Mijn kip doet het met een Dquote:
Ook nog een vissersdorp dus eigen familie. Dan krijg je dat.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 20:44 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
klinkt alsof ie een beetje te veel lullen heeft gezogen de dag ervoor.
Nico Waasdorp staat de hele dag op de markt te schreeuwen.quote:
Mannelijke viswijf?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nico Waasdorp staat de hele dag op de markt te schreeuwen.
Dit was trouwens bij hem in IJmuiden gefilmd tijdens een dag zonder publiek, want normaal staat die zaak barstensvol klanten.
Geen liefhebber van visolie?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 00:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Beetje saaie aflevering deze week.
Dat is niet wat er bedoeld wordt met vette vis, hoewel het natuurlijk wel vette vis is.quote:[b]Op vrijdag 30 oktober 2015 14:16 schreef xzaz het volgende:[/k
Zijn er mensen die deze shit kopen? Je kan beter een bakkie kibbeling halen.
Ik heb meegewerkt aan een onderzoek en er is in de hele Noordzee en in het noordelijk deel van de Atlantische oceaan geen kibbeling aangetroffen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:02 schreef k_man het volgende:
Bovendien is kibbeling tegenwoordig een bedreigde soort, dus niet heel ethisch om dat nog te eten.
Het meest mishandelde stukje kib, kib!quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:02 schreef k_man het volgende:
Bovendien is kibbeling tegenwoordig een bedreigde soort, dus niet heel ethisch om dat nog te eten.
In de grachten van Amsterdam schijnt wel kibbeling te zitten.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb meegewerkt aan een onderzoek en er is in de hele Noordzee en in het noordelijk deel van de Atlantische oceaan geen kibbeling aangetroffen.
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! "quote:Op donderdag 5 november 2015 12:21 schreef golfer het volgende:
Vanavond dus de uitzending over Cheddar.
Het is de meest eigenaardige kaas die je kopen kan. Cheddar. Verscholen achter plastic. Ieder plakje een eigen plasticje. De Keuringsdienst wil de cheese van de cheeseburger doorgronden. Hij is knalgeel en zakt in elkaar als je ernaar kijkt. Kledder cheddar.
5% zou me al verbazen eigenlijkquote:Op donderdag 5 november 2015 12:45 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! "
ik denk en hoop dat ze die andere 95% gaan onderzoeken.quote:Op donderdag 5 november 2015 12:45 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! "
Volgens mij zitten er niet zulke rare dingen hoor, inderdaad zo'n 5% cheddar maar de rest bestaat uit goedkope "kaas", smeltzouten, weipoeder en er zal nog wel wat kleurstof in zitten.quote:Op donderdag 5 november 2015 15:53 schreef fespo het volgende:
[..]
ik denk en hoop dat ze die andere 95% gaan onderzoeken.
Vond ik tamelijk irritant eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 5 november 2015 20:51 schreef chufi het volgende:
Er zit maar 5% Cheddar in,... Meisje aan de foon: En ja wat is het probleem
Kon m'n lach niet inhouden, maar waarschijnlijk is ze te dom om te poepen .quote:Op donderdag 5 november 2015 20:51 schreef chufi het volgende:
Er zit maar 5% Cheddar in,... Meisje aan de foon: En ja wat is het probleem
Is het wel goed gespeld?quote:Op donderdag 5 november 2015 21:41 schreef yosander het volgende:
[..]
Kon m'n lach niet inhouden, maar waarschijnlijk is ze te dom om te poepen .
Zie dat er de verpakking van mijn cheddar plakken heel klein 'met' voor het woord Cheddar staat
Let vooral op het voorvoegsel *edit* had je al gezienquote:
*rent naar koelkast*quote:
En veel zout.quote:Op vrijdag 6 november 2015 01:07 schreef Bluezz het volgende:
Wat je bij een hamburger vooral proeft is de overheersende saus
quote:Doorbraak
James L. Kraft hield zich bezig met het verhitten en mixen van kazen, om een langer houdbare en een beter te exporteren kaas te maken. Uiteindelijk had Kraft in 1916 een doorbraak. Door stukjes cheddar al roerend te verhitten tot 175 graden kreeg hij een kaas die lang houdbaar was, goed tegen warmere klimaten kon en bij de juiste temperatuur makkelijk smolt. Dat laatste was niet waarom Kraft de kaas ontwikkelde, maar mooi meegenomen was het wel.
Familie business
Broer Norman Kraft had ook kaas gegeten van productontwikkeling. Hij werd het hoofd van de researchafdeling. Norman wilde de kaas nog gebruiksvriendelijker maken door het voor te snijden. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Kraft deed tot dat moment de cheddar, terwijl het nog warm was, in glazen potten. Zo verkocht hij het product ook. Maar naast het feit dat het snijden van gesmolten kaas onmogelijk is, zat het ook al in een pot.
Eureka moment
Norman bedacht een oplossing: hij goot de kaas op een aluminium tafel en streek het uit met een koude deegrol. Pas vijftien jaar later werd de techniek bedacht om de cheddar op grote schaal in plakjes te snijden. De gesmolten cheddar werd tot een platte sliert gemaakt tussen twee enorme gekoelde ‘deegrollen’, waarna ze door een machine in perfect gelijke plakjes gesneden werden. Die plakjes werden op elkaar gestapeld en verpakt. Van dat blok kon je vervolgens de plakjes afpeuteren. De naam: Kraft De Luxe Process Slices.
Scheurtje in het concept
Alle problemen van de normale plakjes kaas waren voorbij en de Amerikaanse supermarkten meldden een stijging van 150% in de verkoop van kaasproducten door deze superkaas. Maar er was nog één probleem. Het van elkaar trekken van de plakjes cheddar was moeilijk en vaak scheurde de kaas. Daar had een ander, Arnold Nawrocki, een oplossing voor. Hij werkte zelf in een kaasfabriek in Pennsylvania en bedacht een manier om kaas te verpakken in cellofaan. Hierdoor bleef de kaas zes maanden langer houdbaar. In 1965 kon Kraft dit idee overnemen, waardoor het gebruiksgemak maximaal werd. De Kraft Single was geboren.
Luxe en comfort
De Kraft Single was een mondiaal succes. Terwijl we tegenwoordig het liefst de boer die onze kaas maakt bij naam kennen, was lokaal geproduceerde kaas destijds juist geen pré, want de kwaliteit en veiligheid verschilde sterk. Kraft wist met het schoon verpakte plakje kaas van constante kwaliteit die problemen te verhelpen. Het werd het summum van luxe en comfort. Ook de marketing van Kraft droeg bij aan het succes. Kraft beweerde dat er ‘five ounces of milk’ in de per plak verpakte Singles zat. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 eetlepels melk. Hierdoor was een Kraft Single veel gezonder dan imitatiekaas, beweerde Kraft zelf. De schattige commercial van de promotie van Kraft Single droeg bij aan het succes: .
Aangezien er slechts twee procent melk in de plakjes zit, moest Kraft van de Federal Trade Commission in 1992 stoppen met deze misleiding.
Neem eens een plak échte kaas op je burgerquote:Op donderdag 5 november 2015 22:09 schreef Miauw_Zedong het volgende:
En toch is die vieze goedkope neptroep soms best lekker op een hamburger
Doe ik regelmatig, dan nog is nepcheddar een guilty pleasure. En dan het liefst op zo'n kipseperatorhamburger uit de supermarkt.quote:Op vrijdag 6 november 2015 06:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem eens een plak échte kaas op je burger
Mwah wel gewoon homemade, dan kan je zelf uitmaken hoeveel saus je doetquote:Op vrijdag 6 november 2015 01:07 schreef Bluezz het volgende:
Wat je bij een hamburger vooral proeft is de overheersende saus
Cheddąr beetje overdreven uitgesproken engelsen zeggen zelf ook meer chedder Ik vond het trouwens ook wel vreemd dat ze zo overdreven deden over de herkomst van cheddar en dat ze nog mensen spraken die niet wisten dat cheddar uit engeland kwam, lijkt mij algemene kennis.quote:Op vrijdag 6 november 2015 15:28 schreef Dragonberry het volgende:
Cheddar cheddar cheddar cheddar cheddar.
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac.quote:
hahaha ok top!quote:Op maandag 9 november 2015 12:03 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac.
Staat gewoon op de lijst van ingrediėnten hoor.quote:Op vrijdag 6 november 2015 14:28 schreef Bosbeetle het volgende:
Matige aflevering wel... okay er zit 25% cheddar in en 25% andere kaas, maar ik was nou net benieuwd naar die andere 50% water en "poeder" maar dat wilde eru man niet vertellen.
Denk t ook. Net als bij geconcenteerd sinaasappelsap.quote:Op dinsdag 10 november 2015 01:17 schreef svann het volgende:
Melk die van melkpoeder en water is gemaakt?
Lekkerquote:Op dinsdag 10 november 2015 01:24 schreef golfer het volgende:
Volgens Google:
met water aangelengd verstuivingsmelkpoeder
Krijgen die arme diertjes dan geen last van enorm veel stress in hun bloeeehooooedddddddddquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 22:13 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
@PietVerdriet: Kooldioxide gebruiken ze nu ja, maar koolmonoxide is diervriendelijker. Koolstofdioxide triggert de ademreflex, het gevoel van stikken ontstaat door de registratie van teveel koolstofdioxide in het bloed. Dat resulteert dus in naar adem snakkende kippen, die voelen dat ze stikken. Bij koolstofmonoxide wordt zuurstof in het bloed daardoor vervangen, waardoor er geen opbouw van koolstofdioxide in het bloed is en dus geen ademreflex. Het dier verliest dan zonder veel ongemak het bewustzijn en even later het leven.
Het zou kunnen dat koolstofmonoxide gevaarlijker is om mee te werken, geen idee. Maar ik vermoed dat er best wel een veilige manker te vinden is om daarmee te werken. Maar het zal wel meer geld kosten, en daar zit denk ik het probleem.
ja snap ik maar dat had de keuring dienst van waren toch ten minste kunnen melden.quote:Op dinsdag 10 november 2015 00:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat gewoon op de lijst van ingrediėnten hoor.
Ingrediėnten: 55% kaas (waarvan 50% cheddar), water, melkeiwitten, weipoeder, boter, smeltzouten (E452), zout, kleurstof (paprika-extract).
Dus vooral water, melkeiwit, weipoeder en boter.
In die van President zit trouwens een heleboel meer zooi (en véél minder cheddar):
Gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, EI (lysozym), 5% cheddar], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E450, E452), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
Echte Cheddar:
gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel.
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:45 schreef golfer het volgende:
Donderdag a.s gaat het over (kippen)bouillon.
Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie. De Keuringsdienst gaat in gesprek met illusionisten.
Die aflevering heb ik recentelijk toevallig teruggekeken. Weet iemand waar ik deze extracten (online) kan kopen in Nederland? Lijkt mij geweldig namelijk.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.
http://www.npo.nl/de-wild(...)-02-2012/NPS_1198321
Hij liet toen zien dat de basis van de blokjes rundvlees extract uit Zuid-Amerika was, je kan dat ook puur kopen
[ afbeelding ]
Dit is een waanzinnig goed product. Een beetje hiervan met water en wat zout en je hebt een goede rundvleesbouillon.
Dit is er ook voor kip
[ afbeelding ]
Het is goed, maar niet zo goed als het rundvleesextract.
BTW: Gistextract = Glutamaatquote:
In boullion stoppen ze beiden, gistextract čn mononatriumglutamaat (en ik hoorde bij die gepensioneerde ook Natriuminosinaat voorbijkomen en nog wat vage aroma's).quote:Op vrijdag 13 november 2015 08:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
BTW: Gistextract = Glutamaat
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebbenquote:
Nee, ik koop het gewoon bij een Duitse webshop of www.amazon.dequote:Op vrijdag 13 november 2015 00:50 schreef svann het volgende:
De link van het plaatje een beetje aanpassen, dan kom je op de site met shop.
Maar misschien weet Piet een dealer.
Het wordt steeds slechter inderdaad, ook het geluid wordt steeds slechter, als ze al ondertiteld moeten worden...quote:Op vrijdag 13 november 2015 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebben
Ze spelen te kinderachtig idd.quote:Op vrijdag 13 november 2015 14:09 schreef Tamabralski het volgende:
De presentatoren zijn op het randje na net niet achterlijk. Vooral die Turk. Waar haalt de publieke omroep deze mensen vandaan?
Hoe vaak moet je die Turk iets uitleggen. Issie twaalufquote:Op vrijdag 13 november 2015 14:15 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Ze spelen te kinderachtig idd.
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter.quote:Op zaterdag 14 november 2015 09:54 schreef Piles het volgende:
Wat ik me nu wel afvraag: smelt echte Cheddar net zo goed als die smeltkaas?
Haha je hebt gelijk. Ik twijfelde of Cheddar of echte Cheddar zou typenquote:Op zaterdag 14 november 2015 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter.
En ja, Cheddar smelt goed, maar niet zo snel als die nepkaas
quote:Op zondag 6 juli 2014 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt
[ afbeelding ]
Ik beantwoordde gewoon de vraag.quote:Op zaterdag 14 november 2015 11:48 schreef djkoelkast het volgende:
Goudse kaas smelt ook prima, alleen heel anders dan 'smeltkaas'
Ik geef gewoon aan dat zo'n beetje alle kaas smelt, meer moet je er niet achter zoeken.quote:Op zaterdag 14 november 2015 11:53 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik beantwoordde gewoon de vraag.
Dat was de vraag niet.quote:Op zaterdag 14 november 2015 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik geef gewoon aan dat zo'n beetje alle kaas smelt, meer moet je er niet achter zoeken.
Ik gaf geen antwoord op een vraag en je probeert een discussie te strarten die er niet gaat komen, dit gaat nergens meer over.quote:
Ze spelen dom idd. Bij telefoontjes met klantenservices wel leuk, maar verder veel te extreem.quote:Op vrijdag 13 november 2015 14:09 schreef Tamabralski het volgende:
De presentatoren zijn op het randje na net niet achterlijk. Vooral die Turk. Waar haalt de publieke omroep deze mensen vandaan?
die laatste is sowieso te weinig op tv.quote:Op zaterdag 14 november 2015 14:53 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis Roland Duong en Wouter Klootwijk in deze serie.
bronquote:Daan Nieber stopt als presentator van het RTL 4-programma Editie NL. Hij gaat vanaf 2016 programma’s maken voor KRO-NCRV. Dat heeft de omroep zojuist laten weten. Nieber wordt bij KRO-NCRV toegevoegd aan het team van Keuringsdienst van Waarde én hij gaat samen met Katja Schuurman een reisprogramma maken. “Iedereen heeft wel een werk gerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma’s die ik nu bij de KRO-NCRV mag gaan maken“, reageert de presentator.
Hij vervolgt: “Programma’s die zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed zijn, zoals de Keuringsdienst van Waarde. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken.”
Taco Rijssemus, media-directeur KRO-NCRV, is blij met de aanwinst: “Ik ben erg blij met de komst van dit nieuwe, jonge en frisse talent. Daan is nieuwsgierig, scherp en altijd uit op een inhoudelijk verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze eigenschappen een waardevolle aanvulling is voor onder andere het huidige team van de Keuringsdienst van Waarde.”
Daan Nieber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Daarna ging hij aan de slag bij onder andere IDTV, AT5 en Veronica. In 2010 stond hij aan de wieg van PowNews. Hij heeft daar twee jaar als verslaggever gewerkt. In 2014 maakt hij de stap naar RTL 4, waar hij dagelijks Editie NL presenteert.
Dat ze met water worden ingespoten lijkt me voor de pangasius files nog het minste probleem:quote:Op woensdag 18 november 2015 16:13 schreef golfer het volgende:
Morgen niet over met water ingespoten kip maar over met water ingespoten vis.
Water bij de vis. De industrie doet het en de Keuringsdienst komt erachter. Een verhaal over sjoemelaars die je met droge ogen een plens water verkopen. Mag het een onsje meer zijn? Techniek staat voor niets. Een vis op het droge kun je bijna twee keer zo zwaar maken. Ingespoten pangasius. Voer voor de Keuringsdienst.
Denk hetquote:
Dit.quote:
Jij wist al dat er 30% water in die filets werd ingespoten?quote:Op vrijdag 20 november 2015 14:36 schreef Kreator het volgende:
Vis koop je dan ook niet uit het vriesvak vd supermarkt maar vers op de markt.
Vond het maar een saaie aflevering. "goedkope vriestroep blijkt water te bevatten." = "zon blijkt warm".
Ik weet toch alles.quote:Op vrijdag 20 november 2015 14:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij wist al dat er 30% water in die filets werd ingespoten?
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries isquote:Op vrijdag 20 november 2015 14:36 schreef Kreator het volgende:
Vis koop je dan ook niet uit het vriesvak vd supermarkt maar vers op de markt.
Vond het maar een saaie aflevering. "goedkope vriestroep blijkt water te bevatten." = "zon blijkt warm".
Die voedingsmiddelen man die vertelde toch dat dit in bijna elke vis gebeurt. Hoe duurder de vis hoe groter de winstmarge. Dus waarom zou het daarbij niet gebeuren?quote:Op donderdag 19 november 2015 23:20 schreef golfer het volgende:
Zoveelste reden om die pangatroep nooit te kopen.
Koop echte vis, zoals die vrouw zei. Uit de Noordzee bijvoorbeeld.
Maillardreactie, opgelostquote:Op woensdag 25 november 2015 21:07 schreef golfer het volgende:
Morgen:
We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt. Wij van de Keuringsdienst zouden graag weten wat krokant eigenlijk is, en raken in gesprek met kraakwetenschappers. Proeven, dat doe je met je oren.
Bij mijn weten is vis altijd ingevroren geweest ivm parasieten?quote:Op vrijdag 20 november 2015 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries is
Zover ik weet is dat alleen bij Haring verplicht, omdat we die "rauw" etenquote:Op donderdag 26 november 2015 07:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Bij mijn weten is vis altijd ingevroren geweest ivm parasieten?
Over wat voor krokante dingen gaat het dan? Ik kan mij hier namelijk niet echt een voorstelling van maken.quote:Op woensdag 25 november 2015 21:07 schreef golfer het volgende:
Morgen:
We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt. Wij van de Keuringsdienst zouden graag weten wat krokant eigenlijk is, en raken in gesprek met kraakwetenschappers. Proeven, dat doe je met je oren.
Als het maar lekker is.quote:Op donderdag 26 november 2015 20:43 schreef AnneX het volgende:
Helaas voor de leuke bitterballenmeisjes: dragen zullie lange mouwen óver de handschoenen heen.
Je wilt niet weten welke huidbacterien van de armen door de mouwen over de handschoenen óp de kroketten vallen.
Dan maar machinaal
Alsof die bacteriėn hoge temperaturen overleven, zou me meer zorgen maken om de mensen die aan je voorgewassen zakjes sla zitten...quote:Op donderdag 26 november 2015 20:43 schreef AnneX het volgende:
Helaas voor de leuke bitterballenmeisjes: dragen zullie lange mouwen óver de handschoenen heen.
Je wilt niet weten welke huidbacterien van de armen door de mouwen over de handschoenen óp de kroketten vallen.
Dan maar machinaal
waarom niet?quote:
Tussen het gereedschap en de troep vind jij goed? Wordt lekker vet allesquote:
smeert lekkerquote:Op donderdag 26 november 2015 20:51 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Tussen het gereedschap en de troep vind jij goed? Wordt lekker vet alles
gefrituurde rijst in een vuilniszakjequote:Op donderdag 26 november 2015 20:54 schreef golfer het volgende:
Die crushimachine.
Sowieso gefrituurde sushi.
ik snap nog steeds niet wat daarmee bedoelt wordtquote:
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is?quote:Op vrijdag 20 november 2015 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries is
En Sofie die even vol ongeloof vroeg: 'denkt u nou nooit: wat doe ik nou eigenlijk?'quote:Op donderdag 26 november 2015 21:50 schreef Tomatenboer het volgende:
ingenieurs voor kraakbeleving / geluidbeleving.
Vermoed het, jaquote:Op donderdag 26 november 2015 21:52 schreef Felagund het volgende:
[..]
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is?
Kweekvis is als bio-industrie. Vraag me af hoe de biologische viskwekerijen dat beter kunnen doen, afgezien meer ruimte per vis en hoe ze voorkomen dat kweekvis en ziektes zich verspreiden buiten de bassins.quote:Op donderdag 26 november 2015 21:52 schreef Felagund het volgende:
[..]
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is?
Dat is forellenkweek geweest waarschijnlijk.quote:Op vrijdag 27 november 2015 18:25 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Kweekvis is als bio-industrie. Vraag me af hoe de biologische viskwekerijen dat beter kunnen doen, afgezien meer ruimte per vis en hoe ze voorkomen dat kweekvis en ziektes zich verspreiden buiten de bassins.
Ik heb lang geleden een viskwekerij gezien, was in bassins langs een beek. Dat is echt lijf aan lijf en geen mogelijkheden om zich als school te verplaatsen.
Ja. Ik heb geprobeerd om er nog eens naar te kijken, maar er zijn bijzonder weinig beelden van te zien. Je kan niet echt in het water kijken.quote:Op vrijdag 27 november 2015 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is forellenkweek geweest waarschijnlijk.
Interessant genoeg om in de bios te zien?quote:Op woensdag 2 december 2015 02:00 schreef golfer het volgende:
Film al gezien.
a.s. donderdag:
Rode wijn:
Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op de ingrediėntenlijst zijn vergeten.
Een eerder conservatieve inschatting, denk ik.quote:Op donderdag 3 december 2015 21:53 schreef golfer het volgende:
Wijn met allerlei chemicaliėn en additieven. En dat dus in 95 % van alle wijnen.
Piet mag nooit meer een TT maken.quote:Op donderdag 3 december 2015 21:57 schreef Cassius het volgende:
En toch kreeg ik wel zin in een glaasje.
En mag die spelfout eens uit de TT.
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:30 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Piet mag nooit meer een TT maken.
Anders neem je een comment even veel te serieusquote:Op donderdag 3 december 2015 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken.
Leer gewoon Nederlands, debiel.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken.
Ik schop iemand graag terug in zijn hok.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:36 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Anders neem je een comment even veel te serieus
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken, sukkel.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:47 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Leer gewoon Nederlands, debiel.
Sommige users verdienen dat ook wel een beetje ja.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik schop iemand graag terug in zijn hok.
De macht van de wijnlobby in Brussel is groot. Een paar machtige belangrijke wijnproducerende landen ook. Frankrijk, Duitsland, Italiė, Spanje...quote:Op donderdag 3 december 2015 23:36 schreef RacerDKB het volgende:
Dat de ingrediėnten niet op het etiket hoeven te staan, sta ik wel van te kijken. Zijn er nog meer voedingsmiddelen waar dit het geval is? Betalen grote wijnhandelaren smeergeld aan de EU om dit niet te hoeven doen of
Alsof ik toestemming nodig heb van een of andere wijsneus met grootheidswaan om op dit forum te posten. Laat me niet lachen.quote:Op donderdag 3 december 2015 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken, sukkel.
Ga even ergens anders een potje ver-pissen?quote:Op donderdag 3 december 2015 23:52 schreef MrSalazar het volgende:
Alsof ik toestemming nodig heb van een of andere wijsneus met grootheidswaan om op dit forum te posten. Laat me niet lachen.
quote:Op woensdag 9 december 2015 14:38 schreef golfer het volgende:
Nadat het onderwerp al ongeveer door iedereen is uitgezocht duikt morgen ook de KvW erin:
Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet. Ze hebben de meest giftige stof op aarde nodig, om de grachtengordel rimpelvrij te krijgen. Je weet niet wat je ziet. De Keuringsdienst over botox. Een hilarische aflevering, als je nog kunt lachen tenminste.
Het is het beste programma op de publieke TV, maar soms slaan ze de plank wel mis. Ik zie persoonlijk veel liever productie-geheimen of ingredienten van voedsel e.d.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:38 schreef golfer het volgende:
Nadat het onderwerp al ongeveer door iedereen is uitgezocht duikt morgen ook de KvW erin:
Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet. Ze hebben de meest giftige stof op aarde nodig, om de grachtengordel rimpelvrij te krijgen. Je weet niet wat je ziet. De Keuringsdienst over botox. Een hilarische aflevering, als je nog kunt lachen tenminste.
Het programma gaat al jaren achteruit. Hoogtepunt van elke aflevering is tegenwoordig wel Marijn die als een bakvis loopt te giechelen of Ersin die met een agressieve toon mensen interviewt.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:49 schreef Kreator het volgende:
[..]
Het is het beste programma op de publieke TV, maar soms slaan ze de plank wel mis. Ik zie persoonlijk veel liever productie-geheimen of ingredienten van voedsel e.d.
De Wilde Keuken ontstijgt het niveau van de KvW van de laatste jaren ook enorm.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:55 schreef djkoelkast het volgende:
Wouter Klootwijk die pannenkoeken zonder gaatjes ging bakken
"als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren en als ik er weinig heb gebruik ik er weinig"
En dan te bedenken dat ie al sinds 2006 niet meer bij de KvW werkt.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:55 schreef djkoelkast het volgende:
Wouter Klootwijk die pannenkoeken zonder gaatjes ging bakken
"als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren en als ik er weinig heb gebruik ik er weinig"
Toen vond ik het nog een erg goed programma. Het is langzaam minder geworden, met de overgang van RVU naar KRO als hele grote schuiver naar beneden en het gebruik van het 'camerawek' van De Rekenkamer doet daar nog een schepje bovenop.quote:Op woensdag 9 december 2015 14:59 schreef golfer het volgende:
[..]
En dan te bedenken dat ie al sinds 2006 niet meer bij de KvW werkt.
En Teun van de Keuken die sarcastisch loopt te zuigenquote:Op woensdag 9 december 2015 14:53 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Het programma gaat al jaren achteruit. Hoogtepunt van elke aflevering is tegenwoordig wel Marijn die als een bakvis loopt te giechelen of Ersin die met een agressieve toon mensen interviewt.
Ik zelf vind Teun van de Keuken veruit het beste, Ersin heeft een vervelende manier van interviewen. Het lijkt mij erg onprettig om door hem geļnterviewd te worden.quote:Op woensdag 18 november 2015 15:27 schreef Mylene het volgende:
Daan Nieber gaat ook de presentatie doen voor Keuringsdienst van waarde.
[..]
bron
Ik vind Ersin Kiris het overigens het leuk doen, zo droog. Ajouad het minst, voegt niet zoveel toe, herhaalt alleen maar wat er gezegd is.
Omdat het niet hoeft. Met brood is het precies zo, als je bepaalde technische hulpstoffen gebruikt die geen allergenen bevatten hoef je ze niet te vermelden. Als ze dat wel bevatten volstaat de term 'proceshulpstof' en 'bevat ...' waarbij ... het allergeen is.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
De wijnafevering is wel interessant. Waarom staan er op de etiketten niet wat er in zit? Zou eigenlijk een categorie W nummers moeten zijn naast de E nummers om te laten zien wat er in zit. Als vegetariėr wil je geen wijn die met vislijm geklaard is, je wilt allergenen info.
Verpakt brood staat het keurig op.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Omdat het niet hoeft. Met brood is het precies zo, als je bepaalde technische hulpstoffen gebruikt die geen allergenen bevatten hoef je ze niet te vermelden. Als ze dat wel bevatten volstaat de term 'proceshulpstof' en 'bevat ...' waarbij ... het allergeen is.
Oh en vraag een bakker maar eens naar wat er in het brood zit, ze kijken je echt dom aan. Een enkeling heeft wel een ingrediėntenlijst paraat.
Verpakt brood staan geen 'technische hulpstoffen' op omdat dat niet hoeft. Maar ze zitten er wel in.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verpakt brood staat het keurig op.
Ben trouwens van mening dat bakkers het ook zouden moeten vermelden, geen boter in de croissant, moet er dan ook gewoon bij vermeld worden.
Kijk, je leert nooit uit, dit is interessant. De ingrediėntendeclaratie is dus niet compleet.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Verpakt brood staan geen 'technische hulpstoffen' op omdat dat niet hoeft. Maar ze zitten er wel in.
Ik kwam er onlangs achter toen er op brood wat ik aan het bekijken was opeens "proceshulpstof (bevat tarwe)" stond. En dan ga ik me afvragen wat dat is. En zo kwam ik er achter dat het helemaal niet eens vermeld hoeft te worden als het geen allergenen bevat.quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk, je leert nooit uit, dit is interessant. De ingrediėntendeclaratie is dus niet compleet.
http://www.nbc.nl/kennis-(...)n-ggo-levensmiddelen
Zou imho beter zijn als het er gewoon op staat, net zoals of er genetisch gemanipuleerde ingredienten zijn gebruikt.
ascorbinezuur, huiver, dat klinkt heel erg eng, das vast ongezondquote:Op vrijdag 18 december 2015 11:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik kwam er onlangs achter toen er op brood wat ik aan het bekijken was opeens "proceshulpstof (bevat tarwe)" stond. En dan ga ik me afvragen wat dat is. En zo kwam ik er achter dat het helemaal niet eens vermeld hoeft te worden als het geen allergenen bevat.
Bakkers willen ook ascorbinezuur en L-cysteļne als technische hulpstof aanduiden zodat het niet meer op het etiket hoeft, maar wat ik er van las is Brussel niet mee.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
quote:Op vrijdag 18 december 2015 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ascorbinezuur, huiver, dat klinkt heel erg eng, das vast ongezondIk weet wat het is. Ze kunnen ook citroenzuur of sorbinezuur gebruiken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar daar gaat het niet om, het hoort er gewoon op te staan (en dat is nu ook het geval bij die 2 genoemde ingrediėnten).
Daar zijn we het over eensquote:Op vrijdag 18 december 2015 12:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik weet wat het is. Ze kunnen ook citroenzuur of sorbinezuur gebruiken.
Maar daar gaat het niet om, het hoort er gewoon op te staan (en dat is nu ook het geval bij die 2 genoemde ingrediėnten).
Ah, daar val ik zeker niet onder, maar ik lees wel elk etiket en wil gewoon weten wat er in mijn eten zit en dan voor mezelf de keuze maken wat ik wel en wat ik niet koop. Daarnaast vind ik het prachtig om veel dingen zelf te maken. Binnenkort ga ik bier brouwen, maar dan ook echt zelf de wort maken (ik heb wel eens bier gemaakt met zo'n pakket waar de wort al gemaakt was).quote:Op vrijdag 18 december 2015 12:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar zijn we het over eens
Had het meer over E-nummerfoben, het soort dat denkt dat je van Citroenzuur kanker krijgt omdat het deel is van de Krebs-cyclus
Had ik ook. Daarom maar uit MYAT gegooid.quote:Op dinsdag 5 januari 2016 13:13 schreef Kreator het volgende:
Dat 'kakeld' doet me elke keer weer zeer aan de ogen, als ik MYAT open.
Dit lijkt mij zó ranzig hequote:Op maandag 4 januari 2016 16:32 schreef Coppi het volgende:
Kennen jullie de Crushi nog?
Deze man gaat een heleboel tegenslag krijgen in zijn leven vrees ik.
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voorquote:
Lijkt jou crushi wel lekker?quote:Op dinsdag 5 januari 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor
Piet zei dan ook niks kwaads over mayo..quote:
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.quote:Op dinsdag 5 januari 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor
Nee, crushi lijkt mij ook niets, maar er is wel meer wat ik smerig vind wat groot commercieel succes kent.quote:Op woensdag 6 januari 2016 16:40 schreef zeefje het volgende:
[..]
Lijkt jou crushi wel lekker?
Zelfgemaakt mayo is wel lekker hoor
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.
Het is wel heel pover als je als broodjeszaak niet eens boter hebt.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.
Ja, erg hč. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu.quote:Op woensdag 6 januari 2016 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise.
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zitquote:Op woensdag 6 januari 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt.
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediėnten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plusquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, erg hč. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu.
Op station Utrecht zit echt een goede patat kraam, Bram nogwat, echt lekkere verder patat van goede aardappels. Krijg je er een oog andere smerige fritessaus op als je mayo besteldquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediėnten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse?quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in.quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse?
Liever ossewitquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit
[..]
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediėnten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ksquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Hmm zal het es proberen. Is het ook lekker als je bv Groninger mosterd van De Marne gebruikt, geen zin om een potje mosterd op internet te moeten bestellenquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in.
Zelfgemaakt is echt zo lekker als je de goeie ingrediėnten pakt. Zo heb ik een mayo gemaakt met als mosterd de mosterd van Us Heit (Frysk Hynder) uit Friesland. De mosterdzaden zijn geweekt in de whiskyspirit, echt te briljant voor woorden.
En ik hou wel van een beetje zout in de mayo en een klein schepje honing (niet te veel). Je kunt hem helemaal maken naar wat jij lekker vindt en er hoeft dan ook geen conserveermiddel, aroma's (wat dat ook moge zijn) of kleurstof in
Jeej palmolie, goed voor het milieu.quote:Op woensdag 6 januari 2016 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit
[..]
In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediėnten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus
Er zijn er maar weinig die dat durven. Er zit er een in Schagen en in Heerhugowaard, die bakken in een mix van palmolie/ossewit.quote:
Die heb ik nooit gehad, ken het ook nietquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ks
Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor.quote:Op donderdag 7 januari 2016 22:45 schreef donald_dick het volgende:
[..]
Jeej palmolie, goed voor het milieu.
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor.
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:20 schreef donald_dick het volgende:
[..]
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie.
Nou nee, wordt niet gebruikt omdat bijna alles tegenwoordig in soja- of zonnebloemolie wordt gebakken. Men is net als voor boter bang voor palmolie.quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:20 schreef donald_dick het volgende:
[..]
of het ook gebruik wordt is een tweede.
Ik vind koolzaadolie/raapolie (in elk geval in Dld gekocht als Rapsöl, Raps=koolzaad. Maar raap- en koolzaadolie is niet hetzelfde) nog smeriger. Zonnebloem heeft vrij neutrale smaak, maar Rapsöl dus niet. Was echt zonde van mijn vlees wat ik erin had gebakkenquote:Op donderdag 7 januari 2016 23:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.
Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie
Nee, arachide is beter (pinda olie)quote:Op donderdag 7 januari 2016 23:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken.
Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie
helemaal mee eensquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, arachide is beter (pinda olie)
Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.
Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet.
Gebak wat je frituurt vind ik niet lekker met gestold vet.
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten.
Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit
Ik doe als ik het heb wel een gedeelte olijfolie erdoor. Extra virgine zelfs, voor de smaak. Maar je kunt ook neutralere olie gebruiken natuurlijkquote:Op vrijdag 8 januari 2016 13:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig.
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijnquote:Op vrijdag 8 januari 2016 12:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol.
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediėnten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel)quote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijn
Zonnebloemolie/raapolie (noemen ze equisun geloof ik )quote:
Absoluut. Palmoliechips is veel minder vettig, voelt droger en krokanter aan, geeft een betere smaak, een beter mondgevoel en door verzadigd vet raak je sneller vol, waardoor je minder hoeft te eten om je honger te stillen en je blijft er langer vol van. Verzadigd vet wordt ook eerder als energie gebruikt dan onverzadigd vet. Het sprookje wat ons jarenlang is voorgehouden klopt namelijk helemaal niet. Margarine is niet beter dan boter, zonnebloemolie niet beter dan palmolie.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:33 schreef zeefje het volgende:
Proef je echt verschil tussen de soorten chips dan? Door de olie?
Dat helpt wel mee in het niet zeuren dat het offtopic isquote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:39 schreef golfer het volgende:
Nog even hierover door blijven ouwehoeren en het topic met die vreselijke taalfout in de TT is ook weer vol geluld.
Ga ik eens proberenquote:Op vrijdag 8 januari 2016 14:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediėnten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel)
[ afbeelding ]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maarquote:
Nee.quote:
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets misquote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar
Oh dan ben je mooi klaar, want zowat overal zit tegenwoordig zonnebloemolie inquote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:15 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets mis
Oeh, en oranje vingers bij het eten?quote:Op vrijdag 8 januari 2016 15:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh, en oranje vingers bij het eten?
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 17:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder.
Ik vind de oude Duitse paprika lekker, die Ungarisch. De nieuwe moderne is me te zoet.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden.
Jammer dat ze die zachte dadels niet getest hebbenquote:Op donderdag 18 februari 2016 20:59 schreef golfer het volgende:
Vanaf morgen daalt de verkoop van dadels in Nederland heel drastisch.
Kleurstof ja geen echte vlooienquote:Op donderdag 18 februari 2016 21:15 schreef Ludacriss het volgende:
Wat een onzin. Alsof er nooit een insect tussen de fruit zit? En wel je roze koek en m&m's eten zeker? Zitten castusvlooien in. Blijf gewoon een dadel eten als ik daar trek in heb.
Kleurstof uit luizen, niet vlooienquote:Op donderdag 18 februari 2016 21:58 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Kleurstof ja geen echte vlooien
quote:Op donderdag 18 februari 2016 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit.
Zo mee eens! Wat ik allemaal al niet in een bloemkool, spitskool, appel en ga zo maar door heb aangetroffen aan wormpjes spul, vond dit echt gezeur! En waar het om ging: de wel/niet toegevoegde suiker, kwam geen duidelijk antwoord op omdat de industrie dit zodanig weet te verdoezelen dat het niet te onderscheiden is.quote:
Dat soort mensen denkt dat als ze hun vingers in hun oren stoppen en heel hard lopen te jammeren dat ze dan in een wereld terecht komen zoals ze vroeger zagen in die vrolijke prentenboekjes op de basisschool. Maar als ze dan met hun vingertje willen wijzen naar al die gemene mensen dan horen ze opeens weer geluiden uit de grote mensenwereld en snappen ze het allemaal niet meer. Dan gaan ze rare fratsen uithalen.quote:Op donderdag 18 februari 2016 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit.
Weet je dat zeker? Dat zou hoogstens van de laatste jaren zijn, want vorige eeuw kon biologische groente en fruit in de biologische winkels er nogal onappetijtelijk uitzien. Dan werd gezegd dat ze liever deze natuurlijke produkten hadden dan de verdacht mooie van de supermarkt.quote:Op donderdag 18 februari 2016 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit.
quote:Op donderdag 18 februari 2016 23:44 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Dat zou hoogstens van de laatste jaren zijn, want vorige eeuw kon biologische groente en fruit in de biologische winkels er nogal onappetijtelijk uitzien. Dan werd gezegd dat ze liever deze natuurlijke produkten hadden dan de verdacht mooie van de supermarkt.
De marqt is toch die winkel waar je met je bakfiets komt nadat je Storm en Mees naar de montesorri hebt gebracht toch?quote:Op vrijdag 19 februari 2016 00:19 schreef CrashO het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is intussen meer een mode-trend geworden dan een echt bewuste keuze.
Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Marqt en hun klanten...
quote:Op vrijdag 19 februari 2016 00:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De marqt is toch die winkel waar je met je bakfiets komt nadat je Storm en Mees naar de montesorri hebt gebracht toch?
quote:Op donderdag 18 februari 2016 22:32 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Dat soort mensen denkt dat als ze hun vingers in hun oren stoppen en heel hard lopen te jammeren dat ze dan in een wereld terecht komen zoals ze vroeger zagen in die vrolijke prentenboekjes op de basisschool. Maar als ze dan met hun vingertje willen wijzen naar al die gemene mensen dan horen ze opeens weer geluiden uit de grote mensenwereld en snappen ze het allemaal niet meer. Dan gaan ze rare fratsen uithalen.
Ik heb een keer aan een milieustichting gevraagd hoe het komt dat de potjes biologische groente in de natuurwinkels zo veel duurder zijn dan de potjes biologische groente in de gewone supermarkten. Het antwoord, herstel: de reactie, was belachelijk, ongeveer zo: sommige mensen willen veel geld uitgeven en sommige mensen weinig.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 00:19 schreef CrashO het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is intussen meer een mode-trend geworden dan een echt bewuste keuze.
Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Marqt en hun klanten...
VOC mentaliteit.quote:Op donderdag 25 februari 2016 20:40 schreef StephanL het volgende:
Een Nederlander die op hem wacht de ironie.
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.quote:Op donderdag 25 februari 2016 20:40 schreef StephanL het volgende:
Een Nederlander die op hem wacht de ironie.
Het was een kletsverhaal, maar je hoeft het niet gekker te maken dan het al was. Hij zei dat het ooit ontwikkeld is als techniek voor de houdbaarheid, net als pekelen, roken, etc. Daarna zei-ie dat je die pasta goed kunt invriezen. Hij heeft die twee dingen echter niet met elkaar verbonden. Zou ook nergens op slaan, niet alleen vanwege de reden die jij noemt, maar ook omdat je onbewerkte vis natuurlijk ook gewoon kunt invriezen.quote:Op donderdag 25 februari 2016 22:17 schreef golfer het volgende:
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.
Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden.
Dat zei hij wel.quote:Op donderdag 25 februari 2016 23:16 schreef k_man het volgende:
Volgens mij heeft-ie ook niet gezegd dat je alleen surimi van witvis kunt maken.
Ja hoor, vooral eigenwijs blijven doen. Hij heeft het over zijn proces, als ze bij die surimi-base staan. "Tonijn, kan ik niks mee doen. Makreel, kan ik niks mee doen. Zalm, kan ik niks mee doen. Die heeft niet die structuur. Ik heb gewoon witte vis nodig."quote:
"Surimi."quote:Op vrijdag 26 februari 2016 13:27 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Japanner was echt superdroog met z'n zalmsurimi
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 14:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt.
Het product wat hij maaktquote:Op donderdag 25 februari 2016 22:17 schreef golfer het volgende:
[..]
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.
Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden.
En een deskundige Japanse chefkok liet even zien wat echt de betekenis van surimi is: namelijk fijngehakte vis.
En dat kon ook van makreel, sardines of zalm gemaakt worden.
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 14:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Het was wel een leuke aflevering.
Ik had ook geen idee waar het van eed gemaakt.
Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt.
Ik zie ladingen rest afval samen met een chemisch bad met dat als resultaat.
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma.
Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces.
Dat is dan ook superdodelijk, vooral in grote hoeveelheden zoals in een bad. Of bij inademing (en dan heb je zelfs maar weinig nodig).quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch.
Di Hydrogenium Monoxide, brrr
Omdat mensen dan lekker kunnen smullen van schandaal TV van de PO, die zich te goed voelen voor de relletjes bij de commerciėlen.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.
Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die
allang bekend is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |