abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173713994
registreer om deze reclame te verbergen
• 19 december 2016: Crash Russisch militair vliegtuig; 38 inzittenden raken gewond. Zware weersomstandigheden als oorzaak aangewezen.
• 19 december 2016: De Russische ambassadeur in Turkije, Andrei Karlov, wordt doodgeschoten door Mevlüt Mert Altıntaş, een 22-jarige Turkse agent buiten dienst. Ankara beschuldigt Fethullah Gülen.
• 19 december 2016: Petr Polshikov, een hooggeplaatste Russische diplomaat wordt geliquideerd in zijn woning in Moskou. Dader onbekend.
• 24 december 2016: "De Belgische NAVO-topambtenaar Yves Chandelon (62) is omgekomen in verdachte omstandigheden. Hij was betrokken bij onderzoeken naar terreurfinanciering en andere gevoelige dossiers. Volgens de kranten van Sudpresse werd Chandelon vorige vrijdag in Andenne (op 140 kilometer van zijn werkplek) teruggevonden met een kogel in het hoofd. Hij zou een wapen in de hand hebben gehad. Toch gelooft de familie niet in zelfdoding."
• 25 december 2016: Een Russisch militair vliegtuig stort neer in de Zwarte Zee: alle 92 inzittenden sterven. Een technisch gebrek zou hieraan ten grondslag hebben gelegen.
• 26 december 2016: Oleg Erovinkin sterft in zijn auto aan een hartaanval. Erovinkin was onder andere een oud-generaal binnen de FSB en zat in het bestuur van de Russische oliegigant Rosneft.
• 26 december 2016: Een 46-jarige Iraakse diplomaat wordt in Moskou dood aangetroffen. Op het eerste gezicht lijkt geen geweld te zijn gebruikt, maar onderzoeken naar de doodsoorzaak lopen nog.
• 30 december 2016: De Russische ambassadeur in Israël, Alexander Shein, wordt onwel tijdens een etentje in een restaurant. Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels maakt hij het goed.
• 9 januari 2017: Andre Malanin, een Russische topdiplomaat in Athene, is dood aangetroffen in zijn woning. Er zijn geen signalen van geweld of inbraak.

Je zou bijna denken dat er een verband tussen deze zaken zit.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173714003
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 15:36 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ik kan er niets aan doen dat dit topic in BNW wordt voortgezet, maar goed ik lees eigenlijk alleen maar vergaande (absurde) speculaties. Zonder bewijs en vaak zijn de users ook nog eens erg volhardend.
Het past hier juist prima omdat men er hier dus over kan speculeren. :Y
pi_173714021
Ik vind het stukje van de NAVO-topambtenaar het interessants. Alleen dat stukje al laat de ongeloofwaardigheid van zijn zelfdoding zien. :{
pi_173714038
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 15:39 schreef _--_ het volgende:
Ik vind het stukje van de NAVO-topambtenaar het interessants. Alleen dat stukje al laat de ongeloofwaardogheid zijn van zelfdoding. :{
Sommige beroepen lijken niet bevorderlijk voor de algemene gezondheid nee :X
pi_173714347
Het valt me ook op dat al deze nieuwsberichten direct in een doofpot worden gestopt. De terroristische aanslag in parijs kwam maandenlang op het nieuws. De russische vliegtuig in de zwarte zee kwam maar 2 dagen op het nieuws. Hetzelfde met de rest van het lijst.
pi_173714376
Uit het vorige topic:

quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 14:27 schreef ITrade het volgende:
Hey een nieuwe waterval! En dat in een gebied die hier wordt omschreven door de zolderkamer inspecteurs als overzichtelijk en toegangelijk.
Het gebied vóór de CD.
Moeilijk te vinden vlgs die wandelaars van dat blog.
En als Kris en Lisanne daar verdwaald zijn, moeten ze dus eerst weer terug gelopen zijn hè?
;)
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_173716397
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 13:40 schreef ITrade het volgende:

[..]

Waarom verdwaald een mens überhaupt? Je kan toch altijd dezelfde weg terug lopen...
Mijn posting was:

Dit dramatische gebeuren van K en L had niet behoeven plaats te vinden als zij gewoon na het bereiken van de Mirador waren teruggelopen naar Boquete, hetgeen ook in de beschrijvingen van de Pianista hike wordt aangegeven.

Waarom zijn de meiden toch doorgelopen richting Bocas???

Jouw antwoord:
Waarom verdwaald een mens überhaupt? Je kan toch altijd dezelfde weg terug lopen...

Oké, je denkt dus aan verdwalen. Verkeerde weg gekozen.
pi_173717751
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:12 schreef gynaika het volgende:

[..]

Mijn posting was:

Dit dramatische gebeuren van K en L had niet behoeven plaats te vinden als zij gewoon na het bereiken van de Mirador waren teruggelopen naar Boquete, hetgeen ook in de beschrijvingen van de Pianista hike wordt aangegeven.

Waarom zijn de meiden toch doorgelopen richting Bocas???

Jouw antwoord:
Waarom verdwaald een mens überhaupt? Je kan toch altijd dezelfde weg terug lopen...

Oké, je denkt dus aan verdwalen. Verkeerde weg gekozen.
Je geeft eerder ook aan:

quote:
Normaal gesproken zouden ze gewoon het pad verder zijn gevolgd. Verstandige meiden die niet van het pad afgaan.

Op die locatie echter moet er iets gebeurd zijn of ze zijn teruggelopen.

De meiden zijn daar niet in Q1 gedonderd. Ook zijn ze niet daarlangs afgedaald.
Daarom vroeg ik mij af of het niet ook een mogelijkheid zou kunnen zijn dat ze verdwaald waren.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173718280
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:22 schreef RapaNui het volgende:

[..]

De natuurlijke gevaren zijn bij mij bekend. Wat er bij mij niet ingaat is dat de twee in dat quebradaatje zouden zijn gevallen, of geheel zelfstandig en moedwillig dat stroompje zouden zijn afgedaald, om vervolgens helemaal bij de tweede kabelbrug weer tevoorschijn te komen. Het is een crime om de loop van zo'n quebrada kilometers lang te volgen. Helemaal met een verstuikte enkel zoals jij oppert. Dan is het simpelste (met of zonder verstuikte enkel) het kleine stuk omhoog te klimmen terug naar het pad.
Als de natuurlijke gevaren zo bekend zijn bij je, hoe kan het dan dat je van die duizenden gevaren (en dus kansen op/waarschijnlijkheid van) er geen één als logisch lijkt te zien, maar de minieme kans op/waarschijnlijkheid van een criminele daad, die ook nog eens door alle wél bekende feiten wordt tegengesproken blijft voorstellen?

Je weet niet wat ze is overkomen; ze kunnen makkelijk in die Q1 gevallen zijn (of één van de twee) en niet meer omhoog kunnen komen door de steilheid van de randen, glad, etc. Gewond, misschien de tweede van de meiden ook wel omdat ook zij uitgleed bij het zoeken naar haar vriendin, weet jij veel?

Dan hebben ze een week (of korter; we weten niet wanneer ze daar aankwamen) om van Q1 strompelend volgens een onbekende route naar de tweede kabelbrug te komen. Qua afstand en tijd alleszins redelijk en die brug kan hen nieuwe hoop gegeven hebben om beschaving te vinden. Ze hadden geen kaart van het gebied (hooguit misschien dat belachelijke kaartje dat Martijn liet zien bij RTL) en wisten dus niet dat ze terug konden via het pad vanaf KB2.

quote:
Wat mij betreft zijn de meiden na het nemen van foto 508 (indien ze niet in gezelschap waren van derden):
- óf doorgelopen richting paddock
- óf teruggelopen richting mirador
Dat doorlopen richting de paddock is dus vreemd. Want als ze daar aan zouden komen, zou er ineens een vrij open gebied zijn zonder zicht op iets. Juist als ze daaraan komen, zouden ze veel meer mogelijkheid hebben om te denken "ehh, wacht even, dit gaat niet goed, we gaan terug". Die keuze van "dit gaat niet goed" is in een dicht bos (het pad tot aan de paddocks) veel moeilijker te maken. Nieuw gebied leidt tot nieuwe keuzes/inzichten.

Dat ze ook geen foto gemaakt lijken te hebben (misschien was dat die "verwijderde"(?) _509, dat weten we niet) bij Q2 is vreemd; bij elke nieuwe plek op de route hebben ze foto's gemaakt. De ouders hebben dat ook aangegeven "waarom geen foto bij Q2" en die kennen hun dochter beter dan wij.

Terug naar de Mirador zou betekenen dat ze makkelijk de weg teruggevonden hebben want zoals de ouders ook zeiden "je kunt daar [op dat gedeelte dus] niet verdwalen". De kaartjes laten dat ook zien en de gidsen hebben dat ook aangegeven.

Vandaar dat ik het vallen in Q1 het meest logische vind, het verklaart:
- geen foto's na Q1
- de lange tijd tussen foto Q1 (13:58) en de eerste noodoproep (16:39 als ik me niet vergis) = 2 uur 41 minuten; tijd waarin de één de ander (gevallen) probeerde te bereiken, zo goed en kwaad als dat kan in die dichte bebossing, gladheid en paniek
- het uitkomen bij KB2 uiteindelijk zonder op de paddocks geweest te (hoeven) zijn
- gewond geraakt zijn al op dat punt, vroeg in de misère

quote:
Verder:
A copy of the Chiriquí state judicial report, leaked to The Daily Beast and based on an 18-month investigation by police detectives and prosecutors, clearly concludes the Kremers-Froon case to be “homicide” and a “crime against personal integrity.”
Wellicht dat dat rapport gelinkt kan worden dan om de originele bron (in het Spaans) te kunnen lezen. Heb jij dat rapport of een link erheen?

quote:
Would the women have scrubbed this crucial pic [=foto 509] themselves while out on the trail? Probably not, says U.S.-court certified forensic photographer Keith Rosenthal by email. “I do believe deleting an image is inconsistent with the general way the camera was used during the vacation-type photographs,” says Rosenthal, who reviewed all the images found on the camera.
Er zijn allerlei manieren waarop zo'n foto niet opgeslagen kan zijn. Kan ook een softwarefout zijn geweest (het is bekend dat dat type camera die had), waardoor er een stukje is geschreven maar de foto niet te achterhalen is, dan wel gedelete door het maken van meer foto's. We weten het gewoon niet.

Om op basis van die ene foto te zeggen dat er daarom iets crimineels aan de hand moet zijn, terwijl alle andere punten (de selfies, de gevonden waardevolle spullen, de nachtfoto's een week later, de oproeppogingen naar 112) en ook nog es de gidsen en andere betrokkenen dat tegenspreken.

quote:
Dutch investigators also noted the suspicious absence of the photo, which might unlock so much of this riddle—yet even with advanced retrieval software they were unable to salvage the image from the original card. This might also be a clue that the image was razed on a computer, instead of using Lisanne’s own camera.
“If the photograph was deleted in the camera, that image would most likely still be on the memory card,” Rosenthal writes. Yet no trace of the image has ever surfaced, leading to claims that it wasn’t deleted by accident, but because its content was somehow at odds with the controversial accident scenario.
Juist het met een computer bewerken (downloaden en weer uploaden) van die fotoserie laat sporen achter. Perico post niet meer, maar die zal dat beamen; in de EXIF-data zijn dat soort acties opgeslagen.

Dit idee volgend, zou het betekenen dat tussen 8 april en 15 juni die camera is gevonden door iemand (wie?), meegenomen (waarheen?), een laptop gevonden (waar?) en bewerkt, met 1 foto "vergeten" of "gewist".

Het punt is dat noch het NFI, noch het Panamese instituut aanwijzingen heeft gevonden van dat soort manipulatie, die sowieso in de data van de foto's wordt opgeslagen.

Er is dus geen enkele aanwijzing voor, anders dan een idee van die Rosenthal.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173718540
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:23 schreef ITrade het volgende:

[..]

Je geeft eerder ook aan:

[..]

Daarom vroeg ik mij af of het niet ook een mogelijkheid zou kunnen zijn dat ze verdwaald waren.
Quote 1 betreft locatie de Mirador en het niet teruggaan langs dezelfde weg naar Boquete maar doorlopen richting Bocas. Waarom?

Quote 2 betreft locatie Q1 waar de laatste normale foto van Kris werd gemaakt. Wat zou hier gebeurd zijn?

Twee verschillende kwesties.
pi_173718614
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:57 schreef gynaika het volgende:

[..]

Quote 1 betreft locatie de Mirador en het niet teruggaan langs dezelfde weg naar Boquete maar doorlopen richting Bocas. Waarom?
Het was 13:00 toen ze op die Mirador stonden. Dan hadden ze de keuze; we gaan nu al terug naar Boquete, of "we zijn nog niet moe, laten we kijken waar dit pad heengaat". Is niet raar dat ze doorliepen omdat ze nog tijd genoeg hadden om daarna voor het donker (rond 18:30) terug te zijn.

quote:
Quote 2 betreft locatie Q1 waar de laatste normale foto van Kris werd gemaakt. Wat zou hier gebeurd zijn?

Twee verschillende kwesties.
Als je de kans op een ongeluk of criminelen tegen elkaar uitzet, is die op de eerste vele malen groter dan op de tweede. Dat is dan nog zonder alle aanwijzingen achteraf; die kans is op elk punt in de ruige natuur veul groter, maar zeker in het rustige gebied na de Mirador. Voor de Mirador is het drukker maar ook daar zijn geen getuigenissen bekend (wil niet zeggen dat ze er niet zijn) van Kris en Lisanne.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173721525
quote:
12s.gif Op maandag 11 september 2017 20:01 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Het was 13:00 toen ze op die Mirador stonden. Dan hadden ze de keuze; we gaan nu al terug naar Boquete, of "we zijn nog niet moe, laten we kijken waar dit pad heengaat". Is niet raar dat ze doorliepen omdat ze nog tijd genoeg hadden om daarna voor het donker (rond 18:30) terug te zijn.

[..]

Als je de kans op een ongeluk of criminelen tegen elkaar uitzet, is die op de eerste vele malen groter dan op de tweede. Dat is dan nog zonder alle aanwijzingen achteraf; die kans is op elk punt in de ruige natuur veul groter, maar zeker in het rustige gebied na de Mirador. Voor de Mirador is het drukker maar ook daar zijn geen getuigenissen bekend (wil niet zeggen dat ze er niet zijn) van Kris en Lisanne.
Persoonlijk gaat het er bij mij niet in dat de meiden die gedachte hebben gehad. Ook pa Kremers had het daarover maar pa Froon begrijpt niets van dat doorlopen.

Voor zover ik heb begrepen waren zij onervaren in het maken van hikes.

Als je dan de Mirador hebt bereikt waar zij duidelijk door foto’s aangaven daar zeer verheugd over te zijn dan ga je terug.

En indien in de buurt van Q1 iets crimineels is gebeurd dan zie ik dat niet als een toevalligheid maar denk ik aan derden die hen op deze tocht hebben begeleid.
pi_173723294
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 21:46 schreef gynaika het volgende:
Voor zover ik heb begrepen waren zij onervaren in het maken van hikes.

Als je dan de Mirador hebt bereikt waar zij duidelijk door foto’s aangaven daar zeer verheugd over te zijn dan ga je terug.
Een paar jaar geleden een hike gemaakt naar een kerk op een berg. +- 2,5 uur omhoog lopen. Het was verder niet moeilijk maar op sommige plekken was het aardig diepe sneeuw en het pad was soms een beetje lastig te volgen. Toen ik eenmaal bovenop die berg kwam vond ik het heel gaaf en had een spectaculair uitzicht. Nu was er nog een "moeilijkere" hike omhoog richting ijs watervallen. Maar dit was volgens mij wel iets van 6 uur (niet realitisch ivm tijdgebrek).

Ik was niet alleen en de andere partij was duidelijk klaar met hiken, nu moet ik zeggen als ik een ander persoon mee had gehad die ook door wilde (overmoed/adrenaline) of alleen was geweest had ik waarschijnlijk toch nog "een stukje" door gelopen. Voor je het weet zit je in een slechte situatie, want zelfs op het makkelijke deel zijn we niemand tegen gekomen. Dus als we verder hadden gegaan waren we zéér zeker niemand meer tegen gekomen.

Juist de onervarenheid, "hoe makkelijk het eigenlijk was" en hoe leuk het was maakt het juist heel aannemelijk dat deze dames door gegaan zijn.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173723460
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 22:56 schreef ITrade het volgende:

[..]

Een paar jaar geleden een hike gemaakt naar een kerk op een berg. +- 2,5 uur omhoog lopen. Het was verder niet moeilijk maar op sommige plekken was het aardig diepe sneeuw en het pad was soms een beetje lastig te volgen. Toen ik eenmaal bovenop die berg kwam vond ik het heel gaaf en had een spectaculair uitzicht. Nu was er nog een "moeilijkere" hike omhoog richting ijs watervallen. Maar dit was volgens mij wel iets van 6 uur (niet realitisch ivm tijdgebrek).

Ik was niet alleen en de andere partij was duidelijk klaar met hiken, nu moet ik zeggen als ik een ander persoon mee had gehad die ook door wilde (overmoed/adrenaline) of alleen was geweest had ik waarschijnlijk toch nog "een stukje" door gelopen. Voor je het weet zit je in een slechte situatie, want zelfs op het makkelijke deel zijn we niemand tegen gekomen. Dus als we verder hadden gegaan waren we zéér zeker niemand meer tegen gekomen.

Juist de onervarenheid, "hoe makkelijk het eigenlijk was" en hoe leuk het was maakt het juist heel aannemelijk dat deze dames door gegaan zijn.
Bingo. En mooie ervaring. ^O^

Kris en Lisanne waren jong, getraind (Lisanne met volleybal, Kris met bescheiden maar toch hike-ervaring in Peru), snel boven (een wandeling "van 2 tot 2,5 uur" deden ze in krap 2 uurtjes), mooi weer, alles zat mee.

Heel goed mogelijk dat de "avontuurlijkere" Kris de "voorzichtigere" Lisanne meegesleept/overtuigd heeft met "ah, joh, we kunnen altijd weer omkeren".

Helemaal geen derde partij nodig om twee goedgebekte licht overmoedige spreekwoordelijk zelfbewuste Nederlandse jonge vrouwen over te halen.

Die selfies bevestigden precies dat er geen derde bij was. En ze stonden heppiedepeppie in Q1.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173724872
quote:
7s.gif Op maandag 11 september 2017 15:38 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Het past hier juist prima omdat men er hier dus over kan speculeren. :Y
Dit is dus jammer dat @ITrade hier een vervolg topic plaatst met weinig informatie uit het vorige deel.
Als voorbeeld wat RapaNui over de verloren watervallen daar vermeld.
pi_173725061
Moest hier even bijkomen, wat een trieste constatering.. gevallen in de q1, 😶 Wat een idioterie.
pi_173726252
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 22:56 schreef ITrade het volgende:

[..]

Een paar jaar geleden een hike gemaakt naar een kerk op een berg. +- 2,5 uur omhoog lopen. Het was verder niet moeilijk maar op sommige plekken was het aardig diepe sneeuw en het pad was soms een beetje lastig te volgen. Toen ik eenmaal bovenop die berg kwam vond ik het heel gaaf en had een spectaculair uitzicht. Nu was er nog een "moeilijkere" hike omhoog richting ijs watervallen. Maar dit was volgens mij wel iets van 6 uur (niet realitisch ivm tijdgebrek).

Ik was niet alleen en de andere partij was duidelijk klaar met hiken, nu moet ik zeggen als ik een ander persoon mee had gehad die ook door wilde (overmoed/adrenaline) of alleen was geweest had ik waarschijnlijk toch nog "een stukje" door gelopen. Voor je het weet zit je in een slechte situatie, want zelfs op het makkelijke deel zijn we niemand tegen gekomen. Dus als we verder hadden gegaan waren we zéér zeker niemand meer tegen gekomen.

Juist de onervarenheid, "hoe makkelijk het eigenlijk was" en hoe leuk het was maakt het juist heel aannemelijk dat deze dames door gegaan zijn.
Zelf veel aan bergsport gedaan, vele hikes gemaakt maar altijd mijn hoofd erbij gehouden.
pi_173726322
quote:
14s.gif Op maandag 11 september 2017 23:08 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Bingo. En mooie ervaring. ^O^

Kris en Lisanne waren jong, getraind (Lisanne met volleybal, Kris met bescheiden maar toch hike-ervaring in Peru), snel boven (een wandeling "van 2 tot 2,5 uur" deden ze in krap 2 uurtjes), mooi weer, alles zat mee.

Heel goed mogelijk dat de "avontuurlijkere" Kris de "voorzichtigere" Lisanne meegesleept/overtuigd heeft met "ah, joh, we kunnen altijd weer omkeren".

Helemaal geen derde partij nodig om twee goedgebekte licht overmoedige spreekwoordelijk zelfbewuste Nederlandse jonge vrouwen over te halen.

Die selfies bevestigden precies dat er geen derde bij was. En ze stonden heppiedepeppie in Q1.
Kris en Lisanne hebben selfies op de Mirador gemaakt.

Jouw conclusie:

Er bevonden zich dus verder geen mensen op de Mirador..........???
pi_173726361
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 04:30 schreef ootjekatootje het volgende:
Moest hier even bijkomen, wat een trieste constatering.. gevallen in de q1, 😶 Wat een idioterie.
Ja, heel triest.
pi_173726379
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 09:01 schreef gynaika het volgende:

[..]

Kris en Lisanne hebben selfies op de Mirador gemaakt.

Jouw conclusie:

Er bevonden zich dus verder geen mensen op de Mirador..........???
Geen conclusie, een aanwijzing.

Sowieso geen mensen met hen mee, maar gezien de rust daar ook geen anderen op de Mirador lijkt me nee.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173726411
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 01:42 schreef vronie het volgende:

[..]

Dit is dus jammer dat @ITrade hier een vervolg topic plaatst met weinig informatie uit het vorige deel.
Als voorbeeld wat RapaNui over de verloren watervallen daar vermeld.
Hopelijk wordt dat bijgewerkt.
  dinsdag 12 september 2017 @ 09:59:36 #22
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_173727224
Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_173727325
111 "dooien" en 331 "gewonden"! Wat een toeval! :D

In het hart van Saudi-Arabië.

De rode (of in dit geval groene) vlaggen wapperen om de oren.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173727738
quote:
11s.gif Op dinsdag 12 september 2017 10:05 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
111 "dooien" en 331 "gewonden"! Wat een toeval! :D

In het hart van Saudi-Arabië.

De rode (of in dit geval groene) vlaggen wapperen om de oren.
Bij jou is alles toeval. Waren het er 109 geweest dan was het vast ook weer een of ander opgezet toneelstuk. :')
pi_173728019
quote:
12s.gif Op dinsdag 12 september 2017 09:04 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Geen conclusie, een aanwijzing.

Sowieso geen mensen met hen mee, maar gezien de rust daar ook geen anderen op de Mirador lijkt me nee.
Slaat nergens op.
pi_173728049
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 08:56 schreef gynaika het volgende:

[..]

Zelf veel aan bergsport gedaan, vele hikes gemaakt maar altijd mijn hoofd erbij gehouden.
Dus dat jij altijd je hoofd er bij gehouden hebt maakt het onmogelijk dat de twee jonge meiden impulsief waren?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173728242
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 10:57 schreef ITrade het volgende:

[..]

Dus dat jij altijd je hoofd er bij gehouden hebt maakt het onmogelijk dat de twee jonge meiden impulsief waren?
Jij vertelde iets over jezelf, aansluitend vertelde ik iets over mijzelf.
pi_173728279
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 10:57 schreef ITrade het volgende:

[..]

Dus dat jij altijd je hoofd er bij gehouden hebt maakt het onmogelijk dat de twee jonge meiden impulsief waren?
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:11 schreef gynaika het volgende:

[..]

Jij vertelde iets over jezelf, aansluitend vertelde ik iets over mijzelf.
Duidelijk dan. Van beide kanten.
pi_173729461
In die q1 stond op die dag maar liefst 10 cm water, 😂
pi_173729762
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 18:21 schreef Lavenderr het volgende:
Het is wel prachtig daar,
Ik vind deze waterval veel mooier dan al de andere watervallen die we kennen van foto's (omgeving Boquete bedoel ik). Deze waterval is lekker breed, de andere zijn vaak hoger, maar dan weer erg smal.
pi_173729821
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:58 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Ik vind deze waterval veel mooier dan al de andere watervallen die we kennen van foto's (omgeving Boquete bedoel ik). Deze waterval is lekker breed, de andere zijn vaak hoger, maar dan weer erg smal.
Ja, echt heel mooi daar. Kan me best voorstellen dat mensen daar graag gaan wandelen.
pi_173730403
quote:
15s.gif Op maandag 11 september 2017 19:45 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Als de natuurlijke gevaren zo bekend zijn bij je, hoe kan het dan dat je van die duizenden gevaren (en dus kansen op/waarschijnlijkheid van) er geen één als logisch lijkt te zien, maar de minieme kans op/waarschijnlijkheid van een criminele daad, die ook nog eens door alle wél bekende feiten wordt tegengesproken blijft voorstellen?

Ik sluit een ongeluk zeker niet uit. Ik zie alleen dat er met hun sporen is geknoeid. Dat kan zijn gedaan omdat het ongeluk alleen al schokkend genoeg was en men het heeft geprobeerd te verhullen óf omdat er sprake is geweest van een misdrijf en men dat ook heeft willen verhullen.
De exif data tonen aan dat er op 17 juni naar de beelden is gekeken, in een computer. Het materiaal lag nog in Panama, terwijl overeen was gekomen dat de data uit de camera volgens een bepaald protocol (drogingsprocedure etc.) in Nederland zouden worden behandeld om de gegevens veilig te stellen. Vervolgens constateert men dat foto 509 onherstelbaar is verdwenen.


Je weet niet wat ze is overkomen; ze kunnen makkelijk in die Q1 gevallen zijn (of één van de twee) en niet meer omhoog kunnen komen door de steilheid van de randen, glad, etc. Gewond, misschien de tweede van de meiden ook wel omdat ook zij uitgleed bij het zoeken naar haar vriendin, weet jij veel?
Dat klopt. Met mijn inzicht (meer dan dat is het niet), schat ik dat indien ze in Q1 zouden zijn gevallen, het toch simpeler zou zijn om die paar meter, 10 meter?- uit te klauteren, i.p.v. kilometers lang te blijven aanmodderen. Ze droegen korte broekjes.

Dan hebben ze een week (of korter; we weten niet wanneer ze daar aankwamen) om van Q1 strompelend volgens een onbekende route naar de tweede kabelbrug te komen. Qua afstand en tijd alleszins redelijk en die brug kan hen nieuwe hoop gegeven hebben om beschaving te vinden. Ze hadden geen kaart van het gebied (hooguit misschien dat belachelijke kaartje dat Martijn liet zien bij RTL) en wisten dus niet dat ze terug konden via het pad vanaf KB2.
Een week (of korter?) in zo'n Quebrada is lang. erg lang. In korte broek, in de kou, nat, noem maar op. Het pad weer op is -nogmaals- simpeler dan kilomters lang naar 2e KB te gaan.

[..]

Dat doorlopen richting de paddock is dus vreemd. Want als ze daar aan zouden komen, zou er ineens een vrij open gebied zijn zonder zicht op iets. Juist als ze daaraan komen, zouden ze veel meer mogelijkheid hebben om te denken "ehh, wacht even, dit gaat niet goed, we gaan terug". Die keuze van "dit gaat niet goed" is in een dicht bos (het pad tot aan de paddocks) veel moeilijker te maken. Nieuw gebied leidt tot nieuwe keuzes/inzichten.
Dat klopt.

Dat ze ook geen foto gemaakt lijken te hebben (misschien was dat die "verwijderde"(?) _509, dat weten we niet) bij Q2 is vreemd; bij elke nieuwe plek op de route hebben ze foto's gemaakt. De ouders hebben dat ook aangegeven "waarom geen foto bij Q2" en die kennen hun dochter beter dan wij.
Dat klopt.

Terug naar de Mirador zou betekenen dat ze makkelijk de weg teruggevonden hebben want zoals de ouders ook zeiden "je kunt daar [op dat gedeelte dus] niet verdwalen". De kaartjes laten dat ook zien en de gidsen hebben dat ook aangegeven.
Dat klopt.

Vandaar dat ik het vallen in Q1 het meest logische vind, het verklaart:
- geen foto's na Q1
- de lange tijd tussen foto Q1 (13:58) en de eerste noodoproep (16:39 als ik me niet vergis) = 2 uur 41 minuten; tijd waarin de één de ander (gevallen) probeerde te bereiken, zo goed en kwaad als dat kan in die dichte bebossing, gladheid en paniek
- het uitkomen bij KB2 uiteindelijk zonder op de paddocks geweest te (hoeven) zijn
- gewond geraakt zijn al op dat punt, vroeg in de misère
Ik begrijp wat je bedoelt. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het feit dat ze onzichtbaar zijn gebleven. Maar ik vind het moeilijk te accepteren dat ze moedwillig die Q1 zijn doorgeworsteld, waarschijnlijk in geblesseerde toestand. Dan zouden ze toch beter die 10m? omhoog het pad op kunnen gaan.
[..]

Wellicht dat dat rapport gelinkt kan worden dan om de originele bron (in het Spaans) te kunnen lezen. Heb jij dat rapport of een link erheen?
Helaas, dat rapport heb ik niet. Ik geef je helemaal gelijk, dat zouden ze gewoon openbaar moeten stellen.

[..]

Er zijn allerlei manieren waarop zo'n foto niet opgeslagen kan zijn. Kan ook een softwarefout zijn geweest (het is bekend dat dat type camera die had), waardoor er een stukje is geschreven maar de foto niet te achterhalen is, dan wel gedelete door het maken van meer foto's. We weten het gewoon niet.
Het gaat niet alleen om het gemis van die foto, maar ook om andere vreemde dingen.

Om op basis van die ene foto te zeggen dat er daarom iets crimineels aan de hand moet zijn, terwijl alle andere punten (de selfies, de gevonden waardevolle spullen, de nachtfoto's een week later, de oproeppogingen naar 112) en ook nog es de gidsen en andere betrokkenen dat tegenspreken.
Juist het feit dat er een week tussen zou hebben gezeten doen alarmbelletjes bij mij rinkelen. In combinatie met mijn stelling dat ze niet uit eigen beweging door Q1 zouden zijn "gebaggerd", versterkt dat.

[..]

Juist het met een computer bewerken (downloaden en weer uploaden) van die fotoserie laat sporen achter. Perico post niet meer, maar die zal dat beamen; in de EXIF-data zijn dat soort acties opgeslagen.
Dat klopt en Perico heeft juist aangegevn dat hij die sporen had gevonden.

Dit idee volgend, zou het betekenen dat tussen 8 april en 15 juni die camera is gevonden door iemand (wie?), meegenomen (waarheen?), een laptop gevonden (waar?) en bewerkt, met 1 foto "vergeten" of "gewist".
Dat is een goeie vraag.

Het punt is dat noch het NFI, noch het Panamese instituut aanwijzingen heeft gevonden van dat soort manipulatie, die sowieso in de data van de foto's wordt opgeslagen.
Dat weten we niet zeker, want ze komen niet naar buiten met die informatie. We weten wél dat het NFI / het OM met een raadsel zit over het gemis van foto 509.

Er is dus geen enkele aanwijzing voor, anders dan een idee van die Rosenthal.
Er mag best wat meer onderzoek worden gedaan.
pi_173730534
De rugzak was het eerste item dat gevonden is; als er iets op foto 509 staat dat niet overeen komt met tot dan gepresenteerde feiten/bevindingen, kun je die foto wissen.
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_173730627
Op deze foto sta ik rechts in een quebrada (niet in Panama!). We zijn op zoek naar bepaalde planten die hoofdzakelijk vindbaar zijn langs de waterkant.

Het is géén pretje om over de keien van zo'n quebrada te lopen. Eventjes wel, maar daarna niet meer. Sommige keien zijn veel groter dan je hier in de foto ziet.
Wij hebben toen een redelijk klein stuk afgelegd en ik moet er niet aan denken dat we kilometers zouden hebben moeten afleggen. We waren er goed op gekleed, ik had lange mouwen (steekbeesten!!!) en beiden hadden we een lange broek aan.
Kris en Lisanne hadden blote benen en blote armen. Zo gekleed kilometers lang over zulke keien lopen, klauteren, klimmen, afdalen, is écht geen pretje.

https://imgur.com/a/pVlqg

(ik weet niet hoe het komt, maar het lukt me niet om foto's zichtbaar te maken) Daarom gewoon de link
pi_173730704
En dit zou ongeveer de loop zijn van Q1 (bron: film van Edwin Prado).
Toen K&L daar waren, stroomde er minder water.

https://imgur.com/a/WmFgm

Lavenderr: hoe komt het dat de "foto knop" niet werkt? Het werkt alleen als er foto's direct van internet erin worden geplaats. Niet vanuit imgur?
pi_173734389
Bij imgur moet je er zelf .img achter zetten en dan de [ img ] tags.

En het andere adres, niet die met /a/.

Rest reageer ik later op.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173736279
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:05 schreef RapaNui het volgende:
En dit zou ongeveer de loop zijn van Q1 (bron: film van Edwin Prado).
Toen K&L daar waren, stroomde er minder water.

https://imgur.com/a/WmFgm

Lavenderr: hoe komt het dat de "foto knop" niet werkt? Het werkt alleen als er foto's direct van internet erin worden geplaats. Niet vanuit imgur?
Ik heb echt geen idee RapaNui. Als ik zelf foto's plaats doe ik dat met tinypic.
Oh wat Mata hierboven zegt.
pi_173736326
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:41 schreef RapaNui het volgende:

Ik sluit een ongeluk zeker niet uit. Ik zie alleen dat er met hun sporen is geknoeid. Dat kan zijn gedaan omdat het ongeluk alleen al schokkend genoeg was en men het heeft geprobeerd te verhullen óf omdat er sprake is geweest van een misdrijf en men dat ook heeft willen verhullen.
De exif data tonen aan dat er op 17 juni naar de beelden is gekeken, in een computer. Het materiaal lag nog in Panama, terwijl overeen was gekomen dat de data uit de camera volgens een bepaald protocol (drogingsprocedure etc.) in Nederland zouden worden behandeld om de gegevens veilig te stellen. Vervolgens constateert men dat foto 509 onherstelbaar is verdwenen.
A - er kan zoveel "overeengekomen" zijn (is dat wel zo?), maar Nederland is hier de onderliggende partij. Die meiden zijn in Panama verdwenen dus leidt Panama
B - toen die rugzak werd gevonden waren er nog geen andere sporen en zouden ze nog kunnen leven (kleine kans). Eerste prioriteit is die dames vinden en die foto's waren het belangrijkste spoor
C - het zou bijzonder onverstandig zijn om zonder een back-up kopie te maken die camera naar Nederland te sturen, stel dat er iets mis gaat, dan zijn alle foto's weg
D - je weet niet of die _509 door het overzetten van de foto's naar de computer is verdwenen, dat is een aanname. Wat je eigen idee tegenspreekt van crimineel handelen dat die foto (die ene foto!) verwijderd zou hebben. En het kan heel goed een softwarefout geweest zijn, ook door het klimaat.

quote:
Dat klopt. Met mijn inzicht (meer dan dat is het niet), schat ik dat indien ze in Q1 zouden zijn gevallen, het toch simpeler zou zijn om die paar meter, 10 meter?- uit te klauteren, i.p.v. kilometers lang te blijven aanmodderen. Ze droegen korte broekjes.
Op het moment dat ze vielen wisten ze niet dat het "kilometers" was en ook niet dat er daar niks was. Ze hadden geen idee van het terrein, dat "kennen" wij hier door al die kaartjes, maar die kennis is achteraf.

Blijkbaar was die "10 meter" teveel, te moeilijk of anderszins niet mogelijk. We weten gewoon niet wat er gebeurd is, maar dat het onwaarschijnlijk is om door te struinen door zo'n beekbedding in plaats van met natte (!) schoenen weer omhoog proberen te komen, is alleen een gevoel. Zoveel mensen weten dat afdalen je bij een dorpje kan brengen. Dat dat daar niet is, konden K en L natuurlijk niet weten.

quote:
Een week (of korter?) in zo'n Quebrada is lang. erg lang. In korte broek, in de kou, nat, noem maar op. Het pad weer op is -nogmaals- simpeler dan kilomters lang naar 2e KB te gaan.
Ik zeg niet dat ze "een week" in die quebrada hebben gezeten, ik denk alleen de eerste nacht daar ergens doorgebracht en erna verder afdalen (in de hoop bewoning tegen te komen) richting de andere rivieren. Het wordt ook minder steil stroomafwaarts dan net achter de CD waar het iets van 1600 m hoog is. KB2 ligt op iets van 750 m.

quote:
Ik begrijp wat je bedoelt. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het feit dat ze onzichtbaar zijn gebleven. Maar ik vind het moeilijk te accepteren dat ze moedwillig die Q1 zijn doorgeworsteld, waarschijnlijk in geblesseerde toestand. Dan zouden ze toch beter die 10m? omhoog het pad op kunnen gaan.
Stel je voor dat Kris gevallen is en haar been heeft gebroken. Wat moet Lisanne doen? Uiteindelijk is het meest verstandige terug "rennen" naar Boquete of een plek waar je bereik hebt om 911 te bellen, maar in de impuls en de paniek kan ze prima gedacht hebben "meid, ik kom je zoeken, blijf waar je bent", en in die vele tijd die middag de kanten van die quebrada langs een veiligere weg afdalen. Haar kan ook een glijpartij zijn overkomen, weten wij veel?

Daarna is er in ieder geval heel veel tijd, én, de gidsen die zijn gaan zoeken hebben ze niet op het pad aangetroffen. Dus ze moeten sowieso van het pad afgeweest zijn.

quote:
Het gaat niet alleen om het gemis van die foto, maar ook om andere vreemde dingen.
Welke andere vreemde dingen zijn er? Die niet aan de natuur toegeschreven kunnen worden?

quote:
Juist het feit dat er een week tussen zou hebben gezeten doen alarmbelletjes bij mij rinkelen. In combinatie met mijn stelling dat ze niet uit eigen beweging door Q1 zouden zijn "gebaggerd", versterkt dat.
Survival instinct doet rare dingen met je en maak je keuzes die voor ons, luxe zolderkamerspeurneusjes, onbegrijpelijk lijken.

Het probleem met een week tussen die foto's en de verdwijning is in een crimineel scenario nog veul groter. Welke crimineel gaat die meiden een week lang vasthouden in een jungle? :?

quote:
Dat klopt en Perico heeft juist aangegevn dat hij die sporen had gevonden.
Perico heeft niet de originele foto's, niemand van ons heeft dat. Wij hebben alleen de foto's die door vele (media)handen zijn gegaan. Daar kan je geen conclusies uit trekken over wat er gebeurd is. De Panamezen en het NFI konden dat wel, want in het bezit van de originele data. Zij hebben niks geks geconstateerd. Zijn het allemaal amateurs?

quote:
Dat weten we niet zeker, want ze komen niet naar buiten met die informatie. We weten wél dat het NFI / het OM met een raadsel zit over het gemis van foto 509.
Ja, dat zeg ik; 1 foto. Jij stelt dat er "nog veel meer aanwijzingen zijn", maar welke dan? Die ene foto kan zoveel verschillende problemen hebben:
- softwarefout van de camera
- per ongeluk verwijderd door K en L zelf die in alle wanhoop hun foto's aan het doorscrollen waren voor herinneringen, daar in die uitgestrekte wildernis
- waterschade
- probleem bij de Panamezen die niet goed die foto's hebben gekopieerd

etc. etc. Er zijn zoveel mogelijkheden alleen al voor die ene foto, dat daaraan (want dat is het punt dat je noemt en voorstelt als "de smoking gun" voor vuil spel) alles ophangen en de rest erin passen geen eerlijke manier van onderzoek is.

Je gaat ook volledig voorbij aan het logistieke probleem; hoe en waar werden K en L dan een week lang vastgehouden? Er werd hier gezegd dat de individuele slang gepinpoint moest worden anders was het natuurlijke scenario onwaar, een grappige trollreactie natuurlijk, maar het probleem is dat voor een crimineel scenario (dat veel minder variabelen kent) niemand met een behoorlijke uitwerking komt. Na bijna 3,5 jaar.

Mijn video is meer dan 11.000 keer bekeken, waar is zo'n soort video die een crimineel scenario uitlegt? :?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173736512
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:05 schreef RapaNui het volgende:
En dit zou ongeveer de loop zijn van Q1 (bron: film van Edwin Prado).
Toen K&L daar waren, stroomde er minder water.

https://imgur.com/a/WmFgm

Lavenderr: hoe komt het dat de "foto knop" niet werkt? Het werkt alleen als er foto's direct van internet erin worden geplaats. Niet vanuit imgur?
- als je een plaatje uploadt, staat er boven het plaatje als je erover hovert een vakje met "Copy", dat adres moet je hebben, niet dat adres wat rechts naast het plaatje staat (dat is die met /a/ en linkt niet goed naar het plaatje).
- dan .jpg erachter zetten, wat niet in die link zit die je bij "Copy" krijgt
- of als je deze link hebt (dat Copyvakje zie ik nu niet), rechtsklikken, "adres van afbeelding kopiëren", dan zit de .jpg er al bij
- en img tagjes eromheen

Zo dus:

GtU1emp.jpg
fwyOvXi.jpg
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173736626
Zie ook dat al die locals daar regenlaarzen dragen en de meiden, wat ik zelf ook zou doen als ik ga hiken, bergschoenen.

Dat maakt al dat als het glad is, zoals die quebrada's en hun oevers zijn, het gevaarlijk is met bergschoenen.

Afgelopen zomer gehiked in Indonesië en daar liepen de locals (onze dragers) op flipflops (!). En een zelfs op zijn sokken later, heb hem mijn reserveschoenen gegeven die een maat of 4 te groot waren, maar beter dan niets.

Er is niks gebeurd, maar wij zaten in een gebied dat nog veel verlatener was dan waar K en L zaten, op dagen lopen van iets wat je beschaving zou kunnen noemen (en zelfs dat was zeer beperkt). In vergelijkbaar tropisch bergklimaat als Boquete/Changuinola.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173737386
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:05 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
Zie ook dat al die locals daar regenlaarzen dragen en de meiden, wat ik zelf ook zou doen als ik ga hiken, bergschoenen.

Dat maakt al dat als het glad is, zoals die quebrada's en hun oevers zijn, het gevaarlijk is met bergschoenen.

Afgelopen zomer gehiked in Indonesië en daar liepen de locals (onze dragers) op flipflops (!). En een zelfs op zijn sokken later, heb hem mijn reserveschoenen gegeven die een maat of 4 te groot waren, maar beter dan niets.

Er is niks gebeurd, maar wij zaten in een gebied dat nog veel verlatener was dan waar K en L zaten, op dagen lopen van iets wat je beschaving zou kunnen noemen (en zelfs dat was zeer beperkt). In vergelijkbaar tropisch bergklimaat als Boquete/Changuinola.
pics or it didn't happen, we kennen je verhalen 😂😂
pi_173739935
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:05 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
Zie ook dat al die locals daar regenlaarzen dragen en de meiden, wat ik zelf ook zou doen als ik ga hiken, bergschoenen.

Dat maakt al dat als het glad is, zoals die quebrada's en hun oevers zijn, het gevaarlijk is met bergschoenen.

Afgelopen zomer gehiked in Indonesië en daar liepen de locals (onze dragers) op flipflops (!). En een zelfs op zijn sokken later, heb hem mijn reserveschoenen gegeven die een maat of 4 te groot waren, maar beter dan niets.

Er is niks gebeurd, maar wij zaten in een gebied dat nog veel verlatener was dan waar K en L zaten, op dagen lopen van iets wat je beschaving zou kunnen noemen (en zelfs dat was zeer beperkt). In vergelijkbaar tropisch bergklimaat als Boquete/Changuinola.
Alsnog een trip naar Panama/Boquete/El Pianista?

Dat is voor jou een vrij korte afstand.
pi_173740207
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:02 schreef gynaika het volgende:

[..]

Alsnog een trip naar Panama/Boquete/El Pianista?

Dat is voor jou een vrij korte afstand.
Klopt, maar zoveel andere dingen te bezoeken. Ik ben ook meer van de kust en het duiken, Bocas del Toro lijkt me wel een fijne plek.

Hopelijk als de financiën het toelaten mijn schoonouders op hun oude dag meenemen naar de Cariben, dus ook geen Boquete.

Het was toen interessant inderdaad ook door de afstand, maar het tijdsbestek waarin het prettig vertoeven daar is vrij kort; de lokale zomer.

Heb nu wel een drone, dat maakt het wel extra gaaf.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173741653
quote:
12s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:08 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Klopt, maar zoveel andere dingen te bezoeken. Ik ben ook meer van de kust en het duiken, Bocas del Toro lijkt me wel een fijne plek.

Hopelijk als de financiën het toelaten mijn schoonouders op hun oude dag meenemen naar de Cariben, dus ook geen Boquete.

Het was toen interessant inderdaad ook door de afstand, maar het tijdsbestek waarin het prettig vertoeven daar is vrij kort; de lokale zomer.

Heb nu wel een drone, dat maakt het wel extra gaaf.
Ja, dat geldt voor de meesten van ons. Tijd, geld etc. etc.

Maar goed, misschien komen er nog eens gelegenheden om bepaalde dingen te ondernemen.
pi_173744899
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:41 schreef RapaNui het volgende:
Wellicht dat dat rapport gelinkt kan worden dan om de originele bron (in het Spaans) te kunnen lezen. Heb jij dat rapport of een link erheen?
Helaas, dat rapport heb ik niet. Ik geef je helemaal gelijk, dat zouden ze gewoon openbaar moeten stellen.
Is in oudere topics al ter sprake gekomen.
Helemaal geen geheim rapport maar een verkeerde of niet complete uitleg van het begrip
"delito contra la vida y integridad personal"
Hieronder valt nl. alles dat schade toebrengt aan een menselijk lichaam dat kan dus door een of meer personen gedaan zijn, door dieren of door ander geweld van de natuur.
De botresten van Lisanne waren gevonden en daar maakte men uit op dat het geen vermissing meer was omdat KenL kennelijk niet meer leefden en dat het nu gezien werd als een delito contra la integridad personal
In dit artikel in La Prensa staat ook dat het daarmee niet vaststaat of het om een natuurlijke dood gaat of dood door geweld.

Kortom, als er in een rapport staat dat het gaat om een "delito contra la vida y integridad personal" kan dat toegedaan zijn door personen of door de natuur.

Helaas geen google translate beschikbaar
http://www.prensa.com/san(...)al_0_3964853479.html
pi_173744913
Hartelijk dank Grijzemassa, helder en duidelijk.

Het staat inderdaad onomwonden in het artikel, zodat het niet verkeerd te interpreteren is zoals blijkbaar met dat "delito" gebeurde:

que puede ser natural o traumático

LaPrensa heeft copy-paste uitgeschakeld trouwens. :')
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173744930
Volgens mij is dit de vertaling.

http://www.prensa.com/san(...)al_0_3964853479.html

Kreeg hem in het Nederlands maar hier niet toonbaar 8)7
pi_173745144
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 01:39 schreef vronie het volgende:
Volgens mij is dit de vertaling.

http://www.prensa.com/san(...)al_0_3964853479.html

Kreeg hem in het Nederlands maar hier niet toonbaar 8)7

Klopt, heel vreemd.
pi_173745918
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 01:39 schreef vronie het volgende:
Volgens mij is dit de vertaling.

http://www.prensa.com/san(...)al_0_3964853479.html

Kreeg hem in het Nederlands maar hier niet toonbaar 8)7

Nee lukt niet komt doordat zoals De cameraman ;) al zegt La Prensa niet meer toestaat dat artikelen gekopieërd worden ;(
pi_173747278
quote:
11s.gif Op dinsdag 12 september 2017 18:51 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Op het moment dat ze vielen wisten ze niet dat het "kilometers" was en ook niet dat er daar niks was. Ze hadden geen idee van het terrein, dat "kennen" wij hier door al die kaartjes, maar die kennis is achteraf.

Blijkbaar was die "10 meter" teveel, te moeilijk of anderszins niet mogelijk. We weten gewoon niet wat er gebeurd is, maar dat het onwaarschijnlijk is om door te struinen door zo'n beekbedding in plaats van met natte (!) schoenen weer omhoog proberen te komen, is alleen een gevoel. Zoveel mensen weten dat afdalen je bij een dorpje kan brengen. Dat dat daar niet is, konden K en L natuurlijk niet weten.

Voor het gemak selecteer ik één van jouw argumenten.

Je hebt niet door dat je hetzelfde doet wat je anderen "verwijt": "je was er zelf niet bij dus hoe kun je dat zo stellen".

In jouw argument hierboven ben je stellig dat ze gevallen zouden zijn in die Quebrada, dat ze niet konden weten dat ze nog kilometers te gaan hadden. Meerdere drogredeneringen: met natte (!) schoenen 10 meter omhoog zou hun doen besluiten om een veelvoud van 10 meter omlaag te gaan, etc, etc, etc.

Helaas, jouw argumenten gaan er bij mij niet in. Met mijn ervaring en inzicht in soortgelijk terrein, stel ik dat de meiden niet uit eigen wil die quebrada zijn afgedaald, terwijl het comfortabele pad boven hen nog goed zichtbaar was. Nee.
pi_173747315
quote:
12s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:00 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

- als je een plaatje uploadt, staat er boven het plaatje als je erover hovert een vakje met "Copy", dat adres moet je hebben, niet dat adres wat rechts naast het plaatje staat (dat is die met /a/ en linkt niet goed naar het plaatje).
- dan .jpg erachter zetten, wat niet in die link zit die je bij "Copy" krijgt
- of als je deze link hebt (dat Copyvakje zie ik nu niet), rechtsklikken, "adres van afbeelding kopiëren", dan zit de .jpg er al bij
- en img tagjes eromheen

Zo dus:

Bedankt voor het plaatsen en voor de uitleg. Het gekke is dat ik vroeger wel een tweede adres kon zien, maar het lijkt of imgur veranderd is (?), waardoor ik maar één adres zie. Maar ik zal het verder uit gaan zoeken.
pi_173747526
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:14 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Voor het gemak selecteer ik één van jouw argumenten.

Je hebt niet door dat je hetzelfde doet wat je anderen "verwijt": "je was er zelf niet bij dus hoe kun je dat zo stellen".
Het verschil is dat ik dingen juist wel als mogelijk zie en veel verschillende opties openhoud, waar jij en de anderen hier die een crimineel scenario willen pushen juist alle deuren dichtsmijten. "je kan niet vallen", "je daalt niet af in een quebrada, maar moet omhoog klimmen", etc. etc.

Andersom komt er niks. Geen enkel uitgewerkt scenario. Dat wat degenen die een (serie) ongeluk(ken) als meest waarschijnlijk zien wordt verweten doe je zelf niet.

Alleen vage beschuldigingen, maar nergens een behoorlijk uitgewerkt scenario. Vind je dat zelf na 3,5 jaar niet een beetje makkelijk?

quote:
In jouw argument hierboven ben je stellig dat ze gevallen zouden zijn in die Quebrada,
Nee, dat is een mogelijkheid waar ik sterke aanwijzingen voor zie. Omdat teruglopen betekent dat ze nauwelijks konden vallen (die gesteentegang) en doorlopen er een keuzemoment was.

Ze kunnen ook in Q2 gevallen zijn, zonder of voordat er een foto gemaakt kon worden.

quote:
dat ze niet konden weten dat ze nog kilometers te gaan hadden.
Dat is sowieso het geval. Je lijkt je niet te realiseren dat je praat vanuit achterafkennis. K en L wisten niet dat er geen dorpjes zijn langs die rivier. Ze wisten niet van die kabelbruggen, niks. Zonder kaart (of met dat brakke ding waar alleen de Mirador opstond van Martijn-RTL) en zonder Google Maps wat ze wellicht gewend waren.

Zelfs een getrainde hiker zou er nog moeite mee hebben, deze dames hadden zonder het te weten een belachelijk zwaar einde van hun leven voor de boeg.

quote:
Meerdere drogredeneringen: met natte (!) schoenen 10 meter omhoog zou hun doen besluiten om een veelvoud van 10 meter omlaag te gaan, etc, etc, etc.
Die natte schoenen zijn een mogelijkheid, ik heb nergens gesteld dat dat zeker is. Het kan het een en ander verklaren.

Die veelvoud is niet duidelijk zeker niet omdat je niet weet wat voor verwondingen ze hadden en welke van de twee.

Maar goed, als Panamese crimineel onder leiding van "mastermind" F. midden in de nacht 2,5 uur lang 80 nepfoto's maken is veul logischer, dat is waar.

quote:
Helaas, jouw argumenten gaan er bij mij niet in. Met mijn ervaring en inzicht in soortgelijk terrein, stel ik dat de meiden niet uit eigen wil die quebrada zijn afgedaald, terwijl het comfortabele pad boven hen nog goed zichtbaar was. Nee.
Je weet niet wat ze overkomen is. Jij bent degene die allerlei dingen die niet in je straatje passen uitsluit, zonder enige onderbouwing, gewoon "NEE".

Ik heb de weinige delen die je van een crimineel scenario durft te laten zien, na 3,5 jaar nog niks uitgewerkt daarover, met argumenten bekritiseerd. Dat is het verschil.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173747630
quote:
6s.gif Op woensdag 13 september 2017 01:24 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Is in oudere topics al ter sprake gekomen.
Helemaal geen geheim rapport maar een verkeerde of niet complete uitleg van het begrip
"delito contra la vida y integridad personal"
Hieronder valt nl. alles dat schade toebrengt aan een menselijk lichaam dat kan dus door een of meer personen gedaan zijn, door dieren of door ander geweld van de natuur.
De botresten van Lisanne waren gevonden en daar maakte men uit op dat het geen vermissing meer was omdat KenL kennelijk niet meer leefden en dat het nu gezien werd als een delito contra la integridad personal
In dit artikel in La Prensa staat ook dat het daarmee niet vaststaat of het om een natuurlijke dood gaat of dood door geweld.

Kortom, als er in een rapport staat dat het gaat om een "delito contra la vida y integridad personal" kan dat toegedaan zijn door personen of door de natuur.

Helaas geen google translate beschikbaar
http://www.prensa.com/san(...)al_0_3964853479.html
quote:
14s.gif Op woensdag 13 september 2017 01:32 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
Hartelijk dank Grijzemassa, helder en duidelijk.

Het staat inderdaad onomwonden in het artikel, zodat het niet verkeerd te interpreteren is zoals blijkbaar met dat "delito" gebeurde:

que puede ser natural o traumático

LaPrensa heeft copy-paste uitgeschakeld trouwens. :')
Het woord "delito" impliceert een menselijk factor als oorzaak voor de dood / het letsel etc.

Het Panamese wetboek van strafrecht definieert wat er onder "delito contra la vida y integridad personal" wordt verstaan:
http://www.wipo.int/wipol(...)89273#LinkTarget_944
Een lange tekst. Heel beknopt, valt onder delito contra la vida y integridad: moord/doodslag, aanzetten tot zelfmoord, abortus, letsel aan de voortplanting (weet even niet hoe ik het anders moet zeggen), verwaarlozing van kinderen en zwakkeren.

De journaliste is wat karig geweest in haar uitleg. Het onderzoek zou vanaf het moment dat de resten zouden zijn gevonden, volgens "delito contra la vida y integridad personal" worden behandeld, waarna zou moeten blijken of de oorzaken toch niet natuurlijk zouden kunnen zijn geweest. Een uitspraak die bij de forensische specialisten lag.
pi_173747867
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:39 schreef RapaNui het volgende:

[..]

[..]

Het woord "delito" impliceert een menselijk factor als oorzaak voor de dood / het letsel etc.

Het Panamese wetboek van strafrecht definieert wat er onder "delito contra la vida y integridad personal" wordt verstaan:
http://www.wipo.int/wipol(...)89273#LinkTarget_944
Een lange tekst. Heel beknopt, valt onder delito contra la vida y integridad: moord/doodslag, aanzetten tot zelfmoord, abortus, letsel aan de voortplanting (weet even niet hoe ik het anders moet zeggen), verwaarlozing van kinderen en zwakkeren.

De journaliste is wat karig geweest in haar uitleg. Het onderzoek zou vanaf het moment dat de resten zouden zijn gevonden, volgens "delito contra la vida y integridad personal" worden behandeld, waarna zou moeten blijken of de oorzaken toch niet natuurlijk zouden kunnen zijn geweest. Een uitspraak die bij de forensische specialisten lag.
Je verzint echt van alles om je criminele wensdenken maar voort te blijven zetten, niet?

Door het vinden van stoffelijke resten was het automatisch geen verdwijning meer.
Het artikel zegt wat de politie ook al eerder zei in die tweedelige TVN reportage; dat er GEEN aanhoudingen zijn verricht. Dus geen verdachten aangemerkt. Dus wordt het niet als een delict (in Nederlandse zin; dus opzet) behandeld, dat is gewoon de categorie waar het in terecht komt als er resten gevonden worden.

Er staat helemaal niet "het is een delict, maar als er aanwijzingen zijn kan het ook natuurlijk zijn".

Er staat "natural o traumatico" (dus natuurlijk dan wel met opzet toegebracht letsel). Nergens staat dat het ene meer gewicht heeft dan het andere. Wel wordt natuurlijk eerst genoemd.

Het is verbazingwekkend wat je allemaal moet verzinnen om je criminele onzin te blijven spuien. Of nou ja, alleen de aanzet, want er is nog helemaal niks uitgewerkt. Alleen die goeie oude F. die op zoek ging naar die meiden als "mastermind" van een of andere bizar listige criminele daad weggezet. :') :')
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173748449
quote:
11s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:52 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Je verzint echt van alles om je criminele wensdenken maar voort te blijven zetten, niet?

Door het vinden van stoffelijke resten was het automatisch geen verdwijning meer.
Het artikel zegt wat de politie ook al eerder zei in die tweedelige TVN reportage; dat er GEEN aanhoudingen zijn verricht. Dus geen verdachten aangemerkt. Dus wordt het niet als een delict (in Nederlandse zin; dus opzet) behandeld, dat is gewoon de categorie waar het in terecht komt als er resten gevonden worden.

Er staat helemaal niet "het is een delict, maar als er aanwijzingen zijn kan het ook natuurlijk zijn".

Er staat "natural o traumatico" (dus natuurlijk dan wel met opzet toegebracht letsel). Nergens staat dat het ene meer gewicht heeft dan het andere. Wel wordt natuurlijk eerst genoemd.

Het is verbazingwekkend wat je allemaal moet verzinnen om je criminele onzin te blijven spuien. Of nou ja, alleen de aanzet, want er is nog helemaal niks uitgewerkt. Alleen die goeie oude F. die op zoek ging naar die meiden als "mastermind" van een of andere bizar listige criminele daad weggezet. :') :')
Zo vermaak ik me kostelijk om je gespartel dat het perse een ongeluk moet zijn geweest.

Dieren die er niet voorkomen, afgronden die er niet zijn, aardbeving die ver weg in de oceaan plaatsvond en nu een valpartij in de q1.

Flink aangedikt met wat eigen ervaringen waarvan niemand bewijzen ziet.

Je bent er nooit geweest, heb geen kranten gevolgd, bent totaal niet op de hoogte van de locatie maatschappelijke, criminele en sociale aspecten. En bovenal neem je users die wel goede info hebben en contacten tot ver achter de CD niet serieus.

Echt, ik vermaak me kostelijk met je onzin! Ga zo door, 😎
pi_173748485
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:39 schreef RapaNui het volgende:

[..]

[..]

Het woord "delito" impliceert een menselijk factor als oorzaak voor de dood / het letsel etc.

Het Panamese wetboek van strafrecht definieert wat er onder "delito contra la vida y integridad personal" wordt verstaan:
http://www.wipo.int/wipol(...)89273#LinkTarget_944
Een lange tekst. Heel beknopt, valt onder delito contra la vida y integridad: moord/doodslag, aanzetten tot zelfmoord, abortus, letsel aan de voortplanting (weet even niet hoe ik het anders moet zeggen), verwaarlozing van kinderen en zwakkeren.

De journaliste is wat karig geweest in haar uitleg. Het onderzoek zou vanaf het moment dat de resten zouden zijn gevonden, volgens "delito contra la vida y integridad personal" worden behandeld, waarna zou moeten blijken of de oorzaken toch niet natuurlijk zouden kunnen zijn geweest. Een uitspraak die bij de forensische specialisten lag.
Nee dat impliceert het niet. Jij kent ook Spaans en kan dus duidelijk lezen in dat artikel dat een trauma (letsel) zowel natuurlijk als door mensen toegebracht kan zijn.
Valt in dezelfde catagorie. Alleen valt de natuurlijke variant niet onder het strafrecht en staat daarom ook niet vermeld in jouw link.
Titel van je link; Código Penal de la República de Panamá (adoptado por la Ley N° 14 de 18 de mayo de 2007, con las modificaciones y adiciones introducidas por la Ley N° 26 de 2008)
Of tewel; Criminal Code of the Republic of Panama (adopted by Act No. 14 of May 18, 2007, with the amendments and additions introduced by Act No. 26 of 2008)
Dat artikel gaat over strafbare feiten en een dood door letsel aangebracht met een natuurlijke oorzaak staat daar niet in.

Het is in de tijd breed uitgemeten in de pers maar sensatie en riooljournalisten, ook in Nederland leggen het maar al te graag anders uit.

Ik denk net zo goed mee aan de mogelijkheid van een misdrijf maar om nou zaken te gaan verdraaien en kromme vertalingen na te papegaaien daar doe ik niet aan mee.
In al die jaren is geen enkele concrete aanwijzing voor een misdrijf gevonden.

Er zijn zeker dingen die ik vreemd vind in de zaak maar verder dan speculaties kom je gewoon niet.
Daarom vind ik het verdacht maken van personen not done.

Stel dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden dan kan iedereen die niet in de picture geweest is het net zo goed gedaan hebben. Denk dan eens aan medestudenten, pensiongasten, andere toeristen en ga zo maar door.

[ Bericht 1% gewijzigd door Grijzemassa op 13-09-2017 11:47:34 ]
pi_173749211
Ook hier spreekt Betzaida van investiga el delito contra la vida e integridad personal met de kanttekening er bij dat dat niet impliceert dat het om moord gaat

Pittí sostuvo que se investiga el delito contra la vida e integridad personal, en el que no se puede hablar de homicidio, por lo que se continúa investigando

Pittí said that investigating the crime against life and personal integrity, which can not be spoken of as homicide, which continues to investigate,

Het is maar wat je wil lezen, het lijkt me duidelijk genoeg.

http://www.diaadia.com.pa(...)as-holandesas-260768

[ Bericht 0% gewijzigd door Grijzemassa op 13-09-2017 12:59:12 ]
pi_173749842
uBjI5Z3.png

Gedownload, geupload met imgur.
Via 'shared' links, dit staat recht naast 'copy'. Daar vind je 4 links, deze moet je dan hebben 'BBCode (Forums)'.
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
  woensdag 13 september 2017 @ 12:52:02 #59
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_173749877
Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_173750094
quote:
11s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:52 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Je verzint echt van alles om je criminele wensdenken maar voort te blijven zetten, niet?

Door het vinden van stoffelijke resten was het automatisch geen verdwijning meer.
Het artikel zegt wat de politie ook al eerder zei in die tweedelige TVN reportage; dat er GEEN aanhoudingen zijn verricht. Dus geen verdachten aangemerkt. Dus wordt het niet als een delict (in Nederlandse zin; dus opzet) behandeld, dat is gewoon de categorie waar het in terecht komt als er resten gevonden worden.

Er staat helemaal niet "het is een delict, maar als er aanwijzingen zijn kan het ook natuurlijk zijn".

Er staat "natural o traumatico" (dus natuurlijk dan wel met opzet toegebracht letsel). Nergens staat dat het ene meer gewicht heeft dan het andere. Wel wordt natuurlijk eerst genoemd.

Het is verbazingwekkend wat je allemaal moet verzinnen om je criminele onzin te blijven spuien. Of nou ja, alleen de aanzet, want er is nog helemaal niks uitgewerkt. Alleen die goeie oude F. die op zoek ging naar die meiden als "mastermind" van een of andere bizar listige criminele daad weggezet. :') :')
quote:
6s.gif Op woensdag 13 september 2017 11:23 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Nee dat impliceert het niet. Jij kent ook Spaans en kan dus duidelijk lezen in dat artikel dat een trauma (letsel) zowel natuurlijk als door mensen toegebracht kan zijn.
Valt in dezelfde catagorie. Alleen valt de natuurlijke variant niet onder het strafrecht en staat daarom ook niet vermeld in jouw link.
Titel van je link; Código Penal de la República de Panamá (adoptado por la Ley N° 14 de 18 de mayo de 2007, con las modificaciones y adiciones introducidas por la Ley N° 26 de 2008)
Of tewel; Criminal Code of the Republic of Panama (adopted by Act No. 14 of May 18, 2007, with the amendments and additions introduced by Act No. 26 of 2008)
Dat artikel gaat over strafbare feiten en een dood door letsel aangebracht met een natuurlijke oorzaak staat daar niet in.

Het is in de tijd breed uitgemeten in de pers maar sensatie en riooljournalisten, ook in Nederland leggen het maar al te graag anders uit.

Ik denk net zo goed mee aan de mogelijkheid van een misdrijf maar om nou zaken te gaan verdraaien en kromme vertalingen na te papegaaien daar doe ik niet aan mee.
In al die jaren is geen enkele concrete aanwijzing voor een misdrijf gevonden.

Er zijn zeker dingen die ik vreemd vind in de zaak maar verder dan speculaties kom je gewoon niet.
Daarom vind ik het verdacht maken van personen not done.

Stel dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden dan kan iedereen die niet in de picture geweest is het net zo goed gedaan hebben. Denk dan eens aan medestudenten, pensiongasten, andere toeristen en ga zo maar door.
Hoewel ik zo naar m'n werk toe moet, reageer ik toch even snel.

Ik verdraai niets. Ik heb het woord homicidio niet gelinkt aan Feliciano. De mastermind wordt steeds aangehaald, maar het pionnetje wordt vergeten. Bovendien heb ik ook meerdere malen aangegeven dat ik een ongeluk niet uitsluit. Maar dat wordt steeds vegeten door sommigen.

Delito de.... etc heeft een breed reikwijdte, homicidio is er slechts één van.

Ik ben van mening dat de meiden niet moedwillig Q1 óf Q2 zijn afgedaald. Ik heb uitgebreid uitgelegd waarom ik dat vind en bovendien een privéfoto geplaatst om dat duidelijk te maken. Dat Mata allerlei redeneringen erbij haalt die er bij mij niet ingaan, kan ik niets aan doen. Mata heeft recht op een eigen mening en ik ook. Mata, we komen hier niet verder mee, jij verwacht dat ze daar ergens zijn afgedaald. Gebaseerd op mijn ervaringen in het veld verwacht ik dat niet.

Wat blijft er over? Doorlopen naar de paddock of teruglopen naar de mirador. De kans dat ze mensen tegen zijn gekomen op dat pad acht ik niet onwaarschijnlijk gezien het feit dat dat pad regelmatig wordt gebruikt door locals. Wat er uiteindelijk met de meiden is gebeurd kunnen we niet weten, want we waren er niet bij.

Wél vraag ik me af hoe het mogelijk is dat twee levensgrote vrouwen die door tientallen mensen werden gezocht, niet werden gevonden, maar uiteindelijk hun miniscule botten wel.
pi_173750253
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 11:22 schreef ootjekatootje het volgende:
Zo vermaak ik me kostelijk om je gespartel dat het perse een ongeluk moet zijn geweest.
Waar spartelt hij dan? Hij zet alle feiten op een rij en maakt daarna de meest logische conclusie. Ja hij overwoog zelfs een misdrijf. Hoe jij tegen de zaak aan kijkt en je daarna met zulke antwoorden komt, ipv ook maar een beetje moeite te doen om met een goed misdrijf scenario te komen spreekt boekdelen.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173750276
quote:
6s.gif Op woensdag 13 september 2017 11:23 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Ik denk net zo goed mee aan de mogelijkheid van een misdrijf maar om nou zaken te gaan verdraaien en kromme vertalingen na te papegaaien daar doe ik niet aan mee.
In al die jaren is geen enkele concrete aanwijzing voor een misdrijf gevonden.

Er zijn zeker dingen die ik vreemd vind in de zaak maar verder dan speculaties kom je gewoon niet.
Daarom vind ik het verdacht maken van personen not done.

Stel dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden dan kan iedereen die niet in de picture geweest is het net zo goed gedaan hebben. Denk dan eens aan medestudenten, pensiongasten, andere toeristen en ga zo maar door.
Zo blijf ik maar denken aan die twee jongemannen waarmee K en L op de ochtend van 1 april 2014 gezien zijn.

Men weet nog steeds niet wie die jongemannen waren.

Na oproep zich te melden, zijn zij niet verschenen. Nog steeds een raadsel........

K en L werden met een taxi naar El Pianista gebracht en daar zaten reeds twee personen in.

Volgens taxichauffeur Leonardo Arturo González zijn deze mannen iets eerder uitgestapt dan de meiden.

Tja, ...

[ Bericht 0% gewijzigd door gynaika op 13-09-2017 17:35:31 ]
pi_173750400
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:11 schreef ITrade het volgende:

[..]

Waar spartelt hij dan? Hij zet alle feiten op een rij en maakt daarna de meest logische conclusie. Ja hij overwoog zelfs een misdrijf. Hoe jij tegen de zaak aan kijkt en je daarna met zulke antwoorden komt, ipv ook maar een beetje moeite te doen om met een goed misdrijf scenario te komen spreekt boekdelen.
Vermoedens. Net als iedereen hier.
pi_173750544
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:18 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Vermoedens. Net als iedereen hier.
Oké niet alles is een feit, maar er zijn feiten genoeg.

Telefoon gebruik.
Camera gebruik.
NFI die meer weet als ons en niet met een moord scenario komt.
Gevonden spullen.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173752119
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:11 schreef ITrade het volgende:

[..]

Waar spartelt hij dan? Hij zet alle feiten op een rij en maakt daarna de meest logische conclusie. Ja hij overwoog zelfs een misdrijf. Hoe jij tegen de zaak aan kijkt en je daarna met zulke antwoorden komt, ipv ook maar een beetje moeite te doen om met een goed misdrijf scenario te komen spreekt boekdelen.
-edit-

Hoe sneu wil je het hebben...

[ Bericht 5% gewijzigd door Lavenderr op 13-09-2017 15:39:15 ]
pi_173752786
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 14:52 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]


Hoe sneu wil je het hebben...
Ga je alstjeblieft ergens anders druk om maken dan deze misteries-edit-

[ Bericht 13% gewijzigd door Lavenderr op 13-09-2017 15:40:02 ]
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173753214
quote:
6s.gif Op woensdag 13 september 2017 08:39 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Nee lukt niet komt doordat zoals De cameraman ;) al zegt La Prensa niet meer toestaat dat artikelen gekopieërd worden ;(
OOO die cameraman toch >. wat een watje :7


Caso de las holandesas se maneja como un delito contra la integridad
personal

El expediente del caso de Lisanne Froon y Kris Kremers se maneja como un
“delito contra la integridad personal” y dejó de considerarse como una
desaparición, dijo la fiscal primera Superior, Betzaida Pittí.

DAVID, Chiriquí. – El expediente del caso de Lisanne Froon y Kris
Kremers se maneja como un “delito contra la integridad personal” y dejó
de considerarse como una desaparición, dijo la fiscal primera Superior,
Betzaida Pittí.

Pittí indicó que antes el expediente se manejaba como delito contra la
libertad, ahora que les han confirmado que uno de los restos es de Froon
se va a analizar y sería contra la vida e integridad personal, que puede
ser muerte natural o traumática, pero eso lo deben señalar los forenses.

Agregó que Froon y Kremers entraron al sendero del Pianista y nadie las
vio bajar, inmediatamente el Ministerio Público y las autoridades de
seguridad jamás dejaron de buscarlas.

En tanto, los indígenas encontraron primero una mochila en Alto Romero,
en Changuinola, en el río Culubre, que contenía pertenencias de las
holandesas que hace que cambie la estrategia hacia ese lugar.

Días después se encontraron los restos humanos por los mismos indígenas
y ahora están siendo analizados, ya se determinó que uno de ellos
pertenece a Froon.

La jurista señaló que por el sendero del Pianista se entra por Boquete y
se llega a Bocas del Toro.

El río Culubre se tiene que cruzar tres veces, ahora se tiene que hacer
un análisis mas grande, además ya hay mapas marcados para llevar una
buena y mejor investigación.

Agregó que en este momento no hay nadie bajo investigación.

“Aún está muy reciente para determinar lo que les pasó a las jóvenes
holandesas, según lo han indicado los médicos forenses y quiero que
estén claros que Panamá no va a suspender la diligencias se va a seguir
buscando, con calma”, afirmó.

Mencionó que las pertenencias desde celulares, fotos en la cámara y
demás aún continúan siendo evaluadas y no se tiene respuesta ni un
informe con respecto a esas pruebas.

“Nosotros debemos reservar ciertas informaciones porque hay que analizar
todo en especial lo que les señale los médicos forenses porque cualquier
cosa que yo pueda decir aquí en su momento pueda perjudicar la
investigación y lo mejor es reservar y hacerlas cosas bien”, enfatizó.

Se espera que con las pruebas científicas y las investigaciones que se
tienen se pueda llegar a una teoría en este caso.

*SIGUE BÚSQUEDA*

Más temprano se informó que luego de que se determinara que el pie
encontrado en el sector de Alto Romero, por los indígenas del área,
pertenece a Lisanne Froon, sin encontrar o determinar aún restos de su
amiga Kris Kremers, continuará la búsqueda por el sector donde fueron
encontrados las citadas evidencias.

Se conoció que los pedazos de la cadera ya fueron embalados y serán
enviados a Panamá hoy, lunes, para hacer una análisis más exhaustivo en
un laboratorio de la capital y determinar a quien le pertenecen.

La fiscal primera Superior, Betzaida Pittí, dijo que las otras
evidencias fueron embaladas y enviadas la semana pasada a la Medicatura
Forense y hoy en la mañana recibió el informe de los forenses en cuanto
a que uno de los hallazgos pertenece a Froon.

Pittí indicó que la respuesta fue inmediata porque el Ministerio Público
había enviado una asistencia internacional para que los padres de ambas
jóvenes en Holanda mandaran muestras de ADN.

Agregó que se va a seguir el procedimiento de sacar más ADN para ver qué
más puede determinarse.

La forense Silvia Bandells dijo que el Instituto de Medicina Legal en
David recibió de parte de la Fiscalía Primera Superior unos restos óseos
y otros indicios que venían contenidos en un embalaje que se realizó
para ellos.

Bandells indicó que dentro de los sobres tuvieron acceso a los restos
que fueron analizados en parte en David por los médicos forenses y un
antropólogo forense, luego fueron remitidos al laboratorio de ADN en
Panamá, se le hizo cadena de custodia para ser analizados y
efectivamente uno de los restos fue compatible con un pie humano, el
cual fue analizado y se determinó mediante ADN que es compatible con los
padres de Froon.

Dijo que está pendiente revisar otros restos óseos, que es un hueso de
la cadera y ya se hizo la cadena de custodia para ser enviada al
Laboratorio Biomolecular en Panamá, en donde se efectuará el análisis y
efectuar la comparación de la ADN de los padres.

La funcionaria mencionó que hay que esperar el resultado de ese análisis
para poder determinar si este resto óseo pertenece a Froon o Kremers
porque solamente se puede determinar y certificar que el pie es de la
primera.

Con respecto a la causa de muerte de ambas jóvenes dijo que no fue
posible obtener esa información, solamente sacar el ADN de los restos óseos.

Sobre el tiempo que estuvieron vivas en el sendero dijo que los indicios
analizados hasta este momento no permiten contestar esa pregunta.

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 13-09-2017 18:03:31 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173756531
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 15:31 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ga je alstjeblieft ergens anders druk om maken dan deze misteries-edit-

geen interesse in je geneuzel, ook niet in mijn pm aub.
pi_173756701
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 19:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

geen interesse in je geneuzel, ook niet in mijn pm aub.
:')

Dat vermoeden had ik al, het is wel duidelijk. Veel plezier nog met het "oplossen".
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173756784
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 19:11 schreef ITrade het volgende:

[..]

:')

Dat vermoeden had ik al, het is wel duidelijk. Veel plezier nog met het "oplossen".
Da's inderdaad het hele probleem. Waar degenen die een natuurlijke doodsoorzaak wasrschijnlijker achten met vele posts komen over wat er gebeurd zou kunnen zijn in die natuur vol gevaren, staat de criminele scenaristenkliek met een mond vol tanden en weigeren ze juist ook maar iets concreet te worden. Het blijft bij vage beschuldigingen en geen enkel uitgewerkt scenario.

Dan juist degenen die dat wel hebben bekritiseren is nogal makkelijk en hypocriet.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173757093
quote:
14s.gif Op woensdag 13 september 2017 19:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Da's inderdaad het hele probleem. Waar degenen die een natuurlijke doodsoorzaak wasrschijnlijker achten met vele posts komen over wat er gebeurd zou kunnen zijn in die natuur vol gevaren, staat de criminele scenaristenkliek met een mond vol tanden en weigeren ze juist ook maar iets concreet te worden. Het blijft bij vage beschuldigingen en geen enkel uitgewerkt scenario.

Dan juist degenen die dat wel hebben bekritiseren is nogal makkelijk en hypocriet.
Heb je voorbeelden van 1 overleden wandelaar (die van een rots/heuvel gevallen is)
in hetzelfde gebied?
Heb je voorbeelden van meldingen die er gedaan zijn door wandelaars/locals om op bepaalde plaatsen borden te plaatsen omdat er valgevaar is ?
Zo ja waar staan die borden dan ?

+
Heb je voorbeelden van twee overleden wandelaars (die van een rots/heuvel gevallen zijn)
in hetzelfde gebied?

[ Bericht 4% gewijzigd door StaceySinger op 13-09-2017 19:41:29 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173759332
quote:
14s.gif Op woensdag 13 september 2017 19:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Da's inderdaad het hele probleem. Waar degenen die een natuurlijke doodsoorzaak wasrschijnlijker achten met vele posts komen over wat er gebeurd zou kunnen zijn in die natuur vol gevaren, staat de criminele scenaristenkliek met een mond vol tanden en weigeren ze juist ook maar iets concreet te worden. Het blijft bij vage beschuldigingen en geen enkel uitgewerkt scenario.

Dan juist degenen die dat wel hebben bekritiseren is nogal makkelijk en hypocriet.
flauwe handel...
pi_173762857
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:02 schreef RapaNui het volgende:

[..]

[..]

.Ik ben van mening dat de meiden niet moedwillig Q1 óf Q2 zijn afgedaald. Ik heb uitgebreid uitgelegd waarom ik dat vind en bovendien een privéfoto geplaatst om dat duidelijk te maken. Dat Mata allerlei redeneringen erbij haalt die er bij mij niet ingaan, kan ik niets aan doen. Mata heeft recht op een eigen mening en ik ook. Mata, we komen hier niet verder mee, jij verwacht dat ze daar ergens zijn afgedaald. Gebaseerd op mijn ervaringen in het veld verwacht ik dat niet.

Wat blijft er over? Doorlopen naar de paddock of teruglopen naar de mirador. De kans dat ze mensen tegen zijn gekomen op dat pad acht ik niet onwaarschijnlijk gezien het feit dat dat pad regelmatig wordt gebruikt door locals. Wat er uiteindelijk met de meiden is gebeurd kunnen we niet weten, want we waren er niet bij.

Wél vraag ik me af hoe het mogelijk is dat twee levensgrote vrouwen die door tientallen mensen werden gezocht, niet werden gevonden, maar uiteindelijk hun miniscule botten wel.
Inzichtelijk en aannemelijk verwoord.
pi_173766267
Wat ik zo opmerkelijk vind, is dat er tegen Frank van der goot gezegd zou zijn door iemand die de foto's nog niet gezien zou hebben, dat die de plek herkende.

Die plek is dus bereikbaar, anders herkent men hem niet....

Waarom is er in al die jaren niemand in staat geweest die plek te bezoeken?

Frank is zelf niet in het gebied geweest, dat hondenteam ook niet. Alles is van horen zeggen, ik blijf dat erg vreemd vinden.
pi_173768986
quote:
14s.gif Op woensdag 13 september 2017 19:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Da's inderdaad het hele probleem. Waar degenen die een natuurlijke doodsoorzaak wasrschijnlijker achten met vele posts komen over wat er gebeurd zou kunnen zijn in die natuur vol gevaren, staat de criminele scenaristenkliek met een mond vol tanden en weigeren ze juist ook maar iets concreet te worden. Het blijft bij vage beschuldigingen en geen enkel uitgewerkt scenario.

Dan juist degenen die dat wel hebben bekritiseren is nogal makkelijk en hypocriet.
Misschien is het dan nu eens tijd om je moonhoax bewijs volledig uitgewerkt te openbaren? Of blijft dat bij vage beschuldigingen en geen enkel uitgewerkt scenario? :)
pi_173771816
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:25 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Misschien is het dan nu eens tijd om je moonhoax bewijs volledig uitgewerkt te openbaren? Of blijft dat bij vage beschuldigingen en geen enkel uitgewerkt scenario? :)
Ja. Daar bljft het bij.
pi_173775605
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:59 schreef RapaNui het volgende:
de keien van zo'n quebrada te lopen
mooie foto .waar is die plek?
in Kroatie hebben we zulke bruggen met keien..
36488126242_be801db670_b.jpg
36483371722_1c19bff8aa_b.jpg
36616931861_61af9273fb_b.jpg
35284925172_335811ec22_b.jpg
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173776124
deze is ook mooi :7

krupanavrbasu1.jpg
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173776168
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:36 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat ik zo opmerkelijk vind, is dat er tegen Frank van der goot gezegd zou zijn door iemand die de foto's nog niet gezien zou hebben, dat die de plek herkende.

Die plek is dus bereikbaar, anders herkent men hem niet....

Waarom is er in al die jaren niemand in staat geweest die plek te bezoeken?

Frank is zelf niet in het gebied geweest, dat hondenteam ook niet. Alles is van horen zeggen, ik blijf dat erg vreemd vinden.
Wat bedoel je met "die plek"?

De tweede kabelbrug werd herkend als een bekende plek van de nachtfoto's. Welke andere plek was er "herkend"?

We weten natuurlijk niet precies waar FvdG wel of niet geweest is, hij zat daar in Panama, maar waar precies blijft onduidelijk.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173776271
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 17:38 schreef A_S_R het volgende:

[..]

mooie foto .waar is die plek?
in Kroatie hebben we zulke bruggen met keien..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Woon jij in Kroatië? Bofkont!
pi_173776593
quote:
15s.gif Op donderdag 14 september 2017 18:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Wat bedoel je met "die plek"?

De tweede kabelbrug werd herkend als een bekende plek van de nachtfoto's. Welke andere plek was er "herkend"?

We weten natuurlijk niet precies waar FvdG wel of niet geweest is, hij zat daar in Panama, maar waar precies blijft onduidelijk.
jij weet dat niet, komt omdat je alleen de Nederlandse kranten volgde.

En nee, we gaan er verder geen discussie over hebben. Totaal geen behoefte aan.
pi_173776600
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:36 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat ik zo opmerkelijk vind, is dat er tegen Frank van der goot gezegd zou zijn door iemand die de foto's nog niet gezien zou hebben, dat die de plek herkende.

Die plek is dus bereikbaar, anders herkent men hem niet....

Waarom is er in al die jaren niemand in staat geweest die plek te bezoeken?

Frank is zelf niet in het gebied geweest, dat hondenteam ook niet. Alles is van horen zeggen, ik blijf dat erg vreemd vinden.
Bingo
pi_173776619
Nachtfoto's zijn niet gemaakt bij de tweede kabelbrug... Kijk maar eens goed naar de desbetreffende steen.

Volgens de bron van Frank waren deze juist gemaakt op een voor andere gidsen onbekende locatie.
pi_173776621
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 17:38 schreef A_S_R het volgende:

[..]

mooie foto .waar is die plek?
in Kroatie hebben we zulke bruggen met keien..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Meren van Plitvice?
pi_173776848
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:36 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat ik zo opmerkelijk vind, is dat er tegen Frank van der goot gezegd zou zijn door iemand die de foto's nog niet gezien zou hebben, dat die de plek herkende.
Grappig dat je aan de ene zijde verklaard dat het onmogelijk is om in daar te verdwijen, maar aan de andere kant is het opmerkelijk dat ze de plek nooit hebben kunnen vinden.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173778226
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 19:01 schreef ITrade het volgende:

[..]

Grappig dat je aan de ene zijde verklaard dat het onmogelijk is om in daar te verdwijen, maar aan de andere kant is het opmerkelijk dat ze de plek nooit hebben kunnen vinden.
Inderdaad, het staat bol van de contradicties:

"het is er heel druk met mensen", maar "niemand heeft ze gezien"
"Boquete en Bocas zijn heel crimineel", maar "niemand heeft de waardevolle spullen weggenomen"

etc.

Hoe het mogelijk is dat Kris en Lisanne 's nachts na een week nog foto's hebben kunnen maken, of waarom die zogenaamde criminelen dat gedaan hebben midden in de nacht, 2,5 uur lang, blijft ook onbeantwoord.

Het is een reeks aan vage verdachtmakingen zonder enige interne logica of consistentie.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173778260
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 18:50 schreef ootjekatootje het volgende:
Nachtfoto's zijn niet gemaakt bij de tweede kabelbrug... Kijk maar eens goed naar de desbetreffende steen.

Volgens de bron van Frank waren deze juist gemaakt op een voor andere gidsen onbekende locatie.
Het was nou juist geconcludeerd van wel, en nu beweer je van niet?

Die geul in die steen was juist herkend als "bij de tweede kabelbrug". :')

edit, niet doen

[ Bericht 1% gewijzigd door Lavenderr op 14-09-2017 20:31:20 ]
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173778407
quote:
11s.gif Op donderdag 14 september 2017 20:02 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Het was nou juist geconcludeerd van wel, en nu beweer je van niet?

Die geul in die steen was juist herkend als "bij de tweede kabelbrug". :')


Kom je hier eerst iedereen uitmaken voor scenaristenkliek en dan kom je ineens weer "poeslief" vragen stellen ?
weet je na 300 topics al waar Alto Romero ligt ?

[ Bericht 2% gewijzigd door Lavenderr op 14-09-2017 20:31:32 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173778544
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 18:50 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Meren van Plitvice?
nee,Velebit is dit
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173778669
Kryt zelve:

quote:
When I ask mountain lead guide David Miranda how many people use the rugged mountain path from Boquete to the Ngobe village of Alto Romero—and thus pass over the Serpent River bridgehead seen on the camera—he says, “Fifteen or 20 people a week. Sometimes more.”
1 - dus 1 gids stelt "15-20 mensen per week". Dat is niet bepaald veel, dus het idee van "het stikt er van de mensen" kan de prullenbak in, gebaseerd op deze ene gids dan
2 - hij stelt hier dat de Serpent River bridgehead gezien is op de camera (de nachtfoto's dus)

Meer Kryt:

160806-kyrt-lost-girls-part-3-embed2_w5hldy

160806-kyrt-lost-girls-part-3-embed4_wgqycq

160806-kyrt-lost-girls-part-3-embed6_qn19ps

According to survivalist Weil, the shape, angle, and placement of the converging lines Reis identifies look suspiciously like the notorious “monkey bridges” used by the indigenous Ngobe to ford local rivers.
Adding it all up, Weil thinks the sum total of evidence points to Kris suffering a fall, possibly while attempting to navigate a dangerous river crossing.
A fall into the river canyon below “would’ve been extremely concerning, and possibly even fatal,” Weil says, with the victim likely being swept dozens of meters downstream over large boulders with the current.
Hauntingly, the outline of the cable bridge appears center-frame in one of the most carefully composed of the recovered photos. In the foreground of the same image is the makeshift trail marker—with one branch pointing across the cables, and the other angled straight downstream.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173779183
160806-kyrt-lost-girls-part-3-embed2_w5hldy

deze touwen zijn mij een raadsel
die zijn gemaakt om niet nat te worden of
je kan door die water gewoon in laarzen en broek overstekken zonder dat je verdrinkt en doodgaat
je verongelukt eerder als je van die liaan valt (voor degene die niet op gelopen hebben)dan dat je met benen oversteekt
lijkt op verhaal als alle volwassene mannen(taxist Leo,Pikki enz) plots naar de oever dood spullen uit water,terwijl al die kinderen lekker in zwemmen en lopen,vissen
images?q=tbn:ANd9GcT_hWx9UNEUawYUTt8XTOmmz9Z5yMa6Mm6vzQ_7vI08nZWjV15h
deze 4 hebben het overleeft,andere betrokken bij deze zaak of konden niet zwemmen of hadden geen zuurstof
boquete-custom-tours.jpg
gevaarlijke water,gevaarlijke brug,gevaarlijke keien..
mensen daar kunnen ook wat overdrijven ,denk ik

[ Bericht 3% gewijzigd door A_S_R op 14-09-2017 20:41:57 ]
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173779619
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 19:01 schreef ITrade het volgende:

[..]

Grappig dat je aan de ene zijde verklaard dat het onmogelijk is om in daar te verdwijen, maar aan de andere kant is het opmerkelijk dat ze de plek nooit hebben kunnen vinden.
Vind weinig grappig in deze zaak.

Die plek bestaat imo dus ook niet.
pi_173779652
quote:
15s.gif Op donderdag 14 september 2017 20:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
Kryt zelve:

[..]

1 - dus 1 gids stelt "15-20 mensen per week". Dat is niet bepaald veel, dus het idee van "het stikt er van de mensen" kan de prullenbak in, gebaseerd op deze ene gids dan
2 - hij stelt hier dat de Serpent River bridgehead gezien is op de camera (de nachtfoto's dus)

Meer Kryt:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

According to survivalist Weil, the shape, angle, and placement of the converging lines Reis identifies look suspiciously like the notorious “monkey bridges” used by the indigenous Ngobe to ford local rivers.
Adding it all up, Weil thinks the sum total of evidence points to Kris suffering a fall, possibly while attempting to navigate a dangerous river crossing.
A fall into the river canyon below “would’ve been extremely concerning, and possibly even fatal,” Weil says, with the victim likely being swept dozens of meters downstream over large boulders with the current.
Hauntingly, the outline of the cable bridge appears center-frame in one of the most carefully composed of the recovered photos. In the foreground of the same image is the makeshift trail marker—with one branch pointing across the cables, and the other angled straight downstream.

kijk nou zelf eens naar die steen...
pi_173779873
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 20:55 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

kijk nou zelf eens naar die steen...
Ik vind het veel te weinig data om zelf een uitspraak te doen over waar deze foto genomen is, heb juist altijd aangegeven dat die stenen allemaal op elkaar lijken door de lithologie en dus verweringsprocessen. Zo op het oog lijken deze foto's en het mos op de stenen wel overeen te komen ja, maar dat is gebaseerd op 2 foto's zonder het hele gebied te kennen:

160806-kyrt-lost-girls-part-3-embed4_wgqycq
160806-kyrt-lost-girls-part-3-embed6_qn19ps

Maar als er nou gidsen zijn die die vergelijking wel goed gemaakt hebben, en die kennen zowel de foto's als het gebied uit eerste hand, wie ben ik dan om dat te betwijfelen?

Blijkbaar heb jij andere kennis dan die gidsen, waar vandaan dan blijft een raadsel.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173781736
quote:
11s.gif Op donderdag 14 september 2017 21:03 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Ik vind het veel te weinig data om zelf een uitspraak te doen over waar deze foto genomen is, heb juist altijd aangegeven dat die stenen allemaal op elkaar lijken door de lithologie en dus verweringsprocessen. Zo op het oog lijken deze foto's en het mos op de stenen wel overeen te komen ja, maar dat is gebaseerd op 2 foto's zonder het hele gebied te kennen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Maar als er nou gidsen zijn die die vergelijking wel goed gemaakt hebben, en die kennen zowel de foto's als het gebied uit eerste hand, wie ben ik dan om dat te betwijfelen?


Blijkbaar heb jij andere kennis dan die gidsen, waar vandaan dan blijft een raadsel.
Voor jou is veel een raadsel omdat je de zaak totaal niet kent.

1 welke gids beweert dat het hij de tweede kabelbrug was? En doe ook een bron.
2 Nogmaals Frank sprak "iemand" die de plek herkende, dit was in januari 2015. Niemand ervoor herkende de plek, dus geen welke gids die de nachtfoto's zag herkende de tweede kabelbrug erop.

Maar jij leest niets, je hebt je eigen kronkel en dat is de waarheid.

Je post hier ineens weer tussen allerlei users die allemaal de zaak gevolgd hebben. En ook allemaal anders erover denken.
Je gooit iedereen op een hoop maar ziet helemaal de verschillen niet.

Mijn scenario is inderdaad het scenario met een misdrijf. De anderen zijn veel genuanceerder, heb je niet eens door. OMDAT JE NIET LEEST....

Geen feitenkennis en een bord voor de kop.
pi_173781905
quote:
11s.gif Op donderdag 14 september 2017 21:03 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Ik vind het veel te weinig data om zelf een uitspraak te doen over waar deze foto genomen is, heb juist altijd aangegeven dat die stenen allemaal op elkaar lijken door de lithologie en dus verweringsprocessen. Zo op het oog lijken deze foto's en het mos op de stenen wel overeen te komen ja, maar dat is gebaseerd op 2 foto's zonder het hele gebied te kennen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Maar als er nou gidsen zijn die die vergelijking wel goed gemaakt hebben, en die kennen zowel de foto's als het gebied uit eerste hand, wie ben ik dan om dat te betwijfelen?

Blijkbaar heb jij andere kennis dan die gidsen, waar vandaan dan blijft een raadsel.
Heel duidelijke afbeeldingen. Zeker na uitvergroten.

Wat betreft de eerste afbeelding:

Het cijfer 5 boven de pijl die naar links wijst is heel duidelijk zichtbaar.

De rode tasjes komen voor mij onduidelijk over.

Ik zie er niet bepaald een tasje in.
pi_173781986
getallen op een rij, betrokken bij de zoektocht in de beginnende week

3 helikopters
35 politie-eenheden
18 detectives van de verschillende veiligheids instanties in Panama, sommige met meer dan 25 jaar ervaring in dit soort situaties, zijn betrokken bij de zoek- en reddingsinspanning.
150 mensen betrokken geweest bij reddingsinspanningen
(all padden rondom volcan Baru zijn uitgekamt)
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173781990
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:06 schreef gynaika het volgende:

[..]

Heel duidelijke afbeeldingen. Zeker na uitvergroten.

Het cijfer 5 boven de pijl die naar links wijst is heel duidelijk zichtbaar.

De rode tasjes komen voor mij onduidelijk over.

Ik zie er niet bepaald een tasje in.
Dat het tasjes waren was geconcludeerd op basis van die rode tasjes die op hun kamer stonden; gebruikelijk bij de winkeltjes in Boquete. Lijkt ook het meest logisch; wat anders hadden ze bij zich waar ze die rode dingen van konden maken?

Het is moeilijk om zonder daar bij die steen te staan die twee foto's één op één zeker aan elkaar te linken, maar die gidsen aldaar hebben dat gedaan, en die stonden er met hun neus bovenop, dus dat lijkt me wel betrouwbaar.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173782222
quote:
12s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:09 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Dat het tasjes waren was geconcludeerd op basis van die rode tasjes die op hun kamer stonden; gebruikelijk bij de winkeltjes in Boquete. Lijkt ook het meest logisch; wat anders hadden ze bij zich waar ze die rode dingen van konden maken?

Het is moeilijk om zonder daar bij die steen te staan die twee foto's één op één zeker aan elkaar te linken, maar die gidsen aldaar hebben dat gedaan, en die stonden er met hun neus bovenop, dus dat lijkt me wel betrouwbaar.
welke gidsen? Doe eens een naam en een bron. Gewoon zoals het hoort.
pi_173782256
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:18 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

welke gidsen? Doe eens een naam en een bron. Gewoon zoals het hoort.
Kryt, Miranda. je kan zelf toch lezen? Daar komen ook die fotovergelijkingen vandaan, is niet mijn materiaal, staat boven gelinkt met bronvermelding.

Nota bene door jou zelf gequote dat ik naar die steen moest kijken. En nu?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173782681
quote:
12s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:09 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Dat het tasjes waren was geconcludeerd op basis van die rode tasjes die op hun kamer stonden; gebruikelijk bij de winkeltjes in Boquete. Lijkt ook het meest logisch; wat anders hadden ze bij zich waar ze die rode dingen van konden maken?

Ja, en dan maar water scheppen of vliegen verjagen...
pi_173782886
Kris y Lisanne no fueron asesinadas, fue accidental

El equipo de especialistas forenses de Holanda concluyeron, luego de varios estudios y análisis, que las jóvenes holandesas Lisanne Froon y Kris Kremers probablemente sufrieron un accidente cerca del sendero El Pianista, lo que a la postre les causó la muerte.

Los especialistas, a través de los voceros de la familia, emitieron un comunicado de prensa en el que revelan sus puntos de vista en torno al hecho.

No se perdieron - niet verdwaald
Los forenses, con la asistencia de guías locales, residentes e indígenas, realizaron un recorrido por el sendero El Pianista y concluyeron que "es muy poco probable que las jóvenes se perdieran en el camino", además dictaminaron que "el área donde se supone que las jóvenes desaparecieron, simplemente no ofrece esa posibilidad", expresó Frank van der Goot, jefe del equipo forense.

No fue un delito - het was geen delict
De igual forma se investigó la posibilidad de que se haya tratado de un crimen.

‘Las condiciones geográficas, sociales y técnicas durante la investigación forense surgieren que un delito como el robo, violación, crimen violento o secuestro es muy poco probable’, expresaron los especialistas.


"Heel onwaarschijnlijk"

Caída mortal - dodelijke val
‘La única posibilidad aceptable es que se tratase de un accidente fatal, posiblemente causada por un desafortunado percance. "Sobre todo la última parte de la bajada de El Pianista, donde tiene geográficamente zonas de laderas con posibilidad de caerse y de allí una persona puede llegar perfectamente a un río cuyas aguas llegan al final al río Culebra’, indicaron los especialistas.


Met name aan het einde van de afdaling van El Pianista zijn er aan de zijkanten steile stukken waar grote kans is op vallen en in een rivier terechtkomen die uiteindelijk uitkomt in de "Culebra" (=Culubré)...

Precies wat ik ook zeg, al denk ik dat dat bij Q1 of Q2 is, maar ergens ertussen kan ook heel goed natuurlijk. In ieder geval; het is er steil, er zijn veel afgronden en je komt zo stroomafwaarts terecht in de rivier die bij KB2 uitkomt.

Las condiciones encontradas por el equipo forense en los cauces de las camas de los ríos coinciden con el material fotográfico que se encontró en las cámaras.

Lo que sí se pudo concluir es que la ubicación donde la jóvenes tomaron estas fotos son de la misma zona que el equipo de especialistas forenses señalaron como lugar donde se produjo el accidente.

‘Posiblemente cayeron por una pendiente a una zona desde la que les fue imposible volver, al carecer de las herramientas adecuadas’, expresaba el comunicado.


Aventura fatal
Kris Kremers y Lisanne Froon desaparecieron el primero de abril del año pasado, en el sendero El Pianista, en Boquete, y sus restos óseos y pertenencias fueron encontradas en el río Culubré, en Valle Risco, en la provincia Bocas del Toro.


Alleen hier wordt gezegd dat het ongeval zou zijn waar deze foto's genomen zijn. Dat spreekt Kryt bij monde van Miranda dus tegen (KB2, niet daar ergens nog hoog bij Q1 en Q2...).

Zowel een verdwaling als een crimineel delict worden onwaarschijnlijk geacht door het team van gidsen, Nederlandse forensisch experts (FvdG en zijn team) en alle andere direct betrokkenen.

Alleen op FOK! wil men daar niet aan. Sja.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173782950
quote:
15s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:41 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
Kris y Lisanne no fueron asesinadas, fue accidental

El equipo de especialistas forenses de Holanda concluyeron, luego de varios estudios y análisis, que las jóvenes holandesas Lisanne Froon y Kris Kremers probablemente sufrieron un accidente cerca del sendero El Pianista, lo que a la postre les causó la muerte.

Los especialistas, a través de los voceros de la familia, emitieron un comunicado de prensa en el que revelan sus puntos de vista en torno al hecho.

No se perdieron - niet verdwaald
Los forenses, con la asistencia de guías locales, residentes e indígenas, realizaron un recorrido por el sendero El Pianista y concluyeron que "es muy poco probable que las jóvenes se perdieran en el camino", además dictaminaron que "el área donde se supone que las jóvenes desaparecieron, simplemente no ofrece esa posibilidad", expresó Frank van der Goot, jefe del equipo forense.

No fue un delito - het was geen delict
De igual forma se investigó la posibilidad de que se haya tratado de un crimen.

‘Las condiciones geográficas, sociales y técnicas durante la investigación forense surgieren que un delito como el robo, violación, crimen violento o secuestro es muy poco probable’, expresaron los especialistas.


"Heel onwaarschijnlijk"

Caída mortal - dodelijke val
‘La única posibilidad aceptable es que se tratase de un accidente fatal, posiblemente causada por un desafortunado percance. "Sobre todo la última parte de la bajada de El Pianista, donde tiene geográficamente zonas de laderas con posibilidad de caerse y de allí una persona puede llegar perfectamente a un río cuyas aguas llegan al final al río Culebra’, indicaron los especialistas.


Met name aan het einde van de afdaling van El Pianista zijn er aan de zijkanten steile stukken waar grote kans is op vallen en in een rivier terechtkomen die uiteindelijk uitkomt in de "Culebra" (=Culubré)...

Precies wat ik ook zeg, al denk ik dat dat bij Q1 of Q2 is, maar ergens ertussen kan ook heel goed natuurlijk. In ieder geval; het is er steil, er zijn veel afgronden en je komt zo stroomafwaarts terecht in de rivier die bij KB2 uitkomt.

Las condiciones encontradas por el equipo forense en los cauces de las camas de los ríos coinciden con el material fotográfico que se encontró en las cámaras.

Lo que sí se pudo concluir es que la ubicación donde la jóvenes tomaron estas fotos son de la misma zona que el equipo de especialistas forenses señalaron como lugar donde se produjo el accidente.

‘Posiblemente cayeron por una pendiente a una zona desde la que les fue imposible volver, al carecer de las herramientas adecuadas’, expresaba el comunicado.


Aventura fatal
Kris Kremers y Lisanne Froon desaparecieron el primero de abril del año pasado, en el sendero El Pianista, en Boquete, y sus restos óseos y pertenencias fueron encontradas en el río Culubré, en Valle Risco, en la provincia Bocas del Toro.


Alleen hier wordt gezegd dat het ongeval zou zijn waar deze foto's genomen zijn. Dat spreekt Kryt bij monde van Miranda dus tegen (KB2, niet daar ergens nog hoog bij Q1 en Q2...).

Zowel een verdwaling als een crimineel delict worden onwaarschijnlijk geacht door het team van gidsen, Nederlandse forensisch experts (FvdG en zijn team) en alle andere direct betrokkenen.

Alleen op FOK! wil men daar niet aan. Sja.
nee hoor, niet alleen op fok.

Ook op de Poolse, Russische, Duitse en zelfs de Japanse forums.

Maar jij leest niets, volgt niets en heb een bord voor de kop.
pi_173782994
Wat zegt pa Kremers letterlijk, je kunt hier niet vallen.

Ooggetuige en betrouwbare video nummer 1, maar dat komt je blijkbaar niet uit.
pi_173782998
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:44 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

nee hoor, niet alleen op fok.

Ook op de Poolse, Russische, Duitse en zelfs de Japanse forums.

Maar jij leest niets, volgt niets en heb een bord voor de kop.
Dus ik geef de bron bij het stuk, en jij wauwelt maar wat over wat er op "Poolse, Russische, Duitse en zelfs de Japanse forums" geschreven wordt door de huisvrouwkes aldaar? En dan, moet dat het argument sterker maken?

Iedereen die erbij betrokken is, stelt een ongeval waarschijnlijker dan wat dan ook.
Juist de mensen die nergens bij betrokken zijn, stellen een crimineel scenario als meest logisch voor.

Wie denk je dat meer kans op een beter inzicht heeft? :')
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783026
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:47 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat zegt pa Kremers letterlijk, je kunt niet niet vallen.

Ooggetuige en betrouwbare video nummer 1, maar dat komt je blijkbaar niet uit.
Hangt er maar helemaal vanaf WAAR. Natuurlijk kun je vallen, je kan overal vallen.

Maar van het pad af vallen (dus de diepte in) kan inderdaad niet overal, omdat er een deel een gesteentegang is, waarbij je aan beide kanten door rotsen omringd bent.

Idd, DAAR kan je niet van het pad af vallen.

Dat projecteren op een uitgestrekte wildernis is waanzin, zelfs voor jouw standaards.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783063
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:47 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Dus ik geef de bron bij het stuk, en jij wauwelt maar wat over wat er op "Poolse, Russische, Duitse en zelfs de Japanse forums" geschreven wordt door de huisvrouwkes aldaar? En dan, moet dat het argument sterker maken?

Iedereen die erbij betrokken is, stelt een ongeval waarschijnlijker dan wat dan ook.
Juist de mensen die nergens bij betrokken zijn, stellen een crimineel scenario als meest logisch voor.

Wie denk je dat meer kans op een beter inzicht heeft? :')
In ieder geval geen autist zonder kennis van zaken en een bord voor de kop.

En met wat voor bron kom je aan? Een bron die gebaat is bij een ongeval, lekker objectief. Maar jij leest niets...
pi_173783104
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:50 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

In ieder geval geen autist zonder kennis van zaken en een bord voor de kop.

En met wat voor bron kom je aan? Een bron die gebaat is bij een ongeval, lekker objectief. Maar jij leest niets...
Blijkbaar doe jij dat niet.

1 - bronnen zijn niet "gebaat" bij iets
2 - ik quotte nu juist Kryts stuk dat juist een crimineel scenario waarschijnlijk acht. Daar wordt die gids Miranda aangehaald

Dus als je al iets over "objectiviteit" te zeiken hebt, heb je zojuist jezelf in de vingers gesneden.

Chapeau! :D
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783200
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:47 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat zegt pa Kremers letterlijk, je kunt hier niet vallen.

Ooggetuige en betrouwbare video nummer 1, maar dat komt je blijkbaar niet uit.
Pa Kremers is daar duidelijk over in de video.

Dus ook niet vallen bij Q1 en Q2 waar hij ook is geweest.
pi_173783243
quote:
8s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:52 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Blijkbaar doe jij dat niet.

1 - bronnen zijn niet "gebaat" bij iets
2 - ik quotte nu juist Kryts stuk dat juist een crimineel scenario waarschijnlijk acht. Daar wordt die gids Miranda aangehaald

Dus als je al iets over "objectiviteit" te zeiken hebt, heb je zojuist jezelf in de vingers gesneden.

Chapeau! :D
Kryt is zelf ook niet in het gebied geweest, maar dat weet je niet omdat je niet leest.

Is hier afgelopen periode besproken. Kryt heeft alles van derden, en is zelf al op een aantal punten teruggekomen.

Zet jezelf toch niet zo voor lul hier. Ik waarschuwde je nog voor je gebrek aan kennis. Vronnie, Grijze Massa, gynaika, Stacey, ASR en Rapa weten alle inn en outs van deze zaak. Jij niet, verre van..
pi_173783256
En al is het dan een hele schrale (zie die spelling), maar de reacties onder het stuk van El Siglo stellen ook een criminele daad voor...

-edit, niet zo denigrerend doen-

[ Bericht 39% gewijzigd door Lavenderr op 14-09-2017 23:27:26 ]
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783321
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:00 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
En al is het dan een hele schrale (zie die spelling), maar de reacties onder het stuk van El Siglo stellen ook een criminele daad voor...


-reactie op geedite post-

[ Bericht 19% gewijzigd door Lavenderr op 14-09-2017 23:28:31 ]
pi_173783328
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:59 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Kryt is zelf ook niet in het gebied geweest, maar dat weet je niet omdat je niet leest.

Is hier afgelopen periode besproken. Kryt heeft alles van derden, en is zelf al op een aantal punten teruggekomen.
Waar heb ik precies gezegd dat Kryt in het gebied geweest is? Juist, nergens. En je biedt nu mijn argument aan, ik hoop dat je het door hebt? Vrees van niet.

Wie zijn er wel geweest:
- ouders Kris - ongeval
- ouders Lisanne - ongeval
- broer Lisanne - ongeval
- gidsen - ongeval, met een kleine mogelijkheid tot misdrijf
- forensisch experts - Panama - ongeval
- forensisch expert - NL (FvdG) - ongeval

Wie zijn er niet geweest:
- Kryt - misdrijf meest mogelijk
- Coriat - acht misdrijf zeker mogelijk
- "Poolse, Duitse, Nederlandse, Russische, Japanse forummers" - van alles wat maar volgens jouw zeggen misdrijf meest mogelijk

Conclusie; zij die het meeste uit eerste hand weten, denken aan een ongeval.
Zij die het minste uit eerste hand en het meeste "op internet" denken te weten, denken aan een misdrijf.

Oftewel; met die opmerking over Kryt steun je dus mijn argument. Chapeau (2)!

quote:
Zet jezelf toch niet zo voor lul hier.
Ik probeer je te helpen, maar je tuint er met open ogen in. Pijnlijk.

quote:
Ik waarschuwde je nog voor je gebrek aan kennis. Vronnie, Grijze Massa, gynaika, Stacey, ASR en Rapa weten alle inn en outs van deze zaak. Jij niet, verre van..
Niemand weet alle ins en outs, maar leuk dat er dames hier zijn die bepaalde dingen wel weten die ik niet weet. En nu?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783406
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:06 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Waar heb ik precies gezegd dat Kryt in het gebied geweest is? Juist, nergens. En je biedt nu mijn argument aan, ik hoop dat je het door hebt? Vrees van niet.

Wie zijn er wel geweest:
- ouders Kris - ongeval
- ouders Lisanne - ongeval
- broer Lisanne - ongeval
- gidsen - ongeval, met een kleine mogelijkheid tot misdrijf
- forensisch experts - Panama - ongeval
- forensisch expert - NL (FvdG) - ongeval

Wie zijn er niet geweest:
- Kryt - misdrijf meest mogelijk
- Coriat - acht misdrijf zeker mogelijk
- "Poolse, Duitse, Nederlandse, Russische, Japanse forummers" - van alles wat maar volgens jouw zeggen misdrijf meest mogelijk

Conclusie; zij die het meeste uit eerste hand weten, denken aan een ongeval.
Zij die het minste uit eerste hand en het meeste "op internet" denken te weten, denken aan een misdrijf.

Oftewel; met die opmerking over Kryt steun je dus mijn argument. Chapeau (2)!

[..]

Ik probeer je te helpen, maar je tuint er met open ogen in. Pijnlijk.

[..]

Niemand weet alle ins en outs, maar leuk dat er dames hier zijn die bepaalde dingen wel weten die ik niet weet. En nu?
ik weet niet wie je hier wilt overtuigen met je " ze zijn gevallen in de q1" onzin, maar ik wens je veel succes.
pi_173783429
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:05 schreef gynaika het volgende:

[..]

Wat is er toch met die huisvrouwkes, gaat irriteren.
Dat is een uiting van onkunde, Gynaika.

En wederom scheid het kaft zich van het koren vanavond. Ongeacht wat er gebeurt is Mata kan zich weer niet beheersen.

Wat maakt het uit wat men ervan denkt. Helaas moet user Mata de boel weer flink verzieken.

Topic gaat trouwens oa over Kris en Lisanne. Al lijkt het de afgelopen dagen het grote Mata topic te worden.
pi_173783475
quote:
12s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:09 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Dat het tasjes waren was geconcludeerd op basis van die rode tasjes die op hun kamer stonden; gebruikelijk bij de winkeltjes in Boquete. Lijkt ook het meest logisch; wat anders hadden ze bij zich waar ze die rode dingen van konden maken?

Het is moeilijk om zonder daar bij die steen te staan die twee foto's één op één zeker aan elkaar te linken, maar die gidsen aldaar hebben dat gedaan, en die stonden er met hun neus bovenop, dus dat lijkt me wel betrouwbaar.
Tak met “tasjes” is niet door de meiden gemaakt, door derden.

Met welke bedoeling, geen idee. Raadsel.

Cijfer 5. Raadsel.

Alles is voor ons één groot raadsel.
pi_173783489
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:15 schreef gynaika het volgende:

[..]

Tak met “tasjes” is niet door de meiden gemaakt, door derden.

Met welke bedoeling, geen idee. Raadsel.

Cijfer 5. Raadsel.

Alles is voor ons één groot raadsel.
Wat mij een raadsel lijkt is de zekerheid "tak met tasjes is niet door de meiden gemaakt, door derden". Hoe wéét jij dit? :?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783578
quote:
15s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Wat mij een raadsel lijkt is de zekerheid "tak met tasjes is niet door de meiden gemaakt, door derden". Hoe wéét jij dit? :?
Waarom denk jij dat die tak met "tasjes" door de meiden is gemaakt?
pi_173783629
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:21 schreef gynaika het volgende:

[..]

Waarom denk jij dat die tak met "tasjes" door de meiden is gemaakt?
Je antwoordt niet op de vraag, maar goed.

Omdat zij de meest logische personen zijn om midden in de nacht (al dan niet) bij een kabelbrug foto's te maken en een takje met zakjes te improviseren?

Maar naast dat criminelen zich een week bezighouden met die meiden, allerlei nepoproepen maken, een rugzak vol waardevolle spullen achterlaten en foto's midden in de nacht gaan lopen schieten ergens diep in de wildernis, gaan ze ook een takje met zakjes fabriceren als soort van nepspoor?

Als er nu echt criminelen in het spel waren geweest, was het toch reteveel makkelijker geweest alle sporen te laten verdwijnen en helemaal niks van ze terug te laten vinden? Waarom al die moeite die nergens toe leidt?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173783870
zou een gedeelte van het bericht van onze vriend FvdG citeren:`...Ik ben een beetje huiverig voor dit soort dingen. natuurlijk sta ik graag de ouders bij en natuurlijk kan ik een misdrijf niet ;) uitsluiten...´´
het ging over K&L

dan valt al verhaal van families(kranten,media) in het water ,want zij hebben ongeval dankzij zijn bevindingen geconcludeerd ..en hier zei die zelf dit..

[ Bericht 19% gewijzigd door A_S_R op 14-09-2017 23:47:20 ]
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173783871
quote:
11s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:24 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Je antwoordt niet op de vraag, maar goed.

Omdat zij de meest logische personen zijn om midden in de nacht (al dan niet) bij een kabelbrug foto's te maken en een takje met zakjes te improviseren?

Maar naast dat criminelen zich een week bezighouden met die meiden, allerlei nepoproepen maken, een rugzak vol waardevolle spullen achterlaten en foto's midden in de nacht gaan lopen schieten ergens diep in de wildernis, gaan ze ook een takje met zakjes fabriceren als soort van nepspoor?

Als er nu echt criminelen in het spel waren geweest, was het toch reteveel makkelijker geweest alle sporen te laten verdwijnen en helemaal niks van ze terug te laten vinden? Waarom al die moeite die nergens toe leidt?
Een wedervraag stellen is heel normaal.

Die moeite is gedaan om te doen voorkomen dat er geen criminaliteit in het spel was.

[ Bericht 0% gewijzigd door gynaika op 15-09-2017 08:15:19 ]
pi_173783936
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:40 schreef gynaika het volgende:

[..]

Een wedervraag stellen is heel normaal.

Die moeite is gedaan om te doen voorkomen dat er geen criminaliteit is het spel was.
A - die moeite was helemaal niet nodig geweest als er geen enkel spoor was overgebleven; dood en/of verdwenen, is dood en/of verdwenen
B - welk spoor was er anders wel geweest dat er nu niet was; m.a.w. wat is een aanwijzing voor criminaliteit
C - vind je het niet vreemd dat juist iedereen die het meeste van deze zaak weet allemaal neigen naar een ongevalscenario en juist diegenen die er het minste van weten (uit eerste hand, van het gebied) neigen naar een crimineel scenario?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173784046
quote:
12s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:44 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

A - die moeite was helemaal niet nodig geweest als er geen enkel spoor was overgebleven; dood en/of verdwenen, is dood en/of verdwenen
B - welk spoor was er anders wel geweest dat er nu niet was; m.a.w. wat is een aanwijzing voor criminaliteit
C - vind je het niet vreemd dat juist iedereen die het meeste van deze zaak weet allemaal neigen naar een ongevalscenario en juist diegenen die er het minste van weten (uit eerste hand, van het gebied) neigen naar een crimineel scenario?
Hou toch op met dat net doen alsof het daar een groot idillisch paradijs is of was.

In 2014 waren er 15!!! bendes in Boquete aan het vechten, kun je blijven ontkennen...
pi_173784153
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:52 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hou toch op met dat net doen alsof het daar een groot idillisch paradijs is of was.

In 2014 waren er 15!!! bendes in Boquete aan het vechten, kun je blijven ontkennen...
Bron?

Hier staat dat er 16 bendes (in heel Panama) zijn opgerold in 2016:

http://www.tn8.tv/cronica(...)s-criminales-panama/

Kan niks vinden over bendes in Boquete, maar jij die constant om bronnen vraagt, hebt daar ongetwijfeld enkele goede links over...
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
  vrijdag 15 september 2017 @ 00:08:36 #125
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173784216
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 september 2017 00:02 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Bron?

Hier staat dat er 16 bendes (in heel Panama) zijn opgerold in 2016:

http://www.tn8.tv/cronica(...)s-criminales-panama/

Kan niks vinden over bendes in Boquete, maar jij die constant om bronnen vraagt, hebt daar ongetwijfeld enkele goede links over...
ja, ga je huiswerk maar even doen. Ff terug lezen hier, kom je vanzelf alle bronnen tegen.

Ik kan er ook niets aan doen dat jij niet op de hoogte bent van de feiten. Succes!

2016, pfff. We hebben het over 2014.

Hier een beetje iedereen beledigen maar wel op niveau willen meepraten, daag Mata, doe zelf maar wat moeite.
pi_173784228
Meeste mensen zeggen dat het dik meevalt, sommigen zien dat het stijgende is en daarom gevaarlijk:

http://boquete.ning.com/f(...)area-a-reality-check

https://bestplacesinthewo(...)ns-in-boquete-panama

Dus ja, het zal zeker linker zijn dan Purmerend of een ander Vinexgat, maar voor Latijns-Amerikaanse begrippen valt het alleszins mee daar.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
  vrijdag 15 september 2017 @ 00:15:09 #127
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173784288
quote:
9s.gif Op vrijdag 15 september 2017 00:10 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

:D Eist bronnen van anderen, en krijgt ze nog ook. Maar als ze zelf es om een bronnetje gevraagd wordt, geeft ze niet thuis.

Bevalt goed, dat getroll?
daag Mata, gewoon ff alle topics teruglezen. Dan heb je alle bronnen.

Luie donder, en dan ook nog commentaar hebben op huisvrouwtjes... Dikke doei.
pi_173785062
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:36 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat ik zo opmerkelijk vind, is dat er tegen Frank van der goot gezegd zou zijn door iemand die de foto's nog niet gezien zou hebben, dat die de plek herkende.

Die plek is dus bereikbaar, anders herkent men hem niet....

Waarom is er in al die jaren niemand in staat geweest die plek te bezoeken?

Frank is zelf niet in het gebied geweest, dat hondenteam ook niet. Alles is van horen zeggen, ik blijf dat erg vreemd vinden.
In dit artikel is Maud Oortwijn heel duidelijk.
https://maudoortwijn.com/(...)ase-lisanne-en-kris/
  vrijdag 15 september 2017 @ 09:15:39 #129
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173786722
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 september 2017 00:09 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:
Meeste mensen zeggen dat het dik meevalt, sommigen zien dat het stijgende is en daarom gevaarlijk:

http://boquete.ning.com/f(...)area-a-reality-check

https://bestplacesinthewo(...)ns-in-boquete-panama

Dus ja, het zal zeker linker zijn dan Purmerend of een ander Vinexgat, maar voor Latijns-Amerikaanse begrippen valt het alleszins mee daar.
Daarom is regio Boquete natuurlijk een no go area voor Britse toeristen, 😶

Naast Darien het enige gebied wat een negatief reisadvies krijgt.

Lekker blijven volhouden...Mata.
pi_173786938
15 tot 20 of meer mensen per week zouden gebruik maken van het pad. Dat betekent gemiddeld 2-3-4 mensen per dag. Kris en Lisanne waren 10-11 dagen vermist (langer, maar even voor het gemak) -> gemiddeld 20 tot 40 gebruikers van dat pad hadden ze kunnen hebben gesignaleerd. Dat vind ik veel.

Dan heb je nog de mensen die geen gebruik maken van het pad, maar zich al in het gebied bevinden, langs het pad, waar het vee zich bevindt. Vergeet het vee niet.

Tel daar bij de mensen op die naar hun op zoek zijn gegaan achter de mirador, dan krijg je misschien wel het dubbele van 40.

Eerder in deze topic zijn de mensen opgenoemd die het pad hebben afgelegd. Arrocha staat niet in dat lijstje. Arrocha heeft dat pad ook gelopen, zowel overdag als in het donker. Hij kwam met meer vragen terug dan met antwoorden:
https://www.tvn-2.com/nac(...)an_0_4014348633.html

Uit elke beschrijving over dat pad, blijkt dat locals er gebruik van maken. Ook de verdwaalde Duitsers kwamen mensen tegen op dat pad áchter de mirador.

Hier is weer een voorbeeld:
Terwijl deze mensen een rustpauze nemen op de mirador, steekt een local over richting het Culebra gebied in provincie Bocas del Toro:
MBp5Lar.jpg?1

Gelukt

[ Bericht 5% gewijzigd door RapaNui op 15-09-2017 17:26:29 ]
pi_173789076
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:57 schreef gynaika het volgende:

[..]

Pa Kremers is daar duidelijk over in de video.
Ouders zijn niet het meest betrouwbaar, het is hun geliefde en ze zijn heel emotioneel (logisch wel).

quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:15 schreef gynaika het volgende:

[..]

Tak met “tasjes” is niet door de meiden gemaakt, door derden.

Met welke bedoeling, geen idee. Raadsel.

Cijfer 5. Raadsel.

Alles is voor ons één groot raadsel.
Een teken tot leven lijkt mij héél logisch. Je weet wel, je bent verdwaald in de natuur en je kunt niet meer terug, dan maak je een sos teken of iets dergelijks met de hoop dat mensen het zien die toevallig langs lopen (ideale plek dus bij die kabels) of mensen die naar je zoeken. Meiden maken een foto om dit te laten zien.
Héél wat logischer dan een crimineel die ze vermoord heeft, dagen lang zich in de bossen begeeft. Snachts een rood tasje gaat zitten vouwen en hier dan fotos van maakt. (HA, nu heb ik het NFI mooi tuk en denken ze dat het een ongeval was!).

quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:52 schreef ootjekatootje het volgende:
Hou toch op met dat net doen alsof het daar een groot idillisch paradijs is of was.

In 2014 waren er 15!!! bendes in Boquete aan het vechten, kun je blijven ontkennen...
Precies, dus als het een (roof) moord had geweest was: 1, al de spullen verdwenen (veel waarde), 2: er geen enkele moeite gedaan om bewijzen te faken. 3: zo min mogelijk spullen gevonden van die meiden.

Verder roep je veel in dit topic maar zeg je erg weinig.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  vrijdag 15 september 2017 @ 11:52:43 #132
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173789349
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 11:38 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ouders zijn niet het meest betrouwbaar, het is hun geliefde en ze zijn heel emotioneel (logisch wel).

[..]

Een teken tot leven lijkt mij héél logisch. Je weet wel, je bent verdwaald in de natuur en je kunt niet meer terug, dan maak je een sos teken of iets dergelijks met de hoop dat mensen het zien die toevallig langs lopen (ideale plek dus bij die kabels) of mensen die naar je zoeken. Meiden maken een foto om dit te laten zien.
Héél wat logischer dan een crimineel die ze vermoord heeft, dagen lang zich in de bossen begeeft. Snachts een rood tasje gaat zitten vouwen en hier dan fotos van maakt. (HA, nu heb ik het NFI mooi tuk en denken ze dat het een ongeval was!).

[..]

Precies, dus als het een (roof) moord had geweest was: 1, al de spullen verdwenen (veel waarde), 2: er geen enkele moeite gedaan om bewijzen te faken. 3: zo min mogelijk spullen gevonden van die meiden.

Verder roep je veel in dit topic maar zeg je erg weinig.
Alles is al gezegd en besproken, als je inderdaad zo geïnteresseerd bent in deze zaak had je je wel ingelezen.

Dan had je niet van die domme vragen hoeven stellen.
pi_173789476
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 11:38 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ouders zijn niet het meest betrouwbaar, het is hun geliefde en ze zijn heel emotioneel (logisch wel).

[..]

Een teken tot leven lijkt mij héél logisch. Je weet wel, je bent verdwaald in de natuur en je kunt niet meer terug, dan maak je een sos teken of iets dergelijks met de hoop dat mensen het zien die toevallig langs lopen (ideale plek dus bij die kabels) of mensen die naar je zoeken. Meiden maken een foto om dit te laten zien.
Héél wat logischer dan een crimineel die ze vermoord heeft, dagen lang zich in de bossen begeeft. Snachts een rood tasje gaat zitten vouwen en hier dan fotos van maakt. (HA, nu heb ik het NFI mooi tuk en denken ze dat het een ongeval was!).

[..]

Precies, dus als het een (roof) moord had geweest was: 1, al de spullen verdwenen (veel waarde), 2: er geen enkele moeite gedaan om bewijzen te faken. 3: zo min mogelijk spullen gevonden van die meiden.

Verder roep je veel in dit topic maar zeg je erg weinig.
:Y) Jij :{w roept veel maar weet maar weinig van deze zaak af :N
Ga je eerst eens inlezen en begin dan bij topic nr 1

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 15-09-2017 12:28:33 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173790121
*weer even oproep om on topic te blijven en degenen die hier stoorzender spelen te negeren. Daar heb je deze figuren meer mee dan op ze te reageren.
pi_173792733
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 09:29 schreef RapaNui het volgende:
15 tot 20 of meer mensen per week zouden gebruik maken van het pad. Dat betekent gemiddeld 2-3-4 mensen per dag. Kris en Lisanne waren 10-11 dagen vermist (langer, maar even voor het gemak) -> gemiddeld 20 tot 40 gebruikers van dat pad hadden ze kunnen hebben gesignaleerd. Dat vind ik veel.

Dan heb je nog de mensen die geen gebruik maken van het pad, maar zich al in het gebied bevinden, langs het pad, waar het vee zich bevindt. Vergeet het vee niet.

Tel daar bij de mensen op die naar hun op zoek zijn gegaan achter de mirador, dan krijg je misschien wel het dubbele van 40.

Eerder in deze topic zijn de mensen opgenoemd die het pad hebben afgelegd. Arrocha staat niet in dat lijstje. Arrocha heeft dat pad ook gelopen, zowel overdag als in het donker. Hij kwam met meer vragen terug dan met antwoorden:
https://www.tvn-2.com/nac(...)an_0_4014348633.html

Uit elke beschrijving over dat pad, blijkt dat locals er gebruik van maken. Ook de verdwaalde Duitsers kwamen mensen tegen op dat pad áchter de mirador.

Hier is weer een voorbeeld:
Terwijl deze mensen een rustpauze nemen op de mirador, steekt een local over richting het Culebra gebied in provincie Bocas del Toro:
https://imgur.com/a/hMi50

Sorry, ik zie geen BBC adres of 2e adres verschijnen in imgur etc, etc, etc. Vroeger was er een "save" knop, maar die verschijnt ook niet meer. Begrijp er niets van.
ik vind veel dat er 3 helikopters niets hebben gesignaleerd,of dat zij hun niet konden zwaaien
als je hoog zat .ga je naar beneden en kom je in open gebied,waar je zichtbaar bent
zag net 1 helikopter hier vliegen,je hoort hem helemaal van km en km rond..in geval van meiden was dat vanuit oost,west,noord en zuid,ongeacht waar ze op dit moment waren.
tenminste als zij niet van de vrijheid beroofd waren
paar kilometers vanuit iedere richting kan je hem horen
tegenwoordig heb je zulke helikopters met sensoren die makkelijk mensen kunnen opsporen
ze vliegen niet paar minuutjes rond,maar paar uur,dus je hebt tijd zat om teken naar hun te geven als je in dichtbevolkte bos zit
neem 4km van elke kant dat je hem hoort,dat zijn 16km vaan gebied .en 3 vliegtuigen,ieder op een andere plek,dan kom je bij het totale gebied van 48km dat je een van de 3 helikopters zou kunnen horen.
Onder meer de warmtebeeldapparatuur (FLIR) maakt het mogelijk om de taken ook uit te voeren in het donker, met slecht weer en slecht zicht. Ook kan de bemanning dankzij de FLIR doelen visueel identificeren die op grote afstand zijn gevonden met de radar.

[ Bericht 1% gewijzigd door A_S_R op 15-09-2017 15:24:38 ]
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173794242
tot 7.of 8.april(dag van het artikel) hebben ze 25 padden uitgekaamt
toen ze nog officieel leefden dus
dat is behoorlijk wat
meiden kozen niet een van die 25 padden,maar kozen liever diepe jungle om spannend te houden.zo ´´naief´´ waren ze toch wel
als je van 1 pad afkomt,denk je dat je na 7 dagen op een van de andere 24 padden terecht zou komen..maar ja meiden hebben alle 24 padden gemist

http://www.lainformacion.(...)YWVEXzi7bI6sYAiOo3t/

Añadió que el miércoles 2 de abril en la mañana un guía turístico que identificó como "el señor Feliciano" fue a buscar a las chicas a la casa para llevarlas de tour, a un lugar que no precisó, y fue cuando se percataron que no habían llegado a dormir.

He added that on Wednesday, April 2, in the morning, a tourist guide who identified as "Mr. Feliciano" went to look for the girls to the house to take them on a tour, to a place that he did not specify, and it was when they realized that they had not come to sleep
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173794942
quote:
15s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Wat mij een raadsel lijkt is de zekerheid "tak met tasjes is niet door de meiden gemaakt, door derden". Hoe wéét jij dit? :?
Het gebruik van zakjes bij rituelen:

http://www.beblissed.nl/het-nut-van-de-zweethut/
  vrijdag 15 september 2017 @ 17:46:48 #138
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173795119
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 17:29 schreef gynaika het volgende:

[..]

Het gebruik van zakjes bij rituelen:

http://www.beblissed.nl/het-nut-van-de-zweethut/
Die tak in combinatie met de foto met alle groepjes, is imo een SOS signaal.

Gebruik gemaakt van de spullen uit de rugzak, wc papier uit hut. Spiegeltje uit hut.
pi_173795895
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 17:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Die tak in combinatie met de foto met alle groepjes, is imo een SOS signaal.

Gebruik gemaakt van de spullen uit de rugzak, wc papier uit hut. Spiegeltje uit hut.
Ja tuurlijk. Alles om maar de aandacht te trekken als je in zo'n situatie verkeert.
  vrijdag 15 september 2017 @ 18:54:05 #140
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173796136
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 18:39 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja tuurlijk. Alles om maar de aandacht te trekken als je in zo'n situatie verkeert.
dat ronde voorwerp lijkt op een spiegeltje, maar was niet onderdeel van de snowboard tas. Dat was het type rugzak welk de meiden bij hadden.

Toilet papier? Na 7,5 dag in de bossen?

Ik vermoed daarom dat ze bij een hut zijn geweest en het daar hebben meegenomen.

Ook het perspectief van de foto is opmerkelijk, alsof degene die de foto nam naast de steen stond. Kijk maar eens naar de rugzakband, die hangt er ook af op.
pi_173796769
benieuwd of het toilet papier als object voor zou komen in het film(!),ja idd een film, dat onze Jeremy van plan is om te maken
tenminste als die toestemming van 1 of van de beide ouders voor krijgt
denk aan soort film zoals we al bij de BNN hebben gezien

[ Bericht 1% gewijzigd door A_S_R op 15-09-2017 19:56:10 ]
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173796896
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 17:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Die tak in combinatie met de foto met alle groepjes, is imo een SOS signaal.

Gebruik gemaakt van de spullen uit de rugzak, wc papier uit hut. Spiegeltje uit hut.
De tak met “tasjes” zie ik als een ritueel door derden.

Mede door de “5” geschreven bij die tak.

Die 5 zou te maken kunnen hebben met een bende die uiteindelijk is opgerold.

La banda ‘Los ND5', o ‘Los niños de la quinta'.

http://www.midiario.com/u(...)s-quedan-en-libertad

http://elsiglo.com.pa/cro(...)-hacen-nada/23943922
  vrijdag 15 september 2017 @ 20:02:46 #143
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173797331
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:37 schreef gynaika het volgende:

[..]

De tak met “tasjes” zie ik als een ritueel door derden.

Mede door de “5” geschreven bij die tak.

Die 5 zou te maken kunnen hebben met een bende die uiteindelijk is opgerold.

La banda ‘Los ND5', o ‘Los niños de la quinta'.

http://www.midiario.com/u(...)s-quedan-en-libertad

http://elsiglo.com.pa/cro(...)-hacen-nada/23943922
Daarin verschillen we van mening, mocht er al een 5 staan dan vermoed ik dat hij geschreven is door Kris.

Of het duidt op 5 van die bende of een poging om de S te schrijven met wat houtskool.

Erg natuurlijk ziet het er niet uit.
  vrijdag 15 september 2017 @ 20:05:22 #144
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173797377
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:27 schreef A_S_R het volgende:
benieuwd of het toilet papier als object voor zou komen in het film(!),ja idd een film, dat onze Jeremy van plan is om te maken
tenminste als die toestemming van 1 of van de beide ouders voor krijgt
denk aan soort film zoals we al bij de BNN hebben gezien
Kryt zegt zelf alle foto's te hebben gezien, behalve dan 509.

Ik vind het erg jammer dat hij het op z'n Amerikaans benaderd.
Al hoewel de Nederlandse aanpak nog het meest lijkt op het Nederlands elftal, presteert ook niets.
pi_173801686
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 20:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Daarin verschillen we van mening, mocht er al een 5 staan dan vermoed ik dat hij geschreven is door Kris.

Of het duidt op 5 van die bende of een poging om de S te schrijven met wat houtskool.

Erg natuurlijk ziet het er niet uit.
Wat zou Kris dan bedoeld hebben met een 5?
.
  vrijdag 15 september 2017 @ 23:28:29 #146
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173801750
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 23:24 schreef gynaika het volgende:

[..]

Wat zou Kris dan bedoeld hebben met een 5?
.
ik vermoed dus dat ze zijn vast gehouden en in die nacht zijn ontsnapt.

Of het is de S van SOS
Of het is dus 5 van die bende.

Enfin ik vermoed dat ze daar samen bezig zijn geweest met de foto's en de steen en troepjes.

Mogelijk onderweg naar het zoekteam en in de nacht gestrand bij de rivier.

Edit: enig idee hoe hun bendetattoo eruit zag?
pi_173802031
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 23:28 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik vermoed dus dat ze zijn vast gehouden en in die nacht zijn ontsnapt.

Of het is de S van SOS
Of het is dus 5 van die bende.

Enfin ik vermoed dat ze daar samen bezig zijn geweest met de foto's en de steen en troepjes.

Mogelijk onderweg naar het zoekteam en in de nacht gestrand bij de rivier.

Edit: enig idee hoe hun bendetattoo eruit zag?
Dat is inderdaad verschil van mening maar dat is niet erg. We zijn nog steeds aan het uitpluizen.

Zelf denk ik dat Kris en Lisanne na Q1 al van het leven zijn beroofd en dat alle foto's na 509 door derden zijn gemaakt.

Geen idee hoe de bendetattoo eruit zag.
pi_173810125
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 15:14 schreef A_S_R het volgende:
als je hoog zat .ga je naar beneden en kom je in open gebied,waar je zichtbaar bent
zag net 1 helikopter hier vliegen,je hoort hem helemaal van km en km rond..in geval van meiden was dat vanuit oost,west,noord en zuid,ongeacht waar ze op dit moment waren.
Hoe je moet weten waar een open gebied is in een bebost gebied is mij onduidelijk..

Overigens heb jij die helicopter gezien in een bebost gebied?

Die meiden werden omgeven door jungle geluiden, dit is op sommige tijden en plekken zéér luid.

Daarnaast blokkeren bomen juist geluid waardoor je die helicopter op die afstand zeker niet gaat horen.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173810924
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:14 schreef ITrade het volgende:

[..]

Hoe je moet weten waar een open gebied is in een bebost gebied is mij onduidelijk..

Overigens heb jij die helicopter gezien in een bebost gebied?

Die meiden werden omgeven door jungle geluiden, dit is op sommige tijden en plekken zéér luid.

Daarnaast blokkeren bomen juist geluid waardoor je die helicopter op die afstand zeker niet gaat horen.
kun jij op een kaartje de paddocks aanwijzen?
pi_173812293
Deze passage blijft mij bezighouden:

In April my Spanish teacher told me that two young women had gone missing from the sister school in Boquete, Panama. They had left all of their belongings, and not told anyone where they were going that day. The last anyone saw of them they were talking to two strange men, making plans to see the waterfall. This morning, BBC confirmed that the remains of both women have been found.

https://thesleepsong.wordpress.com/tag/kremers/

[ Bericht 6% gewijzigd door gynaika op 16-09-2017 18:03:13 ]
pi_173813198
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:14 schreef ITrade het volgende:

[..]

1.Hoe je moet weten waar een open gebied is in een bebost gebied is mij onduidelijk..

2.Overigens heb jij die helicopter gezien in een bebost gebied?

3.Die meiden werden omgeven door jungle geluiden, dit is op sommige tijden en plekken zéér luid.

4.Daarnaast blokkeren bomen juist geluid waardoor je die helicopter op die afstand zeker niet gaat horen.
1.als je omhoog gaat krijg je geen open gebieden:rivieren en hutjes zijn bijna nergens op de hoge bergen.zou wel opvallend zijn een rivier zien stromen op de top van El Pianista?
2.gezien en zelfs (heel goed)gehoord
3.ik ga helemaal niet vanuit dat ze uberhaupt in de jungle waren,maar dat ze ontvoerd en opgesloten of ergens dicht waren
4.bomen hebben geblokeerd geluid,ooivears en apen hebben alles gedaan om geluid van de helikopters te overwinnen :D ..men kan ondanks alles geluid tussen aap en helicopter weten te onderscheiden,en zelfs horen
neem aan de appen en ooievaars dat tegelijk deden of los van elkaar? *)
je denkt zeker aan dat de meiden bang van de apen en ooievaars waren,en dat de dieren helicopter weg hebben gejaagd..cruciale rol in de hele zaak hebben dieren
als ik van zulk redenering ga moest ik bijna lachen..al die criminelen zijn nooit opgepakt of onderzocht,maar derderangs redenen(dieren,slangen,ravijn,snelle rivier, smalle bruggetjes)noemen slaat alles op in het gebied waar drugs laboratoria zit en waar organenhandel van toepassing is
je kan sterven zonder eten ,verdwaald raken,maar 7 dagen door niemand gezien worden,levend of dood is onmogelijk.zeker als het om 2 mensen gaat
trouwens je hoeft niet met 2 namen schrijven om je punt duidelijk te maken
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173813381
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:14 schreef ITrade het volgende:

[..]

Hoe je moet weten waar een open gebied is in een bebost gebied is mij onduidelijk..

Overigens heb jij die helicopter gezien in een bebost gebied?

Die meiden werden omgeven door jungle geluiden, dit is op sommige tijden en plekken zéér luid.

Daarnaast blokkeren bomen juist geluid waardoor je die helicopter op die afstand zeker niet gaat horen.
Als ik het me goed herinner was de eerste vlucht met een helicopter op 14 april, kan ook 13 geweest zijn. Plinio, de ervaren gids daar, vloog daar mee, hij had foto's geplaatst ervan op zijn FB.

Op dat moment weten we niet of Kris en/of Lisanne nog wel leefde(n); het laatste levensteken was op 11 april 's ochtends (aan- en weer uitzetten telefoon).
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173813508
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 17:37 schreef gynaika het volgende:
Deze passage blijft mij bezighouden:

In April my Spanish teacher told me that two young women had gone missing from the sister school in Boquete, Panama. They had left all of their belongings, and not told anyone where they were going that day. The last anyone saw of them they were talking to two strange men, making plans to see the waterfall. This morning, BBC confirmed that the remains of both women have been found.

https://thesleepsong.wordpress.com/tag/kremers/

zij waren met de meiden op dezelfde tijdstip bij Nelvis:

op het moment woonden we (vriend en ik) voor drie maanden in Boguete. Wonen nu aan het strand in Panamá (warmer 👍🏼). De naam van het restaurant...,, ik ben bang dat ik t me niet ga herinneren, maar mogelijk kan ik er wel achter komen
Hola, ja, volgens mij was dat de naam van het restaurantje. De meisjes kwamen na ons binnen dacht ik en zaten achter ons. Kwamen heel aardig over. Deden hun best om een praatje te maken met de bediening, gewoon vriendelijke meisjes, niet teveel bij nagedacht. (M'n vriend en ik waren druk aan het kletsen). Een dag -of twee dagen -later hoorden we van de Spaanse taalschool dat er twee Nederlandse meisjes niet waren komen opdagen (ze zouden naar zelfde taalschool gaan, die taalschool had volgens mij ook hun slaapplaats en vrijwilligerswerk geregeld). Mijn vriend zei dat het wel eens om die meisjes kon gaan, maar ik kon het me niet voorstellen (tot ik de foto's zag, dagen later)


hoe werkt politie daar:

Ik las net een berichtje van een Amerikaanse die twee x te maken heeft gehad met de Panamese politie (waarvan 1 vanwege een overval waarbij ze gewond raakte) en dat de Panamese politie eigenlijk niets deed. Moest toen aan jouw verhaal denken.
Zij heeft een brute overval in haar huis ternauwernood overleefd, en vervolgens deed de politie haast niets
Maar dat was een mail van een Amerikaanse die was beroofd (met geweld) in haar huis in Chiriqui (provincie waarin Boquete ligt) en vertelde dat de politie eigenlijk niets heeft gedaan om de dader te vinden. Heel akelig.
Het verhaal van een vrouw die na een gewelddadige overval in haar eigen huis halfdood werd achtergelaten en vervolgens merkte dat de politie er niets aan deed om de daders te pakken te krijgen.
Dat is natuurlijk enorm frustrerend
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173814380
quote:
12s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:49 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Als ik het me goed herinner was de eerste vlucht met een helicopter op 14 april, kan ook 13 geweest zijn. Plinio, de ervaren gids daar, vloog daar mee, hij had foto's geplaatst ervan op zijn FB.

Op dat moment weten we niet of Kris en/of Lisanne nog wel leefde(n); het laatste levensteken was op 11 april 's ochtends (aan- en weer uitzetten telefoon).
dan ben je wel erg laat
op 6.april waren 2 helicopters en 35 politie-eenheden bezig met de zoektocht
de politie was al op 6.4. blijkbaar bezig met de criminal investigation
hoeveel man telt 1 Panamese politie-eenheid?
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173814942
quote:
12s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:49 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Als ik het me goed herinner was de eerste vlucht met een helicopter op 14 april, kan ook 13 geweest zijn. Plinio, de ervaren gids daar, vloog daar mee, hij had foto's geplaatst ervan op zijn FB.

Op dat moment weten we niet of Kris en/of Lisanne nog wel leefde(n); het laatste levensteken was op 11 april 's ochtends (aan- en weer uitzetten telefoon).
nee, die club was op 8 april al gedropt in het gebied met een heli, sliepen in de hut van werkgever Plinio, nabij derde kabelbrug.

Zijn heel veel foto's van te vinden.
pi_173815190
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:57 schreef A_S_R het volgende:

[..]

zij waren met de meiden op dezelfde tijdstip bij Nelvis:

op het moment woonden we (vriend en ik) voor drie maanden in Boguete. Wonen nu aan het strand in Panamá (warmer 👍🏼). De naam van het restaurant...,, ik ben bang dat ik t me niet ga herinneren, maar mogelijk kan ik er wel achter komen
Hola, ja, volgens mij was dat de naam van het restaurantje. De meisjes kwamen na ons binnen dacht ik en zaten achter ons. Kwamen heel aardig over. Deden hun best om een praatje te maken met de bediening, gewoon vriendelijke meisjes, niet teveel bij nagedacht. (M'n vriend en ik waren druk aan het kletsen). Een dag -of twee dagen -later hoorden we van de Spaanse taalschool dat er twee Nederlandse meisjes niet waren komen opdagen (ze zouden naar zelfde taalschool gaan, die taalschool had volgens mij ook hun slaapplaats en vrijwilligerswerk geregeld). Mijn vriend zei dat het wel eens om die meisjes kon gaan, maar ik kon het me niet voorstellen (tot ik de foto's zag, dagen later)


Dit waren dus mannen die Kris en Lisanne hebben gezien in een restaurant.

Maar niet met hen gesproken?

Mijn quote ging over Kris en Lisanne die met twee jongemannen hebben gesproken.
pi_173815234
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 19:42 schreef A_S_R het volgende:

[..]

dan ben je wel erg laat
op 6.april waren 2 helicopters en 35 politie-eenheden bezig met de zoektocht
de politie was al op 6.4. blijkbaar bezig met de criminal investigation
hoeveel man telt 1 Panamese politie-eenheid?
Heb je een bronnetje hiervoor?

En was die zoektocht in het gebied achter de Mirador? Ze waren de eerste dagen nog aan het zoeken rond de Barú en andere trails omdat niet duidelijk was welke trail Kris en Lisanne precies gingen doen.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173815642
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:14 schreef ITrade het volgende:

[..]

Hoe je moet weten waar een open gebied is in een bebost gebied is mij onduidelijk..

Overigens heb jij die helicopter gezien in een bebost gebied?

Die meiden werden omgeven door jungle geluiden, dit is op sommige tijden en plekken zéér luid.

Daarnaast blokkeren bomen juist geluid waardoor je die helicopter op die afstand zeker niet gaat horen.
Hoe klinkt dat dan zo'n jungle geluid ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173815977
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:30 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Hoe klinkt dat dan zo'n jungle geluid ?
Ik denk net zoals in Tour of Duty, 😂. Maar dan zonder muziek.

Als je trouwens goed luistert naar de video van AFK dan hoor je precies hoe het daar klinkt.
pi_173816510
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:15 schreef gynaika het volgende:

[..]

Dit waren dus mannen die Kris en Lisanne hebben gezien in een restaurant.

Maar niet met hen gesproken?

Mijn quote ging over Kris en Lisanne die met twee jongemannen hebben gesproken.
dit waren een vrouw en haar vriend
K&L hebben blijkbaar met 2 mannen gesprokken


quote:
12s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:16 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Heb je een bronnetje hiervoor?

En was die zoektocht in het gebied achter de Mirador? Ze waren de eerste dagen nog aan het zoeken rond de Barú en andere trails omdat niet duidelijk was welke trail Kris en Lisanne precies gingen doen.
heb ik .op FB
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173816702
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:03 schreef A_S_R het volgende:

[..]

dit waren een vrouw en haar vriend
K&L hebben blijkbaar met 2 mannen gesprokken

Oké, duidelijk.
pi_173817903
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 23:28 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik vermoed dus dat ze zijn vast gehouden en in die nacht zijn ontsnapt.

Of het is de S van SOS
Of het is dus 5 van die bende.

Enfin ik vermoed dat ze daar samen bezig zijn geweest met de foto's en de steen en troepjes.

Mogelijk onderweg naar het zoekteam en in de nacht gestrand bij de rivier.

Edit: enig idee hoe hun bendetattoo eruit zag?
bende ,welke bende?er zijn daar geen bendes 8)7

Because of criminal activity, security has become a major consideration for residents of Boquete. While home burglaries have diminished somewhat, the most recent concern is violent home invasion robberies during which one resident was killed and several others gravely injured. The suspected perpetrators of these incidents are gang members from David, who have easier ingress and egress because of the new four-lane highway. This view is supported by the fact there is a higher incidence of crime south of town, where the highway provides a quick trip back to David before the authorities are alerted.I know no one who goes about his daily business here in fear of his life. But there is no question that there is profound concern. There is a high level of awareness, though, and most residents are proactively moving to protect themselves. There are many more barred windows, security cameras, and alarm systems than there were when we moved here nine years ago. There is a local anti-crime organization and a "hotline" with a bilingual responder who can contact the pertinent authorities quickly.

Agree with Jaime Daniel and disagree with the realtors. Crime in Boquete has increased significantly over the last 5 years, Compared to large urban areas the crime rate may be minor, however when considering the fact Boquete used to be an idyllic mountain retreat and is now becoming an armed fortress, some consideration should be taken to what is being said. The mayor has installed numerous security cameras around the municipal buildings and in strategic other locations. A police roadblock has been set up at the entrance to the district and soon a permanent guard gate will be erected in the same spot, in hopes of cutting down on criminals coming into the area from surrounding towns. Unfortunately, it seems to just be bothering law abiding residents and doing nothing to curb criminal activity. Just today another expat was shot following a mid-day armed home invasion by 3 youths. These incidences seem to be occurring monthly according to the local grapevine. The perpetrators are doing bodily harm and even murder without cause in most instances. Despite a lack of resistance on the part of the victims, the juveniles are stabbing and shooting elderly foreigners just for the notoriety of it. What is maddening about this, besides the obvious, is the secrecy being maintained by local business and government officials who want to avoid any blights to tourism efforts. There is actually more criminal activity occurring than what is being published.Those most at risk are those who live in unsecured homes and apartments (much rental property here lacks basic security measures) and/or people who live remotely. Most of the home invasions have taken place in rural, lightly populated areas.

Also, within the past year, a local businessman out of Los Molinos has been granted a license to take investors and tourists on helicopter rides over the mountains. These helicopter rides are occurring multiple times a day, and due to the surrounding mountains, the noise from the choppers is magnified down into the valley and town below. Boquete, instead of sounding like a mountain retreat, sounds more like a poor airport suburb every day

Boquete isn't a paradise. It's a place to live, like any other. It is scenic and still somewhat rural, but that is changing fast. The weather is temperate, but It rains 8 months of the year, and during the 4 month dry season it has stiff winds and drizzly fog. Crime is decreasing slightly in some of the bigger cities in Panama, but it is significantly increasing in Boquete and other provincial towns

The juveniles of Chiriqui province where Boquete, David, Dolega, Potrerillos located are entering homes and are armed. Three households have been attacked in the past 3 months. The owners were home, one is dead, another severely beaten, another recently shot and stabbed. The juveniles are protected by law and are untouchable. Police have arrested several, all were released even after admitting involvement. This is in accordance with Panamanian law and they know they are untouchable.
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173818132
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:38 schreef A_S_R het volgende:
je kan sterven zonder eten ,verdwaald raken,maar 7 dagen door niemand gezien worden,levend of dood is onmogelijk.zeker als het om 2 mensen gaat
trouwens je hoeft niet met 2 namen schrijven om je punt duidelijk te maken
Je kan onmogelijk met twee personen verdwaald raken om nooit meer terug gevonden te worden, serieus onmogelijk?!

Overigens, met twee namen, waar heb je het over?

quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:30 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Hoe klinkt dat dan zo'n jungle geluid ?
Zoiets?


Van Natgeo:

quote:
The richest soundscapes can be found as one gets closer to the Equator. In the equatorial rain forests, especially, the vocal-creature density and diversity is at its greatest because the habitat is so supportive. As for the loudest soundscape I’ve measured, that would be somewhere in a Sumatran rain forest. The level there reached 117 [decibels. That’s almost as loud as a thunderclap, if it were sustained, or a chainsaw.]
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173818230
Dank voor de link, ASR.
pi_173819639
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 23:28 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik vermoed dus dat ze zijn vast gehouden en in die nacht zijn ontsnapt.

Of het is de S van SOS
Of het is dus 5 van die bende.

Enfin ik vermoed dat ze daar samen bezig zijn geweest met de foto's en de steen en troepjes.

Mogelijk onderweg naar het zoekteam en in de nacht gestrand bij de rivier.

Edit: enig idee hoe hun bendetattoo eruit zag?
Over bendes gesproken:

14 september 2017

http://elsiglo.com.pa/cro(...)dios-felipe/24022736

Onder het artikel, reactie 1:

Cuándo van a atrapar a los de la 5 de Mayo y los del Gil Ponce????
Wanneer gaan ze de 5e en de Gil Ponce vangen????

la banda ‘Los ND5'/ ‘Kinderen van de vijfde'
pi_173819700
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:03 schreef ITrade het volgende:

[..]

Je kan onmogelijk met twee personen verdwaald raken om nooit meer terug gevonden te worden, serieus onmogelijk?!

Overigens, met twee namen, waar heb je het over?

[..]

Zoiets?


Van Natgeo:

[..]

Apen zitten daar niet, worden niet geteld door werkgever Plinio en zelfs met de vogels en insecten daar gaat het slecht.

Leuke link trouwens van een oerwoud in Sumatra...
pi_173820054
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:03 schreef ITrade het volgende:

[..]

Je kan onmogelijk met twee personen verdwaald raken om nooit meer terug gevonden te worden, serieus onmogelijk?!

Overigens, met twee namen, waar heb je het over?

[..]

Zoiets?


Van Natgeo:

[..]

ik schat het idd voor onmogelijk,heb nergens gelezen dat dergelijks is iemand in zulke omstandigheden en met zn 2 overkomen
kan je een link posten waar 2 meiden/vrouwen of mensen zijn verdwaald en na 8 of 11 dagen dood waren?
in deze geval is het niet zeker dat ze na 11 dagen dood waren.we hebben het laatste signaal dat ze levend waren ontvangen,maar of ze op nog 7.4.,11.4. of 1.5.(fantasie op de hol slaan)leefden ,weten we helemaal niet?...mss waren ze nog 1 maand in leven,maar ergens vastgebonden


quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:06 schreef ootjekatootje het volgende:
Dank voor de link, ASR.
weet niet of die al gepost is
https://bestplacesinthewo(...)ns-in-boquete-panama

[ Bericht 8% gewijzigd door A_S_R op 17-09-2017 12:10:25 ]
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173823623
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:14 schreef ITrade het volgende:

[..]

Hoe je moet weten waar een open gebied is in een bebost gebied is mij onduidelijk..

Overigens heb jij die helicopter gezien in een bebost gebied?

Die meiden werden omgeven door jungle geluiden, dit is op sommige tijden en plekken zéér luid.

Daarnaast blokkeren bomen juist geluid waardoor je die helicopter op die afstand zeker niet gaat horen.
Uitzicht vanaf top Pianista richting Bocas del Toro, Paddocks goed zichtbaar:
Z5kHvde.jpg
Onbebouwd gebied. De andere kant op, richting Boquete, kun je bij helder weer gebouwen zien staan.
  zondag 17 september 2017 @ 10:18:22 #169
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173823809
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 10:04 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Uitzicht vanaf top Pianista richting Bocas del Toro, Paddocks goed zichtbaar:
[ afbeelding ]
Onbebouwd gebied. De andere kant op, richting Boquete, kun je bij helder weer gebouwen zien staan.
Ze kwamen uit die geul, q1 pad naar q2 en zo op de paddocks.


Daar is die noodoproep ergens gedaan, maar volgens mij zij ze nog te lui om eens goed naar de beschikbare beelden te kijken.

Die paddock is overzicht en open.
pi_173827711
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:30 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Hoe klinkt dat dan zo'n jungle geluid ?
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173829060
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 23:39 schreef A_S_R het volgende:
ik schat het idd voor onmogelijk,heb nergens gelezen dat dergelijks is iemand in zulke omstandigheden en met zn 2 overkomen
Dat iets in precies dezelfde omstandigheden gebeurd is niet zo groot nee omdat er altijd wel iets unieks is.

quote:
Falling and slipping while hiking is the third most common cause of death in national parks with 169 people dying in the seven years to 2013. Falls are a real concern on the Precipice Trail in Acadia National Park. Steep drops and open cliffs make the walk very tricky.
Dit zijn statistieken van een aantal parken uit de VS, van 2007-2013.

• Het aantal dagen tot de dood verschilt natuurlijk ook heel erg, denk aan: oververhitting/onderkoelig; enkele minuten tot een aantal uur. Geen drinken; enkele dagen. Geen eten; enkele weken. Hierbij komen ook een hele reeks aan natuurlijke gevaren die dit proces mogelijk versnellen.

• De Nederlandse kunstenares Danaë Moons waarbij haar boot omsloeg en nooit meer is terug gevonden.

• Nederlandse jongen die in Nepal ging bergbeklimmen en tijdens het afdalen tussen de kamp waar ze hem omlaag zagen lopen en het base kamp waar hij nooit is aangekomen (lichaam nooit gevonden).

quote:
Two hikers survived seven weeks in South American jungle
Het is dus toch wel mogelijk.

Eigenlijk kan je op internet van alles vinden. Hikers die verdwijnen en weken/maanden later opduiken, hikers die verdwijnen en waar ze het lichaam van vinden of mensen die compleet verdwijnen. Zowel alleen, met zijn tweëen, als ook in een groep, of alleen het kind dat verdwijnt. Dit alles geographisch over de hele wereld versprijd (nee er zijn niet overal drugsroutes en orgaanoogsters)

Dit lijkt me een hele toepasselijke fout in dit geval:
quote:
Geen "pas op de plaats" maken
Een veelgemaakte fout is dóór te lopen op het moment dat je je realiseert dat je verdwaald bent, dit in de veronderstelling dat je daardoor sneller uit de survivalsituatie geraakt. Als je verdwaald bent ben je de weg kwijt, je richtingsgevoel laat je in de steek en je hebt geen idee waar je je bevindt ten opzichte van de veilige haven. Blijf je nu doorlopen dan vergroot je de afstand van de plek waar verdwaald bent en waar de mogelijke zoektocht naar je verdwijning zou beginnen.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173831610
quote:
Eigenlijk kan je op internet van alles vinden.
Dit lijkt me een belangrijke conclusie.

En wat dat stuk over criminaliteit geschreven door een bang VSAmerikaantje dat blijkbaar geen idee heeft van Latijns-Amerika, zegt, spreekt het criminele scenario juist tégen; juist die 4baans uitvalweg in David zorgde voor de criminaliteitsstijging in Boquete. En wat is de geografische situatie op dat eeuwenoude pad achter de Mirador? Precies, alles behalve uitvalwegen! :D

Die verhaaltjes ook over tralies voor de ramen. Volkomen normaal hier.

Maar dat is het grote punt; de huisvrouwkes projecteren het rustige Nederland waar een neger op 't dorp al groot gevaar inhoudt op een relatief heel veilig toeristisch dorpje in Panama.

En iedereen die die comfortabele Vinexhouding met argumenten bekritiseert, wordt -geheel des zolderkamerFOK!s- voor gek verklaard. :D
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_173832782
quote:
10s.gif Op zondag 17 september 2017 15:36 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

Dit lijkt me een belangrijke conclusie.

En wat dat stuk over criminaliteit geschreven door een bang VSAmerikaantje dat blijkbaar geen idee heeft van Latijns-Amerika, zegt, spreekt het criminele scenario juist tégen; juist die 4baans uitvalweg in David zorgde voor de criminaliteitsstijging in Boquete. En wat is de geografische situatie op dat eeuwenoude pad achter de Mirador? Precies, alles behalve uitvalwegen! :D

Die verhaaltjes ook over tralies voor de ramen. Volkomen normaal hier.

Maar dat is het grote punt; de huisvrouwkes projecteren het rustige Nederland waar een neger op 't dorp al groot gevaar inhoudt op een relatief heel veilig toeristisch dorpje in Panama.

En iedereen die die comfortabele Vinexhouding met argumenten bekritiseert, wordt -geheel des zolderkamerFOK!s- voor gek verklaard. :D
Je woont daar?
En hou eens op over 'huisvrouwtjes'.
pi_173833563
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 16:13 schreef Lavenderr het volgende:
Je woont daar?
Wauw
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173833627
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 16:39 schreef ITrade het volgende:

[..]

Wau
?
  zondag 17 september 2017 @ 18:29:52 #176
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173837074
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 16:41 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

?
ja, bijzonder inderdaad.
We krijgen weer hetzelfde verhaal als 3 pagina's geleden.

1 huisvrouwtjes
2 valpartij in q1
3 Boquete is veilig en idillisch

Kunnen we nog 27 krantenartikelen uit 2014 gaan posten met foto's van afrekenen, bijzondere waterlijken en andere "bewijzen" van de bendeoorlog daar. Heeft toch geen zin bij Mata.

Meest lachwekkende vind ik dat hij er zelf niet in de buurt is geweest, maar zich als expert wil profileren.
pi_173837198
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ja, bijzonder inderdaad.
We krijgen weer hetzelfde verhaal als 3 pagina's geleden.

1 huisvrouwtjes
2 valpartij in q1
3 Boquete is veilig en idillisch

Kunnen we nog 27 krantenartikelen uit 2014 gaan posten met foto's van afrekenen, bijzondere waterlijken en andere "bewijzen" van de bendeoorlog daar. Heeft toch geen zin bij Mata.

Meest lachwekkende vind ik dat hij er zelf niet in de buurt is geweest, maar zich als expert wil profileren.
Daarom vroeg ik ook enigszins sarcastisch: woon je daar?
pi_173846569
Maar “De cameraman” en ”ITrade” begrijpen elkaar in ieder geval heel goed.
pi_173858615
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 08:07 schreef gynaika het volgende:
Maar “De cameraman” en ”ITrade” begrijpen elkaar in ieder geval heel goed.
Dat is mooi toch?
pi_173859964
quote:
6s.gif Op maandag 18 september 2017 20:12 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat is mooi toch?
Heel mooi!
pi_173867017
Ja, welke waterval zou dat zijn geweest? Ze spreekt over "the waterfall", enkelvoud. Niet waterfalls. Dus niet the hidden Lost waterfalls hike.

Wat weten we over de "Pianista waterval?"

In WS is er over gesproken en kennelijk had Habla Ya een waterval genoemd als onderdeel van de Pianista hike. Later had Habla ya die info verwijderd:
http://www.websleuths.com(...)quete-1-April-2014-3

Er volgt en discussie over het wel of niet bestaan van zo'n waterval:
http://www.websleuths.com(...)1-April-2014-3/page4

Vervolgens bevestigt Baru het bestaan van die waterval:
http://www.websleuths.com(...)1-April-2014-3/page5

Ook op FOK is dit onderwerp besproken. Mogelijk zou één van de twee mannen, de zoon zijn van de restauranthouder El Sobroson?

Inmiddels kennen we de foto's van een mooie waterval in het Pianista dal. De locatie is aan de oostzijde van het dal.

Bing maps in birdsview toont een hut in een zeer nabij gelegen paddockje. Kijk je echter niet in birds view, dan is de hut geheel verdwenen:

M2eP706.jpg

Welke beelden zijn ouder, die van birdsview of die andere?

[ Bericht 0% gewijzigd door RapaNui op 19-09-2017 21:45:13 ]
pi_173867607
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 10:33 schreef RapaNui het volgende:
Ja, welke waterval zou dat zijn geweest? Ze spreekt over "the waterfall", enkelvoud. Niet waterfalls. Dus niet the hidden waterfalls hike.

Wat weten we over de "Pianista waterval?"

In WS is er over gesproken en kennelijk had Habla Ya een waterval genoemd als onderdeel van de Pianista hike. Later had Habla ya die info verwijderd:
http://www.websleuths.com(...)quete-1-April-2014-3

Er volgt en discussie over het wel of niet bestaan van zo'n waterval:
http://www.websleuths.com(...)1-April-2014-3/page4

Vervolgens bevestigt Baru het bestaan van die waterval:
http://www.websleuths.com(...)1-April-2014-3/page5

Ook op FOK is dit onderwerp besproken. Mogelijk zou één van de twee mannen, de zoon zijn van de restauranthouder El Sobroson?

Inmiddels kennen we de foto's van een mooie waterval in het Pianista dal. De locatie is aan de oostzijde van het dal.

Bing maps in birdsview toont een hut in een zeer nabij gelegen paddockje. Kijk je echter niet in birds view, dan is de hut geheel verdwenen:

[ afbeelding ]

Welke beelden zijn ouder, die van birdsview of die andere?
Ja, er wordt in dit artikel gesproken over "the waterfall".

In April my Spanish teacher told me that two young women had gone missing from the sister school in Boquete, Panama. They had left all of their belongings, and not told anyone where they were going that day. The last anyone saw of them they were talking to two strange men, making plans to see the waterfall. This morning, BBC confirmed that the remains of both women have been found.

https://thesleepsong.wordpress.com/tag/kremers/

Belangrijk punt.
  dinsdag 19 september 2017 @ 11:38:51 #183
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173868213
Die zoon van dat restaurant was vriend van Henry en Piki.

Die is toen ook op het bureau geweest in verband met de dood van Piki
pi_173868819
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 11:38 schreef ootjekatootje het volgende:
Die zoon van dat restaurant was vriend van Henry en Piki.

Die is toen ook op het bureau geweest in verband met de dood van Piki
Ik blijf het in die richting zoeken...
pi_173874038
Ik kan me moeilijk voorstellen dat de weg naar die waterval ergens halverwege de Pianistatrail is.
En dat je dus ergens op weg naar de mirador op de CD,een makkelijk te missen 'afslag' naar die verborgen waterval neemt.
Deze verborgen waterval ligt de andere kant op, vanuit het dal rechtsaf ipv links omhoog (= de Pianistatrail).
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_173880132
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 17:30 schreef Lutalo het volgende:
Ik kan me moeilijk voorstellen dat de weg naar die waterval ergens halverwege de Pianistatrail is.
En dat je dus ergens op weg naar de mirador op de CD,een makkelijk te missen 'afslag' naar die verborgen waterval neemt.
Deze verborgen waterval ligt de andere kant op, vanuit het dal rechtsaf ipv links omhoog (= de Pianistatrail).
Het is ook moeilijk voor te stellen wanneer 3 jaar lang alle aandacht gericht is geweest op het deel links, richting Mirador.

Waarom is deze waterval dan wel een goede kandidaat voor de secret Pianista waterfall?

In wezen maakt het niet uit of de waterval zich in de linker- of rechtertak van de río Pianista bevindt. Deze waterval bevindt zich in de rechtertak van de río Pianista.

We weten uit beschrijvingen en beeldmateriaal dat de waterval niet zichtbaar is vanaf het hoofdpad (de Pianista trail). Je moet van de trail af om de waterval te bereiken. Wáár op de trail, ter hoogte waarvan op de trail, maakt eigenlijk niet uit.

De EXIF data van de foto's tonen een loopafstand aan van maar een kwartier vanaf het hoofdpad. Dat is niet ver. De foto's in die blog zijn ook ge-geotagged waardoor de exacte locatie van de waterval te achterhalen is. (GPS)

En: mochten Habla Ya en Baru een andere waterval hebben bedoeld, dan zal die vele gelijkenissen vertonen met deze qua ligging en bereikbaarheid etc. Er is idd een kenner/gids nodig om de weg te vinden. Dat is ook wat Baru vertelde.
pi_173881143
:Y) Ik heb nog 12 watervalletjes ontdekt *O*
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 19 september 2017 @ 23:52:58 #188
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_173881781
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 23:02 schreef StaceySinger het volgende:
:Y) Ik heb nog 12 watervalletjes ontdekt *O*
Heb jij een goede kaart?
pi_173882271
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 22:17 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Het is ook moeilijk voor te stellen wanneer 3 jaar lang alle aandacht gericht is geweest op het deel links, richting Mirador.

Waarom is deze waterval dan wel een goede kandidaat voor de secret Pianista waterfall?

In wezen maakt het niet uit of de waterval zich in de linker- of rechtertak van de río Pianista bevindt. Deze waterval bevindt zich in de rechtertak van de río Pianista.

We weten uit beschrijvingen en beeldmateriaal dat de waterval niet zichtbaar is vanaf het hoofdpad (de Pianista trail). Je moet van de trail af om de waterval te bereiken. Wáár op de trail, ter hoogte waarvan op de trail, maakt eigenlijk niet uit.

De EXIF data van de foto's tonen een loopafstand aan van maar een kwartier vanaf het hoofdpad. Dat is niet ver. De foto's in die blog zijn ook ge-geotagged waardoor de exacte locatie van de waterval te achterhalen is. (GPS)

En: mochten Habla Ya en Baru een andere waterval hebben bedoeld, dan zal die vele gelijkenissen vertonen met deze qua ligging en bereikbaarheid etc. Er is idd een kenner/gids nodig om de weg te vinden. Dat is ook wat Baru vertelde.
https://translate.google.(...)t-trail/&prev=search
Wat ik hier uit begrijp is dat Susan en John deze route in bijna 2 uur hebben gelopen.
pi_173883492
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 01:39 schreef vronie het volgende:

[..]

https://translate.google.(...)t-trail/&prev=search
Wat ik hier uit begrijp is dat Susan en John deze route in bijna 2 uur hebben gelopen.
Ja dat zag ik ook, snel rondje.
pi_173883559
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 01:39 schreef vronie het volgende:

[..]

https://translate.google.(...)t-trail/&prev=search
Wat ik hier uit begrijp is dat Susan en John deze route in bijna 2 uur hebben gelopen.
Een kwartier vanaf het hoofdpad = Pianista trail, niet vanaf het restaurant. De afslag die zij "another cow path" noemen, is een kwartier lopen.

Ze zijn rond 9 uur begonnen bij het restaurant en om 10:11 hebben ze een foto gemaakt bij de waterval. Uiteraard kennen we alleen de foto's die ze hebben gepost. Misschien hebben ze ook vóór 10:11 een foto gemaakt (misschien ook niet).

De foto waarop de twee kinderen bovenop de waterval te zien zijn, is om 10:14 genomen. De foto waarin de groep in de rug is te zien -met commentaar "huiswaarts"- is om 10:45 genomen. Daar lopen ze alweer op het hoofdpad = Pianista trail.

Ongeveer halverwege de huiswaarts-locatie en de waterval, bevindt zich de afslag naar de waterval. Dat is dus een kwartier lopen. Laat het misschien 20 minuten zijn voor sommigen.
pi_173883675
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 08:54 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Een kwartier vanaf het hoofdpad = Pianista trail, niet vanaf het restaurant. De afslag die zij "another cow path" noemen, is een kwartier lopen.

Ze zijn rond 9 uur begonnen bij het restaurant en om 10:11 hebben ze een foto gemaakt bij de waterval. Uiteraard kennen we alleen de foto's die ze hebben gepost. Misschien hebben ze ook vóór 10:11 een foto gemaakt (misschien ook niet).

De foto waarop de twee kinderen bovenop de waterval te zien zijn, is om 10:14 genomen. De foto waarin de groep in de rug is te zien -met commentaar "huiswaarts"- is om 10:45 genomen. Daar lopen ze alweer op het hoofdpad = Pianista trail.

Ongeveer halverwege de huiswaarts-locatie en de waterval, bevindt zich de afslag naar de waterval. Dat is dus een kwartier lopen. Laat het misschien 20 minuten zijn voor sommigen.
Bizar dat ze dat nog niet hebben gebruikt als toeristische route.

Bakje koffie bij de Italiaan, vervolgens een kleine wandeling naar de waterval en dan een lekkere maaltijd.
Afstand is perfect voor de gemiddelde pensionado zonder hikeervaring.
pi_173884131

Jammer dat deze meneer niet nog even een stukje verder heeft gefilmd.
T kan ook zijn dat al ergens tijdens hun rit,rechts ,het moeilijk te vinden pad naar die verborgen waterval (en koeienweide en hut) is.
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_173884209
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 09:39 schreef Lutalo het volgende:

Jammer dat deze meneer niet nog even een stukje verder heeft gefilmd.
T kan ook zijn dat al ergens tijdens hun rit,rechts ,het moeilijk te vinden pad naar die verborgen waterval (en koeienweide en hut) is.
zo'n hut bij de rivier is wel de perfecte plek voor het illegaal stoken van drugs en drank.
pi_173884503
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2017 09:04 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Bizar dat ze dat nog niet hebben gebruikt als toeristische route.

Bakje koffie bij de Italiaan, vervolgens een kleine wandeling naar de waterval en dan een lekkere maaltijd.
Afstand is perfect voor de gemiddelde pensionado zonder hikeervaring.
Inderdaad, een mooie wandeling van ongeveer 1 uur heen, 1 uur terug. Lekker vlakbij het restaurant etc.

Ik ga er voorlopig vanuit dat deze waterval dé waterval is waar Baru over sprak en beschreven werd door Habla Ya: Volgens Susan en John hoef je maar "a la cascada" te zeggen tegen de gidsjes. "Naar de waterval" naar dé waterval. Er is kennelijk geen keuze tussen meerdere watervallen?

Op Bing maps zie je een pad dat leidt naar dat weilandje voorbij de waterval. Daar stond eens een finca, maar op andere beelden zie je alleen een afdruk van die finca:
6Mzv68g.jpg
pi_173886387
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 23:02 schreef StaceySinger het volgende:
:Y) Ik heb nog 12 watervalletjes ontdekt *O*
Die zullen er ongetwijfeld wel zijn maar als men spreekt over "the waterfall".zal specifiek de waterval bedoeld worden waar we het nu over hebben.
pi_173890345
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 11:44 schreef gynaika het volgende:

[..]

Die zullen er ongetwijfeld wel zijn maar als men spreekt over "the waterfall".zal specifiek de waterval bedoeld worden waar we het nu over hebben.
wat zijn de Google Earth Coördinaten dan ?

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 20-09-2017 22:23:38 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_173924690
quote:
Ze waren stomdronken
pi_173924813
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 08:42 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Ze waren stomdronken
Onder invloed zijn van wat dan ook, kan gewelddadige gevolgen hebben.......en dat is vaak het geval.
pi_173946094
De foto met het rode haar van Kris, zou die door Lisanne zijn genomen?

https://www.allmystery.de(...)757_a445920a90_b.jpg

Dat denken velen. Maar ook derden die met een moord te maken zouden kunnen hebben, kunnen die foto gemaakt hebben.

Zie b.v. dit recente artikel:

http://www.hln.be/hln/nl/(...)a-verkrachting.dhtml
pi_173954217
gisteren toen ik op ID channel programma ´´ Black widow´´ keek kwam iets wat mij meteen aan meiden deed denken
die vrouw sloeg haar echtgenoot met de steen op het hoofd,waardoor hij overleed
politie constateerde dat het om ongeluk ging.ze werd vrijgesprokken
http://www.apnewsarchive.(...)abf7187824e2a869efc0
betzaida pitti zei destijds dat er geen geweld ,teken van kogel,tekens van mes enz is op meiden gevonden
because one cannot prove a crime does not mean it is an accident, unless an accident can be proved.
pi_173955347
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 21:32 schreef A_S_R het volgende:
gisteren toen ik op ID channel programma ´´ Black widow´´ keek kwam iets wat mij meteen aan meiden deed denken
die vrouw sloeg haar echtgenoot met de steen op het hoofd,waardoor hij overleed
politie constateerde dat het om ongeluk ging.ze werd vrijgesprokken
http://www.apnewsarchive.(...)abf7187824e2a869efc0
betzaida pitti zei destijds dat er geen geweld ,teken van kogel,tekens van mes enz is op meiden gevonden
Maar aan een paar gevonden botjes valt toch niet veel te constateren?
pi_173988763
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 22:15 schreef gynaika het volgende:

[..]

Maar aan een paar gevonden botjes valt toch niet veel te constateren?
De medewerkers van het Panamees Forensisch Instituut hebben wél wat geconstateerd, maar beide overheden (P+NL) hebben er niets mee willen doen.

En dan vandaag dit nieuws over een NFI medewerkster dat -uit eigen belang- eigen bloedmonsters zou hebben gemanipuleerd.

https://www.omroepwest.nl(...)kgebruik-te-maskeren

Hulde voor de Rijksrecherche.

Zo vermoed ik dat er met de sporen van Kris en Lisanne in Panama is gemanipuleerd. Omdat er belangen zijn.

Degenen die geloven dat dat onmóóóógelijk is, zouden zich wat meer moeten verdiepen in verschillende zaken in binnen- en buitenland en in het gedrag van de meest ingewikkelde diersoort op aarde: de mens.
pi_173991293
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 16:09 schreef RapaNui het volgende:

[..]

De medewerkers van het Panamees Forensisch Instituut hebben wél wat geconstateerd, maar beide overheden (P+NL) hebben er niets mee willen doen.

En dan vandaag dit nieuws over een NFI medewerkster dat -uit eigen belang- eigen bloedmonsters zou hebben gemanipuleerd.

https://www.omroepwest.nl(...)kgebruik-te-maskeren

Hulde voor de Rijksrecherche.

Zo vermoed ik dat er met de sporen van Kris en Lisanne in Panama is gemanipuleerd. Omdat er belangen zijn.

Degenen die geloven dat dat onmóóóógelijk is, zouden zich wat meer moeten verdiepen in verschillende zaken in binnen- en buitenland en in het gedrag van de meest ingewikkelde diersoort op aarde: de mens.
Wat zouden die belangen kunnen zijn Rapa?
pi_173991427
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 18:22 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Wat zouden die belangen kunnen zijn Rapa?
Die verdomde vrijmetselaars zitten ook overal.
pi_173991511
quote:
18s.gif Op maandag 25 september 2017 18:31 schreef Rode_banaan het volgende:

[..]

Die verdomde vrijmetselaars zitten ook overal.
Zeker op BNW 8-)
pi_173996145
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  maandag 25 september 2017 @ 21:50:52 #209
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_173996199
Godverdomme, wat een slechtgeschreven, ongefundeerde waanzin.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_173998918
quote:
Nou breekt m'n klomp. :') Je gelooft ook alles he? Zonder ook zelf maar enige vorm van kritisch denken te beoefenen.
pi_174000787
quote:
10s.gif Op maandag 25 september 2017 21:50 schreef Copycat het volgende:
Godverdomme, wat een slechtgeschreven, ongefundeerde waanzin.
Dat had ik nu ook.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_174001248
En zo gaat een topic waarin op inhoud gepost werd (wat je er ook van vind verder) weer geridiculiseerd door government troll Lambiekje. _O-
pi_174006683
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 07:44 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Dat had ik nu ook.
Gast, waarom post je het dan, als je het zelf ook slecht geschreven ongefundeerde waanzin vindt? Of begrijp je niet zo goed wat Copycat zegt?
pi_174025508
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 14:01 schreef illusions het volgende:

[..]

Gast, waarom post je het dan, als je het zelf ook slecht geschreven ongefundeerde waanzin vindt? Of begrijp je niet zo goed wat Copycat zegt?
In de huidige wereld is niets wat het lijkt. Als het zo is dan begrijp ik niet dat joran zich heeft laten misbruiken.


Zo stelt cameracolombia dat jfk gestaged is. Zelf denk ik dat niet.
Wat bv wel een gestaged event was was Adolf en Eva
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_174043988
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2017 09:40 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

In de huidige wereld is niets wat het lijkt.
Eens.

quote:
Als het zo is dan begrijp ik niet dat joran zich heeft laten misbruiken.
Joran was van hetzelfde laken en pak.

quote:
Zo stelt cameracolombia dat jfk gestaged is. Zelf denk ik dat niet.
Wat bv wel een gestaged event was was Adolf en Eva
Dolfje was een verzameling acteurs die die Chaplin-achtige clownesque rol speelden. Zie Dietrich Eckhart.

Waarom denk je dan dat JFK geen geacteerde stageplay was dan? Geld, middelen en motieven genoeg.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
  woensdag 27 september 2017 @ 23:46:46 #216
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_174045008
Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  woensdag 27 september 2017 @ 23:51:11 #217
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_174045042
Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
pi_174047825
Zo is dit topic veranderd in het Slowchat topic van BNW?

Mysterieuze moorden is de titel, weinig meer over te lezen. Wat mij betreft word al het offtopic geneuzel op de laatste pagina's gewoon weggepoetst.
pi_174048927
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 09:13 schreef ootjekatootje het volgende:
Zo is dit topic veranderd in het Slowchat topic van BNW?

Mysterieuze moorden is de titel, weinig meer over te lezen. Wat mij betreft word al het offtopic geneuzel op de laatste pagina's gewoon weggepoetst.
Kom dan eens met jou visie op de zaak van K&L. Niet louter met: "ze zijn vermoord", "Latijns Amerika is heel gevaarlijk", "Ze kunnen niet verdwaald zijn".

Een tijdlijn met daarin de events zoals we weten (indien niet door K&L gedaan, door wie wel en waarom).

Ben erg benieuwd!
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  donderdag 28 september 2017 @ 11:03:08 #220
222024 RaXz
Begrafenisondernemer
pi_174049077
Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val. -Spreuken 16:18
Nederlanders gaan net als de Amerikanen de Saudi akbar doen met Trump en Israel
  donderdag 28 september 2017 @ 11:53:46 #221
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_174050030
'Nepnieuwskoning' Paul Horner dood gevonden

heeft trump m uit de weg geruimd :7 8-)
Pope John Paul II shot first!!!
pi_174050206
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 10:52 schreef ITrade het volgende:

[..]

Kom dan eens met jou visie op de zaak van K&L. Niet louter met: "ze zijn vermoord", "Latijns Amerika is heel gevaarlijk", "Ze kunnen niet verdwaald zijn".

Een tijdlijn met daarin de events zoals we weten (indien niet door K&L gedaan, door wie wel en waarom).

Ben erg benieuwd!
Ach loser, die heb ik al lang en breed uitgeschreven hier.

Veelzeggend weer deze post.

Ergens eind augustus in het vorige topic.
pi_174050885
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 12:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ach loser, die heb ik al lang en breed uitgeschreven hier.

Veelzeggend weer deze post.

Ergens eind augustus in het vorige topic.
:')

Ja je hebt wat geschreven over hoe jij denkt dat ze daar gekomen zijn en dat er toen iets gebeurd is.

Nu begint het verhaal, geef eens een logische verklaring wat er nu gebeurd. Wat gebeurd er dus allemaal na dat eerste nood oproep?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174051707
De NLse journalisten zijn niet veel verder gekomen dan in het dorp van Boquete en een stuk vd Pianista. Verder hebben ze niet gekeken of mochten ze niet kijken:

- Er is geen enkele NLse journalist achter de mirador wezen kijken
- Er is geen enkele NLse journalist in dat gat van een Alto Romero wezen kijken
- Er is geen enkele NLse journalist naar Alto Culebra gegaan
- Geen enkele NLse journalist heeft het Pianista gebied verkend, behalve het pad tot aan de mirador

- De RHWW mocht niet achter de mirador kijken
- De RHWW mocht pas in jan 2015 een kijkje nemen in Alto Romero met Pittí als blok aan hun been en waar ze overigens niets te zoeken hadden
- De RHWW is ook niet bij Alto Culebra gaan kijken, daar waar de resten zouden zijn gevonden. Als je cadaverhonden he-le-maal uit NL laat overvliegen, dan zou je ook daar moeten zoeken. Daar kunnen helikopters ook landen.

- De Panamese journalisten die wél in het gebied zijn geweest hebben nooooit melding gemaakt van een gevaarlijke ravijn.

- Arrocha ook niet en Kryt ook niet.

Gecombineerd met de onverklaarbare sporen die K&L zouden hebben achtergelaten, vermoed ik dat hun verdwijning in de doofpot moest.

De Telegraaf 4 oktober 2014:
De ouders van Kris hebben eergisteren een lange lijst met vragen ingediend bij justitie. En die komen eigenlijk allemaal neer op één verzoek: gedegen onderzoek door de Nederlandse justitie naar de ware achtergrond van de verdwijning en de dood van Kris Kremers en Lisanne Froon

Voor zover bekend, heeft de NLse justitie géén onderzoek gedaan.

- Frank vd Goot heeft geen overleg gepleegd met zijn collega's van het IMELCF en stelde in 2015 dat de twee jonge vrouwen gevallen zouden zijn
pi_174051824
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 12:45 schreef ITrade het volgende:

[..]

:')

Ja je hebt wat geschreven over hoe jij denkt dat ze daar gekomen zijn en dat er toen iets gebeurd is.

Nu begint het verhaal, geef eens een logische verklaring wat er nu gebeurd. Wat gebeurd er dus allemaal na dat eerste nood oproep?
staat er allemaal in, doe maar goed teruglezen.
pi_174051860
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 13:30 schreef RapaNui het volgende:
De NLse journalisten zijn niet veel verder gekomen dan in het dorp van Boquete en een stuk vd Pianista. Verder hebben ze niet gekeken of mochten ze niet kijken:

- Er is geen enkele NLse journalist achter de mirador wezen kijken
- Er is geen enkele NLse journalist in dat gat van een Alto Romero wezen kijken
- Er is geen enkele NLse journalist naar Alto Culebra gegaan
- Geen enkele NLse journalist heeft het Pianista gebied verkend, behalve het pad tot aan de mirador

- De RHWW mocht niet achter de mirador kijken
- De RHWW mocht pas in jan 2015 een kijkje nemen in Alto Romero met Pittí als blok aan hun been en waar ze overigens niets te zoeken hadden
- De RHWW is ook niet bij Alto Culebra gaan kijken, daar waar de resten zouden zijn gevonden. Als je cadaverhonden he-le-maal uit NL laat overvliegen, dan zou je ook daar moeten zoeken. Daar kunnen helikopters ook landen.

- De Panamese journalisten die wél in het gebied zijn geweest hebben nooooit melding gemaakt van een gevaarlijke ravijn.

- Arrocha ook niet en Kryt ook niet.

Gecombineerd met de onverklaarbare sporen die K&L zouden hebben achtergelaten, vermoed ik dat hun verdwijning in de doofpot moest.

De Telegraaf 4 oktober 2014:
De ouders van Kris hebben eergisteren een lange lijst met vragen ingediend bij justitie. En die komen eigenlijk allemaal neer op één verzoek: gedegen onderzoek door de Nederlandse justitie naar de ware achtergrond van de verdwijning en de dood van Kris Kremers en Lisanne Froon

Voor zover bekend, heeft de NLse justitie géén onderzoek gedaan.

- Frank vd Goot heeft geen overleg gepleegd met zijn collega's van het IMELCF en stelde in 2015 dat de twee jonge vrouwen gevallen zouden zijn
goede conclusie, Rapa
pi_174058141
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 10:52 schreef ITrade het volgende:

[..]

Kom dan eens met jou visie op de zaak van K&L. Niet louter met: "ze zijn vermoord", "Latijns Amerika is heel gevaarlijk", "Ze kunnen niet verdwaald zijn".

Een tijdlijn met daarin de events zoals we weten (indien niet door K&L gedaan, door wie wel en waarom).

Ben erg benieuwd!
Wat is jouw visie betreffende deze foto?

https://www.allmystery.de(...)757_a445920a90_b.jpg

Gemaakt door Lisanne of door derden?

Ben zeer benieuwd!
pi_174061137
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 19:32 schreef gynaika het volgende:

[..]

Wat is jouw visie betreffende deze foto?

https://www.allmystery.de(...)757_a445920a90_b.jpg

Gemaakt door Lisanne of door derden?

Ben zeer benieuwd!
Deze foto is gemaakt door derden.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174063926
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 19:32 schreef gynaika het volgende:

[..]

Wat is jouw visie betreffende deze foto?

https://www.allmystery.de(...)757_a445920a90_b.jpg

Gemaakt door Lisanne of door derden?

Ben zeer benieuwd!
Lisanne
pi_174063939
En scenario al doorgelezen?
pi_174064381
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 13:30 schreef RapaNui het volgende:
De NLse journalisten zijn niet veel verder gekomen dan in het dorp van Boquete en een stuk vd Pianista. Verder hebben ze niet gekeken of mochten ze niet kijken:

- Er is geen enkele NLse journalist achter de mirador wezen kijken
AFK?

quote:
- Er is geen enkele NLse journalist in dat gat van een Alto Romero wezen kijken
Wat valt er in dat gat te zien dan?

quote:
- Er is geen enkele NLse journalist naar Alto Culebra gegaan
Hoernalisten zijn lui. Wat betekent dit?

quote:
- Geen enkele NLse journalist heeft het Pianista gebied verkend, behalve het pad tot aan de mirador
Idem.

quote:
- De RHWW mocht niet achter de mirador kijken
Hoe kom je daar toch bij? Staat er een hek achter de Mirador? En FvdG en zijn hondjes zijn daar op het pad geweest.

quote:
- De RHWW mocht pas in jan 2015 een kijkje nemen in Alto Romero met Pittí als blok aan hun been en waar ze overigens niets te zoeken hadden
Dus je eerste bericht is onwaar?

quote:
- De RHWW is ook niet bij Alto Culebra gaan kijken, daar waar de resten zouden zijn gevonden. Als je cadaverhonden he-le-maal uit NL laat overvliegen, dan zou je ook daar moeten zoeken. Daar kunnen helikopters ook landen.
Weet jij wat hun is overkomen? Waarom ze niet gingen? Het weer, het terrein, geen geld, kan van alles zijn.

quote:
- De Panamese journalisten die wél in het gebied zijn geweest hebben nooooit melding gemaakt van een gevaarlijke ravijn.
Dat is als iemand die in de Sahara geen melding maakt van zand. :D

quote:
- Arrocha ook niet en Kryt ook niet.
En dus?

quote:
Gecombineerd met de onverklaarbare sporen die K&L zouden hebben achtergelaten, vermoed ik dat hun verdwijning in de doofpot moest.
Welke "onverklaarbare sporen"? Het enige spoor is die tak met zakjes, die van alles kan betekenen. Oh en het spijkerbroekje, dat ze om wat voor reden dan ook kan hebben achtergelaten.

quote:
De Telegraaf 4 oktober 2014:
De ouders van Kris hebben eergisteren een lange lijst met vragen ingediend bij justitie. En die komen eigenlijk allemaal neer op één verzoek: gedegen onderzoek door de Nederlandse justitie naar de ware achtergrond van de verdwijning en de dood van Kris Kremers en Lisanne Froon

Voor zover bekend, heeft de NLse justitie géén onderzoek gedaan.
En later kwam Pa Kremers daarop terug. Eerst was ie "overtuigd" van een misdaadscenario, later hebben ze ingezien dat de Natuur vele malen gevaarlijker en kansrijker is dan een mogelijke crimineel (die alle waardevolle spullen lekker laat zitten).

quote:
- Frank vd Goot heeft geen overleg gepleegd met zijn collega's van het IMELCF en stelde in 2015 dat de twee jonge vrouwen gevallen zouden zijn
Die man is een amateur? Waarom denk je dat hij ingeschakeld is? Door de families. Dat ie dan met een lulverhaal op de proppen zou komen terwijl RapaNui, ootjekatootje en gynaika wél weten "hoe het zit"? :D

De Natuur is dodelijk in die contreien, maar blijkbaar niet voor degenen die 3 jaar na dato nog steeds denken dat bendes criminelen dat verlaten pad achter de Mirador afstruinden en zich een week lang bezighielden met twee blonde boomlange vrouwen daar in Panama.

:')
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_174065552
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:51 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

AFK?

[..]

Wat valt er in dat gat te zien dan?

[..]

Hoernalisten zijn lui. Wat betekent dit?

[..]

Idem.

[..]

Hoe kom je daar toch bij? Staat er een hek achter de Mirador? En FvdG en zijn hondjes zijn daar op het pad geweest.

[..]

Dus je eerste bericht is onwaar?

[..]

Weet jij wat hun is overkomen? Waarom ze niet gingen? Het weer, het terrein, geen geld, kan van alles zijn.

[..]

Dat is als iemand die in de Sahara geen melding maakt van zand. :D

[..]

En dus?

[..]

Welke "onverklaarbare sporen"? Het enige spoor is die tak met zakjes, die van alles kan betekenen. Oh en het spijkerbroekje, dat ze om wat voor reden dan ook kan hebben achtergelaten.

[..]

En later kwam Pa Kremers daarop terug. Eerst was ie "overtuigd" van een misdaadscenario, later hebben ze ingezien dat de Natuur vele malen gevaarlijker en kansrijker is dan een mogelijke crimineel (die alle waardevolle spullen lekker laat zitten).

[..]

Die man is een amateur? Waarom denk je dat hij ingeschakeld is? Door de families. Dat ie dan met een lulverhaal op de proppen zou komen terwijl RapaNui, ootjekatootje en gynaika wél weten "hoe het zit"? :D

De Natuur is dodelijk in die contreien, maar blijkbaar niet voor degenen die 3 jaar na dato nog steeds denken dat bendes criminelen dat verlaten pad achter de Mirador afstruinden en zich een week lang bezighielden met twee blonde boomlange vrouwen daar in Panama.

:')
Dat is wat ze willen dat je denkt...
In werkelijkheid is het een groot complot.
Niemand verdwijnt zomaar...
pi_174067319
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 21:27 schreef ITrade het volgende:

[..]

Deze foto is gemaakt door derden.
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Lisanne
Verschillende meningen dus. Zelf denk ik door derden.
pi_174067406
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 01:34 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is wat ze willen dat je denkt...
In werkelijkheid is het een groot complot.
Niemand verdwijnt zomaar...
Precies.
  vrijdag 29 september 2017 @ 10:01:08 #235
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_174068256
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:51 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

AFK?

[..]

Wat valt er in dat gat te zien dan?

[..]

Hoernalisten zijn lui. Wat betekent dit?

[..]

Idem.

[..]

Hoe kom je daar toch bij? Staat er een hek achter de Mirador? En FvdG en zijn hondjes zijn daar op het pad geweest.

[..]

Dus je eerste bericht is onwaar?

[..]

Weet jij wat hun is overkomen? Waarom ze niet gingen? Het weer, het terrein, geen geld, kan van alles zijn.

[..]

Dat is als iemand die in de Sahara geen melding maakt van zand. :D

[..]

En dus?

[..]

Welke "onverklaarbare sporen"? Het enige spoor is die tak met zakjes, die van alles kan betekenen. Oh en het spijkerbroekje, dat ze om wat voor reden dan ook kan hebben achtergelaten.

[..]

En later kwam Pa Kremers daarop terug. Eerst was ie "overtuigd" van een misdaadscenario, later hebben ze ingezien dat de Natuur vele malen gevaarlijker en kansrijker is dan een mogelijke crimineel (die alle waardevolle spullen lekker laat zitten).

[..]

Die man is een amateur? Waarom denk je dat hij ingeschakeld is? Door de families. Dat ie dan met een lulverhaal op de proppen zou komen terwijl RapaNui, ootjekatootje en gynaika wél weten "hoe het zit"? :D

De Natuur is dodelijk in die contreien, maar blijkbaar niet voor degenen die 3 jaar na dato nog steeds denken dat bendes criminelen dat verlaten pad achter de Mirador afstruinden en zich een week lang bezighielden met twee blonde boomlange vrouwen daar in Panama.

:')
AFK, journalisten????
pi_174068604
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 08:56 schreef gynaika het volgende:

[..]


[..]

Verschillende meningen dus. Zelf denk ik door derden.
Natuurlijk is deze foto die uit een televisieprogramma afkomstig is jaren na hun dood niet door de meiden gemaakt.

Maar goed, de orginele foto is wel gemaakt door de meiden zelf. Welke crimineel gaat er een foto's maken van zijn slachtoffers om vervolgens de camera in de natuur achter te laten? Show me one case.

[ Bericht 16% gewijzigd door ITrade op 29-09-2017 11:32:24 ]
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174068628
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 01:34 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is wat ze willen dat je denkt...
In werkelijkheid is het een groot complot.
Niemand verdwijnt zomaar...
Ohja dat klinkt wel logisch, we trappen er met open ogen in hoe deze orgaanrovers alles in scène hebben gezet.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174068882
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:51 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

AFK?

[..]

Wat valt er in dat gat te zien dan?

[..]

Hoernalisten zijn lui. Wat betekent dit?

[..]

Idem.

[..]

Hoe kom je daar toch bij? Staat er een hek achter de Mirador? En FvdG en zijn hondjes zijn daar op het pad geweest.

[..]

Dus je eerste bericht is onwaar?

[..]

Weet jij wat hun is overkomen? Waarom ze niet gingen? Het weer, het terrein, geen geld, kan van alles zijn.

[..]

Dat is als iemand die in de Sahara geen melding maakt van zand. :D

[..]

En dus?

[..]

Welke "onverklaarbare sporen"? Het enige spoor is die tak met zakjes, die van alles kan betekenen. Oh en het spijkerbroekje, dat ze om wat voor reden dan ook kan hebben achtergelaten.

[..]

En later kwam Pa Kremers daarop terug. Eerst was ie "overtuigd" van een misdaadscenario, later hebben ze ingezien dat de Natuur vele malen gevaarlijker en kansrijker is dan een mogelijke crimineel (die alle waardevolle spullen lekker laat zitten).

[..]

Die man is een amateur? Waarom denk je dat hij ingeschakeld is? Door de families. Dat ie dan met een lulverhaal op de proppen zou komen terwijl RapaNui, ootjekatootje en gynaika wél weten "hoe het zit"? :D

De Natuur is dodelijk in die contreien, maar blijkbaar niet voor degenen die 3 jaar na dato nog steeds denken dat bendes criminelen dat verlaten pad achter de Mirador afstruinden en zich een week lang bezighielden met twee blonde boomlange vrouwen daar in Panama.

:')
Je zegt:

Die man is een amateur? Waarom denk je dat hij ingeschakeld is? Door de families. Dat ie dan met een lulverhaal op de proppen zou komen terwijl RapaNui, ootjekatootje en gynaika wél weten "hoe het zit"?

Ik:

Wij weten niet precies hoe het zit, maar een valpartij, nee.

Bovendien verschillen ook wij in de ware toedracht.
pi_174069030
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:51 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

1 AFK?

[..]

2 Wat valt er in dat gat te zien dan?

[..]

3 Hoernalisten zijn lui. Wat betekent dit?

[..]

Idem.

[..]

4 Hoe kom je daar toch bij? Staat er een hek achter de Mirador? En FvdG en zijn hondjes zijn daar op het pad geweest.

[..]

5 Dus je eerste bericht is onwaar?

[..]
6-7-8 etc
Weet jij wat hun is overkomen? Waarom ze niet gingen? Het weer, het terrein, geen geld, kan van alles zijn.

[..]

Dat is als iemand die in de Sahara geen melding maakt van zand. :D

[..]

En dus?

[..]

Welke "onverklaarbare sporen"? Het enige spoor is die tak met zakjes, die van alles kan betekenen. Oh en het spijkerbroekje, dat ze om wat voor reden dan ook kan hebben achtergelaten.

[..]

En later kwam Pa Kremers daarop terug. Eerst was ie "overtuigd" van een misdaadscenario, later hebben ze ingezien dat de Natuur vele malen gevaarlijker en kansrijker is dan een mogelijke crimineel (die alle waardevolle spullen lekker laat zitten).

[..]

Die man is een amateur? Waarom denk je dat hij ingeschakeld is? Door de families. Dat ie dan met een lulverhaal op de proppen zou komen terwijl RapaNui, ootjekatootje en gynaika wél weten "hoe het zit"? :D

De Natuur is dodelijk in die contreien, maar blijkbaar niet voor degenen die 3 jaar na dato nog steeds denken dat bendes criminelen dat verlaten pad achter de Mirador afstruinden en zich een week lang bezighielden met twee blonde boomlange vrouwen daar in Panama.

:')
1 AFK zijn de ouders. Toen de meiden nog vermist waren, dus voor de vondst van hun resten, is geen NLse journalist achter de mirador wezen kijken. Bij de mirador maakten ze rechtsomkeert.
De ouders zijn na de vondst van de resten wel achter de mirador wezen kijken.

2 Precies. De RHWW werd erheen gelokt in jan 2015. Een decoy.

3 De RHWW had naar Alto Culebra gevlogen moeten worden, niet naar Alto Romero.

4 Gewoon gebeld en gevraagd.

5 In mei/juni 2014 mocht de RHWW niet voorbij de mirador komen. Dat was voordat de resten gevonden werden.
In jan 2015 werd RHWW naar Alto Romero gevlogen, waar niets te zoeken was. Het gebied van (Alto) Culebra werd overgeslagen. Daar landen ook helikopters.

6-7-8 enzovoort. Ik weet dat de natuur onverbiddelijk kan zijn. Maar mijn onderbuikgevoel zegt dat hier meer aan de hand is.
pi_174069217
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 10:21 schreef ITrade het volgende:

[..]

Natuurlijk is deze foto die uit een televisieprogramma afkomstig is jaren na hun dood niet door de meiden gemaakt.

Maar goed, de orginele foto is wel gemaakt door de meiden zelf. Welke crimineel gaat er een foto's maken van zijn slachtoffers om vervolgens de camera in de natuur achter te laten? Show me one case.
Iets dergelijks:

https://www.hln.be/nieuws(...)rkrachting~a19ee500/
pi_174069349
quote:
Dit lijkt me toch wel iets anders..

"bij het onderzoek hebben speurders op zijn gsm en computer ook foto’s en een filmpje ontdekt van Sofie op het strand van Knokke."

Jij denkt dus dat zulke filmpjes ergens op een Panamese pc staan?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174069356
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 10:36 schreef gynaika het volgende:
Wij weten niet precies hoe het zit, maar een valpartij, nee.

Bovendien verschillen ook wij in de ware toedracht.
Waarom niet dan? Hoe kan je dat uitsluiten?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:30:16 #243
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_174069673
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 10:21 schreef ITrade het volgende:

[..]

Natuurlijk is deze foto die uit een televisieprogramma afkomstig is jaren na hun dood niet door de meiden gemaakt.

Maar goed, de orginele foto is wel gemaakt door de meiden zelf. Welke crimineel gaat er een foto's maken van zijn slachtoffers om vervolgens de camera in de natuur achter te laten? Show me one case.
Voer jij ff een gesprek met jezelf, 😂

Ff lekker op jezelf reageren
pi_174069727
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Voer jij ff een gesprek met jezelf, 😂

Ff lekker op jezelf reageren
Quoten blijft lastig 8-)
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:36:45 #245
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_174069815
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:10 schreef ITrade het volgende:

[..]

Dit lijkt me toch wel iets anders..

"bij het onderzoek hebben speurders op zijn gsm en computer ook foto’s en een filmpje ontdekt van Sofie op het strand van Knokke."

Jij denkt dus dat zulke filmpjes ergens op een Panamese pc staan?
Piki had ook bijzondere foto's op zijn telefoon staan. 😎
pi_174070488
Dit is ook zoiets belachelijks. Kryt kreeg in 2016 o.a. deze foto toegespeeld -ik vermoed van Plinio- waarop de rots zou staan waar de meiden hun emergency markers hadden geplaatst.

De meiden zouden zijn gevallen in een diepe, donkere plek, waar ze niet uit konden klimmen.
Als men toch bezig is de wereld om de tuin de leiden, geef dan een foto van een diepe, donkere plek en niet van zoiets. Deze rots heeft er niets mee te maken. Wat een geknoei.

Goed van Kryt dat-ie deze foto heeft geplaatst.

49017838.cached.jpg
  vrijdag 29 september 2017 @ 12:08:14 #247
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_174070537
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:05 schreef RapaNui het volgende:
Dit is ook zoiets belachelijks. Kryt kreeg in 2016 o.a. deze foto toegespeeld -ik vermoed van Plinio- waarop de rots zou staan waar de meiden hun emergency markers hadden geplaatst.

De meiden zouden zijn gevallen in een diepe, donkere plek, waar ze niet uit konden klimmen.
Als men toch bezig is de wereld om de tuin de leiden, geef dan een foto van een diepe, donkere plek en niet van zoiets. Deze rots heeft er niets mee te maken. Wat een geknoei.

Goed van Kryt dat-ie deze foto heeft geplaatst.

[ afbeelding ]
Klopt, kijk naar die foto met al dat witte papier. Die steen heeft rechts een flinke bult. Die andere is helemaal plat.

Is zeker niet de zelfde steen.
pi_174071045
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:08 schreef ootjekatootje het volgende:
Is zeker niet de zelfde steen.
Waar is die foto dan gemaakt? Toch wel raar dat jullie het er over eens zijn dat het een mooi open gebied is waar veel gelopen wordt. Maar vreemd genoeg de plekken waar de meiden geweest zijn niet/moeilijk te vinden zijn.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174071522
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:36 schreef ITrade het volgende:

[..]

Waar is die foto dan gemaakt? Toch wel raar dat jullie het er over eens zijn dat het een mooi open gebied is waar veel gelopen wordt. Maar vreemd genoeg de plekken waar de meiden geweest zijn niet/moeilijk te vinden zijn.
Weet jij niet waar die is gemaakt?

CbnH6e0.jpg
  vrijdag 29 september 2017 @ 17:08:12 #250
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_174075769
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:36 schreef ITrade het volgende:

[..]

Waar is die foto dan gemaakt? Toch wel raar dat jullie het er over eens zijn dat het een mooi open gebied is waar veel gelopen wordt. Maar vreemd genoeg de plekken waar de meiden geweest zijn niet/moeilijk te vinden zijn.
vreemd hè. Net zo vreemd als dat daar niemand uit Nederland geweest is.

Frank is trouwens niet op het Pianista pad geweest. Die ging bovenlangs. De honden gingen richting de Mirador.

Edit: en nog sterker, er is op een kaartje een duidelijk gebied aan te wijzen waar ze verdwenen zouden moeten zijn:
1 tijdslijn
2 camerabeelden
3 oproep

En waar de resten gevonden zijn, maar juist daar is niemand gaan kijken....
pi_174081581
Meanwhile in Boquete }:|

In Boquete is het levenloze lichaam gevonden van Wilberto Landau
Hij is het laatst gezien in Bajo Grande, waar hij een in een taxi zou zijn gestapt om zich naar zijn finca te laten brengen.

Encuentran cadáver de un productor boqueteño

.Find a corpse of a producer

According to the first reports, the body was in a ravine in the middle of the farm and does not present any visible wounds, however, it is expected the lifting of the body by the authorities.

The citizen remained missing and was last Wednesday that was last seen in Bajo Grande, where he allegedly boarded a taxi to his estate.

Landau, who is a Panamanian, was dedicated to raising cows in the Boquete district, known and admired by the population as a producer in this detritus for his dedication and kindness.

It is expected that once the removal of the body is registered, it will be taken to the judicial morgue where the necropsy examination will be carried out, which determines the true causes of death.
http://www.critica.com.pa(...)tor-boqueteno-491267

https://twitter.com/frecuenciainfo1
DK49d7aWkAAz3Yx.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door Grijzemassa op 29-09-2017 22:30:29 ]
  vrijdag 29 september 2017 @ 23:49:50 #252
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_174083412
Ik heb niet zo veel zin om weer in het K&L-topic te duiken maar dit wil ik even delen:

Er is veel discussie geweest over de ontbrekende foto 509 op de camera van Lisanne. Perico heeft er een Youtube-video over gemaakt.
Ik heb dezelfde camera, een Canon PowerShot SX270HS, en bij mijn recente foto's ontbreekt ook een foto zonder dat er iets gewist is:
IMG_1521.JPG 10-9-2017 15:44
IMG_1523.JPG 10-9-2017 15:45
Er is geen foto 1522. Maar onderaan de lijst staat onverwacht een video met dat nummer en een later tijdstip:
MDG_1522.MP4 10-9-2017 16:06
Ik heb per ongeluk een video opgenomen van 15:45 tot 16:06. Tussendoor heb ik de camera een paar keer uit en aan gezet en gewoon foto's gemaakt, maar de camera bleef filmen zolang die aan stond.
Ik kwam er achteraf pas achter dat er een video gemaakt was.
Als je de opname niet stopt dan gaat de camera door met filmen. Op een gegeven moment zal het videobestand te groot worden om op de kaart op te slaan.

Speculatie: nr. 509 op de camera van Lisanne was ook zo'n video. De opname is nooit stopgezet, ook niet tijdens de nachtelijke fotosessie, dus er is geen (compleet) bestand met nr. 509 opgeslagen.

P.S.: We hebben al eens eerder gesproken over de mogelijkheid dat 509 een video was:
BNW / Kris & Lisanne #196 - een jaar geleden in Boquete... RIP2
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174083526
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:36 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Piki had ook bijzondere foto's op zijn telefoon staan. 😎
@ootje wil is Piki of bedoelde je Osman

[ Bericht 1% gewijzigd door vronie op 30-09-2017 02:30:36 ]
pi_174085707
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 23:56 schreef vronie het volgende:

[..]

@ootje wil is Piki of bedoelde je Osman
ja Osman, die is het.
pi_174085709
quote:
3s.gif Op vrijdag 29 september 2017 23:49 schreef Domnivoor het volgende:
Ik heb niet zo veel zin om weer in het K&L-topic te duiken maar dit wil ik even delen:

Er is veel discussie geweest over de ontbrekende foto 509 op de camera van Lisanne. Perico heeft er een Youtube-video over gemaakt.
Ik heb dezelfde camera, een Canon PowerShot SX270HS, en bij mijn recente foto's ontbreekt ook een foto zonder dat er iets gewist is:
IMG_1521.JPG 10-9-2017 15:44
IMG_1523.JPG 10-9-2017 15:45
Er is geen foto 1522. Maar onderaan de lijst staat onverwacht een video met dat nummer en een later tijdstip:
MDG_1522.MP4 10-9-2017 16:06
Ik heb per ongeluk een video opgenomen van 15:45 tot 16:06. Tussendoor heb ik de camera een paar keer uit en aan gezet en gewoon foto's gemaakt, maar de camera bleef filmen zolang die aan stond.
Ik kwam er achteraf pas achter dat er een video gemaakt was.
Als je de opname niet stopt dan gaat de camera door met filmen. Op een gegeven moment zal het videobestand te groot worden om op de kaart op te slaan.

Speculatie: nr. 509 op de camera van Lisanne was ook zo'n video. De opname is nooit stopgezet, ook niet tijdens de nachtelijke fotosessie, dus er is geen (compleet) bestand met nr. 509 opgeslagen.

P.S.: We hebben al eens eerder gesproken over de mogelijkheid dat 509 een video was:
BNW / Kris & Lisanne #196 - een jaar geleden in Boquete... RIP2
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar dan is de batterij toch zo goed als leeg?

Klinkt interessant.
pi_174086742
quote:
3s.gif Op vrijdag 29 september 2017 23:49 schreef Domnivoor het volgende:
Ik heb niet zo veel zin om weer in het K&L-topic te duiken maar dit wil ik even delen:

Er is veel discussie geweest over de ontbrekende foto 509 op de camera van Lisanne. Perico heeft er een Youtube-video over gemaakt.
Ik heb dezelfde camera, een Canon PowerShot SX270HS, en bij mijn recente foto's ontbreekt ook een foto zonder dat er iets gewist is:
IMG_1521.JPG 10-9-2017 15:44
IMG_1523.JPG 10-9-2017 15:45
Er is geen foto 1522. Maar onderaan de lijst staat onverwacht een video met dat nummer en een later tijdstip:
MDG_1522.MP4 10-9-2017 16:06
Ik heb per ongeluk een video opgenomen van 15:45 tot 16:06. Tussendoor heb ik de camera een paar keer uit en aan gezet en gewoon foto's gemaakt, maar de camera bleef filmen zolang die aan stond.
Ik kwam er achteraf pas achter dat er een video gemaakt was.
Als je de opname niet stopt dan gaat de camera door met filmen. Op een gegeven moment zal het videobestand te groot worden om op de kaart op te slaan.

Speculatie: nr. 509 op de camera van Lisanne was ook zo'n video. De opname is nooit stopgezet, ook niet tijdens de nachtelijke fotosessie, dus er is geen (compleet) bestand met nr. 509 opgeslagen.

P.S.: We hebben al eens eerder gesproken over de mogelijkheid dat 509 een video was:
BNW / Kris & Lisanne #196 - een jaar geleden in Boquete... RIP2
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit is heel interessant. Bedankt voor het posten.

De speculatie is dus: in de lijst van K&L komt de video met nr. 509 niet voor, hetgeen zou kunnen betekenen dat het bestand te groot zou zijn geworden om opgeslagen te worden

Dit roept vragen bij me op:

1. als de camera door zou hebben gefilmd zonder dat de meiden het door hadden, waarom zijn ze überhaupt gestopt met foto's maken? Op 1 april, overdag bedoel ik.
2. na foto 508 zijn geen foto's meer genomen. Waarom / waardoor?
3. als de camera door zou hebben gefilmd zonder dat de meiden het door hadden, dan zou op een gegeven moment de batterij leeg zijn gelopen, maar een week later was nog voldoende batterij om gedurende 3 uur, 80? 90? foto's te maken met flits.
  zaterdag 30 september 2017 @ 11:20:51 #257
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_174088276
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 05:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Maar dan is de batterij toch zo goed als leeg?

Klinkt interessant.
Je verbruikt iets meer als je filmt maar zo snel is de batterij niet leeg.
pi_174088447
quote:
6s.gif Op vrijdag 29 september 2017 22:07 schreef Grijzemassa het volgende:
Meanwhile in Boquete }:|

In Boquete is het levenloze lichaam gevonden van Wilberto Landau
Hij is het laatst gezien in Bajo Grande, waar hij een in een taxi zou zijn gestapt om zich naar zijn finca te laten brengen.

Encuentran cadáver de un productor boqueteño

.Find a corpse of a producer

According to the first reports, the body was in a ravine in the middle of the farm and does not present any visible wounds, however, it is expected the lifting of the body by the authorities.

The citizen remained missing and was last Wednesday that was last seen in Bajo Grande, where he allegedly boarded a taxi to his estate.

Landau, who is a Panamanian, was dedicated to raising cows in the Boquete district, known and admired by the population as a producer in this detritus for his dedication and kindness.

It is expected that once the removal of the body is registered, it will be taken to the judicial morgue where the necropsy examination will be carried out, which determines the true causes of death.
http://www.critica.com.pa(...)tor-boqueteno-491267

https://twitter.com/frecuenciainfo1
[ afbeelding ]

Nog een artikel betreffende dit gebeuren:

http://elsiglo.com.pa/cro(...)o-chiricano/24025326

In één van de de onderstaande reacties wordt nog even het gebeuren van Kris en Lisanne aangehaald:

Poor .. what a shame.
He died by accident, gave a heart attack or another ... or by crime ??
RIP.

• Reply • Share>
Avatar
Eduardo Guerrero Ann ☆ • 13 hours ago
it is rare that there are so many disappearances in Chiriquí, and most cases are not known or how it happens to them. one of the clearest examples of the Dutch.
2
• Reply • Share>
Avatar
Ann ☆ Eduardo Guerrero • 13 hours ago
Yes, it's scary to visit Chiririquí, I have a lot of time to not go, so quiet it was, you could go out late at night and nothing happened.
What will become of us with so much evil around us.
Greetings .
  zaterdag 30 september 2017 @ 12:44:50 #259
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_174090124
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 09:50 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Dit is heel interessant. Bedankt voor het posten.

De speculatie is dus: in de lijst van K&L komt de video met nr. 509 niet voor, hetgeen zou kunnen betekenen dat het bestand te groot zou zijn geworden om opgeslagen te worden

Dit roept vragen bij me op:

1. als de camera door zou hebben gefilmd zonder dat de meiden het door hadden, waarom zijn ze überhaupt gestopt met foto's maken? Op 1 april, overdag bedoel ik.
2. na foto 508 zijn geen foto's meer genomen. Waarom / waardoor?
3. als de camera door zou hebben gefilmd zonder dat de meiden het door hadden, dan zou op een gegeven moment de batterij leeg zijn gelopen, maar een week later was nog voldoende batterij om gedurende 3 uur, 80? 90? foto's te maken met flits.
Vraag 1 & 2.
Perico schrijft:
quote:
Die camera kan trouwens veel sneller foto's schieten dan dat hij ze kan wegschrijven naar de geheugenkaart. Die foto's worden dan totdat ze zijn weggeschreven, in het buffergeheugen opgeslagen.

Overigens, valt uit de kwaliteit van de foto van de inhoud van de rugtas niet te achterhalen of Lisanne een gewone SD kaart had van Sandisk, of een Ultra, die supersnel ook HD video's kan wegschrijven. Die logo's lijken erg op elkaar.

Maar neem je nu teveel burst foto's achter elkaar, breng je de Canon Powershot in de war en kan hij bijvoorbeeld op niets meer reageren
Er klopt iets niet met de metadata van 507 en 508. Het kan zijn dat de camera op dat moment een foutmelding gaf en dat ze hem daarom heeft uitgezet.
Maar los van de vraag of de camera vastliep, denk ik dat daar bij de quebrada de stemming is omgeslagen. Kris kijkt niet zo opgewekt op die foto. Ze gaan twijfelen of ze op de goede weg zijn, en hebben geen zin meer in vrolijke vakantiefoto's.

Vraag 3.
Dat is geen probleem. De batterij gaat lang mee.
Mijn video was van 10 september. We zijn 3 weken en 157 foto's (de meeste met flits) verder. Het display geeft 3 streepjes aan voor de batterij dus die is nog lang niet leeg.
Mijn hypothese: Als Lisanne na een week de camera aanzet, gaat deze ongemerkt verder met filmen totdat het buffergeheugen vol is. Dan wordt de opname onderbroken waardoor er geen nr. 509 op de kaart staat.
pi_174090721
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:44 schreef Domnivoor het volgende:
Mijn hypothese: Als Lisanne na een week de camera aanzet, gaat deze ongemerkt verder met filmen totdat het buffergeheugen vol is. Dan wordt de opname onderbroken waardoor er geen nr. 509 op de kaart staat.
Interessant, zoals al eerder aangegeven hier door cameraman was een bug heel goed mogelijk. Nu blijkt het dus zéér aannemelijk.

Maar filmpt de camera echt of is het gewoon als je hem uitzet dat de camera tijdelijk stopt en weer verder gaat zodra je hem inschakkeld? Dan zou het extra batterijverbruik niet heel groot zijn.

Kun je wel gewoon fotos maken na het aan en uitzetten, blijft de camera dan gewoon filmen?

Leuk om een beetje mee te expirimenteren, helaas heb ik niet die camera.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  zaterdag 30 september 2017 @ 13:37:01 #261
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_174091019
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 13:18 schreef ITrade het volgende:

[..]

Interessant, zoals al eerder aangegeven hier door cameraman was een bug heel goed mogelijk. Nu blijkt het dus zéér aannemelijk.

Maar filmpt de camera echt of is het gewoon als je hem uitzet dat de camera tijdelijk stopt en weer verder gaat zodra je hem inschakkeld? Dan zou het extra batterijverbruik niet heel groot zijn.

Kun je wel gewoon fotos maken na het aan en uitzetten, blijft de camera dan gewoon filmen?

Leuk om een beetje mee te expirimenteren, helaas heb ik niet die camera.
Hij stopt met filmen als je hem uitzet en gaat verder als je hem weer aanzet. Dus het extra batterijverbruik valt inderdaad mee. En ja, je kan gewoon foto's blijven maken. De video op mijn camera is een soort compilatie van de foto's die tussen 15:45 en 16:06 gemaakt zijn.
Ik heb er uitgebreid mee geëxperimenteerd, maar ik ga daar niet mee door tot hij een keer crasht ;)

De camera van Lisanne had ook een bug waardoor hij kon vastlopen als je filmde. De mijne heeft die bug niet.
pi_174091080
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 13:37 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Hij stopt met filmen als je hem uitzet en gaat verder als je hem weer aanzet. Dus het extra batterijverbruik valt inderdaad mee. En ja, je kan gewoon foto's blijven maken. De video op mijn camera is een soort compilatie van de foto's die tussen 15:45 en 16:06 gemaakt zijn.
Ik heb er uitgebreid mee geëxperimenteerd, maar ik ga daar niet mee door tot hij een keer crasht ;)

De camera van Lisanne had ook een bug waardoor hij kon vastlopen als je filmde. De mijne heeft die bug niet.
Dus jij concludeert door eigen ervaringen dat deze foto-gegevens niet persee onmogelijk waren dankzij deze bug?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  zaterdag 30 september 2017 @ 14:03:23 #263
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_174091461
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 13:40 schreef ITrade het volgende:

[..]

Dus jij concludeert door eigen ervaringen dat deze foto-gegevens niet persee onmogelijk waren dankzij deze bug?
1. Het ontbreken van nr. 509 op de SD-kaart is niet per se onmogelijk.
2. De foto's die wij hebben vertonen bewerkingen in de metadata, maar zijn niet per se gemanipuleerd om te misleiden.
pi_174091582
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:44 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Vraag 1 & 2.
Perico schrijft:

[..]

Er klopt iets niet met de metadata van 507 en 508. Het kan zijn dat de camera op dat moment een foutmelding gaf en dat ze hem daarom heeft uitgezet.
Maar los van de vraag of de camera vastliep, denk ik dat daar bij de quebrada de stemming is omgeslagen. Kris kijkt niet zo opgewekt op die foto. Ze gaan twijfelen of ze op de goede weg zijn, en hebben geen zin meer in vrolijke vakantiefoto's.

Vraag 3.
Dat is geen probleem. De batterij gaat lang mee.
Mijn video was van 10 september. We zijn 3 weken en 157 foto's (de meeste met flits) verder. Het display geeft 3 streepjes aan voor de batterij dus die is nog lang niet leeg.
Mijn hypothese: Als Lisanne na een week de camera aanzet, gaat deze ongemerkt verder met filmen totdat het buffergeheugen vol is. Dan wordt de opname onderbroken waardoor er geen nr. 509 op de kaart staat.
Wederom bedankt voor je uitleg. Zal ik zeker in mijn achterhoofd houden, hoewel deze verklaring de overige vreemde zaken niet verklaart.

We willen niet in herhaling vallen, maar om duidelijk te maken waar ik op doel: vreemd mobielgebruik (geen énkel berichtje over hun verdwaling, geen énkel selfie meer met mobiel), etc, etc, etc. Nachtfoto's (camera) bij een kruispunt, etc, etc, etc.

Het gemis van foto 509 plus alle andere vreemde zaken maken deze verdwijning heel vreemd.
pi_174091865
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 september 2017 14:03 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

1. Het ontbreken van nr. 509 op de SD-kaart is niet per se onmogelijk.
2. De foto's die wij hebben vertonen bewerkingen in de metadata, maar zijn niet per se gemanipuleerd om te misleiden.
Dankjewel voor het vermelden! Had al een vermoeden maar zonder een zelfde soort camera was het meer een speculatie.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174091930
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 14:11 schreef RapaNui het volgende:
vreemd mobielgebruik (geen énkel berichtje over hun verdwaling, geen énkel selfie meer met mobiel)
Niet echt vreemd, het zou vreemd zijn als iemand anders de telefoon op deze manier gebruikt zou hebben ja.
Ze waren in nood en gebruikten de telefoon op die manier.

Overigens is geen sms of geen selfie niet heel vreemd met de telefoon en dit is vaker gebeurd. Wat zou je zelf doen, x% extra kans op overleven of een selfie maken?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174093814
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 14:36 schreef ITrade het volgende:

[..]

Niet echt vreemd, het zou vreemd zijn als iemand anders de telefoon op deze manier gebruikt zou hebben ja.
Ze waren in nood en gebruikten de telefoon op die manier.

Overigens is geen sms of geen selfie niet heel vreemd met de telefoon en dit is vaker gebeurd. Wat zou je zelf doen, x% extra kans op overleven of een selfie maken?
Ik zou in 11 dagen tijd zéker foto's hebben gemaakt. Overdag. Niet wachten tot het pikkedonker is. Met camera én met mobiel.

Als ik zou willen overleven dan zou ik dat ene zekere doen: het pad teruglopen. Dat pad waar je niet op kunt verdwalen.

Als het allemaal zo onschuldig is, laat het OM het dossier openbaar stellen. De privé delen kunnen ze best bedekken.
pi_174094101
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 16:23 schreef RapaNui het volgende:
Ik zou in 11 dagen tijd zéker foto's hebben gemaakt. Overdag. Niet wachten tot het pikkedonker is. Met camera én met mobiel.

Als ik zou willen overleven dan zou ik dat ene zekere doen: het pad teruglopen. Dat pad waar je niet op kunt verdwalen.

Als het allemaal zo onschuldig is, laat het OM het dossier openbaar stellen. De privé delen kunnen ze best bedekken.
Waarom zou je fotos maken als je misschien die accu nodig hebt om een laatste alarm gesprek te kunnen voeren?

Geweldig Rapa heeft de oplossing, gewoon het pad teruglopen. :')

Waarom zou het OM of de familie dat moeten doen?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174094784
Iemand die niet weet hoe t ding werkt, kan die video gemaakt hebben (+ de latere foto's, zelfs dat nog).
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_174094901
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 17:06 schreef Lutalo het volgende:
Iemand die niet weet hoe t ding werkt, kan die video gemaakt hebben (+ de latere foto's, zelfs dat nog).
De prijs die zo'n camera opbrengt, samen met het contante geld én luxe smartphones (en dan nog het paspoort) brengt een vermogen op in Panama.

Waarom zou een eventuele crimineel dat zomaar aan zich voorbij laten gaan?
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_174095031
quote:
15s.gif Op zaterdag 30 september 2017 17:10 schreef De_cameraman_uit_Colombia het volgende:

[..]

De prijs die zo'n camera opbrengt, samen met het contante geld én luxe smartphones (en dan nog het paspoort) brengt een vermogen op in Panama.

Waarom zou een eventuele crimineel dat zomaar aan zich voorbij laten gaan?
Ja eigenlijk nog een wonder dat die rugzak door de vinder afgegeven is.
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_174095104
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 17:18 schreef Lutalo het volgende:

[..]

Ja eigenlijk nog een wonder dat die rugzak door de vinder afgegeven is.
Die boertjes zijn nette mensen.

Je stelt je een crimineel (of meerdere) voor die in staat is 2 vrouwen dood te maken (al dan niet bewust, niet zo gangbaar in Latijns-Amerika), maar die niet even een snelle greep in waardevolle spullen doet (heel gangbaar in Latijns-Amerika).

Dat rijmt niet.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_174095431
Misschien wou een crimineel het niet laten overkomen als moord, een Panamees die een gringo ombrengt is natuurlijk slecht nieuws.

Maargoed, laatste keer dat ik dit topic checkte ging het ook al om het zelfde argument, zitten jullie nou nog steeds te ouwehoeren over dit soort circumstancial bullshit? :D