Jammer dat ze die zachte dadels niet getest hebbenquote:Op donderdag 18 februari 2016 20:59 schreef golfer het volgende:
Vanaf morgen daalt de verkoop van dadels in Nederland heel drastisch.
Kleurstof ja geen echte vlooienquote:Op donderdag 18 februari 2016 21:15 schreef Ludacriss het volgende:
Wat een onzin. Alsof er nooit een insect tussen de fruit zit? En wel je roze koek en m&m's eten zeker? Zitten castusvlooien in. Blijf gewoon een dadel eten als ik daar trek in heb.
Kleurstof uit luizen, niet vlooienquote:Op donderdag 18 februari 2016 21:58 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Kleurstof ja geen echte vlooien
quote:Op donderdag 18 februari 2016 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit.
Zo mee eens! Wat ik allemaal al niet in een bloemkool, spitskool, appel en ga zo maar door heb aangetroffen aan wormpjes spul, vond dit echt gezeur! En waar het om ging: de wel/niet toegevoegde suiker, kwam geen duidelijk antwoord op omdat de industrie dit zodanig weet te verdoezelen dat het niet te onderscheiden is.quote:
Dat soort mensen denkt dat als ze hun vingers in hun oren stoppen en heel hard lopen te jammeren dat ze dan in een wereld terecht komen zoals ze vroeger zagen in die vrolijke prentenboekjes op de basisschool. Maar als ze dan met hun vingertje willen wijzen naar al die gemene mensen dan horen ze opeens weer geluiden uit de grote mensenwereld en snappen ze het allemaal niet meer. Dan gaan ze rare fratsen uithalen.quote:Op donderdag 18 februari 2016 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit.
Weet je dat zeker? Dat zou hoogstens van de laatste jaren zijn, want vorige eeuw kon biologische groente en fruit in de biologische winkels er nogal onappetijtelijk uitzien. Dan werd gezegd dat ze liever deze natuurlijke produkten hadden dan de verdacht mooie van de supermarkt.quote:Op donderdag 18 februari 2016 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit.
quote:Op donderdag 18 februari 2016 23:44 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Dat zou hoogstens van de laatste jaren zijn, want vorige eeuw kon biologische groente en fruit in de biologische winkels er nogal onappetijtelijk uitzien. Dan werd gezegd dat ze liever deze natuurlijke produkten hadden dan de verdacht mooie van de supermarkt.
De marqt is toch die winkel waar je met je bakfiets komt nadat je Storm en Mees naar de montesorri hebt gebracht toch?quote:Op vrijdag 19 februari 2016 00:19 schreef CrashO het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is intussen meer een mode-trend geworden dan een echt bewuste keuze.
Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Marqt en hun klanten...
quote:Op vrijdag 19 februari 2016 00:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De marqt is toch die winkel waar je met je bakfiets komt nadat je Storm en Mees naar de montesorri hebt gebracht toch?
quote:Op donderdag 18 februari 2016 22:32 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Dat soort mensen denkt dat als ze hun vingers in hun oren stoppen en heel hard lopen te jammeren dat ze dan in een wereld terecht komen zoals ze vroeger zagen in die vrolijke prentenboekjes op de basisschool. Maar als ze dan met hun vingertje willen wijzen naar al die gemene mensen dan horen ze opeens weer geluiden uit de grote mensenwereld en snappen ze het allemaal niet meer. Dan gaan ze rare fratsen uithalen.
Ik heb een keer aan een milieustichting gevraagd hoe het komt dat de potjes biologische groente in de natuurwinkels zo veel duurder zijn dan de potjes biologische groente in de gewone supermarkten. Het antwoord, herstel: de reactie, was belachelijk, ongeveer zo: sommige mensen willen veel geld uitgeven en sommige mensen weinig.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 00:19 schreef CrashO het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is intussen meer een mode-trend geworden dan een echt bewuste keuze.
Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Marqt en hun klanten...
VOC mentaliteit.quote:Op donderdag 25 februari 2016 20:40 schreef StephanL het volgende:
Een Nederlander die op hem wacht de ironie.
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.quote:Op donderdag 25 februari 2016 20:40 schreef StephanL het volgende:
Een Nederlander die op hem wacht de ironie.
Het was een kletsverhaal, maar je hoeft het niet gekker te maken dan het al was. Hij zei dat het ooit ontwikkeld is als techniek voor de houdbaarheid, net als pekelen, roken, etc. Daarna zei-ie dat je die pasta goed kunt invriezen. Hij heeft die twee dingen echter niet met elkaar verbonden. Zou ook nergens op slaan, niet alleen vanwege de reden die jij noemt, maar ook omdat je onbewerkte vis natuurlijk ook gewoon kunt invriezen.quote:Op donderdag 25 februari 2016 22:17 schreef golfer het volgende:
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.
Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden.
Dat zei hij wel.quote:Op donderdag 25 februari 2016 23:16 schreef k_man het volgende:
Volgens mij heeft-ie ook niet gezegd dat je alleen surimi van witvis kunt maken.
Ja hoor, vooral eigenwijs blijven doen. Hij heeft het over zijn proces, als ze bij die surimi-base staan. "Tonijn, kan ik niks mee doen. Makreel, kan ik niks mee doen. Zalm, kan ik niks mee doen. Die heeft niet die structuur. Ik heb gewoon witte vis nodig."quote:
"Surimi."quote:Op vrijdag 26 februari 2016 13:27 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Japanner was echt superdroog met z'n zalmsurimi
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 14:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt.
Het product wat hij maaktquote:Op donderdag 25 februari 2016 22:17 schreef golfer het volgende:
[..]
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd.
Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden.
En een deskundige Japanse chefkok liet even zien wat echt de betekenis van surimi is: namelijk fijngehakte vis.
En dat kon ook van makreel, sardines of zalm gemaakt worden.
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 14:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Het was wel een leuke aflevering.
Ik had ook geen idee waar het van eed gemaakt.
Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt.
Ik zie ladingen rest afval samen met een chemisch bad met dat als resultaat.
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma.
Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces.
Dat is dan ook superdodelijk, vooral in grote hoeveelheden zoals in een bad. Of bij inademing (en dan heb je zelfs maar weinig nodig).quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch.
Di Hydrogenium Monoxide, brrr
Omdat mensen dan lekker kunnen smullen van schandaal TV van de PO, die zich te goed voelen voor de relletjes bij de commerciëlen.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.
Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die
allang bekend is?
Heb jij eigenlijk een pet op, achter je loket?quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:47 schreef golfer het volgende:
Nog even doorposten om van die vreselijke taalfout in de TT af te zijn.
Oh dan maak ik wel even een nieuwequote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:47 schreef golfer het volgende:
Nog even doorposten om van die vreselijke taalfout in de TT af te zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |