abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148065578
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
pi_148066287
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:44 schreef agter het volgende:

[..]

Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148066347
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:48 schreef Myraela het volgende:
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
Ja, maar ja: ieder nieuw gerecht kreeg een nieuwe wijn, met bijpassende glazen. Haha! Zo zie je maar weer! Maar ik had hier ook schoonfamilie en aangetrouwden..beetje goede indruk maken, hè.. Voor die ene dag in het jaar.. ;) haha!

(En een man die grieperig was, werkt ook niet echt mee, dan doe je bijna alles alleen... )
Make my day!
pi_148066437
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:59 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Ja, ik vind het het erg leuk om te koken, en als dan bijna alles gewoon schoon opgaat, is dat heerlijk! Het zet ook een standaard voor de volgende die dat volgend jaar mag doen, hihi.
Make my day!
  maandag 29 december 2014 @ 00:42:45 #130
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_148079514
Het zit er weer op (gelukkig). Koken voor 6 + 14 personen twee dagen achter elkaar is echt wel een beetje gekkenwerk en ik doe het ook nooit meer op deze manier. Maar het was wel heel erg tof om gedaan te hebben.

Kerstavond heb ik uiteindelijk redelijk simpel gehouden uiteindelijk met een huisgemaakte Franse champignonsoep inclusief huisgemaakte bouillon. Het hoofdgerecht bestond uit een rollade met vulling (kant en klaar gekocht), pommes duchesse en sperziebonen met hazelnootdressing. Dat laatste was nog verrassend lekker trouwens. Het nagerecht was een browniesandwich met banaan (Brownie gebakken en daarna gevuld met mascarpone, vanille en een extra laag banaan). Het toetje was wel heel erg machtig, maar dat compenseerde gevoelsmatig prima met het voorgerecht en hoofdgerecht, welke geen zware maaltijden waren.

Eerste kerstdag bestond uit 4 gangen waarbij we begonnen met de soep der soepen. In de kerststress had ik een paar ingredienten niet, maar ik heb ze uiteindelijk gelukkig niet extreem gemist in de smaaksensatie. Ik heb er wel een bouillon van gemaakt door alle ingrediënten eruit te halen en alleen bij het serveren een anijs ster en een verse shii-take erbij te doen (die natuurlijk ook al in de pan had gezeten). Tussengerecht was een kalkoensalade met een dressing van manderijn/kerrie aangevuld met een kerstster van bladerdeeg. Hier wel even stevig gebaald, want de oven van mijn ouders werkt duidelijk anders dan die van mij, ondanks dat het beide hete lucht is. Ik had dus wat moeite om de bladerdeeg mooi donker te bakken. Vorig jaar lukte het thuis wat dat betreft veel beter. :)

Het hoofdgerecht was hertenstoof met pommes amandes, spruitjes en macadamia noten. Met bijgerecht stoofpeertjes met effect. (De 24kitchen stoofperen) Eigenlijk hoorde er ook cantharellen bij, maar ik ben 5 supermarkten nog afgelopen en ze waren nergens te vinden behalve in de melanges. Uiteindelijk voor een melange gekozen, maar dat is eigenlijk het enige dat echt mislukt was. Achja, je kan niet alles hebben :) De pommes amandes was wel bijzonder lekker, ondanks dat het nog even een werkje is om een kilo aardappels uit te rollen tot balletjes ter grootte van een walnoot en dan door een amandelschaafsel te halen :P

De opmaak van de borden was ook niet om over naar huis te schrijven voor het hoofdgerecht, ik had kookringen zodat ik iedereen precies evenveel kon geven, maar al snel bleek dat die hoeveelheid echt veel te veel zou zijn. Dus het halve bord lag al vol met stoofvlees en toen moest de rest van de garneringen er nog bij. Dat werd dus een klein zooitje. En qua tijdsmanagement was het wel duidelijk dat ik (gelukkig) geen echte chef ben :D Want er zat echt teveel tijd tussen tussengerecht en nagerecht.

Nagerecht bestond uit een ambachtelijke ijstaart, gemaakt door de broer van mijn zwager die een prijswinnende ijssalon runt. Op verzoek is de taart gevuld met kaneelijs, afgetopt met chocolade en de zijkanten afgestreken met karamel. Om je vingers bij op te likken, zo goddelijk lekker was dat ijs :D in eerste instantie wilde ik bakjes maken van kletskoppen en op die manier kaneelijs serveren, maar met alle drukte die ik al had ben ik blij dat dat niet gebeurd is.

De tafelversiering werd overigens bijzonder goed ontvangen en ik vond het ook echt fantastisch toen het allemaal eenmaal stond. Door de regen kon ik de familie niet even een half uurtje op de wandel sturen, dus het was tijdens het verbouwen van de huiskamer wel een lichtelijk gekkenhuis :D

Maar al met al twee succesvolle avonden en tot nu toe alleen maar lofzang ontvangen. Heb sinds Eerst Kerstdag wel afschuwelijke pijn in de rug. Waarschijnlijk door verkeerd te tillen, door te gaan en drie lange dagen in de keuken. Maar dat overleven we ook wel. Door alle hectiek heb ik zelf totaal geen foto's van het eten jammer genoeg, maar ik heb nog wel een samenvatting vanuit Facebook via familie. Bij gebrek aan beter die dan maar ;)

[Geen zin in gezeik over privacy, dan maar helemaal geen foto]

Volgend jaar weer? Hoewel ik dan waarschijnlijk wel in een kleinere setting ga opereren :D

[ Bericht 2% gewijzigd door RoelerMF op 29-12-2014 15:33:24 ]
»» Democracy is so overrated »»
  maandag 29 december 2014 @ 14:02:40 #131
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_148093378
The Aftermath. Zal ook maar eens een verslagje posten. :s) :

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een diner van 5 gangen. Alles ging prima, mede dankzij het van te voren uitproberen van de gerechten. De whisky-chocoladetaart was de eerste keer wat droog, maar nu was ie prima gelukt! Alles zag er ook superfeestelijk uit.

Het menu:
Geroosterde paprika-tomatensoep met een balletje van geitenkaas (niet de soep der soepen dus maar mijn vriend wilde deze graag maken)
Frisse scroppino met sorbetijs, prosecco en vodka
Beenham met honingglazuur en whisky saus, geserveerd met zoete appeltjes en old skool witlof
Whisky-chocoladetaart met frambozen en slagroom
Koffie Compleet

De menukaarten hadden we achter een QR code ‘verstopt’, vond het wel een leuke gimmick..

Onze menukaart


De gedekte tafel


Het voorgerecht


Scroppino tussendoor


Hoofgerecht


Nagerecht


En een Koffie Compleet om het feest mee af te sluiten


Mission succes! *O*
pi_148094487
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 00:42 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Deze mensen weten dat ze zo op internet staan?
Make my day!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')