abonnement Unibet Coolblue
pi_154171293
Helaas gaat het soms, na een positieve test, na een mooie echo, of soms nog wel veel later in de zwangerschap mis. In dit topic kan je je verhalen, je ervaringen en eventuele vragen kwijt.

Hier weer verder na Zwanger... en dan gaat het mis #20...
pi_154171343
Allemaal bedankt voor de sterkte wensen, knuffels en :*. Jullie zijn lief en ik voel mij gesteund door dit topic. Wat fijn dat we met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen over deze nare periode in onze levens.

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:25 schreef Svane het volgende:
Fuchsia, we gingen bijna gelijk op, jammer genoeg dus ook voor dezelfde korte duur. Wat lastig dat je nu nog moet wachten tot het vruchtje loslaat. Achteraf heeft dat bij mij vermoedelijk ook even geduurd maar dan was ik er nog niet bewust van. Volgens mij heb je meerdere mogelijkheden, afwachten, pillen, curretage. Bedenk ook goed wat je zelf wel of niet zou willen. Ik vind het fijn dat het bij mij 'vanzelf' gebeurd is maar tegelijkertijd kan ik die hele situatie op werk niet echt aanraden :')
Ja zo naar dat het bij ons allebei het vruchtje niet gezond bleek te zijn :'( Dat het op je werk zo gebeurd is, is echt heel naar. Uit je posts was ook de pure paniek te lezen.
In december ben ik heel kort zwanger geweest en toen begon de bloeding ook op m'n werk. Dat dat nu weer zou gebeuren was echt mijn angst Ik leef met je mee :*

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:26 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
LE... :*

Gelukkig is de waarde goed Svane, dat is in ieder geval een zorg minder.

Fuchia, ik heb geen ervaring met tabletten. De gyn hier adviseerde een curretage na 10 weken zwangerschap, omdat hij te vaak zag dat er na tabletten toch nog wat zat en vrouwen dan alsnog moesten komen. Was uiteraard onze keuze, maar ik vond persoonlijk de curretage ook een fijner idee. Ziekenhuis viel mij op zich erg mee, maar dat is voor iedereen anders. Wel achteraf wat langer last van de narcose.
Bedankt voor de info, ik neem het mee in mijn overweging. Tot nu toe heb ik heel sterk het gevoel het thuis te willen doen en het ziekenhuis te willen vermijden. Maar als ik daarna alsnog zou moeten, dan kan je beter gelijk gaan en er vanaf zijn :{

quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:32 schreef Cygne het volgende:
@svane, fijn dat t hcg laag was. Mijn hcg was 4800 rond de 7 weken. Ziekenhuis hier hanteert een grens van 2200 geloof ik voor opereren. Wel prettig dat ze t nog even in de gaten houden.

@fuchsia, wat naar :*. Ik heb bij mijn MA gekozen voor een curettage omdat ik dan kon gaan slapen en t dan over was. Maar ik begrijp dat je t liefste gewoon lekker thuis bent. Er zijn wel meiden hier die het mbv pillen hebben gedaan.

Hoorde gisterenavond nog wat bijzonders van mijn man. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het slapen idee spreekt mij ook wel aan, het onder narcose gaan niet.

Wat bijzonder lief van je spoiler! In mijn hoofd is het ziekenhuis 1 grote boe-wereld, maar gelukkig werken er genoeg mensen die het tegendeel bewijzen.

En verder ook een :* voor jou, voor alle ellende die jij al op dit gebied hebt moeten meemaken

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:52 schreef L-E het volgende:

[..]

Ja, dit inderdaad. En dan de mensen die rond mijn termijn waren uitgerekend en nu vrolijk bevallen van gezonde kindjes.. Natuurlijk gun ik het die mensen, maar het is zo confronterend: zij wel en wij niet. Ons kind is verworden tot as en staat in een potje op de kast hier verdomme. En er zal nooit, nooit meer een ander kindje bij komen hier. Dit was het dan, het voelt zo definitief allemaal en dat is het in alle opzichten ook. Tijdens de nacontrole bij de gynaecoloog hebben we het gehad over wat er nu precies gebeurd is de nacht dat het mis ging, en gezien het verloop bestaat het vermoeden dat de placenta eerst deels los liet, en pas tegen de ochtend helemaal. Ik krijg maar niet uit mijn hoofd dat we haar hadden kunnen redden als ik die nacht niet zo strontvervelend eigenwijs had gedaan en gewoon het ziekenhuis had gebeld.. ;(
LE :* Dat iedereen om ons heen maar met gemak zwanger wordt en "even" van een gezond kind bevalt, weegt hier heel zwaar, dus ik begrijp je volkomen. En dan naast jullie grote gemis en verdriet rond Elva ook nog zo'n definitieve stop op jullie kinderwens en schuldgevoel :'( Het leven is echt oneerlijk.

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:23 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik zou zeker eerst de tabletten proberen. Ja, het doet wel pijn, je krijgt krampen, maar een curretage is echt een operatie, onder narcose. Dat geeft risico's en moet je ook van herstellen. En je baarmoeder kan er door beschadigen (kleine kans, maar is er wel). Bij 30% komt alsnog een currettage, dat klopt, maar bij 70% is het ook gewoon afgedaan na die tabletten. En dan heb je het in elk geval geprobeerd.

Jij ook veel sterkte de komende tijd :* :*
Dat operatie/narcose verhaal is ook echt wat ik niet wil. Bedankt voor de feiten, daar kan ik wat mee

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:34 schreef .Sparkling. het volgende:
Fuchsia, sterkt voor jou! Verdrietig dat er zoveel nieuwe mensen hier komen..

Bij mijn eerste miskraam heb ik na een aantal weken wachten tabletten gekregen die ik in moest brengen voor de curettage. Ik had toen heel erg bloedverlies en heel erge krampen. Achteraf, toen ik beviel van mijn gezonde dochter, voelde de eerste weeën precies hetzelfde.
Ik stond in de middag gepland voor de operatie maar moest niesen en toen kwam het vruchtje inclusief intacte vrachtzaken met vruchtwater er nog in spontaan. Bizar vond ik dat. Erna is direct een echo gemaakt, ik was tenslotte al in het ziekenhuis en toen zat er nog heel veel bloed in mijn baarmoeder. Dat is er toen met een tang uitgetrokken.
Ik vond het wel behoorlijk heftig allemaal.. Hoe dan ook, laat je goed voorlichten over de opties die er zijn en kies degene waar jij je goed bij voelt. Het is al verdrietig genoeg.
Bedankt voor je ervaring. Wat bizar dat je met een nies uiteindelijk alles in 1x verloor.
Ik vind het emotionele stuk al zo heftig en ben bang voor wat er lichamelijk allemaal nog gaat gebeuren, maar dit afwachten vind ik ook 3x niks. Liever nu krampen en ellende dan pas over een week.
pi_154171671
Kursor, ik kan je niet meer quoten uit het vorige deel. Bedankt voor je ervaring.

Dat het levenloze vruchtje nog in mij zit, vind ik geen naar idee trouwens. Het is toch ons eerste kindje ( O+ ) ook al was het nog niet helemaal af en is het hartje veelste vroeg gestopt met kloppen. Wel weet ik dat het vruchtje uit mij moet en dat heb ik liever gehad. Het voelt nu alsof je weet dat je je arm gaat breken de komende dagen/weken, maar niet precies wanneer. Het is onvermijdelijk. Doe het dan maar nu, dan ben ik van de pijn en het bloed af en kan ik het emotioneel gaan verwerken en m'n cyclus op de rit krijgen.
pi_154173714
Fuchsia, ik heb nooit last van narcose. Ook niet achteraf, maar dat is erg persoonlijk natuurlijk.

De curettage vond ik heel erg meevallen en makkelijker in die zin dat ik het lichamelijk beter te doen vond. Wel had ik t voor de curettage moeilijk. Ik wilde t bij me houden. Ook al leefde t niet meer.

Ik heb t wat dat betreft wel getroffen met mijn ziekenhuis. In het ziekenhuis liggen is nooit fijn natuurlijk maar begripvolle verpleging (en zeker ook de gynaecoloog) maakt echt een groot verschil.
  woensdag 8 juli 2015 @ 17:21:16 #5
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154175397
Jij ook al Fuchsia, wat verdrietig. Als je teruggaat rond 1 juli kun je mijn ervaring met een curettage lezen. In het kort is die positief. Het ziekenhuisgebeuren is niet zo prettig, maar wat ik wel goed vond is dat je weet waar je aan toe bent. De dag na de 'foute echo' kon ik al terecht en rond 11 uur was ik er vanaf. Die dag was ik moe en had ik kramp, maar de dag erna was ik alweer op de been. Geen pijn meer gehad en bijna geen gebloed. Met pillen moet je het maar afwachten en ik heb iets teveel gelezen over de toch wel flinke pijn. Ik ken die pijn van een eerdere bevalling. Voordeel is wel dat je thuis bent en geen medisch gedoe aan je lijf hebt. Succes met je keuze en ik hoop dat je snel en goed herstelt.
  woensdag 8 juli 2015 @ 18:40:20 #6
149959 SQ
snelle trees
pi_154177435
De pijn van de pillen heeft hier een uur of drie geduurd. Daarna was het voorbij en heb ik nog gebloed als bij een menstruatie :)
disclaimer
pi_154177957
Bij mijn echo bij de miskraam bleek ook dat mijn baarmoeder al helemaal schoon was terwijl ik nog helemaal niet veel had gebloed. Vk dacht toen dat dat ook niet meer zou gebeuren. Ben toen uiteindelijk na 2 dagen nog enorm gaan bloeden (bloed gutste langs mn benen in mn witte ziekenhuisuniform :X ) en ook iets verloren waarvan ik dacht dat het het vruchtzakje was. Geen idee waar die zich op de echo schuil had gehouden. Niet om je bang te maken Svane maar het zou kunnen dat je toch nog wel wat meer gaat bloeden. Hopelijk valt het allemaal mee :*
pi_154179440
Bij mij deden de pillen helaas niets. Heb twee pogingen mogen doen maar behalve veel kramp en veel bloed, gebeurde er niets.
Uiteindelijk na 2,5 week een curettage gehad onder algehele narcose (narcose was een keuze, je mag ook kiezen voor een roesje). Na afloop zei de gyn dat het nooit vanzelf gekomen zou zijn (op korte termijn), zo vast zat het. Ik had 4,5 week na de curretage mijn eerste menstruatie al weer.
Sterkte, ook met de nasleep!
pi_154179626
LE je zit al een paar dagen in mijn gedachten, :*
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:13:12 #10
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_154180075
Oh dames wat een activiteit hier....

:* voor jullie allemaal
pi_154180264
L-E weet echt niets anders te zeggen dan dat ik aan jullie denk.. Hele dikke knuffel :*.
pi_154181063
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 19:01 schreef L0t.. het volgende:
Bij mijn echo bij de miskraam bleek ook dat mijn baarmoeder al helemaal schoon was terwijl ik nog helemaal niet veel had gebloed. Vk dacht toen dat dat ook niet meer zou gebeuren. Ben toen uiteindelijk na 2 dagen nog enorm gaan bloeden (bloed gutste langs mn benen in mn witte ziekenhuisuniform :X ) en ook iets verloren waarvan ik dacht dat het het vruchtzakje was. Geen idee waar die zich op de echo schuil had gehouden. Niet om je bang te maken Svane maar het zou kunnen dat je toch nog wel wat meer gaat bloeden. Hopelijk valt het allemaal mee :*
Ben er net helaas al achtergekomen dat een lege baarmoeder toch niet helemaal leeg betekent, best grote stolsels en iets dat leek op een placenta (in wording)? Ik weet niet of het kan hoor, maar die structuur. Ook met krampen erbij, valt toch nog wel even tegen. Ik werk morgen een halve dag en dan drie dagen vrij, hopelijk na deze periode het meeste gehad.
pi_154181138
LE, je moet het jezelf niet kwalijk nemen, al snap ik heel goed dat het "wat als.." door je hoofd spookt. Je hebt op dat moment naar beste kunnen gehandeld. Je wist het niet, je had het niet kunnen weten. Natuurlijk, als je iets had geweten, had je het anders gedaan, zoals iedereen heel veel in zijn leven anders zou doen, maar je wist het niet... je mag jezelf echt niks verwijten want je had op dat moment geen andere keuze kunnen maken dan je hebt gedaan :*
Sarcasme. Herken het.
pi_154181143
Dikke :* voor L-E!

Curretage vs pillen: ik heb bij bijna 17 weken gekozen voor pillen en deze afgelopen keer ook. Ik ben bang voor een curretage; ik vind het zoiets kouds.
Maar nu heb ik er een beetje spijt van dat ik daar niet voor gekozen heb.
Afgelopen maandag een zwangerschapstest gedaan en deze gaf nog steeds positief aan. Niet zo'n knalstreep als op de eerste test, maar zeker niet slecht zichtbaar.
Daarbij is het echte bloeden wel gestopt, maar verlies ik wel nog een beetje bruinige afscheiding.
Zo geeft het voor mij nog geen echte afsluiting en dat vind ik echt heel naar.
Nu moet ik volgende week weer een test doen, als deze dan nog positief is moet ik weer bellen, dan wordt er even gekeken of er niet iets achter is gebleven.

Anyway, ik wil ook even Fuchsia en Svane veel sterkte wensen. Het is gewoon heel naar en verdrietig.
Svane, wat vreselijk dat het op je werk gebeurde! :*
Tralalalaaa
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:56:23 #15
149959 SQ
snelle trees
pi_154181285
TAP, ik testte na mijn tweede miskraam nog bijna een maand knalpositief en die was spontaan. Ging pas weg na de eerstvolgende menstruatie. Hopelijk is het bij jou ook snel weg :*
disclaimer
pi_154181427
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:49 schreef Svane het volgende:

[..]

Ben er net helaas al achtergekomen dat een lege baarmoeder toch niet helemaal leeg betekent, best grote stolsels en iets dat leek op een placenta (in wording)? Ik weet niet of het kan hoor, maar die structuur. Ook met krampen erbij, valt toch nog wel even tegen. Ik werk morgen een halve dag en dan drie dagen vrij, hopelijk na deze periode het meeste gehad.
Ah shit, klote zeg! Kun je niet gewoon die halve dag laten voor wat het is en lekker thuis blijven? Het is niet niks zoveel bloedverlies..
Of vind je de afleiding juist fijn?
pi_154181443
LE ik denk aan jullie & jullie mooie dochter :*
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_154181456
Svane sterkte het klinkt echt heel naar allemaal zo :*
Life is what happens while you are busy making other plans...
  woensdag 8 juli 2015 @ 21:21:27 #19
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154181978
Svane, L-e en fuchsia :* sterkte
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154182520
Hè getsie, wat veel activiteit hier ineens!

Heel veel sterkte voor morgen L-E :*

Ook :* voor degenen die er nu middenin zitten, maar ook voor de rest hier natuurlijk. Lijkt me zwaar om mee te moeten maken ;(
pi_154182693
Bedankt voor de verschillende ervaringen, alhoewel tegenstrijdig, omdat elk mens en ervaring dus ook verschilt. Ik wacht ook nog even het advies van de VK morgen af en maak dan een beslissing. Ik neig naar pillen, omdat ik het curettage idee echt vervelend vind. het helpt ook niet echt dat ik zo preuts ben, nu wilde ik dat voor een kindje allemaal wel doorstaan, maar dit voelt toch heel anders

Aventura, ik heb je ervaring gelezen. Fijn dat het meeviel allemaal. Sterkte met de verwerking :*

TAP voor jou ook nog sterkte! Naar dat je het nu nog niet kan afsluiten :*

Svane wat vervelend dat je zo'n kramp en veel stolsels hebt gehad. Het gaat je gewoon allemaal niet in de koude kleren zitten -O- Kan je morgen niet thuis blijven?

Ik ben deze hele week ziek gemeld en hoefde volgende week al heel weinig te werken. Op m'n werk zijn ze vol medeleven & begrip, ik mag alle tijd nemen die ik nodig heb. Erg fijn om mij daar niet druk om te hoeven maken.
pi_154187129
@TAP, Ook na een curettage kun je nog een poosje positief testen, geloof ik.
  donderdag 9 juli 2015 @ 00:01:06 #23
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_154187774
Ik gooi mijn twee centen er maar weer eens tegenaan. Voor de dames die me nog niet kennen, voor m'n oudste (nu bijna 5) had ik vier miskramen. Eentje daarvan heb ik ook de keus gehad en toen voor pillen gekozen, bij mij ging dat heel goed en ik ben blij dat ik het zo gedaan heb. Curretage heeft me altijd al vervelend geleken... Bij mij is het vruchtje er toen volledig afgekomen en dat hebben we ook kunnen begraven in onze tuin toen. Voor mij was het de beste optie destijds, maar het is natuurlijk altijd nog waar je jezelf het minst naar bij voelt. Al blijft het altijd triest en heel erg verdrietig...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 9 juli 2015 @ 00:04:45 #24
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_154187908
Positief testen deed ik altijd overigens nog tot mijn cyclus weer op gang was...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_154191108
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 20:37 schreef L-E het volgende:

[..]

:D O+

Noem haar naam zo vaak je wil. Of nog vaker zelfs. Ze heeft duidelijk diepe indruk gemaakt op veel mensen, we zijn heel trotse ouders O+
Vandaag is jouw en haar UD. Het had zo anders moeten zijn.....

Kleine Elva, prachtig kindje, je hebt veel mensen geraakt en jij, je ouders en je broers zijn in mijn gedachten.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_154191136
In gedachten bij jou vandaag LE! :*
pi_154191161
LE :*
S. 2014
J. 2016
  donderdag 9 juli 2015 @ 07:54:36 #28
327807 Mariposas
יה&#14
pi_154191323
L-E ik denk extra aan jou en Elva vandaag. Dat je niet meer in het z&g lijstje stond, heb ik altijd als een grote leegte ervaren. Je ziet niets bijzonders als je het juli lijstje zo ziet, maar het blijft toch confronterend. De ud's van de juli-zwangeren verstrijken, wij krijgen ons babygeluk, dit had voor jullie ook zo moeten zijn. ;(
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  donderdag 9 juli 2015 @ 08:04:32 #29
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_154191359
Lieve L-E, ook mijn gedachten zijn vandaag (weer) bij jullie. Jullie mooie meisje had rond deze datum geboren moeten worden. Zo oneerlijk. Heel veel sterkte vandaag.
pi_154191365
Lieve LE heel veel sterkte vandaag :* Ik denk aan jullie en jullie mooie meisje

Wat een hoop verdriet weer in dit topic ;( alle anderen ook heel veel sterkte
pi_154191368
Ook ik denk aan jou, Evla en je gezin LE.
  donderdag 9 juli 2015 @ 08:08:35 #32
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_154191375
LE heel veel sterkte vandaag :*
pi_154191456
L-E.. Ze is zo mooi, ze was maar zo kort..
  donderdag 9 juli 2015 @ 08:38:47 #34
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_154191543
Ik denk aan jullie :*, LE & mannen
pi_154191581
LE mijn gedachten zijn vandaag bij jou, Elva en je 3 mannen :*. En ik vind het zo bijzonder en machtig mooi dat er vandaag een draagdoek uitkomt die haar naam draagt O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154191644
L-E, ook mijn gedachten zijn de laatste paar dagen bij jullie. Heel veel sterkte. Deze dag had zo anders moeten zijn :*
pi_154191695
Lieve L-E ik denk vandaag extra aan jullie, aan jouw gezin, aan lieve Elva O+ die nu gewoon als blakende baby in haar wiegje had moeten liggen. Wat is het leven soms toch wreed en niet te bevatten. Heel veel sterkte voor altijd en voor vandaag net een beetje meer. :*
pi_154191810
L-E en familie heel veel sterkte vandaag.
pi_154192701
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 08:43 schreef Phaidra het volgende:
LE mijn gedachten zijn vandaag bij jou, Elva en je 3 mannen :*. En ik vind het zo bijzonder en machtig mooi dat er vandaag een draagdoek uitkomt die haar naam draagt O+.
Ja, idd... die draagdoek O+ en die foto's bij een rivier... O+ O+ Zit er bijna bij te huilen, zo mooi...
pi_154192782
LE, veel sterkte vandaag. Ook mijn gedachten zijn bij jullie. :*
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 10:30:50 #41
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_154192922
Lieve L-E, wat had ik mijn verjaardag graag gedeeld met Elva O+ Heel veel sterkte vandaag, morgen, altijd, jullie zitten continu in mijn hoofd :*
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  donderdag 9 juli 2015 @ 10:41:33 #42
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_154193062
Voor Elva O+
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_154193178
:* L-E
Tralalalaaa
pi_154193187
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 07:54 schreef Mariposas het volgende:
L-E ik denk extra aan jou en Elva vandaag. Dat je niet meer in het z&g lijstje stond, heb ik altijd als een grote leegte ervaren. Je ziet niets bijzonders als je het juli lijstje zo ziet, maar het blijft toch confronterend. De ud's van de juli-zwangeren verstrijken, wij krijgen ons babygeluk, dit had voor jullie ook zo moeten zijn. ;(
+1

:*
pi_154193311
LE, nogmaals :*
Home is where the O+ is...
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 11:15:38 #46
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_154193581
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:14 schreef Shandaly het volgende:

[..]

Ja, idd... die draagdoek O+ en die foto's bij een rivier... O+ O+ Zit er bijna bij te huilen, zo mooi...
Wat is er met een draagdoek dan? Dat heb ik even gemist :@
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_154193716
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 11:15 schreef MaJo het volgende:

[..]

Wat is er met een draagdoek dan? Dat heb ik even gemist :@
De eerste doek die Vesper lanceert is vernoemd naar onze dochter O+ En de doek is, net als zij, sprookjesachtig mooi. Zie de Vesper-fb-pagina :)

Dank allen. Dat z&g-lijstje vind ik ook heftig ja, ik kom daar dus ook niet vaak meer :) Vandaag is een rare dag. We zijn verdrietig, maar ook heel trots. Groot gemis en intense nabijheid, het is er allemaal. Jullie steun helpt :*
pi_154193966
LE, veel sterkte samen :* het leven is belachelijk oneerlijk. Maar jullie Elva is in de gedachten van zoveel mensen.
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 11:38:15 #49
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_154193971
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 11:23 schreef L-E het volgende:

[..]

De eerste doek die Vesper lanceert is vernoemd naar onze dochter O+ En de doek is, net als zij, sprookjesachtig mooi. Zie de Vesper-fb-pagina :)

Dank allen. Dat z&g-lijstje vind ik ook heftig ja, ik kom daar dus ook niet vaak meer :) Vandaag is een rare dag. We zijn verdrietig, maar ook heel trots. Groot gemis en intense nabijheid, het is er allemaal. Jullie steun helpt :*
Wow wat fantastisch O+ Ik ga het checken!
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_154194242
Wow wat een mooie doek!
Ben jij dat trouwens ook op de foto's die die doek draagt? Ken je niet zo goed, maar vroeg het me af ;)
Heel mooi en lief gebaar dat Vesper dat gedaan heeft voor jullie en Elva O+
Tralalalaaa
pi_154194519
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 11:51 schreef Take_A_Picture het volgende:
Wow wat een mooie doek!
Ben jij dat trouwens ook op de foto's die die doek draagt? Ken je niet zo goed, maar vroeg het me af ;)
Heel mooi en lief gebaar dat Vesper dat gedaan heeft voor jullie en Elva O+
Ha nee, was ik maar zo knap! O+ Dat is klaprooss O+
  donderdag 9 juli 2015 @ 12:06:05 #52
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154194588
L-E, ik denk aan jullie :* .

Vind het heel erg mooi van de doek O+
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154194895
LE, vandaag zijn jullie ook weer in mijn gedachten. Prachtige Elva, wat had het anders moeten zijn..

Wauw, wat ongelooflijk mooi van die doek. Ik ga even op Facebook kijken O+
E.
pi_154195906
Lieve L-E, ik denk aan jullie. En ik ga op zoek naar de Elva-doek!
pi_154195987
L-E heel veel sterkte vandaag. Het had een verwachtingsvolle dag moeten zijn :*
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:27:57 #56
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_154197772
L-E, veel sterkte vandaag. Ik ken je alleen maar van het rondlurken op fok, maar zowel jouw posts als die van anderen zorgen ervoor dat ik enorm met jullie meeleef. :* en wat een mooi verhaal van de draagdoek! Ik kan 'm niet vinden, maar ga er vanuit dat 'ie de naam eer aan doet :*
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:50:06 #57
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154198246
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:27 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
L-E, veel sterkte vandaag. Ik ken je alleen maar van het rondlurken op fok, maar zowel jouw posts als die van anderen zorgen ervoor dat ik enorm met jullie meeleef. :* en wat een mooi verhaal van de draagdoek! Ik kan 'm niet vinden, maar ga er vanuit dat 'ie de naam eer aan doet :*
Vesper wraps op facebook :)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154198863
L-E & familie heel veel sterkte vandaag speciaal. Wat bijzonder om de kracht van Fok! zo in zijn werk te zien, met al deze lieve berichtjes. Heel veel mensen denken aan Elva. O+ En wat een prachtige doek en een ontzettend mooi gebaar!
  donderdag 9 juli 2015 @ 15:32:56 #59
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_154199063
L-E en familie :*
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  donderdag 9 juli 2015 @ 15:39:04 #60
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_154199163
L-e :*
Ik vind het ook een prachtige doek O+
pi_154200543
Sterkte, L-E en familie.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_154202535
LE, de dag die zo mooi had moeten zijn, bevallend van je dochter, of net bevallen, of nog even ik blijde verwachting. Lijkt me ongelofelijk zwaar, onvoorstelbaar zwaar. Veel sterkte voor jou en je drie mannen! O+ O+ O+ hopelijk zijn jullie een geweldige steun voor elkaar. Zou je willen vertellen op welke manier je zoons bezig zijn met het verlies van hun zusje?


Fuchsia, jij vandaag weer VK gesprek toch? Wat was haar advies? Een beslissing kunnen maken?

Hier vandaag fysiek toch nog wel een zwaar dagje, maar de hoeveelheid bloed is al minder dan gisteren. Even werken vanmorgen was fijne afleiding dat de wereld gewoon doordraait ook, dat was oke. Wel merk ik door draaierigheid en beetje zwarte vlekken dat ik toch in totaliteit wel veel bloed verloren ben, ben ook zó moe. Hopelijk gaat vanaf nu de buikpijn afnemen. :@
pi_154202630
Oh, wat een mooie doek. O+ En wat een prachtig gebaar.
Veel sterkte en kracht lieve L-E en familie :*
pi_154204477
L-E en familie heel veel sterkte :*

Wat een prachtige doek O+
pi_154205505
L-E ook ik denk aan jullie :* Heel veel sterkte vandaag.

Ook sterkte voor de andere dames uit dit topic.
pi_154206586
L-E, ook hier wordt aan jullie gedacht.

En veel sterkte natuurlijk ook voor de andere dames. :*.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_154208138
Svane, mijn kinderen zijn echt kinderen als het gaat om dit verlies. Ze accepteren het zoals het is, en hebben voordat je het door hebt er een plekje in hun bestaan voor gevonden. De jongste komt niet veel verder dan benoemen hoe mooi de baby op de foto is, hij vindt het wel heel gek dat ik geen baby meer in mijn buik heb (maar dat had hij vermoedelijk ook gevonden als er wel een levende baby in ins midden was gekomen) en de oudste zoekt zijn eigen momenten om er over te praten. En dat zijn soms gewoon vragen ('Waar is ze nu eigenlijk, nu ze verbrand is?' en 'Hoe kan het dat ze niet meer leefde?'), en soms geeft hij aan dat hij graag wil dat er nog wel een baby komt, en dat hij verdrietig is dat ze dood is gegaan. Daar staan we dan even bij stil, waarna hij een halve minuut later in een lachstuip schiet omdat zijn broertje een scheet laat, het is allemaal zo zwaar nog niet ;)
pi_154208230
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:18 schreef L-E het volgende:
Svane, mijn kinderen zijn echt kinderen als het gaat om dit verlies. Ze accepteren het zoals het is, en hebben voordat je het door hebt er een plekje in hun bestaan voor gevonden. De jongste komt niet veel verder dan benoemen hoe mooi de baby op de foto is, hij vindt het wel heel gek dat ik geen baby meer in mijn buik heb (maar dat had hij vermoedelijk ook gevonden als er wel een levende baby in ins midden was gekomen) en de oudste zoekt zijn eigen momenten om er over te praten. En dat zijn soms gewoon vragen ('Waar is ze nu eigenlijk, nu ze verbrand is?' en 'Hoe kan het dat ze niet meer leefde?'), en soms geeft hij aan dat hij graag wil dat er nog wel een baby komt, en dat hij verdrietig is dat ze dood is gegaan. Daar staan we dan even bij stil, waarna hij een halve minuut later in een lachstuip schiet omdat zijn broertje een scheet laat, het is allemaal zo zwaar nog niet ;)
Zo bijzonder dat in ieder geval je grote wel ook echt zich altijd zijn zusje ook vanuit zijn eigen echte herinnering zal herinneren! En dat je zoons het er later ook samen over kunnen hebben.

Het feit dat ze er soms even mee bezig zijn en dan weer iets extreem triviaals doen lijkt me juist een teken dat ze gewoon ook echt bij 'het leven van alledag' hoort, niet alleen op de specifieke momenten maar gewoon vaker eventjes. :) sterkte!
pi_154208820
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 18:18 schreef Svane het volgende:
LE, de dag die zo mooi had moeten zijn, bevallend van je dochter, of net bevallen, of nog even ik blijde verwachting. Lijkt me ongelofelijk zwaar, onvoorstelbaar zwaar. Veel sterkte voor jou en je drie mannen! O+ O+ O+ hopelijk zijn jullie een geweldige steun voor elkaar. Zou je willen vertellen op welke manier je zoons bezig zijn met het verlies van hun zusje?


Fuchsia, jij vandaag weer VK gesprek toch? Wat was haar advies? Een beslissing kunnen maken?

Hier vandaag fysiek toch nog wel een zwaar dagje, maar de hoeveelheid bloed is al minder dan gisteren. Even werken vanmorgen was fijne afleiding dat de wereld gewoon doordraait ook, dat was oke. Wel merk ik door draaierigheid en beetje zwarte vlekken dat ik toch in totaliteit wel veel bloed verloren ben, ben ook zó moe. Hopelijk gaat vanaf nu de buikpijn afnemen. :@
Ja vandaag even telefonisch gesproken. Besloten om af te wachten tot maandag wat mijn lichaam doet. Ik heb nu bruin & rood bloedverlies en elke avond wat krampen, dat klonk bij de VK wel alsof mijn lichaam de miskraam in werking zet. Mocht t maandag nog niet zo ver zijn dan praten we weer verder over maatregelen. Maar ik hoop ontzettend dat mijn falende lichaam dit stukje zelf doet.

Oei Svane dat klinkt lichamelijk toch best pittig. Gun jezelf ook rust en tijd om bij te komen hè? :* Hoe gaat het verder met je?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 9 juli 2015 @ 22:51:16 #70
269689 crew  Viv
pi_154209175
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:18 schreef L-E het volgende:
soms geeft hij aan dat hij graag wil dat er nog wel een baby komt, en dat hij verdrietig is dat ze dood is gegaan. Daar staan we dan even bij stil, waarna hij een halve minuut later in een lachstuip schiet omdat zijn broertje een scheet laat, het is allemaal zo zwaar nog niet ;)
O+
pi_154209869
Wat mooi van die draagdoek!! Ga em zo ook even opzoeken!
Nogmaals een :*
pi_154215855
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:40 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]

Ja vandaag even telefonisch gesproken. Besloten om af te wachten tot maandag wat mijn lichaam doet. Ik heb nu bruin & rood bloedverlies en elke avond wat krampen, dat klonk bij de VK wel alsof mijn lichaam de miskraam in werking zet. Mocht t maandag nog niet zo ver zijn dan praten we weer verder over maatregelen. Maar ik hoop ontzettend dat mijn falende lichaam dit stukje zelf doet.

Oei Svane dat klinkt lichamelijk toch best pittig. Gun jezelf ook rust en tijd om bij te komen hè? :* Hoe gaat het verder met je?
Fijn dat er iets lijkt te gebeuren! Afwachten klinkt goed, hopelijk zet het dit weekeinde een beetje door. Hier voel ik me weer honderd keer beter dan gisteren, geen krampen en normale hoeveelheid bloed. Alleen nog wat slap maar dat trekt vast bij. Mentaal ook goed, wel een beetje in tweestrijd over de toekomst, wil zo graag een tweede maar vind het ook zo eng! Eerst maar op vakantie. :) hopelijk komt het bij jou op gang. Welke termijn was het nu precies dat je slecht nieuws hebt gekregen?
pi_154221328
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 09:56 schreef Svane het volgende:

[..]

Fijn dat er iets lijkt te gebeuren! Afwachten klinkt goed, hopelijk zet het dit weekeinde een beetje door. Hier voel ik me weer honderd keer beter dan gisteren, geen krampen en normale hoeveelheid bloed. Alleen nog wat slap maar dat trekt vast bij. Mentaal ook goed, wel een beetje in tweestrijd over de toekomst, wil zo graag een tweede maar vind het ook zo eng! Eerst maar op vakantie. :) hopelijk komt het bij jou op gang. Welke termijn was het nu precies dat je slecht nieuws hebt gekregen?
Fijn dat je je beter voelt vandaag en de krampen weg zijn. Hier tot nu toe elke avond krampen gehad en vannacht dacht ik echt dat het op gang kwam, maar helaas.
Dat mentale stuk over de toekomst is lastig hè?! Ik was al zo onzeker en dat gaat een volgende keer alleen nog maar erger zijn. Plus het stukje überhaupt weer zwanger worden. Mijn geduld wordt ernstig op de proef gesteld en ik wil al zo lang zo graag een kindje ;(

Maandag was ik 10,5 week. Vandaag ben ik technisch gezien 11 weken zwanger. Onduidelijk was wanneer het hartje is gestopt met kloppen, waarschijnlijk in de 10e week (kindje was duidelijk een stuk groter al) Vooral dat we zo'n 2 weken ervoor een kloppend hartje hebben gezien & gehoord maakt het extra verdrietig, voor mijn gevoel. A.s dinsdag zou ik de termijnecho hebben en als die goed was, gingen we het iedereen vertellen. Maar nu gaan ze dinsdag kijken of m'n baarmoeder leeg is (mits miskraam op gang komt). :'(

Lekker bijkomen op vakantie ja, dat klinkt goed :)
  vrijdag 10 juli 2015 @ 14:19:06 #74
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154222022
Wat moeilijk Fuchia_Roze.
Hier ook zo boos en verdrietig. We zouden het volgende week ook aan iedereen vertellen. Extra leuk, op mijn zoon z'n verjaardag. Maar ja. Ondertussen wel van 2 mensen om me heen 'leuk' nieuws gekregen, allebei 11 weke zwanger. Moeilijk om enthousiast te zijn, al ben ik natuurlijk blij voor ze.

Hier lijkt het helaas lichamelijk ook niet over te zijn. Vandaag opeens bloed, rood. Dat had ik na de curettage niet eens, en die is toch al 10 dagen geleden uitgevoerd. Ik vraag me af wat dit nu weer is.
pi_154222158
Niet het begin van een cyclus aventura?

Zo lastig he, die momenten die je al bedacht had het te gaan vertellen en echodata enzo :{

Fuchsia voor jou lijkt het me zo lastig dat je een goede echo hebt gehad ook dus dat het in eerste instantie goed leek te gaan. Bij mij was het exact 9 weken maar nog geen echo gehad.
pi_154222905
Och Aventura lastig hè. ik heb even terug gezocht en zie dat wij ongeveer gelijk hadden moeten lopen . Dan krijgt de verjaardag van je zoontje toch een verdrietig randje. Hier zou ik mijn eigen verjaardag vieren en het vertellen. Nu ga ik mijn verjaardag niet meer vieren (had nog niemand officieel uitgenodigd)

Het lijkt me heel moeilijk om van mensen om je heen te horen dat ze zwanger zijn nu. Het is zo'n beetje de termijn dat mensen het met de buitenwereld gaan delen als ze met ons gelijk liepen en ik hou mijn hart vast en lees m'n FB extra waakzaam. Ik kan nu gewoon niet echt blij zijn voor iemand anders, dat lijkt me heel logisch. Dat betekend niet dat je het andere mensen niet gunt. Het is gewoon heel confronterend.
Op mijn werk heb ik een collega die 5 weken op mij voor loopt, dat vind ik ook heel moeilijk. Voor haar en mijzelf trouwens. Jij had toch ook een collega Svane die al verteld had dat ze zwanger was?

En balen van het bloed -O- Nabloeding? Begin van een cyclus lijkt mij erg vroeg.

:* voor jullie allebei. Hoeveel weken je ook was, het is gewoon kut en verdrietig :{ :'(
  vrijdag 10 juli 2015 @ 18:53:39 #77
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154228263
Nee het kan geen nieuwe cyclus zijn. Je kan niet binnen 10 dagen ovuleren en slijmvlies opnieuw opbouwen. Het zullen wel resten zijn. Echt balen, want ik wil wel weer eens in de jacuzzi (ja we hebben er een in de tuin :P ) en ehm dat andere mis ik ook wel en zeker met dit mooie weer. Meh.

Knuffels aan jullie!
  vrijdag 10 juli 2015 @ 19:34:28 #78
149959 SQ
snelle trees
pi_154229305
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 14:19 schreef Aventura het volgende:
Wat moeilijk Fuchia_Roze.
Hier ook zo boos en verdrietig. We zouden het volgende week ook aan iedereen vertellen. Extra leuk, op mijn zoon z'n verjaardag. Maar ja. Ondertussen wel van 2 mensen om me heen 'leuk' nieuws gekregen, allebei 11 weke zwanger. Moeilijk om enthousiast te zijn, al ben ik natuurlijk blij voor ze.

Hier lijkt het helaas lichamelijk ook niet over te zijn. Vandaag opeens bloed, rood. Dat had ik na de curettage niet eens, en die is toch al 10 dagen geleden uitgevoerd. Ik vraag me af wat dit nu weer is.
heb je een moeilijke stoelgang gehad? Want dat triggerde bij mij wel nabloedingen...
disclaimer
  vrijdag 10 juli 2015 @ 20:13:32 #79
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154230370
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 19:34 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

heb je een moeilijke stoelgang gehad? Want dat triggerde bij mij wel nabloedingen...
ja nu je het zegt, inderdaad. Beetje verstopt. Het is ook geen helderrood bloed. Meer stroperig heel donkerrood/bruin. Sorry als het tmi is.
pi_154238383
LE, ik zie nu pas dat donderdag je UD was.

Mooie woorden heb ik niet, wel een :*
pi_154282829
Gebeurt er al iets, Fuchsia? Hoe gaat het?
pi_154290984
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 22:21 schreef Svane het volgende:
Gebeurt er al iets, Fuchsia? Hoe gaat het?
Hoe gaat het nu met jou?
pi_154291938
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 20:13 schreef Aventura het volgende:

[..]

ja nu je het zegt, inderdaad. Beetje verstopt. Het is ook geen helderrood bloed. Meer stroperig heel donkerrood/bruin. Sorry als het tmi is.
Dat herken ik wel van nabloedingen na een bevalling inderdaad, dat was een tijd helderrood, dan stopte het even, en daarna kwam een lading oud bloed.
pi_154292218
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 06:56 schreef L0t.. het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu met jou?
Wel oke eigenlijk! Wil heel erg het 'normale leven' weer oppakken en ook van alles gedaan dit weekend. Merk dat ik dat fijn vind, maar dat dat fysiek eigenlijk nog net teveel is. Draaiierig en zwarte vlekken enzo. :{ het bloedverlies is best weinig, maar merkte dat het na zo'n dag weer rood werd. Moet denk ik nog even half tempo aanhouden.
Testje gedaan, werd ook al iets lichter. Dus dat is okee.

Mentaal ook okee behalve dat ik het gewoon Heel Stom vind. Maargoed, daar valt weinig aan te doen. Ik houd me vast aan het idee dat ik snel zwanger lijk te worden (deze twee keer) en dat dat wellicht in de toekomst ook geen jaren gaat duren. Hoop ik. (Even afkloppen. :+ )
pi_154296452
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 22:21 schreef Svane het volgende:
Gebeurt er al iets, Fuchsia? Hoe gaat het?
Lief dat je het vraagt :* Nog steeds weinig actie, af en toe kramp (vooral 's avonds), af en toe bloed. Nu wel helderrood en vanochtend iets meer. Morgen op m'n afspraak bij de VK alles doorspreken, maar dit duurt me allemaal veelste lang -O- Het verwerken en loslaten vind ik daardoor ook lastig, omdat ik nog steeds het vruchtje bij me heb en tegen een zwanger buikje aan kijk. Ik heb goede en slechte dagen.
Ik zou heel graag m'n gewone leven oppakken, maar voel me zo beperkt met een soort tijdbom in m'n buik. Dat hele lichamelijke stuk valt mij echt heel erg tegen :{
pi_154297808
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 12:45 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]

Lief dat je het vraagt :* Nog steeds weinig actie, af en toe kramp (vooral 's avonds), af en toe bloed. Nu wel helderrood en vanochtend iets meer. Morgen op m'n afspraak bij de VK alles doorspreken, maar dit duurt me allemaal veelste lang -O- Het verwerken en loslaten vind ik daardoor ook lastig, omdat ik nog steeds het vruchtje bij me heb en tegen een zwanger buikje aan kijk. Ik heb goede en slechte dagen.
Ik zou heel graag m'n gewone leven oppakken, maar voel me zo beperkt met een soort tijdbom in m'n buik. Dat hele lichamelijke stuk valt mij echt heel erg tegen :{
Heel herkenbaar Fuchsia. Dat gevoel had ik ook heel erg bij de MA vorige zomer. Ik wilde zo heel erg graag mijn lijf de kans geven het zelf op te lossen en het vruchtje af te stoten maar na 2,5 week kon ik niet meer. Uiteindelijk dus een curettage gehad waarna ik 'blij' was dat het vruchtje uit mijn buik was. De teleurstelling dat mijn lijf het niet zelf had opgelost woog niet op tegen het bevrijdende gevoel na de curettage.

Ik hoop heel erg voor je dat jouw lijf het snel oppakt en het vruchtje afstoot en anders hopelijk morgen een goed gesprek bij de vk waarin er een plan gemaakt wordt waar jij je prettig bij voelt.

Sterkte!
  maandag 13 juli 2015 @ 14:22:41 #87
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154298593
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 12:45 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]

Lief dat je het vraagt :* Nog steeds weinig actie, af en toe kramp (vooral 's avonds), af en toe bloed. Nu wel helderrood en vanochtend iets meer. Morgen op m'n afspraak bij de VK alles doorspreken, maar dit duurt me allemaal veelste lang -O- Het verwerken en loslaten vind ik daardoor ook lastig, omdat ik nog steeds het vruchtje bij me heb en tegen een zwanger buikje aan kijk. Ik heb goede en slechte dagen.
Ik zou heel graag m'n gewone leven oppakken, maar voel me zo beperkt met een soort tijdbom in m'n buik. Dat hele lichamelijke stuk valt mij echt heel erg tegen :{
Daarom koos ik meteen voor een ingreep. Dat ging dus heel snel, dinsdag om 14 uur het slechte nieuws, woensdag 7:45 melden op de poli. Wat wel scheelt is dat ik al 'wist' dat het mis was, omdat de vrucht bij een eerdere echo al 9 dagen achter lag op wat ik zelf dacht.
Maar ik snap jouw beweegredenen ook. Hopelijk komt er morgen een goed plan!
Hier is het nabloeden alweer gestopt. Hopelijk komt alles weer wat op gang. Het valt me trouwens ook wel tegen hoor hoe lang alles nog duurt. Vandaag een zwangerschapstestje gedaan en er is nog behoorlijk duidelijk een streep te zien. Dat blijf ik toch gek vinden, de bron ervan is al bijna 2 weken uit mijn lichaam.
pi_154304304
Malteser, wat herkenbaar wat je schrijft! Ik geloof eerlijk gezegd niet meer dat mijn lijf het zelf oppakt, dus morgen bespreken hoe nu verder. 2,5 week afwachten vind ik echt bizar lang. :{ Dat hoop ik echt niet mee te hoeven maken! Bedankt voor de lieve woorden :*

Aventura, ik heb heel bewust gekozen om mijn lijf zelf de kans de geven, ik had immers al bloedverlies. Maar helaas pakt mijn lichaam het niet op. Curretage is in mijn optiek het laatste redmiddel en is iets wat ik echt probeer te vermijden. daarom ben ik overtuigd dat het daar wel op uit zal lopen :')
Fijn dat het bloeden is gestopt en bizar van die test joh. Dat je nog zoveel HCG in je lijf hebt. Ik begin hier heel bewust niet aan testen.
pi_154304559
Ik denk eerlijk gezegd dat je jezelf en je lichaam tekort doet als je het uitblijven van de echte miskraam ziet als iets dat je lichaam verkeerd doet. Het is al naar en verdrietig genoeg zoals het is, waarom dan nog een element van 'falen' toevoegen?
Ik heb dat zelf in ieder geval snel van me afgezet toen. Ik heb de gyn wel gevraagd waarom ik dan niet had gemerkt dat er iets mis was en hij zei dat het gewoon heel goed kan dat je lichaam een aantal weken nodig heeft om door te hebben wat er is gebeurd, ook omdat al die hormonen ook niet zomaar weg zijn.
pi_154305272
Fuchsia, dat afwachten lijkt me zo moeilijk. Echt stilte voor de storm op een heel stomme manier, en ook qua dingen doen kan ik me voorstellen dat je huiverig bent (buitenshuis). Ik ben er bij mezelf van overtuigd dat het al weken mis was, volgens mij kan een lichaam echt heel hardnekkig iets vasthouden ook. Succes met je vk-gesprek morgen!

Vanmiddag belde vk mij nog even hoe het ging. Ik ben zeer te spreken over hoe ze hiermee omgaan qua interesse en begeleiding en uitleg. Ze voelen ook goed aan hoe ik er zelf in sta. Echt fijn. O+ Deze week nog ijzer en hcg controleren, volgende week een belafspraak, dan moet het bloeden over zijn of verwaarloosbaar zijn.
pi_154325756
ISA je hebt helemaal gelijk hoor, maar het vertrouwen in mijn lichaam was voor zwangerschap al heel laag, dus dit helpt niet echt mee allemaal :')

Svane, wat fijn dat je zo tevreden bent. Erg belangrijk dat je hierin goed begeleid wordt. De VK's van mijn praktijk zijn ook zo lief. Voelen haarscherp aan dat ik niet zomaar bel en hebben mij echt al 10x op m'n hart gedrukt, dat ik moet bellen als ik me zorgen maak, vragen heb oid.

Hier gesprek bij VK gehad en echo. Boontje zat nog in m'n baarmoeder (zoals verwacht) en baarmoedermond was nog niet open. Vanochtend wel onwijze krampen gehad van 8 - 11 uur elke 4 min 20 ja ik heb getimed en veel helder rood bloedverlies. Ik had dus goede hoop, maar het is al weer gestopt. Morgen maar de gynaecoloog, VK mocht de pillen niet voorschrijven, wat ik iet wat teleurstellend vind. Weer een dag eroverheen. :{ Het houd je wel bezig zo'n miskraam :')
pi_154326362
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 12:37 schreef Fuchsia_roze het volgende:
ISA je hebt helemaal gelijk hoor, maar het vertrouwen in mijn lichaam was voor zwangerschap al heel laag, dus dit helpt niet echt mee allemaal :')

Svane, wat fijn dat je zo tevreden bent. Erg belangrijk dat je hierin goed begeleid wordt. De VK's van mijn praktijk zijn ook zo lief. Voelen haarscherp aan dat ik niet zomaar bel en hebben mij echt al 10x op m'n hart gedrukt, dat ik moet bellen als ik me zorgen maak, vragen heb oid.

Hier gesprek bij VK gehad en echo. Boontje zat nog in m'n baarmoeder (zoals verwacht) en baarmoedermond was nog niet open. Vanochtend wel onwijze krampen gehad van 8 - 11 uur elke 4 min 20 ja ik heb getimed en veel helder rood bloedverlies. Ik had dus goede hoop, maar het is al weer gestopt. Morgen maar de gynaecoloog, VK mocht de pillen niet voorschrijven, wat ik iet wat teleurstellend vind. Weer een dag eroverheen. :{ Het houd je wel bezig zo'n miskraam :')
:* sterkte, het houdt je zeker bezig.
pi_154361456
M'n hcg is al gedaald tot 24 :) Ziet er goed uit dus. Over weekje nog een laatste keer bloed prikken. Wist eigenlijk niet waarom, want het daalt overduidelijk goed. Maar vind het zelf prima. Hopelijk met een paar weken iets wat op cyclus lijkt terug.

Superbedankt voor alle morele support hier, ik verschuif weer naar het niemandsland der afwachten :+

Fuchsia, ik blijf je nog even volgen, hoop echt dat je ook snel er doorheen kan zodat je weer vooruit kan kijken. Lijkt me ongelofelijk lastig om nog af te wachten. Daarna hopelijk snel weer samen zwanger. Houd vol! En houd ons op de hoogte, er wordt aan je gedacht!
  woensdag 15 juli 2015 @ 15:52:59 #94
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_154361658
Fijn dat dat er in elk geval goed uit ziet. En dat de begeleiding vanuit de vk goed is. Hoop dat je snel je cyclus weer hebt en jullie weer verder kunnen. Hoop echt dat het snel weer raak is :* :*
pi_154362436
Svane, fijn van het goede nieuws! En ik hoop ook dat we snel weer samen zwanger zijn ;)

Even van mij afschrijven: bij voorbaat excuus voor de lap tekst en de gory details
Het goede nieuws is dat de miskraam toch nog spontaan op gang is gekomen vandaag. Ik begon ineens als een gek te vloeien. Ik dacht er niet zo veel van, want gisterochtend ook heel veel bloed verloren. Maar na een paar minuten kreeg ik verschrikkelijk krampen erbij, dus ben toen maar gaan bivakkeren op het toilet. Ik kreeg het ook heet, werd misselijk en voelde mij licht in mijn hoofd en toen ineens floep, raakte ik daar een groot "stolsel" kwijt, dat echt volgens mij het vruchtje is. Ik heb het opgevangen en weet nu niet wat ik er mee wil, door het toilet spoelen voelt zo raar. en heel hard gehuild. :'( Van opluchting en verdriet. Daarna de VK gebeld, of ik nu nog naar de gyn moest. En dat leek de VK wel een goed idee, want dan kan die gelijk kijken of je baarmoeder leeg is d.m.v. een echo en of er niks achter gebleven is. En indien nodig actie ondernemen.
Een uur later ga ik dus hevig krampend en bloedend onderweg naar het ziekenhuis. Geen pretje en in het zkh ren in zo ongeveer naar het toilet om m'n maandverband te verwisselen. Al snel ben ik aan de beurt bij de gyn en die haalde mij en mijn vriend binnen met "wie is de gelukkige" :? Ik dacht nog "misschien een ongelukkige poging tot luchtigheid ofzo" Al snel bleek de gyn totaal niet op de hoogte te zijn en keek helemaal niet in de papieren die ik mee had gehad van de VK met al mijn info erin. Ik voelde mij niet op m'n gemak en toen de gyn ook nog zei dat er inwendig onderzoek nodig was, heb ik geweigerd. Ik wilde dit niet. En was ook totaal niet voorbereid hierop. Ik wil niet hevig bloedend voor de eerste keer inwendig onderzocht worden door 1 of andere hork. De gyn zei dat we dan ook gelijk klaar zijn en het dossier gesloten wordt. Ik heb nog gevraagd of hij niet een uitwendige echo kon maken, maar nee dat kon niet. :{w Mijn klomp brak en ik ben huilend uit het zkh vertrokken en was echt volledig over de zeik. Alle stress van de afgelopen week kwam er uit geloof ik :')
Eenmaal thuis eerst weer naar het toilet gerend en nog meer bloed en nog een groot stolsel. De VK gebeld die bij het horen van de naam van de gyn, gelijk zei "ja die heeft ook geen empathie". waarom maken jullie dan een afspraak met deze gyn? Ze was het volledig met mij eens en was ernstig verbaasd dat er geen echo meer was gemaakt, want daar kan je ook genoeg op zien. Nu belinstructies gehad voor het bloedverlies, maar dat neemt al af. Dus ik hoop dat ik door het ergste heen ben.

/liefdagboek
pi_154362618
Pfff, wat ontzettend vervelend en lomp Fuchsia. Wat een empathie. Volkomen begrijpelijk reactie. Neem een lekkere douche, zet een pot thee en kruip op de bank met chocola en tijdschriften :*
  woensdag 15 juli 2015 @ 16:45:32 #97
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154363186
Bah FR. Wat lomp. Maar van wat je vertelt lijkt het verder 'goed' te zijn gegaan, voor wat betreft je lichaam dan. Neem de tijd om uit te rusten, hopelijk kan je dingen afzeggen en echt even goed bijkomen. Dikke knuffel!
  woensdag 15 juli 2015 @ 17:06:19 #98
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_154363839
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 16:19 schreef Fuchsia_roze het volgende:
... 1 of andere hork.
Sterkte! Wij hebben helaas ook de nodige aanvaringen gehad met artsen ondertussen. Als je zeker weet dat je die persoon nooit meer hoeft te zien, kan je op https://www.zorgkaartnederland.nl/ je "waardering" achterlaten. Wij durven dat nog niet vanwege de kans dat we bepaalde artsen nog eens nodig hebben. Zodra dat veilig is komt het online.
censuur :O
pi_154364640
Oh wat naar Fuchsia. Wel goed dat je voor jezelf bent opgekomen en je niet hebt laten ondersneeuwen. Ik hoop voor je dat dit het was en dat het bloedverlies de komende dagen af zal nemen. Heel veel sterkte :*!
  woensdag 15 juli 2015 @ 17:51:43 #100
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_154364996
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 16:19 schreef Fuchsia_roze het volgende: De VK gebeld die bij het horen van de naam van de gyn, gelijk zei "ja die heeft ook geen empathie". waarom maken jullie dan een afspraak met deze gyn?
Allemachtig zeg, dit is van hun dan ook geen snuggere actie -O-

Sterkte met jullie verlies, ik heb destijds de vrucht ook echt voelen gaan. Ik heb het niet op kunnen vangen want er kwam nog veel meer voor en achteraan en om het uit de pot te vissen vond ik te ver gaan en achteraf ben ik er blij om. In de tuin begraven vond ik namelijk ook niks..
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_154365273
@Fuchsia-roze, helaas heb ik ook vervelende ervaringen met bepaalde artsen/ gyn -O- echt...totaal geen empathie . Sterkte :*
pi_154368425
Bedankt voor de reacties en sterkte wensen :* Wat jammer dat nog meer van jullie ervaring hebben met empathieloze artsen ;( Ik snap echt werkelijk waar niet waarom je dan dat beroep uitoefend hoor en waarom een zkh je in dienst houdt |:(
Ik ben blij dat ik dankzij Fok! "wist" dat ik zorg mag weigeren en zelf bepaal wat er gebeurd. Ik weet niet of ik anders geweigerd zou hebben. Ben best wel een beetje trots op mijzelf :')

Met de VK bespreek ik later nog wel dat afspraken maken bij deze gyn echt niet handig was, ook niet voor hun andere patiënten in de toekomst. Ik ga in ieder geval nooit meer naar deze gyn. Genoeg andere ziekenhuizen en gyns om uit te kiezen in de buurt gelukkig, dus ben niet afhankelijk. Dat lijkt me heel rot RemcoDelft, dat je een arts in de toekomst misschien nog nodig gaat hebben :{ Ik zal is nadenken over iets plaatsen op die site. ik lees dus veel meer negatieve ervaringen over zijn houding, en ook qua uitvoeren van inwendige onderzoeken, dus ben blij dat ik dat geweigerd heb

Het bloeden is gelukkig al heel erg afgenomen, dus dat is fijn. Ook geen krampen meer.
Vlindur, ik ga het ook zeker niet begraven in mijn tuin. Graaf ik het straks per ongeluk op als ik iets plant en wat dan als we ooit hier niet meer wonen. Nee dank je :X Maar dat "het" straks in het riool ligt vind ik ook geen fijn idee :') Ik denk er nog even over na.
  woensdag 15 juli 2015 @ 20:10:05 #103
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_154368598
Fuchsia :*
pi_154479114
Volgende week komen mijn ouders weer op t huis van mijn schoonouders passen. Hoewel ik ernaar uitkijk ze in de buurt te hebben, voelt het ook dubbel. Vorig jaar waren ze ook daar, toen we na 3 goede echo's op de termijnecho een levenloos kindje zagen. Bijna een jaar later, weer twee zwangerschappen verder en nog steeds met lege buik en lege handen. Het maakt me zo intens verdrietig soms en kwaad ook. Mijn eigen lijf dat mijn kindjes doodmaakt.

[ Bericht 62% gewijzigd door Cygne op 20-07-2015 15:26:25 ]
pi_154479335
Cygne :*
pi_154489867
Ik denk veel aan jullie Cygne :*
pi_154496557
Cygne :*
pi_154499451
Lieve Cygne, het leven is ook gewoon oneerlijk :( ;(
:*
pi_154504903
Fuchsia, wij hadden ook een nare ervaring met een arts en hebben hierover een officiele klacht ingediend. Bang om zo iemand in de toekomst nog tegen te komen was ik niet (gelukkig maar, want hij heeft idd nog een keer aan mijn bed gestaan ;) ). Hoe horkerig ze ook kunnen zijn, artsen zijn mensen en het is hun doel echt niet om weerloze patienten een rotgevoel te bezorgen. Maar als niemand aan zo'n arts terug geeft wat het met ze doet, zal er nooit iets veranderen.

Onze klacht heeft geleid tot een gesprek met de arts, waarbij hij zichtbaar was aangeslagen door wat ik hem vertelde. Tijdens en vlak na die nare ervaring zagen we hem als een ijskoud zakelijk monster wiens belang absoluut niet bij de patient ligt, tijdens het gesprek zagen we gewoon een man die gedwongen door een situatie dingen doet en zegt zonder stil te staan bij de impact. Wij konden hem de impact mee geven, en ik denk ook echt dat hij het heeft gebruikt om meer stil te staan bij de andere partij. Ik weet dat veel mensen geen zin hebben in gedoe rondom het indienen van een klacht, maar het heeft ons veel rust gebracht :)
pi_154505822
Lief. :*

Het zit me nu ook vooral zo dwars dat ik niet de enige die het heeft. Ik had het zo anders gehoopt. Ik wil dit verdriet niet ook nog voor mijn broer en mijn schoonzusje. Ik vind het eigenlijk nog moeilijker om hun verdriet te zien dan ons eigen verdriet te hebben. Want we kunnen niks voor ze doen. Ik ben in ieder geval blij dat mijn schoonzus en broer een hele goede en sterke relatie hebben. Mijn schoonzus lijkt wel wat op mijn man qua karakter en mijn broer op mij.

Qua botte gynaecologen, dat is echt heel naar. Ik vind het belangrijk om je veilig te voelen bij een gynaecoloog. Bij mijn MA had ik een aardige gynaecoloog, maar echt helemaal prettig voelde ik me er niet bij. Er zat ook een CO bij en er werd niet aan mij gevraagd of ik dat prettig vond. Daarnaast gaf ik aan dat mijn hond weer tegen me opsprong, gynaecoloog zei dat dat onzin was. Bij de curettage zat de gynaecoloog (een andere) toen ik vroeg door wie de operatie was gedaan (door haar of de ANIOS) tegen me te tetteren dat het een opleidingsziekenhuis was en dat ik dat maar moest accepteren en nog meer blabla. Niet dat ik er bezwaar tegen had, die ANIOS was heel kundig en lief maar fijn vond ik het niet hoe die gyn toen reageerde. Bij mijn EUG had een andere gynaecoloog dienst. Een die mijn dossier had gelezen (translocatie, vaginisme) en mij heel erg de controle in handen gaf. Die stennis schopte omdat ze me wilden opnemen op de kraamafdeling die zei dat ik op het bed moest liggen voor de inwendige echo's. ipv op de stoel met de beugels zoals de ANIOS wilde (want zo kon zij het beter zien). Die wist dat ik heel erg graag naar huis wilde (ik vroeg op de verkoever of ik al naar huis mocht. :') ). Hij had aangegeven bij de verpleegkundige op de afdeling dat mijn man bij me mocht wanneer ik dat wilde en dat zodra ik klaar was er direct een ANIOS werd gehaald om mijn ontslag te regelen.

Bij het nagesprek zei hij dat ik in verband met de EUG in het begin van een volgende zwangerschap sowieso bij hem onder behandeling kom en als ik dat zélf prettig vond mocht ik dat ook blijven tot het einde van die zwangerschap. Ik ben helaas niet erg assertief, zeker niet toen en dan is het erg waardevol als een gynaecoloog zo voor je opkomt. Over de springende hond zei hij: 'We weten niet precies hoe het komt maar er zijn ook honden die kankers kunnen opsporen of een epilepsieaanval herkennen. Waarom dan geen zwangerschap?'.

Warrig verhaal, I know. Maar 't is laat. :')
pi_154506125
:* Cygne.
pi_154506166
Ik vind het elke keer weer heftig om hier jullie verdriet en worsteling te lezen. Toch blijf ik zo nu en dan even kijken hoe het met jullie gaat, want uit mijn gedachten is het verhaal van sommige amper.

Cygne. Ik geloof zeker wel dat de hond het weet om de een of andere rede. De mijne is bv heel enthousiast lomp en springt geregeld bij binnenkomst tegen mij op of komt met zijn poten vol op mijn buik geploft kroelen op schoot. Al voor ik twee strrpen had geplast deed hij ineens anders. Benaderde mij voorzichtiger en komt niet tegen mijn buik aan.

Ze ruiken het om en op de een of andere manier. En waarom ook niet. Zoals de dokter ook al zei ze kunnen ziektes (drugs, explosieven etc) opmerken. Dus zo heel gek vergezocht is het niet dat ze een prille zwangerschap ook opmerken.

Fijn dat die gyn je zo goed heeft bijgestaan!
Schudden voor gebruik
  dinsdag 21 juli 2015 @ 10:44:20 #113
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_154508208
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 02:23 schreef Cygne het volgende:
Er zat ook een CO bij en er werd niet aan mij gevraagd of ik dat prettig vond.
[...] tegen me te tetteren dat het een opleidingsziekenhuis was en dat ik dat maar moest accepteren en nog meer blabla.
[...] ... maar fijn vond ik het niet hoe die gyn toen reageerde.
Wij kregen precies zo'n verhaal. Niet vragen of we akkoord zijn, maar gewoon zeggen dat dat zo gaat gebeuren. Totaal onethisch als arts. En vroeger zou ik dat accepteren, tegenwoordig ga ik daar keihard tegenin. Ik heb duidelijk gemaakt dat wij (en ik als man zeg "wij" omdat we het samen gewoon eens zijn) elke arts mogen weigeren, en dus zeker een student.
Voorbeeld van zo'n puistenkop (we noemen hem nog steeds zo!) die de gynaecoloog ooit bij een consult had: we hadden net de vorige zwangerschap besproken, bevalling bij 22w5d, en ze ging een echo doen. Puistenkop: is je eerste baby een jongen of een meisje? Ik dacht nog, wat attent, dat vraagt nooit iemand. Vervolgens: "Hoe is het met haar?"... Echt... dat wil je niet hebben op zo'n moment!

quote:
Ik ben helaas niet erg assertief, zeker niet toen
Ik neem altijd een laptop mee met vragenlijst, en houd "notulen" bij van alles wat er langskomt. Het helpt ook zeker dat we altijd met z'n tweeen zijn. Het scheelt ook enorm per arts of je ze een beetje kan "kneden" hoe je ze wil hebben, bij de jongere artsen gaat dat aanzienlijk beter dan bij de oudere artsen.

quote:
Over de springende hond zei hij: 'We weten niet precies hoe het komt maar er zijn ook honden die kankers kunnen opsporen of een epilepsieaanval herkennen. Waarom dan geen zwangerschap?'.
Onze poes is veel aanhankelijker als mijn vrouw zwanger is. Ik gok dat het voornamelijk met haar temperatuur te maken heeft, zwanger is ze warmer.
censuur :O
pi_154510825
Thanks :*

Heldere post, Remco. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. Die zei: "We kunnen adviseren, maar de uiteindelijke beslissing is aan jou.".
pi_155099901
Hallo,

Vanmiddag bij de verloskundige helaas te horen gekregen dat ons kindje niet meer in leven is.
Hij/zij zou nu 12 weken zijn dus nog vrij pril.
Zijn er hier meer mensen die dit meegemaakt hebben en hoe gaan jullie hier mee om?
Dit omdat zwanger raken voor ons een hele tijd heeft geduurd en we niet meer de jongste zijn 43/40.
We wachten nog op onze afspraak (aanstaande donderdag) bij de gyno.
Kijken hoe het nu verder gaat. Dit omdat de vrucht er nog in zit.
Tips/adviezen/goede raad is welkom.
Ik zou de pijn van mijn vrouw graag over nemen maar dat is onrealistisch.
Only the dead have seen the end of the war - Plato
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 00:58:43 #116
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_155102590
Eind 2009 was ik zwanger en bij de eerste echo (bij naar wat ik dacht 8w3d) bleek het kindje van 8w4d te zijn maar geen hartslag meer te hebben.
Het "geluk" was toen dat die echo dus geen dag eerder was, want dan hadden we gedacht dat de zwangerschap prima ging.
Miskraam kwam niet vanzelf op gang, opwekken met pillen werkte ook niet, dus uiteindelijk ruim een week later een curettage gehad.

3 maanden later was ik weer zwanger, en in november 2010 ben ik van een gezonde zoon bevallen... op m'n 44ste.

Heel veel sterkte, het is heel erg zwaar, en op die leeftijd is het besef dat je je laatste kans misschien gehad hebt een extra factor.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 10:42:56 #117
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_155108289
Ik heb hetzelfde meegemaakt. Kwam er ook achter tijdens de 3-maanden echo.
Ik moest toen nog bijna een maand wachten op de miskraam. En die miskraam eindigde vervolgens toch nog in een curretage. Dus mijn tip zou zijn om toch aan te dringen op een curretage, want het wachten op de miskraam vond ik echt heel erg naar.

Ik was na een maand opnieuw zwanger en die zwangerschap is wel goed gegaan. Ik heb overigens niet gewacht tot ik opnieuw ongesteld werd. Dat was wel het advies wat we kregen. Mij is niet helemaal duidelijk waarom dat advies wordt gegeven. Dat zou je bij de gyn na kunnen vragen.

Heel veel sterkte voor jullie!
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 10:46:25 #118
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_155108349
Wat naar, klotezooi, veel sterkte. Ik heb 't ook meegemaakt, rond dezelfde periode. Bij mij kwam de miskraam ook niet vanzelf op gang, en ik kreeg ook een currettage. Dat vond ik prettiger dan zo'n pil om het op te wekken. De currettage zelf viel me alles mee, ik was blij dat 't eruit was en ik kon gaan herstellen. De tip om te wachten tot je weer een keer ongesteld bent geworden heeft er volgens mij alleen maar mee te maken dat de duur van de evt. volgende zwangerschap dan beter te schatten is, dus er is geen medische noodzaak tot wachten.
in de haak.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 10:49:11 #119
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_155108415
Livelink, ze raden dat aan zodat je weet dat je lichaam weer werkt zoals het hoort, en zodat je bij een evt volgende zwangerschap beter de UD kunt berekenen. Ik vond dat zelf een stomme reden, dus wij zijn ook meteen weer verder gegaan met proberen. Alleen mijn cyclus kwam dus niet vanzelf op gang. Ik heb maanden geleefd tussen 'zou ik zwanger zijn' en 'zou er iets mis zijn' in.
Komt heel weinig voor zo, maar ik snap het advies nu wel ;).

Anyhow, veel sterkte gewenst klotezooi...
KuikenGuppy
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 10:52:10 #120
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155108485
Sterkte, wat een klap is dat he. Ik hoorde 30 juni jl dat het mis was en op 1 juli heb ik een curettage laten doen. Ik wilde er vanaf. De ingreep vond ik meevallen, als in: weinig last van de narcose en weinig napijn. Maar dat is mijn ervaring. Je kuht ook kiezen voor pillen om de miskraam op te wekken. Je kan ook niks doen, maar ik denk dat ze dat bij jullie afraden. Jullie waren al 12 weken. Je noemt dat pril maar miskraamrechnisch is dat best laat. Wat je ook kiest, veel sterkte!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 10:54:23 #121
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155108521
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 10:49 schreef Burdie het volgende:
Livelink, ze raden dat aan zodat je weet dat je lichaam weer werkt zoals het hoort, en zodat je bij een evt volgende zwangerschap beter de UD kunt berekenen. Ik vond dat zelf een stomme reden, dus wij zijn ook meteen weer verder gegaan met proberen. Alleen mijn cyclus kwam dus niet vanzelf op gang. Ik heb maanden geleefd tussen 'zou ik zwanger zijn' en 'zou er iets mis zijn' in.
Komt heel weinig voor zo, maar ik snap het advies nu wel
Hoe ging het uiteindelijk dan verder als ik vragen mag? Mijn currettage was op 1 juli en er gebeurt helemaal niks. Geen bloeding gehad en niet zwanger..:(
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:04:27 #122
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_155108769
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 10:54 schreef Aventura het volgende:

[..]

Hoe ging het uiteindelijk dan verder als ik vragen mag? Mijn currettage was op 1 juli en er gebeurt helemaal niks. Geen bloeding gehad en niet zwanger..:(
Na een curettage kan het sowieso wat langer duren voor je cyclus weer op gang komt. Bij mij gebeurde er niks, na 16 weken ben ik terug gegaan naar de gynaecoloog, die een beetje boos was dat ik zo lang had gewacht... Ik kreeg medicijnen om een cyclus op te wekken. Die leken in eerste instantie niet te werken, maar een maand later werd ik gelukkig toch ongesteld. Net op de ochtend waarop ik me in het ziekenhuis moest melden voor een baarmoederonderzoek onder narcose. De maand erop raakte ik weer zwanger :).
KuikenGuppy
pi_155111915
Wat naar, klotezooi.

Hier ook, met termijnecho geen leven meer. Ik heb een week later een curettage gehad. Cyclus was na 29 dagen weer op gang. Zelfde bij de buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Bij de vroege miskramen wat sneller. Maar dat zegt weinig natuurlijk.

Sterkte voor jullie. :*
pi_155118920
Dank jullie wel voor de lieve woorden en ook rot om jullie verhalen te lezen.
Wij moeten dus donderdag naar de gyno maar wordt waarschijnlijk enkel een gesprek.
Dit ivm vakantietijd en ook gaan wij maandag nog 2 weken op vakantie.
Dus maar kijken hoe dat gaat lopen.
Ik hou jullie op de hoogte.
Only the dead have seen the end of the war - Plato
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 21:33:28 #125
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155129125
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:04 schreef Burdie het volgende:

[..]

Na een curettage kan het sowieso wat langer duren voor je cyclus weer op gang komt. Bij mij gebeurde er niks, na 16 weken ben ik terug gegaan naar de gynaecoloog, die een beetje boos was dat ik zo lang had gewacht... Ik kreeg medicijnen om een cyclus op te wekken. Die leken in eerste instantie niet te werken, maar een maand later werd ik gelukkig toch ongesteld. Net op de ochtend waarop ik me in het ziekenhuis moest melden voor een baarmoederonderzoek onder narcose. De maand erop raakte ik weer zwanger :).
Wauw, geduldig typje ben je! Ik ben al allerlei rampscenario's aan het bedenken zoals verklevingen of overgang. Maar het is waarschijnlijker dat m'n lijf wat tijd nodig heeft. Het is gewoon moeilijk om af te wachten en niks te kunnen. Zal nog maar niet bellen want hoogstwaarschijnlijk zeggen ze dat ik nog even af moet wachten. Bah.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 21:36:33 #126
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_155129234
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 21:33 schreef Aventura het volgende:

[..]

Wauw, geduldig typje ben je! Ik ben al allerlei rampscenario's aan het bedenken zoals verklevingen of overgang. Maar het is waarschijnlijker dat m'n lijf wat tijd nodig heeft. Het is gewoon moeilijk om af te wachten en niks te kunnen. Zal nog maar niet bellen want hoogstwaarschijnlijk zeggen ze dat ik nog even af moet wachten. Bah.
Oh, ik heb mezelf in die weken ook tot Asherman-expert gegoogled hoor :@ was er zo bang voor... misschien dat ik daardoor ook zo lang heb gewacht met aan de bel trekken.
Ik zou 8 weken aanhouden en dan bellen. Maar hoop voor je dat het niet nodig gaat zijn ;) :*.
KuikenGuppy
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 23:05:26 #127
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155133260
Dankje :) Asherman dus ja, ik dacht ik typ het niet letterlijk voor ik allerlei users echt de stuipen op het lijf jaag. Maar goed, ik wil daar niet vanuit gaan want het is toch echt een zeldzame complicatie.
pi_155177534
Vanmorgen naar de gyno geweest en alles door gepraat.
Ivm onze vakantieplannen voor 2 weken aanstaande maandag heeft hij tabletten voorgeschreven.
Vandaag moest mijn vrouw er 3 nemen en dan zaterdag en zondag 2x daags 2 tabletten.
Hij verwachtte hier de beste resultaten van, mede ook omdat de artsen terug komen van curetages.
Only the dead have seen the end of the war - Plato
  donderdag 13 augustus 2015 @ 21:09:48 #129
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155190608
Oke. Hopelijk gaan de pillen goed werken. Waarom komt jouw arts terug op curettages? Daar ben ik wel benieuwd naar.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 21:13:13 #130
149959 SQ
snelle trees
pi_155190741
Ik denk omdat de pillen ook een hoge succesrate hebben en het toch aanzienlijk minder ingrijpend is.
Sterkte klotezooi, hopelijk is het al gebeurd :*
disclaimer
pi_155195635
Ik weet enkel dat de arts zei dat steeds meer gyneacologen terug komen van curretages.
Dit ivm risicos ervan.
Het schijnt vrij heftige ingreep te zijn in verhouding tot de kwaal.
Maar pin me hier niet op vast.
We gaan het afwachten.
Zal eerlijk zijn dat ik er tegen op zie om weer met mijn vrouw op den duur naar bed te gaan zeg maar.
Ben toch beetje bang dat het later weer mis gaat, weet wel dat ik zo niet mag denken maar toch.

quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:09 schreef Aventura het volgende:
Oke. Hopelijk gaan de pillen goed werken. Waarom komt jouw arts terug op curettages? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_155202548
Klotezooi, je naam is erg toepasselijk, want er zijn nauwelijks andere woorden voor een miskraam ;(

Ik heb zelf enkele weken geleden een miskraam gehad, na 10,5 week zwangerschap. Ik heb afgewacht, alhoewel dat mij zwaar viel, sta ik nog steeds achter deze keuze. Jullie zitten met de tijdsdruk van een vakantie, dat maakt het wel wat gecompliceerder allemaal. Ik hoop dat "het" met de pillen snel op gang komt.

De angst dat het later weer mis zal gaan is heel logisch, zeker nu het bij jullie nog zo vers is allemaal.
Hier is de angst ook zeker aanwezig, maar de wens voor een kindje is vele malen groter.
Ik ben soms wel boos & verdrietig dat een onbekommerde zwangerschap mij is afgepakt. En zo onbekommerd zwanger was ik afgelopen keer eigenlijk niet :')
Maar dat zal bij een volgende zwangerschap nog wel vele malen erger zijn en daar baal ik van!
pi_155286943
Ik mag me hier helaas weer melden...
Zou vandaag bijna 8 weken zwanger zijn maar een leeg vruchtzakje. Vorige week was er nog wel een klein vruchtje te zien met trage hartactie. Had me er al een beetje op ingesteld maar toch is het weer erg verdrietig.
Woensdag heb ik een intakegesprek bij de gynaecoloog. Shit ;(
pi_155286995
Nee toch Fieder, weer voor een tweede keer hier :'( heel veel sterkte!! Vorige keer heb je een curretage gekregen toch?
E.
pi_155287007
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 10:39 schreef Fieder het volgende:
Ik mag me hier helaas weer melden...
Zou vandaag bijna 8 weken zwanger zijn maar een leeg vruchtzakje. Vorige week was er nog wel een klein vruchtje te zien met trage hartactie. Had me er al een beetje op ingesteld maar toch is het weer erg verdrietig.
Woensdag heb ik een intakegesprek bij de gynaecoloog. Shit ;(
Fieder! ;( wat ontzettend kut, pffff. Sterkte! Was de vorige keer voor L, of onlangs?
pi_155287022
Fieder :*
  maandag 17 augustus 2015 @ 10:50:20 #137
149959 SQ
snelle trees
pi_155287123
Och Fieder, wat verdrietig ;( :*
disclaimer
pi_155287164
Voor L heb ik een missed abortion gehad. En toen ben ik idd gecuretteerd. Daar gaat mijn voorkeur nu weer naar uit, als het niet eerder op gang komt. Het vruchtzakje was al wat troebel en het vruchtje al verdwenen dus de kans is er dat het snel op gang zal komen.

Wat een ellende is dit toch allemaal...
  maandag 17 augustus 2015 @ 11:21:04 #139
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_155287645
Aaah wat k*t, Fieder!!! Buh ;(. Sterkte. :*.
KuikenGuppy
pi_155287659
Wat naar Fieder :*
pi_155287734
Oh nee Fieder. Sterkte! :*
pi_155287814
Fieder :* Sterkte.
pi_155287974
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 10:52 schreef Fieder het volgende:
Voor L heb ik een missed abortion gehad. En toen ben ik idd gecuretteerd. Daar gaat mijn voorkeur nu weer naar uit, als het niet eerder op gang komt. Het vruchtzakje was al wat troebel en het vruchtje al verdwenen dus de kans is er dat het snel op gang zal komen.

Wat een ellende is dit toch allemaal...
Zeg dat, je hoopt het nooit opnieuw mee te maken. Ik hoop voor jou dat het natuurlijk op gang komt en je niet verder alsnog gecurreteerd hoeft te worden.

Dikke knuffels! :*
E.
pi_155287992
Fierder :*
  maandag 17 augustus 2015 @ 11:44:10 #145
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_155288090
Wat verdrietig Fierder ;( Sterkte :*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_155288200
Jemig Fieder wat verdrietig. ;( Sterkte! :*
pi_155288210
Sterkte Fieder :*
pi_155288582
Ach Fieder :* sterkte meis
pi_155290021
Klote Fieder!! ;( Sterkte! :*
pi_155290142
Knuffel Fieder :*
pi_155290763
Fieder :*
Home is where the O+ is...
pi_155304419
Ach Fieder wat naar! En al voor de 2e keer ;(
Sterkte :*
  maandag 17 augustus 2015 @ 21:37:52 #153
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_155307201
Fieder, wat verdrietig ;(. Sterkte :*.
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  maandag 17 augustus 2015 @ 21:49:35 #154
171422 LadyBlack
paint it black
pi_155307712
Aaah nee! Fieder ;( :*
pi_155308753
Ach Fieder sterkte :*
pi_155312344
Fieder. :*
pi_155353213
Ik ben vanmorgen bij de gynaecoloog geweest. Eind volgende week staat er een curretage gepland, mits het niet eerder op gang komt.Tot nu toe nog steeds geen bloed.
pi_155353410
Fieder, zie het nu pas. Wat verdrietig :*, denk aan je meis. Hoop voor je dat je niet tot de curettage hoeft af te wachten.
  Moderator woensdag 19 augustus 2015 @ 14:58:16 #159
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_155353462
Sterkte Fieder :*
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_155353680
Sterkte Fieder :* Ik hoop dat het snel en uit zichzelf opgang gaat komen.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:05:25 #161
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_155357061
Die reclamebanners in dit topic kunnen echt niet...
censuur :O
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:07:16 #162
149959 SQ
snelle trees
pi_155357110
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:05 schreef RemcoDelft het volgende:
Die reclamebanners in dit topic kunnen echt niet...
Kun je eens een screenshot naar me sturen? Ik zie namelijk geen ads (abo).
disclaimer
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:28:42 #163
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_155357592
Sterkte Fieder.

*ik zie banners van yarden uitvaartverzekering....*
pi_155459415
Ik heb even een vraagje aan de mensen die veel testen gedaan hebben na hun miskraam. Ik wil heel graag meteen weer van start, het traject gewoon meteen weer in.

Ik druppel bloed, dus ik ga er vanuit dat de miskraam nu echt wel doorzet. ik moet me voorbereiden op een hevige menstruatie en mag in principe meteen weer van start, gaf de vk aan. Hoelang duurt het ongeveer totdat een zwangerschapstest weer negatief is? En zijn ovulatietesten betrouwbaar, zolang er nog HCG aanwezig is? Ik denk het niet hè? Dus dan zal ik sowieso moeten wachten to de zw.testen weer helemaal wit zijn....
  zondag 23 augustus 2015 @ 10:55:33 #165
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_155459452
Ik heb geloof ik toen mijn bloedverlies helemaal over was getest en die was toen negatief.
Sterkte :*
pi_155459515
Ah, dat zou prima zijn. Dank voor je reactie
pi_155459550
Groof, na mijn laatste miskraam heb ik tot ongeveer 6 weken nadat het gebeurd was positief getest. Pas nadat de normale menstruatie weer kwam was de test weer wit.

Sterkte :*
Tralalalaaa
  zondag 23 augustus 2015 @ 11:06:34 #168
149959 SQ
snelle trees
pi_155459575
Ik heb de tweede keer tot mijn eerstvolgende menstruatie positief getest, dat was na 35 dagen. Sterkte :*
disclaimer
pi_155459577
Oh jee, echt? dat vind ik een minder tof vooruitzicht. -O-
pi_155459619
Dat is ook niet leuk :{ want je blijft ermee bezig en kunt dan niet verder.
Tralalalaaa
pi_155459939
Maar, wil ik er even bij zeggen. Het HOEFT niet zo lang te duren.
Ieder lijf is anders. Misschien komt jouw menstruatie wel eerder weer op gang.
Tralalalaaa
  zondag 23 augustus 2015 @ 12:03:47 #172
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155460359
Hier na 21 dagen pas wit. Maar na 53 dagen nog steeds niet ongesteld.

Maar wat naar zeg, jij ook al. Sterkte!
pi_155460917
Groofsken, dat is heel verschillend. Bij mij was de test negatief gelijk met het stoppen met vloeien. Bij anderen duurt t wat langer.

Sterkte. :*
pi_155462339
Groofs :* sterkte.
pi_155463520
Hier na 10 weken zwangerschap een miskraam. Dag 33 pas een negatieve test, een paar dagen na mijn vermoedelijke menstruatie.
(De week nadat ik het vruchtje verloor overigens echt nog een knaltest, daarna wekelijks getest en het streepje werd elke keer lichter)

Sterkte groofsken :* Het lichamelijke aspect had ik echt onderschat en is zo naar bovenop het mentale stuk ;(
pi_155463603
Groofsken veel sterkte :* moeilijk om nu te moeten wachten. Ik hoop voor je dat je snel door kunt.

Ik zou ook wachten tot de testen weer wit zijn, sowieso om de volgende keer zeker te weten dat het een nieuw streepje is. Ik heb vorige keer zelf gewacht tot ik een keer ongesteld was geweest en daarna meteen doorgegaan met ovulatietesten. Dan had ik tenminste een idee wanneer ik weer kon testen.

Hier gaat het wisselend. Morgen en overmorgen nog werken, wo naar de anesthesie en do de curretage.
Hier zijn de testen nog knal, vorige keer duurde dat geloof ik zo'n 6 weken. Maar ik bleef ook gewoon hormonen aanmaken tot de curretage.
pi_155464276
Heel veel sterkte donderdag, Fieder. Dat lijkt me wel behoorlijk heftig hoor, als het niet vanzelf loskomt.

Nou, ik hoop maar dat het voor mij zo mag zijn dat met het stoppen van het vloeien ook de testen weer wit zullen zijn. We zullen het zien. Ik kan er toch niks in forceren of aan veranderen.
pi_155464322
Groofsken, sterkte! Ik had met mijn miskraam met 9 weken, na 9 dagen een negatieve test. Bij mij was de miskraam wel meteen geschied zeg maar, in 2 dagen alles verloren.

Wij wilden ook meteen door, maar merkte echt dat fysiek de nasleep langer was ondanks de 'soepele' miskraam. Na 33 dagen m'n cyclus weer op gang maar wel 1 met 10 dagen menstruatie :{

Het is nu zo'n 7 weken na dato en heb nu hoop dat ik nu ongeveer m'n eerste echte 'kans' weer ga hebben.

Is bij jou fysiek alles al 'schoon'?
pi_155464614
Ooh, toch zo lang ja? Hoop dat het snel raak mag zijn voor je.

Gisteren was er dus wel wat bloed maar bij echo bleek juist dat baarmoedermond nog dicht zat, dat de echte miskraam dus echt nog van start moest gaan. vandaag druppelt het steeds, maar de zware menstruatie waar ik voor gewaarschuwd ben, daar merk ik nog niks van. Lichte krampen heb ik en druppelend bloedverlies. Morge afgesproken de vk weer te bellen voor verder overleg.
pi_155465308
Ik denk overigens dat ik feitelijk wel gewoon een kans al heb gehad, want snel negatieve test en voorafgaand aan een menstruatie in principe een eisprong natuurlijk. Maar het voelde wel lang niet helemaal normaal/onduidelijk.

Hoop dat het bij jou snel los laat, zodat je daarna verder kunt kijken. Ik weet jouw traject zeg maar niet zo goed, proberen kan vanaf nadat bloedverlies gestopt is natuurlijk sowieso, (wij hebben in dat opzicht geen pauze gehad), het is alleen iets chaotischer qua verwachtingen. Dat vond ik zelf wel lastig.
pi_155467897
Groofken heb je nu al een test gedaan?
Toen ik begon te bloeden werd mijn test al lichter en nu een week nadat het bloeden is begonnen is mijn test alweer helemaal wit.
Ik heb 4 dagen heel heftig gebloed en toen was het ineens over.
pi_155470766
Ik heb niet meer getest. Op een of andere manier kan ik me er niet toe zetten om een test te doen. Heb nu mijn tweede menstruatie, dat is gelukkig weer op gang.

Merk wel dat mijn lichaam nog niet top is. Buik is nog aardig opgezet/opgeblazen :{ ook aantal kilo aangekomen, terwijl ik naar mijn idee niet veel meer ben gaan eten.
Huisarts heeft voor de zekerheid op schildklier laten prikken, ze gaf aan dat het kan voorkomen dat door zwangerschap/miskraam de schildklier van slag kan zijn.

Vind het soms nog wel moeilijk om zwangere vrouwen te zien

:@ :@
pi_155470928
Maar broodje, als je je tweede menstruatie alweer hebt, dan zal het toch wel weer goed zitten, lijkt me? Wat rot van je gewicht. En dat het confronterend blijft met momenten kan ik me best voorstellen. :*

Ikke, toevallig heb ik afgelopen donderdag (dacht ik ?) nog een test gedaan. We kwamen terug uit de tropen en ik ontdekte nog een ongebruikte zwangerschapstest. Die knalde nog van het scherm af. Morgen ga ik wel even wat actiontesten kopen. heb nu verder niks meer in huis. geen idee dus of er al wat veranderd is wat dat betreft.
pi_155477747
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 18:13 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Maar broodje, als je je tweede menstruatie alweer hebt, dan zal het toch wel weer goed zitten, lijkt me? Wat rot van je gewicht. En dat het confronterend blijft met momenten kan ik me best voorstellen. :*

Ikke, toevallig heb ik afgelopen donderdag (dacht ik ?) nog een test gedaan. We kwamen terug uit de tropen en ik ontdekte nog een ongebruikte zwangerschapstest. Die knalde nog van het scherm af. Morgen ga ik wel even wat actiontesten kopen. heb nu verder niks meer in huis. geen idee dus of er al wat veranderd is wat dat betreft.
Hcg urinetests zijn natuurlijk best gevoelig. Niet gek om met 7 weken nog ruiiiim boven het minimum van de tests (die vaak al bij 15/25 positief geven)
Voor het beeld mijn hcg-verloop met specifieke testmomenten.

7 juli miskraam met 9.0 weken
8 juli HCG 1000
15 juli HCG 24
18 juli negatieve zwangerschapstest
27 juli HCG <1
pi_155483739
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 10:39 schreef Fieder het volgende:
Ik mag me hier helaas weer melden...
Zou vandaag bijna 8 weken zwanger zijn maar een leeg vruchtzakje. Vorige week was er nog wel een klein vruchtje te zien met trage hartactie. Had me er al een beetje op ingesteld maar toch is het weer erg verdrietig.
Woensdag heb ik een intakegesprek bij de gynaecoloog. Shit ;(
Och vrouwke ik lees nu je bericht pas :*
Jij hebt bij mij een speciaal plekje. Ik kan me nog goed herinneren ten tijde van de prille zwangerschap van Djenna dat het bij jou mis ging. Ik was echt oprecht blij voor jullien toen jullie kleine man geboren werd.

En nu weer foute boel -O-
Niet eerlijk.
  zondag 23 augustus 2015 @ 23:10:31 #186
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_155484383
Groofsken, wat lees ik nu! Wat een rotnieuws! Is het echt zeker mis? Wat ontzettend balen. XXX sterkte!
in de haak.
pi_155490955
Oh nee Groofsken,klotezooi....Bah wat ontzettend verdrietig.Sterkte gewenst
“I mean, nobody’s scientifically perfect, but Suzie’s about as close to being perfect as any human could possibly be.”
pi_155522055
Nou, het loopt goed door. Misselijkheid is helemaal verdwenen, ik pas weer in mijn bh's... Allemaal tekenen dat het hcg-hormoon hard aan het minderen is volgens de vk.

Ik ben er rustig onder en heb niet al te veel last, dus dat is fijn. Vind het alleen wel jammer dat tampons geen optie zijn. }:|

Oh, en ik heb besloten nog even te wachten met testen tot het vloeien in elk geval gestopt is.
pi_155522469
Wat jammer, groof ;(
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:20:04 #190
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_155526935
Verdrietig nieuws, Groofsken. ;(
pi_155534253
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 22:53 schreef Twinkle20 het volgende:

O+ dank je, wat lief

Groof 'fijn' dat het snel lijkt te gaan :*
pi_155594819
Fieder, hopelijk is het achter de rug en goed verlopen. Lijkt me een heel emotionele dag. Sterkte!


Ik heb een vraag en hij past denk ik het beste hier. Rondom de miskraam heb ik een aantal keer telefonisch contact gehad met de verloskundigepraktijk. Verder hebben zij me op die dag zelf doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echo, ziekenhuis heeft toen besloten een x aantal keer bloed te prikken.

Verloskundige zorg gaat niet van eigen risico af toch? Ga ik vanuit het ziekenhuis wel rekeningen krijgen of valt dat dan ook onder verloskundig omdat de praktijk mij had doorgestuurd? Ik heb een extra hoog eigen risico want 'ik gebruik het toch nooit' :')
pi_155595113
Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering, valt niet onder eigen risico.
pi_155595389
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 17:46 schreef Cygne het volgende:
Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering, valt niet onder eigen risico.
Maar in hoeverre valt ziekenhuiszorg op basis van doorverwijzing verloskundige hieronder?
pi_155595472
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 17:55 schreef Svane het volgende:

[..]

Maar in hoeverre valt ziekenhuiszorg op basis van doorverwijzing verloskundige hieronder?
Ook. De echo's en ingrepen die ik in t ziekenhuis heb gehad tijdens mijn zwangerschappen werden gewoon volledig vergoed. Zonder eigen risico. Valt gewoon onder verloskundige zorg.
pi_155595536
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 17:58 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ook. De echo's en ingrepen die ik in t ziekenhuis heb gehad tijdens mijn zwangerschappen werden gewoon volledig vergoed. Zonder eigen risico. Valt gewoon onder verloskundige zorg.
Oe, dat zou echt superdupernice zijn.
Dankje!
pi_155595621
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 18:00 schreef Svane het volgende:

[..]

Oe, dat zou echt superdupernice zijn.
Dankje!
Geen zorgen. :*
pi_155595776
Alles is goed verlopen. Ik was vreselijk bang opeens vanmorgen, kon alleen nog maar huilen. Iedereen was zo lief in het ziekenhuis O+

Meteen goed wakker geworden en voel me nu ook wel ok. Volgende week word ik gebeld nav weefselonderzoek en dan over 6 weken een nagesprek. Dan o.a. bespreken hoe nu verder na 2 miskramen ;(

Ik ben van plan iedere week een zwangerschapstest te doen tot ze wit zijn.
pi_155596045
Fijn dat het goed is verlopen, Fieder. :*

Je bovenste stukje is erg herkenbaar. Vooral het moment vlak voordat ik de ok in moest vond ik moeilijk. Ik wilde het bij me houden óók al was het dood. :'(

Ze gaan je waarschijnlijk onderzoeken aanbieden, o.a bloedstollingsafwijkingen en een chromosomenonderzoek. Die onderzoeken zijn niet echt belastend (bloedprikken bij jou en je partner). De kans is niet heel erg groot dat er wat uitkomt maar ik vond het wel prettig om te weten, ook als er niks uit zou komen. Als je er meer over wilt weten mag je t altijd vragen. :*
pi_155596047
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 18:06 schreef Fieder het volgende:
Alles is goed verlopen. Ik was vreselijk bang opeens vanmorgen, kon alleen nog maar huilen. Iedereen was zo lief in het ziekenhuis O+

Meteen goed wakker geworden en voel me nu ook wel ok. Volgende week word ik gebeld nav weefselonderzoek en dan over 6 weken een nagesprek. Dan o.a. bespreken hoe nu verder na 2 miskramen ;(

Ik ben van plan iedere week een zwangerschapstest te doen tot ze wit zijn.
Fjieuw, wat fijn dat het achter de rug is en dat iedereen sympathiek was. Lijkt me echt superspannend. Heel veel succes en sterkte met de nasleep!
pi_155596644
Fijn dat het goed verlopen is Fieder! Hoop dat je snel witte testen!
Sterkte met het verwerken :*
pi_155596706
Fieder :*, goed om van je te horen. Sterkte met het verdere traject waar je eventueel in gaat. Ik dacht eigenlijk dat dat bij drie miskramen pas was :@ (bij mij was het niet aan de orde aangezien de eerste miskraam een mola was).

Svane, ziekenhuis ivm verloskundige zorg gaat inderdaad niet ten koste van je eigen risico. Bij mij ging dat mis en heb ik wel degelijk rekeningen voor de curettage en andere zwangerschapsgerelateerde zaken ontvangen. Is uiteindelijk gecorrigeerd, maar wees erop bedacht. Niet tof om er ook nog bij te hebben (rekening kwam toen rond m'n UD :X).
  donderdag 27 augustus 2015 @ 18:38:51 #203
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_155597057
Fijn dat het goed is gegaan Fieder :*

Svane het zou idd onder de basisverzekering moeten vallen. Maar ook hier ging dat eerst mis. Achteraan gebeld en volgens de hork aan de telefoon moesten we de intake toch echt zelf betalen. Maar dit hebben we later toch weer wel vergoed gekregen.... niet fijn zo'n nasleep.
pi_155597463
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 18:30 schreef Kursor het volgende:
Fieder :*, goed om van je te horen. Sterkte met het verdere traject waar je eventueel in gaat. Ik dacht eigenlijk dat dat bij drie miskramen pas was :@ (bij mij was het niet aan de orde aangezien de eerste miskraam een mola was).
Dat dacht ik ook eigenlijk hoor. En ik dacht dat de teller na een goede zwangerschap weer op 0 stond, is ook niet zo. Misschien is het pas veranderd? Ze hebben wel gezegd dat er eigenlijk nooit iets nuttigs uitkomt.

Ik moest nog aan je denken vandaag. Het weefsel gaat onderzocht worden o.a.of het een mola was. Wist helemaal niet dat dat nog een optie was. Op de echo was niks bijzonders te zien. Ik schrok er een beetje van :@ Maar dat is standaard onderzoek zeiden ze...
pi_155598088
Fieder, :*
pi_155598344
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 18:49 schreef Fieder het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook eigenlijk hoor. En ik dacht dat de teller na een goede zwangerschap weer op 0 stond, is ook niet zo. Misschien is het pas veranderd? Ze hebben wel gezegd dat er eigenlijk nooit iets nuttigs uitkomt.

Ik moest nog aan je denken vandaag. Het weefsel gaat onderzocht worden o.a.of het een mola was. Wist helemaal niet dat dat nog een optie was. Op de echo was niks bijzonders te zien. Ik schrok er een beetje van :@ Maar dat is standaard onderzoek zeiden ze...
Logisch dat je schrikt! Geeft niet. Helaas weet jij wel wat het is. De meesten kennen het woord niet.

Volgens mij is het wel standaard om te kijken naar mola, maar de kans dat dat het is is natuurlijk erg klein. Zeker als er geen andere verdenkingen zijn. Er wordt ook alleen 'microscopisch' gekeken en niet met speciale aankleuringen (in lekentaal :@).
pi_155599915
Fieder, fijn dat het voorbij is. En niks mis met tranen hoor. :*
  donderdag 27 augustus 2015 @ 20:06:55 #208
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_155600754
Fieder :* fijn dat het achter de rug is :).

Groof hoe is het met jou?
KuikenGuppy
pi_155602204
Bij mij werden er twee jaar terug na twee miskramen ook al onderzoeken aangeboden, al was er een test bij die pas kon worden gedaan na drie maanden geen zwangerschap. Wij besloten toen de testen wel te willen, zover zijn we alleen nooit gekomen vanwege nieuwe zwangerschap. Ik hoop dat dat bij jullie ook zo is, Fieder :* dat de teller niet op 0 staat na een goede zwangerschap wist ik ook niet.. ik vind het zo verdrietig dat jullie het nu weer mee moeten maken..
E.
pi_155651859
Nou, ik lijk echt de 'meest voorspoedige' miskraam mee te maken (voor zover dat kan natuurlijk). Afgelopen zondag begon ik met vloeien, nu is dat nagenoeg klaar. Op wat menstruatieachtige buikpijn na verder geen klachten gehad en vandaag (al!) een negatieve zwangerschapstest.

Ik sluit het hiermee af en ga me mentaal voorbereiden op de volgende ronde. Dank voor alle lieve woorden. Het was toch fijn om er hier wat over te kunnen schrijven. :*
pi_155651901
Goed nieuws Groofsken! Fijn dat je vooruit kunt gaan kijken :* mijn duimen draaien alvast
pi_155651952
Dankjewel. Hoe gaat het met jou nu?
pi_155652032
Wel ok eigenlijk. Ik verlies maar weinig bloed, voornamelijk bruinverlies. De krampen zijn goed te doen met pcm. Nog een paar weken geduld hebben, hoop dat het snel gaat.

Ik ben er nog niet uit of ik de onderzoeken wil laten doen, ik heb volgende week een telefonische afspraak dus misschien kunnen ze me dan wat meer vertellen daarover.
pi_155652040
Wat fijn groofsken! Succes alvast met de volgende ronde en de mentale voorbereiding ;)

Fieder, het lijkt mij goed om je te laten informeren erover en van daaruit een beslissing te maken.
pi_155652287
Fieder, stapje voor stapje inderdaad. Hoop dat ze je goed kunnen informeren volgende week, zodat je het gevoel hebt de voor jullie goede beslissing te kunnen nemen daarin. En de weken gaan voorbij, of ze nou kruipen of vliegen, ze gaan hoe dan ook voorbij :* .

Veel sterkte. En ik hoop dat het voor jullie snel goed mag gaan, ik duim voor een snelle, goede volgende zwangerschap.
pi_155756996
Net even getest, nog steeds knalpositief en nog best last van mn buik. Valt toch weer tegen ondanks dat ik erop rekende :X
pi_155905395
Oh Fieder wat naar! :* Hoe is het nu?
pi_155910034
Fieder :*
pi_155910718
Teleurstellend hè Fieder! Ben ook benieuwd hoe het nu is.
Ik had 15 juli mijn miskraam en 18 augustus pas een negatieve test. 2 weken na mijn miskraam ook echt nog een knaltest en dat vond ik ook wel pittig. Ook omdat een 2e streepje eigenlijk zo'n mooi moment moest zijn en dat was het nu niet meer.
:* voor jou!
pi_155914889
Nu bijna een week verder en de pijn is gelukkig weg. Streepje is heeeel klein beetje lichter. Nog wel veel bruinverlies. Ik wil in bad :(
Het weefsel wat onderzocht is was 'gewoon zwangerschapsweefsel'. Dat was een opluchting.

Het heeft me meer gedaan dan de eerste keer. Ik raakte een soort van in paniek een paar dagen terug toen ik een operatiekamer op tv zag :@ dat had ik de eerste keer helemaal niet. Ik dacht dat het nu makkelijker zou zijn omdat ik wist wat me te wachten stond maar ik vond het vies tegenvallen

Ik hoop dat ik snel door kan en dat ik dit dan niet weer hoef te doorstaan...
pi_155915807
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 07:34 schreef Fieder het volgende:
Nu bijna een week verder en de pijn is gelukkig weg. Streepje is heeeel klein beetje lichter. Nog wel veel bruinverlies. Ik wil in bad :(
Het weefsel wat onderzocht is was 'gewoon zwangerschapsweefsel'. Dat was een opluchting.

Het heeft me meer gedaan dan de eerste keer. Ik raakte een soort van in paniek een paar dagen terug toen ik een operatiekamer op tv zag :@ dat had ik de eerste keer helemaal niet. Ik dacht dat het nu makkelijker zou zijn omdat ik wist wat me te wachten stond maar ik vond het vies tegenvallen

Ik hoop dat ik snel door kan en dat ik dit dan niet weer hoef te doorstaan...
Fijn dat de pijn weg is! Maar verder klinkt de nasleep weer aardig kut. ;( echt, ik vind het zo naar voor je dat je dit twee keer hebt moeten meemaken. Van te voren wist ik nooit hoe onwijs heftig een miskraam écht is. :@ ik hoop en duim voor je dat je snel weer alles kan doen, zoals met je kind badderen en naar de toekomst kijken!

Ook heel fijn dat het weefsel okee was. Heel veel sterkte met het mentale herstel ook!
pi_155918897
Mijn vriendin en ik verwacht(t)en een kindje. gister hebben we een spoedecho gehad (bleek 5,5 week te zijn) waarop het vruchtzakje te zien was. ze had wat rose afscheiding namelijk. Vrouw gaf aan dat we nergens druk om hoefde te maken, zag er goed uit. Vandaag bloed ze ineens meer, helder rood en is ze doorgelekt en heeft menstruatiepijn. Ook krijgt ze proppen. Dus waarschijnlijk een miskraam! Hoe kan ik dit in hemelsnaam verwerken? Ik zit midden op mijn werk en zij ook. Ze is docente dus is moeilijk om ineens vrij te krijgen. Ik ben radeloos. Mijn leven binnen een minuut 360 graden gedraaid.
  dinsdag 8 september 2015 @ 19:48:20 #223
149959 SQ
snelle trees
pi_155930254
Och wat naar, allmylifelong ;( het verwerken heeft tijd nodig, wees er voor elkaar en blijf praten en luisteren :*

Fieder, voor jou ook een dikke :* op zo'n lange nasleep zit niemand te wachten ;(
disclaimer
pi_155930426
Hoe is het nu allmylifelong? Hebben julllie de verloskundige nog gebeld? Heel veel sterkte.
pi_155930568
Ja, moet ik eigenlijk de VK bellen? Als in, ze kunnen niets doen en het is ook niet heel 'erg' want nog vroeg. Maar ivm 2 miskramen achter elkaar?
  dinsdag 8 september 2015 @ 20:01:40 #226
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_155930634
Svane, nee toch? :(
pi_155930661
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 20:01 schreef Aventura het volgende:
Svane, nee toch? :(
Nog geen bloed, maar streepjes liepen af en nu helemaal weg. Dus ga er wel van uit. Was gelukkig nog niet zo ver.
  dinsdag 8 september 2015 @ 20:09:12 #228
149959 SQ
snelle trees
pi_155930811
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 19:59 schreef Svane het volgende:
Ja, moet ik eigenlijk de VK bellen? Als in, ze kunnen niets doen en het is ook niet heel 'erg' want nog vroeg. Maar ivm 2 miskramen achter elkaar?
móet niet. Wat jij wil. Die onderzoeken zijn optioneel, ik heb het nooit gedaan.
Het is wel goed om het bij een volgende zwangerschap even aan te geven :)
Sterkte :*
disclaimer
pi_155930922
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 20:09 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

móet niet. Wat jij wil. Die onderzoeken zijn optioneel, ik heb het nooit gedaan.
Het is wel goed om het bij een volgende zwangerschap even aan te geven :)
Sterkte :*
Bedacht me net dat ik al overijverig een afspraak had gemaakt. Dus zal het sowieso afzeggen en kan het dan ook vertellen. Onderzoeken zit ik ook (nog) niet op te wachten, zal toch een van de volgende keren wel goed moeten gaan?
  dinsdag 8 september 2015 @ 20:14:43 #230
149959 SQ
snelle trees
pi_155930961
Ja hoor! De kans op een goede zwangerschap is nog steeds het allergrootst! :*
disclaimer
pi_155931146
Ik zou het zelf ook even melden Svane. Dan kun je ze ook bellen als er iets is. Echt -O- -O- -O- ;(

En volgende keer is het gewoon een plakker!!
pi_155932685
Svane :'( Nee! Wat ontzettend oneerlijk! Hele dikke :* voor jou!

O Fieder zo herkenbaar dat niet in bad mogen! Dat vond ik echt heeeel vervelend! Ik ga normaal echt 2 a 3 keer in de week.
pi_155966391
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 19:53 schreef Fieder het volgende:
Hoe is het nu allmylifelong? Hebben julllie de verloskundige nog gebeld? Heel veel sterkte.
Thanks voor alle steun. Gisteren is het vruchtje in de middag eruit gekomen tijdens een wc bezoek. We hebben veel steun aan elkaar en komen het goed door. Relativeren is nu een stuk gemakkelijker. Wat tranen laten vallen, nu met positieve gedachten de toekomst tegemoet. Ik probeer zoveel mogelijk voor haar te doen en te zorgen, en ze blijft gelukkig de rest vd week thuis. Heb haar geadviseerd tijd voor zichzelf te nemen om het allemaal te verwerken, en niet te snel weer te gaan werken. Volgende week wordt gekeken of de gehele baarmoeder schoon is. Het was 7 weken in onze ogen. Bij de echoscopist gaf ze aan dat het 5.5 week is. mijn vriendin heeft een regelmatige cyclus en weten vaak de eisprong. dus wss is het gestopt met groeien. We hebben gelukkig wel de echo nog van maandag.

[ Bericht 11% gewijzigd door Allmylifelong op 10-09-2015 09:03:55 ]
pi_155969008
Hoi!

Ik ga even een epistelpost doen, maar ik kom er gewoon niet zo goed uit. :@ en ik zat wohts al te spammen, maar hier past het beter. korte samenvatting: half april besloten voor een tweede te gaan, eind mei positieve test, half juli miskraam (9 weken), eind augustus weer zwanger, en nu weer miskraam (4-5 weken).

Ik vind het zo stom want rationeel weet ik echt dat twee keer pech hebben gewoon kan. Toch voelt het als een ongelofelijke loser-fail. Hoe kunnen andere mensen in godsnaam zomaar babies maken? Wat doen we verkeerd? Het suffe is dat ik deze keer niet eens verbaasd was. Hef ging mis, maar ik zag ook geen reden waarom het uberhaupt wel goed zou gaan deze keer.

Iemand nog leuke opbeurende woorden na meerdere miskramen? Hoe kan ik niet jaloers zijn als ik zwangeren zie, of mensen met twee kinderen? Ze zijn overal en ik wil niet groen zien, maar het lijkt zo immens onhaalbaar. Waarom zou een derde keer wel slagen? ;(

Aanvulling: ik heb eigenlijk ook niet zoveel te klagen met m'n gezonde kind! Dus het is ook geen ramp en dat weet ik wel. Maar toch kwijn ik een beetje weg.
  donderdag 10 september 2015 @ 11:45:28 #235
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_155969653
Svane het is ook niet eerlijk. Helaas een herkenbaar gevoel.... (al die hormonenwisselingen maken het er ook niet fijner op heb ik ervaten).
hier na twee miskramen een zwangerschap die wel weer goed ging. Je lijf kan het dat heeft het al laten zien! Hoop dat jullie wens snel wel word vervuld :*
  donderdag 10 september 2015 @ 11:47:20 #236
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_155969694
Allmylife sterkte.

Fieder vervelend dat je nog niet in bad kan. :*
pi_155969754
Svane, hier ging het de tweede keer al goed, maar de drie-keer-is-scheepsrecht-verhalen zijn er hier ook zeker!
Je gevoel dat er geen reden is waarom het goed zou gaan herken ik heel erg goed. Toch ook een soort zelfbescherming, bij mij in elk geval wel. Uiteindelijk maakt het niet uit, ondanks dat gevoel kan het ook helemaal goed gaan. Hoop voor jullie dat dat ook gaat gebeuren binnenkort :*
pi_155971098
Svane, ik heb geen opbeurende woorden voor je, maar wel veel herkenning, minus het 1e kind dan :')

Ik worstel hier ontzettend met jaloerse gevoelens en zwarte gedachte kronkels in mijn hoofd. Ik vind het verschrikkelijk hoe ik soms kan denken en durf dat ook echt niet te uiten. Ik hou het veilig in mijn hoofd.
Afgelopen dinsdag binnen 1 uur tijd 2 zwangerschapsaankondigingen in mijn nabije omgeving en wat er dan in mijn hoofd omgaat, verdiend echt niet de schoonheidsprijs. Grote huilbui als gevolg en dan ben ik het ook wel weer even "kwijt".

Enige opbeurende wat ik kan bedenken is dat het je al een keer gelukt is, je hebt een zwangerschap uitgedragen. Dus je lijf kan het wel! O+

En tuurlijk mag jij klagen, het is gewoon bijzonder kut allemaal :*
pi_155973178
Wat ik merk, wat mij helpt, zijn niet de woorden van een ander maar de steun met je partner. Zorg dat je samen leuke dingen doet (ook al heb je er geen zin in). Samen lekker een serie kijken heeft bij ons goed geholpen. Werpt even je gedachten op iets anders. Vooral communiceren en erover praten is belangrijk bij ons. Ik vraag regelmatig of ze nog pijn heeft, hoe ze zich voelt. En dat je allebei daarna op dezelfde lijn zit qua gedachten. Dus praten over of je wil wachten, of daarna gelijk wil starten met het proberen.
pi_155975735
:* voor Svane, Fieder en Allmylifelong.

Vertrouwen in je lichaam, een zwangerschap, een kindje. Dat het er nu niet is, is toch echt helemaal niet gek. Ook de jaloerse gevoelens niet. En mocht een volgende zwangerschap op termijn volgen, niet te voorspellen hoe je er dan in staat. Tenminste als ik voor mezelf spreek. M'n laatste zwangerschap heeft het lang geduurd voordat ik echt het gevoel had dat er een kindje ging komen. Dat werd niet echt begrepen toen ik eenmaal vertelde dat ik weer zwanger was. Waarom was ik niet heel blij?
pi_155975961
Hier een drie-keer-scheepsrecht-verhaal. Na een MA bij 10 weken en een miskraam bij 6 weken kon ik het woord baby bijna niet opschrijven zonder te huilen. Het zou voor ons vast niet weggelegd zijn want waarom zou het de derde keer wel goed gaan?
Alles en iedereen om ons heen werd zwanger en bleef ook zwanger. En ik vergoot liters tranen. En ik vond mezelf echt een 'bitch' want ik leek niet meer oprecht blij te kunnen zijn voor anderen. Heel naar. Tot ik in januari weer positief testte en inmiddels ben ik 38 weken en 5 dagen zwanger en lijkt er binnenkort dus toch echt een kindje te komen.

Sterkte!! Het is zwaar en iedereen gaat er op zijn of haar manier mee om. Probeer jouw manier niet te veroordelen maar gun jezelf de tijd en de ruimte die het nodig heeft.
pi_155982795
Dank voor alle reacties! Zo fijn om te zien dat jullie nu zwanger zijn of al (nog) een kindje hebben. En ook dat het na meerdere miskramen heus wel goed kan komen.

Eentje hoor je echt vaak, maar nu met twee voelt het soms alsof m'n kansen meer dan gehalveerd zijn. Maar goed, het is nog vers.
pi_155982919
Och Svane, wat verdrietig! Ik weet niet zo goed hoe dat voelt, maar ik lees al heel wat hoopgevende verhalen in dit topic. Hopelijk binnenkort een plakker die lekker 40 weken blijft zitten :*
pi_155987925
Svane :*
Hier nog een driemaal is scheepsrecht. Ik heb mijn twee miskramen op dezelfde termijnen gehad als jij nu en de zwangerschap daarna ging goed. Maar ik voelde me ook ontzettend falen als vrouw. Wij vrouwen zijn toch gemaakt om kinderen te krijgen, waarom lukte het mij nou niet?

Ik stond er overigens een beetje hetzelfde in als kursor. De angst dat het mis ging was echt heel groot en is lang aanwezig geweest, ik kon me gewoonweg niet voorstellen dat ik nog in staat was een gezonde baby op de wereld te zetten.

Ik duim voor jullie, ik duim dat jullie ook mee mogen doen in het driemaal is scheepsrechtrijtje :*
E.
pi_156006989
Dank allen voor de reacties weer! Echt fijn om te lezen allemaal. Ik schrok gisteren toch weer van het bloed maar vandaag voel ik me al ietsje beter. Hopelijk hoor ik straks bij de 3xisscheepsrechtclub O+
pi_156010056
Svane :* :* doe maar lekker rustig aan even! Binnenkort samen naar Z&G en dan blijven we daar!

Hier even een dipje. Een goeie vriendin is zwanger... we zouden dezelfde UD hebben... SLIK wat zou dat leuk geweest zijn
pi_156010187
Knuffel Fieder! :*
pi_156012281
Svane, ik snap je gevoel heel goed. :*

Volgende keer gewoon n plakker samen met Fieder. :*
pi_156019592
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 19:59 schreef Svane het volgende:
Dank allen voor de reacties weer! Echt fijn om te lezen allemaal. Ik schrok gisteren toch weer van het bloed maar vandaag voel ik me al ietsje beter. Hopelijk hoor ik straks bij de 3xisscheepsrechtclub O+
Ja ik wil ook bij de 3xisscheepsrechtclub!!

Fieder, wat confronterend en verdrietig ;( Weet die vriendin van jouw miskraam?

Vanochtend wakker geworden met een leegte in mijn hart. Het gaat dagen, weken okay en dan ineens word ik zo overvallen door die vreselijke leegte, dat het gewoon pijn doet en ik er misselijk van word. Ik had gewoon 20 weken zwanger moeten zijn. Iedereen zou het nu weten, ik had kunnen pronken met mijn buik, kleertjes kunnen kopen, we hadden geweten of het een zoon of dochter was, nadenken over babynamen & het kamertje. In plaats daarvan sta ik met lege handen en dat doet soms dan ineens zo veel pijn. Iedereen zegt dat mijn tijd wel komt. Maar komt die ook daadwerkelijk? Niemand kan het mij beloven en dat maakt mij zo verdrietig ;(

/eindedagboek
pi_156030862
Fuchsia. :*
  zaterdag 12 september 2015 @ 19:51:49 #251
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_156031307
Voor de vrouwen die moedeloos worden... Ik heb vier miskramen gehad voor ik Willem in m'n armen mocht sluiten. Pieter lukte in een keer... De gyn die mij en m'n ex partner destijds binnenstebuiten gekeerd heeft vertelde dat hij het in zijn lange carriere slechts een handvol keren heeft meegemaakt dat vrouwen die meerdere miskramen kregen niet uiteindelijk een gezond kindje kregen...

Oh wat heb ik me schuldig gevoeld, klote, misdeeld... Iedereen kon kinderen krijgen en die van mij gingen steeds stuk. Ik was geen complete vrouw, was niet gemaakt voor het moederschap, de hele wereld was tegen me... De zwangerschap van Willem waren 43 weken van angst en toen ik hem dan eindelijk in m'n armen mocht sluiten viel alles op z'n plek en kon de verwerking van alle keren dat het mis ging echt beginnen... Het komt goed meisjes, écht! :*
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_156034367


[ Bericht 100% gewijzigd door Cygne op 13-09-2015 21:36:24 ]
  zaterdag 12 september 2015 @ 21:31:09 #253
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_156034933
Hier 2 goede zwangerschappen gehad in 2009 en 2011 toen ik in februari 2014 een MA kreeg. Ik was bijna 12 weken zwanger toen we zagen dat de vrucht niet ouder was geworden dan 7 weken, terwijl we met 6 weken al een kloppend hartje hadden gezien. De 2e miskraam kwam 3 maanden later, met 7 weken, bloed- echo met zwak kloppend hartje - bloed met vrucht.

2 maanden na de 2e miskraam was ik weer zwanger. Met 7 weken wéér bloed. Helemaal in de 'daargaanweweer' modus naar het ziekenhuis. Maar de vrucht deed het nog en er zat een groot stolsel onder hem. Een hematoom. Ik heb nog weken gevloeid. Pas met 11 weken was het hematoom verdwenen en de vrucht bleef groeien. Inmiddels is H.ielke 4.5 maand en alles gaat goed. Maar mijn portie heb ik ook wel gehad.

Ik hoop dat er voor jullie ook een scheepsrecht komt. En gauw ook :*
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_156060082
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 10:36 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]

Ja ik wil ook bij de 3xisscheepsrechtclub!!

Fieder, wat confronterend en verdrietig ;( Weet die vriendin van jouw miskraam?

Vanochtend wakker geworden met een leegte in mijn hart. Het gaat dagen, weken okay en dan ineens word ik zo overvallen door die vreselijke leegte, dat het gewoon pijn doet en ik er misselijk van word. Ik had gewoon 20 weken zwanger moeten zijn. Iedereen zou het nu weten, ik had kunnen pronken met mijn buik, kleertjes kunnen kopen, we hadden geweten of het een zoon of dochter was, nadenken over babynamen & het kamertje. In plaats daarvan sta ik met lege handen en dat doet soms dan ineens zo veel pijn. Iedereen zegt dat mijn tijd wel komt. Maar komt die ook daadwerkelijk? Niemand kan het mij beloven en dat maakt mij zo verdrietig ;(

/eindedagboek
Ik prijs me daarbij wel gelukkig, dat ik er inderdaad al eentje heb rondlopen. Dat biedt zoveel afleiding. En ook ben ik wel met terugwerkende kracht zo blij dat het toen allemaal goed liep, omdat anders mn eerste er gewoon niet geweest was. Kan me inbeelden dat het voor jou misschien nog wel heftiger is. Ik ben er echt van overtuigd dat je gewoon moeder gaat worden! Heb jij het eigenlijk ooit over onderzoeken gehad met vk, omdat je natuurlijk ook twee miskramen hebt gehad?

Voor de rest, nogmaals bedankt allemaal, ook verhalen van langer geleden zijn zo fijn, ik begin wel weer te geloven dat het nog wel gaat gebeuren. Ik hoop oprecht dat dat niet nog een x aantal miskramen duurt.
pi_156416206
Hier even een flinke dip. Vorige week waren mijn testen zo goed als wit, dus helemaal blij. Nu heb ik al de heel week zware menstruatiekrampen maar er komt niks, alleen wat bruine put. Nu ben ik ontzettend bang voor verklevingen.

Half oktober heb ik een nagesprek met de gyn staan dus daar wacht ik maar op. Maar het zit me niet lekker. ;(
  zondag 27 september 2015 @ 09:41:04 #256
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_156416295
Ach Fieder wat een lange nasleep :*!
Bij mij was de eerste menstruatie na de curettage ook zonder bloed (ja, twee druppels), de maand er na was weer 'als normaal'. Hopelijk barst het bij jou ook snel los of uiterlijk over een maand.
Verklevingen zijn echt heeeeeel zeldzaam maar ik snap je gedachtegang, heb dat zelf toen ook lang gedacht, het is zo onzeker -O-. Wanneer is de afspraak bij de gyn? Is het misschien een idee om te gaan temperaturen? (Dat vond ik zelf prettig, had ik iig iets meer info als houvast).
KuikenGuppy
pi_156418263
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 09:32 schreef Fieder het volgende:
Hier even een flinke dip. Vorige week waren mijn testen zo goed als wit, dus helemaal blij. Nu heb ik al de heel week zware menstruatiekrampen maar er komt niks, alleen wat bruine put. Nu ben ik ontzettend bang voor verklevingen.

Half oktober heb ik een nagesprek met de gyn staan dus daar wacht ik maar op. Maar het zit me niet lekker. ;(
Wat stom! Hoeveel dagen na de curettage is het nu?

Echt haat aan miskramen! }:|
pi_156420540
Burdie ik heb dat nog nooit gedaan, zou ik me eerst in moeten verdiepen. Om te kijken of ik een eisprong heb bedoel je? Ik ben vandaag wel begonnen met ovulatietesten, ben benieuwd wat ik daaruit kan halen.

Svane alweer ruim 4 weken geleden. En omdat het ook menstruatiekramp is ben ik bang dat ik wel ongesteld ben maar dat het er niet uitkan ofzo...

Afwachten maar weer -O- Hoest met jou??
  zondag 27 september 2015 @ 14:27:30 #259
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_156421020
Fieder, bij een curettage halen ze best veel slijmvlies weg he, het kan best zo zijn dat je lichaam gewoon nog maar weinig nieuw heeft aangemaakt (vooral omdat het nog lang heeft 'gedacht' dat je zwanger was, getuige de positieve testen). Dan valt er weinig af te stoten, en heb je maar heel weinig bloedverlies terwijl je wel ongesteld bent. Ik herken dat gevoel trouwens heel goed, dat had ik toen ook -O-.

Met temperaturen krijg je inderdaad wat inzicht in hoe je cyclus verloopt, of je weer een cyclus hebt, etc. En het is (als je het goed uitvoert) nauwkeuriger dan ovulatietesten. Maar het is wel iets wat je elke dag moet doen, moet je ook maar net trek in hebben.

Sterkte dames, jij ook Svane :*.
KuikenGuppy
pi_156423109
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 14:06 schreef Fieder het volgende:
Burdie ik heb dat nog nooit gedaan, zou ik me eerst in moeten verdiepen. Om te kijken of ik een eisprong heb bedoel je? Ik ben vandaag wel begonnen met ovulatietesten, ben benieuwd wat ik daaruit kan halen.

Svane alweer ruim 4 weken geleden. En omdat het ook menstruatiekramp is ben ik bang dat ik wel ongesteld ben maar dat het er niet uitkan ofzo...

Afwachten maar weer -O- Hoest met jou??
Bleh, al die tijd die ook voorbij gaat al wachtend. Superstom. Hopelijk gewoon voor half oktober weer een normale cyclus, zou vast voor veel opluchting zorgen. Hier gaat het fysiek allemaal prima, mentaal wat minder. Rationeel denk ik gewoon, twee keer pech achter elkaar, dat kan nu eenmaal, ooit komt het vast goed. Maar in de praktijk raak ik echt onwijs van slag van het minste of geringste. Echt niet te doen. :X ik hoop dat ik snel weer wat stabieler ben want het is echt niet relaxed. Ik had echt nooit gedacht van zoiets zo immens ongelukkig te worden. Met z'n drietjes thuis is het allemaal wel heel leuk en ontspannen trouwens, het is meer alles buiten die bubbel wat niet zo goed gaat.
  zondag 27 september 2015 @ 16:25:29 #261
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_156423830
Ik wil iedereen even knuffelen (van een afstandje dan want opflakkering Bof)

Ik werd echt stil van jullie verhalen.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_156424791
Svane, dat heb ik ook wel een beetje. Rationeel weet ik dat het echt heus wel een keer goed kan komen. Terwijl ik soms heel erg van streek kan zijn en denken dat ik nooit moeder wordt en dat we altijd met zn tweetjes blijven. Onbewust zijn we ons daar wel een beetje op in aan het stellen.
pi_156428842
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 16:58 schreef Cygne het volgende:
Svane, dat heb ik ook wel een beetje. Rationeel weet ik dat het echt heus wel een keer goed kan komen. Terwijl ik soms heel erg van streek kan zijn en denken dat ik nooit moeder wordt en dat we altijd met zn tweetjes blijven. Onbewust zijn we ons daar wel een beetje op in aan het stellen.
Pfoeh, zo lastig, je hebt natuurlijk het voorbeeld van in je familie, dat het alsnog goed kan komen, maar wel met zoveel miskramen ook. ;( zo'n moeilijk besef lijkt me dat. Ik ben eigenlijk niet eens zo hard bezig (alhoewel, op straat kijk ik ieedereen met twee kinderen vol bewondering na) met het wel of niet krijgen van een tweede kind, eigenlijk kijk ik niet eens verder dan een zwangerschap, dat eerste trimester goed laten gaan voelt al als een ambitieus streven :')
Ik hoop echt dat je snel een heeeeel lange zwangerschap inclusief overtijd lopen er voor je in zit!
pi_156429522
Als ik een zwangere vrouw zie denk ik echt: 'hoe dan?'. Alsof het iets magisch is en ik het maar niet kan leren of zo.
pi_156429924
Svane en Cygne :* wat is het toch allemaal ontzettend rot
pi_156431001
Fieder, wat naar :* Wat Burdie zegt vind ik heel aannemelijk klinken allemaal. Hopelijk kan de gyn je gerust stellen tzt, op naar snel weer een normale cyclus.

Verder maar even een knuffel all around. Ik vind het lastig om hier mee te praten omdat mijn uitgangspunt zo anders is, maar ik herken echt zo veel in de dingen die hier worden gezegd.
pi_156434644
L-E :*
pi_156434811
Ik post hier niet zo vaak meer... Om meerdere redenen... Maar ik vind het zo vervelend om te zien dat het topic zo 'actief' is. ;( En het brengt soms weer dat gevoel van ruim een jaar geleden terug. Soms lees ik het dan weer terug en voelt het bijna weer alsof je er middenin zit.

Wat enorm naar voor je Fieder dat de nasleep zo lang duurt en je lichaam niet de signalen afgeeft die had gehoopt! Ik hoop voor je dat de gyn je met de controle snel wat meer duidelijkheid kan geven! :*

Verder voor iedereen in het topic een dikke knuffel.
pi_156435345
Snap ik Lingue. :*

Ik probeer soms een beetje afstand van mijn gevoel te houden. Omdat ik anders alleen maar heel erg verdrietig ben. Soms slaat het in alle hevigheid toe en dan heb ik ook echt zo'n paniekaanvalachtig iets compleet met hyperventileren en hysterisch huilen en heel boos zijn. Terwijl mensen om me heen denken dat t eigenlijk heel goed met me gaat. Soms wil ik zeggen dat het helemaal niet goed gaat maar dat willen ze eigenlijk helemaal niet echt weten.
pi_156436092
LE en Lingue :* ik kan me niet eens voorstellen hoe het voor jullie is, wellicht een soortgelijk gevoel maar dan keer duizend, of wel meer. Wat ongelofelijk heftig. Jullie missen niet een abstracte droom van een toekomst, maar echt een specifiek iemand. :'(

Hier weten in de omgeving weinig mensen van de miskramen, wel fijn, dan gaat het gewone leven door zoals altijd. Het zorgt er alleen voor dat de 'wordt het niet eens tijd voor een tweede'-vragen zeer regelmatig worden gevraagd :')
  zondag 27 september 2015 @ 22:14:59 #271
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156436997
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 09:32 schreef Fieder het volgende:
Hier even een flinke dip. Vorige week waren mijn testen zo goed als wit, dus helemaal blij. Nu heb ik al de heel week zware menstruatiekrampen maar er komt niks, alleen wat bruine put. Nu ben ik ontzettend bang voor verklevingen.

Half oktober heb ik een nagesprek met de gyn staan dus daar wacht ik maar op. Maar het zit me niet lekker. ;(
wat balen zeg. Hoe lang is het geleden?
pi_156440964
Flugeltje & Vlindur nog bedankt voor jullie ervaringen een tijdje terug. Ik vind het wel een troostende gedachte dat veel vrouwen met miskramen uiteindelijk wel een gezond kindje krijgen.

Fieder wat lastig dat je menstruatie niet lijkt door te zetten en het allemaal lang duurt. Wat Burdie zegt klinkt wel aannemelijk, verder zelf geen ervaring met curretage. Ik heb zelf van 4 juli tot 14 augustus af en aan gebloed (15 juli vrucht verloren), dus dat duurde ook flink lang. 18 augustus toen een witte test en wat was ik opgelucht. Ik was ook bang dat er iets mis zou zijn, omdat ik zou lang bleef bloeden. Dus verder heel herkenbaar :*

Svane :* ik kijk hier inderdaad ook heel erg naar dat 1e trimester doorkomen. Misschien dat ik daarom zo jaloers ben op andere mensen die vertellen over hun zwangerschap, want dat betekend dat ze het 1e trimester goed door gekomen zijn.

Cygne, wat intens verdrietig dat jullie je onbewust aan het voorbereiden zijn op een toekomst zonder kindje. Je hebt "gelukkig" het voorbeeld dat het wel kan met je translocatie, maar al die miskramen erbij ;( Verder herken ik je hysterische huilbuien :') Ik heb thuis een kort lontje soms, ben soms zo emo en boos. Op werk en bij anderen kan ik mij heel goed houden eigenlijk, zonder moeite. En het gevoel dat andere mensen helemaal er niet op zitten te wachten om te horen dat het niet goed gaat. Ik wil er zelf ook niet elke keer over beginnen, met de mensen die het weten dan. Ik wil niet zielig gevonden worden. Daarom ben ik erg blij met dit forum en alle lotgenoten O+ Andere mensen snappen het toch eigenlijk niet, hoe hard ze hun best ook doen.

L-E & Lingue knuffel terug naar jullie. Ik denk nog vaak aan jullie meisjes :*

O en bij ons zo veel mensen die vragen wanneer wij nou eens aan de baby gaan, als het zo makkelijk was, was het allang zo ver hoor :(
pi_156441230
Ik heb een keer een hysterische huilbui gehad buiten de deur. Vlak nadat ik te horen kreeg dat ik die translocatie had. We gingen naar mijn schoonouders. Me de hele dag groot gehouden tot mijn schoonvader zei dat zijn zus had gebeld hoe het ging (zij wist ervan). Alles kwam er toen uit. Dat ik me zo schuldig voelde, naar man maar ook naar hen. Dat ik een waardeloze schoondochter was dat ik niet eens normaal kinderen kon krijgen. Mijn schoonvader zei: 'ach meisje, heb je je nou de hele dag groot gehouden. Het is helemaal niet nodig dat je je zo schuldig voelt.' Dat vond ik zo lief dat ik nog harder moest huilen. Mijn schoonmoeder zat keihard mee te brullen. Het deed haar gewoon echt pijn dat ik zoveel verdriet had toen. En dat wil ik eigenlijk ook niet. Bij mijn vader eigenlijk hetzelfde.

Ik hoop zo dat we op een dag eens met goed nieuws kunnen komen.
  maandag 28 september 2015 @ 07:56:12 #274
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156442379
Wat een verdriet allemaal. Cygne, sorry als ik iets tever ga, maar ik begrijp dat je een erfelijk aandoening hebt/een bepaald gen hebt dat ervoor zorgt dat het steeds misgaat? Is dan voor jullie embryoselectie geen optie? Je bent ook nog hartstike jong toch? Dus er is hoop. Snap wel dat je eindelijk eens goed nieuws wil hebben. In mijn omgeving ken ik ook veel stellen die al jaren aan het proberen zijn. Alles wordt dan zo beladen, verjaardagen, feestdagen, aankondigingen van mensen bij wie het wel lukt...

Straks naar de gynaecoloog. Het is deze week twaalf weken na de curettage. Op 28-8 en op 27-9 een positieve ovulatietest, maar geen druppel bloed gezien. Niet zwanger. Ik had dus een maand geleden ook al een afspraak met deze man, en die stuurde me weg en vond me te ongeduldig. Ik ben benieuwd wat hij nu zegt. Ik zie er wel tegenop. Mijn man vindt eigenlijk dat ik nog moet afwachten, maar ja, waarop? Ik vind het zo eng dat ik (schijnbaar) wel een eisprong heb. Maar geen bloed. Ik wil gewoon gerustgesteld worden of een actiepkan krijgen. Ik vind het sowieso raar dat ik ben weggestuurd zonder plan of vervolgafspraak. Voel me desondanks toch een beetje een drammer.
  maandag 28 september 2015 @ 10:51:36 #275
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156444333
En terug, over twee weken als ik niet ongesteld of zwanger ben melden voor een diagnostische hysteroscopie. Pft. Wat een nasleep zeg.
pi_156444494
Cygne :* ik zit je verhaal met tranen in mijn ogen te lezen. Wat een lieve schoonouders. Je moet je niet schuldig voelen (is makkelijker gezegd dan gedaan) je zou het zelf ook anders willen.
Ik hoop dat jullie heel snel met mooi nieuws mogen komen

Aventura was het wel een prettig gesprek? Goed dat je nu een vervolg afspraak hebt op korte termijn maar idd wat een nasleep zeg :{
Wat houdt die scopie in?
  maandag 28 september 2015 @ 11:06:12 #277
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156444557
Het was geen fijn gesprek. Hij zei dat hij dat onderzoek wil doen om asherman uit te sluiten zodat ik me niet meer zo druk maak. Ik vroeg nog wat hij anders zou aanraden. Toen zei hij, tja ik zou een half jaar wachten. Maar dat doen we niet, want als u hierna toch asherman heeft dan heb ik het gedaan...Ehm...oke. Ik zei, maar hoe kijkt u er dan tegenaan, kan je ook drie keer op een rij een posiieve ovulatietest hebben en géen eisprong hebben? Waarop hij toegaf dat dat onwaarschijnlijk is. Lekekr tegenstrijdig dus. Weetje, ik snap dat het wennen is, mondige patienten. Maar ik heb toch een verdomd goede aanleiding om aan de bel te trekken. Misschien voelt hij zich aangevallen, omdat hij ook de curettage heeft uitgevoerd.
  maandag 28 september 2015 @ 11:20:52 #278
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_156444774
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 21:57 schreef Svane het volgende:
Hier weten in de omgeving weinig mensen van de miskramen, wel fijn, dan gaat het gewone leven door zoals altijd. Het zorgt er alleen voor dat de 'wordt het niet eens tijd voor een tweede'-vragen zeer regelmatig worden gevraagd :')
Heb je overwogen om hier wel met meer mensen over te praten? In onze ervaring komt het enorm veel voor dat mensen op heel veel manieren problemen hebben met zwangerschappen, en komen de verhalen pas als je er zelf over begint.
Mark Zuckerberg heeft dezelfde ervaring met mensen, en erg goed dat hij dit aan miljoenen mensen vertelt.

quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 07:56 schreef Aventura het volgende:
Ik vind het sowieso raar dat ik ben weggestuurd zonder plan of vervolgafspraak. Voel me desondanks toch een beetje een drammer.
Als jij vindt dat de gynaecoloog niet aan je verwachtingen voldoet, kan je dan niet een andere arts vragen? In mijn ervaring moet je juist "drammen" om te krijgen wat je wil, de hebben heel veel verschillende gynaecologen gezien en er zit een groot verschil tussen de artsen waar we wel en niet mee overweg kunnen.

quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 02:09 schreef Cygne het volgende:
Ik heb een keer een hysterische huilbui gehad buiten de deur. [...]

Ik hoop zo dat we op een dag eens met goed nieuws kunnen komen.
Knuffel meis! Je groot houden kan soms praktisch zijn, maar gooi het er vooral uit als je bij "veilige" mensen bent!

Ik wil graag wat goed nieuws in dit topic gooien: mijn vrouw is 19w1d zwanger! Tot nog toe 7 echo's gehad, en tot nog toe alles goed. Volgende week de 20 weken echo, daarna regelmatig groeiecho's. We hebben gelukkig een klein mannetje ter herinnering dat de zwangerschap ook goed kan gaan O+

[ Bericht 2% gewijzigd door RemcoDelft op 28-09-2015 11:29:50 ]
censuur :O
pi_156444895
quote:
Ik wil graag wat goed nieuws in dit topic gooien: mijn vrouw is 19w1d zwanger! Tot nog toe 7 echo's gehad, en tot nog toe alles goed. Volgende week de 20 weken echo, daarna regelmatig groeiecho's. We hebben gelukkig een klein mannetje ter herinnering dat de zwangerschap ook goed kan gaan O+
Oh wat fijn!! Van harte gefeliciteerd!! Het zal vast weer niet een onbezorgde zwangerschap zijn, maar hoop dat de genietmomenten er zoveel meer zijn en nog bewuster van genoten kan worden dan in jullie laatste zwangerschap.

Met de kleine man alles goed?
pi_156444926
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 11:06 schreef Aventura het volgende:
Het was geen fijn gesprek. Hij zei dat hij dat onderzoek wil doen om asherman uit te sluiten zodat ik me niet meer zo druk maak. Ik vroeg nog wat hij anders zou aanraden. Toen zei hij, tja ik zou een half jaar wachten. Maar dat doen we niet, want als u hierna toch asherman heeft dan heb ik het gedaan...Ehm...oke. Ik zei, maar hoe kijkt u er dan tegenaan, kan je ook drie keer op een rij een posiieve ovulatietest hebben en géen eisprong hebben? Waarop hij toegaf dat dat onwaarschijnlijk is. Lekekr tegenstrijdig dus. Weetje, ik snap dat het wennen is, mondige patienten. Maar ik heb toch een verdomd goede aanleiding om aan de bel te trekken. Misschien voelt hij zich aangevallen, omdat hij ook de curettage heeft uitgevoerd.
Kun je geen andere gyn krijgen de volgende keer? Afspraak plannen als deze hork er niet is. Het gaat om jou en jouw gevoel. En je het is juist heel knap dat je voor jezelf opkomt!
Wat een lange nasleep zeg ;(
  maandag 28 september 2015 @ 11:32:12 #281
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_156444967
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 11:28 schreef Lingue het volgende:
Oh wat fijn!! Van harte gefeliciteerd!! Het zal vast weer niet een onbezorgde zwangerschap zijn, maar hoop dat de genietmomenten er zoveel meer zijn en nog bewuster van genoten kan worden dan in jullie laatste zwangerschap.
Dank je. Onbezorgd is het zeker niet, maar we hebben nu gelukkig meer afleiding.

quote:
Met de kleine man alles goed?
Heel goed zelfs, hij sjeest tegenwoordig door de kamer achter z'n loopauto. (trotse papa hier)
censuur :O
pi_156445081
:o Aventura wat een eikels kunnen sommige artsen zijn!!
Ik doe t onderzoek maar want als later toch blijkt dat je t hebt dan heb ik t gedaan????? WTF??
Dus hij doet t onderzoek niet voor jou maar om zichzelf in te dekken?

Snap dat je het niet als een prettig gesprek hebt ervaren. Alsof je er voor de lol zit.
:*
pi_156446351
Aventura, wat een pannenkoek, die gyn! :( Wij komen wel in aanmerking voor pgd maar we hebben ervoor gekozen dat traject nu nog niet in te gaan. Volgens de geneticus is de kans groter op natuurlijke wijze. En ik ben ook nog maar 26.

Ikke, ze zijn erg lief ja. ♡

Remco, gefeliciteerd! :*
  maandag 28 september 2015 @ 13:09:08 #284
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156446833
Cygne, vandaar dus. Maar goed, de kans kan wel groter zijn met de natuurlijke manier, maar die manier is wel slopend en pijnlijk. Blijven proberen klinkt zo eenvoudig, maar dan ga je wel voorbij aan afwachten, echo's, slecht nieuwsgesprekken, en natuurlijk je lichamelijke ongemak. Ik hoop dat het goedkomt!

Remco, goed nieuws! Gefeli!
pi_156447207
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 13:09 schreef Aventura het volgende:
Cygne, vandaar dus. Maar goed, de kans kan wel groter zijn met de natuurlijke manier, maar die manier is wel slopend en pijnlijk. Blijven proberen klinkt zo eenvoudig, maar dan ga je wel voorbij aan afwachten, echo's, slecht nieuwsgesprekken, en natuurlijk je lichamelijke ongemak. Ik hoop dat het goedkomt!

Remco, goed nieuws! Gefeli!
Dat blijft een moeilijke overweging. Ivf-pgd is ook zwaar en geeft ook weinig garantie. Er is eigenlijk geen makkelijke optie in deze. Ik moet zeggen dat het lichamelijk wel mee valt. Mijn miskramen zijn niet heel erg pijnlijk en mijn lichaam herstelt vlot.
  maandag 28 september 2015 @ 14:32:23 #286
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156448453
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 13:25 schreef Cygne het volgende:

[..]

Dat blijft een moeilijke overweging. Ivf-pgd is ook zwaar en geeft ook weinig garantie. Er is eigenlijk geen makkelijke optie in deze. Ik moet zeggen dat het lichamelijk wel mee valt. Mijn miskramen zijn niet heel erg pijnlijk en mijn lichaam herstelt vlot.
ja dat is ook zo. En ik denk dat het ook weer anders is wanneer je bijvoorbeeld een erfelijke ziekte door kan geven waarbij het kind weliswaar blijft leven, maar ondraaglijk gaat lijden. Dan kies je liever voor pgd lijkt me. Maar bij jullie gaat het of mis of goed begrijp ik, waarbij goed ook nog kan inhouden dat je kind ook drager is van jouw gen, maar daar dan wel prima mee kan leven.
pi_156448636
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 14:32 schreef Aventura het volgende:

[..]

ja dat is ook zo. En ik denk dat het ook weer anders is wanneer je bijvoorbeeld een erfelijke ziekte door kan geven waarbij het kind weliswaar blijft leven, maar ondraaglijk gaat lijden. Dan kies je liever voor pgd lijkt me. Maar bij jullie gaat het of mis of goed begrijp ik, waarbij goed ook nog kan inhouden dat je kind ook drager is van jouw gen, maar daar dan wel prima mee kan leven.
Klopt. Simpel gezegd zijn er vier opties.
Het kind heeft een ongebalanceerd chromosomenpatroon --> Miskraam (35 % kans)
Het kind heeft een ongebalanceerd chromosomenpatroon --> gehandicapt (zo'n 5-10 % kans)
Het kind heeft een gebalanceerd chromosomenpatroon net als ik en is dus gezond.
Het kind heeft een normaal chromosomenpatroon.
pi_156456227
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 22:14 schreef Aventura het volgende:
wat balen zeg. Hoe lang is het geleden?
4 weken was t donderdag. Gister had ik twee donkere streepjes op een ovulatietest en vandaag issie wit. Maar even een tijdje doortesten of t echt n ovulatie was of gewoon n verdwaalde streep :') En dan hopelijk over 2 weken bloeddddd

Wat heftig Aventura! En wat een zak hooi, bah! Ik heb gelezen dat als het Ashermans is een hysteroscopie nog meer schade kan aanbrengen. In Hoofddorp zit er een specialist op dit gebied, misschien kun je je naar hem laten doorverwijzen? Sowieso zou ik het niet door deze hork laten doen als hij nu al zo praat.

Verder nogmaals een dikke knuffel voor iedereen :* :* ;(
pi_156456413
Och Aventura, wat vervelend dat je daar zo'n rotgevoel aan hebt over gehouden ;( :*
pi_156741907
Dat streepje van 2 weken terug was echt een ovulatie, gister ongesteld geworden *O* eerst alleen bruin, maar vandaag heeft t echt goed doorgezet. Wat een opluchting! Ga wel kapot van de kramp maar ben allang blij...

Over 2 weken staat de afspraak bij de gyn nog.
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 21:19:52 #291
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156743548
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 20:34 schreef Fieder het volgende:
Dat streepje van 2 weken terug was echt een ovulatie, gister ongesteld geworden *O* eerst alleen bruin, maar vandaag heeft t echt goed doorgezet. Wat een opluchting! Ga wel kapot van de kramp maar ben allang blij...

Over 2 weken staat de afspraak bij de gyn nog.
wat goed Fieder!

Hier gister en vanmorgen wat bruine veegjes. Wat raar en onwerkelijk na 14 weken niks. Maar nu niks, noppes, nada. Wel een opgeblazen gevoel, buikpijn. Alsof ik ongesteld ben gewoon, compleet met pukkels en pms (ik ben niet te harden aldus man). Het is vandaag 12/13 dagen na de eisprong. Als ik morgen of overmorgen niet ongesteld word is mijn nachtmerrie gewoon waarheid. Ik mag dan bellen voor een hysteroscopie. De uitslag kan ik wel raden.
pi_156746804
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 20:34 schreef Fieder het volgende:
Dat streepje van 2 weken terug was echt een ovulatie, gister ongesteld geworden *O* eerst alleen bruin, maar vandaag heeft t echt goed doorgezet. Wat een opluchting! Ga wel kapot van de kramp maar ben allang blij...

Over 2 weken staat de afspraak bij de gyn nog.
*O*
Wat fijn! O+
  Moderator zondag 11 oktober 2015 @ 00:13:56 #293
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_156748938
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 21:19 schreef Aventura het volgende:

[..]

wat goed Fieder!

Hier gister en vanmorgen wat bruine veegjes. Wat raar en onwerkelijk na 14 weken niks. Maar nu niks, noppes, nada. Wel een opgeblazen gevoel, buikpijn. Alsof ik ongesteld ben gewoon, compleet met pukkels en pms (ik ben niet te harden aldus man). Het is vandaag 12/13 dagen na de eisprong. Als ik morgen of overmorgen niet ongesteld word is mijn nachtmerrie gewoon waarheid. Ik mag dan bellen voor een hysteroscopie. De uitslag kan ik wel raden.
Heb je al een test gedaan? Ik hoop echt voor je dat je snel duidelijkheid hebt :*

Fieder wat fijn dat je lichaam het weer oppakt! *O*
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_156754088
Aventura wat ontzettend **&^%&. Had je mijn post hierboven nog gelezen? Misschien wist je het al hoor maar ik las het zoveel toen ik aan het googlen was.

quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 20:05 schreef Fieder het volgende:

Wat heftig Aventura! En wat een zak hooi, bah! Ik heb gelezen dat als het Ashermans is een hysteroscopie nog meer schade kan aanbrengen. In Hoofddorp zit er een specialist op dit gebied, misschien kun je je naar hem laten doorverwijzen? Sowieso zou ik het niet door deze hork laten doen als hij nu al zo praat.

  zondag 11 oktober 2015 @ 11:30:53 #295
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156754370
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 11:09 schreef Fieder het volgende:
Aventura wat ontzettend **&^%&. Had je mijn post hierboven nog gelezen? Misschien wist je het al hoor maar ik las het zoveel toen ik aan het googlen was.

[..]

ja sorry, dankje! Ik had het gelezen maar niet gereageerd. Ik heb woensdag een intakegesprek met de specialist in Hoofddorp. Had het inderdaad zelf ook al gegoogled. Echt, ik houd niet van zelfdiagnose en teveel internet maar mijn situatie is zo afwijkend en kenmerkend en de gynaecoloog zegt zulke vage en tegenstrijdige dingen dat ik er gewoon sterke verdenkingen bij heb.
pi_156756158
Fijn :) dan ben je in ieder geval in goede handen. Ik zou het vervelend vinden als ik dit wist maar het je niet had gezegd. Heel veel sterkte :*
  Moderator zondag 11 oktober 2015 @ 14:50:21 #297
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_156758653
Maar had je nou al getest Aventura? Wie weet is het gewoon raak!
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  maandag 12 oktober 2015 @ 15:42:43 #298
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156782302
Dat hoefde niet Majo! Want gisteren brak de dijk door! Na 102 dagen, wow. Nog nooit zo blij geweest met bloed :D Ik ga er nu maar vanuit dat alles weer op de rit is, al blijf ik de positieve ovulatietests heel gek vinden. Zou het dan toch kunnen dat je lichaam veel lh-hormoon aanmaakt, maar dat er dan toch geen ei springt? Want dat is de enige verklaring voor het feit dat ik maar niet ongesteld werd. Ik zal het nooit weten. Nu maar vooruit kijken :)
pi_156782578
Wat fijn Aventura!! Grote opluchting :). Nu hopen op snel een goede zwangerschap!
pi_156785555
Oh Aventura wat onwijs fijn! Dat is inderdaad wel apart van die testen, ben ik wel nieuwsgierig naar!
pi_156785567
Maar weer een nieuwe, dat ie maar lekker leeg mag blijven...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')