abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 augustus 2014 @ 09:32:39 #1
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143292876
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.


P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Spongeboss op 11-08-2014 18:34:39 ]
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143309086
Dat chatkanaal stukje heb ik ooit bedacht, maar er kwam niemand. Dus misschien moet je dat weer uit de topicstart halen.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143309125
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 17:33 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm ja maar ik weet niet of het je beter doet. Ik voel me nu wel fucked, ze zeiden tegen mij schizoïde nooit schizotypisch. Maar het verklaard wel mijn achterdochtigheid.
Ik heb de hele tekst van mn persoonlijkheidsonderzoek opgevraagd. Was niet leuk om te lezen, maar je snapt t wel beter allemaal.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143309277
Owja ik vraag ook altijd alles op hoor! Heb pas mijn hele dossier van mijn opname bij de Wieke opgevraagd. Dus van intake tot dag van ontslag alle gespreksverslagen, onderzoeksresultaten, observaties op de groep etc. Enige stomme was, was dat ze het met de post opstuurden :o
Dus daar heb ik later wel wat over gezegd en toen kreeg ik ook wel excuses, want dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Maar soms best wel confronterend idd wat ze schrijven over je. Maar soms maakt het ook wel een boel duidelijk, lees je toch dingen die je zelf niet echt door hebt etc. Dacht eerst ook dat ik een nieuwe diagnose had, stond opeens dysthyme stoornis. Maar dat blijkt dus gewoon mijn chronische depressie te zijn.
pi_143535275
Hoi :W
Nu ik alle onderzoeken achter de rug heb, meld ik me hier maar weer eens. Ik heb nu de diagnoses obsessief-compulsieve en paranoïde persoonlijkheidsstoornis. Dat laatste had ik niet verwacht en het maakt me ook in de war en een beetje boos.
Verder trekken van borderline, schizotypisch en ontwijkend.

Ben nu bijna vijf maanden bezig met groepstherapie maar ik ga nog een gesprek krijgen over of dit wel de juiste behandeling is. Ik heb niet het idee dat ik er wat aan heb, maar als de therapeuten dat ook gaan denken is dat wel eng ... dan verdwijnt er weer wat hoop, die al behoorlijk schaars is.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143536192
:W kuolema
Waarom maakt die diagnose je in de war en een beetje boos dan? Wat had je zelf gedacht?
En waarom heb je het idee dat je er niet wat aan hebt aan die therapie? Dit is pas je eerste groepstherapie toch? Zijn vast nog wel meer mogelijkheden mocht je hiermee stoppen lijkt me?

Gisteravond zat ik echt weer ontzettend in een negatieve/wantrouwende bui. Hoorde van 3 vrouwen in mijn omgeving dat ze zwanger zijn en toen kreeg ik weer die gedachte van "Iedereen gaat trouwen, raakt zwanger, krijgt kinderen, gaat verhuizen naar een eensgezinswoning, is aan het werk, maakt stappen vooruit, doet nuttige dingen en ik zit hier een beetje werkjes van strijkkralen te maken als dagbesteding :') "

En mijn schoonzusje en zwager waren gisteren 2 jaar samen en gingen uit eten bij de wok. En toen kwam ik er later achter dat het zusje van mijn zwager de hele avond op ons neefje had mogen passen. En dat was niet voor het eerst, terwijl ik nog nooit een hele avond op hem heb gepast (hij is een half jaar) Dus toen werd ik opeens super wantrouwend naar mijn schoonzusje en zwager, kreeg meteen allerlei negatieve gedachten over waarom ik niet op hem mag passen. Terwijl we verder een super goede band hebben en we elke week bij ze gaan eten en mijn zwager zei later dat ik de volgende keer aan de beurt ben. Maar toch kan ik het op de 1 of andere manier niet loslaten dan. Raakte op een gegeven moment zelfs zo overstuur van mijn gedachten dat ik huilend naar bed ben gegaan ;(
Ik ben ook echt gewoon op iedereen jaloers momenteel, en echt om de stomste dingen :') Ben zelf net 3 weken terug van vakantie, maar als ik dan hoor dat iemand nu op vakantie is, dan ben ik jaloers en wil ik ook weer. Of als iemand is afgevallen, of iets heeft gekocht, of dus zwanger is/gaat verhuizen/afgestudeerd is/werk heeft, ik wil ook :') (niet dat ik iets laat merken aan die mensen hoor, zo verstandig ben ik wel ;) )

Nouja, als ik over een maand met de deeltijd kan beginnen heb ik iig iets om het over te hebben ;)
pi_143543261
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 23:33 schreef Sylvana het volgende:
:W kuolema
Waarom maakt die diagnose je in de war en een beetje boos dan? Wat had je zelf gedacht?
En waarom heb je het idee dat je er niet wat aan hebt aan die therapie? Dit is pas je eerste groepstherapie toch? Zijn vast nog wel meer mogelijkheden mocht je hiermee stoppen lijkt me?
Omdat het voor mijn gevoel niet zo op de voorgrond staat en er nu nogal de nadruk op wordt gelegd. Het verandert dingen, dit past niet in het beeld dat ik van mezelf heb.
Dat ik op mijn hoede ben zie ik niet als een probleem, maar als een goede eigenschap van mezelf en dan word ik ineens paranoïde genoemd, wat ik totaal niet bij mij vind passen. Ik vertel iets wat ik nooit eerder heb verteld aan wie dan ook en dan wordt er zo op gereageerd. Ik voel me wat dat betreft dus niet serieus genomen.

Eerste groepstherapie ja, maar deze therapie was soort van mijn laatste hoop.
quote:
Gisteravond zat ik echt weer ontzettend in een negatieve/wantrouwende bui. Hoorde van 3 vrouwen in mijn omgeving dat ze zwanger zijn en toen kreeg ik weer die gedachte van "Iedereen gaat trouwen, raakt zwanger, krijgt kinderen, gaat verhuizen naar een eensgezinswoning, is aan het werk, maakt stappen vooruit, doet nuttige dingen en ik zit hier een beetje werkjes van strijkkralen te maken als dagbesteding :') "
Als je jezelf niet vergelijkt met anderen, geven die 'nutteloze dingen' jou dan plezier? Wat zou je anders willen? Zou je echt dat leven met veel werkdruk, veel verplichtingen, moeizame relaties en weinig tijd voor jezelf willen hebben?

Ik ben nog iets jonger maar het doet mij ook pijn om mijn vrienden allemaal hun bachelor te zien halen terwijl ik mijn studie heb stopgezet en nog niet eens mijn propedeuse heb gehaald. Ik faal enorm.

quote:
En mijn schoonzusje en zwager waren gisteren 2 jaar samen en gingen uit eten bij de wok. En toen kwam ik er later achter dat het zusje van mijn zwager de hele avond op ons neefje had mogen passen. En dat was niet voor het eerst, terwijl ik nog nooit een hele avond op hem heb gepast (hij is een half jaar) Dus toen werd ik opeens super wantrouwend naar mijn schoonzusje en zwager, kreeg meteen allerlei negatieve gedachten over waarom ik niet op hem mag passen. Terwijl we verder een super goede band hebben en we elke week bij ze gaan eten en mijn zwager zei later dat ik de volgende keer aan de beurt ben. Maar toch kan ik het op de 1 of andere manier niet loslaten dan. Raakte op een gegeven moment zelfs zo overstuur van mijn gedachten dat ik huilend naar bed ben gegaan ;(
Dit kan ik me zo goed voorstellen! Dat je het idee hebt dat ze achter jouw rug om anderen regelen omdat ze jou niet vertrouwen met je neefje of zo. Zo stiekem.
Dat soort dingen heb ik ook wel eens en het maakt me boos. Alsof ze je als minderwaardige beschouwen.
quote:
Ik ben ook echt gewoon op iedereen jaloers momenteel, en echt om de stomste dingen :') Ben zelf net 3 weken terug van vakantie, maar als ik dan hoor dat iemand nu op vakantie is, dan ben ik jaloers en wil ik ook weer. Of als iemand is afgevallen, of iets heeft gekocht, of dus zwanger is/gaat verhuizen/afgestudeerd is/werk heeft, ik wil ook :') (niet dat ik iets laat merken aan die mensen hoor, zo verstandig ben ik wel ;) )

Nouja, als ik over een maand met de deeltijd kan beginnen heb ik iig iets om het over te hebben ;)
Enig idee hoe dat komt? Ben je altijd al snel jaloers geweest?
Zelf heb ik daar gelukkig geen last van.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143543359
Hmm maar is dat niet juist een kenmerk van paranoia dat je het zelf allemaal heel normaal vindt? Geen idee hoor ik weet daar niet zoveel vanaf. Maar wat voor dingen veranderen er dan en wat is het beeld dat je over jezelf hebt?

En kun je tijdens therapie niet aangeven wat je wel wilt? Dus niet dat de stoornis zelf zo op de voorgrond staat maar dat je meer leert om met de gevolgen om te gaan ofzo?
En dat gevoel van hoop kan ook veranderen. Ik beschouwde die opname bij de Wieke ook als laatste hoop maar dat bleek ook niet het juiste te zijn voor mij en nu ga ik ook deeltijd doen.

Hoe jij het beschrijft (die verplichtingen) zo zou ik het niet willen nee. Maar ik zou wel heel graag weer willen studeren, een diploma halen en daarna parttime (18-24 uur ofzo) willen werken. Fulltime werken is toch niet realistisch.

En nee zo jaloers als ik nu ben heb ik niet eerder gehad. Natuurlijk soms wel last van gezonde jaloezie wat iedereen heeft. Maar nu vergelijk ik mezelf wel heel veel met anderen en dan faal ik ook echt hard. En ja de dingen die ik doe doe ik wel met plezier. Maar gisteren bijvoorbeeld druk in het huishouden geweest (was ook echt hard nodig) en dan voel ik me pas een beetje nuttig. Maar het is nooit goed genoeg...

[ Bericht 5% gewijzigd door _Hestia_ op 18-08-2014 16:55:27 ]
pi_143558088
quote:
1s.gif Op maandag 18 augustus 2014 08:49 schreef Sylvana het volgende:
*knip*
...Maar het is nooit goed genoeg...
Dat is het probleem, je hebt niet genoeg de bevestiging gekregen dat je goed genoeg bent. Daardoor wil je er vooral ook bij horen (de jaloezie, bang wat te missen, buitengesloten zijn) en goedkeuring krijgen bij wat je doet.

(herkenbaarheid hier, tja, ik ben een echt ontwijkertje met dit probleem van 'niet goed genoeg')
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143558787
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 16:28 schreef zomertje het volgende:

[..]

Dat is het probleem, je hebt niet genoeg de bevestiging gekregen dat je goed genoeg bent. Daardoor wil je er vooral ook bij horen (de jaloezie, bang wat te missen, buitengesloten zijn) en goedkeuring krijgen bij wat je doet.

(herkenbaarheid hier, tja, ik ben een echt ontwijkertje met dit probleem van 'niet goed genoeg')
De kern van mijn probleem in 2 zinnen samengevat _O_ Ik heb er een printscreen van gemaakt :@

En ja, ik ontwijk dus ook maar heel veel omdat ik van te voren toch al denk dat ik het niet kan, niet goed is of dat ik het toch niet kan volhouden ofzo :{

Of ik begin ergens aan en stop er na een tijdje weer mee (ook als het wel goed gaat) en zo bevestig ik mezelf weer. Zo heb ik december 2012 een thuiscursus van de LOI besteld. Zijn 6 modules en zou 1 jaar duren. In het begin heb ik 2 modules afgerond met echt hele goede cijfers (alles tussen de 8 en de 10) Maar daarna toch mee gestopt en nadat dat jaar afgelopen was nog 1 jaar uitstel gekregen. Eind december moet ik dus klaar zijn met die 4 overige modules, anders moet ik opnieuw gaan betalen. Maar het lukt me gewoon niet meer om me er toe te zetten :{
En dan geef ik mezelf op de kop dat ik het niet in die 3.5 maand dat ik nu thuis zit heb afgerond, maar straks dus EN 3 dagen deeltijd EN die cursus moet doen, omdat ik het wel echt af moet maken omdat ik er 600 euro voor betaald heb :{

Maar ben momenteel mezelf aan het uitdagen met een 30-dagen challenge door 30 dagen elke dag iets van strijkkralen te maken. Klinkt misschien stom, maar vandaag is de 15e dag en als ik dit wel afmaak is dat iig iets wat ik kan opschrijven wat ik wel afgemaakt heb, hoe klein het ook is :)

[ Bericht 1% gewijzigd door _Hestia_ op 18-08-2014 16:57:47 ]
pi_143563384
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 16:43 schreef Sylvana het volgende:

[..]

De kern van mijn probleem in 2 zinnen samengevat _O_ Ik heb er een printscreen van gemaakt :@

En ja, ik ontwijk dus ook maar heel veel omdat ik van te voren toch al denk dat ik het niet kan, niet goed is of dat ik het toch niet kan volhouden ofzo :{

Of ik begin ergens aan en stop er na een tijdje weer mee (ook als het wel goed gaat) en zo bevestig ik mezelf weer. Zo heb ik december 2012 een thuiscursus van de LOI besteld. Zijn 6 modules en zou 1 jaar duren. In het begin heb ik 2 modules afgerond met echt hele goede cijfers (alles tussen de 8 en de 10) Maar daarna toch mee gestopt en nadat dat jaar afgelopen was nog 1 jaar uitstel gekregen. Eind december moet ik dus klaar zijn met die 4 overige modules, anders moet ik opnieuw gaan betalen. Maar het lukt me gewoon niet meer om me er toe te zetten :{
En dan geef ik mezelf op de kop dat ik het niet in die 3.5 maand dat ik nu thuis zit heb afgerond, maar straks dus EN 3 dagen deeltijd EN die cursus moet doen, omdat ik het wel echt af moet maken omdat ik er 600 euro voor betaald heb :{

Maar ben momenteel mezelf aan het uitdagen met een 30-dagen challenge door 30 dagen elke dag iets van strijkkralen te maken. Klinkt misschien stom, maar vandaag is de 15e dag en als ik dit wel afmaak is dat iig iets wat ik kan opschrijven wat ik wel afgemaakt heb, hoe klein het ook is :)
Jezelf begrijpen is het halve probleem oplossen. Kleine stapjes proberen te maken. Ik herken dingen tegenwoordig en heb meer begrip voor mezelf en kan ook makkelijker over dingen heenstappen als ik ze herkend heb. Maar ik hoop dat je die dingen in de deeltijd ook gaat leren en ervaren.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143563430
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 18:54 schreef zomertje het volgende:

[..]

Jezelf begrijpen is het halve probleem oplossen. Kleine stapjes proberen te maken. Ik herken dingen tegenwoordig en heb meer begrip voor mezelf en kan ook makkelijker over dingen heenstappen als ik ze herkend heb. Maar ik hoop dat je die dingen in de deeltijd ook gaat leren en ervaren.
Dankjewel en dat hoop ik ook. Want ik herken al wel heel veel dingen, maar er begrip voor opbrengen, mild voor mezelf zijn en niet ALLES MOET VERANDEREN EN WEL NU! is nog een ander verhaal ;)
pi_143563472
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 18:56 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dankjewel en dat hoop ik ook. Want ik herken al wel heel veel dingen, maar er begrip voor opbrengen, mild voor mezelf zijn en niet ALLES MOET VERANDEREN EN WEL NU! is nog een ander verhaal ;)
Ja, mild voor jezelf zijn, als t nodig is even op de bank kruipen met een boekje (en een katje, bij mij dan :P )
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143565185
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 08:49 schreef Sylvana het volgende:
Hmm maar is dat niet juist een kenmerk van paranoia dat je het zelf allemaal heel normaal vindt? Geen idee hoor ik weet daar niet zoveel vanaf. Maar wat voor dingen veranderen er dan en wat is het beeld dat je over jezelf hebt?

En kun je tijdens therapie niet aangeven wat je wel wilt? Dus niet dat de stoornis zelf zo op de voorgrond staat maar dat je meer leert om met de gevolgen om te gaan ofzo?
En dat gevoel van hoop kan ook veranderen. Ik beschouwde die opname bij de Wieke ook als laatste hoop maar dat bleek ook niet het juiste te zijn voor mij en nu ga ik ook deeltijd doen.
Ik weet niet of dat erbij hoort. Ik weet eigenlijk helemaal niet welk beeld ik over mezelf heb. En wat ik bedoel met dat dingen veranderen kan ik niet echt uitleggen.
Bij therapie wil ik het hier sowieso niet over hebben want het gaat de groepsgenoten niets aan. Ik vind het sowieso moeilijk om te weten wat ik moet doen bij therapie. Ik vertel af en toe wel eens wat, maar heb er nooit wat aan. En aan de anderen heb ik ook niets.

Wanneer ga jij eigenlijk starten met de deeltijdbehandeling?
quote:
Hoe jij het beschrijft (die verplichtingen) zo zou ik het niet willen nee. Maar ik zou wel heel graag weer willen studeren, een diploma halen en daarna parttime (18-24 uur ofzo) willen werken. Fulltime werken is toch niet realistisch.

En nee zo jaloers als ik nu ben heb ik niet eerder gehad. Natuurlijk soms wel last van gezonde jaloezie wat iedereen heeft. Maar nu vergelijk ik mezelf wel heel veel met anderen en dan faal ik ook echt hard. En ja de dingen die ik doe doe ik wel met plezier. Maar gisteren bijvoorbeeld druk in het huishouden geweest (was ook echt hard nodig) en dan voel ik me pas een beetje nuttig. Maar het is nooit goed genoeg...
Misschien is het handig dat je je studie naast je therapie doet, dan kun je dingen bespreken en plannen maken.

Waarom wil je eigenlijk nuttig zijn? Voor wie is dat belangrijk?
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 16:43 schreef Sylvana het volgende:

Maar ben momenteel mezelf aan het uitdagen met een 30-dagen challenge door 30 dagen elke dag iets van strijkkralen te maken. Klinkt misschien stom, maar vandaag is de 15e dag en als ik dit wel afmaak is dat iig iets wat ik kan opschrijven wat ik wel afgemaakt heb, hoe klein het ook is :)
^O^ Je houdt jezelf bezig met iets dat je leuk vindt en als dat je lukt, geeft dat je misschien ook weer een goed gevoel over en wat meer vertrouwen in jezelf :)
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143565713
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 19:40 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat erbij hoort. Ik weet eigenlijk helemaal niet welk beeld ik over mezelf heb. En wat ik bedoel met dat dingen veranderen kan ik niet echt uitleggen.
Bij therapie wil ik het hier sowieso niet over hebben want het gaat de groepsgenoten niets aan. Ik vind het sowieso moeilijk om te weten wat ik moet doen bij therapie. Ik vertel af en toe wel eens wat, maar heb er nooit wat aan. En aan de anderen heb ik ook niets.

Wanneer ga jij eigenlijk starten met de deeltijdbehandeling?

[..]

Misschien is het handig dat je je studie naast je therapie doet, dan kun je dingen bespreken en plannen maken.

Waarom wil je eigenlijk nuttig zijn? Voor wie is dat belangrijk?

[..]

^O^ Je houdt jezelf bezig met iets dat je leuk vindt en als dat je lukt, geeft dat je misschien ook weer een goed gevoel over en wat meer vertrouwen in jezelf :)
Hmm oké. Maar wat zijn je doelen dan met therapie, waar wil je naartoe werken? Als je amper wat deelt omdat je vindt dat het je groepsgenoten niets aangaat dan is het natuurlijk ook wel moeilijk om eraan te werken. Want alleen daar zitten dat is niet echt helpend natuurlijk ;)

En dat nuttig zijn is alleen voor mezelf belangrijk, om aardig gevonden te worden, om goedkeuring te krijgen, om gewaardeerd te worden :@ Ik heb nog zo weinig zelfvertrouwen dat ik die bevestiging van anderen nu nog heel erg nodig heb om me goed over mezelf te voelen :@
Maar tijdens creatieve therapie gebruikte de therapeute daar toen een mooie metafoor voor. Dat ik nog geen bodem heb waar die complimentjes van anderen op kunnen vallen, omdat ik nog zo weinig zelfvertrouwen heb. Dus dat die complimentjes van anderen in een gat vallen en ik ze dus steeds opnieuw nodig heb. En dat als ik zelf meer zelfvertrouwen heb, de complimentjes een toevoeging zijn op mijn eigen bodem zeg maar. Vond dat wel mooi gezegd toen.

De deeltijd begint als het goed is halverwege september, nog een maandje wachten dus.
En dat hoop ik idd dat ik weer iets vertrouwen in mezelf krijg als ik wel iets afrond wat langere tijd heeft geduurd. En misschien kan ik dat dan steeds iets uitbreiden zodat ik steeds meer zelfvertrouwen krijg ( dus nu 30 dagen iets ontspannends doen, misschien daarna elke dag 1 blz lezen van die cursus ofzo. Dan ben ik na die maand iig al weer iets verder dan nu en misschien lukt het dan wel om ermee verder te gaan. Maar dit is maar even een gedachtenspinsel hoor ;) )
pi_143639659
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 19:53 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hmm oké. Maar wat zijn je doelen dan met therapie, waar wil je naartoe werken? Als je amper wat deelt omdat je vindt dat het je groepsgenoten niets aangaat dan is het natuurlijk ook wel moeilijk om eraan te werken. Want alleen daar zitten dat is niet echt helpend natuurlijk ;)
Vooral minder angstig/onzeker zijn, zodat ik me meer op mijn gemak voel bij mensen en ik niet zo'n last heb van faalangst bij mijn studie. En nee, ik schiet er niets mee op door er alleen maar bij te zitten. Maar ik heb wel eens dingen verteld en daar schoot ik ook niets mee op, integendeel, ik voelde me er achteraf niet goed bij.
quote:
En dat nuttig zijn is alleen voor mezelf belangrijk, om aardig gevonden te worden, om goedkeuring te krijgen, om gewaardeerd te worden :@ Ik heb nog zo weinig zelfvertrouwen dat ik die bevestiging van anderen nu nog heel erg nodig heb om me goed over mezelf te voelen :@
Maar tijdens creatieve therapie gebruikte de therapeute daar toen een mooie metafoor voor. Dat ik nog geen bodem heb waar die complimentjes van anderen op kunnen vallen, omdat ik nog zo weinig zelfvertrouwen heb. Dus dat die complimentjes van anderen in een gat vallen en ik ze dus steeds opnieuw nodig heb. En dat als ik zelf meer zelfvertrouwen heb, de complimentjes een toevoeging zijn op mijn eigen bodem zeg maar. Vond dat wel mooi gezegd toen.

De deeltijd begint als het goed is halverwege september, nog een maandje wachten dus.
En dat hoop ik idd dat ik weer iets vertrouwen in mezelf krijg als ik wel iets afrond wat langere tijd heeft geduurd. En misschien kan ik dat dan steeds iets uitbreiden zodat ik steeds meer zelfvertrouwen krijg ( dus nu 30 dagen iets ontspannends doen, misschien daarna elke dag 1 blz lezen van die cursus ofzo. Dan ben ik na die maand iig al weer iets verder dan nu en misschien lukt het dan wel om ermee verder te gaan. Maar dit is maar even een gedachtenspinsel hoor ;) )
Dus het is niet zozeer dat je het zelf belangrijk vindt om nuttig te zijn, maar dat je denkt dat anderen dat belangrijk vinden, dat het nodig is omdat anderen je anders afwijzen.
Maar je wordt nu toch niet afgewezen door mensen, of wel?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143660196
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 19:23 schreef kuolema het volgende:

Vooral minder angstig/onzeker zijn, zodat ik me meer op mijn gemak voel bij mensen en ik niet zo'n last heb van faalangst bij mijn studie. En nee, ik schiet er niets mee op door er alleen maar bij te zitten. Maar ik heb wel eens dingen verteld en daar schoot ik ook niets mee op, integendeel, ik voelde me er achteraf niet goed bij.
Hmm dat lijkt me idd lastig als je dat gevoel hebt ja. Waarom voelde je je er achteraf niet goed over dan?

quote:
Dus het is niet zozeer dat je het zelf belangrijk vindt om nuttig te zijn, maar dat je denkt dat anderen dat belangrijk vinden, dat het nodig is omdat anderen je anders afwijzen.
Maar je wordt nu toch niet afgewezen door mensen, of wel?
Nee het ligt iets anders. Ik vind het wel zelf belangrijk om nuttig te zijn, omdat ik mezelf anders waardeloos vind, zelf vind dat ik faal, dat ik een nietsnut ben. Anderen wijzen mij niet af als ik niet nuttig bezig ben geweest. MAAR als ik wel nuttig bezig ben geweest krijg ik wel complimentjes. Als ik niks doe dan krijg ik die niet. Dus als ik nuttig bezig ben geweest dan geeft me dat zelf een goed gevoel EN dat wordt versterkt door mijn omgeving die me complimenteert. Alleen heb ik dat laatste ook echt nodig. Ik heb die bevestiging ook nodig. Als ik iets nuttigs gedaan heb en niemand zegt er iets over, dan heb ik er zelf ook geen goed gevoel over. En als ik wat gedaan heb, dan wijs ik er dus ook altijd op, om die bevestiging dus te krijgen :@

En wat ik dus zou willen is dat ik die bevestiging van anderen minder nodig heb. Dat ik gewoon zelf tevreden kan zijn als ik iets gedaan heb zonder altijd complimentjes/bevestiging van anderen nodig te hebben. Want het is bijvoorbeeld heel normaal dat je je huis schoonmaakt of de was doet. Maar voor mij zijn dat dingen die heel veel moeite kosten soms en als ik dat dan gedaan heb dan heb ik dus die bevestiging nodig dat ik goed bezig ben geweest :@
pi_143664009
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 12:01 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hmm dat lijkt me idd lastig als je dat gevoel hebt ja. Waarom voelde je je er achteraf niet goed over dan?
Ik had er spijt van, wilde niet dat anderen in de groep dat van mij wisten of zo.
quote:
[..]

Nee het ligt iets anders. Ik vind het wel zelf belangrijk om nuttig te zijn, omdat ik mezelf anders waardeloos vind, zelf vind dat ik faal, dat ik een nietsnut ben. Anderen wijzen mij niet af als ik niet nuttig bezig ben geweest. MAAR als ik wel nuttig bezig ben geweest krijg ik wel complimentjes. Als ik niks doe dan krijg ik die niet. Dus als ik nuttig bezig ben geweest dan geeft me dat zelf een goed gevoel EN dat wordt versterkt door mijn omgeving die me complimenteert. Alleen heb ik dat laatste ook echt nodig. Ik heb die bevestiging ook nodig. Als ik iets nuttigs gedaan heb en niemand zegt er iets over, dan heb ik er zelf ook geen goed gevoel over. En als ik wat gedaan heb, dan wijs ik er dus ook altijd op, om die bevestiging dus te krijgen :@

En wat ik dus zou willen is dat ik die bevestiging van anderen minder nodig heb. Dat ik gewoon zelf tevreden kan zijn als ik iets gedaan heb zonder altijd complimentjes/bevestiging van anderen nodig te hebben. Want het is bijvoorbeeld heel normaal dat je je huis schoonmaakt of de was doet. Maar voor mij zijn dat dingen die heel veel moeite kosten soms en als ik dat dan gedaan heb dan heb ik dus die bevestiging nodig dat ik goed bezig ben geweest :@
Okee, ik snap het. Herken het ook.
Het lijkt me wel iets wat je in de therapie kunt leren. Bij ons in de groep is ook iemand die altijd bevestiging vraagt aan anderen. Toen hadden we afgesproken dat wij dat niet meer doen, dus haar soort van negeren als ze vraagt of iets wel goed of mooi is. Het zou haar best kunnen helpen om niet afhankelijk te zijn van de waardering van anderen.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143664433
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 14:04 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ik had er spijt van, wilde niet dat anderen in de groep dat van mij wisten of zo.

[..]

Okee, ik snap het. Herken het ook.
Het lijkt me wel iets wat je in de therapie kunt leren. Bij ons in de groep is ook iemand die altijd bevestiging vraagt aan anderen. Toen hadden we afgesproken dat wij dat niet meer doen, dus haar soort van negeren als ze vraagt of iets wel goed of mooi is. Het zou haar best kunnen helpen om niet afhankelijk te zijn van de waardering van anderen.
Ja dat klopt. Zo wilde ik in therapie eerst ALTIJD aan de beurt komen. Omdat ik anders vond dat ik niet genoeg aan mijn eigen problemen werkte. Maar juist door anderen aan de beurt te laten komen en met hun mee te denken kon ik zelf een boel leren ;) En bij creatieve therapie heel vaak idd dingen moeten maken die niet "mooi" waren, of dingen gemaakt en die dan later kapot maken ofzo. En zo werkt het idd ook met die bevestiging. Mijn vriend doet het ook niet altijd meer en bij de Wieke werd ik er elke keer op gespiegeld als ik om bevestiging vroeg.
pi_143734378
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 14:18 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja dat klopt. Zo wilde ik in therapie eerst ALTIJD aan de beurt komen. Omdat ik anders vond dat ik niet genoeg aan mijn eigen problemen werkte. Maar juist door anderen aan de beurt te laten komen en met hun mee te denken kon ik zelf een boel leren ;) En bij creatieve therapie heel vaak idd dingen moeten maken die niet "mooi" waren, of dingen gemaakt en die dan later kapot maken ofzo. En zo werkt het idd ook met die bevestiging. Mijn vriend doet het ook niet altijd meer en bij de Wieke werd ik er elke keer op gespiegeld als ik om bevestiging vroeg.
Dat vind ik interessant :)
Heb je die dingen geleerd tijdens je opname of ook al bij eerdere groepstherapieën (ik meen me te kunnen herinneren dat je daar ervaring mee hebt)?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143734455
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 09:25 schreef kuolema het volgende:

[..]

Dat vind ik interessant :)
Heb je die dingen geleerd tijdens je opname of ook al bij eerdere groepstherapieën (ik meen me te kunnen herinneren dat je daar ervaring mee hebt)?
Ik heb idd al eerder groepstherapieën gehad en ben altijd wel erg actief geweest. Maar dan was het juist andersom, was ik heel veel met anderen bezig om het maar niet over mezelf te hoeven hebben. Pas tijdens mijn laatste opname bij de Wieke had ik zoiets van "dit is mijn laatste hoop" en moest ik dus altijd aan de beurt komen van mezelf om echt met mezelf aan de slag te gaan en alle kansen te pakken die ik had voor mijn gevoel. En daar werd ik er dus op gespiegeld, werd ik er bewust van gemaakt en heb ik er met doelen aan gewerkt.
pi_143734637
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 09:33 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik heb idd al eerder groepstherapieën gehad en ben altijd wel erg actief geweest. Maar dan was het juist andersom, was ik heel veel met anderen bezig om het maar niet over mezelf te hoeven hebben. Pas tijdens mijn laatste opname bij de Wieke had ik zoiets van "dit is mijn laatste hoop" en moest ik dus altijd aan de beurt komen van mezelf om echt met mezelf aan de slag te gaan en alle kansen te pakken die ik had voor mijn gevoel. En daar werd ik er dus op gespiegeld, werd ik er bewust van gemaakt en heb ik er met doelen aan gewerkt.
Dat is wel apart, maar ik begrijp het wel. En straks bij de deeltijd kies je hopelijk de middenweg :)
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143734647
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 09:50 schreef kuolema het volgende:

[..]

Dat is wel apart, maar ik begrijp het wel. En straks bij de deeltijd kies je hopelijk de middenweg :)
Haha ja idd daar ga ik wel voor :)
pi_143734680
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 14:18 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja dat klopt. Zo wilde ik in therapie eerst ALTIJD aan de beurt komen. Omdat ik anders vond dat ik niet genoeg aan mijn eigen problemen werkte. Maar juist door anderen aan de beurt te laten komen en met hun mee te denken kon ik zelf een boel leren ;) En bij creatieve therapie heel vaak idd dingen moeten maken die niet "mooi" waren, of dingen gemaakt en die dan later kapot maken ofzo. En zo werkt het idd ook met die bevestiging. Mijn vriend doet het ook niet altijd meer en bij de Wieke werd ik er elke keer op gespiegeld als ik om bevestiging vroeg.
Ergens moet je dus zelf al die tevredenheid vinden. Het gekke is dat ik dit wel herken maar er tegenwoordig veel minder last van heb. Blijkbaar ben ik zelf ook al een beetje tevreden en trots op wat ik doe zonder dat anderen dat continu moeten zeggen. Geen idee waarom dat zo veranderd is.

In creatieve therapie kun je met een groep ook erg veel van elkaar leren ja, dat heb ik ook ervaren. Door dingen bij elkaar te herkennen. Ook al leer je maar 1 ding per maand, dan kun je er nog veel aan hebben. Bijvoorbeeld: blijf bij jezelf, doe wat jij je goed doet voelen, ook al doen anderen dat niet.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143747709
Bij mij gaat het in het dagelijks leven best redelijk, nu de studiedruk eraf is. In therapie gaat het waardeloos. Ik voel me onveilig, maar weet totaal niet waar het vandaan komt. Ik weet alleen dat mijn behandelaar voor mij eigenlijk vergelijkbaar is met mijn buurman, met wie ik ook niet veel zou delen. Omdat ik me onveilig voel, deel ik vrij weinig. Ik wil het niet, ik vertik het om te praten. En dan kan ik niet in therapie zijn. Ik overweeg dus om te stoppen, omdat ik op dit moment gewoon alleen maar lastig en vervelend ben. Voel er weinig voor om de tijd van de behandelaar en instelling te verdoen, dus dan maar stoppen, als ik toch niet wil. Verstandig is anders - en ik weet dat ik moet gaan praten en moet gaan delen wat me bezighoudt, maar op de een of andere manier ben ik gewoon totaal niet gemotiveerd om me over mijn drempels heen te zetten.
pi_143772895
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 19:07 schreef babybanaan het volgende:
Bij mij gaat het in het dagelijks leven best redelijk, nu de studiedruk eraf is. In therapie gaat het waardeloos. Ik voel me onveilig, maar weet totaal niet waar het vandaan komt. Ik weet alleen dat mijn behandelaar voor mij eigenlijk vergelijkbaar is met mijn buurman, met wie ik ook niet veel zou delen. Omdat ik me onveilig voel, deel ik vrij weinig. Ik wil het niet, ik vertik het om te praten. En dan kan ik niet in therapie zijn. Ik overweeg dus om te stoppen, omdat ik op dit moment gewoon alleen maar lastig en vervelend ben. Voel er weinig voor om de tijd van de behandelaar en instelling te verdoen, dus dan maar stoppen, als ik toch niet wil. Verstandig is anders - en ik weet dat ik moet gaan praten en moet gaan delen wat me bezighoudt, maar op de een of andere manier ben ik gewoon totaal niet gemotiveerd om me over mijn drempels heen te zetten.
Kun je niet beginnen met te vertellen dat je je onveilig voelt en niet weet hoe dat komt? Dat jullie daar kijken wat daaraan gedaan kan worden?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143780905
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 15:03 schreef zomertje het volgende:

[..]

Kun je niet beginnen met te vertellen dat je je onveilig voelt en niet weet hoe dat komt? Dat jullie daar kijken wat daaraan gedaan kan worden?
Ja, dat heb ik gedaan. Maar hoe meer we daarmee bezig zijn, hoe erger het wordt. Hoe meer we het hierover hebben, hoe meer ik weg wil uit therapie. Ik weet het niet. Ben even in gevecht met mezelf.
pi_143784474
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:17 schreef babybanaan het volgende:

[..]

Ja, dat heb ik gedaan. Maar hoe meer we daarmee bezig zijn, hoe erger het wordt. Hoe meer we het hierover hebben, hoe meer ik weg wil uit therapie. Ik weet het niet. Ben even in gevecht met mezelf.
Toch moet je er soms doorheen. Ik heb ook van die momenten dat ik alleen maar hard weg wil rennen, maar op de momenten dat t iets beter gaat dan leer ik ook weer heel veel.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143789131
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 19:07 schreef babybanaan het volgende:
Bij mij gaat het in het dagelijks leven best redelijk, nu de studiedruk eraf is. In therapie gaat het waardeloos. Ik voel me onveilig, maar weet totaal niet waar het vandaan komt. Ik weet alleen dat mijn behandelaar voor mij eigenlijk vergelijkbaar is met mijn buurman, met wie ik ook niet veel zou delen. Omdat ik me onveilig voel, deel ik vrij weinig. Ik wil het niet, ik vertik het om te praten. En dan kan ik niet in therapie zijn. Ik overweeg dus om te stoppen, omdat ik op dit moment gewoon alleen maar lastig en vervelend ben. Voel er weinig voor om de tijd van de behandelaar en instelling te verdoen, dus dan maar stoppen, als ik toch niet wil. Verstandig is anders - en ik weet dat ik moet gaan praten en moet gaan delen wat me bezighoudt, maar op de een of andere manier ben ik gewoon totaal niet gemotiveerd om me over mijn drempels heen te zetten.
Hoe lang zit je bij deze psycholoog? En het is individueel neem ik aan?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143817503
De studiedruk is bij mij nu ook weg. Ik mag nu 5 jaar langer studeren en ik krijg een jaar stufi op het moment dat ik me weer inschrijf.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_143818521
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 16:44 schreef Comp_Lex het volgende:
De studiedruk is bij mij nu ook weg. Ik mag nu 5 jaar langer studeren en ik krijg een jaar stufi op het moment dat ik me weer inschrijf.
Fijn, dat geeft idd heel wat rust ja ^O^

Van mij mag de deeltijd wel beginnen, ben dat alleen thuis zitten wel een beetje zat. Maar ik ben vanochtend wel een proefles bij een nieuwe sportschool wezen doen en ga me wel inschrijven. Dus dan heb ik iig wat me structuur geeft, goed voor me is en waardoor ik een beetje onder de mensen kom ^O^
pi_143818605
Enig idee op welke termijn je je weer wilt gaan inschrijven?

Ik ben sinds juni ook uitgeschreven. Vanochtend bij de decaan geweest vanwege de aanvraag voor extra studiefinanciering, maar omdat dat nu meer dan een jaar is moet het via duo geregeld gaan worden. Dat kan echter pas als ik me weer heb ingeschreven en ik kan bewijzen dat het wel gaat lukken.
Ik kan me niet meer voorstellen dat het ooit weer gaat lukken... En ik voelde me toch kut toen ik daar zat en daarna ...
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:21 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Fijn, dat geeft idd heel wat rust ja ^O^

Van mij mag de deeltijd wel beginnen, ben dat alleen thuis zitten wel een beetje zat. Maar ik ben vanochtend wel een proefles bij een nieuwe sportschool wezen doen en ga me wel inschrijven. Dus dan heb ik iig wat me structuur geeft, goed voor me is en waardoor ik een beetje onder de mensen kom ^O^
Wat goed! Vind je dat niet eng, tussen andere mensen?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143818889
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:23 schreef kuolema het volgende:

[..]

Wat goed! Vind je dat niet eng, tussen andere mensen?
Dankje en nee ik heb eigenlijk vanaf mijn 16e altijd gefitnessed. Alleen laatste keer had ik sportschool opgezegd omdat ik toen opgenomen werd bij de Wieke. En die sportschool is nu overgenomen door Basic-fit en daar wil ik niet heen. Heb er nu 1 dichter in de buurt gevonden, is gewoon kleine gemoedelijke sportschool waar ze alleen fitness hebben, geen groepslessen. Maar dat vind ik wel prima.
pi_143819043
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:35 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dankje en nee ik heb eigenlijk vanaf mijn 16e altijd gefitnessed. Alleen laatste keer had ik sportschool opgezegd omdat ik toen opgenomen werd bij de Wieke. En die sportschool is nu overgenomen door Basic-fit en daar wil ik niet heen. Heb er nu 1 dichter in de buurt gevonden, is gewoon kleine gemoedelijke sportschool waar ze alleen fitness hebben, geen groepslessen. Maar dat vind ik wel prima.
Okee, super :) En heb je wel eens vrijwilligerswerk overwogen?
Bij ons in de groep willen ze altijd dat iedereen (die geen werk/studie heeft) dat doet.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143819190
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:41 schreef kuolema het volgende:

[..]

Okee, super :) En heb je wel eens vrijwilligerswerk overwogen?
Bij ons in de groep willen ze altijd dat iedereen (die geen werk/studie heeft) dat doet.
Ja, maar dat is meer voor na mijn deeltijdbehandeling. Dan kun je naar reïntegratiegroep en vrijwilligerswerk gaan doen. Naast deeltijd wordt wel erg veel.
pi_143819432
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:46 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja, maar dat is meer voor na mijn deeltijdbehandeling. Dan kun je naar reïntegratiegroep en vrijwilligerswerk gaan doen. Naast deeltijd wordt wel erg veel.
Het is wel een goede dagbesteding. Je kunt bijvoorbeeld ook één of twee halve dagen per week iets doen, wat je dan al hebt zodat je niet in een gat valt als je klaar bent met de behandeling.
Maar is de behandeling twee of drie dagen per week? Dat scheelt natuurlijk ook.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143819543
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:53 schreef kuolema het volgende:

[..]

Het is wel een goede dagbesteding. Je kunt bijvoorbeeld ook één of twee halve dagen per week iets doen, wat je dan al hebt zodat je niet in een gat valt als je klaar bent met de behandeling.
Maar is de behandeling twee of drie dagen per week? Dat scheelt natuurlijk ook.
De behandeling is al 3 dagen in de week. En ben bang dat als ik dan ook nog vrijwilligerswerk ga doen het weer te intensief wordt. En wil die andere 2 dagen dan al gaan sporten, huishouden doen en cursus van LOI weer oppakken. Want als ik die niet eind van dit jaar klaar heb moet ik weer gaan betalen en daar heb ik geen zin in. Dus heb het al wel druk genoeg dan. Alles op zijn tijd :)
pi_143819702
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:56 schreef Sylvana het volgende:

[..]

De behandeling is al 3 dagen in de week. En ben bang dat als ik dan ook nog vrijwilligerswerk ga doen het weer te intensief wordt. En wil die andere 2 dagen dan al gaan sporten, huishouden doen en cursus van LOI weer oppakken. Want als ik die niet eind van dit jaar klaar heb moet ik weer gaan betalen en daar heb ik geen zin in. Dus heb het al wel druk genoeg dan. Alles op zijn tijd :)
Okee :) Oh ja, die studie heb je natuurlijk ook nog, dat was ik even vergeten. Klinkt ook wel druk genoeg dan :Y
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143820412
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:55 schreef kuolema het volgende:

[..]

Hoe lang zit je bij deze psycholoog? En het is individueel neem ik aan?
Ja, individueel. Een maand of vijf nu.

quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 19:33 schreef zomertje het volgende:

[..]

Toch moet je er soms doorheen. Ik heb ook van die momenten dat ik alleen maar hard weg wil rennen, maar op de momenten dat t iets beter gaat dan leer ik ook weer heel veel.
Ja, probleem is dat ik die betere momenten nog niet gehad heb. We waren nog aan elkaar aan het wennen - en dat lukt steeds minder goed.
pi_143822934
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:21 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Fijn, dat geeft idd heel wat rust ja ^O^

Van mij mag de deeltijd wel beginnen, ben dat alleen thuis zitten wel een beetje zat. Maar ik ben vanochtend wel een proefles bij een nieuwe sportschool wezen doen en ga me wel inschrijven. Dus dan heb ik iig wat me structuur geeft, goed voor me is en waardoor ik een beetje onder de mensen kom ^O^
Ik zit nu in een dergelijke behandeling. Ik ben nu nooit meer alleen. Waar ik zit noemen ze het rehabilitatie.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_143823001
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:23 schreef kuolema het volgende:
Enig idee op welke termijn je je weer wilt gaan inschrijven?

Ik ben sinds juni ook uitgeschreven. Vanochtend bij de decaan geweest vanwege de aanvraag voor extra studiefinanciering, maar omdat dat nu meer dan een jaar is moet het via duo geregeld gaan worden. Dat kan echter pas als ik me weer heb ingeschreven en ik kan bewijzen dat het wel gaat lukken.
Ik kan me niet meer voorstellen dat het ooit weer gaat lukken... En ik voelde me toch kut toen ik daar zat en daarna ...

[..]

Wat goed! Vind je dat niet eng, tussen andere mensen?
Ik ga me voor februari weer inschrijven.
Met je gevoelens kan ik vrij weinig doen. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met je behandelaar.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_143823529
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 18:26 schreef babybanaan het volgende:

[..]

Ja, individueel. Een maand of vijf nu.

[..]

Ja, probleem is dat ik die betere momenten nog niet gehad heb. We waren nog aan elkaar aan het wennen - en dat lukt steeds minder goed.
Dan lijkt het me wel belangrijk om het te bespreken met je behandelaar. Misschien denkt die er wel hetzelfde over, of heeft hij/zij een verklaring.
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 19:44 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik ga me voor februari weer inschrijven.
Met je gevoelens kan ik vrij weinig doen. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met je behandelaar.
Ik ook :) Tenminste, dat is het plan. Ik hoop zo dat het dan weer lukt om het op te pakken. En dat hoop ik ook voor jou :)
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143848823
Hebben jullie de docu Bikkels- de drie gezusters wel eens gezien? Gaat over 3 meisjes van 8, 10 en 12 jaar waarvan de moeder Borderline heeft. De docu wordt verteld vanuit de meisjes en ik vond sommige stukjes gewoon echt schokkend
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zat soms echt met tranen in mijn ogen dat die meisjes dat mee moeten maken met hun moeder. Ook al is het een kinderprogramma, ik vind het toch een aanrader. Dus vandaar dat ik het hier even deel :)
pi_143852195
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 15:40 schreef Sylvana het volgende:
Hebben jullie de docu Bikkels- de drie gezusters wel eens gezien? Gaat over 3 meisjes van 8, 10 en 12 jaar waarvan de moeder Borderline heeft. De docu wordt verteld vanuit de meisjes en ik vond sommige stukjes gewoon echt schokkend
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zat soms echt met tranen in mijn ogen dat die meisjes dat mee moeten maken met hun moeder. Ook al is het een kinderprogramma, ik vind het toch een aanrader. Dus vandaar dat ik het hier even deel :)
;(
Ik vraag me af waarom ze niet mee-eet of er tenminste bij komt zitten.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143852341
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 17:14 schreef kuolema het volgende:

[..]

;(
Ik vraag me af waarom ze niet mee-eet of er tenminste bij komt zitten.
Ja idd. Misschien dat ze ook nog een eetstoornis heeft ofzo? Maarja ze kan er wel bij staan strijken. Maar er is zelfs geen stoel voor haar. Echt apart.
pi_143852474
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 17:18 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja idd. Misschien dat ze ook nog een eetstoornis heeft ofzo? Maarja ze kan er wel bij staan strijken. Maar er is zelfs geen stoel voor haar. Echt apart.
Al eet ze niet, dan kan ze er toch wel bij gaan zitten op een stoel? Alsof het gezelliger is als ze erbij staat te strijken ...
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143852587
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 17:22 schreef kuolema het volgende:

[..]

Al eet ze niet, dan kan ze er toch wel bij gaan zitten op een stoel? Alsof het gezelliger is als ze erbij staat te strijken ...
Ja precies ik vind het ook raar hoor.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 18:23:40 #48
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143889130
Grote terugval.

Mijn ouders beginnen weer teveel druk op me te leggen ik kom met ideeën om het wat minder te maken maar ze blijven druk leggen. En ik word er gek van, helemaal gek. Ik kom met een idee en ze lachen me gewoon uit of maken het belachelijk ik wil niets meer te doen hebben met die mensen.

Ik ben gewoon boos wat ik normaal nooit gauw ben kut schizoïde kut leven. Ik heb het ermee gehad, niemand die het schizoïde zijn begrijpt behalve de mensen zelf ik word gewoon nooit serieus genomen belachelijk gemaakt. Alleen omdat ik mezelf psychisch niet kan omleggen wilt niet zeggen dat ik het niet kan willen. Ik wil niet dood ik heb geen zin in zelfmoord maar het zou mooi zijn als ik me kon terugkeren in fantasie en gewoon hele dagen in een coma kon leggen waar ik nu een leuke tijd had. Kut ik ben er klaar mee dat ze allemaal sterven deze klote kut wereld.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 18:27:39 #49
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143889236
Bah ik kan hier gewoon niet settlen.... bekakt gevoel alles bekakt.

Ik wil me bezatten staat al mijn drank verdomme beneden waar mijn ouders zijn....
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143896879
Spongeboss :*
Ik weet niets nuttigs te zeggen.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_143898014
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 18:23 schreef Spongeboss het volgende:
Grote terugval.

Mijn ouders beginnen weer teveel druk op me te leggen ik kom met ideeën om het wat minder te maken maar ze blijven druk leggen. En ik word er gek van, helemaal gek. Ik kom met een idee en ze lachen me gewoon uit of maken het belachelijk ik wil niets meer te doen hebben met die mensen.

Ik ben gewoon boos wat ik normaal nooit gauw ben kut schizoïde kut leven. Ik heb het ermee gehad, niemand die het schizoïde zijn begrijpt behalve de mensen zelf ik word gewoon nooit serieus genomen belachelijk gemaakt. Alleen omdat ik mezelf psychisch niet kan omleggen wilt niet zeggen dat ik het niet kan willen. Ik wil niet dood ik heb geen zin in zelfmoord maar het zou mooi zijn als ik me kon terugkeren in fantasie en gewoon hele dagen in een coma kon leggen waar ik nu een leuke tijd had. Kut ik ben er klaar mee dat ze allemaal sterven deze klote kut wereld.
Mijn suggestie: Je moet daar nu weg. NU! Je moet per direct contact opnemen met GGZ / Lentis / whatever en je moet per direct een crisisopname krijgen. Je moet weg van je ouders.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  woensdag 27 augustus 2014 @ 23:01:59 #52
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143900324
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:19 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Mijn suggestie: Je moet daar nu weg. NU! Je moet per direct contact opnemen met GGZ / Lentis / whatever en je moet per direct een crisisopname krijgen. Je moet weg van je ouders.
Het gaat nu wel weer bedankt man het overviel me even. Ik moet hier wel ooit weg misschien moet ik zoiets als jou doen. Dat bevalt goed?
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143901588
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 23:01 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Het gaat nu wel weer bedankt man het overviel me even. Ik moet hier wel ooit weg misschien moet ik zoiets als jou doen. Dat bevalt goed?
Dat bevalt zeker goed. Dat ik in een instelling ben geplaatst is het beste wat me ooit is overkomen. Denk je dat je ooit zomaar weg zult gaan?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 08:32:19 #54
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143907609
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 23:29 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Dat bevalt zeker goed. Dat ik in een instelling ben geplaatst is het beste wat me ooit is overkomen. Denk je dat je ooit zomaar weg zult gaan?
Geen idee soms denk ik eraan de auto te pakken en naar weet ik waar te rijden. Maar dat zal ik nooit doen waarschijnlijk. Maja klinkt wel goed daar voor jou ben wel blij voor je. Voor mij is het te ver weg helaas maar ik red het wel als mijn ouders eens leren nadenken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143915221
quote:
1s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 08:32 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Geen idee soms denk ik eraan de auto te pakken en naar weet ik waar te rijden. Maar dat zal ik nooit doen waarschijnlijk. Maja klinkt wel goed daar voor jou ben wel blij voor je. Voor mij is het te ver weg helaas maar ik red het wel als mijn ouders eens leren nadenken.
Denk je dat je ouders ooit leren nadenken?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 14:40:52 #56
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143916169
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 14:04 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Denk je dat je ouders ooit leren nadenken?
Waarschijnlijk niet man, waarschijnlijk niet.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143916601
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 14:40 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Waarschijnlijk niet man, waarschijnlijk niet.
Wat houd je tegen om hetzelfde te doen als wat ik heb gedaan?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_143916828
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 14:40 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Waarschijnlijk niet man, waarschijnlijk niet.
Begeleid wonen is een goede eerste stap om zelfstandig te worden, maar niet alleen alles te hoeven dragen. Misschien toch eens naar informeren? Je ouders zullen niet veranderen denk ik.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143918555
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:03 schreef zomertje het volgende:

[..]

Begeleid wonen is een goede eerste stap om zelfstandig te worden, maar niet alleen alles te hoeven dragen. Misschien toch eens naar informeren? Je ouders zullen niet veranderen denk ik.
Zelfstandig wonen is soms geen optie. Sommigen moeten met begeleiding in een groep geplaatst worden om terugvallen te voorkomen.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 16:12:00 #60
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143918884
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 14:56 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Wat houd je tegen om hetzelfde te doen als wat ik heb gedaan?
De afstand moet je in het weekend niet terug naar huis? En geld ik weet niet wat het allemaal moet kosten.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143919676
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:12 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

De afstand moet je in het weekend niet terug naar huis? En geld ik weet niet wat het allemaal moet kosten.
Nee, ik hoef in het weekend niet terug naar mijn ouders.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 16:58:18 #62
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920330
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:37 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Nee, ik hoef in het weekend niet terug naar mijn ouders.
Hmm als ik er gewoon kan blijven zou het wel kunnen. Maar het klinkt wel eng. Ik ga eens erover nadenken zoiets. Misschien wel de enige oplossing maar goed dan nog de kosten etc.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920374
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:58 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm als ik er gewoon kan blijven zou het wel kunnen. Maar het klinkt wel eng. Ik ga eens erover nadenken zoiets. Misschien wel de enige oplossing maar goed dan nog de kosten etc.
Denk je dat je een keuze hebt?

Persoonlijk heb ik iets van, wanneer het om mijn gezondheid draait, dan kijk ik niet zo naar geld.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:01:58 #64
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920436
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:59 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Denk je dat je een keuze hebt?

Persoonlijk heb ik iets van, wanneer het om mijn gezondheid draait, dan kijk ik niet zo naar geld.
Ja maar als ik eruit kom en ik ben broke heb ik nog niets ik heb al het geld dat ik nu heb dat investeer ik om straks nog een studie te kunnen afmaken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920538
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:01 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja maar als ik eruit kom en ik ben broke heb ik nog niets ik heb al het geld dat ik nu heb dat investeer ik om straks nog een studie te kunnen afmaken.
Je weet dat je in je huidige situatie geen studie zult afmaken, laat staan dat je daar ooit mee zult beginnen. Je zit in een uitzichtloze situatie.
Ook met geldzaken kun je hulp krijgen van de verpleging. Hier krijg je een eigen persoonlijke begeleider die je overal mee helpt.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:06:02 #66
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920558
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:05 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je weet dat je in je huidige situatie geen studie zult afmaken, laat staan dat je daar ooit mee zult beginnen. Je zit in een uitzichtloze situatie.
Ook met geldzaken kun je hulp krijgen van de verpleging. Hier krijg je een eigen persoonlijke begeleider die je overal mee helpt.
Dat klinkt wel goed, ik moet er misschien eens over nadenken. Misschien is zoiets wel het beste, maar ik ben bang om alles los te laten man.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920579
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:06 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat klinkt wel goed, ik moet er misschien eens over nadenken. Misschien is zoiets wel het beste, maar ik ben bang om alles los te laten man.
Wat heb je los te laten?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:09:27 #68
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920652
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:06 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Wat heb je los te laten?
Het klinkt heel dom maar als ik daarheen ga, voelt het alsof mijn vrijheid weg is. Maar dat klinkt dom want wat heb ik hier? Geen flikker, maar ik ben ook bang voor iets nieuws en achterdochtig. En bang dat ik dan wel moet, als ze het zeggen. En het is misschien het beste voor me maar momenteel geen idee.. het lijkt allemaal zo banaal.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920741
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:09 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Het klinkt heel dom maar als ik daarheen ga, voelt het alsof mijn vrijheid weg is. Maar dat klinkt dom want wat heb ik hier? Geen flikker, maar ik ben ook bang voor iets nieuws en achterdochtig. En bang dat ik dan wel moet, als ze het zeggen. En het is misschien het beste voor me maar momenteel geen idee.. het lijkt allemaal zo banaal.
Heb je een behandelaar voor lange termijn? Iemand die je in de gaten houdt, zeg maar?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:12:56 #70
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920758
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:12 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Heb je een behandelaar voor lange termijn? Iemand die je in de gaten houdt, zeg maar?
Nee ik ben ermee gestopt ze konden niets met me, alleen dom geneuzel. Maar ik ben bang om ook maar een stap in mijn leven te zetten ik sta vast man. En dan helpen ze je niet.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920793
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:12 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Nee ik ben ermee gestopt ze konden niets met me, alleen dom geneuzel. Maar ik ben bang om ook maar een stap in mijn leven te zetten ik sta vast man. En dan helpen ze je niet.
Ze konden ook niets met mij en nu zit ik in een soort kliniek nadat alles bij mijn ouders ontplofte.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:14:56 #72
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920815
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:14 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ze konden ook niets met mij en nu zit ik in een soort kliniek nadat alles bij mijn ouders ontplofte.
Hmm ja ouders verdomme ze maken het niet makkelijker, ik moet misschien ook zo'n stap zetten maar het is vermoeiend voor me op het moment. Ik moet morgen naar Amsterdam voor iets en ik ben kapot als ik er al aan denk super zwaar is dat voor me.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920847
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:14 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm ja ouders verdomme ze maken het niet makkelijker, ik moet misschien ook zo'n stap zetten maar het is vermoeiend voor me op het moment. Ik moet morgen naar Amsterdam voor iets en ik ben kapot als ik er al aan denk super zwaar is dat voor me.
Probeer eens eerst een behandelaar te regelen die je kan helpen met je plaatsen in een fasehuis.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:18:07 #74
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920878
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:16 schreef Comp_Lex het volgende:
regelen die je kan helpen met je plaatsen in een fasehuis.
Ja dat zou dan weer een hele lastige zijn, maar ik kijk het wel aan als het weer ontploft en het gaat echt slecht dan gewoon crisis opvang en via hun verder. of zoiets.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920923
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:18 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja dat zou dan weer een hele lastige zijn, maar ik kijk het wel aan als het weer ontploft en het gaat echt slecht dan gewoon crisis opvang en via hun verder. of zoiets.
Hoezo is dat lastig? Bij mij is er gewoon eentje toegewezen. Dat laatste is trouwens met mij gebeurd.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:22:09 #76
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143920980
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:19 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Hoezo is dat lastig? Bij mij is er gewoon eentje toegewezen. Dat laatste is trouwens met mij gebeurd.
Vervelend dat dat zo is moeten gebeuren man. Ik heb geen behandelaar en zit niet bij een instantie ik heb 0% hulp op het moment dit weer op te starten is veel werk.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143920989
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:18 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja dat zou dan weer een hele lastige zijn, maar ik kijk het wel aan als het weer ontploft en het gaat echt slecht dan gewoon crisis opvang en via hun verder. of zoiets.
Ik zou toch proberen te voorkomen dat het thuis ontploft en voor die tijd al kijken naar begeleid wonen of kamertraining oid. Hoe oud ben je eigenlijk? En als je nu geen hulpverlener heb zou ik weer naar je huisarts gaan en hem om hulp/advies vragen.
pi_143921017
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:22 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Vervelend dat dat zo is moeten gebeuren man. Ik heb geen behandelaar en zit niet bij een instantie ik heb 0% hulp op het moment dit weer op te starten is veel werk.
Wat voor werk denk je dat je moet doen?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:24:59 #79
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921062
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:22 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik zou toch proberen te voorkomen dat het thuis ontploft en voor die tijd al kijken naar begeleid wonen of kamertraining oid. Hoe oud ben je eigenlijk? En als je nu geen hulpverlener heb zou ik weer naar je huisarts gaan en hem om hulp/advies vragen.
22

quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:23 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Wat voor werk denk je dat je moet doen?
Naar huisarts doorverwijzing naar een instelling die verder ligt dan de laatste 2 die ik heb gehad. Dan half uur heen rijden dan naar zo'n fase ding worden ingesteld als zij het waardig achten voor mij. Dan naar die fase dinges voor een intake wat misschien heel ver in het land kan zijn, dan weer terug naar huis dan nog eens langs dan weer naar huis dan misschien worden opgenomen verhuizen daarheen. :'(
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921170
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:24 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

22

[..]

Naar huisarts doorverwijzing naar een instelling die verder ligt dan de laatste 2 die ik heb gehad. Dan half uur heen rijden dan naar zo'n fase ding worden ingesteld als zij het waardig achten voor mij. Dan naar die fase dinges voor een intake wat misschien heel ver in het land kan zijn, dan weer terug naar huis dan nog eens langs dan weer naar huis dan misschien worden opgenomen verhuizen daarheen. :'(
Ik was ook altijd zo lang onderweg. Ga je zelf rijden of ga je met OV?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:29:14 #81
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921193
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:28 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik was ook altijd zo lang onderweg. Ga je zelf rijden of ga je met OV?
Ik heb een auto.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921261
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:29 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ik heb een auto.
Als zo'n afstand met de auto overbruggen lastig voor je is, waarom ga je dan niet met het OV?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:32:02 #83
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921295
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:31 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Als zo'n afstand met de auto overbruggen lastig voor je is, waarom ga je dan niet met het OV?
Ja dat is wel duur maar het kan wel maar nog duurder. Maar goed ik moet er eens over nadenken het is een nogal grote stap.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921420
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:32 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja dat is wel duur maar het kan wel maar nog duurder. Maar goed ik moet er eens over nadenken het is een nogal grote stap.
Als het goed is, dan krijg je gewoon een eigen kamer waar je je terug kan trekken wanneer je dat wilt. Je hoeft daar eerst een poosje niet voor te betalen. Verder krijg je geld voor eten en drinken.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:37:04 #85
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921427
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:36 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Als het goed is, dan krijg je gewoon een eigen kamer waar je je terug kan trekken wanneer je dat wilt. Je hoeft daar eerst een poosje niet voor te betalen. Verder krijg je geld voor eten en drinken.
Dat klinkt wel goed, ik ga er eens over nadenken man, maar het is een grote stap.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921459
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:37 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat klinkt wel goed, ik ga er eens over nadenken man, maar het is een grote stap.
Ik kan je verzekeren dat wanneer de boel ontploft, dan wordt die grote stap een heel erg klein stapje.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:38:28 #87
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921473
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:38 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik kan je verzekeren dat wanneer de boel ontploft, dan wordt die grote stap een heel erg klein stapje.
Misschien is dat dan ook dat wat nodig is. Misschien.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921545
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:38 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Misschien is dat dan ook dat wat nodig is. Misschien.
Je weet in ieder geval wat je moet doen wanneer het niet meer gaat.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:41:12 #89
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921557
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:40 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je weet in ieder geval wat je moet doen wanneer het niet meer gaat.
Ja bedankt man het komt wel goed gisteren was gewoon nogal heftig...
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921893
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:41 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja bedankt man het komt wel goed gisteren was gewoon nogal heftig...
Waarom denk je dat het zo wel goed komt?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:49:55 #91
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921908
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:49 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Waarom denk je dat het zo wel goed komt?
Geen idee, ik ben wel aan de beterende hand alleen pa en ma maken het wat lastiger.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143921972
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:49 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Geen idee, ik ben wel aan de beterende hand alleen pa en ma maken het wat lastiger.
Ben je al weer begonnen met school?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:51:37 #93
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143921983
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:51 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ben je al weer begonnen met school?
Dat niet nee...
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143922055
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:51 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat niet nee...
Hoezo ben je dan aan de beterende hand? Weet je, ik ben bekend genoeg met de stoornis om te weten wat het werkelijk is. Je zit weer op het gemiddelde, dat het allemaal net weer voldoende gaat. Dat is wat er aan de hand is. Het gaat eigenlijk helemaal niet goed met je.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 17:54:40 #95
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143922110
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:53 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Hoezo ben je dan aan de beterende hand? Weet je, ik ben bekend genoeg met de stoornis om te weten wat het werkelijk is. Je zit weer op het gemiddelde, dat het allemaal net weer voldoende gaat. Dat is wat er aan de hand is. Het gaat eigenlijk helemaal niet goed met je.
Ja goed het gaat inderdaad wel voldoende, ik ben content. Dat is alles daar ben ik het mee eens, maar ik weet niet man ik voel me niet goed genoeg om een grote stap te zetten.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143922282
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:54 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja goed het gaat inderdaad wel voldoende, ik ben content. Dat is alles daar ben ik het mee eens, maar ik weet niet man ik voel me niet goed genoeg om een grote stap te zetten.
Nee, je voelt je niet slecht genoeg om zo'n grote stap zetten. Goed voelen ga je sowieso niet meer doen met anhedonie. Wanneer het op je stoornis, of eigenlijk onze stoornis, aankomt, heb je geen geheimen voor me en dat weet je zelf ook.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 18:01:01 #97
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143922377
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:58 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Nee, je voelt je niet slecht genoeg om zo'n grote stap zetten. Goed voelen ga je sowieso niet meer doen met anhedonie. Wanneer het op je stoornis, of eigenlijk onze stoornis, aankomt, heb je geen geheimen voor me en dat weet je zelf ook.
Dat is waar, we zijn gereduceerd tot wat precies? Laten we zeggen dat ik me er niet toe kan zetten of zelfs niet de wil heb misschien.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143922454
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:01 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat is waar, we zijn gereduceerd tot wat precies? Laten we zeggen dat ik me er niet toe kan zetten of zelfs niet de wil heb misschien.
Er is sprake van een algehele gebrek aan motivatie. Dat is wat er aan de hand is en dat valt precies in lijn met de schizoïde. We zijn niet gereduceerd, ook al vinden alle andere mensen dat wel. We zijn mensen met de schizoïde persoonlijkheidsstoornis. Dat is alles.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 18:04:14 #99
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143922482
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:03 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Er is sprake van een algehele gebrek aan motivatie. Dat is wat er aan de hand is en dat valt precies in lijn met de schizoïde. We zijn niet gereduceerd, ook al vinden alle andere mensen dat wel. We zijn mensen met de schizoïde persoonlijkheidsstoornis. Dat is alles.
Ja ik weet ook niet waar ik de motivatie vandaan moet trekken, yoga is alles dat me op de been houdt momenteel maar zelfs dat raak ik soms kwijt voor weken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143922582
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:04 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja ik weet ook niet waar ik de motivatie vandaan moet trekken, yoga is alles dat me op de been houdt momenteel maar zelfs dat raak ik soms kwijt voor weken.
Motivatie trek je niet ergens vandaan. Je hebt het of je hebt het niet. Ik voel me gemotiveerd om te werken voor The Venus Project, maar dat is alleen maar puur een interesse van mij, net zoals yoga dat voor jou is. Meer niet.
Je functioneert al niet joh. Geloof mij maar, je hebt niets te verliezen. Je hebt niets om te verliezen. Je ouders lossen je problemen toch niet op.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 28 augustus 2014 @ 18:10:17 #101
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143922718
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:06 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Motivatie trek je niet ergens vandaan. Je hebt het of je hebt het niet. Ik voel me gemotiveerd om te werken voor The Venus Project, maar dat is alleen maar puur een interesse van mij, net zoals yoga dat voor jou is. Meer niet.
Je functioneert al niet joh. Geloof mij maar, je hebt niets te verliezen. Je hebt niets om te verliezen. Je ouders lossen je problemen toch niet op.
Nee dat is zo motivatie is geluk hebben. Soms lijkt het allemaal zo nutteloos, misschien is dat het wel. Maar yoga is inderdaad een belangrijk iets voor mij. Zelfs dat raak ik echter ook kwijt soms, lastig om ergens in vast te bijten. Ik weet dat je ergens gelijk hebt, ik heb niets te verliezen en toch voel ik me nog te goed om die stap niet te zetten puur omdat het een te grote uitdaging is om naar de huisarts te gaan en weer mijn verhaal overal opnieuw te doen.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143925592
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:10 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Nee dat is zo motivatie is geluk hebben. Soms lijkt het allemaal zo nutteloos, misschien is dat het wel. Maar yoga is inderdaad een belangrijk iets voor mij. Zelfs dat raak ik echter ook kwijt soms, lastig om ergens in vast te bijten. Ik weet dat je ergens gelijk hebt, ik heb niets te verliezen en toch voel ik me nog te goed om die stap niet te zetten puur omdat het een te grote uitdaging is om naar de huisarts te gaan en weer mijn verhaal overal opnieuw te doen.
Misschien brengt het wel heel veel verbetering, het word je niet voor niks aangeraden door een lotgenoot... je kunt t toch proberen?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
  donderdag 28 augustus 2014 @ 19:34:40 #103
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143926310
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:15 schreef zomertje het volgende:

[..]

Misschien brengt het wel heel veel verbetering, het word je niet voor niks aangeraden door een lotgenoot... je kunt t toch proberen?
Ja maar het is niet even iets dat je zomaar doet dat valt mij heel moeilijk op het moment.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_143926699
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:15 schreef zomertje het volgende:

[..]

Misschien brengt het wel heel veel verbetering, het word je niet voor niks aangeraden door een lotgenoot... je kunt t toch proberen?
Daar heeft hij de motivatie niet voor. Dat is een symptoom van onze stoornis.

Ik vraag me wel af waarom ik nu niet half Fok over me heen krijg. Normaal gesproken begint het slachtofferrol geroep nu al door andere gebruikers en de modjes. Het blijft wel behoorlijk stil, eigenlijk krampachtig stil aangezien ik ze hier niet één keer heb zien posten.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_143927738
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:44 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Daar heeft hij de motivatie niet voor. Dat is een symptoom van onze stoornis.

Ik vraag me wel af waarom ik nu niet half Fok over me heen krijg. Normaal gesproken begint het slachtofferrol geroep nu al door andere gebruikers en de modjes. Het blijft wel behoorlijk stil, eigenlijk krampachtig stil aangezien ik ze hier niet één keer heb zien posten.
Het leven met een stoornis is gewoon niet makkelijk. Een diagnose xxx-stoornis krijg je juist omdat het je dagelijks leven behoorlijk beïnvloedt. En of t nou xxx of yyy is, dat is om het even, het gaat om de problemen/beperkingen die je ondervindt. Ik heb een hele andere diagose dan jullie, maar kan beamen dat het allemaal echt niet makkelijk is. ( :r op t moment... )
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_143933108
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:44 schreef Comp_Lex het volgende:


Ik vraag me wel af waarom ik nu niet half Fok over me heen krijg. Normaal gesproken begint het slachtofferrol geroep nu al door andere gebruikers en de modjes. Het blijft wel behoorlijk stil, eigenlijk krampachtig stil aangezien ik ze hier niet één keer heb zien posten.
Dat is het misschien ook wel. Er zullen vast wat meelezers zijn, maar voor het overige lijkt het vooral alsof alleen mensen met een persoonlijkheidsprobleem hier posten. De reacties van hen uit zijn vaak wat milder dan van gemiddeld Fok!. Vermoedelijk omdat zij ervaringsdeskundig zijn en vanuit de eigen ervaring wat meer begrip kunnen opbrengen voor de soms ogenschijnlijk vreemde problematiek die een persoonlijkheidsstoornis heet.


Zelf kom ik niet echt verder. Hoe meer ik in therapie moet (ben), hoe minder ik wil. Het idee om te stoppen wordt steeds sterker; de afstand tot mijn behandelaar wordt steeds groter in plaats van kleiner. Het helpt niet mee dat we dat gebrek aan vertrouwen iedere sessie onder een vergrootglas leggen.
Voor mij wordt steeds duidelijker dat een behandelaar zo makkelijk onveilig voor me is. Begin langzamerhand wel een beetje moed te verliezen. Als het me zo veel moeite kost om een behandelaar te vinden die bij me past, dan ben ik misschien wel gewoon ongeschikt voor therapie.
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 13:20:31 #107
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_143985847
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:44 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Daar heeft hij de motivatie niet voor. Dat is een symptoom van onze stoornis.

Ik vraag me wel af waarom ik nu niet half Fok over me heen krijg. Normaal gesproken begint het slachtofferrol geroep nu al door andere gebruikers en de modjes. Het blijft wel behoorlijk stil, eigenlijk krampachtig stil aangezien ik ze hier niet één keer heb zien posten.
Gisteren naar Amsterdam gegaan daar wat ademhalingtechnieken geleerd voor bij mijn yoga. Ik hoop dat die wat gaan helpen rust en stabiliteit te brengen. Hoewel ik onlangs het nieuws heb mogen horen dat ik oom ga worden. Dat is dus absoluut iets dat ik niet wil, ook nog een kleine hier hebben rondlopen want die wordt geheid gedumpt hier bij pa en ma. Jakkes, ik moet nu wel wat gaan zoeken.

quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 20:11 schreef zomertje het volgende:

[..]

Het leven met een stoornis is gewoon niet makkelijk. Een diagnose xxx-stoornis krijg je juist omdat het je dagelijks leven behoorlijk beïnvloedt. En of t nou xxx of yyy is, dat is om het even, het gaat om de problemen/beperkingen die je ondervindt. Ik heb een hele andere diagose dan jullie, maar kan beamen dat het allemaal echt niet makkelijk is. ( :r op t moment... )
Er zijn heel wat stoornissen maar cluster a bijna geen boeken tot niets erover borderline heb je echter veel onderzoek na etc. Ik zou liever iets hebben waar therapie bij werkt en waar je iets mee kan. Voor mijn klachten moet ik al naar iets heel specifieks zoals Comp.

quote:
1s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 22:01 schreef babybanaan het volgende:

[..]

Dat is het misschien ook wel. Er zullen vast wat meelezers zijn, maar voor het overige lijkt het vooral alsof alleen mensen met een persoonlijkheidsprobleem hier posten. De reacties van hen uit zijn vaak wat milder dan van gemiddeld Fok!. Vermoedelijk omdat zij ervaringsdeskundig zijn en vanuit de eigen ervaring wat meer begrip kunnen opbrengen voor de soms ogenschijnlijk vreemde problematiek die een persoonlijkheidsstoornis heet.

Zelf kom ik niet echt verder. Hoe meer ik in therapie moet (ben), hoe minder ik wil. Het idee om te stoppen wordt steeds sterker; de afstand tot mijn behandelaar wordt steeds groter in plaats van kleiner. Het helpt niet mee dat we dat gebrek aan vertrouwen iedere sessie onder een vergrootglas leggen.
Voor mij wordt steeds duidelijker dat een behandelaar zo makkelijk onveilig voor me is. Begin langzamerhand wel een beetje moed te verliezen. Als het me zo veel moeite kost om een behandelaar te vinden die bij me past, dan ben ik misschien wel gewoon ongeschikt voor therapie.
Ja mij wilde ze geen therapie geven had geen nut enkel praten en bij een vent zitten die niet eens fatsoenlijk luisterde of afspraken na kon komen, toen ben ik eruit gestapt.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
  † In Memoriam † zondag 7 september 2014 @ 21:23:57 #108
380655 Salmannassar
Heliumcooled Hothead
pi_144289579
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 18:10 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Nee dat is zo motivatie is geluk hebben. Soms lijkt het allemaal zo nutteloos, misschien is dat het wel. Maar yoga is inderdaad een belangrijk iets voor mij. Zelfs dat raak ik echter ook kwijt soms, lastig om ergens in vast te bijten. Ik weet dat je ergens gelijk hebt, ik heb niets te verliezen en toch voel ik me nog te goed om die stap niet te zetten puur omdat het een te grote uitdaging is om naar de huisarts te gaan en weer mijn verhaal overal opnieuw te doen.
Maak van je hardharthead geen zelfmoord kuil, Boss. Schreef je reeds op behangen van zalenzuilenhuis allang...
The King is dead! All hail the King!!
"Salmannassar verkondigt de waarheid"-Spongeboss.
Braindraininsanesmartstarthartfirstthenthinkfeelurway.
Deadprez 4 ( KLB) Modgod !
  † In Memoriam † zondag 7 september 2014 @ 21:27:49 #109
380655 Salmannassar
Heliumcooled Hothead
pi_144289900
quote:
1s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 22:01 schreef babybanaan het volgende:

[..]

Dat is het misschien ook wel. Er zullen vast wat meelezers zijn, maar voor het overige lijkt het vooral alsof alleen mensen met een persoonlijkheidsprobleem hier posten. De reacties van hen uit zijn vaak wat milder dan van gemiddeld Fok!. Vermoedelijk omdat zij ervaringsdeskundig zijn en vanuit de eigen ervaring wat meer begrip kunnen opbrengen voor de soms ogenschijnlijk vreemde problematiek die een persoonlijkheidsstoornis heet.

Zelf kom ik niet echt verder. Hoe meer ik in therapie moet (ben), hoe minder ik wil. Het idee om te stoppen wordt steeds sterker; de afstand tot mijn behandelaar wordt steeds groter in plaats van kleiner. Het helpt niet mee dat we dat gebrek aan vertrouwen iedere sessie onder een vergrootglas leggen.
Voor mij wordt steeds duidelijker dat een behandelaar zo makkelijk onveilig voor me is. Begin langzamerhand wel een beetje moed te verliezen. Als het me zo veel moeite kost om een behandelaar te vinden die bij me past, dan ben ik misschien wel gewoon ongeschikt voor therapie.
Bleem not babtbanaan voor not be somebody goed is in baan etc ect nou weet je het wel, hou doelsmoeltoe.
The King is dead! All hail the King!!
"Salmannassar verkondigt de waarheid"-Spongeboss.
Braindraininsanesmartstarthartfirstthenthinkfeelurway.
Deadprez 4 ( KLB) Modgod !
pi_144292269
Ow,ik had het hier nog helemaal niet gepost, maar ik kan waarschijnlijk pas 4 november met de deeltijd beginnen :'(
Half september komen er 2 plekken vrij. Maar 1 wordt intern opgevuld door iemand uit een andere groep. En dan is er dus nog 1 plek, maar er zijn nog 2 mensen voor me op de wachtlijst. En het moet wel raar lopen als die allebei niet kunnen beginnen. En de volgende gaat pas 31 oktober met ontslag. Dus zit waarschijnlijk nog 2 maanden thuis :'(
Had toch echt niet na mijn vervroegde ontslag verwacht dat het nog 5 maanden zou duren voor ik met de deeltijd kon beginnen... Als ik dat had geweten had ik misschien toch door proberen te zetten met de klinische opname. Maarja, dat is achteraf gepraat.

Maar ik baal er wel ontzettend van, want had er echt rekening mee gehouden dat ik half september kon beginnen. Daar naar uitgekeken. En nu zit ik nog langer thuis op de bank te wachten, terwijl het elke dag iets minder goed gaat. Want het wordt elke dag moeilijker om de structuur zelf vast te houden. Als ik idd pas begin november kan beginnen gaat ze wel kijken of ik al een module ofzo kan volgen. Maarja, dat is ook maar een slok op een borrel dan. Ik heb wel mijn thuiscursus weer opgepakt, heb weer een sportschoolabo en ben wel creatief bezig. Maar daar vul ik ook niet de hele week mee...
En zo duurt het alleen maar weer langer allemaal...
  † In Memoriam † zondag 7 september 2014 @ 22:30:07 #111
380655 Salmannassar
Heliumcooled Hothead
pi_144294175
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 22:01 schreef Sylvana het volgende:
Ow,ik had het hier nog helemaal niet gepost, maar ik kan waarschijnlijk pas 4 november met de deeltijd beginnen :'(
Half september komen er 2 plekken vrij. Maar 1 wordt intern opgevuld door iemand uit een andere groep. En dan is er dus nog 1 plek, maar er zijn nog 2 mensen voor me op de wachtlijst. En het moet wel raar lopen als die allebei niet kunnen beginnen. En de volgende gaat pas 31 oktober met ontslag. Dus zit waarschijnlijk nog 2 maanden thuis :'(
Had toch echt niet na mijn vervroegde ontslag verwacht dat het nog 5 maanden zou duren voor ik met de deeltijd kon beginnen... Als ik dat had geweten had ik misschien toch door proberen te zetten met de klinische opname. Maarja, dat is achteraf gepraat.

Maar ik baal er wel ontzettend van, want had er echt rekening mee gehouden dat ik half september kon beginnen. Daar naar uitgekeken. En nu zit ik nog langer thuis op de bank te wachten, terwijl het elke dag iets minder goed gaat. Want het wordt elke dag moeilijker om de structuur zelf vast te houden. Als ik idd pas begin november kan beginnen gaat ze wel kijken of ik al een module ofzo kan volgen. Maarja, dat is ook maar een slok op een borrel dan. Ik heb wel mijn thuiscursus weer opgepakt, heb weer een sportschoolabo en ben wel creatief bezig. Maar daar vul ik ook niet de hele week mee...
En zo duurt het alleen maar weer langer allemaal...
Wie zwet vergeet tijd komt raad niet telaat zalzien.
Sterkte meid bijt je niet vast in wat niet wil weet
Daarvoor heb jij telt veeldingen tegen meezitten zak in as niet?
Valt wel nietmee als je niet naspringen goed doet vergeten wats dat!
The King is dead! All hail the King!!
"Salmannassar verkondigt de waarheid"-Spongeboss.
Braindraininsanesmartstarthartfirstthenthinkfeelurway.
Deadprez 4 ( KLB) Modgod !
pi_144296242
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 22:01 schreef Sylvana het volgende:
Ow,ik had het hier nog helemaal niet gepost, maar ik kan waarschijnlijk pas 4 november met de deeltijd beginnen :'(
Half september komen er 2 plekken vrij. Maar 1 wordt intern opgevuld door iemand uit een andere groep. En dan is er dus nog 1 plek, maar er zijn nog 2 mensen voor me op de wachtlijst. En het moet wel raar lopen als die allebei niet kunnen beginnen. En de volgende gaat pas 31 oktober met ontslag. Dus zit waarschijnlijk nog 2 maanden thuis :'(
Had toch echt niet na mijn vervroegde ontslag verwacht dat het nog 5 maanden zou duren voor ik met de deeltijd kon beginnen... Als ik dat had geweten had ik misschien toch door proberen te zetten met de klinische opname. Maarja, dat is achteraf gepraat.

Maar ik baal er wel ontzettend van, want had er echt rekening mee gehouden dat ik half september kon beginnen. Daar naar uitgekeken. En nu zit ik nog langer thuis op de bank te wachten, terwijl het elke dag iets minder goed gaat. Want het wordt elke dag moeilijker om de structuur zelf vast te houden. Als ik idd pas begin november kan beginnen gaat ze wel kijken of ik al een module ofzo kan volgen. Maarja, dat is ook maar een slok op een borrel dan. Ik heb wel mijn thuiscursus weer opgepakt, heb weer een sportschoolabo en ben wel creatief bezig. Maar daar vul ik ook niet de hele week mee...
En zo duurt het alleen maar weer langer allemaal...
Weet je zeker dat zo'n deeltijd opname voor je zal werken? Bij mij hadden ze het er eerst ook over, maar na mijn diagnose zeiden ze dat het helemaal niet goed voor mij zou werken.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144296344
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 23:08 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Weet je zeker dat zo'n deeltijd opname voor je zal werken? Bij mij hadden ze het er eerst ook over, maar na mijn diagnose zeiden ze dat het helemaal niet goed voor mij zou werken.
Waarom zou het voor jou niet goed werken dan? Ik denk dat het voor mij wel gaat werken omdat klinische behandeling te intensief was. En ik wel meer nodig heb dan alleen een gesprekje met een psych. Omdat ik vooral tegen dingen aanloop in het contact met andere mensen. En ik heb al eerder deeltijd gedaan (alleen niet voor persoonlijkheidsproblematiek) en dat vond ik op zich wel fijn. Overdag therapie, daarna gewoon je eigen leven en de mogelijkheid om wat je in therapie geleerd hebt toe te passen in je thuissituatie.
pi_144304693
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 23:10 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Waarom zou het voor jou niet goed werken dan? Ik denk dat het voor mij wel gaat werken omdat klinische behandeling te intensief was. En ik wel meer nodig heb dan alleen een gesprekje met een psych. Omdat ik vooral tegen dingen aanloop in het contact met andere mensen. En ik heb al eerder deeltijd gedaan (alleen niet voor persoonlijkheidsproblematiek) en dat vond ik op zich wel fijn. Overdag therapie, daarna gewoon je eigen leven en de mogelijkheid om wat je in therapie geleerd hebt toe te passen in je thuissituatie.
Therapie werkt niet in mijn geval. Ze kunnen niks beginnen tegen cluster A.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144310884
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 10:13 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Therapie werkt niet in mijn geval. Ze kunnen niks beginnen tegen cluster A.
Hmm oké. Maar ook niet om te leren omgaan met de symptomen?
pi_144323282
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 14:10 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hmm oké. Maar ook niet om te leren omgaan met de symptomen?
Nee, dat ook niet. Ze hebben geen flauw idee wat ze met mij aan moeten. Ze zijn wel heel eerlijk om het toe te geven.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144325172
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 19:31 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Nee, dat ook niet. Ze hebben geen flauw idee wat ze met mij aan moeten. Ze zijn wel heel eerlijk om het toe te geven.
Maar wat doen ze dan in die kliniek waar je nu zit? Of is dat alleen begeleid wonen en ondersteuning in dagelijkse leven?
pi_144330138
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:06 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Maar wat doen ze dan in die kliniek waar je nu zit? Of is dat alleen begeleid wonen en ondersteuning in dagelijkse leven?
Ze doen in principe voor mij helemaal niets. Ik moet proberen om te leren leven richting begeleid / beschermd wonen voor later. Dat is wat ik nu aan het doen ben.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144330841
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 21:39 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ze doen in principe voor mij helemaal niets. Ik moet proberen om te leren leven richting begeleid / beschermd wonen voor later. Dat is wat ik nu aan het doen ben.
Maar hoe doe je dat dan? Hoe leer je dat en hoe krijg je daar begeleiding bij? Krijg je financiële hulp, hulp van een maatschappelijk werkster oid?
pi_144331283
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 21:51 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Maar hoe doe je dat dan? Hoe leer je dat en hoe krijg je daar begeleiding bij? Krijg je financiële hulp, hulp van een maatschappelijk werkster oid?
Ze kunnen niets voor mij betekenen. Als ze dat wel konden, dan had ik dat allang gehoord en gemerkt. Ik moet zelf een eigen balans zien te vinden. Ik ben officieel een student.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144331494
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 22:00 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ze kunnen niets voor mij betekenen. Als ze dat wel konden, dan had ik dat allang gehoord en gemerkt. Ik moet zelf een eigen balans zien te vinden. Ik ben officieel een student.
Hmm ik vind het wel raar dat je totaal geen begeleiding krijgt hoor! Ik bedoel, ze kunnen je vast wel helpen met de dingen waar je tegenaan loopt, praktische dingen zeg maar?
pi_144332026
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 22:04 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hmm ik vind het wel raar dat je totaal geen begeleiding krijgt hoor! Ik bedoel, ze kunnen je vast wel helpen met de dingen waar je tegenaan loopt, praktische dingen zeg maar?
Ja, maar de praktische zaken pak ik juist heel snel op. Wat er in mijn hoofd afspeelt, daar kunnen ze helemaal niets mee.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144332134
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 22:15 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ja, maar de praktische zaken pak ik juist heel snel op. Wat er in mijn hoofd afspeelt, daar kunnen ze helemaal niets mee.
Oké dat lijkt me lastig. dat je daar maar gewoon zelf mee moet zien te dealen. Hopelijk wordt er in de toekomst toch iets uitgevonden waardoor ze mensen met Cluster A-stoornissen kunnen helpen.
pi_144332210
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 22:18 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oké dat lijkt me lastig. dat je daar maar gewoon zelf mee moet zien te dealen. Hopelijk wordt er in de toekomst toch iets uitgevonden waardoor ze mensen met Cluster A-stoornissen kunnen helpen.
Ja, dat hoop ik ook.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144349668
Wauw, Sylvana, 5 maanden wachten tussen voltijd en deeltijd. Dat is best lang. Ik hoop echt voor je dat het heel snel gaat dan, want dat is wel echt een gat.

Zelf ben ik inmiddels een soort therapieloos. Ik weet ook echt niet of ik nog een keer therapie wil. Misschien kies ik er wel voor om zo door te gaan. Ik heb nu weer gezien wat therapie ook alweer betekent voor mij - en ik weet niet of ik ooit aan de voorwaarden voor therapie zal willen (kunnen?) voldoen.
pi_144431852
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 10:13 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Therapie werkt niet in mijn geval. Ze kunnen niks beginnen tegen cluster A.
Wat raar zeg. Cluster A persoonlijkheidsproblemen kunnen heel goed behandeld worden. Tenminste, dat is per persoon afhankelijk, maar dat geldt eveneens voor andere persoonlijkheidsproblemathiek.

Een theorie over cluster A persoonlijkheidsstoornissen die ik heb gelezen, is dat mensen die het hebben moeite hebben om te kunnen mentaliseren en de emoties die bij henzelf horen bij anderen leggen.

Om een voorbeeld te noemen. Als iemand chagrijnig tegen mij doet en ik weet niet waarom hij chagrijnig is, krijg ik net zoals de meeste mensen daar een rotgevoel over. De meeste mensen denken dan: hij zal wel met het verkeerde been uit bed gestapt zijn. Ik denk sneller dat ik iets verkeerds heb gedaan, mijn gebrek aan eigenwaarde wordt getriggerd en ik ga die emotie heel erg op mezelf betrekken. Het rotgevoel plaats ik dus bij mezelf.

Iemand met een cluster A persoonlijkheidsstoornis, betrekt het gevoel sneller op zijn omgeving. (Niet te verwarren met de schuld bij een ander zoeken.) Hij trekt dan de conclusie: "de wereld is bedreigend, ik voel me niet thuis in deze wereld". Hij onttrekt zich van de wereld, gaat zich isoleren en op den duur verliest hij grip op de realiteit, waardoor anderen hem als excentriek of vreemd ervaren en daarmee wordt de conclusie dat de wereld bedreigend is weer bevestigd.

Als je in therapie gaat en je vertelt dat je de wereld als bedreigend ervaart en dat je je niet thuis voelt horen, gaat de behandelaar met je kijken waar dat gevoel vandaan komt. Wat heeft je de laatste keer het gevoel gegeven? Klopt dat ook wel of kan je ook een andere conclusie verbinden aan hetgeen waardoor je het gevoel hebt gekregen? Wat voor gevoel krijg je dan? Ervaar je daarmee mensen nog steeds als bedreigend?

Ik vind het echt bullshit dat mensen met persoonlijkheidsstoornissen cluster A niet te behandelen zijn. Als er niks mankeert aan je verstand, niet te psychotisch bent, je je genoeg kan verplaatsen in andermans situatie en als je gemotiveerd bent om te veranderen, is de kans heel groot dat je behandelbaar bent.
pi_144432536
Wat een kutnieuws Sylvana. :{
Zo ging dat bij mij dus ook steeds en daarom ben ik uiteindelijk maar individueel verder gegaan.
Ik ken het gevoel dus en dat zuigt zwaar, zeker als je het gevoel hebt dat je al op het randje zit.
Wel op tijd aan de bel trekken als je het niet trekt hè.
pi_144440917
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:03 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Wat raar zeg. Cluster A persoonlijkheidsproblemen kunnen heel goed behandeld worden. Tenminste, dat is per persoon afhankelijk, maar dat geldt eveneens voor andere persoonlijkheidsproblemathiek.

Een theorie over cluster A persoonlijkheidsstoornissen die ik heb gelezen, is dat mensen die het hebben moeite hebben om te kunnen mentaliseren en de emoties die bij henzelf horen bij anderen leggen.

Om een voorbeeld te noemen. Als iemand chagrijnig tegen mij doet en ik weet niet waarom hij chagrijnig is, krijg ik net zoals de meeste mensen daar een rotgevoel over. De meeste mensen denken dan: hij zal wel met het verkeerde been uit bed gestapt zijn. Ik denk sneller dat ik iets verkeerds heb gedaan, mijn gebrek aan eigenwaarde wordt getriggerd en ik ga die emotie heel erg op mezelf betrekken. Het rotgevoel plaats ik dus bij mezelf.

Iemand met een cluster A persoonlijkheidsstoornis, betrekt het gevoel sneller op zijn omgeving. (Niet te verwarren met de schuld bij een ander zoeken.) Hij trekt dan de conclusie: "de wereld is bedreigend, ik voel me niet thuis in deze wereld". Hij onttrekt zich van de wereld, gaat zich isoleren en op den duur verliest hij grip op de realiteit, waardoor anderen hem als excentriek of vreemd ervaren en daarmee wordt de conclusie dat de wereld bedreigend is weer bevestigd.

Als je in therapie gaat en je vertelt dat je de wereld als bedreigend ervaart en dat je je niet thuis voelt horen, gaat de behandelaar met je kijken waar dat gevoel vandaan komt. Wat heeft je de laatste keer het gevoel gegeven? Klopt dat ook wel of kan je ook een andere conclusie verbinden aan hetgeen waardoor je het gevoel hebt gekregen? Wat voor gevoel krijg je dan? Ervaar je daarmee mensen nog steeds als bedreigend?

Ik vind het echt bullshit dat mensen met persoonlijkheidsstoornissen cluster A niet te behandelen zijn. Als er niks mankeert aan je verstand, niet te psychotisch bent, je je genoeg kan verplaatsen in andermans situatie en als je gemotiveerd bent om te veranderen, is de kans heel groot dat je behandelbaar bent.
Mijn behandelaar is het daar niet mee eens. Bij mij doen ze meer aan "redden wat er nog te redden valt".
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144442223
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 23:15 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Mijn behandelaar is het daar niet mee eens. Bij mij doen ze meer aan "redden wat er nog te redden valt".
Dan heb jij een zeer slechte behandelaar. Zo hoort een hulpverlener niet tegen je te praten.

Tegen mij hebben ze bij de reguliere GGZ en PsyQ ook zoiets gezegd. Dat ik zogezegd 'therapie-resistent' ben. Ik ben ondanks dat toch een heel stuk verder gekomen en elke serieuze therapie sloeg bij mij aan.

Geef niet op en blijf positief denken. Laat je niet de grond in boren door een stel onbekwame zieleknijpers zonder empathie. Er zijn genoeg andere instanties waar ze je serieuzer nemen. In Oegstgeest heb je een kliniek waar ze mensen met persoonlijkheidsstoornissen helpen en een hele vleugel is gewijd aan cluster A persoonlijkheidsproblemathiek.
pi_144442681
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:17 schreef appelsap het volgende:
Wat een kutnieuws Sylvana. :{
Zo ging dat bij mij dus ook steeds en daarom ben ik uiteindelijk maar individueel verder gegaan.
Ik ken het gevoel dus en dat zuigt zwaar, zeker als je het gevoel hebt dat je al op het randje zit.
Wel op tijd aan de bel trekken als je het niet trekt hè.
Thnx :* Ik heb niks gehoord deze week dus ga er maar vanuit dat het idd 4 november pas wordt :{
Morgen maar even bellen wat ze in de tussentijd kunnen regelen. Al is het idd maar individueel wat gesprekken ofzo.
pi_144442804
quote:
1s.gif Op donderdag 11 september 2014 23:54 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Dan heb jij een zeer slechte behandelaar. Zo hoort een hulpverlener niet tegen je te praten.

Tegen mij hebben ze bij de reguliere GGZ en PsyQ ook zoiets gezegd. Dat ik zogezegd 'therapie-resistent' ben. Ik ben ondanks dat toch een heel stuk verder gekomen en elke serieuze therapie sloeg bij mij aan.

Geef niet op en blijf positief denken. Laat je niet de grond in boren door een stel onbekwame zieleknijpers zonder empathie. Er zijn genoeg andere instanties waar ze je serieuzer nemen. In Oegstgeest heb je een kliniek waar ze mensen met persoonlijkheidsstoornissen helpen en een hele vleugel is gewijd aan cluster A persoonlijkheidsproblemathiek.
Ik kan niet positief zijn vanwege mijn anhedonie. Ze zijn constant mij aan het "prikkelen", maar dat werkt voor geen meter.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 08:32:39 #132
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144445946
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 00:17 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik kan niet positief zijn vanwege mijn anhedonie. Ze zijn constant mij aan het "prikkelen", maar dat werkt voor geen meter.
Prikkels maken alles erger. Hoe vaak ik wel niet denk dat alles belachelijk is, of hoe vaak ik niet bang ben dat iemand me volgt of pijn wilt doen.

Ik denk niet dat er veel tegen te trainen is, want zelf weet ik ook wel dat niet iedereen op mij uit is toch voelt het eng als een auto achter me rijdt of iemand komt bij me zitten in een trein.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144447775
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 18:23 schreef Spongeboss het volgende:
Grote terugval.

Mijn ouders beginnen weer teveel druk op me te leggen ik kom met ideeën om het wat minder te maken maar ze blijven druk leggen. En ik word er gek van, helemaal gek. Ik kom met een idee en ze lachen me gewoon uit of maken het belachelijk ik wil niets meer te doen hebben met die mensen.

Ik ben gewoon boos wat ik normaal nooit gauw ben kut schizoïde kut leven. Ik heb het ermee gehad, niemand die het schizoïde zijn begrijpt behalve de mensen zelf ik word gewoon nooit serieus genomen belachelijk gemaakt. Alleen omdat ik mezelf psychisch niet kan omleggen wilt niet zeggen dat ik het niet kan willen. Ik wil niet dood ik heb geen zin in zelfmoord maar het zou mooi zijn als ik me kon terugkeren in fantasie en gewoon hele dagen in een coma kon leggen waar ik nu een leuke tijd had. Kut ik ben er klaar mee dat ze allemaal sterven deze klote kut wereld.
Ik vind het wel heel slecht dat ze je belachelijk maken. Heb je (behalve hier) niemand waar je even je hart kan luchten, die je kan vertrouwen?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
  vrijdag 12 september 2014 @ 10:25:01 #134
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144447790
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 10:24 schreef zomertje het volgende:

[..]

Ik vind het wel heel slecht dat ze je belachelijk maken. Heb je (behalve hier) niemand waar je even je hart kan luchten, die je kan vertrouwen?
Niet bepaald mensen begrijpen het niet en daar heb ik me bij neergelegd.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144447830
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 10:25 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Niet bepaald mensen begrijpen het niet en daar heb ik me bij neergelegd.
Hier hebben we een zogenaamde crisisregeling, kun je 24/7 bellen en een gesprek hebben. Professionals die je wel serieus nemen. Zoiets zou jou ook kunnen helpen.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
  vrijdag 12 september 2014 @ 10:27:42 #136
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144447853
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 10:26 schreef zomertje het volgende:

[..]

Hier hebben we een zogenaamde crisisregeling, kun je 24/7 bellen en een gesprek hebben. Professionals die je wel serieus nemen. Zoiets zou jou ook kunnen helpen.
Misschien maar nu gaat het gelukkig wel goed... Geen zware terugval als toen meer gehad.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144448927
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 08:32 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Prikkels maken alles erger. Hoe vaak ik wel niet denk dat alles belachelijk is, of hoe vaak ik niet bang ben dat iemand me volgt of pijn wilt doen.

Ik denk niet dat er veel tegen te trainen is, want zelf weet ik ook wel dat niet iedereen op mij uit is toch voelt het eng als een auto achter me rijdt of iemand komt bij me zitten in een trein.
Ik ervaar het eigenlijk als wrijving wat zo snel mogelijk opgelost moet worden.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144448961
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 10:27 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Misschien maar nu gaat het gelukkig wel goed... Geen zware terugval als toen meer gehad.
Het gaat niet goed. Dat weet je. Dat je geen terugvallen hebt gehad betekent niet dat het goed met je gaat.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 11:16:20 #139
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144449072
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:11 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Het gaat niet goed. Dat weet je. Dat je geen terugvallen hebt gehad betekent niet dat het goed met je gaat.
Het is te tolereren, natuurlijk zou ik het liever anders zien. Maar goed niets dat ik doe lukt, en ik zoek nu wel weer, en morgen begin ik weer en na een paar dagen is het weer verneukt, maar dat maakt niet uit ik kan dit tolereren en zolang het nog te tolereren is zit het wel goed vermoed ik.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144449176
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:16 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Het is te tolereren, natuurlijk zou ik het liever anders zien. Maar goed niets dat ik doe lukt, en ik zoek nu wel weer, en morgen begin ik weer en na een paar dagen is het weer verneukt, maar dat maakt niet uit ik kan dit tolereren en zolang het nog te tolereren is zit het wel goed vermoed ik.
Dit komt over als een paradox. Je vermoeden klopt niet.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 11:32:59 #141
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144449568
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:20 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Dit komt over als een paradox. Je vermoeden klopt niet.
Hmm jij bent van mening dat ik dus beter alsnog ergens in een instelling kan wonen? Ik weet niet ik heb nu zoiets van laat alles maar verreken zolang ik mijn thee nog maar kan drinken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144449809
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:32 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm jij bent van mening dat ik dus beter alsnog ergens in een instelling kan wonen? Ik weet niet ik heb nu zoiets van laat alles maar verreken zolang ik mijn thee nog maar kan drinken.
Als je zegt dat niets je lukt, dan gaat het toch niet goed met je? Dat klinkt meer als een depressie dan schizoïde. Ik ben ook schizoïde, maar er zijn dingen die bij mij wel lukken, ook al zijn het maar één of twee dingen (t.o.v. duizend dingen bij gewone mensen). Als mede schizoïde persoon kan ik zeker één ding tegen je zeggen:
Je gaat het niet voor eeuwig volhouden. Dat is geen vraag aan je en ook geen suggestie. Als je een beetje zoals ik ben, dan is mijn idee van wonen in een instelling zeker geen mening, maar een feit.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 11:43:43 #143
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144449845
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:42 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Als je zegt dat niets je lukt, dan gaat het toch niet goed met je? Dat klinkt meer als een depressie dan schizoïde. Ik ben ook schizoïde, maar er zijn dingen die bij mij wel lukken, ook al zijn het maar één of twee dingen (t.o.v. duizend dingen bij gewone mensen). Als mede schizoïde persoon kan ik zeker één ding tegen je zeggen:
Je gaat het niet voor eeuwig volhouden. Dat is geen vraag aan je en ook geen suggestie. Als je een beetje zoals ik ben, dan is mijn idee van wonen in een instelling zeker geen mening, maar een feit.
Hoelang blijf je daar wonen denk je dan? Heb je wel vrije uren? Ik wil mijn yoga wel blijven doen, ik zou mijn leven op orde willen krijgen yoga etc. Maar momenteel lukt het me vaak ook niet te lui, geen discipline, geen controle. Mediteren ook geen tijd voor ik zak af dat is zo. Maar ik ben ook verdomd bang voor een instelling.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144450113
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:43 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hoelang blijf je daar wonen denk je dan? Heb je wel vrije uren? Ik wil mijn yoga wel blijven doen, ik zou mijn leven op orde willen krijgen yoga etc. Maar momenteel lukt het me vaak ook niet te lui, geen discipline, geen controle. Mediteren ook geen tijd voor ik zak af dat is zo. Maar ik ben ook verdomd bang voor een instelling.
Ik mag hier 9 maanden wonen zonder dat ik daarvoor hoef te betalen. Ik krijg ook geld voor eten en drinken enzo. Ik heb zeker wel vrije uren. Sterker nog, er wordt hier gezamenlijk gewerkt aan wat je kan doen qua dagbesteding. Het is waarschijnlijk gewoon perfect mogelijk om je yoga te blijven doen. Dat wordt al gezien als iets wat je kan doen als dagbesteding en dat is al één ding wat al lukt.
Luiheid bestaat niet. Je bent niet lui. Niemand is lui.
Waar ben je precies bang voor?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 11:55:09 #145
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144450199
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:52 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik mag hier 9 maanden wonen zonder dat ik daarvoor hoef te betalen. Ik krijg ook geld voor eten en drinken enzo. Ik heb zeker wel vrije uren. Sterker nog, er wordt hier gezamenlijk gewerkt aan wat je kan doen qua dagbesteding. Het is waarschijnlijk gewoon perfect mogelijk om je yoga te blijven doen. Dat wordt al gezien als iets wat je kan doen als dagbesteding en dat is al één ding wat al lukt.
Luiheid bestaat niet. Je bent niet lui. Niemand is lui.
Waar ben je precies bang voor?
Nieuwe omstandigheden mezelf weer moeten bewijzen ergens mijn verhaal moeten doen, ik wil gewoon rust. En werken aan mezelf ook al mislukt dat vaak, ik maak wel steeds een beetje vooruitgang. Ik ben gewoon bang om in een omgeving te komen die mij onbekend is.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144450340
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:55 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Nieuwe omstandigheden mezelf weer moeten bewijzen ergens mijn verhaal moeten doen, ik wil gewoon rust. En werken aan mezelf ook al mislukt dat vaak, ik maak wel steeds een beetje vooruitgang. Ik ben gewoon bang om in een omgeving te komen die mij onbekend is.
Je hoeft je helemaal niet te bewijzen. Waarom denk je dat?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:01:53 #147
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144450370
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:00 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je hoeft je helemaal niet te bewijzen. Waarom denk je dat?
Je moet altijd je verhaal doen, en altijd met mensen omgaan etc. Die accepteren je niet zomaar ze vinden je maar excentriek en dan moet ik weer proberen te rollen in een nieuwe omgeving. Ik ben het moe, het zwerven ik wil gewoon hier blijven en al gaat het super slecht met me op zijn minst hoef ik hier niet bang te zijn voor wat buiten is.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144451290
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:01 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Je moet altijd je verhaal doen, en altijd met mensen omgaan etc. Die accepteren je niet zomaar ze vinden je maar excentriek en dan moet ik weer proberen te rollen in een nieuwe omgeving. Ik ben het moe, het zwerven ik wil gewoon hier blijven en al gaat het super slecht met me op zijn minst hoef ik hier niet bang te zijn voor wat buiten is.
Dat hoef je niet te doen. Je hebt wel gesprekken, maar je hoeft niet constant je verhaal te doen of met mensen omgaan. Daar kan over worden onderhandeld.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:34:16 #149
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144451309
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:33 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Dat hoef je niet te doen. Je hebt wel gesprekken, maar je hoeft niet constant je verhaal te doen of met mensen omgaan. Daar kan over worden onderhandeld.
Interessant misschien eens proberen maar goed dat weet ik niet.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144451401
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:34 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Interessant misschien eens proberen maar goed dat weet ik niet.
Je kunt er altijd over informeren.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:46:02 #151
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144451660
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:36 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je kunt er altijd over informeren.
Ja ik ga eens kijken of er zoiets is in de buurt maar betwijfel het.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144451991
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:46 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja ik ga eens kijken of er zoiets is in de buurt maar betwijfel het.
Je moet eerlijk tegen me zijn. Ik weet exact hoe je bent en ik weet dat je liegt. Je moet zeggen "ik voel me niet gemotiveerd om van mijn stoel af te komen en het uit te zoeken."
Je hebt geen geheimen voor me Spongeboss, omdat ik ook schizoïde ben.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:59:06 #153
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144452040
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:56 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je moet eerlijk tegen me zijn. Ik weet exact hoe je bent en ik weet dat je liegt. Je moet zeggen "ik voel me niet gemotiveerd om van mijn stoel af te komen en het uit te zoeken."
Je hebt geen geheimen voor me Spongeboss, omdat ik ook schizoïde ben.
Het is soms makkelijker te liegen ja, maar je hebt wel gelijk ja...
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144452445
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:59 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Het is soms makkelijker te liegen ja, maar je hebt wel gelijk ja...
Hoe kan je gemotiveerd worden om het uit te zoeken? Wat is daarvoor nodig?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:26:00 #155
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144452866
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:14 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Hoe kan je gemotiveerd worden om het uit te zoeken? Wat is daarvoor nodig?
Ik kan het zo eens onderzoeken dat kan ik wel doen iets uitzoeken. Maar ik wilde eerst mijn yoga weer op orde krijgen al 1 week lang zeker geen yoga meer gedaan dat wil ik nu weer gaan doen daar moet ik voor zorgen... Dat is belangrijk dan kan ik straks wel even zoeken zo wat hier is en daarna eens kijken en dan plannen maken voor morgen terwijl ik zoek.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144453166
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:26 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ik kan het zo eens onderzoeken dat kan ik wel doen iets uitzoeken. Maar ik wilde eerst mijn yoga weer op orde krijgen al 1 week lang zeker geen yoga meer gedaan dat wil ik nu weer gaan doen daar moet ik voor zorgen... Dat is belangrijk dan kan ik straks wel even zoeken zo wat hier is en daarna eens kijken en dan plannen maken voor morgen terwijl ik zoek.
Prima. Ik weet exact hoe het zit :)
Er moet wat leuks tegenover minder leuke dingen staan. Dat is bij mij net zo met The Venus Project.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:44:01 #157
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144453538
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:34 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Prima. Ik weet exact hoe het zit :)
Er moet wat leuks tegenover minder leuke dingen staan. Dat is bij mij net zo met The Venus Project.
Ja yoga is wel leuk maar ook erg zwaar daarom kan ik de discipline nooit opbrengen heb jij er vaker moeite mee discipline? Of ergens aan beginnen ik probeer het nu te trainen ik heb een chocolaatje voor me staan en heb afgesproken dat ik die pas mag eten om 2 uur om zo discipline te trainen om eraf te blijven. Dit is zwaarder dan het lijkt.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144453719
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:44 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja yoga is wel leuk maar ook erg zwaar daarom kan ik de discipline nooit opbrengen heb jij er vaker moeite mee discipline? Of ergens aan beginnen ik probeer het nu te trainen ik heb een chocolaatje voor me staan en heb afgesproken dat ik die pas mag eten om 2 uur om zo discipline te trainen om eraf te blijven. Dit is zwaarder dan het lijkt.
Net als luiheid bestaat discipline niet. Waar je moeite mee hebt is de motivatie. Je krijgt er niet altijd voldoening uit. Klopt dat?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:49:58 #159
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144453746
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:49 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Net als luiheid bestaat discipline niet. Waar je moeite mee hebt is de motivatie. Je krijgt er niet altijd voldoening uit. Klopt dat?
Als ik ermee klaar ben vaak wel het begin is lastig. Ik moet zeggen yoga brengt mij wel in stabiliteit met mezelf. Even alle labels van me af even niet schizoïde het ego even weg.

Ik wilde ook proberen met 9 uur computer uit en 10 uur naar bed en smorgens iets doen voordat pc aangaat maar dat is super zwaar. Ik moet het echter doen.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144453859
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:49 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Als ik ermee klaar ben vaak wel het begin is lastig. Ik moet zeggen yoga brengt mij wel in stabiliteit met mezelf. Even alle labels van me af even niet schizoïde het ego even weg.
Ik begrijp je heel goed. Ik gebruik zelf het woord "balans" i.p.v. "stabiliteit". Je hoeft het ook niet altijd te doen hè? Je mag gerust een keer een sessie overslaan. Daarvoor word je niet meteen in de gevangenis gegooid.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:54:20 #161
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144453916
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:53 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik begrijp je heel goed. Ik gebruik zelf het woord "balans" i.p.v. "stabiliteit". Je hoeft het ook niet altijd te doen hè? Je mag gerust een keer een sessie overslaan. Daarvoor word je niet meteen in de gevangenis gegooid.
Dat weet ik maar ik moet me ergens aan vasthouden en als ik niets meer heb om me aan vast te houden gaat het mis. Ik wil misschien zelfs yoga leraar worden ik denk daar de laatste tijd serieus over na. Het zou een grote stap zijn maar ik moet er in doorgaan het is zwaar wel.... En ik wil weer beter trainen ik wil wel maar het lukt niet, ik weet niet hoe ik hieraan moet werken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144454003
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:54 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat weet ik maar ik moet me ergens aan vasthouden en als ik niets meer heb om me aan vast te houden gaat het mis. Ik wil misschien zelfs yoga leraar worden ik denk daar de laatste tijd serieus over na. Het zou een grote stap zijn maar ik moet er in doorgaan het is zwaar wel.... En ik wil weer beter trainen ik wil wel maar het lukt niet, ik weet niet hoe ik hieraan moet werken.
Je moet eigenlijk een niveau hoger gaan kijken. Dat klinkt vaag, maar dit is wat ik daarmee bedoel: Waar je je aan vast moet houden is het genereren van motivatie. Dat je iets leuks hebt in je leven. Dat je voor jezelf vooruitgang boekt en succesvol wordt met wat je wilt doen. Dat je je weer relatief lekker gaat voelen.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:58:36 #163
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144454072
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:56 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je moet eigenlijk een niveau hoger gaan kijken. Dat klinkt vaag, maar dit is wat ik daarmee bedoel: Waar je je aan vast moet houden is het genereren van motivatie. Dat je iets leuks hebt in je leven. Dat je voor jezelf vooruitgang boekt en succesvol wordt met wat je wilt doen. Dat je je weer relatief lekker gaat voelen.
Ja ik moet de motivatie voor de yoga omhooghalen. Ik bedoel met het uhm, venus project jij doet daar dingen voor. Heb je wel nog zat motivatie of soms ook niet, venus project is voor mij de yoga, en ik faal er soms in, dat zorgt voor teleurstelling.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144454124
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:58 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja ik moet de motivatie voor de yoga omhooghalen. Ik bedoel met het uhm, venus project jij doet daar dingen voor. Heb je wel nog zat motivatie of soms ook niet, venus project is voor mij de yoga, en ik faal er soms in, dat zorgt voor teleurstelling.
Dat varieert voor mij ook heel sterk. Er zijn weer wat ontwikkelingen geweest die een negatieve impact op mij hebben gehad. Nu probeer ik dat weer op te pakken.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:01:15 #165
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144454162
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:00 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Dat varieert voor mij ook heel sterk. Er zijn weer wat ontwikkelingen geweest die een negatieve impact op mij hebben gehad. Nu probeer ik dat weer op te pakken.
Wat helpt jou erbij alles weer op te pakken ik heb een beetje het gevoel dat ik van het pad af ben.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144454237
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:01 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Wat helpt jou erbij alles weer op te pakken ik heb een beetje het gevoel dat ik van het pad af ben.
In mijn geval een flinke dosis pro-actieve, sociale ondersteuning. Ik heb graag het gevoel dat ik ergens terecht kan met de problemen die ik heb en dat ik ergens bij hoor. Dat ik een soort sociaal netwerk heb zeg maar, om de eenzaamheid en de isolatie weg te halen.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:05:44 #167
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144454312
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:03 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

In mijn geval een flinke dosis pro-actieve, sociale ondersteuning. Ik heb graag het gevoel dat ik ergens terecht kan met de problemen die ik heb en dat ik ergens bij hoor. Dat ik een soort sociaal netwerk heb zeg maar, om de eenzaamheid en de isolatie weg te halen.
Hmm dus dat helpt jou, het gevoel dat je ergens bij hoort. Ik vind de yoga lessen wel tof maar doe liever individueel, maar het gaat wel zwaar.

Ik hoop dat ik morgen alles op orde heb.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144454446
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:05 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm dus dat helpt jou, het gevoel dat je ergens bij hoort. Ik vind de yoga lessen wel tof maar doe liever individueel, maar het gaat wel zwaar.

Ik hoop dat ik morgen alles op orde heb.
Doe je dat altijd in een groep?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:11:29 #169
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144454493
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:10 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Doe je dat altijd in een groep?
1x per week maar daar stop ik mee, ik ga het weer meer alleen doen eerder deed ik soms op goeie dagen wel 3 uur alleen op een dag.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144454509
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:11 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

1x per week maar daar stop ik mee, ik ga het weer meer alleen doen eerder deed ik soms op goeie dagen wel 3 uur alleen op een dag.
Heb je wel leuke contacten binnen die groep?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:14:43 #171
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144454601
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:12 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Heb je wel leuke contacten binnen die groep?
Ik praat nooit zoals een echt schizoïde zit ik altijd in een hoek achter.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144454780
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:14 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ik praat nooit zoals een echt schizoïde zit ik altijd in een hoek achter.
Wat drijft je precies om het alleen te gaan doen? Genereert je deelname aan de groep misschien stress?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:23:22 #173
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144454843
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:21 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Wat drijft je precies om het alleen te gaan doen? Genereert je deelname aan de groep misschien stress?
Geld vooral het kost geld groepslessen terwijl alleen veel goedkoper is natuurlijk. Zou ik iedere dag een groep willen doen is dat 7 euro per dag.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455047
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:23 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Geld vooral het kost geld groepslessen terwijl alleen veel goedkoper is natuurlijk. Zou ik iedere dag een groep willen doen is dat 7 euro per dag.
Ah ok. Wat maakt de yogalessen precies zwaar?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:32:02 #175
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455060
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:31 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ah ok. Wat maakt de yogalessen precies zwaar?
Hmm om eraan te beginnen vaak kruip ik achter de computer en blijf ik daar teveel moeite de yoga mat uit te rollen en te beginnen het is belachelijk en ik moet me eroverheen zetten ik ben nu aan het werken aan een plan.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455127
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:32 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm om eraan te beginnen vaak kruip ik achter de computer en blijf ik daar teveel moeite de yoga mat uit te rollen en te beginnen het is belachelijk en ik moet me eroverheen zetten ik ben nu aan het werken aan een plan.
Ik val misschien een beetje in de herhaling, maar voel je je niet gemotiveerd genoeg om er mee te beginnen? Krijg je er wel voldoening uit dan?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:35:21 #177
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455139
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:34 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik val misschien een beetje in de herhaling, maar voel je je niet gemotiveerd genoeg om er mee te beginnen? Krijg je er wel voldoening uit dan?
Vaak niet gneoeg motivatie maar wel een soort van voldoening dat wel niet altijd maar vaak wel.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455156
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:35 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Vaak niet gneoeg motivatie maar wel een soort van voldoening dat wel niet altijd maar vaak wel.
Niet genoeg voldoening misschien?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:36:46 #179
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455168
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:36 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Niet genoeg voldoening misschien?
Zou kunnen maar het was altijd beter dan niets, ik denk dat ik gewoon weer moet proberen en het komt door mijn slechte ritme.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455188
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:36 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Zou kunnen maar het was altijd beter dan niets, ik denk dat ik gewoon weer moet proberen en het komt door mijn slechte ritme.
Zou het ook kunnen zijn dat je volstrekt anhedonisch bent geworden richting yoga?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:38:22 #181
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455205
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:37 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Zou het ook kunnen zijn dat je volstrekt anhedonisch bent geworden richting yoga?
Daar wil ik niet over nadenken dan is het hek van de dam.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:38:48 #182
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455216
Ik denk dat ik de yoga te veel als therapie of als een wondermiddel ben gaan zien voor genezing als dat niet direct gebeurt ben ik teleurgesteld zou dat kunnen>
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455322
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:38 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Daar wil ik niet over nadenken dan is het hek van de dam.
Je hoeft je daar niet voor te schamen. Ik voel me ook wel anhedonisch richting iets. Dan wacht ik gewoon totdat het wat weggaat.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:38 schreef Spongeboss het volgende:
Ik denk dat ik de yoga te veel als therapie of als een wondermiddel ben gaan zien voor genezing als dat niet direct gebeurt ben ik teleurgesteld zou dat kunnen>
Gebeurt het wel eens dat die genezing niet direct gebeurt?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:46:59 #184
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455401
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:43 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Je hoeft je daar niet voor te schamen. Ik voel me ook wel anhedonisch richting iets. Dan wacht ik gewoon totdat het wat weggaat.

[..]

Gebeurt het wel eens dat die genezing niet direct gebeurt?
Ja ik schaam me er niet voor maar dan is alle hoop weg.

Hmm jawel, zeer zeker. Yoga ik zie het als het antwoord voor al mijn problemen misschien is dat verkeerd.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455457
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:46 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja ik schaam me er niet voor maar dan is alle hoop weg.

Hmm jawel, zeer zeker. Yoga ik zie het als het antwoord voor al mijn problemen misschien is dat verkeerd.
Als het werkelijk een antwoord was, zou het dan niet allang geholpen hebben?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:54:12 #186
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455566
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:48 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Als het werkelijk een antwoord was, zou het dan niet allang geholpen hebben?
Jawel maar ik zoek altijd wel wat, iets dat me zal redden. Als is het een pakje kauwgom dat mij zal genezen als ik 5 miljoen keer erop kauw. Het is te belachelijk voor woorden dat wel, maar je blijft hopen.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455638
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:54 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Jawel maar ik zoek altijd wel wat, iets dat me zal redden. Als is het een pakje kauwgom dat mij zal genezen als ik 5 miljoen keer erop kauw. Het is te belachelijk voor woorden dat wel, maar je blijft hopen.
Ik heb dat eigenlijk met TVP, maar als dat werkt dan is iedereen (zoveel mogelijk) gered.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 14:59:12 #188
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455694
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:56 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik heb dat eigenlijk met TVP, maar als dat werkt dan is iedereen (zoveel mogelijk) gered.
Dat is te hopen ja, maar wellicht zul je zelf nooit de vruchten ervan zien en of plukken beetje als Moses die iedereen naar het beloofde land doet loodsen maar daarna zelf niet naar binnen mag.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455744
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 14:59 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat is te hopen ja, maar wellicht zul je zelf nooit de vruchten ervan zien en of plukken beetje als Moses die iedereen naar het beloofde land doet loodsen maar daarna zelf niet naar binnen mag.
"Redden" is misschien een te groot woord. Het is de bedoeling dat mijn bezigheid me blijft motiveren en goed voelen.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:01:35 #190
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455762
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:00 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

"Redden" is misschien een te groot woord. Het is de bedoeling dat mijn bezigheid me blijft motiveren en goed voelen.
Ja dat begrijp ik, ik hoop ook dat ik zoiets kan vinden de yoga deed goeie dingen met me maar oh zo lastig om vol te houden helaas.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455768
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:01 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Ja dat begrijp ik, ik hoop ook dat ik zoiets kan vinden de yoga deed goeie dingen met me maar oh zo lastig om vol te houden helaas.
Misschien is de balans niet goed. Misschien doe je het teveel.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:03:19 #192
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455789
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:02 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Misschien is de balans niet goed. Misschien doe je het teveel.
Of wil ik teveel dat kan ook wel hoeveel uren besteed jij aan TVP?
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455824
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:03 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Of wil ik teveel dat kan ook wel hoeveel uren besteed jij aan TVP?
Dat varieert heel sterk. Eigenlijk wil ik daar al mijn vrije tijd in stoppen, maar dat lukt lang niet altijd.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:04:54 #194
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455833
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:04 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Dat varieert heel sterk. Eigenlijk wil ik daar al mijn vrije tijd in stoppen, maar dat lukt lang niet altijd.
Nee ik wil dus ook vaak heel veel yoga doen misschien werkt dat niet, hoe bepaal jij of het gaat lukken of niet? Ik heb daar moeite mee.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455874
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:04 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Nee ik wil dus ook vaak heel veel yoga doen misschien werkt dat niet, hoe bepaal jij of het gaat lukken of niet? Ik heb daar moeite mee.
De motivatie bepaalt of het gaat lukken of niet. Als het niet lukt, dan is het balans verstoord.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:07:12 #196
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455897
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:06 schreef Comp_Lex het volgende:
en of niet? Ik heb daar moeite mee.
De motivatie bepaalt of het gaat lukken of niet. Als het niet lukt, dan is het balans verstoord.
Hmm ik kan dat nog heel slecht inschatten.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144455943
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:07 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hmm ik kan dat nog heel slecht inschatten.
Ik heb daar ook heel veel moeite mee. Meestal wordt het verstoord door externe factoren, zoals de sfeer in de groep enzo.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:10:52 #198
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144455999
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:09 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik heb daar ook heel veel moeite mee. Meestal wordt het verstoord door externe factoren, zoals de sfeer in de groep enzo.
Hoe is dat nu waar je zit is die sfeer een beetje ook zit je met andere met clusters a?
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144457246
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:10 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Hoe is dat nu waar je zit is die sfeer een beetje ook zit je met andere met clusters a?
De sfeer is hier heel veranderlijk. Dat heeft te maken met dat er mensen weggaan en er nieuwe mensen bijkomen. Ik ken hier iemand die schizofreen is met een schizoïde component. Daar heb ik leuk contact mee.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 12 september 2014 @ 16:36:43 #200
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_144458696
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:49 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

De sfeer is hier heel veranderlijk. Dat heeft te maken met dat er mensen weggaan en er nieuwe mensen bijkomen. Ik ken hier iemand die schizofreen is met een schizoïde component. Daar heb ik leuk contact mee.
Dat is wel tof maar dat lijkt me wel vervelend met die sferen.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_144459534
Ik ben even enorm labiel. Ik ben sinds deze week begonnen in het ziekenhuis met een stage van 20 weken. Onzeker, bang om te falen, niet weten wat me te wachten staat. Op mijn stage gaat het goed en vandaag ook dikke complimenten gekregen. Thuis stort ik in...huilbuien en een hysterisch gevoel van binnen. Geen idee wat ik dan precies voel en waarom ik huil enzo...?
Ik snap soms zo weinig van mezelf.
pi_144459747
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:36 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat is wel tof maar dat lijkt me wel vervelend met die sferen.
Overal valt over te onderhandelen. Ik heb het zo geregeld dat ik niet overal bij hoef te zijn wanneer ik dat niet wil.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144459787
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 17:06 schreef appelsap het volgende:
Ik ben even enorm labiel. Ik ben sinds deze week begonnen in het ziekenhuis met een stage van 20 weken. Onzeker, bang om te falen, niet weten wat me te wachten staat. Op mijn stage gaat het goed en vandaag ook dikke complimenten gekregen. Thuis stort ik in...huilbuien en een hysterisch gevoel van binnen. Geen idee wat ik dan precies voel en waarom ik huil enzo...?
Ik snap soms zo weinig van mezelf.
Heb je een diagnose?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144460540
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 17:15 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Heb je een diagnose?
Bps, ops en trekken uit cluster A.(Ik scoor hoog op schizotypisch maar daar kan ik me niet helemaal in vinden. Eerder bps met randpsychoses.)
pi_144461240
quote:
13s.gif Op vrijdag 12 september 2014 17:47 schreef appelsap het volgende:

[..]

Bps, ops en trekken uit cluster A.(Ik scoor hoog op schizotypisch maar daar kan ik me niet helemaal in vinden. Eerder bps met randpsychoses.)
Ah ok. Zou het misschien van de stress van je stage kunnen komen?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144465859
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 18:13 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ah ok. Zou het misschien van de stress van je stage kunnen komen?
Waarschijnlijk wel. Ik voel alleen de stress niet zo direct en ik vind het daarom moeilijk om verbanden te leggen. Het klinkt als een logisch iets, maar het voelt als een nogal overtrokken reactie en alsof de controle even kwijt is.
pi_144512942
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 17:06 schreef appelsap het volgende:
Ik ben even enorm labiel. Ik ben sinds deze week begonnen in het ziekenhuis met een stage van 20 weken. Onzeker, bang om te falen, niet weten wat me te wachten staat. Op mijn stage gaat het goed en vandaag ook dikke complimenten gekregen. Thuis stort ik in...huilbuien en een hysterisch gevoel van binnen. Geen idee wat ik dan precies voel en waarom ik huil enzo...?
Ik snap soms zo weinig van mezelf.
Herken ik wel hoor. Misschien is het zo dat je gewend bent om afgekraakt te worden (vooral door jezelf). Hoewel dat niet leuk is, is het wel herkenbaar en dus veilig. Als iemand je vervolgens complimenten gaat geven, weet je niet meer wat je van jezelf moet denken, weet je niet in hoeverre die complimenten serieus zijn en vraag je je vervolgens af hoe die complimenten je leven gaan veranderen. Enerzijds is dat heel eng en hoop je eigenlijk dat ergens je je oude vertrouwde negatieve zelfbeeld weer terug krijgt. Anderzijds wil je dat helemaal niet en ben je bang dat de complimenten eenmalig zijn en je blij gemaakt bent met een dode mus en in het vervolg weer kritiek gaat krijgen waardoor je onzeker wordt. Er woeden dan heel ambivalente gevoelens in je hoofd, wat enorm veel spanning en stress geeft.

Zo werkt het bij mij tenminste. Ik probeer dat soort gevoelens zoveel mogelijk te negeren (en ben daardoor ook minder ontvankelijk voor complimentjes), maar ondertussen sluimeren ze enorm en geven ze toch een hoop stress.
pi_144579487
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 13:46 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Herken ik wel hoor. Misschien is het zo dat je gewend bent om afgekraakt te worden (vooral door jezelf). Hoewel dat niet leuk is, is het wel herkenbaar en dus veilig. Als iemand je vervolgens complimenten gaat geven, weet je niet meer wat je van jezelf moet denken, weet je niet in hoeverre die complimenten serieus zijn en vraag je je vervolgens af hoe die complimenten je leven gaan veranderen. Enerzijds is dat heel eng en hoop je eigenlijk dat ergens je je oude vertrouwde negatieve zelfbeeld weer terug krijgt. Anderzijds wil je dat helemaal niet en ben je bang dat de complimenten eenmalig zijn en je blij gemaakt bent met een dode mus en in het vervolg weer kritiek gaat krijgen waardoor je onzeker wordt. Er woeden dan heel ambivalente gevoelens in je hoofd, wat enorm veel spanning en stress geeft.

Zo werkt het bij mij tenminste. Ik probeer dat soort gevoelens zoveel mogelijk te negeren (en ben daardoor ook minder ontvankelijk voor complimentjes), maar ondertussen sluimeren ze enorm en geven ze toch een hoop stress.
Dit werkt wel heel verhelderend, bedankt. Zo gaat dat bij mij ook. :o
En daarnaast loopt de druk ook op om dan te blijven presteren enzo.

Ik heb het overleefd in ieder geval en het gaat weer wat beter.
pi_144599634
Bij mij gaat het niet. Ik voel me een mislukte man. Gevoel van genderdysforie. Niet dat ik van mijn penis af wil en borsten wil hebben ofzo, maar dat ik te verwijfd ben om te kunnen voldoen aan wat er van mannen wordt verwacht. Het ergste is dat niemand dit begrijpt. Ik krijg dan weer van die hypocriete nietszeggende kut-adviezen dat ik mezelf moet accepteren en zo. Dit is de voornaamste reden dat ik jarenlang paniekaanvallen en depressies heb gehad: ik heb geen controle over mijn seksualiteit. Mijn seksualiteit bepaalt dat ik als freak door het leven moet gaan. Psychologen begrijpen het ook niet en verdraaien het dan, omdat ze niet willen toegeven dat ze niet weten hoe ze mij moeten helpen.
pi_144601689
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 20:45 schreef Pulzzar het volgende:
Bij mij gaat het niet. Ik voel me een mislukte man. Gevoel van genderdysforie. Niet dat ik van mijn penis af wil en borsten wil hebben ofzo, maar dat ik te verwijfd ben om te kunnen voldoen aan wat er van mannen wordt verwacht. Het ergste is dat niemand dit begrijpt. Ik krijg dan weer van die hypocriete nietszeggende kut-adviezen dat ik mezelf moet accepteren en zo. Dit is de voornaamste reden dat ik jarenlang paniekaanvallen en depressies heb gehad: ik heb geen controle over mijn seksualiteit. Mijn seksualiteit bepaalt dat ik als freak door het leven moet gaan. Psychologen begrijpen het ook niet en verdraaien het dan, omdat ze niet willen toegeven dat ze niet weten hoe ze mij moeten helpen.
Het eerste wat in mij opkomt is de vraag waarom het zo erg is om te zijn hoe je nu bent? Is het erg om verwijfder te zijn en wat maakt jou tot een freak?
Ik begrijp het misschien ook niet omdat ik het gevoel niet ken maar ik zou je wel graag willen begrijpen of de gedachtegang erachter kunnen zien.
Zo te lezen ervaar jij dit als een zware last wat leidt tot ernstige interne conflicten. Lijkt me lastig... en dan zijn die gevolgen begrijpelijk. :*
pi_144617672
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:24 schreef appelsap het volgende:

[..]

Het eerste wat in mij opkomt is de vraag waarom het zo erg is om te zijn hoe je nu bent? Is het erg om verwijfder te zijn en wat maakt jou tot een freak?
Ik voel me hier ongelukkig mee. Ik ben een man, maar mijn genderidentiteit lijkt wel gespleten. Voor de buitenwereld gedraag ik me ook als man en is er denk niks opvallends aan mij op te merken. In mijn hoofd ontsnap ik weleens in een vrouwelijke identiteit en dat klopt niet.

Het kan een lichte vorm van genderdysforie zijn. Als kind was het veel meer aanwezig en voelde ik me als jongen ook niet gelukkig. Maar dat kan ook te maken hebben met dat ik te zachtaardig was. De mannelijke kenmerken zijn wel wat meer naar voren gekomen in de loop der jaren en ging me er zowaar nog prettig bij voelen. Het was alsof ik nieuwe eigenschappen in mezelf ontdekte die ik eerst niet voor mogelijk hield. Ik kreeg er iets meer zelfvertrouwen door. Maar die vrouwelijke identiteit ging er niet mee weg. Ik weet niet wat ik ermee aan moet.

Op internet gaat het wat genderdysforie betreft vooral over transseksuelen. Zo sterk is het niet. Ik heb ook niet zozeer de behoefte om me in vrouwenkleren te hijsen en ik wil het ook niet gaan uitproberen. Ik ben bang dat een psych net zo min weet wat hij ermee aan moet als ikzelf.
pi_144620487
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 11:21 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Ik voel me hier ongelukkig mee. Ik ben een man, maar mijn genderidentiteit lijkt wel gespleten. Voor de buitenwereld gedraag ik me ook als man en is er denk niks opvallends aan mij op te merken. In mijn hoofd ontsnap ik weleens in een vrouwelijke identiteit en dat klopt niet.

Het kan een lichte vorm van genderdysforie zijn. Als kind was het veel meer aanwezig en voelde ik me als jongen ook niet gelukkig. Maar dat kan ook te maken hebben met dat ik te zachtaardig was. De mannelijke kenmerken zijn wel wat meer naar voren gekomen in de loop der jaren en ging me er zowaar nog prettig bij voelen. Het was alsof ik nieuwe eigenschappen in mezelf ontdekte die ik eerst niet voor mogelijk hield. Ik kreeg er iets meer zelfvertrouwen door. Maar die vrouwelijke identiteit ging er niet mee weg. Ik weet niet wat ik ermee aan moet.

Op internet gaat het wat genderdysforie betreft vooral over transseksuelen. Zo sterk is het niet. Ik heb ook niet zozeer de behoefte om me in vrouwenkleren te hijsen en ik wil het ook niet gaan uitproberen. Ik ben bang dat een psych net zo min weet wat hij ermee aan moet als ikzelf.
Is er niet iets mis met de balans van je hormonen?

En ach, ik ken iemand die graag in vrouwen kleren loopt, ik ken een homo stel waarvan de ene ook heerlijk kan bazelen over tupperware. En toch zijn t fijne mensen. Men zou eens wat minder moeten oordelen, dan kunnen mensen meer zichzelf zijn zonder zich te schamen.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_144628124
Je moet wel weten wie je zelf bent en je daar fijn van voelen. Ik krijg ook weleens zo af en toe nare opmerkingen over homoseksualiteit, maar ik ga daardoor echt niet terug in de kast. Ik was zo ongeveer twaalf jaar toen ik erachter kwam dat ik homoseksueel ben. Natuurlijk stond ik niet te juichen en het heeft nog lang geduurd voordat ik daarvoor durfde uit te komen. Maar ik wist wel al dat het iets is wat bij mij hoort en dat het geen zin heeft om me hiertegen te verzetten.

Dit is heel iets anders. Op één of andere manier maakt dit me zo gigantisch depressief.
pi_144633774
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 16:41 schreef Pulzzar het volgende:
Je moet wel weten wie je zelf bent en je daar fijn van voelen. Ik krijg ook weleens zo af en toe nare opmerkingen over homoseksualiteit, maar ik ga daardoor echt niet terug in de kast. Ik was zo ongeveer twaalf jaar toen ik erachter kwam dat ik homoseksueel ben. Natuurlijk stond ik niet te juichen en het heeft nog lang geduurd voordat ik daarvoor durfde uit te komen. Maar ik wist wel al dat het iets is wat bij mij hoort en dat het geen zin heeft om me hiertegen te verzetten.

Dit is heel iets anders. Op één of andere manier maakt dit me zo gigantisch depressief.
Toch hebben voor mijn gevoel (ik probeer het netjes te verwoorden) veel homo's een lading vrouwelijke eigenschappen. Leven en laten leven, ik zou me er niet voor schamen als ik jou was. Zo lang je er niemand mee tot last bent. Misschien eens gelijkgestemden proberen te vinden? Zodat je minder alleen staat?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_144634516
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 19:37 schreef zomertje het volgende:

[..]

Toch hebben voor mijn gevoel (ik probeer het netjes te verwoorden) veel homo's een lading vrouwelijke eigenschappen. Leven en laten leven, ik zou me er niet voor schamen als ik jou was. Zo lang je er niemand mee tot last bent. Misschien eens gelijkgestemden proberen te vinden? Zodat je minder alleen staat?
Dat weet ik wel, maar ik wil me een beeld kunnen vormen van wie ik ben. Ik dacht dat ik 'een vrij normale homo' was. Zo kennen de meeste mij ook. Er zijn er ook een paar die mij toch wel ietsje vrouwelijker vinden, maar daar probeer ik mij ook niet druk om te maken.

Nu voel ik mij opeens dit:
En sorry dat ik het zeg, maar dit voelt zo walgelijk.

Ik zit op de sportschool en ik begin spieren te krijgen, waardoor ik zelfvertrouwen kreeg. Maar nu komen er allemaal gedachten in mijn hoofd: "Geef dat allemaal maar op, want je bent toch zo enorm verwijfd" En dat hoor ik ook als mensen zeggen dat ik "mezelf moet accepteren"
pi_144639798
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 19:56 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Dat weet ik wel, maar ik wil me een beeld kunnen vormen van wie ik ben. Ik dacht dat ik 'een vrij normale homo' was. Zo kennen de meeste mij ook. Er zijn er ook een paar die mij toch wel ietsje vrouwelijker vinden, maar daar probeer ik mij ook niet druk om te maken.

Nu voel ik mij opeens dit:
En sorry dat ik het zeg, maar dit voelt zo walgelijk.

Ik zit op de sportschool en ik begin spieren te krijgen, waardoor ik zelfvertrouwen kreeg. Maar nu komen er allemaal gedachten in mijn hoofd: "Geef dat allemaal maar op, want je bent toch zo enorm verwijfd" En dat hoor ik ook als mensen zeggen dat ik "mezelf moet accepteren"
Ja, maar je doet toch niet zo? Ik zeg al, misschien moet je eens met wat lotgenoten praten ofzo? Of onder mensen komen waar je wel jezelf mag zijn.

Een paar van mijn gay vrienden gaan vrolijk met roze boa's naar de gay pride en nemen nog gezellig wat hetero's mee. Ik denk dat ik ook wel een keertje mee ga, gezellige sfeer gewoon :)
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_144643408
Ik zal het volgende week met mijn psycholoog bespreken wat ik ermee moet. Borderline houdt o.a. in dat je een identiteitsstoornis hebt. Ik heb dit eerder besproken met haar en volgens haar kijk ik te zwartwit naar mannelijk resp vrouwelijk gedrag. Ik had er daarna een hele poos veel minder last van. Ik ging toen ook gezonder eten en meer bewegen en ben uiteindelijk 20 kilo afgevallen. Ik ging me wat meer verzorgd kleden, bijvoorbeeld spijkerbroek en halfopen overhemd ipv fleecetrui en joggingbroek. En ook af en toe een baardje laten staan en hoor van diverse mensen dat mij dat goed staat. Nu is dat opeens weg. Ik voel me verschrikkelijk. Ik ben bang dat ik mezelf ga verwaarlozen en weer dik ga worden. Ik heb de afgelopen dagen voornamelijk op bed gelegen, omdat ik me zo depressief voel.
pi_144649425
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 23:00 schreef Pulzzar het volgende:
Ik zal het volgende week met mijn psycholoog bespreken wat ik ermee moet. Borderline houdt o.a. in dat je een identiteitsstoornis hebt. Ik heb dit eerder besproken met haar en volgens haar kijk ik te zwartwit naar mannelijk resp vrouwelijk gedrag. Ik had er daarna een hele poos veel minder last van. Ik ging toen ook gezonder eten en meer bewegen en ben uiteindelijk 20 kilo afgevallen. Ik ging me wat meer verzorgd kleden, bijvoorbeeld spijkerbroek en halfopen overhemd ipv fleecetrui en joggingbroek. En ook af en toe een baardje laten staan en hoor van diverse mensen dat mij dat goed staat. Nu is dat opeens weg. Ik voel me verschrikkelijk. Ik ben bang dat ik mezelf ga verwaarlozen en weer dik ga worden. Ik heb de afgelopen dagen voornamelijk op bed gelegen, omdat ik me zo depressief voel.
Daar kan ze best wel gelijk in hebben. Waarom ga je het niet eens expres doorbreken door je leuk aan te kleden en te gaan sporten of iets anders buiten de deur? Even expres doen wat vorige keer je beter deed voelen?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_144663791
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 07:16 schreef zomertje het volgende:

[..]

Daar kan ze best wel gelijk in hebben. Waarom ga je het niet eens expres doorbreken door je leuk aan te kleden en te gaan sporten of iets anders buiten de deur? Even expres doen wat vorige keer je beter deed voelen?
Ik las het verkeerd. Ik dacht dat je bedoelde dat ik mezelf in vrouwenkleding moet gaan hijsen om mezelf te testen. Ik denk dat ik daardoor alleen nog meer in de war raak.

Morgen ga ik weer proberen te sporten. En ik ga het de week daarop met mijn psych bespreken.

Misschien dat ik een te vertekend beeld van mezelf heb en dat het meer met mijn geaardheid te maken heeft dan echt met genderdysforie.
pi_144670884
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:32 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Ik las het verkeerd. Ik dacht dat je bedoelde dat ik mezelf in vrouwenkleding moet gaan hijsen om mezelf te testen. Ik denk dat ik daardoor alleen nog meer in de war raak.

Morgen ga ik weer proberen te sporten. En ik ga het de week daarop met mijn psych bespreken.

Misschien dat ik een te vertekend beeld van mezelf heb en dat het meer met mijn geaardheid te maken heeft dan echt met genderdysforie.
Van mij hoef je niks hoor, zeker niet in vrouwenkleding gaan lopen. Mij leek het wel goed om de dingen te gaan doen die de vorige keer werkten, zoals sporten inderdaad :) Succes morgen.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_144671720
M'n problemen zijn extreem verergerd. Ik ben niet depressief ofzo. Ik wil wel graag dingen doen, maar niks kan me meer schelen. Ik ben extreem anhedonisch richting alles geworden. Ik heb nou voor het eerst in mijn leven leuke sociale contacten, maar het doet me niets. Toen ik 15 was, dan had dat me heel erg blij kunnen maken, maar ik kan er nu geen gevoel meer bij plaatsen. Ik kan nergens meer een echt goed gevoel bij plaatsen. Misschien bij The Venus Project, maar dan is het alsnog 10% van normaal. Niks doet me iets.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144698599
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 21:14 schreef Comp_Lex het volgende:
M'n problemen zijn extreem verergerd. Ik ben niet depressief ofzo. Ik wil wel graag dingen doen, maar niks kan me meer schelen. Ik ben extreem anhedonisch richting alles geworden. Ik heb nou voor het eerst in mijn leven leuke sociale contacten, maar het doet me niets. Toen ik 15 was, dan had dat me heel erg blij kunnen maken, maar ik kan er nu geen gevoel meer bij plaatsen. Ik kan nergens meer een echt goed gevoel bij plaatsen. Misschien bij The Venus Project, maar dan is het alsnog 10% van normaal. Niks doet me iets.
Misschien dat bij tegenslag je gevoel 'in elkaar klapt' ofzo. Lijkt me toch wel erg naar als je psych tegen je zegt dat er met jou niks is aan te vangen. (Misschien zei hij dat om een bepaalde reactie bij je uit te lokken.)
pi_144792238
Appelsap, hoe gaat het nu op je stage?
Comp_Lex, ben je nog steeds zo anhedonisch of gaat het al wat beter?
Pulzzar, rot zeg dat je zo met je identiteit in de knoop zit! Ben je nog wezen sporten en wanneer heb je afspraak met de psych?

Ik heb vorige week gelukkig wat kunnen regelen ter overbrugging, want nog tot 4 november alleen thuis zitten dat zag ik echt niet zitten. Dus mag nu op maandag meedoen met de schematherapiemodule en aan het eind van de week heb ik dan nog een individueel gesprek. Kon meteen vandaag al beginnen in de schematherapiemodule en het was echt fijn om weer aan de slag te gaan. Het is maar een klein groepje (totaal 4 vrouwen) en we gingen geen heel voorstelrondje doen maar gewoon alleen naam zeggen en daarna meteen aan de slag. Aan de ene kant wel fijn dat je niet meteen van alles over jezelf hoefde te vertellen, aan de andere kant niet fijn omdat ik het toch wel fijn vind om wat meer van de anderen te weten. Dat helpt vaak wel om me wat kwetsbaarder op te kunnen stellen en dieper op dingen in te gaan. Maar door met de schema's aan de gang te zijn kom je ook al wel veel van elkaar te weten natuurlijk. En het scheelde dat ik de therapeute al ken van de Wieke. En het is maar voor 6/7 weken tot de deeltijd begint, het is iig beter dan niets :)
pi_144960754
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 16:21 schreef Sylvana het volgende:
Appelsap, hoe gaat het nu op je stage?
Comp_Lex, ben je nog steeds zo anhedonisch of gaat het al wat beter?
Pulzzar, rot zeg dat je zo met je identiteit in de knoop zit! Ben je nog wezen sporten en wanneer heb je afspraak met de psych?

Ik heb vorige week gelukkig wat kunnen regelen ter overbrugging, want nog tot 4 november alleen thuis zitten dat zag ik echt niet zitten. Dus mag nu op maandag meedoen met de schematherapiemodule en aan het eind van de week heb ik dan nog een individueel gesprek. Kon meteen vandaag al beginnen in de schematherapiemodule en het was echt fijn om weer aan de slag te gaan. Het is maar een klein groepje (totaal 4 vrouwen) en we gingen geen heel voorstelrondje doen maar gewoon alleen naam zeggen en daarna meteen aan de slag. Aan de ene kant wel fijn dat je niet meteen van alles over jezelf hoefde te vertellen, aan de andere kant niet fijn omdat ik het toch wel fijn vind om wat meer van de anderen te weten. Dat helpt vaak wel om me wat kwetsbaarder op te kunnen stellen en dieper op dingen in te gaan. Maar door met de schema's aan de gang te zijn kom je ook al wel veel van elkaar te weten natuurlijk. En het scheelde dat ik de therapeute al ken van de Wieke. En het is maar voor 6/7 weken tot de deeltijd begint, het is iig beter dan niets :)
Ik heb een nieuw plan opgesteld met mijn persoonlijke begeleider en ik heb het idee dat het nu iets beter gaat.

Hartstikke mooi om te lezen dat je het fijn vindt.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144970167
Fijn!
Ik heb gisteren gesprek gehad en behandelcontract voor deeltijdbehandeling aangepast. Want was nu al niet echt actueel meer.
En ik kan misschien al 14 oktober beginnen ipv 4 november *O*
pi_144972194
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 23:56 schreef Sylvana het volgende:
Fijn!
Ik heb gisteren gesprek gehad en behandelcontract voor deeltijdbehandeling aangepast. Want was nu al niet echt actueel meer.
En ik kan misschien al 14 oktober beginnen ipv 4 november *O*
Oh, dat is wel mooi :)
Ik weet al wat er gebeurd is met mij. Nu ik daadwerkelijk opgenomen ben heb ik hier de kans gekregen om mijn sociale problemen aan te pakken. Die zijn nu aangepakt, maar als reactie daarop is mijn schizoïde extreem veel erger geworden. Dat komt over het algemeen door het gebrek aan het ervaren van plezier. Ik heb nu last van alle symptomen i.p.v. bijvoorbeeld maar 4. Ik was er al bang voor dat dat zou gaan gebeuren.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144975309
Comp_Lex: Lastig. Hoe ga je nu met jezelf om? Kun je jezelf wel voldoende staande houden? En hoe zijn je vooruitzichten? Heb je enig idee hoe je verergering zich zal ontwikkelen?
Kun je eigenlijk voor onbepaalde tijd in de kliniek blijven wonen?

Appelsap: Gaat het alweer beter met jou op je stage?

Sylvana: Ik hoop echt voor je dat je eerder kunt beginnen! Wel fijn dat je alvast hebt kunnen starten met een module. Thuiszitten is ook niets.

Met mij gaat het even minder. Therapie is "on hold" gezet en er zou door iemand anders bekeken worden hoe nu verder. Sindsdien heb ik niets meer gehoord. Ergens wel lastig, want ik mis het op het moment wel.
In het dagelijks leven gaat het namelijk allemaal wat minder. Ik heb heel erg het gevoel dat ik me maximaal ontwikkeld heb en dat er echt niets meer in zit. Tegelijkertijd ben ik op het moment eigenlijk nergens. Te weinig opgeleid voor een passende baan, bijvoorbeeld. Ik moet dus eigenlijk gewoon verder leren - en dat vindt mijn omgeving ook. Het lastige is dat ik gewoonweg niet aan de eisen kan voldoen.

Tegelijkertijd weet ik dat ik de capaciteiten wel zou moeten hebben en dat mijn prestaties helemaal zo slecht niet zijn (en in ieder geval ruim bovengemiddeld). Maar gevoelsmatig gaat dat mis en schaam ik me echt heel erg voor mijn gebrek aan intelligentie en prestaties.

Op dit moment heb ik een baan die een eindje onder het niveau ligt van mijn (gedeeltelijk) afgeronde opleiding. Eerlijk gezegd mis ik elke vorm van uitdaging. Maar, uitdaging gaat vaak wel weer samen met verantwoordelijkheid - en dat vind ik dan weer ontzettend moeilijk. Van dit werk ga ik in ieder geval ook echt niet gelukkig worden.

In mijn hoofd zit ik dus klem tussen iets onhaalbaars proberen om aan allerlei eisen te voldoen of falen en mislukken met iets eenvoudigs. Ergo: ik ga falen, welke keuze ik ook maak. En dan realiseer ik me meestal dat dood zijn toch ook wel aantrekkelijk is. Het duurt nog even tot ik die stap zou durven zetten, maar ik denk er wel regelmatig over na.

[ Bericht 0% gewijzigd door babybanaan op 28-09-2014 09:26:40 ]
pi_144984524
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 09:16 schreef babybanaan het volgende:
Comp_Lex: Lastig. Hoe ga je nu met jezelf om? Kun je jezelf wel voldoende staande houden? En hoe zijn je vooruitzichten? Heb je enig idee hoe je verergering zich zal ontwikkelen?
Kun je eigenlijk voor onbepaalde tijd in de kliniek blijven wonen?

Appelsap: Gaat het alweer beter met jou op je stage?

Sylvana: Ik hoop echt voor je dat je eerder kunt beginnen! Wel fijn dat je alvast hebt kunnen starten met een module. Thuiszitten is ook niets.

Met mij gaat het even minder. Therapie is "on hold" gezet en er zou door iemand anders bekeken worden hoe nu verder. Sindsdien heb ik niets meer gehoord. Ergens wel lastig, want ik mis het op het moment wel.
In het dagelijks leven gaat het namelijk allemaal wat minder. Ik heb heel erg het gevoel dat ik me maximaal ontwikkeld heb en dat er echt niets meer in zit. Tegelijkertijd ben ik op het moment eigenlijk nergens. Te weinig opgeleid voor een passende baan, bijvoorbeeld. Ik moet dus eigenlijk gewoon verder leren - en dat vindt mijn omgeving ook. Het lastige is dat ik gewoonweg niet aan de eisen kan voldoen.

Tegelijkertijd weet ik dat ik de capaciteiten wel zou moeten hebben en dat mijn prestaties helemaal zo slecht niet zijn (en in ieder geval ruim bovengemiddeld). Maar gevoelsmatig gaat dat mis en schaam ik me echt heel erg voor mijn gebrek aan intelligentie en prestaties.

Op dit moment heb ik een baan die een eindje onder het niveau ligt van mijn (gedeeltelijk) afgeronde opleiding. Eerlijk gezegd mis ik elke vorm van uitdaging. Maar, uitdaging gaat vaak wel weer samen met verantwoordelijkheid - en dat vind ik dan weer ontzettend moeilijk. Van dit werk ga ik in ieder geval ook echt niet gelukkig worden.

In mijn hoofd zit ik dus klem tussen iets onhaalbaars proberen om aan allerlei eisen te voldoen of falen en mislukken met iets eenvoudigs. Ergo: ik ga falen, welke keuze ik ook maak. En dan realiseer ik me meestal dat dood zijn toch ook wel aantrekkelijk is. Het duurt nog even tot ik die stap zou durven zetten, maar ik denk er wel regelmatig over na.
Ik ben constant bezig met het zoeken naar een nieuw balans. Ik had eerst een goed balans, maar die is naar de filistijnen geholpen door veranderende (persoonlijke) omstandigheden. Ik heb zelf hoofdzakelijk SPD met PPD. Het is bekend dat in ieder geval SPD naarmate de jaren vorderen steeds erger wordt en het is altijd aanwezig, Mijn PPD bevindt zich meer op de achtergrond en het wordt alleen getriggered door omstandigheden. Zoals het er nu naar uit ziet lijkt het erop dat ik hier nog wel een paar jaar kan blijven wonen.

Ik zie dat het niet goed met je gaat. Wat voor persoonlijkheidsstoornis heb je trouwens?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144985429
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 16:17 schreef Comp_Lex het volgende:

Ik ben constant bezig met het zoeken naar een nieuw balans. Ik had eerst een goed balans, maar die is naar de filistijnen geholpen door veranderende (persoonlijke) omstandigheden. Ik heb zelf hoofdzakelijk SPD met PPD. Het is bekend dat in ieder geval SPD naarmate de jaren vorderen steeds erger wordt en het is altijd aanwezig, Mijn PPD bevindt zich meer op de achtergrond en het wordt alleen getriggered door omstandigheden. Zoals het er nu naar uit ziet lijkt het erop dat ik hier nog wel een paar jaar kan blijven wonen.
Vergergering lijkt me een naar vooruitzicht. Anderzijds kan ik me ook voorstellen dat - als er echt niets is dat je iets kan schelen - ook dat je niets kan schelen.

Balans vinden is wel iets belangrijks, maar tegelijkertijd ook iets dat voor vele mensen met een PS heel moeilijk of (bijna) niet haalbaar is. Wanneer heb jij je balans gevonden? Hoe ziet je leven er dan uit? En hoe snel ben jij uit balans te brengen / in balans te krijgen?

quote:
Ik zie dat het niet goed met je gaat. Wat voor persoonlijkheidsstoornis heb je trouwens?
OPS met een klein beetje OCPS.
pi_144985924
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 16:40 schreef babybanaan het volgende:

[..]

Vergergering lijkt me een naar vooruitzicht. Anderzijds kan ik me ook voorstellen dat - als er echt niets is dat je iets kan schelen - ook dat je niets kan schelen.

Balans vinden is wel iets belangrijks, maar tegelijkertijd ook iets dat voor vele mensen met een PS heel moeilijk of (bijna) niet haalbaar is. Wanneer heb jij je balans gevonden? Hoe ziet je leven er dan uit? En hoe snel ben jij uit balans te brengen / in balans te krijgen?

[..]

OPS met een klein beetje OCPS.
Er is wel iets wat me kan schelen, maar vanwege de extra spanning die ik nu heb (doordat ik uit balans ben geraakt) kom ik daar niet aan toe. Ik ben toch van plan om iets te gaan proberen, zodat ik plezier ga voelen. Mijn balans is er wanneer ik kan doen wat ik wil en dat ik daar plezier uit kan halen. Die andere vragen kan ik niet echt beantwoorden, omdat het zo afhankelijk is van omstandigheden. De verandering in omstandigheden heeft geen richting.

Je stoornis verklaart de inhoud van je vorige post. Wat heb je geprobeerd om aan die eisen te voldoen?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144985955
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 01:01 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Oh, dat is wel mooi :)
Ik weet al wat er gebeurd is met mij. Nu ik daadwerkelijk opgenomen ben heb ik hier de kans gekregen om mijn sociale problemen aan te pakken. Die zijn nu aangepakt, maar als reactie daarop is mijn schizoïde extreem veel erger geworden. Dat komt over het algemeen door het gebrek aan het ervaren van plezier. Ik heb nu last van alle symptomen i.p.v. bijvoorbeeld maar 4. Ik was er al bang voor dat dat zou gaan gebeuren.
Gebrek aan het ervaren van plezier is ook een onderdeel van depressie. Je weet zeker dat je dat niet (recent erbij gekregen) hebt?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_144985984
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 16:53 schreef zomertje het volgende:

[..]

Gebrek aan het ervaren van plezier is ook een onderdeel van depressie. Je weet zeker dat je dat niet (recent erbij gekregen) hebt?
Nee, dat heb ik gehad dus ik weet hoe dat voelt. Ik voel helemaal niets, behalve wat spanning. Het gebrek aan het ervaren van plezier is anhedonie.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_144987467
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 16:52 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Er is wel iets wat me kan schelen, maar vanwege de extra spanning die ik nu heb (doordat ik uit balans ben geraakt) kom ik daar niet aan toe. Ik ben toch van plan om iets te gaan proberen, zodat ik plezier ga voelen. Mijn balans is er wanneer ik kan doen wat ik wil en dat ik daar plezier uit kan halen. Die andere vragen kan ik niet echt beantwoorden, omdat het zo afhankelijk is van omstandigheden. De verandering in omstandigheden heeft geen richting.
Sowieso denk ik dat ik schizoide nooit echt zal begrijpen (wat ik wel jammer vind). Ik had altijd het idee dat er gewoon geen drive is. Ik bekijk het - denk ik - te veel vanuit een beloningsperspectief. Als iets belonend voor je is (plezier bijvoorbeeld), dan ga je daarvoor (ben je dus gedreven). Jij hebt nergens plezier in, dus die beloning is er niet (is het vooruitzicht van een beloning er ook niet?). Zonder beloning ook geen drive. Vanuit een dergelijk oogpunt verbaast het me een beetje dat ik bij jou echt wel veel drive zie om je leven op een rijtje te krijgen. Maar nogmaals, waarschijnlijk zie ik het schizoide stukje veel te zwart-wit en heb ik hele andere verwachtingen.

quote:
Je stoornis verklaart de inhoud van je vorige post. Wat heb je geprobeerd om aan die eisen te voldoen?
Ik wil op het forum niet in detail treden omwille van herkenbaarheid. Ik heb een opleiding met hangen en wurgen afgerond, maar het vervolg zie ik niet zitten met dat hangen en wurgen. Dat vervolg is het eerste dat ik nu volledig vermijd. Ik durf het niet te proberen - enerzijds uit angst voor falen en anderzijds uit angst voor mijn eigen dwang.
Ik ben namelijk enerzijds ontwijkend, maar tegelijkertijd komt uit OCPS ook een hoop dwang voort om juist uitdagingen aan te gaan. Met OCPS compenseer ik dus voor OPS. Op dit punt in mijn leven kan OCPS niet meer compenseren voor OPS en verval ik dus in vermijding.
Beetje vaag verhaal, maar hier wil ik niet te veel kwijt. Als je het zelf graag wilt weten, kan ik je wel PM-en.
pi_145087845
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 17:31 schreef babybanaan het volgende:

[..]

Sowieso denk ik dat ik schizoide nooit echt zal begrijpen (wat ik wel jammer vind). Ik had altijd het idee dat er gewoon geen drive is. Ik bekijk het - denk ik - te veel vanuit een beloningsperspectief. Als iets belonend voor je is (plezier bijvoorbeeld), dan ga je daarvoor (ben je dus gedreven). Jij hebt nergens plezier in, dus die beloning is er niet (is het vooruitzicht van een beloning er ook niet?). Zonder beloning ook geen drive. Vanuit een dergelijk oogpunt verbaast het me een beetje dat ik bij jou echt wel veel drive zie om je leven op een rijtje te krijgen. Maar nogmaals, waarschijnlijk zie ik het schizoide stukje veel te zwart-wit en heb ik hele andere verwachtingen.

[..]

Ik wil op het forum niet in detail treden omwille van herkenbaarheid. Ik heb een opleiding met hangen en wurgen afgerond, maar het vervolg zie ik niet zitten met dat hangen en wurgen. Dat vervolg is het eerste dat ik nu volledig vermijd. Ik durf het niet te proberen - enerzijds uit angst voor falen en anderzijds uit angst voor mijn eigen dwang.
Ik ben namelijk enerzijds ontwijkend, maar tegelijkertijd komt uit OCPS ook een hoop dwang voort om juist uitdagingen aan te gaan. Met OCPS compenseer ik dus voor OPS. Op dit punt in mijn leven kan OCPS niet meer compenseren voor OPS en verval ik dus in vermijding.
Beetje vaag verhaal, maar hier wil ik niet te veel kwijt. Als je het zelf graag wilt weten, kan ik je wel PM-en.
Ik heb eigenlijk geen keus. Ik wil niet weer in de oude situatie terugvallen. Dat is eigenlijk waar mijn drive vandaan komt.

Ok prima :)
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 15:01:53 #235
336295 spiritoffreedom
just a lonely girl
pi_145428444
Hey iedereen,

Ik ben een meid van 28 met een fysieke handicap en ik heb borderline. Met mijn fysieke handicap heb ik leren omgaan, echter sinds ik ontdekt heb dat ik borderline heb wordt ik steeds weer geconfronteerd met vooroordelen hieromtrent. Daar kan ik niet tegen. Hoe gaan jullie hiermee om? + heb ik ook nog eens dat ik mezelf niet echt herken in de diagnose.

Iemand hier overigens ervaring met dagtherapie en/of psychiatrische thuishulp?

[ Bericht 10% gewijzigd door spiritoffreedom op 11-10-2014 15:16:40 (vraagje vergeten) ]
a spiritual person is a strong person who feels deep emotions
pi_145429255
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 15:01 schreef spiritoffreedom het volgende:
Hey iedereen,

Ik ben een meid van 28 met een fysieke handicap en ik heb borderline. Met mijn fysieke handicap heb ik leren omgaan, echter sinds ik ontdekt heb dat ik borderline heb wordt ik steeds weer geconfronteerd met vooroordelen hieromtrent. Daar kan ik niet tegen. Hoe gaan jullie hiermee om? + heb ik ook nog eens dat ik mezelf niet echt herken in de diagnose.

Iemand hier overigens ervaring met dagtherapie en/of psychiatrische thuishulp?
Ik houd mijn diagnose vaak voor me om die reden. Ik word er ook wel eens mee geconfronteerd doordat ik in de zorg werk en dan denk ik wel eens: je zou eens moeten weten dat er nu een borderliner naast je zit.
Ik heb goede ervaring met dagbehandeling. Daar heb ik veel geleerd en het is fijn om mensen om je heen te hebben die je begrijpen en die zonder vooroordeel kunnen kijken.
Ik heb minder goede ervaring met psychiatrische thuiszorg. Ik kon daar gewoon niks mee en vond het niet prettig dat ze in mijn persoonlijke omgeving kwamen. Ik werd er erg achterdochtig en vijandig van.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 15:37:16 #237
336295 spiritoffreedom
just a lonely girl
pi_145429384
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 15:33 schreef appelsap het volgende:
[..]
Ik houd mijn diagnose vaak voor me om die reden. Ik word er ook wel eens mee geconfronteerd doordat ik in de zorg werk en dan denk ik wel eens: je zou eens moeten weten dat er nu een borderliner naast je zit.
Ik heb goede ervaring met dagbehandeling. Daar heb ik veel geleerd en het is fijn om mensen om je heen te hebben die je begrijpen en die zonder vooroordeel kunnen kijken.
Ik heb minder goede ervaring met psychiatrische thuiszorg. Ik kon daar gewoon niks mee en vond het niet prettig dat ze in mijn persoonlijke omgeving kwamen. Ik werd er erg achterdochtig en vijandig van.
Mja euhm ik heb iets heel vaags. ik woon in een instelling voor mensen met fysieke handicap. Mensen hier vertelden mij dat in mn dossier staat dat ik borderline heb terwijl ik naar mijn weten nooit een psychiater heb gezien.
a spiritual person is a strong person who feels deep emotions
pi_145429644
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 15:37 schreef spiritoffreedom het volgende:

[..]

Mja euhm ik heb iets heel vaags. ik woon in een instelling voor mensen met fysieke handicap. Mensen hier vertelden mij dat in mn dossier staat dat ik borderline heb terwijl ik naar mijn weten nooit een psychiater heb gezien.
Door wie is die diagnose dan wel gesteld? Heb je ooit persoonlijkheidsonderzoek gehad?
Ga/moet je ervoor in behandeling? Bij het aangaan van een behandeling heb je namelijk vaak wel een officiële diagnose nodig en krijg je vaak uitgebreidere testen om de diagnose te bevestigen/ontkrachten en om te kijken op welk gebied jouw problemen dan liggen.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 15:49:17 #239
336295 spiritoffreedom
just a lonely girl
pi_145429719
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 15:46 schreef appelsap het volgende:
[..]
Door wie is die diagnose dan wel gesteld? Heb je ooit persoonlijkheidsonderzoek gehad?
Ga/moet je ervoor in behandeling? Bij het aangaan van een behandeling heb je namelijk vaak wel een officiële diagnose nodig en krijg je vaak uitgebreidere testen om de diagnose te bevestigen/ontkrachten en om te kijken op welk gebied jouw problemen dan liggen.
dat weet ik dus niet en nee nooit persoonlijkheidsonderzoek gehad oid. ik loop wel bij een psychologe en overweeg nu om in dagbehandeling te gaan maar das ni officieel voor borderline
a spiritual person is a strong person who feels deep emotions
pi_145430638
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 15:49 schreef spiritoffreedom het volgende:
[..]
dat weet ik dus niet en nee nooit persoonlijkheidsonderzoek gehad oid. ik loop wel bij een psychologe en overweeg nu om in dagbehandeling te gaan maar das ni officieel voor borderline
Nou ik zou dat toch eens navragen dan, want het moet toch ergens vandaan komen lijkt me. Beetje raar wel dat je nooit een onderzoek hebt gehad maar het wel in je dossier staat.
Ik heb wel ervaring met dagbehandeling en ga volgende week opnieuw met een deeltijdbehandeling beginnen. Net namelijk de officiële brief en het rooster gekregen *O*
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 22:52:12 #241
399061 kuolema
vermaledijd
pi_145441059
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 15:49 schreef spiritoffreedom het volgende:
[..]
dat weet ik dus niet en nee nooit persoonlijkheidsonderzoek gehad oid. ik loop wel bij een psychologe en overweeg nu om in dagbehandeling te gaan maar das ni officieel voor borderline
Je herkent je er niet in en weet niet door wie en hoe de diagnose is gesteld ... dan zou ik het echt even aankaarten bij je psycholoog. Je moet ook niet in dagbehandeling gaan omdat je die diagnose hebt (of niet) maar omdat je bepaalde psychische klachten hebt waarvoor wekelijkse gesprekken niet voldoende zijn. Is dat het geval?
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 16:25 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Nou ik zou dat toch eens navragen dan, want het moet toch ergens vandaan komen lijkt me. Beetje raar wel dat je nooit een onderzoek hebt gehad maar het wel in je dossier staat.
Ik heb wel ervaring met dagbehandeling en ga volgende week opnieuw met een deeltijdbehandeling beginnen. Net namelijk de officiële brief en het rooster gekregen *O*
Volgende week al :o *O* Gelukkig kun je echt eerder starten.
Ik wens je alvast succes!
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_145441493
Heel fijn Sylvana! Spannend maar een stap in de goede richting. Ik vind het knap dat je het blijft volhouden en er zo voor vecht.

Je vroeg laatst nog hoe m'n stage gaat. Stage zelf gaat goed alleen brengt het best wat stress met zich mee. Voel me soms zo klein en onzeker terwijl dat nergens voor nodig is... Stom hoofd, maar uiteindelijk komt het wel goed want ik moet en zal het volhouden. :)
pi_145441883
Dankjulliewel! O+
En fijn dat je stage op zich wel goed gaat en hopelijk wordt die onzekerheid met de tijd ook minder :)
  zondag 12 oktober 2014 @ 10:19:36 #244
336295 spiritoffreedom
just a lonely girl
pi_145449072
[quote]0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 22:52 schreef kuolema het volgende:
[..]
Je herkent je er niet in en weet niet door wie en hoe de diagnose is gesteld ... dan zou ik het echt even aankaarten bij je psycholoog. Je moet ook niet in dagbehandeling gaan omdat je die diagnose hebt (of niet) maar omdat je bepaalde psychische klachten hebt waarvoor wekelijkse gesprekken niet voldoende zijn. Is dat het geval?

ja
a spiritual person is a strong person who feels deep emotions
  zondag 12 oktober 2014 @ 11:47:40 #245
399061 kuolema
vermaledijd
pi_145450809
quote:
0s.gif Op zondag 12 oktober 2014 10:19 schreef spiritoffreedom het volgende:

ja
Wat voor soort dagbehandeling is het?
Why are you wearing that stupid man suit?
  zondag 12 oktober 2014 @ 12:07:41 #246
336295 spiritoffreedom
just a lonely girl
pi_145451212
quote:
0s.gif Op zondag 12 oktober 2014 11:47 schreef kuolema het volgende:
[..]
Wat voor soort dagbehandeling is het?
weet ik nog ni precies
a spiritual person is a strong person who feels deep emotions
pi_145935107
Rustig hier! Hoe is het met iedereen?

Ik heb de eerste 2 weken van de deeltijd erop zitten. En het is echt een hele fijne groep mensen waar ik me nu al in thuis voel en waar ik me al echt onderdeel van de groep voel. Normaal kijk ik echt een hele tijd de kat uit de boom, maar nu voelt het echt al vertrouwd. Het is wel een hele gevarieerde groep, de jongste is 21 (nouja, die begint over 2 weken) en de oudste 53. En van de 9 zijn er 3 mannen dan.

De eerste 2 weken waren de kennismakingsfase, dus was het nog niet echt de bedoeling om zelf veel in te brengen. Wel heb ik bij PMT bedacht om Over de Streep te doen. Tijdens activiteitentherapie kwam ik mijn schema's hoge eisen en falen/mislukken al wel erg tegen. Ik mag nu voor komende week mijn eerste echte doelen opstellen ( ipv "kennismaken" dus) en heb al bedacht dat ik dan bij Activiteitentherapie van de week wat wil doen (mozaïeken) wat ik nog nooit gedaan heb. Omdat ik vaak in mijn comfortzone blijf omdat ik dat ken/kan en er dus geen kans is op falen/mislukken. Dus wil daar gaan oefenen met experimenteren en nieuwe dingen doen etc.

En heb van de week al wel een begin met mijn schemaboom gemaakt ( overzicht van je schema's, oorzaken vanuit je vader/moeder/gezinsregels/ingrijpende gebeurtenissen) en wat je manier zijn om met je schema's om te gaan (overgave/vermijden/overcompensatie) Dus die wil ik van de week afmaken en dan eventueel bij Schematherapie ook gaan inbrengen. Maar dat is misschien toch al wel snel, dus dat moet ik nog even kijken.

Want nu die kennismakingsfase voorbij is heb ik echt het gevoel dat ik nu dan ook meteen maar hard aan de slag moet, maar ik heb natuurlijk nog een half jaar. Dus moet ook weer niet teveel en te snel willen. En ook als ik zelf niks inbreng wil dat niet zeggen dat ik nutteloos bezig ben natuurlijk.

Het is wel echt heel anders dan de klinische opname, het gaat overal wel veel minder diep op in zeg maar. Het is veel vrijer, er is ook veel tijd zonder sociotherapeut erbij, die gewoon door de cliënten zelf ingevuld moet worden. Maar dat is aan de andere kant ook wel weer goed omdat je zo weer verantwoordelijkheid leert nemen, samen leert werken/overleggen etc. Volgende week ben ik in ieder geval al meteen verantwoordelijk voor de boodschappen en vanaf dan heb ik ook corvee (maar dat stelt niet zoveel voor omdat we alleen lunchen daar)

Ik ben nog wel helemaal kapot na een dag en vooral op de donderdag dat ik geen therapie heb moet ik echt de hele dag bijkomen van de twee dagen ervoor. Dus wat dat betreft is het wel goed dat ik niet meer die klinische behandeling van 5 dagen in de week doe, want dat is gewoon niet haalbaar.
Maar desondanks hoop ik dat dit toch ook voldoende is en ik hierna verder kan, ook al is de therapie inhoudelijk minder intensief.
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 21:17:51 #248
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_145936875
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 20:42 schreef Sylvana het volgende:
Rustig hier! Hoe is het met iedereen?

Ik heb de eerste 2 weken van de deeltijd erop zitten. En het is echt een hele fijne groep mensen waar ik me nu al in thuis voel en waar ik me al echt onderdeel van de groep voel. Normaal kijk ik echt een hele tijd de kat uit de boom, maar nu voelt het echt al vertrouwd. Het is wel een hele gevarieerde groep, de jongste is 21 (nouja, die begint over 2 weken) en de oudste 53. En van de 9 zijn er 3 mannen dan.

De eerste 2 weken waren de kennismakingsfase, dus was het nog niet echt de bedoeling om zelf veel in te brengen. Wel heb ik bij PMT bedacht om Over de Streep te doen. Tijdens activiteitentherapie kwam ik mijn schema's hoge eisen en falen/mislukken al wel erg tegen. Ik mag nu voor komende week mijn eerste echte doelen opstellen ( ipv "kennismaken" dus) en heb al bedacht dat ik dan bij Activiteitentherapie van de week wat wil doen (mozaïeken) wat ik nog nooit gedaan heb. Omdat ik vaak in mijn comfortzone blijf omdat ik dat ken/kan en er dus geen kans is op falen/mislukken. Dus wil daar gaan oefenen met experimenteren en nieuwe dingen doen etc.

En heb van de week al wel een begin met mijn schemaboom gemaakt ( overzicht van je schema's, oorzaken vanuit je vader/moeder/gezinsregels/ingrijpende gebeurtenissen) en wat je manier zijn om met je schema's om te gaan (overgave/vermijden/overcompensatie) Dus die wil ik van de week afmaken en dan eventueel bij Schematherapie ook gaan inbrengen. Maar dat is misschien toch al wel snel, dus dat moet ik nog even kijken.

Want nu die kennismakingsfase voorbij is heb ik echt het gevoel dat ik nu dan ook meteen maar hard aan de slag moet, maar ik heb natuurlijk nog een half jaar. Dus moet ook weer niet teveel en te snel willen. En ook als ik zelf niks inbreng wil dat niet zeggen dat ik nutteloos bezig ben natuurlijk.

Het is wel echt heel anders dan de klinische opname, het gaat overal wel veel minder diep op in zeg maar. Het is veel vrijer, er is ook veel tijd zonder sociotherapeut erbij, die gewoon door de cliënten zelf ingevuld moet worden. Maar dat is aan de andere kant ook wel weer goed omdat je zo weer verantwoordelijkheid leert nemen, samen leert werken/overleggen etc. Volgende week ben ik in ieder geval al meteen verantwoordelijk voor de boodschappen en vanaf dan heb ik ook corvee (maar dat stelt niet zoveel voor omdat we alleen lunchen daar)

Ik ben nog wel helemaal kapot na een dag en vooral op de donderdag dat ik geen therapie heb moet ik echt de hele dag bijkomen van de twee dagen ervoor. Dus wat dat betreft is het wel goed dat ik niet meer die klinische behandeling van 5 dagen in de week doe, want dat is gewoon niet haalbaar.
Maar desondanks hoop ik dat dit toch ook voldoende is en ik hierna verder kan, ook al is de therapie inhoudelijk minder intensief.
Klinkt positief sylvana!!
Die schemaboom heb ik ook gemaakt. Dat gaf veel inzicht bij mij. En die hielp later geloof ik ook weer bij het bedenken van opdrachten voor mezelf.
En niet heel diep gaan hoeft geen probleem te zijn. Teveel graven levert niks op. Zolang je maar op de goede plekken graaft ;)
Succes de komende maanden daar!
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_145937183
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 21:17 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Klinkt positief sylvana!!
Die schemaboom heb ik ook gemaakt. Dat gaf veel inzicht bij mij. En die hielp later geloof ik ook weer bij het bedenken van opdrachten voor mezelf.
En niet heel diep gaan hoeft geen probleem te zijn. Teveel graven levert niks op. Zolang je maar op de goede plekken graaft ;)
Succes de komende maanden daar!
Dankjewel! Dat inzicht is er bij mij al wel, maar het is wel handig om het zo in een overzicht te hebben. En om het zo aan anderen duidelijk te maken zodat ze ook makkelijk kunnen zien waar ik mee worstel en me kunnen aanspreken als ze merken dat ik in een bepaalde copingstyle of modi zit. Want dat merk ik wel, dat is bij de deeltijd wel lastiger dan bij een klinische behandeling, daar valt het toch allemaal wat meer op als je de hele dag met elkaar samen bent.
  zondag 26 oktober 2014 @ 00:07:54 #250
399061 kuolema
vermaledijd
pi_145944127
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 20:42 schreef Sylvana het volgende:
Rustig hier! Hoe is het met iedereen?

Ik heb de eerste 2 weken van de deeltijd erop zitten. En het is echt een hele fijne groep mensen waar ik me nu al in thuis voel en waar ik me al echt onderdeel van de groep voel. Normaal kijk ik echt een hele tijd de kat uit de boom, maar nu voelt het echt al vertrouwd. Het is wel een hele gevarieerde groep, de jongste is 21 (nouja, die begint over 2 weken) en de oudste 53. En van de 9 zijn er 3 mannen dan.

De eerste 2 weken waren de kennismakingsfase, dus was het nog niet echt de bedoeling om zelf veel in te brengen. Wel heb ik bij PMT bedacht om Over de Streep te doen. Tijdens activiteitentherapie kwam ik mijn schema's hoge eisen en falen/mislukken al wel erg tegen. Ik mag nu voor komende week mijn eerste echte doelen opstellen ( ipv "kennismaken" dus) en heb al bedacht dat ik dan bij Activiteitentherapie van de week wat wil doen (mozaïeken) wat ik nog nooit gedaan heb. Omdat ik vaak in mijn comfortzone blijf omdat ik dat ken/kan en er dus geen kans is op falen/mislukken. Dus wil daar gaan oefenen met experimenteren en nieuwe dingen doen etc.

En heb van de week al wel een begin met mijn schemaboom gemaakt ( overzicht van je schema's, oorzaken vanuit je vader/moeder/gezinsregels/ingrijpende gebeurtenissen) en wat je manier zijn om met je schema's om te gaan (overgave/vermijden/overcompensatie) Dus die wil ik van de week afmaken en dan eventueel bij Schematherapie ook gaan inbrengen. Maar dat is misschien toch al wel snel, dus dat moet ik nog even kijken.

Want nu die kennismakingsfase voorbij is heb ik echt het gevoel dat ik nu dan ook meteen maar hard aan de slag moet, maar ik heb natuurlijk nog een half jaar. Dus moet ook weer niet teveel en te snel willen. En ook als ik zelf niks inbreng wil dat niet zeggen dat ik nutteloos bezig ben natuurlijk.

Het is wel echt heel anders dan de klinische opname, het gaat overal wel veel minder diep op in zeg maar. Het is veel vrijer, er is ook veel tijd zonder sociotherapeut erbij, die gewoon door de cliënten zelf ingevuld moet worden. Maar dat is aan de andere kant ook wel weer goed omdat je zo weer verantwoordelijkheid leert nemen, samen leert werken/overleggen etc. Volgende week ben ik in ieder geval al meteen verantwoordelijk voor de boodschappen en vanaf dan heb ik ook corvee (maar dat stelt niet zoveel voor omdat we alleen lunchen daar)

Ik ben nog wel helemaal kapot na een dag en vooral op de donderdag dat ik geen therapie heb moet ik echt de hele dag bijkomen van de twee dagen ervoor. Dus wat dat betreft is het wel goed dat ik niet meer die klinische behandeling van 5 dagen in de week doe, want dat is gewoon niet haalbaar.
Maar desondanks hoop ik dat dit toch ook voldoende is en ik hierna verder kan, ook al is de therapie inhoudelijk minder intensief.
Wat fijn dat je je meteen thuis voelt in de groep! :) En goed dat je al concrete doelen hebt bedacht. Ik vond dat altijd erg moeilijk.
De mensen bij mij in de groep zeiden allemaal dat het zo snel voorbij was (een jaar duurde die therapie) en er zullen vast ook momenten zijn waarop het moeilijker is om aan de slag te gaan of doelen waar je langer over doet dus dan is een half jaar niet zo lang. Maar als je doelen opstelt moet je het eigenlijk niet zo bekijken want dan wordt het een soort race :P
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_145944261
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 00:07 schreef kuolema het volgende:

[..]

Wat fijn dat je je meteen thuis voelt in de groep! :) En goed dat je al concrete doelen hebt bedacht. Ik vond dat altijd erg moeilijk.
De mensen bij mij in de groep zeiden allemaal dat het zo snel voorbij was (een jaar duurde die therapie) en er zullen vast ook momenten zijn waarop het moeilijker is om aan de slag te gaan of doelen waar je langer over doet dus dan is een half jaar niet zo lang. Maar als je doelen opstelt moet je het eigenlijk niet zo bekijken want dan wordt het een soort race :P
Ja idd echt fijn. Al kan het natuurlijk over een paar maanden als er weer mensen weg zijn en nieuwe mensen zijn gekomen weer heel anders zijn natuurlijk. Maar het begin is hoopvol :)
Ik vind doelen bedenken niet zo moeilijk, net zoals weekschema's of weet ik het wat. Maar het uitvoeren is vaak lastiger ;) Helemaal als ik in de vermijding zit. Maar ik ga er iig voor en een half jaar is idd ook zo voorbij, dus kan niet teveel tijd gaan verspillen nee ;) Maar ik hoef ook niet meteen alles open en bloot op tafel te leggen, dat is weer het andere uiterste natuurlijk.
pi_145987937
Ik vind jouw instelling momenteel heel positief overkomen Sylvana. Heb je inmiddels zelf al meer het idee dat het 'beter' gaat worden in de toekomst?
Fijn dat je nu al zo op je plek bent in de groep. Dat is in ieder geval een mooi begin.

Bij mij is de schematherapie momenteel on hold gezet. Het is te heftig in combinatie met stage/school en ik zat er daardoor vorige week helemaal doorheen. Bij mijn psych een flinke uitbarsting van emoties gehad waarin dat duidelijk werd. Qua tijd sowieso lastig om wekelijks afspraken te plannen en daarnaast ligt de druk momenteel al erg hoog en zit ik meer op standje overleven nu. Toen werd mij min of meer gezegd (of misschien is dat mijn interpretatie) dat ik moet kiezen tussen school/behandeling. Het strijkt mij nu tegen de haren in. Ik vind het afmaken van mijn opleiding heel belangrijk om verder te kunnen in het leven en heb door een behandelopname al vertraging opgelopen. Het voelt nu meteen weer alsof ik dan niet genoeg doe voor de behandeling en alsof ik me dan blijkbaar aanstel en mijn problemen niet ernstig genoeg zijn omdat ik nu voor school kies.
Ik vind het zo lastig. Aan de ene kant zegt mijn gevoel dat ik alle hulp maar moet stoppen omdat ik klaarblijkelijk toch geen stap verder kom, want ik val weer terug in overleven, nergens van genieten en er eigenlijk niet meer willen zijn. Dan weet ik het allemaal niet meer en wordt alles heel zwart/wit.
Het andere probleem is dat mijn huidige psycholoog per 1 januari stopt. Mijn vorige psychologe komt wel terug op de locatie, samen met nog iemand. Ik wil sowieso alleen verder gaan met hulp als ik bij haar terug kan en ik weiger het om over te gaan naar een onbekende.
Daarnaast als ik laag intensief behandeld blijf worden moet eigenlijk ik over naar een psychiatrisch verpleegkundige. Daar heb ik erg slechte ervaringen mee en dat weiger ik dus ook.
Vanaf februari zou ik verder kunnen gaan met schematherapie omdat stage dan afgerond is en er een hoop druk wegvalt en meer ruimte is voor emoties en heftigheid. Dit alles wordt nu in het team overlegd waarbij nog geen zekerheid gegeven kan worden.
Verder moet ik alweeeeeer bij de psychiater komen (4e keer in een jaar) omdat ze weer een nieuwe hebben die dus verantwoordelijk is voor het uitschrijven van mijn pillen en mij daarom wil zien. Ik snap het wel maar ik vind het echt onzin! Ik slik al 2 jaar dezelfde medicatie waar de komende tijd toch niks aan veranderd gaat worden. Omdat de instelling zovaak wisselt van psychiater mag ik telkens komen opdraven.
Zoals wel te lezen is ben ik momenteel best geïrriteerd en negatief over de gang van zaken, wil ik het bijltje erbij neergooien en is het onzeker over hoe mijn behandeling verder zal gaan verlopen.
pi_146010551
Ik probeer me juist weer wat meer te verdiepen in de verschillende schema's omdat t me enorm in de weg zit momenteel. Veel te vaak ben ik bezig met 'doe ik het wel goed' en ben ik wel lief/leuk/aardig genoeg... kost zoveel energie :{
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146010844
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:31 schreef appelsap het volgende:
Ik vind jouw instelling momenteel heel positief overkomen Sylvana. Heb je inmiddels zelf al meer het idee dat het 'beter' gaat worden in de toekomst?
Fijn dat je nu al zo op je plek bent in de groep. Dat is in ieder geval een mooi begin.

Bij mij is de schematherapie momenteel on hold gezet. Het is te heftig in combinatie met stage/school en ik zat er daardoor vorige week helemaal doorheen. Bij mijn psych een flinke uitbarsting van emoties gehad waarin dat duidelijk werd. Qua tijd sowieso lastig om wekelijks afspraken te plannen en daarnaast ligt de druk momenteel al erg hoog en zit ik meer op standje overleven nu. Toen werd mij min of meer gezegd (of misschien is dat mijn interpretatie) dat ik moet kiezen tussen school/behandeling. Het strijkt mij nu tegen de haren in. Ik vind het afmaken van mijn opleiding heel belangrijk om verder te kunnen in het leven en heb door een behandelopname al vertraging opgelopen. Het voelt nu meteen weer alsof ik dan niet genoeg doe voor de behandeling en alsof ik me dan blijkbaar aanstel en mijn problemen niet ernstig genoeg zijn omdat ik nu voor school kies.
Ik vind het zo lastig. Aan de ene kant zegt mijn gevoel dat ik alle hulp maar moet stoppen omdat ik klaarblijkelijk toch geen stap verder kom, want ik val weer terug in overleven, nergens van genieten en er eigenlijk niet meer willen zijn. Dan weet ik het allemaal niet meer en wordt alles heel zwart/wit.
Het andere probleem is dat mijn huidige psycholoog per 1 januari stopt. Mijn vorige psychologe komt wel terug op de locatie, samen met nog iemand. Ik wil sowieso alleen verder gaan met hulp als ik bij haar terug kan en ik weiger het om over te gaan naar een onbekende.
Daarnaast als ik laag intensief behandeld blijf worden moet eigenlijk ik over naar een psychiatrisch verpleegkundige. Daar heb ik erg slechte ervaringen mee en dat weiger ik dus ook.
Vanaf februari zou ik verder kunnen gaan met schematherapie omdat stage dan afgerond is en er een hoop druk wegvalt en meer ruimte is voor emoties en heftigheid. Dit alles wordt nu in het team overlegd waarbij nog geen zekerheid gegeven kan worden.
Verder moet ik alweeeeeer bij de psychiater komen (4e keer in een jaar) omdat ze weer een nieuwe hebben die dus verantwoordelijk is voor het uitschrijven van mijn pillen en mij daarom wil zien. Ik snap het wel maar ik vind het echt onzin! Ik slik al 2 jaar dezelfde medicatie waar de komende tijd toch niks aan veranderd gaat worden. Omdat de instelling zovaak wisselt van psychiater mag ik telkens komen opdraven.
Zoals wel te lezen is ben ik momenteel best geïrriteerd en negatief over de gang van zaken, wil ik het bijltje erbij neergooien en is het onzeker over hoe mijn behandeling verder zal gaan verlopen.
Dankjewel, wat een lief compliment! En ja, ik heb er nu wel meer vertrouwen in! Gewoon al bijna een jaar crisisvrij! ^O^

En wat een gedoe met die GGZ-instelling zeg! Daar zou ik ook gefrustreerd van worden hoor!
En het afmaken van een opleiding/stage is idd wel belangrijk, maar ik snap je hulpverleners ook wel.Hoe realistisch is dat als je niet eerst aan jezelf werkt? Ga je dan niet elke keer vastlopen als je niet eerst met jezelf aan de slag gaat?
Als je denkt dat je het zonder redt dan moet je dat vooral doen natuurlijk. Dan is het idd een idee om vanaf februari verder te gaan. Maar ga je het zolang zonder redden? Ik hoop wel dat je snel duidelijkheid hebt qua hulpverlening, want niet weten waar je aan toe bent helpt natuurlijk ook niet. Sterkte!

quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 20:59 schreef zomertje het volgende:
Ik probeer me juist weer wat meer te verdiepen in de verschillende schema's omdat t me enorm in de weg zit momenteel. Veel te vaak ben ik bezig met 'doe ik het wel goed' en ben ik wel lief/leuk/aardig genoeg... kost zoveel energie :{
Wat rot zeg dat je weer zoveel last van die schema's hebt *knuffel* Heb je een idee waarom je daar nu weer zoveel last van hebt? Ik herken het wel hoor, ik heb ook heel erg last van die schema's en dat kost idd erg veel energie.
pi_146011246
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:03 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Wat rot zeg dat je weer zoveel last van die schema's hebt *knuffel* Heb je een idee waarom je daar nu weer zoveel last van hebt? Ik herken het wel hoor, ik heb ook heel erg last van die schema's en dat kost idd erg veel energie.
Ik weet het niet eigenlijk. Alleen weet ik dat t gewone leven met werk en alle verplichtingen me wel zwaar valt. Ik ben ook elke dag wel overprikkeld door alle dingen en drukte.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146011425
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:10 schreef zomertje het volgende:

[..]

Ik weet het niet eigenlijk. Alleen weet ik dat t gewone leven met werk en alle verplichtingen me wel zwaar valt. Ik ben ook elke dag wel overprikkeld door alle dingen en drukte.
Hmm dat is wel lastig dan ja. Hoeveel uur werk je in de week dan? En kun je daar buiten wel rustmomenten/momenten voor jezelf inplannen? Heb je nog medicatie?
pi_146013583
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:03 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dankjewel, wat een lief compliment! En ja, ik heb er nu wel meer vertrouwen in! Gewoon al bijna een jaar crisisvrij! ^O^

En wat een gedoe met die GGZ-instelling zeg! Daar zou ik ook gefrustreerd van worden hoor!
En het afmaken van een opleiding/stage is idd wel belangrijk, maar ik snap je hulpverleners ook wel.Hoe realistisch is dat als je niet eerst aan jezelf werkt? Ga je dan niet elke keer vastlopen als je niet eerst met jezelf aan de slag gaat?
Als je denkt dat je het zonder redt dan moet je dat vooral doen natuurlijk. Dan is het idd een idee om vanaf februari verder te gaan. Maar ga je het zolang zonder redden? Ik hoop wel dat je snel duidelijkheid hebt qua hulpverlening, want niet weten waar je aan toe bent helpt natuurlijk ook niet. Sterkte!
Gefeliciteerd! Ik ben inmiddels ook iets meer dan een jaar crisisvrij bedenk ik mij net! :D

Ik denk dat ik even een kontindekrib-week heb, mede door de onzekerheid.
Ik loop inderdaad elke keer vast en zit nog erg in de knoop met mezelf. Het escaleert regelmatig maar geen diepe crisis of depressie het laatste jaar, dus het voelt wel stabieler dan eerst. Rationeel gezien weet ik best dat ik nog behandeling nodig heb en mijn hoofdbehandelaar zegt ook dat hij zo reageert omdat hij dat ook nodig vindt. Ik weet alleen niet of dat dan ook NU moet. Misschien doe ik mezelf tekort maar het voelt minder accuut nu het geen crisis is.
Doorgaan met mijn studie voelt ook heel belangrijk omdat het ik het gevoel heb dat het opgeven/vertragen me juist weer richting een crisis zal duwen of een gevoelsmatige uitzichtloze situatie.
Ik hoop dat ik gewoon bij mijn oude behandelaar terug kan en in februari verder kan met schematherapie en dat mijn beweegredenen geaccepteerd worden. Zo niet dan moet ik verder gaan nadenken over wat ik wil en wat nodig is.
pi_146013693
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:10 schreef zomertje het volgende:

[..]

Ik weet het niet eigenlijk. Alleen weet ik dat t gewone leven met werk en alle verplichtingen me wel zwaar valt. Ik ben ook elke dag wel overprikkeld door alle dingen en drukte.
Herkenbaar.. Ook over of je wel leuk genoeg bent enzo. Wat een worsteling hè.
Ik doe tegenwoordig heel vaak thuis de veilige plek oefening. Ken je die?
Helpt bij mij wel wat om wat rust te voelen..
pi_146014515
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:13 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hmm dat is wel lastig dan ja. Hoeveel uur werk je in de week dan? En kun je daar buiten wel rustmomenten/momenten voor jezelf inplannen? Heb je nog medicatie?
Ik werk 20 uur per week en probeer genoeg rust te plannen. Medicatie nog wel ja, anti depressiva.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146014529
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:50 schreef appelsap het volgende:

[..]

Herkenbaar.. Ook over of je wel leuk genoeg bent enzo. Wat een worsteling hè.
Ik doe tegenwoordig heel vaak thuis de veilige plek oefening. Ken je die?
Helpt bij mij wel wat om wat rust te voelen..
Nee, die ken ik niet?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146015447
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 22:06 schreef zomertje het volgende:

[..]

Nee, die ken ik niet?
De bedoeling is dat je een veilige plek visualiseert. Dat mag iets zijn wat echt bestaat en waar je naartoe kan gaan maar het mag ook een verzinsel zijn.
Je neemt hiervoor een plek die voor jou neutraal is en waarbij er geen oordelen over jou zijn, je bij wijze van niet gestoord kan worden door anderen en er rust en een gevoel van veiligheid is.
Je stelt jezelf dan vragen als: hoe ziet het eruit, wat voel je, is het warm of koud, zit of sta je, zijn er mensen in je omgeving, welke kleuren zie je. Of opdrachten zoals: raak de grond eens aan (in gedachte in je veilige plek) wat voel je dan.
Het helpt mij wel om echt op die rustige plek te komen. Mijn plek is een plek op het strand, op een bankje in de duinen, helemaal alleen. Ik hoor de zee en de wind, het is zo'n 22 graden, beetje wind, voeten in het zand.
Vooral het idee dat ik daar ben, rust heb en er niemand is die een oordeel heeft en ik daar gewoon kan/mag zijn wie ik ben helpt mij.
pi_146023321
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 22:24 schreef appelsap het volgende:

[..]

De bedoeling is dat je een veilige plek visualiseert. Dat mag iets zijn wat echt bestaat en waar je naartoe kan gaan maar het mag ook een verzinsel zijn.
Je neemt hiervoor een plek die voor jou neutraal is en waarbij er geen oordelen over jou zijn, je bij wijze van niet gestoord kan worden door anderen en er rust en een gevoel van veiligheid is.
Je stelt jezelf dan vragen als: hoe ziet het eruit, wat voel je, is het warm of koud, zit of sta je, zijn er mensen in je omgeving, welke kleuren zie je. Of opdrachten zoals: raak de grond eens aan (in gedachte in je veilige plek) wat voel je dan.
Het helpt mij wel om echt op die rustige plek te komen. Mijn plek is een plek op het strand, op een bankje in de duinen, helemaal alleen. Ik hoor de zee en de wind, het is zo'n 22 graden, beetje wind, voeten in het zand.
Vooral het idee dat ik daar ben, rust heb en er niemand is die een oordeel heeft en ik daar gewoon kan/mag zijn wie ik ben helpt mij.
Mooi dat dat voor jou werkt. Heb het wel eens geprobeerd, maar werkt niet goed genoeg. Ik kruip vaak op de bank, onder een fleece deken en als de kat erbij komt liggen kan ik me ook best lekker veilig voelen :)
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146061473
Lopen jullie ook zo te worstelen met de leegte en een gebrek aan gevoel?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  woensdag 29 oktober 2014 @ 20:22:49 #264
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_146088084
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 02:47 schreef Comp_Lex het volgende:
Lopen jullie ook zo te worstelen met de leegte en een gebrek aan gevoel?
Pff ik had hier al vanaf vanmorgen op willen reageren, helaas erg druk en wat medische complicaties van fysieke aard waardoor ik mijn intentie niet hebben kunnen vervullen. Nu ik echter hier zal ik eens wat schrijven uit de losse pols met andere woorden ik ga gewoon schrijven wat in mij op komt.

Soms denk ik dat ik het leven wat intensiever zou moeten leven, als ik om mij heen kijk ben ik altijd het excentrieke figuur, de persoon die nee zegt tegen drukke bezigheden en ervan kan genieten als niemand contact zoekt of mij lastig valt, ja als een vriend contact wilt opnemen of iemand komt naar mij toe zie ik dat als lastig vallen. Maar misschien zou ik wat intensiever moeten leven, maar ik voel me dan een beetje als met eten, soms als er lekker eten is eet ik er teveel van en ik weet dat het niet goed voor me is maar toch wil en doe ik het om daarna achtergelaten te worden met buikpijn. Net zo denk ik of maak ik mijzelf vaak wijs dat ik met mensen wil zijn en een beetje een personen mens zou willen zijn met meer contacten die ergens naar binnen kan lopen zijn charmes in de strijd kan gooien en het goed bij vrouwen doet. Maar ik weet dat vrouwen niet goed voor mij zijn dat ik een soort hond ben die achter de auto aan rent en eenmaal daar niet weet wat hij moet doen. En dan kan ik weer terug gaan zitten en blij zijn in mijn eentje, maar soms dan denk ik weer dat ik intensiever moet leven.

En soms voel ik me leeg, maar dan besef ik me dat ik ook een zeer leeg persoon ben, de meeste mensen investeren tijd in dingen en dat geeft betekenis, zo ontmoete ik iemand met vrouw en kinderen die zegt dat elke dag maar beter en beter wordt, voor iemand als mij zou het onmogelijk zijn. Ik kan alcohol drinken en als ik echt echt echt echt moet 1x per jaar naar een hoer gaan voor mijn intimiteit en dat is het dan. Een leeg leven met niks in, een makker wilt al de hele tijd met me afspreken maar ik hou de boot af geen zin in. En waarom zou ik?

Dus tja worstel ik ermee? Ik zou zeggen dat ik er vaker aan denk en dan denk was ik maar dit of dat, maar goed het is gewoon zo dat het gras elders groener lijkt, maar laten we eerlijk zijn ik ben een type gras en jij waarschijnlijk ook dat maar op een paar locaties groeit we kunnen niet zomaar zeggen ik wil daar gaan, we schieten daar geen wortel.

Dit is wat ik denk en graag zie ik een reactie tegemoet waarop we dit misschien kunnen uitbreiden, of wilde je een andere kant op?
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_146100905
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 20:22 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Pff ik had hier al vanaf vanmorgen op willen reageren, helaas erg druk en wat medische complicaties van fysieke aard waardoor ik mijn intentie niet hebben kunnen vervullen. Nu ik echter hier zal ik eens wat schrijven uit de losse pols met andere woorden ik ga gewoon schrijven wat in mij op komt.

Soms denk ik dat ik het leven wat intensiever zou moeten leven, als ik om mij heen kijk ben ik altijd het excentrieke figuur, de persoon die nee zegt tegen drukke bezigheden en ervan kan genieten als niemand contact zoekt of mij lastig valt, ja als een vriend contact wilt opnemen of iemand komt naar mij toe zie ik dat als lastig vallen. Maar misschien zou ik wat intensiever moeten leven, maar ik voel me dan een beetje als met eten, soms als er lekker eten is eet ik er teveel van en ik weet dat het niet goed voor me is maar toch wil en doe ik het om daarna achtergelaten te worden met buikpijn. Net zo denk ik of maak ik mijzelf vaak wijs dat ik met mensen wil zijn en een beetje een personen mens zou willen zijn met meer contacten die ergens naar binnen kan lopen zijn charmes in de strijd kan gooien en het goed bij vrouwen doet. Maar ik weet dat vrouwen niet goed voor mij zijn dat ik een soort hond ben die achter de auto aan rent en eenmaal daar niet weet wat hij moet doen. En dan kan ik weer terug gaan zitten en blij zijn in mijn eentje, maar soms dan denk ik weer dat ik intensiever moet leven.

En soms voel ik me leeg, maar dan besef ik me dat ik ook een zeer leeg persoon ben, de meeste mensen investeren tijd in dingen en dat geeft betekenis, zo ontmoete ik iemand met vrouw en kinderen die zegt dat elke dag maar beter en beter wordt, voor iemand als mij zou het onmogelijk zijn. Ik kan alcohol drinken en als ik echt echt echt echt moet 1x per jaar naar een hoer gaan voor mijn intimiteit en dat is het dan. Een leeg leven met niks in, een makker wilt al de hele tijd met me afspreken maar ik hou de boot af geen zin in. En waarom zou ik?

Dus tja worstel ik ermee? Ik zou zeggen dat ik er vaker aan denk en dan denk was ik maar dit of dat, maar goed het is gewoon zo dat het gras elders groener lijkt, maar laten we eerlijk zijn ik ben een type gras en jij waarschijnlijk ook dat maar op een paar locaties groeit we kunnen niet zomaar zeggen ik wil daar gaan, we schieten daar geen wortel.

Dit is wat ik denk en graag zie ik een reactie tegemoet waarop we dit misschien kunnen uitbreiden, of wilde je een andere kant op?
Ik heb een paar vragen:
Hoe zie je dat uitbreiden en de andere kant op precies?
Als je intensiever kon leven, zou je dat dan niet allang gedaan hebben?
Is het al niet worstelen als je er zo over na loopt te denken?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 30 oktober 2014 @ 07:46:19 #266
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_146103529
@spongeboss:
En iets gaan doen dan semi sociaal is? Bijv met iemand naar de bios? Dan praat je alleen even kort voor en na de film en verder kijk je naar het scherm.
De interactie is dan minimaal. Misschien is dat minder zwaar?

Als je al meer contacten wilt met mensen moet je dat denk ik langzaam opbouwen. Je bent het nu niet gewend en dan is het heel vermoeiend.

En sja gras groener ken ik wel. Ik denk dat bijna alle posters in dit topic wat beperkt zijn in wat zij aankunnen. Dingen hakken er meer in enzo.

Ik vind jouw bericht wel al heel positief tov een tijd terug trws *O*
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  donderdag 30 oktober 2014 @ 10:27:04 #267
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_146106238
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 00:50 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Ik heb een paar vragen:
Hoe zie je dat uitbreiden en de andere kant op precies?
Als je intensiever kon leven, zou je dat dan niet allang gedaan hebben?
Is het al niet worstelen als je er zo over na loopt te denken?
Je zei: Lopen jullie ook zo te worstelen met de leegte en een gebrek aan gevoel?

En ik ben gewoon wat in de verte gaan praten, dus heb geen idee of ik iets heb gezegd dat ook maar in de buurt komt van je vraag.

Als ik intensiever zou kunnen leven... Kijk ik ben er best van overtuigd en heb dat in het verleden gedaan dat ik wel vrouwen kan aanspreken etc, ik zou misschien een vrouw kunnen zoeken een relatie beginnen. Echter heb ik daar totaal geen zin in, maar het is niet zo dat ik het niet kan. Maar ook niet dat het feilloos zou gaan.

Nee ik vind denken niet een worsteling, soms laat je je gedachten over bepaalde dingen gaan. Als ik naar de chinees ga denk ik ook even na, niet dat ik dan worstel. Kijk ik denk er over dag over na maar als ik naar bed ga slaap ik gewoon goed zonder erover te denken.

quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 07:46 schreef Murmeli het volgende:
@spongeboss:
En iets gaan doen dan semi sociaal is? Bijv met iemand naar de bios? Dan praat je alleen even kort voor en na de film en verder kijk je naar het scherm.
De interactie is dan minimaal. Misschien is dat minder zwaar?

Als je al meer contacten wilt met mensen moet je dat denk ik langzaam opbouwen. Je bent het nu niet gewend en dan is het heel vermoeiend.

En sja gras groener ken ik wel. Ik denk dat bijna alle posters in dit topic wat beperkt zijn in wat zij aankunnen. Dingen hakken er meer in enzo.

Ik vind jouw bericht wel al heel positief tov een tijd terug trws *O*
Nee ik heb een makker die wilt steeds afspreken om te gamen en dat is wat met hem te gamen waar ik absoluut nooit zin in heb en als ik ergens mee worstel is het dat ik hem niet gewoon kan zeggen de groeten ik hoef je nooit meer te zien.

Ik denk dat het gras vaak groener lijkt elders of dat er dingen zijn die heel leuk lijken maar niet goed voor je zijn, drugs en alcohol lijken veel mensen leuk maar ze doen niets goeds. Voor mij persoonlijk hoef ik niets te bereiken of iets te zijn, misschien dat ik er later op terug kom en me erg leeg en op voel maar voorlopig ach jai k kan me er geen druk om maken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_146186650
Net een artikel over pleasen gelezen en er zat ook een verwijzing bij naar een test van Psychologiemagazine. Ik die test maken, moest ik gewoon op alle 24 vragen "ja" beantwoorden :o
Dus dat was wel even confronterend, wist wel dat het "erg" was, maar nu ik erover nadenk is het wel erg veel, zowel in gedachten, gewoontes als emoties.

quote:
Uw totaalscore op de pleasertest is: 24 punten
16-24 punten? U bent een ernstige pleaser
De behoefte om anderen te plezieren zit bij u diep ingebakken en is ernstig. Waarschijnlijk weet u zelf ook wel dat dat een zware wissel trekt op uw psychische en lichamelijke gezondheid - en op de kwaliteit van uw relaties. De hoeveelheid stress die u ervaart kan een goede stok achter de deur zijn om het probleem aan te pakken. Maar u moet wel in actie komen om weer greep te krijgen op uw leven. Lees hieronder of uw behoefte vooral het gevolg is van gedachten, van gewoontes of emoties.

Zo tem je de pleaser
En welk type pleaser dan?
Scoorde u 10 of hoger? Dan is het zinvol om te ontdekken wat de belangrijkste oorzaak is van uw behoefte om te behagen: uw gedachten, gewoontes of uw emoties.
De hoogste score geeft aan wat bij u de belangrijkste oorzaak is van uw wens om aardig gevonden te worden. Het is ook mogelijk dat u op twee of zelfs drie oorzaken even hoog scoort. Dan zijn deze in even grote mate aanwezig.

Uw score op gedachten is: 8.00 punten

Het vaakst ‘ja' geantwoord bij gedachten?
Uw behoefte om te behagen komt voort uit de - rigide - gedachte dat iedereen u aardig moet vinden. U ontleent uw eigenwaarde en identiteit aan hoeveel u doet voor anderen; volgens u prevaleren hun belangen boven die van uzelf. Als u deze instelling heeft, gelooft u dat u door aardig te zijn afwijzing en kwetsend gedrag van anderen voorkomt. U legt uzelf strenge regels op, levert harde kritiek op uzelf, en heeft perfectionistische verwachtingen van uzelf - maar tegelijkertijd wilt u niets liever dan door iedereen geaccepteerd te worden.

Uw score op gewoontes is:8.00 punten
Het vaakst ‘ja' geantwoord bij gewoontes?
U wilt anderen onvoorwaardelijk tevredenstellen, ook al gaat dat ten koste van uzelf. Bent u dit type, dan is het een gewoonte van u om iets voor anderen te doen, en per saldo doet u dat dus te vaak en te veel. U zegt zelden ‘nee' en delegeert zelden. Het is onvermijdelijk dat u telkens overbetrokken raakt, veel van uzelf aan anderen geeft en zelf weinig overhoudt.

Uw score op emoties is:8.00 punten

Het vaakst ‘ja' geantwoord bij emoties?
Uw belangrijkste motief is dat u beangstigende en onprettige gevoelens wilt vermijden. Zelfs de mogelijkheid van, of het vooruitzicht op, een boze confrontatie met anderen roept al veel angst op. Uw gedrag dient voornamelijk als vermijdingstactiek om uzelf te beschermen tegen uw angst voor woede, conflict en confrontatie. Maar zoals u waarschijnlijk al weet is deze tactiek niet onfeilbaar. Uw angsten worden er namelijk niet minder van. Ze verergeren juist zolang u zulk vermijdingsgedrag blijft vertonen

Test
Maar het klopt ook echt precies, wat er staat zijn ook echt precies mijn doelen voor de deeltijd:
Zelfvertrouwen krijgen, hoge eisen verminderen, minder kritiek op mezelf geven, nee leren zeggen, hulp leren vragen en dingen niet vermijden vanwege angst voor afwijzing/conflicten. Dus dat simpele testje was wel even confronterend, kwam wel even binnen zeg maar :{
pi_146217500
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 15:27 schreef Sylvana het volgende:
Net een artikel over pleasen gelezen en er zat ook een verwijzing bij naar een test van Psychologiemagazine. Ik die test maken, moest ik gewoon op alle 24 vragen "ja" beantwoorden :o
Dus dat was wel even confronterend, wist wel dat het "erg" was, maar nu ik erover nadenk is het wel erg veel, zowel in gedachten, gewoontes als emoties.

[..]

Maar het klopt ook echt precies, wat er staat zijn ook echt precies mijn doelen voor de deeltijd:
Zelfvertrouwen krijgen, hoge eisen verminderen, minder kritiek op mezelf geven, nee leren zeggen, hulp leren vragen en dingen niet vermijden vanwege angst voor afwijzing/conflicten. Dus dat simpele testje was wel even confronterend, kwam wel even binnen zeg maar :{
Misschien nog toe te voegen aan het lijstje: grenzen aangeven?
Het lijkt mij ook confronterend, maar ergens ook bevestigend dat je dan de juiste doelen gekozen hebt en dat die voor jou ook echt relevant zijn. :)
pi_146219601
quote:
0s.gif Op zondag 2 november 2014 16:09 schreef appelsap het volgende:

[..]

Misschien nog toe te voegen aan het lijstje: grenzen aangeven?
Het lijkt mij ook confronterend, maar ergens ook bevestigend dat je dan de juiste doelen gekozen hebt en dat die voor jou ook echt relevant zijn. :)
Owja die was ik vergeten maar hoort er ook zeker bij ja :Y
En dat is idd wel fijn ja dat ik wel echt weet waar ik aan wil werken.
pi_146220233
quote:
1s.gif Op zondag 2 november 2014 17:06 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Owja die was ik vergeten maar hoort er ook zeker bij ja :Y
En dat is idd wel fijn ja dat ik wel echt weet waar ik aan wil werken.
Ik denk dat het voor een groot deel is aangeleerd. Als je niet doet wat ik zeg dan ben je niet lief, dat idee.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146652033
Ze vermoeden dat ik psychotisch ben. Ze willen dat ik EPO ga doen. Als ik daadwerkelijk psychotisch ben, dan zal mijn diagnose wel aangepast worden van paranoïde-schizoïde naar schizofrenie.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_146666901
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 17:12 schreef Comp_Lex het volgende:
Ze vermoeden dat ik psychotisch ben. Ze willen dat ik EPO ga doen. Als ik daadwerkelijk psychotisch ben, dan zal mijn diagnose wel aangepast worden van paranoïde-schizoïde naar schizofrenie.
Dat kunnen ze misschien wel beter behandelen, dat zou dan weer fijn zijn lijkt me?
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_146728451
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:34 schreef zomertje het volgende:

[..]

Dat kunnen ze misschien wel beter behandelen, dat zou dan weer fijn zijn lijkt me?
Ja, maar ik wil niet weer door zo'n heel traject heen gaan.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_146888735
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 20:22 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Pff ik had hier al vanaf vanmorgen op willen reageren, helaas erg druk en wat medische complicaties van fysieke aard waardoor ik mijn intentie niet hebben kunnen vervullen. Nu ik echter hier zal ik eens wat schrijven uit de losse pols met andere woorden ik ga gewoon schrijven wat in mij op komt.

Soms denk ik dat ik het leven wat intensiever zou moeten leven, als ik om mij heen kijk ben ik altijd het excentrieke figuur, de persoon die nee zegt tegen drukke bezigheden en ervan kan genieten als niemand contact zoekt of mij lastig valt, ja als een vriend contact wilt opnemen of iemand komt naar mij toe zie ik dat als lastig vallen. Maar misschien zou ik wat intensiever moeten leven, maar ik voel me dan een beetje als met eten, soms als er lekker eten is eet ik er teveel van en ik weet dat het niet goed voor me is maar toch wil en doe ik het om daarna achtergelaten te worden met buikpijn. Net zo denk ik of maak ik mijzelf vaak wijs dat ik met mensen wil zijn en een beetje een personen mens zou willen zijn met meer contacten die ergens naar binnen kan lopen zijn charmes in de strijd kan gooien en het goed bij vrouwen doet. Maar ik weet dat vrouwen niet goed voor mij zijn dat ik een soort hond ben die achter de auto aan rent en eenmaal daar niet weet wat hij moet doen. En dan kan ik weer terug gaan zitten en blij zijn in mijn eentje, maar soms dan denk ik weer dat ik intensiever moet leven.

En soms voel ik me leeg, maar dan besef ik me dat ik ook een zeer leeg persoon ben, de meeste mensen investeren tijd in dingen en dat geeft betekenis, zo ontmoete ik iemand met vrouw en kinderen die zegt dat elke dag maar beter en beter wordt, voor iemand als mij zou het onmogelijk zijn. Ik kan alcohol drinken en als ik echt echt echt echt moet 1x per jaar naar een hoer gaan voor mijn intimiteit en dat is het dan. Een leeg leven met niks in, een makker wilt al de hele tijd met me afspreken maar ik hou de boot af geen zin in. En waarom zou ik?

Dus tja worstel ik ermee? Ik zou zeggen dat ik er vaker aan denk en dan denk was ik maar dit of dat, maar goed het is gewoon zo dat het gras elders groener lijkt, maar laten we eerlijk zijn ik ben een type gras en jij waarschijnlijk ook dat maar op een paar locaties groeit we kunnen niet zomaar zeggen ik wil daar gaan, we schieten daar geen wortel.

Dit is wat ik denk en graag zie ik een reactie tegemoet waarop we dit misschien kunnen uitbreiden, of wilde je een andere kant op?
Ik heb even wat uitspraken van jou geselecteerd. Dit zijn namelijk aannames die niet kloppen. Je blijft jezelf wijsmaken dat jij er niet bij hoort, dat je een outcast bent, dat vrouwen je niet moeten, dat het niet meer goedkomt met je, dat de wereld je niet begrijpt en niemand te vertrouwen is. Dit soort dingen zeg je waarschijnlijk jarenlang dag in dag uit tegen jezelf. Dan is het logisch dat je het liefst op een hutje in de hei wilt wonen en geen behoefte hebt aan contact.

Ik snap best dat het allemaal zo voelt en ik snap ook wel - ik heb gelezen wat je hebt meegemaakt in je leven - hoe die gedachten zijn ontstaan. Maar ik hoop echt dat je een keer gaat inzien dat die gedachten niet kloppen. Het kan echt wel goed met je komen en mensen zijn meer te vertrouwen dan jij denkt. Maar de verandering moet bij JOU beginnen.

Wanneer jij de problemen buiten jezelf legt en op je omgeving projecteert "vrouwen zijn gemeen", "mensen zijn niet te vertrouwen" etc, ga jij je machteloos voelen en kruip je in je schulp om je tegen die boze buitenwereld te beschermen. Wanneer jij het meer bij jezelf gaat zoeken "ik heb problemen met vrouwen" "ik heb moeite om mensen te kunnen vertrouwen", is die machteloosheid veel minder en de buitenwereld veel minder bedreigend. En omdat je het bij jezelf legt, ga je meer in oplossingen denken. Want als jij bijvoorbeeld zegt "ik heb moeite om mensen te vertrouwen", ga jij ook denken "als ik dingen anders ga doen, kan het mij lukken om mensen meer te vertrouwen"

Dat eten is wel een probleem. Als jij zoveel eet dat je er buikpijn van krijgt, denk ik dat jij zelfs een eetprobleem hebt. Ik denk echt dat jij een intensievere behandeling nodig hebt en niet een psych waar je eens in de zoveel tijd naartoe gaat.

Fixeer je niet teveel op je gevoel van leegte en laat je daardoor niet teveel leiden. Dat gevoel krijg je wel vaker, omdat het zo diep is. Eerst moet je je gedrag en denkpatronen veranderen en daarna verandert je gevoel vanzelf mee.

Sterkte ermee! Ik weet zelf hoe kut het is om zo met jezelf te worstelen. Maar geef niet op en heb geduld met jezelf. Wanneer jij aan jezelf werkt, lijkt het misschien vaak zo dat het allemaal voor niks is, maar het tegendeel is waar! Veranderen is mogelijk! En een gelukkiger leven ook!
pi_147087016
Ik ben er achter gekomen dat er over het traject onderhandeld kan worden.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_147299638
Hai allemaal, ik ben nieuw maar lees al geruime tijd mee in dit topic. Ik ben gediagnosticeerd met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. (+ depressie en psychotische stoornis nao) Door de juiste medicatie gaat het redelijk met me, ik ben vrij stabiel. Dit is niet altijd zo geweest.Ik ben 38 jaar. Doe op het moment niet veel, alleen een cursus mindfulness. Mijn dag/nacht ritme is naar de klote, vandaar dat ik op dit onchristelijke uur nog zit te typen. Anyway, wil me alleen even voorstellen. Tot ziens.
pi_147325341
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 00:18 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Ik heb even wat uitspraken van jou geselecteerd. Dit zijn namelijk aannames die niet kloppen. Je blijft jezelf wijsmaken dat jij er niet bij hoort, dat je een outcast bent, dat vrouwen je niet moeten, dat het niet meer goedkomt met je, dat de wereld je niet begrijpt en niemand te vertrouwen is. Dit soort dingen zeg je waarschijnlijk jarenlang dag in dag uit tegen jezelf. Dan is het logisch dat je het liefst op een hutje in de hei wilt wonen en geen behoefte hebt aan contact.

Ik snap best dat het allemaal zo voelt en ik snap ook wel - ik heb gelezen wat je hebt meegemaakt in je leven - hoe die gedachten zijn ontstaan. Maar ik hoop echt dat je een keer gaat inzien dat die gedachten niet kloppen. Het kan echt wel goed met je komen en mensen zijn meer te vertrouwen dan jij denkt. Maar de verandering moet bij JOU beginnen.

Wanneer jij de problemen buiten jezelf legt en op je omgeving projecteert "vrouwen zijn gemeen", "mensen zijn niet te vertrouwen" etc, ga jij je machteloos voelen en kruip je in je schulp om je tegen die boze buitenwereld te beschermen. Wanneer jij het meer bij jezelf gaat zoeken "ik heb problemen met vrouwen" "ik heb moeite om mensen te kunnen vertrouwen", is die machteloosheid veel minder en de buitenwereld veel minder bedreigend. En omdat je het bij jezelf legt, ga je meer in oplossingen denken. Want als jij bijvoorbeeld zegt "ik heb moeite om mensen te vertrouwen", ga jij ook denken "als ik dingen anders ga doen, kan het mij lukken om mensen meer te vertrouwen"

Dat eten is wel een probleem. Als jij zoveel eet dat je er buikpijn van krijgt, denk ik dat jij zelfs een eetprobleem hebt. Ik denk echt dat jij een intensievere behandeling nodig hebt en niet een psych waar je eens in de zoveel tijd naartoe gaat.

Fixeer je niet teveel op je gevoel van leegte en laat je daardoor niet teveel leiden. Dat gevoel krijg je wel vaker, omdat het zo diep is. Eerst moet je je gedrag en denkpatronen veranderen en daarna verandert je gevoel vanzelf mee.

Sterkte ermee! Ik weet zelf hoe kut het is om zo met jezelf te worstelen. Maar geef niet op en heb geduld met jezelf. Wanneer jij aan jezelf werkt, lijkt het misschien vaak zo dat het allemaal voor niks is, maar het tegendeel is waar! Veranderen is mogelijk! En een gelukkiger leven ook!
Jij hebt overduidelijk nog nooit van PPS gehoord.
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 05:51 schreef Rivka76 het volgende:
Hai allemaal, ik ben nieuw maar lees al geruime tijd mee in dit topic. Ik ben gediagnosticeerd met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. (+ depressie en psychotische stoornis nao) Door de juiste medicatie gaat het redelijk met me, ik ben vrij stabiel. Dit is niet altijd zo geweest.Ik ben 38 jaar. Doe op het moment niet veel, alleen een cursus mindfulness. Mijn dag/nacht ritme is naar de klote, vandaar dat ik op dit onchristelijke uur nog zit te typen. Anyway, wil me alleen even voorstellen. Tot ziens.
Welkom

[ Bericht 14% gewijzigd door Comp_Lex op 06-12-2014 01:16:43 ]
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_147328722
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 01:10 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Jij hebt overduidelijk nog nooit van PPS gehoord.
Want?
pi_147331988
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 11:23 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Want?
quote:
Je blijft jezelf wijsmaken dat jij er niet bij hoort, dat je een outcast bent, dat vrouwen je niet moeten, dat het niet meer goedkomt met je, dat de wereld je niet begrijpt en niemand te vertrouwen is.
Dit is heel kenmerkend voor mensen die aan PPS lijden, maar voor hen is het niet "wijsmaken", maar de realiteit.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_147334226
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 14:02 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

[..]

Dit is heel kenmerkend voor mensen die aan PPS lijden, maar voor hen is het niet "wijsmaken", maar de realiteit.
Wat versta jij dan onder wijsmaken?

Ik begrijp ook wel dat hij het echt zo ziet. En ik heb ook het vermoeden dat hij mijn reactie niet in dank afneemt maar misschien interpreteert als een persoonlijke aanval. Moet ik dan maar mee gaan in zijn vervormde realiteit en bevestigen dat inderdaad niemand hem kan en wil begrijpen en iedereen tegen hem is? Daar zal hij eveneens achterdochtig van raken, maar dan is het terecht, want dan komt het omdat ik tegen hem niet eerlijk ben over wat ik er echt van denk en aangezien hij ook niet achterlijk is, weet hij dan eveneens dat ik hem met zulke uitspraken alleen nog maar verder in de shit trap.

Wat mensen met persoonlijkheidsstoornissen uit cluster A doen, is hun eigen gevoelens buiten zichzelf leggen en op de omgeving om hen heen projecteren. Dat is een primair overlevingsmechanisme wat ieder mens heeft en weleens toepast, want het is soms makkelijker om 'de schuld' buiten jezelf te leggen. Als je bijvoorbeeld als kind altijd hoort dat je anders bent en altijd dingen fout doet en daardoor al een groot minderwaardigheidscomplex heb opgelopen, moet je dat betreffende overlevingsmechanisme wel toepassen om te voorkomen dat je ego nog meer schade oploopt. Het idee dat mensen je kapot willen maken, is makkelijker te verdragen dan dat jij degene bent die oorzaak in het probleem hebt. (Dat jij de schuld van alles bent, is evenmin de realiteit dan dat de boze buitenwereld het op je gemunt hebt. Maar kinderen zien het sowieso zwartwit en kunnen niet de nuances zien.)

Wat gebeurt er als je de wereld om je heen ervaart als bedreigend met allemaal mensen die je kwaad willen berokkenen? Voel je dan de behoefte om vrienden te hebben of lijkt het je veiliger om je voor iedereen (gevoelsmatig) af te sluiten? Ik denk het laatste. Als gevolg daarvan verlies jij contact met de realiteit en ontwikkel jij je tot een persoon die 'een beetje raar is'. En als jij merkt dat mensen je niet begrijpen en afstand van je nemen, kan jij je net als vroeger de outcast die alles fout doet gaan voelen. Maar zover laat je het niet komen, omdat je daar dan aan onderdoor gaat, dus ga jij je eigen gevoelens verdoven en wederom weer projecteren op de buitenwereld. Als jij bijvoorbeeld merkt dat anderen afstandelijk tegen je doen, denk je "Zie je wel! Mensen moeten mij niet en zijn onbetrouwbaar!" Je bent je niet bewust dat mensen misschien zo op je reageren, omdat jij je zelf ook afstandelijk opstelt en de mensen niet weten hoe ze je moeten benaderen en daardoor misschien ook een beetje bang voor je zijn. Dat besef laat je niet toe om je ego te beschermen.

Dat is wat mensen met cluster A persoonlijkheidsstoornissen in hun behandeling leren: "Klopt het dat mensen zich op een bepaalde manier naar mij opstellen omdat ze mij kwaad willen doen, of is er een andere reden?" Maar je gaat dan ook je angsten aan, die evenmin reëel is. Want je bent bang dat jij de outcast bent die alles fout doet. Maar ben je echt een outcast en doe je inderdaad alles fout? Of zijn er ook dingen goed aan jou? Klopt het dat je een minderwaardig persoon bent of zijn er inderdaad in je leven mensen geweest die jou dat onheus hebben aangepraat?
pi_147335907
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 15:48 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Wat versta jij dan onder wijsmaken?

Ik begrijp ook wel dat hij het echt zo ziet. En ik heb ook het vermoeden dat hij mijn reactie niet in dank afneemt maar misschien interpreteert als een persoonlijke aanval. Moet ik dan maar mee gaan in zijn vervormde realiteit en bevestigen dat inderdaad niemand hem kan en wil begrijpen en iedereen tegen hem is? Daar zal hij eveneens achterdochtig van raken, maar dan is het terecht, want dan komt het omdat ik tegen hem niet eerlijk ben over wat ik er echt van denk en aangezien hij ook niet achterlijk is, weet hij dan eveneens dat ik hem met zulke uitspraken alleen nog maar verder in de shit trap.

Wat mensen met persoonlijkheidsstoornissen uit cluster A doen, is hun eigen gevoelens buiten zichzelf leggen en op de omgeving om hen heen projecteren. Dat is een primair overlevingsmechanisme wat ieder mens heeft en weleens toepast, want het is soms makkelijker om 'de schuld' buiten jezelf te leggen. Als je bijvoorbeeld als kind altijd hoort dat je anders bent en altijd dingen fout doet en daardoor al een groot minderwaardigheidscomplex heb opgelopen, moet je dat betreffende overlevingsmechanisme wel toepassen om te voorkomen dat je ego nog meer schade oploopt. Het idee dat mensen je kapot willen maken, is makkelijker te verdragen dan dat jij degene bent die oorzaak in het probleem hebt. (Dat jij de schuld van alles bent, is evenmin de realiteit dan dat de boze buitenwereld het op je gemunt hebt. Maar kinderen zien het sowieso zwartwit en kunnen niet de nuances zien.)

Wat gebeurt er als je de wereld om je heen ervaart als bedreigend met allemaal mensen die je kwaad willen berokkenen? Voel je dan de behoefte om vrienden te hebben of lijkt het je veiliger om je voor iedereen (gevoelsmatig) af te sluiten? Ik denk het laatste. Als gevolg daarvan verlies jij contact met de realiteit en ontwikkel jij je tot een persoon die 'een beetje raar is'. En als jij merkt dat mensen je niet begrijpen en afstand van je nemen, kan jij je net als vroeger de outcast die alles fout doet gaan voelen. Maar zover laat je het niet komen, omdat je daar dan aan onderdoor gaat, dus ga jij je eigen gevoelens verdoven en wederom weer projecteren op de buitenwereld. Als jij bijvoorbeeld merkt dat anderen afstandelijk tegen je doen, denk je "Zie je wel! Mensen moeten mij niet en zijn onbetrouwbaar!" Je bent je niet bewust dat mensen misschien zo op je reageren, omdat jij je zelf ook afstandelijk opstelt en de mensen niet weten hoe ze je moeten benaderen en daardoor misschien ook een beetje bang voor je zijn. Dat besef laat je niet toe om je ego te beschermen.

Dat is wat mensen met cluster A persoonlijkheidsstoornissen in hun behandeling leren: "Klopt het dat mensen zich op een bepaalde manier naar mij opstellen omdat ze mij kwaad willen doen, of is er een andere reden?" Maar je gaat dan ook je angsten aan, die evenmin reëel is. Want je bent bang dat jij de outcast bent die alles fout doet. Maar ben je echt een outcast en doe je inderdaad alles fout? Of zijn er ook dingen goed aan jou? Klopt het dat je een minderwaardig persoon bent of zijn er inderdaad in je leven mensen geweest die jou dat onheus hebben aangepraat?
De psychologie denkt daar heel anders over. Ze gebruiken geen woorden als "raar", "fout" of "schuld". We zijn allemaal genetisch aangelegd om iets te worden, maar uiteindelijk bepaalt de omgeving wat er daadwerkelijk gebeurd. Daar zijn we allemaal producten van en dat is wat de psychologie zegt. Niemand heeft zomaar voor de lol een stoornis.
Bij SPS (en waarschijnlijk in bepaalde mate ook bij andere stoornissen) is bijvoorbeeld de volgende observatie heel belangrijk voor de ontwikkeling van de stoornis:
quote:
"One reason schizoid people are pathologized is because they are comparatively rare. People in majorities tend to assume that their own psychology is normative and to equate difference with inferiority".
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  zaterdag 6 december 2014 @ 23:50:45 #283
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_147349017
Goedenavond ik lees/post ook wel graag even mee.

Even kort mijn verhaal.
Nadat de problemen op de studie/dagelijks leven te groot werden heb ik hulp gezocht voor mijn vermijdende problematiek. Na een intake bij een psycholoog werd ik doorgestuurd naar een kliniek voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis.
Ik ben daar gediagnosticeerd met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en heb daar ook een intensieve behandeling van een jaar voor gehad een paar jaar geleden.

Dat heeft me enorm geholpen, heb m'n studie in meer of mindere mate goed op kunnen pakken en ook op veel andere gebieden heb ik mijn leven een stuk beter kunnen leven.

Alleen, en dat is waarom ik nu post, het frustrerende is dat ik soms nog wel helemaal 'in' kan schieten en dat het een kwetsbaarheid is die ik de rest van mijn leven bij me zal moeten dragen en mee om zal moeten gaan.

Vanavond had ik een taak op een afspraak en de hele week zag ik er al wel tegenop. Ik heb geleerd om daar dan contact over te maken met iemand als ik spanning voel oplopen, maar dat heb ik deze week niet gedaan. Vandaag, toen de afspraak dichterbij kwam maakte ik de keus om compleet te vermijden (lees: in bed liggen met de telefoon uit). Heb daarbij veel mensen ongerust gemaakt en de mensen van de afspraak stonden aan mijn deur aan te bellen. Na een twintig minuten heb ik toen toch contact gemaakt en kon ik het allemaal uitspreken.

Ik vind het zo onwijs frustrerend dat ik hier toch nog helemaal in kan schieten. Over het algemeen gaan veel dingen goed. Bij mij helpt het enorm als ik goed in contact ben met mensen en ook mijn angsten aan durf te geven en om hulp durf te vragen. Dit weet ik ook heel goed van mezelf, en probeer ik ook in de praktijk te brengen.
Tegelijkertijd zit er altijd nog iets in me dat nog steeds vindt dat hulp vragen dom is, en angst hebben zwak. Die kwetsbaarheid is aanwezig en houdt me soms dus toch weer tegen. Ook al weet ik het zo goed.

Als het dan vanavond weer zo mis gaat, denk ik ook direct: 'zie je wel dat al die therapie en alles niets geholpen heeft, ik kan beter alles opgeven, ben nergens goed voor etc.'

Aan de ene kant voelt het alsof ik heel dichtbij ben dat ik het allemaal gewoon kan handelen, maar aan de andere kant voelt dat zo verschrikkelijk ver weg.

Lang verhaal kort: hoi, het leven is niet gemakkelijk en dat vind ik niet leuk.
pi_147354062
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 23:50 schreef Jovatov het volgende:
Lang verhaal kort: hoi, het leven is niet gemakkelijk en dat vind ik niet leuk.
Heb ik ook. Ik heb ook een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (+ borderline + obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis + sociale fobie + depressie + angststoornis, etc. Je kan beter vragen wat ik niet heb. :P De depressie en angststoornis zijn denk ik wel zo goed als voorbij en de andere stoornissen zijn ook minder geworden.) Maar het frustreert me ook dat de kwetsbaarheden die ik altijd heb gehad er nog steeds zijn. Ik heb pas een assertiviteitstraining gehad: veel theorie gehad en ook met situaties geoefend. Maar de drempel om daadwerkelijk naar mijn buurman te stappen als de muziek weer 's te hard staat, is nog ontzettend hoog. Dat angstige karakter zit helemaal in mij geworteld. Ik kan wel bepaalde angsten overwinnen, maar ik zou graag mijn karakter willen veranderen dat ik bij voorbaat al minder angsten heb. Ook uitstelgedrag enzo hoort echt bij een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis: ik wil zoveel doen, maar ook dan moet ik drempels over om het daadwerkelijk te gaan doen.
  zondag 7 december 2014 @ 14:09:28 #285
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_147358191
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 10:19 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Heb ik ook. Ik heb ook een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (+ borderline + obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis + sociale fobie + depressie + angststoornis, etc. Je kan beter vragen wat ik niet heb. :P De depressie en angststoornis zijn denk ik wel zo goed als voorbij en de andere stoornissen zijn ook minder geworden.) Maar het frustreert me ook dat de kwetsbaarheden die ik altijd heb gehad er nog steeds zijn. Ik heb pas een assertiviteitstraining gehad: veel theorie gehad en ook met situaties geoefend. Maar de drempel om daadwerkelijk naar mijn buurman te stappen als de muziek weer 's te hard staat, is nog ontzettend hoog. Dat angstige karakter zit helemaal in mij geworteld. Ik kan wel bepaalde angsten overwinnen, maar ik zou graag mijn karakter willen veranderen dat ik bij voorbaat al minder angsten heb. Ook uitstelgedrag enzo hoort echt bij een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis: ik wil zoveel doen, maar ook dan moet ik drempels over om het daadwerkelijk te gaan doen.
Uitstelgedrag, super herkenbaar. Heb inmiddels paar jaar geleden een propedeuse gehaald en ben onderweg voor mijn diploma, maar ondertussen komt inmiddels de tien jaar van Duo wel in beeld.

Er is mij wel eens verteld dat gedachtepatronen in je hersenen een fysieke band van neuronen is, en dat die band sterker wordt naarmate je dat patroon telkens inzet. Wil je ervan af dan kost het minstens de helft van de tijd om dat patroon af te breken. Dus zeg je vijftien jaar tegen jezelf dat je geen fouten mag maken, dan kost het minimaal 7,5 jaar om dat patroon af te leren. En ook daarna blijft het kwetsbaar.

Het is ook allemaal stukken minder gelukkig. Als ik kijk wat ik nu bereikt heb en hoe ik nu leef dan mag ik supertrots zijn en dat ben ik ook. Maar terugvallen gebeurt helaas ook nog, en dat zal ook nog wel blijven :(
pi_147417745
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 14:09 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Uitstelgedrag, super herkenbaar. Heb inmiddels paar jaar geleden een propedeuse gehaald en ben onderweg voor mijn diploma, maar ondertussen komt inmiddels de tien jaar van Duo wel in beeld.

Er is mij wel eens verteld dat gedachtepatronen in je hersenen een fysieke band van neuronen is, en dat die band sterker wordt naarmate je dat patroon telkens inzet. Wil je ervan af dan kost het minstens de helft van de tijd om dat patroon af te breken. Dus zeg je vijftien jaar tegen jezelf dat je geen fouten mag maken, dan kost het minimaal 7,5 jaar om dat patroon af te leren. En ook daarna blijft het kwetsbaar.

Het is ook allemaal stukken minder gelukkig. Als ik kijk wat ik nu bereikt heb en hoe ik nu leef dan mag ik supertrots zijn en dat ben ik ook. Maar terugvallen gebeurt helaas ook nog, en dat zal ook nog wel blijven :(
Ik heb niet eens een beroepsopleiding. O.a. door mijn persoonlijkheidsstoornis ging het bij mij op school en opleidingen altijd mis. Het lukte mij niet om gedisciplineerd mijn huiswerk te maken. Dit soort structuurproblemen heb ik nog steeds. Ik baal dan echt zo enorm van mezelf. En bij de meeste therapieën gaat het alleen over je gevoel. En denk ik: "Ik moet helemaal niet janken en stilstaan bij mijn gevoel. Ik heb gewoon een schop onder mijn reet nodig." Zo zwartwit is het natuurlijk ook niet en ik heb mezelf al zo vaak 'een schop onder mijn reet' gegeven, wat alleen averechts werkt. Maar wat werkt wel? De dingen die routine zijn, doe ik wel. Ik kan het ook wel redelijk volhouden om naar de sportschool te gaan. Maar als ik iets 'moet' gaat het fout.
pi_148163513
Rustig hier de laatste tijd!
Hoe is het met iedereen? De feestdagen overleefd?
Hier wel goede feestdagen gehad, alleen Eerste Kerstdag door mn rug gegaan en afgelopen zaterdag met mn fiets tegen een geparkeerde auto aan gebotst, dus dat was niet zo leuk ;(

Qua therapie, moet vrijdag mijn tweede evaluatie inleveren, maar zit echt heel erg in mijn negativisme op het moment en heb echt het idee dat ik de afgelopen 6 weken niks gedaan heb en ik alleen maar weer aan het terugvallen ben. Vandaag wel even kort met groepsgenoten over gehad ( hadden alternatieve dag met high tea en dus niet echt tijd voor lange gesprekken) en zij zien wel stappen bij me, maar ze zien me ook een stukje verdwijnen, terugtrekken, minder aanwezig in de groep. Dus zit er nog een beetje mee te stoeien wat ik nou moet opschrijven allemaal. Ook omdat ik me echt weer heel erg vlak voel de laatste tijd en niet echt bij mn gevoel kom. Dat maakt het ook lastig.
pi_148311499
Hoe is je evaluatie gegaan, Sylvana?
En inderdaad, hoe is het met de rest?

Mijn hele leven lijkt vastgelopen in een paar weken tijd.
Ik ben fulltime gaan werken sinds een tijdje, maar de functie past me gewoon niet. Het loopt niet zoals ik het wil, ik functioneer erg slecht en als klap op de vuurpijl ben ik ook gewoon een kreng naar mijn collega's toe. Ik voel me echt erg naar en ongewenst op mijn werk.
Doordat er op het werk heel veel verandering gaande was, heb ik alles gegeven dat in me zat - en dat betekent dat ik weken van 80 uur heb gedraaid. Daardoor heb ik geen sociaal leven meer over - en ik had al zo weinig.

Contact met familie heb ik niet heel veel; vrienden heb ik weinig; ik woon alleen. Ik zou graag nieuwe contacten opdoen, maar ik weet absoluut niet hoe. Voel me altijd erg sociaal gehandicapt in het bijzijn van anderen. Geloof ook niet dat er mensen zijn die op contact met mij zitten te wachten. Tot nu toe loste ik dat op door vooral instrumentele hulp te bieden aan anderen. Ik hielp met allerlei dingen en voelde me daardoor tenminste even niet zo te veel. Doordat ik zo veel gewerkt heb de laatste tijd, ben ik daar niet aan toe gekomen. Er is in de afgelopen maanden niemand geweest die ook maar een berichtje aan me heeft gestuurd, me heeft gebeld, of iets van zich heeft laten horen. Voor mij de bevestiging dat ik inderdaad niet de moeite van contact waard ben.

Dan is er nog een therapie-issue. Ik moet kiezen of ik door wil of niet. Ergens zou ik heel graag verder willen, maar het lukt me niet op de manier die van me verwacht wordt. Ik heb het een jaar geprobeerd, maar het lijkt niet te werken. Ik moest de kerstdagen maar nadenken of ik door wilde.
Vanuit mijn behandelaar voel ik druk om te stoppen als ik niet wil zoals de instelling het in gedachten heeft. Zelf voel ik me - ook in therapie - veel te veel. Ik ben ook daar lastig, ik wil niets, doe niets. De instelling heeft echt niets aan me. En bovendien: er is een wachtlijst en daarop staan mensen die wél willen. Intussen hou ik een plekje voor hen bezet. Daar voel ik me ook niet lekker bij.
Tegelijkertijd is therapie wel mijn laatste hoop op een normaler leven. Als ik nu opgeef, dan komt het niet meer goed. Ik kan wachten tot ik wel bereid ben te doen wat ik moet doen voor therapie, maar zodra ik tegenover een therapeut zit, sla ik dicht, krijg ik er geen zinnig woord meer uit en wil ik mezelf ook gewoon met al mijn kracht beschermen tegen dat wat de therapeut van me vraagt. In de praktijk lukt ook dat dus gewoon niet.
Komt ook bij dat ik niet bereid zou zijn voor mezelf te betalen als de verzekering het niet zou vergoeden, dus dan moet ik ook niet op de zak van de verzekering willen teren voor behandeling.
Al met al sta ik dus ook nog op het punt mijn behandeling af te breken. De grote vraag is: wat dan? Wat moet ik dan met mijn leven? Wil ik nog iets met mijn leven?

Het gaat dus even niet zo heel fijn met mij.
pi_148345109
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 11:47 schreef babybanaan het volgende:
Hoe is je evaluatie gegaan, Sylvana?
En inderdaad, hoe is het met de rest?

Mijn hele leven lijkt vastgelopen in een paar weken tijd.
Ik ben fulltime gaan werken sinds een tijdje, maar de functie past me gewoon niet. Het loopt niet zoals ik het wil, ik functioneer erg slecht en als klap op de vuurpijl ben ik ook gewoon een kreng naar mijn collega's toe. Ik voel me echt erg naar en ongewenst op mijn werk.
Doordat er op het werk heel veel verandering gaande was, heb ik alles gegeven dat in me zat - en dat betekent dat ik weken van 80 uur heb gedraaid. Daardoor heb ik geen sociaal leven meer over - en ik had al zo weinig.

Contact met familie heb ik niet heel veel; vrienden heb ik weinig; ik woon alleen. Ik zou graag nieuwe contacten opdoen, maar ik weet absoluut niet hoe. Voel me altijd erg sociaal gehandicapt in het bijzijn van anderen. Geloof ook niet dat er mensen zijn die op contact met mij zitten te wachten. Tot nu toe loste ik dat op door vooral instrumentele hulp te bieden aan anderen. Ik hielp met allerlei dingen en voelde me daardoor tenminste even niet zo te veel. Doordat ik zo veel gewerkt heb de laatste tijd, ben ik daar niet aan toe gekomen. Er is in de afgelopen maanden niemand geweest die ook maar een berichtje aan me heeft gestuurd, me heeft gebeld, of iets van zich heeft laten horen. Voor mij de bevestiging dat ik inderdaad niet de moeite van contact waard ben.

Dan is er nog een therapie-issue. Ik moet kiezen of ik door wil of niet. Ergens zou ik heel graag verder willen, maar het lukt me niet op de manier die van me verwacht wordt. Ik heb het een jaar geprobeerd, maar het lijkt niet te werken. Ik moest de kerstdagen maar nadenken of ik door wilde.
Vanuit mijn behandelaar voel ik druk om te stoppen als ik niet wil zoals de instelling het in gedachten heeft. Zelf voel ik me - ook in therapie - veel te veel. Ik ben ook daar lastig, ik wil niets, doe niets. De instelling heeft echt niets aan me. En bovendien: er is een wachtlijst en daarop staan mensen die wél willen. Intussen hou ik een plekje voor hen bezet. Daar voel ik me ook niet lekker bij.
Tegelijkertijd is therapie wel mijn laatste hoop op een normaler leven. Als ik nu opgeef, dan komt het niet meer goed. Ik kan wachten tot ik wel bereid ben te doen wat ik moet doen voor therapie, maar zodra ik tegenover een therapeut zit, sla ik dicht, krijg ik er geen zinnig woord meer uit en wil ik mezelf ook gewoon met al mijn kracht beschermen tegen dat wat de therapeut van me vraagt. In de praktijk lukt ook dat dus gewoon niet.
Komt ook bij dat ik niet bereid zou zijn voor mezelf te betalen als de verzekering het niet zou vergoeden, dus dan moet ik ook niet op de zak van de verzekering willen teren voor behandeling.
Al met al sta ik dus ook nog op het punt mijn behandeling af te breken. De grote vraag is: wat dan? Wat moet ik dan met mijn leven? Wil ik nog iets met mijn leven?

Het gaat dus even niet zo heel fijn met mij.
Uit deze post valt me voornamelijk op dat je jezelf helemaal de grond intrapt. Als je bijvoorbeeld tegen jezelf zegt dat je op je werk een kreng bent, word je neerslachtiger en meer prikkelbaar, ga je je inderdaad wat minder aardig gedragen en je hebt opnieuw de bevestiging naar jezelf dat je een kreng bent die alles fout doet. Zo blijft de cirkel rond. Bied je excuses aan bij je collega's, zeg gewoon eerlijk dat je momenteel niet goed in je vel zit en je niet zo naar hen wilt opstellen en vraag of ze wat meer geduld willen opbrengen met je. Veel mensen kunnen zoiets wel begrijpen en accepteren: iedereen heeft immers perioden dat het allemaal niet zo lekker gaat.

Wees wat liever voor jezelf. Daarmee verlicht je de last op je schouders; dan gaat het misschien nig allemaal niet zoals jij dat zou willen, maar het gaat ook niet slechter. Het gaat waarschijnlijk toch wel beter, al is dat maar een klein beetje.

Ook dat van je therapie. Als je jezelf nog niet bloot kan geven, ben je daar wellicht nog niet aan toe. Wie weet is het idd een idee om een time-out te nemen. Maar dat wil niet zeggen dat het daarna nooit meer goedkomt. Zolang je leeft heb je altijd een tweede kans.

Je doet volgens mij je best. Je patronen doorbreken gaat nou eenmaal niet snel. Het leven gaat met vallen en opstaan. En het is niet leuk om elke keer op je bek te gaan, maar op den duur word je echt wel sterker en gaan de dingen je lukken.
pi_148404136
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 11:47 schreef babybanaan het volgende:
Hoe is je evaluatie gegaan, Sylvana?
En inderdaad, hoe is het met de rest?

Mijn hele leven lijkt vastgelopen in een paar weken tijd.
-knip-

Het gaat dus even niet zo heel fijn met mij.
Ik moest alleen het verslag inleveren afgelopen vrijdag, aankomende vrijdag is de evaluatie zelf :)
Wat rot dat het met jou niet zo goed gaat sinds je aan het werk bent, je zo eenzaam bent en dat je zo twijfelt over je therapie. Misschien ben je er nu gewoon nog niet klaar voor en kun je beter even wachten met inhoudelijke therapie en tot die tijd alleen een steunende/structurerende therapie volgen ofzo? Verder sluit ik me bij Pulzzar aan :*
pi_148753629
Hoe was de evaluatie Sylvana?

Heb jij al keuzes kunnen maken babybanaan?

Hier gaat het best wel redelijk.Vandaag eindgesprek op stage gehad en ik heb mijn stage afgerond met maar liefst een 9,3!! Superrrrrrrblij :D En met min of meer een baanaanbod wanneer ik afgestudeerd ben! Is mijn perfectionisme toch nog ergens goed voor. :P
Nu ga ik het afstudeerjaar in. Wauw, niet gedacht dat ik zo ver zou komen.

Anderzijds gebeuren er een hoop heftige dingen in mijn privéleven waarvan ik een aantal weken van slag ben geweest, maar toch weet ik me goed staande te houden. Normaal had dit tot een crisis geleid, dus dat is wel echt een verbetering.
pi_148754472
Evaluatie is ff niet meer belangrijk. Mn vriend heeft gisteren ernstig auto-ongeluk gehad en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis dus daar gaat alle aandacht nu naar toe :'(
pi_148758812
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 18:26 schreef Sylvana het volgende:
Evaluatie is ff niet meer belangrijk. Mn vriend heeft gisteren ernstig auto-ongeluk gehad en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis dus daar gaat alle aandacht nu naar toe :'(
Wow begrijpelijk!! Wat een verschrikkelijk nieuws sylvana. Heel veel sterkte voor jou en jullie naasten. Ik ga voor je duimen.. :*
  dinsdag 27 januari 2015 @ 21:45:43 #294
399061 kuolema
vermaledijd
pi_149119430
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 18:26 schreef Sylvana het volgende:
Evaluatie is ff niet meer belangrijk. Mn vriend heeft gisteren ernstig auto-ongeluk gehad en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis dus daar gaat alle aandacht nu naar toe :'(
Hoe gaat het nu met je vriend en met jou? :*
Why are you wearing that stupid man suit?
  dinsdag 27 januari 2015 @ 21:48:20 #295
399061 kuolema
vermaledijd
pi_149119545
En met de anderen hier?
Babybanaan, heb je een beslissing kunnen nemen?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_149152513
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 januari 2015 20:44 schreef appelsap het volgende:

[..]

Wow begrijpelijk!! Wat een verschrikkelijk nieuws sylvana. Heel veel sterkte voor jou en jullie naasten. Ik ga voor je duimen.. :*
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:45 schreef kuolema het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu met je vriend en met jou? :*
Dankjulliewel :*
Gelukkig gaat het al iets beter met mijn vriend, hij is niet meer in levensgevaar en sinds vandaag van de IC af :) Het blijft allemaal spannend hoe hij er uit zal komen, maar hij gaat met kleine stapjes vooruit :)

Voor mezelf is het een slopende tijd. Ik ga af en toe wel naar therapie, maar dan maak ik dagen van half 9 's ochtends tot 9 uur 's avonds. Want dan ga ik eerst naar therapie, dan naar het praktijkhuis van Ixta Noa, dan daar of in de stad eten, dan naar het ziekenhuis en dan weer terug naar huis. Dus gisteren wel zo'n dag gehad, maar vandaag maar weer een dagje thuis gebleven om een beetje tot rust te komen. Het is gewoon heel intensief allemaal en omdat het zo wisselend met hem gaat, vlieg ik tussen alle emoties heen en weer. Maar ik ben sterker dan ik ooit had verwacht en ik ben zelf niet totaal ingestort en ik zorg goed voor mezelf. En probeer toch mn eigen leven een beetje door te laten gaan, hoe moeilijk het ook is zonder hem ;( Want voorlopig komt hij nog lang niet naar huis en heeft hij nog een lange revalidatie-tijd voor de boeg. Dus het blijft gewoon spannend hoe het allemaal zal gaan lopen en hoe hij eruit komt en het zal echt wel 2 stappen vooruit gaan en 1 achteruit. Dus dat is wel moeilijk, maar heel normaal. Dus dat probeer ik me maar voor te houden.
pi_150039993
Heb even je verhaal gelezen Sylvana en jeetje...wel heftig hoor. Heb respect hoe je je zo staande houdt en er voor gaat. Hoe is het nu met je?

BabyBanaan, hoe is het nu met jou? Heb je een keuze kunnen maken? Misschien even wat minder werken? Weer ergens positieve energie uit halen en even tijd voor jezelf nemen?


En iedereen voor de rest nog updates? :)

Ik ben recentelijk gediagnosticeerd met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis + trekken van borderline. Begin binnenkort met schematherapie, 3 uurtjes in de week. Voor de rest slik ik ook geen medicijnen ofzo, slik wel eens lage dosis Seroquel als ik al paar nachten niet goed kan slapen. Vond het best wel raar hoe de diagnose werd gegeven. Moest er zelf om vragen... kreeg toen dus als antwoord OPS en kreeg een karig foldertje mee.

Eerst herkende ik me niet echt in de diagnose. Na het lezen van DSM IV criteria al wat meer. Ik herkende me vooral in verhalen van mensen met OPS op internet. Valt me op dat er best wel weinig over is te vinden.
Vandaag kreeg ik kopie brief binnen die naar de HA is gestuurd met de diagnoses. Was toch wel even confronterend, maar wel fijn dat het nu in ieder geval duidelijk is. Bleek ook nog trekken van borderline te hebben en een eetstoornis :') Voor dat laatste krijg ik binnenkort ook intake voor therapie.

Ik werk fulltime (gaat laatste tijd wat minder, maar logisch; hulp gezocht) en heb wel een hechte groep vriendinnen die ik al 10 jaar ken. Dus aan de buitenkant is er aan mij niet zoveel op te merken.

Nu moet het toch wel even bezinken. Hoe hebben jullie dat gedaan? Konden jullie het accepteren? Vielen er puzzelstukjes bij jullie op hun plek of kregen jullie juist meer vragen? Hoe moet ik het label persoonlijkheidsstoornis zien? En met name OPS? En wtf betekent trekken van borderline?

[ Bericht 6% gewijzigd door MidnightB00m op 25-02-2015 19:40:39 ]
  woensdag 25 februari 2015 @ 19:47:25 #298
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_150040509
Ik heb ook het 'labeltje' ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekregen.
Er vielen wel een hele hoop puzzelstukjes op zijn plek (ik kan het vanaf eerste jaren op de basisschool al terugzien).
Therapie heeft me ook wel onwijs veel geholpen. Hoewel ik het helemaal niet leuk vond om geconfronteerd te worden met de angsten en grondgedachtes die ik had (en heb). Ik ontweek die gedachtes ook niet voor niets natuurlijk.
Maarja, die angsten en gedachtes heb ik nu eenmaal, dus als ik verder wel komen heb ik die gedachtes en angsten wel moeten accepteren. En is wel heel behulpzaam geweest.

Hoewel het nog steeds heel frustrerend is als ik weer terugval in oude patronen, heb ik wel het geloof dat het steeds beter gaat, dat ik de foute patronen en gedachtes sneller herken en ook eerder aan de bel trek en in contact kom. Dat is voor mij wat het medicijn is: eerlijk zijn over mijn gevoelens tegenover anderen. Tegenover mezelf kan ik makkelijk liegen, maar een ander niet. Als ik in contact ben met een ander die niet de angst die ik heb deel, dan kan ik makkelijk rationeler het probleem ook vanuit die ander bekijken en ontdekken dat het inderdaad allemaal niet zo'n ramp is als ik het mezelf voorspiegel.

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en (trekken van) borderline betekenen volgens mij niet direct heel veel. Als je elk persoon (ook al functioneert diegene 'normaal') langs de meetlat legt heeft iedereen wel trekken van dit of dat. Maar dat betekent niet dat die labels nutteloos zijn. Het zijn enorm goede aanknopingspunten om inderdaad hulp te zoeken als het niet helemaal lekker gaat. En vervolgens is het de kunst om die therapie aan te gaan en te ontdekken waar het spaak loopt en wat je op dat soort momenten kan doen.

Heel veel succes met je therapie MidnightB00m, en sterkte!
pi_150040969
Jovotav, bedankt voor je snelle reactie! ^O^ Fijn om te horen dat je nu veel meer zelfinzicht heb gekregen en het beter met je gaat!

Wat voor therapie heb je gevolgd en heb je dat ook gedaan i.s.m. medicijnen of?

Dank je wel en jij ook veel succes!
  woensdag 25 februari 2015 @ 21:30:41 #300
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_150044965
Ik heb een heel intensieve therapie gedaan, negen maanden klinisch (zondagavond tot vrijdagmiddag) en nog twee maanden dagklinisch.
Dat was groepstherapie in allerlei vormen, cognitieve gedragstherapie (volgens mij is dat vergelijkbaar met schematherapie), systeemtherapie (met gezin), beeldend (verven/creatief), Motorisch (in de gymzaal), psychotherapie (met z'n negenen in een kring en delen maar) enzovoorts.
Maar het meest ben ik geholpen met alle sociotherapieen (dagopening/dagsluiting) en het leven op een kliniek zelf. Doordat ik daar 24/5 was kon ik niet vermijden. Het was ook een kliniek specifiek voor jongvolwassenen waar ik ook erg blij mee ben omdat je (ook al had iedereen een ander label persoonlijkheidsstoornis) je toch ook veel in elkaar kon herkennen en elkaar kon helpen.

Daarna nog een half jaar met een psychotherapeut tweewekelijks gebabbeld maar dat was dus toch niet echt wat.

Ik heb nooit medicijnen geslikt.
pi_151174473
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 19:35 schreef MidnightB00m het volgende:
Heb even je verhaal gelezen Sylvana en jeetje...wel heftig hoor. Heb respect hoe je je zo staande houdt en er voor gaat. Hoe is het nu met je?
Ik reageer wel even in het nieuwe topic, want blijkbaar durfde niemand hem dicht te gooien ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')