Ja daarom zoek ik nu dus een andere type pan. Wellicht RVS? Iemand daar ervaringen mee?quote:Op zondag 6 december 2015 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
DeBuyer heeft ook de veel diepere sauteerpan. Dat is een erg fijna pan qua model, alleen als hapjespan niet zo heel geschikt omdat zo'n zelfgemaakte anti-aanbakaag niet goed tegen zuren kan. Zuren in tomaat bijvoorbeeld.
Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels!quote:Op maandag 21 december 2015 17:20 schreef Sylvana het volgende:
Vandaag een nieuwe vrijstaande oven gekocht
[ afbeelding ]
Had eerst een vrijstaande oven van Bestron, maar die begon wel op zn eind te raken en was niet meer schoon te krijgen en veel rookontwikkeling etc. Deze is een stuk groter ook ( 52 liter ipv 28) dus ruimte zat straks
Ja heb er veel goede recensies over gelezen, dus naast de ovenschotels ook maar kijken of ik het bak-virus weer te pakken krijg danquote:Op maandag 21 december 2015 17:57 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels!
Denk het wel, kijk even hier: http://www.ebay.nl/itm/JP(...)-KM336-/321632959544quote:Op zondag 6 december 2015 15:49 schreef verita het volgende:
[..]
Heeft die ook een bajonet-koppeling ? Ik heb namelijk de Kenwood Major Titanium, de deeghaak daarvan bevalt wel, en ook niet. Hoor het graag.
De 1922?quote:Op zondag 27 december 2015 09:29 schreef Mercure het volgende:
Eindelijk
[ [url=https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.knivesandtools.nl%2Fproductimages%2Fphotogallery%2Fphotos%2Frobert-herder-1922-koksmes-23cm-RH2092189-d6.jpg&f=1]afbeelding[/url] ]
Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken.quote:Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:
[..]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.
Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop.quote:Op zondag 27 december 2015 13:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken.
Weet ik, maar vivelafete twijfelt tussen die twee, en ik vind die verschillen ook niet zo heel belangrijk. Die 1922 van 9 zoll heeft als voordeel dat het blad ook hoger is, en net als bij de santoku je vingers niet in de weg zitten als je de ronding van het blad wil gebruiken.quote:Op zondag 27 december 2015 19:16 schreef Fixers het volgende:
[..]
De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop.
Ik heb ook getwijfeld en getwijfeld en nog eens getwijfeld. Maar uiteindelijk gaven twee zaken de echte doorslag. Een dat de 1922 nu wel goed geprijsd is. Twee... het is gewoon bloedmooiquote:Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:
[..]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.
Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherptequote:Op maandag 28 december 2015 15:00 schreef Mercure het volgende:
En ik heb een aantal jaar geleden al aardappelschilmesjes weggekieperd en vervangen door een molenmesje en dat is en blijft ook bloedscherp.
Nee? Heb je een keramisch aanzetstaal? Paar keer overheen halen dan. Ik heb ook zo'n buckelsontbijtmesje in RVS en dat was na twee keer aanzetten ook vlijmscherp.quote:Op maandag 28 december 2015 15:03 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherpte
Waarom twijfel je? Wat voor messen vind je fijn en wat voor handelingen ga je uitvoeren? Beide messen lijken prima, maar er zijn wel harder stralen snedes te krijgen (die blijven langer scherp en zijn over het algemeen scherper te krijgen in praktijk).quote:Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:
[..]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.
Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
Gebruik jij je takoyaki pan nog regelmatig? Twijfel nog steeds of ik die wil kopen of niet.quote:Op donderdag 31 december 2015 14:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een nieuwe rijstkoker. De vorige was op. Die moest elke keer met een desserbakje met siloconen pannenlap erom tussen deksel en hendel dichtgehouden worden. Nu weer een simpele, met los deksel erop. Kijken hoe lang die het uithoudt.
Nice!quote:Op dinsdag 12 januari 2016 17:57 schreef Mubassie het volgende:
Erg lang getwijfeld of ik deze wel echt nodig heb.. Aangezien het bakken en kokkerellen een steeds grotere hobby begint te worden heb ik de knoop maar doorgehakt![]()
Morgen krijg ik deze:
[ afbeelding ]
Dat klinkt echt geweldig. Had er al iets over gelezen, maar vroeg me af of het echt goed zou werken. Nog steeds tevreden mee? En welke heb je gekocht als ik vragen mag (welk merk)?quote:Op zondag 25 oktober 2015 08:55 schreef Ludd het volgende:
Niet echt een keukenspeeltje, maar onlangs een nieuwe vriezer gekocht. Met no frost. Wat een verademing is dat. Geen aangevroren ijskristallen meer, producten vriezen niet aan elkaar, lades lopen soepel en etiketten zijn goed leesbaar. Dit is echt zoiets wat ik al jaren eerder had moeten kopen.![]()
Heb in mijn no-frost vriezer nog nooit ijsaangroei gehad in de 8 jaar dat ik hem nu hebquote:Op woensdag 13 januari 2016 01:29 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat klinkt echt geweldig. Had er al iets over gelezen, maar vroeg me af of het echt goed zou werken. Nog steeds tevreden mee? En welke heb je gekocht als ik vragen mag (welk merk)?
Hier een grote Bosch nu een jaartje of... 3. Heel veel ijs binneninquote:Op woensdag 13 januari 2016 13:42 schreef Blik het volgende:
[..]
Heb in mijn no-frost vriezer nog nooit ijsaangroei gehad in de 8 jaar dat ik hem nu heb
Vanille-ijs, chocolade-ijs...quote:Op dinsdag 19 januari 2016 16:16 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Hier een grote Bosch nu een jaartje of... 3. Heel veel ijs binnenin
Die van mij lijkt hetzelfde en ben er erg tevreden mee. Heb na ongeveer een jaar wel het klokje moeten laten vervangen. Was een bekend probleem. Zal nu misschien niet meer zo zijn, heb hem ongeveer 3 jaar.quote:
ik weet. Mandolines zijn er ook zo ergquote:
Die ook inderdaad. Ik heb er eentje van Kyocera met een keramisch mes. Loeischerp en de vingerbeschermer die erbij zit is volstrekt waardeloos. Daar moet ik nog steed een kevlar snijhandschoen bij hebben, tip van Alton Brown. (Mijn nieuwe culiheldquote:Op dinsdag 1 maart 2016 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ik weet. Mandolines zijn er ook zo erg
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |