abonnement Unibet Coolblue
pi_141725038
Post hier je favoriete adresjes!

OP:
quote:
Ik ben opzoek naar een restaurant of snackbar waar ze de beste hamburgers maken. Geen fastfood keten maar een burger die met veel liefde en smaak gemaakt wordt.

Wie weet waar ik daar voor moet zijn?

Alvast bedankt!


[ Bericht 22% gewijzigd door robuust89 op 30-06-2014 15:42:01 ]
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 30 juni 2014 @ 15:36:20 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_141725076
Pappa Joe in Groningen heeft wel lekkere hamburgers.
pi_141725114
In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:

- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in Utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit Amsterdam) opent binnenkort op het Neude

Utrecht serveert haar burgers als maar betere en betere burgers :)
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_141725121
Amsterdam:

Burger Bar
Burgermeester

Londen:

Five Guys _O_
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_141725199
De Kwalitaria in Leiden verkoopt wel lekkere burgers. :9
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  maandag 30 juni 2014 @ 15:41:14 #6
168739 Red_85
'echt wel'
pi_141725276
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 15:37 schreef robuust89 het volgende:
Amsterdam:

Burger Bar
Burgermeester

Londen:

Five Guys _O_
^O^
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_141726002
Op het festival Mañana Mañana in Hummelo. Enorm stuk vlees van Gelders Weiderund. Rood en sappig van binnen. Godverdomme zo lekker.
pi_141728636
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 12:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Waarom Cheddar eigenlijk? Omdat de McDonalds daar ooit een goedkope en smakeloze variant van heeft ontdekt voor op hun cheeseburgers die het zo goed doet op de weinig realistische foto's? Er is prima Cheddar, en dat is ook best een geschikte kaas voor op de hamburger, maar zo zijn er nog een paar honderd kazen.

Als je op zoek gaat naar de beste hamburger moet je juist de McDonalds burger loslaten. Dus ook de Cheddar, als je daar dan toevallig weer een keer op uitkomt is het geen verkeerde keus, maar het idee dat dat de kaas is voor op een hamburger heeft meer te maken met het feit dat de McDonalds het beeld van een hamburger heeft gekaapt dan met die kaas.
Omdat ik als klein meisje al veel in Ierland kwam (iig elk jaar) en daar altijd ging ontbijten met mijn ouders en ik dáár voor het eerst een broodje cheddar kaas at! En ik in tot nu toe geen enkel land kwalitatief zoiets lekkers ben tegen gekomen.

Staat dus geheel los van die flubbertjes bij de Mac, waar ik toen als klein kind zelfs nog nooit geweest was ;)
pi_141731471
Firma Pickles in Utrecht O+
pi_141733700
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 17:27 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Omdat ik als klein meisje al veel in Ierland kwam (iig elk jaar) en daar altijd ging ontbijten met mijn ouders en ik dáár voor het eerst een broodje cheddar kaas at! En ik in tot nu toe geen enkel land kwalitatief zoiets lekkers ben tegen gekomen.

Staat dus geheel los van die flubbertjes bij de Mac, waar ik toen als klein kind zelfs nog nooit geweest was ;)
Ik heb ook niets tegen goede cheddar, alleen het idee dat op een hamburger cheddar de aangewezen kaas is komt volgens mij van de McDonalds.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_141741025
Van horen zeggen:

http://www.restaurantwally.nl

Nijmegen!
  dinsdag 1 juli 2014 @ 20:06:10 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141779697
Net weer hamburgers gemaakt
600 gram gehakt verdeeld over 4 burgers, met wat zout en peper, 12 plakjes bacon crispy gebakken.
XL. Hamburger broodjes gesplitst en getoast.
Burgers in de plaat, remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden ossenhart tomaat erop (coeur de boeuf) omdat dit een vleestomaat is zonder snot
Plakjes augurk
Rucola erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141809451
Ik ontdekte dat er een nieuwe burgertent komt in Zeeland.
De Middelburger in Middelburg _O-

zodra ie open is en ik tijd heb zal in een revieuwtje doen.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:01:42 #14
130803 Gripper
Get a grip
pi_141818926
Pickles en meneer Smakers in Utrecht zijn inderdaad allebei heel fijn :) :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 3 juli 2014 @ 08:43:48 #15
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141842869
Burgers in eindhoven
Heerlijke burgers
pi_141844606
Papa Joe's in Groningen is ook niet mis.
  donderdag 3 juli 2014 @ 14:53:21 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141852875
In ieder geval niet bij Mc Donalds
http://www.volkskrant.nl/(...)p-laatste-plek.dhtml
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141912572
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In ieder geval niet bij Mc Donalds
http://www.volkskrant.nl/(...)p-laatste-plek.dhtml
De mac is idd niet te vreten, burger king net aan al eet ik graag hun chilly-cheese :)
ligt eraan waar je het koopt er is een verschil tussen de BK onderling.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
  zaterdag 5 juli 2014 @ 00:40:03 #19
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_141915774
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Net weer hamburgers gemaakt
600 gram gehakt verdeeld over 4 burgers, met wat zout en peper, 12 plakjes bacon crispy gebakken.
XL. Hamburger broodjes gesplitst en getoast.
Burgers in de plaat, remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden ossenhart tomaat erop (coeur de boeuf) omdat dit een vleestomaat is zonder snot
Plakjes augurk
Rucola erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen
Cheddar, koop je dan een stuk speciaal voor de hamburgers of had je dat al liggen? En die broodjes? Ik heb ze wel eens van de Lidl (of Aldi?) meegenomen, en die waren eigenlijk best prima te doen, maar veel verstand van brood heb ik niet. In recepten zie ik zo vaak dat ze mooie, hippe broodjes gebruiken, maar dan haak ik gauw af. Is niet te eten (dan doel ik niet op smaak, maar op het kunnen vast pakken en een normale hap kunnen nemen), maar komt natuurlijk wel bakfietship over.

Overigens is de standaard McDonald's hamburger trouwens qua idee heel goed naar mijn mening. Alleen gebruiken ze natuurlijk troep om het te maken. Maar een burger + augurk + ketchup met wat peper op een broodje doet het gewoon erg goed.

[ Bericht 0% gewijzigd door Klaploper op 05-07-2014 00:46:27 ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zaterdag 5 juli 2014 @ 00:41:00 #20
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_141915819
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 08:43 schreef JaafkeEHV het volgende:
Burgers in eindhoven
Heerlijke burgers
:Y)
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 5 juli 2014 @ 08:24:12 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141921214
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 00:40 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Cheddar, koop je dan een stuk speciaal voor de hamburgers of had je dat al liggen? En die broodjes? Ik heb ze wel eens van de Lidl (of Aldi?) meegenomen, en die waren eigenlijk best prima te doen, maar veel verstand van brood heb ik niet. In recepten zie ik zo vaak dat ze mooie, hippe broodjes gebruiken, maar dan haak ik gauw af. Is niet te eten (dan doel ik niet op smaak, maar op het kunnen vast pakken en een normale hap kunnen nemen), maar komt natuurlijk wel bakfietship over.

Overigens is de standaard McDonald's hamburger trouwens qua idee heel goed naar mijn mening. Alleen gebruiken ze natuurlijk troep om het te maken. Maar een burger + augurk + ketchup met wat peper op een broodje doet het gewoon erg goed.
Heb meestal chedder in huis, broodje koop ik bij Penny.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141947116
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 21:46 schreef _Arual_ het volgende:
Van horen zeggen:

http://www.restaurantwally.nl

Nijmegen!
Ik heb gehoord dat het wel oké was, maar heel overpriced. :o Wil daar zelf ook nog een keer naartoe. Om het met eigen ogen te zien.
  zaterdag 5 juli 2014 @ 23:28:38 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141948895
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 22:47 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Ik heb gehoord dat het wel oké was, maar heel overpriced. :o Wil daar zelf ook nog een keer naartoe. Om het met eigen ogen te zien.
9,50 voor de duurste designburger, aan de prijs, maar héél overpriced ook niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141950453
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

9,50 voor de duurste designburger, aan de prijs, maar héél overpriced ook niet
Dat is inderdaad niet zo veel als dat ik dacht!
  zondag 6 juli 2014 @ 00:32:02 #25
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141952366
Valt wel op dat er tegenwoordig steeds meer burgertenten komen waar je nog een echt verse burger kan krijgen.
In Zeist zit ook een goede in de zijstraat van de Voorheuvel, ben de naam even kwijt..

maar men is duidelijk de fastfood burger zat en wil meer vers en gezond.
  zondag 6 juli 2014 @ 09:50:01 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141961156
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 00:32 schreef SiGNe het volgende:
Valt wel op dat er tegenwoordig steeds meer burgertenten komen waar je nog een echt verse burger kan krijgen.
In Zeist zit ook een goede in de zijstraat van de Voorheuvel, ben de naam even kwijt..

maar men is duidelijk de fastfood burger zat en wil meer vers en gezond.
Men wil lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juli 2014 @ 12:16:56 #27
134538 chansadres
Black & White
pi_141963736
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Net weer hamburgers gemaakt
600 gram gehakt verdeeld over 4 burgers, met wat zout en peper, 12 plakjes bacon crispy gebakken.
XL. Hamburger broodjes gesplitst en getoast.
Burgers in de plaat, remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden ossenhart tomaat erop (coeur de boeuf) omdat dit een vleestomaat is zonder snot
Plakjes augurk
Rucola erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen
Zo maak ik meestal ook de burger thuis. Al doe ik er vaker ook wat Worchestersaus/ketchup/teriyakisaus bij. Ik hou er van om een beetje te experimenteren met de burger. Laatst had ik wat eigengemaakte honing/mosterdsaus over van een salade. Dat smaakte heerlijk in de burger. Dan heb je ook geen saus nodig voor er op. Maar altijd oppassen want te veel smaakmakers maakt van je burger een Sloppy Joe :D En broodkruimels of maizena erin doen is een no go voor mij!
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  zondag 6 juli 2014 @ 12:32:50 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141964130
Een burger hoort ook niet te druipen imho
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141964302
italiaanse bol
kalfsgehakt
mexicaanse gehakt kruiden
mexicaanse cheddar van de lidl
mayo
klein beetje blair's after death sauce
  zondag 6 juli 2014 @ 12:46:11 #30
134538 chansadres
Black & White
pi_141964495
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Een burger hoort ook niet te druipen imho
Helemaal mee eens. Ik heb wel eens geëxperimenteerd met sausjes maken voor de burger. Op zich wel lekker maar zonder is hij net zo lekker dus dat doe ik al een tijdje. Mijn eigen burgers druipen niet. Maar het is wel een dunne draad waarop je balanceert. En de burger altijd lekker grillen. 3 minuten per kant. 1 x omdraaien. En het helpt ook als je goed rundergehakt van de slager haalt. Gemengd gehakt uit de supermarkt slaag je nooit mee :D
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  zondag 6 juli 2014 @ 12:59:48 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141964912
Albert Heijn gehakt is legendarisch slecht, altijd al geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juli 2014 @ 14:00:02 #32
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141966605
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Albert Heijn gehakt is legendarisch slecht, altijd al geweest
dit dus.. ik weet niet wat ze ermee doen maar het lijkt alsof het gelijmd is, de burgers hebben dat helemaal, krijg je geen gehaktstructuur mee.

Wat ikzelf vaak probeer is om de Big King van de Burger King na te maken maar dan vers.
qua saus gebruik ik nu 1000 island dressing maar dat is eigenlijk te vloeibaar.

Ik zoek overigens nog een goede kaas voor erop, de cheddar plakken die wij in de winkel kunnen kopen heeft volgens mij weinig met cheddar te maken (of met kaas in het algemeen), 't is net rubber en smaak heeft het niet.
pi_141975320
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 14:00 schreef SiGNe het volgende:

Ik zoek overigens nog een goede kaas voor erop, de cheddar plakken die wij in de winkel kunnen kopen heeft volgens mij weinig met cheddar te maken (of met kaas in het algemeen), 't is net rubber en smaak heeft het niet.
Klopt, ik heb wel eens zo'n pakje apart verpakte plakjes in handen genomen in de supermarkt omdat het me wel handig leek en ik in een compromisbui was. Maar het bleek maar 27% kaas of zo, de rest is dus analoogkaas.

Gewoon een smaakvolle kaas die je en in plakken kunt snijden en vrij zacht is geschikt om er mooi overheen te smelten. Belegen Stolwijker, Rode Fryslaner, Emmenthaler, het is allemaal wel eens lekker. En als je niet vast zit aan het idee van een gesmolten plak is er nog veel meer mogelijk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 6 juli 2014 @ 18:44:56 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141975774
Gewoon een kaas nemen die je lekker vindt. Een mooie stilton is ook lekker als je van blauw houdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juli 2014 @ 19:07:34 #35
134538 chansadres
Black & White
pi_141976572
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 18:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, ik heb wel eens zo'n pakje apart verpakte plakjes in handen genomen in de supermarkt omdat het me wel handig leek en ik in een compromisbui was. Maar het bleek maar 27% kaas of zo, de rest is dus analoogkaas.

Gewoon een smaakvolle kaas die je en in plakken kunt snijden en vrij zacht is geschikt om er mooi overheen te smelten. Belegen Stolwijker, Rode Fryslaner, Emmenthaler, het is allemaal wel eens lekker. En als je niet vast zit aan het idee van een gesmolten plak is er nog veel meer mogelijk.
Ik heb echter een lactose intolerantie en één van de weinige kazen die ik mag eten is hele oude kaas en cheddarkaas (beide weinige lactose). En oude kaas is niet echt geschikt voor de hamburger. Maar de cheddarkaas uit de supermarkt is vrij smaakloos. Laatst hadden ze bij Lidl een blok Cheddar te koop ipv in plakken. Die zag er op zich erg goed uit.
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  zondag 6 juli 2014 @ 19:34:18 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141977415
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juli 2014 @ 20:10:53 #37
134538 chansadres
Black & White
pi_141978870
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt
[ afbeelding ]
Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet?
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  zondag 6 juli 2014 @ 20:28:46 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141979624
quote:
11s.gif Op zondag 6 juli 2014 20:10 schreef chansadres het volgende:

[..]

Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet?
In NL? De Lidl in de britse weken, hebben dan puike blokken Cheddar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juli 2014 @ 20:36:13 #39
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141980009
quote:
11s.gif Op zondag 6 juli 2014 20:10 schreef chansadres het volgende:

[..]

Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet?
Jumbo verkoopt wel echte cheddar, old Cheddar of Aged Cheddar.. kan er op google zo 123 geen plaatje van vinden maar ik weet wel dat ze het in 't kaasschap hebben liggen.
Geen plakjes overigens, een blok,, paarsige verpakking met zwart.

Voor ik zoiets koop wil ik wel weten of het niet zoals de plakjes hierboven smaakt, zonde om daat 4 of 5 euro voor te betalen.

edit: deze


[ Bericht 7% gewijzigd door SiGNe op 06-07-2014 23:59:15 ]
pi_142335514
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 15:37 schreef robuust89 het volgende:
In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:

- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in Utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit Amsterdam) opent binnenkort op het Neude

Utrecht serveert haar burgers als maar betere en betere burgers
ben bij de meeste uit het rijtje geweest, maar vind ze allen allemaal net niet voor wat je er voor moet neerleggen.

blijft persoonlijk natuurlijk maar toch :)
  dinsdag 15 juli 2014 @ 20:31:49 #41
130803 Gripper
Get a grip
pi_142335663
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 20:28 schreef 111210 het volgende:

[..]

ben bij de meeste uit het rijtje geweest, maar vind ze allen allemaal net niet voor wat je er voor moet neerleggen.

blijft persoonlijk natuurlijk maar toch :)
Nou ja, het blijft natuurlijk altijd een feit dat je met een beetje oefening en goeie ingrediënten zelf 1000x lekkerder burgers kunt maken dan de meeste burgerbars. Maar als je zo redeneert ga je nooit meer uit eten :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 15 juli 2014 @ 20:33:19 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142335741
Vandaag weer heerlijk zelf hamburgers gemaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 20:58:42 #43
130803 Gripper
Get a grip
pi_142336815
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Vandaag weer heerlijk zelf hamburgers gemaakt
Nou, nu je het zegt: dit topic vraagt om meer smakelijke foto's van zelfgemaakte burgers!





:9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_142340099
Schitterend! Wij hadden zaterdag zelfgemaakte hamburgers gevuld met kaas op de barbecue. Rundvlees van de islamitische slager, zelf gehakt van gedraaid. Zalig. Zeer goede kwaliteit vlees ook.
  woensdag 16 juli 2014 @ 01:35:39 #45
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142349951
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 20:31 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou ja, het blijft natuurlijk altijd een feit dat je met een beetje oefening en goeie ingrediënten zelf 1000x lekkerder burgers kunt maken dan de meeste burgerbars. Maar als je zo redeneert ga je nooit meer uit eten :)
Voordeel van een goede burgerbar (die je gelukkig steeds meer ziet) is dat ze het recept enorm vaak gemaakt hebben en dus hebben kunnen perfectioneren.. in hun ogen, neus en tong dan.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 21:56 schreef Skeletor. het volgende:
Schitterend! Wij hadden zaterdag zelfgemaakte hamburgers gevuld met kaas op de barbecue. Rundvlees van de islamitische slager, zelf gehakt van gedraaid. Zalig. Zeer goede kwaliteit vlees ook.
Islamitische slagers hebben altijd behoorlijk goed vlees en nog goedkoop ook.
Bij de keurslager is het net zo goed maar dan betaal je ook oa. voor de inrichting van de verkoopruimte.
Ik vind het ook altijd wel wat hebben, van die mannen met baarden in een echt slagerspak en dan de slagerij vol Moslimmannen die het vlees kopen (Vrouwen mogen de groenten kopen en koken, vleesch is een mannen business :D )
Goede hompen vlees in de vitrine en bijna alles wordt vers gesneden... :9~

Alleen jammer dat je er geen varkensribbetjes kan krijgen...
pi_142390798
In mijn buurt waren twee Halalslagers. Na een bezoek van de voedselinspectie (of hoe dat ook heet) zijn ze allebei onmiddellijk gesloten. Ik vertrouw ze niet meer.
  donderdag 17 juli 2014 @ 11:10:57 #47
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_142391580
In Breda zit sinds kort: http://theburgerbar.nl/

Goede burgers, vind ze zelf wel wat aan de dure kant. Helaas mis ik ook een mooi Amerikaanse bier dat erbij gedronken kan worden. In plaats van een 'Diner'-gevoel, heb ik hier meer het friettent plus gevoel.

dat ik erbij kan drinken (ivm nachtvergunning wordt er geen alcohol geschonken).
pi_142391986
voor hamburgers je gehakt heel goed kneden, en nog eens kneden
dan platdrukken tot hamburger

doe er 'n beetje mosterd,worchestersaus en/of ketjap in en de rest...
maakt je hamburger erg lekker en natuurlijk moet ie sappig zijn, dus als je erin bijt..komt er 'n beetje sap mee, het kan ook kwijl zijn..omdat ie zo lekker is :Y)
  donderdag 17 juli 2014 @ 12:25:29 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142393519
Bij Ron Blaauw in Amsterdam staat een uitstekende wagyuburger op de kaart.
En een instructiefilmpje van hem voor een simpele smakelijke hamburger:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_142396787
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 01:35 schreef SiGNe het volgende:

Islamitische slagers hebben altijd behoorlijk goed vlees en nog goedkoop ook.
Bij de keurslager is het net zo goed maar dan betaal je ook oa. voor de inrichting van de verkoopruimte.
Ik vind het ook altijd wel wat hebben, van die mannen met baarden in een echt slagerspak en dan de slagerij vol Moslimmannen die het vlees kopen (Vrouwen mogen de groenten kopen en koken, vleesch is een mannen business :D )
Goede hompen vlees in de vitrine en bijna alles wordt vers gesneden... :9~

Alleen jammer dat je er geen varkensribbetjes kan krijgen...
Dit, inderdaad! Alleen staat er hier een oerhollandse kerel achter de toonbank, haha!
  donderdag 17 juli 2014 @ 14:22:19 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142396993
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 10:32 schreef wc-bril het volgende:
In mijn buurt waren twee Halalslagers. Na een bezoek van de voedselinspectie (of hoe dat ook heet) zijn ze allebei onmiddellijk gesloten. Ik vertrouw ze niet meer.
Ach, dat valt mee.. in Zeist is er eentje ontploft :D
Halve winkelcentrum (De Clomp) is buiten gebruik door de schade.
  vrijdag 18 juli 2014 @ 17:27:48 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142450138
Gister toch maar die "Cathedral" cheddar gekocht bij de Jumbo.. WOW! wat is Cheddar eigenlijk een lekkere kaas!
Echt totaal anders dan die plakken rubber die we op de hamburger doen.
't komt meer in de buurt van een romige Parmazaan.. redelijk zacht van smaak met een zoute kick.
Ik had zelf de extra mature (14 maanden gerijpt) versie.

Ik zag vandaag overigens bij een andere Jumbo weer "Red wax" Cheddar liggen, dat had meer de kleur van de rubberplakken.
Ik denk dat die wat beter zal smelten op burgers, die een volgende keer maar proberen.
pi_142450559
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Albert Heijn gehakt is legendarisch slecht, altijd al geweest
Ik vind het vies (zuur?) ruiken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 18 juli 2014 @ 17:57:05 #54
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142451072
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 17:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik vind het vies (zuur?) ruiken.
Ook en de structuur klopt niet.
Het gehakt is geen gehakt maar gemalen of zelfs vermalen vlees en het valt me op dat er ook altijd enorm veel vocht uitkomt bij het bakken.

Ik snap niet dat ze zo'n simpel product weten te verpesten maar erger zijn nog de tartaartjes eigenlijk.
Daar doen ze namelijk hetzelfde mee: vleeslijm erdoor zodat het tartaartje mooi rond van vorm blijft maar daardoor verpesten ze de structuur.
Zonde van de biefstuk die voor tartaar gebruikt hoort te worden (al zal het bij de AH vast van rinderlappen gemaakt worden anders hadden ze geen truukjes nodig)
mooi product laten ze smaken als fabrieksvoer.

Er zijn nog meer vleesproducten van de AH waar ik niet blij van word, de kip drijft ook altijd in het vocht en ook daarvan is de structuur anders.
Leg een verse kipfilet van de bioslager een paar uur in zout water en je krijgt hetzelfde, de structuur verandert.
Varkenshaas "culinair" precies zo.. en allemaal met het excuus om het voor de klant makkelijker te maken..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')