Let's not go there, again.quote:Op zondag 29 november 2015 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon ff met heet water uitspoelen, afdrogen keukenpapier met wat olie erop erdoorheen halen, klaar.
Wil jij alles blinkend schoon geschrobt?
Heb ik al gedaan. Willen ze niet anders dan dat het nu hierboven gequote staat. Ze zijn bang consumenten te verliezen die beslist alles in de vaatwasser moeten gooien. Het is niet zo dat je pan resoluut kapot gaat, maar je beperkt de levensduur aanzienlijk. De schade die door vaatwasmachines wordt toegebracht valt ook niet onder de levenslange garantie: dat is slijtage, geen productie- of materiaalfout.quote:Op zondag 29 november 2015 17:09 schreef Blik het volgende:
[..]
Bel jij le creuset dan even op dat ze hun gebruiksaanwijzing aan moeten passen? En tevens ook alle websites waarop vermeldt staat dat het wel kan
Een gewoon geëmailleerde gietijzeren pan zoals Le Creuset kan je met water en zeep afwassen. Geen idee waar dat niet-afwassen vandaan komt. Gietijzer zonder email is een specifiek product met bijbehorende doelgroep.quote:Op zondag 29 november 2015 15:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen idee, ik moet geen gietijzeren pan. Juist omdat je die niet af mag wassen.
Waarom zeggen ze dan bij de andere braadpan dat die niet in de vaatwasser mag?quote:Op zondag 29 november 2015 17:47 schreef Fixers het volgende:
[..]
Heb ik al gedaan. Willen ze niet anders dan dat het nu hierboven gequote staat. Ze zijn bang consumenten te verliezen die beslist alles in de vaatwasser moeten gooien. Het is niet zo dat je pan resoluut kapot gaat, maar je beperkt de levensduur aanzienlijk. De schade die door vaatwasmachines wordt toegebracht valt ook niet onder de levenslange garantie: dat is slijtage, geen productie- of materiaalfout.
Die andere braadpan, je bedoelt de reguliere Signature collectie? Daarvan zeggen ze ook dat ze in de vaatwasser mogen: "Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen ... mag in de vaatwasser."quote:Op zondag 29 november 2015 18:03 schreef Blik het volgende:
[..]
Waarom zeggen ze dan bij de andere braadpan dat die niet in de vaatwasser mag?
nope, daarvan staat bij alle webshops en ook op de website dat die niet in de vaatwasser magquote:Op zondag 29 november 2015 18:11 schreef Fixers het volgende:
[..]
Die andere braadpan, je bedoelt de reguliere Signature collectie? Daarvan zeggen ze ook dat ze in de vaatwasser mogen: "Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen ... mag in de vaatwasser."
Was sich liebt, neckt sich.quote:
Op de verpakking, in de handleiding en de site van Creuset staat duidelijk dat het wél mag. Sterker nog: als er één braadpan van dat merk is die tegen de vaatwasser zou moeten kunnen zijn het die. De signature heeft een verbeterde emaillelaag.quote:Op zondag 29 november 2015 18:32 schreef Blik het volgende:
[..]
nope, daarvan staat bij alle webshops en ook op de website dat die niet in de vaatwasser mag
Deze vond ik lekker: http://www.een.be/program(...)ten/brusselse-wafels ik kreeg er wel 24 uit ipv 12 .quote:Op zondag 29 november 2015 11:12 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Echt honderden recepten.. Even uitvogelen bij welk recept ze niet droog worden
En hoeveel heeft dit grapje gekost als ik vragen mag?quote:Op donderdag 3 december 2015 21:46 schreef verita het volgende:
Sinds een paar weken in huis, bevalt geweldig
[ afbeelding ]
Ik wilde al jaren een vacuummachine. Gelijk maar een goede gekocht, een La.Va V400 Premium. Ik heb er direct van alles bijgekocht, zoals de vacumeerdoos voor marineren in een halfuur ipv tien uur, dry-age zakken voor het zelf rijpen van vlees, de vacuumglocke voor het opnieuw vacumeren van geopende potjes, etc. Hele partij zakken, vloeistofvangers, onderbordjes, de hele rimram.
Ik dacht dat Dinooo een rolberoerte kreeg toen ie de rekening zag, maar ach, het is een investering maar dan heb je ook wat.
Hier nog een filmpje, over het razendsnel marineren
Is dat niet een contradictie? Je rijpt vlees in vacuum, of droog in een rijpkast volgens mijquote:Op donderdag 3 december 2015 21:46 schreef verita het volgende:
dry-age zakken voor het zelf rijpen van vlees,
Interessant.quote:Op vrijdag 4 december 2015 12:06 schreef verita het volgende:
Nee. Zie hier.
En hier nog een verdere uitleg; met oa deze foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat moest dan haast wel over de dry-age zakken gaan?quote:Op vrijdag 4 december 2015 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Interessant.
Die kende ik nog niet
Maar
VL0558 | 4 zakken 25 x 40 cm 13,00 EUR *
VL0556 | 4 zakken 25 x 55 cm 14,00 EUR *
Ze nemen wel prijzen.
Ja, dat zijn Dry Age zakken. Ik koop dan liever gewoon droog gerijpt vlees.quote:Op vrijdag 4 december 2015 12:16 schreef verita het volgende:
[..]
Dat moest dan haast wel over de dry-age zakken gaan?
De gewone zijn een stuk goedkoper. Bovendien heb ik veel op rol gekocht, of met 100 tegelijk.
Mooi ding man!quote:Op vrijdag 4 december 2015 11:55 schreef verita het volgende:
De La.Va V400 Premium koop je met twee cadeautjes die je zelf mag bepalen. Ik koos als cadeau 5 jaar garantie (ipv 2 jr), en de vacummglocke voor het opnieuw vacuum maken van potjes. Dit kostte zonder verzendkosten ¤ 799,-.
Zie hier
Waarom deze dure, ze zijn er ook goedkoper?
- professioneel apparaat : bedoeld voor winkeliers, horeca etc, je mag een lange levensduur verwachten
- regelbare vacuumdruk tot aan 1 bar (dat kan bijna bij geen enkele)
- extra brede vacuumzakken mogelijk (in dit geval tot aan 46 cm)
- meerdere zakken tegelijk vacumeren en sealen mogelijk
- sealtijd in te stellen
- 3 sealnaden ipv 1 of 2
- bedrijfstijd (permanent doorwerken) 3-4 uur mogelijk
- geschikt voor voedselhouders én zakken
- automatisch maar ook manueel bedienbaar
Samen met alle bijgekochte accessoires, receptenboeken en zakken (ook op rol) was het zo'n 1250 euro.
DeBuyer heeft ook de veel diepere sauteerpan. Dat is een erg fijna pan qua model, alleen als hapjespan niet zo heel geschikt omdat zo'n zelfgemaakte anti-aanbakaag niet goed tegen zuren kan. Zuren in tomaat bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 4 december 2015 15:06 schreef MoChe het volgende:
Enige tijd geleden een De Buyer 32cm gekocht:
[ afbeelding ]
Deze bevalt zo goed dat ik ook mn Hema hapjespan wil vervangen door een 'echte' pan. Iemand tips? liefst geen teflon.
Heeft die ook een bajonet-koppeling ? Ik heb namelijk de Kenwood Major Titanium, de deeghaak daarvan bevalt wel, en ook niet. Hoor het graag.quote:Op zondag 6 december 2015 13:17 schreef Martijn1P het volgende:
Spiraalkneedhaak voor de Kenwood Kmix:
Stuk beter dan het meegeleverde origineel van Kenwood.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |