abonnement Unibet Coolblue
  zondag 3 augustus 2014 @ 02:03:48 #1
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143007346


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 46
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
  zondag 3 augustus 2014 @ 02:08:37 #2
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143007414
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
Ten eerste door een zeer hoge temperatuur in de oven of BBQ (daar kan het ook prima mee), 350 graden C of meer het liefst.
en ten tweede door het deeg niet te persen als je van de bol deeg een pizza maakt.
Een deegroller is voor een echte pizzabakker uit den boze, met de palm van de hand de bol plat maken en draaiend in de lucht gooien is de enige en echte methode.
Het deeg strekt dan uit zonder ingedrukt te worden (Met een deegroller pers je de lucht eruit).

(tevens subliminal text in de TT ;) )

[ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 03-08-2014 02:42:13 ]
  zondag 3 augustus 2014 @ 12:47:13 #3
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_143012699
Ik heb aardappels (vastkokend) gehaald en wil deze eigenlijk in nette plakjes (schijfjes) hebben zoals:



Enig idee hoe je dat netjes krijgt. Heb 't als eens geprobeerd maar dat werd bij het koken van de aardappels toch een prut.
  zondag 3 augustus 2014 @ 12:49:31 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143012761
Koken, af laten koelen, snijden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 12:51:32 #5
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_143012811
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken, af laten koelen, snijden
Volledig door laten koken?
  zondag 3 augustus 2014 @ 12:54:07 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143012882
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 12:51 schreef xzaz het volgende:

[..]

Volledig door laten koken?
Als je er aardappel salade mee wilt maken, ja, als je ze gaat bakken niet volledig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 augustus 2014 @ 13:39:31 #7
414785 sirdanilot
pi_143014028
Als je gekookte kruimige aardappelen snijdt wordt het prut, maar bij vastkokende blijven ze vast, da's zo'n beetje de hele definitie ook.

Vastkokende aardappelen zijn dan ook eigenlijk voornamelijk goed voor salade. En als je aardappels wil laten meepruttelen in een stoofpotje. Maar verder zijn kruimige beter voor alles.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 augustus 2014 @ 13:41:43 #8
414785 sirdanilot
pi_143014099
Zo, ik eet nu mijn zelfgemaakte avocado ijs, héérlijk !

De structuur is niet zo goed als met een ijsmachine (beetje ijskristalletjes en zo) maar alsnog prima, en ook niet keihard. Was wel eerst keihard maar heb het toen even in de koelkast gezet en goed geroerd en nu blijft ie wel goed ook in de vriezer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 3 augustus 2014 @ 14:10:05 #9
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143015002
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 13:41 schreef sirdanilot het volgende:
Zo, ik eet nu mijn zelfgemaakte avocado ijs, héérlijk !

De structuur is niet zo goed als met een ijsmachine (beetje ijskristalletjes en zo) maar alsnog prima, en ook niet keihard. Was wel eerst keihard maar heb het toen even in de koelkast gezet en goed geroerd en nu blijft ie wel goed ook in de vriezer.
Ik vind avocado op brood met wat zout en peper heerlijk.
Het lijkt mij alleen in jouw ijsrecept erg saai. Alleen suiker en room erbij als smaakmakers.
Geen vanille, geen zout, geen fruit, niks.
Dat lijkt mij gewoon saai.
Dat het jou goed smaakt is natuurlijk het belangrijkste, maar ik vroeg me gewoon af of je er nog iets doorheen deed of zo liet. Het is namelijk een geheel van allemaal platte smaken, 'bland' zeg maar.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 4 augustus 2014 @ 19:48:38 #10
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143062455
Piet, help!

Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen. -O-
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?

Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
***
  maandag 4 augustus 2014 @ 19:49:38 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143062488
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!

Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen. -O-
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?

Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Ik marineer ze in olie met peper, zout, wat kruiden en dan grill ik ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 augustus 2014 @ 19:58:29 #12
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143062786
In een knetterhete oven mikken werkt ook goed hiervoor :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 4 augustus 2014 @ 19:59:53 #13
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143062851
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik marineer ze in olie met peper, zout, wat kruiden en dan grill ik ze
Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen. :Y

En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
***
  maandag 4 augustus 2014 @ 20:06:02 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143063067
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen. :Y

En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Wat je lekker vindt, vind op courgette wat garam masala lekker bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143063409
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen. :Y

En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Ik gebruik vaak een mengsel van kerrie, komijn en paprikapoeder. Ik wil ook nog wel eens mijn toevlucht zoeken in Tex Mex kruiden (+zout, peper) :)
http://www.dutchiebaking.com
  maandag 4 augustus 2014 @ 20:57:26 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143065848
Ik marineer ze in olie, knoflook, peper en zout. Vooral bij aubergine. :9 Paprika marineer ik eigenlijk niet.
pi_143065984
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:59 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ah kijk, dat maakt al verschil want met dat marineren bedoel je neem ik aan dat je ze een tijdje daarin laat liggen. Dat zal allicht helpen. :Y

En die kruiden? Thijm, rozemarijn etc?
Ik heb de knoflook chilipeper olie van ah ontdekt. Vind hem echt superlekker voor een beetje kik en scherpte. Als jij niet van scherp eten houdt gewoon een klein drupje gebruiken. Ik heb hem gebruikt voor gegrilde courgette, courgette ook gemarineerd erin. Heerlijk!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_143066808
Piet, hoe maak ik mijn vrouw klaar?
  maandag 4 augustus 2014 @ 21:43:10 #20
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143067041
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 21:38 schreef Moass het volgende:
Piet, hoe maak ik mijn vrouw klaar?
Piet is niet de juiste persoon om het aan te vragen denk ik. :')
Hij was niet alleen kok, but also loves it.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143067107
Dat zuigt!
  dinsdag 5 augustus 2014 @ 08:01:55 #22
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_143078315
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 21:43 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Piet is niet de juiste persoon om het aan te vragen denk ik. :')
Hij was niet alleen kok, but also loves it.
:D

Tx allen, hier kom ik wel een eind mee. :Y
***
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 5 augustus 2014 @ 09:20:31 #23
414785 sirdanilot
pi_143079244
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!

Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen. -O-
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?

Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Het is ook een stukje apparatuur natuurlijk. In de restaurants hebben ze goeie, hele hete grills, die heb je thuis waarschijnlijk niet, en dan moet je het doen met een hete oven en dan kan de boel uitdrogen enzo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143079514
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 09:20 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Het is ook een stukje apparatuur natuurlijk. In de restaurants hebben ze goeie, hele hete grills, die heb je thuis waarschijnlijk niet, en dan moet je het doen met een hete oven en dan kan de boel uitdrogen enzo.
Een goeie grillpan werkt ook prima, gebruik ik altijd om courgette en aubergine te grillen voor een salade bijvoorbeeld. Het kost alleen wel wat tijd door het beperkte oppervlak.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_143085799
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.

Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_143086551
Van de site van het voedingscentrum
quote:
Bereiden

Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel geschikt voor bakken en braden. Bakken en braden in extra vierge olijfolie kan wel, maar is niet aanbevolen omdat de smaak grotendeels verloren gaat na verhitting.

Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor frituren. Op deze temperatuur kunnen schadelijke stoffen, zoals PAK's, ontstaan. Hoe vaker of langer extra vierge olijfolie wordt verhit, hoe meer PAK's worden gevormd.

De gewone olijfolie is zuiverder en daardoor beter geschikt voor frituren. Omdat deze olijfolie voor het belangrijkste deel bestaat uit geraffineerde olie, verandert de olie niet van kwaliteit en smaak bij verhitting. Deze olijfolie kan beter tegen verhitting dan harde vetten.
Ik heb een hele rij verschillende olieen thuis staan, ook verschillende EV olijf olie. Die gebruik ik voor koude of lauwwarme bereidingen zoals (pasta) salades, vinigrettes, sauzen en zo meer. Voor bakken heb ik "gewone" olijfolie en wokolie enzo.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 5 augustus 2014 @ 19:37:48 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143097773
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 13:24 schreef renwan het volgende:
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.

Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
Ik zou de olie met azijn gebruiken als dressing, niet mee gaan bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 00:02:07 #28
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_143109854
Hier in Spanje bakt iedereen erin.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 6 augustus 2014 @ 00:56:07 #29
256666 leeell
I know you're lonely
pi_143111407
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 00:02 schreef Bramito het volgende:
Hier in Spanje bakt iedereen erin.
En dus?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 01:15:19 #30
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_143111826
quote:
1s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 00:56 schreef leeell het volgende:

[..]

En dus?
En dus kan je er gewoon in bakken.... Maar dat had je stiekum al begrepen.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:02:53 #31
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_143116145
Piet, jij weet nog wel eens wat.

Omdat we een onverwachte oogst aan pruimen hadden in ons stadstuintje, de boel rap rijpte en massa's insecten aantrok, heb ik een deel van de pruimen schoongemaakt, ontpit en ingevroren.

Nu zou ik dit pruimentaartje willen proberen: http://www.smulweb.nl/recepten/1351720/Italiaanse-pruimentaart (linkje via Isegrim in het baktopic).

Kan dit met de ingevroren pruimen en zo ja, doe ik de pruimen daar bevroren of ontdooid in?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:14:03 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143116425
Ja, je kan diepvriespruimen gebruiken maar wel eerst ontdooien.
Je kan trouwens het beslag ook gewoon storten op een bakplaat en daar de pruimen op, ipv in een ronde vorm. Dan kan je meer maken en het zijn handige rechthoekige stukken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:18:17 #33
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_143116533
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, je kan diepvriespruimen gebruiken maar wel eerst ontdooien.
Je kan trouwens het beslag ook gewoon storten op een bakplaat en daar de pruimen op, ipv in een ronde vorm. Dan kan je meer maken en het zijn handige rechthoekige stukken.
Bedankt! Ik ga het binnenkort proberen. :)

We zijn maar met zijn tweeën, dus zo'n ronde vorm is wel prima.
The love you take is equal to the love you make.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 6 augustus 2014 @ 14:53:49 #34
414785 sirdanilot
pi_143124281
Piet weet je iets leuks met Tuinbonen?

Ik wil ze eigenlijk liever niet dubbeldoppen in het kader van voedselverspilling, maar wellicht is dat toch de enige optie om ze lekker te krijgen? Of niet? Is er iets waarbij je ze langzaam stooft zodat ze ook lekker zijn zonder dubbeldoppen?

Het BlueBand Basiskookboek leert: 20 tot 45 minuten koken in water met een scheutje melk. Wordt het dan geen prut?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 6 augustus 2014 @ 14:56:36 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143124366
Tuinbonen is een van het weinige wat ik echt niet lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143126954
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 13:24 schreef renwan het volgende:
Even een simpele/stomme vraag. Ik heb nog een fles olijfolie extra vierge staan die ik ooit gekocht heb voor een gerecht dat niet te eten was en waar ik nu dus eigenlijk niks mee doe.

Kan ik hier ook gewoon in bakken of is dat qua smaak niet aan te raden?
Bakt prima. Doe ik al jaren wanneer olijfolie in de aanbieding is maar de normale versie op is.

Edit: fuckit. Had ik niet door dat er al een tweede pagina was. :+
  woensdag 6 augustus 2014 @ 16:16:44 #37
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_143127342
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 14:53 schreef sirdanilot het volgende:
Piet weet je iets leuks met Tuinbonen?

Ik wil ze eigenlijk liever niet dubbeldoppen in het kader van voedselverspilling, maar wellicht is dat toch de enige optie om ze lekker te krijgen? Of niet? Is er iets waarbij je ze langzaam stooft zodat ze ook lekker zijn zonder dubbeldoppen?

Het BlueBand Basiskookboek leert: 20 tot 45 minuten koken in water met een scheutje melk. Wordt het dan geen prut?
Als je niet van de smaak houdt is dubbeldoppen wel de beste optie denk ik. Lastig iets van te zeggen omdat ik ze zelf wat bitterder juist lekker vind. Je zou kunnen kijken of je ze door een soort bonenschotel kunt mieteren na het koken, in combinatie met andere smaken kan het wel wat minder aanwezig zijn. Of roerbakken. Neem aan dat je het over vers ge-enkeldopte bonen hebt? Verse bonen moeten inderdaad lang koken dan.

Anders dus gewoon dubbel doppen. Vind ze zelf dan erg lekker door salades.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 17:57:07 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143130703
Olijfolie is de slechtste keus om in te bakken. Olijfolie heeft laag rookpunt en dus kome er kankerverwekkende stoffen vrij als je op hoog vuur in bakt. Kijk, als je fles op moet of je andere olie is effe op dan zal het wel los lopen, maar standaard in olijfolie bakken is dom.
pi_143131086
Heyhoi,

Het is misschien een domme vraag, maar driemaal per week probeer ik gewoon groentes/vleesvervanger/aardappeltjes te eten (gewoon omdat het goedkoop is en ik de gewoonte heb om zo'n 400gr groente bij het avondeten te eten en dat is een dure gewoonte). Wanneer ik iets anders dan een VGA maak, weet ik de groentes altijd lekker op te leuken: alleen ik weet niet hoe je dat doet bij een VGA (en nee, ik ga niet zoals mijn moeder overal een kilo nootmuskaat op gooien). Zijn er tips om de groentes spannender te maken wanneer ik ze "gewoon kook"

Alvast bedankt :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_143131136
Bakken/roosteren. Sowieso lekkerder dan gekookte groente, vind ik.
Ja doei.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 18:16:25 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143131373
Ligt een beetje aan welke groenten, maar je kan ze idd grillen, roosteren, of roerbakken, smoren, stomen, frituren, pekelen, verzuren, inleggen.
Er is zoveel mogelijk met groenten.
Kool kan je als salade verwerken, koken, roerbakken, bladeren vullen met rijst of gort met gehakt of vis en in een saus koken
Komkommer kan je zo eten, maar ook stoven, roerbakken
Asperges kan je ook grillen ipv koken of stomen, net als courgette
Courgette is gestoofd in boter ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143131400
Heel erg bedankt voor de ideeën :) Ik zal eens gaan experimenteren.

Het stomme is dat ik vooral altijd in de knoop raak met sperzibonen en doperwten :')
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_143132446
Ik heb heel veel venkelgroen over van 2 venkeltjes, kan ik daar nog wat leuks mee?
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 19:00:16 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143132639
quote:
2s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 18:53 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb heel veel venkelgroen over van 2 venkeltjes, kan ik daar nog wat leuks mee?
Soep mee maken?
Stoven in boter en blussen met een heel klein beetje pernod?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143136971
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie is de slechtste keus om in te bakken. Olijfolie heeft laag rookpunt en dus kome er kankerverwekkende stoffen vrij als je op hoog vuur in bakt. Kijk, als je fles op moet of je andere olie is effe op dan zal het wel los lopen, maar standaard in olijfolie bakken is dom.
Extra vierge is een slechte keus om te frituren, volgens het voedingscentrum, maar voor de rest gezond: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspx
pi_143141260
quote:
1s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soep mee maken?
Stoven in boter en blussen met een heel klein beetje pernod?
Soep is misschien wel een goed idee omdat ziek. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_143199630
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657

Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 14:32:32 #48
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143199765
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 14:28 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657

Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Die wil je niet koken. Al helemaal niet als je ze daarna nog gaat grillen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 14:34:14 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143199818
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 14:28 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag de baby vegetables maken van dit recept:
http://tvnz.co.nz/masterc(...)y-vegetables-3636657

Ik maak ze echter bij een kip schnitzel en heb als baby vegetables (courgette, tomaat en paprika). Wat vinden jullie is het niet een beetje saai als ik het precies volgens recept maak. Ik zat ook te denken om de baby vegetables te grillen, maar weet niet zo goed of dat werkt. Zou dan na het koken moeten zijn volgens mij.
Niet koken, rauw grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143199911
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 14:32 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Die wil je niet koken. Al helemaal niet als je ze daarna nog gaat grillen.
Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 14:39:50 #51
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143199999
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 14:36 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Andersom is ook niet aan te raden toch? Anders alleen maar grillen. Moet dan wel de courgettebloemen eraf halen denk ik of niet?
Zoals Piet zegt, gewoon grillen. Die bloemen zijn ook te eten, maar heb er nog nooit mee gewerkt. Je ziet wel eens dat ze ze vullen en dergelijke, maar daar weet iemand anders vast wel meer over!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 14:41:58 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143200076
Courgettebloemen kan je gewoon eten, je kan ze ook vullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143200295
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Courgettebloemen kan je gewoon eten, je kan ze ook vullen
Piet heb jij dan nog tips voor toebereiding van de courgettebloemen of een vulling daarvoor?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 16:17:02 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143203013
Vullen met een farce, of een salpicon (dikke ragout, denk aan kroketten), door een tempurabeslag halen en dan frituren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143214714
mijn zwager heeft zijn courgette bloemen weg gegooid ;(. Ik had ze wel eens willen frituren.
pi_143215548
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 21:38 schreef Sorella het volgende:
mijn zwager heeft zijn courgette bloemen weg gegooid ;(. Ik had ze wel eens willen frituren.
Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.

Je lijkt Jeremy wel.
pi_143215665
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 21:55 schreef icloud het volgende:

[..]

Laat je toch niet zo opnaaien door die eetbare bloemen freaks.

Je lijkt Jeremy wel.
;) met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.

p.s wie is jeremy ?
pi_143215763
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 21:58 schreef Sorella het volgende:

[..]

;) met viooltjes enzo hoef je ook niet aan te komen bij mij maar courgette bloemen had ik echt wel willen proberen.

p.s wie is jeremy ?
Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijn :') :') :') :') :')
pi_143215942
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:00 schreef icloud het volgende:

[..]

Jeremy is een hobbykok(met restaurant) die in een tuinprogramma op de campingzender een kookitempje mag doen waarin hij altijd bloemen en platen gebruikt in zijn gerechten, piet zal vast fan van hem zijn
O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.
pi_143216032
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:04 schreef Sorella het volgende:

[..]

O die jeremy van rob,s tuin verbouwing, waar hij ook zo vaak zaanse mayonaise gebruikt.
Die gast smeert echt over alles zaanse shit.

Over bloemen.
Over groente
Over aardappelen.
Over vlees!!!!!
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:43:00 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143217468
Ken heel die sjerremie niet, maar kijk dan ook geen Nederlandse tv (sat kaart doet het niet meer) en dan al helemaal geen komkommercielen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143217669
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken heel die sjerremie niet, maar kijk dan ook geen Nederlandse tv (sat kaart doet het niet meer) en dan al helemaal geen komkommercielen
Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahah
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:49:04 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143217744
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:47 schreef icloud het volgende:

[..]

Dan moet je het toch maar eens opzoeken, is ook online te kijken, ben benieuwd naar je comentaar hahahah
Heb daar niet echt zin in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143223548
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb daar niet echt zin in.
Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?
Ik houd mijn eigen particuliere mening nog even voor me.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 08:35:08 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143225834
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 01:45 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Piet, misschien heb je je hier al eerder over uitgesproken, maar wat is jouw standpunt wat betreft de Aubergine? Kun je daar iets nuttigs mee doen?
Ik houd mijn eigen particuliere mening nog even voor me.
Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgette
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 09:42:27 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143226273
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!

Grilled Eggplant Salad

Fish Fragrant Eggplant

Thai Coconut-Scented Eggplant

Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:

Chinese Aubergine
pi_143226296
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Piet, help!

Hele doodsimpele 'gegrilde groenten'. Daar vreet ik me in een restaurant echt ongans aan en thuis vind ik het niet te hachelen. -O-
Waar komt dat door? Doordat ik er vrijwel geen olie of zout bij gebruik?

Hoe zou jij het klaarmaken? Gewoon, courgette, tomaat, paprika enzo.
Wat piet zegt, maar wat ook enorm kan helpen is om naast de olie, kruiden, nog een beetje zout en een klein scheutje azijn (van goede kwaliteit, geen witte keukenazijn) toe te voegen.

Goed het grillen is vaak een deel van de truc, thuis kunnen veel mensen de temperatuur lastig bereiken. Grillen op houtskool is nog lekkerder.
Whatever...
pi_143226309
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!

[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad

[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant

[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant

Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:

[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Ik vind aubergine alleen lekker als het echt goed is bereid. Zomaar aubergine in de pan gooien word ik niet blij van.
Whatever...
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 10:24:25 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143226685
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 09:42 schreef RobinOok het volgende:
Ooooh, ik niet. Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten!

[ link | afbeelding ]Grilled Eggplant Salad

[ link | afbeelding ]Fish Fragrant Eggplant

[ link | afbeelding ]Thai Coconut-Scented Eggplant

Ik eet ze echt veel liever/vaker dan courgette.
Maar dan liefst wel die Aziatische, lichtpaarse, dunne aubergines. Die zijn net effe lekkerder:

[ link | afbeelding ]Chinese Aubergine
Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?
De thaise vind ik trouwens wel lekker, bij aubergine denk ik echter aan de met watten gevulde dingen die bij de super liggen.
Heb de indruk dat, net als vaak bij courgette, de kwekers ze te dik laten worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 10:30:55 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143226765
Trouwens weer prachtige foto's Robin, compliment
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143226789
Ik heb afgelopen week na een tip van Minilot een aubergine "jam" (http://www.davidlebovitz.com/2012/08/eggplant-jam-recipe/) gemaakt. Dat was ook wel lekker.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 10:35:19 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143226825
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Proef je dan nog wat van de aubergine als je ze zo klaarmaakt, of proef je de saus?
Beide.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 10:35:24 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143226827
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 10:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb afgelopen week na een tip van Minilot een aubergine "jam" (http://www.davidlebovitz.com/2012/08/eggplant-jam-recipe/) gemaakt. Dat was ook wel lekker.
Met paprika kan je er ook Ayvar mee maken, erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143228697
Reuze handig dat jij vragen wil beantwoorden :) ik zal de andere 46 topics even doornemen :Y dusss.
Kan ik jou ook wat vragen over afkoelen van warm eten en invriezen? Op internet lees je daar nog steeds tegenstrijdige berichten over. Bvd :D
pi_143229181
Zo voor 2 euro heel veel tomaten gekocht, Piet wat is nu de echte must om er mee te maken?
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:37:50 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230133
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 12:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo voor 2 euro heel veel tomaten gekocht, Piet wat is nu de echte must om er mee te maken?
bruschetta vind ik erg lekker, net als tomatensoep, tomatenijs is grappig (ijsmachine nodig) of een salade met basilicum (veel) en feta of buffelmozzarella. Sap maken, zonder zout (gekochte zit altijd zout in, waarom is me een raadsel).
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:40:01 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230165
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 12:23 schreef empa1010 het volgende:
Reuze handig dat jij vragen wil beantwoorden :) ik zal de andere 46 topics even doornemen :Y dusss.
Kan ik jou ook wat vragen over afkoelen van warm eten en invriezen? Op internet lees je daar nog steeds tegenstrijdige berichten over. Bvd :D
Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143230215
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geforceerd afkoelen en dan invriezen. Dus, in een bak met ijswater zetten en snel afkoelen en daarna invriezen in het beste (nog beter een shockvriezer, maar die heeft niemand thuis staan en met koolzuursneeuw werken is zo een gedoe.
Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet :@

Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen :)
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:46:51 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230256
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:44 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Bedankt..! En een kliekje ovenschotel voor in de koelkast, ook op die manier? Of mag dat wel langzaam afkoelen op het aanrecht? Kheb het nu nog iets warm in een bakje geschept en in de koelkast gezet :@

Maar grote complimenten voor je kennis..! Vanaf 2004 al, gaaf. Ben nu in deel 2 aan het lezen :)
Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143230281
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het laten afkoelen op het aanrecht, maar met warm broeierig weer wil bv soep dan nog wel eens zuur worden.
Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:50:03 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143230318
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:48 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Als in hondsdagen? Nog 1 vraag als dat mag, ik zie in oude topics dat je room schrijft. Altijd als ik room lees vraag ik me af, kookroom of slagroom of maakt dat niks uit?
Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143230365
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Room is ongeslagen en ongezoete slagroom, min35% vet.
Boter is géén margarine
:@ dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.
Nee margarine gebruik ik sowieso nooit. Altijd roomboter, liefst gezouten.
(zou je niet 'ik wou dat ik een ijsbeer was' veranderen in: boter is géén margarine) :P
pi_143236472
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij ziet er heel mooi uit. Maar echt lekker vind ik het niet, vies ook niet, maar ik eet liever courgette
Bedankt Piet, het ging in een ander topic over de m.i. zwaar overschatte groente genaamd de Aubergine, en ik vind ze helemaal niks... Even verderop sprak je van "iets gevuld met watten" en dat is precies wat mij zo tegenstaat in deze vrucht/groente.

@RobinOok bedankt voor de moedige poging en de prachtige foto's.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143236605
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Whatever...
pi_143236652
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:30 schreef Spanky78 het volgende:
Koksroom met de helft vet kun je hier amper krijgen. Alleen bij horeca groothandel.
Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.
Ik laat weten hoe ie was.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:53:08 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143237231
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:25 schreef Bart2002 het volgende:

[..]
"iets gevuld met watten"
Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:54:42 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143237276
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Of oud, of te groot.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143237327
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker :)
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:57:23 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143237360
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:56 schreef Sorella het volgende:
De fish fragrant eggplant is in ieder geval erg lekker :)
Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143237472
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:03:13 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143237527
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:08:44 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143237671
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik weet dat het onzin is hoor, maar de naam triggert me in denken dat het aubergine met vislucht is :P
Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!

Het heeft echt helemaal niks met vis te maken, behalve dan dat vroooooeeeeeger, heel vroeger, de bijbehorende saus werd geserveerd bij vis. En zoals de brabanders babi pangang aanduiden als "da vlees meh die rooi saus", zo duiden Chinezen dit gerecht aan als "die aubergines met die saus die je normaal over de vis doet". En dat die saus nevernooit meer bij vis geserveerd wordt doet er niet toe, zo heet het nu eenmaal en zo blijft het heten.:-)
pi_143237707
Het woord eggplant doet mij uitsluitend aan Mario Bros denken :P
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:14:18 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143237821
Die ken ik niet.
pi_143237850
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij kun je ook maagklachten krijgen van een niet gare aubergine. Maar ik heb laatst ook gemerkt dat met name de textuur van aubergine er niet op vooruit gaat als je het te lang in de groentela laat liggen.
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143237960
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan issie niet gaar! De textuur moet silky/smoothy zijn.
Kookgodin! Maar die textuur krijg ik met geen onmogelijkheid voor elkaar...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143238100
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:03 schreef Molo het volgende:

[..]

Groenten als komkommer, aubergine, courgette en tomaten enzo moeten dan ook niet in de koelkast bewaard worden.
Gewoon een donkere redelijk koele plek buiten de koelkast.
Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143238204
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
pi_143238309
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:27 schreef empa1010 het volgende:
Ik heb ook nergens in huis een koele plek, zomer en winter niet. Hoe doen jullie dat? (indien van toepassing natuurlijk...) Heb er zelfs over zitten te denken om een wijnkoelkastje te kopen. Maar daar kan weer zo weinig in. Wil er ook aardappels in bewaren, naast tomaten, sjalotjes enz.
Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143238350
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:30 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Hoe lang wil je dat allemaal bewaren dan?
2 weken hooguit?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')