ja dat weet ik heb ook wel dingen in de nachtrijst staan maar als het probleem rijzen is kan het zijn of de temperatuur dus je moet langer wachten of de temperatuur omhoog of je deeg is niet goed genoegquote:Op vrijdag 30 november 2018 15:29 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Broos rijst zelfs in de koeling, Goiske, dan duurt het alleen veel langer dan de standaard 60 minuten
Ik maak hem uit het boek van Levine, een feestbrood. Dan maak je hem in een springvorm . (Deeg -laag spijs - deeg)quote:Op vrijdag 30 november 2018 16:05 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wat zou een beetje een goed blik zijn voor bijvoorbeeld een kerst stol?
Ah ik ga wel de krenten/rozijnen vervangen voor gechopte gedroogde vijgen en dadels. Ik vind krenten echt heul viesquote:Op vrijdag 30 november 2018 17:04 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik maak hem uit het boek van Levine, een feestbrood. Dan maak je hem in een springvorm . (Deeg -laag spijs - deeg)
Afgelopen pasen heb ik dus ook kleinere vormpjes gekocht zodat ik kleinere varianten kon maken om weg te geven
En ik kwam een recept voor duivekater tegen. Die moet ik ook maken.
Bakblik bedoel je? Een kerststol leg je normaal op een bakplaat, dat gaat niet in een blik.quote:Op vrijdag 30 november 2018 16:05 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wat zou een beetje een goed blik zijn voor bijvoorbeeld een kerst stol?
En maak je spijs dan zelf! Da's veel lekkerder dan dat gekochte spul. Bijv. 300 gram amandelmeel, 300 gram kristalsuiker en een ei. Eventueel wat citroenrasp. Meng het, kneed het, verpak het in vershoudfolie en leg het een nachtje in de koelkast. Mocht het te droog zijn, doe er dan nog wat ei bij. Je hebt dan een flinke hoeveelheid spijs, maar dat hoort in een kerststol. Ik ga er binnenkort ook weer eens 1 maken. Succes!quote:Op vrijdag 30 november 2018 17:20 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Maar er moet wel lekker veel spijs in
Ja dat. Door dus een lap deeg te doen, dan je spijs erover uit te smeren en dan nog een lap deeg kun je taartpunten snijden waar dus echt superlekker spijs altijd tussen zit ipv een lullig rondjequote:Op vrijdag 30 november 2018 17:20 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ah ik ga wel de krenten/rozijnen vervangen voor gechopte gedroogde vijgen en dadels. Ik vind krenten echt heul vies
Maar er moet wel lekker veel spijs in
Kleintjes is ook wel een heel goed idee.
SPOILER: en dan krijg je dus zoiets, vorig jaar met kerstOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dit was met gedroogde abrikozen, rozijnen en biggareu.
Hm, dat is ook wel een leuk idee! En ik zou er dan zeker ook walnootstukjes in doen, maar dat komt omdat ik daar een vrijwel onbeperkte voorraad van heb..quote:Op vrijdag 30 november 2018 18:02 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja dat. Door dus een lap deeg te doen, dan je spijs erover uit te smeren en dan nog een lap deeg kun je taartpunten snijden waar dus echt superlekker spijs altijd tussen zit ipv een lullig rondje
of je maakt gewoon lekker walnoot spijs! Dat vind ik zelf lekkerder dan amandelspijsquote:Op vrijdag 30 november 2018 19:15 schreef qltel het volgende:
[..]
Hm, dat is ook wel een leuk idee! En ik zou er dan zeker ook walnootstukjes in doen, maar dat komt omdat ik daar een vrijwel onbeperkte voorraad van heb..
Haagse kakker wil ik ook nog een keer makenquote:Op vrijdag 30 november 2018 17:04 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik maak hem uit het boek van Levine, een feestbrood. Dan maak je hem in een springvorm . (Deeg -laag spijs - deeg)
Afgelopen pasen heb ik dus ook kleinere vormpjes gekocht zodat ik kleinere varianten kon maken om weg te geven
En ik kwam een recept voor duivekater tegen. Die moet ik ook maken.
Hm, moet ik eerst walnootmeel maken. Maar het is wel een idee, ik heb er nooit over nagedacht. Maar of ik 200 gram walnootmeel kan maken met een koffiemolen, geen idee.quote:Op vrijdag 30 november 2018 19:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
of je maakt gewoon lekker walnoot spijs! Dat vind ik zelf lekkerder dan amandelspijs
Ik gebruik het vaak. In plaats van andere noten en dergelijke. Zeker als je ze even roostert gaat dat prima.quote:Op vrijdag 30 november 2018 20:10 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Oh ja walnoten. Ons nieuwe huis heeft ook een boom. Volgend jaar veel bakken denk ik
Ik gebruik ook walnoten en hazelnoten in appeltaart als vervanging van rozijnen.quote:Op vrijdag 30 november 2018 20:39 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik gebruik het vaak. In plaats van andere noten en dergelijke. Zeker als je ze even roostert gaat dat prima.
Walnootbroodjes maak ik trouwens ook regelmatig. Witte bollen met walnoot door het deeg. Die gooi ik er bij het kneden (machinaal) gelijk in, zodat ze gedeeltelijk stuk gaan en het brood een mooi kleurtje en een lekker walnootaroma krijgt.
hakmolentje van de staafmixer?quote:Op vrijdag 30 november 2018 20:35 schreef qltel het volgende:
[..]
Hm, moet ik eerst walnootmeel maken. Maar het is wel een idee, ik heb er nooit over nagedacht. Maar of ik 200 gram walnootmeel kan maken met een koffiemolen, geen idee.
Wat een top eerste poging!quote:Op zaterdag 1 december 2018 19:30 schreef Gesloten het volgende:
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!
[ afbeelding ]
Ze zien er heerlijk uit!quote:Op zaterdag 1 december 2018 19:30 schreef Gesloten het volgende:
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!
[ afbeelding ]
dat ziet er prima uit voor een eerste pogingquote:Op zaterdag 1 december 2018 19:30 schreef Gesloten het volgende:
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!
[ afbeelding ]
Ik zet hem op de grond (we hebben vloerverwarming ) in een mengkom met een douchemuts (zo eentje uit een hotel) er overheen.quote:Op vrijdag 30 november 2018 15:26 schreef Goitske het volgende:
[..]
Hoe zet je hem in de rijs?
Ik laat ook wel eens rijzen in een iets warme oven of misschien idee goed plasticfolie over je bak spannen en dan een theedoek er op en lekker bij de verwarming zetten. Misschien dat het te koud is in je keuken. Ik moet echt wel bij mijn verwarming of iets warme oven de rijs doen. Het is bij mij te koud anders
En als je klaar bent met kneden kun je een vliesje trekken?
niet doen hoor! Bij te hoge temperaturen gaat gist weer dood. Bij mij is het 18 graden in huis en brood rijst prima. Goed kneden en genoeg eiwit in meel, daar maak je verschil mee qua grootte van broodquote:Op zondag 2 december 2018 09:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Ik zou kunnen kijken in de oven maar die van ons begint op 50C, maar misschien eens even kijken met de kernthermometer of ik hem lager kan houden ...
Ohh I need that!!quote:Op maandag 3 december 2018 20:10 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn sinterklaascadeautjes Bwoh wat is zo'n lame fijn. En rijsdoek
Weekend bakery . Hebben ook nog meer handige bakspullen, heb ook al 3 rijsmandjes daar gekochtquote:
acuut dat boek op mijn kerstlijstje gezet. Had hem bij een vriendin al eens voorbij zien komen.quote:Op maandag 3 december 2018 20:10 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn sinterklaascadeautjes Bwoh wat is zo'n lame fijn. En rijsdoek
Je moet er wel gelijk een kilo kardemom bij kopenquote:Op dinsdag 4 december 2018 11:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
acuut dat boek op mijn kerstlijstje gezet. Had hem bij een vriendin al eens voorbij zien komen.
ik stap gelijk op mijn fietsquote:Op dinsdag 4 december 2018 12:38 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Je moet er wel gelijk een kilo kardemom bij kopen
Ik koop het bij de AH . Staat in het schap bij de pasta,quote:Op donderdag 6 december 2018 09:39 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Vraagje aan jullie: waar kan ik het beste semolina kopen? (recept van Levine wat ik voor kerst wil maken en eerst even testen ) Ik weet dat Indiërs het ook gebruiken, maar geen idee of er verschil tussen zit qua kwaliteit?
Ah tnx! Rij ik morgen even naar een grotere appie.quote:Op donderdag 6 december 2018 12:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik koop het bij de AH . Staat in het schap bij de pasta,
[ afbeelding ]
Welk recept ga je testen?
geen oliebollen smaak. Volgende x gaat er wel wat meer kaneel in. Maar het is echt een heerlijk brood, geen oliebollen smaak want het wordt ook niet in olie gebakken. Lekker zacht iets zoetig brood. Na bestuiven met iets poedersuiker vind ik beleg ook niet nodigquote:Op vrijdag 28 december 2018 21:32 schreef Hupje het volgende:
Smaakt het naar oliebollen of maakt het bakken het echt heel anders?
Dankje. Mijn lame en ik zijn vriendjes aan het wordenquote:
Ziet er netjes uit, zo te zien. Het is goed gerezen en smaakt vast erg goed.quote:Op dinsdag 8 januari 2019 09:38 schreef Ceased2Be het volgende:
Vanuit het baktopic hierheen verwezen dus even een crosspost
---
Heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels
Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);
Thanks en bedankt voor de tip, nu had ik meel van de plaatselijke molen waar verder geen zout bij hoefde maar als ik zelf een mix ga maken hou ik dit in m'n achterhoofdquote:Op dinsdag 8 januari 2019 09:47 schreef qltel het volgende:
[..]
Ziet er netjes uit, zo te zien. Het is goed gerezen en smaakt vast erg goed.
Ik ken dat ding trouwens niet, maar dit filmpje maakt wel aardig wat duidelijk:
IK heb wel 2 opmerkingen. Gooi de gist altijd zover mogelijk bij het zout vandaan en niet ernaast zoals in dit filmpje. Zout en gist verdragen elkaar erg slecht. En brood niet snijden als het heet is, dan verlies je enorm veel vocht uit het brood..
Heel mooi! Hoe krijg jij het voor elkaar dat het zo mooi open barst bij je insnijdingen? Die niet te diep maken? Ik krijg nooit zo'n grillage structuur daar.quote:
De 2e rijs niet te lang, dan heeft hij geen 'oven spring' meer.quote:Op donderdag 10 januari 2019 20:01 schreef -banaan2- het volgende:
[..]
Heel mooi! Hoe krijg jij het voor elkaar dat het zo mooi open barst bij je insnijdingen? Die niet te diep maken? Ik krijg nooit zo'n grillage structuur daar.
Andere vraag: heeft iemand een getest recept voor suikerbrood? Natuurlijk is er op internet genoeg te vinden maar ik gebruik liever een beproefd recept van iemand.
Tsja, wist ik dat ook maar. Niet al mijn broden lukken altijd zo mooi. Ik merk wel dat nu ik een lame gebruik ze wel beter & mooier open gaan, het snijd gewoon dieper en beter dan een normaal mes.quote:Op donderdag 10 januari 2019 20:01 schreef -banaan2- het volgende:
[..]
Heel mooi! Hoe krijg jij het voor elkaar dat het zo mooi open barst bij je insnijdingen? Die niet te diep maken? Ik krijg nooit zo'n grillage structuur daar.
Andere vraag: heeft iemand een getest recept voor suikerbrood? Natuurlijk is er op internet genoeg te vinden maar ik gebruik liever een beproefd recept van iemand.
die heb ik gaat prima. Als je van alles en nog wat bakt is het een prima machine, brood kan hij goed aan. Ik heb de mijne nu ruim 3 jaar.quote:Op zondag 13 januari 2019 09:07 schreef peejdorie het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met het kneden van deeg met een Bosch MUM5* serie? Ik overweeg deze te kopen: https://www.bol.com/nl/p/(...)FWg.1.7.ProductTitle maar kan niet zo veel reviews vinden over het kneden van gistdeeg.
Ik heb deze ook al een aantal jaren, ik bak regelmatig brood en gebak en dat gaat prima! Zoals hierboven al gezegd werd, als je hem echt veel gaat gebruiken, zou ik ook voor een zwaardere gaan. Toch is de Bosch dus ook een prima keuze. Ik vind vooral de vele accessoires erg fijn.quote:Op zondag 13 januari 2019 09:07 schreef peejdorie het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met het kneden van deeg met een Bosch MUM5* serie? Ik overweeg deze te kopen: https://www.bol.com/nl/p/(...)FWg.1.7.ProductTitle maar kan niet zo veel reviews vinden over het kneden van gistdeeg.
eens! De blender en de snij/rasp toebehoren zijn ideaal! Ijsmaker zat er bij mij ook bij maar moet zoveel uur in de vriezer en die ruimte heb ik bijna nooitquote:Op zondag 13 januari 2019 10:06 schreef coucou het volgende:
[..]
Ik heb deze ook al een aantal jaren, ik bak regelmatig brood en gebak en dat gaat prima! Zoals hierboven al gezegd werd, als je hem echt veel gaat gebruiken, zou ik ook voor een zwaardere gaan. Toch is de Bosch dus ook een prima keuze. Ik vind vooral de vele accessoires erg fijn.
Wat is dat?quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:02 schreef fotostarter het volgende:
Zijn er meer mensen die bakken met een enzymmix?
Broodverbetermiddelenquote:
quote:
Wat Piet zegt dusquote:
En wat was het resultaat?quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:32 schreef fotostarter het volgende:
[..]
[..]
Wat Piet zegt dus
Heb er zelf geen ervaring mee, maar lees en hoor juist positieve dingen erover, ga het morgen eens proberen.
SPOILER: resultaatOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dus bij deze een tip mocht je nog wat in huis hebben. En ja, met een broodbakmachine gemaakt want ik vertrouwde het niet
quote:Op donderdag 24 januari 2019 13:18 schreef Qunix het volgende:
Ik weet dat dit vloeken in deze reeks is, maar toch doe ik het... Af en toe bak ik zelf wel brood en voornamelijk lurk ik hier.
Ik kreeg gratis een zak (1kg) oliebollenmix mee, terwijl ik die dingen niet eet. Nu heb ik er brood van gemaakt met een zakje sesamzaadjes erbij. De truc is om in plaats van 1:1 (meelmix staat tot toevoegen van water), 1:3/5 te gebruiken. Dus op 500gr meelmix 300ml water toe te voegen.Goed gedaan! Oliebollenbeslag is inderdaad een soort van nat brooddeeg.. Ik maak mijn beslag trouwens altijd zelf en bak er ook oliebollen van, maar ik vind dit soort dingen (mix gebruiken voor iets anders) altijd wel leuk.SPOILER: resultaatOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dus bij deze een tip mocht je nog wat in huis hebben. En ja, met een broodbakmachine gemaakt want ik vertrouwde het niet
Ik maak zelf nog wel eens speculaascake. Ik heb een heleboel doosjes met mix voor gevuld speculaas staan (waren heel erg goedkoop omdat ze eruit gingen dus 20 van meegenomen indertijd) en recept zo aangepast dat het een cake wordt. Werkt ook prima. Ook voor normale speculaasjes trouwens.
Vitamine C en schepje suiker bedoel jequote:Op woensdag 16 januari 2019 15:02 schreef fotostarter het volgende:
Zijn er meer mensen die bakken met een enzymmix?
Lekker!!! Welk recept heb je gebruikt??quote:Op zaterdag 13 april 2019 23:11 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag suikerbrood gebakken. Hij is lekker!
[ afbeelding ]
In het midden is hij wel wat ingezakt. Waar zou dat door kunnen komen?
Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/quote:Op zondag 14 april 2019 08:34 schreef soapie het volgende:
[..]
Lekker!!! Welk recept heb je gebruikt??
Thnx, ik ga eens kijken of mij dat lukt!quote:Op zondag 14 april 2019 15:03 schreef Hupje het volgende:
[..]
Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/
(Maar ik heb hem aangepast naar koemelk vrij)
Foto's werken nietquote:Op woensdag 8 mei 2019 14:11 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Desembrood.
Nee, ik doe iets ernstig verkeerd, maar in de quote van jou staan dan wel weer werkende linkjesquote:
Ziet er lekker uitquote:Op woensdag 8 mei 2019 14:23 schreef DucatiOwner het volgende:
[..]
Nee, ik doe iets ernstig verkeerd, maar in de quote van jou staan dan wel weer werkende linkjes
Mooi! En mooie rode spullen!quote:Op woensdag 8 mei 2019 15:00 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze tijdje geleden gemaakt
Wat een fantastisch brood :-)quote:Op maandag 27 mei 2019 13:34 schreef douche-eendje het volgende:
Ik ben lekker aan het finetunen inmiddels
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nog even laatste puntjes op de i aan vorm en snijden.
Dankje!quote:
Kan, maar hoeft niet. Ik bak zonder de gietijzeren pan in een goed hete oven met wat stoom (beetje water in een meeverwarmd browniebakblik plonsen is hetzelfde effect ) en dat doet ook al een heleboel. Die gietijzeren pan is met name voor stoomvorming en warmere temperatuur, maar dat kan op veel manieren merk ik inmiddels.quote:Op maandag 27 mei 2019 14:19 schreef mascara-klodder het volgende:
@:douche-eendje , tnxx. Was ook best tevreden voor een eerste keer. Was eigenlijk bang dat ik er iemand mee neer zou kunnen knuppelen maar dat was dus niet het geval gelukkig
Dank voor je uitleg. Dacht dat no-knead bread in een gietijzeren pan met deksel erop de oven inging. Zal wel weer iets anders zijn.
Ik ga volgende keer ook maareens naar de molen. Winkel zit hier 5 minuten verderop ofzo.
Kies nu recepten steeds met tarwebloem omdat ik dat altijd in huis heb en gewoon niet zo ervaren ben.
Dat laatste ja, de bakmethode, ging het mij ook om idd.quote:Op maandag 27 mei 2019 14:31 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Kan, maar hoeft niet. Ik bak zonder de gietijzeren pan in een goed hete oven met wat stoom (beetje water in een meeverwarmd browniebakblik plonsen is hetzelfde effect ) en dat doet ook al een heleboel. Die gietijzeren pan is met name voor stoomvorming en warmere temperatuur, maar dat kan op veel manieren merk ik inmiddels.
Ik laat mijn oven ook gerust een minuut of 45 op temperatuur komen voordat ik het brood erin zet.
Meest typerende voor dit type brood is denk ik eerder echt het kneedloze. Je gooit alles in de bak, je ontwikkeld langzaam een glutennetwerk en na 12 uur kun je gaan vouwen voor stevigheid. Bakmethode is leuk, maar niet leidend.
Jaaa die KA van jou is echtquote:Op maandag 27 mei 2019 14:55 schreef douche-eendje het volgende:
Hahaha dat klinkt jaloersmakend . Ik heb 'gewoon' een Zanussi oven (echt oven-oven) en een KitchenAid heavy duty.
Maar ooit, stel dat we ooit eens groter gaan wonen dan wil ik een rofco spiraalkneder en oven en een gigantische keuken . Maar voor nu gewoon lekker hobbybakker in een kleine keuken en lekker op technieken focussen
Ik maak dan nogal eens een rand van karton, die hoger is dan de broodjes en die ik er omheen zet. Daar kan dan een doek/folie overheen die dan niet vastplakt. Voor het afdekken zelf gebruik ik altijd bubbelfolie. En die stukken gebruik ik vaak voordat ik ze wegdoe.quote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Goeie!quote:Op zondag 1 september 2019 11:14 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik maak dan nogal eens een rand van karton, die hoger is dan de broodjes en die ik er omheen zet. Daar kan dan een doek/folie overheen die dan niet vastplakt. Voor het afdekken zelf gebruik ik altijd bubbelfolie. En die stukken gebruik ik vaak voordat ik ze wegdoe.
Ik gebruik een plastic afval zak die ik aan een kant heb opengeknipt. En verder 3 menukaart houders als soort van stuttenquote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Ik heb sinds vorig jaar een rijsdoek en gebruik die altijdquote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Transparante curver bakquote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Dat wil ik dus ook nog altijdquote:Op vrijdag 6 september 2019 04:19 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb sinds vorig jaar een rijsdoek en gebruik die altijd
ze zien er toch goed uit!quote:Op zaterdag 2 november 2019 18:29 schreef Bleie het volgende:
Die curverbak vandaag gebruikt voor het laten rijzen van hamburger roosjes. Straks proeven, maar ze zijn goed gerezen. Wel iets te donker geworden in de oven.
[ afbeelding ]
Ze waren lekker. Beetje groot wel, zeker voor de kinderen.quote:Op zondag 3 november 2019 11:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zi
[..]
ze zien er toch goed uit!
Was het een recept voor 4?
Ik mis de gember siroop in dit receptquote:Op zondag 14 april 2019 15:03 schreef Hupje het volgende:
[..]
Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/
(Maar ik heb hem aangepast naar koemelk vrij)
Stofluis, kan overal vandaan komen. Vanuit grondstoffen, transport en soms heb je ze al in je keukenkast wonenquote:Op zondag 1 december 2019 09:55 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:
Wij wilden brood bakken met zo'n pak broodmix van Koopmans, maar toen we het pak opmaakten krioelde het van minuscule kleine zwarte beestjes. Wat is dat?? Waar komen ze vandaan?
Geen foto helaas, we schrokken zo hard dat we het pak op de grond lieten vallen.
En nu alles weggooien dan maar?quote:Op zondag 1 december 2019 09:59 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Stofluis, kan overal vandaan komen. Vanuit grondstoffen, transport en soms heb je ze al in je keukenkast wonen
Of wat extra eiwitten in je etenquote:Op zondag 1 december 2019 10:01 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:
[..]
En nu alles weggooien dan maar?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |