Denk t ook. Net als bij geconcenteerd sinaasappelsap.quote:Op dinsdag 10 november 2015 01:17 schreef svann het volgende:
Melk die van melkpoeder en water is gemaakt?
Lekkerquote:Op dinsdag 10 november 2015 01:24 schreef golfer het volgende:
Volgens Google:
met water aangelengd verstuivingsmelkpoeder
Krijgen die arme diertjes dan geen last van enorm veel stress in hun bloeeehooooedddddddddquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 22:13 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
@PietVerdriet: Kooldioxide gebruiken ze nu ja, maar koolmonoxide is diervriendelijker. Koolstofdioxide triggert de ademreflex, het gevoel van stikken ontstaat door de registratie van teveel koolstofdioxide in het bloed. Dat resulteert dus in naar adem snakkende kippen, die voelen dat ze stikken. Bij koolstofmonoxide wordt zuurstof in het bloed daardoor vervangen, waardoor er geen opbouw van koolstofdioxide in het bloed is en dus geen ademreflex. Het dier verliest dan zonder veel ongemak het bewustzijn en even later het leven.
Het zou kunnen dat koolstofmonoxide gevaarlijker is om mee te werken, geen idee. Maar ik vermoed dat er best wel een veilige manker te vinden is om daarmee te werken. Maar het zal wel meer geld kosten, en daar zit denk ik het probleem.
ja snap ik maar dat had de keuring dienst van waren toch ten minste kunnen melden.quote:Op dinsdag 10 november 2015 00:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat gewoon op de lijst van ingrediënten hoor.
Ingrediënten: 55% kaas (waarvan 50% cheddar), water, melkeiwitten, weipoeder, boter, smeltzouten (E452), zout, kleurstof (paprika-extract).
Dus vooral water, melkeiwit, weipoeder en boter.
In die van President zit trouwens een heleboel meer zooi (en véél minder cheddar):
Gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, EI (lysozym), 5% cheddar], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E450, E452), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
Echte Cheddar:
gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel.
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:45 schreef golfer het volgende:
Donderdag a.s gaat het over (kippen)bouillon.
Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie. De Keuringsdienst gaat in gesprek met illusionisten.
Die aflevering heb ik recentelijk toevallig teruggekeken. Weet iemand waar ik deze extracten (online) kan kopen in Nederland? Lijkt mij geweldig namelijk.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.
http://www.npo.nl/de-wild(...)-02-2012/NPS_1198321
Hij liet toen zien dat de basis van de blokjes rundvlees extract uit Zuid-Amerika was, je kan dat ook puur kopen
[ afbeelding ]
Dit is een waanzinnig goed product. Een beetje hiervan met water en wat zout en je hebt een goede rundvleesbouillon.
Dit is er ook voor kip
[ afbeelding ]
Het is goed, maar niet zo goed als het rundvleesextract.
BTW: Gistextract = Glutamaatquote:
In boullion stoppen ze beiden, gistextract èn mononatriumglutamaat (en ik hoorde bij die gepensioneerde ook Natriuminosinaat voorbijkomen en nog wat vage aroma's).quote:Op vrijdag 13 november 2015 08:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
BTW: Gistextract = Glutamaat
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebbenquote:
Nee, ik koop het gewoon bij een Duitse webshop of www.amazon.dequote:Op vrijdag 13 november 2015 00:50 schreef svann het volgende:
De link van het plaatje een beetje aanpassen, dan kom je op de site met shop.
Maar misschien weet Piet een dealer.
Het wordt steeds slechter inderdaad, ook het geluid wordt steeds slechter, als ze al ondertiteld moeten worden...quote:Op vrijdag 13 november 2015 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebben
Ze spelen te kinderachtig idd.quote:Op vrijdag 13 november 2015 14:09 schreef Tamabralski het volgende:
De presentatoren zijn op het randje na net niet achterlijk. Vooral die Turk. Waar haalt de publieke omroep deze mensen vandaan?
Hoe vaak moet je die Turk iets uitleggen. Issie twaalufquote:Op vrijdag 13 november 2015 14:15 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Ze spelen te kinderachtig idd.
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter.quote:Op zaterdag 14 november 2015 09:54 schreef Piles het volgende:
Wat ik me nu wel afvraag: smelt echte Cheddar net zo goed als die smeltkaas?
Haha je hebt gelijk. Ik twijfelde of Cheddar of echte Cheddar zou typenquote:Op zaterdag 14 november 2015 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter.
En ja, Cheddar smelt goed, maar niet zo snel als die nepkaas
quote:Op zondag 6 juli 2014 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |