abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:51:18 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145535860
Ik doe altijd 200C 45-50 minuten.
En nooit voorkoken.
(ik hou niet van opgebakken aardappels... :D )
pi_145536573
Okee, thanks :)
pi_145538254
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 18:45:30 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145539801
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 17:54 schreef emmyemmy het volgende:
Nog ene vraag trouwens.. Ik heb een groot stuk hert van 400 gram (biefstuk). Hoe lang moet ik deze bakken? Ik ben erg slecht in biefstuk bakken, altijd net iets te rauw of te doorbakken.. Vriend wil 'm medium.
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145543884
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, af en toe draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Hij was perfect, vriend zn avond helemaal perfect gemaakt met de biefstuk :D
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 21:08:28 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145546314
Blij dat te horen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 21:26:21 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145547300
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 22:13:29 #258
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_145549890
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je vlees niet zouten is een beetje ouderwets.
Ik zout het juist wel. Voor het maillard effect.
Achteraf zouten geeft niet hetzelfde effect.
Oei
pi_145551124
Ik heb juist altijd begrepen: wel zouten, niet peperen. Want de peper verbrandt tijdens het bakken. Peper achteraf.
En ook: na afloop effe laten rusten voor je het snijdt. Of gewoon niet snijden natuurlijk ook prima.

Maar ik laat de echte culi-experts dit wel uitvechten ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145555430
Klopt, peper gaat verbranden.
Zout onttrekt vocht.

Beiden geen goede optie :P
  woensdag 15 oktober 2014 @ 07:08:55 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145557102
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
  woensdag 15 oktober 2014 @ 09:13:44 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145558325
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 07:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je het zout vlak voor je het de pan in gooit wordt er echt geen vocht onttrokken hoor. Het is geen zoutzuur of zo.
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145570414
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
:D
pi_145573089
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
True
Maar ken je doelgroep, dit was een kan niet mislukken handleiding voor iemand die nooit een goede biefstuk voor elkaar kreeg, nu wel.
Ach, ik heb wel vaker goede biefstuk gebakken, maar ik eet de mijne graag zo rauw mogelijk, maar m'n vriend wil 'm medium, dat vind ik vaak nog wel lastig. Vroeg me voornamelijk af of het met hert anders is :P
Heb hem overigens wel gezouten, vlak voor hij de pan in ging.
pi_145645149
Heft iemand hier enig idee waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een uitbeenmes? Het zal gebruikt worden om bijvoorbeeld een varkensschouder uit te benen.

Ik zit hier te kijken maar er is te veel keuze ;)
http://www.vuurenrook.nl/webwinkel/?_globalsearch=uitbeenmes
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 19:20:54 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145646582
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145647605
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Uitbenen kan ik je victorinox aanraden, zeer goede antislip grepen waar je ook met glibberige handen kracht mee kan zetten. Zal je iedere slager bevestigen
Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.

Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 20:03:56 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145647981
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ah, nu snap ik de reden achter antislipgrepen. Logisch wel.

Kan je me toevallig ook iets vertellen over de verschillende vormen van de messen?
De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:02:11 #269
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145652628
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:22:40 #270
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145653350
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:26:50 #271
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145653489
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:22 schreef Molo het volgende:
Elektrische rijstkokers zijn er in verschillende maten, ook voor gezinnen. Gewoon online kopen of in de toko, kost niet veel en is handig. Werken prima die dingen
gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:33:30 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145653768
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:26 schreef Againzender het volgende:

[..]

gaat mij ook even om het gemak. Is het lastig afwassen? Ben een complete nul op dit gebied...
Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is. Sopje erover spoelen en klaar
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145653973
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De theorie daarachter?
Nee, niet echt.
Moet je gewoon proberen, ze zijn niet duur, neem een setje
Ze zijn inderdaad niet duur zeg! Ik was uitgegaan van veel meer geld maar voor 30 euro kan je nog eens twee mesjes proberen.

Zijn hun andere messen nog bijzonder? Niet dat we nog iets nodig hebben maar kwaliteit kopen is altijd leuk ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 17-10-2014 22:43:18 ]
Spoilers!
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:38:20 #274
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_145653991
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee, is heel makkelijk.
Anti aanval (teflon) laagje in de pan, kwestie van direct omspoelen of een minuut laten weken als het aangekoekt is.erover spoelen en klaar
klinkt goed, ik ga verder zoeken :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 08:11:36 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145660755
quote:
5s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 22:02 schreef Againzender het volgende:
Piet, of een ieder die dit topic volgt, ik heb een uitdaging. Ooit waren mijn vrouw en ik met ons tweeen, maar ondertussen zijn daar nog drie hongerige jongens bij gekomen.
Probleem nu is dat onze rijststomer die op het fornuis gaat niet meer genoeg rijst kan bevatten om ons allemaal te voeden.
Wat zijn de ervaringen met elektrische rijststomers? Scheelt ook weer een pit op het fornuis..
Of heeft iemand een beuk-stomer voor een fornuis?
Ik hoor graag ervaringen :)
Ik kook rijst gewoon in een pan, geen ervaring met rijstkokers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')