Dank jequote:Op zondag 5 oktober 2014 23:12 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.
Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.quote:Op zondag 5 oktober 2014 23:21 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Dank jega ik proberen. Eens zien of ie daarna wel lukt. Het kreng
Als ik er aan denk update ik nog ff eerdaags. Adiosquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:22 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.
Ik weet niet of het werkt, maar ik kan ook geen reden zien waarom het niet zo werken.Ofzo.
IK kan me wel een truukje herinneren waarmee je rode kool blauw kon maken, volgens mij met azijn...quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
Die van de AH zou ik niet rauw eten, da's sowieso gelijmd vlees.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
15 minutenquote:Op zondag 5 oktober 2014 17:34 schreef Klaploper het volgende:
[..]
15 minuten bakken las ik laatst op een verpakking van Duitse biefstuk van de AH. Zal vast wel iets zeggen..
Wat voor oven? echt een gewone of een combi?quote:Op zondag 5 oktober 2014 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaartoen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het
m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten
Het is een Miele combimagnetron-oven geval. Zo'n set van 3 waarbij in het midden de koffiemachine zit en ik heb een 5085xl combi-stoomoven. Dus het is een combi dan, vermoed ik.. er zit in elk geval magnetronfunctie op ook. Maar ik zet 'm dus op hetelucht. Kan ie dan beter helemaal niet op hetelucht en gelijk al op boven- en onderwarmte?quote:Op maandag 6 oktober 2014 03:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wat voor oven? echt een gewone of een combi?
Vaak is de onderwarmte niet goed op hetelucht, moet je 't eigenlijk nog even in een pan van onderwarmte voorzien.
Heb ik met pizza's ook vaak.
Onderwarmte zou ik er bij aanzetten, dat mis ikzelf in m'n samsung combi-magnetron.quote:Op maandag 6 oktober 2014 18:52 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Het is een Miele combimagnetron-oven geval. Zo'n set van 3 waarbij in het midden de koffiemachine zit en ik heb een 5085xl combi-stoomoven. Dus het is een combi dan, vermoed ik.. er zit in elk geval magnetronfunctie op ook. Maar ik zet 'm dus op hetelucht. Kan ie dan beter helemaal niet op hetelucht en gelijk al op boven- en onderwarmte?
Blijft een beetje uitproberen dit in elk geval. Hiervoor had ik een andere maar woon nu nieuwbouw.
Die stoomoven is wel weer handig om cakes te bakken en er wat stoom bij te doseren. Maar ook daarmee nog in de experimentele fase zeg maar
Ik zal eens kijken of dat apart kan bij deze. Volgens mij is het of / of. Maar ipv hetelucht zal ik eens boven en onder proberen. Laatst met een bakplaat vol appeltaart (glasplaat die bij de oven zat) ging het juist perfect. Nu in een blik en met zonder suikerquote:Op maandag 6 oktober 2014 18:57 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Onderwarmte zou ik er bij aanzetten, dat mis ikzelf in m'n samsung combi-magnetron.
Ik heb wel een crisp-plaat maar dan moet de magnetron ook aan en dat wil ik nou net niet als ik de oven gebruik.
De combi die ik heb is er ook met stoomfunctie maar dat was weer een slagje duurder en zo veel denk ik dat zelf toch niet te gebruiken.
Stoom is natuurlijk wel ideaal voor groenten en vis..
Daar heb je gelijk in. Maar ze eet en mag nog wel wat suiker hoor. Het is licht verhoogd maar zelden boven de 10. Ze let er goed op en beweegt vrij veel. Het recept is deze: http://gezondlevenvanjaco(...)rije-appeltaart.htmlquote:Op maandag 6 oktober 2014 19:32 schreef Molo het volgende:
Empa1010, als je moeder diabetes (of grensgeval) heeft, dan is een appeltaart met jam ipv suiker niet echt een betere keuze, zit nog steeds knal vol suikers en andere simpele koolhydraten.
Maar post je recept eens, wellicht kunnen we dan zien waarom het mis is gegaan.
Qua diabetes-verantwoord of gezond zijn slaat die taart nergens op, appels, jam en rozijnen zijn allemaal suiker, ook als er geen toegevoegde suiker in zitten. Witte bloem zet je lijf ook in no time om in suiker en beīnvloedt je suikerspiegel.quote:Op maandag 6 oktober 2014 20:00 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in. Maar ze eet en mag nog wel wat suiker hoor. Het is licht verhoogd maar zelden boven de 10. Ze let er goed op en beweegt vrij veel. Het recept is deze: http://gezondlevenvanjaco(...)rije-appeltaart.html
Kwaad kan het volgens mij niet, en het verkleuren van gehakt is eerder een positief teken dan een negatief, namelijk geen toegevoegde troep.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 16:07 schreef utrecht1970 het volgende:
Piet ik heb een vraag:
Ik maak graag zelf gehaktballen en die stop ik vol met kruiden etc.
Op aanraden van Sjonnie Boer (via internet dan wel) laat ik de ballen een half uurtje in de koelkast liggen voor ik ze bak.
Wat mij nu opvalt is, dat als ik er rauwe knoflook doorheen doe, dat het vlees dan verkleurd (bruin) als ze in de koelkast liggen te rusten. Is hier een verklaring voor en kan dit kwaad?
Klinkt erg goed!quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 09:36 schreef SiennaForrest het volgende:
Ivm mijn vraag om eens wat anders met kastanjes te doen ipv een pureetje of poffen; het is een soepje geworden, met kastanjechampignons, gerookt spek en walnoten. Men vond het heerlijk smaken en... echt een herfst-beleving.
Klopt, heb je helemaal gelijk in. Maar ik redeneer dan van... het scheelt toch een paar ons suiker op zo'n taart. En hoe minder, hoe beter. Want ze mag dus zeker nog wel suiker eten.. vandaar.quote:Op maandag 6 oktober 2014 21:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Qua diabetes-verantwoord of gezond zijn slaat die taart nergens op, appels, jam en rozijnen zijn allemaal suiker, ook als er geen toegevoegde suiker in zitten. Witte bloem zet je lijf ook in no time om in suiker en beīnvloedt je suikerspiegel.
Kan ze m.i. beter een kleiner stukje gewone echte appeltaart nemen.
Maar goed, dat buiten beschouwing gelaten, ik mis ei door het deeg en ik denk dat die jam gewoon teveel vocht bevat.
Maar ik ben geen bakker dus pin me er niet op vast
Ook een vraagje van mij.quote:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/agar-agar/quote:Op woensdag 8 oktober 2014 05:56 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Zou je de verschillen voor deze leek op een rijtje willen zetten, en voornamelijk of het het prijsverschil waard is?
Hmm meer dan een euro per liter voor het poeder, toch ruim het dubbele van gelatine. Ik maak iets minder dan 1,5L met een pakje van Dr Oetker, kost 57 cent geloof ik?quote:Op woensdag 8 oktober 2014 07:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/agar-agar/
Maar euh, het prijsverschil waard? Welk prijsverschil? Zoveel ontloopt elkaar dat toch niet?
Interessant, dank! Xantaan maakt dus geen structuren waarbij ik mijn lepel ondersteboven kan houden, zonder dat het eraf valt?quote:Op woensdag 8 oktober 2014 08:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Gelatine is wat rubberachtig als je veel gebruikt, Agar wat korreliger als je veel gebruikt, is maar net wat je wilt bereiken, xantaan maakt vloeistoffen steeds dik-vloeibaarder, denk aan ketchup, tandpasta achtige binding.
Moet echt eens mijn al jaren in mijn hoofd zittende boek over bindmiddelen gaan schrijven.
Er zijn niet alleen gels zoals gelatine maar ook de dikvloeibaar makers, die weer in lang en kort uiteenvallen (draden trekken) en ook weer binding die dun wordt als je het schud en stolt als het rust (denk aan ketchup, dat giet je over de friet, maar loopt er dan niet af)
Agar of Gelatine is wat je zoekt, xantaan geeft ook structuur, als je maar genoeg gebruiktquote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:46 schreef Sotchi2014 het volgende:
Bedankt, alle 3!
[..]
Hmm meer dan een euro per liter voor het poeder, toch ruim het dubbele van gelatine. Ik maak iets minder dan 1,5L met een pakje van Dr Oetker, kost 57 cent geloof ik?
En agar is inderdaad wel goedkoper dan xantaan en algi+calci
[..]
Interessant, dank! Xantaan maakt dus geen structuren waarbij ik mijn lepel ondersteboven kan houden, zonder dat het eraf valt?
Ik zoek een soort consistentie van mousse, maar dan zonder de bubbeltjes zeg maar, of als schepijs. Stevig schepbaar zonder dat het zo drilt en glibbert als gelatine. Wat zou daar het meest geschikt voor zijn?
Overigens wil ik wel graag een 'intensief' bindmiddel gebruiken, liever geen zetmelen als maizena of tapioca.
Dan denk ik dat ik het gewoon bij gelatine houd, al zal ik de volgende keer ook wat zakjes agar meenemen als ik ze zie. (hier in het dorp verkopen ze zulk spul niet).quote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Agar of Gelatine is wat je zoekt, xantaan geeft ook structuur, als je maar genoeg gebruikt
Kan je ze niet eerst een beetje stomen of eventueel in de Magnetron? Voorkoken lijkt me minder, maar dat is slechts een gevoel.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 09:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga dit weekend een kip op de bbq leggen met wat groenten in de schaal. Ik wil er weer eens pastinaak bij doen maar op een of andere manier mislukt dat altijd een beetje. Ze worden half gaar en wat taai. Moet ik ze voorkoken? De kip gaat er meestal 45-60 minuten op.
Nou ja, het gaat op de kamado, dus vergelijkbaar met een oven. Even in de magnetron zou een optie kunnen zijn.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb nog nooit pastinaak op de BBQ gehad
Ik hoop het .... ik ga het gewoon proberen met één pak cannelloni ....quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een kutreceptschrijver.
Ik denk dat ze 250 gram pasta en 250 ricotta bedoelen.
Niet!quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 15:49 schreef LastRequest het volgende:
recept ziet er wel lekker uit trouwens!
quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 14:46 schreef maily het volgende:
[..]
Ik hoop het .... ik ga het gewoon proberen met één pak cannelloni ....
quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 15:49 schreef LastRequest het volgende:
Ik vind het niet zo heel onduidelijk eigenlijk. De inhoud van een pak kan per merk/winkel verschillen, dus heeft hij/zij er even in gram achter gezet hoeveel er bij hen in zit.. recept ziet er wel lekker uit trouwens!
quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 15:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet!
Ziet er vies uit.
Een kilo kaas en dan een pot pastasaus.
Dat is toch geen recept man?
Bah.
Nou mensen, we hebben 250 gram cannelloni gebruikt en 250 gram ricotta, en verder de hoeveelheden als in het recept stond.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 16:14 schreef Klaploper het volgende:
Ik denk dat ze 375 gram pasta en een kilo kaas bedoelen, anders hebben ze wel erg vreemde hoeveelheden in de losse verpakkingen. Klinkt als een debiel recept trouwens.
Om de zetmeelkorrels en het vocht goed te laten reageren met elkaar, dat kost nu eenmaal wat tijd. De ijsmeester van wie ik het vak leerde van ijsmaken deed dat ook met cacao in het chocoladeijs, melk en cacao liet hij 12 uur rusten om de cacao volledig te laten opzwellen en de smaak te laten ontstaan.quote:Op maandag 13 oktober 2014 16:20 schreef wiskundenoob het volgende:
hey piet, waarom moet je bij het maken van deegproducten(tortillas, koekjes etc) waar geen rijstmiddelen van pas komt, vaak je deeg 20 minuten of langer laten staan?
Ik drink het puur op kamertemperatuurquote:Op maandag 13 oktober 2014 16:22 schreef MutedFaith het volgende:
Piet,
Ik zag in een topic laatst dat je Killepitsch dronk. Nu heb ik hier zelf ook nog een fles staan (ooit cadeau gekregen). Hoe kan ik deze het beste drinken? Kamertemperatuur, koelkast, diepvries? Met/zonder ijs?
Een zoete kruidige smaakquote:Op maandag 13 oktober 2014 16:26 schreef MutedFaith het volgende:
Dan ga ik dat ook eens proberen. Ik heb sowieso geen idee wat ik er van moet verwachten.
goeie vraag, heb ze nog nooit gemaakt, ziet er in Mexicaanse keukens zo mooi uit, hoe ze die bakken.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 16:00 schreef fespo het volgende:
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.
op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH)
Kopen bij de "Turk"...quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 16:00 schreef fespo het volgende:
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.
op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH)
175-200 graden, tot ze gaar zijn. Hoe lang dat duurt kan ik je niet zeggenquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 16:12 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb hier nieuwe aardappeltjes die ik wil halveren en in de oven wil gooien.
Hoe lang en hoeveel graden?
Heb je een indicatie? Meer tegen de 20 minuten of meer tegen de 40 minuten?quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
175-200 graden, tot ze gaar zijn. Hoe lang dat duurt kan ik je niet zeggen
Je moet biefstuk voelen.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 17:54 schreef emmyemmy het volgende:
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
Hij was perfect, vriend zn avond helemaal perfect gemaakt met de biefstukquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Oeiquote:Op dinsdag 14 oktober 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
Truequote:Op woensdag 15 oktober 2014 07:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Ach, ik heb wel vaker goede biefstuk gebakken, maar ik eet de mijne graag zo rauw mogelijk, maar m'n vriend wil 'm medium, dat vind ik vaak nog wel lastig. Vroeg me voornamelijk af of het met hert anders isquote:Op woensdag 15 oktober 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
De theorie daarachter?quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.
Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 22:22 schreef Molo het volgende:
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
Nee, is heel makkelijk.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 22:26 schreef Againzender het volgende:
[..]
gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
klinkt goed, ik ga verder zoekenquote:Op vrijdag 17 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is.erover spoelen en klaar
Ik kook rijst gewoon in een pan, geen ervaring met rijstkokers.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen
Victorinox heb ik alleen ervaring met hun uitbeenmessen, met die stevige antislipgrepen.quote:Op vrijdag 17 oktober 2014 22:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.
Zijn hun andere messen nog bijzonder? Niet dat we nog iets nodig hebben maar kwaliteit kopen is altijd leuk
Wat is er mis met een pan rijst? En als je om een pit verlegen zit, rijst kan best een poosje in een gesloten pan staan (wordt het lekkerder van vind ik). Dus kun je eerst de rijst koken en dan je sausquote:Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen
Een rijstkoker is gewoon fijner omdat je een pit extra overhoudt en er geen omkijken naar hebt. Rijst in een gesloten pan laten staan, dan heb je nog steeds die pit nodig. En je moet hem sowieso halverwege zacht zetten en als je daar te laat mee bent kan je je fornuis schoonmaken. En als je geen koude of lauwe rijst wilt en hij is al klaar moet je hem op een plaatje zetten. Allemaal prima te doen als je geen rijstkoker hebt, maar een rijstkoker is gewoon wel handiger. En t is een investering van niks.quote:Op zaterdag 18 oktober 2014 08:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wat is er mis met een pan rijst? En als je om een pit verlegen zit, rijst kan best een poosje in een gesloten pan staan (wordt het lekkerder van vind ik). Dus kun je eerst de rijst koken en dan je saus
Dat is echt het enige dat ik altijd verpest. -gaat in een hoekje zitten van schaamte-quote:Op zaterdag 18 oktober 2014 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, snap ook niet wat er zo moeilijk is aan het koken van rijst.
quote:Op maandag 20 oktober 2014 22:26 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Ik heb hier 4 konijnenbouten en wilde morgen konijnenstoof maken. Heb jij een lekker recept? Iets met grofgesneden groente en wat ik met geroosterde nieuwe aardappeltjes kan serveren. Ik heb wel wat recepten gevonden, maar die vind ik allemaal op zuurvlees lijken.
quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zondag 28 maart 2004 @ 19:38 • 119
Pietverdriet
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm
Klinkt goed! Is de mosterd erg goed te proeven? Ik houd namelijk helemaal niet van mosterd, word al misselijk van de smaak.quote:
Niet erg, maar laat je het gewoon weg als je het niet lekker vind, doe je er een blaadje foelie en een blad laurier bijquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 00:20 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Klinkt goed! Is de mosterd erg goed te proeven? Ik houd namelijk helemaal niet van mosterd, word al misselijk van de smaak.
Wat volgens mij ook wel een rol speelt is hoe hoog je de aardappels stapeld.quote:Op zondag 19 oktober 2014 18:14 schreef sirdanilot het volgende:
Nou ja ik ben maar begonnen met de gratin alvast, had geen zin om op piet te wachten
- Aardappels in dunne plakjes gesneden (rauw dus; heb wel recepten gevonden voor gekookt maar ik wilde de aardappels nu juist niet voorkoken)
- Room gemengd met kruiden (peper nootmuskaat chilipeper zout knoflook en beetje soyasaus omdat ik dat toch overal altijd indonder)
- aardappels gestapeld met wat van de room om en om
- beetje kaas erover
-alufolie erover en in de oven
Hopelijk worden de aardappels gaar voordat de bovenkant verbrandt, en/of voordat ik doodga van de honger...Ik schat dat het een uurtje gaat duren, goede schatting?
Nee, de room gaat koken en dat gaart alle aardappels, een dikke laag duurt natuurlijk wel wat langerquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:47 schreef Freak188 het volgende:
[..]
Wat volgens mij ook wel een rol speelt is hoe hoog je de aardappels stapeld.
Te hoog, dan worden de bovenste rijen wel gaar, maar onderin niet.
Dat laat ik weg dan. In je recept staat 'kruid konijn', welke kruiden? Oh en hoe lang moet het stoven?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet erg, maar laat je het gewoon weg als je het niet lekker vind, doe je er een blaadje foelie en een blad laurier bij
Lees het recept nog eens goedquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:56 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Dat laat ik weg dan. In je recept staat 'kruid konijn', welke kruiden? Oh en hoe lang moet het stoven?
Peper en zout?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:57 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Lees het recept nog eens goedwant de kruiden staan erbij
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |