Kan, maar hoeft niet. Ik bak zonder de gietijzeren pan in een goed hete oven met wat stoom (beetje water in een meeverwarmd browniebakblik plonsen is hetzelfde effect ) en dat doet ook al een heleboel. Die gietijzeren pan is met name voor stoomvorming en warmere temperatuur, maar dat kan op veel manieren merk ik inmiddels.quote:Op maandag 27 mei 2019 14:19 schreef mascara-klodder het volgende:
@:douche-eendje , tnxx. Was ook best tevreden voor een eerste keer. Was eigenlijk bang dat ik er iemand mee neer zou kunnen knuppelen maar dat was dus niet het geval gelukkig
Dank voor je uitleg. Dacht dat no-knead bread in een gietijzeren pan met deksel erop de oven inging. Zal wel weer iets anders zijn.
Ik ga volgende keer ook maareens naar de molen. Winkel zit hier 5 minuten verderop ofzo.
Kies nu recepten steeds met tarwebloem omdat ik dat altijd in huis heb en gewoon niet zo ervaren ben.
Dat laatste ja, de bakmethode, ging het mij ook om idd.quote:Op maandag 27 mei 2019 14:31 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Kan, maar hoeft niet. Ik bak zonder de gietijzeren pan in een goed hete oven met wat stoom (beetje water in een meeverwarmd browniebakblik plonsen is hetzelfde effect ) en dat doet ook al een heleboel. Die gietijzeren pan is met name voor stoomvorming en warmere temperatuur, maar dat kan op veel manieren merk ik inmiddels.
Ik laat mijn oven ook gerust een minuut of 45 op temperatuur komen voordat ik het brood erin zet.
Meest typerende voor dit type brood is denk ik eerder echt het kneedloze. Je gooit alles in de bak, je ontwikkeld langzaam een glutennetwerk en na 12 uur kun je gaan vouwen voor stevigheid. Bakmethode is leuk, maar niet leidend.
Jaaa die KA van jou is echtquote:Op maandag 27 mei 2019 14:55 schreef douche-eendje het volgende:
Hahaha dat klinkt jaloersmakend . Ik heb 'gewoon' een Zanussi oven (echt oven-oven) en een KitchenAid heavy duty.
Maar ooit, stel dat we ooit eens groter gaan wonen dan wil ik een rofco spiraalkneder en oven en een gigantische keuken . Maar voor nu gewoon lekker hobbybakker in een kleine keuken en lekker op technieken focussen
Ik maak dan nogal eens een rand van karton, die hoger is dan de broodjes en die ik er omheen zet. Daar kan dan een doek/folie overheen die dan niet vastplakt. Voor het afdekken zelf gebruik ik altijd bubbelfolie. En die stukken gebruik ik vaak voordat ik ze wegdoe.quote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Goeie!quote:Op zondag 1 september 2019 11:14 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik maak dan nogal eens een rand van karton, die hoger is dan de broodjes en die ik er omheen zet. Daar kan dan een doek/folie overheen die dan niet vastplakt. Voor het afdekken zelf gebruik ik altijd bubbelfolie. En die stukken gebruik ik vaak voordat ik ze wegdoe.
Ik gebruik een plastic afval zak die ik aan een kant heb opengeknipt. En verder 3 menukaart houders als soort van stuttenquote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Ik heb sinds vorig jaar een rijsdoek en gebruik die altijdquote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Transparante curver bakquote:Op zondag 1 september 2019 10:05 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Vraagje over de tweede rijs: als je broodjes bakt, hoe dek je die dan af? Een theedoek gaat vaak plakken, en folie vind ik zo’n gevecht, en bovendien erg milieu-onvriendelijk.
Dat wil ik dus ook nog altijdquote:Op vrijdag 6 september 2019 04:19 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb sinds vorig jaar een rijsdoek en gebruik die altijd
ze zien er toch goed uit!quote:Op zaterdag 2 november 2019 18:29 schreef Bleie het volgende:
Die curverbak vandaag gebruikt voor het laten rijzen van hamburger roosjes. Straks proeven, maar ze zijn goed gerezen. Wel iets te donker geworden in de oven.
[ afbeelding ]
Ze waren lekker. Beetje groot wel, zeker voor de kinderen.quote:Op zondag 3 november 2019 11:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zi
[..]
ze zien er toch goed uit!
Was het een recept voor 4?
Ik mis de gember siroop in dit receptquote:Op zondag 14 april 2019 15:03 schreef Hupje het volgende:
[..]
Deze: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/10/suikerbrood-html/
(Maar ik heb hem aangepast naar koemelk vrij)
Stofluis, kan overal vandaan komen. Vanuit grondstoffen, transport en soms heb je ze al in je keukenkast wonenquote:Op zondag 1 december 2019 09:55 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:
Wij wilden brood bakken met zo'n pak broodmix van Koopmans, maar toen we het pak opmaakten krioelde het van minuscule kleine zwarte beestjes. Wat is dat?? Waar komen ze vandaan?
Geen foto helaas, we schrokken zo hard dat we het pak op de grond lieten vallen.
En nu alles weggooien dan maar?quote:Op zondag 1 december 2019 09:59 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Stofluis, kan overal vandaan komen. Vanuit grondstoffen, transport en soms heb je ze al in je keukenkast wonen
Of wat extra eiwitten in je etenquote:Op zondag 1 december 2019 10:01 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:
[..]
En nu alles weggooien dan maar?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |