Yep, 10 broden en 5 koekjes.quote:Op zaterdag 13 september 2014 19:04 schreef komrad het volgende:
Vandaag weer geleverd aan het andere bedrijfje?
en weer uitverkocht?quote:Op zaterdag 13 september 2014 20:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Yep, 10 broden en 5 koekjes.
En de bakkersvrouw heeft vandaag met drie helpers weer flink geklust. Heel veel gedaan! En heel veel zooi naar het milieupark gebracht.
Te zwaar denk ik. Dat gipsplafond hangt met een regelwerk aan een zeer oud, strogevuld plafond. Ik durf er niet al te veel gewicht aan toe te voegen.quote:
Tuurlijk.quote:
Ik had er nog nooit van gehoord en moest het googlen, maar dat is misschien wel een idee! Eenvoudig zelf te plaatsen volgens mij en dat moeten we hebben, want het budget is beperkt. Dank voor de tip, ik ga me erin verdiepen!quote:
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken!quote:Op zondag 14 september 2014 22:45 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt ook een soort van piepschuim met houtnerf.
piepschuim is wel brandgevaarlijk van zichzelf.. dat is een minpuntje.quote:Op zondag 14 september 2014 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken!
Ja, dat las ik al. Niet echt een optie denk ik. Spanplafond is wel brandveilig.quote:Op zondag 14 september 2014 22:56 schreef Peter het volgende:
[..]
piepschuim is wel brandgevaarlijk van zichzelf.. dat is een minpuntje.
Niet doen, let op brandveiligheid.quote:Op zondag 14 september 2014 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken!
Ja, ik kook suikerwerk, geen cristal methquote:
quote:Op zondag 14 september 2014 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Seizoen 2 van Baking Bread er bijna doorheen, wat een klootzak is meneer White, echt wat een hufter
Edit, sorry, verkeerde topic
Al het brood op, koekjes waren niet opgegaanquote:Op zondag 14 september 2014 23:38 schreef minilot het volgende:
Spanplafonds kunnen voor een heel fraaie afwerking zorgen!
Enneh, hoe ging het dit weekend met de verkoop in de biowinkel?
Het is de bedoeling dat daarvan geen sprake is. We willen het doen zoals Tilburg Sourdough het doet: als het brood op is, gaat de winkel dicht.quote:Op maandag 15 september 2014 09:42 schreef Waterdrinker het volgende:
Wat gaan jullie eigenlijk doen met het brood dat je overhoudt?
het stro-en plafond en die electra gaan vaak hand in hand. Als er aan het ene niets gedaan is, is het andere waarschijnlijk ook niet aangepakt. Soms heb je klussers ertussen zitten die de electra gelukkig wel aanpakken. Maar gezien de vorige huurder leek die kans klein....quote:Op zaterdag 20 september 2014 15:42 schreef Isegrim het volgende:
Dat strogevulde plafond kan/mag er helemaal niet uit, is onderdeel van de constructie naar de bovenburen toe. En het zit er al een jaar of 100 dus het zal ook nog wel ff blijven zitten gok ik.
De elektra gaat helemaal opnieuw, maar ik weet niet precies waar jouw bouwkundige dat vermoeden vandaan haalt. Wat er nu zit is gewoon PVC en merendeels opbouw, maar het is slordig en we hebben driefasen nodig dus het hele zootje gaat eruit.
Dit weekend verwacht ik 88kgquote:Op woensdag 3 september 2014 21:13 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Gaat-ie vast leuk vinden met 25kg meel
Dank!quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:31 schreef Holyme het volgende:
Ik vind dit zo'n leuk initiatief Als ik in de buurt woonde, dan wist ik 't wel, jullie producten zien er altijd heerlijk uit!
spannend! Heb je vergunningen nodig ?quote:Op donderdag 25 september 2014 18:39 schreef Isegrim het volgende:
Maandag komt een bouwinspecteur van de gemeente in het pandje kijken om te adviseren over de eisen waaraan we moeten voldoen e.d. Heb hem telefonisch gesproken, erg aardige kerel.
dat is prettig, inspecteur komt dus alleen voor de ontheffing langs ?quote:Op donderdag 25 september 2014 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Nee, die zijn niet nodig, dat weet ik al. En ontheffing vetafscheider komt ook wel goed als ik die meneer zo hoorde.
Nee, ook gewoon voor inrichting pand, advies over afzuiging (zit er al) etc. Een algemeen adviesbezoekje, zeg maar. Zelf om gevraagd, wil geen verrassingen achteraf.quote:Op donderdag 25 september 2014 21:13 schreef komrad het volgende:
[..]
dat is prettig, inspecteur komt dus alleen voor de ontheffing langs ?
Altijd een goed idee natuurlijkquote:Op donderdag 25 september 2014 21:56 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, ook gewoon voor inrichting pand, advies over afzuiging (zit er al) etc. Een algemeen adviesbezoekje, zeg maar. Zelf om gevraagd, wil geen verrassingen achteraf.
Zal ik koekjes voor hem bakken?
Heb je Isegrimbaktbrood.nl al gereserveerd?quote:Op zaterdag 27 september 2014 08:27 schreef Isegrim het volgende:
Hij komt maandag!
Ben vanaf 07:00 aan het bakken en de bakker ligt nog op bed.
Nog niet.quote:Op dinsdag 30 september 2014 10:16 schreef Maraca het volgende:
[..]
Heb je Isegrimbaktbrood.nl al gereserveerd?
Een gemiddelde regenton is 200 liter?quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:12 schreef Isegrim het volgende:
Zoeken op 'mini-silo's' levert resultaten op van silo's met 'slechts' 18 ton inhoud. Maar een soort hele kleine silo's (RVS, kunststof?) van zeg 200 liter zou ideaal zijn.
http://m.agriaffaires.nl/(...)aite-330-litres.htmlquote:Op dinsdag 30 september 2014 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Het moet wel foodgrade zijn natuurlijk. Denk dat een kliko dat niet is. Melktankjes?
Een kleine versie van zoiets zou perfect zijn:
[ afbeelding ]
Maar die zijn er kennelijk niet in écht mini.
Dat is mij bekend, maar bijzondere regels daarvoor gelden pas vanaf hoeveelheden die wij nooit gaan halen. Het zal bij ons ook gewoon in 25kg-zakken worden geleverd en niet via een tankwagen ofzo.quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:35 schreef Peter het volgende:
Let wel op dat stuivend meel brandbaar/explosief kan zijn.
kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers?quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:33 schreef Isegrim het volgende:
Die link leidt door naar de homepage, advertentie bestaat denk ik niet meer.
Die Ter Haar ga ik eens mailen, die onderste in die folder zien er goed uit. Maar zal niet goedkoop zijn denk ik. Anders eens bij een metaalbewerker (er zit er eentje in de buurt) vragen.
BVA Auctions staat al bij de favorieten.quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:36 schreef Peter het volgende:
[..]
kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers?
Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag..quote:Op dinsdag 30 september 2014 23:51 schreef Molo het volgende:
Of diervoer bedrijven, wellicht hebben die ook tussenmaat silootjes ofzo.
Veel diervoedingsoplossingen voor consumptiedieren zijn 'food grade'. Maar dat is wel iets om alert op te zijn ja.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 13:58 schreef Peter het volgende:
[..]
Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag..
Dat is ook een optie natuurlijk. En als je niet van tillen houdt, leg je de zakken op een pallet op een palletstapelaar.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
Piet heeft een punt, en anders ga je een keer naar een beurs(zei een ouwe verkoper).quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden?
Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken
Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt?quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:17 schreef Isegrim het volgende:
Bedankt voor je review, kluizelaar.
Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijenquote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:17 schreef Isegrim het volgende:
Bedankt voor je review, kluizelaar.
Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind...
Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:29 schreef komrad het volgende:
En een metalen bak gebruiken? 50x50x40 cm is al 100 liter. Schoonmaken als de bak een keer (bijna) leeg is.
Kakkerlakken zat in Rotterdam!quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijen
LOLquote:
ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken.
Vooral doen!quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:45 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik lees ook mee, helaas is Rotterdam wat ver maar ben door dit topic wel erg benieuwd dus ga zeker Tilburg sourdough binnenkort eens bezoeken.
Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk!quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt?
Dan kun je je zakken er makkelijk (en gezellig uit ziend) er in stallen, maar toch muisproof.
daar woon ik echt vlakbij dus binnenkort eens kijken.quote:
Ja, daar heb je een punt.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:46 schreef komrad het volgende:
[..]
ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden.
Maak ze dan wel echt goed dicht met rubbers ofzo, ivm kakkerlakken enzo, huuuh.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:47 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk!
Ja ik bedoelde de deurtjes ofzoquote:
Misschien zijn er kitsoorten die dat niet hebben. Ik zal eens wat research doen naar plexiglas. Is ook nog eenvoudig zelf te bewerken.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 22:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja ik bedoelde de deurtjes ofzo
Meel op kit is wel klote schoonmaken trouwens, dat plakt er lekker aan vast, ook als de kit allang uitgehard is.
Volgende keer boterkoek er bij nemen. Zo lekker .quote:Op woensdag 1 oktober 2014 19:07 schreef kluizelaar het volgende:
Belofte maakt schuld, dus ik kom nog even een review geven op 't brood van afgelopen weekend.
Ik bestelde een klein volkoren en een klein witbrood.
Om 17.15 ongeveer stopte er een scooter op de stoep en stonden er twee gezellige mensen aan de deur. Snel even handjes schudden en voorstellen, en daarna heb ik ze hup weer op pad gestuurd om andere mensen blij te maken met brood.
Het brood werd aangeleverd in een met logo versierd papieren tasje, dus het kon zo, hup, de broodtrommel in. Het is dat het brood al bestemd was voor het zondagse ontbijt, anders had ik het direct aangesneden. Zo lekker zag het er uit en zo nieuwsgierig was ik naar de smaak.
Wij begonnen de zondag met echt heerlijk brood! Niet heel luchtig, maar ook zeker niet zwaar. Een heerlijk mooie knapperige korst, en door 't meel aan de buitenkant zo'n echt 'ouderwetsche bakker' uitstraling. Omdat het eigenlijk hele saaie broden zijn, was de smaak niet uitgesproken, maar wel heel lekker. Vooral het witbrood viel in de smaak (net een vers stokbrood, maar dan toch anders).
Ik zal zeker aan jullie denken als ik weer eens in de buurt ben!
Maar ook letterlijk. Havenstad enzo.quote:
Oh, zeker interessant om meer van te weten! De term 'hopper' was ik ook al tegengekomen.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 08:55 schreef refro het volgende:
Lees al een tijdje mee maar had niets toe te voegen.
Ik zit zelf in de automatisering van kippenstallen en daar worden vaak kleine silos gebruikt als buffer in voersystemen. Deze zijn leverbaar in maten tussen de 50 en 250 kg. Meestal uitgevoerd in plastic, rvs of gegalvaniseerd staal. Mocht je er iets meer van willen weet laat maar wat horen dan gooi ik hier eens een balletje op. Meestal daybin of hopper genoemd, of in het Nederlands dagsilo.
Verder ga door met de status updates ik vind het allemaal erg interessant om te lezen
standwerkers voor een dagplek gaat meestal per loting op de ochtend zelf. Niet handig voor bederfelijke waar..quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 10:49 schreef Gripper het volgende:
Is er eigenlijk in de nieuwe markthal plek voor kraampjes van dit soort kleine initiatieven? Ik kan me voorstellen dat jullie geen permanente stand daar willen, dat zal wel heel duur zijn. Maar een soort "wisselkraam" waar kleine lokale ondernemers hun producten kunnen aanbieden?
BROOD is in Amsterdam een bekende winkelquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:41 schreef Isegrim het volgende:
Rijden we vanavond na het bezorgen over de Goudse Rijweg (binnen 5min lopen van ons huis en binnen 10min lopen van ons pand), zien we op het raam van het hoekpand: 'BROOD Rotterdam - puur | vers | lekker - binnenkort geopend'. Hoop dat het niet een soortgelijk concept is. Op internet verder niets over kunnen vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |