abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 9 april 2015 @ 13:43:09 #1
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151513749
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 13:43:46 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151513772
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:37 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Vaak niet. In de gemeente waar ik werk is dat decennia lang het belangrijkste onderwerp van discussie geweest. De gemeente wou zelfs een tweede winkelcentrum realiseren terwijl iedereen daar tegen was.
Tja
Zo hier een stukje verder, Emmerich, de binnenstad is zo dood dat deze al uit elkaar valt. Verschillende supermarkten willen nieuw bouwen, maar net buiten de binnenstad op braakliggend terrein waar mensen gemakkelijk kunnen komen er parkeren. De stad is daar tegen, want die heeft met een projectontwikkelaar een Mall bedacht in de binnenstad waar iedere winkel in moet. Vier supermarkten krijgen dus geen bouwvergunning. Maar het nieuwe politiebureau, wat nu in de binnenstad zit mag wel bouwen net buiten de stad..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:44:29 #3
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151513801
Hoe lang zal de V&D nog door blijven modderen?
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 13:44:39 #4
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151513808
registreer om deze reclame te verbergen
Dit soort problemen zijn van alle tijden.
Zie ook de huidige discussie over Leidse Rijn (centrum).
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:44:55 #5
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151513817
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:44 schreef Individual het volgende:
Hoe lang zal de V&D nog door blijven modderen?
Januari 2016 moeten ze wel halen, gok ik.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:45:53 #6
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_151513851
ga maar eens naar Duitsland vlak over de grens daar blijven ze bouwen.
De steden jagen gewoon mensen het land uit.
  donderdag 9 april 2015 @ 13:50:32 #7
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151514028
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:45 schreef KingRadler het volgende:
ga maar eens naar Duitsland vlak over de grens daar blijven ze bouwen.
De steden jagen gewoon mensen het land uit.
Duitsers komen massaal naar Winterswijk. 5x meer winkels dan er zouden moeten zijn voor de hoeveelheid inwoners. Het is dan ook erg gemütlich.
reset
pi_151514457
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:50 schreef Individual het volgende:

[..]

Duitsers komen massaal naar Winterswijk. 5x meer winkels dan er zouden moeten zijn voor de hoeveelheid inwoners. Het is dan ook erg gemütlich.
Ik ga juist naar Duitsland :D
Tap tap tap
  donderdag 9 april 2015 @ 14:12:36 #9
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151514754
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ga juist naar Duitsland :D
Voor drank, sigaretten, andere boodschappen en benzine?
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 14:24:16 #10
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_151515097
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 9 april 2015 @ 14:30:22 #11
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151515301
quote:
15s.gif Op donderdag 9 april 2015 13:44 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Januari 2016 moeten ze wel halen, gok ik.
En dan? Ze moeten drastisch hun formule omgooien om nog te overleven.
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 14:55:44 #12
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_151516136
quote:
15s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:24 schreef GSbrder het volgende:
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Wij Nederlanders gaan graag naar Duitsland :)
pi_151516243
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:12 schreef Individual het volgende:

[..]

Voor drank, sigaretten, andere boodschappen en benzine?
Boodschappen, kleding, drogisterij, dierentuin :P
Tap tap tap
  donderdag 9 april 2015 @ 15:02:39 #14
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_151516355
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Boodschappen, kleding, drogisterij, dierentuin :P
uit eten gaan is in Duitsland ook goedkoper
pi_151516362
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:02 schreef KingRadler het volgende:

[..]

uit eten gaan is in Duitsland ook goedkoper
En meer opties bij de Mac :P :') :@
Tap tap tap
pi_151516591
Van het weekend waren we in Keulen. Het prijsverschil was niet heel groot met veel spullen. Vooral de DM heeft nog wat gescheeld (heb niet gezocht voor alcohol). Oh en voor de vriend schoenen met leren zool voor 100 euro, dat vind je niet zo makkelijk.
  donderdag 9 april 2015 @ 15:13:15 #17
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_151516698
Karstadt, ongeveer de Duitse V&D, is er ook niet meer.
reset
  donderdag 9 april 2015 @ 15:13:37 #18
321876 Cherna
Fuck the System
pi_151516717
quote:
15s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:24 schreef GSbrder het volgende:
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Dan gaat het hoofdzakelijk om kleding. De btw in NL is de doodsteek op luxe artikelen. Persoonlijk haal ik alles in België of Duitsland afhankelijk van de producten die ik moet kopen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  donderdag 9 april 2015 @ 15:19:44 #19
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_151516932
straks zijn er geen koopzondagen meer nodig als er geen winkels meer zijn in de Winkelstraten.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:19:03 #20
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_151520349
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
  donderdag 9 april 2015 @ 17:21:21 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151520412
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
Tja, pech moet je maar hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:23:41 #22
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_151520459
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, pech moet je maar hebben.
ach, hij was vroeger ook mijn directeur. Karma is een bitch zeg ik maar zo. Ik vind het alleen raar dat hij overal maar weer opnieuw CEO kan worden. De snelste manier om van je zaak af te komen is door hem in dienst te nemen.
  Eindredactie Games donderdag 9 april 2015 @ 17:24:29 #23
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_151520481
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt

http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
maar als het allemaal lukt dan kun je wel weer extra dikke bonussen opstrijken.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 9 april 2015 @ 17:24:38 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151520483
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:23 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

ach, hij was vroeger ook mijn directeur. Karma is een bitch zeg ik maar zo. Ik vind het alleen raar dat hij overal maar weer opnieuw CEO kan worden. De snelste manier om van je zaak af te komen is door hem in dienst te nemen.
Zou kunnen dat dit de bedoeling is, zijn opdracht is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:25:21 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151520499
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2015 17:24 schreef donald_dick het volgende:

[..]

maar als het allemaal lukt dan kun je wel weer extra dikke bonussen opstrijken.
Als je een bedrijf red van de ondergang verdien je dat ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')