abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184436426
Zijn er meer mensen die bakken met een enzymmix?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 16 januari 2019 @ 15:25:14 #252
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_184436763
quote:
4s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:02 schreef fotostarter het volgende:
Zijn er meer mensen die bakken met een enzymmix?
Wat is dat?
  woensdag 16 januari 2019 @ 16:07:31 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184437442
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:25 schreef qltel het volgende:

[..]

Wat is dat?
Broodverbetermiddelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184437874
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:25 schreef qltel het volgende:

[..]

Wat is dat?
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Broodverbetermiddelen
Wat Piet zegt dus :)
Heb er zelf geen ervaring mee, maar lees en hoor juist positieve dingen erover, ga het morgen eens proberen.
pi_184510447
quote:
4s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:32 schreef fotostarter het volgende:

[..]

[..]

Wat Piet zegt dus :)
Heb er zelf geen ervaring mee, maar lees en hoor juist positieve dingen erover, ga het morgen eens proberen.
En wat was het resultaat?
pi_184591549
Ik weet dat dit vloeken in deze reeks is, maar toch doe ik het... Af en toe bak ik zelf wel brood en voornamelijk lurk ik hier.

Ik kreeg gratis een zak (1kg) oliebollenmix mee, terwijl ik die dingen niet eet. Nu heb ik er brood van gemaakt met een zakje sesamzaadjes erbij. De truc is om in plaats van 1:1 (meelmix staat tot toevoegen van water), 1:3/5 te gebruiken. Dus op 500gr meelmix 300ml water toe te voegen.

SPOILER: resultaat
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus bij deze een tip mocht je nog wat in huis hebben. En ja, met een broodbakmachine gemaakt want ik vertrouwde het niet :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 24 januari 2019 @ 13:36:51 #257
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_184591842
quote:
3s.gif Op donderdag 24 januari 2019 13:18 schreef Qunix het volgende:
Ik weet dat dit vloeken in deze reeks is, maar toch doe ik het... Af en toe bak ik zelf wel brood en voornamelijk lurk ik hier.

Ik kreeg gratis een zak (1kg) oliebollenmix mee, terwijl ik die dingen niet eet. Nu heb ik er brood van gemaakt met een zakje sesamzaadjes erbij. De truc is om in plaats van 1:1 (meelmix staat tot toevoegen van water), 1:3/5 te gebruiken. Dus op 500gr meelmix 300ml water toe te voegen.

SPOILER: resultaat
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus bij deze een tip mocht je nog wat in huis hebben. En ja, met een broodbakmachine gemaakt want ik vertrouwde het niet :P
Goed gedaan! Oliebollenbeslag is inderdaad een soort van nat brooddeeg.. Ik maak mijn beslag trouwens altijd zelf en bak er ook oliebollen van, maar ik vind dit soort dingen (mix gebruiken voor iets anders) altijd wel leuk.

Ik maak zelf nog wel eens speculaascake. Ik heb een heleboel doosjes met mix voor gevuld speculaas staan (waren heel erg goedkoop omdat ze eruit gingen dus 20 van meegenomen indertijd) en recept zo aangepast dat het een cake wordt. Werkt ook prima. Ook voor normale speculaasjes trouwens.
pi_186200391
Ik heb vandaag suikerbrood gebakken. Hij is lekker!
gF5K3Kp.jpg
In het midden is hij wel wat ingezakt. Waar zou dat door kunnen komen?
  zondag 14 april 2019 @ 00:04:42 #259
34027 devlinmr
Trolivier
pi_186201313
quote:
4s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:02 schreef fotostarter het volgende:
Zijn er meer mensen die bakken met een enzymmix?
Vitamine C en schepje suiker bedoel je
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_186204295
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 23:11 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag suikerbrood gebakken. Hij is lekker!
[ afbeelding ]
In het midden is hij wel wat ingezakt. Waar zou dat door kunnen komen?
Lekker!!! Welk recept heb je gebruikt??
pi_186211805
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 08:34 schreef soapie het volgende:

[..]

Lekker!!! Welk recept heb je gebruikt??
Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/
(Maar ik heb hem aangepast naar koemelk vrij)
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 14 april 2019 @ 15:16:49 #262
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_186212130
Leuk recept, ik heb 'm uitgeprint en ga het zeker een keer maken.
pi_186212913
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 15:03 schreef Hupje het volgende:

[..]

Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/
(Maar ik heb hem aangepast naar koemelk vrij)
Thnx, ik ga eens kijken of mij dat lukt!
pi_186694864
MMF7r1T

NFQSPQL
Desembrood.

[ Bericht 40% gewijzigd door DucatiOwner op 08-05-2019 14:21:56 ]
  woensdag 8 mei 2019 @ 14:13:42 #265
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_186694915
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 14:11 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Desembrood.
Foto's werken niet

*Lurkt verder
pi_186695066
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2019 14:13 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Foto's werken niet

*Lurkt verder
Nee, ik doe iets ernstig verkeerd, maar in de quote van jou staan dan wel weer werkende linkjes
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 mei 2019 @ 14:48:33 #267
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_186695467
Mooi brood
pi_186695666
rbbkuo.jpg

6fpaqb.jpg

Deze tijdje geleden gemaakt :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  woensdag 8 mei 2019 @ 16:14:41 #269
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_186696847
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 14:23 schreef DucatiOwner het volgende:

[..]

Nee, ik doe iets ernstig verkeerd, maar in de quote van jou staan dan wel weer werkende linkjes
Ziet er lekker uit :9
pi_186700205
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2019 15:00 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Deze tijdje geleden gemaakt :)
Mooi! En mooie rode spullen!
  maandag 27 mei 2019 @ 13:34:47 #271
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_187114354
:W

Ik ben lekker aan het finetunen inmiddels :s)

61387777_2723586337655668_4821547397639307264_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=001df63729ae086f1fc7e8f0c808009c&oe=5D591C8F
60981230_2723586314322337_8232989119978930176_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=77062fa295a4727496a736afdbb35a82&oe=5D524A8A

Nog even laatste puntjes op de i aan vorm en snijden.
pi_187114462
Ohja, broodbakken doen we ook nog :7

Vorige week stokbrood gemaakt. Vorm niet perfect maar was moe en ziek en had pijn en was het gewoon zat :P

152hx04.jpg
9pvqyq.jpg
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_187114477
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 19:08 schreef DucatiOwner het volgende:

[..]

Mooi! En mooie rode spullen!
Tnx en tnx!

@douche-eendje wat voor brood is dat?
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_187114598
quote:
17s.gif Op maandag 27 mei 2019 13:34 schreef douche-eendje het volgende:
:W

Ik ben lekker aan het finetunen inmiddels :s)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Nog even laatste puntjes op de i aan vorm en snijden.
Wat een fantastisch brood :-)
  maandag 27 mei 2019 @ 14:10:11 #275
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_187114831
Ziet er goed uit mascara-klodder!

Het is no-knead bread, maar ik ben al weken aan het experimenteren met een basis die ik heb liggen om hem helemaal te finetunen en te snappen.

Basisingredienten:
450 gram tarwebloem
8 gram zout
3 gram gist
375 gram water

Tarwebloem wil ik nog wel eens een deel van vervangen door volkorentarwemeel, is bij deze ook gedaan (2/3 bloem, 1/3 meel). Ingredienten mengen met een spatel en vervolgens 12 uur op aanrecht laten staan en natuur zijn werk laten doen.
Vervolgens:
Deeg uit bak halen, 1e keer vouwen en opbollen.
45 minuten laten rijzen onder rijsdoek.
2e keer vouwen en opbollen.
15 minuten laten rusten
Vormen naar gewenste vorm, 45 minuten rijzen op bakplaat onder rijsdoek.
Insnijden met lame, snap eindelijk goed hoe dat ding werkt.
Daarna 40 minuten in de oven op 250 graden.

Maar ik denk dat er nog een 3e keer vouwen en opbollen bij moet voor de extra stevigheid en goede vorm. Dus wellicht dat ik hem straks 30-30-15 rusten-30 doe. Of ik moet gewoon het vouwen een paar keer blijven herhalen.
Al het bloem en meel komt direct bij mijn lokale molen vandaan, 2 weken terug alles gehaald dus mijn grondstoffen zijn nogal vers :+. Ow en instant gist uit die blauwe verpakking.

quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 13:52 schreef anndb het volgende:

[..]

Wat een fantastisch brood :-)
Dankje!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')