abonnement Unibet Coolblue
pi_154171293
Helaas gaat het soms, na een positieve test, na een mooie echo, of soms nog wel veel later in de zwangerschap mis. In dit topic kan je je verhalen, je ervaringen en eventuele vragen kwijt.

Hier weer verder na Zwanger... en dan gaat het mis #20...
pi_154171343
Allemaal bedankt voor de sterkte wensen, knuffels en :*. Jullie zijn lief en ik voel mij gesteund door dit topic. Wat fijn dat we met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen over deze nare periode in onze levens.

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:25 schreef Svane het volgende:
Fuchsia, we gingen bijna gelijk op, jammer genoeg dus ook voor dezelfde korte duur. Wat lastig dat je nu nog moet wachten tot het vruchtje loslaat. Achteraf heeft dat bij mij vermoedelijk ook even geduurd maar dan was ik er nog niet bewust van. Volgens mij heb je meerdere mogelijkheden, afwachten, pillen, curretage. Bedenk ook goed wat je zelf wel of niet zou willen. Ik vind het fijn dat het bij mij 'vanzelf' gebeurd is maar tegelijkertijd kan ik die hele situatie op werk niet echt aanraden :')
Ja zo naar dat het bij ons allebei het vruchtje niet gezond bleek te zijn :'( Dat het op je werk zo gebeurd is, is echt heel naar. Uit je posts was ook de pure paniek te lezen.
In december ben ik heel kort zwanger geweest en toen begon de bloeding ook op m'n werk. Dat dat nu weer zou gebeuren was echt mijn angst Ik leef met je mee :*

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:26 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
LE... :*

Gelukkig is de waarde goed Svane, dat is in ieder geval een zorg minder.

Fuchia, ik heb geen ervaring met tabletten. De gyn hier adviseerde een curretage na 10 weken zwangerschap, omdat hij te vaak zag dat er na tabletten toch nog wat zat en vrouwen dan alsnog moesten komen. Was uiteraard onze keuze, maar ik vond persoonlijk de curretage ook een fijner idee. Ziekenhuis viel mij op zich erg mee, maar dat is voor iedereen anders. Wel achteraf wat langer last van de narcose.
Bedankt voor de info, ik neem het mee in mijn overweging. Tot nu toe heb ik heel sterk het gevoel het thuis te willen doen en het ziekenhuis te willen vermijden. Maar als ik daarna alsnog zou moeten, dan kan je beter gelijk gaan en er vanaf zijn :{

quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:32 schreef Cygne het volgende:
@svane, fijn dat t hcg laag was. Mijn hcg was 4800 rond de 7 weken. Ziekenhuis hier hanteert een grens van 2200 geloof ik voor opereren. Wel prettig dat ze t nog even in de gaten houden.

@fuchsia, wat naar :*. Ik heb bij mijn MA gekozen voor een curettage omdat ik dan kon gaan slapen en t dan over was. Maar ik begrijp dat je t liefste gewoon lekker thuis bent. Er zijn wel meiden hier die het mbv pillen hebben gedaan.

Hoorde gisterenavond nog wat bijzonders van mijn man. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het slapen idee spreekt mij ook wel aan, het onder narcose gaan niet.

Wat bijzonder lief van je spoiler! In mijn hoofd is het ziekenhuis 1 grote boe-wereld, maar gelukkig werken er genoeg mensen die het tegendeel bewijzen.

En verder ook een :* voor jou, voor alle ellende die jij al op dit gebied hebt moeten meemaken

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:52 schreef L-E het volgende:

[..]

Ja, dit inderdaad. En dan de mensen die rond mijn termijn waren uitgerekend en nu vrolijk bevallen van gezonde kindjes.. Natuurlijk gun ik het die mensen, maar het is zo confronterend: zij wel en wij niet. Ons kind is verworden tot as en staat in een potje op de kast hier verdomme. En er zal nooit, nooit meer een ander kindje bij komen hier. Dit was het dan, het voelt zo definitief allemaal en dat is het in alle opzichten ook. Tijdens de nacontrole bij de gynaecoloog hebben we het gehad over wat er nu precies gebeurd is de nacht dat het mis ging, en gezien het verloop bestaat het vermoeden dat de placenta eerst deels los liet, en pas tegen de ochtend helemaal. Ik krijg maar niet uit mijn hoofd dat we haar hadden kunnen redden als ik die nacht niet zo strontvervelend eigenwijs had gedaan en gewoon het ziekenhuis had gebeld.. ;(
LE :* Dat iedereen om ons heen maar met gemak zwanger wordt en "even" van een gezond kind bevalt, weegt hier heel zwaar, dus ik begrijp je volkomen. En dan naast jullie grote gemis en verdriet rond Elva ook nog zo'n definitieve stop op jullie kinderwens en schuldgevoel :'( Het leven is echt oneerlijk.

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:23 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik zou zeker eerst de tabletten proberen. Ja, het doet wel pijn, je krijgt krampen, maar een curretage is echt een operatie, onder narcose. Dat geeft risico's en moet je ook van herstellen. En je baarmoeder kan er door beschadigen (kleine kans, maar is er wel). Bij 30% komt alsnog een currettage, dat klopt, maar bij 70% is het ook gewoon afgedaan na die tabletten. En dan heb je het in elk geval geprobeerd.

Jij ook veel sterkte de komende tijd :* :*
Dat operatie/narcose verhaal is ook echt wat ik niet wil. Bedankt voor de feiten, daar kan ik wat mee

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:34 schreef .Sparkling. het volgende:
Fuchsia, sterkt voor jou! Verdrietig dat er zoveel nieuwe mensen hier komen..

Bij mijn eerste miskraam heb ik na een aantal weken wachten tabletten gekregen die ik in moest brengen voor de curettage. Ik had toen heel erg bloedverlies en heel erge krampen. Achteraf, toen ik beviel van mijn gezonde dochter, voelde de eerste weeën precies hetzelfde.
Ik stond in de middag gepland voor de operatie maar moest niesen en toen kwam het vruchtje inclusief intacte vrachtzaken met vruchtwater er nog in spontaan. Bizar vond ik dat. Erna is direct een echo gemaakt, ik was tenslotte al in het ziekenhuis en toen zat er nog heel veel bloed in mijn baarmoeder. Dat is er toen met een tang uitgetrokken.
Ik vond het wel behoorlijk heftig allemaal.. Hoe dan ook, laat je goed voorlichten over de opties die er zijn en kies degene waar jij je goed bij voelt. Het is al verdrietig genoeg.
Bedankt voor je ervaring. Wat bizar dat je met een nies uiteindelijk alles in 1x verloor.
Ik vind het emotionele stuk al zo heftig en ben bang voor wat er lichamelijk allemaal nog gaat gebeuren, maar dit afwachten vind ik ook 3x niks. Liever nu krampen en ellende dan pas over een week.
pi_154171671
Kursor, ik kan je niet meer quoten uit het vorige deel. Bedankt voor je ervaring.

Dat het levenloze vruchtje nog in mij zit, vind ik geen naar idee trouwens. Het is toch ons eerste kindje ( O+ ) ook al was het nog niet helemaal af en is het hartje veelste vroeg gestopt met kloppen. Wel weet ik dat het vruchtje uit mij moet en dat heb ik liever gehad. Het voelt nu alsof je weet dat je je arm gaat breken de komende dagen/weken, maar niet precies wanneer. Het is onvermijdelijk. Doe het dan maar nu, dan ben ik van de pijn en het bloed af en kan ik het emotioneel gaan verwerken en m'n cyclus op de rit krijgen.
pi_154173714
Fuchsia, ik heb nooit last van narcose. Ook niet achteraf, maar dat is erg persoonlijk natuurlijk.

De curettage vond ik heel erg meevallen en makkelijker in die zin dat ik het lichamelijk beter te doen vond. Wel had ik t voor de curettage moeilijk. Ik wilde t bij me houden. Ook al leefde t niet meer.

Ik heb t wat dat betreft wel getroffen met mijn ziekenhuis. In het ziekenhuis liggen is nooit fijn natuurlijk maar begripvolle verpleging (en zeker ook de gynaecoloog) maakt echt een groot verschil.
  woensdag 8 juli 2015 @ 17:21:16 #5
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_154175397
Jij ook al Fuchsia, wat verdrietig. Als je teruggaat rond 1 juli kun je mijn ervaring met een curettage lezen. In het kort is die positief. Het ziekenhuisgebeuren is niet zo prettig, maar wat ik wel goed vond is dat je weet waar je aan toe bent. De dag na de 'foute echo' kon ik al terecht en rond 11 uur was ik er vanaf. Die dag was ik moe en had ik kramp, maar de dag erna was ik alweer op de been. Geen pijn meer gehad en bijna geen gebloed. Met pillen moet je het maar afwachten en ik heb iets teveel gelezen over de toch wel flinke pijn. Ik ken die pijn van een eerdere bevalling. Voordeel is wel dat je thuis bent en geen medisch gedoe aan je lijf hebt. Succes met je keuze en ik hoop dat je snel en goed herstelt.
  woensdag 8 juli 2015 @ 18:40:20 #6
149959 SQ
snelle trees
pi_154177435
De pijn van de pillen heeft hier een uur of drie geduurd. Daarna was het voorbij en heb ik nog gebloed als bij een menstruatie :)
disclaimer
pi_154177957
Bij mijn echo bij de miskraam bleek ook dat mijn baarmoeder al helemaal schoon was terwijl ik nog helemaal niet veel had gebloed. Vk dacht toen dat dat ook niet meer zou gebeuren. Ben toen uiteindelijk na 2 dagen nog enorm gaan bloeden (bloed gutste langs mn benen in mn witte ziekenhuisuniform :X ) en ook iets verloren waarvan ik dacht dat het het vruchtzakje was. Geen idee waar die zich op de echo schuil had gehouden. Niet om je bang te maken Svane maar het zou kunnen dat je toch nog wel wat meer gaat bloeden. Hopelijk valt het allemaal mee :*
pi_154179440
Bij mij deden de pillen helaas niets. Heb twee pogingen mogen doen maar behalve veel kramp en veel bloed, gebeurde er niets.
Uiteindelijk na 2,5 week een curettage gehad onder algehele narcose (narcose was een keuze, je mag ook kiezen voor een roesje). Na afloop zei de gyn dat het nooit vanzelf gekomen zou zijn (op korte termijn), zo vast zat het. Ik had 4,5 week na de curretage mijn eerste menstruatie al weer.
Sterkte, ook met de nasleep!
pi_154179626
LE je zit al een paar dagen in mijn gedachten, :*
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:13:12 #10
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_154180075
Oh dames wat een activiteit hier....

:* voor jullie allemaal
pi_154180264
L-E weet echt niets anders te zeggen dan dat ik aan jullie denk.. Hele dikke knuffel :*.
pi_154181063
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 19:01 schreef L0t.. het volgende:
Bij mijn echo bij de miskraam bleek ook dat mijn baarmoeder al helemaal schoon was terwijl ik nog helemaal niet veel had gebloed. Vk dacht toen dat dat ook niet meer zou gebeuren. Ben toen uiteindelijk na 2 dagen nog enorm gaan bloeden (bloed gutste langs mn benen in mn witte ziekenhuisuniform :X ) en ook iets verloren waarvan ik dacht dat het het vruchtzakje was. Geen idee waar die zich op de echo schuil had gehouden. Niet om je bang te maken Svane maar het zou kunnen dat je toch nog wel wat meer gaat bloeden. Hopelijk valt het allemaal mee :*
Ben er net helaas al achtergekomen dat een lege baarmoeder toch niet helemaal leeg betekent, best grote stolsels en iets dat leek op een placenta (in wording)? Ik weet niet of het kan hoor, maar die structuur. Ook met krampen erbij, valt toch nog wel even tegen. Ik werk morgen een halve dag en dan drie dagen vrij, hopelijk na deze periode het meeste gehad.
pi_154181138
LE, je moet het jezelf niet kwalijk nemen, al snap ik heel goed dat het "wat als.." door je hoofd spookt. Je hebt op dat moment naar beste kunnen gehandeld. Je wist het niet, je had het niet kunnen weten. Natuurlijk, als je iets had geweten, had je het anders gedaan, zoals iedereen heel veel in zijn leven anders zou doen, maar je wist het niet... je mag jezelf echt niks verwijten want je had op dat moment geen andere keuze kunnen maken dan je hebt gedaan :*
Sarcasme. Herken het.
pi_154181143
Dikke :* voor L-E!

Curretage vs pillen: ik heb bij bijna 17 weken gekozen voor pillen en deze afgelopen keer ook. Ik ben bang voor een curretage; ik vind het zoiets kouds.
Maar nu heb ik er een beetje spijt van dat ik daar niet voor gekozen heb.
Afgelopen maandag een zwangerschapstest gedaan en deze gaf nog steeds positief aan. Niet zo'n knalstreep als op de eerste test, maar zeker niet slecht zichtbaar.
Daarbij is het echte bloeden wel gestopt, maar verlies ik wel nog een beetje bruinige afscheiding.
Zo geeft het voor mij nog geen echte afsluiting en dat vind ik echt heel naar.
Nu moet ik volgende week weer een test doen, als deze dan nog positief is moet ik weer bellen, dan wordt er even gekeken of er niet iets achter is gebleven.

Anyway, ik wil ook even Fuchsia en Svane veel sterkte wensen. Het is gewoon heel naar en verdrietig.
Svane, wat vreselijk dat het op je werk gebeurde! :*
Tralalalaaa
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:56:23 #15
149959 SQ
snelle trees
pi_154181285
TAP, ik testte na mijn tweede miskraam nog bijna een maand knalpositief en die was spontaan. Ging pas weg na de eerstvolgende menstruatie. Hopelijk is het bij jou ook snel weg :*
disclaimer
pi_154181427
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:49 schreef Svane het volgende:

[..]

Ben er net helaas al achtergekomen dat een lege baarmoeder toch niet helemaal leeg betekent, best grote stolsels en iets dat leek op een placenta (in wording)? Ik weet niet of het kan hoor, maar die structuur. Ook met krampen erbij, valt toch nog wel even tegen. Ik werk morgen een halve dag en dan drie dagen vrij, hopelijk na deze periode het meeste gehad.
Ah shit, klote zeg! Kun je niet gewoon die halve dag laten voor wat het is en lekker thuis blijven? Het is niet niks zoveel bloedverlies..
Of vind je de afleiding juist fijn?
pi_154181443
LE ik denk aan jullie & jullie mooie dochter :*
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_154181456
Svane sterkte het klinkt echt heel naar allemaal zo :*
Life is what happens while you are busy making other plans...
  woensdag 8 juli 2015 @ 21:21:27 #19
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154181978
Svane, L-e en fuchsia :* sterkte
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154182520
Hè getsie, wat veel activiteit hier ineens!

Heel veel sterkte voor morgen L-E :*

Ook :* voor degenen die er nu middenin zitten, maar ook voor de rest hier natuurlijk. Lijkt me zwaar om mee te moeten maken ;(
pi_154182693
Bedankt voor de verschillende ervaringen, alhoewel tegenstrijdig, omdat elk mens en ervaring dus ook verschilt. Ik wacht ook nog even het advies van de VK morgen af en maak dan een beslissing. Ik neig naar pillen, omdat ik het curettage idee echt vervelend vind. het helpt ook niet echt dat ik zo preuts ben, nu wilde ik dat voor een kindje allemaal wel doorstaan, maar dit voelt toch heel anders

Aventura, ik heb je ervaring gelezen. Fijn dat het meeviel allemaal. Sterkte met de verwerking :*

TAP voor jou ook nog sterkte! Naar dat je het nu nog niet kan afsluiten :*

Svane wat vervelend dat je zo'n kramp en veel stolsels hebt gehad. Het gaat je gewoon allemaal niet in de koude kleren zitten -O- Kan je morgen niet thuis blijven?

Ik ben deze hele week ziek gemeld en hoefde volgende week al heel weinig te werken. Op m'n werk zijn ze vol medeleven & begrip, ik mag alle tijd nemen die ik nodig heb. Erg fijn om mij daar niet druk om te hoeven maken.
pi_154187129
@TAP, Ook na een curettage kun je nog een poosje positief testen, geloof ik.
  donderdag 9 juli 2015 @ 00:01:06 #23
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_154187774
Ik gooi mijn twee centen er maar weer eens tegenaan. Voor de dames die me nog niet kennen, voor m'n oudste (nu bijna 5) had ik vier miskramen. Eentje daarvan heb ik ook de keus gehad en toen voor pillen gekozen, bij mij ging dat heel goed en ik ben blij dat ik het zo gedaan heb. Curretage heeft me altijd al vervelend geleken... Bij mij is het vruchtje er toen volledig afgekomen en dat hebben we ook kunnen begraven in onze tuin toen. Voor mij was het de beste optie destijds, maar het is natuurlijk altijd nog waar je jezelf het minst naar bij voelt. Al blijft het altijd triest en heel erg verdrietig...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 9 juli 2015 @ 00:04:45 #24
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_154187908
Positief testen deed ik altijd overigens nog tot mijn cyclus weer op gang was...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_154191108
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 20:37 schreef L-E het volgende:

[..]

:D O+

Noem haar naam zo vaak je wil. Of nog vaker zelfs. Ze heeft duidelijk diepe indruk gemaakt op veel mensen, we zijn heel trotse ouders O+
Vandaag is jouw en haar UD. Het had zo anders moeten zijn.....

Kleine Elva, prachtig kindje, je hebt veel mensen geraakt en jij, je ouders en je broers zijn in mijn gedachten.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')