abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 19 september 2014 @ 16:08:19 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144696250
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 10:55 schreef Oceanonix het volgende:
Goed dat dit topic geopend is. Dit jaar wordt een lastige qua planning. Mijn schoonmoeder is net overleden en die maakte altijd konijn voor een van de dagen en gourmet de andere.
Ik denk dat het opnemen van de konijntraditie wel een mooie is. Alleen dat heb ik nog nooit klaargemaakt. :%

Iemand?
zondag 28 maart 2004 @ 19:38 • 119
Pietverdriet
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144696961
En voor hoe je dat konijn dan weer in stukken krijgt is hier een aardige handleiding:

http://food52.com/blog/10795-everything-you-need-to-know-about-rabbit

Let me see you stripped down to the bone
pi_144697030
Robin heeft ook nog een lekker konijnrecept. Met jeneverbes, eekhoorntjesbrood en rode wijn. Ben het recept zelf alleen kwijt. ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144697174
Gevonden!

Slowcooked rabbit with juniperberries



quote:
Rabbit with juniper berries

Slowcooked Rabbit with juniperberries

900 gram chunks of rabbit

Marinate (for at least 4 hours) in:

1 onion, chopped
2 cloves garlic, pressed
1 bayleaf
3.5 dl fruity red wine (in this case, Mooi Kaap Droe Rooi)
2 sprigs of fresh thym
1 sprig of fresh rosemary (or dried if you forget to buy it)
1 T crushed juniperberries


Preheat the slowcooker.

Take the rabbit out of the marinate.
Save the marinate for later.
Dry the meat as well as you can.
Panfry the pieces of rabbit in 2 T oil.
Put the browned pieces in the slowcooker.

Deglaze the pan with the marinate.
Bring to the boil and pour on top of the rabbit in the slowcooker.
Slowcook on high for 1 hour.

Then soak 15 gram dried porcini in 1.5 dl boiled water.
Leave them soaking for 1 hour.

After the 1 hour soaking and 1 hour slowcooking, drain the porcini and pour the soaking liquid in the slowcooker.
Chop the porcini and set aside. Cover with clingfoil.
Slowcook on high for another 2 hours.

After those 2 hours, remove the rabbit from the slowcooker.
Put the marinate/liquid through a sieve to get rid of all the pieces of onion, berries, etc.
Add the sieved liquid and the rabbit back into the pan.
Add the chopped porcine. Add salt and pepper to your taste.
Slowcook for another hour.

Take the rabbit out of the slowcooker on a plate.
Thicken the sauce with lumps of butter. Or cornstarch.
Add 2 T chopped parsly
Spoon over rabbit and serve.
Nice with mash potatoes and carrots.

From : The Slowcooker Cookbook by Catherine Atkinson
Let me see you stripped down to the bone
pi_144697652
Yes die! (Ik had ook niet heel erg goed gezocht, trouwens. :@ )

Die is erg lekker!
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 19 september 2014 @ 17:13:49 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144698362
Uit mijn ouwe doos. :)
pi_144717412
ik ga het huis een keer door op zoek naar het recept. Het waren konijnenbouten en een dag van te voren deed ze iets met azijn. En op de dag stonden ze op in in een pan, rustig te pruttelen. Dus gestoofd komt het dichts in de buurt.
Nu door het huis gaan is iets te vroeg, gisteren was de begrafenis.
pi_144717439
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Uit mijn ouwe doos. :)
Dan heb je een erg lekkere oude doos.
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 20 september 2014 @ 14:44:50 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144722931
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:57 schreef Oceanonix het volgende:
ik ga het huis een keer door op zoek naar het recept. Het waren konijnenbouten en een dag van te voren deed ze iets met azijn. En op de dag stonden ze op in in een pan, rustig te pruttelen. Dus gestoofd komt het dichts in de buurt.
Nu door het huis gaan is iets te vroeg, gisteren was de begrafenis.
Gecondoleerd, is allemaal inderdaad nog wel erg vers verdriet dan zeg.

Door de tijd maar eens kijken dan, maar het zou wellicht 'konijn in het zuur' kunnen zijn?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144765560
Ik dacht misschien aan panna cotta als toetje dit jaar. Maar dat wordt gemaakt met gelatine en dat eet m'n broertje niet (vegetariër), dus heb ik 2 varianten gemaakt als probeersel (ik heb nog nooit eerder panna cotta gemaakt)

Er zit maar een heel klein verschil in:



De linker is met agar agar, is niet goed opgestijfd, is korrelig en smaakt voor de rest ook niet goed.
De rechter is met gelatine en zit er super uit, en smaakt heerlijk zacht en heeft een prachtige structuur.

Ik denk dat ik nog even moet oefenen met de agar agar :+

[ Bericht 0% gewijzigd door essnhills op 21-09-2014 20:20:17 ]
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144766311
Ik snapte eerst niet wat die klodder mayonaise op het bord deed. :D
pi_144766509
quote:
14s.gif Op zondag 21 september 2014 20:17 schreef Myraela het volgende:
Ik snapte eerst niet wat die klodder mayonaise op het bord deed. :D
Haha, ja hij is echt gewoon mislukt :+

Maar ik was wel aangenaam verrast dat die andere zo goed is gelukt de eerste keer!
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144877831
Deze keer de agar agar meteen toegevoegd, toen de room nog koud was, ipv tegen de kook aan.

Een batch alleen tegen de kook aangehad, en daarna laten afkoelen. De tweede een paar minuutjes heel zachtjes laten koken.

Het resultaat:



De rechter heeft niet gekookt, en is nog wat korrelig. De linker is een stuk lekkerder, zachter en gladder, maar kan nog net wat beter. Dus volgende keer nog ietsje langer zachtjes laten koken denk ik :) :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144878189
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 14:16 schreef Cici het volgende:
Ik ben gek op gourmetten, juist met kerst! :@
Ik ook :D
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
Twiddel
pi_144878292
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:21 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ik ook :D
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144878376
quote:
7s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef essnhills het volgende:

[..]

Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
Die kende ik nog niet!
Twiddel
pi_144878423
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:27 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Die kende ik nog niet!
Wij lazen het ooit ergens, en toen de eerstvolgende keer geprobeerd. Dat we de volgende dag beneden kwamen roken we niks van de gourmet :D
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144882033
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:21 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ik ook :D
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
^O^
pi_144889907
Wij doen nooit een uitgebreid diner, maar altijd zo'n bij elkaar geraapt zooitje buffet, iedereen neemt iets mee en er wordt nooit echt over nagedacht. Heel vervelend. Nu wil ik dus eigenlijk een hoofdgerecht maken wat superlekker is. Maar eigenlijk ben ik ook nog niet zo n hele grote keukenprinses dus ik heb geen flauw idee. Die soep der soepen ben ik ook wel heel benieuwd naar, die ga ik sowieso nog eens proberen, alleen oma's maakt altijd de soep (met ballen :{ ) dus voor kerst lukt dat niet.
  vrijdag 26 september 2014 @ 18:17:04 #145
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_144930884
garnalenhapjes.

zzzzz
pi_144951133
quote:
7s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef essnhills het volgende:

[..]

Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
Bedoel je van die goedkope oploskoffie??
pi_144962900
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 17:24 schreef Bramito het volgende:
Ik ben dit jaar in NL met kerstmis. Ik wil 2e kerstdag dan ook absoluut afhaalchinees.
Het zelfde hier, eigenlijk mis ik dat best wel afhaalchinees op z,n Nederlands. Maar het mag ook ergens in de andere dagen in december zijn dat ik terug ben.
pi_144964341
*O* *O* *O*

Kersttopic! En omg die soep van vorig jaar! Ik ben op dit moment half in verleiding om die weer te maken, maar dat kan ik niet maken, natuurlijk.

Verder zijn we nog in onderhandeling over wie wat en wanneer. Mijn zus eet in elk geval 1 avond bij ons - dat is inmiddels wel traditie. Maar we weten nog niet of dat met of zonder haar kinderen is, en dat wel invloed hebben op het menu.
pi_144964956
Even een post maken met het woord kerst erin zodat ik dit topic straks weer gemakkelijk terugvind.

Door omstandigheden alleen nog geen enkel idee wat ik dit jaar met kerst ga doen. Wel een maand vrij genomen met de feestdagen.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_144965225
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:13 schreef essnhills het volgende:
Deze keer de agar agar meteen toegevoegd, toen de room nog koud was, ipv tegen de kook aan.

Een batch alleen tegen de kook aangehad, en daarna laten afkoelen. De tweede een paar minuutjes heel zachtjes laten koken.

Het resultaat:

[ afbeelding ]

De rechter heeft niet gekookt, en is nog wat korrelig. De linker is een stuk lekkerder, zachter en gladder, maar kan nog net wat beter. Dus volgende keer nog ietsje langer zachtjes laten koken denk ik :) :9
Je maakt er wel werk van, tof! ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')