Als het maanden van te voren bekend is, dan is het toch geen punt om een maand voor het einde te bevestigen dat het einden komt, of toch niet?quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:17 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Tja dan is de wetgever dus fout in dit geval. Waarom een werkgever op extra kosten jagen voor iets wat al maanden van tevoren bekend is?
Waarom nog een extra bevestiging voor iets wat beide partijen allang weten? Leg me dan eens uit waarom dat nodig is?quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:20 schreef Peter het volgende:
[..]
Als het maanden van te voren bekend is, dan is het toch geen punt om een maand voor het einde te bevestigen dat het einden komt, of toch niet?
Als je dat niet kunt onthouden, wie zegt dat je dan je boekhouding wel op orde hebt? beetje non-argument.
Omdat er altijd de keuze is om te verlangen. Stilzwijgend zelfs, daar voorziet de wet ook in. Dus de wetgever wil het minder vanzelfsprekend maken dat er na de max. tijdelijke contracten een dienstverband eindigt. Daarom is dit nodig.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:21 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Waarom nog een extra bevestiging voor iets wat beide partijen allang weten? Leg me dan eens uit waarom dat nodig is?
De keuze om te verlengen is er altijd, maar als een werkgever je wil houden dan komen ze daar zelf wel mee. Als hij je niet wil houden en dus niets zegt, weet je al genoeg.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:24 schreef Peter het volgende:
[..]
Omdat er altijd de keuze is om te verlangen. Stilzwijgend zelfs, daar voorziet de wet ook in. Dus de wetgever wil het minder vanzelfsprekend maken dat er na de max. tijdelijke contracten een dienstverband eindigt. Daarom is dit nodig.
Aangezien het verliezen van je inkomen ingrijpend is en het zoeken naar vervangend inkomen tijd kost, vind ik het niet raar dat er een opzegtermijn is. Ik ken zelf werkgevers die tot op 1 dag voor aanvang van een vast contract mensen aan het werk houden en dan wanneer ze komen om te tekenen voor het vaste contract toch ineens veranderen van mening en de werknemer de laptop, lease-auto etc. direct achter moet laten en de volgende dag werkloos was. JE kunt niet alle werkgevers vertrouwen dat ze netjes handelen.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:26 schreef karr-1 het volgende:
[..]
De keuze om te verlengen is er altijd, maar als een werkgever je wil houden dan komen ze daar zelf wel mee. Als hij je niet wil houden en dus niets zegt, weet je al genoeg.
Typisch een voorbeeld van een wet die gemaakt is om mensen tegen hun eigen domheid te beschermen. We worden veel te veel betutteld in dit land.
Een intentieverklaring is geen toezegging. En daarmee kan de rest van zijn betoog door de shredder.quote:Op vrijdag 20 november 2015 20:51 schreef Haaienhoofd het volgende:
[..]
Hoezo is dat nonsens, als ik vragen mag?
Als je werkgever tegen die tijd de verlenging nog niet lang en breed geregeld heeft, kun je beter al bezig zijn met soliciteren en als werkgever alsnog op de laatste dag wil verlengen, eens een goed gesprek voeren.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:30 schreef Peter het volgende:
[..]
Aangezien het verliezen van je inkomen ingrijpend is en het zoeken naar vervangend inkomen tijd kost, vind ik het niet raar dat er een opzegtermijn is. Ik ken zelf werkgevers die tot op 1 dag voor aanvang van een vast contract mensen aan het werk houden en dan wanneer ze komen om te tekenen voor het vaste contract toch ineens veranderen van mening en de werknemer de laptop, lease-auto etc. direct achter moet laten en de volgende dag werkloos was. JE kunt niet alle werkgevers vertrouwen dat ze netjes handelen.
quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:14 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Een belachelijke wet dus die een werkgever op onnodige kosten jaagt.
Dus werkgevers worden alleen op kosten gejaagd als zij hun zaken niet op orde hebbenquote:Op vrijdag 20 november 2015 23:14 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Al zeggen ze helemaal niets, je weet al maanden van tevoren wanneer je contract eindigt.
Euh nee.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:24 schreef Peter het volgende:
[..]
Omdat er altijd de keuze is om te verlangen. Stilzwijgend zelfs, daar voorziet de wet ook in. Dus de wetgever wil het minder vanzelfsprekend maken dat er na de max. tijdelijke contracten een dienstverband eindigt. Daarom is dit nodig.
Zie dit topicquote:Op vrijdag 20 november 2015 23:21 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Waarom nog een extra bevestiging voor iets wat beide partijen allang weten? Leg me dan eens uit waarom dat nodig is?
Ik vind de argumenten vóór ook niet erg overtuigend en ben het met Karr eens. Een regeling voor iets dat eigenlijk al bij wet geregeld is.quote:
Er zijn voor en tegens, zelf nooit met tijdelijke contracten te maken gehad, maar het lijkt mij erg prettig om niet op Donderdag te horen dat je Vrijdag werkloos bent als je ergens 2 jaar hebt gewerkt.quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:31 schreef r_one het volgende:
[..]
Ik vind de argumenten vóór ook niet erg overtuigend en ben het met Karr eens. Een regeling voor iets dat eigenlijk al bij wet geregeld is.
Dat weet je al een (half)jaar tevoren. Alleen als een werkgever wil verlengen, is het fijn een maand tevoren te weten waar je aan toe bent maar wil je een werkgever die je nog een jaar brood wil voeren met die nieuwe regeling om de oren slaan?quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:32 schreef hottentot het volgende:
[..]
Er zijn voor en tegens, zelf nooit met tijdelijke contracten te maken gehad, maar het lijkt mij erg prettig om niet op Donderdag te horen dat je Vrijdag werkloos bent als je ergens 2 jaar hebt gewerkt.
De "boete" is naar rato met een max van een maand, hoezo een jaar?quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:35 schreef r_one het volgende:
[..]
Dat weet je al een (half)jaar tevoren. Alleen als een werkgever wil verlengen, is het fijn een maand tevoren te weten waar je aan toe bent maar wil je een werkgever die je nog een jaar brood wil voeren met die nieuwe regeling om de oren slaan?
Een (half)jaarscontract loopt 'default' na een (half)jaar af.quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:47 schreef hottentot het volgende:
[..]
De "boete" is naar rato met een max van een maand, hoezo een jaar?
Het zal wel aan mij liggen maar: ?quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:48 schreef r_one het volgende:
[..]
Een (half)jaarscontract loopt 'default' na een jaar af.
Zucht ... Je weet toch bij de start van zo'n contract al dat-ie afloopt? Dat inzicht komt toch niet pas van Donderdag op Vrijdag? ?quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:49 schreef hottentot het volgende:
[..]
Het zal wel aan mij liggen maar: ?
Ja hallo jij beweert eerst dat zowel een half jaar als een jaar contract na een jaar aflopen, niet mijn fout dat jij niet snel genoeg bent met je "ninja" edit.quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:50 schreef r_one het volgende:
[..]
Zucht ... Je weet toch bij de start van zo'n contract al dat-ie afloopt? Dat inzicht komt toch niet pas van Donderdag op Vrijdag? ?
Surequote:Op zaterdag 21 november 2015 00:54 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ja hallo jij beweert eerst dat zowel een half jaar als een jaar contract na een jaar aflopen, niet mijn fout dat jij niet snel genoeg bent met je "ninja" edit.
Fixedquote:Verder zijn er toch zat werkgevers die werknemer aan het lijntje houden, lekker heb je de aanvraag voor je ww al lopen mag je alsnog blijven, laat de werkgever zijn mening maar wat eerder vormen bijstellen. Ik ben een ras-echte VVD'er, en vind ook dat werknemers veel te veel betutteld worden maar in deze sta ik een keer aan de kant van de werknemer.
Een werkgever is niet verplicht het tijdelijk contract van een zwangere werkneemster te verlengen. Maar in zijn overweging om het contract al dan niet te verlengen mag hij de zwangerschap niet laten meewegen.quote:Op vrijdag 20 november 2015 20:29 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Er loopt een tijdelijk dienstverband af. Daar is helemaal geen reden voor nodig.
Aan de ene kant snap ik dat ook wel, er zijn namelijk helaas ook genoeg werknemers die aan het lijntje gehouden moeten worden omdat ze anders vanaf de datum dat ze verteld wordt dat het vaste contract er niet zal komen er met de pet naar gaan gooien, zich gaan ziekmelden of zelfs in extreme gevallen helemaal niet meer komen opdagen zonder wat te laten weten.quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:54 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ja hallo jij beweert eerst dat zowel een half jaar als een jaar contract na een jaar aflopen, niet mijn fout dat jij niet snel genoeg bent met je "ninja" edit.
Verder zijn er toch zat werkgevers die werknemer aan het lijntje houden, lekker heb je de aanvraag voor je ww al lopen mag je alsnog blijven, laat de werkgever zijn mening maar wat eerder vormen. Ik ben een ras-echte VVD'er, en vind ook dat werknemers veel te veel betutteld worden maar in deze sta ik een keer aan de kant van de werknemer.
Die duidelijkheid is er al van meet af aan, het kan alleen anders worden als je wél mag blijven; en áls je dan toch mag blijven, daar kan toch geen werknemer problemen mee hebben.quote:Op zaterdag 21 november 2015 02:02 schreef Dennism het volgende:
aan de ene kant kan je inderdaad zeggen dat een werkgever niet echt netjes bezig is wanneer je pas zeer kort voor aflopen van het contact duidelijkheid krijgt
Kan het niet meer met je eens zijn.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:26 schreef karr-1 het volgende:
[..]
De keuze om te verlengen is er altijd, maar als een werkgever je wil houden dan komen ze daar zelf wel mee. Als hij je niet wil houden en dus niets zegt, weet je al genoeg.
Typisch een voorbeeld van een wet die gemaakt is om mensen tegen hun eigen domheid te beschermen. We worden veel te veel betutteld in dit land.
Eerder schreef je zelf "met wat voor reden dan ook" als de werkgever dat ook denkt kan hij dus ook de zwangerschap als reden geven.quote:Op vrijdag 20 november 2015 21:23 schreef Fer het volgende:
[..]probeer dit eens, misschien is werkgever stom genoeg.
Dat komt denk ik door de praktijk dat veel mensen geen vast contract krijgen en het maximale aantal tijdelijke contracten, als ze goed functioneren. Veel werknemers verwachten daardoor dat als ze niet aan het maximum zitten er wel een nieuw contract zal volgen.quote:Op zaterdag 21 november 2015 02:14 schreef r_one het volgende:
[..]
Die duidelijkheid is er al van meet af aan, het kan alleen anders worden als je wél mag blijven; en áls je dan toch mag blijven, daar kan toch geen werknemer problemen mee hebben.
Anders gezegd, het lijkt wel of werknemers op een contractverlenging rekenen en verbolgen zijn als dan blijkt dat dat niet zo is; de omgedraaide wereld dus.
Een ander verwijten dat hij je posting niet begrijpt omdat hij hem leest voordat je de fout eruit hebt gehaald.quote:Op zaterdag 21 november 2015 01:18 schreef r_one het volgende:
[..]
Sure![]()
In #113 stond het in een keer goed maar kon je me al niet meer volgen
In de basis ben ik het ook zeker met je eens, en ik vind zelf die wetgeving m.b.t. de aanzeg termijn ook in principe nutteloos.quote:Op zaterdag 21 november 2015 02:14 schreef r_one het volgende:
[..]
Die duidelijkheid is er al van meet af aan, het kan alleen anders worden als je wél mag blijven; en áls je dan toch mag blijven, daar kan toch geen werknemer problemen mee hebben.
Anders gezegd, het lijkt wel of werknemers op een contractverlenging rekenen en verbolgen zijn als dan blijkt dat dat niet zo is; de omgedraaide wereld dus.
Wat was er fout aan/in #113 kerel?quote:Op zaterdag 21 november 2015 10:04 schreef hottentot het volgende:
[..]
Een ander verwijten dat hij je posting niet begrijpt omdat hij hem leest voordat je de fout eruit hebt gehaald.
Goed bezig kerel...![]()
Nou ja, ik denk dat die wetten (zoals ook die betreffende werktijdaanpassing) "nodig" zijn omdat vooral het MKB haar eigen wetten maakte... Zo'n wet schept duidelijkheid voor zowel werkgever als werknemer. Ik vind dat wel goed.quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:35 schreef r_one het volgende:
Maar wil je een werkgever die je nog een jaar brood wil voeren met die nieuwe regeling om de oren slaan?
Gewoon je andere foute posting volledig negeren en overheen lullen.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:00 schreef r_one het volgende:
[..]
Wat was er fout aan/in #113 kerel?
Ik krijg jeuk van je; niet goed voor mijn gezondheid.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:40 schreef hottentot het volgende:
[..]
Gewoon je andere foute posting volledig negeren en overheen lullen.
Tja als een werkgever zegt dat je over 2 maanden werkeloos bent word je inzet ook meteen een stuk minder zoals anderen al zeggen. Er is dan ook geen enkele reden om dit eerder te gaan melden. Beide partijen weten wat de einddatum is en kunnen op die dag gewoon afscheid nemen.quote:Op vrijdag 20 november 2015 23:30 schreef Peter het volgende:
[..]
Aangezien het verliezen van je inkomen ingrijpend is en het zoeken naar vervangend inkomen tijd kost, vind ik het niet raar dat er een opzegtermijn is. Ik ken zelf werkgevers die tot op 1 dag voor aanvang van een vast contract mensen aan het werk houden en dan wanneer ze komen om te tekenen voor het vaste contract toch ineens veranderen van mening en de werknemer de laptop, lease-auto etc. direct achter moet laten en de volgende dag werkloos was. JE kunt niet alle werkgevers vertrouwen dat ze netjes handelen.
Waarom heeft ze dat verteld? Je hoeft dit pas 3 weken voor je met verlof gaat te vertellen. Dergelijke medische gegevens zijn verder gewoon prive.quote:Op vrijdag 20 november 2015 15:58 schreef Haaienhoofd het volgende:
Nu, twee weken nadat ze verteld had dat ze zwanger was
Het hele topic geeft inderdaad aan dat deze wet enkel en alleen bestaat om mensen tegen hun eigen domheid te beschermen en dus eigenlijk overbodig is.quote:
Wat is daar mis mee vraag ik mij af. Je kan het ook zo zien dat je door de wet beschermd wordt in zaken waar je zelf geen verstand van hebt en "misbruik" door degenen die dat wel hebben mogelijk kan voorkomen. Jij noemt het domheid maar een mens hoeft (en kan) niet overal verstand van (te) hebben, toch?quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:58 schreef karr-1 het volgende:
deze wet enkel en alleen bestaat om mensen tegen hun eigen domheid te beschermen
Daar is geen woord Spaans bij. Ik ben het ook met je eens trouwens.quote:Op zaterdag 21 november 2015 00:54 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ja hallo jij beweert eerst dat zowel een half jaar als een jaar contract na een jaar aflopen, niet mijn fout dat jij niet snel genoeg bent met je "ninja" edit.
Verder zijn er toch zat werkgevers die werknemer aan het lijntje houden, lekker heb je de aanvraag voor je ww al lopen mag je alsnog blijven, laat de werkgever zijn mening maar wat eerder vormen. Ik ben een ras-echte VVD'er, en vind ook dat werknemers veel te veel betutteld worden maar in deze sta ik een keer aan de kant van de werknemer.
Hoe kun je geen verstand hebben van een datum in een contract? Klok kijken en een kalender lezen leer je op de basisschool al voor zover ik weet.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Wat is daar mis mee vraag ik mij af. Je kan het ook zo zien dat je door de wet beschermd wordt in zaken waar je zelf geen verstand van hebt en "misbruik" door degenen die dat wel hebben mogelijk kan voorkomen. Jij noemt het domheid maar een mens hoeft niet overal verstand van te hebben, toch?
Deze wet is er om te beschermen tegen werkgevers die tijdelijke contracten uitbuiten. Ik ken iemand die al 10 jaar tijdelijke contracten heeft bij eennuniversiteit. Echt schandalig. Hr is wat dat betreft vaak een afdeling waar ik niet blij van word. En ja, ik ben manager. Toch zijn ze vaak een bron van vervelende zaken voor werknemers.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:58 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Het hele topic geeft inderdaad aan dat deze wet enkel en alleen bestaat om mensen tegen hun eigen domheid te beschermen en dus eigenlijk overbodig is.
Wat Spanky hierboven zegt.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:08 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Hoe kun je geen verstand hebben van een datum in een contract? Klok kijken en een kalender lezen leer je op de basisschool al voor zover ik weet.
Verder snap ik niet hoe het misbruik is om je gewoon aan een contract te houden?
Waarom is er niemand die daar wat tegen doet?quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:11 schreef Spanky78 het volgende:
Ik ken iemand die al 10 jaar tijdelijke contracten heeft bij eennuniversiteit.
De aanzegplicht is er ook om te zorgen dat mensen tijdig weten dat ze ander werk moeten zoeken, in mijn ogen een logisch gevolg van de vele slechte werkgevers die er een potje van maken. Ook werknemers hebben behoefte aan duidelijkheid. Daarnaast is het toch wel erg triest als het je als werkgever niet lukt tijdig een werknemer te informeren over de toekomst bij jouw bedrijf, je moet als werkgever toch ook inschatten of je iemand anders moet zoeken of niet.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:58 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Het hele topic geeft inderdaad aan dat deze wet enkel en alleen bestaat om mensen tegen hun eigen domheid te beschermen en dus eigenlijk overbodig is.
Als iemand zich daar al 10 jaar mee laat afschepen, dan heb je blijkbaar ook weinig belang bij een vast contract. Of doet niemand zijn mond meer open tegenwoordig?quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:11 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Deze wet is er om te beschermen tegen werkgevers die tijdelijke contracten uitbuiten. Ik ken iemand die al 10 jaar tijdelijke contracten heeft bij eennuniversiteit. Echt schandalig. Hr is wat dat betreft vaak een afdeling waar ik niet blij van word. En ja, ik ben manager. Toch zijn ze vaak een bron van vervelende zaken voor werknemers.
Ik ga dan ook vaak tegen die hr miepjes in. Prutsers.
Zeer juist.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:24 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
De aanzegplicht is er ook om te zorgen dat mensen tijdig weten dat ze ander werk moeten zoeken, in mijn ogen een logisch gevolg van de vele slechte werkgevers die er een potje van maken. Ook werknemers hebben behoefte aan duidelijkheid. Daarnaast is het toch el erg triest als het je als werkgever niet lukt tijdig een werknemer te informeren over de toekomst bij jouw bedrijf, je moet als werkgever toch ook inschatten of je iemand anders moet zoeken of niet.
Dan kan hij ook het fatsoen hebben te vertellen dat je er niet kunt blijven.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:28 schreef karr-1 het volgende:
Als een werkgever je wil houden zal hij dat heus wel zeggen
Jij kent het argument: dat is nu eenmaal ons beleid niet? In Veel gevallen hebben mensen met een tijdelijk contract niets in te brengen.bek houden of opzouten.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:29 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Als iemand zich daar al 10 jaar mee laat afschepen, dan heb je blijkbaar ook weinig belang bij een vast contract. Of doet niemand zijn mond meer open tegenwoordig?
Ik zie niet direct hoe deze aanzeg plicht mensen beschermd tegen het uitbuiten tijdelijke contracten, het enige dat de aanzeg plicht doet is verplichten dat er een maand voor einddatum duidelijkheid is over het al dan niet voortzetten van een contract, en anders kan de werknemer uit mijn hoofd 1/3de maand salaris eisen als vergoeding voor het niet nakomen tenzij ik iets volledig mis.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:11 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Deze wet is er om te beschermen tegen werkgevers die tijdelijke contracten uitbuiten. Ik ken iemand die al 10 jaar tijdelijke contracten heeft bij eennuniversiteit. Echt schandalig. Hr is wat dat betreft vaak een afdeling waar ik niet blij van word. En ja, ik ben manager. Toch zijn ze vaak een bron van vervelende zaken voor werknemers.
Ik ga dan ook vaak tegen die hr miepjes in. Prutsers.
Helaas helpt het niet heel veel. Maar in ieder geval geeft het werknemers zekerheid over hun toekomst.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:44 schreef Dennism het volgende:
[..]
Ik zie niet direct hoe deze aanzeg plicht mensen beschermd tegen het uitbuiten tijdelijke contracten, het enige dat de aanzeg plicht doet is verplichten dat er een maand voor einddatum duidelijkheid is over het al dan niet voortzetten van een contract, en anders kan de werknemer uit mijn hoofd 1/3de maand salaris eisen als vergoeding voor het niet nakomen tenzij ik iets volledig mis.
Zo denk ik dus ook en zo handel ik ook. Nu is het niet meer nodig, per 1 januari heb ik direct een vast contract gekregen bij mijn nieuwe werkgever, maar bij mijn vorige werkgevers (Waar ik geen vast contract had) ging ik 6 maanden voor afloop al solliciteren. Bij enkele heb ik dit gemeld omdat ik we wou blijven, maar dat namen ze me niet in dank af. Ze zeiden dat de verlening er wel aan komt dan. Ik zei: als je dit nu al weet geef hem dan alvast. En dan kijken ze je zo raar aan... Bij verlenging bij mij was het altijd de laatste week en zelfs 1x de laatste dag geregeld.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:28 schreef karr-1 het volgende:
Genoeg argumenten, maar er is nog niemand die me kan vertellen wat er niet duidelijk is aan de einddatum in een contract. Als een werkgever je wil houden zal hij dat heus wel zeggen, als hij niets zegt dan ga je er van uit dat je niet blijft en begin je tijdig met solliciteren.
Ik zie het probleem dus niet blijkbaar.
Welke zekerheid? Bij een tijdelijk contract zonder opzeggingsmogelijkheid ben je in ieder geval zeker dat je die periode een baan hebt. Bij onbepaald kunnen ze je 2 maanden van te voren melden dat je wordt ontslagen.quote:Maar in ieder geval geeft het werknemers zekerheid over hun toekomst.
En dat is ongunstig voor een werknemer. Ik ken werkelijk niemand die dit ambieert. En als je dat wel zou willen zijn er genoeg mogelijkheden.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:04 schreef sjorsie1982 het volgende:
weet dat je na de specifieke termijn weer werkloos bent
Waarom ongunstig? Schept duidelijkheid, want dan weet je het. Ik vond het altijd wel fijn. Dan kan je na die periode weer om tafel om te onderhandelen, mits je werkgever daar open voor staat. Mijn huidige, waar ik wegga, stond daar absoluut niet tegenover en als je wou onderhandelen stond je op straat.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:09 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En dat is ongunstig voor een werknemer. Ik ken werkelijk niemand die dit ambieert. En als je dat wel zou willen zijn er genoeg mogelijkheden.
Fatsoenlijk zou het zeker zijn, maar verplicht zou het niet moeten zijn.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:33 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Dan kan hij ook het fatsoen hebben te vertellen dat je er niet kunt blijven.
Ten eerste ben ik geen miep en ten tweede heb ik in de verste verte niets met HR te maken. Ik ben alleen een beetje allergisch voor het betuttelen van mensen.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:43 schreef Spanky78 het volgende:
Maarond laat me raden. Jij bent ook een HR miep?
Ongunstig omdat er niet zoveel mis is met een vaste baan. Vooral voor jezelf.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:10 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Waarom ongunstig? Schept duidelijkheid, want dan weet je het. Ik vond het altijd wel fijn. Dan kan je na die periode weer om tafel om te onderhandelen, mits je werkgever daar open voor staat. Mijn huidige, waar ik wegga, stond daar absoluut niet tegenover en als je wou onderhandelen stond je op straat.
Ik vind het zeker niet erg dat het wel verplicht is, voor de goede werkgevers is het niet erg en de werkgevers die er een puinhoop van maken mogen wel aangepakt worden.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:14 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Fatsoenlijk zou het zeker zijn, maar verplicht zou het niet moeten zijn.
Dan moet je niet op mij reageren, zo simpelquote:Op zaterdag 21 november 2015 13:43 schreef r_one het volgende:
[..]
Ik krijg jeuk van je; niet goed voor mijn gezondheid.
De verplichting is alleen nergens voor nodig, aangezien er geen aanleiding toe is. Dat werkgevers die er een puinhoop van maken aangepakt moeten worden, prima, maar dit is niet de manier om dat te doen.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:16 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Ik vind het zeker niet erg dat het wel verplicht is, voor de goede werkgevers is het niet erg en de werkgevers die er een puinhoop van maken mogen wel aangepakt worden.
Doe nou even rustig man.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:17 schreef hottentot het volgende:
[..]
Dan moet je niet op mij reageren, zo simpel
Ik snap jouw bezwaren niet. Zo'n wet eet geen brood en verduidelijkt de zaak, ook voor de werkgever die niet zo'n boodschap heeft aan "regels". Lijkt me prima.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:19 schreef karr-1 het volgende:
[..]
De verplichting is alleen nergens voor nodig, aangezien er geen aanleiding toe is. Dat werkgevers die er een puinhoop van maken aangepakt moeten worden, prima, maar dit is niet de manier om dat te doen.
Het probleem is dat je vaak pas te laat wist dat het echt je einddatum is, wekenlang word je verteld dat er de intentie is om te verlengen zodat je gemotiveerd bent tot de laatste dag waarop je alsnog mag opdonderen terwijl je nog geen sollicitatiebrief de deur uit hebt.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:28 schreef karr-1 het volgende:
Genoeg argumenten, maar er is nog niemand die me kan vertellen wat er niet duidelijk is aan de einddatum in een contract. Als een werkgever je wil houden zal hij dat heus wel zeggen, als hij niets zegt dan ga je er van uit dat je niet blijft en begin je tijdig met solliciteren.
Ik zie het probleem dus niet blijkbaar.
Gast, jij zegt in post x mijn post x+1 niet te snappen terwijl je op dat moment alleen kennis had van mijn post x-1 (waar het meteen goed instond).quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:17 schreef hottentot het volgende:
[..]
Dan moet je niet op mij reageren, zo simpel
Ik vind dit een goed deel van het beleid om die slechte werkgevers aan te pakken. De machtsverhoudingen tussen werkgevers en werknemers bij tijdelijke contracten zijn zo scheef dat het goed is dat de wetgever deze regels maakt.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:19 schreef karr-1 het volgende:
[..]
De verplichting is alleen nergens voor nodig, aangezien er geen aanleiding toe is. Dat werkgevers die er een puinhoop van maken aangepakt moeten worden, prima, maar dit is niet de manier om dat te doen.
Neuh, wij hoeven niet te reageren, en ik ben de rust zelve op het moment, als hij zich aan mij stoort kan hij ook ophouden met mij te quoten, verder is er geen misverstand en weten wij beide waar dit om draait.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:20 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Doe nou even rustig man.
Er is vast sprake van een misverstand...
Kwaliteits-users als jullie 2 komen daar via de DM vast uit.
Spreek even voor jezelf, hot.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:23 schreef hottentot het volgende:
[..]
Neuh, wij hoeven niet te reageren, en ik ben de rust zelve op het moment, als hij zich aan mij stoort kan hij ook ophouden met mij te quoten, verder is er geen misverstand en weten wij beide waar dit om draait.
Ik reageer op #115 die jij snel ge-edit hebt, daarna ga je verwijzen naar eerdere edits en heb je het geen één keer meer over hoe je posting origineel was, dat jij wat anders bedoelde snap ik ook wel, maar dat jij er gelijk zo serieus op ingaat maakt het allemaal wel grappigquote:Op zaterdag 21 november 2015 15:22 schreef r_one het volgende:
[..]
Gast, jij zegt in post x mijn post x+1 niet te snappen terwijl je op dat moment alleen kennis had van mijn post x-1 (waar het meteen goed instond).
Oftewel, je zeurt. Gewoon, omdat het kan.
Goed weekend
Oh jij begrijpt het nietquote:
Ja, dat is jóuw probleem. In #114 vraag je al "jaar? welk jaar?"quote:
quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:22 schreef r_one het volgende:
Oftewel, je zeurt. Gewoon, omdat het kan.
Goed weekend
Je gedraagt je wel als een miep...quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:15 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Ten eerste ben ik geen miep en ten tweede heb ik in de verste verte niets met HR te maken. Ik ben alleen een beetje allergisch voor het betuttelen van mensen.
Zoals ik al eerder zei ik heb bezwaren tegen betutteling en overbodige regels. En daar valt dit dus onder.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik snap jouw bezwaren niet. Zo'n wet eet geen brood en verduidelijkt de zaak, ook voor de werkgever die niet zo'n boodschap heeft aan "regels". Lijkt me prima.
Dit is mij uit het hart gegrepen. En tevens stokpaardje. Terug naar het Rijnlands model. Dat is beter voor iedereen in plaats van HEEL erg goed voor een handjevol.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:27 schreef Spanky78 het volgende:
Ik ben meer voorstander van een Rijnlands model. Vakmanschap, persoonlijkheid tv het koude harde Anglosaksisme.
Dat jij een werkgever op zijn blauwe ogen gelooft als hij weigert concreet te worden is een keuze, maar ik niet in ieder geval. Als ik weet dat de einddatum in zicht komt ben ik al lang aan het solliciteren gegaan.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:22 schreef hottentot het volgende:
[..]
Het probleem is dat je vaak pas te laat wist dat het echt je einddatum is, wekenlang word je verteld dat er de intentie is om te verlengen zodat je gemotiveerd bent tot de laatste dag waarop je alsnog mag opdonderen terwijl je nog geen sollicitatiebrief de deur uit hebt.
Die datum is het probleem niet, wat er een dag later komt is het probleem. Is het verdomme dan zoveel moeite om een werknemer niet op de laatste dag te vertellen of hij morgen wel of niet moet komen, gun mensen toch dat beetje zekerheid in hun planning.
Als je een gewoon werkpaard bent zoals de meesten werken dat soort regels gewoon in jouw voordeel.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:30 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Zoals ik al eerder zei ik heb bezwaren tegen betutteling en overbodige regels. En daar valt dit dus onder.
En hoe gedraagt een miep zich dan?quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je gedraagt je wel als een miep...
Blijkbaar hebben werknemers dus een lesje "hoe lees ik mijn contract voor ik het onderteken" nodig om te begrijpen wat er aan de hand is?quote:Ik ben ook tegen getut, dat geldt vooral voor gewone mensen. Helaas is het voor bedrijven soms nodig ze te dwingen zich fatsoenlijk te gedragen. Nu de anglosaksische wind waait, met command & control en de medewerker als wegwerpartikel moet er af en toe wat gebeuren.
Ik ben meer voorstander van een Rijnlands model. Vakmanschap, persoonlijkheid tv het koude harde Anglosaksisme. Het motiveert mijn mensen niet om elk moment op straat te kunnen worden gezet. Productiviteit wordt niet beter met allerlei manieren om op p apier gunstig te zitten, maar werknemers zonder motivatie en loyaliteit te hebben.
Dus vecht ik voor mijn teams en collega's. Die zijn keihard nodig om de doelen te gaan halen. Fuck hijgerige financials, regelneukers en bureaucraten.
Mijn teams en projecten zijn al jaren enorm succesvol vanwege de menselijke aanpak. Creativiteit, liefde en aandacht zorgen voor beter resultaat. Tijdelijke contracten voor vast werk vind ik dat niet in passen. Ik zorg er dan wel voor dat ik de juiste mensen aanneem. Want het is lekker makkelijk, paar jaarcontraden zonder risico. Maat ook zonder blijvend resultaat.
Ik ben een werkpaard en heb niets aan dit soort regels. Ik ga gewoon in gesprek met mijn leidinggevende en dan komen we er samen wel uit, zonder extra regels.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als je een gewoon werkpaard bent zoals de meesten werken dat soort regels gewoon in jouw voordeel.
Dat "er samen uit komen" is voor velen niet voor de hand liggend.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:33 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Ik ben een werkpaard en heb niets aan dit soort regels. Ik ga gewoon in gesprek met mijn leidinggevende en dan komen we er samen wel uit, zonder extra regels.
Er staat alleen op papier dat het huidige contract afloopt maar niet of er een nieuw contract wordt afgesloten of niet.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:32 schreef karr-1 het volgende:
om even iets te melden dat al maanden op papier vast staat.
Het is dan ook tamelijk vreemd dat de werkgever zich gewoon mag bedenken dus een brief sturen dat niet wordt verlengd en vervolgens later alsnog verlengen als dat zo uitkomt.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:42 schreef Janneke141 het volgende:
De Albert Heijn verstuurt de aanzeggingen voor tijdelijke krachten inmiddels geautomatiseerd. Daar komt geen mens meer aan te pas.
Ik snap je punt, maar ik begrijp de nieuwe wetgeving wel.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:32 schreef karr-1 het volgende:
Blijkbaar hebben werknemers dus een lesje "hoe lees ik mijn contract voor ik het onderteken" nodig om te begrijpen wat er aan de hand is?
Hoe maakt het het fatsoenlijker als een bedrijf gedwongen word om even iets te melden dat al maanden op papier vast staat.
Was bij mijn werkgever 15 jaar geleden al. Kreeg Truus van de lunch dus mooi zo'n brief, omdat de manager voor zijn vakantie niet even dat mailtje HR had beantwoord met verlengen. Bij terugkomst een boze Truus en wij geen lunch.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:42 schreef Janneke141 het volgende:
De Albert Heijn verstuurt de aanzeggingen voor tijdelijke krachten inmiddels geautomatiseerd. Daar komt geen mens meer aan te pas.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Goede post. Helder betoog.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:58 schreef Trommeldaris het volgende:
[..]
Ik snap je punt, maar ik begrijp de nieuwe wetgeving wel.
Als ik een maand voor het einde van mijn contract bij mijn werkgever ga informeren of ik moet gaan solliciteren, kan hij erover gaan liegen omdat hij niet wilt dat ik vrij neem voor bijv. sollicitatie gesprekken.
Vervolgens kan hij één dag voor het einde alsnog aangeven dat het toch niet door gaat.
Ik zie er zelf geen probleem in om er even duidelijkheid over te laten zijn een maand ervoor. Ik denk dat de gemiddelde werkgever er ook totaal niet mee zit. Vooral degene die werknemers aan een lijntje willen houden.
Daarnaast snap ik je punt wel, maar dit lijkt me logischer dan dat iedereen, voor de zekerheid, maar richting het einde van zijn contract gaat solliciteren.
Dat kost tijd voor de werkgever, werknemer, andere bedrijven die nutteloze sollicitatie gesprekken gaan voeren omdat die mensen puur een backup-baan zoeken.
Dat lukt mij niet bij mijn huidige werkgever.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:33 schreef karr-1 het volgende:
k ga gewoon in gesprek met mijn leidinggevende en dan komen we er samen wel uit, zonder extra regels.
Dan vraag je gelijk om het contract. Wat kan over 3 weken en 4 dagen kan ook nu. Als je het niet krijgt dan weet je genoeg.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:58 schreef Trommeldaris het volgende:
[..]
Ik snap je punt, maar ik begrijp de nieuwe wetgeving wel.
Als ik een maand voor het einde van mijn contract bij mijn werkgever ga informeren of ik moet gaan solliciteren, kan hij erover gaan liegen omdat hij niet wilt dat ik vrij neem voor bijv. sollicitatie gesprekken.
Dat overkomt je 1xquote:Vervolgens kan hij één dag voor het einde alsnog aangeven dat het toch niet door gaat.
Een maand is zelfs nog kort. Alsof je binnen een maand ander werk hebtquote:Ik zie er zelf geen probleem in om er even duidelijkheid over te laten zijn een maand ervoor. Ik denk dat de gemiddelde werkgever er ook totaal niet mee zit. Vooral degene die werknemers aan een lijntje willen houden.
Waarom niet, als de werkgever dit niet niet wou dan had hij maar een onbepaald contract moeten aanbieden. De onzekerheid werkt 2 kanten op.quote:Daarnaast snap ik je punt wel, maar dit lijkt me logischer dan dat iedereen, voor de zekerheid, maar richting het einde van zijn contract gaat solliciteren.
Het is geen backup baan. Ik ben een keer weggegaan (omdat mijn contract afliep) terwijl mijn werkgever toen mij wel een nieuw contract wou geven, maar hij was te laat. Hij helemaal in paniek en het was geen stijl etc. Ik ging ervanuit dat ik per die datum geen werk meer had dus heb ook niks genoemd.quote:Dat kost tijd voor de werkgever, werknemer, andere bedrijven die nutteloze sollicitatie gesprekken gaan voeren omdat die mensen puur een backup-baan zoeken.
Dit is als je echt iets kunt, een onvervangbaar truukje.quote:Op zaterdag 21 november 2015 16:12 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Dat lukt mij niet bij mijn huidige werkgever.
Nee hangt van de werkgever af en hoe hij erin staat. Ook dit bedrijf waar ik werk heeft de grootste moeilijk om technische mensen te vinden (zoals ik). Sommige sollicitanten zijn lachend weggelopen toen het salaris aan de orde kwam (ik was erbij).quote:Op zaterdag 21 november 2015 16:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dit is als je echt iets kunt, een onvervangbaar truukje.
Mevrouw Karr kan dit w.s.
Maar als je in principe "vervangbaar" bent in de ogen van de werkgever verkeer je in een wankele, onprettige positie. Dat zijn de basics van een mensenbestaan. De schoorsteen moet kunnen blijven roken. En je wilt je liever niet behandeld worden als een "menselijke grondstof".
Ik zou zeggen "Power to the people". Dat is beter voor iedereen.
Ik werk daar ook lijkt het haast wel.quote:Op zaterdag 21 november 2015 16:56 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Nee hangt van de werkgever af en hoe hij erin staat. Ook dit bedrijf waar ik werk heeft de grootste moeilijk om technische mensen te vinden (zoals ik). Sommige sollicitanten zijn lachend weggelopen toen het salaris aan de orde kwam (ik was erbij).
Het bedrijf komt er ook gewoon eerlijk voor uit dat als men het hier niet goed vind, men daar het gat van de deur kan vinden.
Het bedrijf waar ik werk is een blijvertje, het is te groot om om te vallen (omzet meer dan 18 miljard).quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:06 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik werk daar ook lijkt het haast wel.Herkenbaar in ieder geval.
Je zou een "educated guess" kunnen doen dat dit soort bedrijven geen blijvertjes zijn.
Al was het alleen maar door een gebrek aan tevreden personeel.
Met ontevreden personeel kan het heel hard bergafwaarts gaan hoor.quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:07 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Het bedrijf waar ik werk is een blijvertje, het is te groot om om te vallen (omzet meer dan 18 miljard).
Je krijgt inderdaad waar je voor betaald (zie postnl bijvoorbeeld).quote:Op zaterdag 21 november 2015 17:09 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Met ontevreden personeel kan het heel hard bergafwaarts gaan hoor.
Het is nu nog 18 miljard. Het werkvolk moet dat verdienen. En dat gaat steeds minder lukken als zij niet tevreden zijn.
Het is toch geen eenzijdige optie? Waarom zouden werkgevers zich niet mogen bedenken en het contract toch verlengen als de medewerker daar alsnog mee instemt. Als deze na zijn aanzeggen al een andere baan gevonden zal deze toch nee zeggen, heeft hij nog geen andere baan zal het voor de medewerker ook vaak alleen maar gunstig gaan om aan het werkt te blijven.quote:Op zaterdag 21 november 2015 15:47 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Het is dan ook tamelijk vreemd dat de werkgever zich gewoon mag bedenken dus een brief sturen dat niet wordt verlengd en vervolgens later alsnog verlengen als dat zo uitkomt.
Ze had niet moeten vertellen dat ze zwanger was, maar wachten tot ze het vast contract getekend had, en vervolgens zeggen 'oeps ik ben al 3 maanden zwanger zonder dat ik het door had hihi'.quote:Op vrijdag 20 november 2015 15:58 schreef Haaienhoofd het volgende:
Hai allemaal,
Een vriendin van mij heeft een jaar ergens gewerkt en dat ging allemaal prima. Ze heeft meerdere keren van haar baas (informeel) te horen gekregen dat ze een vast contract zou krijgen rond deze tijd. Huis gekocht met intentieverklaring, alles wel. Nu, twee weken nadat ze verteld had dat ze zwanger was, had ze een contractgesprek. En jawel, ''ze past toch niet meer in de toekomstplannen.''
Ik zat te denken, er zijn toch veel meer mensen zijn die dit meemaken. Is hier niet iets voor?
Hebben jullie tips die ik aan haar kan doorgeven?
Vriendelijk bedankt alvast.
Dat wil men je doen geloven. Graag zelfs.quote:
Als zij met zwangerschapsverlof is moet de werkgever ook een vervanger inwerken. Een werknemer is dan wel maanden weg, hè.quote:Op zaterdag 21 november 2015 18:52 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat wil men je doen geloven. Graag zelfs.
Maar ondertussen zou er sprake kunnen zijn van een stukje kapitaalvernietiging.
Je gaat min of meer ingewerkte mensen wegsturen. Kortzichtig en niet wat een bedrijf nodig heeft.
Je moet je afvragen of "men" dit soort personeelsbeleid wel kan verantwoorden.
W.s. hoeven ze dit meestal niet, maar nieuw personeel is heel duur in principe.
Vrouwen raken zwanger. Gelukkig maar. Live with it. En dat dat wettelijk goed geregeld is ervaar je als je er mee te maken krijgt. Werkgevers zouden dit ook moeten snappen en niet alleen de lusten willen hebben zonder de lasten. Want zo werkt dat voor niemand.quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:05 schreef peteey het volgende:
[..]
Als zij met zwangerschapsverlof is moet de werkgever ook een vervanger inwerken. Een werknemer is dan wel maanden weg, hè.
Met name werkgevers van goedbetaalde banen snappen het, ondanks dat het UWV dan niet de volledige loonkosten op zich neemt. Bij de "lagere" banen doen werkgevers over het algemeen veel moeilijker.quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:13 schreef Bart2002 het volgende:
En dat dat wettelijk goed geregeld is ervaar je als je er mee te maken krijgt. Werkgevers zouden dit ook moeten snappen en niet alleen de lusten willen hebben zonder de lasten. Want zo werkt dat voor niemand.
Die wetten worden in het leven geroepen omdat het MKB met hun "lagere banen" dat niet zelf wenst te regelen wegens lastig en duur. Ze willen het liefst de menselijke grondstof zo snel mogelijk vervangen door iemand die het ook kan en liefst voor nog een beetje minder beloning.quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:34 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Met name werkgevers van goedbetaalde banen snappen het, ondanks dat het UWV dan niet de volledige loonkosten op zich neemt. Bij de "lagere" banen doen werkgevers over het algemeen veel moeilijker.
Omdat het het hele nut van de regeling onderuit haalt. Bij het contract laat je een ander briefje tekenen met de aanzegging en je bent klaar als werkgever.quote:Op zaterdag 21 november 2015 18:06 schreef Dennism het volgende:
[..]
Het is toch geen eenzijdige optie? Waarom zouden werkgevers zich niet mogen bedenken en het contract toch verlengen als de medewerker daar alsnog mee instemt. Als deze na zijn aanzeggen al een andere baan gevonden zal deze toch nee zeggen, heeft hij nog geen andere baan zal het voor de medewerker ook vaak alleen maar gunstig gaan om aan het werkt te blijven.
Natuurlijk kan het als trucje gebruikt worden, maar het kan ook zo zijn dat bijv. een andere werknemer opzegt een week na de aanzegging het zou dan naar mijn mening erg vreemd zijn als werkgever geen optie meer zou mogen hebben toch te proberen te verlengen met een medewerker na een kennisgeving van niet verlengen en enkel nog een nieuwe medewerker aan te mogen nemen ter vervanging.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |