Burdie | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:26 |
Met uit het vorige deel o.a.: Goitske: Hupje: Bluezz: Bleie: Zo-is-dat: LadyBlack: [ Bericht 90% gewijzigd door Burdie op 19-06-2018 17:34:27 ] | |
Burdie | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:29 |
Vraagje, ik wil een taart maken met caramelvulling. De taart wordt gebakken, ik wil dat de vulling dan (semi) opstijft, of iig niet uitloopt. In het originele recept smelten ze "vanilla caramels" (het is een Engels recept) in room, en dat gebruiken ze als vulling. Ik wil zat er aan te denken om dulce de leche te maken van gecondenseerde melk en dat te gebruiken. Of gewoon caramel maken en dat met room tot een soort saus maken. Wat zouden jullie doen? | |
Burdie | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:36 |
Dit zijn de "caramels" uit het recept, ik denk dat het een soort fudge is. | |
Hyaenidae | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:52 |
Zelf bakken vind ik vaak toch een beetje matig, en zeker als je iets voor de eerste keer maakt dan krijg je het nooit 100%. Wat dat betreft haal ik het liever bij een goede bakker, als je alle ingrediënten telt ben je dan vaak niet eens heel veel duurder of zelfs goedkoper uit dan wanneer je het zelf gaat proberen. Dan ben je verzekerd van goed gebak + het scheelt veel (kostbare) tijd. | |
Goitske | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:53 |
Ik zou evt kiezen voor dulche leche op de bodem smeren en dan of slagroom er op of als je het heel karamellerig wil maken een karamel slagroom. Rutger bakt heeft een karamelslof waar hij dat bij doet. Mijn kanttekening is wel dat ik meer slagroom door de karamelslagroom heb gedaan omdat ik het anders te veel karamel vond en nog was hij echt goed karamellerig (ja geen Nederlands woord maar je begrijpt het vast) https://www.rutgerbakt.nl/karamelslof-recept/ | |
Goitske | dinsdag 19 juni 2018 @ 17:56 |
Nou ik bak 10x liever zelf. Het scheelt tijd en daarom haal ik soms wel als ik het al druk heb. Maar het zelf bakken is de lol en ik geef altijd de voorkeur aan zelf gebakken gebak en in 1x kan het zeker gewoon goed gaan. Ik heb bijna nooit dat baksels mislukken | |
Hupje | dinsdag 19 juni 2018 @ 19:55 |
Van caramel weet ik niet zo veel. Maar als het geen haast heeft, is het altijd leuk om te proberen! Dat vind ik ook het leuke aan zelf bakken. Ik zocht een manier om de rabarber uit eigen tuin eens anders te verwerken dan in aardbei-rabarber of appel-rabarber compote (in crumble of los). Het werd een rabarbercake. Ik begin mijn nieuwe oven langzaamaan wat beter te kennen, fijn. Ik denk trouwens dat ik geen foto meer had gemaakt van de citroentaart van vorige week. Hij was toch nog mooi stevig geworden na het afkoelen en smaakte prima. | |
Burdie | dinsdag 19 juni 2018 @ 20:54 |
De caramel wordt meebakken, het is onderdeel van de taart die overigens meer koekjesachtig dan taartig is. Kan je dulce de leche gewoon meebakken? | |
Goitske | donderdag 21 juni 2018 @ 06:51 |
dat zou je moeten googlen ik heb het nog nooit gedaan. | |
Goitske | donderdag 21 juni 2018 @ 06:52 |
Kokos amandel chocolade koekjes Ik heb wel gewoon een reepp chocolade gebruikt (180 gram en in stukjes gehakt aangezien ik dat in huis had) Voor het hele simpele (Amerikaanse) recept https://www.momontimeout.(...)-just-4-ingredients/ | |
HaverMoutKoekje | donderdag 21 juni 2018 @ 06:55 |
Ze zien er echt heerlijk uit, had je ook condensed milk gebruikt? | |
Goitske | donderdag 21 juni 2018 @ 06:55 |
ziet er goed uit! | |
Burdie | donderdag 21 juni 2018 @ 07:54 |
Kokoskoekjes maak ik vaak als ik een eiwit over heb. Altijd een succesnummer . | |
Goitske | donderdag 21 juni 2018 @ 08:58 |
Deze is zonder eiwit maar met gecondenseerde melk | |
Burdie | donderdag 21 juni 2018 @ 11:06 |
Ja dat zag ik in het recept. Gecondenseerde melk heb ik meestal niet zomaar over, een eiwit wel . Op de site zien ze er trouwens niet zo lekker uit vind ik, maar die op jouw foto wel. | |
Goitske | donderdag 21 juni 2018 @ 11:18 |
ja ik vond ze ook te bleek dus heb ze wat langer in de oven gelaten De persoon die het recept op mijn tijdlijn had gezet zei deze maakte mijn "stiefmoeder" ik Amerika altijd. Ze heeft een jaar gestudeerd in Amerika. De smaak kwam overeen met die ze toen at | |
Hupje | zondag 24 juni 2018 @ 15:53 |
Die koekjes zien er goed uit, Goitske! Op verzoek een banaan-karameltaart gemaakt. Altijd leuk om iets te bakken wat je zelf niet (helemaal) op hoeft te eten. Alleen de laatste stap ('schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op') viel niet zo mee | |
Goitske | zondag 24 juni 2018 @ 16:06 |
mooi geworden en spiralen maken blijft lastig ik gebruik bij heel veel dingen daarvoor een wegwerp spuitzak met een klein gaatje | |
Burdie | zondag 24 juni 2018 @ 16:11 |
Ziet er lekker uit! Nou, dulce de leche kan je prima meebakken, en wat is dat spul ontzettend lekker . | |
Goitske | zondag 24 juni 2018 @ 20:02 |
verschrikkelijk zo lekker Ik had het laatst tussen de koekjes gedaan zo lekker Vandaag even aan het bakken geweest... Worstenbroodjes uit de Broodbijbel Verbeterpunt voor de volgende x, 2 bakplaten gebruiken ivm tussenruimte maar voor een eerste x prima en ze zijn lekker | |
Hupje | maandag 25 juni 2018 @ 14:09 |
Oeh lekker, Goitske! Ik bleek een crappy appje met foto te hebben gestuurd met de citroen taart. Dus bij deze nog even: | |
Goitske | dinsdag 26 juni 2018 @ 21:44 |
mooi geworden! Ik kreeg zojuist mijn bestelling van de zuidmolen binnen | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 26 juni 2018 @ 21:47 |
Ze versturen verse gist met de post? Ik koop die bij de Jumbo uit de koeling | |
Hupje | dinsdag 26 juni 2018 @ 21:47 |
Jij kunt weer aan de slag | |
Goitske | dinsdag 26 juni 2018 @ 21:55 |
gaat wel goed meestal en anders rij ik alsnog naar de Jumbo maar daar kon ik bijna nooit en mijn plus verkoopt het niet | |
Hupje | woensdag 4 juli 2018 @ 21:16 |
Bij een workshop heb ik voor het eerst een Limburgse vlaai gemaakt met abrikozenvulling (nou ja, de vulling was kant en klaar). Ik had niet goed opgelet voor het patroon bovenop, dus die van mij is keurig haaks in plaats van schuin. Ach ja. | |
Isabeau | woensdag 4 juli 2018 @ 21:48 |
Hij ziet er nog steeds heel erg lekker uit, haaks of niet | |
Goitske | woensdag 4 juli 2018 @ 21:52 |
oooh gaaf! En ziet er heerlijk uit! Vlaaibakken staat nog hoog op mijn lijstje! Mijn oud collega is Limburgse en we moeten nog steeds afspeken om ze en keer te bakken... En dat ik haar de familie recepten even afhandig maak | |
AnneX | donderdag 5 juli 2018 @ 06:22 |
Sinds lang weer eens taart gebakken. Twee nog wel. N.B. Voor een Cul meet, dus (!) best nerveus. Het zag er goed uit en smaakte ook best, vond men. Yeah, geslaagd! Taart voor 18 mensen.
| |
Goitske | donderdag 5 juli 2018 @ 07:04 |
Mooi geworden! En ach dan maar wat platter als de smaak er maar is. | |
Koningin | donderdag 5 juli 2018 @ 13:27 |
Ik als Limburgse vind het er heel goed uit zien! | |
Vuurvlieg-1977 | donderdag 5 juli 2018 @ 14:31 |
Zou graag (als semi-nieuwe user) met jullie meeschrijven. Ik kijk en lees al likkebaardend mee, maar vind het zelf ook leuk om zo nu en dan met baksels aan de slag te gaan. Even geen "nieuw" materiaal voorhanden, maar ik heb een week of twee geleden voor familie een kleine high tea georganiseerd (vanwege nieuw huis). Dus daarvan dan maar twee fotootjes: NYC cheesecake met rood fruit en munt en een kokos-cake met frambozen. | |
AnneX | donderdag 5 juli 2018 @ 15:26 |
Moooi opgemaakt hoor vuurvlieg. | |
Vuurvlieg-1977 | donderdag 5 juli 2018 @ 15:28 |
Thanks. Ik bedenk me nu pas dat de cheesecake-foto natuurlijk niet veel van de echte taart laat zien, maar goed. [ Bericht 0% gewijzigd door Vuurvlieg-1977 op 05-07-2018 15:28:14 (typo) ] | |
Helsinki | vrijdag 6 juli 2018 @ 09:33 |
Ik wil woensdag trakteren op mijn werk. 12 personen. Wel lastig om te bepalen wat ik het beste kan maken want iedereen vindt weer iets anders lekker. Een monchoutaart met kersen? Aardbeienmascarponetaart? Of gewoon twee taarten maken zodat mensen kunnen kiezen... maar dan heb ik taart voor 20 - 24 personen . Ja, dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf iets voor op mijn werk ga maken . | |
Vuurvlieg-1977 | vrijdag 6 juli 2018 @ 09:38 |
Met 12 personen red je het makkelijk met twee taarten. Of een speciale cake of slof en dan nog een taart of zo? Plakken snijden gaat ook altijd makkelijk namelijk. Zou wel lekker met de zomer meegaan; rood fruit en/of aardbeien.... Appeltaart is ook altijd welkom merk ik, maar vind dat toch meer een winterding. Succes in ieder geval! | |
Helsinki | vrijdag 6 juli 2018 @ 09:44 |
Ja, dan heb ik in ieder geval sowieso genoeg! http://eetlekker.blogspot(...)rponetaart.html#more + http://eetlekker.blogspot.com/2014/07/monchoutaart.html#more leken me allebei lekker. Nog even wat rondklikken hier en daar, misschien zie ik nog iets leuks. Of een slof met rode vruchten en 1 van de bovenstaande taarten ofzo. Zo veel opties! | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 6 juli 2018 @ 09:49 |
Of 1 taart en iets van koekjes ernaast? Snickerdoodles zijn heel lekker daarvoor! En laatst had ik cookie dough bonbons, viel ook in de smaak! | |
Vuurvlieg-1977 | vrijdag 6 juli 2018 @ 09:57 |
Ja, er is ook zoveel lekkers! Ik vind de taarten die je linkt inderdaad wel een beetje in dezelfde "hoek" dus zou er eentje uitkiezen, maar volgens mij was dat je idee al. Ik vind die eerste het meest zomers en er het leukst uitzien eigenlijk! Het idee van IsabellaMariaAnna vind ik ook leuk, om er koekjes bij te maken! Of rocky roads of zo.... (maar ook wel weer winter-achtig). | |
Goitske | vrijdag 6 juli 2018 @ 10:13 |
Ik zou wel even kijken hoe ga je maar het werk auto of fiets ivm meenemen Als je voor taart ofzo gaat een slof met Zwitserse room en zomerfruit Aangezien het zomer is zou ik voor een frisse taart gaan bij bijvoorbeeld een kwark of MonChou. Kijk evt online voor de MonChou taart van Sonja Bakker die is namelijk echt heel erg lekker Ik heb in het verleden ook een citroen merengue taart gemaakt (Rutger bakt) en een crème brulee taart met rood zomerfruit er in (ook Rutger bakt) ook heel erg lekker. Deze laatste 2 heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gemaakt (ben van september dus kan het nog net met het fruit) Beiden echt een enorme hit vooral de citroen was zo op | |
Vuurvlieg-1977 | vrijdag 6 juli 2018 @ 10:15 |
Oeeeeeh ja, citroen merengue, altijd een hit! | |
Goitske | vrijdag 6 juli 2018 @ 10:18 |
Even recepten gezocht https://www.smulweb.nl/re(...)-knapperige-meringue https://www.culy.nl/recep(...)-en-witte-chocolade/ https://www.koopmans.com/(...)olgens-sonja-bakker/ | |
Helsinki | vrijdag 6 juli 2018 @ 11:30 |
Oooh die citroentaart! . Ik neig ernaar om die en de monchoutaart of aardbeienmarscaponetaart te maken. Ben met de auto dus dat moet qua vervoer wel lukken. De cookie dough bonbons bewaar ik voor een bakavond met mijn lief . Hartstikke bedankt allemaal! | |
Vuurvlieg-1977 | woensdag 11 juli 2018 @ 09:31 |
En wat is het geworden? | |
Postbus100 | vrijdag 13 juli 2018 @ 22:39 |
Hai, ik wil een hazelnootschuimtaart maken voor maandag en ben op zoek naar een recept. Waarschijnlijk staat de taart een tijdje buiten de koelkast, dus liefst een recept wat daar een beetje tegen kan. Nu kan ik kiezen uit een versie van Rutger: https://www.rutgerbakt.nl/klassieke-hazelnootschuimtaart-recept/ . Behoorlijk traditioneel, met banketbakkersroom en slagroom bovenop. Alleen ik heb altijd moeite met slagroom. Vind dat het na een uurtje ofzo vochtig wordt en gaat lekken. Vind het nooit zo handig. Ook niet met klopfix of wat dan ook. En ik kwam deze tegen: http://www.ellouisacooking.nl/2017/02/hazelnoot-schuimtaart.html Die leek me er wel haalbaar uitzien (maar is wel een behoorlijk versimpelde versie). Deze is met botercrème (gewoon zeer lang gedraaide boter), wat ik niet ken. Welke denken jullie dat het beste is? (of hebben jullie nog een derde tip? ) | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 06:52 |
Ik zou toch voor die van Rutger gaan want die recepten kloppen altijd. De slagroom bovenop evt vervangen voor mokka crème? Evt niks bovenop en poederen met suiker en bijvoorbeeld een leuk plaatje leeg houden. De Bakkerhier in de buurt poederd af met een eekhoorn er op (hun logo) Dit is hun hazelino https://goo.gl/images/njz5sz | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 09:32 |
Dankje, is er trouwens nog een beetje te komen aan vanillestokjes? Een half jaar geleden waren die dingen schaars en onbetaalbaar. | |
Dragonberry | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:12 |
Ik gebruik tegenwoordig vanille pasta of extract in plaats van verse stokjes. Makkelijker en goedkoper. Je moet er wel voor naar de kookwinkel. Voor je hazelnoot schuimtaart zou ik trouwens geen slagroom gebruiken als het een tijdje buiten de koelkast moet staan. Met botercreme kan dat eventueel wel, maar slagroom bederft. | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:15 |
geen idee ik had toevallig vlak daarvoor een lading ingekocht | |
Takadanobaba | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:30 |
Hoe ziet die eruit/waar in de koeling ligt die? Als ik het in de winkel ga vragen dan zullen ze het vast toch niet weten. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:35 |
Ligt in de koeling , meestal in de buurt bij gekoeld afbak brood en kruidenboter | |
Takadanobaba | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:37 |
Bedankt! | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:44 |
ik koop het altijd bij de Jumbo, bij de plus kan ik het niet vinden | |
RobinOok | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:47 |
Die verkoopt mijn Turk. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 14 juli 2018 @ 12:06 |
ik heb het idd ook over de Jumbo (#23) Bij mijn turkse winkel zijn ze me nooit opgevallen | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 13:43 |
Dragonberry | zaterdag 14 juli 2018 @ 14:02 |
Dan kan je beter dat flesje ernaast kopen. Ook niet goedkoop maar kan je vaker gebruiken dan 1 keer | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 14:06 |
Wow wat een prijzen toch maar eens rond gaan kijken maar vanille pasta ofzo bij de baktijd heb nog een paar peulen liggen | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 18:39 |
Yep, klopt, die heb ik (die had ik al) 2-3 tl las ik ergens op internet ter vervanging van één peul. | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 18:43 |
Oja, en bedankt voor deze waarschuwing | |
cherrycoke | zaterdag 14 juli 2018 @ 18:47 |
het meeste vanille komt van madagascar daar is 2 jaar geleden door een typhoon de meeste productie gesloopt | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 18:51 |
Ja, daar kwam ik inderdaad vorig jaar achter toen ik vanillestokjes nodig had en ik op zoveel plekken nul op request kreeg (toko, AH, Xenos, specerijenkraam op de markt). Laatstgenoemde verklaarde de schaarste. Bij de Plus toen uiteindelijk een stokje kunnen vinden, voor ik meen ¤3,50. Vond het toen al absurd, het is nu blijkbaar nog absurder. Naja lang leve de vanille-extract. | |
Bleie | zaterdag 14 juli 2018 @ 18:57 |
Ik gebruik eigenlijk altijd zelfgemaakt vanille-extract, en zelden hele peulen. Zie dat ook nooit in recepten staan, volgens mij | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:03 |
Vanillabean paste van Nielsen-Massey! | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:05 |
Een peul laten trekken in melk voor banketbakkersroom? Niet bekend mee? | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:10 |
Hoeveel pasta of extract gebruik je ipv 1 peuk | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:11 |
Mooie typo dit Mespuntje, kan het eigenlijk nooit zo inschatten. Tot ik duidelijk vanille ruik door het receptje geen | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:12 |
Ook een mooie typo ('geen') | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:13 |
(Ik had een excuus mijn dochter moest ik even in elkaar timmeren omdat ze besloten had dat ze best op de tv kon tekenen) | |
Postbus100 | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:14 |
En hoeveel extract? Is 2-3 tl inderdaad wel goed? | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:14 |
Ligt aan het merk vind ik Ene is sterker dan het andere | |
Bleie | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:36 |
Maak ik nooit... weleens in panna cotta, bedenk ik me nu. | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:36 |
Die van mij hebben veel geflikt maar dat nog niet Vriendin haar zoon heeft ooit met permanent marker op de monitor zitten tekenen | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:44 |
We zijn de auto aan het inpakken met kampeerspullen dus ik denk dat ze wat aandacht tekort kwam en dacht 'muhahahaha' | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:51 |
Op mijn pasta staat dat 1tsp een peul is. | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:54 |
hier hebben ze een echt pas geschilderde muur met zwarte stift onder zitten kladderen tijdens de verhuizing | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:55 |
thanks. Nu nog ff pasta kopen.... | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 19:58 |
Heb je ze toen voor straf een cake met peper voorgezet? | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 20:00 |
nee schoonmaak doekjes ga maar poetsen. Is standaard wat je uitvreet mag je schoonmaken. Ben zelf natuurlijk een eeuwigheid aan het poetsen geweest nadat ze wanhopig zeiden dat het niet lukte | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 20:04 |
Kinderen Die van jou zijn verwend met al die lekker baksels zeg | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 20:10 |
9 van de 10 willen ze niet eens proeven | |
Molo | zaterdag 14 juli 2018 @ 20:11 |
Kinderen Voor mijn tuthola heb ik een citroen-amandelcake gemaakt met velen discodip zoals je kunt zien Tweede baksel dit jaar ofzo. Verder mag ze het met gekocht paupervoer doen | |
Goitske | zaterdag 14 juli 2018 @ 20:20 |
ooooook koel! Ik hou van discodip!!! En de combinatie klinkt heerlijk | |
fietsie | zaterdag 14 juli 2018 @ 21:23 |
| |
Goitske | woensdag 25 juli 2018 @ 17:44 |
Laatst het boekje kleine taartjes gekocht. Dacht leuk want mijn zus heeft een gastricbypass en die voelt zich wel eens lullig dat ze het dus niet op krijgt. Dacht kan ik aanpassen en wat kleine taartjes met ideetjes op doen. Helaas zoek ik nu nog bakringen van. 6 cm en 1.7 cm hoog, nog niet gevonden. En door de warmte was het deeg zo zacht dat ik het ook niet in mijn rindoringen kreeg... Dus ach 2 normale taartjes er van gemaakt Dus wel het deeg recept gebruikt en volgens recept moet er banketbakkersroom in maar vind ik zelf Zwitserse room lekkerder dus dat gedaan. De langwerpige is naar mijn buren verderop in de straat gegaan. Hebben tijdens onze vakantie de containers bij de weg gezet en zelfs uitgespoten, post en planten gedaan. | |
Vicky | woensdag 25 juli 2018 @ 17:50 |
Misschien hebben ze die bakringen wel op Aliexpress | |
Vicky | woensdag 25 juli 2018 @ 17:52 |
Aluminium Sterven Ronde 4/5/6/7/8/9/10 Inch Cakevorm Cake Tool Bakken Tool Bakvorm Pan Patroon Bakvormen Tool cozinha http://s.aliexpress.com/JjENBR7F?fromSns=Copy to Clipboard | |
Goitske | woensdag 25 juli 2018 @ 17:58 |
dat ik daar nu een x niet aan heb gedacht! haal zo vaak wat bij AliExpress | |
Vicky | woensdag 25 juli 2018 @ 18:02 |
😁 | |
richolio | donderdag 26 juli 2018 @ 16:04 |
Ik zou wel willen bakken met cups. Kom af en toe goede recepten tegen die ik zou willen maken, maar die zijn Amerikaans en met cups. Waar kan ik dat kopen? En kan ik er anders alternatieven voor gebruiken? Gewoon bakjes ofzo. Werkt dat? | |
Goitske | donderdag 26 juli 2018 @ 16:06 |
Xenos heeft van die cups te koop http://m.xenos.nl/m20/kok(...)tjes-koper-set-van-4 Ik heb ze ook gekocht omdat ik geen zinin omrekenen heb Edit: online uitverkocht maar misschien in de winkel niet. Misschien action ook wel Edit 2: AliExpress heeft het ook 10 stks/set Maatbekers Maatlepel Gereedschap Zwart Plastic Voor Bakken Koffie Thee Meten Set Gereedschap Keuken Accessoires http://s.aliexpress.com/F7ruMjEZ?fromSns=Kopiëren naar klembord | |
richolio | donderdag 26 juli 2018 @ 16:06 |
Oh nice! Thanks | |
Queenshore | donderdag 26 juli 2018 @ 21:24 |
Bij de AH hebben ze ze ook. | |
Goitske | donderdag 26 juli 2018 @ 22:22 |
plus volgens mij ook | |
richolio | donderdag 26 juli 2018 @ 22:39 |
Heb wel zo’n lage bakvorm bij de AH gekocht Die cupjes bij de Blokker Bezig met citroen gember taart: | |
richolio | vrijdag 27 juli 2018 @ 01:02 |
Gelukt | |
Goitske | vrijdag 27 juli 2018 @ 07:18 |
Mooi geworden! Die cups zijn altijd handig om in huis te hebben | |
Zo-is-dat | vrijdag 27 juli 2018 @ 09:36 |
Oeh wat mooi ook Richolio! Ik moet hier driftig aan het oefenen eigenlijk... Volgend weekend een bruidstaart voor een vriendinnetje | |
Goitske | vrijdag 27 juli 2018 @ 09:41 |
wat gaat het worden? Fondant of marsepein? Dat wil haast niet met deze temperaturen | |
Zo-is-dat | vrijdag 27 juli 2018 @ 15:22 |
Nope gelukkig niet! witte chocolade botercreme met donkere chocolade drip, al uitdaging genoeg met deze temperaturen ja! | |
Goitske | vrijdag 27 juli 2018 @ 15:58 |
oooh dat gaat ook een lastige worden | |
richolio | vrijdag 27 juli 2018 @ 20:49 |
Thanks! Die cups zijn wel handig ja. Ik vroeg me af - die citroenen zijn nu alleen omdat het mooi is, want je kan ze niet echt eten ofzo Is er een manier om ze wel eetbaar te maken? Het is leuker als je ze wel kan eten natuurlijk. Kan je ze suikeren of iets? (ik zeg maar wat) | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 27 juli 2018 @ 21:22 |
de schil zeker. https://deliciousmagazine.nl/2017/02/06/gekonfijte-citroenschil/ | |
Burdie | zaterdag 28 juli 2018 @ 12:17 |
Wel biologische citroenen nemen dan. http://eerstkoken.blogspo(...)l-is-giftig.html?m=1 | |
Goitske | donderdag 2 augustus 2018 @ 16:58 |
Zojuist de vanille peulen die ik nog had liggen in de wodka gedaan om vanille extract te maken. Ik ben benieuwd. Nu is mijn voorraad wel op Over een maand of 2 weet ik of het wat is [ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 02-08-2018 17:45:03 ] | |
AnneX | donderdag 2 augustus 2018 @ 17:16 |
Wow. Citroenen borstel ik langdurig onder stromend water. Nou ja, het zal mijn tijd wel duren. Watt dan ook bakken in deze weken, lijkt mij lastig. Succes! Benieuwd naar de vanille-extract, Goitske | |
Goitske | donderdag 2 augustus 2018 @ 17:44 |
Ik ben ook heel benieuwd! | |
nogeenoudebekende | donderdag 2 augustus 2018 @ 17:46 |
Kreeg gisteren telefoon of ik een drie-lagen kon maken voor zaterdag. Prijs speelde geen rol. Heb vriendelijk bedankt. | |
Goitske | donderdag 2 augustus 2018 @ 17:51 |
kan ik mij voorstellen ik bak ook niks op het moment naja het kriebelt wel... | |
Goitske | zondag 5 augustus 2018 @ 14:21 |
Even een schaamteloze spam hoop dat het van het beheer mag. Ik heb op de Facebook-pagina heel Holland bakt verder een wedstrijd open gezet elke maand een andere winnaar van HHB deze maand thema Rutger en opdracht sprits bakken. Dacht misschien leuk om even iedereen weer wat inspiratie te geven om te bakken | |
Goitske | zondag 5 augustus 2018 @ 14:22 |
Ohja en ik wil de Koekjesbijbel mag nog niet bestellen van mezelf... | |
madeliefff | maandag 13 augustus 2018 @ 13:33 |
Wat is t verschil in smaak tussen bavarois met of zonder eigeel? | |
Goitske | zaterdag 18 augustus 2018 @ 22:31 |
Vanavond even craquants gemaakt. Recept van Rutger uit de nieuwe Koekjesbijbel. Er stond een flinke eetlepel nou ik raad max een halve eetlepel aan want nu is het meer wil iemand thee bij z'n koekje ipv koekje bij de thee De kleinere zijn een halve eetlepel en nog groot! Ze lopen erg uit! Hij heeft het recept openbaar gemaakt op een facebookgroep waar ik medebeheerder ben https://m.facebook.com/gr(...)k&id=455079928291614 | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 18 augustus 2018 @ 22:43 |
Ik heb geen facebook dus kan het recept niet zien, maar wat zijn de witte/beige dingen boven op | |
Goitske | zaterdag 18 augustus 2018 @ 22:49 |
hazelnoten | |
douche-eendje | zaterdag 18 augustus 2018 @ 23:01 |
Ja ik zag ook al een recept voor roze koeken voorbij komen | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 06:53 |
Rutger heeft gereageerd ze horen zo groot. Maar kleiner vind ik handiger en lekkerder Let op ze worden VEEL groter in de oven [ Bericht 20% gewijzigd door Goitske op 19-08-2018 08:24:39 ] | |
Molo | zondag 19 augustus 2018 @ 07:08 |
Zou je het recept kunnen delen hier Goitske? Ziet er verrekte lekker uit | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 08:23 |
Aanstaande vrijdag komt mijn nieuwe boek Koekjesbijbel uit! Hier alvast een voorproefje! Deze craquants met karamel en hazelnoten staan samen met ruim 170 andere koekjes in mijn nieuwste boek Koekjesbijbel! Ingrediënten Voor het beslag 280 gr suiker 50 gr bloem 2 eiwitten ¼ - ½ tl zout 2 tl vanille-extract 200 gr blanke hazelnoten, geplet Bereiding: Craquants met hazelnoten en karamel Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de suiker, bloem, eiwitten, het zout en vanille-extract in een kom door elkaar. Voeg als laatst de geplette hazelnoten toe. Schep flinke eetlepels van het mengsel op de bakplaat en houd daarbij voldoende tussenruimte. Op een bakplaat passen niet meer dan 9-12 koeken. Druk de hoopjes iets plat. Bak de craquants in 14-19 minuten goudbruin. Schuif het bakpapier met de koeken direct na het bakken van de bakplaat. Laat de koeken een paar minuten afkoelen en haal ze vervolgens voorzichtig met een spatel van het bakpapier. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Tip: Plet de hazelnoten door ze op een snijplank te leggen en er met de (schone) onderkant van een pan stevig op te drukken. De structuur van grof geplette hazelnoten is het best, dus zorg ervoor dat ze niet te fijn worden. | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 08:27 |
Hij heeft ook de jodenkoeken vrij gegeven. Deze staan ook op mijn lijstje Sinds begin deze maand is mijn nieuwste boek Koekjesbijbel uit, boordevol koekjes en koeken. Één van de recepten die uiteraard niet mocht ontbreken in dit boek zijn de Jodekoeken. Er zijn twee manieren om deze koeken te spellen; Jodekoeken of Jodenkoeken. Omdat het niet zeker is waar de naam van deze koeken vandaan komt is het ook niet zeker welke van de twee de authentieke spelwijze is. Er wordt gezegd dat de koeken voor het eerste gebakken zijn door bakker De Joode, maar het zou ook kunnen dat de koeken juist veel door joden gebakken werden. Hoe je het ook schrijft, deze zelfgebakken jodekoeken zijn in elk geval waanzinnig lekker! Dit recept en nog 170 andere koekjes vind je in Koekjesbijbel! Check hier voor meer informatie! koekjesbijbel Ingrediënten Voor het deeg 175 gr boter, op kamertemperatuur 140 gr witte basterdsuiker ¼ citroen, rasp 1 tl vanille-extract ¼ tl zout ½ ei, op kamertemperatuur, losgeklopt 125 gr bloem 125 gr Zeeuwse bloem 2 tl bakpoeder Verder nodig bloem, voor het werkblad Bereiding: Jodekoeken Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp, het vanille-extract en zout in een kom en meng door elkaar. Meng het halve ei erdoor, voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Check dit artikel voor hulp bij het uitrollen van het koekjesdeeg! Gebruik een gekartelde uitsteker met een doorsnede van 8-10 centimeter en steek daarmee cirkels uit het deeg. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen. Leg de koeken op de bakplaat en bak ze in 14-19 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Tip Voor extra smaak kun je ½-1 theelepel kaneelpoeder aan het deeg toevoegen. | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 08:45 |
En dit zijn de roze koeken Nog één voorproefje uit mijn nieuwe boek Koekjesbijbel, met ruim 170 koekjes- en koekrecepten. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of de roze koeken wel thuis hoorden in Koekjesbijbel, aangezien het eigenlijk meer cakejes dan koeken zijn. Maar uiteindelijk vond ik dat ze niet mochten ontbreken. Zelfgebakken zijn ze zoveel lekkerder dan de gekochte versie. Deze en dus nog heel veel meer koekjes en koeken vind je allemaal in #Koekjesbijbel! Ingrediënten Voor de cakejes 100 gr boter, op kamertemperatuur 100 gr witte basterdsuiker 2 eieren, op kamertemperatuur 1 tl vanille-extract ¼ tl zout 110 gr bloem 20 gr maïzena ¼ tl bakpoeder Voor het glazuur 100 gr (diepvries)frambozen 200 gr poedersuiker Verder nodig boter, om in te vetten Bereiding: Roze koeken Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm met 12 holtes in met boter. Doe alle ingrediënten voor de cakejes in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol in het midden. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat er vanaf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster. Pureer de frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe het in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen. Tip: Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodems van de vormpjes leggen. | |
Molo | zondag 19 augustus 2018 @ 10:00 |
Dank je! | |
HaverMoutKoekje | zondag 19 augustus 2018 @ 10:04 |
ik eet vaak een roze koek bij de bloedbank, maar die zijn wel redelijk stevig. Ik vond zelf-bak-variant niet zo lekker omdat het idd net cakejes waren | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 11:39 |
ik wil ze wel een x maken nog nooit gedaan dus ben benieuwd. Weet nu al dat mijn man ze afschiet dat de winkel beter is | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 11:40 |
graag gedaan Ik wil de Koekjesbijbel en ben pas over een maand jarig | |
Molo | zondag 19 augustus 2018 @ 11:54 |
Extra trucje doen op Spock om hem eerder te laten kopen voor je? Of gewoon kopen voor jezelf, worth it dit dat | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 12:00 |
nou het is weer 30 euro... En ik krijg een bon voor fietsen naar het werk en ik heb 17 september de punten weer en dan heb ik dus een bon van 20 euro 19 september ben ik jarig en eind september is taart en trends dus ja... | |
Molo | zondag 19 augustus 2018 @ 12:05 |
Klinkt ingewikkeld Gewoon kopen die handel Dan maar paar keer geen vlees bij het avondeten of chips als snackje voor de kinderen | |
Goitske | zondag 19 augustus 2018 @ 12:57 |
nee dat gaat te ver voor mijn hobby | |
Bleie | zondag 19 augustus 2018 @ 13:02 |
Dank je Goitske! Roze koeken wil ik ook nog eens maken. En jodenkoeken! | |
madeliefff | zondag 19 augustus 2018 @ 16:54 |
Bosvruchten bavarois met merengue gemaakt. Alleen de bavarois mag van mij luchtiger dus de volgende keer ga ik een ander recept volgen. | |
Goitske | maandag 20 augustus 2018 @ 19:33 |
Heel erg mooi geworden | |
Bleie | woensdag 22 augustus 2018 @ 10:58 |
Mooi Madeliefff! Hier zijn gisteren de jodenkoeken die Goitske postte gebakken, grotendeels door dochter zelf. Wel een paar aanpassingen: ik had geen citroen, maar wel zo'n flesje sap, dus daar wat van gebruikt ipv rasp, en ik had alleen patentbloem. Toch zijn ze heerlijk geworden. | |
Goitske | woensdag 22 augustus 2018 @ 11:02 |
ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze ook nog maken denk vanmiddag als alles mee zit Beetje kaneelsuiker is vaak ook lekker er over of deels dippen in chocolade | |
Bleie | woensdag 22 augustus 2018 @ 11:16 |
Ongetwijfeld! Maar ik probeer eigenlijk af te vallen, dus zou sowieso niet in dit topic moeten komen... | |
madeliefff | woensdag 22 augustus 2018 @ 14:20 |
oeh die heb ik lang niet op. Lekker | |
Goitske | woensdag 22 augustus 2018 @ 14:35 |
haha gelukkig kun je plaatjes niet eten Ik probeer m'n hele leven al af te vallen..... Heb gewoon levenslang. | |
Goitske | woensdag 22 augustus 2018 @ 20:53 |
| |
Bleie | woensdag 22 augustus 2018 @ 21:06 |
Ooooh, die zien er lekker uit zeg! | |
Goitske | woensdag 22 augustus 2018 @ 21:15 |
niet moeilijk om te maken | |
Molo | zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:16 |
Ik heb een kleine halve eetlepel gedaan per koekje, met veel ruimte ertussen en nu heb ik met het halve recept één groot plakkaat koek Ze staan nu nog in de oven maar dit wordt hilarisch kansloos Ruikt wel lekker Trouwens met macadamia's gedaan omdat ik even geen hazelnoten kon vinden, vast ook lekker | |
Molo | zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:57 |
Ok, die hele plaat koek ziet er niet uit zo in stukken gebroken nu, maar dit is lekker, wow | |
Goitske | zondag 26 augustus 2018 @ 08:42 |
lekker hè! Moet je nagaan ik had een flinke eetlepel gedaan | |
Trusten | zondag 26 augustus 2018 @ 13:20 |
Ik heb ze ook gemaakt maar had wel erg weinig beslag? Worden ook kleine koeken door de cupcakevorm natuurlijk. Verder zijn ze wel prima gelukt. Mag ik vragen welke Facebook groep jullie de recepten vinden? Link hierboven werkt niet. | |
Goitske | donderdag 30 augustus 2018 @ 09:16 |
brood en banket voor de ervaren thuisbakker Deze groep is van mij en een vriendin. Rutger geeft ze zelf vrij in deze groep https://m.facebook.com/gr(...)81089197&ref=m_notif Verder hebben wij ook nog de groep heel Holland bakt verder | |
Goitske | donderdag 30 augustus 2018 @ 13:38 |
De jodenkoeken uit de Koekjesbijbel | |
Goitske | donderdag 30 augustus 2018 @ 17:36 |
Chocolate chip cookies Sloffen Mijn nichtje van 18 is hier en die vroeg of ze mocht bakken | |
Hupje | donderdag 30 augustus 2018 @ 18:05 |
Jij maakt altijd van die plaatjes | |
Goitske | donderdag 30 augustus 2018 @ 20:21 |
Thanks Deze keer grotendeels de eer aan m'n nichtje Zij bakt meestal uit pakjes dus recept volgen moest ze even aan wennen maar toen ze het eenmaal door had hoefde ik niet zoveel meer te doen. Slof 1 voor gedaan andere zij zelf | |
emmyemmy2 | vrijdag 31 augustus 2018 @ 21:17 |
Bezig met cinnamon rolls. Hopelijk lukken ze | |
Dragonberry | vrijdag 31 augustus 2018 @ 22:59 |
al klaar of laat je ze de hele nacht rijzen? | |
emmyemmy2 | vrijdag 31 augustus 2018 @ 23:41 |
Laat ze in de koelkast rijzen Beetje misvormd. En ik had geen grotere ovenschaal [ Bericht 7% gewijzigd door emmyemmy2 op 31-08-2018 23:48:15 ] | |
Goitske | zaterdag 1 september 2018 @ 08:13 |
Weer een recept uit de koekjes bijbel JAN HAGEL UIT KOEKJESBIJBEL Deze zomer is mijn nieuwste boek Koekjesbijbel uitgekomen, met daarin ruim 170 koekjesrecepten. In het boek vind je alle soorten koekjes; van oud-Hollandse koekjes tot zelfbedachte koek en van buitenlandse koekjes tot gevulde koekjes met crème of chocolade. Één van de bekendste oud-Hollandse koekjes – die natuurlijk niet in Koekjesbijbel mocht ontbreken – is de Jan Hagel. Wist je trouwens dat Jan Hagel vroeger door de elite werd gebruikt als benaming voor het gepeupel, ofwel het gewone volk. Of er een link is tussen deze benaming en de koekjes is niet duidelijk. Wat wel zeker is: deze Jan Hagel koekjes zijn waanzinnig lekker! Met dit recept bak je ongeveer 30 koekjes. koekjesbijbel Nieuwsgierig geworden naar meer recepten uit Koekjesbijbel? Kijk hier voor meer informatie en om het boek te bestellen! Ingrediënten Voor het deeg 140 gr boter, op kamertemperatuur 100 gr witte basterdsuiker ¼ tl zout 1 eidooier, op kamertemperatuur 200 gr Zeeuwse bloem 1 tl bakpoeder 1 tl kaneelpoeder Verder nodig bloem, voor het werkblad 1/2 ei, losgeklopt 50 gr amandelschaafsel 50 gr fijne parelsuiker Bereiding: Jan Hagel Doe de boter, basterdsuiker en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het ei erdoor en voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en kaneelpoeder toe. Kneed alles tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap ter grootte van de bakplaat met een dikte van 3 millimeter. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met ei. Bestrooi dit vervolgens met het amandelschaafsel en de fijne parelsuiker. Druk de topping met een deegroller heel licht aan. Bak de koek in 20-25 minuten gaar. Snijd de koek na het bakken direct in rechthoekjes van 4 bij 7 centimeter. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Tip: Fijne parelsuiker, ook wel fijne greinsuiker genoemd, kun je vinden bij (online) bak- of molenwinkels. Je kunt het ook vervangen door fijngeslagen suikerklontjes. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 1 september 2018 @ 08:16 |
ziet er veel belovend uit | |
Goitske | zaterdag 1 september 2018 @ 08:23 |
zien er prima uit! | |
MrsDuck | zaterdag 1 september 2018 @ 09:14 |
Toch jammer dat Zeeuwse bloem niet meer bij Appie te koop is... | |
Goitske | zaterdag 1 september 2018 @ 09:50 |
ik bestel tijd bij de zuidmolen En bij nood is gewone bloem ook te doen | |
emmyemmy2 | zaterdag 1 september 2018 @ 10:02 |
Kaneelbroodjes waren | |
Bleie | zaterdag 1 september 2018 @ 10:53 |
Kaneelbroodjes Hier staan bananen-havermoutmuffins in de oven, en ik heb ook speltbroodjes gebakken voor de lunch. | |
MrsDuck | zaterdag 1 september 2018 @ 13:27 |
Dank je! Ik zie dat ze in Groesbeek zitten en ook een aantal molens in die buurt zouden het volgens de website kunnen hebben. Zover woon ik er niet vanaf. Ik kan het gewoon halen :-) | |
Goitske | zaterdag 1 september 2018 @ 13:29 |
klopt zitten in Groesbeek. Ik waarschuw vast ze hebben echt heel heel erg veel ik bestel meestal voor 50 euro en zit ik mezelf nog in te houden | |
Goitske | donderdag 6 september 2018 @ 21:41 |
Ik heb zojuist een nieuwe wedstrijd open gezet maar het lijkt mij ook wel leuk om het recept hier te delen. Het zijn home made Oreo cookies van Menno de Koning https://m.facebook.com/gr(...)k&id=334246053803263 Homemade oreo's Recept van Menno de Koning uit Bakken met Menno INGREDIENTEN Voor ca. 20 koekjes Koekjesdeeg • 160 g bloem, plus extra voor bestuiven • 45 g cacaopoeder • 1 tl zuiveringszout • ¼ tl bakpoeder • ¼ tl zout • 200 g kristalsuiker • 235 g boter, op kamertemperatuur • 1 ei Vulling • 60 g boter, op kamertemperatuur • 60 g Crisco (plantaardig vet, zie tip) of margarine • 2 tl vanille-extract • 225 g poedersuiker • gladde ronde steker met een doorsnede van ca. 5 cm Extra spuitzak met glad spuitmondje van ca. 1½ cm Heerlijke chocoladekoekjes om zo te eten of te gebruiken als taartbodem. Extra guilty: maak er dubbeldekkers van met roomkaasglazuur ertussen en haal ze door gesmolten chocolade. 1 Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng bloem, cacao, zuiveringszout, bakpoeder, zout en suiker in de mengkom van een staande mixer (of gebruik een handmixer). Doe de boter en het ei erbij en blijf kloppen tot het deeg een bal vormt. 2 Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een plak van circa ½ cm dik. Steek er met een gladde steker cirkels uit met een doorsnede van circa 5 cm. Leg de koekjes op een bakplaat met een aantal centimeters tussenruimte. 3 Bak de koekjes in ongeveer 9-10 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. 4 Klop voor de vulling de boter en de Crisco (of margarine) in de mengkom van de staande mixer (of gebruik een handmixer) op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn. Voeg het vanille-extract en de poedersuiker lepel voor lepel toe. Klop het geheel ongeveer 3 minuten op hoge snelheid tot het licht en luchtig is. 5 Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje met een doorsnede van circa 1½ cm. Spuit een beetje vulling in het midden van de onderkant van een koekje. Druk er een tweede koekje tegenaan en duw ze zachtjes op elkaar zodat de vulling naar de zijkant van het koekje wordt geduwd. Herhaal dit met alle koekjes. Tip Crisco is de merknaam van een plantaardig vet, ook wel ‘shortening’ genoemd. In deze koekjes gebruik je het in plaats van boter, de crème blijft dan steviger en witter. Je kunt ook plantaardige margarine gebruiken of alleen boter, maar dan is de creme zachter. Recept gekopieerd van https://www.foodandfriends.nl/recepten/homemade-oreokoekjes.html | |
Hupje | zaterdag 8 september 2018 @ 21:19 |
Ik heb vandaag voor het eerst eierkoeken gebakken. Met een mix van de lokale molen. Inclusief extragratis tip om er geen losse eierkoeken van te maken, maar een grote plaatkoek, tegen het verbranden. Ik vind het resultaat mooi luchtig, maar wel een beetje vlak van smaak. Wat suiker zou niet verkeerd zijn. Jammer. | |
Goitske | zondag 9 september 2018 @ 17:45 |
je moet even googlen op die van Rutger bakt die zijn echt wel lekker, ik vind er iets te veel citroen in zitten maar dat kun je naar smaak er in doen natuurlijk En gewoon per stuk heb ze niet laten verbranden Ik heb snickerdoodles in de oven. Klinkt als chocolade maar helaas... Het is wat anders | |
Hupje | zondag 9 september 2018 @ 18:52 |
Nou ben ik wel benieuwd, Goitske. Ik heb vanmiddag de frambozen kruimelcake van Rutger gemaakt. Hij ziet er goed uit, maar ik mag hem nog niet proeven want hij is om te trakteren op mijn werk. | |
Goitske | zondag 9 september 2018 @ 19:03 |
ik heb hier al zijn boeken staan op de Koekjesbijbel na (die komt nog) en tot nu toe kloppen al die recepten nog niks mislukt De snickerdoodles Het recept uit de Koekjesbijbel Ingrediënten (ongeveer 25 stuks) 275 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 325 gr fijne kristalsuiker ½ theelepel zout 1½ theelepel vanille-extract of vanillepasta 2 eieren, op kamertemperatuur 400 gr patentbloem 1 theelepel baksoda ½ theelepel bakpoeder Plus: 100 gr fijne kristalsuiker 2 eetlepels kaneelpoeder Snickerdoodles Bereidingswijze Klop de boter, de suiker, het zout en de vanillepasta een paar minuten goed door. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe en doe het volgende ei er pas bij als het vorige goed vermengd is. Klop of schep dan de bloem, het baksoda en het bakpoeder goed door het deeg. Het deeg blijft vrij zacht. Verpak het in plastic folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten. Vermeng in een platte schaal de kristalsuiker met het kaneelpoeder. Zet een keukenweegschaal klaar. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius (hete luchtoven). Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort even door. Weeg dan stukjes van 40 gram af en vorm ze tot een balletje. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets plat en zorg dat er flink wat ruimte tussen de snickerdoodles zit – ze lopen in de oven tijdens het bakken nog uit. Bak de koeken in ongeveer 11 minuten goudbruin en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. Ze zullen dan nog iets inzakken, maar dat geeft niks | |
#ANONIEM | zondag 9 september 2018 @ 19:18 |
Jij bent goed bezig. | |
Goitske | dinsdag 11 september 2018 @ 21:54 |
Morgen wordt een collega 50 en hebben we een verassingslunch voor haar bedacht (ze werkt de halve dag dus borrel was niet mogelijk) Dus iedereen neemt wat mee, bij voorkeur zelf gemaakt. Volgende x kies ik voor stokbrood en smeersels snel klaar pfff wat haal ik mezelf toch op de hals na werken, kinderen naar bed etc nog mini quiches maken met zelfgemaakte pesto. Als shortcut wel koelverse bladerdeeg gepakt Recepten uit het hartige bakboek van Rutger Zelfgemaakte pesto Mini quiche met kip pesto en prei | |
Hupje | woensdag 12 september 2018 @ 19:48 |
Herkenbaar, zo leuk om te doen maar oh wat een werk. Duurt altijd langer dan je van te voren inschat... Ik heb vandaag brownies gemaakt naar het recept van Rutger. Ook al zo'n succes, net als de frambozen kruimelcake. | |
Goitske | woensdag 12 september 2018 @ 19:50 |
Tot nu toe alles wat ik heb gemaakt nav Rutgers recepten is super! Zit nu na te denken voor mijn verjaardag wat ik ga maken. Denk kleine taartjes dus ipv 1 grote 2 kleine kan ik... Dan kan ik het in 2x aansnijden op verschillende momenten | |
Hupje | donderdag 13 september 2018 @ 17:57 |
Omdat jij dat zei heb ik er daarom ook twee na elkaar geprobeerd Kleinere taarten is altijd leuk, kun je meer proberen. Wanneer ben je jarig? Hier de frambozen kruimelcake en hier een stukje brownie (ik was te ongeduldig en had hem verplaatst voordat hij helemaal afgekoeld was ) Geen fancy foto's want ik had steeds haast | |
Goitske | donderdag 13 september 2018 @ 19:00 |
Gaan fancy foto's maar ziet er lekker uit Ik ben woensdag jarig Heb een no bake toblerone cheesecake gezien bij Laura's bakery | |
Goitske | woensdag 19 september 2018 @ 17:54 |
Appeltaart Worstenbroodjes En ja ja ik heb hem | |
Hupje | woensdag 19 september 2018 @ 18:14 |
Gefeliciteerd! Ziet er weer goed uit! En, welk recept ga je als eerste maken? | |
Goitske | woensdag 19 september 2018 @ 19:47 |
ik denk iets van Citroën koekjes ofzo maar kan nog veranderen van menig | |
HaverMoutKoekje | woensdag 19 september 2018 @ 20:01 |
autocorrect, of is er ook een bmw variant? | |
FranticDJ | woensdag 19 september 2018 @ 20:11 |
| |
Goitske | woensdag 19 september 2018 @ 20:39 |
🍋 koekjes Maar Matcha koekjes lijken mij ook leuk. Alleen nog matcha poeder vinden (en ben een beetje bang dat het vies is maar zal wel niet) | |
Molo | woensdag 19 september 2018 @ 20:40 |
Toko's zoals Amazing Oriental in fe buurt daar? Anders kan ik het zo voor je opsturen. En nee, is niet vies tenzij puur | |
laziness | woensdag 19 september 2018 @ 20:40 |
Chinese supermarkt. Ik heb de bijbel al eventjes. Niks vies aan die matcha koekjes hoor. | |
Goitske | woensdag 19 september 2018 @ 21:08 |
nee misschien dat die in het centrum het heeft maar heb de pest aan die toko... Heel klein en erg onvriendelijk | |
Goitske | woensdag 19 september 2018 @ 21:15 |
Ik zag trouwens dat er ook een Stamppotbijbel en chocolade bijbel uit komt... Heb al bijna geen ruimte meer | |
MonkNL | donderdag 20 september 2018 @ 10:00 |
Ik heb de vleesbijbel er ook nog bij.. Nog zat plek | |
derLudolf | donderdag 20 september 2018 @ 11:24 |
Ik heb de vlees en de bakbijbel. Volgens mij geen van beide nog gebruikt | |
Goitske | donderdag 20 september 2018 @ 11:54 |
ik heb vanmorgen mijn bakbijbek van wat plakband voorzien ivm slijtage | |
Helsinki | donderdag 20 september 2018 @ 12:47 |
Hier werd de Koekjesbijbel vanmorgen bezorgd . Ik denk dat ik de kokosballen met choco ga maken straks! | |
Bleie | donderdag 20 september 2018 @ 19:19 |
Ik wil de bak-, brood- en koekjesbijbel. En als ik geen gezin had ook de soepbijbel. Maar ik mag geen kookboeken meer van mezelf. Staan er veel vegetarische soepen in de soepbijbel? Want dan is het misschien wel een leuk cadeautje voor mijn schoonmoeder. | |
Goitske | vrijdag 21 september 2018 @ 12:35 |
| |
Bleie | vrijdag 21 september 2018 @ 21:17 |
Dank! | |
Goitske | vrijdag 21 september 2018 @ 21:31 |
Vandaag viel een verassing op de mat van een mede fok!ster Een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van ohmyfoodnes Sabine de koning | |
Goitske | vrijdag 21 september 2018 @ 21:32 |
ook leuk hoofdstuk met dingen die je kunt bakken voor bij de soep of leuke smeersels en oliën | |
Bleie | vrijdag 21 september 2018 @ 21:41 |
Oh wow! Ja, en nu wil ik die soepbijbel dus echt hebben. Maar ik ben de enige in ons gezin die van soep houdt, dus ik maak het bijna nooit. | |
Goitske | zaterdag 22 september 2018 @ 07:44 |
goede thermosbeker kopen en gewoon ook meenemen doe ik ook. Ben de enige soep eter thuis | |
Kaatje1 | zaterdag 22 september 2018 @ 17:49 |
Ik ben alleen en dol op soep. Dus maak ik een normale meerpersoonsportie en vries dat in delen in. Op kantoor is een magnetron om het te verhitten en dan weet ik zeker dat ik lekkere soep heb.. | |
Goitske | zaterdag 22 september 2018 @ 21:18 |
Snickers cheesecake in de maak. De bodem, snickerlaag en de bruine cheese laag, nu 4 uur (dus een nacht) opstijven, dulche leche maken en smeren, dan de witte laag en topping maken... En ergens tussendoor nog wat maken | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 13:21 |
Crème brulee cheesecake Snickers cheesecake Citroen merengue taart [ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 24-09-2018 14:43:38 ] | |
madeliefff | maandag 24 september 2018 @ 14:47 |
oeh lekker. K hou van machtige taarten. En dat cheesecakeboek klinkt ook nice | |
Molo | maandag 24 september 2018 @ 17:29 |
Holy shit! Kom je bij mij werken? | |
Kaatje1 | maandag 24 september 2018 @ 19:28 |
Die merengue Ik ga deze foto's niet aan mijn collega's laten zien. Die zijn nu best blij met mijn bakwerk, maar als ze dit zien dan is het | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 19:34 |
ze dreigen al 2 jaar mij op te geven voor hhb | |
Kaatje1 | maandag 24 september 2018 @ 19:35 |
Ik ondersteun ze. Maar jij kunt dreigen met een 'bakstop" als ze dat daadwerkelijk doen. | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 19:35 |
heel heel heel erg machtig die cheesecake maar zo lekker | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 19:36 |
ik ben camera schuw ... Tv zorgt voor 5 kg extra nou dan kan ik door voor 🐋 | |
Kaatje1 | maandag 24 september 2018 @ 19:37 |
Mij zouden ze ook woest maken met zoiets. Maar jij bakt zo mooi, dat mag je Nederland eigenlijk niet onthouden | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 19:56 |
Puala heeft bij mij op de bank gezeten met een inschrijfformulier digitaal. We kwamen tot de conclusie dat het bijna een psychologische test was die je moest invullen. Wat je voelde etc tijdens het bakken, welk geval een bepaald baksel op roept etc toen dachten we laat maar de psycholoog is makkelijker | |
Kaatje1 | maandag 24 september 2018 @ 20:07 |
Nee toch | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 20:35 |
ja heel bizar. Ik heb geen gevoelens bij bepaalde baksels, ik heb geen favoriete en ik heb geen behoefte aan een psychologische test over mijn baksels. Ik bak omdat ik het leuk vind zoiets heet een hobby... Duh! | |
Zo-is-dat | maandag 24 september 2018 @ 21:36 |
Ja maf he die inschrijving. Wat zouden mensen toch allemaal antwoorden op die vragen? En dat cheesecake boek klinkt goed zeg! Gave taarten weer! Ik had laatst mijn verjaardag, verschillende sloffen gebakken. Maar geen foto’s gemaakt | |
Goitske | maandag 24 september 2018 @ 21:40 |
Ooh jammer! Vond het een hele rare inschrijving. Als ze nou gewoon zouden vragen wanneer ben je gestart met bakken, wat voor soort bakker ben je zoet/hartig/brood/allround etc en dat je foto's mee moet sturen maar nee vage vragen | |
Viv | maandag 24 september 2018 @ 22:53 |
Ik heb een bakvraag! Weten jullie of er nog bakpapier bestaat waar het vet (bijvoorbeeld van roomboter in koekjesdeeg) niet doorheen gaat? Het bakpapier van de Lidl is een paar jaar geleden ineens van samenstelling veranderd ofzo, voorheen lekte er nooit iets doorheen en sindsdien altijd. Het functioneert nog steeds wel, in de zin van baksels niet aan de ovenplaat te laten aankoeken, maar op deze manier geeft het wel onnodig veel afwas! | |
Dribbel_ | maandag 24 september 2018 @ 23:00 |
Jullie kunnen mij vast helpen hier. Ik ging een marshmellow taart maken, maar de hele shitzooi is uit elkaar geklapt en de oven plakt en het ruikt aangebrand allemaal. Waar zou dat aan gelegen kunnen hebben? | |
Burdie | maandag 24 september 2018 @ 23:38 |
Siliconenmatje kopen ipv bakpapier? | |
Burdie | maandag 24 september 2018 @ 23:44 |
Ik denk aan te lang gebakken of op een te hoge temperatuur. | |
AnneX | dinsdag 25 september 2018 @ 04:31 |
En koop je wel eens een ander merk bakpapier dan? om tw kijken of hetzelfde gebeurt.... Misschien zijn er verschillende fabrikanten. Ik koop het bij de spar of de action en heb er bij beiden heb geen last van. | |
Viv | dinsdag 25 september 2018 @ 06:54 |
Ik ben niet overtuigd van de veiligheid van dat spul bij hoge temperaturen. We hebben die van AH huismerk geprobeerd, maar daar gebeurt hetzelfde mee. Ik zal die van Action proberen, thanks! | |
Goitske | dinsdag 25 september 2018 @ 07:10 |
laten we beginnen met wat zit er in, welke temperatuur en hoelang. Het lijkt op een aangefikte merengue die op te hoge temperatuur in de oven heeft gezeten | |
madeliefff | dinsdag 25 september 2018 @ 10:22 |
Maakt iemand hier weleens bavarois? Ik wil namelijk een luchtige dit keer maken en vraag me af hoe je die luchtig versie krijgt. Ik zie namelijk best veel variaties op bavarois. | |
Bleie | dinsdag 25 september 2018 @ 17:39 |
Ik heb van die teflon bakvellen (of hoe dat ook heet), zijn herbruikbaar. Vind ze heel fijn. | |
Burdie | dinsdag 25 september 2018 @ 18:30 |
Ze kunnen tot 250 graden. | |
Viv | woensdag 26 september 2018 @ 22:21 |
Dat van die 250 graden bij siliconen matten/bakvormen is maar de vraag: https://www.test-aankoop.(...)/siliconen-bakvormen En bovendien: zowel siliconen matten als teflon matten moet je toch afwassen? Dat lost mijn probleem dus niet op, want ik wil gewoon een gebruikt vel bakpapier weggooien en dat de ovenplaat dan schoon genoeg is gebleven voor de volgende keer. | |
Dribbel_ | woensdag 26 september 2018 @ 23:06 |
Nouja niet heel bijzonder, ik had de marshmellows in de bak gedaan en de oven op 220. Moet je nog meer doen dan? | |
Burdie | donderdag 27 september 2018 @ 16:31 |
Die bakvorm . | |
Goitske | donderdag 27 september 2018 @ 18:28 |
je je eigen leuter gebruiken om tijdens het bakken alles plat te maken | |
Goitske | donderdag 27 september 2018 @ 20:18 |
Voor de bak liefhebbers...morgen start taart en trends in Utrecht Ik ga zaterdag in m'n cupcake jurk samen met m'n zus en vriendin | |
Goitske | vrijdag 28 september 2018 @ 21:06 |
Citroen koekjes uit de Koekjesbijbel | |
Goitske | woensdag 3 oktober 2018 @ 12:18 |
Ik plaats het hier ook even omdat niet iedereen in het broodbakker topic zit Misschien nog een leuke tip Bij de AH verkopen ze nu stoffen broodzakken. Het ligt in zo'n kartonnen standaard waar ook stoffen fruit/groente zakjes liggen. Laatst stond die bij de groente/fruit afdeling vandaag zag ik hem bij de brood afdeling. Euro per zak. Ook leuk om je eigen gebakken brood in te bewaren of mee te nemen naar de bakker om de hoeveelheid plastic te verminderen | |
Tally | woensdag 3 oktober 2018 @ 12:38 |
Vond ik inderdaad ook een tof idee. Want elke keer sta ik weer verbaasd over de hoeveelheid plastic ik weg moet brengen als ik een maaltijd kook. Probleem vind ik bij onze Appie zit alles al in plastic. Het is net een keer die appels of tomaten. En dat geld ook bij het brood. | |
Goitske | woensdag 3 oktober 2018 @ 13:00 |
hebben ze geen brood afdeling waar iemand staat? Dan kun je gewoon om het brood vragen in de zak Sowieso te gebruiken als je losse broodjes koopt | |
Tally | woensdag 3 oktober 2018 @ 13:04 |
Ja maar vaak word in de ochtend alles vol gestouwd en dan staat er in de middag weer eens iemand Dus ik haal nu maar ergens anders mijn brood en boodschappen En neem dan vaak een papieren zak (als dat mogelijk is) dat kan bij het papierafval | |
Goitske | woensdag 3 oktober 2018 @ 13:25 |
Oh wat jammer! | |
#ANONIEM | zondag 7 oktober 2018 @ 20:26 |
Vanmiddag KitKat cheesecake gemaakt | |
#ANONIEM | maandag 8 oktober 2018 @ 11:35 |
Niks mis mee. | |
Hupje | zondag 14 oktober 2018 @ 18:37 |
Eierkoeken! | |
Goitske | zondag 14 oktober 2018 @ 20:54 |
ooh ziet er lekker uit! | |
Goitske | zondag 14 oktober 2018 @ 20:55 |
heerlijk! | |
Muck | zondag 14 oktober 2018 @ 21:31 |
Ik ben niet zo goed in foto's maken, maar neem maar van me aan dat ze heerlijk waren Ik kreeg van mijn collega een grote zak walnoten en na een berg brownies met noten (geen foto en al lang op), kwam ik op het idee om havermoutkoekjes te bakken. Havermoutkoeken met sinaasappel en walnoten Later heb ik nog een batch gemaakt met rozijnen erbij en die waren eigenlijk nog lekkerder | |
Goitske | zondag 14 oktober 2018 @ 21:34 |
volgende x met granberries maken nog lekkerder! Maar deze waren vast ook heerlijk! | |
Muck | zondag 14 oktober 2018 @ 21:35 |
Ik heb nog cranberries in huis volgens mij! Binnenkort eens proberen | |
Goitske | zondag 14 oktober 2018 @ 21:37 |
ik moet ze ook weer maken. Mijn oudste van bijna 6 vraagt er al regelmatig om | |
Viv | woensdag 17 oktober 2018 @ 10:04 |
Oeh eierkoeken, dat moet ik ook eens proberen te maken. Maar voor mijn eerstvolgende project (koekjes met een laagje glazuur) heb ik nog een vraag: ik zie dat er grofweg 2 basisrecepten voor glazuur zijn: poedersuiker met water en poedersuiker met eiwit. Wat zou de meerwaarde van eiwit hierbij zijn? | |
Goitske | woensdag 17 oktober 2018 @ 13:39 |
wil je echt wat met glazuur er op maken of glazuur er op en daarna sprinkels er over ofzo? Als je echt met glazuur wat wil maken raad ik met eiwitpoeder aan Als ik met de kinderen die is het poedersuiker met water en gooi je meuk er maar op | |
Viv | woensdag 17 oktober 2018 @ 14:05 |
Ik wil een egaal laagje en inderdaad eventueel dat strooisels erop blijven plakken, geen ingewikkelde tekeningen met verschillende kleuren glazuur of zo. Dan ga ik gewoon voor water. Thanks! | |
Hupje | woensdag 17 oktober 2018 @ 17:08 |
Hoe bewaren jullie alle bankspullen zoals springvormen, ovenschaaltjes, uitsteekvormpjes, enz? Hebben jullie sets die allemaal in elkaar passen? Of een hele grote keukenkast? Ik heb een rommeltje van alles en nog wat, wat dus niet bij en in elkaar past en meestal moet ik alles uit de kast halen voor ik datgene heb wat ik nodig heb | |
HaverMoutKoekje | woensdag 17 oktober 2018 @ 17:15 |
Springvormen en de andere bakvormen liggen in la onder in gasfornuis. | |
Goitske | woensdag 17 oktober 2018 @ 17:21 |
evt qua smaak kun je ook citroensap iets gebruiken krijg je wat citroen glazuur | |
Goitske | woensdag 17 oktober 2018 @ 17:24 |
Ik heb in de trapkast een roltrolly zeg maar staan met 3 plastic bakken voor het kleinspul dus stekertjes, rondo vormpjes etc en in de schuur die goed droog blijft en via het huis te bereiken 2 planken van een stellingkast. Een plank voor de bakvormen en eentje voor de Taartdozen, pizza stenen, draaiplateau etc De blauwstaal vormen staan altijd in de oven die roesten anders als ze niet in huis staan | |
Goitske | woensdag 17 oktober 2018 @ 17:44 |
Ik heb voor het eerst in denk 20/30 jaar boterkoek gemaakt In de Koekjesbijbel stond een recept en ik dacht nou dat kan ik wel een keer maken. Geen boterkoek vorm natuurlijk dus een vriendin riep gelijk die heb ik wel 1x gebruikt hou maar boterkoek is vies! | |
Hupje | woensdag 17 oktober 2018 @ 17:54 |
Ziet er weer goed uit. Is ie ook lekker? Zit je wéér met een bakvorm | |
Goitske | woensdag 17 oktober 2018 @ 18:10 |
ja hij is lekker. Ik ben geen enorme fan van boterkoek normaal maar deze was wel lekker En ja nog een vorm erbij Mijn man heeft het geloof ik op gegeven dat er geen bakvormen meer in huis mogen [ Bericht 5% gewijzigd door Goitske op 17-10-2018 20:44:30 ] | |
laziness | woensdag 17 oktober 2018 @ 20:11 |
Hele grote uitschuifla in de keukenkast. | |
Zo-is-dat | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:21 |
Chocolade taart van Ottolengi. Erbij nog espresso kaneel room Over t opbergen, t is hier zoveel geworden dat de halve trapkast vol staat en nog een kast in de keuken | |
Molo | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:31 |
Lekker! Shot van de binnenkant? | |
Zo-is-dat | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:21 |
Helaaas! Maar die was ook niet zo spannend want niet gevuld | |
Molo | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:45 |
Alsnog jammer! Nu geen idee hoe droog/stevig/zompig de cake is | |
Goitske | zaterdag 20 oktober 2018 @ 18:44 |
Ik heb laatst zelf vanille extract gemaakt. Na ruim 2 maanden wachten en regelmatig even om schudden gebruikt en hij is echt heel fijn! Zitten geen dure peulen in gewoon supermarkt maar echt dikke prima! Kan een tijdje vooruit en ga een nieuwe alvast maken want je moet wel echt 2 maanden wachten voordat hij zover is | |
Molo | zaterdag 20 oktober 2018 @ 18:50 |
Met wodka? Ik heb hier al een jaar of vier zo'n fles. Steeds wat wodka erbij en stokjes erbij proppen. Goeie zut dat | |
Bleie | zaterdag 20 oktober 2018 @ 19:38 |
Ja, heb ik ook. Maar moet er weer eens wat nieuwe stokjes bij doen eigenlijk. | |
Goitske | zaterdag 20 oktober 2018 @ 19:50 |
ja met wodka gemaakt. Ben er erg blij mee. Nu eerst een klein flesje om te testen | |
Goitske | woensdag 24 oktober 2018 @ 16:40 |
Vandaag brood gebakken met een vriendin | |
Bleie | woensdag 24 oktober 2018 @ 19:12 |
Oh, dat ziet er goed uit zg! | |
Goitske | woensdag 24 oktober 2018 @ 22:30 |
Thanks | |
kloink | vrijdag 26 oktober 2018 @ 11:37 |
Hoi! Appeltaart...daar draait het om in mijn leven :-) Als ie ergens op de kaart staat dan moet ie besteld worden. Ik vind het vervolgens een uitdaging om de beste zelf na te maken. Ondanks tientallen pogingen lukt mij dit niet met de taarten van de (Amsterdamse) bakkerswinkel en die van 'De drie Greafjes'. Het gaat mij dan vooral om de bodem en korst van de taart. Deze zijn niet kruimelig/koekig zoals de standaard Nederlandse (Koopmans) taart maar zijn wat zacht en lijkt een beetje op een soort cookie dough. Ik heb al geprobeerd om meer deeg en boter toe te voegen, (meer) basterd suiker te gebruiken maar dat is niet het geheim. Extra ei maakt het alleen maar meer luchtiger en juist niet dat hele dikke donkere. Ik heb geprobeerd wat foto's te vinden van wat ik bedoel. Op de eerste foto zie je aan de korst dat ie nog een beetje donker is (bijna underbaked). Jullie tips wat ik kan proberen om hiervan in de buurt te komen? | |
Goitske | vrijdag 26 oktober 2018 @ 12:08 |
Oké hier komt mijn tip voor de perfecte appeltaart naar mijn idee https://www.rutgerbakt.nl/recept-de-lekkerste-appeltaart/ Dit recept en dan op de bodem als isolatie laag een hele goede hand havermout. De appeltjes of appel/rozijnen mix goed aandrukken voor een stevige taart die niet direct uit elkaar valt. Het is dus niet de taart die jij bedoeld maar echt de moeite waard | |
FranticDJ | vrijdag 26 oktober 2018 @ 12:17 |
Bakblik even aanzetten op een pitje op je fornuis voor ie de oven in gaat Pizzasteen/betontegel een uur voorverwarmen in een hete oven. Daar je appeltaart op zetten scheelt ook weer tegen zompige bodems. | |
kloink | vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:09 |
Thanks..maar het gaat mij juist niet om de zompige bodems. Dit werkt ook goed met custard etc. Ik zoek de truc om zo'n dikke korst te krijgen zonder dat ie kruimelig en bleek wordt zoals de meeste standaard appeltaarten. | |
laziness | vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:21 |
Bodem blind bakken | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:14 |
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept 230 g Bittere chocolade 130 g Boter 140 g Meel 210 g Donkerbruine basterdsuiker 1/2 TL Bakpoeder 1/4 TL zout Vanille extract of het merg van 1 stokje 3 Eieren 100 gram gebroken bittere choclade Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor. Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten. 20-25 minuten bakken bij 180 graden, Jum Jum Jum plakkerige chocoladige goedheid. | |
Goitske | vrijdag 26 oktober 2018 @ 21:44 |
dat deeg is ook perfect vind ik. Tot nu toe beste recept wat ik ooit gebonden heb | |
Goitske | vrijdag 26 oktober 2018 @ 21:45 |
Een hartige versie van het brood gemaakt met pesto Parmazaan tomaatjes (had helaas geen gedroogde tomaatjes) en pijnboompitten | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:22 |
Ziet er mooi uit, ik had iets zompigers verwacht bij verse tomaat | |
Goitske | zaterdag 27 oktober 2018 @ 09:35 |
ik was er ook bang voor. Normaal gebruik ik voor baksels zongedroogde tomaten maar 2 kinderen in relstand in de winkel dus de helft van de boodschappen vergeten... Nu wel de binnenkant er uit gehaald De kaneelversie gaat nu zo de oven in op verzoek van manlief... Die vond het nodig dat die ook gemaakt werd | |
Goitske | zaterdag 27 oktober 2018 @ 19:43 |
Heel veel goede reacties gehad op het kaneel brood en pesto brood vandaag. Had beide voor de verjaardagsvisite klaar staan ging met een noodgang op | |
Goitske | zondag 28 oktober 2018 @ 16:50 |
Vandaag de traktatie voor onze oudste gemaakt die afgelopen donderdag 6 is geworden Thema dit jaar van de hele verjaardag is Minions | |
madeliefff | zondag 28 oktober 2018 @ 23:06 |
volgende keer ook fotos plaatsen | |
madeliefff | zondag 28 oktober 2018 @ 23:07 |
leuk | |
Hupje | zondag 11 november 2018 @ 16:29 |
Het is niet echt bakken, maar ik heb vanmiddag met peuter samen geprobeerd om een chocoladeletter te maken. Dat lukte nog best aardig, dus die gaan we in Sinterklaastijd nog wel een paar keer maken als cadeautje voor iemand. | |
Goitske | zondag 11 november 2018 @ 16:53 |
Heel erg leuk en hoort toch bij banket | |
Goitske | vrijdag 16 november 2018 @ 15:20 |
Pepernoten brood met amandelspijs en garneer amandelen. Ik enthousiast aan de gang met een eigen bedenksel zegt een vriendin je weet dat Robert v beckboven ook een heel lekker recept heeft hè? Dus die ook gebakken. Mijn oudste van 6 mocht de proever zijn en hij gaat voor het recept van mij door de amandelspijs 😊 volgende keer misschien een combinatie van beide samen. Dus hierbij mijn eigen pepernotenbrood (2 stuks) Benodigdheden Deeg: 500 gram brood bloem bijv amerikaans patent bloem 7 gram droge gist 7 gram zeezout 2 theelepels suiker 250 ml melk 50 gram boter 1 ei 2 eetlepels speculaaskruiden Vulling 150 gram pepernoten en amandelspijs Meng de bloem, gist, zeezout, speculaaskruiden en suiker Verwarm de melk een klein beetje tot ongeveer lichaamstemperatuur en smelt de boter er in. Doe de melk bij het droge mengsel en voeg het ei toe Kneed alles tot een goede bal. Laat een uur rijzen. Verdeel in 2 stukken als je 2 broden wil of maak 1 hele grote. Rol uit, verdeel de pepernoten er over heen. Leg een mooie rol amandelspijs op het deeg en rol strak op, ganeer met de amandelen. Sluit de eindjes en laat weer een uur rijzen Bak het brood op 180 graden gedurende 35-40 min. En van deze heb ik 4 kleine broodjes recept van Robert | |
Zo-is-dat | maandag 19 november 2018 @ 15:41 |
Simpel appel kruimel taartje! | |
Molo | maandag 19 november 2018 @ 15:43 |
Lekker idee! Maar dat zijn kruidnootjes toch? | |
Viv | maandag 19 november 2018 @ 16:29 |
Friet/patat-discussie all over again! | |
Molo | maandag 19 november 2018 @ 16:31 |
Dat is hetzelfde product, dit niet bepaald Wilde laatst pepernoten (man had shitload gekocht en die waren hard geworden) verwerken in een pudding of cake ofzo. Nou.... Best veel recepten gevonden, maar vrijwel allemaal bleken kruidnoten te bedoelen. Ik word daar dus pissig van, het is gewoon heel wat anders, wat toevallig ook rond Sinterklaas wordt gegeten En nu zin in patat met mayonaise | |
Viv | maandag 19 november 2018 @ 17:15 |
Ja ik weet het, maar ik vergeet ieder jaar weer wat wat is. Gemakshalve noem ik die speculaas-achtige "pepernoten" en die taai taai-achtige "pepernoten van de bakker". En hmm, frietjes! | |
Goitske | maandag 19 november 2018 @ 20:41 |
yep klopt maar waar je ook kijkt incl in kookboeken staat altijd pepernoten Daarnaast zijn echte pepernoten vies #teampatat | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 09:50 |
Hoi allemaal, ik heb even een vraagje: ik ben begonnen aan broodbakken via de kookboeken van Levine. Nu ben ik bezig met de tweede keer en dat gaat best wel goed volgens mij (blijft toch altijd spannend - ik moet ook zelf kneden want heb een goedkopere mixer dus durf ik niet te gebruiken en geen broodbakmachine want die dingen zijn erg groot en we barsten al uit ons huis van de spullen ... Dus goed voor de spierballen zullen we maar zeggen )! Ik krijg dit weekend een lepel weegschaal dinges, dus dan kan ik de kleine dingen echt goed afwegen. Ik zag nu alleen 2 dingen staan waarvan ik niet goed weet waar ik die het beste kan halen: semolina en tarwegluten ... Hebben jullie advies waar ik dit het beste kan halen? Alvast bedankt! Mijn bloem en meel en zo komt al van een molen uit de buurt en niet uit de supermarkt, dus dat is al wel geregeld, maar die hebben deze spullen niet ... | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 10:01 |
Geen idee, ik bak ook niet via Levine haar boeken maar Robert van beckboven en de Broodbijbel. Ben beide nog niet in de recepten die ik heb gemaakt tegen gekomen Ik vraag mij ook af waarvoor je tarwegluten nodig hebt want zover ik weet zitten die in je meel tenzij je glutenvrij meel hebt. Ik weet dat je glutenpoeder kunt kopen online, zit nu niet op mijn werk dus kan niet nakijken in mijn mail waar wij die bestellen. Is bij een webshop die ook meel enzo verkoopt. (wij gebruiken het voor gluten provocatie bij gluten intolerantie niet te verwarren met coeliakie want dan ben je gewoon je hele leven de Sjaak) | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 10:23 |
Ah ja, dat zijn idd andere boeken, ik heb alleen haar eerste boek nu, leek me mooi om te starten ik zal die 2 eens in de reservering bij de bieb zetten, kan ik eens kijken wat daar in staat. Wat ik begrijp uit haar boek is dat tarwegluten bij volkorenbrood helpen (dus zonder toevoeging van ander bloem) om het brood luchtiger te maken. Het kan wel zonder, maar kan me voorstellen dat het wel helpt dus wilde het eens proberen. En semolina ken ik helemaal niet ... | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 november 2018 @ 10:24 |
ik heb nog bij geen recept van haar tarwegluten gezien, maar die heb ik wel in huis (molenwinkel in Santpoort zuid). Semolina is bij betere winkels te koop, daar wordt pasta van gemaakt. AH heeft het ook dacht ik. In ieder geval Ekoplaza en Marqt | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 10:27 |
Boek "Brood uit eigen oven" recept pagina 63, "volkoren sesambrood" die wil ik graag gaan maken. Daar staan ze als optioneel hoor, maar omdat het erbij staat dat het brood luchtiger wordt leek me het proberen wel waard. Santpoort Zuid is voor mij wat ver weg, woon in de buurt van Utrecht En zie het bij de Zuidmolen maar daar is het weer bijna ¤ 7,- verzendkosten ... Dank je, ga ik daar eens kijken, we hebben een Ekoplaza in het dorp! | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 10:37 |
En welke boek van Robert van Beckhoven kan ik dan het beste mee beginnen? (de broodbijbel ken ik, ik heb hier de Bakbijbel staan in dezelfde serie ) | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 november 2018 @ 10:43 |
die heb ik wel eens gemaakt, maar nooit gluten toegevoegd. | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 10:48 |
Maar wordt het brood dan niet heel compact ? Want anders ga ik het gewoon eens proberen wel zonder de sesamolie in eerste instantie want ook dat heb ik niet zomaar staan ... | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 november 2018 @ 10:55 |
Zelfgebakken brood wordt nooit gelijk aan fabrieksbrood, maar in volkorenmeel zitten gewoon gluten(kijk naar eiwit percentage) Hoe beter je kneed hoe beter de gluten zich gaan ontwikkelen en hoe beter het brood gaat rijzen | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 11:07 |
Nou, ga ik dat eens zonder dat spul proberen Het huidige broodje is nogal klein geworden .. Hopelijk smaakt ie wel goed. Dit weekend krijg ik alle spullen van de molen inclusief de droge gist dus hopelijk kan ik dan volgende week een beter gerezen brood bakken | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 november 2018 @ 11:18 |
Je hebt nu geen gist gebruikt? Dan krijg je sowieso baksteen Met de hand kneden is wel zwaar, je krijgt niet makkelijk echt goed gekneed brood | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 november 2018 @ 11:35 |
Zeker wel, maar heb het idee dat degene die ik heb niet zo goed werkt Is van die instant gist van de supermarkt. Dus vandaar dat ik nieuwe krijg van de molen dit weekend. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 november 2018 @ 11:52 |
Zoek eens op haar site naar ‘vliesje trekken’ waarmee je jan controleren of deeg genoeg gekneed is daar zit grotere winst dan gistsoort denk ik | |
Postbus100 | vrijdag 23 november 2018 @ 12:16 |
Mijn ervaring is dat je beter nog vijf minuten kan doorkneden als je denkt dat je er wel zo ongeveer bent... Krijg zelden een goed vliesje, maar het wordt wel iets beter als ik doorkneedt. Vraag me alleen wel altijd af wat er gebeurt als je het 'overkneedt', wat dat is, en hoe je weet dat je het overkneed hebt. | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:13 |
die van de buurtsuper of van de molen geen verschil hoor van de instant Misschien te weinig vocht gebruikt | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:14 |
eens! Je moet een stukje deeg pakken en dat heel zachtjes uit elkaar trekken tot je een dun vliesje hebt. Lukt dat niet nog even doorkneden | |
Goitske | vrijdag 23 november 2018 @ 13:17 |
meesterlijk brood en meer meesterlijk brood heet geloof ik het vervolg. Daar staat een pepernotenbrood in erg lekker! |