zondag 28 maart 2004 @ 19:38 • 119quote:Op donderdag 18 september 2014 10:55 schreef Oceanonix het volgende:
Goed dat dit topic geopend is. Dit jaar wordt een lastige qua planning. Mijn schoonmoeder is net overleden en die maakte altijd konijn voor een van de dagen en gourmet de andere.
Ik denk dat het opnemen van de konijntraditie wel een mooie is. Alleen dat heb ik nog nooit klaargemaakt.![]()
Iemand?
quote:Rabbit with juniper berries
Slowcooked Rabbit with juniperberries
900 gram chunks of rabbit
Marinate (for at least 4 hours) in:
1 onion, chopped
2 cloves garlic, pressed
1 bayleaf
3.5 dl fruity red wine (in this case, Mooi Kaap Droe Rooi)
2 sprigs of fresh thym
1 sprig of fresh rosemary (or dried if you forget to buy it)
1 T crushed juniperberries
Preheat the slowcooker.
Take the rabbit out of the marinate.
Save the marinate for later.
Dry the meat as well as you can.
Panfry the pieces of rabbit in 2 T oil.
Put the browned pieces in the slowcooker.
Deglaze the pan with the marinate.
Bring to the boil and pour on top of the rabbit in the slowcooker.
Slowcook on high for 1 hour.
Then soak 15 gram dried porcini in 1.5 dl boiled water.
Leave them soaking for 1 hour.
After the 1 hour soaking and 1 hour slowcooking, drain the porcini and pour the soaking liquid in the slowcooker.
Chop the porcini and set aside. Cover with clingfoil.
Slowcook on high for another 2 hours.
After those 2 hours, remove the rabbit from the slowcooker.
Put the marinate/liquid through a sieve to get rid of all the pieces of onion, berries, etc.
Add the sieved liquid and the rabbit back into the pan.
Add the chopped porcine. Add salt and pepper to your taste.
Slowcook for another hour.
Take the rabbit out of the slowcooker on a plate.
Thicken the sauce with lumps of butter. Or cornstarch.
Add 2 T chopped parsly
Spoon over rabbit and serve.
Nice with mash potatoes and carrots.
From : The Slowcooker Cookbook by Catherine Atkinson
Gecondoleerd, is allemaal inderdaad nog wel erg vers verdriet dan zeg.quote:Op zaterdag 20 september 2014 10:57 schreef Oceanonix het volgende:
ik ga het huis een keer door op zoek naar het recept. Het waren konijnenbouten en een dag van te voren deed ze iets met azijn. En op de dag stonden ze op in in een pan, rustig te pruttelen. Dus gestoofd komt het dichts in de buurt.
Nu door het huis gaan is iets te vroeg, gisteren was de begrafenis.
Haha, ja hij is echt gewoon misluktquote:Op zondag 21 september 2014 20:17 schreef Myraela het volgende:
Ik snapte eerst niet wat die klodder mayonaise op het bord deed.
Ik ookquote:Op dinsdag 2 september 2014 14:16 schreef Cici het volgende:
Ik ben gek op gourmetten, juist met kerst!
Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes opquote:Op woensdag 24 september 2014 23:21 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ook
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
Die kende ik nog niet!quote:Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef essnhills het volgende:
[..]
Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
Wij lazen het ooit ergens, en toen de eerstvolgende keer geprobeerd. Dat we de volgende dag beneden kwamen roken we niks van de gourmetquote:
quote:Op woensdag 24 september 2014 23:21 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ook
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
Bedoel je van die goedkope oploskoffie??quote:Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef essnhills het volgende:
[..]
Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
Het zelfde hier, eigenlijk mis ik dat best wel afhaalchinees op z,n Nederlands. Maar het mag ook ergens in de andere dagen in december zijn dat ik terug ben.quote:Op dinsdag 2 september 2014 17:24 schreef Bramito het volgende:
Ik ben dit jaar in NL met kerstmis. Ik wil 2e kerstdag dan ook absoluut afhaalchinees.
Je maakt er wel werk van, tof!quote:Op woensdag 24 september 2014 23:13 schreef essnhills het volgende:
Deze keer de agar agar meteen toegevoegd, toen de room nog koud was, ipv tegen de kook aan.
Een batch alleen tegen de kook aangehad, en daarna laten afkoelen. De tweede een paar minuutjes heel zachtjes laten koken.
Het resultaat:
[ afbeelding ]
De rechter heeft niet gekookt, en is nog wat korrelig. De linker is een stuk lekkerder, zachter en gladder, maar kan nog net wat beter. Dus volgende keer nog ietsje langer zachtjes laten koken denk ik![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |