Yep.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:12 schreef n0a het volgende:
Is het deze? https://twitter.com/broodrotterdam
Ben benieuwd of het een echte bakker is die uit onvrede bij Klootwijk is vertrokken of gewoon een afbakker die onder een andere naam dan Klootwijk gaat opereren.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:22 schreef Isegrim het volgende:
Ja, ik heb ze al geliked, ik ben benieuwd.
De eigenaar komt bij Klootwijk (grote, reguliere bakkerijketen) vandaan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk , maar eigenlijk kunnen we op dit moment gewoon niet meer vraag aan dan er nu al is. Dus misschien dat we met ze proberen af te spreken dat we meedoen tegen de tijd dat de winkel klaar is.
Wat gaaf zeg!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 08:13 schreef Isegrim het volgende:
Pand is uit 1895. Je ziet op het originele plafond ook nog de restanten van wat ooit sierpleister moet zijn geweest.
quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 19:44 schreef Isegrim het volgende:
Uitgebreide klusupdate in spoiler voor de geīnteresseerden.Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik alSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk , maar eigenlijk kunnen we op dit moment gewoon niet meer vraag aan dan er nu al is. Dus misschien dat we met ze proberen af te spreken dat we meedoen tegen de tijd dat de winkel klaar is.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik vond het al zo bijzonder dat daar een krabbenpoot ofzo lag. Schedel van een rat klinkt logischer jaquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik al
Ah vandaar, het ziet er uit als lichtbruin brood inderdaad.quote:Op zondag 26 oktober 2014 21:57 schreef Isegrim het volgende:
Geloof het of niet, wat je had is 100% witbrood. Ongebleekte Demeter-bloem, zo donker dat sommige mensen het voor bruin aanzien, maar het is écht wit.
Ha, wat ontzettend leuk! Hoop dat -ie niet tegenvalt, maar brood waar anijs en sinaasappelschil in zit wordt natuurlijk sowieso lekker. Ik vond het tussen je vingers rollen van de 'botjes' van deeg zo leuk om te doen! Overigens had ik er geen glazuur over gedaan, maar gewoon de warme broodjes bedropen met wat gesmolten boter en ze door suiker gerold.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 20:53 schreef Isegrim het volgende:
Komend weekend is het de bedoeling om Pan de Muerto (ivm Día de Muertos) bij de bestellingen te doen als extraatje. Heb een recept dat getest is door minilot en haar resultaat was prachtig, hoop dat de mijne ook zo mooi worden.
Ja, daarom! Leuk!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:36 schreef Isegrim het volgende:
Ja, dat is inderdaad wel een idee wat we hebben, om iets te doen met allerlei culturele feestdagen van over de hele wereld. Rotterdam is immers de internationaalste stad van Nederland.
Nooit van gehoord, dank voor de tip.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:06 schreef minilot het volgende:
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan! )
Fraaie broodjes hoor!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:59 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nooit van gehoord, dank voor de tip.
oh, die vind ik zo vies...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:06 schreef minilot het volgende:
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan! )
Ha, ja, dat is dan pech hebben!quote:Op donderdag 30 oktober 2014 10:24 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik hou zo niet van saffraan..en in die tijd ruikt heel zweden naar saffraan...bah!
Leuk!quote:Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad.
Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn.quote:Op zaterdag 1 november 2014 00:43 schreef Molo het volgende:
In de Rotterdamse regio struikel je rond die tijd van het jaar over de (al dan niet goeie) baklava. Dat zou ik dus juist niet doen dan.
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.quote:Op zaterdag 1 november 2014 01:18 schreef n0a het volgende:
Pasteitjes <3
Kan af en toe ook een moord doen voor nonnevotten, maar die zijn gefrituurd.
Misschien een idee om een apart topic te openen voor broodinspiratie, voor de extraatjes naast jullie zuurdesembroden? Hier houden kan ook natuurlijk, maar misschien ook wel leuk om het algemeen te houden voor mensen die wel eens iets anders willen bakken dan de gebruikelijke broden en broodjes.quote:Op zaterdag 1 november 2014 07:32 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn.
Shipleys frituurt zn donuts ook niet, die gaan in de ovenquote:Op zaterdag 1 november 2014 07:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
Jacob Catsstraat 41aquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:01 schreef NedKelly het volgende:
Isegrim, ik kwam hier terecht vanuit het Rotterdam topic nav de Oogstmarkt. Ik kan zo snel niet vinden waar jullie in Noord komen te zitten. Ben heel benieuwd naar het adres. Woon zelf in Noord.
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Begreep een keer van een bakker in NL dat zij geen Bretzels kunnen maken omdat het volgens de warenwet niet toegestaan was dat hij natronloog gebruikt. Vraag me af wat de warenwet voorschrijft over bamboehoutskool in levensmiddelen
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammenquote:Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad.
Natron ookquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.
Aan de andere kant: "bamboo charcoal" verkopen ze wel gewoon in pakjes in de toko.
Strandboterhammen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammen
Dat denk ik ook Misschien dat ze zo'n 'samples' schaaltje neer kunnen zetten om mensen vrijblijvend kennis te laten maken met dit soort brood.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker?
Ik vond het ook een mooie, je weet precies wat er bedoeld wordt.quote:
Gaaaaaaf. Dan voelt het vast in één keer nog veel officiëler, als er straks echt een 'gewone' werkdag voor opgeofferd wordt! Tof!quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:38 schreef Isegrim het volgende:
En vanaf 1 januari tot de winkel open gaat, gaan we op vrijdag én zaterdag bezorgen omdat LHO vanaf dat moment een dag minder werkt.
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval.
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruinquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee Maar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.
Het zijn dus niet alleen boeren die niet eten wat ze niet kennenquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat we op een boerenmarkt al merkte is dat mensen brood met humus niet hoeven, omdat ze -geloof het of niet- niet weten wat humus is. Lieten we het proeven, dan verkocht het wel.
We hebben karwijbroden in ons assortiment, verkoopt via de bestellingen prima. Veel mensen weten niet wat Karwij is, en het biologische winkeltje kreeg die broden ook met moeite verkocht. Dus dingen laten proeven, mensen kennis laten maken is bij afwijkende producten wel degelijk een motivatie om mensen iets anders mee te laten nemen.
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
[ afbeelding ]
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee Maar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.
Nee, wgeen koolstof, maar Roggebrood wordt ook vooral gegeten omdat we het kennen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.
Godverdomme waarom zitten jullie zo een eind weg, nu heb ik honger.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.
Pas doen als je echt op stoom bentquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.
Mede daarom willen we eerst een paar maanden proefdraaien, bijvoorbeeld alleen op vrijdag en zaterdag open, gewoon om te kijken hoe het gaat. Misschien zelfs de eerste paar keer zonder het aan te kondigen ofzo.quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pas doen als je echt op stoom bent
Pruik en zonnebril op?quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html
Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken ). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt.
En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit.quote:
Precies, je kunt altijd nog muizen loslaten in hun bakkerijquote:Op zaterdag 1 november 2014 09:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit.
Nah, ik ga gewoon ff wat samplen zodat ik straks kan vertellen waarom ons brood beter is.
Styling van die zaak is leuk, maar de broden en producten leken erg 13 in een dozijn. Broden vond ik niet heel aanlokkelijk op de foto's.quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html
Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken ). Je moet wel weten wat de concurrentie verkoopt.
quote:Op zaterdag 1 november 2014 07:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij.
Ja, dat vonden wij nerds ook al, dat het geen slimme naam is qua vindbaarheid.quote:Op zaterdag 1 november 2014 10:20 schreef Elleska het volgende:
Ik blijf erbij dat jullie naam beter is gekozen. Nu zocht ik de site/fb vande concurrent... Ik weet de naam en lokatie maar alle bakkers in de stad verkopen "brood" dus google vind hun niet.
Terwijl ik jullie echt direct kan vinden.
Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart? Sowieso willen we kijken of het lukt om eens per week te blijven bezorgen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 10:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn bakker verkoopt heel lekkere broden maar heeft vaak om 12 uur alleen nog een paar tarwe liggen. Daar hou ik niet van dus meestal ga ik het niet eens proberen. Fantastisch voor hem hoor dat hij blijkbaar op die manier al jaren zijn zaak draaiende kan houden maar ik moet ondertussen naar Klootwijk terwijl ik veel liever zijn brood heb en ook graag de kleine ondernemer steun.
bij een standaard bakker is het brood wel iets lekkerder dan supermarkt. maar het is niet zoveel beter dat het de veel hogere prijs waard is.quote:Op zaterdag 1 november 2014 09:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html
Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt?
Het smaakt wel lekker, mits de houtskool goed fijn gemalen is.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik ben zeker van plan om vanuit Dordt met enige regelmaat naar jullie toe te komen En dan op de terugweg langs de scharrelslager in Hendrik Ido Ambachtquote:Op zaterdag 1 november 2014 10:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart? Sowieso willen we kijken of het lukt om eens per week te blijven bezorgen.
Wat we in elk geval niet willen, is brood weggooien. Dus liever iets eerder uitverkocht dan met spul blijven zitten. Maar bestellen moet gewoon kunnen.
Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1.quote:Op zaterdag 1 november 2014 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.
Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.
Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Was ook een idee idd. Of zoals in Amerika: day-old-bread voor bijna niks.quote:Op zaterdag 1 november 2014 12:50 schreef Peter het volgende:
[..]
Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1.
Kom je er ook wel af toch?
Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbank Nog altijd beter dan weggooienquote:Op zaterdag 1 november 2014 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Zeker met dit soort brood. Er zit zķveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien.
Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet.
Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes.
Pauluskerk is beter dan de voedselbankquote:Op zaterdag 1 november 2014 12:58 schreef Maraca het volgende:
[..]
Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbank Nog altijd beter dan weggooien
Al was het maar omdat het bij de Voedselbank niet direct gebruikt wordt. En ik 'heb' meer met de Pauluskerk.quote:Op zaterdag 1 november 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pauluskerk is beter dan de voedselbank
rijskisten maken, isoleren met stro ofzo...quote:Op zaterdag 8 november 2014 09:21 schreef Isegrim het volgende:
Vorige week kwam het er uiteindelijk niet van, maar zojuist ben ik even bij de concurrent broodjes wezen halen.
Zaak is inderdaad erg leuk ingericht.
Ik kocht een wit desembrood, twee gewone croissants, twee kaascroissants en twee stukjes cheesecake.
Het desembrood was nog warm en dat hebben we even geproefd. Er zit zonder meer desem in, maar de smaak is niet erg uitgesproken. De korst is zeer dun (wij bakken juist dikke, keiharde korsten). De smaak was op zich goed, het is een lekker brood. Het brood is van binnen iets vochtiger dan het onze en het kruim wat opener. Ik weet niet of er enkel gebruik is gemaakt van desem of dat het een 'hybride' brood is. We vonden de vorm niet zo mooi.
Ze verkopen veel standaard busbroden.
Ik denk niet dat ze de croissants e.d. from scratch zelf maken (alleen al gezien de vrij beperkte werkruimte). En dingen als pecannotenbroodjes liggen gewoon overal dus ik vermoed dat dat wellicht gewoon prefab is.
De croissants waren ok, maar lang zo lekker niet als bijvoorbeeld die van Specker. Ze waren ook 'vettig' op een manier dat echt goede croissants dat niet zijn. Croissants moeten wij zelf nog mee gaan stoeien. Is wel te doen met puur desem, maar wel vrij lastig naar het schijnt. Tilburg Sourdough maakt de croissants hybride (desem & gist).
Er wordt gebakken met heteluchtovens (Bakermat Mastermind). Dat zijn bake-off ovens aldus de website van de producent.
De cheesecake moet nog geproefd worden.
We merken bij onze bakgang van vandaag duidelijk dat het nu echt kouder aan het worden is (ons huis is vrij koud doordat we geen centrale verwarming hebben). Het brood heeft echt meer tijd nodig. De broden voor Bodega zijn niet zoveel omhoog gekomen als dat je graag zou willen. Volgende week dus vroeger opstaan.
Of zoiets, inderdaad! Ik zet tegenwoordig deeg vaak op onze slaapkamer neer, ipv in de koelkast. Net een beetje kouder, en veel meer plaats!quote:Op zaterdag 8 november 2014 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Of gewoon een rijskast. Of de kachel wat eerder aan gooien.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |