abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 10 september 2014 @ 11:14:54 #101
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_144382925
Denk dat ik voor rond de kerstdagen ook weer die Chocolate Whiskey Brownies van Robin ga maken. En dit keer ook met de chocolade saus. Niet als toetje, maar wel als lekkernij! :9~ :D
pi_144387314
Die klinken wel erg lekker.
Ik heb mij voorgenomen om dit jaar écht een schuimhuis te maken. Mijn opa kon dat geweldig (professioneel, dus echt beter dan ik) maar ik ga er toch mee aan de slag.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 10 september 2014 @ 13:56:14 #103
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_144387528
Chocolate whiskey brownies?

Je hebt niet toevallig een linkje naar een recept? Want dat klinkt wel facking lekker.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 10 september 2014 @ 13:57:02 #104
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_144387554
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 13:56 schreef MutedFaith het volgende:
Chocolate whiskey brownies?

Je hebt niet toevallig een linkje naar een recept? Want dat klinkt wel facking lekker.
Ik was ook al aan het zoeken: http://kokrobin.wordpress(...)-chocolate-brownies/
  woensdag 10 september 2014 @ 15:17:32 #105
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144389943
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 13:49 schreef WRH het volgende:
Die klinken wel erg lekker.
Ik heb mij voorgenomen om dit jaar écht een schuimhuis te maken. Mijn opa kon dat geweldig (professioneel, dus echt beter dan ik) maar ik ga er toch mee aan de slag.
Schuimhuis?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 10 september 2014 @ 15:18:11 #106
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144389962
quote:
14s.gif Op woensdag 10 september 2014 08:21 schreef Myraela het volgende:

[..]

Beef wellington zullen ze nog niet op hebben verwacht ik, maar ze houden gewoon wel van een groot stuk vlees. Zelf de rest erbij scheppen, niet moeilijk doen met kleine dingen op een bord.

Vorig jaar ging alles er in één hap in. :')
Wellington is nog best lastig, qua timing, heb je al weleens eerder gemaakt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144390091
Jep, mijn opa was daar echt behoorlijk bekend mee in de regio (toen hij nog leefde en zijn zaak had natuurlijk).
Wandjes van wit schuim, deurtje, raampjes met van die vierkantjes ertussen, schuin dak, bekleed met chocolade en daar weer soort van ijspegeltjes aan.
Qua grootte was de 'vloer' ongeveer het formaat van een laptop. Was redelijk in detail gemaakt met allerlei suikerwaar, echt schitterend en in mijn jeugd het hoogtepunt van het kerstdiner.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 10 september 2014 @ 15:24:42 #108
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144390119
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 15:23 schreef WRH het volgende:
Jep, mijn opa was daar echt behoorlijk bekend mee in de regio (toen hij nog leefde en zijn zaak had natuurlijk).
Wandjes van wit schuim, deurtje, raampjes met van die vierkantjes ertussen, schuin dak, bekleed met chocolade en daar weer soort van ijspegeltjes aan.
Qua grootte was de 'vloer' ongeveer het formaat van een laptop. Was redelijk in detail gemaakt met allerlei suikerwaar, echt schitterend en in mijn jeugd het hoogtepunt van het kerstdiner.
Van gezien of van gehoord, gaaf hoor! Mooi om na te maken O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 10 september 2014 @ 16:07:40 #109
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_144391326
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 13:56 schreef MutedFaith het volgende:
Chocolate whiskey brownies?

Je hebt niet toevallig een linkje naar een recept? Want dat klinkt wel facking lekker.
De link is al gegeven, maar inderdaad. Heb ze vorig jaar gemaakt! :9~ Waren erg lekker.
pi_144402707
Ik ben nu eerst over een thema aan het nadenken. Vorig jaar had ik een traditioneel Engels kerstfeest (niet zo verwonderlijk met Engelse schoonouders) maar aangezien dat nu over is wil ik iets doen wat juist niet traditioneel is.

Dus niet iets met kip of kalkoen in de hoofdrol; maar waarschijnlijk iets met of zalm of rundvlees. En het liefst wil ik een landenthema doen, maar wel land ben ik nog niet helemaal uit. Het wordt in ieder geval minimaal vier gangen.
pi_144405819
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 15:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Wellington is nog best lastig, qua timing, heb je al weleens eerder gemaakt?
Nee, nog nooit, maar eens moet de eerste keer zijn. :D Maar het is nog vroeg, waarschijnlijk verander ik nog 27 keer van plan. :')
pi_144414952
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 06:04 schreef praadje het volgende:
Wij (mijn zoons, 23 en 26) hebben een traditie. Wij eten ieder jaar het kerstmenu wat wij met mijn man, hun vader, als laatste hebben gegeten. Man is inmiddels 10 jaar overleden en er zijn inmiddels twee schoondochters aangeschoven.

Ik woon in België met superslagers. Als voorgerecht snijdt hij de beste carpaccio, die ik aanvul met balsamicoazijn, Parmezaan, rucola en pijnboompitten.
Daarna als hoofdgerecht, de beste hertenbiefstuk met een jam van cranberry's, rösti en gestoofde peertjes.
Daarna een tarte a tin naar papa's recept.
Wat een goede traditie! Klinkt als een erg lekkere combi ook.
pi_144482347
Ondanks nog maar september zitten we al op vijf pagina's! *) Recht zo die gaat, mensen! :)

quote:
14s.gif Op dinsdag 9 september 2014 14:21 schreef Myraela het volgende:
Op het moment neig ik naar iets van een beef wellington. Denk dat ik mijn familie daar het meest een plezier mee doe. Alleen niet echt origineel natuurlijk.
Indien goed gemaakt is het natuurlijk wel erg lekker. En wanneer je zelf het deeg maakt is het mijns inziens wel degelijk imposant genoeg voor kerst. :)
Ik heb volgens mij net zo'n soort (schoon)familie als jij en die waren twee jaar geleden hartstikke blij met 'mijn' Wellington.
Ik gebruikte een masterclass-recept van Paul Hollywood voor the Great Britisch Bakeoff, maar ik kan deze zo snel nu niet meer op YouTube terugvinden..
Enfin, hier is in elk geval het uitgeschreven recept:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/beef_wellington_49845

Zeer lekker! :9 :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_144482573
Oh, nog even dit.. Wat Kerst natuurlijk erg leuk maakt is de gelegenheid om uit te pakken met garneringen en techniekjes die je bij een doordeweekse maaltijd niet gauw gebruikt...

Vorig jaar kwam een lollige en relatief eenvoudige manier ter sprake waarmee je sterk smakende bolletjes vloeistof (koffie, siroop, extracten) kon maken, ter versiering van drankjes, soepen of toetjes. Voor wie het niet meer weet:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou, ik kwam een tijdje geleden dus iets tegen dat ik minstens zo intrigerend vond!

'Glazen' aardappelchips!

Sjippies waar je doorheen kunt kijken, maar die knapperig eetbaar zijn en gewoon naar aardappel en zout smaken. Zo gaaf! :D

Kijk:



Het schijnt hartstikke simpel: je hebt er niet veel meer voor nodig dan vastkokende aardappelen, wat aardappelzetmeel, olie om in te frituren en vooral heeeeeeeel veel geduld.

Twee sites met simpele instructies (+foto's):
http://www.instructables.com/id/Glass-Potato-Chips/
http://www.redshallotkitchen.com/2012/06/glass-potato-chips.html

Ik denk dat ik dit volgende week eens ga uitproberen en als het lukt, dan vind ik het een aardige kandidaat voor de middagsnack die ik moet maken. En ik kan me zo voorstellen dat het ook een bijzondere garnering kan zijn bij voor- en tussengerechten, toch?
Ik zal hier in elk geval wel een verslagje plaatsen, dan zullen we eens zien of het echt zo eenvoudig is als die websites beloven. :)

Verder nog iemand hier die op het gebied van technieken en/of originele garnering iets leuks te delen heeft?
*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_144490524
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 13:22 schreef minilot het volgende:

Verder nog iemand hier die op het gebied van technieken en/of originele garnering iets leuks te delen heeft?
*O*
niet heel apart maar wel lekker: pastinaak chipje, kan ook in een lang reepje om mee te garneren, simpel maar staat leuk en erg lekker.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_144541727
TVP, nog exact 100 dagen tot Kerst ! *O*


~:) >:O ~:) >:O
"You can call me Susan if it makes you happy"
  donderdag 18 september 2014 @ 07:50:34 #117
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_144649556
Zo, gisteravond moeders ook even overtuigd dat koken voor 15 man op Eerste Kerstdag echt geen probleem hoeft te zijn. Nu kan de écht voorpret beginnen!

Alleen nog even een praktische oplossing bedenken voor het feit dat als ik afgesloten 1 persoons stoofpotjes maak de hele oven gevuld zal zijn met die stoofpotjes en ik geen aardappel bijgerecht meer kan klaarmaken in de oven, dus ik zal daar nog een keuze in moeten maken :)

Heb wel besloten om wat gerechten van vorig jaar kerstavond in de recycle te doen voor Eerste Kerstdag dit jaar, al was het alleen om mijzelf de stress te besparen van nieuwe gerechten. Voor kerstavond wil ik wel allemaal nieuwe recepten gaan uitproberen :)
ťť Democracy is so overrated ťť
  donderdag 18 september 2014 @ 08:08:07 #118
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_144649686
Ik heb de schoonfamilie er van overtuigd dat we begin november toch wel moeten weten hoe we de gangen verdelen. En ik heb al medegedeeld dat ik deze keer het dessert aan iemand anders over ga laten. Dat heb ik ondertussen al drie keer op rij gemaakt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_144652025
Oh dat heb ik ook een keer gehad. Met een bevriend stel op kerstavond doorgebracht en een prachtig menu in elkaar gezet met maar 1 ding over het hoofd gezien: 3 gerechten die in de oven moesten, 2 als bijgerecht en 1 hoofdgerecht dat heel erg lang moest. Dat paste dus niet...
Maar even heel snel iets anders erbij gedaan maar ik baalde wel dat ik zo dom was geweest om dat niet te bedenken.

Maar ik ben echt al enorm gelukkig nu met voorbereiden en bedenken, zit al hele tijd op een Candida (anti candida natuurlijk) dieet en heb echt zoooo behoefte aan wat andere lekkere dingen en drankjes, niet normaal meer. Tegen die tijd mag het weer, met mate en evengoed nog wel opletten maar toch. Genieten!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_144652541
Goed dat dit topic geopend is. Dit jaar wordt een lastige qua planning. Mijn schoonmoeder is net overleden en die maakte altijd konijn voor een van de dagen en gourmet de andere.
Ik denk dat het opnemen van de konijntraditie wel een mooie is. Alleen dat heb ik nog nooit klaargemaakt. :%

Iemand?
pi_144654649
Oh konijn, lekker. Ben van plan om dit jaar, maar niet met kerst, een konijnen stoofpotje te maken, lijkt me heerlijk. Dus ik hou mij ook aanbevolen voor tips?
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  donderdag 18 september 2014 @ 20:16:13 #122
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144669390
Vragen in topic van Piet?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144695484
quote:
14s.gif Op woensdag 10 september 2014 22:29 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nee, nog nooit, maar eens moet de eerste keer zijn. :D Maar het is nog vroeg, waarschijnlijk verander ik nog 27 keer van plan. :')
Even als tip:"in de afgelopen aflevernig van The Great British Bakeoff maakte de snoezigste deelneemster Martha kleine Beef Bellingtons, in individuele porties. Is qua timing een stuk makkelijker dan één hele grote, dus wellicht ook wel geschikt voor kerst! :)
Recept:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/mini_beef_wellingtons_53236
Let me see you stripped down to the bone
pi_144695532
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 07:50 schreef RoelerMF het volgende:
Alleen nog even een praktische oplossing bedenken voor het feit dat als ik afgesloten 1 persoons stoofpotjes maak de hele oven gevuld zal zijn met die stoofpotjes en ik geen aardappel bijgerecht meer kan klaarmaken in de oven, dus ik zal daar nog een keuze in moeten maken :)
Kun je misschien gewoon een extra bakplaat voor je over regelen? Die stoofpotpannetjes zijn niet zo hoog, daar kun je toch boven of onder nog wel een extra plaat/rek kwijt voor je piepers?
Let me see you stripped down to the bone
pi_144695703
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 10:55 schreef Oceanonix het volgende:
Goed dat dit topic geopend is. Dit jaar wordt een lastige qua planning. Mijn schoonmoeder is net overleden en die maakte altijd konijn voor een van de dagen en gourmet de andere.
Ik denk dat het opnemen van de konijntraditie wel een mooie is. Alleen dat heb ik nog nooit klaargemaakt. :%

Iemand?
Is er in je schoofamilie iets van een recept achtergebleven? En wil je het precise maken zoals je schoonmoeder deed, of wil je vooal konijn gebruiken, maar er wel een eigen draai aan geven?
Indien het eerste: oe werd het konijn in voorgaand jaren ongever op tafel gezet (in stukken of in z'n geheel, geroosterd of op een andere manier bereid, met wat voor saus, met wat voor bijgerechten?). In het algemeen 'hoe bereid ik een konijn' vragen leidt vermoedelijk niet vanzelf tot je schoonmoeders gerecht, vandaar. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 19 september 2014 @ 16:08:19 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144696250
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 10:55 schreef Oceanonix het volgende:
Goed dat dit topic geopend is. Dit jaar wordt een lastige qua planning. Mijn schoonmoeder is net overleden en die maakte altijd konijn voor een van de dagen en gourmet de andere.
Ik denk dat het opnemen van de konijntraditie wel een mooie is. Alleen dat heb ik nog nooit klaargemaakt. :%

Iemand?
zondag 28 maart 2004 @ 19:38 • 119
Pietverdriet
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144696961
En voor hoe je dat konijn dan weer in stukken krijgt is hier een aardige handleiding:

http://food52.com/blog/10795-everything-you-need-to-know-about-rabbit

Let me see you stripped down to the bone
pi_144697030
Robin heeft ook nog een lekker konijnrecept. Met jeneverbes, eekhoorntjesbrood en rode wijn. Ben het recept zelf alleen kwijt. ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144697174
Gevonden!

Slowcooked rabbit with juniperberries



quote:
Rabbit with juniper berries

Slowcooked Rabbit with juniperberries

900 gram chunks of rabbit

Marinate (for at least 4 hours) in:

1 onion, chopped
2 cloves garlic, pressed
1 bayleaf
3.5 dl fruity red wine (in this case, Mooi Kaap Droe Rooi)
2 sprigs of fresh thym
1 sprig of fresh rosemary (or dried if you forget to buy it)
1 T crushed juniperberries


Preheat the slowcooker.

Take the rabbit out of the marinate.
Save the marinate for later.
Dry the meat as well as you can.
Panfry the pieces of rabbit in 2 T oil.
Put the browned pieces in the slowcooker.

Deglaze the pan with the marinate.
Bring to the boil and pour on top of the rabbit in the slowcooker.
Slowcook on high for 1 hour.

Then soak 15 gram dried porcini in 1.5 dl boiled water.
Leave them soaking for 1 hour.

After the 1 hour soaking and 1 hour slowcooking, drain the porcini and pour the soaking liquid in the slowcooker.
Chop the porcini and set aside. Cover with clingfoil.
Slowcook on high for another 2 hours.

After those 2 hours, remove the rabbit from the slowcooker.
Put the marinate/liquid through a sieve to get rid of all the pieces of onion, berries, etc.
Add the sieved liquid and the rabbit back into the pan.
Add the chopped porcine. Add salt and pepper to your taste.
Slowcook for another hour.

Take the rabbit out of the slowcooker on a plate.
Thicken the sauce with lumps of butter. Or cornstarch.
Add 2 T chopped parsly
Spoon over rabbit and serve.
Nice with mash potatoes and carrots.

From : The Slowcooker Cookbook by Catherine Atkinson
Let me see you stripped down to the bone
pi_144697652
Yes die! (Ik had ook niet heel erg goed gezocht, trouwens. :@ )

Die is erg lekker!
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 19 september 2014 @ 17:13:49 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144698362
Uit mijn ouwe doos. :)
pi_144717412
ik ga het huis een keer door op zoek naar het recept. Het waren konijnenbouten en een dag van te voren deed ze iets met azijn. En op de dag stonden ze op in in een pan, rustig te pruttelen. Dus gestoofd komt het dichts in de buurt.
Nu door het huis gaan is iets te vroeg, gisteren was de begrafenis.
pi_144717439
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Uit mijn ouwe doos. :)
Dan heb je een erg lekkere oude doos.
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 20 september 2014 @ 14:44:50 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144722931
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:57 schreef Oceanonix het volgende:
ik ga het huis een keer door op zoek naar het recept. Het waren konijnenbouten en een dag van te voren deed ze iets met azijn. En op de dag stonden ze op in in een pan, rustig te pruttelen. Dus gestoofd komt het dichts in de buurt.
Nu door het huis gaan is iets te vroeg, gisteren was de begrafenis.
Gecondoleerd, is allemaal inderdaad nog wel erg vers verdriet dan zeg.

Door de tijd maar eens kijken dan, maar het zou wellicht 'konijn in het zuur' kunnen zijn?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144765560
Ik dacht misschien aan panna cotta als toetje dit jaar. Maar dat wordt gemaakt met gelatine en dat eet m'n broertje niet (vegetariër), dus heb ik 2 varianten gemaakt als probeersel (ik heb nog nooit eerder panna cotta gemaakt)

Er zit maar een heel klein verschil in:



De linker is met agar agar, is niet goed opgestijfd, is korrelig en smaakt voor de rest ook niet goed.
De rechter is met gelatine en zit er super uit, en smaakt heerlijk zacht en heeft een prachtige structuur.

Ik denk dat ik nog even moet oefenen met de agar agar :+

[ Bericht 0% gewijzigd door essnhills op 21-09-2014 20:20:17 ]
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144766311
Ik snapte eerst niet wat die klodder mayonaise op het bord deed. :D
pi_144766509
quote:
14s.gif Op zondag 21 september 2014 20:17 schreef Myraela het volgende:
Ik snapte eerst niet wat die klodder mayonaise op het bord deed. :D
Haha, ja hij is echt gewoon mislukt :+

Maar ik was wel aangenaam verrast dat die andere zo goed is gelukt de eerste keer!
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144877831
Deze keer de agar agar meteen toegevoegd, toen de room nog koud was, ipv tegen de kook aan.

Een batch alleen tegen de kook aangehad, en daarna laten afkoelen. De tweede een paar minuutjes heel zachtjes laten koken.

Het resultaat:



De rechter heeft niet gekookt, en is nog wat korrelig. De linker is een stuk lekkerder, zachter en gladder, maar kan nog net wat beter. Dus volgende keer nog ietsje langer zachtjes laten koken denk ik :) :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144878189
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 14:16 schreef Cici het volgende:
Ik ben gek op gourmetten, juist met kerst! :@
Ik ook :D
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
Twiddel
pi_144878292
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:21 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ik ook :D
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144878376
quote:
7s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef essnhills het volgende:

[..]

Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
Die kende ik nog niet!
Twiddel
pi_144878423
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:27 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Die kende ik nog niet!
Wij lazen het ooit ergens, en toen de eerstvolgende keer geprobeerd. Dat we de volgende dag beneden kwamen roken we niks van de gourmet :D
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_144882033
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:21 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ik ook :D
De koelkast vol vlees, groente en vis.
Kleine gourmetpakketjes van de C1000
De stinklucht die nog dagen in je kleding/huis/tafelkleed blijft.
Alles met spiritus dingen, lekker met zo'n vlam
Half dronken per ongeluk olie in het spiritusding gieten.
Vlug naar buiten met je kleine brandje.
Elk jaar een feest.
Ach, traditie.
^O^
pi_144889907
Wij doen nooit een uitgebreid diner, maar altijd zo'n bij elkaar geraapt zooitje buffet, iedereen neemt iets mee en er wordt nooit echt over nagedacht. Heel vervelend. Nu wil ik dus eigenlijk een hoofdgerecht maken wat superlekker is. Maar eigenlijk ben ik ook nog niet zo n hele grote keukenprinses dus ik heb geen flauw idee. Die soep der soepen ben ik ook wel heel benieuwd naar, die ga ik sowieso nog eens proberen, alleen oma's maakt altijd de soep (met ballen :{ ) dus voor kerst lukt dat niet.
  vrijdag 26 september 2014 @ 18:17:04 #145
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_144930884
garnalenhapjes.

zzzzz
pi_144951133
quote:
7s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef essnhills het volgende:

[..]

Schoteltjes met koffiepoeder in je huis zetten, dat neemt de luchtjes op
Bedoel je van die goedkope oploskoffie??
pi_144962900
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 17:24 schreef Bramito het volgende:
Ik ben dit jaar in NL met kerstmis. Ik wil 2e kerstdag dan ook absoluut afhaalchinees.
Het zelfde hier, eigenlijk mis ik dat best wel afhaalchinees op z,n Nederlands. Maar het mag ook ergens in de andere dagen in december zijn dat ik terug ben.
pi_144964341
*O* *O* *O*

Kersttopic! En omg die soep van vorig jaar! Ik ben op dit moment half in verleiding om die weer te maken, maar dat kan ik niet maken, natuurlijk.

Verder zijn we nog in onderhandeling over wie wat en wanneer. Mijn zus eet in elk geval 1 avond bij ons - dat is inmiddels wel traditie. Maar we weten nog niet of dat met of zonder haar kinderen is, en dat wel invloed hebben op het menu.
pi_144964956
Even een post maken met het woord kerst erin zodat ik dit topic straks weer gemakkelijk terugvind.

Door omstandigheden alleen nog geen enkel idee wat ik dit jaar met kerst ga doen. Wel een maand vrij genomen met de feestdagen.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_144965225
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 23:13 schreef essnhills het volgende:
Deze keer de agar agar meteen toegevoegd, toen de room nog koud was, ipv tegen de kook aan.

Een batch alleen tegen de kook aangehad, en daarna laten afkoelen. De tweede een paar minuutjes heel zachtjes laten koken.

Het resultaat:

[ afbeelding ]

De rechter heeft niet gekookt, en is nog wat korrelig. De linker is een stuk lekkerder, zachter en gladder, maar kan nog net wat beter. Dus volgende keer nog ietsje langer zachtjes laten koken denk ik :) :9
Je maakt er wel werk van, tof! ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')