abonnement Unibet Coolblue
pi_145076712
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:12 schreef Isegrim het volgende:
Zoeken op 'mini-silo's' levert resultaten op van silo's met 'slechts' 18 ton inhoud. :') Maar een soort hele kleine silo's (RVS, kunststof?) van zeg 200 liter zou ideaal zijn. :Y
Een gemiddelde regenton is 200 liter? :P
It's funny
But not ha-ha funny.
pi_145076733
Oude melktankjes? Olievat of wijnvat bekleed met kunstof/plastic?
Regenton? Kliko?
dag
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:20:27 #154
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145076841
Het moet wel foodgrade zijn natuurlijk. Denk dat een kliko dat niet is. :P Melktankjes?

Een kleine versie van zoiets zou perfect zijn:



Maar die zijn er kennelijk niet in écht mini.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145077255
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Het moet wel foodgrade zijn natuurlijk. Denk dat een kliko dat niet is. :P Melktankjes?

Een kleine versie van zoiets zou perfect zijn:

[ afbeelding ]

Maar die zijn er kennelijk niet in écht mini.
http://m.agriaffaires.nl/(...)aite-330-litres.html
Bijv.

Of laten maken? http://www.terhaarnijverdal.nl/folders/silo.pdf
dag
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:33:52 #156
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145077397
Die link leidt door naar de homepage, advertentie bestaat denk ik niet meer.

Die Ter Haar ga ik eens mailen, die onderste in die folder zien er goed uit. Maar zal niet goedkoop zijn denk ik. :X Anders eens bij een metaalbewerker (er zit er eentje in de buurt) vragen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145077448
Let wel op dat stuivend meel brandbaar/explosief kan zijn.
dag
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:36:05 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145077486
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:35 schreef Peter het volgende:
Let wel op dat stuivend meel brandbaar/explosief kan zijn.
Dat is mij bekend, maar bijzondere regels daarvoor gelden pas vanaf hoeveelheden die wij nooit gaan halen. Het zal bij ons ook gewoon in 25kg-zakken worden geleverd en niet via een tankwagen ofzo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145077501
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:33 schreef Isegrim het volgende:
Die link leidt door naar de homepage, advertentie bestaat denk ik niet meer.

Die Ter Haar ga ik eens mailen, die onderste in die folder zien er goed uit. Maar zal niet goedkoop zijn denk ik. :X Anders eens bij een metaalbewerker (er zit er eentje in de buurt) vragen.
kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers?
dag
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:36:44 #160
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145077515
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:36 schreef Peter het volgende:

[..]

kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers?
BVA Auctions staat al bij de favorieten. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 30 september 2014 @ 23:51:18 #161
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145078025
Of diervoer bedrijven, wellicht hebben die ook tussenmaat silootjes ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145090278
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 23:51 schreef Molo het volgende:
Of diervoer bedrijven, wellicht hebben die ook tussenmaat silootjes ofzo.
Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag..
dag
pi_145090651
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 13:58 schreef Peter het volgende:

[..]

Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag..
Veel diervoedingsoplossingen voor consumptiedieren zijn 'food grade'. Maar dat is wel iets om alert op te zijn ja.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 14:15:25 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145090819
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145091062
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
Dat is ook een optie natuurlijk. En als je niet van tillen houdt, leg je de zakken op een pallet op een palletstapelaar.
dag
pi_145100822
Belofte maakt schuld, dus ik kom nog even een review geven op 't brood van afgelopen weekend.

Ik bestelde een klein volkoren en een klein witbrood.

Om 17.15 ongeveer stopte er een scooter op de stoep en stonden er twee gezellige mensen aan de deur. Snel even handjes schudden en voorstellen, en daarna heb ik ze hup weer op pad gestuurd om andere mensen blij te maken met brood.

Het brood werd aangeleverd in een met logo versierd papieren tasje, dus het kon zo, hup, de broodtrommel in. Het is dat het brood al bestemd was voor het zondagse ontbijt, anders had ik het direct aangesneden. Zo lekker zag het er uit en zo nieuwsgierig was ik naar de smaak.

Wij begonnen de zondag met echt heerlijk brood! Niet heel luchtig, maar ook zeker niet zwaar. Een heerlijk mooie knapperige korst, en door 't meel aan de buitenkant zo'n echt 'ouderwetsche bakker' uitstraling. Omdat het eigenlijk hele saaie broden zijn, was de smaak niet uitgesproken, maar wel heel lekker. Vooral het witbrood viel in de smaak (net een vers stokbrood, maar dan toch anders).

Ik zal zeker aan jullie denken als ik weer eens in de buurt ben!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 19:57:51 #167
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145102889
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
Piet heeft een punt, en anders ga je een keer naar een beurs(zei een ouwe verkoper).
Siesta & Fiesta!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:17:15 #168
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145109174
Bedankt voor je review, kluizelaar. :D

Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145109908
En een metalen bak gebruiken? 50x50x40 cm is al 100 liter. Schoonmaken als de bak een keer (bijna) leeg is.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:33:29 #170
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145110154
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:17 schreef Isegrim het volgende:
Bedankt voor je review, kluizelaar. :D

Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt?
Dan kun je je zakken er makkelijk (en gezellig uit ziend) er in stallen, maar toch muisproof.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145110447
Leuke review!!
Jammer dat we zo ver weg wonen, ik had die bezorgbakkerscooter ook wel willen bellen!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:38:46 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145110476
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:17 schreef Isegrim het volgende:
Bedankt voor je review, kluizelaar. :D

Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:42:52 #173
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145110692
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:29 schreef komrad het volgende:
En een metalen bak gebruiken? 50x50x40 cm is al 100 liter. Schoonmaken als de bak een keer (bijna) leeg is.
Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:43:25 #174
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145110730
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijen
:r Kakkerlakken zat in Rotterdam! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:44:15 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145110780
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

:r Kakkerlakken zat in Rotterdam! :Y
LOL :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145110828
Ik lees ook mee, helaas is Rotterdam wat ver maar ben door dit topic wel erg benieuwd dus ga zeker Tilburg sourdough binnenkort eens bezoeken.
pi_145110891
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken.
ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:46:23 #178
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145110900
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:45 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik lees ook mee, helaas is Rotterdam wat ver maar ben door dit topic wel erg benieuwd dus ga zeker Tilburg sourdough binnenkort eens bezoeken.
Vooral doen! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:47:26 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145110949
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt?
Dan kun je je zakken er makkelijk (en gezellig uit ziend) er in stallen, maar toch muisproof.
Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145111095
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:46 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vooral doen! :Y
daar woon ik echt vlakbij :) dus binnenkort eens kijken.
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:52:28 #181
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145111207
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:46 schreef komrad het volgende:

[..]

ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden.
Ja, daar heb je een punt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:55:32 #182
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145111366
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:47 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk! :)
Maak ze dan wel echt goed dicht met rubbers ofzo, ivm kakkerlakken enzo, huuuh.
Creepy motherfuckers zijn dat :r
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:57:42 #183
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145111472
Dichtkitten. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 oktober 2014 @ 22:59:43 #184
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145111560
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Dichtkitten. :Y
Ja ik bedoelde de deurtjes ofzo :D

Meel op kit is wel klote schoonmaken trouwens, dat plakt er lekker aan vast, ook als de kit allang uitgehard is.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145111661
Je meel in zakken laten en goed afsluiten is sowieso ook een goed idee ja, bakkerijen trekken van alles aan..
dag
  woensdag 1 oktober 2014 @ 23:05:25 #186
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145111828
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:59 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja ik bedoelde de deurtjes ofzo :D

Meel op kit is wel klote schoonmaken trouwens, dat plakt er lekker aan vast, ook als de kit allang uitgehard is.
Misschien zijn er kitsoorten die dat niet hebben. Ik zal eens wat research doen naar plexiglas. Is ook nog eenvoudig zelf te bewerken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145114091
Ik heb ooit een muis in een zak meel gevonden.. zeker goed afsluiten dus :X
pi_145114577
quote:
14s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 19:07 schreef kluizelaar het volgende:
Belofte maakt schuld, dus ik kom nog even een review geven op 't brood van afgelopen weekend.

Ik bestelde een klein volkoren en een klein witbrood.

Om 17.15 ongeveer stopte er een scooter op de stoep en stonden er twee gezellige mensen aan de deur. Snel even handjes schudden en voorstellen, en daarna heb ik ze hup weer op pad gestuurd om andere mensen blij te maken met brood.

Het brood werd aangeleverd in een met logo versierd papieren tasje, dus het kon zo, hup, de broodtrommel in. Het is dat het brood al bestemd was voor het zondagse ontbijt, anders had ik het direct aangesneden. Zo lekker zag het er uit en zo nieuwsgierig was ik naar de smaak.

Wij begonnen de zondag met echt heerlijk brood! Niet heel luchtig, maar ook zeker niet zwaar. Een heerlijk mooie knapperige korst, en door 't meel aan de buitenkant zo'n echt 'ouderwetsche bakker' uitstraling. Omdat het eigenlijk hele saaie broden zijn, was de smaak niet uitgesproken, maar wel heel lekker. Vooral het witbrood viel in de smaak (net een vers stokbrood, maar dan toch anders).

Ik zal zeker aan jullie denken als ik weer eens in de buurt ben!
Volgende keer boterkoek er bij nemen. Zo lekker :).
  donderdag 2 oktober 2014 @ 09:10:13 #189
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145117432
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 22:44 schreef Molo het volgende:

[..]

LOL :D
Maar ook letterlijk. :P Havenstad enzo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145147278
Lees al een tijdje mee maar had niets toe te voegen.

Ik zit zelf in de automatisering van kippenstallen en daar worden vaak kleine silos gebruikt als buffer in voersystemen. Deze zijn leverbaar in maten tussen de 50 en 250 kg. Meestal uitgevoerd in plastic, rvs of gegalvaniseerd staal. Mocht je er iets meer van willen weet laat maar wat horen dan gooi ik hier eens een balletje op. Meestal daybin of hopper genoemd, of in het Nederlands dagsilo.

Verder ga door met de status updates ik vind het allemaal erg interessant om te lezen :)
live your fears, fear your live
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 09:11:16 #191
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145147516
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 08:55 schreef refro het volgende:
Lees al een tijdje mee maar had niets toe te voegen.

Ik zit zelf in de automatisering van kippenstallen en daar worden vaak kleine silos gebruikt als buffer in voersystemen. Deze zijn leverbaar in maten tussen de 50 en 250 kg. Meestal uitgevoerd in plastic, rvs of gegalvaniseerd staal. Mocht je er iets meer van willen weet laat maar wat horen dan gooi ik hier eens een balletje op. Meestal daybin of hopper genoemd, of in het Nederlands dagsilo.

Verder ga door met de status updates ik vind het allemaal erg interessant om te lezen :)
Oh, zeker interessant om meer van te weten! :D De term 'hopper' was ik ook al tegengekomen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 10:49:52 #192
130803 Gripper
Get a grip
pi_145149572
Is er eigenlijk in de nieuwe markthal plek voor kraampjes van dit soort kleine initiatieven? Ik kan me voorstellen dat jullie geen permanente stand daar willen, dat zal wel heel duur zijn. Maar een soort "wisselkraam" waar kleine lokale ondernemers hun producten kunnen aanbieden?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 13:53:50 #193
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145154631
Geen idee eigenlijk!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145155079
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 10:49 schreef Gripper het volgende:
Is er eigenlijk in de nieuwe markthal plek voor kraampjes van dit soort kleine initiatieven? Ik kan me voorstellen dat jullie geen permanente stand daar willen, dat zal wel heel duur zijn. Maar een soort "wisselkraam" waar kleine lokale ondernemers hun producten kunnen aanbieden?
standwerkers voor een dagplek gaat meestal per loting op de ochtend zelf. Niet handig voor bederfelijke waar..
dag
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 10:37:20 #195
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145181010
Gister voor het eerst een rondje gelopen door de Markthal. Er zitten al best wat bakkers of tenten die brood verkopen. Zag er goed uit allemaal. Concurrentie. :o

Vanmorgen 12 broden geleverd bij Bio Bodega, ze wil er steeds meer. :D

Komende week heb ik de hele week vrij, dus dat wordt klussen, klussen, klussen. Eerst nog een paar dagen slopen, daarna hopelijk beginnen aan het leukere werk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:41:38 #196
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145197575
Rijden we vanavond na het bezorgen over de Goudse Rijweg (binnen 5min lopen van ons huis en binnen 10min lopen van ons pand), zien we op het raam van een hoekpand: 'BROOD Rotterdam - puur | vers | lekker - binnenkort geopend'. Hoop dat het niet een soortgelijk concept is. :D Op internet verder niets over kunnen vinden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145197666
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 21:41 schreef Isegrim het volgende:
Rijden we vanavond na het bezorgen over de Goudse Rijweg (binnen 5min lopen van ons huis en binnen 10min lopen van ons pand), zien we op het raam van het hoekpand: 'BROOD Rotterdam - puur | vers | lekker - binnenkort geopend'. Hoop dat het niet een soortgelijk concept is. :D Op internet verder niets over kunnen vinden.
BROOD is in Amsterdam een bekende winkel
http://www.bbrood.nl
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:45:25 #198
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145197730
Nee, is het niet. Of althans, dat is niet het logo dat gebruikt was voor de sticker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:10:07 #199
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145198561
KvK-gegevens opgevraagd, is niet de toko uit 020 maar gewoon lokaal bedrijfje. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:14:03 #201
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145198680
quote:
Yep. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145198840
Hier kunnen jullie het ook een beetje in de gaten houden: https://www.facebook.com/debroodwinkel
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:22:50 #203
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145199028
Ja, ik heb ze al geliked, ik ben benieuwd. :)

De eigenaar komt bij Klootwijk (grote, reguliere bakkerijketen) vandaan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145199203
ziet er nog heel nieuw uit, zo vanuit het niets.

ze zijn dan misschien wel eerder open, maar jullie hebben al meer naamsbekendheid. zeker de online naamsbekendheid is al groter door fok :)
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:36:20 #205
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145199498
En we hebben al best veel likes op Facebook. Maar het hoeft elkaar ook helemaal niet te bijten, zeker in dit segment niet. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:41:59 #206
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_145199697
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 22:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja, ik heb ze al geliked, ik ben benieuwd. :)

De eigenaar komt bij Klootwijk (grote, reguliere bakkerijketen) vandaan.
Ben benieuwd of het een echte bakker is die uit onvrede bij Klootwijk is vertrokken of gewoon een afbakker die onder een andere naam dan Klootwijk gaat opereren.
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:46:03 #207
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145199845
Misschien iemand die het succes van Jordy's heeft gezien en dat wil navolgen? Jordy's is ook een Klootwijk-spinoff.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 oktober 2014 @ 01:15:59 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145204233
Ik vind Jordy's toch zo'n tering paupernaam voor een bakkerszaak he :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 5 oktober 2014 @ 09:07:07 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145207496
Ik ben ook niet zo weg van hun brood. Heb twijfels hoe desem hun desem is. Het heeft niet de smaak van echt desembrood. Het is wel al 1000x beter dan supermarkt of afbakker maar dat is al gauw. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145221070
Net nog even bij Jordy's in de FFF geweest. Borrelbrood met ham en kaas (3Ŧ) zou best lekker geweest zijn, als het vers was geweest. De cheesecake brownie (2Ŧ) was dan wel weer erg lekker :)
  zondag 5 oktober 2014 @ 17:05:35 #211
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145221110
Hun zoete dingen zijn lekker idd! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 19:44:33 #212
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145305264
Uitgebreide klusupdate in spoiler voor de geīnteresseerden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk *O* , maar eigenlijk kunnen we op dit moment gewoon niet meer vraag aan dan er nu al is. :D Dus misschien dat we met ze proberen af te spreken dat we meedoen tegen de tijd dat de winkel klaar is.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145308039
Wat is de planning eigenlijk qua opening?
(Mag ook per pm als het concurrentiegevoelig is)
dag
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 21:52:49 #214
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145311058
Daar ga ik niet geheimzinnig over doen hoor. :) We hebben geen vaste datum waarop we mikken. Op de raamposter staat 'begin 2015', ik hoop dat we dat halen, maar ik vind februari ook nog steeds 'begin 2015'. :P Het klussen moet vooral in de weekends gebeuren en ik (LHO bakt beter brood dan dat hij klust :+ ) doe bijna alles zelf. Wel met hulptroepen in de vorm van moeders, vrienden en FOK-users. O+ En natuurlijk helpt LHO ook mee, maar alles wat met montage, precisiewerk, gereedschap etc te maken heeft, kan ik beter zelf doen. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145765388
Tijd voor een update, please?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 08:13:42 #216
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145765463
We hebben de eerste kerstbestelling binnen. :D Iemand wilde graag een mega-vlechtbrood voor 8-10 personen. :D

Het nieuwe plafond hebben we een offerte voor gevraagd en gaan we laten doen. Dat is echt te veel werk om zelf te doen (ivm dubbelgips + bijna 4m hoog).

In een ongebruikte rookgasafvoer vonden we een antieke kroontjespen. :D Pand is uit 1895. Je ziet op het originele plafond ook nog de restanten van wat ooit sierpleister moet zijn geweest.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145773000
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 08:13 schreef Isegrim het volgende:
Pand is uit 1895. Je ziet op het originele plafond ook nog de restanten van wat ooit sierpleister moet zijn geweest.
Wat gaaf zeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 13:33:31 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145773060
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 19:44 schreef Isegrim het volgende:
Uitgebreide klusupdate in spoiler voor de geīnteresseerden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk *O* , maar eigenlijk kunnen we op dit moment gewoon niet meer vraag aan dan er nu al is. :D Dus misschien dat we met ze proberen af te spreken dat we meedoen tegen de tijd dat de winkel klaar is.
Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik al
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145775723
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik al
Ik vond het al zo bijzonder dat daar een krabbenpoot ofzo lag. Schedel van een rat klinkt logischer ja :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 15:57:42 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145778605
Dat wist ik al ja. :P Genoeg ratten als huisdier gehad vroeger om dat meteen te herkennen. We vonden ook nog een ruggewervel van een schaap o.i.d. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145864026
Vanavond op locatie samen met broodbak-paar het eea doorgenomen qua elektra, gaat helemaal goed komen daar ^O^
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_145975750
Gisteren kwam er een scooter de straat ingereden, het waren Isegrim en LHO :D
In een mooi tasje kregen we dit afgeleverd:



We hebben dit vannacht in het tasje in de oven bewaard.
Vanmiddag kwam het moment dit te nuttigen, op aanraden van Isegrim dit even 8 minuutjes in de oven
op 160 graden.
Daar wordt de korst lekker van maar het brood binnenin wel vochtig heb ik gemerkt, de volgende keer zal ik dat niet doen om te kijken wat het verschil is:



Het brood hebben we gesneden en even uit laten dampen:



Daarna samen met een soepje en wat smeersel soldaat gemaakt:



Het brood heeft een hele pure smaak maar is wel erg stevig, ik had ook vrij dikke plakken gesneden en daar zal ik de volgende keer ook zeker op letten om dat niet te doen.
De korst is heerlijk knapperig en erg lekker.

We zullen de volgende keer zeker weer afnemen, het is erg lekker brood ^O^ _O_

1 klein puntje, we hadden wit besteld maar valt dit daar ook onder? ;)

[ Bericht 8% gewijzigd door junkiexp op 26-10-2014 21:55:12 ]
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 26 oktober 2014 @ 21:57:41 #223
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145976336
Geloof het of niet, wat je had is 100% witbrood. :D Ongebleekte Demeter-bloem, zo donker dat sommige mensen het voor bruin aanzien, maar het is écht wit.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145976569
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 21:57 schreef Isegrim het volgende:
Geloof het of niet, wat je had is 100% witbrood. :D Ongebleekte Demeter-bloem, zo donker dat sommige mensen het voor bruin aanzien, maar het is écht wit.
Ah vandaar, het ziet er uit als lichtbruin brood inderdaad.
Vergeef het me, ik ben een AH brood mens (nog wel) :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 26 oktober 2014 @ 22:06:42 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145976856
Het is steengemalen én ongebleekt. Geeft een veel donkerder resultaat. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 29 oktober 2014 @ 20:53:58 #226
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146089748
Afgelopen weekend helaas niks kunnen doen qua klussen.

Het idee was om het hele plafond door de aannemer te laten doen, maar het wordt nu toch enkel de metalstud ivm een paard dat op de kliniek staat ā 36 euro per dag exclusief medische handelingen. :{ Platen dus zelf doen met gehuurd liftje. Dat wordt vermoedelijk ergens rond de Kerst.

JunkieXP is al langs geweest voor de elektra en ik heb een boodschappenlijstje. Meeste voorwerk kan ik zelf doen en we hebben besloten om alles onder de grond door te doen omdat de afstand dan veel korter is (plafond is ruim 4m hoog :o ).

Via Facebook contact met iemand die eigenlijk op dezelfde manier bezig is als wij alleen dan niet met bezorging maar met gelegenheidsverkoop en die komt binnenkort langs om kennis te maken, leuk! :)

Komend weekend is het de bedoeling om Pan de Muerto (ivm Día de Muertos) bij de bestellingen te doen als extraatje. Heb een recept dat getest is door minilot en haar resultaat was prachtig, hoop dat de mijne ook zo mooi worden. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146091867
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 20:53 schreef Isegrim het volgende:
Komend weekend is het de bedoeling om Pan de Muerto (ivm Día de Muertos) bij de bestellingen te doen als extraatje. Heb een recept dat getest is door minilot en haar resultaat was prachtig, hoop dat de mijne ook zo mooi worden. :Y
Ha, wat ontzettend leuk! :) Hoop dat -ie niet tegenvalt, maar brood waar anijs en sinaasappelschil in zit wordt natuurlijk sowieso lekker. :9 Ik vond het tussen je vingers rollen van de 'botjes' van deeg zo leuk om te doen! Overigens had ik er geen glazuur over gedaan, maar gewoon de warme broodjes bedropen met wat gesmolten boter en ze door suiker gerold.

Wel heel tof, van die extraatjes. Doe je er ook nog iets van een kaartje/flyertje bij? Niet iedereen zal weten wat pan de muerto is en de achtergrond ervan is natuurlijk erg gaaf.

Sowieso, zijn jullie van plan om straks in de winkel vaker van dat soort extraatjes te bieden? En zijn natuurlijk enorm veel broden van over de hele wereld met een bepaalde culturele/historische/feestelijke significantie. Kunnen jullie, gewoon indien zin, en als het zo uitkomt, een soort Google Doodles met brood doen. ;)

& sterkte met paard!

[ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 29-10-2014 21:39:24 ]
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 29 oktober 2014 @ 21:36:48 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146092126
Ja, dat is inderdaad wel een idee wat we hebben, om iets te doen met allerlei culturele feestdagen van over de hele wereld. Rotterdam is immers de internationaalste stad van Nederland. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 29 oktober 2014 @ 21:37:10 #229
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146092157
Oh en een printje met uitleg wilde ik er inderdaad ook bij doen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146092302
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 21:36 schreef Isegrim het volgende:
Ja, dat is inderdaad wel een idee wat we hebben, om iets te doen met allerlei culturele feestdagen van over de hele wereld. Rotterdam is immers de internationaalste stad van Nederland. :Y
Ja, daarom! :Y ^O^ Leuk!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146093962
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan! :9 *O* )
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 29 oktober 2014 @ 22:59:18 #232
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146096541
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 22:06 schreef minilot het volgende:
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan! :9 *O* )
Nooit van gehoord, dank voor de tip. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146100099
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 30 oktober 2014 @ 08:31:13 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146104020
Cool. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146106181
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 22:06 schreef minilot het volgende:
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan! :9 *O* )
oh, die vind ik zo vies...

Ik hou zo niet van saffraan..en in die tijd ruikt heel zweden naar saffraan...bah!
pi_146107235
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 10:24 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik hou zo niet van saffraan..en in die tijd ruikt heel zweden naar saffraan...bah!
Ha, ja, dat is dan pech hebben! -O-
Ik vind saffraan lekker, mits goed gedoseerd. Teveel is vies, maar dat geldt natuurlijk voor veel dingen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 22:46:54 #237
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146170396
De minder goed gelukte (qua vorm) pan de muerto's vandaag aan collega's opgevoerd, vielen zeer in de smaak. ^O^

Maar suggesties voor internationale feestbroden en -koeken zijn zeer welkom! Op FB ook al eens gedaan, maar toen werd er vooral gevraagd om allerlei NL streekproducten en we wilden juist wat meer exotische dingen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 23:13:55 #238
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146171575
Leuk recept en verrassend lekker, zeker met een roomvulling met wat amandel (erg Mallorcaans) en citroen erdoor.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ensaīmada

Hartige broodjes of zoete gebakjes met maanzaadpasta uit Polen zijn ook lekker.

Zoete kardemom broodjes uit Zweden (kardemumma bullar).

Brioche uit Frankrijk.

Finse rijst pasteitjes (Karjalan Piirakka).

Cantuccini uit Italië.

Duitse bretzeln.

Schotse Black Bun.

Zoveel lekkers (en niet al te bizar, mensen moeten het wel durven proberen natuurlijk :) )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 23:15:18 #239
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146171636
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146171721
Is een soort baklava met suikerfeest ook te doen?
dag
  zaterdag 1 november 2014 @ 00:43:56 #241
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146174790
In de Rotterdamse regio struikel je rond die tijd van het jaar over de (al dan niet goeie) baklava. Dat zou ik dus juist niet doen dan.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 1 november 2014 @ 00:45:09 #242
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146174818
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad. :Y
Leuk!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146175851
Pasteitjes <3

Kan af en toe ook een moord doen voor nonnevotten, maar die zijn gefrituurd.
  zaterdag 1 november 2014 @ 07:32:31 #244
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146178839
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 00:43 schreef Molo het volgende:
In de Rotterdamse regio struikel je rond die tijd van het jaar over de (al dan niet goeie) baklava. Dat zou ik dus juist niet doen dan.
Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 november 2014 @ 07:34:04 #245
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146178845
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 01:18 schreef n0a het volgende:
Pasteitjes <3

Kan af en toe ook een moord doen voor nonnevotten, maar die zijn gefrituurd.
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146178947
Isegrim, ik kwam hier terecht vanuit het Rotterdam topic nav de Oogstmarkt. Ik kan zo snel niet vinden waar jullie in Noord komen te zitten. Ben heel benieuwd naar het adres. Woon zelf in Noord.
pi_146179044
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:32 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn. :)
Misschien een idee om een apart topic te openen voor broodinspiratie, voor de extraatjes naast jullie zuurdesembroden? Hier houden kan ook natuurlijk, maar misschien ook wel leuk om het algemeen te houden voor mensen die wel eens iets anders willen bakken dan de gebruikelijke broden en broodjes. :)

Wat ik zelf in elk geval erg lekker/leuk vind aan 'vreemde' baksels:

- Tortas de aceite, ronde broodcrackers uit Spanje die gemaakt worden met olijfolie en anijs. Ik heb ze nu een paar keer volgens dit recept gemaakt (helaas zelf geen foto's van): http://invitadoinviernoen(...)sweet-olive-oil.html
Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Tortas_de_aceite

- Khachapuri, Georgisch platbrood in de vorm van een bootje, gevuld met kaas en een ei. Er zijn online flink wat recepten voor te vinden, en Ottolenghi heeft er eentje staan in 'Jerusalem'.
Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Khachapuri
Eigen foto van een paar maanden geleden:


- Brood of broodjes gemaakt met bamboo charcoal: dat geeft een bijzonder smaakaccent, er worden (volgens mij vooral in Japan) diverse gezondheidsvoordelen aan het gebruik van het maar vooral word je brood en helemaal pikzwart van en dat is gaaf! :D toegeschreven. Ik heb het zelf één keer gemaakt met goed resultaat, maar heb het destijds niet goed op de foto gekregen. Maar Google Afbeelden is je vriend! *)
https://www.google.nl/sea(...)bread&espv=2&biw=145




Filmpje:

O+

Maarreh, hoe gaat het ondertussen met de échte broden? Deze week weer uitverkocht? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146179119
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
Shipleys frituurt zn donuts ook niet, die gaan in de oven :P
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:30:52 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179139
Brood met houtskool van bamboe. Hmmm.
Houtskool, gebruik je bij vergiftigingen om giftstoffen te absorberen en af te voeren, kool doet dat erg goed, (medicinale houtskool die wij als norit kennen wordt van turf gemaakt trouwens)
Echter, het voert veel meer af, ook medicamenten bijvoorbeeld, en alles wat het nog meer kan absorberen. Lijkt me geen probleem om een keer bamboehoutskoolbrood te eten, maar om langdurig veel houtskool binnen te krijgen lijkt me niet verstandig. Ziet er wel mooi uit zo een zwart brood.
Begreep een keer van een bakker in NL dat zij geen Bretzels kunnen maken omdat het volgens de warenwet niet toegestaan was dat hij natronloog gebruikt. Vraag me af wat de warenwet voorschrijft over bamboehoutskool in levensmiddelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146179156
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:01 schreef NedKelly het volgende:
Isegrim, ik kwam hier terecht vanuit het Rotterdam topic nav de Oogstmarkt. Ik kan zo snel niet vinden waar jullie in Noord komen te zitten. Ben heel benieuwd naar het adres. Woon zelf in Noord.
Jacob Catsstraat 41a :)
pi_146179158
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Begreep een keer van een bakker in NL dat zij geen Bretzels kunnen maken omdat het volgens de warenwet niet toegestaan was dat hij natronloog gebruikt. Vraag me af wat de warenwet voorschrijft over bamboehoutskool in levensmiddelen
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.
Aan de andere kant: "bamboo charcoal" verkopen ze wel gewoon in pakjes in de toko.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:36:26 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179176
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad. :Y
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:37:07 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179182
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.
Aan de andere kant: "bamboo charcoal" verkopen ze wel gewoon in pakjes in de toko.
Natron ook
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:38:40 #254
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146179194
Ja, we zitten weer helemaal vol vandaag. :Y ^O^ En vanaf 1 januari tot de winkel open gaat, gaan we op vrijdag én zaterdag bezorgen omdat LHO vanaf dat moment een dag minder werkt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:39:55 #255
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146179202
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammen
Strandboterhammen. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146179203
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:41:44 #257
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_146179210
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Dat denk ik ook :D Misschien dat ze zo'n 'samples' schaaltje neer kunnen zetten om mensen vrijblijvend kennis te laten maken met dit soort brood.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_146179213
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker?
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. :) Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:42:44 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179221
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Strandboterhammen. _O-
Ik vond het ook een mooie, je weet precies wat er bedoeld wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146179232
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:38 schreef Isegrim het volgende:
En vanaf 1 januari tot de winkel open gaat, gaan we op vrijdag én zaterdag bezorgen omdat LHO vanaf dat moment een dag minder werkt.
Gaaaaaaf. Dan voelt het vast in één keer nog veel officiëler, als er straks echt een 'gewone' werkdag voor opgeofferd wordt! :D Tof!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146179239
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. :) Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval. ;)
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:45:39 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179243
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146179249
Wat we op een boerenmarkt al merkte is dat mensen brood met humus niet hoeven, omdat ze -geloof het of niet- niet weten wat humus is. Lieten we het proeven, dan verkocht het wel.

We hebben karwijbroden in ons assortiment, verkoopt via de bestellingen prima. Veel mensen weten niet wat Karwij is, en het biologische winkeltje kreeg die broden ook met moeite verkocht. Dus dingen laten proeven, mensen kennis laten maken is bij afwijkende producten wel degelijk een motivatie om mensen iets anders mee te laten nemen.
pi_146179250
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Jacob Catsstraat 41a :)
Thanks, kom zeker kijken zodra jullie open zijn. En ook wat kopen natuurlijk, wel zo aardig :D
pi_146179264
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee :D Maar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:48:16 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179270
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat we op een boerenmarkt al merkte is dat mensen brood met humus niet hoeven, omdat ze -geloof het of niet- niet weten wat humus is. Lieten we het proeven, dan verkocht het wel.

We hebben karwijbroden in ons assortiment, verkoopt via de bestellingen prima. Veel mensen weten niet wat Karwij is, en het biologische winkeltje kreeg die broden ook met moeite verkocht. Dus dingen laten proeven, mensen kennis laten maken is bij afwijkende producten wel degelijk een motivatie om mensen iets anders mee te laten nemen.
Het zijn dus niet alleen boeren die niet eten wat ze niet kennen
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146179274
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin


[ afbeelding ]
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.
pi_146179276
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:53:47 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179313
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee :D Maar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:55:01 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179325
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.
Nee, wgeen koolstof, maar Roggebrood wordt ook vooral gegeten omdat we het kennen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:56:42 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179341
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.
Godverdomme waarom zitten jullie zo een eind weg, nu heb ik honger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146179343
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:58:12 #273
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146179355
Tilburg Sourdough gaat dicht als het brood op is, dat vind ik een prima strategie. :Y Al moet dat natuurlijk niet om 10:00 het geval zijn. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:59:25 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179363
In Denemarken/scandinavie wordt trouwens veel pompernikkel gegeten, wat in NL als roggebrood bekend staat, zelfs in kruimelvorm met melk als serial.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 09:00:47 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179372
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.
Pas doen als je echt op stoom bent
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 09:03:33 #276
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146179392
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 09:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pas doen als je echt op stoom bent
Mede daarom willen we eerst een paar maanden proefdraaien, bijvoorbeeld alleen op vrijdag en zaterdag open, gewoon om te kijken hoe het gaat. Misschien zelfs de eerste paar keer zonder het aan te kondigen ofzo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 november 2014 @ 09:08:16 #277
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146179441
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html

Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?

Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken :P ). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146179454
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html

Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?

Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken :P ). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt. :Y
Pruik en zonnebril op? 8-)
  zaterdag 1 november 2014 @ 09:13:38 #279
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146179497
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 09:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

Pruik en zonnebril op? 8-)
En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit. 8-) })

Nah, ik ga gewoon ff wat samplen zodat ik straks kan vertellen waarom ons brood beter is. :6
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 november 2014 @ 09:16:27 #280
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_146179536
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 09:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit. 8-) })

Nah, ik ga gewoon ff wat samplen zodat ik straks kan vertellen waarom ons brood beter is. :6
Precies, je kunt altijd nog muizen loslaten in hun bakkerij :7
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_146180133
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html

Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?

Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken :P ). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt. :Y
Styling van die zaak is leuk, maar de broden en producten leken erg 13 in een dozijn. Broden vond ik niet heel aanlokkelijk op de foto's.
pi_146180190
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
*O*
pi_146180320
Ik blijf erbij dat jullie naam beter is gekozen. Nu zocht ik de site/fb vande concurrent... Ik weet de naam en lokatie maar alle bakkers in de stad verkopen "brood" dus google vind hun niet.
Terwijl ik jullie echt direct kan vinden.
  zaterdag 1 november 2014 @ 10:24:49 #284
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146180372
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 10:20 schreef Elleska het volgende:
Ik blijf erbij dat jullie naam beter is gekozen. Nu zocht ik de site/fb vande concurrent... Ik weet de naam en lokatie maar alle bakkers in de stad verkopen "brood" dus google vind hun niet.
Terwijl ik jullie echt direct kan vinden.
Ja, dat vonden wij nerds ook al, dat het geen slimme naam is qua vindbaarheid. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146180760
Mijn bakker verkoopt heel lekkere broden maar heeft vaak om 12 uur alleen nog een paar tarwe liggen. Daar hou ik niet van dus meestal ga ik het niet eens proberen. Fantastisch voor hem hoor dat hij blijkbaar op die manier al jaren zijn zaak draaiende kan houden maar ik moet ondertussen naar Klootwijk terwijl ik veel liever zijn brood heb en ook graag de kleine ondernemer steun.
Spoilers!
  zaterdag 1 november 2014 @ 10:57:35 #286
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146180864
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 10:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn bakker verkoopt heel lekkere broden maar heeft vaak om 12 uur alleen nog een paar tarwe liggen. Daar hou ik niet van dus meestal ga ik het niet eens proberen. Fantastisch voor hem hoor dat hij blijkbaar op die manier al jaren zijn zaak draaiende kan houden maar ik moet ondertussen naar Klootwijk terwijl ik veel liever zijn brood heb en ook graag de kleine ondernemer steun.
Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart? :) Sowieso willen we kijken of het lukt om eens per week te blijven bezorgen.

Wat we in elk geval niet willen, is brood weggooien. Dus liever iets eerder uitverkocht dan met spul blijven zitten. Maar bestellen moet gewoon kunnen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146180929
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html

Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
bij een standaard bakker is het brood wel iets lekkerder dan supermarkt. maar het is niet zoveel beter dat het de veel hogere prijs waard is.
hier in de buurt zit niet eens een echte bakker (bakkerij bart :') )
  zaterdag 1 november 2014 @ 11:05:44 #288
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146180986
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Het smaakt wel lekker, mits de houtskool goed fijn gemalen is.
Ik heb het ook weleens in een restaurant gehad in de vorm van mini broodjes en soepstengels, die laatste vond ik de lekkerste manier, omdat ik er minder de verbrand brood associatie mee had. Daar was verder voor de smaak inktvisinkt door gedaan, waardoor het licht vissig smaakte.
Ik vond dat een grappige en lekkere manier om er kennis mee te maken (en blijft ook langer goed).
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146181301
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 10:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart? :) Sowieso willen we kijken of het lukt om eens per week te blijven bezorgen.

Wat we in elk geval niet willen, is brood weggooien. Dus liever iets eerder uitverkocht dan met spul blijven zitten. Maar bestellen moet gewoon kunnen. :Y
Ik ben zeker van plan om vanuit Dordt met enige regelmaat naar jullie toe te komen :Y En dan op de terugweg langs de scharrelslager in Hendrik Ido Ambacht :9

Het lijkt me heel lastig om een bakkerij te hebben qua voorraad. Je wilt inderdaad ook niets overhouden.
Spoilers!
  zaterdag 1 november 2014 @ 11:51:43 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146181842
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.

Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.

Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146183082
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.

Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.

Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1.
Kom je er ook wel af toch?
dag
  zaterdag 1 november 2014 @ 12:56:04 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146183195
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:50 schreef Peter het volgende:

[..]

Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1.
Kom je er ook wel af toch?
Was ook een idee idd. Of zoals in Amerika: day-old-bread voor bijna niks. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 november 2014 @ 12:58:01 #293
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_146183237
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.

Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.

Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbank :Y Nog altijd beter dan weggooien :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  zaterdag 1 november 2014 @ 12:58:59 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146183253
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:58 schreef Maraca het volgende:

[..]

Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbank :Y Nog altijd beter dan weggooien :)
Pauluskerk is beter dan de voedselbank
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 13:01:20 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146183288
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pauluskerk is beter dan de voedselbank
Al was het maar omdat het bij de Voedselbank niet direct gebruikt wordt. En ik 'heb' meer met de Pauluskerk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 8 november 2014 @ 09:21:31 #296
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146425989
Vorige week kwam het er uiteindelijk niet van, maar zojuist ben ik even bij de concurrent broodjes wezen halen. :D

Zaak is inderdaad erg leuk ingericht. :Y

Ik kocht een wit desembrood, twee gewone croissants, twee kaascroissants en twee stukjes cheesecake.

Het desembrood was nog warm en dat hebben we even geproefd. Er zit zonder meer desem in, maar de smaak is niet erg uitgesproken. De korst is zeer dun (wij bakken juist dikke, keiharde korsten). De smaak was op zich goed, het is een lekker brood. Het brood is van binnen iets vochtiger dan het onze en het kruim wat opener. Ik weet niet of er enkel gebruik is gemaakt van desem of dat het een 'hybride' brood is. We vonden de vorm niet zo mooi.

Ze verkopen veel standaard busbroden.

Ik denk niet dat ze de croissants e.d. from scratch zelf maken (alleen al gezien de vrij beperkte werkruimte). En dingen als pecannotenbroodjes liggen gewoon overal dus ik vermoed dat dat wellicht gewoon prefab is.

De croissants waren ok, maar lang zo lekker niet als bijvoorbeeld die van Specker. Ze waren ook 'vettig' op een manier dat echt goede croissants dat niet zijn. Croissants moeten wij zelf nog mee gaan stoeien. Is wel te doen met puur desem, maar wel vrij lastig naar het schijnt. Tilburg Sourdough maakt de croissants hybride (desem & gist).

Er wordt gebakken met heteluchtovens (Bakermat Mastermind). Dat zijn bake-off ovens aldus de website van de producent.

De cheesecake moet nog geproefd worden.

We merken bij onze bakgang van vandaag duidelijk dat het nu echt kouder aan het worden is (ons huis is vrij koud doordat we geen centrale verwarming hebben). Het brood heeft echt meer tijd nodig. De broden voor Bodega zijn niet zoveel omhoog gekomen als dat je graag zou willen. -O- Volgende week dus vroeger opstaan. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146427795
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 09:21 schreef Isegrim het volgende:
Vorige week kwam het er uiteindelijk niet van, maar zojuist ben ik even bij de concurrent broodjes wezen halen. :D

Zaak is inderdaad erg leuk ingericht. :Y

Ik kocht een wit desembrood, twee gewone croissants, twee kaascroissants en twee stukjes cheesecake.

Het desembrood was nog warm en dat hebben we even geproefd. Er zit zonder meer desem in, maar de smaak is niet erg uitgesproken. De korst is zeer dun (wij bakken juist dikke, keiharde korsten). De smaak was op zich goed, het is een lekker brood. Het brood is van binnen iets vochtiger dan het onze en het kruim wat opener. Ik weet niet of er enkel gebruik is gemaakt van desem of dat het een 'hybride' brood is. We vonden de vorm niet zo mooi.

Ze verkopen veel standaard busbroden.

Ik denk niet dat ze de croissants e.d. from scratch zelf maken (alleen al gezien de vrij beperkte werkruimte). En dingen als pecannotenbroodjes liggen gewoon overal dus ik vermoed dat dat wellicht gewoon prefab is.

De croissants waren ok, maar lang zo lekker niet als bijvoorbeeld die van Specker. Ze waren ook 'vettig' op een manier dat echt goede croissants dat niet zijn. Croissants moeten wij zelf nog mee gaan stoeien. Is wel te doen met puur desem, maar wel vrij lastig naar het schijnt. Tilburg Sourdough maakt de croissants hybride (desem & gist).

Er wordt gebakken met heteluchtovens (Bakermat Mastermind). Dat zijn bake-off ovens aldus de website van de producent.

De cheesecake moet nog geproefd worden.

We merken bij onze bakgang van vandaag duidelijk dat het nu echt kouder aan het worden is (ons huis is vrij koud doordat we geen centrale verwarming hebben). Het brood heeft echt meer tijd nodig. De broden voor Bodega zijn niet zoveel omhoog gekomen als dat je graag zou willen. -O- Volgende week dus vroeger opstaan. :P
rijskisten maken, isoleren met stro ofzo...
  zaterdag 8 november 2014 @ 11:39:26 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146427910
Of gewoon een rijskast. Of de kachel wat eerder aan gooien. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146427993
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Of gewoon een rijskast. Of de kachel wat eerder aan gooien. :Y
Of zoiets, inderdaad! Ik zet tegenwoordig deeg vaak op onze slaapkamer neer, ipv in de koelkast. Net een beetje kouder, en veel meer plaats!
  zaterdag 8 november 2014 @ 11:48:13 #300
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146428036
Dat hoop ik wel, dat daar meer plaats is. :D

De cheesecake was vooral heel erg zoet. Wmb te zoet voor cheesecake.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146428824
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 11:48 schreef Isegrim het volgende:
Dat hoop ik wel, dat daar meer plaats is. :D

De cheesecake was vooral heel erg zoet. Wmb te zoet voor cheesecake.
Ik vind juist een zure cheesecake het lekkerst. O.o
Lemon curd <3
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')