abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_145240179
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:12 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.

Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
Dank je :) ga ik proberen. Eens zien of ie daarna wel lukt. Het kreng })
pi_145240210
quote:
14s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:21 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Dank je :) ga ik proberen. Eens zien of ie daarna wel lukt. Het kreng })
Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.
Ik weet niet of het werkt, maar ik kan ook geen reden zien waarom het niet zo werken. :') Ofzo.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145240280
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:22 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.
Ik weet niet of het werkt, maar ik kan ook geen reden zien waarom het niet zo werken. :') Ofzo.
Als ik er aan denk update ik nog ff eerdaags. Adios :W
  maandag 6 oktober 2014 @ 02:52:47 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145243818
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
IK kan me wel een truukje herinneren waarmee je rode kool blauw kon maken, volgens mij met azijn...
lang geleden, weet het neit meer zeker.
  maandag 6 oktober 2014 @ 02:55:22 #205
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145243831
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Die van de AH zou ik niet rauw eten, da's sowieso gelijmd vlees.
Of er is in elk geval iets met de structuur aan de hand.
Verse tartaar van een goede slager kan het wel mee maar met supermarktversies zou ik het risico niet nemen.
Evt zelf maken van verse biefstuk.

quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 17:34 schreef Klaploper het volgende:

[..]

15 minuten bakken las ik laatst op een verpakking van Duitse biefstuk van de AH. Zal vast wel iets zeggen..
15 minuten :o
Daarmee heb je elk mogelijk organisme wel mee gedoodt ja, en de smaak ook...
  maandag 6 oktober 2014 @ 03:03:22 #206
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145243873
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
Wat voor oven? echt een gewone of een combi?
Vaak is de onderwarmte niet goed op hetelucht, moet je 't eigenlijk nog even in een pan van onderwarmte voorzien.
Heb ik met pizza's ook vaak.
pi_145264166
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 03:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat voor oven? echt een gewone of een combi?
Vaak is de onderwarmte niet goed op hetelucht, moet je 't eigenlijk nog even in een pan van onderwarmte voorzien.
Heb ik met pizza's ook vaak.
Het is een Miele combimagnetron-oven geval. Zo'n set van 3 waarbij in het midden de koffiemachine zit en ik heb een 5085xl combi-stoomoven. Dus het is een combi dan, vermoed ik.. er zit in elk geval magnetronfunctie op ook. Maar ik zet 'm dus op hetelucht. Kan ie dan beter helemaal niet op hetelucht en gelijk al op boven- en onderwarmte?

Blijft een beetje uitproberen dit in elk geval. Hiervoor had ik een andere maar woon nu nieuwbouw.
Die stoomoven is wel weer handig om cakes te bakken en er wat stoom bij te doseren. Maar ook daarmee nog in de experimentele fase zeg maar :)
  maandag 6 oktober 2014 @ 18:57:55 #208
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145264394
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 18:52 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Het is een Miele combimagnetron-oven geval. Zo'n set van 3 waarbij in het midden de koffiemachine zit en ik heb een 5085xl combi-stoomoven. Dus het is een combi dan, vermoed ik.. er zit in elk geval magnetronfunctie op ook. Maar ik zet 'm dus op hetelucht. Kan ie dan beter helemaal niet op hetelucht en gelijk al op boven- en onderwarmte?

Blijft een beetje uitproberen dit in elk geval. Hiervoor had ik een andere maar woon nu nieuwbouw.
Die stoomoven is wel weer handig om cakes te bakken en er wat stoom bij te doseren. Maar ook daarmee nog in de experimentele fase zeg maar :)
Onderwarmte zou ik er bij aanzetten, dat mis ikzelf in m'n samsung combi-magnetron.
Ik heb wel een crisp-plaat maar dan moet de magnetron ook aan en dat wil ik nou net niet als ik de oven gebruik.
De combi die ik heb is er ook met stoomfunctie maar dat was weer een slagje duurder en zo veel denk ik dat zelf toch niet te gebruiken.

Stoom is natuurlijk wel ideaal voor groenten en vis..
  maandag 6 oktober 2014 @ 19:32:12 #209
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145266184
Empa1010, als je moeder diabetes (of grensgeval) heeft, dan is een appeltaart met jam ipv suiker niet echt een betere keuze, zit nog steeds knal vol suikers en andere simpele koolhydraten.

Maar post je recept eens, wellicht kunnen we dan zien waarom het mis is gegaan.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145267389
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 18:57 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Onderwarmte zou ik er bij aanzetten, dat mis ikzelf in m'n samsung combi-magnetron.
Ik heb wel een crisp-plaat maar dan moet de magnetron ook aan en dat wil ik nou net niet als ik de oven gebruik.
De combi die ik heb is er ook met stoomfunctie maar dat was weer een slagje duurder en zo veel denk ik dat zelf toch niet te gebruiken.

Stoom is natuurlijk wel ideaal voor groenten en vis..
Ik zal eens kijken of dat apart kan bij deze. Volgens mij is het of / of. Maar ipv hetelucht zal ik eens boven en onder proberen. Laatst met een bakplaat vol appeltaart (glasplaat die bij de oven zat) ging het juist perfect. Nu in een blik en met zonder suiker :P gaat het fout.
pi_145267482
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 19:32 schreef Molo het volgende:
Empa1010, als je moeder diabetes (of grensgeval) heeft, dan is een appeltaart met jam ipv suiker niet echt een betere keuze, zit nog steeds knal vol suikers en andere simpele koolhydraten.

Maar post je recept eens, wellicht kunnen we dan zien waarom het mis is gegaan.
Daar heb je gelijk in. Maar ze eet en mag nog wel wat suiker hoor. Het is licht verhoogd maar zelden boven de 10. Ze let er goed op en beweegt vrij veel. Het recept is deze: http://gezondlevenvanjaco(...)rije-appeltaart.html
  maandag 6 oktober 2014 @ 21:13:36 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145270861
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 20:00 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in. Maar ze eet en mag nog wel wat suiker hoor. Het is licht verhoogd maar zelden boven de 10. Ze let er goed op en beweegt vrij veel. Het recept is deze: http://gezondlevenvanjaco(...)rije-appeltaart.html
Qua diabetes-verantwoord of gezond zijn slaat die taart nergens op, appels, jam en rozijnen zijn allemaal suiker, ook als er geen toegevoegde suiker in zitten. Witte bloem zet je lijf ook in no time om in suiker en beīnvloedt je suikerspiegel.
Kan ze m.i. beter een kleiner stukje gewone echte appeltaart nemen.

Maar goed, dat buiten beschouwing gelaten, ik mis ei door het deeg en ik denk dat die jam gewoon teveel vocht bevat.
Maar ik ben geen bakker dus pin me er niet op vast
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 09:36:45 #213
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145285282
Ivm mijn vraag om eens wat anders met kastanjes te doen ipv een pureetje of poffen; het is een soepje geworden, met kastanjechampignons, gerookt spek en walnoten. Men vond het heerlijk smaken en... echt een herfst-beleving. ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145297081
Piet ik heb een vraag:
Ik maak graag zelf gehaktballen en die stop ik vol met kruiden etc.
Op aanraden van Sjonnie Boer (via internet dan wel) laat ik de ballen een half uurtje in de koelkast liggen voor ik ze bak.
Wat mij nu opvalt is, dat als ik er rauwe knoflook doorheen doe, dat het vlees dan verkleurd (bruin) als ze in de koelkast liggen te rusten. Is hier een verklaring voor en kan dit kwaad?
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 16:12:17 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145297296
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 16:07 schreef utrecht1970 het volgende:
Piet ik heb een vraag:
Ik maak graag zelf gehaktballen en die stop ik vol met kruiden etc.
Op aanraden van Sjonnie Boer (via internet dan wel) laat ik de ballen een half uurtje in de koelkast liggen voor ik ze bak.
Wat mij nu opvalt is, dat als ik er rauwe knoflook doorheen doe, dat het vlees dan verkleurd (bruin) als ze in de koelkast liggen te rusten. Is hier een verklaring voor en kan dit kwaad?
Kwaad kan het volgens mij niet, en het verkleuren van gehakt is eerder een positief teken dan een negatief, namelijk geen toegevoegde troep.
Een tijdje laten liggen van gezouten gehakt zorgt voor een andere structuur, het zout trekt de celmembranen open en de eiwitten komen vrij, bij het braden stollen deze en de gehaktbal heeft een veel steviger structuur.
Zout je gehakt niet voor het braden dan blijft het ruller.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 16:12:36 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145297308
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 09:36 schreef SiennaForrest het volgende:
Ivm mijn vraag om eens wat anders met kastanjes te doen ipv een pureetje of poffen; het is een soepje geworden, met kastanjechampignons, gerookt spek en walnoten. Men vond het heerlijk smaken en... echt een herfst-beleving. ;)
Klinkt erg goed!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145299023
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 21:13 schreef Molo het volgende:

[..]

Qua diabetes-verantwoord of gezond zijn slaat die taart nergens op, appels, jam en rozijnen zijn allemaal suiker, ook als er geen toegevoegde suiker in zitten. Witte bloem zet je lijf ook in no time om in suiker en beīnvloedt je suikerspiegel.
Kan ze m.i. beter een kleiner stukje gewone echte appeltaart nemen.

Maar goed, dat buiten beschouwing gelaten, ik mis ei door het deeg en ik denk dat die jam gewoon teveel vocht bevat.
Maar ik ben geen bakker dus pin me er niet op vast
Klopt, heb je helemaal gelijk in. Maar ik redeneer dan van... het scheelt toch een paar ons suiker op zo'n taart. En hoe minder, hoe beter. Want ze mag dus zeker nog wel suiker eten.. vandaar.
In gewone appeltaart doe ik hetzelfde, bloem / zelfrijzend bakmeel, goudrenetten en rozijnen. Geen jam overigens.

Vandaag heeft ze 'm aangesneden en hij zag er toch nog beter uit dan ik dacht. Toch wel 'gaarder', goed te bikken in elk geval. Kheb me blijkbaar drukker gemaakt dan nodig was. Bij HHB zie ik meer 'ongaardere' baksels :D maar ik ga volgende keer wel ff blind proberen, eens zien hoe dat gaat.
  woensdag 8 oktober 2014 @ 05:56:09 #218
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_145320350
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:

Ook een vraagje van mij.

Ik maak graag pudding en doe dat al sinds jaar en dag met gelatine. Nu zit ik al enkele jaren naar moleculair koken te kijken, en vraag me af wat het verschil is met agar agar, xantaangom, of calcium+alginaat.

Zijn dat echt veel betere/lekkerdere geleien? Iets minder 'dril' zou mogen, meer gewoon dik gebonden.

Zou je de verschillen voor deze leek op een rijtje willen zetten, en voornamelijk of het het prijsverschil waard is?
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  woensdag 8 oktober 2014 @ 06:07:37 #219
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_145320361
Dat luistert zeer nauw, daar moet je erg mee oppassen. Een halve gram teveel en het is niet te vreten zo stijf. En na twee dagen max begint het weer te ontbinden. Als je ermee gaat werken, vergeet iet dat agar agar gekookt moet zijn voor het bindt!

Qua smaak heb je verder weinig verschil, vind ik.
Laffe huichelaar
  woensdag 8 oktober 2014 @ 07:09:29 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145320493
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 05:56 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Zou je de verschillen voor deze leek op een rijtje willen zetten, en voornamelijk of het het prijsverschil waard is?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/agar-agar/

Maar euh, het prijsverschil waard? Welk prijsverschil? Zoveel ontloopt elkaar dat toch niet?
  woensdag 8 oktober 2014 @ 08:32:04 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145320919
Gelatine is wat rubberachtig als je veel gebruikt, Agar wat korreliger als je veel gebruikt, is maar net wat je wilt bereiken, xantaan maakt vloeistoffen steeds dik-vloeibaarder, denk aan ketchup, tandpasta achtige binding.
Moet echt eens mijn al jaren in mijn hoofd zittende boek over bindmiddelen gaan schrijven.
Er zijn niet alleen gels zoals gelatine maar ook de dikvloeibaar makers, die weer in lang en kort uiteenvallen (draden trekken) en ook weer binding die dun wordt als je het schud en stolt als het rust (denk aan ketchup, dat giet je over de friet, maar loopt er dan niet af)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 oktober 2014 @ 13:46:43 #222
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_145328342
Bedankt, alle 3! :)
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 07:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

http://www.aziatische-ingredienten.nl/agar-agar/

Maar euh, het prijsverschil waard? Welk prijsverschil? Zoveel ontloopt elkaar dat toch niet?
Hmm meer dan een euro per liter voor het poeder, toch ruim het dubbele van gelatine. Ik maak iets minder dan 1,5L met een pakje van Dr Oetker, kost 57 cent geloof ik?

En agar is inderdaad wel goedkoper dan xantaan en algi+calci

quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Gelatine is wat rubberachtig als je veel gebruikt, Agar wat korreliger als je veel gebruikt, is maar net wat je wilt bereiken, xantaan maakt vloeistoffen steeds dik-vloeibaarder, denk aan ketchup, tandpasta achtige binding.
Moet echt eens mijn al jaren in mijn hoofd zittende boek over bindmiddelen gaan schrijven.
Er zijn niet alleen gels zoals gelatine maar ook de dikvloeibaar makers, die weer in lang en kort uiteenvallen (draden trekken) en ook weer binding die dun wordt als je het schud en stolt als het rust (denk aan ketchup, dat giet je over de friet, maar loopt er dan niet af)
Interessant, dank! Xantaan maakt dus geen structuren waarbij ik mijn lepel ondersteboven kan houden, zonder dat het eraf valt?

Ik zoek een soort consistentie van mousse, maar dan zonder de bubbeltjes zeg maar, of als schepijs. Stevig schepbaar zonder dat het zo drilt en glibbert als gelatine. Wat zou daar het meest geschikt voor zijn?

Overigens wil ik wel graag een 'intensief' bindmiddel gebruiken, liever geen zetmelen als maizena of tapioca.
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  woensdag 8 oktober 2014 @ 13:59:58 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145328848
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 13:46 schreef Sotchi2014 het volgende:
Bedankt, alle 3! :)

[..]

Hmm meer dan een euro per liter voor het poeder, toch ruim het dubbele van gelatine. Ik maak iets minder dan 1,5L met een pakje van Dr Oetker, kost 57 cent geloof ik?

En agar is inderdaad wel goedkoper dan xantaan en algi+calci

[..]

Interessant, dank! Xantaan maakt dus geen structuren waarbij ik mijn lepel ondersteboven kan houden, zonder dat het eraf valt?

Ik zoek een soort consistentie van mousse, maar dan zonder de bubbeltjes zeg maar, of als schepijs. Stevig schepbaar zonder dat het zo drilt en glibbert als gelatine. Wat zou daar het meest geschikt voor zijn?

Overigens wil ik wel graag een 'intensief' bindmiddel gebruiken, liever geen zetmelen als maizena of tapioca.
Agar of Gelatine is wat je zoekt, xantaan geeft ook structuur, als je maar genoeg gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 oktober 2014 @ 14:01:14 #224
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_145328901
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 13:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Agar of Gelatine is wat je zoekt, xantaan geeft ook structuur, als je maar genoeg gebruikt
Dan denk ik dat ik het gewoon bij gelatine houd, al zal ik de volgende keer ook wat zakjes agar meenemen als ik ze zie. (hier in het dorp verkopen ze zulk spul niet).

Heb het al vaker gehad, maar niet om pudding te maken.
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_145387151
Ik ga dit weekend een kip op de bbq leggen met wat groenten in de schaal. Ik wil er weer eens pastinaak bij doen maar op een of andere manier mislukt dat altijd een beetje. Ze worden half gaar en wat taai. Moet ik ze voorkoken? De kip gaat er meestal 45-60 minuten op.
Spoilers!
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:52:51 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145387185
Heb nog nooit pastinaak op de BBQ gehad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:57:46 #227
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145387290
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 09:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga dit weekend een kip op de bbq leggen met wat groenten in de schaal. Ik wil er weer eens pastinaak bij doen maar op een of andere manier mislukt dat altijd een beetje. Ze worden half gaar en wat taai. Moet ik ze voorkoken? De kip gaat er meestal 45-60 minuten op.
Kan je ze niet eerst een beetje stomen of eventueel in de Magnetron? Voorkoken lijkt me minder, maar dat is slechts een gevoel.
Siesta & Fiesta!
pi_145387520
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb nog nooit pastinaak op de BBQ gehad
Nou ja, het gaat op de kamado, dus vergelijkbaar met een oven. Even in de magnetron zou een optie kunnen zijn.
Spoilers!
  Spellchecker vrijdag 10 oktober 2014 @ 14:26:54 #229
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145395805
Ik wil vanavond dit recept maken.

Vind het alleen lastig om de hoeveelheden in te schatten van onderstaande ingrediënten:

1 1/2 pak (250 gr) cannelloni of grote pastaschelpen
4 pakjes (250 gr) ricotta

Bedoelen ze 1 1/2 pak ā 250 gram? Of totaal 250 gram?
Zo ook voor de ricotta .....

Grrrr .....

Heb 2 pakken cannelloni gekocht (ā 250 gram :D)
En 250 gram ricotta ....
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 14:44:50 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145396439
Wat een kutreceptschrijver.
Ik denk dat ze 250 gram pasta en 250 ricotta bedoelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker vrijdag 10 oktober 2014 @ 14:46:55 #231
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145396519
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een kutreceptschrijver.
Ik denk dat ze 250 gram pasta en 250 ricotta bedoelen.
Ik hoop het .... ik ga het gewoon proberen met één pak cannelloni ....

:Y)
pi_145398279
Ik vind het niet zo heel onduidelijk eigenlijk. De inhoud van een pak kan per merk/winkel verschillen, dus heeft hij/zij er even in gram achter gezet hoeveel er bij hen in zit.. recept ziet er wel lekker uit trouwens!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 15:51:08 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145398353
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 15:49 schreef LastRequest het volgende:
recept ziet er wel lekker uit trouwens!
Niet!
Ziet er vies uit.
Een kilo kaas en dan een pot pastasaus.
Dat is toch geen recept man?
Bah.

[ Bericht 65% gewijzigd door RobinOok op 10-10-2014 16:20:05 ]
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 16:14:18 #234
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145399135
Ik denk dat ze 375 gram pasta en een kilo kaas bedoelen, anders hebben ze wel erg vreemde hoeveelheden in de losse verpakkingen. Klinkt als een debiel recept trouwens.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Spellchecker zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:01:00 #235
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145423890
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 14:46 schreef maily het volgende:
[..]
Ik hoop het .... ik ga het gewoon proberen met één pak cannelloni ....
:Y)
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 15:49 schreef LastRequest het volgende:
Ik vind het niet zo heel onduidelijk eigenlijk. De inhoud van een pak kan per merk/winkel verschillen, dus heeft hij/zij er even in gram achter gezet hoeveel er bij hen in zit.. recept ziet er wel lekker uit trouwens!
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 15:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet!
Ziet er vies uit.
Een kilo kaas en dan een pot pastasaus.
Dat is toch geen recept man?
Bah.
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 16:14 schreef Klaploper het volgende:
Ik denk dat ze 375 gram pasta en een kilo kaas bedoelen, anders hebben ze wel erg vreemde hoeveelheden in de losse verpakkingen. Klinkt als een debiel recept trouwens.
Nou mensen, we hebben 250 gram cannelloni gebruikt en 250 gram ricotta, en verder de hoeveelheden als in het recept stond.
De cannelloni hadden we voorgekookt (en dat was NIET nodig achteraf ..... ) en het was véél te veel voor de hoeveelheid vulling en saus.
De smaak was wel geweldig hoor! Ga het nog eens maken met gewone lasagnebladen .... :Y) :Y)
pi_145495841
hey piet, waarom moet je bij het maken van deegproducten(tortillas, koekjes etc) waar geen rijstmiddelen van pas komt, vaak je deeg 20 minuten of langer laten staan?
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:22:38 #237
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145495919
Piet,

Ik zag in een topic laatst dat je Killepitsch dronk. Nu heb ik hier zelf ook nog een fles staan (ooit cadeau gekregen). Hoe kan ik deze het beste drinken? Kamertemperatuur, koelkast, diepvries? Met/zonder ijs?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:25:19 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145496027
quote:
1s.gif Op maandag 13 oktober 2014 16:20 schreef wiskundenoob het volgende:
hey piet, waarom moet je bij het maken van deegproducten(tortillas, koekjes etc) waar geen rijstmiddelen van pas komt, vaak je deeg 20 minuten of langer laten staan?
Om de zetmeelkorrels en het vocht goed te laten reageren met elkaar, dat kost nu eenmaal wat tijd. De ijsmeester van wie ik het vak leerde van ijsmaken deed dat ook met cacao in het chocoladeijs, melk en cacao liet hij 12 uur rusten om de cacao volledig te laten opzwellen en de smaak te laten ontstaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:25:41 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145496036
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 16:22 schreef MutedFaith het volgende:
Piet,
Ik zag in een topic laatst dat je Killepitsch dronk. Nu heb ik hier zelf ook nog een fles staan (ooit cadeau gekregen). Hoe kan ik deze het beste drinken? Kamertemperatuur, koelkast, diepvries? Met/zonder ijs?
Ik drink het puur op kamertemperatuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:26:26 #240
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145496063
Dan ga ik dat ook eens proberen. Ik heb sowieso geen idee wat ik er van moet verwachten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:31:26 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145496276
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 16:26 schreef MutedFaith het volgende:
Dan ga ik dat ook eens proberen. Ik heb sowieso geen idee wat ik er van moet verwachten.
Een zoete kruidige smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145501109
Piet, ik heb een hele eend gekocht, wat zou jij hier mee doen?

Ik dacht de borst filets eruit snijden om gewoon te bakken. De poten stoven en van de rest een bouillon trekken.

Maar ik heb nog nooit zo'n hele eend in m'n handen gehad, gegeten of klaargemaakt. Dus ik weet het niet echt.
  maandag 13 oktober 2014 @ 19:02:33 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145501689
Je kan hem slopen idd, of in zijn geheel in de oven braden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145534097
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.

op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH :') )
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:03:24 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145534193
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:00 schreef fespo het volgende:
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.
op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH :') )
goeie vraag, heb ze nog nooit gemaakt, ziet er in Mexicaanse keukens zo mooi uit, hoe ze die bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:08:32 #246
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145534378
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:00 schreef fespo het volgende:
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.
op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH :') )
Kopen bij de "Turk"...
Huda bread of Arab bread moet je hebben, da's alleen water, meel, suiker zout en gist maar smaakt verdomde goed, veel lekkerder dan de "torilla's" die je bij de supermarkt kan kopen.
't is alleen van tarwemeel en niet van maismeel zoals echte tortilla.

Ik gebruik die dingen best veel, voor wraps,tortilla's en zelfs voor tosti's.
pi_145534554
Ik heb hier nieuwe aardappeltjes die ik wil halveren en in de oven wil gooien.
Hoe lang en hoeveel graden?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:15:02 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145534668
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:12 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb hier nieuwe aardappeltjes die ik wil halveren en in de oven wil gooien.
Hoe lang en hoeveel graden?
175-200 graden, tot ze gaar zijn. Hoe lang dat duurt kan ik je niet zeggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145534752
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
175-200 graden, tot ze gaar zijn. Hoe lang dat duurt kan ik je niet zeggen
Heb je een indicatie? Meer tegen de 20 minuten of meer tegen de 40 minuten?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:18:01 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145534787
Eerder 40, ligt aan je oven, de dikte van de stukken, het soort aardappel
Je zou ze even kort kunnen voorkoken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:51:18 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145535860
Ik doe altijd 200C 45-50 minuten.
En nooit voorkoken.
(ik hou niet van opgebakken aardappels... :D )
pi_145536573
Okee, thanks :)
pi_145538254
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 18:45:30 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145539801
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 17:54 schreef emmyemmy het volgende:
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145543884
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Hij was perfect, vriend zn avond helemaal perfect gemaakt met de biefstuk :D
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 21:08:28 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145546314
Blij dat te horen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 21:26:21 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145547300
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 22:13:29 #258
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_145549890
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
Oei
pi_145551124
Ik heb juist altijd begrepen: wel zouten, niet peperen. Want de peper verbrandt tijdens het bakken. Peper achteraf.
En ook: na afloop effe laten rusten voor je het snijdt. Of gewoon niet snijden natuurlijk ook prima.

Maar ik laat de echte culi-experts dit wel uitvechten ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145555430
Klopt, peper gaat verbranden.
Zout onttrekt vocht.

Beiden geen goede optie :P
  woensdag 15 oktober 2014 @ 07:08:55 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145557102
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
  woensdag 15 oktober 2014 @ 09:13:44 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145558325
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 07:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145570414
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
:D
pi_145573089
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
Ach, ik heb wel vaker goede biefstuk gebakken, maar ik eet de mijne graag zo rauw mogelijk, maar m'n vriend wil 'm medium, dat vind ik vaak nog wel lastig. Vroeg me voornamelijk af of het met hert anders is :P
Heb hem overigens wel gezouten, vlak voor hij de pan in ging.
pi_145645149
Heft iemand hier enig idee waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een uitbeenmes? Het zal gebruikt worden om bijvoorbeeld een varkensschouder uit te benen.

Ik zit hier te kijken maar er is te veel keuze ;)
http://www.vuurenrook.nl/webwinkel/?_globalsearch=uitbeenmes
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 19:20:54 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145646582
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145647605
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.

Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 20:03:56 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145647981
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.

Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:02:11 #269
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145652628
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:22:40 #270
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145653350
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:26:50 #271
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145653489
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:22 schreef Molo het volgende:
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:33:30 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145653768
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:26 schreef Againzender het volgende:

[..]

gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is. Sopje erover spoelen en klaar
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145653973
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.

Zijn hun andere messen nog bijzonder? Niet dat we nog iets nodig hebben maar kwaliteit kopen is altijd leuk ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 17-10-2014 22:43:18 ]
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:38:20 #274
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145653991
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is.erover spoelen en klaar
klinkt goed, ik ga verder zoeken :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:11:36 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660755
quote:
5s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
Ik kook rijst gewoon in een pan, geen ervaring met rijstkokers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:14:23 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660772
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.

Zijn hun andere messen nog bijzonder? Niet dat we nog iets nodig hebben maar kwaliteit kopen is altijd leuk ;)
Victorinox heb ik alleen ervaring met hun uitbeenmessen, met die stevige antislipgrepen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:56:48 #277
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_145660960
quote:
5s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
Wat is er mis met een pan rijst? En als je om een pit verlegen zit, rijst kan best een poosje in een gesloten pan staan (wordt het lekkerder van vind ik). Dus kun je eerst de rijst koken en dan je saus
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:58:38 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660969
Tja, snap ook niet wat er zo moeilijk is aan het koken van rijst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 09:08:51 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145661047
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 oktober 2014 08:56 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wat is er mis met een pan rijst? En als je om een pit verlegen zit, rijst kan best een poosje in een gesloten pan staan (wordt het lekkerder van vind ik). Dus kun je eerst de rijst koken en dan je saus
Een rijstkoker is gewoon fijner omdat je een pit extra overhoudt en er geen omkijken naar hebt. Rijst in een gesloten pan laten staan, dan heb je nog steeds die pit nodig. En je moet hem sowieso halverwege zacht zetten en als je daar te laat mee bent kan je je fornuis schoonmaken. En als je geen koude of lauwe rijst wilt en hij is al klaar moet je hem op een plaatje zetten. Allemaal prima te doen als je geen rijstkoker hebt, maar een rijstkoker is gewoon wel handiger. En t is een investering van niks.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 09:25:19 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145661177
Als je meermaals per week rijst eet is een rijstkoker een uitkomst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145704298
Piet, hoe maak je ook alweer die simpele aardappelgratin die ik je ooit heb zien posten met aardappel en room? Ik kon hem zo gauw niet meer vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 19 oktober 2014 @ 17:24:34 #282
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_145704395
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 oktober 2014 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, snap ook niet wat er zo moeilijk is aan het koken van rijst.
Dat is echt het enige dat ik altijd verpest. -gaat in een hoekje zitten van schaamte-
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_145705846
Nou ja ik ben maar begonnen met de gratin alvast, had geen zin om op piet te wachten ;)

- Aardappels in dunne plakjes gesneden (rauw dus; heb wel recepten gevonden voor gekookt maar ik wilde de aardappels nu juist niet voorkoken)
- Room gemengd met kruiden (peper nootmuskaat chilipeper zout knoflook en beetje soyasaus omdat ik dat toch overal altijd indonder)
- aardappels gestapeld met wat van de room om en om
- beetje kaas erover
-alufolie erover en in de oven

Hopelijk worden de aardappels gaar voordat de bovenkant verbrandt, en/of voordat ik doodga van de honger... ;) Ik schat dat het een uurtje gaat duren, goede schatting?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 19 oktober 2014 @ 18:31:37 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145706390
Klopt
En kaas is niet nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145706848
Oh heb ik het goed gedaan? :D
Hij zit er nu een half uurtje in en is nog lang niet gaar, nog maar een halfuurtje dan maar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 19 oktober 2014 @ 18:45:41 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145706901
Ligt ook nogal aan je aardappels, sommigen zijn snel gaar, sommigen niet gaar te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 oktober 2014 @ 18:54:45 #287
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145707208
Ik doe ze vantevoren altijd een half minuutje of een minuutje in de magnetron, dan zijn ze van binnen al wat gaar en hoeft alleen de buitenkant nog verder te garen.
IK heb nooit last van glazige aardapppels.
pi_145708466
Hmm uurtje erin geweest plus 5 minuutjes onder de hete grill en het is echt perfect, héérlijk ! :D

Alleen net ietsjes te lang onder de grill gedaan,buitenkanten rondom de rand van de schaal beetje verbrand, maar verder prima.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145723488
Prof koks, ik heb even een vraagje betreffende keukenmachines cq opzetstukken voor een mixer. Voor mijn moeder zoek ik een bij voorkeur klein keukenmachientje of mixer met opzet om wortelstiften en groenteblokjes te kunnen maken. Eigenlijk wil ze geen complete keukenmachine maar wel iets om de groente in deze 2 formaten te snijden. Iemand een idee? Ik hoor graag welk merk en model dit kan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_145755605
Piet. Ik heb hier 4 konijnenbouten en wilde morgen konijnenstoof maken. Heb jij een lekker recept? Iets met grofgesneden groente en wat ik met geroosterde nieuwe aardappeltjes kan serveren. Ik heb wel wat recepten gevonden, maar die vind ik allemaal op zuurvlees lijken.
  maandag 20 oktober 2014 @ 22:50:23 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145756943
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 22:26 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Ik heb hier 4 konijnenbouten en wilde morgen konijnenstoof maken. Heb jij een lekker recept? Iets met grofgesneden groente en wat ik met geroosterde nieuwe aardappeltjes kan serveren. Ik heb wel wat recepten gevonden, maar die vind ik allemaal op zuurvlees lijken.
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zondag 28 maart 2004 @ 19:38 • 119
Pietverdriet
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145761033
quote:
1s.gif Op maandag 20 oktober 2014 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Klinkt goed! Is de mosterd erg goed te proeven? Ik houd namelijk helemaal niet van mosterd, word al misselijk van de smaak.

[ Bericht 2% gewijzigd door emmyemmy op 21-10-2014 00:35:28 ]
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 08:24:40 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145765561
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 00:20 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Klinkt goed! Is de mosterd erg goed te proeven? Ik houd namelijk helemaal niet van mosterd, word al misselijk van de smaak.
Niet erg, maar laat je het gewoon weg als je het niet lekker vind, doe je er een blaadje foelie en een blad laurier bij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145766786
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 18:14 schreef sirdanilot het volgende:
Nou ja ik ben maar begonnen met de gratin alvast, had geen zin om op piet te wachten ;)

- Aardappels in dunne plakjes gesneden (rauw dus; heb wel recepten gevonden voor gekookt maar ik wilde de aardappels nu juist niet voorkoken)
- Room gemengd met kruiden (peper nootmuskaat chilipeper zout knoflook en beetje soyasaus omdat ik dat toch overal altijd indonder)
- aardappels gestapeld met wat van de room om en om
- beetje kaas erover
-alufolie erover en in de oven

Hopelijk worden de aardappels gaar voordat de bovenkant verbrandt, en/of voordat ik doodga van de honger... ;) Ik schat dat het een uurtje gaat duren, goede schatting?
Wat volgens mij ook wel een rol speelt is hoe hoog je de aardappels stapeld.

Te hoog, dan worden de bovenste rijen wel gaar, maar onderin niet.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 09:50:23 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145766833
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 09:47 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Wat volgens mij ook wel een rol speelt is hoe hoog je de aardappels stapeld.

Te hoog, dan worden de bovenste rijen wel gaar, maar onderin niet.
Nee, de room gaat koken en dat gaart alle aardappels, een dikke laag duurt natuurlijk wel wat langer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145770156
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet erg, maar laat je het gewoon weg als je het niet lekker vind, doe je er een blaadje foelie en een blad laurier bij
Dat laat ik weg dan. In je recept staat 'kruid konijn', welke kruiden? Oh en hoe lang moet het stoven?
  Redactie Frontpage dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:57:39 #297
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_145770181
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:56 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Dat laat ik weg dan. In je recept staat 'kruid konijn', welke kruiden? Oh en hoe lang moet het stoven?
Lees het recept nog eens goed :P want de kruiden staan erbij :P
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_145771048
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:57 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Lees het recept nog eens goed :P want de kruiden staan erbij :P
Peper en zout?
pi_145771208
Edit, verkeerde topic
Let me see you stripped down to the bone
pi_145779272
Het is trouwens een ander recept geworden. Had nog wat pruimen liggen en heb een recept gevonden met pruim en konijn :) Maar ik zal je recept onthouden Piet!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')