster moet koekeloeren, dan doet dat toch af aan de smaakbeleving. | |
golfer | woensdag 26 september 2018 @ 00:12 |
![]() Hoeveel pech heb jij dan wel niet als je ergens bij een toprestaurant eet waar alleen maar mannelijke kelners zijn. Of loop je dan gelijk weg? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 00:15 |
Ik mag ook graag naar een mooie man kijken. | |
JaafkeJunior | woensdag 26 september 2018 @ 07:46 |
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas. Bij de wok heb je een 'ultra pittige 5 pepertjes achter de naam saus' gewoon siracha saus. Bij 5 pepers wil ik mijn slokdarm verbranden ongeveer. | |
111210 | woensdag 26 september 2018 @ 08:07 |
Ik denk dat je zoiets gewoon moet eten bij een goed restaurant. Ik at m in een toeristisch plekje in parijs. Zelfde met trippa (pens) ooit eens gegeten in een goedkoop restaurantje ok te proeven. Dat was ook niet te vreten en stonk ook echt verschrikkelijk. Jaren later de kans gehad in een sterren restaurant om het te proeven en dat was totaal iets anders. Best lekker nog zelfs. Van die smerige geur en smaak was niks meer te bekennen. | |
oranjevogel1 | woensdag 26 september 2018 @ 08:50 |
Ik vat hem niet. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 26 september 2018 @ 09:51 |
Met een vork ipv stokjes | |
FutureFairytale | woensdag 26 september 2018 @ 09:53 |
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het. Mensen doen alsof pittig zo erg is terwijl het naast lekker juist goed voor je is. Je moet er doorheen en het leren waarderen. Ik waardeer het ontzettend. | |
Weltschmerz | woensdag 26 september 2018 @ 10:38 |
Heb ik ook weleens in Baskenland gehad. Ik vond het droog, korzelig en vrij vlak van smaak. Op zich wel te eten maar niet echt lekker. | |
yosander | woensdag 26 september 2018 @ 11:06 |
Wat ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 11:24 |
Klopt, maar voor Google hadden we AltaVista. | |
ZwerverMetHuis | woensdag 26 september 2018 @ 11:40 |
Was de naam Morcilla? Dan was het bloedworst met stukjes (orgaan)vlees, rijst en knoflook | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 11:42 |
Dat weet ik niet meer (is al drie jaar geleden), maar afgaande op de reacties hier grote kans van wel. | |
ZwerverMetHuis | woensdag 26 september 2018 @ 11:48 |
Brrrrrr dat is super vies ... | |
golfer | woensdag 26 september 2018 @ 11:50 |
Een bestaand gerecht niet lekker vinden of niet lusten kan je een restaurant niet kwalijk nemen. | |
Kamina | woensdag 26 september 2018 @ 11:54 |
Wanneer ik met m'n familie uit eten ga en het meest culniaire dat ze willen bestellen een flink doorgebakken steak is. ![]() | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 12:04 |
Fanta vragen en Sisi krijgen (in plaats van dat ze even zeggen: het is geen Fanta, het is Sisi, is dat oké?) | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 12:06 |
Ze hebben bij KFC geen Fanta. Je krijgt daar standaard Sisi. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 12:07 |
Je steak doorgebakken eten. ![]() | |
ShevaJB | woensdag 26 september 2018 @ 12:07 |
Heeeel lang geleden in Frankrijk ooit een pannenkoek met spek besteld. Toen kreeg ik een pannenkoek met een speklap in het midden, inclusief zo'n ranzig vetrandje. | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 12:07 |
Geen idee, ik ben nog nooit bij een KFC geweest. Maar je ziet dat ook wel bij andere restaurants. Prima als je geen Fanta hebt, maar zeg het dan even, dan kan ik besluiten dat ik wat anders wil drinken. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 12:16 |
Proef jij zoveel verschil dan? | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 12:17 |
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta. Maar Sisi is een stuk zoeter en dieper oranje. Fanta is echt anders. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 12:19 |
Je bent een fijnproever. | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 12:20 |
Wel als het op belangrijke zaken aankomt ![]() (inmiddels drink ik het niet meer zo vaak hoor. Denk dat ik het maar een paar keer per jaar drink. Maar vroeger dronk ik het standaard. Dat was bij ons zeg maar de limonade). | |
Kamina | woensdag 26 september 2018 @ 12:22 |
Die van de Aldi is mijn favoriete sinasdrink! ![]() | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 12:23 |
*Boks* ![]() | |
Marsenal | woensdag 26 september 2018 @ 12:28 |
Ik vind Sisi ook heel vies, terwijl ik Fanta heerlijk vindt. In spanje en Italie beleef ik de Fanta een beetje zoals de Sisi hier, daar bestel ik het ook niet. Ik denk dat ze er daar meer suiker in doen | |
Clupea | woensdag 26 september 2018 @ 12:42 |
Misschien een vers ingevroren hele tentakel, maar die voorgefrituurde inktvisringen worden er echt niet beter van. Ik maak zelf wel eens inktvisringen van verse pijlstaartinkvis en beslag, dat is echt onvergelijkbaar met de diepvries-versie. | |
aquawoman | woensdag 26 september 2018 @ 13:37 |
Bij het replay cafe in Amsterdam een broodje tonijn carpaccio - volledig bevroren aan de binnenkant. Ik ging naar de serveerster om het te melden en haar reactie was: "Je krijgt geen geld terug hoor!". Ik had ook helemaal niet om geld gevraagd, dus ik was best verbaasd over de reactie. Ik kreeg inderdaad geen geld terug en ook geen nieuw broodje, dus heb dat bevroren ding laten staan, heb keurig betaald en nooit meer terug gegaan. | |
vredesdruif | woensdag 26 september 2018 @ 13:49 |
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 14:00 |
Een klap op haar muil had volstaan. | |
vredesdruif | woensdag 26 september 2018 @ 15:19 |
Ken die tent niet, maar lijkt me ook vreemd dat je vantevoren betaalt. | |
Kapt-Ruigbaard | woensdag 26 september 2018 @ 15:54 |
Sushi met stokjes is anders ook een behoorlijke afknapper. [ Bericht 0% gewijzigd door Kapt-Ruigbaard op 26-09-2018 16:08:47 ] | |
Isabeau | woensdag 26 september 2018 @ 16:16 |
Nou, inderdaad ![]() | |
aquawoman | woensdag 26 september 2018 @ 17:11 |
Nee hoor, ik ben behoorlijk assertief ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 september 2018 @ 17:12 |
Bevroren carpaccio is toch geen ramp? Gewoon even blazen. De carpaccio wordt nooit zo koud gegeten als ie opgediend wordt. | |
rena | woensdag 26 september 2018 @ 17:41 |
Hier erger ik me ook vaak aan ja, Sisi is echt smerig zoet. Net zoals cola bestellen en ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:06 |
Dat soort mensen zouden ze in het gevang moeten zetten. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:08 |
Als ik een wagyu (a5 kwaliteit uiteraard) zou bestellen, dan verwacht ik dat deze tip top in orde zou zijn. Dat betekent op kamertemperatuur en het vlees moet smelten op mijn tong. | |
Pietverdriet | woensdag 26 september 2018 @ 18:08 |
Die diepvries kant en klaar dingen is de vulling vaak (meestal) een pasta die uit gemalen inktvis zijn gemaakt. | |
Postbus100 | woensdag 26 september 2018 @ 18:19 |
Maar dan krijg je nog wat je vraagt (cola). Maar als je Coca Cola bestelt en je krijgt Pepsi, kijk, dan heb je een klacht. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:21 |
Probeer het dan nog maar eens fatsoenlijk te snijden, red je met een snijmachine ook niet. Maar dat bestel je toch nooit. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2018 18:22:02 ] | |
Geerd | woensdag 26 september 2018 @ 18:23 |
Wat was het wel ? | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:24 |
Ik zou het direct bestellen als ik het op de kaart zou zien staan. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:25 |
Ik niet direct, kans is klein dat het echt wagyu is. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:28 |
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:30 |
Uiteraard. | |
RobinOok | woensdag 26 september 2018 @ 18:55 |
Tuurlijk, bestel jij als kenner lekker een broodje Wagyu tonijn carpaccio joh. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 18:59 |
Carpaccio op een broodje eten. ![]() | |
rena | woensdag 26 september 2018 @ 20:10 |
Cola staat voor mij ook gelijk aan coca cola ![]() | |
stavromulabeta | woensdag 26 september 2018 @ 20:19 |
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak. Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder. | |
vredesdruif | woensdag 26 september 2018 @ 20:23 |
Wat triest. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 20:25 |
Is dit serieus? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 21:01 |
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip. ![]() Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen. ![]() [ Bericht 53% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2018 21:18:48 ] | |
itchycoo | woensdag 26 september 2018 @ 21:23 |
![]() Andersom kan overigens ook: ik bestelde een gerecht van 10 euro en kreeg een (enorm) gerecht van 40 euro. Dat stond uiteindelijk ook op de bon, maar dat hebben ze gecorrigeerd omdat ze zelf de fout hadden gemaakt ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 september 2018 @ 21:23 |
Gegratineerde kreeft met knoflookboter (?) van 38,50 bestellen zonder te vragen hoe groot die is en dan een klein kreeftje krijgen, niet gegratineerd (wat ik op zich geen bezwaar vond) én geen spoor van knoflookboter. Na "klagen" een vingertopje gesmolten boter krijgen. ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 september 2018 @ 21:29 |
Heel bijzonder! ![]() Ik heb wel andersom gehad, chef bood een extra gerecht aan met wijn en dat stond gewoon op de rekening. Nou ja, okay, niks van gezegd, want het was ook gewoon lekker enzo, maar toch. Volgende dag belt ie dat dat een fout was en het volgende keer goed zou maken. ![]() | |
LangeTabbetje | donderdag 27 september 2018 @ 04:17 |
Dit dus….. heb eens een keertje dinagoang voorgeschoten gekregen. Lekker aan het eten totdat iemand mij vraagt of ik wel weet wat ik aan het eten ben. De pork had ik goed, wist enkel niet dat het in pig's blood gekookt was, en de saus ook van pig's blood was. Had ik dat van te voren geweten….. zou ik het misschien niet geprobeerd hebben of in ieder geval wat gereserveerder opgeschept hebben... | |
111210 | donderdag 27 september 2018 @ 04:47 |
Carpacio hoort sowieso niet bevroren te zijn omdat het plat geslagen vlees is, niet van die gesneden plakjes die je overal krijt met klodders truffelmayonaise eroverheen ![]() Maargoed, als de serveerster meteen al roept “je krijgt geen geld terug” zou ik niet eens betalen. | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 05:59 |
Wut? | |
Pietverdriet | donderdag 27 september 2018 @ 06:40 |
Hij heeft gelijk | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 07:24 |
zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2018 07:24:57 ] | |
Isabeau | donderdag 27 september 2018 @ 07:38 |
We streken ooit met een groep van misschien wel 20 mensen van Fok neer op een terras. Consumptie verplicht. Geloof dat één of twee mensen, heus niet meer, geen zin in wat drinken hadden en die zeiden dat toen de serveerster de bestelling kwam opnemen. Mochten ze niet blijven zitten. De héle groep stond zonder overleg direct op om naar een naastgelegen terras te gaan ![]() | |
RobinOok | donderdag 27 september 2018 @ 07:47 |
Een platgeslagen broodje wagyu tonijn carpaccio. Ik leer hier elke dag. | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 08:10 |
You’re funny! ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2018 08:10:53 ] | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 08:22 |
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurant ![]() | |
zatoichi | donderdag 27 september 2018 @ 08:29 |
Herkenbaar, maar bij mij was dat in Vietnam en heb ik zelf niet goed opgelet waar ik ging zitten... Drie dagen lang elke 20 minuten liggen kotsen... Ik was kapot. Maar had wel de echte Vietnam experience beleefd, dat dan weer wel. | |
aquawoman | donderdag 27 september 2018 @ 10:58 |
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg. | |
Weltschmerz | donderdag 27 september 2018 @ 11:13 |
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden. | |
RobinOok | donderdag 27 september 2018 @ 12:24 |
Fooi betalen aan je oma. ![]() | |
itchycoo | donderdag 27 september 2018 @ 12:28 |
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven. Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten. | |
aquawoman | donderdag 27 september 2018 @ 12:29 |
Excuus, ik bedoelde uiteraard Noma ![]() | |
Molo | donderdag 27 september 2018 @ 12:38 |
Surimi voorgeschoteld krijgen alszijnde seafood ![]() ![]() | |
ijs_beer | donderdag 27 september 2018 @ 13:04 |
Precies dezelfde fout gemaakt van de zomer met potjevleesch. Het ziet er ook zo onsmakelijk uit als je het voor je geserveerd krijgt. ![]() | |
Sarasi | donderdag 27 september 2018 @ 13:09 |
Ik was in een restaurant waar je niks kon kiezen - gewoon eten wat er wordt gekookt. Heerlijk zesgangendiner gehad, kaasplankje was net verorberd, en toen kwam 't toetje. Ik zag macarons (ik HOUD van macarons), hij zei macarons, hij zei ook chocolade, dus ik ging al helemaal ![]() ![]() ![]() | |
Skitze | donderdag 27 september 2018 @ 13:25 |
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer: ![]() Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller. ![]() | |
fespo | donderdag 27 september 2018 @ 13:52 |
dat lijkt mij niet meer dan normaal. | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 15:09 |
Carpaccio op zichzelf moet je ook niet te veel mee doen, als ze pesto er overheen gooien hoef ik het al niet meer. | |
Prego | donderdag 27 september 2018 @ 15:37 |
inderdaad. Restaurant =/= bar Restaurant = eten Zeker in zo’n toeristisch oord waar voor hem 8 andere groepen wél willen eten. | |
Weltschmerz | donderdag 27 september 2018 @ 18:40 |
Het is al meer dan 10 jaar ernstig gedemocratiseerd. Je ziet het ook heel veel met pijnboompitten en rucola. Ik vind het allemaal prima maar als het vlees niet heel goed is dan heeft het allemaal niet zoveel zin. Ossenworst met pijnboompitten en ruccola en wat vlokken oude kaas is ook lekker. Ook met 'carpaccio's van...' is het niet zo dat iets heel lekker wordt als je het maar dun snijdt. | |
Klaploper | donderdag 27 september 2018 @ 21:54 |
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café. ![]() | |
Klaploper | donderdag 27 september 2018 @ 21:57 |
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken. | |
Soury | donderdag 27 september 2018 @ 21:59 |
Daar maakt een restaurant toch winst op? | |
Klaploper | donderdag 27 september 2018 @ 22:06 |
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar. | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 22:06 |
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon. ![]() | |
Skitze | donderdag 27 september 2018 @ 22:07 |
Wat ik me wel kan herinneren van een hittegolfvakantie in Zuid-Frankrijk; we hadden allemaal dorst en zagen een tentje. Even wat drinken dachten we. Restaurantje was helemaal leeg, het was ook iets van 15u30 ofzo. Moesten we ook de hele experience nemen of anders niet... ![]() | |
itchycoo | donderdag 27 september 2018 @ 23:26 |
Dat is wel redelijk opmerkelijk op dat tijdstip. In veel Franse restaurants kun je dan juist alleen drinken omdat de keuken pas weer om 19:00 uur open gaat | |
fespo | donderdag 27 september 2018 @ 23:28 |
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe is ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 27 september 2018 @ 23:36 |
Je hebt nogal lekker veel keuze op een ski piste. Puur bar gerichte gelegenheden zijn er niet altijd en/of gaan pas later open. | |
Aanstootgevendenaam | donderdag 27 september 2018 @ 23:44 |
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie. | |
Fokpop | donderdag 27 september 2018 @ 23:56 |
is het toch ook? | |
Grifte | vrijdag 28 september 2018 @ 00:03 |
Wilde vorig jaar een aardappelpizza bestellen in Bologna, kreeg een pizza met patat/friet erbovenop. Terecht uitgelachen door de Italianen om mij heen. | |
golfer | vrijdag 28 september 2018 @ 00:53 |
Samengeperste wijting met wat andere bestanddelen, inderdaad. | |
Molo | vrijdag 28 september 2018 @ 00:56 |
Ik had er toch een iets andere voorstellig van Je legt er doorgaans ook geen vissticks tussen | |
Geerd | vrijdag 28 september 2018 @ 02:44 |
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten... | |
Isabeau | vrijdag 28 september 2018 @ 08:24 |
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant. | |
NutKees | vrijdag 28 september 2018 @ 13:31 |
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes. Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 september 2018 @ 13:35 |
Erger nog, takken munt erbij zodat de wijn niet meer smaakt | |
itchycoo | vrijdag 28 september 2018 @ 14:00 |
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad ![]() | |
FrankRicard | vrijdag 28 september 2018 @ 14:05 |
Je moet ook niet in Frankrijk gaan skiën, als je goedkoop wil drinken naar Oostenrijk en als je lekker wil eten naar Sud-Tirol. | |
Prego | vrijdag 28 september 2018 @ 16:49 |
waar was dat? | |
qajariaq | vrijdag 28 september 2018 @ 17:09 |
Een paar jaar terug bij de Italiaan in Giethoorn. Met een groep een tafel reserveren voor een menu wat 15 euro pp zou kosten. Tot twee keer gevraagd of dat bedrag wel klopte. Het eten was niets mis mee, gewoon goed, wij waren verbaasd dat dat zou kunnen voor vijftien euro. Flinke fooi was het plan. De rekening komt en opeens is het menu 35 pp, dat is een heel ander bedrag. Bij aanspreken daarop werden we door de eigenaar botweg voor leugenaars uitgemaakt. Om de sfeer niet te bedreven onder protest betaald, zonder fooi natuurlijk. Voortaan eten we wel bij Fanfare bij het jaarlijkse uitje. | |
Fietsertje70 | vrijdag 28 september 2018 @ 17:41 |
Oh ja voor leugenaar uitgemaakt worden is me ook een keer overmaken. Serveerster wist echt héééél zeker dat ik m'n steak doorbakken had willen hebben. Nou nee, nooit, never. Ook geen fooi, de rest van de tafel gaf daardoor ook geen fooi , terwijl het in USA was. | |
Geerd | vrijdag 28 september 2018 @ 18:17 |
Is dat zo ? Heb ik teveel films gezien denk ik... | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 18:21 |
Dat had je kunnen verwachten. Ga dan gewoon naar een leuke eettent. | |
Elvi | vrijdag 28 september 2018 @ 18:27 |
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haag ![]() Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn. Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik. Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menu ![]() ![]() Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten. | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 18:32 |
Ik zie dat het all you can eat is en s middags ¤19. Ik zou t niet eens proberen. | |
flipsen | vrijdag 28 september 2018 @ 19:11 |
Hier in Argentinë gebruiken ze geen pincode bij het betalen met je debetkaart, je moet een bonnetje tekenen. Goed, wij een keer gegeten in een parilla (steak restaurant) en omdat we niet echt honger hadden, beide een "medio bife de lomo" gekozen (wat in Nederland nog steeds groter is dan een normale biefstuk natuurlijk). Goed, wordt geserveerd, ziet er inderdaad uit als een halve portie, wij eten, toetje, kopje koffie en de rekening graag. Serveerster neemt de debetkaart van mijn vrouw mee om de betaling te doen en ik kijk nog eens naar de rekening. Staat er 2x bife de lomo ipv medio bife de lomo. Wij uitleggen aan de serveerster dat we een medio bife hadden gevraagd en het naar ons idee ook echt een medio bife de lomo was (mijn vrouw is Argentijns). Serveerster haalt de eigenaresse erbij, echt een takkewijf die compleet niet wilde luisteren. Wij hadden beide een bife de lomo gegeten en zodoende diende dat ook betaald te worden. Goed, mijn vrouw kan ook een bitch zijn als het moet, dus die zegt tegen me: "Jas aan, we gaan weg en ik teken het bonnetje niet.". Volgende ochtend de bank gebeld, uitgelegd dat ze NIET getekend heeft en het bedrag is ook nooit in rekening gebracht. Moraal van het verhaal: als de eigenaresse nou ook maar een béétje moeite had gedaan, hadden we zonder problemen het bedrag van 2x een medio bife de lomo betaald. Maar nu was ze zo halsstarrig dat we gratig gegeten hebben. En er nooit meer zijn geweest natuurlijk. | |
itchycoo | vrijdag 28 september 2018 @ 19:41 |
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen? ![]() | |
hmmmz | vrijdag 28 september 2018 @ 19:58 |
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor. | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 19:59 |
Met een creditcard ja. | |
hmmmz | vrijdag 28 september 2018 @ 20:01 |
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 20:03 |
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor. | |
Phone8 | vrijdag 28 september 2018 @ 20:07 |
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had. | |
itchycoo | vrijdag 28 september 2018 @ 20:10 |
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“. | |
hmmmz | vrijdag 28 september 2018 @ 20:18 |
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad. https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven. | |
itchycoo | vrijdag 28 september 2018 @ 20:26 |
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben ![]() | |
flipsen | vrijdag 28 september 2018 @ 20:41 |
Dat dus ![]() Debet en/of Creditcards hebben hier geen pincode voor betalingen, tekenen inderdaad. | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 20:45 |
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus. | |
hmmmz | vrijdag 28 september 2018 @ 20:49 |
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk. | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 20:50 |
Ok | |
_Arual_ | vrijdag 28 september 2018 @ 21:10 |
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch. En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geďrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van. | |
Postbus100 | vrijdag 28 september 2018 @ 21:14 |
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren? ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 september 2018 @ 21:15 |
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels. Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-09-2018 21:16:27 ] | |
vredesdruif | vrijdag 28 september 2018 @ 21:15 |
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea. Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic). | |
golfer | vrijdag 28 september 2018 @ 22:49 |
QFT | |
Gripper | vrijdag 28 september 2018 @ 23:52 |
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etc Schaal: kreeft krab langoustine etc ![]() | |
Drizzt_DoUrden | zaterdag 29 september 2018 @ 00:58 |
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte. | |
Kamina | zaterdag 29 september 2018 @ 15:23 |
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet? ![]() | |
_Arual_ | zaterdag 29 september 2018 @ 17:40 |
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is. Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant? | |
vredesdruif | zaterdag 29 september 2018 @ 18:05 |
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag. | |
Postbus100 | zaterdag 29 september 2018 @ 20:08 |
Was jij onderdeel van het koppel? ![]() | |
vredesdruif | zaterdag 29 september 2018 @ 21:49 |
![]() | |
golfer | zondag 30 september 2018 @ 23:27 |
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit. | |
Prego | zondag 30 september 2018 @ 23:49 |
jammer, nog steeds geen antwoord.
| |
RobinOok | maandag 1 oktober 2018 @ 00:03 |
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet? | |
flipsen | maandag 1 oktober 2018 @ 02:08 |
Ja maar ik ben ook wel eens in Frankrijk geweest! Het komt wel dichtbij zo ![]() | |
vinnypassy | maandag 1 oktober 2018 @ 10:12 |
Ja, dit inderdaad. Moest er lang over nadenken, maar dit zal hem voor mij ook wel zijn. Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug. | |
habitue | maandag 1 oktober 2018 @ 10:54 |
In Spanje een carpaccio van tonijn. Maar die was zo uit de vriezer, ijskoud en slijmerig en gewoon vies. Daarna een paella die stonk naar vuilnis. ![]() Toen maar langs de McDrive gereden. | |
June. | maandag 1 oktober 2018 @ 11:04 |
Ik proef ook duidelijk verschil hoor, hoewel ik sisi ook nog wel te pruimen vind. Echte teleurstellers zijn: Pepsi krijgen als je coca cola besteld. Of Lipton icetea bestellen en da nestea krijgen. | |
itchycoo | maandag 1 oktober 2018 @ 13:58 |
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad. (ik zie nu overigens op google maps dat ze veel slechte recensies hebben, maar goed we hadden honger en liepen hier direct uit de parkeergarage naar binnen ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door itchycoo op 01-10-2018 14:03:56 ] | |
flipsen | maandag 1 oktober 2018 @ 16:01 |
Ah, brings back memories. Lang verhaal kort: in Argentinië heeft iedereen meerdere bijnamen, mijn vrouw en ik noemen elkaar daarom "Mooi" (don´t ask). In Buenos Aires vond ik een tentje dat Mooi heette, dus daar een keer geluncht als verrassing, was érg leuk. Toen we in NL waren vond ik dus ook deze Mooii in Rotterdam (waar mijn broertje woont en mijn ouders vlakbij woonden), dus daar natuurlijk ook heen. Fikse tegenvaller, lunch was wel erg gewoontjes en vooral de bediening stond me niet aan. Ook geen fooi achtergelaten ![]() | |
Prego | maandag 1 oktober 2018 @ 16:26 |
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven idd ![]() Ik stelde trouwens die omdat ik dacht aan een « pičge ŕ touristes ». Dat die bestaan in een stad als Duinkerke wist ik niet ![]() | |
itchycoo | maandag 1 oktober 2018 @ 17:51 |
Hele dure drankjes niet of verstopt op een aparte kaart zetten is idd wel een bekende toeristentruc, waar ik doorgaans wel op bedacht ben en altijd even check voordat ik een restaurant binnen ga. Bij deze uit de kluiten gewassen bakkerij had ik het niet verwacht ![]() ![]() | |
flipsen | maandag 1 oktober 2018 @ 18:00 |
En vooral niet op het terras gaan zitten ![]() ![]() | |
Mutsaers__78 | dinsdag 2 oktober 2018 @ 13:51 |
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal. | |
vinnypassy | dinsdag 2 oktober 2018 @ 13:54 |
Ik heb volgens mij een goede handvol restaurants bezocht waarbij het slechts eenmaal tegenviel. Bij de andere 5 zou ik wel teruggaan, dus daar is het wel geslaagd. Eén tegenvaller hoeft dus zeker geen reden te zijn om niet meer mee te doen. | |
RobinOok | dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:24 |
Wij gaan elke week uit eten, maar met restaurantweek blijven we thuis. ![]() | |
cherrycoke | dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:30 |
ik vind geforceerde lag, of zon troela serveerder/ster geen idee waar die het over hebben. een blikje drinken krijgen zonder glas vies bestek. vlees niet goed gebakken, of helemaal niet vragen hoe ik het graag zou willen. vieze vloer met etensresten, schilderijtjes aan de muur waar je het stof op ziet zitten. ik kan nog wel even doorgaan | |
golfer | dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:37 |
Wasda? | |
yosander | dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:39 |
Dat de serveerster expres wacht voordat ze iets serveert. | |
JaafkeJunior | dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:46 |
Ergens gegeten dit weekend, helaas gereseveerd. Rekening gevraagd en een verkeerde rekening gekregen, dit aangegeven aan de ober maar die vertelde dat het wel klopte. Betaald en de dag later telefoontje gekregen of ik nog even terug wil komen om extra te betalen (42 euro) Vriendelijk verteld dat ik het aangegeven heb aan de ober, en als ik ooit nog in de buurt ben wel kom betalen. (restaurant zit kleine 40 minuten van mijn huis af) Neem gewoon je verlies of adequaat personeel | |
Gripper | dinsdag 2 oktober 2018 @ 17:03 |
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken" Ik wist bijna zeker dat dat niet zo was, dus de beroerdste niet, ben er langs gefietst, t zat toch vlakbij. Hij zag meteen bij binnenkomst dat ie mij niet moest hebben, maar dat de schuldige een wat oudere heer met een gezelschap van 6 moest zijn geweest, die het volgens zijn zeggen makkelijk kon lijden om nog wat te komen bijbetalen. Kreeg als verontschuldiging een fles lekkere wijn mee voor de moeite van het langskomen ![]() | |
realAIVD | dinsdag 2 oktober 2018 @ 17:46 |
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hč? Restaurants die blunderen en vervolgens per telefoon hun klanten schofferen, dat is toch wel het meest bizarre dat ik ooit gehoord heb. Onvoorstelbaar dat er hier meerdere mensen zijn die een soortgelijk verhaal weten te vertellen. Persoonlijk heb ik ook wel slechte ervaringen: Een kipsalade die bestond uit een halve ijsbergsla met 4 dunne plakjes gerookte kip erover gedrapeerd, geen dressing. Ik werd er niet vrolijk van. Oh, en bij Hotel New York koos ik eens voor de avocado salade, dat bestond uit ijsbergsla en avocado, gigantisch bord, maar alleen maar ijsbergsla met avocado. Tja... maar dat was het wel zo'n beetje | |
FutureFairytale | dinsdag 2 oktober 2018 @ 19:17 |
Een blikje krijgen ken ik alleen maar in een snackbar. | |
RipCity | dinsdag 2 oktober 2018 @ 19:37 |
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen. | |
Kamina | dinsdag 2 oktober 2018 @ 23:52 |
Nederlandse bediening schijnt hier internationaal berucht om te zijn. | |
Gripper | woensdag 3 oktober 2018 @ 08:37 |
Omdat dit eigenlijk een tč mooi verhaal is om niet te delen: Dat restaurant was van een echtpaar. Hij was altijd van de grote verhalen en poeha, zij wat meer op de achtergrond. Toen we er na het wijnarrangement-incident weer kwamen eten (want ze kookten wel gewoon fucking lekker altijd) was hij er niet, en vroegen we: waar is de patrón vanavond? Zegt ze: ik heb m eruit gezet. Hij bleek al tijden met van alles te rommelen en de kantjes er vanaf te lopen, en deed dat zo overtuigend dat zelfs wij altijd dachten dat hij de drijvende kracht was. In werkelijkheid was zij de stille kracht, dus heeft ze zowel het huwelijk als het zakelijke partnerschap beëindigd. 2 of 3 heel succesvolle jaren later heeft ze het restaurant gesloten, omdat ze zelf ook wel toe was aan iets anders en de hele tent verkocht. Zijn we nog in de afscheidsweek wezen eten. | |
ASSpirine | woensdag 3 oktober 2018 @ 09:16 |
Haha, eerste waar ik ook aan dacht was andouilette. Wij bestellen vaak de lokale specialiteiten of iets specialers. Orgaanvlees is doorgaans geen probleem, maar met andouilette hadden we beiden moeite om het op te eten. | |
TanteJulia | donderdag 4 oktober 2018 @ 20:49 |
Na 3 weken pasta en pizza in Italië, had ik wel eens weer zin in aardappeltjes, groente en vlees toen ik uit eten ging. Ik blij dat het woord steak herkende op de Italiaanse kaart, want een biefstukje leek mij heerlijk. Meh, wat viel het tegen dat ik toen een karbonade geserveerd kreeg. Als ik iets niks aan vind is het wel een karbo... | |
NutKees | vrijdag 5 oktober 2018 @ 18:26 |
Over pasta gesproken, men is hier blijkbaar niet in staat om pasta 'al dente' te koken want overal waar ik pasta heb gegeten (muv een echt goede italiaan) heeft het veel te lang in het water gelegen. |