abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:52:51 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145387185
Heb nog nooit pastinaak op de BBQ gehad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:57:46 #227
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145387290
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 09:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga dit weekend een kip op de bbq leggen met wat groenten in de schaal. Ik wil er weer eens pastinaak bij doen maar op een of andere manier mislukt dat altijd een beetje. Ze worden half gaar en wat taai. Moet ik ze voorkoken? De kip gaat er meestal 45-60 minuten op.
Kan je ze niet eerst een beetje stomen of eventueel in de Magnetron? Voorkoken lijkt me minder, maar dat is slechts een gevoel.
Siesta & Fiesta!
pi_145387520
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb nog nooit pastinaak op de BBQ gehad
Nou ja, het gaat op de kamado, dus vergelijkbaar met een oven. Even in de magnetron zou een optie kunnen zijn.
Spoilers!
  Spellchecker vrijdag 10 oktober 2014 @ 14:26:54 #229
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145395805
Ik wil vanavond dit recept maken.

Vind het alleen lastig om de hoeveelheden in te schatten van onderstaande ingrediënten:

1 1/2 pak (250 gr) cannelloni of grote pastaschelpen
4 pakjes (250 gr) ricotta

Bedoelen ze 1 1/2 pak à 250 gram? Of totaal 250 gram?
Zo ook voor de ricotta .....

Grrrr .....

Heb 2 pakken cannelloni gekocht (à 250 gram :D)
En 250 gram ricotta ....
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 14:44:50 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145396439
Wat een kutreceptschrijver.
Ik denk dat ze 250 gram pasta en 250 ricotta bedoelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker vrijdag 10 oktober 2014 @ 14:46:55 #231
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145396519
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een kutreceptschrijver.
Ik denk dat ze 250 gram pasta en 250 ricotta bedoelen.
Ik hoop het .... ik ga het gewoon proberen met één pak cannelloni ....

:Y)
pi_145398279
Ik vind het niet zo heel onduidelijk eigenlijk. De inhoud van een pak kan per merk/winkel verschillen, dus heeft hij/zij er even in gram achter gezet hoeveel er bij hen in zit.. recept ziet er wel lekker uit trouwens!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 15:51:08 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145398353
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 15:49 schreef LastRequest het volgende:
recept ziet er wel lekker uit trouwens!
Niet!
Ziet er vies uit.
Een kilo kaas en dan een pot pastasaus.
Dat is toch geen recept man?
Bah.

[ Bericht 65% gewijzigd door RobinOok op 10-10-2014 16:20:05 ]
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 16:14:18 #234
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145399135
Ik denk dat ze 375 gram pasta en een kilo kaas bedoelen, anders hebben ze wel erg vreemde hoeveelheden in de losse verpakkingen. Klinkt als een debiel recept trouwens.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Spellchecker zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:01:00 #235
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145423890
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 14:46 schreef maily het volgende:
[..]
Ik hoop het .... ik ga het gewoon proberen met één pak cannelloni ....
:Y)
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 15:49 schreef LastRequest het volgende:
Ik vind het niet zo heel onduidelijk eigenlijk. De inhoud van een pak kan per merk/winkel verschillen, dus heeft hij/zij er even in gram achter gezet hoeveel er bij hen in zit.. recept ziet er wel lekker uit trouwens!
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 15:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet!
Ziet er vies uit.
Een kilo kaas en dan een pot pastasaus.
Dat is toch geen recept man?
Bah.
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 16:14 schreef Klaploper het volgende:
Ik denk dat ze 375 gram pasta en een kilo kaas bedoelen, anders hebben ze wel erg vreemde hoeveelheden in de losse verpakkingen. Klinkt als een debiel recept trouwens.
Nou mensen, we hebben 250 gram cannelloni gebruikt en 250 gram ricotta, en verder de hoeveelheden als in het recept stond.
De cannelloni hadden we voorgekookt (en dat was NIET nodig achteraf ..... ) en het was véél te veel voor de hoeveelheid vulling en saus.
De smaak was wel geweldig hoor! Ga het nog eens maken met gewone lasagnebladen .... :Y) :Y)
pi_145495841
hey piet, waarom moet je bij het maken van deegproducten(tortillas, koekjes etc) waar geen rijstmiddelen van pas komt, vaak je deeg 20 minuten of langer laten staan?
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:22:38 #237
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145495919
Piet,

Ik zag in een topic laatst dat je Killepitsch dronk. Nu heb ik hier zelf ook nog een fles staan (ooit cadeau gekregen). Hoe kan ik deze het beste drinken? Kamertemperatuur, koelkast, diepvries? Met/zonder ijs?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:25:19 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145496027
quote:
1s.gif Op maandag 13 oktober 2014 16:20 schreef wiskundenoob het volgende:
hey piet, waarom moet je bij het maken van deegproducten(tortillas, koekjes etc) waar geen rijstmiddelen van pas komt, vaak je deeg 20 minuten of langer laten staan?
Om de zetmeelkorrels en het vocht goed te laten reageren met elkaar, dat kost nu eenmaal wat tijd. De ijsmeester van wie ik het vak leerde van ijsmaken deed dat ook met cacao in het chocoladeijs, melk en cacao liet hij 12 uur rusten om de cacao volledig te laten opzwellen en de smaak te laten ontstaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:25:41 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145496036
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 16:22 schreef MutedFaith het volgende:
Piet,
Ik zag in een topic laatst dat je Killepitsch dronk. Nu heb ik hier zelf ook nog een fles staan (ooit cadeau gekregen). Hoe kan ik deze het beste drinken? Kamertemperatuur, koelkast, diepvries? Met/zonder ijs?
Ik drink het puur op kamertemperatuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:26:26 #240
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145496063
Dan ga ik dat ook eens proberen. Ik heb sowieso geen idee wat ik er van moet verwachten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 13 oktober 2014 @ 16:31:26 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145496276
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 16:26 schreef MutedFaith het volgende:
Dan ga ik dat ook eens proberen. Ik heb sowieso geen idee wat ik er van moet verwachten.
Een zoete kruidige smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145501109
Piet, ik heb een hele eend gekocht, wat zou jij hier mee doen?

Ik dacht de borst filets eruit snijden om gewoon te bakken. De poten stoven en van de rest een bouillon trekken.

Maar ik heb nog nooit zo'n hele eend in m'n handen gehad, gegeten of klaargemaakt. Dus ik weet het niet echt.
  maandag 13 oktober 2014 @ 19:02:33 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145501689
Je kan hem slopen idd, of in zijn geheel in de oven braden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145534097
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.

op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH :') )
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:03:24 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145534193
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:00 schreef fespo het volgende:
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.
op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH :') )
goeie vraag, heb ze nog nooit gemaakt, ziet er in Mexicaanse keukens zo mooi uit, hoe ze die bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:08:32 #246
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145534378
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:00 schreef fespo het volgende:
ik zoek een goed recept voor bloem tortilla's.
op internet kom ik van alles tegen, met of zonder: water, melk(?!), olie, bakpoeder, margarine(AH :') )
Kopen bij de "Turk"...
Huda bread of Arab bread moet je hebben, da's alleen water, meel, suiker zout en gist maar smaakt verdomde goed, veel lekkerder dan de "torilla's" die je bij de supermarkt kan kopen.
't is alleen van tarwemeel en niet van maismeel zoals echte tortilla.

Ik gebruik die dingen best veel, voor wraps,tortilla's en zelfs voor tosti's.
pi_145534554
Ik heb hier nieuwe aardappeltjes die ik wil halveren en in de oven wil gooien.
Hoe lang en hoeveel graden?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:15:02 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145534668
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:12 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb hier nieuwe aardappeltjes die ik wil halveren en in de oven wil gooien.
Hoe lang en hoeveel graden?
175-200 graden, tot ze gaar zijn. Hoe lang dat duurt kan ik je niet zeggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145534752
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
175-200 graden, tot ze gaar zijn. Hoe lang dat duurt kan ik je niet zeggen
Heb je een indicatie? Meer tegen de 20 minuten of meer tegen de 40 minuten?
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:18:01 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145534787
Eerder 40, ligt aan je oven, de dikte van de stukken, het soort aardappel
Je zou ze even kort kunnen voorkoken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')