Goed schoonmaken voor gebruik, rvs-> vaatwasserquote:Op vrijdag 25 juli 2014 15:47 schreef Uccie het volgende:
Nou ik heb hem gisteren gekocht, was van plan vandaag te gebruiken, maar dat zal wel morgen worden. Dan wordt het puree met creme fraiche en bieslook.
Die heb ik niet, maar hij gaat vanavond in de gewone afwas mee.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed schoonmaken voor gebruik, rvs-> vaatwasser
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Edelstaal schotel, of beter nog koper, heel goed ontvetten, heel verse eieren, snuf zout en een druppel of twee citroensap.
Goede garde (heel goed ontvet) en vanuit de pols slaan, niet met de hele arm.
Of je neemt een mixer
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:50 schreef habitue het volgende:
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.
goedzoquote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:50 schreef habitue het volgende:
[..]
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.
Tiramisu gemaakt
Je kunt er ook een snufje cream of tartar (wijnsteenbakpoeder) door doen heb ik een keer gelezen, maar ja wie heeft dat nou in huis.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 19:17 schreef habitue het volgende:
Piet, ik wil stijve eiwitten krijgen en heb geen mixer, geen grote kom wel een dunne garde. Ik heb net geprobeerd deze stijf te slaan in een kommetje, nu nog een lamme arm, maar die eiwitten worden maar niet stijf. Wat extra suiker erbij gedaan toen ging het iets beter, maar toen was het weer te zoet
Weet je (of iemand anders) hier een trucje voor?
Wij gebruikten hem als we bramen hadden geplukt, bramen gingen door dat ding en dan bleven de pitjes achter Wij hielden namelijk niet van deze pitjes We gebruikten hem verder ook nog wel incidenteel voor andere dingen, waaronder purée.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 11:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb zo'n ding en gebruik 'm nooit.
Weet niet precies waarom, de keren dat ik 'm gebruikte vond ik het een onding.
Voor puree mij teveel moeite en afwas.
Ik. Waarom zou je dat niet in huis hebben. Is niet echt een investering hoor.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 20:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt er ook een snufje cream of tartar (wijnsteenbakpoeder) door doen heb ik een keer gelezen, maar ja wie heeft dat nou in huis
Die doe ik in de blender en daarna door een zeef. Vind ik volgens mij ook altijd nog fijner dan dat gedraai aan dat ding. Ik had gewoon nooit het idee dat het opschoot.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wij gebruikten hem als we bramen hadden geplukt, bramen gingen door dat ding en dan bleven de pitjes achter Wij hielden namelijk niet van deze pitjes
Doe ze in een grote RVS schaal of kunststof emmer met een mengsel van suiker en zout per kilo augurken een half kopje van elk ongeveer, zorg dat je allemaal een laagje hebben.quote:Op zondag 27 juli 2014 08:40 schreef Beelzebufo het volgende:
Mijn augurkenstruik moet geoogst worden. Kan je op een eenvoudige manieruitleggen hoe ik die in kan maken? Formaatje 'zure bom'?
Drank!quote:
Wordt lijm. Ik rasp wel eens gekookte aardappelen voor tortilla's met een hele grove rasp. Dat wordt al een plakkerige bende van jewelste, laat staan met een microplane.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?
De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:01 schreef maily het volgende:
Ik heb gisteren gnocchi van Granditalia gegeten.
Gelukkig met tomatenbasilicumsaus en knoflook en geraspte kaas ....
Het leken wel kauwgomballen ....
quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.
Mijn salieplantje is lekker aan het groeien, wil nog een keer gnocchi met salieboter doen als ie wat groter is, schijnt lekker te zijn?
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Idd, gewoon een keer zelf maken, is dan ineens een feestje.
Die Salie, staat ie in potten of in de volle grond? Dat kan verschrikkelijk woekeren namelijk
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:34 schreef maily het volgende:
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?
Ik ga het binnenkort eens proberen!quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.
Geloof me, de meeste recepten die je in kookboeken leest zijn nooit goed of geheel niet uitgeprobeerd. Ze zijn overgeschreven en aangepast. Er wordt meer aandacht besteed aan de fotos dan aan het recept.
Als dat zo is, ja, afhankelijk van wat je maaktquote:Op woensdag 30 juli 2014 15:38 schreef robuust89 het volgende:
[..]
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?
quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Staan op youtube veel filmpjes over hoe je het moet doen.
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.quote:
Zo mooi ook bij het kaasraspen: "what you buy in a sack are leftovers"quote:Op woensdag 30 juli 2014 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.
zomaar wat info over eieren:quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
Heb dat nog nooit in een recept zien staan.quote:Op woensdag 30 juli 2014 19:50 schreef killerkip69 het volgende:
,
bij 'n ander cake recept staat er bv 2 eieren, klasse 1 of 3 eieren klasse 5 of 6 eieren klasse 5
1 boek dusquote:Op woensdag 30 juli 2014 19:58 schreef killerkip69 het volgende:
ik wel, het is ook wel 'n speciaal boek, dat dan weer wel...maar awesome recepten..
en hetgeen je quote is trouwens bij 3 verschillende recepten, koken is makkelijker
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruikenquote:
inderdaad, daar heb je wel 'n puntquote:Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
quote:Op maandag 28 juli 2014 22:45 schreef uniekhoorn het volgende:
LIeve reddende engel.
Ik ga morgen http://allrecipes.nl/rece(...)&o_is=RecentlyViewed
maken... tja ben niet van het zoete bakken maar enfin.
Pruimen, ze zijn wat droog/melig. Is dat dan te merken met zo'n cake? En wat kan ik er anders mee doen om het wat minder melig te maken?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Van de melig/droogheid van de pruimen was geen sprake meer.
Voor de rest vond ik er niks aan maar met slagroom is alles goed te maken
Collega's waren wel een soort van heel erg enthousiast maar dat zijn lompe boeren.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Dat zei ze gisteravond ookquote:Op donderdag 31 juli 2014 19:10 schreef sirdanilot het volgende:
ik sta best open voor heel vette dingen
Ik vind salie boter lekkerder bij pasta. Bij gnocchi vind ik een goede kaassaus (gorgonzola of taleggio) of een tomatensaus veel lekkerderquote:Op donderdag 31 juli 2014 19:10 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag de gnocchi met salie boter gemaakt. Wel lekker, maar té vet/veel werk voor hoe lekker het is, vind ik. Daarom zal ik het niet gauw nog een keer maken.
Kijk ik sta best open voor heel vette dingen ( ), en ook wel om veel werk te verrichten, maar dan moet het het wel ook echt dubbel en dwars waard zijn.
Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 01:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet. Stel je moest een volledig vegetarisch menu samenstellen. Drie of vier gangen. Hoe zou dat eruit zien?
Niet dat ik nu voor die opgave sta maar ik ben gewoon benieuwd. Heb zelf vaak moeite een volledig vegetarisch menu samen te stellen.
Waarom met salieboter? Had er zelf wat tomaten en kaas over gedaanquote:Op donderdag 31 juli 2014 19:10 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag de gnocchi met salie boter gemaakt. Wel lekker, maar té vet/veel werk voor hoe lekker het is, vind ik. Daarom zal ik het niet gauw nog een keer maken.
Kijk ik sta best open voor heel vette dingen ( ), en ook wel om veel werk te verrichten, maar dan moet het het wel ook echt dubbel en dwars waard zijn.
Ik hoop dat vegetariers mij geen steak voorzetten, 10 tegen 1 is die verpest omdat ze niet weten hoe ze zo'n dingen moeten bakken omdat ze dat nooit doen...quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.
Je mist het punt een beetjequote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:27 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik hoop dat vegetariers mij geen steak voorzetten, 10 tegen 1 is die verpest omdat ze niet weten hoe ze zo'n dingen moeten bakken omdat ze dat nooit doen...
Oh ik snap je punt wel hoor En ben het wel met je eens dat het ergens gek is dat vegetarische restaurants geen vlees optie hebben zoals steakhouses vaak wel hebben. Of je daar de vegetarische optie te eten is dat is vers 2 maar het is er wel.quote:
Vegetarisme heeft nogal eens religieuze trekjes met bijbehorend gedrag.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:34 schreef Karstman het volgende:
[..]
Oh ik snap je punt wel hoor En ben het wel met je eens dat het ergens gek is dat vegetarische restaurants geen vlees optie hebben zoals steakhouses vaak wel hebben. Of je daar de vegetarische optie te eten is dat is vers 2 maar het is er wel.
Steak eet je om de steak vind ik, niet moeilijk mee doen. Gewoon op kamertemperatuur laten komen en mooi rood eten.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 12:56 schreef Questular het volgende:
Hoe maakt ik een lekker paardenbiefstukje klaar? Normaal gooi ik een pan op het vuur wacht tot ie lekker warm is , schroei als het ware de steak dicht, beetje peper en zout erbij en klaar, maar ik vraag me af of er een andere lekkere variant is (qua kruiden etc) om het klaar te maken
Heerlijkquote:
gaf ie je rund in plaats van paard?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 19:12 schreef RobinOok het volgende:
De mijne heeft me al 2 x genaaid, dus ben er ook een beetje klaar mee.
Gewoon een lekker gerecht/menu bedenken waar alles behalve vlees in voor komt. Das toch niet moeilijk?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 01:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet. Stel je moest een volledig vegetarisch menu samenstellen. Drie of vier gangen. Hoe zou dat eruit zien?
Niet dat ik nu voor die opgave sta maar ik ben gewoon benieuwd. Heb zelf vaak moeite een volledig vegetarisch menu samen te stellen.
Mijn tip is om aziatisch te koken. Alleen al in de indonesische keuken kan je veel vegetarische recepten vinden. Ga naar je bibliotheek en neem een kookboek van Beb Vuijk mee.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 01:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet. Stel je moest een volledig vegetarisch menu samenstellen. Drie of vier gangen. Hoe zou dat eruit zien?
Niet dat ik nu voor die opgave sta maar ik ben gewoon benieuwd. Heb zelf vaak moeite een volledig vegetarisch menu samen te stellen.
Hier nog zo eentjequote:Op woensdag 30 juli 2014 20:08 schreef killerkip69 het volgende:
[..]
inderdaad, daar heb je wel 'n punt
gewoon simpel houden, vind het ook maar vreemd, maar weet zeker als je die recepten niet goed aanhoudt, dat het gegarandeerd zal mislukken, echte patisserie is gewoon niet zo makkelijk...
Dat doen de meeste bakkers tegenwoordig ook. Iets minder romantisch is dat ze meestal gepasteuriseerd ei gebruiken, uit een pak. (niets mis mee trouwens).quote:Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
http://imgur.com/a/ekKmKquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
Ik vind dat wel lekker, maar je moet vooral matig zijn met de salieboter, behoorlijk heftig.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom met salieboter? Had er zelf wat tomaten en kaas over gedaan
Die NRC recepten zijn sowieso meestal om te janken. Denk dat 80% ervan net voor de deadline even snel bedacht op papier geknald wordt en nooit gemaakt is. Of ze vertalen een receptje van een YouTube video en zetten het dan met minstens 3 essentiële fouten erin onlinequote:Op zaterdag 2 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier nog zo eentje
http://www.nrc.nl/koken/2014/08/02/gestoofde-inktvis/
Wat voor een inktvis? Sepia? Pijlstaart? Octopus?
Ik vermoed pijlstaart, maar het staat er niet.
Ja hoor,quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 17:51 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb net Butterschmalz gemaakt, want ik wil Schnitzel gaan maken op de juiste wijze. Echter was ik een beetje ongeduldig, dus in plaats van 2 uur erover doen deed ik het in een half uur, wel lijkt het eindproduct er prima uit te zien. Ik kan daar nog steeds lekker mee bakken toch? Al het eiwit is er namelijk uit.
Ik ben het eens met je opvatting over vegetariërs maar het punt is meer dat ik zelf gewoon minder vlees wil eten. Ik merk dat ik bijna altijd het vlees als hoofdingredient van een maaltijd zie en daar wil ik een beetje vanaf. Vandaar mijn vraag, of kook je überhaupt niet zonder vleesquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !quote:
Gewoon huishoudfolie er over en plat houwen met een steelpanquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !
Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn (je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
Doe ik ook altijd ja. Werkt perfect.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:16 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Gewoon huishoudfolie er over en plat houwen met een steelpan
quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !
Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn (je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
Ik ken wel avocado als basis van een ijsrecept maar dan ging er altijd nog wel fruitpuree of vanille door. Is dit geen saaie weeïge bende zo?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 21:59 schreef sirdanilot het volgende:
Zo, ben nu ook avocado-ijs aan het maken, met een simpel recept:
- 3 kleine avocado's (1 euro, op de markt, lekker cheap)
- 1 pakje room
- 1.5 van bovenstaand pakje aan melk
- half koppie suiker (ik hou niet van super zoet)
Nu heb ik helaas geen ijsmachine, dus wat ik probeer is de avocado bevriezen, dit samen met alles gemalen in de keukenmachine (ging goed, een paar grote brokken lukten niet maar die heb ik er maar uitgezeefd, de rest was wel gewoon fijngemalen), dit in een ijsbakkie gedaan en in de vriezer, en nu roer ik het af en toe door met een vork. Helaas moet ik wel op den duur gaan slapen vanavond dus ik hoop dat het tegen die tijd al een beetje ijs is, anders is het morgen één grote klont...
Is gewone vanilleroomijs saai?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 22:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ken wel avocado als basis van een ijsrecept maar dan ging er altijd nog wel fruitpuree of vanille door. Is dit geen saaie weeïge bende zo?
Ja, nogal.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 22:13 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is gewone vanilleroomijs saai?
Ook lekkerquote:
dat bedoel ik ja voor het eerst gezien bij de AH en nog nooit gegeten en/of klaargemaakt.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Rettich bedoel je?
Je kan het inleggen in zoetzuur, er Kimchi mee maken, stampot, aan jullienne snijden en het roerbakken
Lekker, pittig als radijsquote:Op zondag 3 augustus 2014 00:02 schreef Riann het volgende:
[..]
dat bedoel ik ja voor het eerst gezien bij de AH en nog nooit gegeten en/of klaargemaakt.
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |