abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:51:18 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145535860
Ik doe altijd 200C 45-50 minuten.
En nooit voorkoken.
(ik hou niet van opgebakken aardappels... :D )
pi_145536573
Okee, thanks :)
pi_145538254
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 18:45:30 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145539801
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 17:54 schreef emmyemmy het volgende:
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145543884
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Hij was perfect, vriend zn avond helemaal perfect gemaakt met de biefstuk :D
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 21:08:28 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145546314
Blij dat te horen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 21:26:21 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145547300
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 22:13:29 #258
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_145549890
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
Oei
pi_145551124
Ik heb juist altijd begrepen: wel zouten, niet peperen. Want de peper verbrandt tijdens het bakken. Peper achteraf.
En ook: na afloop effe laten rusten voor je het snijdt. Of gewoon niet snijden natuurlijk ook prima.

Maar ik laat de echte culi-experts dit wel uitvechten ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145555430
Klopt, peper gaat verbranden.
Zout onttrekt vocht.

Beiden geen goede optie :P
  woensdag 15 oktober 2014 @ 07:08:55 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145557102
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
  woensdag 15 oktober 2014 @ 09:13:44 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145558325
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 07:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145570414
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
:D
pi_145573089
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
Ach, ik heb wel vaker goede biefstuk gebakken, maar ik eet de mijne graag zo rauw mogelijk, maar m'n vriend wil 'm medium, dat vind ik vaak nog wel lastig. Vroeg me voornamelijk af of het met hert anders is :P
Heb hem overigens wel gezouten, vlak voor hij de pan in ging.
pi_145645149
Heft iemand hier enig idee waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een uitbeenmes? Het zal gebruikt worden om bijvoorbeeld een varkensschouder uit te benen.

Ik zit hier te kijken maar er is te veel keuze ;)
http://www.vuurenrook.nl/webwinkel/?_globalsearch=uitbeenmes
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 19:20:54 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145646582
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145647605
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.

Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 20:03:56 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145647981
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.

Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:02:11 #269
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145652628
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:22:40 #270
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145653350
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:26:50 #271
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145653489
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:22 schreef Molo het volgende:
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:33:30 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145653768
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:26 schreef Againzender het volgende:

[..]

gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is. Sopje erover spoelen en klaar
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145653973
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.

Zijn hun andere messen nog bijzonder? Niet dat we nog iets nodig hebben maar kwaliteit kopen is altijd leuk ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 17-10-2014 22:43:18 ]
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:38:20 #274
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145653991
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is.erover spoelen en klaar
klinkt goed, ik ga verder zoeken :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:11:36 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660755
quote:
5s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
Ik kook rijst gewoon in een pan, geen ervaring met rijstkokers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:14:23 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660772
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.

Zijn hun andere messen nog bijzonder? Niet dat we nog iets nodig hebben maar kwaliteit kopen is altijd leuk ;)
Victorinox heb ik alleen ervaring met hun uitbeenmessen, met die stevige antislipgrepen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:56:48 #277
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_145660960
quote:
5s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
Wat is er mis met een pan rijst? En als je om een pit verlegen zit, rijst kan best een poosje in een gesloten pan staan (wordt het lekkerder van vind ik). Dus kun je eerst de rijst koken en dan je saus
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:58:38 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660969
Tja, snap ook niet wat er zo moeilijk is aan het koken van rijst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 09:08:51 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145661047
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 oktober 2014 08:56 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wat is er mis met een pan rijst? En als je om een pit verlegen zit, rijst kan best een poosje in een gesloten pan staan (wordt het lekkerder van vind ik). Dus kun je eerst de rijst koken en dan je saus
Een rijstkoker is gewoon fijner omdat je een pit extra overhoudt en er geen omkijken naar hebt. Rijst in een gesloten pan laten staan, dan heb je nog steeds die pit nodig. En je moet hem sowieso halverwege zacht zetten en als je daar te laat mee bent kan je je fornuis schoonmaken. En als je geen koude of lauwe rijst wilt en hij is al klaar moet je hem op een plaatje zetten. Allemaal prima te doen als je geen rijstkoker hebt, maar een rijstkoker is gewoon wel handiger. En t is een investering van niks.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 09:25:19 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145661177
Als je meermaals per week rijst eet is een rijstkoker een uitkomst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145704298
Piet, hoe maak je ook alweer die simpele aardappelgratin die ik je ooit heb zien posten met aardappel en room? Ik kon hem zo gauw niet meer vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 19 oktober 2014 @ 17:24:34 #282
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_145704395
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 oktober 2014 08:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, snap ook niet wat er zo moeilijk is aan het koken van rijst.
Dat is echt het enige dat ik altijd verpest. -gaat in een hoekje zitten van schaamte-
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_145705846
Nou ja ik ben maar begonnen met de gratin alvast, had geen zin om op piet te wachten ;)

- Aardappels in dunne plakjes gesneden (rauw dus; heb wel recepten gevonden voor gekookt maar ik wilde de aardappels nu juist niet voorkoken)
- Room gemengd met kruiden (peper nootmuskaat chilipeper zout knoflook en beetje soyasaus omdat ik dat toch overal altijd indonder)
- aardappels gestapeld met wat van de room om en om
- beetje kaas erover
-alufolie erover en in de oven

Hopelijk worden de aardappels gaar voordat de bovenkant verbrandt, en/of voordat ik doodga van de honger... ;) Ik schat dat het een uurtje gaat duren, goede schatting?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 19 oktober 2014 @ 18:31:37 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145706390
Klopt
En kaas is niet nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145706848
Oh heb ik het goed gedaan? :D
Hij zit er nu een half uurtje in en is nog lang niet gaar, nog maar een halfuurtje dan maar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 19 oktober 2014 @ 18:45:41 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145706901
Ligt ook nogal aan je aardappels, sommigen zijn snel gaar, sommigen niet gaar te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 oktober 2014 @ 18:54:45 #287
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145707208
Ik doe ze vantevoren altijd een half minuutje of een minuutje in de magnetron, dan zijn ze van binnen al wat gaar en hoeft alleen de buitenkant nog verder te garen.
IK heb nooit last van glazige aardapppels.
pi_145708466
Hmm uurtje erin geweest plus 5 minuutjes onder de hete grill en het is echt perfect, héérlijk ! :D

Alleen net ietsjes te lang onder de grill gedaan,buitenkanten rondom de rand van de schaal beetje verbrand, maar verder prima.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145723488
Prof koks, ik heb even een vraagje betreffende keukenmachines cq opzetstukken voor een mixer. Voor mijn moeder zoek ik een bij voorkeur klein keukenmachientje of mixer met opzet om wortelstiften en groenteblokjes te kunnen maken. Eigenlijk wil ze geen complete keukenmachine maar wel iets om de groente in deze 2 formaten te snijden. Iemand een idee? Ik hoor graag welk merk en model dit kan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_145755605
Piet. Ik heb hier 4 konijnenbouten en wilde morgen konijnenstoof maken. Heb jij een lekker recept? Iets met grofgesneden groente en wat ik met geroosterde nieuwe aardappeltjes kan serveren. Ik heb wel wat recepten gevonden, maar die vind ik allemaal op zuurvlees lijken.
  maandag 20 oktober 2014 @ 22:50:23 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145756943
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 22:26 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Ik heb hier 4 konijnenbouten en wilde morgen konijnenstoof maken. Heb jij een lekker recept? Iets met grofgesneden groente en wat ik met geroosterde nieuwe aardappeltjes kan serveren. Ik heb wel wat recepten gevonden, maar die vind ik allemaal op zuurvlees lijken.
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zondag 28 maart 2004 @ 19:38 • 119
Pietverdriet
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145761033
quote:
1s.gif Op maandag 20 oktober 2014 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Klinkt goed! Is de mosterd erg goed te proeven? Ik houd namelijk helemaal niet van mosterd, word al misselijk van de smaak.

[ Bericht 2% gewijzigd door emmyemmy op 21-10-2014 00:35:28 ]
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 08:24:40 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145765561
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 00:20 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Klinkt goed! Is de mosterd erg goed te proeven? Ik houd namelijk helemaal niet van mosterd, word al misselijk van de smaak.
Niet erg, maar laat je het gewoon weg als je het niet lekker vind, doe je er een blaadje foelie en een blad laurier bij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145766786
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 18:14 schreef sirdanilot het volgende:
Nou ja ik ben maar begonnen met de gratin alvast, had geen zin om op piet te wachten ;)

- Aardappels in dunne plakjes gesneden (rauw dus; heb wel recepten gevonden voor gekookt maar ik wilde de aardappels nu juist niet voorkoken)
- Room gemengd met kruiden (peper nootmuskaat chilipeper zout knoflook en beetje soyasaus omdat ik dat toch overal altijd indonder)
- aardappels gestapeld met wat van de room om en om
- beetje kaas erover
-alufolie erover en in de oven

Hopelijk worden de aardappels gaar voordat de bovenkant verbrandt, en/of voordat ik doodga van de honger... ;) Ik schat dat het een uurtje gaat duren, goede schatting?
Wat volgens mij ook wel een rol speelt is hoe hoog je de aardappels stapeld.

Te hoog, dan worden de bovenste rijen wel gaar, maar onderin niet.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 09:50:23 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145766833
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 09:47 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Wat volgens mij ook wel een rol speelt is hoe hoog je de aardappels stapeld.

Te hoog, dan worden de bovenste rijen wel gaar, maar onderin niet.
Nee, de room gaat koken en dat gaart alle aardappels, een dikke laag duurt natuurlijk wel wat langer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145770156
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet erg, maar laat je het gewoon weg als je het niet lekker vind, doe je er een blaadje foelie en een blad laurier bij
Dat laat ik weg dan. In je recept staat 'kruid konijn', welke kruiden? Oh en hoe lang moet het stoven?
  Redactie Frontpage dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:57:39 #297
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_145770181
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:56 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Dat laat ik weg dan. In je recept staat 'kruid konijn', welke kruiden? Oh en hoe lang moet het stoven?
Lees het recept nog eens goed :P want de kruiden staan erbij :P
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_145771048
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:57 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Lees het recept nog eens goed :P want de kruiden staan erbij :P
Peper en zout?
pi_145771208
Edit, verkeerde topic
Let me see you stripped down to the bone
pi_145779272
Het is trouwens een ander recept geworden. Had nog wat pruimen liggen en heb een recept gevonden met pruim en konijn :) Maar ik zal je recept onthouden Piet!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')