Ja!quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 09:14 schreef minilot het volgende:
Gaan koekjes en rommelbroodjes (!) straks ook in de winkel deel uitmaken van het assortiment eigenlijk? Of zal het daar vooral gaan draaien om de grote broden?
Ooooo, dank je!quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja!http://www.brouwmarkt.nl/sandelhout-rood-gesneden-50-gram.html
Oh, sandelhout ruikt zooooo lekkerquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja!http://www.brouwmarkt.nl/sandelhout-rood-gesneden-50-gram.html
Daarom.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Rommelkruid is ook heel erg rotterdams, net als uierboord
Reserveer het als domeinnaam.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daarom.En je hebt natuurlijk de Rotterdamse kruidbroodjes, maar wij wilden onze eigen versie en onze eigen naam.
En ik vind 'rommelbroodjes' eigenlijk een superleuke naam (die overigens spontaan ontstond en niet zozeer bedacht is).
Goed idee, done!quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Reserveer het als domeinnaam.
Ja en jaquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:44 schreef loecje het volgende:
Verwacht de biowinkel elke dag vers brood? Dan gaan jullie het nog druk krijgen
ben je thuis al ruimte aan het maken om tijdelijk een 2e oven neer te zettenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik denk dat ik ze er in 5 doorheen heb gekregen. De een na laatste lading zit nu in de oven.
quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:47 schreef komrad het volgende:
[..]
ben je thuis al ruimte aan het maken om tijdelijk een 2e oven neer te zetten
Nu de reacties van de mensen die het gegeten hebben nog krijgenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 15:55 schreef Isegrim het volgende:
Wat we vanmorgen hebben gebracht (toch nog 9 stuks) was binnen twee uur uitverkocht.
Zeker!quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is natuurlijk fijn te weten of ze het, ja gewoon brood vonden, of gillend klaar kwamen toen ze het aten, niet?
Sorry.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:03 schreef Ansu het volgende:
Ik heb door jullie nu zin in chocolade chip cookies
quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:05 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Sorry.Die paar die over waren hebben we zelf opgegeten.
Kan ik me voorstellen, klinkt als een zware dag. Hopen dat vandaag beter is.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 17:42 schreef Isegrim het volgende:
Daar gaat het gelukkig al een stuk beter mee, maar het scheelde niet veel.Ik vind het helemaal niet erg als deze dag voorbij is. Morgen weer klussen!
De site hád daar gewoon een mogelijkheid voor ('ontwerper uitnodigen'), maar ze hebben die site net helemaal omgegooid. De knop voor het beoordelen van ontwerpers ontbrak daarna, dus misschien zijn ze wel meer dingen vergeten.quote:Op zondag 31 augustus 2014 08:15 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Kan ik me voorstellen, klinkt als een zware dag. Hopen dat vandaag beter is.
Ik heb eigenlijk een beetje een gekke vraag: naar aanleiding van jullie succes met het logo hebben wij ook een wedstrijd uitgezet op ontwerpen-voor-geld. Nou valt het niveau van de inzendingen helaas een beetje tegen en ik zou graag een aantal ontwerpers persoonlijk willen aanschrijven om mee te doen, waaronder Ontwerpstudio Olga. Weet jij hoe ik haar het beste kan benaderen?
Is dat nog iets voor de verhuurder of heb je het casco gehuurd?quote:Op zondag 31 augustus 2014 16:57 schreef Isegrim het volgende:
Oh en ik heb de kruipruimte verkend (echt mijn worst nightmare, overal spinrag) en de afvoer van de pantry zit helemaal nergens op aangesloten. Water loopt zo de kruipruimte in.![]()
Verder is het er keurig netjes en heb ik het luik maar ff open gelaten zodat het daar goed kan drogen. Gelukkig hadden we die kraan verder nog niet echt gebruikt.
Dat wisselt nogal. Bezorgen doen we eens per week. Verder bakken we tussendoor ook regelmatig wat voor collega's (en voor onszelf!). Zeg gemiddeld 20-30 broden en broodjes per week? Als Bio Bodega echt elke dag wil, is dat meteen minimaal een verdubbeling. Maar ik weet niet of dat haalbaar is. Ik heb haar voorgesteld om daar enkel op zaterdag te leveren, maar dan een boel. Doordeweeks kunnen we maar een beperkt aantal per dag leveren en dan heb je kans dat je elke dag teleurgestelde klanten hebt, da's ook niet wenselijk. Maar even kijken hoe we dat gaan invullen. Voor haar is het ook allemaal nieuw natuurlijk.quote:
Gezien hoe het nu begint te lopen het liefst zo snel mogelijk. Maar ik durf er nog geen termijn aan te hangen omdat ik nog onvoldoende overzicht heb over wat er nog allemaal moet gebeuren qua klussen.quote:En is er al een richtdatum wanneer jullie open gaan?
zien er mooi uitquote:Op maandag 1 september 2014 09:55 schreef Isegrim het volgende:
5 broden voor een feestje, zojuist gebakken, zometeen afleveren:
[ afbeelding ]
Hoe laat ben je hier?quote:Op maandag 1 september 2014 09:55 schreef Isegrim het volgende:
5 broden voor een feestje, zojuist gebakken, zometeen afleveren:
[ afbeelding ]
Pas bij het afleveren vertelde ze me dat ze vandaag gaat trouwen en dat de broden daarvoor zijn.quote:
Nee, sorry.quote:Op maandag 1 september 2014 10:01 schreef Maraca het volgende:
[..]
Hoe laat ben je hier?
edit: 2 vragen
1. Op jullie site staat dat jullie bezorgen (in de buurt van) Rotterdam. Valt Dordt daar ook nog onder?
Ons brood bevat echt alleen maar meel, water, zout, desemcultuur. Er zit niets in om het langer houdbaar te houden. Maar het blijft zeker langer lekker dan een brood uit de broodbakmachine, want een brood uit de broodbakmachine heeft geen goede korst. Onaangesneden kun je het zeker drie, vier dagen bewaren (zou het dan wel even 'oppiepen' in de oven voor consumptie). Aangesneden kun je er de tweede en de derde dag nog goed van eten mits op de juiste manier bewaard (liefst op de snijkant neerzetten met een theedoek eroverheen o.i.d.). Vierde en vijfde dag is het nog goed te roosteren voor bruschetta e.d. Of tosti's.quote:2. Hoe lang kan het brood bewaard worden? Ik ben namelijk een 1-persoons huishouden en ik merk dat als ik zelf brood bak (broodbakmachine) ik het eigenlijk de volgende dag wel kan weggooien. Is dat bij jullie brood ook zo? Invriezen ben ik eigenlijk niet zo'n fan van (maar ga het wel weer overwegen als het echt niet anders kan)
Rogge gebruiken we pas sinds kort, maar dat is echt fijn meel, zeg. Geeft hele mooie resultaten en smaakt ook erg lekker.quote:Op maandag 1 september 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je roggemeel icm zuurdesems gebruikt blijft je brood sowieso langer houdbaar dan tarwe icm gist.
Misschien openen we over een paar jaar een filiaal in jouw woonplaats.quote:Op maandag 1 september 2014 13:09 schreef Tamashii het volgende:
Wat ongelofelijk tof! Jammer dat het in rdam is ;9
Jammer! Maar wel begrijpelijk dat het dan te ver isquote:Op maandag 1 september 2014 10:54 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, sorry.We doen dat allemaal op een scootertje en Dordt is echt net wat te ver.
[..]
Ons brood bevat echt alleen maar meel, water, zout, desemcultuur. Er zit niets in om het langer houdbaar te houden. Maar het blijft zeker langer lekker dan een brood uit de broodbakmachine, want een brood uit de broodbakmachine heeft geen goede korst. Onaangesneden kun je het zeker drie, vier dagen bewaren (zou het dan wel even 'oppiepen' in de oven voor consumptie). Aangesneden kun je er de tweede en de derde dag nog goed van eten mits op de juiste manier bewaard (liefst op de snijkant neerzetten met een theedoek eroverheen o.i.d.). Vierde en vijfde dag is het nog goed te roosteren voor bruschetta e.d. Of tosti's.
Ik vind het verrassend dat ons brood helemaal niet zo gauw beschimmelt. We maken ons paard vaak blij met restjes uitgedroogd brood.
Van andere bakkers die op dezelfde manier brood bakken? Die zijn er natuurlijk niet zoveel.quote:Op maandag 1 september 2014 16:45 schreef Klaploper het volgende:
Is er trouwens iets dat jullie onderscheidt van andere bakkers? Bedoel ik niet als een aanval hoor, iemand die een brood bakt zoals jullie staat mijlenver boven de standaard afbakkers in Nederland.
Ik ben geen kenner maar dit is ook in hetzelfde straatje of niet? www.broodt.nlquote:Op maandag 1 september 2014 17:45 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Van andere bakkers die op dezelfde manier brood bakken? Die zijn er natuurlijk niet zoveel.
Ik ken er maar eentje persoonlijk, Luc van Tilburg Sourdough. Die heeft een werkwijze die grotendeels gelijk is aan wat wij doen, maar maakt toch echt weer andere broden dan die van ons. We hebben wel onze eigen stijl en we proberen ook te zoeken naar producten die echt uniek zijn voor ons, zoals bijvoorbeeld dat rommelbroodje. Dat is eigen recept.
Rogge is inderdaad heel fijn. Ik bakte regelmatig een norwich sourdough, heel fijn smakelijk brood.quote:Op maandag 1 september 2014 13:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Rogge gebruiken we pas sinds kort, maar dat is echt fijn meel, zeg. Geeft hele mooie resultaten en smaakt ook erg lekker.
Jammer van de rommelige site.quote:Op woensdag 3 september 2014 09:17 schreef Helly het volgende:
[..]
Ik ben geen kenner maar dit is ook in hetzelfde straatje of niet? www.broodt.nl
Wel lekker imo daar in elk geval.
Hoeveel trappen moet-ie op?quote:Op woensdag 3 september 2014 18:22 schreef Isegrim het volgende:
Bij mijn werkt 'ie ook gewoon.
Gezien de toegenomen productie maar eens wat 25kg-zakken meel besteld. Komt gewoon via PostNL, de pakketjesjongen is blij met ons.
Ziet er erg goed uitquote:Op maandag 1 september 2014 09:55 schreef Isegrim het volgende:
5 broden voor een feestje, zojuist gebakken, zometeen afleveren:
[ afbeelding ]
Gaat-ie vast leuk vinden met 25kg meelquote:
Bij het schoonmaken ontdek ik net dat we ineens 2 stenen hebben. Toch niet zo heel erg warmtebestendig....quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, ook maar eens een granieten plaat halen dus
extra fooi met kerst/oud en nieuwquote:Op woensdag 3 september 2014 18:22 schreef Isegrim het volgende:
Bij mijn werkt 'ie ook gewoon.
Gezien de toegenomen productie maar eens wat 25kg-zakken meel besteld. Komt gewoon via PostNL, de pakketjesjongen is blij met ons.
Lekbak van je wasmachine er vast onder zetten?quote:Op donderdag 4 september 2014 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Deze jongen verdient geen fooi.Die propt pakketten die niet door de bus passen, toch door de bus e.d.
(Vind ik straks 25kg meel onder mijn brievenbus)
Kun je er vloerbrood van maken.quote:Op donderdag 4 september 2014 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Deze jongen verdient geen fooi.Die propt pakketten die niet door de bus passen, toch door de bus e.d.
(Vind ik straks 25kg meel onder mijn brievenbus)
quote:Op vrijdag 5 september 2014 00:24 schreef silverhill het volgende:
[..]
Kun je er vloerbrood van maken.
Zeg! Dat zou je voor al je klanten moeten zijn.quote:Op maandag 8 september 2014 10:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben nu al zenuwachtig, straks mislukt haar brood nog.![]()
Slimme marketingstunt, een topic beginne op FOK!quote:Op maandag 8 september 2014 10:33 schreef Isegrim het volgende:
De eerste FOK-bestelling is binnen.Vind ik toch best een beetje spannend.
quote:Op maandag 8 september 2014 10:33 schreef Isegrim het volgende:
De eerste FOK-bestelling is binnen.Vind ik toch best een beetje spannend.
Ik vind zelf het witbrood het allerlekkerst.quote:Op maandag 8 september 2014 11:36 schreef n0a het volgende:
Denk dat ik deze week ook bestel. Is er iets wat ik sws moet hebben geprobeerd?
De bakker heeft al astma.quote:Op maandag 8 september 2014 15:51 schreef Peter het volgende:
Wel met een stofkapje op je deeg bereiden he?
http://www.nu.nl/gezondhe(...)tma-veroorzaken.html
Coeliakie zou erger zijnquote:Op maandag 8 september 2014 15:59 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De bakker heeft al astma.Ook al toen hij nog geen brood bakte.
Yep, 10 broden en 5 koekjes.quote:Op zaterdag 13 september 2014 19:04 schreef komrad het volgende:
Vandaag weer geleverd aan het andere bedrijfje?
en weer uitverkocht?quote:Op zaterdag 13 september 2014 20:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Yep, 10 broden en 5 koekjes.
En de bakkersvrouw heeft vandaag met drie helpers weer flink geklust. Heel veel gedaan! En heel veel zooi naar het milieupark gebracht.
Te zwaar denk ik. Dat gipsplafond hangt met een regelwerk aan een zeer oud, strogevuld plafond. Ik durf er niet al te veel gewicht aan toe te voegen.quote:
Tuurlijk.quote:
Ik had er nog nooit van gehoord en moest het googlen, maar dat is misschien wel een idee! Eenvoudig zelf te plaatsen volgens mij en dat moeten we hebben, want het budget is beperkt. Dank voor de tip, ik ga me erin verdiepen!quote:
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken!quote:Op zondag 14 september 2014 22:45 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt ook een soort van piepschuim met houtnerf.
piepschuim is wel brandgevaarlijk van zichzelf.. dat is een minpuntje.quote:Op zondag 14 september 2014 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken!
Ja, dat las ik al. Niet echt een optie denk ik. Spanplafond is wel brandveilig.quote:Op zondag 14 september 2014 22:56 schreef Peter het volgende:
[..]
piepschuim is wel brandgevaarlijk van zichzelf.. dat is een minpuntje.
Niet doen, let op brandveiligheid.quote:Op zondag 14 september 2014 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken!
Ja, ik kook suikerwerk, geen cristal methquote:
quote:Op zondag 14 september 2014 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Seizoen 2 van Baking Bread er bijna doorheen, wat een klootzak is meneer White, echt wat een hufter
Edit, sorry, verkeerde topic
Al het brood op, koekjes waren niet opgegaanquote:Op zondag 14 september 2014 23:38 schreef minilot het volgende:
Spanplafonds kunnen voor een heel fraaie afwerking zorgen!![]()
Enneh, hoe ging het dit weekend met de verkoop in de biowinkel?
Het is de bedoeling dat daarvan geen sprake is. We willen het doen zoals Tilburg Sourdough het doet: als het brood op is, gaat de winkel dicht.quote:Op maandag 15 september 2014 09:42 schreef Waterdrinker het volgende:
Wat gaan jullie eigenlijk doen met het brood dat je overhoudt?
het stro-en plafond en die electra gaan vaak hand in hand. Als er aan het ene niets gedaan is, is het andere waarschijnlijk ook niet aangepakt. Soms heb je klussers ertussen zitten die de electra gelukkig wel aanpakken. Maar gezien de vorige huurder leek die kans klein....quote:Op zaterdag 20 september 2014 15:42 schreef Isegrim het volgende:
Dat strogevulde plafond kan/mag er helemaal niet uit, is onderdeel van de constructie naar de bovenburen toe. En het zit er al een jaar of 100 dus het zal ook nog wel ff blijven zitten gok ik.
De elektra gaat helemaal opnieuw, maar ik weet niet precies waar jouw bouwkundige dat vermoeden vandaan haalt.Wat er nu zit is gewoon PVC en merendeels opbouw, maar het is slordig en we hebben driefasen nodig dus het hele zootje gaat eruit.
Dit weekend verwacht ik 88kgquote:Op woensdag 3 september 2014 21:13 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Gaat-ie vast leuk vinden met 25kg meel
Dank!quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:31 schreef Holyme het volgende:
Ik vind dit zo'n leuk initiatiefAls ik in de buurt woonde, dan wist ik 't wel, jullie producten zien er altijd heerlijk uit!
spannend! Heb je vergunningen nodig ?quote:Op donderdag 25 september 2014 18:39 schreef Isegrim het volgende:
Maandag komt een bouwinspecteur van de gemeente in het pandje kijken om te adviseren over de eisen waaraan we moeten voldoen e.d. Heb hem telefonisch gesproken, erg aardige kerel.
dat is prettig, inspecteur komt dus alleen voor de ontheffing langs ?quote:Op donderdag 25 september 2014 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Nee, die zijn niet nodig, dat weet ik al. En ontheffing vetafscheider komt ook wel goed als ik die meneer zo hoorde.
Nee, ook gewoon voor inrichting pand, advies over afzuiging (zit er al) etc. Een algemeen adviesbezoekje, zeg maar. Zelf om gevraagd, wil geen verrassingen achteraf.quote:Op donderdag 25 september 2014 21:13 schreef komrad het volgende:
[..]
dat is prettig, inspecteur komt dus alleen voor de ontheffing langs ?
Altijd een goed idee natuurlijkquote:Op donderdag 25 september 2014 21:56 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, ook gewoon voor inrichting pand, advies over afzuiging (zit er al) etc. Een algemeen adviesbezoekje, zeg maar. Zelf om gevraagd, wil geen verrassingen achteraf.
Zal ik koekjes voor hem bakken?![]()
Heb je Isegrimbaktbrood.nl al gereserveerd?quote:Op zaterdag 27 september 2014 08:27 schreef Isegrim het volgende:
Hij komt maandag!
Ben vanaf 07:00 aan het bakken en de bakker ligt nog op bed.![]()
Nog niet.quote:Op dinsdag 30 september 2014 10:16 schreef Maraca het volgende:
[..]
Heb je Isegrimbaktbrood.nl al gereserveerd?
Een gemiddelde regenton is 200 liter?quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:12 schreef Isegrim het volgende:
Zoeken op 'mini-silo's' levert resultaten op van silo's met 'slechts' 18 ton inhoud.Maar een soort hele kleine silo's (RVS, kunststof?) van zeg 200 liter zou ideaal zijn.
http://m.agriaffaires.nl/(...)aite-330-litres.htmlquote:Op dinsdag 30 september 2014 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Het moet wel foodgrade zijn natuurlijk. Denk dat een kliko dat niet is.Melktankjes?
Een kleine versie van zoiets zou perfect zijn:
[ afbeelding ]
Maar die zijn er kennelijk niet in écht mini.
Dat is mij bekend, maar bijzondere regels daarvoor gelden pas vanaf hoeveelheden die wij nooit gaan halen. Het zal bij ons ook gewoon in 25kg-zakken worden geleverd en niet via een tankwagen ofzo.quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:35 schreef Peter het volgende:
Let wel op dat stuivend meel brandbaar/explosief kan zijn.
kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers?quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:33 schreef Isegrim het volgende:
Die link leidt door naar de homepage, advertentie bestaat denk ik niet meer.
Die Ter Haar ga ik eens mailen, die onderste in die folder zien er goed uit. Maar zal niet goedkoop zijn denk ik.Anders eens bij een metaalbewerker (er zit er eentje in de buurt) vragen.
BVA Auctions staat al bij de favorieten.quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:36 schreef Peter het volgende:
[..]
kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers?
Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag..quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:51 schreef Molo het volgende:
Of diervoer bedrijven, wellicht hebben die ook tussenmaat silootjes ofzo.
Veel diervoedingsoplossingen voor consumptiedieren zijn 'food grade'. Maar dat is wel iets om alert op te zijn ja.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 13:58 schreef Peter het volgende:
[..]
Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag..
Dat is ook een optie natuurlijk. En als je niet van tillen houdt, leg je de zakken op een pallet op een palletstapelaar.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
Piet heeft een punt, en anders ga je een keer naar een beurs(zei een ouwe verkoper).quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt?quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:17 schreef Isegrim het volgende:
Bedankt voor je review, kluizelaar.
Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijenquote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:17 schreef Isegrim het volgende:
Bedankt voor je review, kluizelaar.
Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:29 schreef komrad het volgende:
En een metalen bak gebruiken? 50x50x40 cm is al 100 liter. Schoonmaken als de bak een keer (bijna) leeg is.
quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijen
ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken.
Vooral doen!quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:45 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik lees ook mee, helaas is Rotterdam wat ver maar ben door dit topic wel erg benieuwd dus ga zeker Tilburg sourdough binnenkort eens bezoeken.
Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk!quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt?
Dan kun je je zakken er makkelijk (en gezellig uit ziend) er in stallen, maar toch muisproof.
Ja, daar heb je een punt.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:46 schreef komrad het volgende:
[..]
ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden.
Maak ze dan wel echt goed dicht met rubbers ofzo, ivm kakkerlakken enzo, huuuh.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:47 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk!
Ja ik bedoelde de deurtjes ofzoquote:
Misschien zijn er kitsoorten die dat niet hebben. Ik zal eens wat research doen naar plexiglas. Is ook nog eenvoudig zelf te bewerken.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja ik bedoelde de deurtjes ofzo
Meel op kit is wel klote schoonmaken trouwens, dat plakt er lekker aan vast, ook als de kit allang uitgehard is.
Volgende keer boterkoek er bij nemen. Zo lekkerquote:Op woensdag 1 oktober 2014 19:07 schreef kluizelaar het volgende:
Belofte maakt schuld, dus ik kom nog even een review geven op 't brood van afgelopen weekend.
Ik bestelde een klein volkoren en een klein witbrood.
Om 17.15 ongeveer stopte er een scooter op de stoep en stonden er twee gezellige mensen aan de deur. Snel even handjes schudden en voorstellen, en daarna heb ik ze hup weer op pad gestuurd om andere mensen blij te maken met brood.
Het brood werd aangeleverd in een met logo versierd papieren tasje, dus het kon zo, hup, de broodtrommel in. Het is dat het brood al bestemd was voor het zondagse ontbijt, anders had ik het direct aangesneden. Zo lekker zag het er uit en zo nieuwsgierig was ik naar de smaak.
Wij begonnen de zondag met echt heerlijk brood! Niet heel luchtig, maar ook zeker niet zwaar. Een heerlijk mooie knapperige korst, en door 't meel aan de buitenkant zo'n echt 'ouderwetsche bakker' uitstraling. Omdat het eigenlijk hele saaie broden zijn, was de smaak niet uitgesproken, maar wel heel lekker. Vooral het witbrood viel in de smaak (net een vers stokbrood, maar dan toch anders).
Ik zal zeker aan jullie denken als ik weer eens in de buurt ben!
Oh, zeker interessant om meer van te weten!quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 08:55 schreef refro het volgende:
Lees al een tijdje mee maar had niets toe te voegen.
Ik zit zelf in de automatisering van kippenstallen en daar worden vaak kleine silos gebruikt als buffer in voersystemen. Deze zijn leverbaar in maten tussen de 50 en 250 kg. Meestal uitgevoerd in plastic, rvs of gegalvaniseerd staal. Mocht je er iets meer van willen weet laat maar wat horen dan gooi ik hier eens een balletje op. Meestal daybin of hopper genoemd, of in het Nederlands dagsilo.
Verder ga door met de status updates ik vind het allemaal erg interessant om te lezen
standwerkers voor een dagplek gaat meestal per loting op de ochtend zelf. Niet handig voor bederfelijke waar..quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 10:49 schreef Gripper het volgende:
Is er eigenlijk in de nieuwe markthal plek voor kraampjes van dit soort kleine initiatieven? Ik kan me voorstellen dat jullie geen permanente stand daar willen, dat zal wel heel duur zijn. Maar een soort "wisselkraam" waar kleine lokale ondernemers hun producten kunnen aanbieden?
BROOD is in Amsterdam een bekende winkelquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:41 schreef Isegrim het volgende:
Rijden we vanavond na het bezorgen over de Goudse Rijweg (binnen 5min lopen van ons huis en binnen 10min lopen van ons pand), zien we op het raam van het hoekpand: 'BROOD Rotterdam - puur | vers | lekker - binnenkort geopend'. Hoop dat het niet een soortgelijk concept is.Op internet verder niets over kunnen vinden.
Yep.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:12 schreef n0a het volgende:
Is het deze? https://twitter.com/broodrotterdam
Ben benieuwd of het een echte bakker is die uit onvrede bij Klootwijk is vertrokken of gewoon een afbakker die onder een andere naam dan Klootwijk gaat opereren.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja, ik heb ze al geliked, ik ben benieuwd.
De eigenaar komt bij Klootwijk (grote, reguliere bakkerijketen) vandaan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk, maar eigenlijk kunnen we op dit moment gewoon niet meer vraag aan dan er nu al is.
Dus misschien dat we met ze proberen af te spreken dat we meedoen tegen de tijd dat de winkel klaar is.
Wat gaaf zeg!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 08:13 schreef Isegrim het volgende:
Pand is uit 1895. Je ziet op het originele plafond ook nog de restanten van wat ooit sierpleister moet zijn geweest.
quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 19:44 schreef Isegrim het volgende:
Uitgebreide klusupdate in spoiler voor de geīnteresseerden.Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik alSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk, maar eigenlijk kunnen we op dit moment gewoon niet meer vraag aan dan er nu al is.
Dus misschien dat we met ze proberen af te spreken dat we meedoen tegen de tijd dat de winkel klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik vond het al zo bijzonder dat daar een krabbenpoot ofzo lag. Schedel van een rat klinkt logischer jaquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik al
Ah vandaar, het ziet er uit als lichtbruin brood inderdaad.quote:Op zondag 26 oktober 2014 21:57 schreef Isegrim het volgende:
Geloof het of niet, wat je had is 100% witbrood.Ongebleekte Demeter-bloem, zo donker dat sommige mensen het voor bruin aanzien, maar het is écht wit.
Ha, wat ontzettend leuk!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 20:53 schreef Isegrim het volgende:
Komend weekend is het de bedoeling om Pan de Muerto (ivm Día de Muertos) bij de bestellingen te doen als extraatje. Heb een recept dat getest is door minilot en haar resultaat was prachtig, hoop dat de mijne ook zo mooi worden.
Ja, daarom!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:36 schreef Isegrim het volgende:
Ja, dat is inderdaad wel een idee wat we hebben, om iets te doen met allerlei culturele feestdagen van over de hele wereld. Rotterdam is immers de internationaalste stad van Nederland.
Nooit van gehoord, dank voor de tip.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:06 schreef minilot het volgende:
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan!![]()
)
Fraaie broodjes hoor!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:59 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nooit van gehoord, dank voor de tip.
oh, die vind ik zo vies...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:06 schreef minilot het volgende:
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan!![]()
)
Ha, ja, dat is dan pech hebben!quote:Op donderdag 30 oktober 2014 10:24 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik hou zo niet van saffraan..en in die tijd ruikt heel zweden naar saffraan...bah!
Leuk!quote:Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad.
Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn.quote:Op zaterdag 1 november 2014 00:43 schreef Molo het volgende:
In de Rotterdamse regio struikel je rond die tijd van het jaar over de (al dan niet goeie) baklava. Dat zou ik dus juist niet doen dan.
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.quote:Op zaterdag 1 november 2014 01:18 schreef n0a het volgende:
Pasteitjes <3
Kan af en toe ook een moord doen voor nonnevotten, maar die zijn gefrituurd.
Misschien een idee om een apart topic te openen voor broodinspiratie, voor de extraatjes naast jullie zuurdesembroden? Hier houden kan ook natuurlijk, maar misschien ook wel leuk om het algemeen te houden voor mensen die wel eens iets anders willen bakken dan de gebruikelijke broden en broodjes.quote:Op zaterdag 1 november 2014 07:32 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn.
Shipleys frituurt zn donuts ook niet, die gaan in de ovenquote:Op zaterdag 1 november 2014 07:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
Jacob Catsstraat 41aquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:01 schreef NedKelly het volgende:
Isegrim, ik kwam hier terecht vanuit het Rotterdam topic nav de Oogstmarkt. Ik kan zo snel niet vinden waar jullie in Noord komen te zitten. Ben heel benieuwd naar het adres. Woon zelf in Noord.
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Begreep een keer van een bakker in NL dat zij geen Bretzels kunnen maken omdat het volgens de warenwet niet toegestaan was dat hij natronloog gebruikt. Vraag me af wat de warenwet voorschrijft over bamboehoutskool in levensmiddelen
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammenquote:Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad.
Natron ookquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.
Aan de andere kant: "bamboo charcoal" verkopen ze wel gewoon in pakjes in de toko.
Strandboterhammen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammen
Dat denk ik ookquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker?
Ik vond het ook een mooie, je weet precies wat er bedoeld wordt.quote:
Gaaaaaaf. Dan voelt het vast in één keer nog veel officiëler, als er straks echt een 'gewone' werkdag voor opgeofferd wordt!quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:38 schreef Isegrim het volgende:
En vanaf 1 januari tot de winkel open gaat, gaan we op vrijdag én zaterdag bezorgen omdat LHO vanaf dat moment een dag minder werkt.
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak.Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval.
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruinquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood neequote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.
Het zijn dus niet alleen boeren die niet eten wat ze niet kennenquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat we op een boerenmarkt al merkte is dat mensen brood met humus niet hoeven, omdat ze -geloof het of niet- niet weten wat humus is. Lieten we het proeven, dan verkocht het wel.
We hebben karwijbroden in ons assortiment, verkoopt via de bestellingen prima. Veel mensen weten niet wat Karwij is, en het biologische winkeltje kreeg die broden ook met moeite verkocht. Dus dingen laten proeven, mensen kennis laten maken is bij afwijkende producten wel degelijk een motivatie om mensen iets anders mee te laten nemen.
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
[ afbeelding ]
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood neeMaar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.
Nee, wgeen koolstof, maar Roggebrood wordt ook vooral gegeten omdat we het kennen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.
Godverdomme waarom zitten jullie zo een eind weg, nu heb ik honger.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.
Pas doen als je echt op stoom bentquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.
Mede daarom willen we eerst een paar maanden proefdraaien, bijvoorbeeld alleen op vrijdag en zaterdag open, gewoon om te kijken hoe het gaat. Misschien zelfs de eerste paar keer zonder het aan te kondigen ofzo.quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pas doen als je echt op stoom bent
Pruik en zonnebril op?quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html
Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt.
En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit.quote:
Precies, je kunt altijd nog muizen loslaten in hun bakkerijquote:Op zaterdag 1 november 2014 09:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit.![]()
Nah, ik ga gewoon ff wat samplen zodat ik straks kan vertellen waarom ons brood beter is.
Styling van die zaak is leuk, maar de broden en producten leken erg 13 in een dozijn. Broden vond ik niet heel aanlokkelijk op de foto's.quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html
Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt.
quote:Op zaterdag 1 november 2014 07:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
Ja, dat vonden wij nerds ook al, dat het geen slimme naam is qua vindbaarheid.quote:Op zaterdag 1 november 2014 10:20 schreef Elleska het volgende:
Ik blijf erbij dat jullie naam beter is gekozen. Nu zocht ik de site/fb vande concurrent... Ik weet de naam en lokatie maar alle bakkers in de stad verkopen "brood" dus google vind hun niet.
Terwijl ik jullie echt direct kan vinden.
Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart?quote:Op zaterdag 1 november 2014 10:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn bakker verkoopt heel lekkere broden maar heeft vaak om 12 uur alleen nog een paar tarwe liggen. Daar hou ik niet van dus meestal ga ik het niet eens proberen. Fantastisch voor hem hoor dat hij blijkbaar op die manier al jaren zijn zaak draaiende kan houden maar ik moet ondertussen naar Klootwijk terwijl ik veel liever zijn brood heb en ook graag de kleine ondernemer steun.
bij een standaard bakker is het brood wel iets lekkerder dan supermarkt. maar het is niet zoveel beter dat het de veel hogere prijs waard is.quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html
Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
Het smaakt wel lekker, mits de houtskool goed fijn gemalen is.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik ben zeker van plan om vanuit Dordt met enige regelmaat naar jullie toe te komenquote:Op zaterdag 1 november 2014 10:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart?Sowieso willen we kijken of het lukt om eens per week te blijven bezorgen.
Wat we in elk geval niet willen, is brood weggooien. Dus liever iets eerder uitverkocht dan met spul blijven zitten. Maar bestellen moet gewoon kunnen.
Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1.quote:Op zaterdag 1 november 2014 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.
Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.
Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Was ook een idee idd. Of zoals in Amerika: day-old-bread voor bijna niks.quote:Op zaterdag 1 november 2014 12:50 schreef Peter het volgende:
[..]
Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1.
Kom je er ook wel af toch?
Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbankquote:Op zaterdag 1 november 2014 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.
Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.
Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Pauluskerk is beter dan de voedselbankquote:Op zaterdag 1 november 2014 12:58 schreef Maraca het volgende:
[..]
Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbankNog altijd beter dan weggooien
Al was het maar omdat het bij de Voedselbank niet direct gebruikt wordt. En ik 'heb' meer met de Pauluskerk.quote:Op zaterdag 1 november 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pauluskerk is beter dan de voedselbank
rijskisten maken, isoleren met stro ofzo...quote:Op zaterdag 8 november 2014 09:21 schreef Isegrim het volgende:
Vorige week kwam het er uiteindelijk niet van, maar zojuist ben ik even bij de concurrent broodjes wezen halen.
Zaak is inderdaad erg leuk ingericht.
Ik kocht een wit desembrood, twee gewone croissants, twee kaascroissants en twee stukjes cheesecake.
Het desembrood was nog warm en dat hebben we even geproefd. Er zit zonder meer desem in, maar de smaak is niet erg uitgesproken. De korst is zeer dun (wij bakken juist dikke, keiharde korsten). De smaak was op zich goed, het is een lekker brood. Het brood is van binnen iets vochtiger dan het onze en het kruim wat opener. Ik weet niet of er enkel gebruik is gemaakt van desem of dat het een 'hybride' brood is. We vonden de vorm niet zo mooi.
Ze verkopen veel standaard busbroden.
Ik denk niet dat ze de croissants e.d. from scratch zelf maken (alleen al gezien de vrij beperkte werkruimte). En dingen als pecannotenbroodjes liggen gewoon overal dus ik vermoed dat dat wellicht gewoon prefab is.
De croissants waren ok, maar lang zo lekker niet als bijvoorbeeld die van Specker. Ze waren ook 'vettig' op een manier dat echt goede croissants dat niet zijn. Croissants moeten wij zelf nog mee gaan stoeien. Is wel te doen met puur desem, maar wel vrij lastig naar het schijnt. Tilburg Sourdough maakt de croissants hybride (desem & gist).
Er wordt gebakken met heteluchtovens (Bakermat Mastermind). Dat zijn bake-off ovens aldus de website van de producent.
De cheesecake moet nog geproefd worden.
We merken bij onze bakgang van vandaag duidelijk dat het nu echt kouder aan het worden is (ons huis is vrij koud doordat we geen centrale verwarming hebben). Het brood heeft echt meer tijd nodig. De broden voor Bodega zijn niet zoveel omhoog gekomen als dat je graag zou willen.Volgende week dus vroeger opstaan.
Of zoiets, inderdaad! Ik zet tegenwoordig deeg vaak op onze slaapkamer neer, ipv in de koelkast. Net een beetje kouder, en veel meer plaats!quote:Op zaterdag 8 november 2014 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Of gewoon een rijskast. Of de kachel wat eerder aan gooien.
Ik vind juist een zure cheesecake het lekkerst. O.oquote:Op zaterdag 8 november 2014 11:48 schreef Isegrim het volgende:
Dat hoop ik wel, dat daar meer plaats is.
De cheesecake was vooral heel erg zoet. Wmb te zoet voor cheesecake.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: |