quote:Ik ben opzoek naar een restaurant of snackbar waar ze de beste hamburgers maken. Geen fastfood keten maar een burger die met veel liefde en smaak gemaakt wordt.
Wie weet waar ik daar voor moet zijn?
Alvast bedankt!
quote:Op maandag 30 juni 2014 15:37 schreef robuust89 het volgende:
Amsterdam:
Burger Bar
Burgermeester
Londen:
Five Guys
Omdat ik als klein meisje al veel in Ierland kwam (iig elk jaar) en daar altijd ging ontbijten met mijn ouders en ik dáár voor het eerst een broodje cheddar kaas at! En ik in tot nu toe geen enkel land kwalitatief zoiets lekkers ben tegen gekomen.quote:Op maandag 30 juni 2014 12:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Waarom Cheddar eigenlijk? Omdat de McDonalds daar ooit een goedkope en smakeloze variant van heeft ontdekt voor op hun cheeseburgers die het zo goed doet op de weinig realistische foto's? Er is prima Cheddar, en dat is ook best een geschikte kaas voor op de hamburger, maar zo zijn er nog een paar honderd kazen.
Als je op zoek gaat naar de beste hamburger moet je juist de McDonalds burger loslaten. Dus ook de Cheddar, als je daar dan toevallig weer een keer op uitkomt is het geen verkeerde keus, maar het idee dat dat de kaas is voor op een hamburger heeft meer te maken met het feit dat de McDonalds het beeld van een hamburger heeft gekaapt dan met die kaas.
Ik heb ook niets tegen goede cheddar, alleen het idee dat op een hamburger cheddar de aangewezen kaas is komt volgens mij van de McDonalds.quote:Op maandag 30 juni 2014 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Omdat ik als klein meisje al veel in Ierland kwam (iig elk jaar) en daar altijd ging ontbijten met mijn ouders en ik dáár voor het eerst een broodje cheddar kaas at! En ik in tot nu toe geen enkel land kwalitatief zoiets lekkers ben tegen gekomen.
Staat dus geheel los van die flubbertjes bij de Mac, waar ik toen als klein kind zelfs nog nooit geweest was
De mac is idd niet te vreten, burger king net aan al eet ik graag hun chilly-cheesequote:Op donderdag 3 juli 2014 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In ieder geval niet bij Mc Donalds
http://www.volkskrant.nl/(...)p-laatste-plek.dhtml
Cheddar, koop je dan een stuk speciaal voor de hamburgers of had je dat al liggen? En die broodjes? Ik heb ze wel eens van de Lidl (of Aldi?) meegenomen, en die waren eigenlijk best prima te doen, maar veel verstand van brood heb ik niet. In recepten zie ik zo vaak dat ze mooie, hippe broodjes gebruiken, maar dan haak ik gauw af. Is niet te eten (dan doel ik niet op smaak, maar op het kunnen vast pakken en een normale hap kunnen nemen), maar komt natuurlijk wel bakfietship over.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Net weer hamburgers gemaakt
600 gram gehakt verdeeld over 4 burgers, met wat zout en peper, 12 plakjes bacon crispy gebakken.
XL. Hamburger broodjes gesplitst en getoast.
Burgers in de plaat, remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden ossenhart tomaat erop (coeur de boeuf) omdat dit een vleestomaat is zonder snot
Plakjes augurk
Rucola erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen
quote:
Heb meestal chedder in huis, broodje koop ik bij Penny.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 00:40 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Cheddar, koop je dan een stuk speciaal voor de hamburgers of had je dat al liggen? En die broodjes? Ik heb ze wel eens van de Lidl (of Aldi?) meegenomen, en die waren eigenlijk best prima te doen, maar veel verstand van brood heb ik niet. In recepten zie ik zo vaak dat ze mooie, hippe broodjes gebruiken, maar dan haak ik gauw af. Is niet te eten (dan doel ik niet op smaak, maar op het kunnen vast pakken en een normale hap kunnen nemen), maar komt natuurlijk wel bakfietship over.
Overigens is de standaard McDonald's hamburger trouwens qua idee heel goed naar mijn mening. Alleen gebruiken ze natuurlijk troep om het te maken. Maar een burger + augurk + ketchup met wat peper op een broodje doet het gewoon erg goed.
Ik heb gehoord dat het wel oké was, maar heel overpriced. Wil daar zelf ook nog een keer naartoe. Om het met eigen ogen te zien.quote:Op maandag 30 juni 2014 21:46 schreef _Arual_ het volgende:
Van horen zeggen:
http://www.restaurantwally.nl
Nijmegen!
9,50 voor de duurste designburger, aan de prijs, maar héél overpriced ook nietquote:Op zaterdag 5 juli 2014 22:47 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Ik heb gehoord dat het wel oké was, maar heel overpriced. Wil daar zelf ook nog een keer naartoe. Om het met eigen ogen te zien.
Dat is inderdaad niet zo veel als dat ik dacht!quote:Op zaterdag 5 juli 2014 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
9,50 voor de duurste designburger, aan de prijs, maar héél overpriced ook niet
Men wil lekkerquote:Op zondag 6 juli 2014 00:32 schreef SiGNe het volgende:
Valt wel op dat er tegenwoordig steeds meer burgertenten komen waar je nog een echt verse burger kan krijgen.
In Zeist zit ook een goede in de zijstraat van de Voorheuvel, ben de naam even kwijt..
maar men is duidelijk de fastfood burger zat en wil meer vers en gezond.
Zo maak ik meestal ook de burger thuis. Al doe ik er vaker ook wat Worchestersaus/ketchup/teriyakisaus bij. Ik hou er van om een beetje te experimenteren met de burger. Laatst had ik wat eigengemaakte honing/mosterdsaus over van een salade. Dat smaakte heerlijk in de burger. Dan heb je ook geen saus nodig voor er op. Maar altijd oppassen want te veel smaakmakers maakt van je burger een Sloppy Joe En broodkruimels of maizena erin doen is een no go voor mij!quote:Op dinsdag 1 juli 2014 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Net weer hamburgers gemaakt
600 gram gehakt verdeeld over 4 burgers, met wat zout en peper, 12 plakjes bacon crispy gebakken.
XL. Hamburger broodjes gesplitst en getoast.
Burgers in de plaat, remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden ossenhart tomaat erop (coeur de boeuf) omdat dit een vleestomaat is zonder snot
Plakjes augurk
Rucola erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen
Helemaal mee eens. Ik heb wel eens geëxperimenteerd met sausjes maken voor de burger. Op zich wel lekker maar zonder is hij net zo lekker dus dat doe ik al een tijdje. Mijn eigen burgers druipen niet. Maar het is wel een dunne draad waarop je balanceert. En de burger altijd lekker grillen. 3 minuten per kant. 1 x omdraaien. En het helpt ook als je goed rundergehakt van de slager haalt. Gemengd gehakt uit de supermarkt slaag je nooit meequote:Op zondag 6 juli 2014 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Een burger hoort ook niet te druipen imho
dit dus.. ik weet niet wat ze ermee doen maar het lijkt alsof het gelijmd is, de burgers hebben dat helemaal, krijg je geen gehaktstructuur mee.quote:Op zondag 6 juli 2014 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Albert Heijn gehakt is legendarisch slecht, altijd al geweest
Klopt, ik heb wel eens zo'n pakje apart verpakte plakjes in handen genomen in de supermarkt omdat het me wel handig leek en ik in een compromisbui was. Maar het bleek maar 27% kaas of zo, de rest is dus analoogkaas.quote:Op zondag 6 juli 2014 14:00 schreef SiGNe het volgende:
Ik zoek overigens nog een goede kaas voor erop, de cheddar plakken die wij in de winkel kunnen kopen heeft volgens mij weinig met cheddar te maken (of met kaas in het algemeen), 't is net rubber en smaak heeft het niet.
Ik heb echter een lactose intolerantie en één van de weinige kazen die ik mag eten is hele oude kaas en cheddarkaas (beide weinige lactose). En oude kaas is niet echt geschikt voor de hamburger. Maar de cheddarkaas uit de supermarkt is vrij smaakloos. Laatst hadden ze bij Lidl een blok Cheddar te koop ipv in plakken. Die zag er op zich erg goed uit.quote:Op zondag 6 juli 2014 18:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, ik heb wel eens zo'n pakje apart verpakte plakjes in handen genomen in de supermarkt omdat het me wel handig leek en ik in een compromisbui was. Maar het bleek maar 27% kaas of zo, de rest is dus analoogkaas.
Gewoon een smaakvolle kaas die je en in plakken kunt snijden en vrij zacht is geschikt om er mooi overheen te smelten. Belegen Stolwijker, Rode Fryslaner, Emmenthaler, het is allemaal wel eens lekker. En als je niet vast zit aan het idee van een gesmolten plak is er nog veel meer mogelijk.
Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet?quote:Op zondag 6 juli 2014 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt
[ afbeelding ]
In NL? De Lidl in de britse weken, hebben dan puike blokken Cheddarquote:Op zondag 6 juli 2014 20:10 schreef chansadres het volgende:
[..]
Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet?
Jumbo verkoopt wel echte cheddar, old Cheddar of Aged Cheddar.. kan er op google zo 123 geen plaatje van vinden maar ik weet wel dat ze het in 't kaasschap hebben liggen.quote:Op zondag 6 juli 2014 20:10 schreef chansadres het volgende:
[..]
Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet?
ben bij de meeste uit het rijtje geweest, maar vind ze allen allemaal net niet voor wat je er voor moet neerleggen.quote:Op maandag 30 juni 2014 15:37 schreef robuust89 het volgende:
In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:
- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in Utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit Amsterdam) opent binnenkort op het Neude
Utrecht serveert haar burgers als maar betere en betere burgers
Nou ja, het blijft natuurlijk altijd een feit dat je met een beetje oefening en goeie ingrediënten zelf 1000x lekkerder burgers kunt maken dan de meeste burgerbars. Maar als je zo redeneert ga je nooit meer uit etenquote:Op dinsdag 15 juli 2014 20:28 schreef 111210 het volgende:
[..]
ben bij de meeste uit het rijtje geweest, maar vind ze allen allemaal net niet voor wat je er voor moet neerleggen.
blijft persoonlijk natuurlijk maar toch
Nou, nu je het zegt: dit topic vraagt om meer smakelijke foto's van zelfgemaakte burgers!quote:Op dinsdag 15 juli 2014 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Vandaag weer heerlijk zelf hamburgers gemaakt
Voordeel van een goede burgerbar (die je gelukkig steeds meer ziet) is dat ze het recept enorm vaak gemaakt hebben en dus hebben kunnen perfectioneren.. in hun ogen, neus en tong dan.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 20:31 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou ja, het blijft natuurlijk altijd een feit dat je met een beetje oefening en goeie ingrediënten zelf 1000x lekkerder burgers kunt maken dan de meeste burgerbars. Maar als je zo redeneert ga je nooit meer uit eten
Islamitische slagers hebben altijd behoorlijk goed vlees en nog goedkoop ook.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 21:56 schreef Skeletor. het volgende:
Schitterend! Wij hadden zaterdag zelfgemaakte hamburgers gevuld met kaas op de barbecue. Rundvlees van de islamitische slager, zelf gehakt van gedraaid. Zalig. Zeer goede kwaliteit vlees ook.
Dit, inderdaad! Alleen staat er hier een oerhollandse kerel achter de toonbank, haha!quote:Op woensdag 16 juli 2014 01:35 schreef SiGNe het volgende:
Islamitische slagers hebben altijd behoorlijk goed vlees en nog goedkoop ook.
Bij de keurslager is het net zo goed maar dan betaal je ook oa. voor de inrichting van de verkoopruimte.
Ik vind het ook altijd wel wat hebben, van die mannen met baarden in een echt slagerspak en dan de slagerij vol Moslimmannen die het vlees kopen (Vrouwen mogen de groenten kopen en koken, vleesch is een mannen business )
Goede hompen vlees in de vitrine en bijna alles wordt vers gesneden...
Alleen jammer dat je er geen varkensribbetjes kan krijgen...
Ach, dat valt mee.. in Zeist is er eentje ontploftquote:Op donderdag 17 juli 2014 10:32 schreef wc-bril het volgende:
In mijn buurt waren twee Halalslagers. Na een bezoek van de voedselinspectie (of hoe dat ook heet) zijn ze allebei onmiddellijk gesloten. Ik vertrouw ze niet meer.
Ik vind het vies (zuur?) ruiken.quote:Op zondag 6 juli 2014 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Albert Heijn gehakt is legendarisch slecht, altijd al geweest
Ook en de structuur klopt niet.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Ik vind het vies (zuur?) ruiken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |