abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187114976
@douche-eendje , tnxx. Was ook best tevreden voor een eerste keer. Was eigenlijk bang dat ik er iemand mee neer zou kunnen knuppelen maar dat was dus niet het geval gelukkig :+

Dank voor je uitleg. Dacht dat no-knead bread in een gietijzeren pan met deksel erop de oven inging. Zal wel weer iets anders zijn.

Ik ga volgende keer ook maareens naar de molen. Winkel zit hier 5 minuten verderop ofzo.

Kies nu recepten steeds met tarwebloem omdat ik dat altijd in huis heb en gewoon niet zo ervaren ben.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_187115112
https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-zelfgebakken-brood/

Had het me toch goed herinnerd. Ga ik vnv het deeg voor maken zodat het morgen zo de oven in kan :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  maandag 27 mei 2019 @ 14:31:07 #278
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_187115168
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 14:19 schreef mascara-klodder het volgende:
@:douche-eendje , tnxx. Was ook best tevreden voor een eerste keer. Was eigenlijk bang dat ik er iemand mee neer zou kunnen knuppelen maar dat was dus niet het geval gelukkig :+

Dank voor je uitleg. Dacht dat no-knead bread in een gietijzeren pan met deksel erop de oven inging. Zal wel weer iets anders zijn.

Ik ga volgende keer ook maareens naar de molen. Winkel zit hier 5 minuten verderop ofzo.

Kies nu recepten steeds met tarwebloem omdat ik dat altijd in huis heb en gewoon niet zo ervaren ben.
Kan, maar hoeft niet. Ik bak zonder de gietijzeren pan in een goed hete oven met wat stoom (beetje water in een meeverwarmd browniebakblik plonsen is hetzelfde effect :+) en dat doet ook al een heleboel. Die gietijzeren pan is met name voor stoomvorming en warmere temperatuur, maar dat kan op veel manieren merk ik inmiddels.
Ik laat mijn oven ook gerust een minuut of 45 op temperatuur komen voordat ik het brood erin zet.

Meest typerende voor dit type brood is denk ik eerder echt het kneedloze. Je gooit alles in de bak, je ontwikkeld langzaam een glutennetwerk en na 12 uur kun je gaan vouwen voor stevigheid. Bakmethode is leuk, maar niet leidend.
pi_187115353
quote:
17s.gif Op maandag 27 mei 2019 14:31 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Kan, maar hoeft niet. Ik bak zonder de gietijzeren pan in een goed hete oven met wat stoom (beetje water in een meeverwarmd browniebakblik plonsen is hetzelfde effect :+) en dat doet ook al een heleboel. Die gietijzeren pan is met name voor stoomvorming en warmere temperatuur, maar dat kan op veel manieren merk ik inmiddels.
Ik laat mijn oven ook gerust een minuut of 45 op temperatuur komen voordat ik het brood erin zet.

Meest typerende voor dit type brood is denk ik eerder echt het kneedloze. Je gooit alles in de bak, je ontwikkeld langzaam een glutennetwerk en na 12 uur kun je gaan vouwen voor stevigheid. Bakmethode is leuk, maar niet leidend.
Dat laatste ja, de bakmethode, ging het mij ook om idd.
Maar aantal jaren geleden toen ik nog samenwoonde en veel bakte had ik n niet zo’n toffe grote oven en geen gietijzeren pan. Nu dus wel en wel 4 gietijzeren pannen in verschillende maten :+

Ik ga het gewoon doen morgen.

En als de keuken dan toch een puinzooi is ook maar gelijk een berg pizzadeeg maken :Y

Tnx voor je uitleg weer ^O^
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  maandag 27 mei 2019 @ 14:55:40 #280
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_187115522
Hahaha dat klinkt jaloersmakend :D. Ik heb 'gewoon' een Zanussi oven (echt oven-oven) en een KitchenAid heavy duty.
Maar ooit, stel dat we ooit eens groter gaan wonen dan wil ik een rofco spiraalkneder en oven en een gigantische keuken :+. Maar voor nu gewoon lekker hobbybakker in een kleine keuken en lekker op technieken focussen :Y
pi_187116331
quote:
17s.gif Op maandag 27 mei 2019 14:55 schreef douche-eendje het volgende:
Hahaha dat klinkt jaloersmakend :D. Ik heb 'gewoon' een Zanussi oven (echt oven-oven) en een KitchenAid heavy duty.
Maar ooit, stel dat we ooit eens groter gaan wonen dan wil ik een rofco spiraalkneder en oven en een gigantische keuken :+. Maar voor nu gewoon lekker hobbybakker in een kleine keuken en lekker op technieken focussen :Y
Jaaa die KA van jou is echt _O_

Ik heb ook een mini-keuken. Omdat er geen koel-vriescombinatie in paste heb ik dus dat 6-pits fornuis van SMEG genomen. Was echt wel een droom die uitkwam :)

Heb ook nog een combi-magnetron/oven voor afbakbroodjes, mini-taart, bapao etc. Superhandig ook ipv steeds dat grote ding te gebruiken.

Net even deeg gemaakt voor zachte broodjes. Staat nu in de vensterbank voor de 1e rijs. Kreeg gelijk zin om weer even de keuken in te gaan nav dit topic.

Laatst btw nog een puntje gaaf broodbakblik gescoord van Zenker voor wel 1 bij de kringloop.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_188731990
Schop!

Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 1 september 2019 @ 11:14:06 #283
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_188733009
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!

Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Ik maak dan nogal eens een rand van karton, die hoger is dan de broodjes en die ik er omheen zet. Daar kan dan een doek/folie overheen die dan niet vastplakt. Voor het afdekken zelf gebruik ik altijd bubbelfolie. En die stukken gebruik ik vaak voordat ik ze wegdoe.
pi_188733634
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 11:14 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik maak dan nogal eens een rand van karton, die hoger is dan de broodjes en die ik er omheen zet. Daar kan dan een doek/folie overheen die dan niet vastplakt. Voor het afdekken zelf gebruik ik altijd bubbelfolie. En die stukken gebruik ik vaak voordat ik ze wegdoe.
Goeie!
pi_188733756
nvm, foto lukt niet met iPad...
pi_188807632
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!

Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Ik gebruik een plastic afval zak die ik aan een kant heb opengeknipt. En verder 3 menukaart houders als soort van stutten
pi_188807756
quote:
1s.gif Op zondag 1 september 2019 12:07 schreef Bleie het volgende:
nvm, foto lukt niet met iPad...
Imgur app downloaden
I solemnly swear i'm up to no good
pi_188809810
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!

Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Ik heb sinds vorig jaar een rijsdoek en gebruik die altijd ^O^
pi_188809821
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!

Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Transparante curver bak :7
pi_188823467
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 04:42 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Transparante curver bak :7
Die heb ik nu in huis. Binnenkort eens testen.
pi_189748091
Die curverbak vandaag gebruikt voor het laten rijzen van hamburger roosjes. Straks proeven, maar ze zijn goed gerezen. Wel iets te donker geworden in de oven.

YGNtsRh.jpg
pi_189758489
quote:
17s.gif Op vrijdag 6 september 2019 04:19 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik heb sinds vorig jaar een rijsdoek en gebruik die altijd ^O^
Dat wil ik dus ook nog altijd
pi_189758729
Zi
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 18:29 schreef Bleie het volgende:
Die curverbak vandaag gebruikt voor het laten rijzen van hamburger roosjes. Straks proeven, maar ze zijn goed gerezen. Wel iets te donker geworden in de oven.

[ afbeelding ]
ze zien er toch goed uit!
Was het een recept voor 4?
pi_189758867
quote:
1s.gif Op zondag 3 november 2019 11:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zi
[..]

ze zien er toch goed uit!
Was het een recept voor 4?
Ze waren lekker. Beetje groot wel, zeker voor de kinderen.

Recept uit het eerste boek van Levine. Is eigenlijk voor 9, ik heb het gehalveerd, maar dat was dus inderdaad net wat veel.
pi_189758916
Oh die! Heb ik ook ooit gemaakt maar die werden bij mij beetje droog als ik het me goed herinner.
En 9 stuks krijg ik in mijn eentje niet snel genoeg op :+
pi_189759525
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 15:03 schreef Hupje het volgende:

[..]

Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/
(Maar ik heb hem aangepast naar koemelk vrij)
Ik mis de gember siroop in dit recept
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zondag 1 december 2019 @ 09:55:00 #297
487685 Poesje_Mauw77
Poesje is woedend
pi_190210640
Wij wilden brood bakken met zo'n pak broodmix van Koopmans, maar toen we het pak opmaakten krioelde het van minuscule kleine zwarte beestjes. Wat is dat?? Waar komen ze vandaan?
Geen foto helaas, we schrokken zo hard dat we het pak op de grond lieten vallen.
Houd van poesjes
pi_190210697
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 09:55 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:
Wij wilden brood bakken met zo'n pak broodmix van Koopmans, maar toen we het pak opmaakten krioelde het van minuscule kleine zwarte beestjes. Wat is dat?? Waar komen ze vandaan?
Geen foto helaas, we schrokken zo hard dat we het pak op de grond lieten vallen.
Stofluis, kan overal vandaan komen. Vanuit grondstoffen, transport en soms heb je ze al in je keukenkast wonen
  zondag 1 december 2019 @ 10:01:01 #299
487685 Poesje_Mauw77
Poesje is woedend
pi_190210707
quote:
17s.gif Op zondag 1 december 2019 09:59 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Stofluis, kan overal vandaan komen. Vanuit grondstoffen, transport en soms heb je ze al in je keukenkast wonen
En nu alles weggooien dan maar?
Houd van poesjes
pi_190210717
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 10:01 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:

[..]

En nu alles weggooien dan maar?
Of wat extra eiwitten in je eten :+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')