Ten eerste door een zeer hoge temperatuur in de oven of BBQ (daar kan het ook prima mee), 350 graden C of meer het liefst.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
Als je er aardappel salade mee wilt maken, ja, als je ze gaat bakken niet volledig.quote:
Ik vind avocado op brood met wat zout en peper heerlijk.quote:Op zondag 3 augustus 2014 13:41 schreef sirdanilot het volgende:
Zo, ik eet nu mijn zelfgemaakte avocado ijs, héérlijk !
De structuur is niet zo goed als met een ijsmachine (beetje ijskristalletjes en zo) maar alsnog prima, en ook niet keihard. Was wel eerst keihard maar heb het toen even in de koelkast gezet en goed geroerd en nu blijft ie wel goed ook in de vriezer.
Ik marineer ze in olie met peper, zout, wat kruiden en dan grill ik zequote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik marineer ze in olie met peper, zout, wat kruiden en dan grill ik ze
Wat je lekker vindt, vind op courgette wat garam masala lekker bijvoorbeeldquote:Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.
En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Ik gebruik vaak een mengsel van kerrie, komijn en paprikapoeder. Ik wil ook nog wel eens mijn toevlucht zoeken in Tex Mex kruiden (+zout, peper)quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.
En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Ik heb de knoflook chilipeper olie van ah ontdekt. Vind hem echt superlekker voor een beetje kik en scherpte. Als jij niet van scherp eten houdt gewoon een klein drupje gebruiken. Ik heb hem gebruikt voor gegrilde courgette, courgette ook gemarineerd erin. Heerlijk!quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen.
En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Piet is niet de juiste persoon om het aan te vragen denk ik.quote:
quote:Op maandag 4 augustus 2014 21:43 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Piet is niet de juiste persoon om het aan te vragen denk ik.
Hij was niet alleen kok, but also loves it.
Het is ook een stukje apparatuur natuurlijk. In de restaurants hebben ze goeie, hele hete grills, die heb je thuis waarschijnlijk niet, en dan moet je het doen met een hete oven en dan kan de boel uitdrogen enzo.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Een goeie grillpan werkt ook prima, gebruik ik altijd om courgette en aubergine te grillen voor een salade bijvoorbeeld. Het kost alleen wel wat tijd door het beperkte oppervlak.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 09:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is ook een stukje apparatuur natuurlijk. In de restaurants hebben ze goeie, hele hete grills, die heb je thuis waarschijnlijk niet, en dan moet je het doen met een hete oven en dan kan de boel uitdrogen enzo.
Ik heb een hele rij verschillende olieen thuis staan, ook verschillende EV olijf olie. Die gebruik ik voor koude of lauwwarme bereidingen zoals (pasta) salades, vinigrettes, sauzen en zo meer. Voor bakken heb ik "gewone" olijfolie en wokolie enzo.quote:Bereiden
Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel geschikt voor bakken en braden. Bakken en braden in extra vierge olijfolie kan wel, maar is niet aanbevolen omdat de smaak grotendeels verloren gaat na verhitting.
Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor frituren. Op deze temperatuur kunnen schadelijke stoffen, zoals PAK's, ontstaan. Hoe vaker of langer extra vierge olijfolie wordt verhit, hoe meer PAK's worden gevormd.
De gewone olijfolie is zuiverder en daardoor beter geschikt voor frituren. Omdat deze olijfolie voor het belangrijkste deel bestaat uit geraffineerde olie, verandert de olie niet van kwaliteit en smaak bij verhitting. Deze olijfolie kan beter tegen verhitting dan harde vetten.
Ik zou de olie met azijn gebruiken als dressing, niet mee gaan bakkenquote:Op dinsdag 5 augustus 2014 13:24 schreef renwan het volgende:
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.
Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
En dus?quote:
En dus kan je er gewoon in bakken.... Maar dat had je stiekum al begrepen.quote:
Bedankt! Ik ga het binnenkort proberen.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, je kan diepvriespruimen gebruiken maar wel eerst ontdooien.
Je kan trouwens het beslag ook gewoon storten op een bakplaat en daar de pruimen op, ipv in een ronde vorm. Dan kan je meer maken en het zijn handige rechthoekige stukken.
Bakt prima. Doe ik al jaren wanneer olijfolie in de aanbieding is maar de normale versie op is.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 13:24 schreef renwan het volgende:
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.
Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
Als je niet van de smaak houdt is dubbeldoppen wel de beste optie denk ik. Lastig iets van te zeggen omdat ik ze zelf wat bitterder juist lekker vind. Je zou kunnen kijken of je ze door een soort bonenschotel kunt mieteren na het koken, in combinatie met andere smaken kan het wel wat minder aanwezig zijn. Of roerbakken. Neem aan dat je het over vers ge-enkeldopte bonen hebt? Verse bonen moeten inderdaad lang koken dan.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 14:53 schreef sirdanilot het volgende:
Piet weet je iets leuks met Tuinbonen?
Ik wil ze eigenlijk liever niet dubbeldoppen in het kader van voedselverspilling, maar wellicht is dat toch de enige optie om ze lekker te krijgen? Of niet? Is er iets waarbij je ze langzaam stooft zodat ze ook lekker zijn zonder dubbeldoppen?
Het BlueBand Basiskookboek leert: 20 tot 45 minuten koken in water met een scheutje melk. Wordt het dan geen prut?
Soep mee maken?quote:Op woensdag 6 augustus 2014 18:53 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb heel veel venkelgroen over van 2 venkeltjes, kan ik daar nog wat leuks mee?
Extra vierge is een slechte keus om te frituren, volgens het voedingscentrum, maar voor de rest gezond: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspxquote:Op woensdag 6 augustus 2014 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie is de slechtste keus om in te bakken. Olijfolie heeft laag rookpunt en dus kome er kankerverwekkende stoffen vrij als je op hoog vuur in bakt. Kijk, als je fles op moet of je andere olie is effe op dan zal het wel los lopen, maar standaard in olijfolie bakken is dom.
Soep is misschien wel een goed idee omdat ziek.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soep mee maken?
Stoven in boter en blussen met een heel klein beetje pernod?
Die wil je niet koken. Al helemaal niet als je ze daarna nog gaat grillen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:28 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657
Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Niet koken, rauw grillenquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:28 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657
Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:32 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Die wil je niet koken. Al helemaal niet als je ze daarna nog gaat grillen.
Zoals Piet zegt, gewoon grillen. Die bloemen zijn ook te eten, maar heb er nog nooit mee gewerkt. Je ziet wel eens dat ze ze vullen en dergelijke, maar daar weet iemand anders vast wel meer over!quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:36 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?
Piet heb jij dan nog tips voor toebereiding van de courgettebloemen of een vulling daarvoor?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Courgettebloemen kan je gewoon eten, je kan ze ook vullen
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:38 schreef Sorella het volgende:
mijn zwager heeft zijn courgette bloemen weg gegooid . Ik had ze wel eens willen frituren.
met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:55 schreef icloud het volgende:
[..]
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.
Je lijkt Jeremy wel.
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijnquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:58 schreef Sorella het volgende:
[..]
met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.
p.s wie is jeremy ?
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:00 schreef icloud het volgende:
[..]
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijn
Die gast smeert echt over alles zaanse shit.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:04 schreef Sorella het volgende:
[..]
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahahquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken heel die sjerremie niet, maar kijk dan ook geen Nederlandse tv (sat kaart doet het niet meer) en dan al helemaal geen komkommercielen
Heb daar niet echt zin in.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:47 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahah
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?quote:
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgettequote:Op zaterdag 9 augustus 2014 01:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?
Ik houd mijn eigen particuliere mening nog even voor me.
Wat piet zegt, maar wat ook enorm kan helpen is om naast de olie, kruiden, nog een beetje zout en een klein scheutje azijn (van goede kwaliteit, geen witte keukenazijn) toe te voegen.quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!
Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen.
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?
Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Ik vind aubergine alleen lekker als het echt goed is bereid. Zomaar aubergine in de pan gooien word ik niet blij van.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!
[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant
[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant
Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:
[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!
[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant
[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant
Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:
[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Beide.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?
Met paprika kan je er ook Ayvar mee maken, erg lekkerquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 10:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb afgelopen week na een tip van Minilot een aubergine "jam" (http://www.davidlebovitz.com/2012/08/eggplant-jam-recipe/) gemaakt. Dat was ook wel lekker.
bruschetta vind ik erg lekker, net als tomatensoep, tomatenijs is grappig (ijsmachine nodig) of een salade met basilicum (veel) en feta of buffelmozzarella. Sap maken, zonder zout (gekochte zit altijd zout in, waarom is me een raadsel).quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 12:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo voor 2 euro heel veel tomaten gekocht, Piet wat is nu de echte must om er mee te maken?
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 12:23 schreef empa1010 het volgende:
Reuze handig dat jij vragen wil beantwoorden ik zal de andere 46 topics even doornemen dusss.
Kan ik jou ook wat vragen over afkoelen van warm eten en invriezen? Op internet lees je daar nog steeds tegenstrijdige berichten over. Bvd
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezetquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:44 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet
Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:48 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
Bedankt Piet, het ging in een ander topic over de m.i. zwaar overschatte groente genaamd de Aubergine, en ik vind ze helemaal niks... Even verderop sprak je van "iets gevuld met watten" en dat is precies wat mij zo tegenstaat in deze vrucht/groente.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgette
Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.quote:
Of oud, of te groot.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht isquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:56 schreef Sorella het volgende:
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Kookgodin! Maar die textuur krijg ik met geen onmogelijkheid voor elkaar...quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:27 schreef empa1010 het volgende:
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
2 weken hooguit?quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:30 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |