abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 9 april 2015 @ 13:43:09 #1
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151513749


quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 13:43:46 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151513772
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:37 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Vaak niet. In de gemeente waar ik werk is dat decennia lang het belangrijkste onderwerp van discussie geweest. De gemeente wou zelfs een tweede winkelcentrum realiseren terwijl iedereen daar tegen was.
Tja
Zo hier een stukje verder, Emmerich, de binnenstad is zo dood dat deze al uit elkaar valt. Verschillende supermarkten willen nieuw bouwen, maar net buiten de binnenstad op braakliggend terrein waar mensen gemakkelijk kunnen komen er parkeren. De stad is daar tegen, want die heeft met een projectontwikkelaar een Mall bedacht in de binnenstad waar iedere winkel in moet. Vier supermarkten krijgen dus geen bouwvergunning. Maar het nieuwe politiebureau, wat nu in de binnenstad zit mag wel bouwen net buiten de stad..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:44:29 #3
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151513801
Hoe lang zal de V&D nog door blijven modderen?
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 13:44:39 #4
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151513808
Dit soort problemen zijn van alle tijden.
Zie ook de huidige discussie over Leidse Rijn (centrum).
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:44:55 #5
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151513817
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:44 schreef Individual het volgende:
Hoe lang zal de V&D nog door blijven modderen?
Januari 2016 moeten ze wel halen, gok ik.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:45:53 #6
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_151513851
ga maar eens naar Duitsland vlak over de grens daar blijven ze bouwen.
De steden jagen gewoon mensen het land uit.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:50:32 #7
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151514028
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:45 schreef KingRadler het volgende:
ga maar eens naar Duitsland vlak over de grens daar blijven ze bouwen.
De steden jagen gewoon mensen het land uit.
Duitsers komen massaal naar Winterswijk. 5x meer winkels dan er zouden moeten zijn voor de hoeveelheid inwoners. Het is dan ook erg gemütlich.
reset
pi_151514457
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:50 schreef Individual het volgende:

[..]

Duitsers komen massaal naar Winterswijk. 5x meer winkels dan er zouden moeten zijn voor de hoeveelheid inwoners. Het is dan ook erg gemütlich.
Ik ga juist naar Duitsland :D
Tap tap tap
  donderdag 9 april 2015 @ 14:12:36 #9
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151514754
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ga juist naar Duitsland :D
Voor drank, sigaretten, andere boodschappen en benzine?
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 14:24:16 #10
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151515097
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 9 april 2015 @ 14:30:22 #11
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151515301
quote:
15s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:44 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Januari 2016 moeten ze wel halen, gok ik.
En dan? Ze moeten drastisch hun formule omgooien om nog te overleven.
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 14:55:44 #12
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_151516136
quote:
15s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:24 schreef GSbrder het volgende:
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Wij Nederlanders gaan graag naar Duitsland :)
pi_151516243
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:12 schreef Individual het volgende:

[..]

Voor drank, sigaretten, andere boodschappen en benzine?
Boodschappen, kleding, drogisterij, dierentuin :P
Tap tap tap
  donderdag 9 april 2015 @ 15:02:39 #14
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_151516355
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Boodschappen, kleding, drogisterij, dierentuin :P
uit eten gaan is in Duitsland ook goedkoper
pi_151516362
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:02 schreef KingRadler het volgende:

[..]

uit eten gaan is in Duitsland ook goedkoper
En meer opties bij de Mac :P :') :@
Tap tap tap
pi_151516591
Van het weekend waren we in Keulen. Het prijsverschil was niet heel groot met veel spullen. Vooral de DM heeft nog wat gescheeld (heb niet gezocht voor alcohol). Oh en voor de vriend schoenen met leren zool voor 100 euro, dat vind je niet zo makkelijk.
  donderdag 9 april 2015 @ 15:13:15 #17
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151516698
Karstadt, ongeveer de Duitse V&D, is er ook niet meer.
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 15:13:37 #18
321876 Cherna
Fuck the System
pi_151516717
quote:
15s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:24 schreef GSbrder het volgende:
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Dan gaat het hoofdzakelijk om kleding. De btw in NL is de doodsteek op luxe artikelen. Persoonlijk haal ik alles in België of Duitsland afhankelijk van de producten die ik moet kopen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  donderdag 9 april 2015 @ 15:19:44 #19
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_151516932
straks zijn er geen koopzondagen meer nodig als er geen winkels meer zijn in de Winkelstraten.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:19:03 #20
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_151520349
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
  donderdag 9 april 2015 @ 17:21:21 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151520412
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
Tja, pech moet je maar hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:23:41 #22
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_151520459
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, pech moet je maar hebben.
ach, hij was vroeger ook mijn directeur. Karma is een bitch zeg ik maar zo. Ik vind het alleen raar dat hij overal maar weer opnieuw CEO kan worden. De snelste manier om van je zaak af te komen is door hem in dienst te nemen.
  Eindredactie Games donderdag 9 april 2015 @ 17:24:29 #23
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_151520481
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
maar als het allemaal lukt dan kun je wel weer extra dikke bonussen opstrijken.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 9 april 2015 @ 17:24:38 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151520483
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:23 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

ach, hij was vroeger ook mijn directeur. Karma is een bitch zeg ik maar zo. Ik vind het alleen raar dat hij overal maar weer opnieuw CEO kan worden. De snelste manier om van je zaak af te komen is door hem in dienst te nemen.
Zou kunnen dat dit de bedoeling is, zijn opdracht is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:25:21 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151520499
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:24 schreef donald_dick het volgende:

[..]

maar als het allemaal lukt dan kun je wel weer extra dikke bonussen opstrijken.
Als je een bedrijf red van de ondergang verdien je dat ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151525036
oh noes...niet de miss etam!
( ook weer zo'n grijze muizen winkel)
  donderdag 9 april 2015 @ 19:53:02 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151525252
Whats next? DA drogisten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151525856
Kruidvat in ieder geval niet, altijd druk daar.
pi_151527439
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Whats next? DA drogisten?
Dixons (dat die uberhaupt nog bestaat), Bruna zie ik ook nog wel gaan.
  Eindredactie Games donderdag 9 april 2015 @ 20:55:57 #30
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_151528029
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2015 20:07 schreef quirina het volgende:
Kruidvat in ieder geval niet, altijd druk daar.
AS Watson probeert nog steeds voet op de Europese bodem te krijgen. Die trekken niet zo snel de stekker uit Kruitvat
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_151530193
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 20:43 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Dixons (dat die uberhaupt nog bestaat), Bruna zie ik ook nog wel gaan.
Scapino? Aktiesport? Bristol?
De Sahara is zonder meer erg droog.
  vrijdag 10 april 2015 @ 00:53:23 #32
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_151537443
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 20:43 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Dixons (dat die uberhaupt nog bestaat), Bruna zie ik ook nog wel gaan.
wel grappig, 2 bedrijven die John van der Ent als CEO hebben gehad
  woensdag 15 april 2015 @ 14:30:56 #33
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_151709736
Ik zou het serieus jammer vinden als Promiss omvalt. Ik kan daar goed slagen voor vooral zakelijke kleding die niet te duur is, van acceptabele kwaliteit en niet zo saai als de WE.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
  donderdag 16 april 2015 @ 12:40:50 #34
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_151739496
bij mij in de buurt is een Promiss en Miss Etam niet ver van elkaar af.

:( weer 2 lege panden.
  donderdag 16 april 2015 @ 16:15:44 #35
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151745351
Een heleboel kandidaten voor MLN / Winkels/merken die er niet meer zijn #2
reset
pi_151745559
zolang c&a maar blijft bestaan vind ik het best
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_151747590
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 20:43 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Bruna zie ik ook nog wel gaan.
Gaat niet gebeuren ... die worden de hand boven de kop gehouden door de vriendjes van het vroegere poskantoren bv.
pi_151750878
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2015 00:53 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

wel grappig, 2 bedrijven die John van der Ent als CEO hebben gehad
And it all Ent(s) here...
pi_151751546
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:13 schreef Individual het volgende:
Karstadt, ongeveer de Duitse V&D, is er ook niet meer.
Grappig dat je dat zegt, daar kwamen die schoenen juist vandaan :D
  vrijdag 17 april 2015 @ 02:04:06 #40
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151763433
quote:
1s.gif b]Op donderdag 16 april 2015 19:56 schreef MevrouwPuff het volgende:[/b]

[..]

Grappig dat je dat zegt, daar kwamen die schoenen juist vandaan :D
Ik dacht dat ie weg was, maar h[et bestaat nog..
reset
pi_151919361
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 14:30 schreef Andromache het volgende:
Ik zou het serieus jammer vinden als Promiss omvalt. Ik kan daar goed slagen voor vooral zakelijke kleding die niet te duur is, van acceptabele kwaliteit en niet zo saai als de WE.
Richard van de Krommert van de Financiële Telegraaf. De winkels van Promiss hebben de afgelopen 14 jaar ieder jaar 7 miljoen euro verlies gedraaid, 100 van 205 winkels sluiten ligt in de lijn der verwachting.

filmpje
  woensdag 22 april 2015 @ 12:41:21 #42
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_151920866
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Whats next? DA drogisten?
Telstar (sport en fashion)

[UPDATE 22-4-2015] DEVENTER - De sportwinkel van Telstar op de Boreel is door de rechtbank Noord-Nederland failliet verklaard. Naast de vestiging in Deventer is ook over de winkels in Amersfoort, Houten, Coevorden, Nijverdal, Almelo en enkele overkoepelende bv’s met als vestigingsplaats Dedemsvaart het faillissement uitgesproken.

http://www.destentor.nl/r(...)l-wel-open-1.4871907
There is only one religion
  woensdag 22 april 2015 @ 17:08:59 #43
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151930240
Vermakelijk nieuwsbericht in deze context:

quote:
Voor het eerst in vijf jaar meer mensen in winkelstraten

Voor het eerst in vijf jaar stijgt het aantal consumenten dat door de Nederlandse winkelstraten loopt. Onderzoeksbureau City Traffic telde het aantal passanten in vijftig grote steden en zag in het eerste kwartaal een stijging van 1,1 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Dat lijkt niet veel, en toch is er volgens directeur Huib Lubbers sprake van een trendbreuk. De afgelopen jaren daalde het aantal winkelende consumenten immers fors, tot wel 25 procent. "Dus deze voorzichtige kentering is zeker hoopvol."

Tot de grootste stijgers behoren Hengelo, Amstelveen, Almere, Breda en Zaandam. Het aantal shoppers steeg daar met maximaal 14 procent. Onder aan de top-50 bungelen Ede, Almelo, Emmen en Amersfoort. In de laatste twee steden is er zelfs een daling van 24 en 26 procent.

Bron: nos
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_151936131
En de miss etam is nou echt failliet.. Wat een gemis (not).
pi_151936222
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2015 16:24 schreef wolfrolf het volgende:
zolang c&a maar blijft bestaan vind ik het best
C&A is helemaal een rotwinkel, slechte kwaliteit,weinig keus,lelijke kleding,slecht afgewerkt ook. Bah,mag weg.
pi_151940918
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 20:14 schreef quirina het volgende:

[..]

C&A is helemaal een rotwinkel, slechte kwaliteit,weinig keus,lelijke kleding,slecht afgewerkt ook. Bah,mag weg.
nee
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_151941059
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:05 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

nee
Jawel :Y
pi_151941365
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:09 schreef quirina het volgende:

[..]

Jawel :Y
prima jeans hoor
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_151941523
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 20:14 schreef quirina het volgende:

[..]

C&A is helemaal een rotwinkel, slechte kwaliteit,weinig keus,lelijke kleding,slecht afgewerkt ook. Bah,mag weg.
Dat idee had ik vroeger ook altijd, van die enorm christelijke degelijke kleding, maar ik kan er het afgelopen jaar eigenlijk heel goed slagen, ook online werkt het goed. En ik ben niet christelijk ineens :P
Tap tap tap
pi_151942195
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:20 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat idee had ik vroeger ook altijd, van die enorm christelijke degelijke kleding, maar ik kan er het afgelopen jaar eigenlijk heel goed slagen, ook online werkt het goed. En ik ben niet christelijk ineens :P
Het is goedkope rommel.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_151942247
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:34 schreef DS4 het volgende:

[..]

Het is goedkope rommel.
Dan kun je bijna alle winkels wel opdoeken. Ik heb niet het budget of het lichaam om alleen in merkkleding rond te lopen, waar de kwaliteit vaak ook twijfelachtig van is.
Tap tap tap
pi_151942598
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:35 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dan kun je bijna alle winkels wel opdoeken. Ik heb niet het budget of het lichaam om alleen in merkkleding rond te lopen, waar de kwaliteit vaak ook twijfelachtig van is.
Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper ;)
pi_151942772
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:44 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper ;)
Ik pas niet meer in m'n broeken van tien jaar geleden hoor :P en dan heb ik 1 broek.
Tap tap tap
pi_151942893
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik pas niet meer in m'n broeken van tien jaar geleden hoor :P en dan heb ik 1 broek.
Nee maar als je ouder bent ga je niet zoveel meer schommelen mag ik hopen en dan is het dus juist wijs om wat meer uit te geven aan kleding, zeker aan broeken.
pi_151942992
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:35 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dan kun je bijna alle winkels wel opdoeken. Ik heb niet het budget of het lichaam om alleen in merkkleding rond te lopen, waar de kwaliteit vaak ook twijfelachtig van is.
Je kan best wel iets beters vinden dan C&A.

Dat merkkleding niet altijd goed is klopt wel, maar dat valt in de cat. goedkoop is altijd kut, duur niet altijd goed.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_151943071
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:54 schreef DS4 het volgende:

[..]

Je kan best wel iets beters vinden dan C&A.

Dat merkkleding niet altijd goed is klopt wel, maar dat valt in de cat. goedkoop is altijd kut, duur niet altijd goed.
Ik ga ook niet alleen naar de C&A ;) maar er zitten soms leuke dingen tussen en daar sta ik dan zelf ook van te kijken.
Tap tap tap
pi_151943113
Ging eens kijken voor schoenen bij de V&D... wat een rommel allemaal zeg. Echt helemaal niks.
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_151943127
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:51 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Nee maar als je ouder bent ga je niet zoveel meer schommelen mag ik hopen en dan is het dus juist wijs om wat meer uit te geven aan kleding, zeker aan broeken.
Ik durf er niet van uit te gaan :') ik geef wel meer uit aan een jas en schoenen enzo, dat vind ik belangrijker. Ik ben wel een vrouw he, ik hou van afwisseling. Ik koop bijvoorbeeld ook geen al te dure tassen omdat ik een paar maanden later weer een andere zie.
Tap tap tap
pi_151945120
quote:
7s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:57 schreef MouzurX het volgende:
Ging eens kijken voor schoenen bij de V&D... wat een rommel allemaal zeg. Echt helemaal niks.
De schoenenafdeling is dan ook bijzonder slecht daar.
pi_151946192
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik durf er niet van uit te gaan :') ik geef wel meer uit aan een jas en schoenen enzo, dat vind ik belangrijker. Ik ben wel een vrouw he, ik hou van afwisseling. Ik koop bijvoorbeeld ook geen al te dure tassen omdat ik een paar maanden later weer een andere zie.
Onderschat de man niet. Ook ik heb 15 paar merkschoenen en kleding etc etc
pi_151948218
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2015 01:03 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Onderschat de man niet. Ook ik heb 15 paar merkschoenen en kleding etc etc
Gay
lekker faxen heel de dag echt genot
  donderdag 23 april 2015 @ 16:33:22 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151960244
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2015 01:03 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Onderschat de man niet. Ook ik heb 15 paar merkschoenen en kleding etc etc
Adidas, nike?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 april 2015 @ 19:23:01 #63
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_151964578
snel nog wat mooie jurkjes kopen bij de Promiss. zoooo zonde... gisteren weer zitten struinen op de website.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_151964764
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2015 19:23 schreef Andromache het volgende:
snel nog wat mooie jurkjes kopen bij de Promiss. zoooo zonde... gisteren weer zitten struinen op de website.
Maar afwachten of je ze krijgt.
pi_151964963
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2015 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Adidas, nike?
Als 'ie het specifiek over merkkleding heeft zou ik toch geen adidas en nike denken.

Eerder aan schoenen van Van Bommel, Van Lier, Floris van Bommel, Armani, Michael kors etc...
pi_151984068
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2015 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Adidas, nike?
V Bommel, La Coste, V Lier etc etc
  vrijdag 8 mei 2015 @ 02:20:55 #67
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_152393276
Nieuws
‘V&D moet met een goed plan komen’

Een blik op de dag van morgen, dan houdt V&D een persconferentie over de toekomst van het bedrijf. Wat we precies kunnen verwachten is niet bekend, maar volgens DFT-verslaggever Ertan Basekin heeft de noodlijdende keten een goed plan nodig. Presentatie: Maarten Steendam.

Ik ben benieuwd , werd wel weer tijd voor wat nieuws van V&D
http://www.telegraaf.nl/t(...)d_plan_komen___.html
There is only one religion
  vrijdag 8 mei 2015 @ 11:50:28 #68
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_152398718
'Loonoffer of anders reorganisatie'

V&D: in 2017 weer winstgevend
door Ertan Basekin en Richard van de Crommert

AMSTERDAM -
V&D hoopt over twee jaar weer winstgevend te zijn. De noodlijdende warenhuisketen wil dat onder meer realiseren via een loonoffer en een structurele huurverlaging. V&D zal een flinke reorganisatie op touw zetten als het loonoffer van 5,8% niet wordt doorgevoerd.

Dat zegt topman John van der Ent. V&D wil met de eenzijdige loonmaatregelen ¤10 miljoen besparen. ,,De loonkosten moeten hoe dan ook omlaag", aldus Van der Ent. De topman kan nog niet aangeven om hoeveel mensen het gaat.

V&D wilde het loonoffer eerder dit jaar doorvoeren, maar de rechter zette daar een streep door. V&D ging daarop in hoger beroep. De zaak dient aan het eind van deze maand.

De winkelketen maakte vrijdag zijn toekomstplannen bekend. V&D wil zich bijvoorbeeld meer gaan richten op vrouwen. De inkoop wordt voortaan minder centraal gestuurd en meer afgestemd op de regionale behoefte. Bedrijfsleiders krijgen zo meer ruimte voor lokaal ondernemerschap, zei Van der Ent vrijdag bij de presentatie van de plannen.

Het warenhuis kwam eerder dit jaar in zware financiële problemen. V&D werd uiteindelijk gered door een extra kapitaalinjectie van ¤60 miljoen door eigenaar Sun Capital en een verruiming van de kredietfaciliteiten door de banken. Verder kwam V&D een huurverlaging overeen met de eigenaren van de V&D-panden.

Eerder gaf V&D nog aan volgend jaar weer winstgevend te willen worden.

Rond 10:00 uur is een persconferentie van V&D begonnen over de toekomstplannen. Verslaggever Ertan Basekin is daar bij. Zijn tweets zijn hieronder te lezen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)r_winstgevend__.html


Ertan Basekin@ErtanBasekin

V&D gaat zich ook richten op multiculturele invloeden. #suikerfeest #vend
Beantwoorden
Retweeten


Ertan Basekin@ErtanBasekin

Structurele loon- en huurkostenreductie blijft toch de rode draad in het verhaal #vend


Ertan Basekin@ErtanBasekin

V&D kan nooit een prijsvechter worden. Niet haalbaar qua kosten, zegt Van der Ent. #vend
Sluiten


Ertan Basekin@ErtanBasekin

V&D wil ook interne organisatie op de schop nemen #vend


Ertan Basekin@ErtanBasekin

Blijft vreemd, 20 jaar geen stuiver winst, maar over anderhalf jaar weer winstgevend met andere winkelformule. #vend

[ Bericht 8% gewijzigd door Dance99Vv op 08-05-2015 11:59:55 ]
There is only one religion
  vrijdag 8 mei 2015 @ 12:58:58 #69
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_152400673
Net ook op BNR, de V&D bestempelt haar doelgroep als suffe dikke mutsen.

Is dat een nieuwe marketingstrategie, je klant beledigen?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 8 mei 2015 @ 13:01:49 #70
104871 remlof
Europees federalist
pi_152400759
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 12:58 schreef Perrin het volgende:
Net ook op BNR, de V&D bestempelt haar doelgroep als suffe dikke mutsen.

Is dat een nieuwe marketingstrategie, je klant beledigen?
Ik kijk al uit naar de nieuwe reclameslogans.
  vrijdag 8 mei 2015 @ 13:07:03 #71
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_152400922
Richten op vrouwen :') Terwijl de herenmodemarkt veel stabieler is en alsof ze zich nu nog niet op de vrouwen hadden gericht.
吴 曼 迪
  vrijdag 8 mei 2015 @ 13:13:44 #72
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_152401149
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:44 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper ;)
Jij hebt zeker geen kinderen?
  zondag 10 mei 2015 @ 09:58:51 #73
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_152452592
quote:
Moslims en 'grotere' mensen moeten V&D gaan redden
Om financieel gezond te worden is het warenhuis gedwongen om in te spelen op de diversiteit in de samenleving
NWS / V&D gaat islamiseren om hoofd boven water te houden

Nieuwe strategie: Dikke moslims zijn de oplossing. :D
reset
  zondag 10 mei 2015 @ 10:00:11 #74
93664 waht
Mushir
pi_152452612
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 12:58 schreef Perrin het volgende:
Net ook op BNR, de V&D bestempelt haar doelgroep als suffe dikke mutsen.

Is dat een nieuwe marketingstrategie, je klant beledigen?
Wheheh. Dit komt helemaal goed.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  zondag 10 mei 2015 @ 10:17:13 #75
11736 Ceased2Be
Misantroop
pi_152452836
Gisteren bij EenVandaag die v.d. Ent van V&D live

http://www.npo.nl/eenvandaag/09-05-2015/AT_2028398
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_152452863
Ik zie bij RTL Z af en toe mensen van V&D voorbij komen.

Een CEO die geen verhaal kan vertellen, een vlotte huismoeder die uitlegt dat een tijdelijke fanshop van FC Groningen fantastisch is. Wat een droefenis.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  zondag 10 mei 2015 @ 10:22:43 #77
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_152452904
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 10 mei 2015 @ 10:23:05 #78
11736 Ceased2Be
Misantroop
pi_152452910
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:19 schreef Rockefellow het volgende:
Ik zie bij RTL Z af en toe mensen van V&D voorbij komen.

Een CEO die geen verhaal kan vertellen, een vlotte huismoeder die uitlegt dat een tijdelijke fanshop van FC Groningen fantastisch is. Wat een droefenis.
Dat vond ik gisteren ook tenenkrommend
"ja we hebben plannen'
'en wat zijn die?'
'ja dat is het mooie van retail, dat we snel kunnen anticiperen... dat zie je in september!'

Ja...
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_152452952
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:23 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Dat vond ik gisteren ook tenenkrommend
"ja we hebben plannen'
'en wat zijn die?'
'ja dat is het mooie van retail, dat we snel kunnen anticiperen... dat zie je in september!'

Ja...
Precies.

"Dus jullie springen in op nieuwe trends?"

"Euhh, ja, we springen euh in op nieuwe trends. Dat doen we euh door de trends euh euh nauw te volgen."

Die CEO herhaalde elke vraag om er een nietszeggend antwoord op te geven.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  maandag 11 mei 2015 @ 23:54:04 #80
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_152510627
Bonden: jammer dat V&D bij loonoffer blijft

AMSTERDAM -
De vakbonden vinden het teleurstellend dat V&D blijft vasthouden aan de salarisverlaging voor het personeel. CNV-bestuurder Martijn den Heijer wijst erop dat het warenhuis bij de bekendmaking van zijn toekomstplannen vrijdag opnieuw benadrukte dat de besparing van 10 miljoen euro in de loonkosten „echt noodzakelijk” is.


„Die 10 miljoen blijft in beton gegoten. Ik vind dat een verkeerd signaal.” De vakbondsman noemt de plannen wel positief. „Ze doen er van alles aan om de keten uit het slop te trekken”, constateert Den Heijer. „Maar echte garanties geeft V&D niet. We moeten het maar geloven dat ze dit allemaal gaan doen.”

FNV-bestuurder Niels Suijker zegt dat de situatie na de bekendmaking van de plannen, eigenlijk onveranderd is. De bonden onderhandelen al een hele tijd niet meer met V&D omdat de keten weigert af te zien van het loonoffer. Eind deze maand staan beide partijen opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal over de kwestie.

FNV en CNV krijgen vrijdagmiddag nog uitleg van V&D over de nieuwe strategie die de keten er weer bovenop moet helpen. Suijker zegt dat hij geen aanleiding ziet om bij dat gesprek het loonoffer opnieuw bespreekbaar te maken.
http://www.telegraaf.nl/d(...)noffer_blijft__.html
There is only one religion
  dinsdag 12 mei 2015 @ 00:38:32 #81
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_152511771
Als de besparing van 10 miljoen euro in de loonkosten „echt noodzakelijk” is vliegen mensen er dan gewoon uit? Hoeveel mensen moet je ontslaan voor 10 miljoen euro?
reset
  dinsdag 12 mei 2015 @ 00:53:27 #82
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_152512040
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 00:38 schreef Individual het volgende:
Als de besparing van 10 miljoen euro in de loonkosten „echt noodzakelijk” is vliegen mensen er dan gewoon uit? Hoeveel mensen moet je ontslaan voor 10 miljoen euro?
200 op de 5000 personeelsleden, kan alleen effe de bron van dat getal niet vinden.
hebbes, zocht al in de telegraaf waar ik dacht het gelezen te hebben, maar google my friend gaf uitkomst, wel bij hart van nederland (met verwijzing naar de televaag.

V&D: loonoffer of 200 mensen op straat'

Gepubliceerd: 27 maart 07:17

Als het personeel van winkelketen Vroom & Dreesman niet akkoord gaat met het loonoffer van 5,8 procent, worden 200 banen geschrapt. Dat blijkt vrijdag uit een interne brief die in handen is gekomen van De Telegraaf.
"Slechts indien de 10 miljoen kostenbesparing wordt gerealiseerd, hebben wij de financiering voor twee jaar veiliggesteld", staat te lezen in de brief. Het is voor het eerst dat de V&D het heeft over het ontslaan van personeel.
Een dag eerder werd nog bekend dat V&D de volledige huur moet blijven betalen voor het pand in Hengelo. De verhuurder ging niet akkoord met de eenzijdige huurverlaging en had een kort geding aangespannen. De rechter heeft de verhuurder in het gelijk gesteld.

http://www.hartvannederla(...)00-mensen-op-straat/

[ Bericht 25% gewijzigd door Dance99Vv op 12-05-2015 01:45:31 ]
There is only one religion
  woensdag 13 mei 2015 @ 03:25:42 #83
174940 W00fer
Maar echt
pi_152549635
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:44 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper ;)
Ik hoop dat je eens een keer de discussie aan wilt gaan met een vriend van mij die zweert bij de Zeeman / Primark en andere goedkope winkels, of tweedehands kleding koopt. Alles van bijv McGregor of andere gewone merken vindt hij zwaar overbodig, belachelijk en hij schaamt zich er niet voor om te zeggen "de komma moet een plek naar links" als hij het artikel ziet staan.

Je hoort mij niet zeggen dat het kut is wat van de Zeeman komt, maar ik zal er bijna nooit wat kopen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_152549948
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Whats next? DA drogisten?
Hebben veel concurrentie van kruitvat en action, maar op het spul wat ze verkopen zit veel marge, daarnaast combineren ze veel zaken met een Apotheek, moet zeggen dat ik de winkels wel netjes vind.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_152549967
Het probleem met V&D is dat ze veel te veel spullen verkopen die ook elders in de winkelstraat te krijgen is, en dan zijn ze vaak nog duurder ook. Voor de Hema geld dat ook, maar die hebben dan nog een aantal aantrekkelijke afdelingen waar mensen wel voor komen, bijvoorbeeld het brood/gebak, de wijn en ook het ondergoed. Ik was vorige week bij de Hema hier op de hoek en moet zeggen dat het er wel beter uitziet, maar twijfel of dit soort formules nog wel winstgevend kunnen zijn, het zijn grote panden met erg veel personeel, bovendien is het er overdag wel erg rustig.

Ook stoort het me dat ze bepaalde spullen gewoon niet meer verkopen, tijdje terug had ik zoetjes nodig voor in de koffie en dat blijken ze niet meer te verkopen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_152565650
Volgens mij hebben ze een abnormaal groot assortiment. Een soort winkel van sinkel, maar dan met hele hoge prijzen. Er is niks wat je ook niet ergens anders kunt kopen.
Wat maakt dus dat je speciaal naar de v&d gaat? Niet voor een bepaald artikel en niet voor de prijzen.
Bij de Hema vind je artikelen van eigen merk voor goede prijzen en goede verse etenswaren.
Er moet volgens mij iets bedacht worden wat uniek is. Iets waarvoor men echt naar de V&D toe wil. Het heeft echt niks. Geen speciale uitstraling, geen apart assortiment, en daarbij ook nog eens zeer ongemotiveerd personeel.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_152582935
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.

Ik vind HEMA geen food winkel. Misschien voor wat paaschocolade of bonbons maar verder niet.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_152583206
We kopen d'r sws geen kut mee bij. Waarom komt dit toch weer steeds bovendrijven op FOK!?
I´m back.
  donderdag 14 mei 2015 @ 02:30:46 #89
104871 remlof
Europees federalist
pi_152583492
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 01:33 schreef W00fer het volgende:
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.

Ik vind HEMA geen food winkel. Misschien voor wat paaschocolade of bonbons maar verder niet.
We halen vaak lunch voor op kantoor bij de Hema. Prima kwaliteit voor een lage prijs.
pi_152583985
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 01:33 schreef W00fer het volgende:
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.

Ik vind HEMA geen food winkel. Misschien voor wat paaschocolade of bonbons maar verder niet.
HEMA zet juist in op supermarktproducten, vaak is er in de binnenstad niet meer dan een AH to go in het zicht, dan kan dat best handig zijn. Veel mensen spreken lovend over AH vleeswaren, blijkbaar doen ze wel wat goed met het vlees.
  donderdag 14 mei 2015 @ 11:03:41 #91
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_152586474
Eten van de hema is top :Y heb jaren naast een hema gewerkt dus haalde in mijn pauzes daar verse broodjes met beleg. Stond altijd een rij van mensen die er hun vleeswaren kwamen halen.
吴 曼 迪
pi_152586760
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 01:33 schreef W00fer het volgende:
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.
Ik weet ook niet wat de plek daarvan is het in het totaalconcept. Maar ik heb jaren vlakbij een Hema gewoond en dan gebruik je het als buurtsuper. De etenswaren zijn beter en goedkoper dan die van de AH.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_152590579
Wellicht alleen houden in de kleinere steden waar geen supermarkt is, maar in de grote steden zoals Eindhoven zit gewoon een AH midden in de stad.

Je ziet het aan Blokker. Die gooien ook hun ouwe meuk eruit, nieuwe concept draait meer omzet.

Het gaat puur om de omzet per vierkante meter. Die supermarkt artikelen vereisen grote koelingen, in het magazijn koelingen. Extra vers personeel, broodafdeling vereist (af)bakmachines, deegmachines en noem het maar op.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_153013927
'Mager Prijzencircus treft V&D'

In het hoger beroep haalt V&D alles uit de kast om zijn gelijk te halen in het hoger beroep over het loonoffer voor het personeel met de medeling dat de situatie nog nijpender is geworden door het tegenvallende Prijzencircus.

V&D en de vakbonden staan vanmiddag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal. Bij het gerechtshof in Amsterdam dient het hoger beroep over het loonoffer van 5,8% die de noodlijdende warenhuisketen wil doorvoeren.

V&D hoopt met de eenzijdige loonmaatregelen ¤10 miljoen aan loonkosten te besparen om een faillissement te voorkomen. Twee maanden geleden verbood de rechter de loonsverlaging.
V&D pikte dat niet en ging in hoger beroep. De warenhuisketen heeft eerder al aangegeven honderden banen te schrappen als het loonoffer niet kan worden doorgevoerd.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 27 mei 2015 @ 18:38:46 #95
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_153014769
Wat zijn de kosten van de V&D advocaten ed?
reset
  woensdag 27 mei 2015 @ 20:01:38 #96
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_153017359
wo 27 mei 2015, 18:01

Terugblik LIVEBLOG hoger beroep

Hof stuurt V&D en vakbonden terug naar onderhandeltafel
door onze redactie

LIVEBLOG - V&D en de vakbonden moeten zo snel mogelijk weer met elkaar in onderhandeling gaan. Die boodschap gaf het gerechtshof in Amsterdam beide partijen woensdag mee in het hoger beroep over de salarisverlaging die de keten wil doorvoeren.

V&D hoopt met de eenzijdige loonmaatregelen ¤10 miljoen aan loonkosten te besparen om een faillissement te voorkomen. Twee maanden geleden verbood de rechter de loonsverlaging.

V&D pikte dat niet en ging in hoger beroep. De warenhuisketen heeft eerder al aangegeven honderden banen te schrappen als het loonoffer niet kan worden doorgevoerd.

http://www.telegraaf.nl/d(...)ar_dramatisch__.html

Ertan Basekin@ErtanBasekin

Vakbonden en V&D gaan zo snel mogelijk om de tafel. #VenD #loonoffer
Geretweet door DFT


Bonden en V&D moeten 30 juni laten weten wat er uit de gesprekken is gekomen. #VenD

Hof stelt voor een bemiddelaar aan te stellen. Voorkeur gaat uit naar Peter Ingelse, oud-voorzitter Ondernemingskamer. #VenD #loonoffer


Partijen zullen hele maand juni gebruiken om serieus met elkaar in overleg te gaan. #VenD #loonoffer


Vakbonden en V&D gaan zo snel mogelijk om de tafel. #VenD #loonoffer


Volgens hof is er bij elk loonoffer een oplossing voor de ww-problematiek. #VenD #loonoffer

Hof wil dat eenzijdig loonoffer van tafel gaat voordat er een open gesprek kan plaatsvinden. #VenD #loonoffe

Hof wil dat partijen hoger beroep intrekken en open gesprek aangaan. En verbod op loonoffer van tafel. #VenD #loonoffer


Vakbonden denken dat open gesprek niets oplevert. Heeft al eerder plaatsgevonden. #VenD #loonoffer

Hof vindt V&D slordig als het gaat om communicatie richting werknemers. #VenD #loonoffer


Ertan Basekin@ErtanBasekin

In meest gunstige situatie zouden werknemers V&D jaarlijks een maandsalaris moeten inleveren. In het slechtste geval twee. #VenD #loonoffer

[ Bericht 11% gewijzigd door Dance99Vv op 27-05-2015 20:11:50 ]
There is only one religion
pi_153028831
Moeten de medewerkers bloeden als het Prijzencircus een flop is geweest? Dat lijkt mij tocht echt een zaak voor het hoofdkantoor van V&D. De afdelingen Inkoop, Marketing en Etalage/Display met name.
  Knapste mannelijke user 2022 donderdag 28 mei 2015 @ 03:14:41 #98
206731 Mortaxx
Doomer
pi_153029716
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 07:20 schreef raptorix het volgende:
Het probleem met V&D is dat ze veel te veel spullen verkopen die ook elders in de winkelstraat te krijgen is, en dan zijn ze vaak nog duurder ook. Voor de Hema geld dat ook, maar die hebben dan nog een aantal aantrekkelijke afdelingen waar mensen wel voor komen, bijvoorbeeld het brood/gebak, de wijn en ook het ondergoed. Ik was vorige week bij de Hema hier op de hoek en moet zeggen dat het er wel beter uitziet, maar twijfel of dit soort formules nog wel winstgevend kunnen zijn, het zijn grote panden met erg veel personeel, bovendien is het er overdag wel erg rustig.

Ook stoort het me dat ze bepaalde spullen gewoon niet meer verkopen, tijdje terug had ik zoetjes nodig voor in de koffie en dat blijken ze niet meer te verkopen.
Ze verkopen teveel dingen die je elders goedkoper kan halen en vervolgens klaag je dat ze geen zoetjes hebben _O- _O- _O-
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_153030694
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2015 03:14 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Ze verkopen teveel dingen die je elders goedkoper kan halen en vervolgens klaag je dat ze geen zoetjes hebben _O- _O- _O-
Die dingen kan ik inderdaad ook ergens anders kopen, maar als ik net bij de Hema ben om er koffiepads te halen is het wel onhandig dat ik daar geen zoetjes kan vinden. Nu is de buurt waar ik woon iets afwijkend van de rest van Nederland omdat mensen op een andere manier boodschappen doen, bij ons zie je dat bijna iedereen dagelijks boodschappen doet, of vaker, ik ga meestal uit me werk, en dan later op avond nog een keer :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 3 juli 2015 @ 12:45:28 #100
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_154028455
Geen loonsverlaging bij V&D, ontslag voor 400 werknemers 

Foto: ANP

Gepubliceerd: 03 juli 2015 12:01Laatste update: 03 juli 2015 12:28

Er komt geen loonsverlaging voor de werknemers van warenhuisketen V&D, maar daardoor moeten er wel vierhonderd werknemers uit bij het bedrijf.

Dit meldt het concern vrijdag. V&D zegt dat vakbonden FNV Handel en CNV Dienstenbond akkoord zijn met de plannen. Bij V&D werken in totaal zo'n tienduizend mensen.

De keten verklaart dat het ontslag van de werknemers noodzakelijk is om de loonkosten structureel te verlagen. Naast de ontslagronde is ook afgesproken dat het personeel éénmalig een vakantiedag inlevert. Ook de seniorenregeling wordt versoberd. De bestaande seniorenuren blijven behouden.

Door het akkoord gaat de rechtszaak die gepland stond voor 8 juli over de eenzijdige loonsverlaging voor V&D-werknemers niet door.

Overleven

De vakbonden gaan het akkoord ter goedkeuring nog voorleggen aan hun leden. De warenhuisketen gaat het ontslag van de vierhonderd werknemers voorleggen aan de ondernemingsraad.

V&D haalde begin dit jaar de woede van vakbonden en personeel op de hals toen het eenzijdig aankondigde de lonen met 5,8 procent te willen verlagen. Ook vroeg het van de verhuurders van de winkelpanden een lagere huur. De warenhuisketen zou niet kunnen overleven als de kosten niet omlaag gingen
http://www.nu.nl/algemeen(...)-400-werknemers.html
There is only one religion
  vrijdag 3 juli 2015 @ 12:52:15 #101
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154028607
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:45 schreef Dance99Vv het volgende:
(knip)
Nou nou, topresultaat van de vakbonden.
Die zullen wel trots zijn op deze onderhandelingen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_154028609
Gooien ze nu de dure juristen en boekhouders eruit die met het onzalige plan van loonsverlaging gekomen zijn wat naderhand niet haalbaar was. O-)

Als er 400 mensen uit gaan en het een gewogen gemiddelde van de werknemers is bespaart men ook maar 4% op de loonkosten ipv de eerder gevraagde verlaging van 5.8%
  vrijdag 3 juli 2015 @ 12:54:07 #103
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154028651
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef Basp1 het volgende:
Gooien ze nu de dure juristen en boekhouders eruit die met het onzalige plan van loonsverlaging gekomen zijn wat naderhand niet haalbaar was. O-)

Als er 400 mensen uit gaan en het een gewogen gemiddelde van de werknemers is bespaart men ook maar 4% op de loonkosten ipv de eerder gevraagde verlaging van 5.8%
Waarschijnlijk niet, doorgaans zijn laagbetaalde werknemers goedkoper te ontslaan.
Deze oplossing brengt hoogstwaarschijnlijk slechts de helft van de gezochte besparing op.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_154028785
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:54 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Waarschijnlijk niet, doorgaans zijn laagbetaalde werknemers goedkoper te ontslaan.
Deze oplossing brengt hoogstwaarschijnlijk slechts de helft van de gezochte besparing op.
Het is 1 juli geweest ontslagrecht is versoepelt, economische omstandigheden, ik zie denk ik genoeg mogelijkheden om die indirecten eruit te knikkeren. ;)
  vrijdag 3 juli 2015 @ 12:59:17 #105
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154028801
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:58 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Het is 1 juli geweest ontslagrecht is versoepelt, economische omstandigheden, ik zie denk ik genoeg mogelijkheden om die indirecten eruit te knikkeren. ;)
Een jurist ontslaan, heb je dat wel eens geprobeerd?
Nee, zo'n allochtone schoonmaakster is toch een stuk makkelijker.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:01:00 #106
165633 eriksd
The grand facade...
pi_154028847
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef Basp1 het volgende:
Gooien ze nu de dure juristen en boekhouders eruit die met het onzalige plan van loonsverlaging gekomen zijn wat naderhand niet haalbaar was. O-)

Als er 400 mensen uit gaan en het een gewogen gemiddelde van de werknemers is bespaart men ook maar 4% op de loonkosten ipv de eerder gevraagde verlaging van 5.8%
Die zijn niet in loondienst he.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_154028855
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:59 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Een jurist ontslaan, heb je dat wel eens geprobeerd?
Nee, zo'n allochtone schoonmaakster is toch een stuk makkelijker.
Maar welke werknemer levert nu daadwerkelijk een bijdrage aan het bedrijfsresultaat, dat zijn meestal toch de directe krachten terwijl bij veel bedrijven er vaak veel indirecten rondslingeren die zichzelf onmisbaar voordoen maar het totaal niet zijn. :+
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:02:41 #108
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154028885
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:01 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Maar welke werknemer levert nu daadwerkelijk een bijdrage aan het bedrijfsresultaat, dat zijn meestal toch de directe krachten terwijl bij veel bedrijven er vaak veel indirecten rondslingeren die zichzelf onmisbaar voordoen maar het totaal niet zijn. :+
Ach, die "indirecten" (verschrikkelijk woord trouwens) zijn ouder, duurder en zitten dichter bij het vuur.
Een assistent filiaalmanager zou je ook indirect kunnen noemen, maar gaat toch net wat minder vaak ontslagen worden dan een kassière.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:03:34 #109
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_154028906
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Nou nou, topresultaat van de vakbonden.
Die zullen wel trots zijn op deze onderhandelingen.
Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
There is only one religion
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:06:22 #110
11736 Ceased2Be
Misantroop
pi_154028983
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Het personeel is al jaren gedemotiveerd, 400 man die er nu uit vliegen gaan daar niet veel aan veranderen. Het is niet alsof de baanzekerheid van de rest nu zoveel hoger is.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:07:59 #111
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154029017
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Werkelijk? Ik vindt?
Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:08:08 #112
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_154029023
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:06 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Het personeel is al jaren gedemotiveerd, 400 man die er nu uit vliegen gaan daar niet veel aan veranderen. Het is niet alsof de baanzekerheid van de rest nu zoveel hoger is.
Klopt , het berdrijf is niet toekomst zeker, maar liever met ongekort loon de ww in dan met gekort loon
There is only one religion
pi_154029027
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:02 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ach, die "indirecten" (verschrikkelijk woord trouwens) zijn ouder, duurder en zitten dichter bij het vuur.
Een assistent filiaalmanager zou je ook indirect kunnen noemen, maar gaat toch net wat minder vaak ontslagen worden dan een kassière.
Als het filiaal gemanaged kan worden door alleen de filiaal manager samen met de afdelingshoofden dan zou je deze inderdaad ook indirect kunnen noemen. Voor 1 assistent filiaalmanager zul je waarschijnlijk wel minstens 2 winkelmedewerkers kunnen hebben.
pi_154029084
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Werkelijk? Ik vindt?
Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
De wens van de samenleving, wordt het een van kooten en bie sketch, geen gezeik iedereen rijk. :')

De wens van de overheid is het dat iedereen aan het werk is terwijl er nauwelijks nieuwe banen bij komen en al helemaal niet aan de onderkant van het werkspectrum waar het merendeel van de medewerkers bij de v&d zich bevinden..
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:11:20 #115
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154029092
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:08 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Als het filiaal gemanaged kan worden door alleen de filiaal manager samen met de afdelingshoofden dan zou je deze inderdaad ook indirect kunnen noemen. Voor 1 assistent filiaalmanager zul je waarschijnlijk wel minstens 2 winkelmedewerkers kunnen hebben.
Ik vraag me af hoeveel extra kosten je moet maken door één bedrijfsjurist minder te hebben.
Doorgaans is dat dure arbeid, waarbij een jurist al snel 100k aan advocaatkosten kan besparen als je mensen wil ontslaan of contracten wil verscheuren, iets wat V&D nu vrij frequent zal moeten doen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:11:36 #116
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_154029098
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Werkelijk? Ik vindt?
Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
f#ck de wens van de samenleving het gaat om winst maken niet om de wens van :)
There is only one religion
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:12:20 #117
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154029121
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:10 schreef Basp1 het volgende:

[..]

De wens van de samenleving, wordt het een van kooten en bie sketch, geen gezeik iedereen rijk. :')

De wens van de overheid is het dat iedereen aan het werk is terwijl er nauwelijks nieuwe banen bij komen en al helemaal niet aan de onderkant van het werkspectrum waar het merendeel van de medewerkers bij de v&d zich bevinden..
Misschien hebben de hoge salarissen aan de onderkant van het werkspectrum daar mee te maken.
Maar je zet dus liever in op meer werkloosheid als dat een salarisniveau in stand kan houden.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_154029129
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Ik VINDT van niet. Hoop dat alle vakbondsleden als eerste eruit gebonjourd worden :)
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:12:50 #119
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154029138
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:11 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

f#ck de wens van de samenleving het gaat om winst maken niet om de wens van :)
Je maakt meer winst als je loonkosten structureel lager liggen.
400 man ontslaan zorgt allereerst voor loongerelateerde kosten.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:13:26 #120
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154029164
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:12 schreef artelligence het volgende:

[..]

Ik VINDT van niet. Hoop dat alle vakbondsleden als eerste eruit gebonjourd worden :)
De vakbonden gaan niet akkoord met een plan dat vakbondsleden treft.
Zal dus wel voornamelijk jong personeel zijn dat eruit vliegt.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:14:24 #121
11736 Ceased2Be
Misantroop
pi_154029187
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:12 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Je maakt meer winst als je loonkosten structureel lager liggen.
400 man ontslaan zorgt allereerst voor loongerelateerde kosten.
Wat korten op de werkvloer, de management laag daarboven kan dan ook wat inkrimpen en ze kunnen er weer een paar maanden tegen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_154031553
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
Of zou het aan zijn beleid kunnen liggen?
pi_154032343
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 14:51 schreef john2406 het volgende:

[..]

Of zou het aan zijn beleid kunnen liggen?
Dit beleid was al ingezet vóór John van der Endt. De bezuinigingsplannen zijn een beslissing van Sun Capital.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 18:37:17 #124
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154037032
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 15:26 schreef artelligence het volgende:

[..]

Dit beleid was al ingezet vóór John van der Endt. De bezuinigingsplannen zijn een beslissing van Sun Capital.
Niet heel gek als je sinds 1989 verlies laat zien.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_154037528
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Dat en bij ontslag een lagere WW. Ontslag gaat namelijk zowiezo gebeuren, het blijft niet bij deze 400.
Dit is de beste oplossing lijkt me, voor V&D en de medewerkers.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_154038680
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
Hoe kom je daar nou bij? Mijn wens is helemaal niet om massaal de lonen te verlagen om maar mensen aan het werk te houden. Ik vind dat nogal kortzichtig en zelfs een beetje communistisch.

Zou jij zomaar loon inleveren uit 'solidariteit' terwijl je al een matig salaris hebt van bijvoorbeeld 1600 bruto per maand?
٩๏̯͡๏)۶
pi_154039906
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:45 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Hoe kom je daar nou bij? Mijn wens is helemaal niet om massaal de lonen te verlagen om maar mensen aan het werk te houden. Ik vind dat nogal kortzichtig en zelfs een beetje communistisch.

Zou jij zomaar loon inleveren uit 'solidariteit' terwijl je al een matig salaris hebt van bijvoorbeeld 1600 bruto per maand?
1600 bruto matig vinden. Godsamme zeg. Beetje heel veel mensen even als arme sloeber bestempelen :')
  vrijdag 3 juli 2015 @ 20:36:05 #128
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154039909
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:45 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Hoe kom je daar nou bij? Mijn wens is helemaal niet om massaal de lonen te verlagen om maar mensen aan het werk te houden. Ik vind dat nogal kortzichtig en zelfs een beetje communistisch.

Zou jij zomaar loon inleveren uit 'solidariteit' terwijl je al een matig salaris hebt van bijvoorbeeld 1600 bruto per maand?
Loonkosten zijn gemiddeld 25k per jaar. Het is geen communisme aangezien je vrij bent om weg te gaan als het nieuwe salarisbod te laag is.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 20:37:17 #129
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154039945
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:36 schreef artelligence het volgende:

[..]

1600 bruto matig vinden. Godsamme zeg. Beetje heel veel mensen even als arme sloeber bestempelen :')
2083,- als gemiddeld loon, parttime medewerker of niet. Ik vind het best fors voor (in veel gevallen) laaggeschoolde arbeid.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_154040048
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 18:37 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Niet heel gek als je sinds 1989 verlies laat zien.
Jep :) Dus is het niet de schuld van de huidige directie. Op iedere plek in de board zit nieuw bloed.

http://www.retaildetail.n(...)we-directie-voor-v-d
pi_154040146
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:37 schreef GSbrder het volgende:

[..]

2083,- als gemiddeld loon, parttime medewerker of niet. Ik vind het best fors voor (in veel gevallen) laaggeschoolde arbeid.
Het is gigantisch veel geld voor de detailhandel. Ik gun het ze, daar niet van. Maar je mag in je handen wrijven met zo'n salaris in deze sector. En als ik nu.nl lees dan zie je iedereen roeptoeteren dat de mensen op het hoofdkantoor maar moeten inleveren. Terwijl die mensen over het algemeen onder het marktconform salaris zitten. Ja ze verdienen in verhouding meer. Logisch.
pi_154040365
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:36 schreef artelligence het volgende:

[..]

1600 bruto matig vinden. Godsamme zeg. Beetje heel veel mensen even als arme sloeber bestempelen :')
Het is zelfs niet matig maar ronduit slecht en daar veroordeel ik niemand mee. Heb zelf ooit ook wel een minimumloon gehad toen ik 19 was.
٩๏̯͡๏)۶
pi_154040386
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:37 schreef GSbrder het volgende:

[..]

2083,- als gemiddeld loon, parttime medewerker of niet. Ik vind het best fors voor (in veel gevallen) laaggeschoolde arbeid.
Dat is wel iets meer dan ik dacht, maar laten we niet doen of het echt fors is, altijd nog zeer ruim onder modaal.
٩๏̯͡๏)۶
pi_154040549
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:53 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Het is zelfs niet matig maar ronduit slecht en daar veroordeel ik niemand mee. Heb zelf ooit ook wel een minimumloon gehad toen ik 19 was.
Het is geen minimumloon :)
pi_154040671
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 21:00 schreef artelligence het volgende:

[..]

Het is geen minimumloon :)
Weet ik, dat is rond de 1400. Neemt niet weg dat 1600 gewoon een heel mager loontje is.

Maar goed, het is bij de v&d blijkbaar wel hoger, dat dan weer wel.
٩๏̯͡๏)۶
pi_154045876
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 18:58 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat en bij ontslag een lagere WW. Ontslag gaat namelijk zowiezo gebeuren, het blijft niet bij deze 400.
Dit is de beste oplossing lijkt me, voor V&D en de medewerkers.
Zit je dan beter bij bij die 400 of bij die wat gaan komen?
  zaterdag 4 juli 2015 @ 03:45:44 #137
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154051331
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:54 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Dat is wel iets meer dan ik dacht, maar laten we niet doen of het echt fors is, altijd nog zeer ruim onder modaal.
Tsja, bij Maxeda werkten destijds 25.000 mensen (V&D incl. Bijenkorf, Hema, etc.) voor 16.000 fte.
Als je gemiddeld 0.64 fte per werknemer / 1.56 werknemer per fte hebt kom je al aardig in de buurt van modaal.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 13:01:06 #138
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154220092
Sun Capital pompt nog eens 47 mln in V&D.

Bron: FD.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_154220470
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:01 schreef GSbrder het volgende:
Sun Capital pompt nog eens 47 mln in V&D.

Bron: FD.
quote:
V&D gaat verder met een vierkoppige ‘kerndirectie’, bestaande uit algemeen directeur John van der Ent, financieel directeur Jack Zantman, operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof en commercieel directeur Lilian Vos. Een aparte directiezetel voor La Place verdwijnt, net als die voor de e-commerce activiteiten. De betrokken directeuren blijven als manager verantwoordelijk voor hun afdeling. Saillant: V&D stelde deze maand een nieuwe directeur e-commerce aan in de persoon van Ken Fontijn. Hij kwam over van Coolblue.
Bron: http://www.twinklemagazin(...)eer-bij-vd/index.xml

Ja man goed idee, E-Commerce is niet zo belangrijk.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_154220537
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:15 schreef raptorix het volgende:

[..]

[..]

Bron: http://www.twinklemagazin(...)eer-bij-vd/index.xml

Ja man goed idee, E-Commerce is niet zo belangrijk.
Lijkt mij dat E-commerce van de hele holding de grootste groeipotentie heeft. :?
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  vrijdag 10 juli 2015 @ 13:22:50 #141
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_154220653
Ze kappen er niet mee, ze proberen alleen het gekakel in het directiehok te beperken.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_154221006
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:22 schreef Perrin het volgende:
Ze kappen er niet mee, ze proberen alleen het gekakel in het directiehok te beperken.
Dit. De board telde namelijk 11 man. Dit is teruggebracht naar 4, waarvan de rest een niveau eronder gezet is. Overigens had de e-commerce directeur/manager geen zetel in de board.
pi_154221247
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:37 schreef artelligence het volgende:

[..]

Dit. De board telde namelijk 11 man. Dit is teruggebracht naar 4, waarvan de rest een niveau eronder gezet is. Overigens had de e-commerce directeur/manager geen zetel in de board.
Ach maakt ook niet uit, voor die 2 jaartjes dat V&D nog bestaat hoe je toch niet echt plannen te maken.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_154221265
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:46 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ach maakt ook niet uit, voor die 2 jaartjes dat V&D nog bestaat hoe je toch niet echt plannen te maken.
4 jaar.
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_154221290
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:47 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

4 jaar.
Om en nabij, misschien dat enkele vestigingen een onafhankelijke doorstart zullen maken.
1 van weinige redenen waarom ik er nog wel eens kom is om even koffie met gebak te eten bij La Place, maar dat vind ik ook hard achteruit gaan.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_154221471
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:46 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ach maakt ook niet uit, voor die 2 jaartjes dat V&D nog bestaat hoe je toch niet echt plannen te maken.
Wie weet. Misschien bestaan ze nog 100 jaar.
pi_154221616
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:54 schreef artelligence het volgende:

[..]

Wie weet. Misschien bestaan ze nog 100 jaar.
Als naam ja, het concept warenhuis zal misschien nog wel bestaan, maar dat doen stoomtreinen ook.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 10 juli 2015 @ 14:13:40 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154221915
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:59 schreef raptorix het volgende:

[..]

Als naam ja, het concept warenhuis zal misschien nog wel bestaan, maar dat doen stoomtreinen ook.
Zoals ze in de Fuhrerbunker in April 45 zeiden, het is geweldig winkelen, hier warenhuizen, daar warenhuizen, overal in Berlijn warenhuizen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 14:14:49 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154221946
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:15 schreef raptorix het volgende:

[..]


[..]

Bron: http://www.twinklemagazin(...)eer-bij-vd/index.xml

Ja man goed idee, E-Commerce is niet zo belangrijk.
Niet als je niet is staat bent er wat mee te doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154222040
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 14:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet als je niet is staat bent er wat mee te doen
Het probleem is dat in Nederland de slag al gestreden is, en dat je daar niet zo snel tussenkomt, als ze op tijd hadden ingezet dan hadden ze een prima positie gehad, veel bedrijven in Nederland waren in de veronderstelling dat online activiteiten hun offline zaken zouden schaden, er zijn inderdaad winkels die daar mee weg komen, maar dat zijn er maar een paar.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 10 juli 2015 @ 14:53:00 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154222813
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 14:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het probleem is dat in Nederland de slag al gestreden is, en dat je daar niet zo snel tussenkomt, als ze op tijd hadden ingezet dan hadden ze een prima positie gehad, veel bedrijven in Nederland waren in de veronderstelling dat online activiteiten hun offline zaken zouden schaden, er zijn inderdaad winkels die daar mee weg komen, maar dat zijn er maar een paar.
Zelfs postorderbedrijven hadden het niet door
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154222897
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zelfs postorderbedrijven hadden het niet door
Wat veel bedrijven nog steeds niet door hebben dat digitaal je business is, en je specialisme slechts een operationeel stuk, geld bijvoorbeeld heel erg in reis en vliegwereld. Gelukkig snappen ze het daar maar al te goed.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 10 juli 2015 @ 15:09:41 #153
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154223176
Ach, mensen zullen altijd wel blijven winkelen. Of werken. Of wonen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 16:19:51 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154224881
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 15:09 schreef GSbrder het volgende:
Ach, mensen zullen altijd wel blijven winkelen. Of werken. Of wonen.
Ik koop eigenlijk alleen nog levensmiddelen en kleding in een winkel, ik werk 3 a 4 dagen in de week vanuit huis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 16:22:10 #155
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_154224934
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop eigenlijk alleen nog levensmiddelen en kleding in een winkel, ik werk 3 a 4 dagen in de week vanuit huis.
Ik zeg niet dat het niveau hetzelfde blijft als in 1900.
Maar wel dat mensen blijven winkelen, blijven wonen en blijven werken.
Er zijn weinig flexwerkers die thuis een vergaderzaal willen inrichten.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 23:57:53 #156
174940 W00fer
Maar echt
pi_154238066
V&D, ik weet het niet. Ik kom er nog wel regelmatig maar ik krijg niet echt zin om kleding te kopen daar. Schoolartikelen wel. Games was een heel stuk minder, Dixons ook weg.

Het assortiment zal sterk opgefrist moeten worden, de prijzen sneller aangepast. Geen dingen die na 1+ jaar nog steeds dezelfde prijs hebben. Desnoods jassen ze dezelfde elektronische prijskaarten van de Mediamarkt erin waarmee met een druk op de knop de prijzen aan te passen zijn.

De winkels aanvullen met apps en andere belevingsdingen is mooi maar is het geld niet voor denk ik. Misschien past dat ook meer bij de Bijenkorf.

Kleding blijf ik eigenlijk wel essentieel vinden om een winkel voor te bezoeken, al kan ik ook wel uit de voeten op een sample sale in een fabriekshal. Als ik het maar kan passen vooraf vind ik het prima

Via internet kopen, verkeerde maat of niet overeenkomstig met de online foto, vind ik maar niks. Moet je het weer in dat doosje frommelen, naar postkantoor, in de gaten houden of het ook goed aangekomen is, hopen dat er geen transportschade is waar jij voor opdraait. En dan weer wat nieuws bestellen en weer een dag (of langer) wachten totdat de postbode het brengt, op een tijd dat ik niet thuis ben.... Een type wat 6 zwembroeken besteld en er dan 5 terugstuurt ben ik niet.
Ik las ergens dat ze aan dat retourneren ook nog verdienen. Gelukkig ben ik niet van de werkverschaffing, want erg CO2 neutraal is dat verzenden en dan nutteloos retourneren volgens mij ook niet.

Winkel is kijken wat je wil, passen, afrekenen en klaar. Uurtje of sneller (voor een man). Eventueel wat langer als het van een ander filiaal moet komen. Retourneren direct cash in het handje, of helaas steeds meer een tegoedbon. Jammer dat retourpinnen nog geen gemeengoed is.

Of de combi: online kijken en dan in een winkel gaan halen. Maar het echte funshoppen is er dan wel vanaf. Soms wil ik nog wel eens winkels afstruinen of ik wat tegenkom, of er een gezellig dagje van maken samen met anderen. Die interactie en een lekker zonnetje mis je achter je pc.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 25 september 2015 @ 15:01:49 #157
376790 jaren80
PHPgeenstijl
pi_156373843


[ Bericht 100% gewijzigd door jaren80 op 25-09-2015 15:02:20 (-verkeerde account-) ]
  vrijdag 25 september 2015 @ 15:03:37 #158
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_156373870
is het mogeljk om Online iets te bestellen bij V&D en dat je het dan kan ophalen bij een V&D in de buurt.
pi_156374643
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 15:03 schreef KingRadler het volgende:
is het mogeljk om Online iets te bestellen bij V&D en dat je het dan kan ophalen bij een V&D in de buurt.
Ja, is gratis qua bezorgkosten en je kunt het redelijk ophalen meestal.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156375045
Simpel: het aanbod van de V&D is om te janken. Als ik even spreek over de kleding: het is een ratjetoe aan spullen, vaak van slechte kwaliteit en weinig onderscheidend. Ze worden ingehaald door Primark en H&M: ook slechte kwaliteit maar wel on trend en het aanbod dat met name jonge meiden zoeken.

V&D moet een identiteit zoeken, iets gaan uitstralen. Hema heeft ongeveer 15 jaar geleden een succevolle omslag gemaakt. Waar je eerst bij Hema dacht aan armoedig spul, denk je nu aan een goede prijs/kwaliteit verhouding en aan aandacht voor design.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_156375881
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 15:09 schreef GSbrder het volgende:
Ach, mensen zullen altijd wel blijven winkelen. Of werken. Of wonen.
Jawel, maar dan moet je winkel wel onderscheiden van het online aanbod, dus in de vorm van beleving, prijs, of service.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_156391950
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 13:59 schreef raptorix het volgende:

[..]

Als naam ja, het concept warenhuis zal misschien nog wel bestaan, maar dat doen stoomtreinen ook.
in amerika en azie zijn warenhuizen bigbusiness en DE place to be... alleen in europa niet.
There are only 151 Pokémon.
pi_156393452
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 01:31 schreef Eenskijken het volgende:

[..]

in amerika en azie zijn warenhuizen bigbusiness en DE place to be... alleen in europa niet.
En hebben ze daar de vorm van plek van kopen, of de vorm van: hey gezellig een dagje uit?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zaterdag 26 september 2015 @ 11:27:08 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156395695
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 16:22 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het niveau hetzelfde blijft als in 1900.
Maar wel dat mensen blijven winkelen, blijven wonen en blijven werken.
Er zijn weinig flexwerkers die thuis een vergaderzaal willen inrichten.
Daar zijn conf calls voor uitgevonden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 september 2015 @ 11:28:55 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156395725
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 15:59 schreef aquawoman het volgende:
Simpel: het aanbod van de V&D is om te janken. Als ik even spreek over de kleding: het is een ratjetoe aan spullen, vaak van slechte kwaliteit en weinig onderscheidend. Ze worden ingehaald door Primark en H&M: ook slechte kwaliteit maar wel on trend en het aanbod dat met name jonge meiden zoeken.

V&D moet een identiteit zoeken, iets gaan uitstralen. Hema heeft ongeveer 15 jaar geleden een succevolle omslag gemaakt. Waar je eerst bij Hema dacht aan armoedig spul, denk je nu aan een goede prijs/kwaliteit verhouding en aan aandacht voor design.
Dat aanbod om te janken vind ik trouwens net zo goed waar voor de Bijenkorf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156397929
Vanochtend wezen kijken bij het prijzencircus, best wel prima aanbiedingen. Trui en ondergoed gekocht, de man aan de kassa vergat nog om een broekje te scannen dus extra korting :7
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156398161
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 13:35 schreef Njosnavelin het volgende:
Vanochtend wezen kijken bij het prijzencircus, best wel prima aanbiedingen. Trui en ondergoed gekocht, de man aan de kassa vergat nog om een broekje te scannen dus extra korting :7
Normale mensen noemen dat geen korting, maar diefstal.
pi_156398229
quote:
3s.gif Op zaterdag 26 september 2015 13:48 schreef k_man het volgende:

[..]

Normale mensen noemen dat geen korting, maar diefstal.
Haha, goeie _O-
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156398263
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 13:52 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Haha, goeie _O-
Moedwillig de winkel uitlopen met een product dat je niet betaald hebt? Voldoet aan elke definitie van diefstal.
pi_156398330
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 september 2015 13:54 schreef k_man het volgende:

[..]

Moedwillig de winkel uitlopen met een product dat je niet betaald hebt? Voldoet aan elke definitie van diefstal.
Als ik het op de toonbank leg en het wordt zonder te scannen bij de rest van mijn spullen in de tas gestopt is dat niet mijn fout of probleem.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156398436
Goeie vraag, wat diefstal is.

Ik heb ook eens zoiets gehad.
"1 pizzapunt graag."
"Alstublieft"
"Dank u wel, tot ziens"
"Tot ziens!"

Is dat nog diefstal?
pi_156398475
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 14:04 schreef Igen het volgende:
Goeie vraag, wat diefstal is.

Ik heb ook eens zoiets gehad.
"1 pizzapunt graag."
"Alstublieft"
"Dank u wel, tot ziens"
"Tot ziens!"

Is dat nog diefstal?
_O-

Heb ook wel eens gehad dat ik een jas kocht van 63 euro, maar het meisje aan de kassa voerde 6,30 in toen ik ging pinnen. Ben er toen wel mee terug gegaan om het verschil nog te betalen :+
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156398501
Dat van die pizzapunt vind ik overigens ook geen diefstal. Misschien vond de bakker je gewoon een leuke klant.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 26 september 2015 @ 14:15:32 #175
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156398636
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daar zijn conf calls voor uitgevonden
Uhu en lesgeven hoeft ook niet in de klas maar op iPads. Doorgaans vinden mensen het prettig om elkaar even in de ogen aan te kijken en bij meer dan 10 man conference calls is een drama.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_156398660
Overigens kan ik uit betrouwbare bron melden dat het prijzencircus online goed loopt ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_156398793
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 11:15 schreef Basp1 het volgende:
De volgende ketens op omvallen:

http://www.nu.nl/internet(...)el-van-betaling.html
Dat die keten het nog zo lang heeft volgehouden, verbaast me eigenlijk meer.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_156399025
Dixons was altijd al stervensduur, en ze hadden een klein assortiment en voorraad in de winkels.
  zaterdag 26 september 2015 @ 14:51:11 #179
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_156399205
Loskoppelen van het V&D topic?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_156399998
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat aanbod om te janken vind ik trouwens net zo goed waar voor de Bijenkorf.
Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
  zaterdag 26 september 2015 @ 16:58:01 #181
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_156401374
quote:
99s.gif Op zaterdag 26 september 2015 15:33 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
Heeft wel nog lang geduurd vind ik. Ze zijn eind 2010 al overgenomen door Selfridges en nu merk je pas de echte veranderingen qua merken.

Ze kopen nu inderdaad ook echt high-end merken in (en niet alleen in de vorm van shop-in-shops maar ook echt in hun eigen voorraad) maar ik ben benieuwd hoe dat af gaat lopen. Ze willen ook merken als Sacai en Balmain voor vrouwen gaan verkopen, alleen klopt dat in mijn ogen niet met de service die ze bieden. Dat je even snel een jas van ¤4000,- koopt bij een weekendhulp die op haar kauwgom staat te kauwen.

En de uitstraling van het pand is alsnog te "kil" ofzo. Oja en ze proberen nu sowieso nog even alle dure merken binnen te halen omdat ze bang zijn voor de concurrentie van het toekomstige warenhuis op het Rokin in Amsterdam die zogenaamd ook voor Chanel etc. gaat.
吴 曼 迪
  zaterdag 26 september 2015 @ 17:11:08 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156401632
quote:
99s.gif Op zaterdag 26 september 2015 15:33 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
Heb de Bijenkorf al een tijdje niet meer bezocht, maar vond het nooit bovenkant van de markt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156401988
Het is dan wel offtopic, maar een MediaMarktafdeling zoals in de Rotterdamse Bijenkorf is natuurlijk niet de luxere uitstraling die ze zeggen te willen hebben. De Bijenkorf in Enschede (en andere vestigingen) moesten dicht, vanwege die hogere opschaling.Nou, in Amstelveen is daar NIETS van te merken. Nu na twee jaar ziet het er nog steeds hetzelfde uit. Glaswerk van Leonardo, keuken-/ huishoudelijke spullen van Iittala en Alessi vind ik niet het hogere, luxere assortiment wat de Bijenkorf zou moeten verkopen. Maar deze merken zouden wel weer goed bij V&D passen.
V&D moet naar mijn idee de keuze maken om even onder of op het niveau van de (oude) Bijenkorf te gaan zitten. Ze hebben nu shirtjes van bijvoorbeeld Fred Perry, dat is mijn inziens een stap in de goede richting. Ze moeten zich luxer positioneren dan Blokker/Marskramer etc. Niet de gewone meuk verkopen die iedereen al verkoopt. Meer de mooie, bijzondere dingen verkopen. Just my 2 cents... :s)
  Eindredactie Games zaterdag 26 september 2015 @ 17:39:18 #184
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_156402151
quote:
99s.gif Op zaterdag 26 september 2015 15:33 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
en inzetten op chinezen. die worden nu zelfs door een chinees personeelslid ontvangen :')
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zaterdag 26 september 2015 @ 17:47:07 #185
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_156402281
quote:
4s.gif Op zaterdag 26 september 2015 17:39 schreef donald_dick het volgende:

[..]

en inzetten op chinezen. die worden nu zelfs door een chinees personeelslid ontvangen :')
Is al een hele tijd, als je op de lederwaren afdeling wilt werken met je Russisch of Mandarijn kunnen spreken.

Logisch wel, vorige week was ik in Parijs en ook daar zijn het de Aziaten die met meerdere tassen lopen.
吴 曼 迪
pi_156403688
Ben voor het eerst bij de Bijenkorf in Amsterdam geweest en ik zie wel de potentie om een stuk naar boven te positioneren, dan zal het personeel nog wel een upgrade moeten krijgen en e locaties zelf.
Buiten de shop-in-shops van Hermès, Gucci enzovoorts is de rest van het 6 verdiepingen tellende warenhuis nou niet echt super. Eindhoven ziet er al mooier uit. Het is mooi, maar echt super premium nog niet.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 26 september 2015 @ 19:02:58 #187
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_156403760
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 19:00 schreef W00fer het volgende:
Ben voor het eerst bij de Bijenkorf in Amsterdam geweest en ik zie wel de potentie om een stuk naar boven te positioneren, dan zal het personeel nog wel een upgrade moeten krijgen en e locaties zelf.
Buiten de shop-in-shops van Hermès, Gucci enzovoorts is de rest van het 6 verdiepingen tellende warenhuis nou niet echt super. Eindhoven ziet er al mooier uit. Het is mooi, maar echt super premium nog niet.
Terwijl ze het net helemaal verbouwd hebben.
吴 曼 迪
pi_156404090
quote:
4s.gif Op zaterdag 26 september 2015 17:39 schreef donald_dick het volgende:

[..]

en inzetten op chinezen. die worden nu zelfs door een chinees personeelslid ontvangen :')
Dat is juist verstandig, want dat heeft veel potentie. Een concurrent als Lafayette sponsort zelfs Chinese reisorganisaties, zodat die goedkope groepsreizen door Europa kunnen aanbieden, op voorwaarde dat ze dan in Parijs voor de deur worden afgezet.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_156405601
quote:
17s.gif Op zaterdag 26 september 2015 19:02 schreef megamandy het volgende:

[..]

Terwijl ze het net helemaal verbouwd hebben.
Dan was het nog ouder, de liften zijn van Otis uit 1975. Ik vond het er iig niet super chique uit zien.
Misschien slecht voorbeeld maar kijk naar de Apple store in Amsterdam. Die hebben ook zo'n oud pand en hebben het binnen wel chique van gemaakt. Misschien zit daar meer geld tegenaan en wilde de Bijenkorf ook niet een half jaar dicht, maar dan nog...

Chinezen hebben toch zat keuze om ergens hun aankopen te doen.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 26 september 2015 @ 20:29:21 #190
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_156405886
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 20:17 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan was het nog ouder, de liften zijn van Otis uit 1975. Ik vond het er iig niet super chique uit zien.
Misschien slecht voorbeeld maar kijk naar de Apple store in Amsterdam. Die hebben ook zo'n oud pand en hebben het binnen wel chique van gemaakt. Misschien zit daar meer geld tegenaan en wilde de Bijenkorf ook niet een half jaar dicht, maar dan nog...

Chinezen hebben toch zat keuze om ergens hun aankopen te doen.
Ja zoals ik hierboven al ergens schreef, het voelt om een of andere reden heel kil aan. Als je kijkt bij Le Bon Marche, zijn ook zo'n zelfde ruimtes maar toch werkt het daar wel. Geen idee waardoor het precies komt.



Tijdens de verbouwing bij De Bijenkorf sloten ze steeds de helft van een verdieping af, werd een groot doolhof en mooie vind ik het er niet op geworden :N
吴 曼 迪
pi_156406058
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de Bijenkorf al een tijdje niet meer bezocht.
En dan toch weer vooraan staan roeptoeteren met je meninkje hè? :P

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2015 20:36:50 ]
pi_156406573
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 20:17 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan was het nog ouder, de liften zijn van Otis uit 1975. Ik vond het er iig niet super chique uit zien.
Misschien slecht voorbeeld maar kijk naar de Apple store in Amsterdam. Die hebben ook zo'n oud pand en hebben het binnen wel chique van gemaakt. Misschien zit daar meer geld tegenaan en wilde de Bijenkorf ook niet een half jaar dicht, maar dan nog...

Chinezen hebben toch zat keuze om ergens hun aankopen te doen.
Het is hier wat off-topic, maar het antwoord daarop is niet zomaar ja. In de praktijk zijn veel Chinezen hier via een groepsreis, omdat het dan een stuk makkelijker is om een visum voor de EU te krijgen. Bovendien is dat doorgaans veel goedkoper dan om zelf te reizen. Als je Europa-in-een-week doet, is de tijd vrij gelimiteerd en vrije tijd om te winkelen sowieso. Wat men dan doet, is de bus op een ochtend voor de achterdeur van Lafayette parkeren, met de uitleg dat er 2 uur is gereserveerd om te winkelen, met de toevoeging dat ze daar binnen alle luxe merken hebben, het de enige winkel is waar het personeel Chinees spreekt, en dat er zelfs een speciale balie is waar (wederom Chineestalig) personeel je een handje helpt bij het invullen van de formulieren om bij terugkomst in China de BTW terug te claimen. Met zo'n benadering kun je nog wel vrij gaan shoppen waar je wil, maar zal 90% toch niet op eigen houtje rond gaan dwalen door een vreemde stad aan het andere eind van de wereld.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_156407316
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 20:54 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Het is hier wat off-topic, maar het antwoord daarop is niet zomaar ja. In de praktijk zijn veel Chinezen hier via een groepsreis, omdat het dan een stuk makkelijker is om een visum voor de EU te krijgen. Bovendien is dat doorgaans veel goedkoper dan om zelf te reizen. Als je Europa-in-een-week doet, is de tijd vrij gelimiteerd en vrije tijd om te winkelen sowieso. Wat men dan doet, is de bus op een ochtend voor de achterdeur van Lafayette parkeren, met de uitleg dat er 2 uur is gereserveerd om te winkelen, met de toevoeging dat ze daar binnen alle luxe merken hebben, het de enige winkel is waar het personeel Chinees spreekt, en dat er zelfs een speciale balie is waar (wederom Chineestalig) personeel je een handje helpt bij het invullen van de formulieren om bij terugkomst in China de BTW terug te claimen. Met zo'n benadering kun je nog wel vrij gaan shoppen waar je wil, maar zal 90% toch niet op eigen houtje rond gaan dwalen door een vreemde stad aan het andere eind van de wereld.
Die taxfree balie is er bij de Bijenkorf in Amsterdam ook, hoewel in mijn ogen ongezellig en weggestopt achterop een verdieping.

Het was niet leeg bij de Bijenkorf toen ik er was maar op zo'n A locatie had wel wat meer volk verwacht. De 3 dwaze dagen is geen luxury event, dus ik snap ergens de keuze, maar in deze tijden is het wel omzet pakken wat je pakken kan. Ik vraag me af of ze echt zonder die 100 miljoen omzet kunnen. Voor die 100 miljoen moet je een hoop Salvatore Ferragamo spul verkopen. Primark opent later dit jaar in dezelfde straat, schuin tegenover Beurs van Berlage een filiaal met meerdere verdiepingen. Niet voor niks denk ik, die hopen wat traffic van de Bijenkorf af te snoepen.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 26 september 2015 @ 22:36:22 #194
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156409835
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 21:18 schreef W00fer het volgende:

[..]

Die taxfree balie is er bij de Bijenkorf in Amsterdam ook, hoewel in mijn ogen ongezellig en weggestopt achterop een verdieping.

Het was niet leeg bij de Bijenkorf toen ik er was maar op zo'n A locatie had wel wat meer volk verwacht. De 3 dwaze dagen is geen luxury event, dus ik snap ergens de keuze, maar in deze tijden is het wel omzet pakken wat je pakken kan. Ik vraag me af of ze echt zonder die 100 miljoen omzet kunnen. Voor die 100 miljoen moet je een hoop Salvatore Ferragamo spul verkopen. Primark opent later dit jaar in dezelfde straat, schuin tegenover Beurs van Berlage een filiaal met meerdere verdiepingen. Niet voor niks denk ik, die hopen wat traffic van de Bijenkorf af te snoepen.
In de praktijk is het niet zo zero-sum met traffic en is de Primark-bezoeker demografisch totaal verschillend van de Bijenkorf-koper. De Rode Loper / Plan 1012 is vooral een voordeel voor de Bijenkorf om zo toeristen van de PC Hooft af te snoepen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zaterdag 26 september 2015 @ 22:49:14 #195
165633 eriksd
The grand facade...
pi_156410361
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 21:18 schreef W00fer het volgende:

[..]

Die taxfree balie is er bij de Bijenkorf in Amsterdam ook, hoewel in mijn ogen ongezellig en weggestopt achterop een verdieping.

Het was niet leeg bij de Bijenkorf toen ik er was maar op zo'n A locatie had wel wat meer volk verwacht. De 3 dwaze dagen is geen luxury event, dus ik snap ergens de keuze, maar in deze tijden is het wel omzet pakken wat je pakken kan. Ik vraag me af of ze echt zonder die 100 miljoen omzet kunnen. Voor die 100 miljoen moet je een hoop Salvatore Ferragamo spul verkopen. Primark opent later dit jaar in dezelfde straat, schuin tegenover Beurs van Berlage een filiaal met meerdere verdiepingen. Niet voor niks denk ik, die hopen wat traffic van de Bijenkorf af te snoepen.
De Primark is totaal geen concurrent. Los daarvan een dramatische tent. Wat een armoedig volk loopt met die tassen te sjouwen.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_156410628
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 22:49 schreef eriksd het volgende:

[..]

De Primark is totaal geen concurrent. Los daarvan een dramatische tent. Wat een armoedig volk loopt met die tassen te sjouwen.
Natuurlijk is het geen concurrent.... oh ja totdat de consument zijn geld maar 1x kan uitgeven....
Steeds meer mensen die vroeger kwaliteit kochten schuiven op naar meer voor minder helaas.

Daarbij, ook premium artikelen zoals de Bijenkorf kunnen steeds meer op internet besteld worden. LVMH (o.a. Louis Vuitton) opende al een webshop.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 26 september 2015 @ 23:07:16 #197
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156410879
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 22:57 schreef W00fer het volgende:

[..]

Natuurlijk is het geen concurrent.... oh ja totdat de consument zijn geld maar 1x kan uitgeven....
Steeds meer mensen die vroeger kwaliteit kochten schuiven op naar meer voor minder helaas.

Daarbij, ook premium artikelen zoals de Bijenkorf kunnen steeds meer op internet besteld worden. LVMH (o.a. Louis Vuitton) opende al een webshop.
Online/offline bestedingen staan los van de boven en onderklasse. Natuurlijk zijn er mensen die hun broeken kopen bij de Bijenkorf en hun basics bij de goedkopere winkels, maar dan is afstand niet het grootste probleem. Dat deden ze ook al toen de Primark nog niet was geland in Nederland.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_156411525
Vandaag is bekend geworden dat het moederbedrijf van MyCom en Dixons ook in de problemen is gekomen.
pi_156412022
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 23:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Online/offline bestedingen staan los van de boven en onderklasse. Natuurlijk zijn er mensen die hun broeken kopen bij de Bijenkorf en hun basics bij de goedkopere winkels, maar dan is afstand niet het grootste probleem. Dat deden ze ook al toen de Primark nog niet was geland in Nederland.
In mijn ogen is de race to the bottom 3 keer zo erg geworden sinds de komst van de Primark. Wibra en Zeeman hoorde je nooit veel over. Dat was er maar deed de anderen geen kwaad. Dit is wat anders.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 23:32 schreef polderturk het volgende:
Vandaag is bekend geworden dat het moederbedrijf van MyCom en Dixons ook in de problemen is gekomen.
Mycom, tja. Starttarief van 15 euro of iets van die strekking om alleen al naar je pc te laten kijken.... Paradigit was in die zin altijd beter, maar dat is ook niet meer, ondanks dat ze weer de beste computerzaak van NL zijn in 2015. Die lieten mij ook in de steek, serviceniveau is daar ook een stuk naar beneden gegaan. Vroeger was het onderdeel kapot, gratis vervangen of door iets wat ze nog hadden liggen als coulance. Staat tegenwoordig ook vol met het jongste en dus goedkoopste personeel. Niet dat er wat mis is met jong personeel, iedereen moet ergens beginnen, maar zet er dan ook een paar ouderen bij, of in elk geval voldoende mankracht op je drukke dagen zoals zaterdag.

Dixons de winkel vol vitrines, veel oud spul wat nog voor de volle prijs in de schappen lag (zelfde geld voor V&D en personeel dat achter hun balie bleef staan in plaats van te vragen of ze je konden helpen. Het assortiment games wat ze bij de vroegere Dynabyte (eerst Dexcom, later BAS Groep) hadden was vroeger voor mij als kind overweldigend. Volgens mij zijn zij begonnen met de games te tonen in de plastic containers die iedereen wel kent van Mediamarkt. Ik ben een aantal jaar terug ofzo nog een keer binnen geweest bij Dynabyte en ze hadden nog 20% binnen staan van wat het vroeger was. Duidelijk dat de pc markt naar beneden ging maar veel te weinig ingespeeld op smartphones en tablets. Veel accesoires niet te krijgen, overal hetzelfde beperkte assortiment. Ik wilde geen dertien in een dozijn wat ik ook bij BCC of Mediamarkt kon halen, en dat hadden ze helaas wel. Dixons zat qua games ook vaak op een locatie waar Gamemania of E-plaza / Bart Smit ook zitten dus dan wordt dat al minder. Het nieuwe concept van Dixons ben ik nog nooit geweest, dat ziet er op de foto's een stuk frisser uit, maar in deze omgeving zitten ze alleen nog met een klein filiaal. Premium Apple producten lagen tussen de B-keus met stickertjes waar met de hand op geschreven was, er waren vitrines met producten onderin die al een tijd niet aangeroerd leken. In de V&D (shop in shop) stonden demonstratie Xbox / Nintendo die het niet deden of uit stonden. Waren geen incidenten. De vitrines daar werden ook steeds leger, totdat ze verdwenen uit de V&D. Dixons zat in Eindhoven heel lang op een A locatie, zonder dat het er druk was. Nu zit daar Bose, vraag me af hoe die het doen.

Onder de streep moet er iets gebeuren qua retail. De consument veranderd. Eten moeten mensen allemaal dus supermarkten zullen wel gewoon doorgaan. Maar de rest is moeilijk. Kijk maar naar grote namen zoals Bart Smit (Blokker groep). Die hebben het ook lastig.

En vergis je niet ik koop weinig online, ben een groot fan van winkels. Kleding koop ik het liefst als ik het kan passen. Maar omdat ik kwaliteit koop, kom ik er niet vaak, alleen om rond te neuzen.

[ Bericht 27% gewijzigd door W00fer op 27-09-2015 00:09:41 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 26 september 2015 @ 23:54:35 #200
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156412134
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 23:50 schreef W00fer het volgende:

[..]

In mijn ogen is de race to the bottom 3 keer zo erg geworden sinds de komst van de Primark. Wibra en Zeeman hoorde je nooit veel over. Dat was er maar deed de anderen geen kwaad. Dit is wat anders.
Zonder de huidige race to the bottom zou er on top niet zoveel ruimte zijn. Natuurlijk is de Primark "hipper" bij jonge consumenten dan de Wibra of de Zeeman was, maar dat heeft de merkbewustheid onder jongeren niet aangetast. Het is niet zo alsof de gemiddelde Ralph Lauren-consument plotseling een Primarkpolo draagt op de hockeyclub.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_156412206
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 23:54 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Zonder de huidige race to the bottom zou er on top niet zoveel ruimte zijn. Natuurlijk is de Primark "hipper" bij jonge consumenten dan de Wibra of de Zeeman was, maar dat heeft de merkbewustheid onder jongeren niet aangetast. Het is niet zo alsof de gemiddelde Ralph Lauren-consument plotseling een Primarkpolo draagt op de hockeyclub.
Dat niet, maar waarom zouden ze die bij de Bijenkorf halen? Sample sales worden ook steeds groter en groter. Je ziet het verschil toch niet. Of uit China...
Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 27 september 2015 @ 00:00:03 #202
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156412299
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 23:56 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dat niet, maar waarom zouden ze die bij de Bijenkorf halen? Sample sales worden ook steeds groter en groter. Je ziet het verschil toch niet. Of uit China...
Die types kochten 20 jaar geleden nepkleding op de zwarte markt en tien jaar geleden nepkleding in Turkije.

Zulke types hebben nooit gehoord tot het clientèle van de Bijenkorf, dus wat gaat de Bijenkorf exact verliezen?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_156412538
quote:
15s.gif Op zondag 27 september 2015 00:00 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Die types kochten 20 jaar geleden nepkleding op de zwarte markt en tien jaar geleden nepkleding in Turkije.

Zulke types hebben nooit gehoord tot het clientèle van de Bijenkorf, dus wat gaat de Bijenkorf exact verliezen?
De Bijenkorf is meer dan alleen die merkkleding natuurlijk.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 27 september 2015 @ 00:15:33 #204
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156412646
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 00:10 schreef W00fer het volgende:

[..]

De Bijenkorf is meer dan alleen die merkkleding natuurlijk.
Uiteraard, maar de Primark is weinig meer dan goedkope kleding. Daar zit hem de vermeende concurrentie, zoals je zei.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_156413450
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2015 07:15 schreef raptorix het volgende:

[..]

En hebben ze daar de vorm van plek van kopen, of de vorm van: hey gezellig een dagje uit?
beide, maar de cultuur hier is er gewoon niet naar.
There are only 151 Pokémon.
  zondag 27 september 2015 @ 01:33:14 #206
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_156413700
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 16:43 schreef raptorix het volgende:

[..]

Jawel, maar dan moet je winkel wel onderscheiden van het online aanbod, dus in de vorm van beleving, prijs, of service.
Of productselectie (online aanbod te groot), gemak (levertijden voor online aankopen zijn altijd langer dan fysiek), sociale aspecten (met drie vriendinnen voor een beeldscherm?) of activiteitencombinaties (winkelen, horecabezoek en een cultureel uitje). Er zijn talloze redenen waarom mensen online blijven winkelen. Niet toevallig dat de stemming op een online forum anders is dan wanneer je het 't winkelend publiek van een Nederlandse binnenstad vraagt.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_156414708
V&D is voor het plebs
Bijenkorf is voor de elite

Is ook de reden waarom de Bijenkorf met de 3 dwaze dagen uitverkoop is gestopt, trekt voor hun toch het mindere (Action, Primark) volk aan.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
pi_156420616
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 03:51 schreef -Hakuna- het volgende:
V&D is voor het plebs
Bijenkorf is voor de elite

Is ook de reden waarom de Bijenkorf met de 3 dwaze dagen uitverkoop is gestopt, trekt voor hun toch het mindere (Action, Primark) volk aan.
Dat volk zou ik liever ook kwijt dan rijk zijn. Aantal retouren onder aanbiedingstijd is veel hoger volgens mij. Retour kost ook geld. En om elk dubbeltje zeiken.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 27 september 2015 @ 22:25:07 #209
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_156437423
De 1e MyCom gaat al in vlammen op.

http://www.p2000-online.net/kennemerlandf.html
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158457044
RTLZ twitterde op woensdag 23-12-2015 om 00:23:51 Onze bronnen bevestigen: V&D vraagt morgen uitstel van betaling aan https://t.co/d9YaWvJAu7 https://t.co/RbiNjkCaX7 reageer retweet
V&D :W
  woensdag 23 december 2015 @ 00:29:21 #212
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158457176
Jammer....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158457285
Het is een beetje bijltjesdag -O-
  woensdag 23 december 2015 @ 00:37:35 #214
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158457456
Ja, het moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield ook al...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158457581
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 00:37 schreef Leandra het volgende:
Ja, het moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield ook al...
Best schokkend...

Fijne kerst ook voor al die mensen -O-
  woensdag 23 december 2015 @ 00:52:33 #216
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158457837
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 00:41 schreef Queller het volgende:

[..]

Best schokkend...

Fijne kerst ook voor al die mensen -O-
Idd :{
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158457913
quote:
V&D vraagt uitstel van betaling aan

De noodlijdende warenhuisketen V&D vraagt morgen uitstel van betaling aan. Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover RTL Z.

Woensdagochtend om 9 uur worden de ruim 10.000 werknemers van V&D op de hoogte gesteld van het besluit.

V&D raakte begin dit jaar in zwaar weer, als gevolg van grote verliezen in 2014. Om de verliezen te stelpen kondigde het winkelconcern in januari aan om eenzijdig de lonen van het personeel en de huren van de winkels te verlagen. Na maandenlange conflicten met verhuurders en vakbonden leek V&D uiteindelijk toch uitzicht te hebben op succes.

Sun Capital
Met het merendeel van de verhuurders werd een akkoord gesloten over huurverlagingen. En door het ontslag van 400 werknemers zouden de loonkosten omlaag gaan. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, die V&D in 2010 kocht, stak bovendien tientallen miljoenen extra in de winkelketen.

Maandag meldde RTL Z dat het desondanks beroerd bleef gaan met V&D. Uit uitgelekte stukken bleek dat het winkelconcern dit jaar opnieuw afkoerst op een verlies van tientallen miljoenen. Sinds de overname door Sun Capital boekte V&D elk jaar verlies. Nu blijkt dat V&D als gevolg van de tegenvallende resultaten uitstel van betaling zal aanvragen. De keten telt 62 warenhuizen.

Wat het betekent voor het personeel en de filialen is nog niet bekend, zegt economieverslaggever Ann-Lynn Hamelink. "Dat is op dit moment nog onduidelijk. Het personeel wordt morgenochtend ingelicht."

V&D kon geen toelichting geven.

http://www.rtlz.nl/busine(...)tel-van-betaling-aan
pi_158457917
Alsof je kwalitatief matige schoenen kunt blijven verkopen voor 30x de maakkosten in China.
.
pi_158458200
Het wordt wel leeg in de binnenstad zo.

Ligt dit puur aan het verouderde (?) concept van fysiek warenhuis of ligt het in dit geval aan de "investeringsmaatschappij" Suncapital die V&D vol schulden heeft gestopt?

Overigens is dit ook bij de Hema aan de gang. De Hema is de volgende.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_158458489
fysiek waren huis, links ingehaald door action en ikea, een snijplankje van een euro haal,je daar op. De middelmatige spullen via Bol.com. Voor kleding hetzelfde, waarom VenD huismerk kleding kopen, als het internet merkkleding bied voor dezelfde prijs. En voor de duurste spullen, ga je naar speciaalzaken en kleine bijzondere winkeltjes, handgemaakt enz.

Het warenhuis is geweest en dat wisten de eigenaren, daarom verkochten ze de boel aan deze uitzuigers.
.
pi_158458691
Zijn er medewerkers die een lager loon hebben geaccepteerd? Dan ben je behoorlijk genaaid bij het aanvragen van je werkloosheidsuitkeringen.
  Milf woensdag 23 december 2015 @ 01:28:38 #222
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_158458758
Jammer.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_158460019
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 01:15 schreef Eenskijken het volgende:

beide, maar de cultuur hier is er gewoon niet naar.
http://www.theguardian.co(...)erican-shopping-mall
pi_158460532
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 01:28 schreef nikky het volgende:
Jammer.
Al kwam ik er niet vaak meer, recent heb ik het e.e.a. gekocht op de schoolcampus. Ben er echt blij mee, en de prijs viel mee. Wat je bij de Bijenkorf minder hebt (want duurder) is een breed assortiment van betaalbare spullen onder 1 dak en gewoon rustig rondkijken en snuffelen.

Geen medewerker die je lastig valt maar wel kundig en bereidwillig als je wat wilt vragen. En in house gewoon wat eten bij La Place, dat deed ik nog wel eens.

Online kopen van kleding is sowieso een no go voor mij, koop je iets past het niet of is het totaal anders qua kleur of pasvorm dan de website, kan het weer terug :') En als je 3 verschillende maten koopt kun je er 2 terugsturen :')

Verder heb ik eigenlijk weinig nodig. Kruidvat / Hema / Blokker kom ik alleen vanwege de treinkaart acties en aanbiedingen. Ik begreep van een aantal grote merken dat ze standaard adverteren met 1+1 gratis aan drogisterij artikelen aangezien voor de gewone prijs er geen hond op af komt.

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, het is waardeloos voor het personeel. Wellicht gaat ook de deal met Paradigit nu niet door. Ik snapte sowieso niet wat een computerwinkel die eigen winkels gaat sluiten, moet met shop-in-shops in V&D. Tel daarbij op locaties die ook al niet geweldig lopen. Net alsof je eerst een trui gaat kopen en dan een complete laptop. Hang een uurtje in de mediamarkt rond en je ziet ook niet heel veel mensen met laptops naar buiten lopen. Paradigit kan zich misschien beter focussen op Polare en zijn eigen winkels.

Wellicht is/was het beter geweest als V&D radicaal was veranderd. Van tig filialen terug naar een paar, en dan opnieuw het wiel uitvinden. Dus echt volgens wat professor Molenaar zei, beleving, iets bieden wat het internet niet kan op een paar goede locaties.

[ Bericht 7% gewijzigd door W00fer op 23-12-2015 04:58:39 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158460709
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 00:55 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

Er was toch een open-blijf garantie van 2 jaar en zulks?
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_158460714
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 00:37 schreef Leandra het volgende:
Ja, het moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield ook al...
Verdomme wat is deze

Ik wil verdomme niet online schoenen kopen

Ik verrot het

Beter blijft Van Haren goed draaien :(
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_158460739
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 04:50 schreef W00fer het volgende:

[..]

Al kwam ik er niet vaak meer, recent heb ik het e.e.a. gekocht op de schoolcampus. Ben er echt blij mee, en de prijs viel mee. Wat je bij de Bijenkorf minder hebt (want duurder) is een breed assortiment van betaalbare spullen onder 1 dak en gewoon rustig rondkijken en snuffelen.

Geen medewerker die je lastig valt maar wel kundig en bereidwillig als je wat wilt vragen. En in house gewoon wat eten bij La Place, dat deed ik nog wel eens.

Online kopen van kleding is sowieso een no go voor mij, koop je iets past het niet of is het totaal anders qua kleur of pasvorm dan de website, kan het weer terug :') En als je 3 verschillende maten koopt kun je er 2 terugsturen :')

Verder heb ik eigenlijk weinig nodig. Kruidvat / Hema / Blokker kom ik alleen vanwege de treinkaart acties en aanbiedingen. Ik begreep van een aantal grote merken dat ze standaard adverteren met 1+1 gratis aan drogisterij artikelen aangezien voor de gewone prijs er geen hond op af komt.

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, het is waardeloos voor het personeel. Wellicht gaat ook de deal met Paradigit nu niet door. Ik snapte sowieso niet wat een computerwinkel die eigen winkels gaat sluiten, moet met shop-in-shops in V&D. Tel daarbij op locaties die ook al niet geweldig lopen. Net alsof je eerst een trui gaat kopen en dan een complete laptop. Hang een uurtje in de mediamarkt rond en je ziet ook niet heel veel mensen met laptops naar buiten lopen. Paradigit kan zich misschien beter focussen op Polare en zijn eigen winkels.

Wellicht is/was het beter geweest als V&D radicaal was veranderd. Van tig filialen terug naar een paar, en dan opnieuw het wiel uitvinden. Dus echt volgens wat professor Molenaar zei, beleving, iets bieden wat het internet niet kan op een paar goede locaties.
Het probleem is dus dat veel mensen daar niet vinden wat men zoekt. Eigenlijk dat men er gewoon niet meer komt. Er niet aan denkt daar iets te gaan kopen. Ik denk dat idd de schoolafdeling misschien nog wat te bieden heeft.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:16:24 #228
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460781
Gaan we weer *O*
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158460801
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:16 schreef Zelfscanner het volgende:
Gaan we weer *O*
.....niet naar de V&D in elk geval.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:28:44 #230
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460829
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 06:54 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Verdomme wat is deze

Ik wil verdomme niet online schoenen kopen

Ik verrot het

Beter blijft Van Haren goed draaien :(
VanHaren draait goed. Zit ook in veel landen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158460843
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:21 schreef Jaroon het volgende:

[..]

.....niet naar de V&D in elk geval.
Zijn vandaag de deuren dan al gesloten? 8-)
pi_158460855
Die kapitaalinjectie van 47 miljoen is er snel doorheen gedraaid...
  woensdag 23 december 2015 @ 07:32:44 #233
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460858
Laat maar omvallen. Eindelijk een primark in Utrecht :+

Alhoewel ik denk dat de grootste winstgevende winkels wel open blijven. Houd je er 8 over of zo
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 07:33:18 #234
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460860
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:32 schreef Roel_Jewel het volgende:
Die kapitaalinjectie van 47 miljoen is er snel doorheen gedraaid...
Op de bankrekening van de directie ja.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158460861
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:32 schreef Zelfscanner het volgende:
Laat maar omvallen. Eindelijk een primark in Utrecht :+

Alhoewel ik denk dat de grootste winstgevende winkels wel open blijven. Houd je er 8 over of zo
Ik denk het niet. Anders hadden ze die keuze al gemaakt...
pi_158460890
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:33 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ik denk het niet. Anders hadden ze die keuze al gemaakt...
Het idee was nu doorgaan met alles. Met minder doorstarten kan alsnog een keuze zijn. Maar dat gaat men ook niet redden.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:38:15 #237
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460896
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:33 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ik denk het niet. Anders hadden ze die keuze al gemaakt...
Ze waren er al mee bezig. Contracten die afliepen zoals Den Haag, Oosterhout en Amsterdam Kalvertoren
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 07:39:28 #238
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460902
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:37 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Het idee was nu doorgaan met alles. Met minder doorstarten kan alsnog een keuze zijn. Maar dat gaat men ook niet redden.
Wel als het winstgevend blijft. Dat is dan met Amsterdam Centrum zo. Met name die LaPlace erin werkt als een speer.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158460904
De V&D daar ga je heen op een winkelmiddag als je een slecht huwelijk hebt. Ben je toch weer een uurtje verder zonder dat je geld hoeft uit te geven.
pi_158460907
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:39 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Wel als het winstgevend blijft. Dat is dan met Amsterdam Centrum zo. Met name die LaPlace erin werkt als een speer.
La Place werkt wel idd. Maar draait die winkel zelf zo goed?
pi_158460915
Lag niet aan mij. Ik heb vorige week nog kleding gekocht (ok, met 50% airmileskorting)
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_158460917
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:39 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Wel als het winstgevend blijft. Dat is dan met Amsterdam Centrum zo. Met name die LaPlace erin werkt als een speer.
De LaPlace hier in Den Bosch draait ook als een speer (beide locaties) in de V&D zelf zie je mensen vooral doorlopen naar de LaPlace.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158460924
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:41 schreef F1gamer het volgende:
Lag niet aan mij. Ik heb vorige week nog kleding gekocht (ok, met 50% airmileskorting)
Dat hebben ze misschien nog niet verwerkt en wie weet komt er nu uitstel van executie. Maar met die airmiles...... Die deals zijn daar ook niet lekker.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:44:36 #244
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460930
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:39 schreef Jaroon het volgende:

[..]

La Place werkt wel idd. Maar draait die winkel zelf zo goed?
:Y
Beter dan de rest. Utrecht schijnt het ook nog redelijk te doen. Heb nu geen lijstjes, maar elke week hingen die in de kantine. 90% is rood :+

LaPlace hadden ze moeten scheiden. Die trekken ze straks vrolijk mee.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 07:45:26 #245
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460933
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:43 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat hebben ze misschien nog niet verwerkt en wie weet komt er nu uitstel van executie. Maar met die airmiles...... Die deals zijn daar ook niet lekker.
Zelfs met 50% is het nog duur.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158460938
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:45 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Zelfs met 50% is het nog duur.
Precies. Zat pas even te kijken online.
pi_158460941
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:32 schreef Zelfscanner het volgende:
Laat maar omvallen. Eindelijk een primark in Utrecht :+

Alhoewel ik denk dat de grootste winstgevende winkels wel open blijven. Houd je er 8 over of zo
Primark :')

Fijn voor de werknemers ook.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:47:31 #248
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460946
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:46 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Primark :')

Fijn voor de werknemers ook.
Beter daar een baan dan geen baan?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 07:48:46 #249
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158460957
vraag me af als VenD echt helemaal gaat verdwijnen uit Straatbeeld wat er in die panden gaat komen.
pi_158460970
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:41 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

De LaPlace hier in Den Bosch draait ook als een speer (beide locaties) in de V&D zelf zie je mensen vooral doorlopen naar de LaPlace.
Probleem is dat veel La Place-vestigingen in een V&D zitten. Als die V&D dichtgaat, zal die La Place lastig open kunnen blijven.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:51:50 #251
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158460983
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:48 schreef KingRadler het volgende:
vraag me af als VenD echt helemaal gaat verdwijnen uit Straatbeeld wat er in die panden gaat komen.
Je houd niet veel over. Of er moet opeens een duits warenhuis zin hebben. Of dus de Primark. Welke ketens hebben anders grote panden nodig? En opdelen is geen optie met al die verdiepingen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158460991
Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar ik vind winkelen in Nederland vreselijk. Nou is dat niet zo erg, want ik woon niet in Nederland, maar in bijvoorbeeld de VS kan winkelen best leuk zijn, en in Japan vind ik het helemaal prettig om in een groot winkelcentrum rond te struinen (alhoewel de warenhuizen het in Japan ook lastig hebben).

Jullie hebben het over het succes van LaPlace, maar in het winkelcentrum bij ons in de buurt zitten zo'n ~50 zaken, waaronder ~10 restaurants, waar je voor een prikkie heel redelijk kunt eten. In de VS was dat ook zo. V&D deed dus wel iets goed, maar leefde nog steeds te veel in de jaren 80 (toen het ook al een winkel met te veel me too spullen was).
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  woensdag 23 december 2015 @ 07:54:48 #253
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461003
Vergeet niet al die shop in shops die failliet gingen :+
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 07:56:15 #254
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461017
Ah kak, gisteren net een bestelling geplaatst via de webshop. Grappig genoeg waren ze nu wel eens de goedkoopste (weliswaar met kortingscode, maar toch :+). Ach, zie het wel verschijnen.. of niet :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461018
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:53 schreef Lyrebird het volgende:
Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar ik vind winkelen in Nederland vreselijk. Nou is dat niet zo erg, want ik woon niet in Nederland, maar in bijvoorbeeld de VS kan winkelen best leuk zijn, en in Japan vind ik het helemaal prettig om in een groot winkelcentrum rond te struinen (alhoewel de warenhuizen het in Japan ook lastig hebben).

Jullie hebben het over het succes van LaPlace, maar in het winkelcentrum bij ons in de buurt zitten zo'n ~50 zaken, waaronder ~10 restaurants, waar je voor een prikkie heel redelijk kunt eten. In de VS was dat ook zo. V&D deed dus wel iets goed, maar leefde nog steeds te veel in de jaren 80 (toen het ook al een winkel met te veel me too spullen was).
Volgens mij worden die super malls hier geen succes.
pi_158461022
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:48 schreef KingRadler het volgende:
vraag me af als VenD echt helemaal gaat verdwijnen uit Straatbeeld wat er in die panden gaat komen.
Ik ook. Ik kan de V&D missen als kiespijn, maar het zijn bijna stuk voor stuk foeilelijke betonnen bunkers waar echt niet snel een nieuwe bestemming voor gevonden wordt. Behalve dat ze zullen worden volgeduwd met van die outlet stores die drie weken lang hun oude voorraad komen verkopen in gezellig TL-licht.
  woensdag 23 december 2015 @ 07:57:23 #257
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461028
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:51 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Je houd niet veel over. Of er moet opeens een duits warenhuis zin hebben. Of dus de Primark. Welke ketens hebben anders grote panden nodig? En opdelen is geen optie met al die verdiepingen.
Hmm. Ben benieuwd hoe ze dat in Dordrecht gaan doen. Daar is net een gigantische Primark (op steenworp afstand van de V&D) gebouwd _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461045
Als koper wordt gevonden wordt voor Laplace, dan kunnen ze die formule verder voortzetten in kleinere winkelpanden.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_158461049
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:56 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Volgens mij worden die super malls hier geen succes.
De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.

Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.

Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb :)
pi_158461056
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:59 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.

Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.

Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb :)
Het is de indruk die ik ook heb. We hebben gewoon gelijk!
  woensdag 23 december 2015 @ 08:00:59 #261
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461062
Vluchtelingen in de v&d _O-
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 08:01:37 #262
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461067
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:00 schreef Zelfscanner het volgende:
Vluchtelingen in de v&d _O-
:( wil je de gemeente nu niet op ideeën brengen?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461068
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:50 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Probleem is dat veel La Place-vestigingen in een V&D zitten. Als die V&D dichtgaat, zal die La Place lastig open kunnen blijven.
Hier is dat nog een losse vestiging dus zal het niet zo'n vaart lopen. Maar het is wel een punt idd.

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:57 schreef Maraca het volgende:

[..]

Hmm. Ben benieuwd hoe ze dat in Dordrecht gaan doen. Daar is net een gigantische Primark (op steenworp afstand van de V&D) gebouwd _O-
Hier wordt de Bijenkorf aan de andere kant van de Markt komend jaar vervangen door een Primark... dan zijn de panden van de V&D ook niet interessant meer.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 08:02:02 #264
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461070
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:59 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.

Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.

Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb :)
Hypermarkten werken wel hier. Alleen de regering houd het tegen. Vroeger had je Maxis, heerlijke winkel was dat
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461078
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:02 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Hypermarkten werken wel hier. Alleen de regering houd het tegen. Vroeger had je Maxis, heerlijke winkel was dat
Waar zit een succesvolle Hypermarkt in Nederland dan?
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 08:03:33 #266
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461080
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:59 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.

Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.

Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb :)
Het is eigenlijk ook verschrikkelijk. Parkeren is duur. medewerkers onvriendelijk en rijen zijn lang :r Webshops O+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461091
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:02 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Hypermarkten werken wel hier. Alleen de regering houd het tegen. Vroeger had je Maxis, heerlijke winkel was dat
Dan weet je dus niet of het werkt.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:05:17 #268
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461093
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:03 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Waar zit een succesvolle Hypermarkt in Nederland dan?
Vroeger.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 08:05:35 #269
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_158461096
Jammer dat het nu toch fout loopt. Eerder deze week al Macintosh (van scapino, manfield, invito) dat uitstel van betaling heeft aangevraagd en nu dus de V&D. En wat krijgen we er voor terug? Tokkiewinkels als de Action en de Primark. Wat heb je nu nog in een winkelcentrum te zoeken?
pi_158461097
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:05 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Vroeger.
En dat werkte toen goed misschien. Omdat men graag de US nadeed. Die tijd is wel voorbij.
pi_158461101
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:05 schreef Hi_flyer het volgende:
Jammer dat het nu toch fout loopt. Eerder deze week al Macintosh (van scapino, manfield, invito) dat uitstel van betaling heeft aangevraagd en nu dus de V&D. En wat krijgen we er voor terug? Tokkiewinkels als de Action en de Primark. Wat heb je nu nog in een winkelcentrum te zoeken?
Weinig. Daarom heb je speciaalzaken en verder internet.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:06:51 #272
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_158461102
Ik kom er regelmatig, erg jammer.

Zijn ze vandaag nog open en is er opheffingsuitverkoop? :@
pi_158461103
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 01:26 schreef Ludacriss het volgende:
Zijn er medewerkers die een lager loon hebben geaccepteerd? Dan ben je behoorlijk genaaid bij het aanvragen van je werkloosheidsuitkeringen.
Nee, de bonden hebben daar een stokje voor gestoken. Met resultaat.

De enige vraag die nu rest is: doorstart, of einde oefening.
pi_158461105
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:05 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Vroeger.
Dus ze werken niet.
Vroeger liep de V&D ook goed.

In Tilburg wilden ze zo'n ellendig ding bouwen buiten de stad, dat is er niet doorheen gekomen omdat men de binnenstad niet nog verder leeg wilden laten bloeden.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158461114
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 07:56 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Volgens mij worden die super malls hier geen succes.
In de VS had ik ook wel eens het idee dat die malls geen succes waren, maar in Japan hebben ze het echt goed aangepakt. Het is er gezellig, er is enorm veel variatie (dus niet alleen dozenschuivers en kledingwinkels, maar ook diensten zoals oog/tandartsen, scholen, kappers/schoonheidssalons en reisbureaus) en wat volgens mij dus enorm belangrijk is, is een groot aanbod aan goed geprijsde restaurants.

Kijk, wij Nederlanders zijn echt van die huismussen, die om half zes thuis eten met een gehaktbal, piepers en bloemkool, maar in andere landen is het heel normaal om buiten de deur te eten, voor een prijs waarvoor je niet zelf in je keuken gaat lopen kloten.

Je zult er in Den Haag voor moeten lobbyen, om bijvoorbeeld een laag BTW-tarief voor restaurantvoedsel af te dwingen, maar met zo'n concept kun je een binnenstand weer wel aantrekkelijk maken. En je helpt er duizenden mensen mee aan het werk.

-> Ik was laatst in Nederland. Een keer in een restaurant gegeten met vrienden. Menu van 3 gangen, 50 euro... In Japan doen we meestal 1 gang, en in een restaurant met een all you can eat concept, waarbij je bijvoorbeeld onbeperkt pizza of brood kunt eten, onbeperkt koffie/thee/frisdrank. Ben je 13 euro kwijt.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lyrebird op 23-12-2015 08:16:03 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_158461115
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:05 schreef Hi_flyer het volgende:
Jammer dat het nu toch fout loopt. Eerder deze week al Macintosh (van scapino, manfield, invito) dat uitstel van betaling heeft aangevraagd en nu dus de V&D. En wat krijgen we er voor terug? Tokkiewinkels als de Action en de Primark. Wat heb je nu nog in een winkelcentrum te zoeken?
Scapino cs/vend reken ik ook tot tokkiewinkels.

Maar verder terechte klacht. Als je leuk wil winkelen kun je beter de grens over.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:09:44 #277
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461118
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, de bonden hebben daar een stokje voor gestoken. Met resultaat.

De enige vraag die nu rest is: doorstart, of einde oefening.
Gelukkig dat het personeel er niet mee akkoord is gegaan :) Was niet een kwestie van of het mis zou gaan, maar wanneer
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 08:11:17 #278
27699 Ravage
thinking about you
pi_158461129
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:00 schreef Zelfscanner het volgende:
Vluchtelingen in de v&d _O-
Vluchtelingen & Daklozen :P
i'm not living, i'm just killing time
  woensdag 23 december 2015 @ 08:12:11 #279
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_158461138
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, de bonden hebben daar een stokje voor gestoken. Met resultaat.

De enige vraag die nu rest is: doorstart, of einde oefening.
is alles sluiten op de vestigingen amsterdam, rotterdam, den haag en utrecht na, een optie?
pi_158461141
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:09 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

In de VS had ik ook wel eens het idee dat die malls geen succes waren, maar in Japan hebben ze het echt goed aangepakt. Het is er gezellig, er is enorm veel variatie (dus niet alleen dozenschuivers en kledingwinkels, maar ook diensten zoals oog/tandartsen, scholen, kappers/schoonheidssalons en reisbureaus) en wat volgens mij dus enorm belangrijk is, is een groot aanbod aan goed geprijsde restaurants.

Kijk, wij Nederlanders zijn echt van die huismussen, die om half zes thuis eten met een gehaktbal, piepers en bloemkool, maar in andere landen is het heel normaal om buiten de deur te eten, voor een prijs waarvoor je niet zelf in je keuken gaat lopen kloten.

Je zult er in Den Haag voor moeten lobbyen, om bijvoorbeeld een laag BTW-tarief voor restaurantvoedsel af te dwingen, maar met zo'n concept kun je een binnenstand weer wel aantrekkelijk maken. En je helpt er duizenden mensen mee aan het werk.
Als je bijv in Praag kijkt zit zo'n ding midden in de binnenstad. Dan gebruik je het meteen als lokkertje voor je stad. Idd met veel restaurants erin, nog een bioscoop en een leuke mix van ketens en kleine speciaalzaakjes.
Maar dat is niet te vergelijken met de winkelcentra zoals je ze hier veel ziet; een appie, een hema, de bart smit en dan een verzameling losse crappy zaakjes.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158461143
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef Marrije het volgende:
Ik kom er regelmatig, erg jammer.

Zijn ze vandaag nog open en is er opheffingsuitverkoop? :@
Dan heb je grote kans dat het personeel je kent "kijk! Daar heb je haar! Zij koopt weleens!"
pi_158461149
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:12 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Als je bijv in Praag kijkt zit zo'n ding midden in de binnenstad. Dan gebruik je het meteen als lokkertje voor je stad. Idd met veel restaurants erin, nog een bioscoop en een leuke mix van ketens en kleine speciaalzaakjes.
Maar dat is niet te vergelijken met de winkelcentra zoals je ze hier veel ziet; een appie, een hema, de bart smit en dan een verzameling losse crappy zaakjes.
Idd. Je moet het wel goed aanpakken. Koreanen doen dat ook heel erg goed, met idd een bioscoop, of zelfs een ijsbaan.

Het is echt niet zo moeilijk, en veel leuker om in te winkelen.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_158461163
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:09 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

In de VS had ik ook wel eens het idee dat die malls geen succes waren, maar in Japan hebben ze het echt goed aangepakt. Het is er gezellig, er is enorm veel variatie (dus niet alleen dozenschuivers en kledingwinkels, maar ook diensten zoals oog/tandartsen, scholen, kappers/schoonheidssalons en reisbureaus) en wat volgens mij dus enorm belangrijk is, is een groot aanbod aan goed geprijsde restaurants.

Kijk, wij Nederlanders zijn echt van die huismussen, die om half zes thuis eten met een gehaktbal, piepers en bloemkool, maar in andere landen is het heel normaal om buiten de deur te eten, voor een prijs waarvoor je niet zelf in je keuken gaat lopen kloten.

Je zult er in Den Haag voor moeten lobbyen, om bijvoorbeeld een laag BTW-tarief voor restaurantvoedsel af te dwingen, maar met zo'n concept kun je een binnenstand weer wel aantrekkelijk maken. En je helpt er duizenden mensen mee aan het werk.

-> Ik was laatst in Nederland. Een keer in een restaurant gegeten met vrienden. Menu van 3 ganten, 50 euro... In Japan doen we meestal 1 gang, en in een restaurant met een all you can eat concept, waarbij je bijvoorbeeld onbeperkt pizza of brood kunt eten. Ben je 13 euro kwijt.
Azie en US zijn niet te vergelijken met Nederland.

Eten (uit eten) is hier gewoon veel te duur. En dat merkt de horeca ook wel. Je gaat tegenwoordig hier niet zo makkelijk meer "even wat eten" omdat de prijs kwaliteitsverhouding gewoon totaal zoek is.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:16:24 #284
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461173
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:11 schreef Ravage het volgende:

[..]

Vluchtelingen & Daklozen :P
_O- _O-
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461175
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:14 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Azie en US zijn niet te vergelijken met Nederland.

Eten (uit eten) is hier gewoon veel te duur. En dat merkt de horeca ook wel. Je gaat tegenwoordig hier niet zo makkelijk meer "even wat eten" omdat de prijs kwaliteitsverhouding gewoon totaal zoek is.
7 euro voor een menu bij de Mac vind ik al duur worden :@
Tap tap tap
pi_158461177
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:13 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Idd. Je moet het wel goed aanpakken. Koreanen doen dat ook heel erg goed, met idd een bioscoop, of zelfs een ijsbaan.

Het is echt niet zo moeilijk, en veel leuker om in te winkelen.
Ik zou er geen geld in beleggen. En in Nederland wordt dit altijd een complex buiten de stad.
pi_158461181
Uitstel van betaling is al verleend aan V&D, bewindvoerders aangesteld. Winkels blijven voorlopig open. http://bit.ly/1RFrRBQ
  woensdag 23 december 2015 @ 08:17:27 #288
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461185
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:14 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Azie en US zijn niet te vergelijken met Nederland.

Eten (uit eten) is hier gewoon veel te duur. En dat merkt de horeca ook wel. Je gaat tegenwoordig hier niet zo makkelijk meer "even wat eten" omdat de prijs kwaliteitsverhouding gewoon totaal zoek is.
En dan gek vinden dat ze moeten sluiten :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461187
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

7 euro voor een menu bij de Mac vind ik al duur worden :@
Dat is idd gewoon teveel. In Duitsland schijnt het allemaal weer veel goedkoper te zijn. Daar kun je dan redelijk goed eten voor 12 of 13 euro.
pi_158461188
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef Marrije het volgende:
Ik kom er regelmatig, erg jammer.

Zijn ze vandaag nog open en is er opheffingsuitverkoop? :@
:D

Even de Blond-afdeling in de gaten houden :@
En de esprit en cecil hoeken. Daar kwam ik eigenlijk altijd voor.
Tap tap tap
pi_158461189
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:16 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik zou er geen geld in beleggen. En in Nederland wordt dit altijd een complex buiten de stad.
In Korea en Japan liggen ze midden in de stad, of midden in een woonwijk. Parkeergarages onder het complex, het is er altijd gezellig druk.

Kwestie van de juiste keuzes maken.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_158461191
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:17 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

En dan gek vinden dat ze moeten sluiten :')
Dat eten staat los van die grote winkels als V&D.
pi_158461198
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:17 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat is idd gewoon teveel. In Duitsland schijnt het allemaal weer veel goedkoper te zijn. Daar kun je dan redelijk goed eten voor 12 of 13 euro.
Er zit hier een hamburger restaurant waar je ook voor 13 euro klaar bent, daar ga ik inderdaad liever naartoe. Het zou leuk zijn als er meer van dit soort restaurants met die prijs zouden komen.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 08:20:17 #294
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461202
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:18 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat eten staat los van die grote winkels als V&D.
Ik bedoelde andere restaurants.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461207
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:18 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

In Korea en Japan liggen ze midden in de stad, of midden in een woonwijk. Parkeergarages onder het complex, het is er altijd gezellig druk.

Kwestie van de juiste keuzes maken.
Ik denk niet dat de Nederlander daar op zit te wachten. En dus zullen investeerders er ook heel erg mee oppassen. Ik vind dat soort centra ook vreselijk. Dat massale. Volgens mij hebben veel mensen dat. Alhoewel......als je kijkt naar Almere.....
pi_158461208
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:16 schreef Roel_Jewel het volgende:
Uitstel van betaling is al verleend aan V&D, bewindvoerders aangesteld. Winkels blijven voorlopig open. http://bit.ly/1RFrRBQ
*O*
  woensdag 23 december 2015 @ 08:21:17 #297
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461213
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:19 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Er zit hier een hamburger restaurant waar je ook voor 13 euro klaar bent, daar ga ik inderdaad liever naartoe. Het zou leuk zijn als er meer van dit soort restaurants met die prijs zouden komen.
Bij de McDonalds ben je ook klaar voor 13 euro :+ Maar snap je punt :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461217
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:17 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat is idd gewoon teveel. In Duitsland schijnt het allemaal weer veel goedkoper te zijn. Daar kun je dan redelijk goed eten voor 12 of 13 euro.
Laatste keer in Duitsland bij een pizzeria waren we 24 euro kwijt voor 4 grote pizza's en een fles fanta. Dat krijg ik hier in Nederland niet voor elkaar :)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 08:22:05 #299
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461223
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:20 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

*O*
Opheffingsuitverkoop *O*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461227
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:21 schreef Maraca het volgende:

[..]

Bij de McDonalds ben je ook klaar voor 13 euro :+ Maar snap je punt :P
Iets andere ervaring :P
Tap tap tap
pi_158461230
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:20 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Ik bedoelde andere restaurants.
Teveel hetzelfde voor teveel geld. Wat volgens mij aardig werkt is simpel voor weinig geld. Dat je thuis weer regelmatig denkt "laten we maar even buiten de deur eten". In mijn omgeving gebeurde dat vroeger vrij vaak. Nu nauwelijks nog. Het is gewoon niet de moeite waard.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')