abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183464127
Oh ja walnoten. Ons nieuwe huis heeft ook een boom. Volgend jaar veel bakken denk ik O+
I solemnly swear i'm up to no good
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 30 november 2018 @ 20:35:43 #212
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_183464826
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:45 schreef Goitske het volgende:

[..]

of je maakt gewoon lekker walnoot spijs! Dat vind ik zelf lekkerder dan amandelspijs
Hm, moet ik eerst walnootmeel maken. Maar het is wel een idee, ik heb er nooit over nagedacht. Maar of ik 200 gram walnootmeel kan maken met een koffiemolen, geen idee.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 30 november 2018 @ 20:39:33 #213
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_183464940
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:10 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Oh ja walnoten. Ons nieuwe huis heeft ook een boom. Volgend jaar veel bakken denk ik O+
Ik gebruik het vaak. In plaats van andere noten en dergelijke. Zeker als je ze even roostert gaat dat prima.
Walnootbroodjes maak ik trouwens ook regelmatig. Witte bollen met walnoot door het deeg. Die gooi ik er bij het kneden (machinaal) gelijk in, zodat ze gedeeltelijk stuk gaan en het brood een mooi kleurtje en een lekker walnootaroma krijgt.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_183465934
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:39 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik gebruik het vaak. In plaats van andere noten en dergelijke. Zeker als je ze even roostert gaat dat prima.
Walnootbroodjes maak ik trouwens ook regelmatig. Witte bollen met walnoot door het deeg. Die gooi ik er bij het kneden (machinaal) gelijk in, zodat ze gedeeltelijk stuk gaan en het brood een mooi kleurtje en een lekker walnootaroma krijgt.
Ik gebruik ook walnoten en hazelnoten in appeltaart als vervanging van rozijnen. O+
I solemnly swear i'm up to no good
pi_183466701
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:35 schreef qltel het volgende:

[..]

Hm, moet ik eerst walnootmeel maken. Maar het is wel een idee, ik heb er nooit over nagedacht. Maar of ik 200 gram walnootmeel kan maken met een koffiemolen, geen idee.
hakmolentje van de staafmixer?
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 30 november 2018 @ 21:42:13 #216
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_183466826
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 21:38 schreef Goitske het volgende:

[..]

hakmolentje van de staafmixer?
Ik ga wel eens wat proberen! Bedankt voor de tip.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_183481156
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!

IMG-20181201-132951.jpg
pi_183481580
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 19:30 schreef Gesloten het volgende:
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!

[ afbeelding ]
Wat een top eerste poging! *O*
pi_183483467
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 19:30 schreef Gesloten het volgende:
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!

[ afbeelding ]
Ze zien er heerlijk uit!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_183484642
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 19:30 schreef Gesloten het volgende:
Heb een flink pak T65 bloem gekocht bij de Zuidmolen om het bakken gan baguettes onder de knie te krijgen. Vandaag mijn eerste poging gewaagd en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, was het wel super lekker!

[ afbeelding ]
dat ziet er prima uit voor een eerste poging ^O^ :9
pi_183489323
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 15:26 schreef Goitske het volgende:

[..]

Hoe zet je hem in de rijs?
Ik laat ook wel eens rijzen in een iets warme oven of misschien idee goed plasticfolie over je bak spannen en dan een theedoek er op en lekker bij de verwarming zetten. Misschien dat het te koud is in je keuken. Ik moet echt wel bij mijn verwarming of iets warme oven de rijs doen. Het is bij mij te koud anders

En als je klaar bent met kneden kun je een vliesje trekken?
Ik zet hem op de grond (we hebben vloerverwarming ;) ) in een mengkom met een douchemuts (zo eentje uit een hotel) er overheen.

Ik zou kunnen kijken in de oven maar die van ons begint op 50C, maar misschien eens even kijken met de kernthermometer of ik hem lager kan houden ... En anders met theedoek en alles proberen.

Tnx!

Overigens was het brood afgelopen keer weer een stukje beter, dus stapje voor stapje kom ik er wel :D
pi_183489818
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 09:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]


Ik zou kunnen kijken in de oven maar die van ons begint op 50C, maar misschien eens even kijken met de kernthermometer of ik hem lager kan houden ...


niet doen hoor! Bij te hoge temperaturen gaat gist weer dood. Bij mij is het 18 graden in huis en brood rijst prima. Goed kneden en genoeg eiwit in meel, daar maak je verschil mee qua grootte van brood
pi_183520532
lb3iPRb.jpg

Mijn sinterklaascadeautjes :7 Bwoh wat is zo'n lame fijn. En rijsdoek O+
pi_183520844
quote:
17s.gif Op maandag 3 december 2018 20:10 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn sinterklaascadeautjes :7 Bwoh wat is zo'n lame fijn. En rijsdoek O+
Ohh I need that!!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_183521941
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 20:24 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Ohh I need that!!
Weekend bakery O+. Hebben ook nog meer handige bakspullen, heb ook al 3 rijsmandjes daar gekocht :')
pi_183529598
quote:
17s.gif Op maandag 3 december 2018 20:10 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn sinterklaascadeautjes :7 Bwoh wat is zo'n lame fijn. En rijsdoek O+
acuut dat boek op mijn kerstlijstje gezet. Had hem bij een vriendin al eens voorbij zien komen. O+
pi_183530255
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 11:45 schreef Goitske het volgende:

[..]

acuut dat boek op mijn kerstlijstje gezet. Had hem bij een vriendin al eens voorbij zien komen. O+
Je moet er wel gelijk een kilo kardemom bij kopen :P
pi_183530295
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 12:38 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Je moet er wel gelijk een kilo kardemom bij kopen :P
ik stap gelijk op mijn fiets _O-
pi_183562409
Vraagje aan jullie: waar kan ik het beste semolina kopen? (recept van Levine wat ik voor kerst wil maken en eerst even testen :D ) Ik weet dat Indirs het ook gebruiken, maar geen idee of er verschil tussen zit qua kwaliteit?
pi_183565013
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 09:39 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Vraagje aan jullie: waar kan ik het beste semolina kopen? (recept van Levine wat ik voor kerst wil maken en eerst even testen :D ) Ik weet dat Indirs het ook gebruiken, maar geen idee of er verschil tussen zit qua kwaliteit?
Ik koop het bij de AH :'). Staat in het schap bij de pasta,

semola_di_grano_duro_de_cecco_1.jpg

Welk recept ga je testen?
pi_183565569
quote:
17s.gif Op donderdag 6 december 2018 12:23 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik koop het bij de AH :'). Staat in het schap bij de pasta,

[ afbeelding ]

Welk recept ga je testen?
Ah tnx! Rij ik morgen even naar een grotere appie.

Ik wil het hartig afbreekbrood (pag 73) gaan maken voor bij de soep met kerst, maar ik durf het niet aan om dat zomaar te maken dan, dus eerst nog even een paar keer testen (de mannen hier hebben daar nooit problemen mee ;) ). Behalve de semolina is alles al gekocht dus kan ik het dit weekend eens gaan proberen!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 december 2018 @ 22:17:22 #232
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_183574774
Ik heb gisteren een pide (Turks brood) gemaakt. Lange 1e rijs (14 uur) en een relatief korte 2e rijs (2 uur ongeveer). Smaakt fantastisch.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_184040632
Vandaag een nieuwjaarsbrood gebakken

Benodigdheden
Pak oliebollenmixer
330 gram lauw water als het deeg te droog is evt iets meer
1 flinke theelepel boter
1 flinke theelepel kaneel
100 gram rozijnen en cranberries
Hand noten bijv walnoten

Kneed de mix met het water en de kaneel en boter met de hand/keukenmachine of broodbakmachine (keukenmachine ongeveer 10 minuten broodbakmachine ongeveer 20)

Haal het deeg uit de machine en voeg de rozijnen, cranberry's en noten toe en kneed even alles er snel door.

Laat het deeg 20 minuten rusten in een ingevette plastic bak met een stukje huishoudfolie

Kneed na 20 min nog even snel het deeg door en geef het een 2de rijs van 50 minuten in bijv een ingevet cake blik of een springvorm van ongeveer 24 cm

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hem af in 30-35 min.

Variatie tips
- Bak stukjes appel mee
- vervang een deel van het water door een beetje likeur bijv disaronno of Malibu of laat je rozijnen/cranberry's hierin wellen
- bak kleineren broodjes in bijvoorbeeld een cupcake vorm
Het deeg is eigenlijk te slap om zonder bakblik te bakken

Is je deeg heel erg plakkerig en slap voeg wat bloem toe. Is het te droog voeg nog wat water toe tijdens het kneedproces
HMw3Vpf.jpg
bn1DU7Y.jpg
pi_184042712
Smaakt het naar oliebollen of maakt het bakken het echt heel anders?
pi_184043308
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 21:32 schreef Hupje het volgende:
Smaakt het naar oliebollen of maakt het bakken het echt heel anders?
geen oliebollen smaak. Volgende x gaat er wel wat meer kaneel in. Maar het is echt een heerlijk brood, geen oliebollen smaak want het wordt ook niet in olie gebakken. Lekker zacht iets zoetig brood. Na bestuiven met iets poedersuiker vind ik beleg ook niet nodig
pi_184269519
umFKQ9P.jpg

:9

Een levientje.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 januari 2019 @ 21:53:36 #237
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_184269557
dat ziet er erg netjes uit! _O_
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_184269822
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 21:53 schreef qltel het volgende:
dat ziet er erg netjes uit! _O_
Dankje. Mijn lame en ik zijn vriendjes aan het worden O+
pi_184274845
Vanuit het baktopic hierheen verwezen dus even een crosspost :)
---
Heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels

Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);

i2sZPT7.jpg

4fMtkR3.jpg
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 8 januari 2019 @ 09:47:08 #240
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_184274930
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 09:38 schreef Ceased2Be het volgende:
Vanuit het baktopic hierheen verwezen dus even een crosspost :)
---
Heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels

Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);
Ziet er netjes uit, zo te zien. Het is goed gerezen en smaakt vast erg goed.

Ik ken dat ding trouwens niet, maar dit filmpje maakt wel aardig wat duidelijk:
IK heb wel 2 opmerkingen. Gooi de gist altijd zover mogelijk bij het zout vandaan en niet ernaast zoals in dit filmpje. Zout en gist verdragen elkaar erg slecht. En brood niet snijden als het heet is, dan verlies je enorm veel vocht uit het brood..
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')