Pietverdriet | maandag 17 augustus 2015 @ 15:26 |
![]() http://www.culinice.com/lifestyle/de-10-stoerste-keukengadgets | |
Pietverdriet | maandag 17 augustus 2015 @ 15:26 |
La Po Met de hand kneden lijkt mij niet beter als je iets goed gekneed wilt hebben, als je iets juist heel voorzichtig door elkaar geroerd wilt hebben, bv geslagen eiwit door een mousse, dan doe je dat met de hand, maar het eiwitslaan doe je dan wel weer met de machine. | |
Kaatje1 | maandag 17 augustus 2015 @ 16:14 |
Misschien waren het wel machine haters. Nou ik terugdenk aan die keuken stond er ook niet veel aan apparatuur (was een klein restaurant). Dus darm halen en vlees bestellen 😉 dank robin en piet | |
Kaatje1 | maandag 17 augustus 2015 @ 21:17 |
Zo, zaterdag haal ik wat varkensdarm, net besteld bij de marktslager in arnhem. Daar dan ook wat mooi vlees uitzoeken en aan t worstmaken beginnen 😉 | |
Pietverdriet | zondag 30 augustus 2015 @ 09:51 |
![]() Twee sauteuses gekocht in de aanbieding | |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 09:55 |
Dat is misschien ook wel wat voor mij. Want die steelpannetjes zijn zo hoekig. | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 10:05 |
![]() Mezelf in mn vinger gesneden toen ik even wilde voelen hoe scherp die was. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 augustus 2015 @ 10:17 |
Dit, en deze zijn wat breder en lager, ideaal! Hebben een dikke zware bodem en zien er mooi uit, zeer stevige horeca kwaliteit en zeer betaalbaar Kan je deze aanraden www.xxlhoreca.com/nl/hendi-sauteuse-rvs-200x75-mm-16-liter.html Deze is hetzelfde merk, maar kleiner www.xxlhoreca.com/nl/hendi-sauteuse-rvs-160x75-mm-1-liter.html | |
probeer | zondag 30 augustus 2015 @ 11:34 |
Het eerste stuk keukengerei wat ik iemand zou aanraden. Ding is geweldig. | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 11:34 |
En de microplane. Mn beste aankoop ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 13:32 |
Ik heb er een en gebruik 'm vrijwel nooit. Die wel! Zou niet zonder willen. | |
Lienekien | zondag 30 augustus 2015 @ 14:40 |
Gebruik 'm elke dag. Gaat ook mee op vakantie. | |
habitue | zondag 30 augustus 2015 @ 19:48 |
![]() Sinds ik sinds kort weet dat je er ook makkelijk knoflookpuree mee kan maken gebruik ik hem bijna elke dag. | |
bloempje-moi | zondag 30 augustus 2015 @ 21:16 |
Toch krijg ik mijn vrienden er niet aan, omdat ze het zo vies vinden dat het zwart wordt. Ik duw hen iedere keer mijn molenmesje in handen, maar zodra ik mij heb omgedraaid pakken ze een ander mes. | |
FANN | zondag 30 augustus 2015 @ 23:41 |
ah... ja die moest ik nog kopen een molenmesje ![]() ![]() | |
uniekhoorn | maandag 31 augustus 2015 @ 00:06 |
Molenmes, tja niet veel scherper dan een ander mes die je hebt aangezet ![]() Ik wil zo'n air of actyfry ding, welke? Gewoon een simpele die lekkere aardappels en kipvleugels kan maken | |
Kaatje1 | maandag 31 augustus 2015 @ 11:25 |
Ik heb een airfryer, een viva (kleine dus). Is prima voor 1 of 2 personen, maar voor meer zou ik denk ik de grote aanraden. Heb er laatst een hele mooie lamsrack in gemaakt, zo mooi rose was het me in oven nog nooit gelukt. En kippedij is ook heerlijk uit de AF. Op fb zijn een paar groepen met leuke recepten/tips etc te vinden. Ik zit nog wel in de ontdekkingsfase en gebruik 'm niet dagelijks zoals veel mensen in de fb groepen doen (gaat ook niet gebeuren denk ik). | |
Pietverdriet | zaterdag 5 september 2015 @ 19:46 |
Uit china laten komen voor heel weinig![]() Een knoflook/gember/wasabi raspje Werkt als een tierelier. | |
technofreak86 | zaterdag 5 september 2015 @ 20:54 |
Een legering van ijzer, lood en overtollige babyvoeding? Grapje natuurlijk, als je het lokaal zou kopen is het alsnog made in china. Waar heb je dit besteld? | |
Pietverdriet | zaterdag 5 september 2015 @ 21:18 |
Aliexpress | |
technofreak86 | zaterdag 5 september 2015 @ 21:53 |
Wat ik vaak doe is even checken wat ebay en chinaprices.us doen voor een product. In dit geval geeft ebay bijvoorbeeld dit. En chinaprices een hogere prijs, maar dat kan voor iets anders zomaar omgekeerd zijn. edit: Laagste prijs op ebay. | |
Pietverdriet | woensdag 9 september 2015 @ 15:07 |
![]() | |
Pietverdriet | woensdag 9 september 2015 @ 19:59 |
Hoei, net met mijn nieuwe broodmes gesneden, zoef zoef, vloog er doorheen, | |
kahlie | donderdag 10 september 2015 @ 10:53 |
Mijn eerste Le Creuset ![]() Fennel Groen en 32 maat ovaal, zodat ik er ook een hele kip in kan maken..... Zondag lekker aan de slag ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 10-09-2015 11:03:31 ] | |
MiestOr | vrijdag 11 september 2015 @ 05:47 |
Eindelijk! de Mircoplane grof! ![]() en binnenkort ![]() Boretti wokring! | |
n8n | dinsdag 22 september 2015 @ 12:29 |
Zojuist deze besteld![]() Na jaren studentikoze troep tijd voor serieuzer werk. Meteen het molenmesje mee besteld waar ik in cul iedereen lyrisch over zie. Nu wil ik nog nieuwe pannen, ik ga sowieso een stalen pan bestellen (ben klaar met teflon)... ...en heb nog een vraag over de Ikea 365+ pannenset. Met een kookpan kan qua koken niet veel mis gaan maar vaak zijn ze; te licht (blijven niet staan) of totaal niet duurzaam (handvatten snel kapot). Nu zie ik dat de handvatten bij deze serie geklonken zijn, heeft iemand ervaring met deze pannenset? Maak me een beetje zorgen dat ze alsnog heel licht zijn. Bedankt | |
#ANONIEM | dinsdag 22 september 2015 @ 13:35 |
De koekenpan vind ik ruk van de 365-serie. De pannen perfect. Ik kook er al jaren mee en anderen die ik ken ook. Nooit een probleem meegehad en ik kook veel ![]() | |
n8n | dinsdag 22 september 2015 @ 13:36 |
Ok chill, ja die koekenpan zit er nou eenmaal bij, voor een eitje vast prima. Koekenpan besteld en meteen een stalen wok erbij gedaan. Heb dan alleen nog een hapjespan met teflon - en die van ikea -maar die wordt toch niet zo heet gebruikt. [ Bericht 10% gewijzigd door n8n op 22-09-2015 13:43:32 ] | |
vinnypassy | dinsdag 22 september 2015 @ 23:30 |
Die IKEA-kookpannetjes kun je inderdaad geen buil aan vallen. ![]() | |
Momo | woensdag 23 september 2015 @ 12:32 |
Niet om te patsen, maar ik vond het onnodig een apart topic aan te maken. Weet iets een goede blender van rond de 50 euro die goed smoothies en sausjes kan maken en dus ook zwaardere dingen zoals ijs en noten aankan? | |
Pietverdriet | woensdag 23 september 2015 @ 12:54 |
Vergeet dat maar, als je regelmatig dit soort dingen wilt maken zal je duidelijk meer moeten uitgeven. Goedkope blenders zijn weggegooid geld, speelgoed. | |
Pietverdriet | woensdag 23 september 2015 @ 12:56 |
Wil je goede pannen, leen een horecagroothandelspas en koop een aantal pannen van het huismerk in horeca kwaliteit. Oerdegelijk en een aanschaf voor het leven. Betere pannen dan menig duur design set en voor een fractie van de prijs. | |
xSuperboo | woensdag 23 september 2015 @ 13:47 |
Bedankt voor de tip! Ik was me al aan het orienteren op pannen. Ik heb twee groothandelpassen dus zal even een kijkje nemen. | |
Pietverdriet | woensdag 23 september 2015 @ 13:52 |
Hanos is aanrader. De Macro verkoopt gewoon ook blokkerkwaliteit (bagger) | |
xSuperboo | woensdag 23 september 2015 @ 14:17 |
Ik heb alleen sligro of makro, is sligro ook goed? | |
SiGNe | donderdag 24 september 2015 @ 22:49 |
Nice, Zwilling 5 star.. waar heb je die gekocht en hoe duur was die? Mijn laatste speeltje voor in de keuken was een 7" Santoku mes en 4" officemes uit dezelfde serie, gekocht via ibood , ¤54,- voor beiden. Ik had al een 8" koksmes, 9" vleesmes en zo'n 4"officemes uit de 5 star serie en zo'n broodmes zou m'n collectie mooi compleet maken. ![]() Inmiddels heb ik de messenmagneet ook bekleed met plakvilt, metaal op metaal vond ik niet zo fijn idee, nu kan de snede in elk geval niet beschadigen. [ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 24-09-2015 22:56:14 ] | |
_Newman_ | vrijdag 25 september 2015 @ 09:48 |
Niet echt om te patsen maar mijn nieuwe keukenspeeltje is een 3 kops bodum chambord cafetiere, precies dezelfde als op dit plaatje hieronder. Ik ben er erg tevreden over.:![]() | |
habitue | zaterdag 26 september 2015 @ 00:41 |
![]() Besteld voor in de keuken. ![]() | |
Inschrijven_valt_niet_mee | zaterdag 26 september 2015 @ 13:34 |
Grappig, die heb ik ook gekocht. Gister een magneetstrip gekocht wat ongeveer hetzelfde plaatje oplevert (alleen heb ik de messen andersom hangen). En vanochtend deze pan aangeschaft (Lodge logic combo cooker). ![]() | |
SiGNe | zaterdag 26 september 2015 @ 18:21 |
Wél om te patsen.. daar is dit topic voor immers ![]() Mooie aankoop ook, daar kan je tenminste échte koffie mee zetten, mag je best een beetje trots op zijn. | |
_Newman_ | zaterdag 26 september 2015 @ 20:51 |
Ja precies ik ben een echte patser ik pasts lekker met mijn glimmende bodum. Ik heb zelfs twee bodums. een 3 kops en een 8 kops. Ben ik nou patserig genoeg denk je? Of had ik dan een goud kleurige moeten kopen? | |
RobinOok | zaterdag 26 september 2015 @ 21:08 |
Ik heb er zo eentje gekocht bij de ikea. Speciaal voor het weken van bijvoorbeeld gedroogde paddestoelen. ![]() | |
_Newman_ | zaterdag 26 september 2015 @ 22:22 |
Die cafetieres kan je voor veel dingen gebruiken. Voor thee zetten met losse thee. Je kan er melk mee opschuimen, je kan het voor coldbrew koffie gebruiken of kruiden extracten met alcolhol of koud water mee maken en er zijn vast nog heel veel meer nuttige en creatieve zaken te bedenken, misschien fruit persen ofzo. | |
n8n | zondag 27 september 2015 @ 09:23 |
Pats![]() | |
Pietverdriet | zondag 27 september 2015 @ 09:42 |
Is dat handig? Zand zakt bij het wellen naar beneden, en dan druk je de paddestoelen daar weer in? | |
RobinOok | zondag 27 september 2015 @ 11:02 |
Ik vind het handig ja. :-) Het gaat er meer om dat je de te weken dingen net onder water drukt. Dat ze niet half op het water drijven, want dat voelt niet "eerlijk" :-) Eventueel zand eindigt evengoed wel op de bodem. Maar het is een beetje anal, dat geef ik toe. :-) | |
ASSpirine | woensdag 30 september 2015 @ 09:03 |
Op aanraden van Piet, ga ik de 2 sauteuses bestellen die hij eerder heeft laten zien. Was al een tijdje op zoek naar afgeronde pannen. En het volgende wil ik ook nog: Garde: http://www.xxlhoreca.com/(...)-ophangoog-25-c.html http://www.xxlhoreca.com/(...)gte-draad-15-mm.html Heb liefst wel een dunnere garde, op basis van de foto is dat moeilijk te bepalen. Denk dat de 2e keuze mss beter is. Hittebestendige pannelikker: http://www.xxlhoreca.com/(...)t-t.html?id=10290825 Eindelijk te gebruiken in warme pannen (op het vuur) zonder vrees dat het zou smelten ![]() Hittebestendige tang: http://www.xxlhoreca.com/(...)-si.html?id=10291330 Heb ook een volledig metalen tang, maar met een stomme sluitring dat altijd naar beneden valt te pas en te onpas. Dit systeem ziet er ook deftiger uit. Ik zoek ook nog uniforme opbergcontainers (liefst glas) voor mijn specerijen en kruiden. Nu is alles verschillend in maten en vormen, is soms lastig om op te bergen. Iemand ideeën? | |
Pietverdriet | woensdag 30 september 2015 @ 09:13 |
WMF maakt deze gardes Heb er twee van en vind ze verschrikkelijk fijn om mee te werken ![]() | |
n8n | woensdag 30 september 2015 @ 12:09 |
Ikea heeft een superchille knoflookpers, daar gooi je een teentje in en de schil blijft achter wanneer je perst. http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/00089163/ | |
Pietverdriet | woensdag 30 september 2015 @ 12:12 |
Werkt niet zo goed als je meerdere tenen achter elkaar doet | |
Lienekien | woensdag 30 september 2015 @ 12:19 |
De resten van een knoflookteen heb je er zo uit met een aardappelschilmesje. [ Bericht 5% gewijzigd door Lienekien op 01-10-2015 15:31:06 ] | |
n8n | woensdag 30 september 2015 @ 13:23 |
Klopt, die schil trek ik er met m’n pink zo uit. Twee tenen lukt nog aardig dus meestal zit ik goed. | |
FANN | donderdag 1 oktober 2015 @ 13:49 |
ik begon hier met lezen in dit topic, doe ik wel vaker, maar nu ging ik toch héél snel even terugscrollen ![]() | |
FANN | donderdag 1 oktober 2015 @ 13:50 |
Ik wilde die ook kopen maar ik hoorde dat het niet zo gezond is om zulke koffie te drinken ![]() | |
Lienekien | donderdag 1 oktober 2015 @ 15:17 |
Ik schrok zelf ook. ![]() | |
FANN | donderdag 1 oktober 2015 @ 15:18 |
Ja, kwam even héél vreemd over ![]() | |
Lienekien | donderdag 1 oktober 2015 @ 15:31 |
Ik heb het even aangepast. | |
FANN | donderdag 1 oktober 2015 @ 15:32 |
![]() ![]() | |
n8n | donderdag 1 oktober 2015 @ 17:53 |
Helaas, de 365+ pannenset is er uit bij de Ikea en de opvolgers - hetzelfde maar dan glimmend ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 oktober 2015 @ 20:02 |
![]() Groentemesje. | |
Zo-is-dat | maandag 5 oktober 2015 @ 19:32 |
Ik heb een geinige gadget gekocht ![]() ![]() Heb net de walvis op ![]() | |
MiestOr | woensdag 7 oktober 2015 @ 16:23 |
Van de week deze gehaald, nooit meer dat laatste velletje uitpielen, gewoon uitspoelen en klaar zn geld dik waard. | |
RobinOok | woensdag 7 oktober 2015 @ 17:23 |
Die heb ik ook. Vind het een onhandig kutding. Gebruik hem praktisch nooit. | |
habitue | woensdag 7 oktober 2015 @ 19:43 |
Sinds ik een microplane heb gebruik ik nooit meer een knoflookpers. | |
n8n | woensdag 7 oktober 2015 @ 20:17 |
als ik snippers wil snij ik het even goed. Persen is wezenlijk anders. | |
MiestOr | woensdag 7 oktober 2015 @ 20:22 |
Ieder zn ding, heb zowel deze pers als n microplane, ik vind m wel handig. Al pers ik enkel knoflook als deze vervolgens rauw gegeten gaat worden (dressing, saus) anders snij ik het veel liever. | |
Aventura | woensdag 7 oktober 2015 @ 20:23 |
Lees hier over de microplane, dat kende ik niet, toevalig vorige maand een soortgelijke handrasp gekocht van Edgeware en ik kan al niet meer zonder. Dat is nou echt een aanwinst, ben heel selectief in kopen van keukengerei ivm weinig ruimte. Heb mijn oude (Blokker) rasp van 20 jaar oud meteen weggedaan ![]() | |
habitue | woensdag 7 oktober 2015 @ 20:53 |
Komt bij mij gewoon puree uit met de fijnste rasp. | |
Ludd | zondag 25 oktober 2015 @ 08:55 |
Niet echt een keukenspeeltje, maar onlangs een nieuwe vriezer gekocht. Met no frost. Wat een verademing is dat. Geen aangevroren ijskristallen meer, producten vriezen niet aan elkaar, lades lopen soepel en etiketten zijn goed leesbaar. Dit is echt zoiets wat ik al jaren eerder had moeten kopen. ![]() Tevens deze week gekocht. Een spiraalsnijder van Gefu. ![]() | |
kahlie | zondag 25 oktober 2015 @ 16:24 |
Nieuwe Le Creuset Grillpan ![]() Zo blij met m'n stoofpan al en hoop van deze ook blij te worden. Super in de aanbieding dus kon niet laten liggen voor die prijs. Oude grillpan van IKEA (10 euro) was na 4 jaar niet meer echt te redden... ook niet gek natuurlijk. Ook blij dat ik hem nu in de oven kan zetten ![]() | |
derLudolf | woensdag 28 oktober 2015 @ 22:50 |
Vanavond even geshopt bij Knives&Tools. Uit de Classic Damast serie van hun eigen merk heb ik een vleesmes, een koksmes en een santuko besteld. Een 'universeel mes' (13cm) had ik al en die beviel behoorlijk goed, dus het setje uitgebreid. Verder heb ik van Eden een messenblok en een wetsteen (korrel 2000/5000 dacht ik, 220/800 had ik al) Ik ben benieuwd ![]() | |
Blik | donderdag 29 oktober 2015 @ 13:51 |
Ik heb zojuist het Vivo/Villeroy & Boch Santokumes gekocht bij AH voor 5 euro. Ben van plan de hele set, inclusief messenblok bij elkaar te sparen (moet wel lukken met wat hulp van mijn ouders, heb nu bijna 2 vellen vol gespaard). De boodschappen doe ik toch wel bij de AH, en dan heb ik voor 45 euro een compleet nieuwe messenset van hopelijk toch wel aardige kwaliteit. | |
clixplicity | donderdag 29 oktober 2015 @ 13:58 |
Laat je weten wat je bevindingen zijn? Ik zie die messen geregeld langskomen op de K&T site. Ze zien er in elk geval erg mooi uit. De Eden stenen gebruik ik zelf ook overigens. | |
clixplicity | donderdag 29 oktober 2015 @ 14:03 |
Geïnspireerd door de keuken in ons Toscaanse vakantiehuis staat er bij mij sinds ruim een jaar standaard een Bialetti op het aanrecht voor de koffie. ![]() | |
derLudolf | donderdag 29 oktober 2015 @ 17:59 |
Zal ik doen! Ik heb al erving met dit mes (13cm) en dat vind ik een erg fijn mes. ![]() Ik ben benieuwd hoe scherp ik hem krijg op die nieuwe wetsteen. Op de afkortzaag ga ik nog even een stukje hardhout zagen met een hoek van 10° | |
Myraela | zondag 8 november 2015 @ 15:49 |
Zo blij. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 november 2015 @ 17:57 |
Hee, die heb ik ook! On topic ![]() https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Coticule | |
mytec | zondag 8 november 2015 @ 20:53 |
Zijn deze dingen nu echt het geld waard? Net zoals de artisan mixer? Mooi zijn ze wel! | |
Pietverdriet | zondag 8 november 2015 @ 21:51 |
21 nog wat geloof ik, met een zegeltjesactie van de Rewe supermarkt, ze geven me altijd veel meer zegels omdat niemand ze spaart, en ik met de messenacties juist wel, voor een derde van de prijs Zwilling 5 ster. | |
Myraela | maandag 9 november 2015 @ 10:02 |
Ik weet het niet, ik moet hem nog gebruiken. ![]() ![]() De artisan mixer ben ik gewoon fan van. Staat mooi op het aanrecht, doet zijn werk prima en de service van KitchenAid was geweldig toen er (door eigen schuld) iets kapot was, hebben ze hem gratis opgehaald en gemaakt. Bij deze vond ik de prijs eigenlijk heel erg meevallen, 180 euro. Dat beetje extra betaal ik graag voor iets dat ik dan gewoon op het aanrecht kan laten staan. In een volgend huis koop ik nog een retro rode koelkast, dan is het plaatje compleet. ![]() | |
mytec | maandag 9 november 2015 @ 11:00 |
Ok ik ben benieuwd ;-) ja die mixers zijn gewoon echt mooi en heel sterk ook. Bij de foodprocessors zijn er genoeg erg goedkope modelletjes te krijgen daarom vroeg ik mij het af ;-) Echter zijn de hakmolen gevallen totaal niet stabiel en ook blenders vrij gammel. | |
Rorsach | vrijdag 13 november 2015 @ 11:19 |
![]() Een simpele koekenpan van de blokker en een De Buyer (32cm). Beide gisteren voor het eerst gebruikt. Die De Buyer weegt wel door, dat ding is net zo zwaar als m'n gietijzeren koekenpan die ik een half jaar geleden bij de kringloper heb aangeschaft. Even snel je eten flippen is er niet bij, dat moet minstens met twee handen gebeuren. | |
Lienekien | vrijdag 13 november 2015 @ 11:41 |
![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 13 november 2015 @ 11:49 |
![]() Van de spaaractie bij AH. Best een puik ding. Ligt goed in de hand en is ook lekker scherp. | |
habitue | vrijdag 13 november 2015 @ 13:13 |
Is zoiets makkelijk in gebruik? Ben bang dat ik mn messen ermee verneuk. | |
Bramito | vrijdag 13 november 2015 @ 13:34 |
Er is wel een leercurve, maar het is niet heel moeilijk ofzo. Zat filmpjes op youtubve die het uitleggen. | |
Myraela | zaterdag 14 november 2015 @ 14:27 |
Ja? Istie fijn? Ik ben ook druk aan het sparen. ![]() | |
Remco_h | zondag 15 november 2015 @ 22:37 |
twee van deze![]() Vlijmscherp zoals t hoort! | |
Veruca_Assault | zaterdag 21 november 2015 @ 22:53 |
![]() Eindelijk, eindelijk een grote mensen fornuis! | |
Sorella | zondag 22 november 2015 @ 15:04 |
Hele mooie oven ![]() | |
Spanky78 | zondag 22 november 2015 @ 20:45 |
Deze: ![]() Nieuw mesje! | |
HaverMoutKoekje | maandag 23 november 2015 @ 09:30 |
wat zit daar allemaal in qua ovens? | |
n8n | maandag 23 november 2015 @ 11:52 |
hey die heb ik ook, al is die van mij vrijwel net zo zwart al gietijzer | |
Weltschmerz | maandag 23 november 2015 @ 12:53 |
Daarom werkt het ook. Je kunt hem zo vast pakken dat je met je onderarm tegen de steel duwt, maar het blijft een zwaar ding. | |
Spanky78 | dinsdag 24 november 2015 @ 21:22 |
Wow, die wil ik ook! Ik vind ze cool en volgens mij maken ze veel minder troep. | |
RobinOok | dinsdag 24 november 2015 @ 21:42 |
Toch he, toch is een ouderwetse garde fijner. | |
RobinOok | dinsdag 24 november 2015 @ 21:42 |
Oh, sorry, vind ik.... | |
Spanky78 | dinsdag 24 november 2015 @ 21:47 |
Ik heb alleen maar ouderwetse en die doen het wel, ga toch eens zo'n wmf ding kopen... ik houd van keuekenspullen. Word ik hebberig van. | |
RobinOok | dinsdag 24 november 2015 @ 21:59 |
Ja, snap. Daarom heb ik er dus ook een ![]() | |
InTrePidIvity | woensdag 25 november 2015 @ 09:30 |
Misschien interessant voor de kookliefhebbers hier: http://www.ibood.com/home(...)n-keukenmachine.html ¤ 379,95 (+8,95) ![]() | |
Cathmar | woensdag 25 november 2015 @ 17:41 |
Vraag: Ik ga een le creuset grillpan kopen. Nu zie ik ze ook als 'plaat', zonder handvat. Wat zou handiger zijn? Keuzes keuzes. | |
Myraela | woensdag 25 november 2015 @ 20:24 |
Een pan lijkt mij handiger. | |
Pietverdriet | woensdag 25 november 2015 @ 20:25 |
Een grote plaat is handig in de horeca, kan je veel tegelijk grillen. | |
Blik | woensdag 25 november 2015 @ 21:00 |
![]() Sinterklaascadeautje voor mn vriendin, 28 cm variant. Zat nog te twijfelen over de signature versie, maar los van dat die ren stuk duurder is vind ii het toch handig dat de pan in de vaatwasser kan | |
Pietverdriet | woensdag 25 november 2015 @ 21:02 |
Ik heb er ook eentje, gebruik hem eigenlijk nooit meer. Braad vlees aan in een koekenpan, verhuis het naar een gewone RVS pan en stoof het daarin. | |
LastRequest | woensdag 25 november 2015 @ 21:36 |
Dank voor de tip, heb 'em besteld! Mooie aanbieding voor een apparaat dat we toch al graag wilden hebben. | |
Mubassie | donderdag 26 november 2015 @ 00:52 |
Eindelijk mijn hobby gevonden... Bakken!! Nu deze gekocht, van het weekend eens wat recepten proberen ![]() ![]() | |
Myraela | donderdag 26 november 2015 @ 08:08 |
Oooh, jaloers! Ik wil ook nog een wafelijzer. | |
InTrePidIvity | donderdag 26 november 2015 @ 09:13 |
Leuk, veel plezier ermee ![]() | |
Veruca_Assault | donderdag 26 november 2015 @ 10:57 |
De rechter lange oven is een gewone hete lucht oven, daar zit ook een bordenverwarmrek in. De grote oven kan je instellen als gewone hete lucht maar ook alleen onder warmte of alleen boven warmte en allerlei fancy functies zoals ontdooien ![]() Er zit ook een aparte grill in. Fijn voor als in Naan maak bijvoorbeeld. Ik ben er heel blij mee! | |
Nytro | donderdag 26 november 2015 @ 14:07 |
![]() Demeyere Apollo Conische sauteuse | |
Pietverdriet | donderdag 26 november 2015 @ 17:54 |
Vrees dat die prijzig was | |
Nytro | vrijdag 27 november 2015 @ 09:49 |
Veels te duur ja. Wel mooi. | |
MrsDuck | vrijdag 27 november 2015 @ 16:19 |
Deze gescored bij VD met 25% korting; sola fair cooking hapjespan ![]() | |
Fixers | zondag 29 november 2015 @ 11:08 |
Sorry to pop your bubble: deze kan ook niet in de vaatwasser. | |
Mubassie | zondag 29 november 2015 @ 11:12 |
Echt honderden recepten.. Even uitvogelen bij welk recept ze niet droog worden ![]() | |
Taartje | zondag 29 november 2015 @ 11:48 |
Tips voor goede recepten zijn welkom! Heb laatst wafels proberen te maken met zo'n mix die ik gratis bij het apparaat kreeg, maar het beslag was erg dik. Een beslag dat je op het ijzer kunt gieten (i.p.v. 'smeren') lijkt me veel makkelijker. | |
MrsDuck | zondag 29 november 2015 @ 11:54 |
Gietijzer moet toch nooit in de vaatwasser? Is het wat aangekoekt dan doe ik er water in met wat vaatwasmiddel en breng het aan de kook. Het kookt dan los. Goed afdrogen en met wat neutrale olie insmeren. Klaar. | |
RobinOok | zondag 29 november 2015 @ 11:59 |
En dat mag wel? ![]() | |
MrsDuck | zondag 29 november 2015 @ 12:47 |
Hoe wil je het anders doen? Een schuursponsje lijkt mij ook niet de oplossing. | |
Lienekien | zondag 29 november 2015 @ 13:11 |
Beetje weken en dan met een afwasborstel. | |
RobinOok | zondag 29 november 2015 @ 15:14 |
Geen idee, ik moet geen gietijzeren pan. Juist omdat je die niet af mag wassen. | |
Pietverdriet | zondag 29 november 2015 @ 15:27 |
Gewoon ff met heet water uitspoelen, afdrogen keukenpapier met wat olie erop erdoorheen halen, klaar. Wil jij alles blinkend schoon geschrobt? | |
Blik | zondag 29 november 2015 @ 17:09 |
Bel jij le creuset dan even op dat ze hun gebruiksaanwijzing aan moeten passen? En tevens ook alle websites waarop vermeldt staat dat het wel kan | |
Blik | zondag 29 november 2015 @ 17:14 |
Nog even een quote van de handleiding, om het even definitief te bevestigen: Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen, bakelieten handgrepen of roestvrij stalen knoppen mag in de vaatwasser. Desalniettemin kan door constant afwassen in de vaatwasser het email ietwat mat worden. Dit kan geeb kwaad en doet geen afbreuk aan het resultaat | |
RobinOok | zondag 29 november 2015 @ 17:16 |
Let's not go there, again. ![]() | |
Fixers | zondag 29 november 2015 @ 17:47 |
Heb ik al gedaan. Willen ze niet anders dan dat het nu hierboven gequote staat. Ze zijn bang consumenten te verliezen die beslist alles in de vaatwasser moeten gooien. Het is niet zo dat je pan resoluut kapot gaat, maar je beperkt de levensduur aanzienlijk. De schade die door vaatwasmachines wordt toegebracht valt ook niet onder de levenslange garantie: dat is slijtage, geen productie- of materiaalfout. | |
Fixers | zondag 29 november 2015 @ 17:50 |
Een gewoon geëmailleerde gietijzeren pan zoals Le Creuset kan je met water en zeep afwassen. Geen idee waar dat niet-afwassen vandaan komt. Gietijzer zonder email is een specifiek product met bijbehorende doelgroep. | |
Blik | zondag 29 november 2015 @ 18:03 |
Waarom zeggen ze dan bij de andere braadpan dat die niet in de vaatwasser mag? | |
Fixers | zondag 29 november 2015 @ 18:11 |
Die andere braadpan, je bedoelt de reguliere Signature collectie? Daarvan zeggen ze ook dat ze in de vaatwasser mogen: "Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen ... mag in de vaatwasser." | |
Blik | zondag 29 november 2015 @ 18:32 |
nope, daarvan staat bij alle webshops en ook op de website dat die niet in de vaatwasser mag | |
Pietverdriet | zondag 29 november 2015 @ 18:36 |
Was sich liebt, neckt sich. ![]() | |
Fixers | zondag 29 november 2015 @ 18:44 |
Op de verpakking, in de handleiding en de site van Creuset staat duidelijk dat het wél mag. Sterker nog: als er één braadpan van dat merk is die tegen de vaatwasser zou moeten kunnen zijn het die. De signature heeft een verbeterde emaillelaag. | |
n0a | zondag 29 november 2015 @ 20:07 |
Deze vond ik lekker: http://www.een.be/program(...)ten/brusselse-wafels ik kreeg er wel 24 uit ipv 12 ![]() Heb het zelfde wafelijzer. | |
Geralt | zondag 29 november 2015 @ 20:46 |
Geen echt keukenspeeltje, maar wel onmisbaar in de keuken: Brabantia Touch Bin 60L | |
Inschrijven_valt_niet_mee | donderdag 3 december 2015 @ 14:15 |
Gister deze gekregen![]() Oh, via AliExpress gekocht ![]() [ Bericht 47% gewijzigd door Inschrijven_valt_niet_mee op 03-12-2015 14:23:43 (mesje toegevoegd) ] | |
verita | donderdag 3 december 2015 @ 21:46 |
Sinds een paar weken in huis, bevalt geweldig![]() Ik wilde al jaren een vacuummachine. Gelijk maar een goede gekocht, een La.Va V400 Premium. Ik heb er direct van alles bijgekocht, zoals de vacumeerdoos voor marineren in een halfuur ipv tien uur, dry-age zakken voor het zelf rijpen van vlees, de vacuumglocke voor het opnieuw vacumeren van geopende potjes, etc. Hele partij zakken, vloeistofvangers, onderbordjes, de hele rimram. Ik dacht dat Dinooo een rolberoerte kreeg toen ie de rekening zag, maar ach, het is een investering maar dan heb je ook wat. Hier nog een filmpje, over het razendsnel marineren | |
ASSpirine | vrijdag 4 december 2015 @ 11:32 |
En hoeveel heeft dit grapje gekost als ik vragen mag? ![]() Altijd interesse in nieuwe interessante toestellen | |
Bramito | vrijdag 4 december 2015 @ 11:54 |
Dat ding kost een Euro of 800 geloof ik. | |
verita | vrijdag 4 december 2015 @ 11:55 |
De La.Va V400 Premium koop je met twee cadeautjes die je zelf mag bepalen. Ik koos als cadeau 5 jaar garantie (ipv 2 jr), en de vacummglocke voor het opnieuw vacuum maken van potjes. Dit kostte zonder verzendkosten ¤ 799,-. Zie hier Waarom deze dure, ze zijn er ook goedkoper? - professioneel apparaat : bedoeld voor winkeliers, horeca etc, je mag een lange levensduur verwachten - regelbare vacuumdruk tot aan 1 bar (dat kan bijna bij geen enkele) - extra brede vacuumzakken mogelijk (in dit geval tot aan 46 cm) - meerdere zakken tegelijk vacumeren en sealen mogelijk - sealtijd in te stellen - 3 sealnaden ipv 1 of 2 - bedrijfstijd (permanent doorwerken) 3-4 uur mogelijk - geschikt voor voedselhouders én zakken - automatisch maar ook manueel bedienbaar Samen met alle bijgekochte accessoires, receptenboeken en zakken (ook op rol) was het zo'n 1250 euro. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 december 2015 @ 11:58 |
Is dat niet een contradictie? Je rijpt vlees in vacuum, of droog in een rijpkast volgens mij | |
verita | vrijdag 4 december 2015 @ 12:06 |
Nee. Zie hier. En hier nog een verdere uitleg; met oa deze foto's ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 4 december 2015 @ 12:14 |
Interessant. Die kende ik nog niet Maar VL0558 | 4 zakken 25 x 40 cm 13,00 EUR * VL0556 | 4 zakken 25 x 55 cm 14,00 EUR * Ze nemen wel prijzen. | |
verita | vrijdag 4 december 2015 @ 12:16 |
Dat moest dan haast wel over de dry-age zakken gaan? De gewone zijn een stuk goedkoper. Bovendien heb ik veel op rol gekocht, of met 100 tegelijk. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 december 2015 @ 12:21 |
Ja, dat zijn Dry Age zakken. Ik koop dan liever gewoon droog gerijpt vlees. | |
MoChe | vrijdag 4 december 2015 @ 15:06 |
Enige tijd geleden een De Buyer 32cm gekocht:![]() Deze bevalt zo goed dat ik ook mn Hema hapjespan wil vervangen door een 'echte' pan. Iemand tips? liefst geen teflon. | |
Bramito | vrijdag 4 december 2015 @ 15:30 |
Mooi ding man! ![]() | |
Martijn1P | zondag 6 december 2015 @ 13:17 |
Spiraalkneedhaak voor de Kenwood Kmix: Stuk beter dan het meegeleverde origineel van Kenwood. | |
Weltschmerz | zondag 6 december 2015 @ 14:27 |
DeBuyer heeft ook de veel diepere sauteerpan. Dat is een erg fijna pan qua model, alleen als hapjespan niet zo heel geschikt omdat zo'n zelfgemaakte anti-aanbakaag niet goed tegen zuren kan. Zuren in tomaat bijvoorbeeld. Ik zou sowieso niet voor de Mineral B gaan, bijna 2 keer zo duur als de professionele lijn en ik heb geen ander verschil kunnen ontdekken dan dat hij met bijenwas is ingesmeerd om hem tijdens transport en opslag te beschermen, die laag was je er voor het eerste gebruik uit. Daarnaast weten de pro's wel wat goed is. | |
verita | zondag 6 december 2015 @ 15:49 |
Heeft die ook een bajonet-koppeling ? Ik heb namelijk de Kenwood Major Titanium, de deeghaak daarvan bevalt wel, en ook niet. Hoor het graag. | |
MoChe | zondag 6 december 2015 @ 16:54 |
Ja daarom zoek ik nu dus een andere type pan. Wellicht RVS? Iemand daar ervaringen mee? | |
_Hestia_ | maandag 21 december 2015 @ 17:20 |
Vandaag een nieuwe vrijstaande oven gekocht ![]() ![]() Had eerst een vrijstaande oven van Bestron, maar die begon wel op zn eind te raken en was niet meer schoon te krijgen en veel rookontwikkeling etc. Deze is een stuk groter ook ( 52 liter ipv 28) dus ruimte zat straks ![]() | |
Lienekien | maandag 21 december 2015 @ 17:57 |
Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels! ![]() | |
_Hestia_ | maandag 21 december 2015 @ 17:59 |
Ja heb er veel goede recensies over gelezen, dus naast de ovenschotels ook maar kijken of ik het bak-virus weer te pakken krijg dan ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 21 december 2015 @ 18:17 |
Wat is de maximum temperatuur? | |
_Hestia_ | maandag 21 december 2015 @ 19:00 |
230 graden | |
ASSpirine | maandag 21 december 2015 @ 21:20 |
Kent iemand deze merk en weet of het een goede mandoline is? https://www.vente-exclusi(...)kleurig-zwart/998669 Objectbeschrijving - Kan raspen, snijden in segmenten of elke type van fruit, groenten, vlees, aardappelen in batonnes snijden - 4 verwisselbare messen en 8 functies - Beschermt uw handen, ergonomische voor meer veiligheid, snelheid en gemak Interne wielen met 4 bladen: - Glad lemmet - Golvend lemmet - Fijne rasp - Grove rasp Kleur: Zilverkleurig Samenstelling: Inox | |
Martijn1P | donderdag 24 december 2015 @ 17:35 |
Denk het wel, kijk even hier: http://www.ebay.nl/itm/JP(...)-KM336-/321632959544 | |
Mercure | zondag 27 december 2015 @ 09:29 |
Eindelijk![]() | |
Fixers | zondag 27 december 2015 @ 10:09 |
Ik ben overgestapt op Japans staal van Tojiro. Kerstcadeautje voor mezelf. ![]() Ziet er echt retesaai uit, geen spannende damastlijntjes (al is ie wel drielaags), eigenlijk vind ik 'm niet eens mooi. Maar hij houdt zo lekker vast en snijdt zo fijn. Tijdens het koken voor het kerstdiner heb ik er appelsteeltjes mee doorgesneden, in de lengte, zonder het te voelen. ![]() | |
vivelafete | zondag 27 december 2015 @ 13:24 |
De 1922? Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent. Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer. Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku. | |
Weltschmerz | zondag 27 december 2015 @ 13:53 |
Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken. | |
Fixers | zondag 27 december 2015 @ 19:16 |
De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop. | |
Weltschmerz | zondag 27 december 2015 @ 19:58 |
Weet ik, maar vivelafete twijfelt tussen die twee, en ik vind die verschillen ook niet zo heel belangrijk. Die 1922 van 9 zoll heeft als voordeel dat het blad ook hoger is, en net als bij de santoku je vingers niet in de weg zitten als je de ronding van het blad wil gebruiken. | |
Mercure | maandag 28 december 2015 @ 15:00 |
Ik heb ook getwijfeld en getwijfeld en nog eens getwijfeld. Maar uiteindelijk gaven twee zaken de echte doorslag. Een dat de 1922 nu wel goed geprijsd is. Twee... het is gewoon bloedmooi ![]() En ik heb een aantal jaar geleden al aardappelschilmesjes weggekieperd en vervangen door een molenmesje en dat is en blijft ook bloedscherp. | |
HaverMoutKoekje | maandag 28 december 2015 @ 15:03 |
ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherpte ![]() | |
Mercure | maandag 28 december 2015 @ 15:07 |
Nee? Heb je een keramisch aanzetstaal? Paar keer overheen halen dan. Ik heb ook zo'n buckelsontbijtmesje in RVS en dat was na twee keer aanzetten ook vlijmscherp. @vivelafete Snijden met een lang mes was even wennen maar ik vind het nu prettiger dan met een kort mes. [ Bericht 0% gewijzigd door Mercure op 28-12-2015 15:27:22 ] | |
Spanky78 | maandag 28 december 2015 @ 17:22 |
Waarom twijfel je? Wat voor messen vind je fijn en wat voor handelingen ga je uitvoeren? Beide messen lijken prima, maar er zijn wel harder stralen snedes te krijgen (die blijven langer scherp en zijn over het algemeen scherper te krijgen in praktijk). Heb zelf een kai shun kaji, geweldig. En ook een paar Duitsers (goed maar nooit zo scherp als mijn sg2 staal edge). | |
Myraela | maandag 28 december 2015 @ 18:28 |
![]() Ik had nog geen rookoventje, zoooo blij mee. ![]() | |
Hooiopdevork | dinsdag 29 december 2015 @ 07:23 |
Nice!! zo'n rookoventje staat ook nog op mijn verlanglijstje | |
RobinOok | dinsdag 29 december 2015 @ 10:37 |
Ik gebruik hem gemiddeld 1 keer per week. Hij Gaat tegenwoordig zelfs mee op vakantie. Biefstukkies hoeven niet meer eerst op tijd uit dE ijskast gehaald. Je rookt ze namelijk niet alleen, je brengt ze ook prima op tempereatuur. Dan nog even kort gillen/ aanzetten en klaar is kees. Perfect. | |
Myraela | dinsdag 29 december 2015 @ 11:03 |
Ik denk dat ik hem ook wel vaak ga gebruiken. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 29 december 2015 @ 11:05 |
Ja, dat lijkt me een goed plan. ![]() Anders wordt je gek. | |
Mercure | dinsdag 29 december 2015 @ 13:20 |
Mijn rookoventje ziet er ook niet meer uit. Gaat om de smaak! :-) | |
SureD1 | dinsdag 29 december 2015 @ 15:12 |
Deze: http://www.knivesandtools(...)antoku-mes-18-cm.htm | |
Mercure | donderdag 31 december 2015 @ 14:03 |
![]() Mijn Herdertje komt pas na 15 januari ![]() | |
golfer | donderdag 31 december 2015 @ 14:10 |
De herdertjes lagen bij nachte.... | |
RobinOok | donderdag 31 december 2015 @ 14:19 |
Ik heb een nieuwe rijstkoker. De vorige was op. Die moest elke keer met een desserbakje met siloconen pannenlap erom tussen deksel en hendel dichtgehouden worden. Nu weer een simpele, met los deksel erop. Kijken hoe lang die het uithoudt. | |
n0a | donderdag 31 december 2015 @ 15:57 |
Gebruik jij je takoyaki pan nog regelmatig? Twijfel nog steeds of ik die wil kopen of niet. | |
RobinOok | donderdag 31 december 2015 @ 16:42 |
Nee, na mijn post over takoyaki niet meer. Je mag hem wel lenen. Kan je zien of het wat is. Het is namelijk op zich wel heel leuk en lekker. | |
Mubassie | dinsdag 12 januari 2016 @ 17:57 |
Erg lang getwijfeld of ik deze wel echt nodig heb.. Aangezien het bakken en kokkerellen een steeds grotere hobby begint te worden heb ik de knoop maar doorgehakt ![]() Morgen krijg ik deze: ![]() | |
heiden6 | woensdag 13 januari 2016 @ 01:15 |
Nice! Ik heb van de week ook zoiets besteld: ![]() | |
heiden6 | woensdag 13 januari 2016 @ 01:29 |
Dat klinkt echt geweldig. Had er al iets over gelezen, maar vroeg me af of het echt goed zou werken. Nog steeds tevreden mee? En welke heb je gekocht als ik vragen mag (welk merk)? | |
Molleman | woensdag 13 januari 2016 @ 12:57 |
![]() ![]() ![]() En nog een heleboel geneuzel. Nieuw appartement en de keuken moet ook gevuld worden met essentieel materiaal. | |
Dragonberry | woensdag 13 januari 2016 @ 13:27 |
Wat een mooie pan ![]() Ik kocht laatst een nieuwe pannenset en ook een koelkast met no-frost, omdat de vorige constant dichtvroor.. ![]() | |
vinnypassy | woensdag 13 januari 2016 @ 13:33 |
Ik wil ook een keuken waar zo'n koelkast en een echte oven inpast. ![]() | |
Blik | woensdag 13 januari 2016 @ 13:42 |
Heb in mijn no-frost vriezer nog nooit ijsaangroei gehad in de 8 jaar dat ik hem nu heb | |
Blik | woensdag 13 januari 2016 @ 13:42 |
Messenset van ViVo Vileroy & Boch is nu compleet, staat mooi op het aanrecht | |
Mercure | dinsdag 19 januari 2016 @ 15:33 |
Het wachten is beloond... het duurde en het duurde... MAAR: Mijn herdertje is er!! ![]() | |
ChilllayD | dinsdag 19 januari 2016 @ 16:16 |
Hier een grote Bosch nu een jaartje of... 3. Heel veel ijs binnenin ![]() | |
Lienekien | dinsdag 19 januari 2016 @ 16:17 |
Vanille-ijs, chocolade-ijs... | |
ChilllayD | dinsdag 19 januari 2016 @ 16:22 |
Anyway, ik ga verhuizen dus moest ik nieuwe spulletjes kopen ![]() ![]() ![]() Zijn vandaag geleverd ![]() | |
ChilllayD | dinsdag 19 januari 2016 @ 16:48 |
Hahaha helaas, van die smaakloze waterige rotzooi die mijn lades ook stroef laat lopen! | |
InTrePidIvity | woensdag 3 februari 2016 @ 11:45 |
iBOOD heeft vandaag een 8-delige messenset van Pyrex in de aanbieding voor ¤ 49,99. Pyrex ken ik uiteraard wel van de ovenschalen, maar over de messen kan ik heel weinig terugvinden - zelfs niet op de officiële site. Ik heb zelf het vleesmes en de twee santokumessen al (uit een spaaractie van een tankstation) en ze zijn prima (stevig, beetje zwaar, niet heel scherp). Ik vind het alleen gek dat er zo weinig over online staat, zou Pyrex de naam willen verbinden aan Chinese rommelmessen? Of is het restvoorraad uit een tijdelijke uitstap van Pyrex? Weet iemand hier meer van? ![]() http://www.ibood.com/home(...)elig-messenblok.html | |
Helsinki | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:59 |
![]() Hopelijk is het wat ![]() | |
n0a | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:18 |
Die van mij lijkt hetzelfde en ben er erg tevreden mee. Heb na ongeveer een jaar wel het klokje moeten laten vervangen. Was een bekend probleem. Zal nu misschien niet meer zo zijn, heb hem ongeveer 3 jaar. | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2016 @ 17:33 |
![]() Kick Werkt heerlijk | |
Fixers | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:25 |
Pas op je vingers. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:36 |
ik weet. Mandolines zijn er ook zo erg | |
Fixers | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:43 |
Die ook inderdaad. Ik heb er eentje van Kyocera met een keramisch mes. Loeischerp en de vingerbeschermer die erbij zit is volstrekt waardeloos. Daar moet ik nog steed een kevlar snijhandschoen bij hebben, tip van Alton Brown. (Mijn nieuwe culiheld ![]() | |
vinnypassy | dinsdag 1 maart 2016 @ 19:05 |
![]() | |
Spanky78 | dinsdag 1 maart 2016 @ 19:24 |
En toch. Met een microplane snijd je je stukken minder snel dan met een half werkend exemplaar van de.hema. | |
FranticDJ | vrijdag 11 maart 2016 @ 15:08 |
![]() Ja hoor, snel aan de slag ![]() | |
Sorella | vrijdag 11 maart 2016 @ 15:11 |
Veel plezier met je vleesmolen, dat je maar veel worstjes mag draaien ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 18 mei 2016 @ 14:40 |
![]() Een spuit met naald om marinade in vlees te spuiten en een naald om gelei in gebak te spuiten. | |
derLudolf | woensdag 18 mei 2016 @ 14:43 |
Gaaf ![]() Kun je daar ook zelf hammetjes mee maken? ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 18 mei 2016 @ 14:51 |
Dat is de bedoeling, nitraatpekel erin | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 14:57 |
In het kader van leuk, maar niet echt noodzakelijk:![]() | |
vinnypassy | woensdag 15 juni 2016 @ 18:53 |
Eindelijk, een ijsmachine! Zelfvriezend, omdat ik een veel te klein vriesvak heb. Ben benieuwd. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 juni 2016 @ 19:08 |
Goed de gebruiksaanwijzing lezen! Doe hem ongeveer halfvol, er gaat opslag in je ijs komen (lucht) Is de beker waar de ijsmassa in gaat uitneembaar? Dan moet je alcohol in de houder doen waar de beker in gaat voor een goede koude overdracht | |
vinnypassy | woensdag 15 juni 2016 @ 19:20 |
De beker is uitneembaar inderdaad. Maakt het dan nog uit wat voor alcohol? | |
Pietverdriet | woensdag 15 juni 2016 @ 19:24 |
40% witte rum gebruik ik, want goedkoop, of gebruik vodka. Zal waarschijnlijk duidelijk beschreven staan in de gebruiksaanwijzing | |
MonkNL | donderdag 16 juni 2016 @ 11:53 |
Ik heb deze al een aantal jaren in gebruik. Prima machine, zeker voor de prijs! Ben benieuwd wat je er allemaal uit gaat toveren! | |
vinnypassy | donderdag 16 juni 2016 @ 13:12 |
Ik hoop vooral ijs. ![]() 280g milk 280g thickened cream 50g trimoline 1 vanilla bean, halved and seeded 5 egg yolks 37g caster sugar 75g candied peanuts Maar dan gehalveerd, anders heb ik teveel om te serveren. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 juni 2016 @ 22:08 |
Hoe was je ijs geworden? Hier net 500 gram lambada aardbeien met 200 gram suiker tot sorbet verwerkt. | |
killerkip69 | zondag 19 juni 2016 @ 00:51 |
Setje pannetjes bij de Aldi voor 'n tientje...helaas geen foto's. | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 10:45 |
Laat ik later weten, staat voor vanavond op het menu. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 19 juni 2016 @ 11:01 |
Je hebt het zo lang uitgehouden je nieuwe speeltje niet te gebruiken? Wow! | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 13:07 |
Ja. Vrijdag hele dag weg, gisteren brak en overdag in de keuken voor andere dingen. Roommengsel staat nu te koelen in de koelkast. ![]() | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 20:30 |
Het was lekker! Zo los was het misschien net iets teveel honing: ipv trimoline heb ik de helft aan honing gebruikt. Maar met de cumble erbij - en alle andere elementen - was het súper lekker. Was onderdeel van dit hele recept en zag er verder zo uit. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 19 juni 2016 @ 20:32 |
Heb net weer sorbet gemaakt, deze keer 125 gram suiker, 100 gram glucosesiroop en 500 gram aardbeien, structuur was beter nog dan gisteren. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 juli 2016 @ 17:12 |
Kichenaid Blender, eerste probeersel, een milkshake | |
Myraela | vrijdag 8 juli 2016 @ 20:24 |
Oh tof! ![]() Ik mag van mezelf geen blender meer kopen. Doe toch alles met m'n staafmixer. Maar hij past zo mooi in het setje. ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 8 juli 2016 @ 21:29 |
Echt waar? Sinds ik een blender heb gebruik ik die ook vaak, daar worden de pureetjes e.d. toch een stukje zachter van. En voor wat meer structuur pak ik wel gewoon de staafmixer. | |
RobinOok | vrijdag 8 juli 2016 @ 21:31 |
Gelukkig is ie rood! Anders was ik stikjaloers! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 8 juli 2016 @ 21:32 |
Oh, en voor wie nog benieuwd is, mijn magimix mini ding is de miskoop van de eeuw. Kutding. | |
Myraela | vrijdag 8 juli 2016 @ 21:39 |
Als ik een gladde puree wil maken, gebruik ik m'n KitchenAid foodprocessor. Voor de rest vind m'n staafmixer wel dikke prima, heb niet het gevoel dat ik nog iets nodig heb. Ik heb eigenlijk ook geen ruimte voor nog meer apparaten. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 juli 2016 @ 22:26 |
Kusje | |
THEFXR | vrijdag 8 juli 2016 @ 23:45 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 9 juli 2016 @ 09:06 |
Dat is een ander model, ik heb dit model ![]() | |
ecstasy | dinsdag 12 juli 2016 @ 14:32 |
is dat zo'n kleine die je ook vaak gratis krijgt bij de normale blender? heb die ook ongebruikt in de kast liggen maar waarom is 'ie zo kut? | |
RobinOok | dinsdag 12 juli 2016 @ 16:32 |
![]() Ik krijg hem niet open. Ik krijg hem niet dicht. En als je iets echt fijn wilt hakken wil je hem vaak open doen om even alles naar de mesjes te duwen. En dat gaat dus kutterkut. Ik vind het echt een onding. Zijn goedkope voorganger vond ik fijner. Maar ik heb hem ook niet veel nodig. Want als ik iets glad/fijn wil hebben gebruik ik de blender of de staafmixer. En als het "gehakt" moet, dan gebruik ik gewoon een mes. Als ik enorme hoeveelheden zou willen hakken/blitzen, dan gebruik ik de grote keukenmachine wel. Kortom, niet vaak nodig en als nodig dan zit ik te stoeien. | |
Pietverdriet | zondag 17 juli 2016 @ 08:19 |
Had dinsdag een twee kilo ham met zwoerd gekocht, een pekeloplosing gemaakt met knoflook, mosterd, gemalen foellie en peper erdoor, hiermee de ham geprikt en volgespoten. Daarna de ham in een zak gedaan, rest van de pekelmarinade erbij, zak geseald en laten trekken. Gisteren eruit gehaald, de zwoerdkant met kokend water overgoten en op 125 in de oven langzaam gegaard en daarna gegrilled zodat de zwoerd popte als popcorn. De zwoerd was mooi en krokant, het vlees erg mals en mooi gegaard, vlees gaat nog een tijdje mee als broodbeleg. | |
FANN | zondag 17 juli 2016 @ 08:31 |
beetje onzinnig ding ![]() ![]() | |
vinnypassy | zondag 17 juli 2016 @ 10:00 |
Klinkt goed Piet. Het is dat ik bijna nooit brood eet, maar ik zou het zo doen om zo'n hammetje te maken. | |
Pietverdriet | zondag 17 juli 2016 @ 10:24 |
Je kan hem natuurlijk ook gewoon warm eten met een bruine saus of mosterdsaus, puree en boontjes bijvoorbeeld, het broodbeleg idee is voor mij restjes verwerken | |
mytec | zondag 17 juli 2016 @ 10:25 |
Klinkt goed, ik moet zeggen dat ik sommige stukken vlees gebraden nog lekkerder vind om heel dun te snijden en op brood te doen. | |
verita | zondag 17 juli 2016 @ 14:05 |
Stond al lang op mijn verlanglijst:![]() Hier een filmpje | |
mytec | zondag 17 juli 2016 @ 19:53 |
Wat een mooi ding! maar heb hem even opgezocht en ik kreeg het spontaan benauwd van de prijs. Gebruik je dit ding nu echt zo vaak dat het zoveel waard is? Duurder dan een goed koksmes! | |
verita | zondag 17 juli 2016 @ 22:34 |
Nou ik heb niet zulke knife-skills en ik heb het vooral gekocht omdat ik ook pas een droogmachine heb gekocht. Het leek me handig om snel groente en fruit uit de moestuin te kunnen verwerken, en hulp daarbij te krijgen. Met de Viper kan iemand anders ook helpen met voorbereiden van de vulling van deze machine: Klarstein Fruit-JerkyPro10 ![]() ![]() Ooit ga ik ook jerky maken ![]() ![]() | |
mytec | zondag 17 juli 2016 @ 23:05 |
Kijk dan snap ik de investering al wel;-) zo,n droogmachine is erg mooi! Vorig jaar in Italie op een kwekerij/boerderij geweest waar ze blauwe bosbessen en bramen producten maakten maar ook nog wat andere verdwaalde fruit soorten teelden. Ze hadden een hele grote versie van zo,n droger, en ik moet zeggen wat daar uitkomt is net snoepgoed! Maar dan een stuk lekkerder ;-) Ben een beef jerky fan, maar ik denk dat je hier ook fantastisch apple schijfjes in kan drogen ;-) | |
Pietverdriet | vrijdag 22 juli 2016 @ 08:56 |
Hebben een nieuwe vrieskist, handig voor zaken die niet in de gewone vriezer passen![]() Heb hem aangesloten en op ijstijd gezet, na een paar uur de vrieskast leeggeruimd en omgepakt, daarna de vrieskast uitgezet zodat hij kan ontdooien. De monteur moet weer een onderdeel vervangen. Ik had een 25 jaar oude Liebherr vervangen door een energiezuinige bauknecht, dat was een vergissing, hij is nu een kaar oud en al de tweede keer dat er iets kapot is. | |
derLudolf | vrijdag 22 juli 2016 @ 09:00 |
Bauknecht is dan tegenwoordig ook geen A merk meer geloof ik ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 juli 2016 @ 09:01 |
Siemens afwasmachine heb ik ook de nodige ellende mee. Enige wat nog premium is, is de prijs geloof ik. | |
Spanky78 | zaterdag 23 juli 2016 @ 11:07 |
Liebherr is dan ook wel echt top qua vriezers... Ook de oude apparaten... Niet zo energiezuinig, maatgoed... P.s. Je hebt hem.na aankoop wel.een dagje op zijn plek gezet zonder hem.aannte zetten, anders zit het koudemiddel niet goed verdeeld en kan hij daardoor ook kapot gaan. | |
Spanky78 | zaterdag 23 juli 2016 @ 11:10 |
Kwestie van pech. De halve wereld staat vol met die dingen. Bosch en siemens. Zelfde machines met ander merkje... Normaliter prima betrouwbaar. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 juli 2016 @ 11:18 |
Ja natuurlijk heb ik dat gedaan. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 juli 2016 @ 11:19 |
Nee, kwestie van bezuiningen op kwaliteit. Goedkope rubber dichtingen en andere onderdelen. | |
THEFXR | zaterdag 23 juli 2016 @ 23:00 |
heb 10 jaar geleden een 2dehands siemens afwasmachine gekocht, draait nog steeds. denk dat de tijd was, dat er nog kwaliteit in zat. | |
FANN | zaterdag 23 juli 2016 @ 23:23 |
Daar kan een heel varken in ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 juli 2016 @ 23:26 |
In mijn geval eerder een geitbokje | |
FANN | zaterdag 23 juli 2016 @ 23:27 |
Béh..... | |
derLudolf | zaterdag 23 juli 2016 @ 23:30 |
De NEFF van mijn ouders à ¤1300 is ook kapot... Maar dat komt door een blikseminslag. Wat een knal was dat zeg... Ik had de flits niet gezien, dus ik hoorde ineens die keiharde knal... Tering zeg. | |
RobinOok | zondag 24 juli 2016 @ 17:30 |
Ik wil zo'n ding dat sheets snijdt van aardappel, komkommer of rettich. Alleen, ze zijn zo achterlijk duur en moeilijk te krijgen ook en belangrijkste, ik heb er waarschijnlijk weinig behoefte aan, haha. Alleen nu! Ik wil 'm!!! ![]() http://www.amazon.co.uk/N(...)words=turning+slicer Filmpje: | |
Pietverdriet | zondag 24 juli 2016 @ 17:52 |
211 euro bij amazon.de Het ziet er geweldig uit, maar zit me af te vragen wat ik er mee moet. Miehoen snijden van aardappel, selderijknol, en dat in een nestje wikkelen en dan frituren? Sushi maken met velletjes rettich ipv zeewier? | |
RobinOok | zondag 24 juli 2016 @ 17:59 |
Pakketjes, sushi-achtige rolletjes, laagjes, ach, ja, gewoon hebben!! :-) Maar wat zou nou het verschil zijn tussen die ene van 211 euro en de andere van 400 euro? ![]() [ Bericht 58% gewijzigd door RobinOok op 24-07-2016 18:07:50 ] | |
verita | maandag 25 juli 2016 @ 14:05 |
![]() ![]() ![]() Ik heb er ook geen nut voor, maar oh wat mooi ![]() | |
Pietverdriet | maandag 25 juli 2016 @ 14:09 |
Het verschil is denk ik verschillende verkopers. In Japan, tenminste op amazon.co.jp kost hij rond de 400, grappig | |
Mubassie | dinsdag 26 juli 2016 @ 18:27 |
DeBuyer mineral B 28cm ![]() Al de hele middag bezig met inbranden ![]() | |
THEFXR | dinsdag 26 juli 2016 @ 19:10 |
![]() | |
habitue | dinsdag 26 juli 2016 @ 19:20 |
Heb ik ook, hele fijne pan. | |
golfer | donderdag 28 juli 2016 @ 17:13 |
Mijn nieuwste speeltje:![]() | |
Sorella | donderdag 28 juli 2016 @ 17:20 |
Rijstkoker ? onee ik zie meer knopjes, multicooker dan ? | |
Pietverdriet | donderdag 28 juli 2016 @ 17:21 |
Een rijstkoker of wat is dat? | |
golfer | donderdag 28 juli 2016 @ 17:31 |
Slowcooker met allerlei gadgets. (kan via voorgeprogrammeerde programma's stomen, grillen, slowcooken, rijst koken, frituren, als oven gebruiken, soep mee maken etc.) | |
Pietverdriet | donderdag 28 juli 2016 @ 17:43 |
Ik ben benieuwd wat je er in realiteit zoal mee kan. | |
golfer | donderdag 28 juli 2016 @ 17:48 |
Ik zal hem voornamelijk gebruiken als slowcooker en om sous vide mee te bereiden. | |
RobinOok | donderdag 28 juli 2016 @ 18:34 |
'k Heb hem gewoon besteld. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Sorella | donderdag 28 juli 2016 @ 19:53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ik zit net naar celebrity masterchef uk te kijken en daar werd het ook gebruikt om sliertjes te maken [ Bericht 3% gewijzigd door Sorella op 29-07-2016 10:28:22 ] | |
Martijn1P | donderdag 18 augustus 2016 @ 14:52 |
Tweede hands Lodge Combo Cooker. Blij mee ![]() Wordt ook door veel thuisbakkers gebruikt: | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2016 @ 15:26 |
Is hij nu al binnen, en hoe bevalt ie? | |
HaverMoutKoekje | donderdag 18 augustus 2016 @ 16:40 |
oww, (gewoon) een gietijzeren pan ![]() | |
THEFXR | donderdag 18 augustus 2016 @ 17:02 |
Had hem al een tijdje, maar dit topic toen nog niet ontdekt. . ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2016 @ 17:05 |
Wat maak je daar mee? | |
THEFXR | donderdag 18 augustus 2016 @ 17:20 |
het is een slowcooker, dus dingen met rund en kippen vlees. je kan ook soep, aardappel puree er mee maken of sauzen. je kan er iig veel mee maken. | |
Sorella | donderdag 18 augustus 2016 @ 19:21 |
CUL / Slowcooker recepten deel 3 voor alle slowcooker gerelateerde vragen en ook wat recepten ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2016 @ 19:21 |
Ik weet wat er mee kan, ik vroeg me af wat je er mee maakt. | |
Sorella | donderdag 18 augustus 2016 @ 19:23 |
Was meer voor THEFXR bedoeld ![]() fudge, brood, cake, soep, goulash, hachee, pulled pork etc. | |
THEFXR | donderdag 18 augustus 2016 @ 21:17 |
kippenbouten met groenen, kipsate, rendang, aardappel puree, zoetzure kip. | |
Mercure | zondag 25 september 2016 @ 19:22 |
Kon het niet laten... na mijn Herdertje koksmes... ook het officemes besteld vandaag. ![]() Als dat toch net zo fijn snijdt, dan ben ik een gelukkig mens | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 01:02 |
Patser de Pats![]() Heb er ook nog een glazen mengkom bij gekregen. | |
bloempje-moi | zaterdag 8 oktober 2016 @ 08:30 |
Die heb ik ook! Zwart gietijzer. Ben er zooooo blij mee! ![]() | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 08:48 |
Ik heb hem nog niet gebruikt, maar pizzadeeg staat sowieso op de planning en een taart, ben nog in dubio welke ![]() | |
Myraela | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:35 |
Maak lemon meringue. Deeg is tof, maar wanneer je Zwitsers meringue maakt, kom je er pas echt achter hoe fijn dat ding is. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:42 |
Dat is italiaanse, zwitserse verwarm je tijden het kloppen au bain mari en los je zo de suiker op, franse sla je de eiwitten met (poeder)suiker en italiaanse doe je kokend hete suikerstroop bij de eiwitten als die stijf zijn terwijl je slaat. | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:56 |
Te laat ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 8 oktober 2016 @ 10:58 |
Al gebruikt? | |
Zo-is-dat | zaterdag 8 oktober 2016 @ 15:32 |
Heerlijk ![]() | |
RobinOok | zaterdag 8 oktober 2016 @ 15:34 |
Ik wil het er niet over hebben. Behalve dat dit de laatste keer was dat ik iets via internet bestel. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 oktober 2016 @ 17:30 |
Stuur het dan terug. | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 17:33 |
Vanuit Nederland die kant op sturen kost misschien net zoveel als wat het ding waard is ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 8 oktober 2016 @ 17:40 |
Als jij gouden verpakkingsmateriaal gebruikt misschien wel, apparaat was over de 200 euro. | |
RobinOok | zaterdag 8 oktober 2016 @ 17:52 |
Plus 50 euro invoerrechten. ![]() Maar ik wou het er dus NIET over hebben. Niet! | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 18:06 |
Sorry. Hebben we je weekend nu verpest? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 8 oktober 2016 @ 18:19 |
Nee hoor, daar is wel iets meer voor nodig. ![]() | |
THEFXR | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:14 |
nog een aankoop op het oog? | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:16 |
Wil een staafmixer kopen, mijn braun is gesneuveld | |
FANN | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:37 |
Fuck ![]() | |
FANN | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:38 |
Hoe krijg je dat voorelkaar? Die heb ik ook ![]() tenminste ik heb dit setje... ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:44 |
Dont ask Zit te lonken naar een bamix | |
FANN | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:47 |
oké ik vraag niks ![]() kon maken ![]() Prijzig ding die Bambix ![]() ![]() |