abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_151445452


Welkom in het ondernemerstopic van FOK!
Ben je eigenaar van een (eenmans)bedrijf of van plan een eigen bedrijfje op te starten? Dan bevind je je in het juiste topic.

Handige links:
Handboek startende ondernemer
Kamer van Koophandel
De verschillende rechtsvormen van een onderneming
Lancelots, forum voor ZZP’ers
Voorbeeld jaarrekening
Uitleg urencriterium
Wanneer ondernemer voor de belastingdienst
Wat houd je netto over van je omzet?
Ondernemersforum van de kamer van koophandel

Ondernemertests. Ben ik geschikt als ondernemer?
E-Scan (betaald)
Kamer van koophandel ondernemerstest
Eigenbaasworden.nl

Ondernemers op Fok:
El_Liberaliste (telefoonaccessoires, eigen verhuisbedrijf in de planning)
Crutch (videoproductiebedrijf, o.a. bedrijfsvideo's)
Terrorizer (wijnhandel)
SecurityException (technologische ontwikkeling websites)
Hi_flyer (logopediepraktijk)
vincm (ict-freelancer)
Burdie (communicatie advies en webshops)
PeterPastoor (webshop Amerikaanse producten)
jefjef (werving- en selectiebureau)
JoshuaL (webhosting en ontwikkeling software)
Psy-freak (crisismanagement)
jochem8 (allround-ict'er)
Blue_note (online modehandel)
MariaEtcetera (freelance tekstschrijver/vertaler)
ex (allround-ict'er)
Jwvdiermen (icter, webapplicaties)
Skv (marketingbureau en spellenwebshop)
Drommolsch85 (videoproducties, ict, mobiele websites)
Mvr.poes (webwinkel woonaccesoires)
Vivi (journalist/tekstschrijver, mobiele espressobar)
Snoepje5 (Webwinkel)
TigerXtrm (webhosting)
Intelligence (IT)
Anno2012 (...)
Impossiebruuu(websites, -winkels, -applicaties)
Glasshouse (glasprojecten, in oprichting)
Stoeltafel (parkeerplaats)
YoshiBignose (administratie, websites)
RBWO (webshop games, consoles, accessoires)
Teeno (webshop motorolie, auto-onderhoud)
Flipsen (reisorganisatie Argentinië)
Audreyoot (schoenenwinkel)
_dirkjan_ (internetdiensten en affiliate marketing)
teamlead (interim management en consultancy in customer care)
_Flash_ (ontwikkelen van websoftware)
marcel9z9 (veiligheidskundige, stralingsdeskundige en lead auditor)
CherryLips (vertaler)
Crientj (Webdeveloper, webshop telecomaccessoires)
Jamievs (incassobureau)
Alexxxxx (bedrijfswagenjournalist plus)

Wil je in dit lijstje, of juist eruit, meld het dan even.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_151445955
Hallo allemaal!

Ik ben sinds oktober ook officieel zzp'er. Ik heb met mijn vriend een vof in digitale dienstverlening. Denk aan de verkoop van online backup, antivirusproducten, etc. Dit bedrijf is nog niet echt van start gegaan omdat we de eenmanszaak van mijn vriend aan het heroptuigen zijn.

Mijn vriend is 10 jaar geleden een eenmanszaak begonnen (systeembeheer en onderhoud voor mkb en particulieren). Ik help sinds het begin met alle kantoorzaken. Na een paar jaar is het een vof met mijn zwager geworden, dat liep niet heel goed af. Sinds 1 januari 2015 is het dus weer een eenmanszaak en moest zo'n beetje alles veranderen. Het bedrijfspand is opgedoekt, hij werkt na een kleine verbouwing hier weer thuis. We hebben dus lekker lage kosten voor beide bedrijven.

Er moest nog een en ander gebeuren om de eenmanszaak lekker te laten lopen. Daar zijn we de afgelopen maanden veel mee bezig geweest. Zo kunnen we eindelijk digitaal factureren, zijn we van voip provider veranderd, zijn eindelijk de cijfers over 2013 en 2014 naar de boekhouder, etc etc. Mijn vriend werkt 80-90 uur per week voor nu 10 jaar en is onlangs overspannen verklaard. Duh. Dus alles moet anders. Meer geld verdienen in minder uren. Minder kutklussen aannemen. En vooral meer delegeren naar mij. Ik doe de boekhouding, marketing, communicatie, telefoon, etc etc.
Maar het begint steeds lekkerder te lopen hier. Het is leuker nu er geen dood paard (zwager) meer meegesleept hoeft te worden en we werken in een prettiger omgeving.

Dus nu de eenmanszaak weer een beetje is herboren, kunnen we door met de vof. En dat is waar het echt leuk wordt. Ik moet natuurlijk een logo, een website, uiteindelijk een webshop, marketing etc etc. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Ok, nogal een dagboekinleiding maar hier komt mijn vraag. Ik ben het zat om zo veel papier op mijn bureau te hebben en wil een digitale administratie voeren voor de inkoopfacturen. De verkoop zit in ons boekhoudpakket, daar hoeft niets aan te veranderen.
Ik weet niet goed hoe ik dit nou aan moet pakken. Je moet facturen bewaren in de vorm waarin je ze ontvangen hebt. Dus ik zal altijd een kleine ordner houden met facturen die per post aankomen.

Ik twijfel over hoe ik de digitale facturen zal bewaren. De belastingdienst geeft daar geen info over dus ik mag doen wat ik zelf makkelijk vind. Ik denk dat ik subfolders aanmaak in mijn mailbox. Maar zal ik dat per jaar, kwartaal of leverancier doen? Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

Edit: het gaat overigens om 400 facturen per jaar.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 07-04-2015 13:32:01 ]
Spoilers!
pi_151448062
Ik zou gewoon een google drive account openen en daar alles bewaren, die post facturen gewoon scannen en in mapjes per maand zetten.. Die postfacturen bewaar je gewoon in een map, maar eitelijk heb je alles digitaal!
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_151448242
Omg, dat ik niet zelf aan het scannen van de postfacturen heb gedacht |:(

Alle mail wordt binnenkort overgezet naar Office 365 dus dan is alles altijd bereikbaar. Is het nu trouwens ook al maar op een andere manier. Ik blijf alleen twijfelen hoe ik het nou moet indelen (leverancier/maand/kwartaal). Facturen moeten natuurlijk wel makkelijk terug te vinden zijn, dat is regelmatig nodig.
Spoilers!
  dinsdag 7 april 2015 @ 14:15:40 #5
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151448373
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Omg, dat ik niet zelf aan het scannen van de postfacturen heb gedacht |:(

Alle mail wordt binnenkort overgezet naar Office 365 dus dan is alles altijd bereikbaar. Is het nu trouwens ook al maar op een andere manier. Ik blijf alleen twijfelen hoe ik het nou moet indelen (leverancier/maand/kwartaal). Facturen moeten natuurlijk wel makkelijk terug te vinden zijn, dat is regelmatig nodig.
Bij de BD moet je per maand/kwartaal aangifte doen, dus dat zou ik als leidraad hanteren. Verder moet je proberen om vanaf dag 1 aan consistente namegiving te doen, dus bijvoorbeeld yymmdd_leverancier_type levering of iets dergelijks.
pi_151448404
Alvast een tvp voor dit topic. Als alles goed gaat, heb ik over een halfjaar een eigen bedrijf samen met een groepje. :)
(she/her)
pi_151448520
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:15 schreef Coelho het volgende:

[..]

Bij de BD moet je per maand/kwartaal aangifte doen, dus dat zou ik als leidraad hanteren. Verder moet je proberen om vanaf dag 1 aan consistente namegiving te doen, dus bijvoorbeeld yymmdd_leverancier_type levering of iets dergelijks.
Ja, ik neig ook wel naar kwartaalopslag inderdaad. Ik ben niet van plan om de namen te veranderen aangezien je niets mag veranderen aan het origineel. Verder is het natuurlijk wel makkelijk zoeken in een mailbox dus ik denk dat het wel goed komt met een factuurmap per kwartaal in de mail.

Ik kan niet wachten tot die O365 migratie eindelijk heeft plaatsgevonden. De mail is nu best een rommel, daar liggen echt nog grote kansen voor effectiever werken bij ons.
Spoilers!
pi_151448817
Office 365 werkt inderdaad goed, dat adviseer ik nu ook aan de meeste klanten. Voor een paar euro per maand heb je email overal online, office 2013 en one drive folder die je kunt delen.
Facts don't care about your feelings
pi_151448856
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Facturen moeten natuurlijk wel makkelijk terug te vinden zijn, dat is regelmatig nodig.
Als je ze terug zoekt, op welke manier ga je dan zoeken?

Het antwoord op deze vraag is grotendeels de leidraad hoe je ze op moet slaan. Het is dus niet handig om ze periodiek op te slaan als je op naam zoekt.
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
pi_151449187
Waarom zou je regelmatig je facturen terug willen vinden? Valt toch wel mee? Ik (als boekhouder) doe toch meestal de facturen gewoon in een map. Als je de administratie digitaal hebt dan kun je daarmee natuurlijk wel e.e.a. vereenvoudigen door bijv. alles over te nemen in een excel sheet. Met duidelijke omschrijving en btw bedragen kan de boekhouder hier in principe ook voldoende mee, tenzij het speciale posten zijn dan kan hij de factuur inzien, meestal is dit niet nodig.

De Belastingdienst zal bij een boekenonderzoek ook het liefst de factuur geprint willen zien, alhoewel digitaal natuurlijk net zo goed kan, maar het is dan iets lastiger om er door te bladeren en facturen terug te vinden.

Wat ik bij een grotere klant doe is de facturen inboeken en dan sorteren op bedrijfsnaam, dus ieder bedrijf achter een tabje met de eerste letter. Dit is handiger als je facturen later nog wilt opzoeken. Maar dit is niet handig als de administratie nog gedaan moet worden, dan kun je ze beter op datum bewaren zodat je het gemakkelijk kan matchen met de bank/kas.
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 7 april 2015 @ 15:10:37 #11
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151449773
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:32 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Als je ze terug zoekt, op welke manier ga je dan zoeken?

Het antwoord op deze vraag is grotendeels de leidraad hoe je ze op moet slaan. Het is dus niet handig om ze periodiek op te slaan als je op naam zoekt.
Ik zoek ze voornamelijk op naam denk ik.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:46 schreef YoshiBignose het volgende:
Waarom zou je regelmatig je facturen terug willen vinden? Valt toch wel mee? Ik (als boekhouder) doe toch meestal de facturen gewoon in een map. Als je de administratie digitaal hebt dan kun je daarmee natuurlijk wel e.e.a. vereenvoudigen door bijv. alles over te nemen in een excel sheet. Met duidelijke omschrijving en btw bedragen kan de boekhouder hier in principe ook voldoende mee, tenzij het speciale posten zijn dan kan hij de factuur inzien, meestal is dit niet nodig.

De Belastingdienst zal bij een boekenonderzoek ook het liefst de factuur geprint willen zien, alhoewel digitaal natuurlijk net zo goed kan, maar het is dan iets lastiger om er door te bladeren en facturen terug te vinden.

Wat ik bij een grotere klant doe is de facturen inboeken en dan sorteren op bedrijfsnaam, dus ieder bedrijf achter een tabje met de eerste letter. Dit is handiger als je facturen later nog wilt opzoeken. Maar dit is niet handig als de administratie nog gedaan moet worden, dan kun je ze beter op datum bewaren zodat je het gemakkelijk kan matchen met de bank/kas.
Het stadium van excelsheet zijn we gelukkig al een paar jaar voorbij ;) Wij gebruiken osFinancials, een boekhoudpakket. We hebben daarvoor gekozen vanwege de goede artikelendatabase die we echt nodig hebben. Wij boeken dus alles al naar de juiste grootboekrekening en matchen dmv een bankimport. We hebben wel een boekhouder maar die leest alleen onze overzichten even na en vult de boel in de aangifte in.

Ik zoek op dit moment vaak terug omdat het een beetje een rommeltje is :@ Niet dat we continue betalingsherinneringen krijgen ofzo maar meer omdat ik het overzicht niet heel goed heb nog waardoor ik veel dubbel doe. Ik heb pas sinds kort al het boeken van de facturen overgenomen en de werkwijze van mij en mijn vriend lopen een beetje door elkaar. Ik moet mijn flow nog even vinden zeg maar ;)
Vaak moet ik nazoeken of een factuur nou geprint is, of ik de artikelen nou geboekt heb, of er betaald is of dat het een automatische incasso is, of een factuur die automatisch geincasseerd wordt wel geboekt is, etc. Ik moet gewoon asap naar een werkwijze waarin een gemailde factuur gelijk geboekt, betaald en verplaatst naar de juiste map wordt.

Wij verkopen trouwens ook O365 ^O^
Spoilers!
pi_151450393
OH ja, beetje vreemde software osFinancials maar het zal ongetwijfeld wel werken als je weet hoe je ermee om moet gaan.

Dus jullie regelen eigenlijk ICT gerelateerde zaken ?
Facts don't care about your feelings
pi_151450588
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 15:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik zoek ze voornamelijk op naam denk ik.
Als je ze op naam zoekt, dan zou ik ze op naam opslaan.

Tenzij je kan inscannen met tekst herkenning.
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
  dinsdag 7 april 2015 @ 15:53:38 #14
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151451060
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 15:32 schreef YoshiBignose het volgende:
OH ja, beetje vreemde software osFinancials maar het zal ongetwijfeld wel werken als je weet hoe je ermee om moet gaan.

Dus jullie regelen eigenlijk ICT gerelateerde zaken ?
Ja, vreemde software inderdaad. Maar het went ;) We wilden destijds niet te veel geld uitgeven aan software maar perse wel een artikelendatabase.

Wij regelen de IT voor MKB en particulieren. We zijn voornamelijk met particulieren begonnen. Herinstallaties, internetproblemen, nieuwe printers leveren en installeren, etc. We rekenden met vaste prijzen, geen voorrijkosten. Daar was toen veel vraag naar. Nu nog steeds maar om eerlijk te zijn worden we de kleine probleempjes een beetje zat en zoeken we meer uitdaging. We hebben ook niet overal vaste prijzen meer voor omdat dat toch te weinig opleverde. Het is lastig te voorspellen hoe lang je met een klusje bezig bent in onze tak van sport.
We hebben nu een vrij groot aantal zakelijke klanten, bedrijven van max 15 werkplekken. Zij zorgen toch wel voor 50% van de omzet en voor een hoger percentage van de winst. Daar zit wel een flinke uitdaging in voor mijn vriend en dat heeft hij na 10 jaar wel nodig. Dan loont het ook om bij te leren omdat je die kennis echt kan gebruiken.

We zijn de focus een beetje aan het verleggen naar abonnementsdiensten zoals Office 365, online backup en antivirussoftware. Dat is 1x installeren bij de klant tegen uurtarief en de maanden en jaren daarna zonder moeite cashen. We laten de reparatiebusiness voor wat het is. Klanten worden niet weggejaagd maar zeker particulieren krijgen niet meer de hoogste prioriteit.
Spoilers!
  dinsdag 7 april 2015 @ 15:53:55 #15
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151451076
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 15:38 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Als je ze op naam zoekt, dan zou ik ze op naam opslaan.

Tenzij je kan inscannen met tekst herkenning.
Precies. Ik heb mijn keuze gemaakt ^O^
Spoilers!
pi_151451561
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 15:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, vreemde software inderdaad. Maar het went ;) We wilden destijds niet te veel geld uitgeven aan software maar perse wel een artikelendatabase.

Wij regelen de IT voor MKB en particulieren. We zijn voornamelijk met particulieren begonnen. Herinstallaties, internetproblemen, nieuwe printers leveren en installeren, etc. We rekenden met vaste prijzen, geen voorrijkosten. Daar was toen veel vraag naar. Nu nog steeds maar om eerlijk te zijn worden we de kleine probleempjes een beetje zat en zoeken we meer uitdaging. We hebben ook niet overal vaste prijzen meer voor omdat dat toch te weinig opleverde. Het is lastig te voorspellen hoe lang je met een klusje bezig bent in onze tak van sport.
We hebben nu een vrij groot aantal zakelijke klanten, bedrijven van max 15 werkplekken. Zij zorgen toch wel voor 50% van de omzet en voor een hoger percentage van de winst. Daar zit wel een flinke uitdaging in voor mijn vriend en dat heeft hij na 10 jaar wel nodig. Dan loont het ook om bij te leren omdat je die kennis echt kan gebruiken.

We zijn de focus een beetje aan het verleggen naar abonnementsdiensten zoals Office 365, online backup en antivirussoftware. Dat is 1x installeren bij de klant tegen uurtarief en de maanden en jaren daarna zonder moeite cashen. We laten de reparatiebusiness voor wat het is. Klanten worden niet weggejaagd maar zeker particulieren krijgen niet meer de hoogste prioriteit.
Interessant. Ik heb, sinds kort, ook een IT bedrijf met een partner en daar richten we ons eigenlijk ook voornamelijk op de zakelijk markt. Daar zit inderdaad meer geld in, liefst via vaste contracten. Met die stroomstoring laatst was dat wat minder leuk maar goed komt niet te vaak voor mag ik hopen. Wat me verbaast is eigenlijk hoeveel mensen steeds meer afhankelijk worden van IT en elektronica maar er nog zo weinig vanaf weten. Maar ja meer werk voor ons hé :P
Facts don't care about your feelings
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 16:10:50 #17
257132 crew  Awsom
pi_151451670
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:17 schreef Fylax het volgende:
Alvast een tvp voor dit topic. Als alles goed gaat, heb ik over een halfjaar een eigen bedrijf samen met een groepje. :)
Wat ga je doen dan? :P
pi_151451852
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:10 schreef Awsom het volgende:

[..]

Wat ga je doen dan? :P
Dat weet ik nog niet. :P

Voordat je denkt: "Je gaat een bedrijfje starten maar je weet niet wat voor een?" Ik leg het uit als ik op de computer zit, ben nu beetje lui :@
(she/her)
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 16:21:05 #19
257132 crew  Awsom
pi_151452018
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:16 schreef Fylax het volgende:

[..]

Dat weet ik nog niet. :P

Voordat je denkt: "Je gaat een bedrijfje starten maar je weet niet wat voor een?" Ik leg het uit als ik op de computer zit, ben nu beetje lui :@
Een project op school dus :P
pi_151452071
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:21 schreef Awsom het volgende:

[..]

Een project op school dus :P
Nop, geen project. Een echt bedrijf. Ik leg 't later uit :P
(she/her)
  dinsdag 7 april 2015 @ 16:24:21 #21
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151452128
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:07 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Interessant. Ik heb, sinds kort, ook een IT bedrijf met een partner en daar richten we ons eigenlijk ook voornamelijk op de zakelijk markt. Daar zit inderdaad meer geld in, liefst via vaste contracten. Met die stroomstoring laatst was dat wat minder leuk maar goed komt niet te vaak voor mag ik hopen. Wat me verbaast is eigenlijk hoeveel mensen steeds meer afhankelijk worden van IT en elektronica maar er nog zo weinig vanaf weten. Maar ja meer werk voor ons hé :P
Ja, dat is zeker zo. Wij zitten al 10 jaar in een spagaat tussen particulier en kleinzakelijk. Als je 10 zakelijke klanten hebt met allemaal een contract, wat doe je dan als 5 van die 10 allemaal op maandagochtend een probleem hebben en in het contract staat dat ze binnen 2 uur geholpen worden? Mijn vriend is maar in zijn eentje qua technische kennis dus die last is gewoon te zwaar. Nu we geen contracten hebben, hebben we ook geen verplichtingen. We kunnen nu dus ook op vakantie. Al blijven we wel op een paar uur rijden van de zaak deze zomer voor noodgevallen.
Spoilers!
  dinsdag 7 april 2015 @ 16:29:16 #22
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151452253
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:46 schreef YoshiBignose het volgende:

De Belastingdienst zal bij een boekenonderzoek ook het liefst de factuur geprint willen zien, alhoewel digitaal natuurlijk net zo goed kan, maar het is dan iets lastiger om er door te bladeren en facturen terug te vinden.
Het geluk is dan wel weer dan niemand het een fuck boeit wat de Belastingdienst het liefst heeft :)
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_151452412
Mwah, dat lijkt me niet de juiste instelling. Hoe beter je de Belastingdienst bij een onderzoekt helpt, des te coulanter ze ook zullen zijn. Zal je op alle mogelijke manieren ze gaan tegenwerken, dan krijgen ze argwaan, of worden ze gewoon geďrriteerd en gaan ze nog verder kijken of met stomme wetten en regels dingen opvragen. En net als bij een politiecontrole... ze vinden ALTIJD wel wat.

Bij een controle van een klant die ik 2 weken geleden had, had de inspecteur niet eens een laptop bij zich dus alles moest gewoon op papier. Dan lever ik dat ook zo aan en ga ik niet stoer lopen doen dat alles digitaal staat. Natuurlijk is daar iets meer voor te zeggen als je onderneming in de website branche zit en vrijwel alles digitaal is. Maar dan nog, Belastingdienst is de baas en als zij het zo willen dan lever je dat zo aan :P tenminste, dat is wat mij betreft de beste tactiek.
Facts don't care about your feelings
pi_151452640
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:10 schreef Awsom het volgende:

[..]

Wat ga je doen dan? :P
Okay, ik zit nu in 4vmbo-t maar ga hierna naar 4-havo. Op mijn school starten ze vanaf volgend jaar in 4H met "International Business College" ofwel http://www.20-80learning.nl

Een van de dingen die je gaat doen is met een groepje een eigen bedrijf starten. Die moeten we ook echt inschrijven bij de KvK, en als het goed is krijgen we een startkapitaal van de bank.

:P
(she/her)
  dinsdag 7 april 2015 @ 16:41:35 #25
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151452678
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:34 schreef YoshiBignose het volgende:
Mwah, dat lijkt me niet de juiste instelling. Hoe beter je de Belastingdienst bij een onderzoekt helpt, des te coulanter ze ook zullen zijn. Zal je op alle mogelijke manieren ze gaan tegenwerken, dan krijgen ze argwaan, of worden ze gewoon geďrriteerd en gaan ze nog verder kijken of met stomme wetten en regels dingen opvragen. En net als bij een politiecontrole... ze vinden ALTIJD wel wat.

Bij een controle van een klant die ik 2 weken geleden had, had de inspecteur niet eens een laptop bij zich dus alles moest gewoon op papier. Dan lever ik dat ook zo aan en ga ik niet stoer lopen doen dat alles digitaal staat. Natuurlijk is daar iets meer voor te zeggen als je onderneming in de website branche zit en vrijwel alles digitaal is. Maar dan nog, Belastingdienst is de baas en als zij het zo willen dan lever je dat zo aan :P tenminste, dat is wat mij betreft de beste tactiek.
Daarom laat ik controles bij de accountant komen en niet op kantoor, ben niet zo heel coulant tegen dat soort lui :)

Lijkt me ook wel leuk als ze inderdaad geen laptop bij zich hebben: Moment, ik zal even de facturen van dit jaar printen. En dan 1000 A4 op een mooie oude printer laten uitdraaien, 1 velletje per 20 seconde. Lekker kopje koffie erbij meneer de inspecteur? :Y)
~ Love comes unseen; we only see it go
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 16:44:32 #26
257132 crew  Awsom
pi_151452769
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:40 schreef Fylax het volgende:

[..]

Okay, ik zit nu in 4vmbo-t maar ga hierna naar 4-havo. Op mijn school starten ze vanaf volgend jaar in 4H met "International Business College" ofwel http://www.20-80learning.nl

Een van de dingen die je gaat doen is met een groepje een eigen bedrijf starten. Die moeten we ook echt inschrijven bij de KvK, en als het goed is krijgen we een startkapitaal van de bank.

:P
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:21 schreef Awsom het volgende:

[..]

Een project op school dus :P
Verwacht er niet te veel van :P
pi_151452806
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:40 schreef Fylax het volgende:

[..]

Okay, ik zit nu in 4vmbo-t maar ga hierna naar 4-havo. Op mijn school starten ze vanaf volgend jaar in 4H met "International Business College" ofwel http://www.20-80learning.nl

Een van de dingen die je gaat doen is met een groepje een eigen bedrijf starten. Die moeten we ook echt inschrijven bij de KvK, en als het goed is krijgen we een startkapitaal van de bank.

:P
Good luck with that :') ik zou je motto inderdaad ook gewoon aanhouden. Do first, think later :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:41 schreef Blester het volgende:

[..]

Daarom laat ik controles bij de accountant komen en niet op kantoor, ben niet zo heel coulant tegen dat soort lui :)

Lijkt me ook wel leuk als ze inderdaad geen laptop bij zich hebben: Moment, ik zal even de facturen van dit jaar printen. En dan 1000 A4 op een mooie oude printer laten uitdraaien, 1 velletje per 20 seconde. Lekker kopje koffie erbij meneer de inspecteur? :Y)
Inderdaad en geen koffie thee aanbieden, in een kamertje zetten waar het 16 graden is :D
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 7 april 2015 @ 16:47:40 #28
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151452862
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:40 schreef Fylax het volgende:

[..]

Okay, ik zit nu in 4vmbo-t maar ga hierna naar 4-havo. Op mijn school starten ze vanaf volgend jaar in 4H met "International Business College" ofwel http://www.20-80learning.nl

Een van de dingen die je gaat doen is met een groepje een eigen bedrijf starten. Die moeten we ook echt inschrijven bij de KvK, en als het goed is krijgen we een startkapitaal van de bank.

:P
Ik vond die gigantische stijging van het aantal ZZP'ers dat zich inschrijft en in hetzelfde jaar stoppen al zo vreemd. Als scholen mensen van 14/15 zich massaal laten inschrijven bij de KvK voor een 'schoolproject' geeft dat een goede verklaring ^O^
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_151452868
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:44 schreef Awsom het volgende:

[..]


[..]

Verwacht er niet te veel van :P
Nja, wat is precies een project? Ik denk dat het wel iets groters is dan een "project". Het is niet iets wat we twee weekjes doen als projectweek..
(she/her)
pi_151452908
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:47 schreef Blester het volgende:

[..]

Ik vond die gigantische stijging van het aantal ZZP'ers dat zich inschrijft en in hetzelfde jaar stoppen al zo vreemd. Als scholen mensen van 14/15 zich massaal laten inschrijven bij de KvK voor een 'schoolproject' geeft dat een goede verklaring ^O^
Is je post positief of negatief? Ik denk het laatste. Maar ons IBC-onderwijs duurt anderhalf jaar. :P
(she/her)
  dinsdag 7 april 2015 @ 16:49:51 #31
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151452924
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:49 schreef Fylax het volgende:

[..]

Is je post positief of negatief? Ik denk het laatste. Maar ons IBC-onderwijs duurt anderhalf jaar. :P
Jij komt er wel :)
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_151452953
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:49 schreef Blester het volgende:

[..]

Jij komt er wel :)
Not sure if serious tho.. :')
(she/her)
pi_151453195
Ach we hebben het over 4 vmbo, dan ben je 15 ofzo toch. Op zich is het wel goed dat ze op school dingen proberen te leren die veel meer met de praktijk te maken hebben, dan kansloze verouderde theorie.
Facts don't care about your feelings
pi_151453221
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:57 schreef YoshiBignose het volgende:
Ach we hebben het over 4 vmbo, dan ben je 15 ofzo toch. Op zich is het wel goed dat ze op school dingen proberen te leren die veel meer met de praktijk te maken hebben, dan kansloze verouderde theorie.
Ik ben nu 15 en zit in 4vmbo ja, maar het International Business College is dus voor de havo waar ik hierna heen ga, dan ben ik al 16.

Maar het is inderdaad goed dat we "ondernemend onderwijs" krijgen, heel handig voor later enzo. :)
(she/her)
pi_151453257
Wat ik me afvraag is waarom je zoveel tijd hebt om te posten op Fok :') maar dat zal wel aan vmbo liggen dan...

aantal posts: 67.096 (gemiddeld 83 per dag)
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 7 april 2015 @ 17:01:22 #36
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151453299
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:57 schreef YoshiBignose het volgende:
Ach we hebben het over 4 vmbo, dan ben je 15 ofzo toch. Op zich is het wel goed dat ze op school dingen proberen te leren die veel meer met de praktijk te maken hebben, dan kansloze verouderde theorie.
Ik vind die volgorde altijd wel erg mooi

1) Jongens, we moeten ons NU inschrijven bij de KvK
2) JAAAA!!! KvK en BTW nummer binnennnn!!
3) Ermmm jongens, wat gaan we eigenlijk maken/aanbieden???
4) Introductie van een of ander 'faal' plan of product
5) Faillissement / opheffing
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_151453339
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:01 schreef Blester het volgende:

[..]

Ik vind die volgorde altijd wel erg mooi

1) Jongens, we moeten ons NU inschrijven bij de KvK
2) JAAAA!!! KvK en BTW nummer binnennnn!!
3) Ermmm jongens, wat gaan we eigenlijk maken/aanbieden???
4) Introductie van een of ander 'faal' plan of product
5) Faillissement / opheffing
Dit proberen we (of in ieder geval ik) natuurlijk te voorkomen.
(she/her)
pi_151453354
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:59 schreef YoshiBignose het volgende:
Wat ik me afvraag is waarom je zoveel tijd hebt om te posten op Fok :') maar dat zal wel aan vmbo liggen dan...

aantal posts: 67.096 (gemiddeld 83 per dag)
Niets te doen in vakanties, weinig tot niet te hoeven leren voor toetsen want te makkelijk etc.
(she/her)
  dinsdag 7 april 2015 @ 17:04:50 #39
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151453420
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:59 schreef YoshiBignose het volgende:
Wat ik me afvraag is waarom je zoveel tijd hebt om te posten op Fok :') maar dat zal wel aan vmbo liggen dan...

aantal posts: 67.096 (gemiddeld 83 per dag)
De toekomst van ondernemend Nederland ^O^



Die zouden ze toch zo dat KvK kantoor uit moeten trappen :')
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_151453447
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:04 schreef Blester het volgende:

[..]

De toekomst van ondernemend Nederland ^O^

[ afbeelding ]

Die zouden ze toch zo dat KvK kantoor uit moeten trappen :')
Je neemt dat toch niet serieus, hoop ik? :P
(she/her)
pi_151454269
Iedereen verdient een kans. En iedereen heeft recht op zijn eigen fouten. Laat hem lekker op zijn bek gaan voor school, kan hij van leren, wie weet is hij over een paar jaar (mede daardoor) wel een goede ondernemer.
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 17:35:53 #42
257132 crew  Awsom
pi_151454270
:D !
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 17:36:27 #43
257132 crew  Awsom
pi_151454285
Maar goed, het is in ieder geval wel leuker om zo'n project te doen dan één of ander gaar maatschappelijk project waarbij je met bejaarden de stad in moet.
pi_151454605
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:36 schreef Awsom het volgende:
Maar goed, het is in ieder geval wel leuker om zo'n project te doen dan één of ander gaar maatschappelijk project waarbij je met bejaarden de stad in moet.
Noem het nou geen project. :'( :'( :'( Het is apart onderwijs. ;(
(she/her)
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 17:58:22 #45
257132 crew  Awsom
pi_151454994
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:46 schreef Fylax het volgende:

[..]

Noem het nou geen project. :'( :'( :'( Het is apart onderwijs. ;(
maar het is een project ..
pi_151455046
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:58 schreef Awsom het volgende:

[..]

maar het is een project ..
Eigenlijk een concept :@

http://www.20-80learning.nl/IBC/Wat_is_het_IBC_
(she/her)
  Moderator dinsdag 7 april 2015 @ 18:30:30 #47
257132 crew  Awsom
pi_151456091
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:59 schreef Fylax het volgende:

[..]

Eigenlijk een concept :@

http://www.20-80learning.nl/IBC/Wat_is_het_IBC_
Dat je nog maar veel mag leren op de havo.
pi_151456260
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 18:30 schreef Awsom het volgende:

[..]

Dat je nog maar veel mag leren op de havo.
Dat hoop ik ook. :)
(she/her)
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:16:30 #49
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151457885
Tvp

M'n werkzaamheden vanuit m'n eenmanszaak zijn in no time heel hard gegroeid. Op het moment ziet het er naar uit dat ik het urencriterium makkelijk ga halen om zo m'n voordeel te doen met zelfstandigenaftrek/startersaftrek.

Moet je vooraf nog ergens aangeven dat je hiervan gebruik wilt maken, of kan je dit gewoon "claimen" en hoef je het alleen te verantwoorden als ze erom gaan vragen bij een check?

Uiteraard is het financiele plaatje + urenadministratie in orde.
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:24:16 #50
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151458292
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:16 schreef Dribbel_ het volgende:
Tvp

M'n werkzaamheden vanuit m'n eenmanszaak zijn in no time heel hard gegroeid. Op het moment ziet het er naar uit dat ik het urencriterium makkelijk ga halen om zo m'n voordeel te doen met zelfstandigenaftrek/startersaftrek.

Moet je vooraf nog ergens aangeven dat je hiervan gebruik wilt maken, of kan je dit gewoon "claimen" en hoef je het alleen te verantwoorden als ze erom gaan vragen bij een check?

Uiteraard is het financiele plaatje + urenadministratie in orde.
Als jij de uren kunt verantwoorden bij een eventuele controle, dan krijg jij gewoon je zelfstandigenaftrek. Startersaftrek heeft niets met het aantal uren te maken, zie voor meer info daarover hier.
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:28:13 #51
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151458479
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:24 schreef Blester het volgende:

[..]

Als jij de uren kunt verantwoorden bij een eventuele controle, dan krijg jij gewoon je zelfstandigenaftrek. Startersaftrek heeft niets met het aantal uren te maken, zie voor meer info daarover hier.
Dankje. Ik was even in de veronderstelling dat voor de startersaftrek ook het urencriterium van toepassing was.

Hiernaast heb je natuurlijk nog de MKB winstvrijstelling dus dat is ook mooi meegenomen.

Zijn er toevallig nog want andere handige voordelen waar je gebruik van kan maken om nog wat minder naar de belastingdienst te schuiven?
pi_151458783
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:04 schreef Blester het volgende:

[..]

De toekomst van ondernemend Nederland ^O^

[ afbeelding ]

Die zouden ze toch zo dat KvK kantoor uit moeten trappen :')
euhm, als ik me het nog goed kan herrinneren dacht jij dat den haag en 's-Gravenhage twee verschillende plaatsen waren.. Als ik je verwar met iemand anders ook goed, maar iedereen mag foutjes maken :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:35:21 #53
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151458840
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:28 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

Zijn er toevallig nog want andere handige voordelen waar je gebruik van kan maken om nog wat minder naar de belastingdienst te schuiven?
Holding, British Virgin Islands ^O^

Nee, maar even serieus voor jouw situatie:

Als beginnende ondernemer (eenmanszaak) pak je inderdaad MKB, starters & zelfstandigenaftrek. Scheelt je toch zo'n 10K belasting. Handige voordeeltjes kan zijn om je aanslagen bijvoorbeeld in 1 keer te betalen, daar je dan geen 'rente' hoeft te betalen. Maarja, daarvoor betaalt de Belastingdienst je 1,2% van het te betalen bedrag. Pak je met een willekeurige andere investering meer dan 1,2% of heb je gewoon een bloedhekel aan de Belastingdienst? Dan moet je het gewoon in termijn gaan doen of je inkomen op 0 dumpen.

Verder goed op je aftrekposten letten. Weet niet in welke business je zit, maar hoogstwaarschijnlijk kun je veel kosten gaan opvoeren.

- Gebruik je internet? --> deels zakelijk
- Maak je zakelijke kilometers? --> Kilometeraftrek
- Moet je veel rijden? --> Leasebak
- Heb je een kantoor? --> Aftrekpost
- Eigen woning als bedrijfspand? --> Mogelijke aftrekpost
- Gebruik je machines / computers / vervoersmiddelen / inventaris? --> mogelijke aftrekpost
- Maak je reclame / sponsoring / etc? --> Aftrekpost

En als je dan nog onder de streep wat over hebt, investeren om je business te laten groeien. Dat is in ieder geval wat ik zou doen ik jouw geval.
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:36:55 #54
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151458909
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:34 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

euhm, als ik me het nog goed kan herrinneren dacht jij dat den haag en 's-Gravenhage twee verschillende plaatsen waren.. Als ik je verwar met iemand anders ook goed, maar iedereen mag foutjes maken :)
Denk dat je jezelf vergist. M'n topografische kennis is niet maximaal maar die link kunnen we nog wel maken :')

Groot deel van mijn reacties op Fylax waren overigens sarcastisch en/of niet 100% serieus, je hebt zo soms van die dagen hč. Vind het wel goed dat scholen studenten in ieder geval begeleiden bij het ondernemen, kom je toch beslagen ten ijs. Mag wel hopen dat ze eerst goede plannen maken ^O^
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:42:50 #55
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151459257
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:35 schreef Blester het volgende:

[..]

Holding, British Virgin Islands ^O^

Nee, maar even serieus voor jouw situatie:

Als beginnende ondernemer (eenmanszaak) pak je inderdaad MKB, starters & zelfstandigenaftrek. Scheelt je toch zo'n 10K belasting. Handige voordeeltjes kan zijn om je aanslagen bijvoorbeeld in 1 keer te betalen, daar je dan geen 'rente' hoeft te betalen. Maarja, daarvoor betaalt de Belastingdienst je 1,2% van het te betalen bedrag. Pak je met een willekeurige andere investering meer dan 1,2% of heb je gewoon een bloedhekel aan de Belastingdienst? Dan moet je het gewoon in termijn gaan doen of je inkomen op 0 dumpen.

Verder goed op je aftrekposten letten. Weet niet in welke business je zit, maar hoogstwaarschijnlijk kun je veel kosten gaan opvoeren.

- Gebruik je internet? --> deels zakelijk
- Maak je zakelijke kilometers? --> Kilometeraftrek
- Moet je veel rijden? --> Leasebak
- Heb je een kantoor? --> Aftrekpost
- Eigen woning als bedrijfspand? --> Mogelijke aftrekpost
- Gebruik je machines / computers / vervoersmiddelen / inventaris? --> mogelijke aftrekpost
- Maak je reclame / sponsoring / etc? --> Aftrekpost

En als je dan nog onder de streep wat over hebt, investeren om je business te laten groeien. Dat is in ieder geval wat ik zou doen ik jouw geval.
Bedankt voor het nemen van de tijd om het zo neer te zetten :) Op het moment gaat het om een webshop (eigenlijk opgezet om eens te kijken wat er bij komt kijken, maar heel snel uit de klauwen gegroeid) welke ik vanuit huis run en ik verder niet meer dan een computer voor nodig heb.

De standaard aftrekkosten van reclame, verpakkingsmateriaal enz gaan daar uiteraard vanaf.

Daarnaast werkzaam als artiest. Vanuit de band worden alle onkosten vergoed (vervoer, overnachtingen enz worden al vanuit die organisatie betaald). dus hier heb ik eigenlijk nul tot geen onkosten aan.

Vooral die 10.000 aan belasting scheelt een hoop dus dat is al mooi meegenomen dat ik naar alle verwachtingen wel net over dat urencriterium heen moet gaan.

We zullen eens gaan zien wat dit jaar gaat brengen :D
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:43:40 #56
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151459310
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2015 16:44 schreef Awsom het volgende:

[..]


[..]

Verwacht er niet te veel van :P
Dit ;) maar sowieso succes gewenst, en houd ons op de hoogte :Y) ^O^.

Binnenkort maar weer eens aan de btw van Q1 zitten... zijn toch de mindere kanten van ondernemen :P.
KuikenGuppy
pi_151459500
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:43 schreef Burdie het volgende:

[..]

Dit ;) maar sowieso succes gewenst, en houd ons op de hoogte :Y) ^O^.

Binnenkort maar weer eens aan de btw van Q1 zitten... zijn toch de mindere kanten van ondernemen :P.
Ik hou jullie sowieso op de hoogte. :)
(she/her)
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:48:11 #58
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151459547
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:42 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

Bedankt voor het nemen van de tijd om het zo neer te zetten :) Op het moment gaat het om een webshop (eigenlijk opgezet om eens te kijken wat er bij komt kijken, maar heel snel uit de klauwen gegroeid) welke ik vanuit huis run en ik verder niet meer dan een computer voor nodig heb.

De standaard aftrekkosten van reclame, verpakkingsmateriaal enz gaan daar uiteraard vanaf.

Daarnaast werkzaam als artiest. Vanuit de band worden alle onkosten vergoed (vervoer, overnachtingen enz worden al vanuit die organisatie betaald). dus hier heb ik eigenlijk nul tot geen onkosten aan.

Vooral die 10.000 aan belasting scheelt een hoop dus dat is al mooi meegenomen dat ik naar alle verwachtingen wel net over dat urencriterium heen moet gaan.

We zullen eens gaan zien wat dit jaar gaat brengen :D
Waar schat je de winst voor 2015 ongeveer op? Als je bijvoorbeeld ¤40.000 winst hebt, dan vallen de uren een stuk gemakkelijker te verklaren dan bij bijvoorbeeld ¤13.000 winst. Kan me ook niet voorstellen dat een inspecteur dan ook lang bij de uren stil blijft staan.

Zorg in ieder geval wel dat je vet over die uren komt, als de inspecteur er nog wat discutabele uurtjes afzeikt heb je anders alsnog een probleem.

Gebruik je de woning als opslag voor de goederen? Of bepaalde ruimtes? En heb je een werkplek binnen huis? Dan heb je mogelijk ook aftrekposten. Natuurlijk ook je bureau / computer / beeldscherm / bureaustoel etc. afschrijven, is tenslotte je inventaris. Verder je internetaansluiting, telefoonabonnementen etc. allemaal zakelijk gooien.
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:48:33 #59
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151459571
Toevallig heb ik met mijn man een discussie over het volgende, ben benieuwd wat jullie vinden/denken...

Moet je als blogger (of breder: journalist) de jou ter review toegezonden artikelen en andere incentives (persreizen, etentjes, etc.) zien als loon in natura waar je inkomensbelasting over moet afdragen of niet? En waar ligt de grens? Lipstickje niet, auto wel?
En hoe zit dat aan de kant van een bedrijf? Mag je een journalist onbeperkt 'in de watten leggen'? Waar ligt de grens tussen reclame/marketinginvestering en relatiegeschenk?
KuikenGuppy
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:52:55 #60
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151459795
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:48 schreef Blester het volgende:

[..]

Waar schat je de winst voor 2015 ongeveer op? Als je bijvoorbeeld ¤40.000 winst hebt, dan vallen de uren een stuk gemakkelijker te verklaren dan bij bijvoorbeeld ¤13.000 winst. Kan me ook niet voorstellen dat een inspecteur dan ook lang bij de uren stil blijft staan.

Zorg in ieder geval wel dat je vet over die uren komt, als de inspecteur er nog wat discutabele uurtjes afzeikt heb je anders alsnog een probleem.

Gebruik je de woning als opslag voor de goederen? Of bepaalde ruimtes? En heb je een werkplek binnen huis? Dan heb je mogelijk ook aftrekposten. Natuurlijk ook je bureau / computer / beeldscherm / bureaustoel etc. afschrijven, is tenslotte je inventaris. Verder je internetaansluiting, telefoonabonnementen etc. allemaal zakelijk gooien.
Ik heb ihkv de ZEZ over 2013 een urenverantwoording moeten inleveren, heb nog nooit zo snel ergens 'OK, prima' op gehoord als op dat document. Volgens mij kijken ze alleen of de uren een beetje verklaarbaar zijn en er niks geks in staat ;).
KuikenGuppy
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:54:50 #61
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151459869
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:48 schreef Blester het volgende:

[..]

Waar schat je de winst voor 2015 ongeveer op? Als je bijvoorbeeld ¤40.000 winst hebt, dan vallen de uren een stuk gemakkelijker te verklaren dan bij bijvoorbeeld ¤13.000 winst. Kan me ook niet voorstellen dat een inspecteur dan ook lang bij de uren stil blijft staan.

Zorg in ieder geval wel dat je vet over die uren komt, als de inspecteur er nog wat discutabele uurtjes afzeikt heb je anders alsnog een probleem.

Gebruik je de woning als opslag voor de goederen? Of bepaalde ruimtes? En heb je een werkplek binnen huis? Dan heb je mogelijk ook aftrekposten. Natuurlijk ook je bureau / computer / beeldscherm / bureaustoel etc. afschrijven, is tenslotte je inventaris. Verder je internetaansluiting, telefoonabonnementen etc. allemaal zakelijk gooien.
De totale winst vind ik lastig in te schatten op het moment. Dat zit nu over het eerste kwartaal op zo'n 12.500. Webshop is voor 80% een winterproduct dus daar zal nu een dip in zitten en later weer gaan stijgen dus dat maakt het lastiger (hier zit wel nog een voorraad in met een verkoopwaarde van 10k). Ik schat aan het einde van het jaar ergens rond die 30K uit te komen.

Dit gaat allemaal vanuit een (ruime) studentenkamer dus met een all-in huur is het ook lastiger om losse kosten af te schrijven. Werkplek is dus ook voornamelijk privé gebruik. Voorraadkasten zijn gekocht en die heb ik inderdaad afgeschreven. De rest van het inventaris staat er al dus dat lijkt me niet de bedoeling om een stoel van 2 jaar terug af te gaan schrijven :P
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:55:01 #62
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151459874
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:52 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik heb ihkv de ZEZ over 2013 een urenverantwoording moeten inleveren, heb nog nooit zo snel ergens 'OK, prima' op gehoord als op dat document. Volgens mij kijken ze alleen of de uren een beetje verklaarbaar zijn en er niks geks in staat ;).
Die inspecteur ziet ook wel meteen, mede aan de omzet & winstcijfers, of een urenlijst klopt of niet. Daarnaast kijken ze denk ik inderdaad ook naar de indeling van de uren (logische omschrijvingen), niet dat er even een zakenlunch van 7 uur tussen staat.
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:57:31 #63
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151459974
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:52 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik heb ihkv de ZEZ over 2013 een urenverantwoording moeten inleveren, heb nog nooit zo snel ergens 'OK, prima' op gehoord als op dat document. Volgens mij kijken ze alleen of de uren een beetje verklaarbaar zijn en er niks geks in staat ;).
Hoe snel kan je eigenlijk zo'n controle verwachten. Is dat iets wat er altijd wel aankomt of meer steekproefsgewijs en kan het met een redelijk kleine kans eens voorkomen?
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:58:05 #64
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151459997
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:54 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

De totale winst vind ik lastig in te schatten op het moment. Dat zit nu over het eerste kwartaal op zo'n 12.500. Webshop is voor 80% een winterproduct dus daar zal nu een dip in zitten en later weer gaan stijgen dus dat maakt het lastiger (hier zit wel nog een voorraad in met een verkoopwaarde van 10k). Ik schat aan het einde van het jaar ergens rond die 30K uit te komen.

Dit gaat allemaal vanuit een (ruime) studentenkamer dus met een all-in huur is het ook lastiger om losse kosten af te schrijven. Werkplek is dus ook voornamelijk privé gebruik. Voorraadkasten zijn gekocht en die heb ik inderdaad afgeschreven. De rest van het inventaris staat er al dus dat lijkt me niet de bedoeling om een stoel van 2 jaar terug af te gaan schrijven :P
Ik ben uiteraard geen inspecteur, maar met ¤30K winst en een logische urenindeling moet het allemaal geen problemen gaan geven. Wel alles netjes bijhouden zodat je bij een eventuele controle niet met 12 kladblokken met notities aan komt zetten ^O^

Uren kun je natuurlijk ook wel gewoon ruim aanhouden, zoals hierboven aangegeven is een logische urenindeling gewoon het belangrijkst. Ze proberen een beetje de hobbyondernemers te onderscheiden van de echte ondernemers d.m.v. die uren. Een echte ondernemer is vaak wel meer dan een 23 uur per week bezig.
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:59:37 #65
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151460080
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:57 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

Hoe snel kan je eigenlijk zo'n controle verwachten. Is dat iets wat er altijd wel aankomt of meer steekproefsgewijs en kan het met een redelijk kleine kans eens voorkomen?
Geen idee, voor de ZEZ moet je het standaard meesturen ;)
KuikenGuppy
  dinsdag 7 april 2015 @ 20:00:24 #66
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151460116
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:58 schreef Blester het volgende:

[..]

Ik ben uiteraard geen inspecteur, maar met ¤30K winst en een logische urenindeling moet het allemaal geen problemen gaan geven. Wel alles netjes bijhouden zodat je bij een eventuele controle niet met 12 kladblokken met notities aan komt zetten ^O^

Uren kun je natuurlijk ook wel gewoon ruim aanhouden, zoals hierboven aangegeven is een logische urenindeling gewoon het belangrijkst.
Ja dat bijhouden vind ik zelf ook fijn om overzichtelijk te hebben. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik normaal allemaal dingen laat rondslingeren, maar dat wou ik hierbij per se in orde hebben.

M'n vriendin stond al raar te kijken dat er opeens overal mapjes stonden met gekleurde tabbladen. Die kent me alleen als die gast zonder agenda die hoopt dat ie alle afspraken onthoudt.
  dinsdag 7 april 2015 @ 20:03:30 #67
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_151460279
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 20:00 schreef Dribbel_ het volgende:

[..]

Ja dat bijhouden vind ik zelf ook fijn om overzichtelijk te hebben. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik normaal allemaal dingen laat rondslingeren, maar dat wou ik hierbij per se in orde hebben.

M'n vriendin stond al raar te kijken dat er opeens overal mapjes stonden met gekleurde tabbladen. Die kent me alleen als die gast zonder agenda die hoopt dat ie alle afspraken onthoudt.
Goed bezig ^O^

Ik las laatst ergens op FOK! iemand die zijn ZA moest terugbetalen, wel opgegeven er recht op te hebben gehad maar bij controle opeens de urenlijst 'kwijt' was. Tja, dan heb je zo'n inspecteur ook wel meteen tegen je in het harnas lijkt me. Al die smoesjes en gelogen verklaringen aanhoren...

Maakt me toch wederom een gelukkig man dat ik geen inspecteur van de Belastingdienst ben. Wat een hondenbaan heb je dan volgens mij _O-
~ Love comes unseen; we only see it go
  dinsdag 7 april 2015 @ 20:11:55 #68
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_151460664
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 20:03 schreef Blester het volgende:

[..]

Goed bezig ^O^

Ik las laatst ergens op FOK! iemand die zijn ZA moest terugbetalen, wel opgegeven er recht op te hebben gehad maar bij controle opeens de urenlijst 'kwijt' was. Tja, dan heb je zo'n inspecteur ook wel meteen tegen je in het harnas lijkt me. Al die smoesjes en gelogen verklaringen aanhoren...

Maakt me toch wederom een gelukkig man dat ik geen inspecteur van de Belastingdienst ben. Wat een hondenbaan heb je dan volgens mij _O-
Ja dat doet dan pijn op zo'n moment dat scheelt een hoop centjes. Weinig mensen die blij zijn om je te zien als je daar werkt nee haha.
pi_151462576
Het is ten strengste verboden om achteraf de uren nog op te stellen. Dus bij een eventuele controle moet je het overzichtje hebben. Natuurlijk zo gedetailleerd mogelijk, maar met name voor de grensgevallen of de beroepen waarbij de uren heel lastig te herleiden zijn. Bij een webwinkel is dit zeker het geval. Nou helpt een hoge omzet wel mee aan het verklaren natuurlijk. Het is meer de website branche waar het lastig is. Als jij een goede lopende website hebt die 2500 pm verdient, kun je dit makkelijk verdienen met 30 min. per dag updaten.

Kans op een controle is klein, maar als je te laat bent met belasting betalen e.d. dan kunnen er wel lampjes gaan branden. Tenminste, dat hoor ik vaak als verklaring van inspecteurs.
Facts don't care about your feelings
  woensdag 8 april 2015 @ 10:40:28 #70
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151477055
Ik heb besloten om me - naar aanleiding van de aangifte 2014 - te gaan verdiepen in een goedkoper alternatief voor mijn auto. Ben inmiddels in mijn 3e jaar als ZZPer en ben destijds gestart met een shortlease auto, zodat ik makkelijk van mijn contract af kon wanneer de zaken tegen zouden vallen. Gelukkig niks van dat alles, maar inmiddels al wel bijna 2.5 jaar aan het shortleasen :') Mede hierdoor zijn de autokosten momenteel erg hoog in vergelijking met mijn overige kosten.

Het goedkoopst zou het zijn om een auto aan te schaffen en contant af te rekenen, maar dat geld heb ik niet op de plank liggen. Opties die m.i. overblijven zijn operational lease met een meerjarig contract en financial lease. Beiden zouden goedkoper moeten kunnen zijn dan de shortlease constructie waar ik nu in zit. Echter behoudens de standaard vergelijking (eigenaar vs. geen eigenaar, alle kosten vergoed vs. zelf opdraaien voor kosten) kom ik er niet echt uit wat op termijn goedkoper is.

Ik ben dienstverlener en moet periodiek naar klanten. De auto wordt deels privé gebruikt en ik wil een stationwagen rijden. Heb ik dan recht op de KIA? En hoe zit het bijvoorbeeld met occassions? Geniet ik daarbij dezelfde voordelen als bij een nieuwe? Indien ja, valt een occassion van 1 of 2 jaar oud onder de toen geldende bijtellingsregels (en kan ik dus 'makkelijker' in de 14 of 20% categorie vallen wanneer ik een auto zou leasen waar de kop al van af is)?

Een hoop vragen, is er iemand die me op weg kan helpen met wat antwoorden? Of wat is een goede informatiesite? De vergelijkers en fiscale voordeelcalculators op de diverse financial lease sites heb ik inmiddels wel gezien...
  woensdag 8 april 2015 @ 10:52:10 #71
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151477264
Wat is de KIA behalve een automerk? :+
KuikenGuppy
  woensdag 8 april 2015 @ 10:54:28 #72
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151477322
Voor bijtelling geldt overigens altijd de catalogusprijs, ook als je een occassion aanschaft.
KuikenGuppy
  woensdag 8 april 2015 @ 10:59:37 #73
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151477443
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 10:52 schreef Burdie het volgende:
Wat is de KIA behalve een automerk? :+
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Bij investering in bedrijfsmiddelen >¤450 en tezamen meer dan ¤2300 mag je 28% van de aanschafwaarde als extra aftrek opvoeren.
  woensdag 8 april 2015 @ 11:11:18 #74
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151477691
Mijn man heeft vorig jaar een zelfde soort afweging gemaakt, hij heeft toen alle kosten in exell gezet en berekend wat voor hem de goedkoopste optie was. Je kan zo bijvoorbeeld ook rekening houden met de 'restwaarde' van de auto, want als je die na vier jaar weer zou verkopen, dan krijg je daar natuurlijk gewoon weer wat voor terug. Als je de auto zakelijk koopt en bijtelling betaalt, zijn alle kosten voor belasting, als je hem privé koopt zijn ze na belasting. Uiteindelijk was voor mijn man de auto zakelijk aanschaffen het voordeligst.
Ik zou in jouw geval gewoon de verschillende scenario's doorrekenen en vergelijken :).
KuikenGuppy
pi_151477867
Tja zijn echt heel veel soorten regeltjes, is niet zo heel makkelijk te zeggen. Het is lang niet altijd gunstig om een auto op de zaak te hebben, er wordt veel naar prive gecorrigeerd door de bijtelling en de btw prive correctie. Anderzijds is het ook zelden nadelig, maar zowel de bijtelling als de btw prive correctie zijn op basis van de cataloguswaarde, dus hoe ouder de auto, hoe nadeliger het wordt.

Je kunt altijd 19 cent per km rekenen als je auto prive hebt, dan heb je verder er geen administratie naar behalve dat je dus wel de zakelijke kilometers moet bijhouden. Meestal kiezen mensen er ook voor om de auto op de zaak te doen en bijtelling te betalen zodat er verder niets meer qua kilometers hoeft te worden bijgehouden. Anderzijds kan het zijn dat je de kilometers sowieso bijhoudt als je het doorfactureert aan de klant.

Wat betreft bijzondere aftrekposten is er niet zo heel veel meer over. KIA geldt alleen voor busjes (grijs kenteken). Elektrische auto's hebben nog wel de MIA/VAMIL en vaak lage bijtelling dus daar zit een voordeel. Bij een eenmanszaak kan de bijtelling nooit hoger zijn dan de werkelijke autokosten.
Facts don't care about your feelings
pi_151478136
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 10:54 schreef Burdie het volgende:
Voor bijtelling geldt overigens altijd de catalogusprijs, ook als je een occassion aanschaft.
Niet waar. Bij een occasion van 15 jaar of ouder gaat die over de dagwaarde. Onlangs heb ik privé een 14 jaar oude auto gekocht (a 19 cent per kilometer bij zakelijk gebruik), wellicht dat ik die over een jaar aan mn bedrijf verkoop.

[ Bericht 0% gewijzigd door Alexxxxx op 08-04-2015 11:52:33 ]
pi_151478494
quote:
3s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Niet waar. Bij een occasion van 15 jaar of ouder gaat die over de dagwaarde.
Bijna goed.

quote:
Dit tarief bedraagt 35% van de waarde in het economisch verkeer.
Dus je Ferrari tegen dagwaarde gaat je niet (meer) lukken, die zal je tegen de waarde in het economisch verkeer moeten bijtellen.
pi_151478507
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:18 schreef YoshiBignose het volgende:
Tja zijn echt heel veel soorten regeltjes, is niet zo heel makkelijk te zeggen. Het is lang niet altijd gunstig om een auto op de zaak te hebben, er wordt veel naar prive gecorrigeerd door de bijtelling en de btw prive correctie. Anderzijds is het ook zelden nadelig, maar zowel de bijtelling als de btw prive correctie zijn op basis van de cataloguswaarde, dus hoe ouder de auto, hoe nadeliger het wordt.

Je kunt altijd 19 cent per km rekenen als je auto prive hebt, dan heb je verder er geen administratie naar behalve dat je dus wel de zakelijke kilometers moet bijhouden. Meestal kiezen mensen er ook voor om de auto op de zaak te doen en bijtelling te betalen zodat er verder niets meer qua kilometers hoeft te worden bijgehouden. Anderzijds kan het zijn dat je de kilometers sowieso bijhoudt als je het doorfactureert aan de klant.

Wat betreft bijzondere aftrekposten is er niet zo heel veel meer over. KIA geldt alleen voor busjes (grijs kenteken). Elektrische auto's hebben nog wel de MIA/VAMIL en vaak lage bijtelling dus daar zit een voordeel. Bij een eenmanszaak kan de bijtelling nooit hoger zijn dan de werkelijke autokosten.
Kan je die laatste zin eens toelichten?
Spoilers!
pi_151478844
Winst = omzet - kosten. In je kosten knal je alle bonnetjes die te maken hebben met je auto. Tankbonnetjes, onderhoud, wegenbelasting etc. En natuurlijk de afschrijving van de investering van de auto (normaal 20% per jaar). Dus stel je koopt een dikke wagen, maar 2e hands voor een prikkie:

Afschrijving 10.000
Brandstof: 5.000
Overige: 5.000
Totaal 20.000

Cataloguswaarde is 100.000. Bijtelling is 25%, dus 25.000. Dan boek je geen 25k als correctie op je autokosten als bijtelling, maar 20.000 omdat de werkelijke kosten lager zijn. Anders zou je feitelijk verlies maken op de bijtelling. Dit komt zelden voor omdat de afschrijvingskosten vaak hoog genoeg zijn, maar je ziet dit soms terugkomen als de auto volledig afgeschreven is en de kosten daardoor erg laag zijn.

Anderzijds, als je bijtelling glad loopt met de autokosten dan staat er eigenlijk 0,- aan autokosten in je cijfers. Met andere woorden... het drukt ook je winst niet.
Facts don't care about your feelings
pi_151478942
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 20:49 schreef YoshiBignose het volgende:
Het is ten strengste verboden om achteraf de uren nog op te stellen. Dus bij een eventuele controle moet je het overzichtje hebben. Natuurlijk zo gedetailleerd mogelijk, maar met name voor de grensgevallen of de beroepen waarbij de uren heel lastig te herleiden zijn. Bij een webwinkel is dit zeker het geval. Nou helpt een hoge omzet wel mee aan het verklaren natuurlijk. Het is meer de website branche waar het lastig is. Als jij een goede lopende website hebt die 2500 pm verdient, kun je dit makkelijk verdienen met 30 min. per dag updaten.

Kans op een controle is klein, maar als je te laat bent met belasting betalen e.d. dan kunnen er wel lampjes gaan branden. Tenminste, dat hoor ik vaak als verklaring van inspecteurs.
en wat nu als je een bedrijfspand hebt, is de registratie van het in en uit schakelen van een alarm voldoende?
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_151479076
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:56 schreef YoshiBignose het volgende:
Winst = omzet - kosten. In je kosten knal je alle bonnetjes die te maken hebben met je auto. Tankbonnetjes, onderhoud, wegenbelasting etc. En natuurlijk de afschrijving van de investering van de auto (normaal 20% per jaar). Dus stel je koopt een dikke wagen, maar 2e hands voor een prikkie:

Afschrijving 10.000
Brandstof: 5.000
Overige: 5.000
Totaal 20.000

Cataloguswaarde is 100.000. Bijtelling is 25%, dus 25.000. Dan boek je geen 25k als correctie op je autokosten als bijtelling, maar 20.000 omdat de werkelijke kosten lager zijn. Anders zou je feitelijk verlies maken op de bijtelling. Dit komt zelden voor omdat de afschrijvingskosten vaak hoog genoeg zijn, maar je ziet dit soms terugkomen als de auto volledig afgeschreven is en de kosten daardoor erg laag zijn.

Anderzijds, als je bijtelling glad loopt met de autokosten dan staat er eigenlijk 0,- aan autokosten in je cijfers. Met andere woorden... het drukt ook je winst niet.
Heel nuttige informatie, dank je! Wij hebben de auto in het eerste jaar voor een groot deel al afgeschreven dus wellicht is dit wel van toepassing op ons.

Edit: oh wacht. Ik geloof dat ik verkeerd om dacht. Maar desalniettemin nuttige info ^O^
Spoilers!
pi_151479394
quote:
2s.gif Op woensdag 8 april 2015 12:00 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

en wat nu als je een bedrijfspand hebt, is de registratie van het in en uit schakelen van een alarm voldoende?
Als je geen personeel hebt lijkt me dat op zich wel goed bewijs. Officieel moeten de uren gewoon bijgehouden zijn voor de zelfstandigenaftrek dus er moet iets van bewijs te vinden zijn. Heb je een hoge omzet, geen personeel en via mail, agenda, alarmsysteem kan na worden gegaan dat er iedere dag gewerkt wordt, dan zal het wel kloppen.
Facts don't care about your feelings
  woensdag 8 april 2015 @ 15:34:15 #83
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151484809
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:56 schreef YoshiBignose het volgende:
Winst = omzet - kosten. In je kosten knal je alle bonnetjes die te maken hebben met je auto. Tankbonnetjes, onderhoud, wegenbelasting etc. En natuurlijk de afschrijving van de investering van de auto (normaal 20% per jaar). Dus stel je koopt een dikke wagen, maar 2e hands voor een prikkie:

Afschrijving 10.000
Brandstof: 5.000
Overige: 5.000
Totaal 20.000

Cataloguswaarde is 100.000. Bijtelling is 25%, dus 25.000. Dan boek je geen 25k als correctie op je autokosten als bijtelling, maar 20.000 omdat de werkelijke kosten lager zijn. Anders zou je feitelijk verlies maken op de bijtelling. Dit komt zelden voor omdat de afschrijvingskosten vaak hoog genoeg zijn, maar je ziet dit soms terugkomen als de auto volledig afgeschreven is en de kosten daardoor erg laag zijn.

Anderzijds, als je bijtelling glad loopt met de autokosten dan staat er eigenlijk 0,- aan autokosten in je cijfers. Met andere woorden... het drukt ook je winst niet.
Dus als ik een auto rijd van 40.000 en 25% en mijn kosten zijn 5000, dan betaal ik zo'n 7500 wanneer de auto nog niet afgeschreven is (52% van 10.000 en 52% van 5000) en nog maar 5000 wanneer de auto wel volledig afgschreven is (52% van 5000 en 52% van 5000)?

Is het dan niet voordelig om een auto zo snel mogelijk af te schrijven? Of moet dat altijd in 5 jaar x 20%?
  woensdag 8 april 2015 @ 15:37:05 #84
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151484915
Niemand die iets over mijn casus kwijt wil?
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:48 schreef Burdie het volgende:
Toevallig heb ik met mijn man een discussie over het volgende, ben benieuwd wat jullie vinden/denken...

Moet je als blogger (of breder: journalist) de jou ter review toegezonden artikelen en andere incentives (persreizen, etentjes, etc.) zien als loon in natura waar je inkomensbelasting over moet afdragen of niet? En waar ligt de grens? Lipstickje niet, auto wel?
En hoe zit dat aan de kant van een bedrijf? Mag je een journalist onbeperkt 'in de watten leggen'? Waar ligt de grens tussen reclame/marketinginvestering en relatiegeschenk?
KuikenGuppy
pi_151485028
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 15:34 schreef Coelho het volgende:

[..]

Dus als ik een auto rijd van 40.000 en 25% en mijn kosten zijn 5000, dan betaal ik zo'n 7500 wanneer de auto nog niet afgeschreven is (52% van 10.000 en 52% van 5000) en nog maar 5000 wanneer de auto wel volledig afgschreven is (52% van 5000 en 52% van 5000)?

Is het dan niet voordelig om een auto zo snel mogelijk af te schrijven? Of moet dat altijd in 5 jaar x 20%?
Een auto moet altijd in 5 jaar worden afgeschreven, behalve een bestelauto/busje (die mag versneld worden afgeschreven door starters) of een elektrische auto volgens de VAMIL regeling.
Facts don't care about your feelings
pi_151487316
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 15:37 schreef Burdie het volgende:
Niemand die iets over mijn casus kwijt wil?

[..]

Nooit aan gedacht om inkomstenbelasting te betalen over dingen die ik krijg. Ik heb er niet om gevraagd, ik krijg het gewoon ook, denk dat dat ook wel verschil maakt?
  donderdag 9 april 2015 @ 14:35:07 #87
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151515454
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 16:50 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Nooit aan gedacht om inkomstenbelasting te betalen over dingen die ik krijg. Ik heb er niet om gevraagd, ik krijg het gewoon ook, denk dat dat ook wel verschil maakt?
Volgens mijn man maakt het verschil of je afspraken over een tegenprestatie hebt gemaakt.
Sturen ze jou een plant op, dan is dat een gift.
Geven ze jou een plant in ruil voor werkzaamheden (het schrijven van een artikel over die plant), dan is het loon in natura.
Nou is een plant een matig voorbeeld, maar het wordt m.i. wat dubieus als je per maand duizenden euro's aan voordeel geniet vanwege je werk, maar dit niet als 'inkomsten' hoeft op te geven.
Stel, Volvo wil dat jij in hun nieuwste model auto rijdt, daarin gezien wordt, daar iets over schrijft... mag dat gewoon gratis, zonder bijtelling of watdanook? Terwijl, als ik een auto zou rijden 'van de baas' moet ik netjes bijtelling betalen per maand? Is er een grens en waar ligt die?
KuikenGuppy
pi_151520976
Ik heb nog nooit gehoord dat een autojournalist (wat ik ook ben) bijtelling of belasting moet betalen over een testauto.
  donderdag 9 april 2015 @ 17:59:52 #89
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151521413
Ook niet als je er vier jaar in zou rijden?
KuikenGuppy
  Moderator donderdag 9 april 2015 @ 18:19:49 #90
257132 crew  Awsom
pi_151521908
Een autojournalist rijdt niet vier jaar in dezelfde auto om er dan een review over te schrijven.

Er zit een duidelijk verschil tussen een auto een paar dagen of twee weken testen en het hele jaar door in een door Volvo gesponsorde auto rijden. In het eerste geval zie ik het niet als loon (in welke vorm dan ook) maar eerder als part-of-the-job. In het tweede geval is het wel duidelijk een vorm van loon.

Een autojournalist zou zichzelf trouwens even goed achter de oren moeten krabben als hij voor langere tijd een gesponsorde auto accepteert. Vanuit bedrijfsethisch perspectief zou ik dat niet erg netjes vinden en daarnaast zou het de neutraliteit van de journalist schaden.
  donderdag 9 april 2015 @ 18:30:40 #91
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151522243
Ik heb het niet over een autojournalist die een paar keer in een auto rijdt om erover te schrijven, maar bijvoorbeeld beauty/fashion bloggers die een Renault 'krijgen' om voor langere tijd in te rijden en gezien te worden.
Het was overigens gewoon een voorbeeld, sommige journalisten of bloggers gaan gesponsord voor duizenden euro's op vakantie, krijgen voor duizenden euro's kleding en schoenen, etc.
Vroeg me gewoon af hoe dat zit :).
KuikenGuppy
pi_151522889
voor mij is een testauto rijden gewoon werk (een heel leuk deel van mn werk, dat wel :P ) Bij het rijden in een gesponsorde auto zal er waarschijnlijk wel meer tegenover staan dan alleen rijden, zoals op moeten komen draven bij tig evenementen, je moet immers wel gezien worden.
  vrijdag 10 april 2015 @ 17:41:02 #93
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_151555044
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 15:40 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Een auto moet altijd in 5 jaar worden afgeschreven, behalve een bestelauto/busje (die mag versneld worden afgeschreven door starters) of een elektrische auto volgens de VAMIL regeling.
Dus ik mag mijn auto niet in 8 jaar afschrijven? :?
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_151556193
Minimaal 5 jaar dan :P
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 10 april 2015 @ 21:56:34 #95
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151563309
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2015 18:33 schreef YoshiBignose het volgende:
Minimaal 5 jaar dan :P
En ik als starter niet in één jaar? :?
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  vrijdag 10 april 2015 @ 22:05:28 #96
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151563650
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 14:35 schreef Burdie het volgende:
Volgens mijn man maakt het verschil of je afspraken over een tegenprestatie hebt gemaakt.
Sturen ze jou een plant op, dan is dat een gift.
Geven ze jou een plant in ruil voor werkzaamheden (het schrijven van een artikel over die plant), dan is het loon in natura.
Als ik dit lees worden exorbitante "giften" gezien als steekpenningen. Niet zakelijk aftrekbaar voor degene die het betaald, maar ook niet belast voor degene die het ontvangt.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_151567486
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2015 21:56 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]

En ik als starter niet in één jaar? :?
Waarom zou je een busje in 1 jaar willen afschrijven?
  zaterdag 11 april 2015 @ 00:24:28 #98
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151567928
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 00:05 schreef Kandijfijn het volgende:
Waarom zou je een busje in 1 jaar willen afschrijven?
Uitstellen van belastingclaim.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_151570454
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2015 21:56 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]

En ik als starter niet in één jaar? :?
Willekeurig afschrijven als starter mag alleen bij investeringen waar ook de KIA voor geldt, dus nog steeds geen personenauto (tenzij VAMIL). Zoals ik al aangaf...
Facts don't care about your feelings
pi_151570877
Bij dat soort grote giften gaan inderdaad bellen rinkelen bij de belastingdienst. Die zijn best streng als het aankomt op (mogelijke) steekpenningen.
pi_151571613
Ik las hierboven iets over inventaris en een werkplek in je eigen huis. Die regels zijn een paar jaar geleden veranderd: je kantoor 'aan huis' moet een eigen entree etc hebben - je moet het bij wijze van spreken aan iemand kunnen verhuren - wil je dit als aftrekpost mogen zien. Mocht dat niet het geval zijn en het is dus 'in je prive omgeving', mag je de inventaris ook niet zomaar als kosten opvoeren. Ik ben afgelopen jaar nog door mijn accountant er op gewezen dat mijn bureaustoel & bureau, die ik toen voor mijn enige werkplek puur zakelijk gebruikte, maar omdat je niet kan aantonen dat je hem niet privé gebruikt mocht ik ze niet als kosten opvoeren. Je mag echter wel je internet + telefoon + telefoonabonnement naar rato als kosten opvoeren als je die nodig hebt voor je werk.

Ik moet zeggen dat ik niet van elke 10 minuten werk bij hou voor wie of wat het is. Dan ben ik per dag een kwartier-halfuur extra kwijt. Ik heb natuurlijk wel facturen waar ik soms per project, soms per uur mijn declarabele uren op zet, maar daarmee kom ik niet op de 1225. Ik hoop dat het feit dat ik het praktisch fulltime doe, een kantoor huur met daarin 2 stagiairs waar ik altijd aanwezig ben en een e-mail archief van een paar duizend mailtjes per jaar voldoende 'bewijs' is.
pi_151647737
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 12:15 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Als je geen personeel hebt lijkt me dat op zich wel goed bewijs. Officieel moeten de uren gewoon bijgehouden zijn voor de zelfstandigenaftrek dus er moet iets van bewijs te vinden zijn. Heb je een hoge omzet, geen personeel en via mail, agenda, alarmsysteem kan na worden gegaan dat er iedere dag gewerkt wordt, dan zal het wel kloppen.
En als ik dit nou niet echt heb bijgehouden? Hoe kan ik dat dan doen? Want dat is dus iets waar ik niet echt bij stilgestaan heb ;)
-
pi_151647896
Aan de hand van je agenda / mail reconstrueren?
Facts don't care about your feelings
pi_151649852
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 15:56 schreef YoshiBignose het volgende:
Aan de hand van je agenda / mail reconstrueren?
ohja dat kan natuurlijk ook gewoon :)
thanks ;)
-
  maandag 13 april 2015 @ 19:54:45 #105
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_151656203
Kan iemand me aub helpen met de belastingaangifte? Voor het eerst kom ik er niet uit:
Opbrengsten: 3218
Afschrijvingen: 2576
Overige kosten: 3697
Saldo w&v rekening: -3055

Ondernemersvermogen begin: 9201
Privéonttrekkingen: 5694 (1694 bijtelling en 4000 verkoop auto)
Ondernemersvermogen eind: 2546
Privéstortingen: 412
Vermogensverschil: -1373

Ik zit al een week te puzzelen, maar kom er niet achter wat ik nou verkeerd doe. Heeft iemand een tip/advies? Ik kan het wel rechtbreien door de privéonttrekknigen omhoog te gooien, maar dat doe ik alleen als het 20 euro oid is...
  maandag 13 april 2015 @ 20:08:53 #106
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151656775
Verkoop auto bij privéonttrekkingen? Privé auto?
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  maandag 13 april 2015 @ 20:10:57 #107
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_151656872
Mja, overgebracht van zakelijk naar privévermogen. Ik neem dan het volgende aan: auto is geen activa meer, dus het ondernemersvermogen vermindert met de boekwaarde van de auto. Of maak ik hier een denkfout?
  maandag 13 april 2015 @ 20:12:22 #108
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151656930
Zat er boekwinst c.q. boekverlies op de auto (boekwaarde minus verkoopwaarde)?
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  maandag 13 april 2015 @ 20:18:37 #109
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_151657209
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 20:12 schreef MyTiredFeet het volgende:
Zat er boekwinst c.q. boekverlies op de auto (boekwaarde minus verkoopwaarde)?
Ja, 500 boekwinst.
  maandag 13 april 2015 @ 20:21:58 #110
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151657347
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 20:18 schreef Hi_flyer het volgende:
Ja, 500 boekwinst.
Zit - neem ik aan - ook in de winst- en verliesrekening verwerkt?

Kun je een totale (verkorte) balans per begin en eind boekjaar posten?
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  maandag 13 april 2015 @ 20:36:45 #111
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_151658087
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 20:21 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]

Zit - neem ik aan - ook in de winst- en verliesrekening verwerkt?

Kun je een totale (verkorte) balans per begin en eind boekjaar posten?
Ja hoor, dat wordt zoiets:
:)
  maandag 13 april 2015 @ 22:02:19 #112
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151662335
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 20:18 schreef Hi_flyer het volgende:
Ja, 500 boekwinst.
Hoe heb je dat berekend?

[ Bericht 100% gewijzigd door MyTiredFeet op 14-04-2015 21:15:21 ]
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_151663228
Gewoon een boekhoudpakket of boekhouder gebruiken man bij dit soort administraties, dit gaat gegarandeerd een keer fout zo.
Facts don't care about your feelings
pi_151933145
Ik heb naast mijn webwinkel (eenmanszaak) nu een job-offer liggen om op locatie te komen werken. Nu wilt de werkgever eigenlijk dat ik de eerste 4 weken maar gewoon zelf factureer, want als het nou niet bevalt dan hoeft deze niet de hele papierwinkel op te starten.

Bij goed bericht na 4 weken is er kans om op contract te komen.

Kan ik dit gewoon factureren vanuit mijn eenmanszaak? Factuurtje maken van X-uur tegen Y tarief = Z bedrag? En welke haken en ogen zitten er aan deze manier van werken? Krijg ik geen gelazer van verkapt dienstverband ofzo?
pi_152014140
Mijn vriendin en ik hebben beide een eenmanszaak sinds 2014. Dan mag je dus niet gezamenlijk de belastingaangifte doen. Maar hoe dan wel? :@ Vriendin heeft Duits paspoort en kan ondanks dat ze uteraard wel een DigID heeft niet inloggen schijnbaar ook?
pi_152015484
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 april 2015 14:43 schreef Alexxxxx het volgende:
Mijn vriendin en ik hebben beide een eenmanszaak sinds 2014. Dan mag je dus niet gezamenlijk de belastingaangifte doen. Maar hoe dan wel? :@ Vriendin heeft Duits paspoort en kan ondanks dat ze uteraard wel een DigID heeft niet inloggen schijnbaar ook?
Het mag wel, het kan alleen niet met de standaard aangifte software van de Belastingdienst. Ik kan dit met mijn super geavanceerde software wel (en de meeste accountants en boekhouders trouwens :P ).

DigiD heeft niets te maken met een onderneming, dan heb je de inloggegevens die je van de Belastingdienst kreeg nodig. Daar staat dan een aangifte klaar. Je mag wel PM'en als je meer hulp nodig hebt.
Facts don't care about your feelings
pi_152492964
Ik mag mij vanaf nu een officiële huisjesmelker noemen samen met mijn broers een mooi pand in Groningen gekocht van een pensionado die eraf vanaf wilde :).

Flinke aanslag op mijn spaargeld in de tijd dat ik net een huis heb gekocht en getrouwd ben ;(. Nu hopen dat we er een aardig rendement uit kunnen halen. Huidige huurders zijn ieder geval betrouwbare huurders gebleken en als ze weg gaan heb ik genoeg neven en nichten die niet kunnen wachten erin te springen ^O^
pi_152499168
Aangezien je dit in het ondernemerstopic post ga ik er vanuit dat dit zakelijk is? Fiscaal is dit natuurlijk het gunstigste om in box 3 te houden...
Facts don't care about your feelings
pi_152508714
Wat blijft het toch een heerlijk gevoel als je klanten zo tevreden zijn dat ze zelf willen uitbreiden en je ook nog aanbevelen bij anderen :)
-
  dinsdag 12 mei 2015 @ 09:48:48 #120
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_152515721
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 23:00 schreef stephan92 het volgende:
Wat blijft het toch een heerlijk gevoel als je klanten zo tevreden zijn dat ze zelf willen uitbreiden en je ook nog aanbevelen bij anderen :)
Ja, echt fijn is dat. Naast goede mond tot mond reclame en complimenten, zien we ook regelmatig bij een bankoverschrijving leuke teksten van tevreden klanten staan. Daar doe je het voor :Y
Spoilers!
pi_152515809
Ja uiteindelijk hoop dat je dat beide partijen er wat aan hebben. Ik maak ook al jaren geen reclame meer, maar krijg iedere week nieuwe klanten. Weet niet of ik er zo blij mee moet zijn maar goed uiteindelijk ga je dan het proces efficiënter maken of uitbesteden/personeel. Toch kom je op een gegeven moment op een punt dat je je afvraagt of je moet uitbreiden of het gewoon klein houden zoals het is, maar meestal komt dat doordat je eigenlijk alles zelf wil doen omdat je dan zeker weet dat het "goed" is...
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 12 mei 2015 @ 10:19:50 #122
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_152516353
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 09:53 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja uiteindelijk hoop dat je dat beide partijen er wat aan hebben. Ik maak ook al jaren geen reclame meer, maar krijg iedere week nieuwe klanten. Weet niet of ik er zo blij mee moet zijn maar goed uiteindelijk ga je dan het proces efficiënter maken of uitbesteden/personeel. Toch kom je op een gegeven moment op een punt dat je je afvraagt of je moet uitbreiden of het gewoon klein houden zoals het is, maar meestal komt dat doordat je eigenlijk alles zelf wil doen omdat je dan zeker weet dat het "goed" is...
Dat probleem hebben wij ook. We adverteren al 10 jaar niet meer maar het werk wordt eerder meer dan minder. Personeel aannemen willen we absoluut niet de eerste paar jaar. We zijn er wel mee bezig om ons bedrijf toekomstbestendiger te maken. We professionaliseren meer, daar was voorheen nooit tijd voor. En we werken volgens een vaster stramien zodat het werk ooit door een ander overgenomen kan worden.
Spoilers!
pi_152516824
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 19:29 schreef YoshiBignose het volgende:
Aangezien je dit in het ondernemerstopic post ga ik er vanuit dat dit zakelijk is? Fiscaal is dit natuurlijk het gunstigste om in box 3 te houden...
Wij verhuren het dat maakt het redelijk zakelijk ja :), binnenkort een nieuwe badkamer en keukenblokje erin drukken en dan ziet het er weer spik en span uit. Voor zover dit mogelijk is met studenten.

Belastingaangifte en adminstratie gaat gelukkig al jaren via mijn boekhouder *;
pi_152516988
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 10:41 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Wij verhuren het dat maakt het redelijk zakelijk ja :), binnenkort een nieuwe badkamer en keukenblokje erin drukken en dan ziet het er weer spik en span uit. Voor zover dit mogelijk is met studenten.

Belastingaangifte en adminstratie gaat gelukkig al jaren via mijn boekhouder *;
Nou ja hoeft nog steeds niet altijd zo te zijn, ik zou je daar goed in verdiepen als ik jou was (of overleggen met je boekhouder). Als je woning in box 3 valt betaal je geen eens belasting over de verhuuropbrengsten. Als het zakelijk is dan reken je gewoon af over je omzet. Volgens mij heb ik eens gelezen dat als je er zelf verstand van hebt en dingen gaat verbouwen e.d. het zakelijk kan worden aangemerkt omdat je dan werk erin steekt. Als je het puur koopt als een soort belegging is het box 3. Maar ik ben er ook geen expert in verder.
Facts don't care about your feelings
pi_152517620
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 10:48 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Nou ja hoeft nog steeds niet altijd zo te zijn, ik zou je daar goed in verdiepen als ik jou was (of overleggen met je boekhouder). Als je woning in box 3 valt betaal je geen eens belasting over de verhuuropbrengsten. Als het zakelijk is dan reken je gewoon af over je omzet. Volgens mij heb ik eens gelezen dat als je er zelf verstand van hebt en dingen gaat verbouwen e.d. het zakelijk kan worden aangemerkt omdat je dan werk erin steekt. Als je het puur koopt als een soort belegging is het box 3. Maar ik ben er ook geen expert in verder.
We gaan de boel zelf inbouwen mijn broers zijn erg technisch en ik kan zelf ook genoeg werk verzetten. Het doel is gewoon rendement halen (rendement op spaargeld is waardeloos) en deze kans kwam ons zowat aanwaaien. In september gaan er waarschijnlijk twee uit en dan druk ik mooi mijn neefjes erin.

Boekhouder controleren doet mijn vader (accountant) met enige regelmaat en heb louter positief commentaar gehoord de afgelopen jaren.
pi_152520032
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 09:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, echt fijn is dat. Naast goede mond tot mond reclame en complimenten, zien we ook regelmatig bij een bankoverschrijving leuke teksten van tevreden klanten staan. Daar doe je het voor :Y
Ja precies dat zien wij ook altijd. Hou daar echt van dat soort dingen :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 09:53 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja uiteindelijk hoop dat je dat beide partijen er wat aan hebben. Ik maak ook al jaren geen reclame meer, maar krijg iedere week nieuwe klanten. Weet niet of ik er zo blij mee moet zijn maar goed uiteindelijk ga je dan het proces efficiënter maken of uitbesteden/personeel. Toch kom je op een gegeven moment op een punt dat je je afvraagt of je moet uitbreiden of het gewoon klein houden zoals het is, maar meestal komt dat doordat je eigenlijk alles zelf wil doen omdat je dan zeker weet dat het "goed" is...
Reclame maken doen we dan nog wel maar goed wij zijn ook nog niet zo heel erg lang bezig :)
-
pi_152592075
Heb heel lang een webwinkel gehad maar door omstandigheden ermee gestopt. Maar het blijft kriebelen bij mij en ondertussen houd ik mijn ogen er oren open met waar vraag naar is en of er webwinkels te koop zijn.
pi_152647622
Krijgen ondernemers altijd later uitslag van de aangifte, of zijn er enkele die de aanslag ook al binnen hebben en het geld ontvangen of betaald hebben?
  zaterdag 16 mei 2015 @ 13:17:51 #129
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_152648342
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 14:38 schreef PeterPastoor het volgende:
Heb heel lang een webwinkel gehad maar door omstandigheden ermee gestopt. Maar het blijft kriebelen bij mij en ondertussen houd ik mijn ogen er oren open met waar vraag naar is en of er webwinkels te koop zijn.
Wat voor iets zoek je?
KuikenGuppy
  zaterdag 16 mei 2015 @ 13:38:46 #130
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_152648837
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 12:46 schreef Snoepje5 het volgende:
Krijgen ondernemers altijd later uitslag van de aangifte, of zijn er enkele die de aanslag ook al binnen hebben en het geld ontvangen of betaald hebben?
Als je tijdig aangifte hebt gedaan (zonder uitstel), loop je gewoon mee in het normale afhandeling.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
  zaterdag 16 mei 2015 @ 14:30:13 #131
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_152649911
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 14:38 schreef PeterPastoor het volgende:
Heb heel lang een webwinkel gehad maar door omstandigheden ermee gestopt. Maar het blijft kriebelen bij mij en ondertussen houd ik mijn ogen er oren open met waar vraag naar is en of er webwinkels te koop zijn.
Grofweg een idee wat je zou willen investeren erin? Webshop + voorraad dus.
pi_152669844
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 14:38 schreef PeterPastoor het volgende:
Heb heel lang een webwinkel gehad maar door omstandigheden ermee gestopt. Maar het blijft kriebelen bij mij en ondertussen houd ik mijn ogen er oren open met waar vraag naar is en of er webwinkels te koop zijn.
op webwinkelforum zijn vrij regelmatig mensen die hun webwinkel te koop aan bieden. Misschien zit daar iets leuks bij voor je?
-
  zondag 17 mei 2015 @ 10:36:17 #133
322264 PeterPastoor
SEKSGOED.NL
pi_152670759
Ben al met iets begonnen. Kan nog niet zeggen wat precies. :)
pi_152675452
Webwinkels zijn echt onmogelijk tegenwoordig, teveel grote spelers met lage verzendkosten, besteltijden tot middernacht en scherpe prijzen. Je moet echt iets heel specifieks hebben en goede service bieden en dan nog hopen dat je goed in google scoort natuurlijk zodat mensen je kunnen vinden. Echt heel lastig.
Facts don't care about your feelings
pi_152676779
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 13:48 schreef YoshiBignose het volgende:
Webwinkels zijn echt onmogelijk tegenwoordig, teveel grote spelers met lage verzendkosten, besteltijden tot middernacht en scherpe prijzen. Je moet echt iets heel specifieks hebben en goede service bieden en dan nog hopen dat je goed in google scoort natuurlijk zodat mensen je kunnen vinden. Echt heel lastig.
Ik moet altijd zo lachen om mensen die graag een webwinkel er naast willen doen, man dat valt zo tegen... Een webwinkel heeft veel voordelen, maar ik denk echt dat je met een souvenierswinkel in een winkelcentrum makkelijker klanten trekt dan met een webwinkel, al is het rendabel maken wellicht moeilijker...
Maar goed, ik zie graag opgezette webwinkels zonder bereik, dan pluk ik daar wel de pareltjes uit...
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_152679765
Een vraagje aan mensen die toevallig in de horecasector zitten;

Mijn ouders hebben in een ver verleden 3 snack kiosken draaiende gehouden. Destijds zijn die verkocht maar na al die tijd is het toch weer gaan kriebelen bij hun om een bestaand iets over te nemen.
Nu staat er een snackkiosk te koop en zijn hun wel geďnteresseerd.

Omzet bedraagt ¤90.000 in het jaar, winst ¤33.000 in het jaar.
Er is verder geen personeel en geen andere lopende contracten. Alleen een jaarlijkse erfpacht van ¤2000.
Op dit moment is het in bezit van een oudere eigenaar die lekker van zijn pensioen zou willen gaan genieten.
Op dit moment ook regelmatig gesloten rond etenstijd omdat anders de dagen voor hem te lang werden. (11.30 tot 16.00 geopend).

Hier een linkje naar de makelaar die het verkoopt:

http://www.berendschothor(...)etaria-het-snackpunt

Wat is het in jullie ogen waard?

SPOILER: Pas lezen als jullie een waarde in gedachten hebben
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Alvast dank :)
pi_152681586
Is erg lastig om dit soort dingen te bepalen. Horeca is vaak vrij risicovol. Maar ik neem aan dat die 33k winst vrij stabiel is de laatste jaren? In principe werk je voor je salaris dan want dat is de winst. Zou je daar 3 jaar voor niets voor willen werken? Lijkt me niet, 33k is een vrij gemiddeld salaris want je ook zonder enig risico kunt verdienen. Dan hou je de inventaris over. Hoeveel is het allemaal waard? Is er veel verouderd, is dat gebouw half verrot? Dat zou ik eerst bepalen en dan kun je zien welk deel van de vraagprijs overblijft als "goodwill". Maar ik kan me niet voorstellen dat dat heel veel kan zijn.
Facts don't care about your feelings
  zondag 17 mei 2015 @ 16:35:31 #138
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_152681743
Als ie nu al om 16:00 dicht gaat dan mis je toch flink wat omzet.
pi_152682581
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 16:32 schreef YoshiBignose het volgende:
Is erg lastig om dit soort dingen te bepalen. Horeca is vaak vrij risicovol. Maar ik neem aan dat die 33k winst vrij stabiel is de laatste jaren? In principe werk je voor je salaris dan want dat is de winst. Zou je daar 3 jaar voor niets voor willen werken? Lijkt me niet, 33k is een vrij gemiddeld salaris want je ook zonder enig risico kunt verdienen. Dan hou je de inventaris over. Hoeveel is het allemaal waard? Is er veel verouderd, is dat gebouw half verrot? Dat zou ik eerst bepalen en dan kun je zien welk deel van de vraagprijs overblijft als "goodwill". Maar ik kan me niet voorstellen dat dat heel veel kan zijn.
De keuken is heel degelijk. Frituurwand is 1.5 jaar oud. Softijs en milkshake machine een aantal weken geleden volledig gereviseerd. En de rvs koelkast is een half jaar oud.

Verder is de winst redelijk stabiel:
2012: 30k
2013: 32k
2014: 33k

De kiosk aan de buitenkant heeft wel wat onderhoud nodig, het houtwerk waar de verlichting in hangt aan de buitenkant is deels aan vervanging toe. Dit gaat over slechts 1 zijkant om een paar plekken. Naast het schilderwerk wat er verder zou moeten gebeuren is het prima in orde

quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 16:35 schreef Erasmo het volgende:
Als ie nu al om 16:00 dicht gaat dan mis je toch flink wat omzet.
De man richt zich op dit moment puur op de scholen die in de buurt zitten. Een groot ROC zit er, en daarnaast nog 2 scholen met voortgezet onderwijs.
Naast de scholen is er ook nog een groot kantorengebied wat allemaal op enkele minuten lopen van elkaar vandaan ligt.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 11:30 tot 16:00.
Zaterdag: 12:00 tot 18:30.
Zondag: Gesloten.

In de zomervakantie en kerstvakantie ook gesloten omdat dan de scholen ook dicht zijn.
In een gesprek met de eigenaar gaf hij aan dat hij gesloten is omdat hij op leeftijd is, en daarom tot laat werken, of lange dagen maken niet meer voor hem weggelegd is.
  zondag 17 mei 2015 @ 17:04:09 #140
254851 Susteren
SPELINGSFREEK
pi_152682941
Hi guys!

Tijdje terug dat ik hier voor het laatst heb gereageerd, wel flink meegelezen de laatste tijd. Ik zou graag een beetje een update geven van m'n bezigheden.

Na een hele tijd op een "traditionele" manier gewekt te hebben (offertebasis en vooral mond-op-mond reclame) ben ik laatst wat nieuws begonnen: Festar.nl genaamd.

Wat doet Festar? Bedrijfsfilms produceren tegen vaste lage tarieven zonder onverwachte kosten achteraf. Dit alles binnen één week.

Waarom? Zodat ook MKB'ers met kleinere budgetten de kans krijgen om te groeien door een van de meest effectieve manieren van marketing: video.

Ik maak al een tijd bedrijfsfilms, maar merkte dat de stap voor (vooral kleinere) bedrijven groot is om een offerte aan te vragen bij een productiebedrijf. Veel klanten wilden duidelijke prijzen horen, geen uurtarief dus maar projectprijs.

Met dit in mijn achterhoofd ben ik met Festar begonnen. Ik ben razend benieuwd naar jullie feedback! Brand maar los, zowel positief als negatief (mag zowel over het concept als over de website).

Tot nu toe zijn de reacties razend positief maar ben altijd op zoek naar verbeterpunten.

Bedankt! :)
Ik ben de spelings kooning van de heele weereld! Dus geen spelings-fauten makken in dit foorum!™
Op donderdag 9 december 2010 13:44 schreef Rectum het volgende:
Mijn ode aan Susteren. :')
pi_153688779
Ik mag mij hier sinds gisteren ook melden.
In eerste instantie ingeschreven als installatiebedrijf waar ik mij regionaal ga bezighouden met installatie van verwarming en sanitair.
Tevens een webshop aan het opzetten met verkoop van sanitair en verwarming, echter alleen in Belgie.

Daarnaast liggen er plannen om samen met een vriend een VOF te starten als online technisch warenhuis in NL + BE.

Ik zit reeds 12 jaar in de handel qua verwarming en sanitair, zowel B2B als B2C.
Tevens bij mij laatste werkgever een webshop opgestart waar met circa 400 euro advertentiekosten gemiddeld ¤ 20.000 aan webshoporder per maand uitkwam (marge circa 40%).

Dus ik durf wel te zeggen dat ik er redelijk verstand van heb :)

Aan de laatste werkgever ga ik mij overigens ook verhuren om een webshop op te bouwen en bij te houden, echter moet ik nog even uitzoeken hoe dat zit met VAR.

Dus als het goed is komen er drukke tijden aan :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_153928734
Hey leuk topic!

Ik ben een eenpitter en verhuur mezelf aan bedrijven als interim professional. Tot nu toe klungel ik mijn administratie in excel, maar wil toch wel een boekhoudpakketje eigenlijk. Wat is het beste (gratis) boekhoudpakket voor mijn situatie?

[ Bericht 2% gewijzigd door Doum op 29-06-2015 16:37:44 ]
pi_153929446
Ik heb gezien dat het zakelijk aantrekkelijk is om een motor te rijden. Lage 'bijtelling' (vast bedrag per jaar om het af te kopen van een paar honderd euro), investering aftrekken over 3 jaar, BTW aftrekbaar. Gloednieuwe motor van 6000 euro winkelprijs rij je dan voor netto 150 euro per maand. Waarschijnlijk valt er ook een dergelijke financiering voor te regelen. Maar, wat ik me afvraag, is of dat dan op je persoonlijke naam in het BKR register komt te staan? Want ik heb een eenmanszaak, geen BV.
pi_153929621
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 16:40 schreef vincm het volgende:
Ik heb gezien dat het zakelijk aantrekkelijk is om een motor te rijden. Lage 'bijtelling' (vast bedrag per jaar om het af te kopen van een paar honderd euro), investering aftrekken over 3 jaar, BTW aftrekbaar. Gloednieuwe motor van 6000 euro winkelprijs rij je dan voor netto 150 euro per maand. Waarschijnlijk valt er ook een dergelijke financiering voor te regelen. Maar, wat ik me afvraag, is of dat dan op je persoonlijke naam in het BKR register komt te staan? Want ik heb een eenmanszaak, geen BV.
De motor kan je alleen persoonlijk op naam zetten. Je kan hem uiteraard wel in je boekhouding van je zaak meenemen, maar hij blijft persoonlijk geregistreerd.
  maandag 29 juni 2015 @ 16:49:02 #145
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153929684
Oh, ik ga me hier ook eventjes melden, wie weet wat er nog te leren valt! :s)

LeeHarveyOswald en ik hebben vorige week zaterdag onze uit de hand gelopen broodbakhobby omgezet in een heuse bakkerij. Zeer kleinschalig en voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag open, hopelijk uiteindelijk naar vijf dagen per week. Allebei nog in loondienst (32 uur). Het is een VOF.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 juni 2015 @ 16:51:02 #146
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153929732
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 16:17 schreef Doum het volgende:
Hey leuk topic!

Ik ben een eenpitter en verhuur mezelf aan bedrijven als interim professional. Tot nu toe klungel ik mijn administratie in excel, maar wil toch wel een boekhoudpakketje eigenlijk. Wat is het beste (gratis) boekhoudpakket voor mijn situatie?
Ik gebruik Gnucash. Zit er nog wel mee te worstelen af en toe maar dat komt meer door mezelf dan door de software geloof ik.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153932852
Ik heb niet zo beste ervaring met gratis boekhoudpakketjes.
Beetje geklungel en je mist op gegeven moment toch de functies van een echt boekhoudpakket.

Ik gebruik zelf Snelstart, kost een tientje of 4 ex in de maand maar verdiend zich dik terug, de tijd dat ik voorheen aan administratie kwijt was kan nu gebruiken voor verkoop.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 29 juni 2015 @ 21:44:15 #148
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153937136
Volgens mij is Gnucash wel redelijk compleet hoor. Het kan ook dingen als afschriften inlezen e.d.

Het enige dat ik nog niet heb kunnen uitvogelen is hoe ik memoriaalboekingen kan maken, maar dat los ik nu gewoon op een andere manier op.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 juni 2015 @ 21:52:58 #149
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_153937438
Mijn man gebruikt MoneyBird voor zijn boekhouding en is er erg tevreden over. Verder doet de boekhouder het werk ;).
KuikenGuppy
pi_153937450
Ligt er ook een beetje aan wat je wil, ik gebruik heel veel unieke artikelnummers en dan is het ook wel prettig dat je artikelen aan kan maken en dat je de historie en mutaties hiervan kan analyseren enz.

Dat zal voor jullie weer een stuk minder belangrijk zijn.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 29 juni 2015 @ 22:05:59 #151
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153937864
Ah ja, artikelen gaan er bij ons überhaupt niet in, ik boek alleen de betalingen in bulk. Het is toch allemaal 'brood'. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153940896
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij is Gnucash wel redelijk compleet hoor. Het kan ook dingen als afschriften inlezen e.d.

Het enige dat ik nog niet heb kunnen uitvogelen is hoe ik memoriaalboekingen kan maken, maar dat los ik nu gewoon op een andere manier op.
Ja daar zat ik vandaag ook mee te spelen, als app op mijn telefoon waar je zelf je grootboek in elkaar kan flansen.

Trouwens bij ICBC kan je gratis een (zakelijke) rekening openen.
pi_153941337
Voor administratie gebruik ik gewoon moneybird waar mijn boekhouder dan ook weer toegang tot heeft werkt perfect :).
  maandag 29 juni 2015 @ 23:42:36 #154
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153941489
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 23:26 schreef Doum het volgende:

[..]

Ja daar zat ik vandaag ook mee te spelen, als app op mijn telefoon waar je zelf je grootboek in elkaar kan flansen.

Trouwens bij ICBC kan je gratis een (zakelijke) rekening openen.
Oh, er is een app! *O*

Maar Gnucash zelf is toch offline? Hoe werkt dat dan met synchroniseren?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153942503
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 23:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oh, er is een app! *O*

Maar Gnucash zelf is toch offline? Hoe werkt dat dan met synchroniseren?
Dat staat los van elkaar. In google playstore kan je een app voor android krijgen. Voor microsoft, iOS en linux kan je de 'originele' versie krijgen. Die moet ik nog bekijken.
  dinsdag 30 juni 2015 @ 07:13:51 #156
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153945728
Het is niet zo dat je dan meteen als je iets koopt oid dit kunt boeken en later kunt overzetten naar de 'echte' Gnucash?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153953244
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 07:13 schreef Isegrim het volgende:
Het is niet zo dat je dan meteen als je iets koopt oid dit kunt boeken en later kunt overzetten naar de 'echte' Gnucash?
Voor zover ik begrijp staan die tweelos van elkaar. De app is ook alleen maar voor Android
  dinsdag 30 juni 2015 @ 14:39:30 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153953533
Jammer!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153954852
Je kan wel veel zelf doen maar ik zou toch een boekhouder aanbevelen bij iedere ondernemer... ik zie echt te vaak fouten langskomen. Je kan nou eenmaal niet alles weten.
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 30 juni 2015 @ 15:57:01 #160
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_153954870
Offtopic, maar ik heb sinds gisteren al zin in chocola (ganache) dankzij dit topic :').
KuikenGuppy
  dinsdag 30 juni 2015 @ 16:04:06 #161
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153955017
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 15:55 schreef YoshiBignose het volgende:
Je kan wel veel zelf doen maar ik zou toch een boekhouder aanbevelen bij iedere ondernemer... ik zie echt te vaak fouten langskomen. Je kan nou eenmaal niet alles weten.
Ik heb een belastingadviseur. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 30 juni 2015 @ 17:56:46 #162
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153957282
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 15:55 schreef YoshiBignose het volgende:
Je kan wel veel zelf doen maar ik zou toch een boekhouder aanbevelen bij iedere ondernemer... ik zie echt te vaak fouten langskomen. Je kan nou eenmaal niet alles weten.
En zijn die fouten dan erg belangrijk?

Ik heb, laten we zeggen, 30 factuurtjes in het jaar. Ik zou niet zo goed weten wat een boekhouder voor mij kan betekenen :?
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  dinsdag 30 juni 2015 @ 18:32:28 #163
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153958026
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 16:17 schreef Doum het volgende:
Hey leuk topic!

Ik ben een eenpitter en verhuur mezelf aan bedrijven als interim professional. Tot nu toe klungel ik mijn administratie in excel, maar wil toch wel een boekhoudpakketje eigenlijk. Wat is het beste (gratis) boekhoudpakket voor mijn situatie?
Als ZZP'er is het relatief simpel, ik denk dat je de volgende vragen moet stellen:
- Gebruik je je auto zakelijk?
- Doe je zaken met het buitenland?
- Hou je een BTW administratie bij? (Ja, neem ik aan)
- Hoeveel facturen en rekeningen boek je in per jaar
- Wil je dat je je bankrekening kunt importeren?

Ikzelf schrijf een factuur of 30 uit per jaar, boek een 60-tal rekeningen en gebruik de prive auto ook zakelijk. Omdat ik de facturen en rekeningen direct apart leg, doe ik 1x per maand inboeken en zoek dan de betaaldatum er bij. Importeren uit telebankieren is niet nodig. Auto is prive eigendom maar wordt zakelijk gebruikt.

Ikzelf gebruik Acumulus, van Siel. Die doet het bovenstaande voor een tientje in de maand.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_153962172
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 17:56 schreef Hallmark het volgende:

[..]

En zijn die fouten dan erg belangrijk?

Ik heb, laten we zeggen, 30 factuurtjes in het jaar. Ik zou niet zo goed weten wat een boekhouder voor mij kan betekenen :?
Ach of een fout erg belangrijk is is relatief... maar op basis van ervaring zie ik vaak fout gaan:

- btw terugvorderen van kosten die niet mogen (bijv. eten buiten de deur, aankoop van particulieren, autokosten maar geen auto op de zaak)
- verkeerde btw tarieven kosten (lunch 6%, ov 6%, verzekeringen 0% etc.)
- verkeerde btw tarieven op de omzet facturen (6% ipv 21%, of deel van de factuur 0% gedaan bij doorbelasten van trein/lunch terwijl hoofd dienst 21% is)
- btw aangifte verkeerd ingevuld (bedragen op de verkeerde plek, bedragen incl. btw, vergeten transacties buitenland, kleineondernemersregeling wel/niet of onterecht toegepast)

Maar dat is vaak niet heel interessant en met een suppletie wel te corrigeren... inkomstenbelasting is toch wat belangrijker:

- bepaalde kosten vergeten (deel telefoon zakelijk, 19 cent per km voor prive auto zakelijk gebruik, voedsel/drank en representatie (73,5% aftrekbaar)
- kosten geboekt die niet zakelijk zijn (maar dat is niet echt een probleem totdat de BD erachter komt ;) )
- urencriterium toegepast terwijl uren niet zijn gemaakt (1225 p/j) of uren slecht gespecificeerd zijn voor bij een eventuele controle, of uren tijdsevenredig toegepast (mag niet). of andersom, urencriterium niet toegepast terwijl die wel gehaald is. voor een starter is de aftrekpost bijna 10.000 euro en dus erg belangrijk.
- kleineondernemersregeling voor de BTW niet als omzet verwerkt in de cijfers
- overlopende omzet / kosten niet goed verwerkt (factuur in jan. 2015 voor werkzaamheden dec. 2014 is officieel omzet 2014)
- diverse activa/passiva op de balans niet ingeboekt vanwege een prutadministratie in excel (debiteuren/crediteuren, stand zakelijke rekening, vordering/schuld van BTW aangifte 4e kw.)
- in geval van investeringen, bijv. direct in de kosten geboekt en niet 20% afgeschreven per jaar, of andersom, of geen rekening gehouden met investeringsaftrek, of willekeurig afschrijven starter

Hmmm zo even uit mijn hoofd kom ik dat veel tegen. In de meeste gevallen heeft het inderdaad weinig invloed en kan je het nog corrigeren, of zo laten en de kans is klein dat de Belastingdienst er ooit naar kraait. MAAR heb ook van iemand eens gehoord die 3 jaar zelfstandigenaftrek toepaste maar het bleek de hoofdinkomstenbron niet te zijn (naast de 1225 uur een eis bij geen starters) en de Belastingdienst corrigeerde dit met 3 jaar. Grofweg ¤9500 * 3 * 37% = ¤10.545. Heb je niet zomaar liggen.

Wat ook weleens voorkomt is dat de ondernemer niet echt een ondernemer blijkt voor de IB, maar wel van alle voordelen heeft geprofiteerd (verkapt loondienst, te weinig klanten, geen reclame / onvindbaar, stelselmatig verlies etc.).

Een boekhouding is iets meer dan facturen overnemen in een boekhoudpakket, want dat is tegenwoordig inderdaad niet moeilijk meer.
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 30 juni 2015 @ 22:04:49 #165
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153963335
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 18:32 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Als ZZP'er is het relatief simpel, ik denk dat je de volgende vragen moet stellen:
- Gebruik je je auto zakelijk?
- Doe je zaken met het buitenland?
- Hou je een BTW administratie bij? (Ja, neem ik aan)
- Hoeveel facturen en rekeningen boek je in per jaar
- Wil je dat je je bankrekening kunt importeren?

Ikzelf schrijf een factuur of 30 uit per jaar, boek een 60-tal rekeningen en gebruik de prive auto ook zakelijk. Omdat ik de facturen en rekeningen direct apart leg, doe ik 1x per maand inboeken en zoek dan de betaaldatum er bij. Importeren uit telebankieren is niet nodig. Auto is prive eigendom maar wordt zakelijk gebruikt.

Ikzelf gebruik Acumulus, van Siel. Die doet het bovenstaande voor een tientje in de maand.
Voorraadadministratie kan ook een belangrijk aspect aan een boekhoudpakket zijn. Het was voor ons een breekpunt zelfs.
Spoilers!
  dinsdag 30 juni 2015 @ 22:06:23 #166
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153963370
Yoshi, wat wordt precies bedoelt met aftrekbaarheid van representatiekosten?
Spoilers!
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:09:43 #167
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153965393
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 22:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Yoshi, wat wordt precies bedoelt met aftrekbaarheid van representatiekosten?
Dat als je bijv. zakelijk uit eten gaat (of gaat borrelen o.i.d.), dan mag je dat slechts voor 73,5% aftrekken. BTW mag je niet opvoeren.

Mijn boekhoudpakketje (Acumulus) waarschuwt daar netjes voor, en boekt dat correct.

quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 22:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voorraadadministratie kan ook een belangrijk aspect aan een boekhoudpakket zijn.
Yup, geloof ik graag. Ik zei ZZP en had de gemiddelde IT/consultant-pik/gleuf in gedachten :-P
Voorraad administratie geloof ik zo maar dat dat echt gesmeerd moet lopen, evt. met barcode lezen o.i.d., dat zal zeker een apart systeem waard zijn.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:12:44 #168
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153965515
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 21:21 schreef YoshiBignose het volgende:
Maar dat is vaak niet heel interessant en met een suppletie wel te corrigeren... inkomstenbelasting is toch wat belangrijker
Nice, goede lijst... ga ik effe goed doorheen lopen :Y
quote:
Grofweg ¤9500 * 3 * 37% = ¤10.545. Heb je niet zomaar liggen.
Een serieuze ondernemer die dat niet heeft liggen? :@
Ik heb echt geen WW meer, en ik zou doodnerveus zijn als ik geen 10K had liggen :@
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_153965564
Juist, zoals bovenstaand. Je kunt ook kiezen voor ¤ 4.500 drempel of 73,5% van deze kosten aftrekken. Meeste ondernemers zijn daar niet van op de hoogte, wel handig dat boekhoudpakketten daar tegenwoordig netjes voor waarschuwen.

@Hallmark, tja serieuze ondernemer, sloeberige ondernemer. Je hebt ze allemaal. We leven toch in Nederland hé, waar je korting krijgt bij een Media Markt voor het afsluiten van energie bij Essent, of een auto kan leasen bij de Albert Heijn. De meeste mensen hebben echt geen 10k meer liggen :P
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:17:22 #170
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153965675
Ik heb nog nooit van mijn leven 10K opzij gehad hoor. :N
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † dinsdag 30 juni 2015 @ 23:38:00 #171
43556 miss_dynastie
pi_153966271
Over overlopende omzet kregen wij juist vragen bij de belastingcontrole: de omzet in de aangifte omzetbelasting over jaar X was niet gelijk aan de omzet in de inkomstenbelasting over jaar X. Toen ik uitlegde dat het met overlopende omzet te maken had, was de beste man heel verbaasd dat we het fenomeen kenden :') Maar verder direct oke :)
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:51:32 #172
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153966733
Zo'n ingewikkeld concept is dat toch niet?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:57:34 #173
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_153966927
Ik heb een boekhouder en een accountant. Ik geloof het allemaal wel :@
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_153967686
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:57 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb een boekhouder en een accountant. Ik geloof het allemaal wel :@
Ja dit :D m'n accountant loopt alleen achter met alles, hij heeft wel netjes uitstel enzo aangevraagd (doet ie altijd) maar ik ben iemand die dingen het liefst meteen afhandelt en betaalt zodat ik er vanaf ben. Ik weet nu niet wat me nog te wachten staat.
Tap tap tap
  woensdag 1 juli 2015 @ 01:17:41 #175
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_153969070
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:14 schreef YoshiBignose het volgende:
Juist, zoals bovenstaand. Je kunt ook kiezen voor ¤ 4.500 drempel of 73,5% van deze kosten aftrekken.
... of 0,4% van uw loonsom als dit hoger is. Maar ik denk dat hier weinig ondernemers zijn met meer dan 1 miljoen aan loonkosten. ;)
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  woensdag 1 juli 2015 @ 01:24:05 #176
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_153969171
Heb er eigenlijk nooit aan gedacht m'n telefoonrekening mee te nemen in m'n afschrijvingen maar ik gebruik mijn mobiel voor zo'n 70% zakelijk en 30% privé. Het eerste kwartaal heb ik hier dus niks van afgeschreven, maar mag dit met terugwerkende kracht ook in het 2e kwartaal nog ?

Zo niet, dan geen probleem, gaat maar om een rekening van 25,- per maand, maar alle kleine beetje zijn altijd mooi meegenomen :)
  woensdag 1 juli 2015 @ 09:20:25 #177
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153971875
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit van mijn leven 10K opzij gehad hoor. :N
Nou, laat ik het zo zeggen: een aantal maanden levensonderhoud op de bank lijkt me geen overbodige luxe als ondernemer, toch?
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  woensdag 1 juli 2015 @ 09:22:17 #178
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153971898
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:57 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb een boekhouder en een accountant. Ik geloof het allemaal wel :@
Ja ik vind die gasten niet goedkoop. Maar goed, ik vind het op een of andere manier allemaal wel interessant :Y Een neef van me heeft een autoschade herstelbedrijf, die zal het aan zijn reet roesten hoe de administratie er uit ziet...
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  † In Memoriam † woensdag 1 juli 2015 @ 09:29:32 #179
43556 miss_dynastie
pi_153971980
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:51 schreef Isegrim het volgende:
Zo'n ingewikkeld concept is dat toch niet?
Dat leek mij ook niet, maar kennelijk wordt het door eenmanszaken niet vaak toegepast c.q. komt hij het niet vaak tegen.
  woensdag 1 juli 2015 @ 10:11:05 #180
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153972685
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:09 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Dat als je bijv. zakelijk uit eten gaat (of gaat borrelen o.i.d.), dan mag je dat slechts voor 73,5% aftrekken. BTW mag je niet opvoeren.

Mijn boekhoudpakketje (Acumulus) waarschuwt daar netjes voor, en boekt dat correct.

[..]

Yup, geloof ik graag. Ik zei ZZP en had de gemiddelde IT/consultant-pik/gleuf in gedachten :-P
Voorraad administratie geloof ik zo maar dat dat echt gesmeerd moet lopen, evt. met barcode lezen o.i.d., dat zal zeker een apart systeem waard zijn.
Wij zijn juist IT'ers ;) Met een voorraad dus omdat we ook op aanvraag hardware leveren. Wij hebben een boekhoudpakket waar niet alleen boekhouding en facturatie inzit, maar ook voorraadadministratie. We boeken een artikel en inkoopfactuur in, vervolgens zetten we dat artikel op een verkoopfactuur. Reuzehandig. Het lijkt me superirritant om daar juist een apart stuk software voor te hebben. Maar goed, uitzondering dus hier in vergelijking met jullie ;)

Verder hebben wij inmiddels zeker 10k op de bank gelukkig. We moeten er zelfs rekening mee gaan houden dat we vermogensbelasting (hoe heet dat tegenwoordig ook alweer) moeten gaan betalen *O* Het kost 10 jaar en een heel wijze en dure les over hoe je de samenwerking binnen een vof niet moet regelen maar dan heb je ook wat.

En door het spaargeld hebben we nu een grotere buffer waardoor we de dekking binnen onze AOV naar beneden hebben kunnen bijstellen.
Spoilers!
  woensdag 1 juli 2015 @ 10:51:22 #181
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153973352
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 09:20 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Nou, laat ik het zo zeggen: een aantal maanden levensonderhoud op de bank lijkt me geen overbodige luxe als ondernemer, toch?
Of een inkomensverzekering. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 juli 2015 @ 12:05:51 #182
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153974978
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 10:51 schreef Isegrim het volgende:
Of een inkomensverzekering. :)
Nice, niet aan gedacht ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 10:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het kost 10 jaar en een heel wijze en dure les over hoe je de samenwerking binnen een vof niet moet regelen maar dan heb je ook wat.
-O- Yep, zo werkt het, ik herken dat ook.

Volgens mij kunnen de meesten (iedereen?) in dit topic wel een verhaal vertellen over een les die heel veel geld heeft gekost. Zelf heb ik getracht om projecten te draaien met een Indiase partner. Websites bouwen ging meestal wel goed, toen ik overstapte op mobiele apps werd het een groot drama.

Bleek dat hij het op zijn beurt ook weer uitbesteedde. Ik heb als volwassen man echt huilend met die Indiase partner aan de telefoon gezeten omdat ik mijn klant voor de zoveelste keer mocht gaan vertellen dat het later werd :') Dus alles zelf gedaan, zeer lange dagen en weekenden maken. Heel veel van geleerd :Y

Ondertussen ging een vriend van mij stug door met freelancen, en had al zijn eerste tonnetje binnen.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  woensdag 1 juli 2015 @ 12:25:47 #183
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_153975395
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 10:51 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Of een inkomensverzekering. :)
Die keren niets uit als je tussen twee opdrachten een paar maanden vakantie wilt houden :P.
KuikenGuppy
  woensdag 1 juli 2015 @ 12:59:06 #184
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153976117
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 12:25 schreef Burdie het volgende:

[..]

Die keren niets uit als je tussen twee opdrachten een paar maanden vakantie wilt houden :P.
Nee, voor vakanties moet je wel sparen natuurlijk. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:03:54 #185
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153976207
Onze bakkerij is nu twee dagen per week (vr-za) open. Daarnaast werken we beide 32 uur, dus het zijn lange weken. Het idee is om nu alles wat binnenkomt opzij te zetten zodat mijn vriend over enige tijd zonder al te veel risico zijn baan kan opzeggen. Hopelijk kunnen we er in de toekomst samen van leven.

We hebben mazzel met een pand dat een jaar huurvrij is en daarna slechts ¤ 450 per maand. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153976617
Even een tvp hier, ik begin als ZZP'er binnen het onderzoekswerk. Erg interessant leesvoer in ieder geval!
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:31:53 #187
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153976934
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 12:05 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Nice, niet aan gedacht ^O^

[..]

-O- Yep, zo werkt het, ik herken dat ook.

Volgens mij kunnen de meesten (iedereen?) in dit topic wel een verhaal vertellen over een les die heel veel geld heeft gekost. Zelf heb ik getracht om projecten te draaien met een Indiase partner. Websites bouwen ging meestal wel goed, toen ik overstapte op mobiele apps werd het een groot drama.

Bleek dat hij het op zijn beurt ook weer uitbesteedde. Ik heb als volwassen man echt huilend met die Indiase partner aan de telefoon gezeten omdat ik mijn klant voor de zoveelste keer mocht gaan vertellen dat het later werd :') Dus alles zelf gedaan, zeer lange dagen en weekenden maken. Heel veel van geleerd :Y

Ondertussen ging een vriend van mij stug door met freelancen, en had al zijn eerste tonnetje binnen.
Pijnlijke zaken zijn dat inderdaad.

Mijn vriend ging na een paar jaar eenpitten een vof aan met zijn broer. Na niet al te lange tijd was de broer steeds vaker "ziek". Soms meldde hij zich ziek halverwege de middag, soms kwam hij dagen niet opdagen. Hij raakte de klanten die hij meegenomen had steeds vaker kwijt tot hij nog maar 10-15 uur per week draaide terwijl mijn vriend 90 uur per week werkte (ook niet normaal trouwens). De dagen dat hij naar kantoor kwam zat hij te sacherijnen, vaak kwam hij pas rond 1 uur op kantoor. Hij vond dat mijn vriend hem werk moest geven. Maar als je niet weet wanneer en of iemand wel komt, kan je ook geen werk doorgeven als bijna alles spoedklussen zijn. Daarbij kwam dat er veel klanten waren die hem helemaal niet over de vloer wilden hebben. Hij heeft op zijn zachtst gezegd geen people skills en goodwill is waarom mensen ons klussen gunnen...
Uiteraard was mijn vriend zo lief geweest om wel een 50/50 vof-contract te tekenen, hij was ongeveer de helft van de tijd bezig om voor zijn broer te werken. Dit is 5 jaar (!) zo door gegaan. Mijn vriend hoopte op verbetering en heeft thuis geleerd dat je geen commentaar op iemand mag geven.

Een hoop jaren van stress en tienduizenden euros verder is per afgelopen 1 januari de vof opgeheven. Mijn zwager heeft wonder boven wonder een baan gevonden waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft. Hij kan ineens wel normale uren maken en zijn bed uitkomen. Het geld stroomt hier zowat binnen en het is allemaal voor onszelf *O* (ook omdat we vanuit huis zijn gaan werken en het kantoor hebben opgezegd), we zijn hard aan het sparen voor onze toekomst. We werken heel goed samen en willen allebei hetzelfde voor het bedrijf. Na jaren samenwerken met iemand die nooit vooruit wilde denken, overtuigd was dat IT voor altijd hetzelfde blijft en niets aan efficiency wilde doen is dit echt de hemel op aarde *;

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 01-07-2015 13:38:41 ]
Spoilers!
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:42:50 #188
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153977301
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
We werken heel goed samen en willen allebei hetzelfde voor het bedrijf.
Herkenbaar. Een oude klant belde me op om te vragen of ik nog websites bouwde. Nee, dus ik vraag m'n broer of ik die klant moet doorsturen naar hem. Hij zat zonder werk dus misschien kon hij dat wel? Geeft m'n broer gewoon geen antwoord op de mail...

Toen herinnerde ik me dat gezegde over dat je met je familie moet wandelen i.p.v. handelen. M'n broer heeft daarna nog eens gevraagd of we konden samenwerken, maar heb dat toch vriendelijk laten zitten, gezien zijn communicatieve vaardigheden :)

quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
We werken heel goed samen en willen allebei hetzelfde voor het bedrijf.
^O^ dat is wat mij betreft het mooiste aan ondernemen; luctor et emergo, dat je worstelt en weer bovenkomt :Y
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:44:14 #189
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153977361
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:19 schreef no1uknow het volgende:
Even een tvp hier, ik begin als ZZP'er binnen het onderzoekswerk.
Onderzoekswerk op welk vakgebied?
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:49:16 #190
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153977515
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:42 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Herkenbaar. Een oude klant belde me op om te vragen of ik nog websites bouwde. Nee, dus ik vraag m'n broer of ik die klant moet doorsturen naar hem. Hij zat zonder werk dus misschien kon hij dat wel? Geeft m'n broer gewoon geen antwoord op de mail...

Toen herinnerde ik me dat gezegde over dat je met je familie moet wandelen i.p.v. handelen. M'n broer heeft daarna nog eens gevraagd of we konden samenwerken, maar heb dat toch vriendelijk laten zitten, gezien zijn communicatieve vaardigheden :)

[..]

^O^ dat is wat mij betreft het mooiste aan ondernemen; luctor et emergo, dat je worstelt en weer bovenkomt :Y
Dat laatste is zeker waar. We hebben de laatste 6 maanden zo veel kleine verbeteringen doorgevoerd en dat voelt echt geweldig. We gaan vooruit in plaats van dat we stilstaan/tegen worden gehouden. Ondernemen is weer leuk!

Zo, ik ga de pc uitzetten. Ik heb een paar wasmanden met orders en papierhandel beneden gezet zodat ik vanaf de bank kan werken. Hier onder het platte dak is het veel te warm.
Spoilers!
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:51:29 #191
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_153977602
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 09:22 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Ja ik vind die gasten niet goedkoop. Maar goed, ik vind het op een of andere manier allemaal wel interessant :Y Een neef van me heeft een autoschade herstelbedrijf, die zal het aan zijn reet roesten hoe de administratie er uit ziet...
wij hebben twee bedrijven onder 1 dak, er gaan nogal wat orders doorheen in een week en we kopen ook in onder 1 bedrijf en dat wordt betaald aan bedrijf 2. Hoop gedoe, boekhoudkundig.
Ik ga daar zelf iig mn vingers niet aan branden maar betaal er liever wat extra voor dat het goed geregeld is :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_153980258
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat laatste is zeker waar. We hebben de laatste 6 maanden zo veel kleine verbeteringen doorgevoerd en dat voelt echt geweldig. We gaan vooruit in plaats van dat we stilstaan/tegen worden gehouden. Ondernemen is weer leuk!

Zo, ik ga de pc uitzetten. Ik heb een paar wasmanden met orders en papierhandel beneden gezet zodat ik vanaf de bank kan werken. Hier onder het platte dak is het veel te warm.
je wast wit? :+
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  woensdag 1 juli 2015 @ 15:35:32 #193
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153980310
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 15:32 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

je wast wit? :+
:D
Spoilers!
  woensdag 1 juli 2015 @ 16:01:02 #194
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_153980949
LS, zou je mij per DM kunnen/willen vertellen in welke richting je zit qua IT?
KuikenGuppy
pi_153980957
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:42 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Herkenbaar. Een oude klant belde me op om te vragen of ik nog websites bouwde. Nee, dus ik vraag m'n broer of ik die klant moet doorsturen naar hem. Hij zat zonder werk dus misschien kon hij dat wel? Geeft m'n broer gewoon geen antwoord op de mail...

Toen herinnerde ik me dat gezegde over dat je met je familie moet wandelen i.p.v. handelen. M'n broer heeft daarna nog eens gevraagd of we konden samenwerken, maar heb dat toch vriendelijk laten zitten, gezien zijn communicatieve vaardigheden :)

Inderdaad, bedrijf met familie of vrienden klinkt in het begin misschien leuk maar het werkt gewoon niet. Vooral als er financiële problemen komen. Het scheelt wel als iedere persoon goed is in z'n eigen werkzaamheden en er een goede scheiding en taakverdeling is. Maar uiteindelijk moeten er beslissingen worden gemaakt en dan is het lastig als je het niet eens kan worden.

Heb het ook al vaak genoeg fout zien gaan, tot rechtszaken aan toe. En dan is zo 50% van het bedrag waar om gevochten werd weg haha...

Bij een VOF is een goed contract sowieso van cruciaal belang.

quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 16:01 schreef Burdie het volgende:
LS, zou je mij per DM kunnen/willen vertellen in welke richting je zit qua IT?
Ik zit trouwens ook in de IT (systeembeheer, netwerken, webdesign etc.) mocht je wat nodig hebben ;)
Facts don't care about your feelings
  woensdag 1 juli 2015 @ 17:28:46 #196
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_153982918
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Pijnlijke zaken zijn dat inderdaad.

Mijn vriend ging na een paar jaar eenpitten een vof aan met zijn broer. Na niet al te lange tijd was de broer steeds vaker "ziek". Soms meldde hij zich ziek halverwege de middag, soms kwam hij dagen niet opdagen. Hij raakte de klanten die hij meegenomen had steeds vaker kwijt tot hij nog maar 10-15 uur per week draaide terwijl mijn vriend 90 uur per week werkte (ook niet normaal trouwens). De dagen dat hij naar kantoor kwam zat hij te sacherijnen, vaak kwam hij pas rond 1 uur op kantoor. Hij vond dat mijn vriend hem werk moest geven. Maar als je niet weet wanneer en of iemand wel komt, kan je ook geen werk doorgeven als bijna alles spoedklussen zijn. Daarbij kwam dat er veel klanten waren die hem helemaal niet over de vloer wilden hebben. Hij heeft op zijn zachtst gezegd geen people skills en goodwill is waarom mensen ons klussen gunnen...
Uiteraard was mijn vriend zo lief geweest om wel een 50/50 vof-contract te tekenen, hij was ongeveer de helft van de tijd bezig om voor zijn broer te werken. Dit is 5 jaar (!) zo door gegaan. Mijn vriend hoopte op verbetering en heeft thuis geleerd dat je geen commentaar op iemand mag geven.

Een hoop jaren van stress en tienduizenden euros verder is per afgelopen 1 januari de vof opgeheven. Mijn zwager heeft wonder boven wonder een baan gevonden waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft. Hij kan ineens wel normale uren maken en zijn bed uitkomen. Het geld stroomt hier zowat binnen en het is allemaal voor onszelf *O* (ook omdat we vanuit huis zijn gaan werken en het kantoor hebben opgezegd), we zijn hard aan het sparen voor onze toekomst. We werken heel goed samen en willen allebei hetzelfde voor het bedrijf. Na jaren samenwerken met iemand die nooit vooruit wilde denken, overtuigd was dat IT voor altijd hetzelfde blijft en niets aan efficiency wilde doen is dit echt de hemel op aarde *;
Niet handig dat er niets over een arbeidsbeloning (naar rato van bijv. de gewerkte tijd of geleverde omzet) in het VOF-contract stond vermeld.

Dit is een van de redenen (naast vaak ook de verplichting tot een AOV bij regelmatig/langdurig ziek) dat ik een (nader vast te stellen) arbeidsbeloning opneem in de contracten voor mijn klanten.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
  woensdag 1 juli 2015 @ 17:48:20 #197
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153983338
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 17:28 schreef ManAtWork het volgende:

[..]

Niet handig dat er niets over een arbeidsbeloning (naar rato van bijv. de gewerkte tijd of geleverde omzet) in het VOF-contract stond vermeld.

Dit is een van de redenen (naast vaak ook de verplichting tot een AOV bij regelmatig/langdurig ziek) dat ik een (nader vast te stellen) arbeidsbeloning opneem in de contracten voor mijn klanten.
Nee, zeker niet handig :N Vooral niet omdat we een ander huis willen kopen. Gelukkig is mijn zwager wel akkoord gegaan met het naar rato van gemaakte winst verdelen van de inkomsten over 2013 en 2014.
Spoilers!
pi_153986037
Wat een slechte ervaringen hebben mensen hier met familie ik werk heel veel samen met mijn broers en we hebben nu één studenten woning, en een loods samen en met zijn tweeën een redelijk investering in jongste broertje gedaan.

Maar heb niet het gevoel dat daar snel het klad in zal komen mede vanwege het feit dat we met zijn tweeën later drieën (jongere broer) heel hard hebben moeten vechten als gezin de boel boven water te houden.

Desondanks wel zo verstandig alles zwart op wit te zetten en keiharde afspraken te maken. Gewoon als stok achter de rug wanneer er onverhoopt toch ooit het slak in zou komen.
  woensdag 1 juli 2015 @ 21:24:17 #199
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153987993
Nou, het komt met welke zakenpartner dan ook gewoon op goede communicatie neer. En als dat niet goed zit, heb je toch wel een probleem. In ons geval had een persoon schijt aan de ander en zei de ander daar niets van.

Gelukkig zijn ze gestopt net voor het uit de hand kon lopen. Het zou wel sneu voor mijn schoonmoeder zijn als ze haar zoons niet tegelijk uit kan nodigen met kerst ofzo.
Spoilers!
pi_153990965
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 13:44 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Onderzoekswerk op welk vakgebied?
Sociologie/criminologie
  donderdag 2 juli 2015 @ 00:30:01 #201
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153993389
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juli 2015 23:06 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Sociologie/criminologie
Nice. Al een uurtarief bepaald?
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_153993537
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 00:30 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Nice. Al een uurtarief bepaald?
Ja.
  donderdag 2 juli 2015 @ 01:28:05 #203
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_153994528
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 00:35 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Ja.
Dan hoop ik dat je die ook gaat krijgen :-P
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_153997780
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 01:28 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Dan hoop ik dat je die ook gaat krijgen :-P
Ja, dat staat al zwart op wit.
  donderdag 2 juli 2015 @ 11:56:56 #205
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154000751
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juli 2015 23:06 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Sociologie/criminologie
Oh leuk, ik ben ook criminologe van origine. Watvoor onderzoek ga je doen?
Spoilers!
pi_154001645
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 11:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh leuk, ik ben ook criminologe van origine. Watvoor onderzoek ga je doen?
Naar een veiligheidsproject binnen een grote gemeente en hoe deze geďmplementeerd kan worden in de normale werkwijze. Verder begeleid ik studenten op een hogeschool, dus dat kan ik ook binnen m'n onderneming gaan doen i.p.v. loondienst :)
pi_154001673
Hebben jullie nog interessante documentatie c.q. boeken c.q. links wat betreft het opstarten van een onderneming?
pi_154012290
Degenen hier die zijn/haar boekhouding (gedeeltelijk) zelf doen, welk programma/service gebruiken jullie daar voor?
  donderdag 2 juli 2015 @ 22:06:24 #209
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154016970
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:31 schreef no1uknow het volgende:
Degenen hier die zijn/haar boekhouding (gedeeltelijk) zelf doen, welk programma/service gebruiken jullie daar voor?
Zie 2 bladzijden terug, Acumulus van Siel. Op gratis na, was de goedkoopste die ik kon vinden, tientje per maand.

quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 12:38 schreef no1uknow het volgende:
Hebben jullie nog interessante documentatie c.q. boeken c.q. links wat betreft het opstarten van een onderneming?
Ik heb daar persoonlijk geen boeken of docu voor gelezen :@ Als ZZP'er vind ik het relatief overzichtelijk. Alle vragen die ik had, kon ik vinden met een websearch.

[ Bericht 20% gewijzigd door Hallmark op 02-07-2015 22:37:47 ]
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  donderdag 2 juli 2015 @ 22:13:21 #210
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154017177
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:31 schreef no1uknow het volgende:
Degenen hier die zijn/haar boekhouding (gedeeltelijk) zelf doen, welk programma/service gebruiken jullie daar voor?
Ikke dus Gnucash.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 2 juli 2015 @ 22:26:21 #211
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154017597
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:31 schreef no1uknow het volgende:
Degenen hier die zijn/haar boekhouding (gedeeltelijk) zelf doen, welk programma/service gebruiken jullie daar voor?
Exact.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
  donderdag 2 juli 2015 @ 22:38:00 #212
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_154017994
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:31 schreef no1uknow het volgende:
Degenen hier die zijn/haar boekhouding (gedeeltelijk) zelf doen, welk programma/service gebruiken jullie daar voor?
Afas.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_154025702
Excel :P en heb bij een aantal klanten Reeleezee. Online boekhouden is wel grappig, maar niet altijd een voordeel en ik vind sommige software vrij prijzig, vooral voor hele kleine zzp'ers met een paar facturen per kwartaal.
Facts don't care about your feelings
pi_154025758
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 10:45 schreef YoshiBignose het volgende:
Excel :P en heb bij een aantal klanten Reeleezee. Online boekhouden is wel grappig, maar niet altijd een voordeel en ik vind sommige software vrij prijzig, vooral voor hele kleine zzp'ers met een paar facturen per kwartaal.
Dat laatste is een beetje waar het bij mij op neer zal komen. Het is dan ook als bijverdienste dat ik zo nu en dan een project doe of in meedraai. Dat is voor mij de 10+ euro p/m eigenlijk niet waard (ondanks m'n relatief hoge uurtarief :P ).

Maar om nou zelf die boekhouding te gaan doen. Ik ben niet bepaald pietje precies, Excel en ik houden niet van elkaar en ik heb nul komma nul verstand van boekhouden. Alleen administratie basics voor mijn persoonlijke administratie (als student-zijnde) heb ik (enigszins vanzelfsprekend) onder de knie :')
pi_154025801
Als het echt heel weinig is kun je me wel pm'en. Als je alles goed aanlevert is het voor mij een hele kleine moeite, heb veel van dat soort klanten.
Facts don't care about your feelings
pi_154026029
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 10:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Als het echt heel weinig is kun je me wel pm'en. Als je alles goed aanlevert is het voor mij een hele kleine moeite, heb veel van dat soort klanten.
Je hebt DM :)

Bedankt voor de input allen!
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:33:18 #217
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154029718
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 10:45 schreef YoshiBignose het volgende:
vooral voor hele kleine zzp'ers met een paar facturen per kwartaal.
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 10:48 schreef no1uknow het volgende:
Dat laatste is een beetje waar het bij mij op neer zal komen
Gebruik je dan geen auto om naar je klant te gaan? En maak je geen kosten zoals een laptop, een telefoon, enz?

Het gaat niet alleen om facturen, maar ook om kosten die je maakt. Ik heb berekend dat een kilometeradministratie bijhouden me 1200 euro per jaar oplevert. Geen gering bedrag, ook al kost dat wat moeite om het bij te houden.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_154030047
Laptop, telefoon etc. heb je dan toch gewoon facturen van? Dus als dat zakelijk is boek je dat in. Prive auto gebruik voor zakelijke ritten (19 cent per km) heeft verder alleen invloed op de inkomstenbelasting dus die kan je ook eind van het jaar inboeken. Ja, moet je wel bijhouden natuurlijk, net als je uren.
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 3 juli 2015 @ 18:28:30 #219
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154036865
kilometeradminsitratie bijhoudenis echt het makkelijkste wat er is. heb gewoon een notitieboek met een pen in mijn dashboardkastje liggen en schrijf elke keer asl ik heb gereden op wt ik heb gedaan, samen met datum, begin stand, eindstand en of het prive of zakelijk was.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 19:03:56 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154037664
Wij gebruiken een scooter maar de kilometerteller is stuk. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 3 juli 2015 @ 19:44:53 #221
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154038657
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 18:28 schreef Alexxxxx het volgende:
wt ik heb gedaan, samen met datum, begin stand, eindstand en of het prive of zakelijk was.
Je moet ook vertrek- en aankomst-adres noteren. Als je omrijdt van een zakelijke rit, moet je de prive-KM noteren daarvan.

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:03 schreef Isegrim het volgende:
Wij gebruiken een scooter
Slim, want kostenbesparend!
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 19:46:34 #222
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154038690
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:44 schreef YoshiBignose het volgende:
Laptop, telefoon etc. heb je dan toch gewoon facturen van? Dus als dat zakelijk is boek je dat in.
Ik bedoel maar te zeggen dat ik zogenaamd elke maand 1 factuurtje heb. Maar ondertussen ben je toch even bezig met inboeken omdat je allerlei kleine kosten maakt.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 19:48:15 #223
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_154038731
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:44 schreef YoshiBignose het volgende:
Prive auto gebruik voor zakelijke ritten (19 cent per km) heeft verder alleen invloed op de inkomstenbelasting dus die kan je ook eind van het jaar inboeken.
Je kan de auto voor de omzetbelasting wel zakelijk etiketteren. Kan voordelig zijn wanneer er veel zakelijke kilometers worden gereden.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_154046689
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:33 schreef Hallmark het volgende:

[..]

[..]

Gebruik je dan geen auto om naar je klant te gaan? En maak je geen kosten zoals een laptop, een telefoon, enz?

Het gaat niet alleen om facturen, maar ook om kosten die je maakt. Ik heb berekend dat een kilometeradministratie bijhouden me 1200 euro per jaar oplevert. Geen gering bedrag, ook al kost dat wat moeite om het bij te houden.
Geen auto, wel OV kosten. Zal eens uitzoeken hoe dat zit. Verder inderdaad een incidenteel factuurtje van wat spullen ja.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 05:14:48 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154051746
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:44 schreef Hallmark het volgende:


Slim, want kostenbesparend!
Noodzaak, want geen autorijbewijs. :+ Maar brood bezorgen wat wij doen zou niet rendabel zijn in een auto.

Het mooie is dat je per km evenveel mag rekenen als met een auto. Maar zo'n scooter kost natuurlijk veel minder. De onze loopt 1:40 ofzo. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 juli 2015 @ 09:58:51 #226
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154053028
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:44 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Je moet ook vertrek- en aankomst-adres noteren. Als je omrijdt van een zakelijke rit, moet je de prive-KM noteren daarvan.

[..]

Slim, want kostenbesparend!
zijn altijd gemakkelijk te bepalen, ben oa fotograaf, kan zo de fotos kijken om te bepalen waar ik precies was :P
  zaterdag 4 juli 2015 @ 10:42:56 #227
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154053539
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 23:58 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Geen auto, wel OV kosten. Zal eens uitzoeken hoe dat zit.
Als je een persoonlijke OV kaart neemt, dan kun je een historie laten bijhouden. Op "mijn NS" site (of zo) zie je dan al je ritten. Je vinkt diegene aan die zakelijk waren, en dan kies je voor exporteren naar PDF. Volgens mij telt hij dan ook nog alles op. BTW staat er nooit bij want dat hoeven ze niet (OV is uitzondering) maar is geloof ik 6%. Werkt prima als je dat netjes aan het eind van elke maand doet.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 13:59:30 #228
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154057474
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 09:58 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

zijn altijd gemakkelijk te bepalen, ben oa fotograaf, kan zo de fotos kijken om te bepalen waar ik precies was :P
Ah, dat is handig. Door schade en schande weet ik dat ik te gemakszuchtig ben voor een notitieblokje :( Het was effe zoeken, maar ik ben uiteindelijk uitgekomen op de app van RitMeter. Gewoon even bij elke rit op start en stop-knop drukken. De kilometerstand moet je af en toe corrigeren met een KM erbij of eraf, dat is alles.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_154067585
Ben benieuwd of veel mensen hier een eigen bedrijf hebben? Zo ja, vertel er eens wat over (loopt het, hoeveel mensen, wat voor bedrijf, etc).
Wel leuk om te horen. :)
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:30:56 #230
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154068221
Heb je de OP al gelezen?
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_154070526
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:08 schreef BroodjeKebab het volgende:
Ben benieuwd of veel mensen hier een eigen bedrijf hebben? Zo ja, vertel er eens wat over (loopt het, hoeveel mensen, wat voor bedrijf, etc).
Wel leuk om te horen. :)
:')!
Facts don't care about your feelings
pi_154070608
quote:
5s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:30 schreef ManAtWork het volgende:
Heb je de OP al gelezen?
Ik mag niet in de OP :'(
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:57:02 #233
340341 Blester
Membre trčs utile
pi_154070611
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:08 schreef BroodjeKebab het volgende:
Ben benieuwd of veel mensen hier een eigen bedrijf hebben? Zo ja, vertel er eens wat over (loopt het, hoeveel mensen, wat voor bedrijf, etc).
Wel leuk om te horen. :)
Ik denk niet dat veel mensen een bedrijf hebben hier, we zitten per slot van rekening niet in het ondenemerstopic!
~ Love comes unseen; we only see it go
pi_154070622
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:08 schreef BroodjeKebab het volgende:
Ben benieuwd of veel mensen hier een eigen bedrijf hebben? Zo ja, vertel er eens wat over (loopt het, hoeveel mensen, wat voor bedrijf, etc).
Wel leuk om te horen. :)
Ik verhandel negers (8>, buiten wat juridische problemen en problemen met de Britse Royal Navy gaat het best oke.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:59:18 #235
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154070662
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:57 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik verhandel negers (8>, buiten wat juridische problemen en problemen met de Britse Royal Navy gaat het best oke.
Hoe heb jij de problematiek rondom Calais aangepakt voor je handel?
pi_154070779
quote:
5s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:59 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Hoe heb jij de problematiek rondom Calais aangepakt voor je handel?
Ik zeg dat ze afgedwaald waren van de middellandse zee en dat ik ze gered heb :)
pi_154070911
quote:
5s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:59 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Hoe heb jij de problematiek rondom Calais aangepakt voor je handel?
Trouwens gegooglet op bedrijfswagenjournalist :). En waarschijnlijk je blog gevonden? Verdien je daar een beetje meer? Gewoon over je passie schrijven?
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:14:44 #238
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154071004
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:56 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik mag niet in de OP :'(
Even slijmen bij een van de mod's.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_154071026
quote:
3s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:14 schreef ManAtWork het volgende:

[..]

Even slijmen bij een van de mod's.
Zo heel veel boeit het mij niet de meesten weten wel ongeveer wat ik doen anders vragen ze maar c_/
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:19:03 #240
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154071110
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:15 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Zo heel veel boeit het mij niet de meesten weten wel ongeveer wat ik doen anders vragen ze maar c_/
Wat heeft de :'( dan voor toevoeging? :?
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_154071260
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:19 schreef ManAtWork het volgende:

[..]

Wat heeft de :'( dan voor toevoeging? :?
Ik doe graag dramatisch
  Moderator / Kerstkaart terrorist zaterdag 4 juli 2015 @ 22:26:44 #242
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_154071318
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:24 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik doe graag dramatisch
dramaqueen ;)
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:45:13 #243
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154071792
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:10 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Trouwens gegooglet op bedrijfswagenjournalist :). En waarschijnlijk je blog gevonden? Verdien je daar een beetje meer? Gewoon over je passie schrijven?
Ja en ja :) Ik doe wel meer dan dat alleen trouwens, van alles wat. Help ook veel (bedrijfswagengerealteerde) bedrijven wat in de picture te komen. Dat kan via mijn blog, maar ook op andere manieren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Alexxxxx op 04-07-2015 22:56:32 ]
pi_154071898
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:45 schreef Alexxxxx het volgende:
an dat alleen trouwens, van alles wat. Help ook veel (bedrijfswagengerealteerde(bedrijven wat in de picture te komen. Dat kan via mijn blog, maar ook op andere maniere.
Hmmm, ik kan voor geen meter schrijven :'),.. Maar heb er wel eens aan gedacht te vloggen of iemand anders voor mij te laten schrijven.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:54:41 #245
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154072014
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:49 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Hmmm, ik kan voor geen meter schrijven :'),.. Maar heb er wel eens aan gedacht te vloggen of iemand anders voor mij te laten schrijven.
Mensen als jij zijn dus mijn klanten.
pi_154072443
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:54 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Mensen als jij zijn dus mijn klanten.
Hoe werkt zoiets dan? Ik lever een kladje in en jij maakt er een wervende tekst van?
  zaterdag 4 juli 2015 @ 23:20:18 #247
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154072632
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 23:12 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Hoe werkt zoiets dan? Ik lever een kladje in en jij maakt er een wervende tekst van?
Yup, klant vertelt wat hij er in wil, ik maak het verhaal. Scheelt wel dat ik verstand van de materie heb, zodat ik vaak letterlijk aan een paar woorden genoeg heb.
pi_154074208
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 23:20 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Yup, klant vertelt wat hij er in wil, ik maak het verhaal. Scheelt wel dat ik verstand van de materie heb, zodat ik vaak letterlijk aan een paar woorden genoeg heb.
Maar buiten je kennisgebied zoals (horeca)-sales, wijn, gerechten, selectie?

-Edit-
Ik maak hier even de hele grove en wellicht beledigende assumptie dat het buiten je kennisgebied zal liggen :@ :'(
  zondag 5 juli 2015 @ 00:38:54 #249
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154074655
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 00:16 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Maar buiten je kennisgebied zoals (horeca)-sales, wijn, gerechten, selectie?

-Edit-
Ik maak hier even de hele grove en wellicht beledigende assumptie dat het buiten je kennisgebied zal liggen :@ :'(
Nee, ik ben ontzettend autistisch, daar weet ik niks van en waag ik me dus niet aan :P Kan wel, maar dat kost ontzettend veel tijd om verstand van te krijgen. :+
  zondag 5 juli 2015 @ 23:40:59 #250
431144 Teydelyk
Bad, for the greater good
pi_154103204
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 00:16 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Maar buiten je kennisgebied zoals (horeca)-sales, wijn, gerechten, selectie?

-Edit-
Ik maak hier even de hele grove en wellicht beledigende assumptie dat het buiten je kennisgebied zal liggen :@ :'(
Ik wel. Ik heb voor grote merken geschreven. Flinke kans dat je, als je enigszins actief bent op het internet, je teksten hebt gelezen die door mij zijn geschreven. Ik heb bijvoorbeeld absoluut geen verstand van mode, maar met een beetje googlen kan ik snel een verhaal aan elkaar breien.
Shake with your right hand but hold a rock in the left.
pi_154104716
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:40 schreef Teydelyk het volgende:

[..]

Ik wel. Ik heb voor grote merken geschreven. Flinke kans dat je, als je enigszins actief bent op het internet, je teksten hebt gelezen die door mij zijn geschreven. Ik heb bijvoorbeeld absoluut geen verstand van mode, maar met een beetje googlen kan ik snel een verhaal aan elkaar breien.
Ik lees over wijn eigenlijk uitsluitend in boeken en magazine's hooguit kortere teksten over de horeca-wereld :).

Heb momenteel meerdere projecten lopen en een baan waar ik mij nog prima vermaakt. Te veel ideeën te weinig uren (of vooral niet meer gek genoeg tropenweken te draaien).
pi_154109485
Iemand een tip voor een stukje software waar ik mijn administratie kan bijhouden maar wat ook gekoppeld is aan een stukje voorraadbeheer?
Wat moet het kunnen:
- Bijhouden inkoop en verkoopfacturen
- Zelf verkoopfacturen aanmaken waarbij de voorraad wordt bijgewerkt
- Inboeken/afboeken voorraad
- Vanaf meerdere locaties toegankelijk (niet persé multi-user, maar ik wil het graag thuis en op de zaak kunnen inzien)
- Budget 50 euro per maand.
pi_154112157
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 11:05 schreef Teeno het volgende:
Iemand een tip voor een stukje software waar ik mijn administratie kan bijhouden maar wat ook gekoppeld is aan een stukje voorraadbeheer?
Wat moet het kunnen:
- Bijhouden inkoop en verkoopfacturen
- Zelf verkoopfacturen aanmaken waarbij de voorraad wordt bijgewerkt
- Inboeken/afboeken voorraad
- Vanaf meerdere locaties toegankelijk (niet persé multi-user, maar ik wil het graag thuis en op de zaak kunnen inzien)
- Budget 50 euro per maand.
Dit zit allemaal wel in SnelStart, maar heb daar al een tijd niet mee gewerkt. Wat wel fijn is, is dat het veelgebruikt is, dus als je voorraad aan bijv. je webwinkel wil koppelen zijn er veel externe partijen die dat kunnen regelen.
  maandag 6 juli 2015 @ 14:42:15 #254
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_154114159
Ik lees net weer (op NOS.nl) dat er wordt gesproken over een verplicht pensioen voor ZZPers. Ik vraag me af in hoeverre dat straks ook geldt voor de DGA van een BV. Is er verder een vaste omzet of bruto winst te noemen waarbij een BV voordeliger wordt dan een eenmanszaak (zonder recht op startersaftrek)?
pi_154114877
Er zijn natuurlijk veel factoren die meespelen. Heb je nog andere inkomsten, de accountantskosten die je extra hebt door de BV (jaarrekening, deponering, vpb aangifte etc.) etc. etc. Naar mijn ervaring stel ik de grens meestal op een winst van ¤150.000. Maar er zitten natuurlijk ook enkele andere voordelen aan een B.V. die soms een reden zijn om toch over te stappen.
Facts don't care about your feelings
  maandag 6 juli 2015 @ 17:24:14 #256
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154118727
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:12 schreef YoshiBignose het volgende:
Er zijn natuurlijk veel factoren die meespelen. Heb je nog andere inkomsten, de accountantskosten die je extra hebt door de BV (jaarrekening, deponering, vpb aangifte etc.) etc. etc. Naar mijn ervaring stel ik de grens meestal op een winst van ¤150.000. Maar er zitten natuurlijk ook enkele andere voordelen aan een B.V. die soms een reden zijn om toch over te stappen.
Ik heb al verschillende berekeningen gemaakt met een resultaat van EUR 300.000 voor een IB ondernemer waarbij de BV niet goedkoper was.
Het is maar net welke voor- en nadelen de prioriteit hebben. (En in hoeverre je bijv. met een inspecteur afspraken kunt maken over een toe te kennen DGA-salaris.)
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_154119192
Inderdaad, accountants zullen de grens altijd lager stellen ;) En de MKB-winstvrijstelling is ook nog 14%...
Facts don't care about your feelings
  maandag 6 juli 2015 @ 19:47:20 #258
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154122536
Heeft niets met accountants te maken. Is gewoon een kwestie van rekenen.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
  maandag 6 juli 2015 @ 20:20:54 #259
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_154123510
Ik heb in ieder geval een indicatie, waarvoor dank.
pi_154125252
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:47 schreef ManAtWork het volgende:
Heeft niets met accountants te maken. Is gewoon een kwestie van rekenen.
Ik bedoel als je naar een accountant gaat voor een advies eenmanszaak - bv zullen zij sneller geneigd zijn een bv aan te bevelen.
Facts don't care about your feelings
  maandag 6 juli 2015 @ 23:18:54 #261
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154129719
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 21:18 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Ik bedoel als je naar een accountant gaat voor een advies eenmanszaak - bv zullen zij sneller geneigd zijn een bv aan te bevelen.
Waarom? Omdat een BV 'stoerder' staat?
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_154134961
Omdat ze meer kunnen factureren natuurlijk.... :{
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 7 juli 2015 @ 14:33:18 #263
256829 Sokz
Livin' the life
pi_154141944
Na eventuele kia / rda, zelfstandigen/starters aftrek, FOR (afhankelijk hoe je het uiteindelijk afhandelt) en de MKB-winstvrijstelling ligt het kantelpunt ergens rond de ¤750-¤1000k nettowinst waarbij een BV echt gunstiger is iirc.
pi_154145785
Dat is wel heel hoog. Met een BV heb je ook nog recht op KIA/RDA hoor. FOR is weinig aantrekkelijk en in een BV kun je pensioen opbouwen.
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 7 juli 2015 @ 18:10:04 #265
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154148022
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 08:14 schreef YoshiBignose het volgende:
Omdat ze meer kunnen factureren natuurlijk.... :{
Ik heb genoeg BV's waar ik minder aan factureer dan aan IB-ondernemers.
Deze logica ontgaat mij dus even,...
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
  dinsdag 7 juli 2015 @ 18:15:43 #266
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154148145
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 16:53 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is wel heel hoog. Met een BV heb je ook nog recht op KIA/RDA hoor. FOR is weinig aantrekkelijk en in een BV kun je pensioen opbouwen.
Waarom is een FOR weinig aantrekkelijk? Zoals Sokz al zegt, is het afhankelijk hoe je het afhandelt. En groei je toch door, kun je er, bij inbreng van de onderneming in een BV, altijd nog een lijfrente voor bedingen.
Pensioenopbouw in eigen beheer is de laatste jaren nou net een aandachtspunt geworden. Veel pensioenovereenkomsten worden de laatste jaren premievrij gemaakt.
Wat we wel kunnen concluderen is dat er geen eenduidig antwoord is te geven waar de grens ligt. Dit is klant-afhankelijk en daar ligt dan ook de taak van de adviseur.
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_154580667
Ondernemers hier, wij hebben hulp nodig 😯.

Mijn vrouw heeft haar bedrijfsplan zo goed als af. Nog 1 maand in dienst bij haar werkgever en dan verder als zzp'er.

Maar maar maar. De bedrijfsnaam. Veel al voorbij gekomen, domeinnamen elke keer bezet en te koop voor veel geld. Natuurlijk kunnen we dat neerleggen maar liever niet.

Zijn hier creatieve mensen die met ons kunnen en willen brainstormen.

Hoor het graag!
  donderdag 23 juli 2015 @ 21:55:18 #268
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154580804
Ontstopperij de gele gieter.

Zonder meer info is het lastig meedenken.
pi_154580921
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 21:55 schreef Erasmo het volgende:
Ontstopperij de gele gieter.

Zonder meer info is het lastig meedenken.
Dat snap ik. Was eerst aan het peilen of hier interesse is om te helpen.

Dacht ook via Pm/mail/Facebook of wat dan ook. Ipv hier alles neer te gooien.
  donderdag 23 juli 2015 @ 22:57:29 #270
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_154582983
Brainstormen via PM gaat een beetje moeilijk, het is toch een groeps exercitie.

Maar persoonlijk denk ik dat die bedrijfsnaam geen ruk uit maakt. Er is maar 1 ding belangrijk en dat is dat je factuurtjes kunt schrijven.

Verzin gewoon iets en klaar. Als je later een lumineus idee hebt, dan registreer je een handelsnaam en ga je die voeren.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_154583115
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 22:57 schreef Hallmark het volgende:
Brainstormen via PM gaat een beetje moeilijk, het is toch een groeps exercitie.

Maar persoonlijk denk ik dat die bedrijfsnaam geen ruk uit maakt. Er is maar 1 ding belangrijk en dat is dat je factuurtjes kunt schrijven.

Verzin gewoon iets en klaar. Als je later een lumineus idee hebt, dan registreer je een handelsnaam en ga je die voeren.
Is ook zo. Moeten ergens beginnen. Leer kunnen we langskomen ergens meeten etc.

Verzin gewoon iets doen we al weken, zonder bevredigend resultaat. Vandaar dit nu proberen.

Eerste klus is al binnen. We willen nu ook heel graag nog een naam.
pi_154583266
Als het een handel in tweedehands wagens is: noem het O.K. Sjon.
Als je Ed heet en een sexshow runt: Ed's tettenpret.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 00:03:57 #273
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_154584894
Corries Krokettenpaleis
pi_154585275
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 23:02 schreef nelisb het volgende:

[..]

Is ook zo. Moeten ergens beginnen. Leer kunnen we langskomen ergens meeten etc.

Verzin gewoon iets doen we al weken, zonder bevredigend resultaat. Vandaar dit nu proberen.

Eerste klus is al binnen. We willen nu ook heel graag nog een naam.
Heb ook te lang nagedacht over een naam, uiteindelijk is het de eerste geworden die op papier stond van 200 namen... Ik wil niet zeggen dat een naam onbelangrijk is, maar in je start up moet je ook gewoon eens knopen gaan doorhakken want anders blijf je te lang hameren op iets..
pi_154591001
Ik heb mijn bedrijfsnaam 3x veranderd :) iedere x als er iets bij kwam was het niet meer passend... Dus tsja
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  vrijdag 24 juli 2015 @ 11:02:54 #276
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154591321
Wij hebben 10 jaar geleden een leuke bedrijfsnaam verzonnen. En inmiddels is hij best gedateerd, de naam dekt de lading gewoon niet meer en kan echt geen jaren meer mee.

Voor onze vof hebben we dan ook een simpele afkorting gebruikt die eigenlijk nergens op slaat. Voor ons wel maar niet voor de klant. De handelsnamen die we (gaan) voeren, slaan echter wel op de producten die we verkopen.
Spoilers!
pi_154594599
en die zijn over 10 jaar ook weer verouderd waarschijnlijk.. Blijft lastig.. maar och, een nieuw visitekaartje zo af en toe is ook niet verkeerd :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  vrijdag 24 juli 2015 @ 14:26:56 #278
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_154596697
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:47 schreef RanTheMan het volgende:
Ik heb mijn bedrijfsnaam 3x veranderd :) iedere x als er iets bij kwam was het niet meer passend... Dus tsja
Daarom heb ik gewoon mijn eigen naam als bedrijfsnaam, en niet mijn activiteiten er in gestopt :P Doe ook veel te veel daarvoor trouwens.
pi_154757151
Ben ik weer :). Bedrijfsnaam gevonden, ingeschreven bij kvk en domeinnamen vastgelegd.

Nu is mijn vrouw zzp'er geworden.
Ze gaat op basis van een uurtarief of een vast bedrag bij een opdrachtgever werken.

Nu zoeken wij een goed, maar niet te duur boekhoudprogramma.
Het is verder niet zo spannend allemaal.
Telefoonkosten, hostingkosten website, kantoorkosten en km kosten en factureren van uren.

Welk programma raden jullie aan?
Is dit ook voldoende voor de meeste boekhouders?
pi_154757851
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 09:21 schreef nelisb het volgende:
Ben ik weer :). Bedrijfsnaam gevonden, ingeschreven bij kvk en domeinnamen vastgelegd.

Nu is mijn vrouw zzp'er geworden.
Ze gaat op basis van een uurtarief of een vast bedrag bij een opdrachtgever werken.

Nu zoeken wij een goed, maar niet te duur boekhoudprogramma.
Het is verder niet zo spannend allemaal.
Telefoonkosten, hostingkosten website, kantoorkosten en km kosten en factureren van uren.

Welk programma raden jullie aan?
Is dit ook voldoende voor de meeste boekhouders?
Als het maar zo summier is, zou ik helemaal geen boekhoudprogramma aanschaffen. Elk kwartaal gaat de boekhouding naar degene die de BTW-aangifte doet. Als je zelf graag iets bijhoudt kun je dat gewoon in excel doen.

En je vrouw heeft toch wel meerdere opdrachtgevers he? Anders is zij echt geen ondernemer. Dat is overigens de term. De term ZZP'er bestaat fiscaal niet.
pi_154757965
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 10:10 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Als het maar zo summier is, zou ik helemaal geen boekhoudprogramma aanschaffen. Elk kwartaal gaat de boekhouding naar degene die de BTW-aangifte doet. Als je zelf graag iets bijhoudt kun je dat gewoon in excel doen.

En je vrouw heeft toch wel meerdere opdrachtgevers he? Anders is zij echt geen ondernemer. Dat is overigens de term. De term ZZP'er bestaat fiscaal niet.
Het is uiteraard de bedoeling dat ze meerdere opdrachtgevers heeft.
Ze heeft nu een eerste klus te pakken, voordat ze ingeschreven stond bij de kvk. Daar begint ze 1 oktober aan. Eerst in september met vakantie.

Zitten inderdaad ook aan excel te denken. Bij ons op kantoor gebruiken ze al jaren Davilex.
kost eenmalig 99 euro en daarna 39 euro per jaar.
pi_154759270
Davilex is bagger.... in principe kan je voor de BTW aangifte wel voort met Excel... je mag me ook pm'en als je een boekhouder zoekt, voor een FOK vriendenprijs. :)
Facts don't care about your feelings
pi_154762265
Wat zijn sommige ondernemers toch kinderachtig met betalen :'). Mail niet gezien in spamvak, ja vast :').
  † In Memoriam † donderdag 30 juli 2015 @ 13:41:04 #284
43556 miss_dynastie
pi_154762387
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 09:21 schreef nelisb het volgende:
Ben ik weer :). Bedrijfsnaam gevonden, ingeschreven bij kvk en domeinnamen vastgelegd.

Nu is mijn vrouw zzp'er geworden.
Ze gaat op basis van een uurtarief of een vast bedrag bij een opdrachtgever werken.

Nu zoeken wij een goed, maar niet te duur boekhoudprogramma.
Het is verder niet zo spannend allemaal.
Telefoonkosten, hostingkosten website, kantoorkosten en km kosten en factureren van uren.

Welk programma raden jullie aan?
Is dit ook voldoende voor de meeste boekhouders?
Acumulus :)
pi_154763076
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 10:15 schreef nelisb het volgende:

[..]

Het is uiteraard de bedoeling dat ze meerdere opdrachtgevers heeft.
Ze heeft nu een eerste klus te pakken, voordat ze ingeschreven stond bij de kvk. Daar begint ze 1 oktober aan. Eerst in september met vakantie.

Zitten inderdaad ook aan excel te denken. Bij ons op kantoor gebruiken ze al jaren Davilex.
kost eenmalig 99 euro en daarna 39 euro per jaar.
Ik kan je Yoshi van harte aanbevelen.. Doet mijn zaken ook.. wat hij vooral leuk vindt is als je op 30 juli je boekhouding aanlevert die voor 1 augustus ingeleverd dient te worden
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_154764728
quote:
2s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:00 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

Ik kan je Yoshi van harte aanbevelen.. Doet mijn zaken ook.. wat hij vooral leuk vindt is als je op 30 juli je boekhouding aanlevert die voor 1 augustus ingeleverd dient te worden
Wat een baas mijn boekhouder zou me proberen te vermoorden vermoed ik.
pi_154765746
Zou ik ook wel willen maar ik kan hem niet aan ;(
Facts don't care about your feelings
  donderdag 30 juli 2015 @ 17:04:44 #288
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_154768294
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 10:15 schreef nelisb het volgende:
Bij ons op kantoor gebruiken ze al jaren Davilex.
Die van de A2-racer? :P

quote:
2s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:00 schreef RanTheMan het volgende:
Ik kan je Yoshi van harte aanbevelen.. Doet mijn zaken ook.. wat hij vooral leuk vindt is als je op 30 juli je boekhouding aanlevert die voor 1 augustus ingeleverd dient te worden
Moet hij zijn klanten toch beter africhten. Alhoewel ik vandaag ook de laatste btw-aangiftes heb ingediend....
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_154768482
Ha ik win, moet er morgen nog 2 :P Klanten africhten... tja, het zijn niet voor niets ondernemers, eigenwijs volk :') bovendien hebben vele vakanties (hoe kunnen ze het veroorloven).
Facts don't care about your feelings
pi_154768697
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 15:32 schreef YoshiBignose het volgende:
Zou ik ook wel willen maar ik kan hem niet aan ;(
heheh ik ga zo boven op je zitten, maar goed ik was keurig de 6e vd maand met aanleveren :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_154768910
Als al mijn klanten zo waren kon ik tenminste op vakantie ;( Ach ja, dat is het zware leven van een ondernemer...
Facts don't care about your feelings
  donderdag 30 juli 2015 @ 18:08:42 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154769622
Wij gaan zaterdag voor het eerst in Nederland op vakantie omdat we geen vervanging hebben. Dat is toch wel een nadeel aan je zakenpartner aan de kant zetten ;)
Spoilers!
pi_154770713
(never mind)

[ Bericht 97% gewijzigd door _Arthur op 30-07-2015 20:39:07 ]
pi_154771531
Ik dacht dat ik vakantie had, even wat rustiger, tot de telefoon ging gisteren. Dit weekend dus niet naar een festival maar keihard werken, mn vriendin gaat nu zonder mij ;( Hoort er bij...
pi_154772909
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 17:12 schreef YoshiBignose het volgende:
Ha ik win, moet er morgen nog 2 :P Klanten africhten... tja, het zijn niet voor niets ondernemers, eigenwijs volk :') bovendien hebben vele vakanties (hoe kunnen ze het veroorloven).
Ik moet er nog 16... Maar ik heb nog tot morgenavond 00.00 uur.
pi_154772921
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 17:33 schreef YoshiBignose het volgende:
Als al mijn klanten zo waren kon ik tenminste op vakantie ;( Ach ja, dat is het zware leven van een ondernemer...
Dat doe ik altijd in juni, is goed te doen.
pi_154773809
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 20:23 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ik moet er nog 16... Maar ik heb nog tot morgenavond 00.00 uur.
En anders een ¤0 aangifte en later corrigeren ;)
Facts don't care about your feelings
  donderdag 30 juli 2015 @ 21:14:47 #298
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_154774330
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 20:54 schreef YoshiBignose het volgende:
En anders een ¤0 aangifte en later corrigeren ;)
Maximaal ¤ 1000 mag je toch sowieso corrigeren in de volgende aangifte? O-)
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  donderdag 30 juli 2015 @ 21:26:36 #299
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_154774665
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 20:23 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ik moet er nog 16... Maar ik heb nog tot morgenavond 00.00 uur.
Dan moet het geld bij de BD binnen zijn he ;).
KuikenGuppy
pi_154775285
quote:
6s.gif Op donderdag 30 juli 2015 21:14 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]

Maximaal ¤ 1000 mag je toch sowieso corrigeren in de volgende aangifte? O-)
Ja, maar je moet wel aangifte doen...
Facts don't care about your feelings
  donderdag 30 juli 2015 @ 21:51:04 #301
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_154775424
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 20:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

En anders een ¤0 aangifte en later corrigeren ;)
En dan de aangifte ondertekenen dat je het naar waarheid hebt ingevuld,... :{
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')